Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....
Είναι αδύνατο να αποκτήση κάποιος τον Ιησού, παρά μόνο με κόπο, με ταπείνωση και ακατάπαυστη προσευχή. Γεροντικόν

Σαν σήμερα....
  1. 1348 μ.Χ.
    Γεννιέται ο αυτοκράτορας Ανδρόνικος Δ' Παλαιολόγος, πρωτότοκος γιος του Ιωάννη Ε'.
  2. 1453 μ.Χ.
    Ο Μωάμεθ Β' ο Πορθητής, ξεκινά την πολιορκία της Κωνσταντινουπόλεως.
 ~  Σάββατο  01  Απριλίου  2017 ..Ημερήσια  εκδρομή .... με προορισμό , Τρόπαια Αρκαδίας - Τεχνιτή Λίμνη (Φράγμα) ποταμού Λάδωνα , Υδροηλεκτικό εργοστάσιο ΔΕΗ  Λάδωνα στο γραφικό χωριό ΤΡΟΠΑΙΑ  του Ν. Αρκαδίας ... Διαδρομή και επισκέψεις στα χωριά ΜΟΥΡΙΑ και ΠΟΥΡΝΑΡΙΑ  Αρκαδίας  , Λεβίδι , Κάψια και ΤΡΙΠΟΛΗ  Αρκαδίας ... :
 
 Φωτογραφίες :










Βίντεο  :
1 ~*Υδροηλεκτρικός Σταθμός ΔΕΗ   Λάδωνα  01/04/ 2017:
~* ΒΟΥΤΣΗ διαδρομή  01/04/2017:
https://youtu.be/QiLUvAmunNM  .-
~*Μουριές ενημέρωση δάσκαλος  διαδρομή 01/04/2017:
~*Τεχνητή Λίμνη Λάδωνα  μπαίνοντας 01/04/2017:
5 ~*ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΛΑΔΩΝΑ ενημέρωση Αθανασία  01/04/2017: https://youtu.be/Ir5EAyrWdlY .-
~*ΟΛΥΜΠΙΑ  ενημέρωση  Αθανασία  01/04/2017:
~*ΔΑΦΝΗ  διασκέδαση χορός 01/04/2017:
~*  Δάφνη  χορός  φαγητό  01/04/2017 :
~*ΜΟΥΡΙΑ  διαδρομή    01/04/2017 :
10 ~*ΚΟΝΤΟΒΑΖΑΙΝΑ  ενημέρωση Αθανασία  01/04/2017:

~  2 Απριλίου
Τίτου οσίου του θαυματουργού (θ΄αι.). Αιδεσίου και Αμφιανού (1) μαρτύρων (†306). Θεοδώρας και Ευθαλίας των παρθένων και Πολυκάρπου. Νεομάρτυρος Παναγιώτου, του εν Ιεροσολύμοις (†1839). Οσίου Γρηγορίου του εν τω Κόλπω της Νικομήδειας.
(1) Οι άγιοι αυτάδελφοι Αμφιανός και Αιδέσιος οδηγήθηκαν στη χριστιανική πίστη από τον άγιο μάρτυρα Παμφίλο, τον οποίον προσπάθησαν να μιμηθούν τις αρετές αλλά προ πάντων την «υπέρ Χριστόν άθληση του». Και τούτο δεν άργησε. Όταν ο αυτοκράτορας Διοκλητιανός εξαπέλυσε διωγμό κατά των χριστιανών τα δύο αδέλφια συνελήφθησαν από τον έπαρχο Ουρβανό. Πρώτος ανακρίθηκε ο Αμφιανός, ο οποίος αφού με παρρησία ομολόγησε τη πίστη του και την αγάπη του στον Λυτρωτή Ιησού Χριστό βασανίστηκε σκληρά και τέλος ρίχθηκε στη θάλασσα δεμένος όπου βρήκε μαρτυρικό θάνατο. O δεύτερος αδελφός ο Αιδέσιος αφού ομολόγησε με θάρρος κι αυτός την πίστη του στο Θεό εξορίστηκε στην Αίγυπτο όπου υποβλήθηκε σε καταναγκαστικά έργα. Εκείνος όμως με καρτερία υπέμεινε κάθε είδος μαρτυρίου και ευτελισμού διότι γνώριζε ότι όλα γίνονται προς δόξα Θεού. Όταν όμως ο σκληρόκαρδος άρχοντας Ιεροκλής βασάνισε απάνθρωπα κάποιο Χριστιανό ο Αιδέσιος τον χαστούκισε δημόσια. Αποτέλεσμα ήταν να βασανιστεί παραδειγματικά και τέλος να τον ρίξουν στη θάλασσα όπου κέρδισε το στέφανο της αθανασίας και της ουράνιας δόξας. ~ 

Σήμερα 02/04/2017 εορτάζουν:

Ε΄ Κυριακή των Νηστειών - Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, Όσιος Σάββας ο Νέος ο εν Καλύμνω, Όσιος Τίτος ο Θαυματουργός, Άγιοι Αιδέσιος και Αμφιανός οι αυτάδελφοι
~   Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.
~  Ἀνατεθεῖς ἀπὸ παιδὸς τῷ Κυρίῳ, ἀγγελικῶς ἐπολιτεύσω ἐν κόσμῳ, καὶ τῶν θαυμάτων εἴληφας τὴν χάριν ἐκ Θεοῦ, ὅθεν ἐχρημάτισας, Μοναζόντων ἀλείπτης, Τίτε παμμακάριστε, καὶ σοφὸς οἰκονόμος. Ἄλλα μὴ παύση Πάτερ ἐκτενῶς, ὑπὲρ τοῦ κόσμου, Θεὸν ἰλεούμενος.
~* Απολυτίκιο Αγ. Τίτου - 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/h7snaJ_9SH0 .-


 
*** Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό και το «Θ» βρέθηκε στο Κέντρο Ημέρας 
 
Η σημερινή μέρα έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό και με αφορμή αυτή το «Θάρρος» βρέθηκε στο Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας, όπου μιλήσαμε με τον Κώστα Σαραβελάκη, μέλος του Δ.Σ. Γονέων- Κηδεμόνων και Φίλων του Συλλόγου Παιδιών με Αυτισμό και την επιστημονικά υπεύθυνη, Μαρία Κενσαλή.
Στο εν λόγω Κέντρο φθάνουν καθημερινά από όλη τη Μεσσηνία 30 με 35 παιδιά και έφηβοι, ηλικίας από 6 έως 18 ετών.
Το Κέντρο Ημέρας αποτελεί μια δομή του Συλλόγου Γονέων- Κηδεμόνων και Φίλων του Συλλόγου Παιδιών με Αυτισμό και ξεκίνησε να λειτουργεί το 2009, με στόχο τη διασφάλιση της συνέχειας της θεραπευτικής φροντίδας παιδιών και εφήβων στη κοινότητα, την αντιμετώπιση των παθολογικών συμπεριφορών και των προβλημάτων της λειτουργικότητάς τους και την ενίσχυση της σταδιακής ψυχοκοινωνικής τους αποκατάστασης και της κοινωνικής προσαρμογής και ένταξής τους ή επανένταξης σε σχολικό ή άλλο εκπαιδευτικό πλαίσιο, καθώς και τη στήριξη των οικογενειών τους.
Επίσης, στοχεύει στο να συμβάλλει στη μέριμνα για την πρόληψη της υποτροπής, ενώ παρέχει θεραπεία και εκπαίδευση σε παιδιά και εφήβους με αυτισμό, καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη σε αυτά και τις οικογένειές τους.
Επειδή τα άτομα με αυτισμό έχουν το καθένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αδυναμίες, όπως και δυνατότητες, η οργάνωση του χώρου και του τρόπου ζωής τους γίνεται με γνώση αυτών των ιδιαιτεροτήτων και με προσοχή, ώστε να διασφαλίζεται:
α) η προσωπική
β) η κοινωνική και
γ) η ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη του ατόμου.
-Η προσωπική εξέλιξη αφορά στην αυτοεξυπηρέτηση και στην αυτοσυντήρηση του ατόμου, και τα σχετικά προγράμματα αποβλέπουν στο να μάθουν στο άτομο με αυτισμό να νοιάζεται για τις προσωπικές του ανάγκες στο βαθμό των δυνατοτήτων του
-Η κοινωνική εξέλιξη αφορά στην επικοινωνία, την ανάπτυξη σχέσεων με τους άλλους και την ικανοποιητική ένταξη στο στενό και ευρύτερο περιβάλλον.
-Η ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη αφορά στην ανάπτυξη του συναισθηματικού κόσμου, στο βαθμό και με τον τρόπο με τον οποίο θα μπορεί να συναισθάνεται, να εκδηλώνει συναισθήματα και να αντιμετωπίζει την ένταση, το άγχος και το φόβο.
Ένα σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τους εμπλεκόμενους με τον αυτισμό είναι τι γίνεται με ένα τέτοιο άτομο μετά τα 18, οπότε θα φύγει από το Κέντρο. Όπως μας είπαν, δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο πλαίσιο εξιδανικευμένο για παρέμβαση.
Κατά τους ίδιους, πρέπει να υπάρξει παρέμβαση της Πολιτείας και να αποτελέσει, μάλιστα, προτεραιότητα.
 Τι είναι ο αυτισμός
Ο αυτισμός είναι μια διάχυτη διαταραχή της ψυχολογικής ανάπτυξης του ατόμου και με βάση τα στατιστικά, 1 στα 68 άτομα θα γεννηθεί με αυτόν.
Ο όρος Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (Δ.Α.Δ.) χρησιμοποιείται συνώνυμα με τον όρο Διαταραχή του Φάσματος του Αυτισμού, ενώ στην πραγματικότητα είναι ευρύτερος και περιλαμβάνει κι άλλες διαταραχές, εκτός από τον αυτισμό.
Η διαταραχή του φάσματος του αυτισμού περιλαμβάνει:
-ποιοτικές δυσκολίες στην κοινωνική κατανόηση, συναλλαγή και συναισθηματική αμοιβαιότητα
-δυσκολίες στον τρόπο επικοινωνίας και στη γλώσσα
-περιορισμένο, στερεότυπο, επαναλαμβανόμενο ρεπερτόριο δραστηριοτήτων και ενδιαφερόντων, ενώ στη συμπεριφορά επικρατούν ιδιόρρυθμα ενδιαφέροντα και ενασχολήσεις
-ανομοιογενή ανάπτυξη γνωσιακών λειτουργιών
-συχνά ανακόλουθη επεξεργασία αισθητηριακών προσλήψεων.
Οι δυσκολίες και οι περιορισμοί αυτοί, που ποικίλουν σε βαρύτητα από άτομο σε άτομο, αποτελούν χαρακτηριστικό που επηρεάζει συνολικά τη λειτουργία του.
 Ταμπού και ένταξη αυτών των ατόμων στην κοινωνία
Σχετικά με την αποδοχή των ατόμων με αυτισμό, όσο περνούν τα χρόνια όλο και πιο πολύ τα αποδέχεται η κοινωνία, αφού κυκλοφορούν βέβαια. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται εκπαίδευση και στο ίδιο το άτομο, αλλά και στο οικογενειακό του περιβάλλον.
Οι άνθρωποι του Κέντρου Ημέρας τόνισαν ότι όσο πιο σύντομα διαγνωστεί ο αυτισμός τόσο καλύτερα είναι για τον παθόντα, ενώ με τα νέα ιατρικά δεδομένα η διάγνωση μπορεί να γίνει από την ηλικία των 18 μηνών.
Κλείνοντας τη συζήτηση, μας είπαν ότι αποτελεί χαρά και δικαίωση για αυτούς να βλέπουν παιδιά με αυτισμό να βγαίνουν από το σπίτι τους, να πηγαίνουν μια βόλτα με τους γονείς τους ή για ένα γεύμα. Απλά πράγματα για το μέσο άνθρωπο, αλλά αδύνατα μέχρι πρότινος, αφού συνήθιζαν να κρύβουν αυτά τα παιδιά στο σπίτι.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Ξεκινά η λειτουργία απογευματινών ιατρείων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 
Από το Μάιο κάθε Τετάρτη απόγευμα
 Η λειτουργία απογευματινών ιατρείων πέραν του ωραρίου στην Νοσηλευτική Μονάδα, ξεκινάει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από την 1η Μαΐου, με απόφαση που έλαβε πρόσφατα το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος.
Τα απογευματινά ιατρεία θα ξεκινήσουν να λειτουργούν με 11 γιατρούς, 11 άτομα νοσηλευτικό και 5 διοικητικό και λοιπό προσωπικό. Θα λειτουργούν μια φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη και το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 15:00 έως 20:00.
Τα ραντεβού για τα απογευματινά ιατρεία θα κλείνονται μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 14500.
  Τα ιατρεία
Από το Μάιο λοιπόν, θα ξεκινήσουν να λειτουργούν τα εξής απογευματινά ιατρεία:
-        Σαπουντζής Απόστολος, Γαστρεντερολόγος
-        Δεναξάς Κωνσταντίνος, Γαστρεντερολόγος
-        Σοραρούφ Αλέσσιο-Ιβάν, Οφθαλμίατρος
-        Νάνος Παναγιώτης, Οφθαλμίατρος
-        Κωνσταντοπούλου Καλλιρρόη, Οφθαλμίατρος
-        Μπριστόγιαννης Γεώργιος, Νεφρολόγος
-        Αποστολόπουλος Κωνσταντίνος, ΩΡΛ
-        Αδαμόπουλος Ιωάννης, Αιματολόγος
-        Οικονόμου Κωνσταντίνος, Αγγειοχειρουργός
-        Χριστόπουλος Κωνσταντίνος, Ορθοπεδικός
-        Κάτσος Αθανάσιος, Ορθοπεδικός
 Οι αμοιβές
Οι αμοιβές στα απογευματινά ιατρεία, ρυθμίζονται με κοινή υπουργική απόφαση που έχει εκδοθεί το 2013 και τα έσοδα κατανέμονται σύμφωνα με αυτή.
Σύμφωνα με αυτή η αμοιβή για την επίσκεψη σε ιατρό που πραγματοποιείται μετά το πέρας του τακτικού ωραρίου λειτουργίας του νοσοκομείου καθορίζεται ως εξής:
Για τους Πανεπιστημιακούς ιατρούς που υπηρετούν σε κλινικές, εργαστήρια ή μονάδες εγκατεστημένες σε νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας:
-        Καθηγητές 72 ευρώ
-        Αναπληρωτές Καθηγητές 60 ευρώ
-        Επίκουροι Καθηγητές 48 ευρώ
-        Λέκτορες 36 ευρώ
Για τους ειδικευμένους ιατρούς ΕΣΥ:
-        Συντονιστές – Διευθυντές 44 ευρώ
-        Διευθυντές 40 ευρώ
-        Επιμελητές Α΄ 32 ευρώ
-        Επιμελητές Β΄ 24 ευρώ
-        Επιμελητές 16 ευρώ
 Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο για τα αντιπλημμυρικά σε Ανδανία, Οιχαλία και Αρφαρά 
Οι νέες πλημμύρες καθυστέρησαν την έναρξη του έργου
 Παράταση δόθηκε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση του έργου «Αντιπλημμυρικά πυρόπληκτων Δήμων Ανδανίας, Οιχαλίας και Αρφαρών», προϋπολογισμού 550.000 ευρώ έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.
Το έργο εκτελείται από την ανάδοχο εργολάβο Αικατερίνη Σηφάκη, με έκπτωση 57,66 %. Το συμφωνητικό εκτέλεσης του έργου υπογράφτηκε το Σεπτέμβριο του 2016 και η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης έληξε στις 16 Μαρτίου 2017.
  Έργα
Το έργο αφορά την αποκατάσταση δημοτικών και αγροτικών δρόμων του Δήμου Οιχαλίας που έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες της 6ης & 7ης Μαρτίου 2015.
Συγκεκριμένα οι εργασίες που προβλέπονται και τα σημεία παρέμβασης είναι τα εξής:
-        Καθίζηση και κατολίσθηση τμήματος δρόμου ακριβώς πάνω σε στροφή του δρόμου σε μήκος 25μ στα όρια του Δήμου Οιχαλίας και Αρκαδίας (Ίσαρι) στην περιοχή της Αγ. Θεοδώρας.
-        Ο δημοτικός δρόμος μετά τον οικισμό των Αγ. Θεοδώρων έχει υποστεί καθίζηση σε μήκος 50μ.
-        Εντός του οικισμού Μοναστηρακίου ο δημοτικός δρόμος έχει υποστεί καθίζηση σε μήκος 30μ και έχει καταστραφεί η επιφάνεια του οδοστρώματος σε μήκος 50μ και πλάτος 4.00μ. Επίσης στον ίδιο οικισμό έχουν καταστραφεί δυο τεχνικά απορροής όμβριων υδάτων πλάτους 5μ και σε μήκος 7μ.
-        Στην Τ.Κ Μάλθης έχει προκληθεί κατολίσθηση πρανούς δρόμου Μάλθης – Ρεματιάς.
-        Στην Τ.Κ Καρνασίου κρίνεται αναγκαία η κατασκευή τεχνικού εντός της Κοινότητας, καθώς από ρέμα ανάντι πλημμυρίζουν οικίες και καταστρέφονται δημοτικοί δρόμοι.
-        Σε τμήμα του δημοτικού δρόμου μετά την Τ.Κ Καρνασίου έχει προκληθεί κατολίσθηση πρανούς ορεινού όγκου σε μήκος 20μ.
-        Τμήματα δημοτικών οδών που έχουν υποστεί σημαντικές βλάβες από φερτά υλικά των χειμάρρων.
  Παράταση
Επίσης η εργολαβία περιλαμβάνει και εργασίες αποκατάστασης του αγροτικού οδικού δικτύου στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου και το οποίο είναι κατεστραμμένο σε πολύ μεγάλο ποσοστό και απαιτούνται επεμβάσεις τόσο με μηχανήματα, όσο και με μικρά τεχνικά, ιρλανδικές διαβάσεις και έργα απορροής ομβρίων.
Μέχρι σήμερα έχουν εκτελεστεί εργασίες σε ποσοστό 40% περίπου του συνόλου της
σύμβασης. Πιο συγκεκριμένα, έχουν εκτελεστεί εργασίες αποκατάστασης δύο τεχνικών έργων και κατασκευή συρματοκιβωτίων στο ρέμα Μάλθη – Κόκλα, εργασίες καθαρισμού του ρέματος «Αγιαννάκη» σε μήκος περίπου 800 μ. στην περιοχή Τ.Κ. Σκάλας Δήμου Οιχαλίας πλησίον της 7ης Επ. Οδού και κατασκευή συρματοκιβωτίων μήκους περίπου 35 μ. και ύψους 3 μ. για την αποκατάσταση αναχώματος στον ποταμό Βία στην θέση «Μαραθιά» (ή «Μάσταινα») στο Διαβολίτσι του Δήμου Οιχαλίας το οποίο κατέρρευσε κατά τη θεομηνία της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου που έπληξε πέρυσι τη Μεσσηνία.
Οι εργασίες που υπολείπονται είναι να γίνουν είναι όλες οι υπόλοιπες, και αφορούν το 60% του έργου.
Κύριος λόγος της παράτασης που δόθηκε είναι η ολοκλήρωση των υπόλοιπων εργασιών, οι οποίες σύμφωνα με την εργολάβος ήταν αδύνατον να εκτελεσθούν και να ολοκληρωθούν λόγω των χειμερινών καιρικών συνθηκών, αλλά και λόγω των πλημμυρών της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου και της 25ης και 26ης Νοεμβρίου, οι οποίες δημιούργησαν νέα προβλήματα και υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να καθυστερήσει σημαντικά η έναρξη των εργασιών του έργου.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Συλλήψεις στη Μεσσηνία από τη «σκούπα» της Αστυνομίας 
Δεκατρία άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία, σε ολοήμερη αστυνομική επιχείρηση την Παρασκευή, η οποία ταυτόχρονα έγινε και στους άλλους νομούς της Περιφέρειας, από τις αστυνομικές υπηρεσίες της κάθε περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και στους 5 νομούς, έγιναν έλεγχοι σε 798 άτομα, εκ των οποίων τα 589 ήταν Έλληνες και 209 αλλοδαποί, καθώς και σε 574 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 120 άτομα, από τα οποία 77 ήταν Έλληνες και 43 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 62 άτομα.
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:
-        Δυο γυναίκες στον Άγ. Κωνσταντίνο, καθώς σε έλεγχο που τους έκαναν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, βρήκαν να κατέχουν από κοινού ηρωίνη βάρους 0,8 γραμ.
-        Δύο αλλοδαποί, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Καλαμάτας ένας Σύρος 31 ετών και ένας Αιγύπτιος 33 ετών, διότι χωριστά ο καθένας, επιχείρησαν να επιβιβασθούν με πλαστά έγγραφα στην πτήση για το Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
-        Έξι ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-        Τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Επίσης, εξιχνιάσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφερείας Καλαμάτας, μία απόπειρα κλοπής που έγινε σε σπίτι στο χωριό Άμμος ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορούνται τέσσερις τσιγγάνοι, ηλικίας 40, 36, 30 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για απόπειρα κλοπής. Οι τσιγγάνοι επιχείρησαν να διαρρήξουν το σπίτι, όμως έγιναν αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια και τράπηκαν σε φυγή. Είχαν καταγραφεί όμως από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και έτσι αναγνωρίσθηκαν.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά και στους 5 νομούς 281 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 2 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

*** Το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο τιμά το παιδικό βιβλίο 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο διοργανώνει λυρική αφήγηση του παραμυθιού "Το βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί" της Βασιλικής Κάργα  αύριο Δευτέρα, 3 Απριλίου και ώρα 10 π.μ. στο χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης στον 5ο όροφο του  Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.
Συμμετέχουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί του ΜΕΘ:  Παύλος Κλάδης, Ολυμπία Βενιζελέα, Λεωνίδας Βέλλης, Παναγιώτα Ζαχαροπούλου, Γεωργία Λαζάρου, Βασιλική Σεβαστέλη, Αντώνης Μπούνας, Αθηνά Τσοπάνη, Μύλη Παπαβασιλείου.
...γιατί, αν οραματιζόμαστε ένα πολιτισμένο αύριο οφείλουμε να ξεκινήσουμε την προσπάθεια σήμερα!

*** Άσκηση στο Μέγαρο Χορού από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας 
Άσκηση στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, στη
συμβολή των οδών Αρτέμιδος, Κουμουνδούρου και Κλαδά, με αντικείμενο «Πυρκαγιά σε χώρο συνάθροισης κοινού», θα πραγματοποιήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας την προσεχή Παρασκευή, 7 Απριλίου, στις 8.00 το βράδυ.
Το σενάριο της 45επτης άσκησης προβλέπει κατάσβεση πυρκαγιάς με ταυτόχρονη διάσωση εγκλωβισμένων - τραυματισμένων ατόμων.
Εκτός της Π.Υ. Καλαμάτας, θα συμμετάσχουν η ΕΛ.ΑΣ., το ΕΚΑΒ, η ΔΕΗ, ο Δήμος Καλαμάτας και εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο νομό.
Σκοπός και στόχος είναι η αναβάθμιση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας του εμπλεκομένου προσωπικού, η ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και των υλικών πόρων και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

*** Συνέχεια τη Δευτέρα με «Νεφέλες» και «Εκκλησιάζουσες» στην Αρχαία Μεσσήνη 
Στο  6ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος
 Με πολύ μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου διεξήχθη προχθές για 4η μέρα το 6ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος «Αρχαία Μεσσήνη 2017». Περίπου 600 μαθητές απόλαυσαν την τραγωδία «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από το 2ο Λύκειο Μοσχάτου και το Εσπερινό Λυκείου Καλλιθέας, όπου πρωταγωνίστησαν οι Δάβος Χαράλαμπος, Σταμούλης  Αφεντάκης Μιχαήλ, Πανταζή Ηλιάνα, Μένη Ολυμπία, Γάτσος Ιωάννης, Τζερνιάς Γεώργιος, Καραπατάκη Θεμελίνα, Σωτηροπούλου Ιωάννα, Χειροπούλου Σοφία, Οικονόμου Ευγενία, Σάββα Θεοφανία, Σακελλαρίου Δέσποινα, Βλάχου Αθηνά, Μάλεση Λυδία, Ξυλιά Μικαέλα, Γκέλα Έλενα, Χύσκο Ιωάννα, Πρίντεζη Εύα, Χαραμή Αναστασία, Ρουμανέα Σταυρίνα, Νουφριάδου Δέσποινα, Κυριακάτης Λουκάς, Ξενογιαννάκη Αθηνά, Κανέτση Ευαγγελία, Καραβίτη Βασιλική, Κουλτουρίδης Δημήτριος.
Επίσης, είδαν την τραγωδία «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου από το Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας. Σε αυτή πρωταγωνίστησαν οι Αλεξίου Αρτέμης-Αθανασία, Γάτος Σπυρίδων, Γκίνι Αρλίντο, Γκογκοζώτου Δάφνη, Γκογκωζότος Σταύρος, Δούρος Νικόλαος, Ζαχαρίας Αλέξανδρος, Ζυγούρης Νικόλαος, Πάνου Ελένη, Καρδάκης Κωνσταντίνος, Κεζιρόγλου Εμμανουήλ, Κουτσούκης Χαράλαμπος, Βερλίγκα Όλγα, Μανώλη Ευγενία- Άρτεμη, Μάρκο Ηλίας, Μητσιώνη Αικατερίνη, Πάνου Αναστασία, Ρίτσκου Τζούλια, Σκάρπος Ορέστης, Σπανού Μαρία.
Πλέον οι παραστάσεις θα συνεχιστούν αύριο Δευτέρα, 3 Απριλίου, στις 9.30 το πρωί, με την κωμωδία «Νεφέλες» του Αριστοφάνη από το 11ο Λύκειο Περιστερίου. Στις 11.00 θα αρχίσει η κωμωδία «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από το 1ο Γυμνάσιο Σύρου.
Επειδή, δε, η προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, αλλά και μεμονωμένων επισκεπτών του Φεστιβάλ στην Αρχαία Μεσσήνη έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, ο Δήμος Μεσσήνης ευχαριστεί ιδιαίτερα το προσωπικό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας που εργάζεται στον αρχαιολογικό χώρο για την πολύτιμη συμβολή του.

*** Διακοπή ρεύματος σε Μαντίνεια και Αβία αύριο Δευτέρα 
Διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος θα σημειωθεί αύριο Δευτέρα, 3 Απριλίου, από τις 8.30 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι, στα δ.δ. Μικρής Μαντίνειας και Αβίας, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ.

*** Τεράστιο σκάνδαλο ελαιολάδου στη Δανία 
Τι κι αν οι Δανοί ξοδεύουν πολλές κορώνες ετησίως για να αγοράσουν «έξτρα παρθένο ελαιόλαδο»; Πρόσφατος έλεγχος της Αρχής Τροφίμων της Δανίας απέδειξε πως έχουν εξαπατηθεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα των Δανικών ΜΜΕ.
Ο Michael Rosenmark, σύμφωνα με την ιστοσελίδα olive oil news, επικεφαλής των κινητών μονάδων επιθεώρησης τροφίμων, επιβεβαιώνει πως τα αποτελέσματα των ελέγχων είναι συγκλονιστικά.
"Έχουμε στείλει 35 δείγματα 'έξτρα παρθένου' σε εργαστήρια στην Ισπανία για χημική και οργανοληπτική ανάλυση. Μόνο τα 6 αποδείχτηκαν γνήσια έξτρα παρθένα", εξηγεί. Μάλιστα, 12 από τα λάδια που στάλθηκαν στα εργαστήρια χαρακτηρίστηκαν "ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση". "Δεν είναι άμεσα επικίνδυνα, αλλά η εξαιρετικά χαμηλή τους ποιότητα τα καθιστά ακατάλληλα για πώληση στους καταναλωτές", εξηγεί. Μετά τα αποτελέσματα των ερευνών, τόνοι ελαιολάδου βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο της απόσυρσης.
  Μπαλάκι οι ευθύνες
Η Δανή ειδική ελαιολάδου Catherine Fogel αναφέρει: "Πολλά καταστήματα τοποθετούν τις φιάλες σε ακατάλληλα σημεία και σε υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες καταστρέφουν χαρακτηριστικά του έξτρα παρθένου ελαιολάδου". Ακόμα, ασκεί κριτική στις αλυσίδες λιανικής για την πίεση που ασκούν στις τιμές κι έχει αντίκτυπο στην ποσότητα και ποιότητα του ελαιόλαδου.
Αλλά ούτε οι αλυσίδες λιανικής δε συμφωνούν μεταξύ τους στον τρόπο αντιμετώπισης. Η Dansk Supermarked, από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής στη χώρα, ισχυρίζεται ότι οι αγορές που έκανε έγιναν με βάση πιστοποιητικά που προσκόμισαν οι προμηθευτές της και ζήτησε περαιτέρω έρευνα. "Αν αποδειχτεί και τότε ότι πρόκειται για νοθευμένο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τότε έχουμε εξαπατηθεί και εμείς και οι καταναλωτές", ήταν η πρώτη τους αντίδραση.
Ο έτερος μεγάλος παίκτης της λιανικής στη Δανία, η Dagofra, απέσυρε ήδη τις επίμαχες μάρκες. "Εξαπατηθήκαμε και χωρίς να το θέλουμε εξαπατήσαμε και τους πελάτες μας. Ζητάμε συγγνώμη", δηλώνουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας. Τα καταστήματα του ομίλου, μάλιστα, προτίθενται να δεχτούν επιστροφή των επίμαχων προϊόντων.

***  Θανατηφόρο τροχαίο με δυο νεκρούς στην Ε.Ο Πύργου – Πατρών
 Μηχανή μεγάλου κυβισμού που κινούνταν επί της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αγροτικό όχημα που διέσχιζε την διασταύρωση με κατεύθυνση προς την πόλη των Λεχαινών. Από την σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκαν θανάσιμα μια γυναίκα 53 ετών και ένας άνδρας 52 ετών, που επέβαιναν στη μηχανή. Το δυστύχημα συνέβη λίγο πριν τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου.   Πηγή: Patrisnews.gr

*** ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ της ΑΓΚΥΡΑΣ!  «Προχωρούν σε ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ της ΤΟΥΡΚΙΑΣ»...

~  Τα Τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν να δημιουργούν άσχημο κλίμα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, επιμένοντας ότι η Ελλάδα έχει παραβιάσει την συνθήκη της Λωζάνης κι ότι η Ελλάδα είναι αυτή που προκαλεί στο Αιγαίο.
Σε πρωτοσέλιδό της, η τουρκική εφημερίδα Aydinlik παρουσίασε ένα θέμα με  τίτλο . «Η Λωζάνη παραβιάστηκε, το ΥΠΕΞ παρακολουθούσε», στο οποίο ένας πρώην στρατιωτικός ακόλουθος στην Ελλάδα, ονόματι Μπεγιαζίτ Καρατάς, υποστηρίζει με δηλώσεις του ότι το Ελληνικό κράτος «εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου, στα οποία πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης». Μάλιστα καταλήγει ότι εάν η Τουρκία δεν αντιδράσει άμεσα, η Τουρκία θα χάσει τα χωρικά της ύδατα, την υφαλοκρηπίδα, ακόμη και τον εναέριο χώρο της.
Στο δημοσίευμα παραθέτονται και δύο χάρτες. Στον πρώτο παρουσιάζεται ο σχεδιασμός της Ελληνικής ΑΟΖ, ο οποίος περιλαμβάνει την Κύπρο ολόκληρη και αφήνοντας στην Τουρκία μόνο την Αττάλεια. Ο δεύτερος χάρτης παρουσιάζει αγωγούς πετρελαίου οι οποίοι αποκλείουν την Τουρκία από το παιχνίδι.
Στο ίδιο μήκος κύματος παρουσιάζεται και ένα άρθρο της Hurriyet με τίτλο «Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κινούνται κοντά στο Ισραήλ, την Ελλάδα και την Κύπρο, υποστηρίζοντας τον περιφερειακό ρόλο της Αιγύπτου» στο οποίο υποστηρίζεται ότι τα ΗΑΕ μπαίνουν δυναμικά στην Ανατολική Μεσόγειο και η Τουρκία κινδυνεύει με ενεργειακό αποκλεισμό.
Η Τουρκία στην πραγματικότητα δεν δικαιούται τίποτα απ΄ όσα διεκδικεί και γι’ αυτό δημιουργεί αυτό το κλίμα, ώστε στο μέλλον να κερδίσει έδαφος με διπλωματικό τρόπο, ακόμη και με... στρατιωτικό...

*** ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στις Ε.Δ. μας ! Ο Ερντογάν ενεργοποιεί την ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ...

~ Αποκαλύψεις που φέρνουν νέο σεισμό στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, έκανε ο Αμπτουλάχ Μποζκούρτ, ο οποίος έχει διατελέσει διευθυντής στην Τούρκικη εφημερίδα Zaman.
Ο πρώην διευθυντής της εφημερίδος εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανή ένταση στο Αιγαίο, ενώ έκανε και μια αποκάλυψη για ένα σχέδιο από Τουρκικής πλευράς, την επιχείρηση «Καταιγίδα», με την οποία Τούρκοι στρατιωτικοί σχεδίαζαν να δημιουργήσουν τεράστια ένταση μεταξύ των δύο χωρών πάνω από τα νησιά.
 Συγκεκριμένα, σε ερώτηση σχετικά με φόβους περί θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο δήλωσε κατηγορηματικά:
«Και τα δύο είναι πιθανά, τόσο ένα θερμό επεισόδιο Ελλάδος –Τουρκίας όσο και ένα «ατύχημα». Ο Ερντογάν υιοθετεί τακτικές «ακροσφαλούς διπλωματίας» (brinkmanship) με στόχο να αντλήσει πολιτικό όφελος .
Σε αυτό το πλαίσιο είναι πρόθυμος να ρισκάρει και  να ανεβάσει την ένταση καθώς και να προχωρήσει σε μυστικές επιχειρήσεις σε ελληνικό έδαφος.
Δεν πιστεύω ότι θέλει να οδηγήσει την Τουρκία σε ένα πόλεμο με την Ελλάδα. Όταν κάποιος ωστόσο τα κάνει όλα αυτά υπάρχει κίνδυνος πολλά πράγματα να πάνε στραβά και να βρεθεί ξαφνικά ενώπιον ατυχημάτων ή καταστάσεων που δεν έχει προγραμματίσει».
 Τέλος, έκανε την μεγάλη αποκάλυψη για το Τουρκικό σχέδιο «Καταιγίδα»:
«Η ουσία όμως και το πιο επικίνδυνο είναι το σχέδιο «επιχείρηση Καταιγίδα» (Oraj), που διαμορφώθηκε το 2003 από εθνικιστές στρατηγούς (φίλους του Ερντογάν σήμερα), και το οποίο είχε στόχο την κατακόρυφη αύξηση των πτήσεων πάνω από το Αιγαίο με στόχο να καταρριφθεί τουρκικό F-16 από ελληνικό μαχητικό μετά από στημένη προβοκάτσια.
Είχαν προβλέψει (οι Τούρκοι επιτελείς) ακόμη και την περίπτωση που τα ελληνικά αεροσκάφη δεν θα «παρασύρονταν» από την πρόκληση και τότε την «δουλειά» θα την αναλάμβανε ένας Τούρκος «ειδικός πιλότος» που θα κατέρριπτε αυτός τον «συνάδελφο του», για να κατηγορηθεί στην συνέχεια η ελληνική πλευρά .
Στην συνέχεια θα είχαμε μπαράζ ψευδών ειδήσεων  στα τουρκικά ΜΜΕ για να  να δημιουργηθεί πολεμικό κλίμα».
Άραγε θα θα αντιδράσει η Ελληνική πλευρά σε αυτές τις αποκαλύψεις ή θα κάνει για άλλη μια φορά σαν να μη συνέβη τίποτα; Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το δεύτερο θα γίνει...

***  TO ΑΡΘΡΟ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ! Έτσι μας κλέβει η Γερμανία...

~  Έτσι μας κλέβει η Γερμανία…
Του Κυριάκου Βελόπουλου
 Όλοι μιλούν για τη γερμανοποίηση της Ευρωζώνης. Μία πραγματικότητα που τη ζούμε όλοι στην ζώνη του Ευρώ, ωστόσο μόνο ο Νότος την αισθάνεται. Πέραν της διαπίστωσης είναι λίγοι αυτοί που πραγματικά αντιλαμβάνονται τι ακριβώς σημαίνει αυτό.
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά την Ένωση των δύο Γερμανιών στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν και το Βερολίνο ξεκίνησε την εφαρμογή του σχεδίου της που βασίστηκε  στη ‘φτωχοποίηση’ του γείτονα, όπως τον είχε ορίσει ο Adam Smith. Ο όρος είναι  του ίδιου του επιφανούς οικονομολόγου και αναφέρεται στο βιβλίο του «Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ». Τι ακριβώς σημαίνει αυτός ο όρος;
O Adam Smith μιλά για την φτωχοποίηση των γειτονικών χωρών ώστε να εξασφαλιστεί η οικονομική ηγεμονία του ‘φτωχοποιητή’. Πώς το πέτυχε αυτό η Γερμανία;
Μείωσαν τις εισαγωγές και αύξησαν τις εξαγωγές κάτι που επετεύχθη με ειδικές διατάξεις που εισήγαγαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και περιόριζε τις δυνατότητες των ευρωπαϊκών κρατών. Προσπάθησαν και κατάφεραν να κάνουν όλα τα κράτη μη-παραγωγικά και οι Γερμανοί αύξησαν την παραγωγή τους, άρα και τον πλούτο τους.
Τα κέρδη από τις εξαγωγές αυτές και μπήκαν στην γερμανική οικονομία και αφαιρέθηκαν από τις φτωχοποιημένες χώρες. Κλασικό παράδειγμα φτωχοποίησης είναι η Ελλάδα, αλλά και η πρώην βιομηχανική Ιταλία. Μάλιστα το χρήμα αυτό αναδιανεμήθηκε εντός Γερμανίας με αποτέλεσμα να γιγαντωθούν οι γερμανικές βιομηχανίες, να δανείζονται φτηνά και να αποκομίζουν υπερκέρδη από το de facto μονοπώλιο στην Ευρώπη. Μάλιστα το χρήμα αυτό δινόταν και στους Γερμανούς πολίτες, μέσω των θέσεων εργασίας, οι οποίοι το καταναλώνανε και φυσικά (μέσω της κατανάλωσης) επέστρεφε στις ίδιες τις βιομηχανίες.
Συνυπολογίστε πως οι γερμανικές εταιρείες μετέφεραν τα εργοστάσιά τους στις χώρες του νότου (χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΒΟSCH με το εργοστάσιο στην Πορτογαλία) με τους χαμηλούς μισθούς (400 ευρώ) κάτι που μεγιστοποίησε το κέρδος τους. Αυτό ονομάστηκε επένδυση και είναι η επιθυμία των Ελλήνων πολιτικών για την Ελλάδα του 2017. Μήπως αυτό είναι το σχέδιο για τη ΔΕΗ;Μάλλον ναι.
Στο σημείο αυτό έρχεται η πολιτική του σκληρού ευρώ. Μία χώρα που θα επιθυμούσε να ανταγωνιστεί τη Γερμανία, μπορούσε στο παρελθόν να υποτιμήσει το νόμισμά της. Τώρα όμως που έχουμε το ενιαίο νόμισμα η  παντοδύναμη Γερμανία δεν το υποτιμά και οι χώρες της Ευρωζώνης δεν μπορούν να την ανταγωνιστούν, ούτε μπορούν να εξάγουν σε τρίτα κράτη καθώς το ευρώ στην ισοτιμία παραμένει ακριβό νόμισμα.
Μία άλλη λύση του παρελθόντος ήταν η επιβολή δασμών, κάτι που δεν εφαρμόζεται πια με την πολιτική των ανοικτών συνόρων.
Βλέπουμε δηλαδή πως η γερμανική κυριαρχία έχει καταφέρει να ‘δέσει’ την Ευρωζώνη στο άρμα της, χωρίς να υπάρχουν εύκολες λύσεις.
Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν λύσεις. Υπάρχουν και είναι γνωστές. Απαιτούν όμως πολιτική βούληση. Όποιος τη διαθέτει μπορεί να κόψει το ‘Γόρδιο Δεσμό’ της Γερμανίας. Τη λύση την έχουμε. Είναι μοναδική, είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.
 *Ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση»  Το άρθρο δημοσιεύθηκε με την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Παρασκήνιο» το Σάββατο 1/4 .-

***

*** Αθλητική ενημέρωση  :

 
***Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής της Super League έχει ως εξής:ΣΑΒΒΑΤΟ  01 Απριλίου 2017 :
ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη 1-1 .-^
(90΄+1 Ζάιρο / 60΄ Βασιλακάκης)

Λεβαδειακός - Βέροια 3-1 .-^
(51΄-πέν. Μιλιάζες, 77΄ Βασιλείου, 90΄+1 Γιακουμάκης/ 71΄ Καπετάνος)

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθήνας)
Κίτρινες κάρτες: Ουόν, Βούρος, Καλτσάς /Σισοκό, Λόπεθ
Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Ουόν, Βούρος, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Κουλιμπαλί, Τόνι Σίλβα, Καλτσάς, Σουμπίνιο (70΄ Καραμπουέ), Βασιλείου (86΄ Γιακουμάκης), Γιουσούφ (90΄ Καραχάλιος).
Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Λόπεθ, Καλί, Ασίγκμπα, Σισοκό, Τόμας, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας (82΄ Μίλιεβιτς), Τόνι Κάλβο, Καπετάνος, Στόιτσεφ (66΄ Κωνσταντινίδης), Σαρπόνγκ.

Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-1 .- ^
(54΄ Μάριν, 63΄ Ρομαό - 43΄πεν. Μανούσος) 

 
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Ρομαό, Ντε Λα Μπέγια, Φορτούνης, Μποτία - Πριντέτα, Μπανανά
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό, Καμπιάσο (62΄ Μάρτινς), Φορτούνης (80΄ Ντομίνγκες), Μάριν, Ανδρούτσος, Ανσαριφάρντ (70΄ Καρντόσο).
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Μπανανά, Καρυπίδης, Πριντέτα (81΄ Γουνδουλάκης), Στάθης, Μουνάφο, Ντεβέσα (79΄ Στανισάβλιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης (65΄ Σίγκνεβιτς), Γιορέντε.

 
ΚΥΡΙΑΚΗ 02-04-2017 :

15:00 (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος - Ατρόμητος

17:15 (Κέρκυρα) Κέρκυρα - Ηρακλής

17:15 (Αγρίνιο) Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης

17:15 (Τούμπα) ΠΑΟΚ - ΑΕΛ

19:30 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

*** Για την Β΄ Εθνική στο ποδόσφαιρο  24η  αγωνιστική :

Πανσερραϊκός - Απόλλων Σμύρνης
Αναγέννηση Καρδίτσας -ΑΕΛ. Καλλονής
Παναιγιάλειος - ΟΦΗ
Α.Ο Χανία - Άρης
Αιγινιακός - Κισσαμικός
Αγροτικός Αστέρας - Αχαρναϊκός
Σπάρτη - Πανελευσινιακός
Καλλιθέα - Λαμία

** Γ΄ εθνική 3ος  όμιλος στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  :

Κυριακή  02 Απριλίου 2017  :
Χαλκίδα - Αιολικός
Α.Ο. Θήβα -Α.Ο. Ζευγολατιού
Ερμιονίδα - Παναργειακός
Παναχαϊκή -Παναρκαδικός
ΠΑΟ Βάρδας- Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλο
ΠΑΟ Λουτρακίου - Τσικλητήρας Πύλου
Φωστήρας - Αχαϊκή

  ***  Σε αναμετρήσεις για την 24η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (1-3 Απριλίου)
Κολοσσός Ρόδου-Λαύριο 63-79 .-^

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 31-43, 46-65, 63-79
Διαιτητές: Αναστόπουλος Π.-Θεονάς-Παντελίδης
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Λυκογιάννης): Ρέντικ 6, Τσούκου 11(1), Ρέλεφορντ 8(1), Βασιλόπουλος 6, Χολ 13(1), Λιάπης, Σαλούστρος 9(1), Αγγελάκος 3, Άχονεν 1, Παπαδάκης, Γουάτσον 6, Γεωργαλής.
ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Χάμιλτον 12(1), Έβανς 8(8ριμπ.), Γκρέι 20(2), Στεφανίδης 5(1), Μπολντς 8, Τσίρος, Αθανασούλας 9(1), Κακλαμανάκης 3, Αναγνωστάκης 2, Νίξον 9(1), Περράκης 3(1).

Άρης-Απόλλων Πατρών 79-70 .- ^

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 48-28, 65-50, 79-70
Διαιτητές: Σταματόπουλος, Αναστόπουλος, Πιτσίλκας
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Τζάκσον 15, Χανθόπουλος 2, Φλιώνης 10 (2), Τσαϊρέλης 4, Κάμινγκς 15 (1), Ζάρας 8 (2), Χρηστίδης, Μούρτος 8, Γιάνκοβιτς 3 (1), Καββαδάς 12, Ντραγκίσεβιτς 2.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Στόκτον 2, Χίκεϊ 11 (1), Μπαρτ 21 (3), Βεργίνης 1, Διαμαντάκος 2, Σλαφτσάκης, Μπάβτσιτς 13 (2), Κουζέλογλου 9, Καλινόσκι 11 (1), Ρέινς.

Προμηθέας Πατρών-Κύμη 81-57 .-^


Τα δεκάλεπτα: 24-11, 39-31, 59-45, 81-56 
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρακατσούνης-Πουρσανίδης Γ.-Καλδίρης
Προμηθέας (Βαγγέλης Αγγέλου): Γκίκας 20 (5ρ.), Πέττας, Φαγιέ 5, Σαρικόπουλος 2, Μουρ 17 (6ρ., 6ασ., 3κλ.), Παπαντωνίου 11, Τζάξεν, Γράβας, Τσάμης 3, Ντίκερσον 3, Τζόουνς 9 (8ρ.), Τόντιτς 11 (6ρ.).
Κύμη (Βασίλης Μπρατσιάκος): Κάντι 4, Τσούπκοβιτς 3, Κοστόφ 7, Πάλμπλαντ 3, Ορτον 6, Τουντζιαράκης 4 (6ρ., 6λ.), Σχίζας 1, Σιγκούνας 15 (7ρ.), Κατράνας 1, Κωνσταντακόπουλος 3, Σταμάτης 7, Ντίξον 2.

Δόξα Λευκάδας-ΑΕΚ 64-68 .-^

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 36-38, 51-54, 64-68
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Τακιανός): Σκορ 2, Ντόμπλας 8, Τσαλδάρης, Χάρις 18(1τρ., 8ριμπ., 8λ.), Μάρας 23(1), Άμποτ 5(1), Ντάουελ, Δεμερτζής 3(1), Γεωργάκης 3, Ταπούτος 2, Ψαθάς.
ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ούκιτς 12(2), Λαρεντζάκης 9(2), Νιούλεϊ, Μαυροειδής 8, Μαυροκεφαλίδης 21(1τρ., 8ριμπ.), ΜακΓκραθ 4, Ελονού, Σάκοτα 9, Βασιλειάδης 3(1), Ντίξον 2.

Κόροιβος-Ρέθυμνο 67-78 .- ^

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 34-34, 52-55, 67-78
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σχινάς-Τσαρούχα-Μαγκλογιάννης
 ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Ντίνος Καλαμπάκος): Γκότσερ 16 (3 τρίπ., 8 ριμπ.), Σταρκς 12, Σανέ 5, ΜακΚλέλαν 18 (2), Πόλαρντ 10, Μιλουτίνοβιτς 3, Μιχάλογλου 2, Σπυριδωνίδης.
ΡΕΘΥΜΝΟ: Κώττας 3, Χριστοδούλου 6, Άρνολντ 10, Φιτσπάτρικ 13 (3 τρίπ., 9 ριμπ.), Λέμον 10 (7 ασ.), Ραζής, Σάφτενααρ 11 (1), Τάλτον 15 (3), Γιαννόπουλος 10 (1).


Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (2/4, 17:00)

Παναθηναϊκός-Τρίκαλα (3/4, 19:00)

*** Αναλυτικά πρόγραμμα αγώνων με Αποτελέσματα στο ερασιτεχνικό Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο ,..ΕΠΣ Μεσσηνίας

~**  Α΄ Τοπικό : 25η  αγωνιστική
Σάββατο  01-04-2017  :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας - Α.Ο. Μιλτιάδης  4-0  .- ^
Εράνη  Φιλιατρών - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας 0-1  .- ^
 Κυριακή  02-04-2015  :
ΠΣ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ -Αστέρας Αρφαρών  3-0  α.α.  .- ^
Εθνικός Μελιγαλά -Πάμισος Μεσσήνης
Α.Σ. Πανθουριακός -Α.Ο. Φαρραί
Α.Σ. Ανδρούσης - Α.Ο. Διαβολιτσίου
Τέλος Άγρας -Α.Ο. Αβίας
Α.Ο. Κυπαρισσίας - Απόλλων Καλαμάτας

Α1  Τοπικό : 24η  αγωνιστική
Σάββατο  01-04-2017  :
Μεσσηνιακός Γ.Σ. - Ασπρόχωμα  2-2 .- ^
Αστέρας Μικρομάνης -Νέος Άρις  4-2 .- ^
 Κυριακή 02-4-2017  :
Σπερχογεία - Αίαντας Καλαμάτας
Α.Ο. Ομόνοιας -Ακρίτας Κορώνης
Απόλλων Πεταλιδίου - Χανδριναϊκός Π.Σ.
Ολυμπιακός Ανάληψης - Α.Ο. Δωρίου
Ηρακλής Καλαμάτας - Παπαφλέσσας Χώρας

~** Β΄ Τοπικό  1ός  Όμιλος : 23η  αγωνιστική
Σάββατο 01-04-2017  :
Α.Ε. Κυπαρισσίας/Ηρακλής Διαγόρας Κοπανακίου  0-1  .- ^
Α.Ε. Γαργαλιάνων - Α.Σ. Μερόπης 5-0 .-^
Παπαφλέσσας Άμφειας -Αστέρας Βαλύρας  4-0  .- ^
Ατρόμητος Πλατύ- Α.Ε. Πανευαϊκός  2-1 .- ^
Κεραυνός Καλαμάτας -ΠΑΙ Καλού Νερού  3-1  .- ^
Κυριακή 02-04-2017 :
ΑΕΚ Καλαμάτας -Δόξα  Καλαμάτας   -
~** Β΄ Τοπικό  2ος Όμιλος : 20η  αγωνιστική
Σάββατο  01-04-2017  :
Α.Ο Πατίστας - Α.Ε. Λογγάς  0-0  .- ^
Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης - Α.Ο. Στενωσιάς  1-2  .- ^
Α.Ο. Μεθώνης -Θύελλα  Χαροκοπιού  3-0  .- ^
Κυριακή  02-04-2017  :
Πανιώνιος Καλαμάτας -Καλλιθέα
Δήμος Παπαφλέσσας -Πράσινα Πουλιά
Α.Ο. Φυτειάς - Α.Σ. Φυτειάς

~** Γ΄ Τοπικό    21η αγωνιστική 
Σάββατο 01-04-2017 :
Νέστωρ Πύλου - Θυσέας Καλαμάτας  1-4  .- ^
Κυριακή 02-04-2017 :
Βέργα-Θύελλα Παραλίας 6-0 .- ^
Δαναός Καλαμάτας -Α.Ο. Λαιϊκων

~** ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ  ΕΠΣ Μεσσηνίας  :
 Αίαντας Καλαμάτας -Π.Σ. Καλαμάτας  6-0  .- ^
Α.Ο. Πατίστας -Πάμισος Μεσσήνης 2-2  .- ^
 Απόλλων Πεταλιδίου -Ηρακλής Καλαμάτας  7-3 .- ^
Ολυμπιακός Ανάληψης -Αναγέννηση Παραλίας 0-5  .- ^
Α.Ο. Διαβολιτσίου -Α.Ε. Αβίας  0-6 .- ^
Α.Ο. Δωρίου - Θησέας Καλαμάτας  4-3  .- ^
Νέος Άρις -Πανθουριακός  4-0 .- ^
Δαναός -Δόξα Καλαμάτας  7-0  .- ^
Παπαφλέσσας Χώρας -Χανδριναϊκός  1-1 .- ^

***Αναλυτικά το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής της Euroleague :
29η αγωνιστική

 Πέμπτη, 30/3/2017

~ Αναντολού Εφές (Τουρκία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   77-69 , (43-36) .- ^
Τα δεκάλεπτα  : 22-15 , (43-36) , 58-50 , 77-69 .-
Διαιτητές: Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Παστούσιακ (Πολωνία), Περούγα (Ισπανία)
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Τόμας 2, Χάνικατ 11 (1), Μπαλμπεϊ, Μπράουν 9, Οσμάν 8, Γκρέιντζερ 7 (2), Ερτέλ 18, Μουτάφ, Πολ 11 (1), Ντάνστον 11
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 5 (1), Μπιρτς 6, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 8 (2), Σπανούλης 11 (1), Ουότερς 5 (1), Αγραβάνης 7 (1), Μιλουτίνοβ, Πρίντεζης 16, Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 2, Αθηναίου

~ Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)  97-99 παρ. .- ^
Τα δεκάλεπτα: 22-14, 40-29, 58-55, 84-84 κ.α., 97-99 παρ. -

~ Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)  76-71 .- ^
Δεκάλεπτα: 23-13, 40-32,58-54, 76-71 .-

Παρασκευή, 31/3/2017
Γαλατασαράι (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία)  80-103 .- ^

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)  84-88 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 27-18, 41-39, 63-63, 84-88 .-

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)  83-65  .- ^

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)  85-83 .-^

Τα δεκάλεπτα : 20-17 , ( 45-40) , 58-55 ,  κ.α 73-73 παράταση 85-80 .-
 Διαιτητές: Ρόκα (Πορτογαλία), Πέρεθ (Ισπανία), Μόγκουλκοτς (Τουρκία)ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 13, Νίκολς 5, Ρίβερς 17, Τζέιμς 13, Παππάς 8, Φελντέιν 2, Γκιστ 6, Γκάμπριελ 3, Μπουρούσης 6, Καλάθης 12.ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Δημήτρης Ιτούδης): Ντε Κολό 15, Τεόντοσιτς 15, Όγκουστιν 14, Φριντζόν 4, Τζάκσον 3, Αντόνοφ, Φρίλαντ, Βοροντσέβιτς 14, Χίγκινς 8, Χριάπα 2, Κουρμπάνοφ, Χάινς 5.
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)  61-56  .-^
Βίντεο από τον αγώνα  :
~*ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ   85-80  1ο  δεκάλεπτο  20-17  29η  αγων  31/03/2017: https://youtu.be/w5vt4pPkqmg  .-
~*ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ  85-80    Ημίχρονο  45-40  29η αγων   31/03/2017:
 https://youtu.be/jLSAo2AqzRI .-
~*ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ  85-80  κ α 73-73  31/03/2017 :
https://youtu.be/XWmpRhJSVhM .- 
~*ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ  κ α   73-73  παρατ   85-80 29η αγων    31/03/2017: https://youtu.be/6nST434w4tM  .-
~*ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ 85-80  3η περίοδος 58-55  31/03/2017:
https://youtu.be/OdrkoQt6_jY   .-

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η

Ρεάλ Μαδρίτης 22-7   51
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 21-8  50   
Ολυμπιακός 19-10  48
 Παναθηναϊκός  18-11 47
----------------------------------
Φενερμπαχτσέ 17-12  46   
Αναντολού Εφές 17-12   46  
Μπασκόνια 17-12   46
Ερυθρός Αστέρας 16-13 45
-----------------------------------
Νταρουσάφακα 15-14  44 
Ζαλγκίρις 13-16 39
Μπαρτσελόνα  12-17   41  
Μπάμπεργκ  10-19     39 
Μακάμπι Τελ Αβίβ 10-19  39 
Γαλατασαράι 10-18   38
Ούνιξ Καζάν 7-21
Αρμάνι Μιλάνο   8-21 27
 
~   Η  Επόμενη τελευταία 30η αγωνιστική στο Ευρωμπάσκετ :
6/4/2017  :
20,45   Φενέρμπαχτρσέ - Μπαρτσελόνα
21,00   Μπάμπεργκ -Γαλατάσαραϊ
21,05   Μακαμπί Τελ Αβίβ -Παναθηναϊκός
22,00   Μπασκόνια -Ζαγκλίρις Κάουνας
7/4/2017  :
20,00  Νταρουσάφακα -Ερυθρός Αστέρας
20,00  ΤΣΣΚΑ -Ολυμπιακός
21,45  Μιλάνο - Ούνικς Καζάν
22,00  Ρεάλ Μανδρίτης -Ανατολού Εφές 

 *** Από τις τελευταίες αγωνιστικές των Ελληνικών ομάδων ε τα αποτελέσματα  :
26η αγωνιστική  16  και 17-03-2017  :  
Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μανδρίτης     88-82 .- ^ Ν
Ολυμπιακός – Γαλατάσαράϊ   71-80 .- ^ Η
 27η αγωνιστική 21 και 22-03-2017  : 
Παναθηναϊκός-Μιλάνο   74-61 .- ^ Ν
Ερυθρός Αστέρας –Ολυμπιακός  κ.α. 58-58 , παρατ. : 64-66 .- ^  Ν
28η αγωνιστική 23 και 24 -03-2017
 Ολυμπιακός-Ρεάλ Μανδρίτης   73-79  .- ^ Η
Μπασκόνια- Παναθηναϊκός  63-72 .-^  N
  29η  αγωνιστική  30 και31-03-2017  : 
Ανατολού  Εφές –Ολυμπιακός   77-69  .- ^  Η
Παναθηναϊκός  -ΤΣΣΚΑ   Μόσχας  73-73 , παράταση 85-80 .- ^ Ν
30η αγωνιστική  06 και07-04-2017  :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας –Ολυμπιακός    
Μακαμπί Τ.Α. –Παναθηναϊκος   

***

~
~
~***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας RFAA NEWS Πέμπτη 02-03-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/rfaa-news-02-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-03-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  04  Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή της Ορθοδοξίας 05  Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-05-2017.html .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 04  και 05 Μαρτίου  2017  :Ανασκόπηση όλων των αθλητικών εβδομάδας που έφυγε  .... :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-06-2017.html .-
~*   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  06  Μαρτίου 2017  :   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07  Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/03/news-07-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08  Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .... :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-08-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES 2 - Τετάρτη  08 Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-nwes-2-08-2017.html .- 
~*Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  09  Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής  μας ....  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-09-2017.html .-  
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ..:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News  Σάββατο  11 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-11-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή  12 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-12-2017.html  
 ~*
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11  , 12  και  13  Μαρτίου  2017  :Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/11-12-13-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 13 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  ....   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-13-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  14 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....     :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-14-2017.html    .- 
~*  Η  Εφημερίδα μας  Arfara News 2 .. Τρίτη 14  Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-2.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  15 Μαρτίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ....  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-15-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-16-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 17 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :   http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  18 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-18-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 19 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/  .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 18  , 19  και 20  Μαρτίου  2017  :
~
Μαζί με την αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ...:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/18-19-20-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Δευτέρα 20 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-20-2017.html .-

~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  21 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-21-2017.html  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη  22 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/news-22-2017.html .
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS η 23 Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της καθημερινή μας ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-23-2017.html .-  

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης
 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-24-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 25-03-2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης/
 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-25-03-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 26  Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της καθημερινή μας  ενημέρωσης  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/news-26-2017.html .-  
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαρτίου  2017 :Αθλητική επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2017/03/25-26-2017.html  .-
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-27-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 28  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της καθημερινή μας ενημέρωσης : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/03/news-28-2017.html .-
~
* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας
: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-29-2017.html .-   

 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS η 30 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-30-2017.html .-
~*  Η  Εφημερίδα μας Arfara News 2  Πέμπτη 30  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  μας
  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2-30-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  31  Μαρτίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας  ενημέρωσης   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2017.html .-
~

***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/  .-ή  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .-  ~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 

~    *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5439   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3523   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3523 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.485   βίντεο   .-

~

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅