Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   .......
 

Τι τον θέλεις τον Παΐσιο;
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΈνας νεαρός ρώτησε το Γέροντα ποιος ήταν ο Γέρων Παΐσιος και πήρε την εξής απάντηση: Τι τον θέλεις τον Παΐσιο; Σαν πολλή αξία του δώσατε. Τον Παΐσιο ο ένας, τον Παΐσιο ο άλλος... Παρατάτε τον, μην του δίνετε καμία σημασία....

~*  ARFARA KALAMATAS MESSINIAS 02/05/2016: https://youtu.be/uER8oDLjPSk .-
~ 26 Απριλίου
Ιερομάρτυρος Βασιλέως επισκόπου Αμασείας (1) (†332). Οσίων Γλαφύρας και Ιούστας, Καλανδίου και Νέστορος.
(1) Ο άγιος Ιερομάρτυς Βασιλέας ήταν επίσκοπος Αμασσίας του Πόντου στα χρόνια του ειδωλολάτρη αυτοκράτορα Λικίνιου ο οποίος προσπαθούσε ανεπιτυχώς να εξοντώσει τούς Χριστιανούς. Στους δύσκολους και ταραγμένους αυτούς καιρούς ο Βασιλέας προσπαθούσε, με την πνευματικότητα, το ήθος και θερμή προσευχή του να είναι κοντά στο ποίμνιό του, να το εμψυχώνει και να το ενδυναμώνει. Ένα όμως περιστατικό έφερε αντιμέτωπους τον Επίσκοπο και τον αυτοκράτορα. Η αυτοκράτειρα Κωνσταντία είχε ως ακόλουθό της μία εκλπηκτικής καλλονής νέα κοπέλα, τη Γλαφύρα. Χωρίς να το θέλει η ομορφιά της άναψε τα αμαρτωλά πάθη του Λικίνιου ο οποίος θέλησε να προσβάλει την τιμή της. Η Γλαφύρα διαισθάνθηκε τον κίνδυνο και μία βροχερή νύκτα ντυμένη ανδρικά και με τη βοήθεια της βασίλισσας έφυγε από την Κωνσταντινούπολη και κατέφυγε στην Αμάσεια, όπου ζήτησε τη βοήθεια και την προστασία του επισκόπου Βασιλέα. Ο άγιος όντως την προστάτευσε και της έδωσε την ευκαιρία να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην υπηρεσία του Θεού. Όταν ο Λικίνιος πληροφορήθηκε το γεγονός έστειλε ανθρώπους του για να φέρουν πίσω τη Γλαφύρα. Ήταν όμως αργά διότι η νεαρή κοπέλα είχε ήδη παραδώσει την τίμια και αγνή ψυχή της στον Πλάστη και Δημιουργό της. Έξαλλος ο Λικίνιος ξέσπασε όλη του την οργή πάνω στον Βασιλέα. Τον έσυραν δέσμιο στη Νικομήδεια και αφού δεν κατόρθωσαν να κάμψουν το αδούλωτο φρόνημά του στο τέλος τον αποκεφάλισαν χαρίζοντάς του μ` αυτό τον τρόπο την ατέρμονη ευτυχία του Παραδείσου. ~
Σήμερα 26/04/2017 εορτάζουν:
Άγιος Βασιλέας Ιερομάρτυρας Επίσκοπος Αμασείας, Αγία Γλαφυρή
 ~ Ἦχος α’. Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.
~  Ὡς Λειτουργὸς τοῦ Βασιλέως τῆς δόξης, τῷ παρανόμῳ βασιλεῖ ἀντετάξω, Ἱερομάρτυς ἔνδοξε παμμάκαρ Βασιλεῦ, ὅθεν τὸν αὐχένα σου, ἐκτμηθεῖς διὰ ξίφους, χαίρων προσεχώρησας, πρὸς οὐράνιον λῆξιν, ἧς καὶ ἠμᾶς δυσώπει μετασχεῖν, τοὺς εὐφημούντας τὴν ἔνθεον μνήμην σου.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Βασιλέως - 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/VaQBxmMrv-M  .-


Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος
 
Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω

Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριο....
 
Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων

Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων
 
Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου
*** Ο καιρός  σήμερα Τετάρτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τετάρτη 26/4/2017 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***  Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στη Μεσσηνία 
Διακριβώθηκε , μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, η εγκληματική δράση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στη Μεσσηνία.
  Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση που αποτελούνταν από οκτώ (8) ημεδαπούς, ηλικίας από 29 έως 64 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και του Τελωνιακού Κώδικα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συστηματικής και πολύμηνης αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τουλάχιστον κατά τους τελευταίους επτά (7) μήνες, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών (κυρίως κάνναβης, ηρωίνης και ναρκωτικών δισκίων), στη Μεσσηνία.
Από την παράνομη δραστηριότητά τους οι δράστες αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία, οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη των βιοποριστικών αλλά και άλλων τους αναγκών, καθώς είναι άεργοι.
Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» - ghost persons).
Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης, είχαν συλληφθεί σε προγενέστερους χρόνους από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, έξι (6) από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και είχαν κατασχεθεί συνολικά:

·      ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -6.946- γραμμαρίων,
·      ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους -48,3- γραμμαρίων,
·      -191- ναρκωτικά δισκία,
·      -5- ζυγαριές ακριβείας,
·      το χρηματικό ποσό των -5.630- ευρώ, ως προερχόμενα από την τέλεση αξιόποινων πράξεων και
·      ένα (1) όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
  Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση, η οποία έχει συστηματικό χαρακτήρα, είχαν διακινήσει πάνω από -1,5- κιλό ηρωίνης και -25- κιλά κάνναβης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που αγγίζει τις -100.000- ευρώ
  Παράλληλα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, προέκυψε ότι δύο (2) από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μαζί με ακόμη έναν (1) 63χρονο ημεδαπό, είχαν συστήσει συμμορία, με σκοπό την διακίνηση ποσοτήτων λαθραίου καπνού στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ενώ σε προγενέστερο χρόνο είχαν βρεθεί και κατασχεθεί πάνω από -6- κιλά λαθραίου καπνού.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.

***  Διάλεξη για «Ηθική και πολιτική της φιλοξενίας» στην Πανεπιστημιακή Σχολή της Καλαμάτας 
Διάλεξη της δρος Μαρίνας Γρηγοροπούλου, διδάσκουσας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με τίτλο «Ηθική και πολιτική της φιλοξενίας: η σύγχρονη μετανάστευση στην ελληνική λογοτεχνία», θα δοθεί αύριο Τετάρτη, στις 7.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου «Ν. Πολίτης», στο πλαίσιο των πανεπιστημιακών διαλέξεων-σεμιναρίων και εκδηλώσεων που διοργανώνει το Εργαστήριο Διαχρονικής Μελέτης της Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας «Νίκος Καρούζος» του Τμήματος Φιλολογίας.

*** Δικαιολογημένα έχουν ενοχληθεί 
Ενοχλημένοι είναι οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Δασών και το Δασαρχείο Καλαμάτας από την συμπεριφορά ορισμένων διαμαρτυρόμενων για τους δασικούς χάρτες, όπως για παράδειγμα από κατοίκους της Μάνης.
Συμμερίζονται μεν τη διαμαρτυρία τους, τις αντιρρήσεις τους και τις συμβολικές κινήσεις όπως την εναπόθεση πετρών, ωστόσο δεν μπορούν να κατανοήσουν το πέταγμα αυγών κατά υπαλλήλων που εκτελούν εντολές και δεν λαμβάνουν αποφάσεις επί του θέματος ή τις απειλές κατά των ιδίων των υπαλλήλων.
Είναι αλήθεια ότι οι υπάλληλοι στα Δασαρχεία αυτή τη στιγμή καλούνται να υλοποιήσουν αποφάσεις και να εκτελέσουν εντολές και δεν είναι εύκολο να ακούς να σε βρίζουν και να σου πετάνε αυγά.  Β.Β. 

*** Αύξηση σε διαρρήξεις σπιτιών- μείωση σε βαριά εγκληματικότητα το 2016 δείχνουν τα στατιστικά για την Πελοπόννησο 
Αυξημένα σε σχέση με πέρυσι είναι τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με τα στατιστικά, απολογιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Ελληνική Αστυνομία για το 2016, ενώ σημαντική είναι η μείωση σε ληστείες και άλλα «βαριά» περιστατικά εγκληματικότητας. Παράλληλα, έχει αυξηθεί το ποσοστό εξιχνιάσεων.
Στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ για το 2016 πανελλαδικά καταγράφεται μείωση σε κατηγορίες αδικημάτων που επηρεάζουν άμεσα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και συγκεκριμένα μειώθηκαν οι ανθρωποκτονίες, οι ληστείες εντός οικιών, οι ληστείες εντός καταστημάτων, ενώ καταγράφονται περισσότερες αρπαγές τσαντών και ληστείες για κινητά τηλέφωνα και μικροποσά.
Έτσι, το 2016 παρατηρείται μετατόπιση της εγκληματικότητας στους λεγόμενους «εύκολους στόχους» ή στόχους «χαμηλού ρίσκου».
  Ληστείες - κλοπές
Σε πανελλαδικό επίπεδο παρατηρείται μείωση των ληστειών που εντάσσονται στη βαρύνουσα εγκληματικότητα, ενώ καταγράφεται αύξηση σε ληστείες που σχετίζονται με τη μικροεγκληματικότητα και αφορούν μικροποσά, αρπαγές τσαντών, κινητά τηλέφωνα, σούπερ μάρκετ και περίπτερα.
Και στις περιπτώσεις των κλοπών – διαρρήξεων παρατηρούνται πανελλαδικά αυξομειώσεις στις επιμέρους κατηγορίες και μετατόπιση σε στόχους χαμηλού ρίσκου.
Σε ό,τι αφορά την Πελοπόννησο, καταγράφηκαν τα εξής περιστατικά:
  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ  2 0 1 5   2 0 1 6
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ      ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ     τελ/να   απόπειρες     εξιχνιάσεις   τελ/να   απόπειρες       εξιχνιάσεις
ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΕΣ      4     11    14   6     11    16
ΑΠΑΤΕΣ     117  76   107 158 61   116
ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΕΙΑ 4           2     8           8
ΒΙΑΣΜΟΙ    2     3     5     5     4     7
ΕΚΒΙΑΣΕΙΣ 12   1     9     6     1     7
ΕΠΑΙΤΕΙΑ  10         10   2           2
ΖΩΟΚΛΟΠΗ      59   1     5     55   3     14
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΓΜΕΝΩΝ  390 1     41   262 2     55
ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ 50         47   64         60
Ν περί ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ     572       551 576       562
Ν περί ΟΠΛΩΝ  295 1     261 333       304
Ν περί ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ   25         25   30          26
ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ     77         68   46         45
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ  16         16   10         8
ΚΛΟΠΕΣ - ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ       3.976    254 1.267     3.599    239       1.188
Κλοπές - Διαρρήξεις από ιχε αυτ/τα      490 32   132 445 28   94
Κλοπές - Διαρρήξεις ιερών ναών    31   6     10   30   10   15
Κλοπές - Διαρρήξεις καταστημάτων       423 40   189 322 53   207
Κλοπές - Διαρρήξεις λοιπές     1.212     29   614 928 30   485
Κλοπές - Διαρρήξεις οικιών     1.758     147 295 1.802     112  353
Κλοπές - Διαρρήξεις σε συγκοινωνιακά μέσα       4           2     7     3       4
Κλοπές με αρπαγές τσαντών    6           3     13   2     6
Κλοπές σε δημόσιο χώρο-μικροκλοπές   52         22   52   1     24
ΚΛΟΠΕΣ ΤΡΟΧΟΦΟΡΩΝ 870 35   332 786 29   324
Κλοπές Τροχοφόρων ΙΧΕ αυτ/των 318 9     122 281 6     110
Κλοπές Τροχοφόρων ΙΧΦ-Λεωφορείων 147 7     47   127 8     71
Κλοπές Τροχοφόρων Λοιπών οχημάτων 13   1     3     11          2
Κλοπές Τροχοφόρων Μοτοποδηλάτων   152 6     64   145 6     46
Κλοπές Τροχοφόρων Μοτοσυκλετών     240 12   96   222 9     95
ΛΗΣΤΕΙΕΣ  88   10   43   89   8     70
Ληστείες εντός καταστημάτων  2     1     1     2           3
Ληστείες εντός οικιών       48   3     20   37   3     26
Ληστείες κινητών τηλεφώνων-μικροποσών   6           6     4     1     5
Ληστείες λοιπές  23   4     10   30   3     25
Ληστείες με αρπαγή τσάντας    5     1     3     4           4
Ληστείες οδηγών ταξί                     1     1     2
Ληστείες πρατηρίων υγρών καυσίμων                        6           3
Ληστείες σε ΕΛΤΑ     1           1                 
Ληστείες σε Μίνι Μάρκετ-κατ/τα ψιλικών                         1          
Ληστείες σε περίπτερα                          1          
Ληστείες σε πρακτορεία ΟΠΑΠ                         1           1
Ληστείες σούπερ μάρκετ   2           1     1           1
Ληστείες ταχυδρομικών διανομέων 1           1                 
Ληστείες τραπεζών, ταχ/κών ταμιευτηρίων        1           1
   Κινητές Αστυνομικές Μονάδες
Σε ό,τι αφορά το νέο θεσμό των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, που εφαρμόζεται και στη Μεσσηνία, ο απολογισμός δράσης κρίνεται θετικός.
Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες συμβάλλουν στην ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε δυσπρόσιτες περιοχές, όσο και στην περαιτέρω ανάπτυξη φιλικής και ανθρώπινης προσέγγισης των πολιτών.
Στη Μεσσηνία ειδικότερα, η Κινητή Μονάδα το 2016 πραγματοποίησε 139 δρομολόγια, 862 επισκέψεις σε ιδιώτες και 321 σε φορείς.
Σε ό,τι αφορά το θεσμό του «Αστυνομικού της Γειτονιάς», ο οποίος εφαρμόζεται στην πόλη της Καλαμάτας και σε Κόρινθο και Άργος, όσον αφορά την υπόλοιπη περιφέρεια, συνολικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καταγράφηκαν 1.910 παρεμβάσεις.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Η Μεσσηνία θέλει υπερβάσεις, η Φώφη παίζει καθυστέρηση 
«Ανοιχτές πόρτες και παράθυρα» θέλουν οι Μεσσήνιοι για το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
 Κόντρες στην Κ.Ε. του περασμένου Σαββάτου στο ΠΑΣΟΚ
 Ο Ρώσος συγγραφέας Ιβάν Τουργκένιεφ έχει γράψει μια ιστορία που μιλά για έναν ηλίθιο που συμβουλεύεται έναν έξυπνο, πώς κι εκείνος να γίνει έξυπνος γρήγορα και δίχως κόπο. Ο έξυπνος τον συμβουλεύει να διαφωνεί με όλα όσα ακούει να σχολιάζουν.
Παράδειγμα: Μιλούν κάποιοι για ένα σπουδαίο ζωγράφο; Ο ηλίθιος θα τον απορρίπτει κι ας μην τον έχει καν ακούσει, απλά θα ζητά να αποδείξουν τη σπουδαιότητά του οι άλλοι. Μιλούν για έναν ιδιοφυή μουσικό; Ο ηλίθιος θα τον λοιδορεί. «Αποδείξτε μου την ιδιοφυία του» θα λέει και οι άλλοι μπαίνουν σε σκέψεις.
Έτσι σιγά σιγά όλοι πείθονται ότι αίφνης ο ηλίθιος έγινε πανέξυπνος! Το επιμύθιο; Το θεμέλιο της ηλιθιότητας είναι η άρνηση.
Εξηγούμεθα. Στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, το περασμένο Σάββατο, έγινε συζήτηση γύρω από τις διαδικασίες μέσω των οποίων θα πραγματοποιούνταν το συνέδριο διεύρυνσης και ανασυγκρότησης του κεντροαριστερού χώρου. Απέναντι σ’ αυτές τις «βαρετές» κομματικές διαδικασίες, νεότερα στελέχη του Κινήματος, μεταξύ των οποίων ο γραμματέας Στέφανος Ξεκαλάκης και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, πρότειναν μια περισσότερο ανοικτή διαδικασία με… φρέσκο αέρα. Επειδή θεωρούν ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη, επί της ουσίας, μέχρι σήμερα είναι ένας μηχανισμός που λειτουργεί προς όφελος ορισμένων, πρότειναν ανοιχτές, μη γραφειοκρατικές διαδικασίες. Επί της ουσίας, πρότειναν ανοιχτό συνέδριο του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, μη εξαιρουμένου και του «Ποταμιού», αλλά και άλλων στελεχών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», με την άποψη αυτή συντάχθηκε τόσο το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από τη Μεσσηνία, Γιώργος Κατσούλης, όσο και ο παρατηρητής της συνεδρίασης, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας, Γιάννης Πάζιος. Η έτερη εκπρόσωπος από τη Μεσσηνία, πρώην βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, δεν εξέφρασε άποψη, αν και αποχώρησε από την αίθουσα για να μη νομιμοποιήσει, ίσως, την άποψη που κατατέθηκε, η οποία και αμφισβητούσε καθαρά τις πρακτικές της προέδρου Φώφης Γεννηματά. Εξάλλου, είναι πλέον γνωστό τοις πάσι ότι η κα Γιαννακοπούλου έχει σκοπό να δοκιμάσει τις βουλευτικές της… δυνάμεις στη Β’ Αθηνών και δε θα ήθελε να κοντραριστεί σήμερα με την ηγεσία του κόμματος.
Επί των εργασιών της Κ.Ε., η κα Γεννηματά παρουσίασε το πλαίσιο της πορείας προς το συνέδριο του Ιουνίου, με την πλειοψηφία να υιοθετεί την ομιλία της ως απόφαση του οργάνου.
Στον οδικό χάρτη της κας Γεννηματά αντέδρασαν έντονα οι διαφωνούντες, που εκφράζονται ως επί το πλείστον από το γραμματέα της Κ.Ε. Στέφανο Ξεκαλάκη και τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, ζητώντας -μεταξύ άλλων- το συνέδριο να γίνει με διευρυμένη βάση κι όχι με τη συμμετοχή μόνο των 3.000 συνέδρων.
Στη συνέχεια, αρκετοί από την πλευρά της πλειοψηφίας, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, θεωρώντας πως αυτή είχε ολοκληρωθεί.
Παρά τις αντιρρήσεις του προεδρείου, οι διαφωνούντες παρέμειναν στη συνεδρίαση της Κ.Ε., ζητώντας να τεθεί σε ψηφοφορία η πρότασή τους, η οποία υπογράφεται από τρία μέλη του πολιτικού συμβουλίου και εγκρίθηκε από τους εναπομείναντες στην αίθουσα. Το αποτέλεσμα ήταν να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση με τη διακίνηση δύο αποφάσεων.
Πάντως, η πλειοψηφία της κας Γεννηματά δεν αναγνωρίζει την απόφαση που κατάθεσαν οι διαφωνούντες, με πηγές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να κατηγορούν τον κ. Ανδρουλάκη και την «ομάδα» του πως επιδιώκουν να διαλύσουν την προσπάθεια που γίνεται, καθώς και να προειδοποιούν πως δε θα ανεχθούν παιχνίδια και Δούρειους Ίππους. Από την πλευρά τους, οι διαφωνούντες εμμένουν στις θέσεις τους και κατηγορούν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για λογικές τύπου Ερντογάν.
Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, συνομιλώντας με στελέχη από τη Μεσσηνία φαίνεται ότι το μόνο που ζητείται από την πρόεδρο είναι να προχωρήσει με ταχύτερα βήματα στη μετεξέλιξη, διοργανώνοντας ένα συνέδριο υπέρβασης και όχι φοβικό απέναντι στην κοινωνία. Άλλωστε και οι αποφάσεις του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ το 2015 αναφέρονται σε ανάλογες κινήσεις που πρέπει να γίνουν.
Το στίγμα των αντιθέσεων αποδεικνύεται και από την ομιλία του Στ. Ξεκαλάκη, ο οποίος στην παρέμβασή του τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν ψάχνουμε για θεατές, αλλά για ενεργά συμμετόχους. Δεν μπαίνουμε στη λογική της οχλοκρατίας. Κάλπες για κάθε απόφαση που θα αφορά πολιτικές θέσεις - προτάγματα, πολιτικές - κοινωνικές συμμαχίες, οργανωτικό μοντέλο - πολιτική λειτουργία, εκλογή οργάνων κ.ά.
Άποψή μου ήταν και είναι ότι για να έχουν νόημα όλα αυτά, το συνέδριο δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι “οικογενειακό”. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά που ήδη κάνουμε για να φέρουμε τον κόσμο κοντά στην παράταξη. Πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε προοδευτικό πολίτη να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στο συνέδριο από την κοινωνική βάση της παράταξης επί ίσοις όροις, μέσα από διαδικασίες διαφανείς και χωρίς την ανάγκη έκδοσης κομματικού “διαβατηρίου”».
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Από 2 Μαΐου εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά 
Την Πέμπτη 15 Ιουνίου θα χτυπήσει για τελευταία φορά φέτος το κουδούνι στα Δημοτικά Σχολεία, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.
Έτσι, για το σχολικό έτος 2016-17 η διδασκαλία των μαθημάτων θα λήξει στις 15 Ιουνίου και την ίδια ημέρα θα χορηγηθούν οι τίτλοι προόδου και θα αποσταλούν οι τίτλοι σπουδών των μαθητών της ΣΤ' τάξης για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια.
Στο μεταξύ, από τις 2 έως τις 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά της χώρας.
Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, τα Νηπιαγωγεία δέχονται όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων, ενώ οι γονείς και οι κηδεμόνες δε χρειάζεται να προσκομίσουν πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών, αφού αυτά αναζητούνται από τη διεύθυνση του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου από το πληροφοριακό σύστημα «myschool».
Ωστόσο, είναι απαραίτητη η προσκόμιση του βιβλιαρίου υγείας του παιδιού, καθώς και του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). Τέλος, υπενθυμίζεται ότι όλα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία δύναται να λειτουργήσουν με ολοήμερο πρόγραμμα.

*** Δύο κρουαζιερόπλοια χθες στο λιμάνι Καλαμάτας 
Τα κρουαζιερόπλοια “ISLAND SKY” και “ALBATROS” κατέπλευσαν χθες στο λιμάνι της Καλαμάτας. Οι επιβάτες του δευτέρου περιηγήθηκαν την Καλαμάτα, ως επί το πλείστον, ενώ επισκέπτες και από τα δύο σκάφη επέλεξαν εκδρομές στη γύρω περιοχή.
Τους επιβάτες αμφοτέρων των σκαφών υποδέχθηκε κλιμάκιο του Δήμου Καλαμάτας. Στους επισκέπτες που περιηγήθηκαν την πόλη, προσφέρθηκαν χάρτες και κάρτες με αξιοθέατα της Καλαμάτας και της περιοχής της, όπως και τουριστικές πληροφορίες.
Τα στοιχεία επίσκεψης των δύο πλοίων έχουν ως εξής:
1) M.S. “ISLAND SKY”, σημαίας Μπαχάμες. Κατάπλους: 8.30, απόπλους: 18.00. Επιβάτες: 87. Πλήρωμα: 74. Λιμάνι προέλευσης: Ρέθυμνο. Λιμάνι Προορισμού: Αργοστόλι. Οι επιβάτες επέλεξαν να εκδράμουν με δυο λεωφορεία για Μυστρά και ένα για Μάνη.
2) Μ.S “ALBATROS”, σημαίας Μπαχάμες. Κατάπλους: 12.00, απόπλους: 20.00 Επιβάτες: 756. Πλήρωμα: 355. Λιμάνι προέλευσης: Μύκονος. Λιμάνι προορισμού: Ιθάκη. Ορισμένοι επιβάτες του επέλεξαν εκδρομή σε Πύλο και Μεθώνη με 5 λεωφορεία, ενώ οι υπόλοιποι περιηγήθηκαν την Καλαμάτα.

*** 2,4 τρις-ευρώ η αξία του ορυκτού  πλούτου της Ελλάδας και όχι μόνο :

 Απάντηση στο γιατί μας Δανείζουν Γερμανοί και λοιποί Ευρωπαίοι...
ΔΕΙΤΕ την ιστοσελίδα στη διεύθυνση που ακολουθεί :
~**  http://www.diaforetiko.gr/24-tris-evro-i-axia-tou-oriktou-ploutou-stin-ellada-o-logos-pou-tin-edesan-me-mnimonia .-

~ 2,4 τρις ευρώ χωρίς την αξία λιγνίτη , πετρελαίων , (υδρογονανθράκων) . κ.λ.π.
~ O καθηγητής Γεωλογίας του ΑΠΘ , Μιχάλης Βαβελίδης , μόνο στην ΒΑ, Χαλκιδική ,αναφέρει γράφοντας για την ύπαρξη 160  τόνους χρυσό , 2000 τόνοι μόλυβδο και ψευδάργυρο , 1,5  εκατομ. τόνοι χαλκό , .... κ.λ.π.

~Πλέον των 1,5 δις ερώ είναι η αξία Λιθίου σε μια περιοχή στη Φλώρινα κάτω από κοιτάσματα Λιγνίτου σε μικρό βάθος. {Αξ΄ζει να αναφερθεί , ότι το Λίθιο είναι απαραίτητο στοιχείο για την κατασκευή κινητών κ.λ.π. ..

~ Τα  κοιτάσματα  πετρελαίων και φυσικών αερίων υπερβαίνουν την αξία σ΄ ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο , τα  3,5  τρις  ευρώ .-

***   Εντυπωσιακή πυροσβεστική άσκηση στο ΓΕΛ Φιλιατρών! (φωτογραφίες) 
Εντυπωσιακή άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων και φωτιάς, σε πραγματικές συνθήκες, διεξήχθη νωρίτερα στο Γενικό Λύκειο Φιλιατρών. Η άσκηση αντιμετωπίστηκε ως πραγματικό συμβάν, σεισμού, εδήλωσης φωτιάς και κατάρρευσης της σκάλας του 2ου ορόφου του σχολείου και απεγκλωβισμού ατόμων, ενώ ακολούθησαν και όλα τα επιχειρησιακά στάδια για την αντιμετώπιση των συνεπειών, αναπτύσσοντας πλήρως το σχεδιασμό με τις προβλεπόμενες ενέργειες από το υπάρχον σχέδιο: Αναγγελία, άμεση κινητοποίηση από την πλησιέστερη Πυροσβεστική Υπηρεσία, δηλαδή την Π.Υ Γαργαλιάνων και το Π.Κ. Κυπαρισσίας, κλιμάκωση με την αποστολή περισσότερων πυροσβεστικών οχημάτων και συνεργείων διάσωσης με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ.
Η άσκηση αυτή είχε ως σκοπό τη διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας και την εκπαίδευση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Π.Υ. Γαργαλιάνων και του Π.Κ. Κυπαρισσίας, για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων και τον έγκαιρο εντοπισμό δυσχερειών στο συντονισμό και στη συνεργασία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών (Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ΕΛΑΣ, ΕΚΑΒ). Οπως διαπιστώθηκε  ο βαθμός ετοιμότητας των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι υψηλός και άριστο το επίπεδο συνεργασίας των υπηρεσιών! Η άσκηση διεξήχθη με τον επιχειρησιακό συντονισμό του διοικητή της Π.Υ. Γαργαλιάνων, Κώστα Γεωργακόπουλου, ενώ μαθητές, εκπαιδευτικοί και κόσμος που την παρακολούθησε εντυπωσιάστηκαν και ο διευθυντής του ΓΕΛ Φιλιατρών, Δημήτρης Στυλιανός, εξέφρασε τη χαρά του για την επιτυχημένη διεξαγωγή της άσκησης!
Σημειώνεται πως αντίστοιχη άσκηση διεξήχθη το Δεκέμβριο του 2016 στο Γυμνάσιο Γαργαλιάνων και τον Απρίλιο του 2016 στο ΓΕΛ Κυπαρισσίας.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  ΣΕΡΒΟΡΩΣΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΥΡΙΑ ! Το ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΡΥ αποκτά την ΑΙΧΜΗ του...

~  Ο Σέρβος Υπουργός Άμυνας δήλωσε στα ΜΜΕ πως, ύστερα από συνάντηση που είχε με το Ρώσο ομόλογό του, πως οι δύο χώρες θα συνεργαστούν για το καθαρισμό ναρκών στη Συρία.
Ο Σέρβος Υπουργό Ζόραν Τζόρτζεβιτς δήλωσε πως ο σερβικός στρατός εντός του 2018 θα συνδράμει τους Ρώσους στο πολεμικό θέρετρο.
Αξίζει να τονιστεί πως, αν πραγματοποιηθεί η από κοινού προσπάθεια τότε θα έχουμε ρωσοσερβικό δόρυ στη Συρία.
Τέλος αξίζει να τονιστεί πως ο Σερβικός λαός είναι απόλυτα ρωσόφιλος και παρόλο που δεν επιθυμεί σύγκρουση με τις ΗΠΑ, είναι διατεθειμένοι να έχουν αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ.

***  Ντ. Νικολάκου: «Κάποιοι μετέτρεψαν τη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ σε αρένα εντυπώσεων» 
Προς νομοθετική ρύθμιση οδεύει η διαχείριση των απορριμμάτων μετά την αναβολή του ΦΟΔΣΑ
   Νέα κατεύθυνση δίνει πλέον στο θέμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων η προχθεσινή αναβολή λήψης απόφασης από το ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.
Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη η μόνη λύση που φαίνεται να υπάρχει για να προχωρήσει η ΣΔΙΤ είναι η νομοθετική ρύθμιση από πλευράς κυβέρνησης, που θα δώσει τέλος στην όλη υπόθεση.
Σε αυτή την κατεύθυνση δείχνει να κινείται πλέον και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς σε δηλώσεις της στο «Θ» η θεματική αντιπεριφέρειάρχης Ντίνα Νικολάκου ζητά ξεκάθαρες λύσεις από την κυβέρνηση, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές για τη στάση ορισμένων δημάρχων.
  Επιδίωκαν την αναβολή
Η αναβολή της ψηφοφορίας που αποφάσισε προχθές ο ΦΟΔΣΑ φέρνει εμπλοκή στη διαδικασία, που έδειχνε να έχει μπει στην τελική ευθεία, αφού και κυβερνητικά πλέον είχε ανακοινωθεί πως έως τέλος Απριλίου θα υπογραφόταν η σύμβαση κατασκευής του έργου.
Με την προχθεσινή τους απόφαση οι δήμαρχοι μπλόκαραν την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, τασσόμενοι στην ουσία κατά της συγκεκριμένης διαδικασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι αιρετοί που συμμετείχαν στο ΦΟΔΣΑ έλεγαν πως αρκετοί δήμαρχοι αναζητούσαν τρόπο για να επιτευχθεί αυτή η αναβολή.
Μετά την εξέλιξη αυτή και ερωτώμενη η κα Νικολάκου για τη θέση πλέον της Περιφέρειας σχετικά με αυτή, δήλωσε: «Η Περιφέρεια παραμένει αμετακίνητη και ακλόνητη στη θέση της ότι το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης με ΣΔΙΤ, το οποίο έχει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου από το 2015, είναι η μοναδική λύση υπέρ των πολιτών. Είναι η λύση που το ίδιο το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει χαρακτηρίσει υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και αυτή που θα λήξει μια και καλή το μεγαλύτερο πρόβλημα της Περιφέρειας. Ένα πρόβλημα που ταλανίζει πολλά χρόνια τους πολίτες με κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, αλλά και γιατί συντελείται ένα περιβαλλοντικό έγκλημα.
Η Περιφέρεια στέλνει ένα μήνυμα προς όλους ότι όσες αναβολές και αν πάρουν, όσες καθυστερήσεις και αν κάνουν, δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε η Πελοπόννησος να γίνει ένας ατέλειωτος σκουπιδότοπος, με ανεξέλεγκτες χωματερές. Όποιοι το επιθυμούν αυτό, είναι απέναντί μας».
  Για δημάρχους
Σε ό,τι αφορά τη στάση των δημάρχων, η κα Νικολάκου είπε: «Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε στα όσα ακούσθηκαν από μερίδα δημάρχων ότι η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης δεν ήταν επιλογή της Περιφέρειας. Ο ΦΟΔΣΑ και η κυβέρνηση είχαν καταρχήν συζητήσει την προγραμματική σύμβαση. Θεωρούμε ότι προχθές έπρεπε να παρθεί απόφαση, η οποία θα διατύπωνε μια ξεκάθαρη άποψη, για να γνωρίζουν οι πολίτες τι είναι αυτό που επιθυμούν οι κύριοι δήμαρχοι.
Κάποιοι, προκειμένου να πετύχουν την αναβολή για ακόμη μια φορά και ουσιαστικά την επικράτηση της πολιτικής άποψης του στρουθοκαμηλισμού, μετέτρεψαν τη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ σε αρένα εντυπώσεων, κομπασμών και πολιτικών επιδείξεων, παρουσία μάλιστα χειροκροτητών, που οι ίδιοι είχαν φέρει εκεί.
Καθαρές κουβέντες και ξεκάθαρες απόψεις ακούσθηκαν από το δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα και τον αντιδήμαρχο Μεσσήνης Κ. Γεωργακόπουλο, χωρίς να ξεχνάμε και τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, αλλά και τις δημόσιες δηλώσεις του δημάρχου Πύλου-Νέστορος, Δ. Καφαντάρη και Τριφυλίας, Παν. Κατσίβελα, υπέρ του ΣΔΙΤ».
  Ξεκάθαρες λύσεις
Τέλος, για το τι θα γίνει από εδώ πέρα, τόνισε: «Δε νομίζουμε ότι η υλοποίηση του έργου θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Θεωρούμε ότι πλέον είναι απολύτως ξεκάθαρο στην κυβέρνηση ότι το έργο αυτό πρέπει να υλοποιηθεί και η υλοποίησή του, κατά την άποψη της Περιφερειακής Αρχής, πρέπει να γίνει με ξεκάθαρους όρους.
Το έργο μας βασίζεται στην τήρηση της απόλυτης νομιμότητας των ευρωπαϊκών οδηγιών και των νόμων του ελληνικού κράτους. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μοντέλο της ΣΔΙΤ στη διαχείριση απορριμμάτων πρώτη το σχεδίασε και ολοκλήρωσε τη διαδικασία η Περιφέρεια Πελοποννήσου με απόλυτη επιτυχία. Κι αυτό το μοντέλο σήμερα αποτελεί τη λύση στη διαχείριση απορριμμάτων.
Έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε τους ευρωπαϊκούς πόρους, έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία και αναμένουμε πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση και την υπογραφή της σύμβασης.
Έπειτα από αυτά που είδαμε πλέον, δεν μπαίνουμε στη διαδικασία ούτε συμψηφισμών, ούτε προγραμματικών, ούτε συμφωνιών, ούτε τίποτα, θέλουμε καθαρές λύσεις με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
Και οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι με την ολοκλήρωση του έργου για πρώτη φορά θα γνωρίζουν πόσα σκουπίδια παράγονται, πόσα χρήματα θα πληρώνονται και πού θα πηγαίνουν τα σκουπίδια. Απ’ ό,τι φαίνεται, κάποιοι αυτό δεν το θέλουν και προτιμούν την επικράτηση της απόλυτης αναρχίας».  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ! Όχι το ΑΝΑΠΟΔΟ...

~  Με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού πάμε πάλι να πούμε κάποια πράγματα διότι στην Ελλάδα έχουμε λίγο ξεχάσει.
Ο λαός δίνει την εξουσία στους πολιτικούς και όχι το ανάποδο.
Ο λαός είναι ο ΕΝΤΟΛΟΔΟΤΗΣ και οι πολιτικοί οι ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ.
Ο λόγος που το λέμε αυτό; Διότι η εμφάνιση του Πρωθυπουργού μας θύμισε άλλα πολιτεύματα, πιο ολοκληρωτικά.
Ο λαός εκχωρεί την εξουσία του στους αντιπροσώπους του, τους βουλευτές και τους υπουργούς. Η εξουσία αυτή ασκείται εξ ονόματος του λαού για το συμφέρον του λαού. Δεν είναι ελέω Θεού.
Αυτός είναι ο λόγος που ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
Όταν συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη που έχουμε στα χέρια μας, τότε θα ψηφίσουμε και με σωφροσύνη.

***  Συνάντηση Τσώνη-Πουλάκη στο Δήμος Μεσσήνης 
Το δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Τσώνη, επισκέφθηκε προχθές στο δημαρχιακό κατάστημα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι  Αντώνης Νικολόπουλος, Χρήστος Χριστόπουλος, Γεωργία Παναγοπούλου - Μπρακουμάτσου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Κοτταρίδης, η γενική γραμματέας του Δήμου Πολυξένη Βασιλαδιώτη, ο γενικός γραμματέας Δήμου Νίκαιας-Ρέντη Κώστας Τσεφαλάς, δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της πλειοψηφίας, καθώς και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Δήμου, Ευστράτιος Χρυσαφίδης.
Ο γ.γ.  είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν υπ’ όψιν του μια σειρά από τρέχοντα θέματα που αφορούν στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα το Δήμο Μεσσήνης.
Πέρα από τα παραπάνω, έγινε διάλογος με ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών για τον προς ψήφιση νόμο σχετικά με την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το δε συμπέρασμα της συνάντησης ήταν θετικό όσον αφορά στον προγραμματισμό δράσεων και παρεμβάσεων που τέθηκαν υπ’ όψιν του γενικού γραμματέα για το καλό του τόπου και των πολιτών του Δήμου Μεσσήνης.

***  ΛΑΒΡΟΣ... ΛΑΒΡΟΦ ! ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΜΟΣ σε ΔΥΟ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ...

~    O Σεργκέι Λαβρόφ πιστεύει πως οι σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας είναι σε κακό σημείο. Μάλιστα κάνει και σύγκριση με την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.
«Βέβαια, είναι πιο δύσκολα τα πράγματα τώρα… Τότε υπήρχαν δύο αυτοκρατορίες: η Δύση και η Σοβιετική, και καθεμία από αυτές τροφοδοτούσε συγκρούσεις με τον αντίπαλο στην επικράτεια τρίτων χωρών, αλλά ποτέ μέσα στα σύνορά τους και ποτέ απ’ ευθείας. Ακόμη και η δημόσια ρητορική ήταν λιγότερο σκληρή, και τα δύο στρατόπεδα δεν πέρασαν τα όρια του επιτρεπόμενου. Σήμερα, δεν υπάρχουν πλέον κανόνες», ανέφερε ο Σεργκέι Λαβρόφ.
Ο Λάβροφ δήλωσε ότι αυτός και ο ΥΠ.ΕΞ. των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, οικοδόμησαν με επιτυχία τη σχέση τους μέχρι στιγμής. Σημείωσε ότι είχε «αν όχι φιλικές, σίγουρα καλές σχέσεις» με όλους τους Αμερικανούς αξιωματούχους. Ο υπουργός αναγνώρισε ότι διπλωμάτες από διαφορετικές χώρες μπορούν να κάνουν σκληρές δηλώσεις, αλλά στη συνέχεια επικοινωνούν κανονικά αυτοπροσώπως.

*** Τροχαίο με τραυματισμούς στην οδό Αθηνών (φωτογραφίες και βίντεο) 
 
 
Το απόγευμα της Τετάρτης μια μηχανή συγκρούστηκε με ποδήλατο στην οδό Αθηνών λίγο πριν το Δημαρχείο.
Από τα σύγκρουση τραυματίστηκαν και οι δύο οδηγοί, ο οδηγός της μηχανής στο κεφάλι, ενώ ο νεαρός που οδηγούσε το ποδήλατο ελαφρά στο πόδι.
Και οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με ασθενοφόρα, ένα του ΕΚΑΒ και ένα ιδιωτικό που έτυχε τη στιγμή του συμβάντος να περνά από το σημείο.
Video: Τροχαίο 26/4/2017 Καλαμάτα  , https://youtu.be/OxV_IatL9FM .-

***  ΕΙΔΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΑΚΡΟΝ ! ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΑ...

~  Πολλοί μιλάνε για το «φαινόμενο» Μακρόν, έναν άνθρωπο ετοιμάζεται για πρωθυπουργός της Γαλλίας, σώζοντας το γόητρο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Όλοι τον αποκαλούν αυτοδημιούργητο και καθαρό. Είναι όμως έτσι;
Όπως φαίνεται στο βιογραφικό του, ίσως και να είναι τυχαία η προώθησή του αλλά ούτε και η επιτυχία του. Ο λόγος απλός: Ο νεοφιλελεύθερος Εμμανουήλ Μακρόν είναι εκτός από απλώς άνθρωπος των αγορών και πρώην υπάλληλος της τραπέζης του Ρότσιλντ.
Ο Γάλλος πολιτικός στην αρχή ήταν δημόσιος υπάλληλος, όμως παραιτήθηκε για να εργαστεί στη γαλλική επενδυτική τράπεζα Rothschild & Cie. Στην τράπεζα αυτή μέσα σε λίγο διάστημα έγινε εταίρος και μετά διευθυντής, αναλαμβάνοντας μεγάλες επιχειρηματικές συναλλαγές.
Με λίγα λόγια ο ένας εκ των δύο υποψηφίων για τη Γαλλική προεδρία είναι όχι απλώς άνθρωπος των τραπεζών και της παγκοσμιοποιήσεως, αλλά είναι και εκ των αγαπημένων παιδιών της οικογενείας των Ρότσιλντ. Αλλιώς δεν εξηγείται η τόσο γρήγορα αναρρίχησή του στην τράπεζα και στην πολιτική της Γαλλίας.

***  Παρεμβάσεις στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου Καλαμάτας από τη ΔΕΥΑΚ 
Στο πλαίσιο Πρόσκλησης, την οποία έχει εκδώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για το ΠΕΠ - άξονα προτεραιότητας 3 «Προστασία του περιβάλλοντος - μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον», η ΔΕΥΑΚ προετοιμάζει, με εντολή του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, την υποβολή προτάσεων για τη χρηματοδότηση της πραγματοποίησης των εξής έργων:
1. Τηλεμετρία, για εξ αποστάσεως έλεγχο (μεταξύ άλλων, για την έγκαιρη επέμβαση σε διαρροές) και διοίκηση των διεσπαρμένων εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΚ, ύψους 600.000 – 700.000 ευρώ περίπου
2. Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης (φτιαγμένου από αμίαντο, σε μήκος 15 χιλιομέτρων περίπου) στη Δημοτική Κοινότητα Βέργας και στις Τοπικές Κοινότητες Μικρής Μαντίνειας, Ασπροχώματος (περιλαμβανομένου του οικισμού Καλαμίου), Λαιΐκων, Αντικαλάμου, Σπερχογείας, ύψους περίπου 1.300.000 – 1.400.000 ευρώ
3. Αντικατάσταση αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές Πηδήματος στην Τοπική Κοινότητα Αρφαρών, ύψους 300.000 – 400.000 ευρώ περίπου
4. Αγωγός μεταφοράς νερού (10 – 15 κυβικών ανά ώρα) από τη γεώτρηση Μενινών στο Κάτω Καρβέλι, ύψους περίπου 200.000 ευρώ.
Πέραν των προτάσεων αυτών, θα ετοιμασθεί το συντομότερο η μελέτη για την εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού τύπου compact σε οικόπεδο, το οποίο αγοράζει η ΔΕΥΑΚ στον Άγιο Φλώρο, με σκοπό την επιτόπου επεξεργασία των λυμάτων.

*** ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ και ΑΓΧΩΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ! Δεν αντέχει άλλο;..

~ Συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε πριν από λίγη ώρα ο Αλέξης Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 με το Νίκο Χατζηνικολάου.
Η συζήτηση ξεκίνησε από τα οικονομία και συγκεκριμένα με τη συμφωνία της Ελλάδος και τους θεσμούς. Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι δεν επηρεάζει η καθυστέρηση της συμφωνίας την ανάκαμψη της οικονομία μας, ενώ υποστήριξε ότι και για την καθυστέρηση δεν φταίει η Ελληνική πλευρά.
Θέλοντας, μάλιστα, να υποστηρίξει τη τελική συμφωνία που φαίνεται να διαμορφώνεται, δήλωσε ότι για πρώτη φορά έγινε σωστή διαπραγμάτευση από Ελληνική κυβέρνηση κι ότι κέρδος αυτής ήταν τα αντίμετρα. Τόνισε ότι θεσμοί ήθελαν εξ αρχής να καταργήσουν  τις ομαδικές συμβάσεις οριστικά, κατί το οποίο όχι απλώς αποφεύχθηκε, αλλά αντιθέτως η Ελλάδα βγήκε και κερδισμένη από τη συμφωνία. Από έναν εργασιακό μεσαίωνα φτάσαμε να κάνουμε θετική συμφωνία είχε χαρακτηριστικά.
Στην κατηγορία της αντιπολιτεύσεως ότι πάει να υπογράψει συμφωνία χωρίς να εξασφαλίσει λύση για το χρέος, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η συμφωνία αφορά και το χρέος. Εάν ο στόχος επιτευχθεί το επόμενο βήμα θα είναι το χρέος, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι εάν δεν τηρηθεί η συμφωνία αυτή από πλευράς δανειστών, η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, και πάρει όλα τα μέτρα πίσω.
Αναφερόμενος στα αντίμετρα πρόσθεσε ότι «είναι μέτρα που έχουν να κάνουν με την ανυπαρξία του κοινωνικού κράτους που έπρεπε να γίνουν από τον καιρό της ανάπτυξης» και τόνισε ότι τα μέτρα έχουν ως τελικό στόχο την έξοδο της χώρας μας στις αγορές. Δήλωσε και πολύ αισιόδοξος σημειώνοντας ότι δεν είναι άπιαστο το όνειρο το πλεόνασμα 3,5%.
Τέλος, αποκάλυψε ότι τα μέτρα και τα αντίμετρα που θα εφαρμοστούν το 2020, θα νομοθετηθούν και θα εφαρμοστούν μαζί, με την προϋπόθεση ότι θα είμαστε εντός στόχων το ‘18 και το ‘19.
Στη συνέχεια, η συζήτησε πήγε γενικότερα στα οικονομικά και στα ΜΜΕ. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τα κανάλια ότι μιλούσαν συνεχώς για τον κόφτη και τρόμαζαν τον κόσμο, όμως τελικά ο κόφτης δεν ενεργοποιήθηκε και ούτε θα ενεργοποιηθεί.
Στο θέμα της υπερφορολόγησης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Δήλωσε ότι η φορολογία έχει αυξηθεί «πολύ λίγο» από παλιότερα, ενώ τάχθηκε υπέρ της υψηλής φορολογίας γενικότερα.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν φάνηκε μόνο για το πλεόνασμα αισιόδοξος.Υποστήριξε ότι φέτος ο τουρισμός πάει εξαιρετικά κι ότι φέτος το Πάσχα βγήκε ο περισσότερος κόσμος έξω από την εποχή της κρίσεως, δείγμα της καλής ψυχολογίας,
 Αποκρατικοποιήσεις
Ο πρωθυπουργός απάντησε σε ερωτήσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις της κυβερνήσεως του, που παλιότερα τασσόταν κατά όλων. Σε αυτή την κατηγορία ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε με την εξής απίστευτη δήλωση, ότι «Αν ήταν στο χέρι μας δεν θα πουλούσαμε δημόσια περιουσία εν καιρώ κρίσεως. Δεν ήταν δική μας επιλογή και το ξέρουν όλοι αυτό. Παραλάβαμε χρεοκοπημένη χώρα. Παρόλα αυτά πήραμε πολύ υψηλά τιμήματα». Με λίγα λόγια ο Έλληνας πρωθυπουργός πληροφόρησε τους πάντες ότι το Ελληνικό δημόσιο δεν είναι κυρίαρχο κράτος, παρότι το είχε δηλώσει λίγο πριν. Αντιθέτως, είναι υποχρεωμένο να (ξε)πουλάει από ξένες δυνάμεις την περιουσία του.
Αναφερόμενος στο λιμάνι του ΟΛΠ, υποστήριξε ότι τώρα που πωλείται, αποκτάει σημαντικό ρόλο κι ότι Θεσσαλονίκη αναβαθμίζεται διεθνώς. Σε όσους τον κατηγόρησαν ότι ξεπούλησε τον ΟΛΠ ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας με τη γλώσσα των αγορών, δήλωσε ότι «όσοι ήθελαν πώληση του ΟΛΠ με 400 εκατομμύρια ευρώ, μόνο στον ύπνο τους θα γινόταν αυτό».
Προέβλεψε συνολική συμφωνία μέχρι τις 22 Μαΐου, θεωρώντας το έναν ρεαλιστικός ο στόχος και αναφερόμενος στην Άγκελα Μέρκελ παραδέχθηκε ότι «παρότι κεντροδεξιά, η Μέρκελ είναι ανοιχτόμυαλη. Είναι πολιτικός που έχει συναίσθηση της ευθύνης».
 ΔΕΗ
Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη ΔΕΗ, έριξε τα «βέλη» του στην Νέα Δημοκρατία την οποία κατηγόρησε ότι πήγε να την ξεπουλήσει. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «Η ΝΔ είχε συμφωνήσει την εκποίηση των “φιλέτων” της ΔΕΗ. Εμείς δώσαμε την χρήση της ΔΕΗ, όχι τα “φιλέτα”. Έτσι διασφαλίσαμε το δημόσιο χαρακτήρα της».
Το Ευρωπαϊκό πλαίσιο μας υποχρεώνει να δώσουμε τη ΔΕΗ, όχι η τρόικα.
Αναφερόμενος σε άλλη μια προεκλογική του δέσμευση που δεν τήρησε, δήλωσε για τον ΕΝΦΙΑ: «Η μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι στα αντίμετρα. Η αντιπολίτευση μας δουλεύει όταν μας λέει ότι θα τον μειώσει. Αυτή τον έφερε, κυβερνούσε τόσα χρόνια και θυμήθηκε τώρα πως θέλει να την μειώσει;». Παραδέχθηκε πάντως πως δεν τήρησε όλα όσα είχε υποσχεθεί, και δέχθηκε το πολιτικό κόστος γι’ αυτό. Έτσι πήγε σε εκλογές και ο κόσμος έκρινε το κατά πόσο τα κατάφερε με την διαπραγμάτευση.
Ενδιαφέρον έχουν ορισμένες άλλες δηλώσεις του πρωθυπουργού στην εν λόγω συνέντευξη. Αναφερόμενος στην δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και στη μη παραίτησή του τόνισε ότι «Δεν απονομιμοποιούν μια κυβέρνηση οι δημοσκοπήσεις, αλλά η ίδια η κοινωνία». Για την υγεία που διαλύεται κάθε μέρα μόνο καλά λόγια είχε να πει καθώς υποστήριξε ότι «Η κυβέρνηση έδωσε σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πρόσβαση στα νοσοκομεία» ενώ για το δημοψήφισμα του 2015 δήλωσε ότι» Χωρίς το δημοψήφισμα του 2015 δεν θα υπήρχα ως πολιτικός» και «Δεν κορόιδεψα την κοινωνία στο δημοψήφισμα. Είχα πει ότι δεν θα βγάλω τη χώρα απ το ευρώ. Δεν μπορούσα να μη τηρήσω την υπόσχεσή μου».
Τέλος, υποστήριξε ότι εάν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση οι μειώσεις στις συντάξεις θα ήταν πολύ μεγαλύτερες, ότι δεν έχει ξεχάσει τις Γερμανικές αποζημιώσεις, όμως τώρα προέχει να σταθεί η χώρα στα πόδια της και τέλος ελπίζει ότι σε λίγους μήνες θα βγούμε στις αγορές.
Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του πρωθυπουργού παρακάτω: Αλ. Τσίπρας: Η χώρα πρέπει να βγει από τα μνημόνια και την επιτροπεία  , https://youtu.be/FoztLojq-hM  .-

***  ΠΑΣΟΚ: Αντί για γέφυρες, η Φώφη ορθώνει τείχη… 
Ορισμένες τελευταίες δημοσκοπήσεις, που έδειχναν ελαφρά άνοδο της "Δημοκρατικής Συμπαράταξης", φαίνεται ότι φούσκωσαν παραπάνω απ' όσο επιτρέπουν τα αποτελέσματά τους τα μυαλά ορισμένων. Έτσι, ενώ τα μέλη που κινούνται εντός του παραπάνω κόμματος αλλά προσδοκούν ένα συνέδριο "ανοικτό στην κοινωνία", έφτασαν να χαρακτηρίζονται ως "αιθεροβάμονες" και "δούρειοι ίπποι" αλλότριων σχεδίων.
Στον απόηχο, λοιπόν, της θυελλώδους συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του περασμένου Σαββάτου, η Φώφη Γεννηματά προκήρυξε έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (θα γίνει στις 30 Ιουνίου, 1 και 2 Ιουλίου) και μεταβίβασε τις αρμοδιότητες του γραμματέα του κόμματος, Στέφανου Ξεκαλάκη, στον αρμόδιο συντονιστή της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στη διευρυμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η κα Γεννηματά υπογράμμισε ότι η εσωστρέφεια δεν μπορεί να συνεχιστεί και κατηγόρησε τους διαφωνούντες ότι ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τους προσωπικούς τους ρόλους.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε εναντίον των Ανδρουλάκη και Ξεκαλάκη, οι οποίοι διαφώνησαν με το θεσμικό συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ., χωρίς δηλαδή εκλεγμένους συνέδρους.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ξεκαλάκης είχε εκφράσει (Βήμα Fm) την άποψή του υπέρ ενός ανοιχτού συνεδρίου «για το λαό και όχι μόνο για κομματικούς ή θεσμικούς αξιωματούχους», ενώ ο κ. Ανδρουλάκης είχε υποστηρίξει (ρ/σ 9.84) ότι «δεν μπορεί να κάνουμε κουπί σε δεμένη βάρκα. Προτιμώ να είμαι ένας στους δέκα που θα ξανακάνει μεγάλη τη Δημοκρατική Παράταξη, παρά ο ένας που θα την οδηγήσει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας».
Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα μέλη του κόμματος στη Μεσσηνία τάσσονται ανοικτά υπέρ ενός διευρυμένου συνεδρίου, ενώ στην τελευταία σύσκεψη στο ξενοδοχείο Rex είναι χαρακτηριστική η θέση που εξέφρασε ο Τάκης Αναστόπουλος, μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας των “Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία”. Στην παρέμβασή του είχε σχολιάσει μεταξύ άλλων: "Στο δρόμο προς το συνέδριο, αντί λοιπόν να ορθώνουμε τείχη, πρέπει να ρίξουμε γέφυρες επικοινωνίας. Να δώσουμε βήμα να εκφραστούν οι ανοργάνωτοι πολίτες και κυρίως οι νέοι. Πού είναι οι νέοι; Τους ακούμε τους νέους; Τι μας λένε; Γιατί μένουν στο πλάι και μας κοιτάζουν, στην καλύτερη περίπτωση, με συγκατάβαση; Πρέπει να ανοίξουμε πόρτες και παράθυρα, να μπει καθαρός αέρας.
Οι κλειστές αίθουσες μυρίζουν μούχλα! Να βγούμε στην κοινωνία. Το νέο που θέλουμε να φτιάξουμε χρειάζεται νέες ιδέες και νέους ανθρώπους. Μαζί τους η ΔΗΣΥ θα γίνει πρώτιστα η βάση, πάνω στην οποία θα χτιστεί το μεγάλο, το σύγχρονο, το ενιαίο κόμμα της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Αυτό που οι δημοκρατικοί, προοδευτικοί πολίτες θέλουν να δουν να επανακτά τη θέση που του ανήκει και να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό προσκήνιο". Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ! Οι ΗΠΑ μεταφέρουν αντιπυραυλικό σύστημα...(ΒΙΝΤΕΟ)

~  Κάθε μέρα που περνά, αντί η ένταση στην κορεατική χερσόνησο να μειώνεται, αντίθετα αυξάνεται. Αυτή τη φορά δεν είναι κάποια βαλλιστική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα αλλά η απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν το αντιπυραυλικό σύστημα THAAD σε συμφωνημένη τοποθεσία ανάπτυξης στη Νότια Κορέα.
Η μεταφορά τμημάτων του αμφιλεγόμενου αντιπυραυλικού συστήματος από τον αμερικανικό στρατό ξεκίνησε όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap και θεωρείται ως απάντηση στις βαλλιστικές δοκιμές του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ.
~* THAAD radar and launch vehicles enter Seongju golf course  : https://youtu.be/G-KDw8lH7wA  .-
~  Τα τμήματα του THAAD μεταφέρθηκαν σε γήπεδο γκολφ στην επαρχία Σεοντζού, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η νοτιοκορεατική τηλεόραση. Η μεταφορά ξεκίνησε τη νύχτα.
~* U.S. military brings key components of THAAD battery into Seongju : https://youtu.be/x26HpEsLY5k  .-
~   Εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής επιχείρησαν να μπλοκάρουν τη μεταφορά του αντιπυραυλικού συστήματος, καθώς υποστήριξαν ότι αποτελεί κίνδυνο για το περιβάλλον της περιοχής. Η αντίδρασή τους δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ υπήρξαν και συγκρούσεις με την αστυνομία. Στα πλάνα, μάλιστα, φαίνεται και ένας άνθρωπος να μεταφέρεται από το σημείο με φορείο.



Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα έχουν συμφωνήσει στην ανάπτυξη του συστήματος THAAD ως απάντηση στις εκτοξεύσεις πυραύλων της Βόρειας Κορέας, μια απόφαση όμως που βρίσκεται αντίθετη την Κίνα. Το Πεκίνο διεμήνυσε σε Ουάσινγκτον και Σεούλ πως η κίνηση αυτή δεν θα αποτρέψει τα σχέδια του Κιμ Γιονγκ Ουν και θα αποσταθεροποιήσει την ασφάλεια της περιοχής.
Το σύστημα THAAD είναι σχεδιασμένο για να καταστρέφει πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς.
 Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ και newsit
Φωτογραφίες: Reuters, ΑΠΕ - ΜΠΕ

***  Περιφέρεια και Νίκας υποστήριξαν τη ΣΔΙΤ με ΤΕΡΝΑ κόντρα στους 10 βουλευτές της Ν.Δ. 
Καφαντάρης κατά Σαμαρά
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ αρκετοί Δήμοι υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. «Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια που να εξαφανίζουν τα σκουπίδια», ανέφερε ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης. «Αν οι Δήμοι εργαστούν μέσα από τα τοπικά σχέδια για αύξηση της ανακύκλωσης και τη διαλογή στην πηγή, τότε θα μειώσουν τις ποσότητες των σύμμεικτων, άρα και το κόστος της διαχείρισης».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος τόνισε ότι η κεντρική διαχείριση και η ΣΔΙΤ είναι μονόδρομος. "Ή κεντρική διαχείριση και ΣΔΙΤ ή γκρεμός", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Βέβαια, οι απόψεις και των δύο κινούνται κόντρα στη θέση που εξέφρασε η Νέα Δημοκρατία, μέσω της επερώτησης των δέκα βουλευτών του κόμματος, μεταξύ αυτών και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Α.Π.

***  Η ΚΑΡΔΙΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΧΤΥΠΑ στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ! Όλοι μαζί για την ΕΛΛΑΔΑ μας...

~   Η ενημέρωση των Ελλήνων συνεχίζεται.
Ακούραστος ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, συνεχίζει τις περιοδείες του στην Ελλάδα με σκοπό να ενημερώσει τους πολίτες για τη ΛΥΣΗ που προτείνει στα προβλήματα της χώρας και θα μιλήσει:
Στο Ελληνικό Αττικής  στις 3 Μαίου στις 18,00 στην αίθουσα Θεάτρου Μίκης Θοδωράκης (Λεωφ. Κύπρου 68)
Στον Δήμο Σκύνδρας στις 6 Μαίου στη 13,00 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Σκύνδρας (Παύλου Μελά 44)
 Στην Αριδαία στις 6 Μαίου στις 19,00 στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο
 Στα Γιάννενα στις 14 Μαίου στις 12,00 το μεσημέρι στο Ξενοδοχείο 'HOTEL DU LAC" (Καρόλου Παπούλια και Ίκκου) 
Στην ομιλία του ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, θα μιλήσει για την ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα, την αύξηση του πλούτου, τα Εθνικά Θέματα, την απεμπλοκή από το άρμα της Δύσης, που δεν προσφέρει τα αναμενόμενα στην Ελλάδα. Θα μιλήσει επίσης για τη φοροκαταιγίδα που έχει πλήξει τους Έλληνες. Οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών προσπαθούν να αυξήσουν τα κρατικά έσοδα με τον παράλογο και εκ προοιμίου αποτυχημένο τρόπο της υπερφορολόγησης των πολιτών και της επιβολής φόρων στους ήδη υπάρχοντες φόρους! 
Η υπερφορολόγηση, η διόγκωση των οφειλών των πολιτών στο κράτος, τα μηδενικά έσοδα στα κρατικά ταμεία και η επιβολή νέων φόρων, οδηγούν την ελληνική οικονομία σε βαθιά ύφεση! Παράλληλα, οι πολίτες γίνονται κάθε χρόνο όλο και πιο φτωχοί και ο ιδιωτικός τομέας που ήταν η «ατμομηχανή» της οικονομίας και τροφοδοτούσε τα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία, έχει πλέον διαλυθεί! Το άδικο φορολογικό σύστημα και η επιβολή στους πολίτες φόρων που δεν μπορούν να αποδώσουν, οδηγεί αναπόφευκτα στη φοροδιαφυγή.
Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠOΥΛΟΣ θα παρουσιάσει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, την απάντηση στην κρίσιμη περίοδο που ζούμε…
Να είστε ΟΛΟΙ εκεί...

***  Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός- ζούγκλα της Καλαμάτας (φωτογραφίες) 
 
 
Δεν έχει προηγούμενο η κατάσταση που επικρατεί περιμετρικά του Βρεφονηπιακού Σταθμού του Οργανισμού της Εργατικής Εστίας στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο.
Για το τελευταίο έχουμε γράψει δεκάδες φορές, αλλά δύσκολα θα αλλάξει κάτι. Εντούτοις, εντός υπάρχει ένας σταθμός, στον οποίο καθημερινά φθάνουν δεκάδες παιδιά, με μόνη καθαρή πλευρά αυτής της εισόδου. Οι άλλες περιμετρικά είναι γεμάτες χορτάρια, που έχουν «πνίξει» το κτήριο.
Άραγε, τι θα συμβεί όταν αυτά τα χορτάρια ξεραθούν; Ακόμα υπάρχει στη μνήμη μας η φωτιά που ξέσπασε πριν από μερικά χρόνια δίπλα στο 6ο Νηπιαγωγείο.
Πέραν, όμως, της φωτιάς υπάρχουν και τα φίδια, ενώ να σημειωθεί, τέλος, ότι επειδή το κτήριο είναι εξαφανισμένο μέσα στα χόρτα, πριν μερικές ημέρες κάποιοι το διέρρηξαν.
Ελπίζουμε άμεσα συνεργείο του Δήμου να καθαρίσει την περιοχή… Π.Μπ.

*** Επιτέλους μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην Πελοπόννησο 
Μείωση εμφανίζουν τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από την Ελληνική  Αστυνομία για το 2016.
Σημαντική μείωση παρουσιάζει και ο αριθμός των σοβαρά τραυματισμένων από τροχαία ατυχήματα το προηγούμενο έτος, ενώ μικρότερη μείωση οι ελαφρά τραυματίες.
Σε σύνολο χώρας το 2016 καταγράφηκε μείωση του συνολικού αριθμού των παθόντων, αλλά και των τροχαίων ατυχημάτων, σε σχέση με το 2015. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 121 λιγότερα τροχαία ατυχήματα, ωστόσο σε επίπεδο χώρας αυξήθηκαν τα θανατηφόρα και οι θανόντες.
  Αύξηση πανελλαδικά
Αναλυτικά, το 2016 σημειώθηκαν σε όλη την επικράτεια:
-752 θανατηφόρα ατυχήματα έναντι 739 το 2015 (13 περισσότερα, αύξηση σε ποσοστό 1,8 %)
-743 σοβαρά ατυχήματα έναντι 924 το 2015 (181 λιγότερα, μείωση σε ποσοστό 19,6 %)
-9.901 ελαφρά ατυχήματα έναντι 9.854 το 2015 (47 περισσότερα, αύξηση σε ποσοστό 0,5%)
Επίσης, το 2016 στην επικράτεια καταγράφηκαν:
-804 θάνατοι από ατυχήματα έναντι 789 το 2015 (15 περισσότεροι)
 -856 σοβαρά τραυματίες έναντι 1.068 το 2015    (212 λιγότεροι)
-12.798 ελαφρά τραυματίες έναντι 12.872 το 2015 (74 λιγότεροι).
Ως προς τα αίτια των θανατηφόρων ατυχημάτων, οι «επικίνδυνες» παραβάσεις εξακολουθούν να αποτελούν τις βασικότερες αιτίες για την πρόκλησή τους. Τα 752 θανατηφόρα ατυχήματα είχαν τις εξής αιτίες:
-95 σχετίζονται με τους πεζούς
-91 με την υπερβολική ταχύτητα
-90 με την απόσπαση προσοχής
-69 με την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
-36 με την παραβίαση προτεραιότητας
-12 με το αντικανονικό προσπέρασμα
-9 με την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
-350 με άλλα αίτια που σχετίζονται με την οδηγική συμπεριφορά (μέθη κ.λπ.).
  Χωρίς ασφάλεια
Επίσης, από την ανάλυση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων προκύπτει ότι οφείλονται (κατά είδος): 279 σε σύγκρουση, 226 σε εκτροπή, 145 σε παράσυρση πεζού, 79 σε πρόσκρουση και 23 σε ανατροπή.
Χαρακτηριστικό στοιχείο, επίσης, είναι ότι τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα συνέβησαν κατά τις ώρες  24.00 έως 07.00 (167 ατυχήματα) και ακολούθως κατά τις ώρες 17.00 έως 21.00 (166 ατυχήματα) και 13.00 έως 17.00 (153 ατυχήματα).
Επιπλέον, το 2016, από τις υπηρεσίες Τροχαίας, βεβαιώθηκαν 409.656  παραβάσεις στην επικράτεια. Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν αφορούν: 176.592 παραβάσεις ταχύτητας, 63.971 μη χρήση κράνους, 34.831 μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 33.192 οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, 25.381 παραβίαση χρήσης κινητού τηλεφώνου, 18.238 ΚΤΕΟ, 16.152 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη και ακολουθούν κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, αντικανονικό προσπέρασμα, αντικανονικοί ελιγμοί, φθαρμένα ελαστικά, παραβίαση προτεραιότητας, παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, μη χρήση παιδικών καθισμάτων, κίνηση στην αριστερή λωρίδα – μη κίνηση στο δεξιό άκρο.
Τέλος, διαπιστώθηκε ότι 35.958 οχήματα διαφόρων τύπων (αυτοκίνητα - φορτηγά - μοτοσικλέτες) κυκλοφορούσαν χωρίς να διαθέτουν την απαραίτητη από το νόμο ασφαλιστική κάλυψη.
  Πελοπόννησος
Ευτυχώς, τα στοιχεία που δόθηκαν από τις υπηρεσίες Τροχαίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου δείχνουν ότι το 2016 είχαμε μείωση των θανατηφόρων και των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.
Αναλυτικά στην Πελοπόννησο, το 2016 σημειώθηκαν:
-63 θανατηφόρα ατυχήματα έναντι 73 το 2015 (μείωση σε ποσοστό 13,7%)
-59 σοβαρά ατυχήματα έναντι 101 το 2015 (μείωση σε ποσοστό 41,6 %)
-433 ελαφρά ατυχήματα έναντι 448 το 2015 (μείωση σε ποσοστό 3,3%)
Επίσης, το 2016 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καταγράφηκαν:
-69 θάνατοι από ατυχήματα έναντι 79 το 2015 (10 λιγότεροι)
-70 σοβαρά τραυματίες έναντι 120 το 2015 (50 λιγότεροι)
-618 ελαφρά τραυματίες έναντι 657 το 2015 (39 λιγότεροι).
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Χρηματοδότηση για τα πολιτιστικά 
Το υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής,  προτείνει να δοθεί το ποσόν των 232.000 ευρώ από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης (ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξανδρος Χαρίτσης έχει ήδη συμφωνήσει) για την οικονομική ενίσχυση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (200.000 ευρώ), καθώς και για την ενίσχυση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (32.000 ευρώ).
Ο δήμαρχος, σύμφωνα με το δελτίο, εξέφρασε ικανοποίηση και ευχαριστίες προς το συμπατριώτη μας αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξανδρο Χαρίτση και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου.  Α.Π. 

*** Αθλητική ενημέρωση :

 
*** Αναλυτικά το πρόγραμμα των τρίτων και των τέταρτων αγώνων για τα πλέι οφ της Euroleague:
EUROLEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ 2016-17~ Αρχίζει την Τρίτη η δεύτερη εβδομάδα των πλέι οφ της Euroleague με την διεξαγωγή των τρίτων αγώνων.
3οι ΑΓΩΝΕΣ
Tρίτη , 25 Απριλίου  2017


Μπασκόνια (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)  88-90 .- ^ 
Το (0-3) , = 98-9082-84  και 88-90 .- *
Στο Final 4 της Euroleague για 6η σερί σεζόν θα είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Τα δεκάλεπτα :  24-22 , ( 44-43), 63-68 , 88-90 .-^

(25/4, 20:45) στην Κωνσταντινούπολη

 Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Παναθηναϊκός  79-61,(37-30) -^
Το (3-0) = 71-58 , 80-75 , και 78-61 .- *
Στο Final 4 της Euroleague για 3  χρονιά
Τα δεκάλεπτα : 18-17 ,(37-30) , 52-42 , 79-61 .-
 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Ρόκα (Πορτογαλία), Ρίζικ (Ουκρανία)
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Ούντο 10, Μαχμούτογλου, Άντιτς, Μπογκντάνοβιτς 10 (2), Μπένετ, Σλούκας 6 (1), Νάναλι 12 (3), Βέσελι 6, Κάλινιτς 10 (1), Ντίξον 13 (4), Ντουβερίογλου 2, Ντατόμε 10 (2).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 12, Νίκολς, Ρίβερς 16 (3), Τζέιμς 8, Φώτσης 4, Παππάς 1, Φελντέιν 6 (1), Γκιστ 7, Γκάμπριελ 2, Μπουρούσης, Καλάθης 5 (1).
VIDEO  από τον αγώνα :
~*ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ- ΠΑΟ   79-61   Α ΄ ημίχρονο  37-30  25/04/2017: https://youtu.be/3fdHA_cpr0Q  .-
~*ΦΕΝΕΡ- ΠΑΟ   79-61   1ο  δεκάλεπτο 18-17  25/04/2017:
 https://youtu.be/99h6IpPnrSc  .-
~** ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΑΟ  79-61 3ο  δεκάλεπτο 52-42  25/04/2017 : https://youtu.be/vYMsxMCAySA  .-
~*ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 79-61  25/04/2017:
https://youtu.be/TiQRn6fA9Qg .- 
~*ΦΕΝΕΡ-ΠΑΟ  79-61,  στο ημίχρονο  37-30  25 04 2017:
https://youtu.be/gI31FNq-fs0 .- 

Τετάρτη, 26 Απριλίου  2017
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)  64-60 .-^ (2-1)
Τα  δεκάλεπτα : 14-17, (33-27) ,51-37 , 64-60 .-^
Βίντεο από τον αγώνα :
~*ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ-ΟΣΦΠ  64-60 1ο  δεκάλεπτο 14-17  26/04/2017: https://youtu.be/79TOBui7q24 .-
~* ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ -ΟΣΦΠ  64-60    Α΄ ημίχρονο  33-27  26/04/2017: https://youtu.be/Mj_r_NtDJXs  .-
~* ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ-ΟΣΦΠ  64-60  3ο  δεκάλεπτο 51-37  26/04/2017 :
 https://youtu.be/sP-nwItEmes  .-
~* ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ-ΟΣΦΠ  64-60  4ο  δεκάλεπτο 26/04/2017 3ος αγώνας: https://youtu.be/JOk5hEbmHo4 .-
~* ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ-ΟΣΦΠ  64-60  4ο  δεκάλεπτο 26/04/2017 3ος αγώνας: https://youtu.be/S0XHHjksbeY  .-

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  81-88 .-^ (1-2)
Τα  δεκάλεπτα : 17-26 , (33-46) , 58-70 , 81-80 .- ^

4οι ΑΓΩΝΕΣ
 
Παρασκευή, 28 Απριλίου  2017
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 21:15

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία

*** Για το Κύπελλο Ελλάδας στο ποδόσφαιρο Τετάρτη 26/04/2017 :
2ος  αγώνας : ΑΕΚ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  0-1 .- Στον Τελικό η ΑΕΚ .-
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Βράνιες, Σιμόες, Ντίντακ, Γιόχανσον , Αραούχομ, Ανέστης - Ρομαό, Μάριν, Ντα Κόστα, Καρντόσο
Κόκκινη: 90+6΄ Ανέστης, 90+9΄ Ντα Κόστα
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Ροντρίγκες (62΄ Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (78΄ Αλμέιδα), Μάνταλος (90+1΄ Βάργκας), Αραούχο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Μαρτίνς, Καμπιάσο (61΄ Ανδρούτσος), Φορτούνης, Μάριν (82΄ Ελγιουνούσι), Ανσαριφάρντ (58΄ Καρντόσο).
Βίντεο από αγώνα :
~* ΑΕΚ-ΟΣΦΠ  0-1  κύπελλο Ελλάδας 26/04/2017  η ΑΕΚ στον Τελικό: https://youtu.be/PnTz5a802SA  .-
~* ΑΕΚ-ΟΣΦΠ   0-1 Κύπελλο  26/04/2017 10 ΄ καθυστερήσεις :
https://youtu.be/ZlhYHDt3K74 .-
~*ΑΕΚ-ΟΣΦΠ   κύπελλο  Α΄ ημίχρονο  0-0  26/04/2017:
https://youtu.be/1RPbvnIaE2o -
Στους αγώνες ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1 (2-1) Πρόκριση ΑΕΚ στον Τελικό .-
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 27/4 (0-2)

***  Η επιστροφή του ΠΑΟ στην Αθήνα φέρνει εξελίξεις  Διακοπές συμβολαίων και παραιτήσεις;
Ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού Superfoods από το φάιναλ φορ της Euroleague έφερε πολλές περισσότερες συνέπειες από τις αναμενόμενες, καθώς η επόμενη ημέρα περιλαμβάνει από πρόστιμα μέχρι διακοπές συμβολαίων έως και παραιτήσεις.
Η απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να επιστρέψει η «πράσινη» αποστολή από την Κωνσταντινούπολη με πούλμαν και όχι αεροπορικώς δημιούργησε αλυσιδωτές εξελίξεις.
Αντώνης Φώτσης, Κρις Σινγκλετον, Μάικ Τζέιμς και Κένι Γκέιμπριελ, οι οποίοι αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν την αποστολή της ομάδας με το πούλμαν, αλλά να επιστρέψουν με αεροπλάνο με δικά τους αεροπορικά έξοδα κινδυνεύουν με γερή... καμπάνα από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού Superfoods. Οι σκέψεις φτάνουν ακόμα και στη διακοπή συμβολαίου!
Η El Mundo Deportivo αναφέρει μάλιστα πως ο Τσάβι Πασκουάλ είναι πολύ προβληματισμένος και σκέφτεται ακόμη και την παραίτηση, ειδικά αν η διοίκηση της ΚΑΕ απαιτήσει να αποδεσμευτούν οι τέσσερις παίκτες που δεν δέχτηκαν να επιστρέψουν οδικώς από την Τουρκία αλλά πήραν το αεροπλάνο.
Όλα πάντως θα ξεκαθαρίσουν σήμερα, Πέμπτη, οπότε και αναμένεται η συνάντηση του Ισπανού προπονητή με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Newsroom ΔΟΛ

*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ :
Τετάρτη, 26/04/2017
18:00 NOVASPORTS 3
Ολυμπιακός - Αθηναϊκός
Α1 γυναικών μπάσκετ

19:00 Cosmote Sport 3
ΑΕΚ - Ολυμπιακός
Κύπελλο Ελλάδας

19:30 ΕΡΤ2
Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός
Euroleague

20:00 NOVASPORTS 3
Μπρέσια - Ολυμπιακός
Champions League Πόλο

20:30 COSMOTE Sport 2
Μπαρτσελόνα - Οσασούνα
Ισπανικό Πρωτάθλημα

21:00 NOVASPORTS 2
Νταρουσάφακα - Ρεάλ Μαδρίτης
Euroleague

21:15 COSMOTE Sport 6
Λειψία - Φλένσμπουργκ
Γερμανικό Πρωτάθλημα

21:30 COSMOTE Sport 7
Βαλένθια - Ρεάλ Σοθιεδάδ
Ισπανικό Πρωτάθλημα

21:45 COSMOTE Sport 8
Λεγκανές - Λας Πάλμας
Ισπανικό Πρωτάθλημα

21:45 NOVASPORTS 1
Μπάγερν Μονάχου - Ντόρτμουντ
Κύπελλο Γερμανίας

21:45 COSMOTE Sport 1
Άρσεναλ - Λέστερ
Αγγλικό Πρωτάθλημα

22:00 COSMOTE Sport 5
Κρίσταλ Πάλας - Τότεναμ
Αγγλικό Πρωτάθλημα

22:30 COSMOTE Sport 2
Ντεπορτίβο Λα Κορούνια - Ρεάλ Μαδρίτης
Ισπανικό Πρωτάθλημα

~   ~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 03  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-03-2017.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  04  Απριλίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-04-2017.html 
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη 06 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news-06-2017.html    
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 07 Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-07-2017.html .-
~*   Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Απριλίου  2017  :Με  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/08-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 09 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Μ. Τρίτη  11 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Τετάρτη  12 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Μ. Τετάρτη 12  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης 2: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-2.html  .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Πέμπτη 13  Απριλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2 Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/news-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Παρασκευή 14  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html  .-
~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Μ. Σάββατο  15 Απριλίου 2017  :  Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη του Πάσχα 18 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-18-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  15 και 16  Απριλίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/15-16-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Απριλίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-19-2017.html .- 
~* *Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2 Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινότητας  2  στην ενημέρωση : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-19-2017-2.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/news-20-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 21 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/news-21-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας , ARFARA  NEWS Σάββατο 22 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-22-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Κυριακή  23 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-23-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2  Κυριακή 23 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-23-2017.html  .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 22  και  23  Απριλίου 2017  :Με  ανασκόπηση στα αθλητικά δρώμενα της εβδομάδας που έφυγε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/22-23-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-24-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  25 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-26-2017.html .- 
~*
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5506  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3569   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3556  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.628  βίντεο   .-  

~ ~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=.-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   


~

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅