Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Πέμπτη 13  Απριλίου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .......

 
~Η προσευχή εν τη Γεσθήμανη - Αγγελική Τσέλιου© (diaxeirosaggelikistseliou. blogspot.com)  Μυστικός Δείπνος
 

 

~ Μ. ΠΕΜΠΤΗ  .....Ο Μυστικός Δείπνος ..
Εἰς τὸν Ἱερὸν ΝιπτήραΝίπτει Μαθητῶν ἑσπέρας Θεὸς πόδας,
Οὗ ποῦς πατῶν ἦν εἰς Ἐδὲμ δείλης πάλαι.

Εἰς τὸν Μυστικον Δεῖπνον
Διπλοῦς ὁ Δεῖπνος· Πάσχα γὰρ νόμου φέρει,
Καὶ Πάσχα καινόν, Αἷμα. Σῶμα Δεσπότου.

Εἰς τὴν ὑπερφυᾶ Προσευχὴν
Προσεύχῃ· καὶ φόβητρα, θρόμβοι αἱμάτων,
Χριστέ, προσώπου, παραιτούμενος δῆθεν
Θάνατον, ἐχθρὸν ἐν τούτοις φενακίζων.

Εἰς τὴν Προδοσίαν
Τί δεῖ μαχαιρῶν, τί ξύλων λαοπλάνοι,
Πρὸς τὸ θανεῖν πρόθυμον εἰς Κόσμου λύτρον.
Μυστικός Δείπνος Ο Νιπτήρας Ο Νιπτήρας Ο Νιπτήρας - 16ος αι. μ.Χ. - Mονή Διονυσίου, Άγιον Όρος Ο Νιπτήρας
Κατά τη Μεγάλη Πέμπτη επιτελούμε ανάμνηση: Της νίψεως των ποδών των Αποστόλων υπό του Κυρίου, Του Μυστικού Δείπνου, δηλαδή της παραδόσεως σ' εμάς υπό του Κυρίου του Μυστηρίου της θείας Ευχαριστίας, της θαυμαστής προσευχής του Κυρίου προς τον Πατέρα Του και της προδοσίας του Κυρίου υπό του Ιούδα.
Εκείνο το βράδυ της Πέμπτης, πριν ν' αρχίσει το δείπνο ο Ιησούς σηκώνεται από το τραπέζι, αφήνει κάτω τα ιμάτιά του, βάζει νερό στο νιπτήρα και τα κάνει όλα μόνος Του, πλένοντας τα πόδια των Μαθητών Του. Με τον τρόπο αυτό θέλει να δείξει σ' όλους ότι δεν πρέπει να επιζητούμε τα πρωτεία. Μετά τη νίψη των ποδιών λέγει: «όποιος θέλει να είναι πρώτος, να είναι τελευταίος απ' όλους».
Πρώτα πήγε στον Ιούδα και μετά στό Πέτρο, ο οποίος ήταν ο πιο ορμητικός απ' όλους και στην αρχή σταματάει το Διδάσκαλο, αλλά ύστερα όταν τον έλεγξε, υποχωρεί με τη καρδιά του. Αφού έπλυνε τα πόδια όλων, πήρε τα ιμάτιά Του και ξανακάθησε.
Άρχισε κατόπιν να τους νουθετεί να αγαπούν ο ένας τον άλλον και να μη επιζητούν το ποιός θα είναι πρώτος. Στη συνέχεια τους μίλησε για την προδοσία και επειδή θορυβήθηκαν, στρέφεται με ήρεμο τρόπο στον Ιωάννη και τον υπέδειξε.
Ο Νιπτήρας  Ο Νιπτήρας Μυστικός Δείπνος - Αντίγραφο τοιχογραφίας τής Μονής Βατοπεδίου - Αγγελική Τσέλιου© (diaxeirosaggelikistseliou. blogspot.com)Μυστικός Δείπνος Μυστικός Δείπνος - Μιχαήλ Χατζημιχαήλ© www.michaelhadjimichael.com
Κατόπιν πήρε ψωμί στα χέρια Του και είπε: «Λάβετε φάγετε». Το ίδιο έκανε και με το ποτήρι του κρασιού λέγοντας: «Πιέστε απ' αυτό όλοι, γιατί αυτό είναι το αίμα Μου, της νέας Συμφωνίας. Αυτό να κάνετε για να Με θυμάστε». Μετά από αυτή τη στιγμή ο Ιούδας, μόλις έφαγε τον άρτο έφυγε και συμφώνησε με τους αρχιερείς να τους Τον παραδώσει.
Μετά το δείπνο βγήκαν όλοι στο όρος των Ελαιών, όπου ο Χριστός τους δίδαξε τα ανήκουστα και τελευταία μαθήματα και αρχίζει να λυπάται και να ανυπομονεί. Αναχωρεό μόνος Του και, γονατίζοντας, προσεύχεται εκτενώς. Από την πολλή αγωνία γίνεται ο ιδρώτας Του σαν σταγόνες πηχτού αίματος, οι οποίες έπεφταν στη γη. Μόλις συμπληρώνει την εναγώνια εκείνη προσευχή, φθάνει ο Ιούδας με ένοπλους στρατιώτες και πολύ όχλο και αφού χαιρετάει και φιλάει πονηρά το δάσκαλό Του, Τον παραδίδει.
Συλλαμβάνεται λοιπόν ο Ιησούς και τον φέρνουν δέσμιο στους Αρχιερείς Άννα και Καϊάφα. Οι μαθητές σκορπίζονται και ο θερμότερος των άλλων ο Πέτρος τον ακολούθησε ως την αρχιερατική αυλή και αρνείται και αυτός ότι είναι μαθητής Του.
Εν τω μεταξύ ο θείος διδάσκαλος παρουσιάζεται μπροστά στο παράνομο συνέδριο, εξετάζεται για τους μαθητές και τη διδασκαλία Του, εξορκίζεται στο Θεό για να πεί εάν Αυτός είναι πράγματι ο Χριστός και αφού είπε την αλήθεια, κρίνεται ως ένοχος θανάτου, επειδή τάχα βλασφήμησε. Από 'κει και πέρα τον φτύνουν στο πρόσωπο, τον χτυπάνε, τον εμπαίζουν με κάθε τρόπο κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας, ως το πρωϊ.
*** Παραδοσιακά ασπρίσματα… 
Παραδοσιακά στις γειτονιές της Καλαμάτας ακόμα οι κάτοικοι ασπρίζουν τα πεζοδρόμιά τους και γράφουν στην άσφαλτο τις ευχές τους!  Ω.  

***   Νηστεία στη Μεσογειακή Διατροφή 
Η νηστεία ορίζεται ως η σκόπιμη αποφυγή κατανάλωσης ορισμένων τροφίμων ή η ακούσια αποχή από κάθε είδος τροφίμων. Η νηστεία ως θρησκευτική πρακτική ήταν γνωστή στους αρχαίους ανθρώπους. Παρά τις διάφορες παραλλαγές που συναντώνται, είναι ένα χαρακτηριστικό πολλών διαφορετικών θρησκειών, ωστόσο η επίδρασή της στην υγεία και τη λειτουργία του οργανισμού έχει μελετηθεί πιο έντονα τα τελευταία χρόνια. Ως εκ τούτου, πέρα από την πνευματική διάσταση, έχουμε στοιχεία για το πώς η νηστεία μπορεί να επηρεάσει την υγεία ή την εμφάνισή μας.
  Η χριστιανική θρησκεία θεωρεί τη νηστεία ως μέρος της χριστιανικής ζωής. Πρόκειται για μια περιοδική εναλλαγή μεταξύ παμφάγου και χορτοφαγικής διατροφής, που έχει τα βασικά χαρακτηριστικά της Μεσογειακής Διατροφής.
Πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε η περίοδος της Σαρακοστής, που είναι μια από τις πιο σημαντικές νηστείες. Η νηστεία διαρκεί καθ’ όλη τη Σαρακοστή και λήγει την ημέρα του Πάσχα. Οι πιστοί που επιλέγουν να την ακολουθήσουν, αποκλείουν από τη διατροφή τους όλα τα ζωικά προϊόντα, όπως το κρέας, τα πουλερικά, τα γαλακτοκομικά, τα αυγά και τα ζωικά λίπη. Η κατανάλωση ψαριού επιτρέπεται μόνο σε δύο συγκεκριμένες ημέρες κατά την περίοδο αυτών των 48 ημερών, ενώ το υπόλοιπο αυτού του διαστήματος εξαιρούνται από τη διατροφή.
Αντίθετα, όλα τα άλλα θαλασσινά, όπως καλαμάρια, χταπόδια, γαρίδες, σουπιές, ανήκουν στις τροφές που επιτρέπονται στη διάρκεια της Σαρακοστής.
Κατά τη διάρκεια του έτους θα βρούμε άλλες δύο μεγάλες περιόδους νηστείας: 40 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.
Επιπλέον, Τετάρτη και Παρασκευή ορίζονται από τη θρησκεία ως μέρες νηστείας, κατά τη διάρκεια όλου του έτους. Όλες αυτές οι μέρες είναι συνολικά περίπου 200 κατά τη διάρκεια του έτους, κατά τις οποίες, όπως αναφέρθηκε, τα ζωικά προϊόντα αποκλείονται από τη διατροφή.
  Η αξία της Μεσογειακής Διατροφής είναι γνωστή από τη μελέτη των επτά χωρών, όπου διαπιστώθηκε ότι η καλή κατάσταση της υγείας και η μακροζωία των κατοίκων της Κρήτης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις διατροφικές τους συνήθειες. Λόγω του γεγονότος ότι η νηστεία είναι ένα μεγάλο μέρος της Μεσογειακής Διατροφής, τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να μελετάται ξεχωριστά και συγκεκριμένα διερευνάται η επίδραση που έχει στο σώμα και το βάρος των ατόμων που την ακολουθούν. Είναι μια περίοδος που η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, δημητριακών, οσπρίων και ελαιολάδου είναι σημαντικά αυξημένη. Όλα τα παραπάνω αποτελούν τα βασικά συστατικά της Μεσογειακής Διατροφής.
Το αποτέλεσμα αυτής της εναλλαγής στη διατροφή είναι η αυξημένη κατανάλωση ινών και η αυξημένη πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών που βρίσκονται στα φυτικά τρόφιμα, όπως το φυλλικό οξύ και οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες.
Έχει βρεθεί ότι αυτοί που ακολουθούν τη νηστεία έχουν πολύ χαμηλή πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών και χοληστερόλης, ως αποτέλεσμα της εξαίρεσης των ζωικών προϊόντων, τα οποία είναι πλούσιες πηγές των παραπάνω λιπαρών. Οι δείκτες αυτοί αποδεδειγμένα σχετίζονται με καρδιαγγειακές παθήσεις, καθώς και με την αύξηση των επιπέδων της ολικής και της LDL χοληστερόλης στο αίμα. Ως εκ τούτου, η απουσία των ζωικών προιόντων από τη διατροφή για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα έχει θετικό αντίκτυπο στο προφίλ των λιπιδίων των ανθρώπων που νηστεύουν.
Επιπλέον, αν και η αποχή από τα ζωικά προϊόντα σημαίνει λιγότερη πρόσληψη σιδήρου, η έρευνα έχει δείξει ότι όσοι νηστεύουν δεν έχουν σημαντική επίδραση στα επίπεδα σιδήρου. Τα ευρήματα ήταν παρόμοια για τις αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α και Ε. Η νηστεία, δηλαδή, δεν αυξάνει την πιθανότητα ανεπάρκειας αυτών των βιταμινών. Σε περίπτωση που κάποιος έχει χαμηλά επίπεδα συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στις επιλογές του, για να εξασφαλίσει την επαρκή πρόσληψή τους. Ένας ειδικός μπορεί να προτείνει συγκεκριμένους συνδυασμούς τροφίμων για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή κάλυψη για αυτά τα στοιχεία.
  Η Μεσογειακή Διατροφή έχει μελετηθεί σε σχέση με τα οφέλη της για την απώλεια βάρους. Έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας πολύ ισορροπημένος τρόπος για την απώλεια βάρους, που συνιστάται από τους ειδικούς. Η νηστεία αναφέρεται ως μέρος της Μεσογειακής Διατροφής, αλλά έχει επίσης μελετηθεί ως μεμονωμένη περίοδος. Η συσχέτιση, όμως, της νηστείας με τη ρύθμιση του σωματικού βάρους δεν έχει αποσαφηνιστεί, καθώς από διαφορετικές μελέτες έχουν προκύψει αντιφατικά αποτελέσματα. Μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η νηστεία οδήγησε σε μείωση του συνολικού σωματικού βάρους και, ως εκ τούτου, στη μείωση του Δείκτη Μάζας Σώματος, ενώ μια άλλη μελέτη έχει συνδέσει την περίοδο νηστείας με αύξηση του σωματικού βάρους.
Συνεπώς, είναι σκόπιμο να τηρούνται οι κανόνες μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής και κατά τη διάρκεια της νηστείας, όπως, για παράδειγμα, τα μικρά και συχνά γεύματα. Διαφορετικά, είναι δυνατόν να αυξηθεί ασυνείδητα η ποσότητα των τροφίμων και να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους.
  Συχνά οι άνθρωποι που νηστεύουν διαμαρτύρονται ότι είναι πεινασμένοι και αισθάνονται ότι τα τρόφιμα δεν τους προσφέρουν αίσθημα κορεσμού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υπερκατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων, όπως, για παράδειγμα, του ψωμιού. Άλλες φορές μπορεί να παρασυρθούν με κάποια σνακ, π.χ. ξηροί καρποί.
Είναι αλήθεια ότι πολλά τρόφιμα που επιτρέπονται στη νηστεία είναι πλούσια σε θερμίδες, όπως το ταχίνι, οι ξηροί καρποί και οι ελιές. Όλα τα παραπάνω είναι σαφώς πολύ θρεπτικά τρόφιμα, αλλά η υπερβολή στην κατανάλωσή τους θα πρέπει να αποφεύγεται, διότι μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη πρόσληψη θερμίδων και, επομένως, στην αύξηση του βάρους. Η κατανάλωση όλων των τροφίμων θα πρέπει να είναι με μέτρο.
  Συμπερασματικά, είναι σημαντικό κάθε φορά που αναφερόμαστε στη Μεσογειακή Διατροφή, να θυμόμαστε ότι η νηστεία είναι ένα βασικό κομμάτι αυτής της διατροφής και όσοι την ακολουθούν έχουν μια καλύτερη ποιότητα διατροφής και βελτιωμένο λιπιδαιμικό προφίλ. Το κίνητρο για τους περισσότερους ανθρώπους είναι θρησκευτικό, αλλά τελικά η νηστεία είναι και μια καλή ευκαιρία για αποτοξίνωση, καθώς η εναλλαγή διαστημάτων νηστείας και μη είναι, τελικά, ένα υγιές πρότυπο διατροφής.
  ΛΟΥΚΑΚΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

*** Ο καιρός  σήμερα Μεγάλη Πέμπτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για α σήμερα Μ. Πέμπτη 13/4/2017 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Βίντεο από επίσκεψη στο Δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου την Κυριακή των Βαΐων   09-04-2017 :

 
 1 ~*ΔΕΛΦΙΝΑΡΙ  3 ΑΤΤΙΚΟΥ ζωολογικού πάρκου  9/4/2017:
 ~*Δελφινάριο 2 Αττικού Ζωολογικού Πάρκου 9/4/2017:
~*ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟΝ  1  Αττικού Ζωολογικού Πάρκου 9/4/2017:
 https://youtu.be/-UUQETgTEgY .-
~*ΔΕΛΦΙΝΆΡΙΟΝ 6 Αττικού πάρκου Σπάτα  9/4/2017 :
5 ~*Δελφναρι  4 Αττικού Αττικοό Ζωολογικό Πάρκου 9/4/2017:  
~*ΔΕΛΦΙΝΑΡΙ  5 ΑΤΤΙΚΟΎ Πάρκου  Σπάτα  9/4 /017:
7 ~*Δελφινάριο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο  Ν 12  9/4/2017:

*** Για τον Μελιγαλά και τον Μπελογιάννη 
Εξαιρώντας τους βιολογικούς απογόνους των νεκρών, θεωρώ πως είναι ανοησία να ασχολείται κάποιος με σφαγές που έγιναν (όχι μόνο στην Ελλάδα) πάνω από 70 χρόνια πριν. Ιδιαίτερα αν κανείς χρησιμοποιεί τις χυδαιότητες τις οποίες συνηθίζει ο Αθανάσιος Λενής – άντε να θυμηθούμε και τα κονσερβοκούτια. Για τους ιδεολογικούς επίγονους, βέβαια, των ταγματασφαλιτών είναι σκέτη τυμβωρυχία.
Ο εμφύλιος είναι ο πιο σκληρός πόλεμος και στην Ελλάδα είχαμε ένα σκληρότατο εμφύλιο. Σπανιότερα από ιδεολογία, περισσότερο από συμφέροντα και άνομες επιδιώξεις, αλλά και για αντεκδίκηση, γίνονταν άγρια εγκλήματα – από ΟΛΕΣ τις πλευρές. Στον Μελιγαλά, λοιπόν, το ’44, καθώς οι δυνάμεις κατοχής αποχωρούσαν καταστρέφοντας, εκτός από κάποιους ιδεολόγους ή λόγω θυμάτων αντικομουνιστές, είχαν μαζευτεί ταγματασφαλίτες, γερμανοτσολιάδες, δωσίλογοι, παρακρατικοί – άνθρωποι που φοβούνταν την οργή του λαού. Στην αρχή, μάλιστα, υπήρχε και γερμανική φρουρά, που είχε αποκρούσει την πρώτη επίθεση του ΕΛΑΣ. Στο τέλος, βέβαια, οι αντάρτες επιβλήθηκαν και ακολούθησαν σφαγές αντεκδίκησης, λεηλασίες και στρατοδικείο. Νεκρούς είχαν και οι δύο πλευρές και η Πηγάδα χρησιμοποιήθηκε σαν «εύκολος» τρόπος ταφής.
Ο Μπελογιάννης τώρα, που «χρησίμευσε» σαν εύκολο θύμα του ΙΔΕΑ. Κατ’ αρχάς καταδικάστηκε σε θάνατο δυο φορές, την πρώτη μάλιστα με στρατοδίκη τον αρχιχουντικό Παπαδόπουλο. Ο Πλαστήρας μετά τη διεθνή κατακραυγή τού απένειμε χάρη. Στη δεύτερη δικάστηκε σαν κατάσκοπος (όλοι οι αριστεροί χαρακτηρίζονταν κατάσκοποι τότε) και ο Πλαστήρας δεν μπόρεσε να αντέξει στις πιέσεις κι έτσι τον εκτέλεσαν σαν κλέφτες, Κυριακή ξημερώματα, μέρα και ώρα που δε γίνονταν εκτελέσεις.
Το χειρότερο είναι πως καταδικάστηκε μια ακόμη φορά από το κόμμα του. Λίγο πριν από την εκτέλεση ο Πλουμπίδης έστειλε δήλωση, αναλαμβάνοντας την ευθύνη – το κόμμα αμέσως την κατήγγειλε ως προβοκάτσια. Ίσως γι’ αυτό λίγο πριν από την εκτέλεσή του ο Μπελογιάννης είπε στην Έλλη Παππά «ότι πάμε να πεθάνουμε για ένα λάθος».
Ίσως το πιο σημαντικό κατ’ εμέ είναι η μικροψυχία και η μιζέρια που αναδύεται από όλους αυτούς που σήμερα «ξανακαταδικάζουν» τον Μπελογιάννη. Ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν για την ιδεολογία του, την ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ του δε τη σέβονται;
Μπάμπης Κάρβελης
 Υ.Γ. Με την ευκαιρία. Με πασίγνωστα τα εγκλήματα των ναζί, τις χιλιάδες των θυμάτων, τις άπειρες περιουσίες που βούτηξαν οι κλεφταράδες, με την κλοπή του κράτους κ.λπ. κ.λπ., πώς μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν πατριώτες και την ίδια ώρα χαιρετούν ναζιστικά;
Απάντηση σε άρθρο Μπ. Κάρβελη
 
Όντως, 70 χρόνια μετά - όπως υποστηρίζει ο αγαπητός Μπάμπης Κάρβελης - θα έπρεπε να έχουμε συμφωνήσει ως κοινωνία στα  αυτονόητα.
  Οι υποστηρικτές της παλικαριάς του Μπελογιάννη (όπως και ο Μπάμπης Κάρβελης) θα μπορούσαν να έχουν πάρει ένα μάθημα από τα λεγόμενα του Τάκη Λαζαρίδη (που καταδικάστηκε με τον Μπελογιάννη σε θάνατο) : << Αντί για εγκαίνια μνημείων που ως μόνο αποτέλεσμα έχουν να διχάζουν και να να αναζωπυρώνουν τα πάθη και τα μίση του παρελθόντος, θα έπρεπε εμείς οι κομμουνιστές, καi μαζί ο Τσίπρας και η παρέα του, να κρύψουμε το πρόσωπο από ντροπή και να κλάψουμε πικρά >> (1), << Δεν είχαμε δικαίωμα να θυσιάζουμε τις ζωές αθώων συμπατριωτών μας >> (2), << Δεν μπορεί κανείς να είναι υπερήφανος για τους αγώνες του όταν διαπιστώνει ότι οι αγώνες του αυτοί όχι μόνο δεν ωφέλησαν, αλλά ως μόνο αποτέλεσμα είχαν βαρύτατο υλικό και ανθρώπινο κόστος για την πατρίδα >> (3).
  Όσον αφορά στην πρώτη παραπομπή του, ο Παπαδόπουλος αντιτάχθηκε στην επιβολή θανατικής ποινής ! (4). Ας θυμηθούμε τη γενναιοδωρία της Μεταπολίτευσης στο θέμα των υπερήλικων και ακίνδυνων χουντικών...Όπως επίσης, ίσως δε γνωρίζει την επιστολή που έστειλε ο Μπελογιάννης από τη φυλακή και ζητούσε από την ΕΔΑ να τον βάλει υποψήφιο στις εκλογές εκτιμώντας ότι θα εκλεγεί και θα αποτρέπετο η εκτέλεσή του.  Αλλά η ΕΔΑ του Γιάννη Πασαλίδη  αρνήθηκε (5).
  Ο Μπελογιάννης ούτε είναι ούτε επιζήτησε να γίνει <<ήρωας της δημοκρατίας>>. Είναι ήρωας του ΚΚΕ.
  ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
(1) ''Δημοκρατία'', 1/4/2017, σελ 1
(2) ''Δημοκρατία'', 1/4/2017, σελ 3
(3) ΤΟ ΒΗΜΑ, 2/4/2017, σελ 14, συνέντευξη στον Λάμπρο Σταυρόπουλο
(4) ''Όταν ο Παπαδόπουλος μειοψήφισε στη δίκη Μπελογιάννη'', του ιστορικού συγγραφέα Μάνου Χατζιδάκι, ''Δημοκρατία'', 2/4/2017, σελ 11
(5) ''Οι ευθύνες και η στάση της Αριστεράς'', του Γεώργιου Σούρλα (πρ. υπουργού-αντιπρόεδρου της Βουλής), ''Δημοκρατία'', 2/4/2017, σελ 11
  ΥΓ. Καταλαβαίνω τους ψυχολογικούς μηχανισμούς που ανάγκασαν τον αγαπητό Μπάμπη Κάρβελη  να με τσουβαλιάζει στους ανόητους, χυδαιολόγους, μίζερους και μικρόψυχους.
ΥΓ2. Για το αν οι ταγματασφαλίτες (όπως ο Στούπας) ήταν προδότες, θα χρειαστεί ξεχωριστό άρθρο.
Σωτήρης Θεοδωρόπουλος

***   Και φέτος θα συναντηθούν οι επιτάφιοι στο λιμάνι της Καλαμάτας 
Με την έγκριση και ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, για τρίτη φορά φέτος, μετά την ακολουθία του Επιταφίου και κατά τη διάρκεια της περιφοράς τους, θα συναντηθούν οι Επιτάφιοι των Ιερών Ναών Αναστάσεως του Χριστού παραλίας και Αγίας Βαρβάρας Καλαμάτας, στη κεντρική προβλήτα του λιμανιού στην οδό Ναυαρίνου.
Οι Επιτάφιοι θα ανέλθουν σε εξέδρα, όπου και θα αναπεμφθεί κοινή δέηση υπέρ υγείας και ενισχύσεως των πιστών και θα ψαλλεί μέρος των Εγκωμίων.
Τη διοργάνωση της συνάντησης των Επιταφίων έχουν οι δύο Ιεροί Ναοί, με την έγκριση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας.

*** Το Σάββατο τελείωσε το ζήτημα των σκουπιδιών ή τώρα ξεκινά το β’ ημίχρονο; 
Μπορεί πολλοί να πίστεψαν ότι η απόφαση που πάρθηκε το Σάββατο, παρουσία των 6 υπουργών και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, για τη διαχείριση των απορριμμάτων, λύνει για πάντα το πρόβλημα, όμως αυτό δεν ισχύει για την περίπτωση του Δήμου Καλαμάτας.
Όπως έκανε γνωστό στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, από τους 30.000 τόνους σκουπιδιών που παράγει η Καλαμάτα, στο νέο εργοστάσιο που αναμένεται να ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2017 θα πηγαίνει μια ποσότητα της τάξεως των 12 με 15.000 τόνων, με την υπόλοιπη να μένει στο Δήμο για να κάνει τοπική διαχείριση.
Έτσι, ο δήμαρχος κάλεσε τις υπόλοιπες παρατάξεις να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, προκειμένου να βρεθεί από κοινού χώρος όπου θα γίνεται η τοπική διαχείριση από την εποχή της ΤΕΡΝΑ(ς) και μετά.
Μιλώντας για την απόφαση του Σαββάτου, σχολίασε πως κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και εξυπηρετεί τον τόπο, πρέπει, όμως, μέχρι το Φεβρουάριο να βρεθεί χώρος στο Δήμο για την τοπική διαχείριση. Όπως υποστήριξε ακόμη, πρέπει να συνεχιστεί η τοπική διαχείριση, ώστε να μη χαθούν θέσεις εργασίας στην περιοχή.
Πέρα από το παραπάνω ζήτημα το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο κινήθηκε σε ήρεμους ρυθμούς, επηρεασμένο μάλλον από τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.
Πριν δε από τη συζήτηση των προγραμματισμένων θεμάτων έγιναν οι ερωτήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, οι οποίες, όπως πάντα, παρουσιάζουν το δικό τους ενδιαφέρον.
  Μ. Μάκαρης
Πρώτος ξεκίνησε ο Μανώλης Μάκαρης. Με αφορμή τη σιωπηλή διαμαρτυρία της Κυριακής, ρώτησε τη Δημοτική Αρχή για τις παρεμβάσεις της σε θέματα προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ. Η απάντηση που του δόθηκε είναι ότι μέσα στο 2017 θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο μετακίνησης των ΑΜΕΑ στους δρόμους της Καλαμάτας, δίκτυο που δημιουργείται υπό τις οδηγίες και τις συμβουλές του Γιώργου Λαζαρίδη και μελέτη του Παναγιώτη Παπαντωνίου.

Η επόμενη ερώτηση του κ. Μάκαρη αφορούσε στην κίνηση στην οδό Αθηνών και στην πρόταση να τοποθετηθεί φανάρι για τους πεζούς στο ύψος του Νέου Δημαρχείου. Γι’ αυτό το ζήτημα ο Παναγιώτης Νίκας απάντησε ότι θα δημιουργηθεί άμεσα κυκλικός κόμβος στη συμβολή των οδών Αθηνών και Αγίου Δημητρίου, ενώ υποστήριξε ότι ο ποδηλατόδρομος, που ήδη κατασκευάζεται, θα αποσυμφορήσει κατά πολύ την κίνηση, κάτι που ήδη κάνει ο περιμετρικός, όπως σχολίασε.
Στην τελευταία του ερώτηση ο κ Μακάρης ζήτησε διευκρινίσεις για την εμμονή της Δημοτικής Αρχής στην παραλιακή χάραξη του δρόμου Καλαμάτα- Ριζόμυλος, με τον Παναγιώτη Νίκα να απαντά ότι αυτό έχει αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αποτελεί-συμπλήρωσε- αναγκαιότητα για την Καλαμάτα, αφού έτσι θα συνδεθεί ο δρόμος με τη Δυτική Παραλία, ενώ θα αποσυμφορήσει την κίνηση στο Ασπρόχωμα και θα επιτρέψει να λειτουργεί ως οικισμός με συνοχή.
Πάντως, ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε ότι τα σενάρια που ακούγονται δεν τον κάνουν αισιόδοξο, αφού δεν περιλαμβάνουν την παραλιακή χάραξη.
  Θ. Μπρεδήμας
Από την πλευρά του, ο Θεόδωρος Μπρεδήμας ζήτησε να ενημερωθεί για το ζήτημα του Λαογραφικού Μουσείου, που αντιμετωπίζει πρόβλημα, με το δήμαρχο να απαντά ότι το κυριότερο είναι η μισθοδοσία του προσωπικού, όμως μέχρι τα τέλη Μαΐου θα υπάρξει προσπάθεια για πρόταση βιωσιμότητάς του.
  Μιχάλης Αντωνόπουλος
Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος έθεσε ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα της Αστικής Συγκοινωνίας στις περιοχές της Βέργας και της Μικράς Μαντίνειας, με το δήμαρχο να του απαντά ότι αυτό δεν είναι απόφαση του Δήμου, αλλά της Περιφέρειας. Θύμισε, δε, την περίπτωση της γραμμής του νοσοκομείου, καθώς για να υπάρξει μια επέκταση 300 μέτρων (από το ΤΕΙ) χρειάστηκαν 5 χρόνια.
Παράλληλα, σχολίασε πως, αν υπάρξει αυτή η σύνδεση, θα πρέπει να γίνει με σωστή συχνότητα δρομολογίων.

Το επόμενο ερώτημά του αφορούσε στην κατάσταση που επικρατεί στο πίσω μέρος του σταθμού του ΟΣΕ και ειδικότερα στο σημείο που ήταν αποθήκες και καθημερινά παρκάρουν αυτοκίνητα. Ο δήμαρχος απάντησε ότι ο Δήμος έχει νοικιάσει όλο το χώρο, όμως στην εταιρεία που εκτελεί τα δρομολόγια για Αλβανία έχει επιτραπεί να σταθμεύει εκεί τα οχήματά της, προκειμένου να μην τα παρκάρει στον οδό Φραντζή, με συνέπεια να κρύβεται το κτήριο του σταθμού.
Αποτέλεσμα της παραχώρησης του χώρου στην εταιρεία είναι να μένει ανοιχτή η είσοδος της οδού Ξενοφώντος και έτσι δημότες να βάζουν τα αυτοκίνητά τους εκεί. Όπως είπε, γίνεται προσπάθεια να σταματήσει αυτό το φαινόμενο και σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αστυνομία να κλείνει ο χώρος, κάτι που δεν μπορεί να γίνει αν μέσα υπάρχουν οχήματα και αυτά εγκλωβιστούν.
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι σε αντίστοιχη περίπτωση, δημότης είχε καλέσει στο σπίτι του δημάρχου στις 2.00 τα ξημερώματα, προκειμένου να μεσολαβήσει για να βγάλει το εγκλωβισμένο του όχημα.
  Γιώργος Δημητρούλιας
Τελευταίος μίλησε ο Γιώργος Δημητρούλιας που ζήτησε να ενημερωθεί για την αρνητική εξέλιξη στο Master Plan του λιμανιού της Καλαμάτας. Την πρώτη απάντηση έδωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Ανδρέας Καραγιάννης, δηλώνοντας ότι υπήρξε λάθος από το υπουργείο και δεν αφορά μόνο στο λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ συμπλήρωσε ότι πλέον πρέπει να περιμένουμε.
Ο δήμαρχος για το ίδιο ζήτημα απάντησε ότι ο Δήμος δεν έχει επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ για τη μελέτη και επανέλαβε ότι το λάθος προήλθε από το υπουργείο.
Κλείνοντας είπε ότι το Master Plan πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, αφού αυτή η καθυστέρηση εμποδίζει έργα που ανήκουν στη «βιώσιμη αστική ανάπτυξη» εντός του λιμένα, κι αυτό κάνει το ζήτημα κρίσιμο.
Πριν, δε, αφήσει το βήμα ευχήθηκε σε όλους «Καλή Ανάσταση σε μια πτωχυμένη χώρα», με τις τελευταίες λέξεις ουσιαστικά να αποτελούν «πάσα» στην αντιπολίτευση, για να αρχίσουν τα σχόλια για το ποιος φταίει που η Ελλάδα έφτασε σε αυτό το σημείο.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει… 
Πριν από μερικές μέρες γράψαμε για μια σιδερόβεργα που ξεκόλλησε από μαρκίζα και καρφώθηκε σε αυτοκίνητο στην οδό Ιατροπούλου.
Χθες παρατηρήσαμε τα κτήρια απέναντι από το Δημαρχείο, στον πεζόδρομο της Αριστομένους.
Στη φωτογραφία φαίνονται στις σκεπές και των δύο κτηρίων κεραμίδια να έχουν φύγει από τη θέση τους και «να μην κρατιούνται» από πουθενά.
Αν με ένα δυνατό αέρα ή βροχή φύγει κάποιο από αυτά και σκάσει στο κεφάλι ενός πεζού, ποιος θα φταίει;
Σίγουρα, πάντως, όχι ο καιρός…   Π.Μπ.  

***  Δύο αστυνομικοί και ένας πολίτης κατηγορούνται για το θανατηφόρο τροχαίο με εγκατάλειψη στο Ασπρόχωμα 
Δύο εν ενεργεία αστυνομικοί (ένας άντρας και μια γυναίκα) και ένας πολίτης κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στο θανατηφόρο τροχαίο με εγκατάλειψη που σημειώθηκε την προηγούμενη Τρίτη.
Η υπόθεση, που απασχολούσε έντονα τις Αρχές από την ημέρα που βρέθηκε το άψυχο σώμα του υπερήλικα, λύθηκε με τη συλλογή στοιχείων από κάμερες στην περιοχή που είχαν καταγράψει τα οχήματα που πέρασαν από το σημείο, όσο και από υλικό που βρέθηκε στο άψυχο σώμα του 80χρονου.
Οι έρευνες έδειξαν ότι τουλάχιστον τρία οχήματα εμπλέκονται στο δυστύχημα, του πολίτη και των δύο αστυνομικών, οι οποίοι ήταν με τα ιδιωτικά τους οχήματα.
Και οι τρεις ισχυρίζονται ότι δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό και γι’ αυτό δε σταμάτησαν στο σημείο του συμβάντος.
Υπενθυμίζεται ότι το άτυχο σώμα του γέροντα βρέθηκε σχεδόν πολτοποιημένο ξημερώματα.
Αρχικά από τις Αρχές εντοπίσθηκε ο πολίτης και στη συνέχεια η έρευνα υπέδειξε και τα δύο οχήματα των αστυνομικών.
Και για τους τρεις έχει σχηματιστεί δικογραφία και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.
Οι δύο αστυνομικοί υπηρετούν σε κεντρικές υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.
Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί ακριβώς ποια είναι η εμπλοκή του κάθε οχήματος στο τραγικό αυτό περιστατικό.

***  Εξαγριωμένοι αγρότες έχτισαν με πέτρες την πόρτα του Δασαρχείου της Καλαμάτας (φωτογραφίες & βίντεο) 
 
 
 
 
Τεταμένο είναι το κλίμα αυτή τη στιγμή στο χώρο του Δασαρχείου της Καλαμάτας. Περίπου 200 αγρότες κυρίως από την περιοχή της Μάνης, καθώς και από τη Μεσσήνη τους Γαργαλιάνους και του Χανδρινού πραγματοποιούν διαμαρτυρία ύστερα από την οριστική ανάρτηση των Δασικών Χαρτών. Αφού πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Καλαμάτας, κατέληξαν στο Δασαρχείο της Καλαμάτας όπου  σε μια συμβολική τους κίνηση, έχτισαν με πέτρες την πόρτα του κτηρίου. Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την «κατάληψη» του κτηρίου μέχρι αργά το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης.
  Αναλυτικό ρεπορτάζ αργότερα
Video:  Αγρότες έχτισαν την πόρτα του Δασαρχείου της Καλαμάτας  , https://youtu.be/E5FqmJpajvc  .-
Βίντεο : Αγρότες διαμαρτυρία για τους Δασικούς Χάρτες   , https://youtu.be/PbH5CNpmlxg  .-

*** Το Μετανεωτερικό Requiem της Ευρώπης από τον καθηγητή Νίκο Παπαδημητρίου 
Εξαιρετικές είναι οι πρώτες κριτικές που συνοδεύουν το βιβλίο «Ένα Μετανεωτερικό Requiem-Θέματα Ευρωπαϊκής Φιλοσοφίας, Τέχνης και Πολιτικής στον 21ο Αιώνα» του Νίκου Παπαδημητρίου, που μόλις κυκλοφόρησε από την Gutenberg και με οποίο συμπληρώνεται η ενότητα που είχε ανοίξει με την έκδοση του 2013 «Νεωτερικός ευρωπαϊκός πολιτισμός-Η ευρωπαϊκή ταυτότητα στο σύγχρονο κόσμο».
Αν και οι πεσιμιστικές διαπιστώσεις δεν μπορούν να λείπουν για έναν κόσμο που δεν αφήνει κανέναν ικανοποιημένο, διευκρινίζεται ευθύς εξαρχής ότι το requiem –μουσικός γαρ, συν τοις άλλοις, ο με μεσσηνιακές ρίζες συγγραφέας και καθηγητής στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας- «δεν προτείνεται εδώ ως πένθιμη διαπίστωση, αλλά ως η επιβεβαίωση του τέλους της Νεωτερικότητας μέσα από την ιστορική της ολοκλήρωση και τη βιωματική εμπειρία του γήρατός της».
Κι αν η επιλογή για το εξώφυλλο του πίνακα του Γάλλου Jean Michel Bardez φορτίζει ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα, το λευκό της αθωότητας είναι αυτό που κυριαρχεί, αποκαλύπτοντας τις προ-θέσεις του κ. Ν. Παπαδημητρίου…  Χ.Ε. 

***ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ο Καμμένος!  "Η Ελλάδα μπαίνει σε περίοδο γαλήνης"... (BINTEO)

~ Αυτός ο άνθρωπος δεν πιάνεται πουθενά. Ξέρει να λέει πάντοτε αυτό που δεν πρέπει, τη στιγμή που δεν πρέπει. Ο λόγος για τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος σήμερα μιλώντας στη βουλή υποστήριξε ότι στη χώρα, από σήμερα, ανοίγει μια νέα σελίδα.
Παρά τις νέες περικοπές που έρχονται, και την καταστροφή που έχει συντελεστεί, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, και συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα υποστήριξε ότι η Ελλάδα μπαίνει σε περίοδο γαλήνης και ανάπτυξης, ότι «η κυβέρνηση αυτή διαπραγματεύτηκε πολύ σκληρά», ότι «για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια έχουμε και θετικά μέτρα», και ότι «για πρώτη φορά καταργήθηκε ο μονόλογος των δανειστών».
Βίντεο : Π. Καμμένος: Να ανοίξουν και λογαριασμοί γιατρών : https://youtu.be/KoY2o28lcXs  .-
~  Εάν δεν γνωρίζαμε σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα, θα καταλαβαίναμε ότι οι πολίτες από εδώ και πέρα θα κάνουν μπάνιο με πεντακοσάευρα...
Και τολμάει να τα λέει όλα αυτά ο ΥΠΕΘΑ τη στιγμή που η Τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια. Όπως σας ενημερώσαμε σε χθεσινό μας άρθρο (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα) η Τουρκική προκλητικότητα όλο και εντείνεται, και ο Ελληνικός Στρατός θα βρίσκεται σε επιφυλακή όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα.

***  ΞΥΠΝΗΣΤΕ ! Αυτή την ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΜΕ;..

~ Πρώτη μεταξύ των 35 χωρών του ΟΟΣΑ αναδεικνύεται η Ελλάδα, όσον αφορά στις αυξήσεις άμεσων φόρων, γεγονός που συνεπάγεται τη μείωση των πραγματικών μισθών. Σ' αυτό συνετέλεσαν τρεις παράγοντες: Η αύξηση του φόρου εισοδήματος, η μείωση του αφορολόγητου (ενώ δρομολογείται και νέα) και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων.

Ειδικότερα, η συνολική φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα των άγαμων μισθωτών με μέσο εισόδημα - από φόρο εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών - αυξήθηκε το 2016 σε σχέση με το 2015 κατά 1,06 ποσοστιαίες μονάδες και ανήλθε στο 40,2% του συνολικού κόστους εργασίας του εργοδότη, σύμφωνα με στοιχεία έκθεσης του ΟΟΣΑ (Taxing Wages 2015-16). Πρόκειται για την υψηλότερo ποσοστό ανάμεσα στις 35 χώρες του ΟΟΣΑ. Η συνολική φορολογική επιβάρυνση, σε επίπεδο μέσου όρου στις χώρες του ΟΟΣΑ, μειώθηκε κατά 0,07% στο 36%.
Τους υψηλότερους συντελεστές συνολικής φορολογίας σε αυτή την κατηγορία είχαν πέρυσι το Βέλγιο (54%), η Γερμανία (49,4%), η Ουγγαρία (48,2%) και η Γαλλία (48,1%), ενώ τους χαμηλότερους είχαν η Χιλή (7%), η Νέα Ζηλανδία (17,9%) και το Μεξικό (20,1%).
Η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης στην Ελλάδα προέκυψε τόσο από την αύξηση του φόρου εισοδήματος (0,67 της ποσοστιαίας), λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ποσού, όσο και από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων (0,20) και των εργοδοτών (0,19). Η επιβάρυνση, πάντως, προκύπτει κυρίως από τις εισφορές των εργοδοτών (19,9%) και των εργαζομένων (12,6%), ενώ ο φόρος εισοδήματος αντιστοιχεί στο 7,7%.
Για τις οικογένειες με δύο παιδιά, όπου ο ένας μόνο γονιός εργάζεται και έχει μέσο εισόδημα, η συνολική επιβάρυνση αυξήθηκε 0,73 της ποσοστιαίας μονάδας το 2016 και διαμορφώθηκε στο 38,3% του κόστους εργασίας για τον εργοδότη.
Στον ΟΟΣΑ, η μέση επιβάρυνση των αντίστοιχων οικογενειών μειώθηκε οριακά (0,08 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 26,6%. Υψηλότερο φορολογικό συντελεστή από την Ελλάδα σε αυτή την κατηγορία είχαν η Γαλλία (40%), η Φινλανδία (39,2%), η Ιταλία (38,6%) και το Βέλγιο (38,6%). Τους χαμηλότερους συντελεστές είχαν η Νέα Ζηλανδία (6,2%), η Χιλή (7%), η Ιρλανδία (8,3%) και η Ελβετία (9,1%).
Η επιβάρυνση στην Ελλάδα των άγαμων μισθωτών με μέσο εισόδημα από φόρο εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές των ιδίων (σ.σ.: όχι και των εργοδοτών) διαμορφώθηκε πέρυσι στο 25,4% των ακαθάριστων μισθωτών αποδοχών τους και ήταν οριακά χαμηλότερη από τον μέσο όρο στις χώρες του ΟΟΣΑ (25,5%).   thestival.gr

***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Τα κανάλια μας ΚΟΡΟΪΔΕΨΑΝ !  Τι πραγματικά είπε ο Τσίπρας...  (ΒΙΝΤΕΟ)

~    Όλοι είδαμε τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την παράδοση των αυτοκινητοδρόμων στην Κορίνθου-Πατρών.
Όμως όπως αποδείχτηκε τα πλάνα ήταν μονταρισμένα. Άλλα είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας χθες, και άλλα μας έδειξαν τα κανάλια.
Δείτε τι πραγματικά είπε, και μην πιστεύετε όλους αυτούς που μόνταραν τα βίντεο, για να βλάψουν το μεγάλο αυτό πολιτικό άνδρα.
(Φυσικά το παραπάνω κείμενο είναι καθαρά ειρωνικό, όμως το παρακάτω βίντεο είναι πραγματικά πιο ρεαλιστικό από τα όσα ακούσαμε να λέγονται χθες δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα. Καμαρώστε τον...)
Βίντεο : Τσίπρας -Αυτοκινητόδρομοι (Fixed)  , https://youtu.be/esVULVseYbA  .-

*** ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! Αναστηλώνουν τη ΘΡΥΛΙΚΗ Γέφυρα της Πλάκας στα Τζουμέρκα...

~   Τα επόμενα βήματα για την  αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που έγιναν στο Υπουργείο Πολιτισμού την περασμένη Δευτέρα, όπως ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνης. Η σύσκεψη έγινε με την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Υπουργείων Ανάπτυξης και Υποδομών, του Ε.Μ.Π, του ΤΕΕ/ΤΗ, του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και του καθηγητή Γ. Σμύρη ο οποίος θα εκπροσωπεί την Περιφέρεια Ηπείρου στην Επιστημονική Επιτροπή του έργου.
Το έργο, όπως είπε ο Περιφερειάρχης προϋπολογισμού 5.600.000 ευρώ,  θα δημοπρατηθεί μετά την ολοκλήρωση εκ μέρους της Περιφέρειας των απαιτούμενων εργασιών και την παράδοση της υδραυλικής μελέτης. «Εμείς στη νέα προγραμματική μετά θα συμμετέχουμε στην Επιτροπή Παρακολούθησης, αλλά περισσότερο θα ασχολούμαστε με τα βοηθητικά έργα και όχι με το καθεαυτού έργο. Θα έχουμε την γνώμη μας και την προσέγγιση στο τι και πως γίνεται στο έργο ώστε να γίνει γρήγορα και σωστά όπως ήταν στο παρελθόν», τόνισε, προσθέτοντας ότι η Προγραμματική Σύμβαση θα υπογραφεί μετά τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν και από τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς.  epirusportal

***  ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ απαιτούν διαμερίσματα στις ΠΟΛΕΙΣ ! ΦΕΥΓΟΥΝ απ' τα hot spots...

~   Πρόσφυγες, που μεταφέρθηκαν χθες από τη δομή φιλοξενίας των Βασιλικών στην αντίστοιχη, στο Δερβένι, αρνήθηκαν να παραμείνουν και πριν από λίγη ώρα, έφυγαν με προορισμό το κέντρο της Θεσσαλονίκης ζητώντας να φιλοξενηθούν σε άλλες δομές.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπεύθυνος για τη διαχείριση του προσφυγικού, Περιφερειακός Συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος, χθες το βράδυ έκλεισε το κέντρο φιλοξενίας στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης και οι 42 εναπομείναντες πρόσφυγες και μετανάστες, μεταφέρθηκαν στη δομή του Δερβενίου.
Απ΄αυτούς διαπιστώθηκε ότι οι 7 είχαν μεταφερθεί παράνομα από τα νησιά στην ενδοχώρα και προσήχθησαν στο Τμήμα Αλλοδαπών. Οι υπόλοιποι όμως αντέδρασαν στην παραμονή τους στο Δερβένι, όπου ήδη ζουν 70 άτομα, ζητώντας να φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα, ή σε άλλες δομές, κάτι που όμως, σύμφωνα με τον κ. Ράγκο, δεν ήταν εφικτό.
"Με τη διαμεσολάβηση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, τους υποσχεθήκαμε ότι θα μεριμνήσουμε αρχικά για τις δύο οικογένειες που έχουν ανήλικα παιδιά καθώς δεν υπάρχει διαθεσιμότητα για τους υπόλοιπους οι οποίοι είναι άντρες που ταξιδεύουν μόνοι", εξήγησε ο κ. Ράγκος. Ωστόσο, και παρά τις διαβεβαιώσεις, αρνήθηκαν να παραμείνουν και οι 35 πρόσφυγες και μετανάστες, που προέρχονται από το Πακιστάν, το Ιράν, την Συρία, την Υεμένη και τον Λίβανο και αναχώρησαν για το κέντρο της πόλης.  protothema

***  Η ΕΥΡΩΠΗ προσπαθεί να ΠΑΓΙΔΕΥΣΕΙ τη ΡΩΣΙΑ στη Συρία ! Δε "μασάει" ο Πούτιν...

~  Απέναντι στο σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία και αφορά την διεξαγωγή έρευνας για την χρήση χημικών όπλων στην Συρία τάσσεται η Ρωσία τονίζοντας πως θα θέσει βέτο.
Η είδηση ήρθε δια στόματος του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών, Γκενάντι Γκαντίλοφ όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο Interfax.
"Με την μορφή αυτή το σχέδιο αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από εμάς, και όπως είναι φυσικό δεν θα το ψηφίσουμε. Θα ψηφίσουμε κατά, εάν οι εταίροι μας δεν εισακούσουν τις εκκλήσεις μας και συνεχίσουν να προωθούν τεχνητά το σχέδιο αυτό με μοναδικό στόχο να εξαναγκάσουν την Ρωσική Ομοσπονδία να θέσει ένα κατά σειρά βέτο", σημείωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών.  iefimerida

***  ΣΟΚ! ΟΙ ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΑΝΕ τους ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ στη Μ. Ανατολή !  Ιδού οι αποδείξεις...

~  Τη στιγμή που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποστηρίζει ότι στόχος των ΗΠΑ είναι η καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και των τζιχαντιστών, από την άλλη χτυπάει την νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας και απαιτεί την απομάκρυνση της Χεζμπολάχ από το μέτωπο, δηλαδή τους δύο μεγαλύτερους πολέμιους της τρομοκρατίας, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε πραγματική παράκρουση.
Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, ζήτησε χθες, κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα, να συναινέσει η Ρωσία στην πτώση του Άσαντ. Στη συνέχεια, ο Μαρκ Τόνερ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, έκανε μια εξίσου αδιανόητη δήλωση, με την οποία ζήτησε από την Χεζμπολάχ να αποχωρήσει αμέσως από τη Ρωσία.
Συγκεκριμένα δήλωσε: «Καλούμε τη Χεζμπολάχ να αποσυρθεί αμέσως από τη Συρία. Διότι με τη συνέχιση της δράσεώς της, και των στρατιωτικών της επιχειρήσεων στη Συρία, υποστηρίζοντας το εκεί καθεστώς, η Χεζμπολάχ παραβιάζει τη δέσμευσή της για τη Λιβανέζικη αποσύνδεση από τη Συριακή σύγκρουση. Γι’ αυτό και προφανώς βλέπουμε τον ρόλο της Χεζμπολάχ στη Συρία ως αρνητική, και όπως είπα, λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τις απειλές από αυτή την γνωστή τρομοκρατική οργάνωση».
Ουσιαστικά η Αμερική, για να εξυπηρετήσει την πολιτική του Ισραήλ (που θεωρεί ότι η Χεζμπολάχ είναι ο "δούρειος ίππος του Ιράν στη περιοχή) αγνοεί ότι η Χεζμπολάχ έχει παίξει καίριο ρόλο στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και της Al Nusra.
Και μην ξεχνάμε ότι η Λιβανέζικη οργάνωση έχει επανειλημμένως υποστηρίξει τα δικαιώματα των χριστιανών στη Μέση Ανατολή με τελευταία απόδειξη, το ότι καταδίκασε τις βομβιστικές επιθέσεις στην Αίγυπτο από τους τζιχαντιστές (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα).

***

***  Αθλητική ενημέρωση  :

***  Για το Κύπελλο Ελλάδος  1ος  αγώνας
Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 :

~**  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ-ΠΑΟΚ  2-0 , (1-0) .- ^
Στον πρώτο ημιτελικό της σειράς για το Κύπελλο Ελλάδας.-
Τα  γκολ :  με σκόρερ τους Μολέδο (21'), Λέτο (83'), .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κουλιμπαλί, Λέτο - Λέοβατς, Ουάρντα, Ενρίκε, Μάτος
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (87΄ Μόλινς), Εμποκού, Κλωναρίδης (75΄ Λέτο), Μπεργκ (90΄+2 Ρέις).
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Σάκχοφ (88΄ Τσίμιροτ), Κάνιας, Ουάρντα, Ενρίκε (58΄ Πέλκας), Κάμπος (73΄ Κίτσιου), Κουλούρης.
Το πρώτο βήμα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος έκανε σήμερα ο Παναθηναϊκός απέναντι στον ΠΑΟΚ, νικώντας στο ντέρμπι την ομάδα της Θεσσαλονίκης 2-0.
Το 1-0 έγινε με κεφαλιά στο 21’, ενώ το τελικό 2-0 έκανε ο Σεμπαστιάν Λέτο λίγο πριν τη λήξη του αγώνος (στο 83’) κάνοντας τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να πανηγυρίσουν έξαλλα.
Τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ πλέον είναι πολύ δύσκολα καθώς θα πρέπει στο επόμενο παιχνίδι να κερδίσουν τουλάχιστον 3-0 για να πάρουν την πρόκριση στον τελικό.
Ο επαναληπτικός θα γίνει στο γήπεδο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη, 27 Απριλίου.
Δείτε τα γκολ που διαμόρφωσαν το 2-0 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας:
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-0 (Κύπελλο 2016-2017) : Τ1ο γκολ , https://youtu.be/AYRzZNXEaCg .-
Παναθηναικος vs Παοκ 2-0 δευτερο γκολ 12/4/2017 , Το 2ο γκολ , https://youtu.be/HJk0GChz_VA .-


***  Για τα προημιτελικά του Champions League 12/04/2017 :

~**  ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΜΟΝΑΚΟ   2-3 .- ^

Τα  γκολ : Στο 16΄ ο Ορσάτο υπέδειξε πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον Παπασταθόπουλο, σε φάση που δεν υπήρχε παράβαση επί του Εμπαπέ, αλλά ο Φαμπίνιο έστειλε την μπάλα άουτ. , Τρία λεπτά αργότερα οι Μονεγάσκοι έφτασαν στο 0-1 με γκολ οφσάιντ, καθώς στη σέντρα του Λεμάρ από αριστερά ο Εμπαπέ βρισκόταν τουλάχιστον ένα μέτρο πίσω από τη γερμανική άμυνα πριν σκοράρει (!), ενώ στο 33΄ ο Μπέντερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με κεφαλιά για το 0-2. ,στο 57΄ μείωσαν, όταν ύστερα από καταπληκτική σέντρα του Σαχίν και τακουνάκι του Ομπαμεγιάνγκ ο Ντεμπελέ σκόραρε το 1-2. , Σε μια από τις ελάχιστες επιθέσεις τους στην επανάληψη, όμως, οι φιλοξενούμενοι «κλείδωσαν» τη νίκη στο 79΄ με εξαιρετικό τελείωμα του Εμπαπέ, που «έγραψε» το 1-3, για να μειώσουν απλά οι Βεστφαλοί στο 84΄ με τον Καγκάβα. -
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παπασταθόπουλος, Γκίντερ - Τζέμερσον, Λεμάρ, Ντιράρ, Φαμπίνιο, Σούμπασιτς
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Τόμας Τούχελ): Μπούρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Μπέντερ (46΄ Σαχίν), Σμέλτσερ (46΄ Πούλισιτς), Γκίντερ, Βάιγκλ, Γκερέιρο, Καγκάβα, Ντεμπελέ, Ομπαμεγιάνγκ.
ΜΟΝΑΚΟ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Τουρέ, Γκλικ, Τζέμερσον, Ραγκί, Φαμπίνιο, Μουτίνιο, Μπερνάντο Σίλβα (66΄ Ντιράρ), Λεμάρ, Εμπαπέ, Φαλκάο (85΄ Ζερμέν).

~**  ΜΠΑΓΕΡΝ-ΡΕΑΛ Μαδρίτης   1-2 ,(1-0) .-

~**  ΑΤΛΕΤΙΚΟ-ΛΕΣΤΕΡ   1-0 ,(1-0) .-

~ Στους πρώτους αγώνες της προημιτελικής φάσης του Champions League σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Γιουβέντους (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 3-0

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Μονακό (Γαλλία) 2-3

Μπάγερν (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 12/4  1-2  .- ^

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Λέστερ (Αγγλία) 12/4  1-0 .- ^

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
2,3 Μαΐου και 9,10 Μαΐου

ΤΕΛΙΚΟΣ
3 Ιουνίου 2017 στο Κάρντιφ της Ουαλίας

 
~** Αναλυτικά τα παιχνίδια των ημιτελικών:

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/04/2017 :
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0

ΠΕΜΠΤΗ 13/04/2017 :
19:30 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός-ΑΕΚ

*Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν 26 (ΑΕΚ-Ολυμπιακός) και 27 Απριλίου (ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός).

***  Και αφαίρεση έξι βαθμών στον Ηρακλή από την ΕΠΟ
Απανωτά χτυπήματα...

Απανωτά είναι τα κτυπήματα στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ηρακλή. Μετά την απόφαση των παικτών να απέχουν από τις προπονήσεις, λόγω της οικονομικής ασυνέπειας των διοικούντων, ήλθε και η απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία ο «γηραιός» τιμωρήθηκε με αφαίρεση έξι βαθμών.
Η ποινή αφορά στις οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές Γιάννη Αντωνίου και Γιώργο Μπλέτσα (σ.σ. από -3 για κάθε περίπτωση), ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι η διοίκηση του ιστορικού συλλόγου, έχει προθεσμία τριών ημερών από την επόμενη ημέρα κοινοποίησης της ποινής, προκειμένου να εξοφλήσει τους παίκτες και να επιστραφούν οι βαθμοί.
Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την περίπτωση του Μιχάλη Μπουκουβάλα, ο οποίος συμφώνησε με τον Ηρακλή για την καταβολή των οφειλομένων και ο «γηραιός» πήρε τους τρεις βαθμούς που του είχαν αφαιρεθεί.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  «Θρυλική» ανατροπή και στην Τουρκία για την κούπα
Στο Challenge Cup Γυναικών

 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  2-3 -ΜΠΟΥΡΣΑ Τουρκίας  .-
Τα σετ: 18-25, 15-25, 25-20, 25-19, 15-10 .- ^
~
*** Ο πατέρας του Σωκράτη Παπασταθόπουλου μιλά για την επίθεση στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ 
Στην Καλαμάτα βρέθηκε συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, που συνομίλησε με τον πατέρα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου καθώς και τον παλιό προπονητή του Σωκράτη, Μιχάλη Φασουλή.
Ο κ. Παπασταθόπουλος μίλησε για τις πρώτες στιγμές της έκρηξης στο λεωφορείο της ομάδας αλλά και την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο στρατόπεδο της Ντόρτμουντ.
Δείτε εδώ όλο το βίντεο
~

~
 ~~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2017 :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
 ~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11  , 12  και  13  Μαρτίου  2017  :Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/11-12-13-2017.html .- 
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-27-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 28  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της καθημερινή μας ενημέρωσης : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/03/news-28-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS η 30 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-30-2017.html .-
~*  Η  Εφημερίδα μας Arfara News 2  Πέμπτη 30  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  μας  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2-30-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  31  Μαρτίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας  ενημέρωσης   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2017.html .-
~**
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 03  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-03-2017.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  04  Απριλίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-04-2017.html 
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη 06 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news-06-2017.html    
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 07 Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-07-2017.html .-
~*   Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Απριλίου  2017  :Με  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/08-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 09 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Μ. Τρίτη  11 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Τετάρτη  12 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Μ. Τετάρτη 12  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης 2: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-2.html 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Πέμπτη 13  Απριλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html  .-
~*
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5463  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3536   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3543  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.542  βίντεο   .-  

~ ~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅