Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  12  Ιουλίου  2015 :
~

~

~
***  Ακυρώθηκε η Σύνοδος των «28», κανονικά η Σύνοδος της Ευρωζώνης         
   
- Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής την ακύρωση της προγραμματισμένης για το απόγευμα Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα της Ελλάδας.
- Κανονικά θα διεξαχθεί η Σύνοδος των ηγετών της Ευρωζώνης, η οποία αναμένεται να αρχίσει στις 4 το απόγευμα και να διαρκέσει «μέχρι να καταλήξουν οι συνομιλίες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Τουσκ στο Twitter.   
~
*** Βροχή τα παράπονα για τη στάθμευση στην Καλαμάτα 

Πολλά τα παράπονα και οι καταγγελίες που δεχόμαστε καθημερινά για τον τρόπο λειτουργίας των υπαίθριων χώρων στάθμευσης στο Νέδοντα. Τις προηγούμενες ημέρες, μας έλεγε πολίτης, θέλησε να πληρώσει τη διάρκειας μισής ώρας στάθμευση (κόστος 0, 50 ευρώ) με ένα 20λεπτο και τα υπόλοιπα σε μονόλεπτα και δίλεπτα. Αντί, όμως, ο υπεύθυνος του ταμείου να τα δεχτεί και να κλείσει το θέμα εκεί, θέλησε να σχολιάσει την πράξη του πολίτη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ολόκληρη αναστάτωση. Εντάξει, μπορεί να είναι εκνευριστικό να μετράς μονόλεπτα και δίλεπτα, αλλά κι αυτά χρήματα είναι... Α.Π. - 
~
***  Η εφαρμογή των ημερών με Capital Control: Βρες ΑΤΜ         
      
- Μια νέα εφαρμογή δημιούργησε μια παρέα Ελλήνων που δίνει λύση στο πρόβλημα με τις ουρές στις τράπεζες.
- Το «Βρες ΑΤΜ» εντοπίζει τα πλησιέστερα ΑΤΜ, δείχνει ποια από αυτά δεν έχουν ουρά και ποια δίνουν 60 αντί για 50 ευρώ.
- Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε κινητά Android, ενώ αναμένεται η έγκριση από το iOS της Apple, ενώ δεν υποστηρίζεται από Windows Phone.    Πηγή: Newsroom ΔΟΛ 
~
***  Grexit και δραχμή θέλει ο κ. Πετράκος         
     
Πετράκος και άλλοι τέσσερις επιμένουν για έξοδο της χώρας από το ευρώ
Στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας στη Βουλή ο Θανάσης Πετράκος της Αριστερής Πλατφόρμας είπε πως η μόνη λύση για τη χώρα είναι η συντεταγμένη πορεία εξόδου από το ευρώ.
«Κακώς πρωτοκλασάτοι σύντροφοι επιμένουν στο μονόδρομο. Θα έπρεπε να προετοιμάσουμε την έξοδο από την Ευρωζώνη και να το πούμε καθαρά στο λαό. Η Αριστερά έχει μέλλον, όταν προτιμά να ανοίγει φτερά στο άγνωστο και όχι στο πουθενά. Όσοι επιμένουν στο ευρώ πάση θυσία, να ξέρουν ότι είναι καταστροφικό. Άρα μόνη λύση είναι η συντεταγμένη έξοδος από το ευρώ για να ανοίξουν νέοι δρόμοι. Πρώτα βήματα, ο δημόσιος έλεγχος των τραπεζών και της Τράπεζας της Ελλάδος και το χτύπημα της διαπλοκής» υποστήριξε.
Λαπαβίτσας: Να προετοιμαστούμε για Grexit
Στη δική του ομιλία κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ο βουλευτής του κόμματος, Κώστας Λαπαβίτσας, επέμεινε στις απόψεις του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επιβεβαιώθηκαν όσα έλεγα. Προφανώς, όμως, δεν μπορούμε να διαχειριστούμε ένα Grexit. Πρέπει να προετοιμαστούμε γι' αυτό το επόμενο διάστημα, γιατί θα το βρούμε μπροστά μας».
Επιστροφή στη δραχμή
Οι Κώστας Λαπαβίτσας και Θανάσης Πετράκος με κείμενο που κατέθεσαν στην Κ.Ο., μαζί με τους Στάθη Λεουτσάκο, Αντώνη Νταβανέλο και Σόφη Παπαδόγιαννη, καλούν την κυβέρνηση να επιλέξει την εναλλακτική οδό της εξόδου από το ευρώ, με εθνικοποίηση των τραπεζών και διαγραφή του χρέους, ενώ την εγκαλούν για ελλιπή προετοιμασία έναντι ενός τέτοιου ενδεχομένου.
Ωστόσο, δε θεωρείται ότι η διαφοροποίησή τους θα μεταφραστεί σε καταψήφιση της κυβερνητικής πρότασης.
Την ίδια στιγμή, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε στην τοποθέτησή της στην Κ.Ο. ότι η ίδια τάσσεται υπέρ του ΟΧΙ, αλλά ότι «πρέπει να πάμε όλοι μαζί», φράση που ερμηνεύθηκε ως προαναγγελία πρόθεσης υπερψήφισης της κυβερνητικής πρότασης.
ΝΤ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ
«Να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα ο κ. Πετράκος»
Τη δήλωση του βουλευτή Μεσσηνίας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκου, σχολίασε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Κωνσταντίνα Νικολάκου, λέγοντας:
«Τις πραγματικές του επιδιώξεις “για συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ” αποκάλυψε σήμερα (σ.σ. χθες) ο βουλευτής Μεσσηνίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πετράκος με τη σημερινή του τοποθέτηση στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας στη Βουλή.
Την ίδια ώρα που η χώρα καταβάλλει την ύστατη εθνική προσπάθεια να παραμείνει στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Πετράκος, ως ένθερμος θιασώτης και υποστηρικτής της δραχμής, προκρίνει την επιλογή του Grexit κόντρα στον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματός του, κόντρα στη βούληση του συνόλου του πολιτικού κόσμου, όπως αυτή εκφράστηκε στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, και κόντρα στη βούληση των πολιτών, όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα.
Προξενεί ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση ότι ο κ. Πετράκος με την άποψή του αυτή ταυτίζεται με τις απόψεις πολέμιων της χώρας και ακραίων ευρωσκεπτικιστών, όπως της Μαρί Λεπέν και του Νάιτζελ Φάραντζ.
Οφείλει, αν διαθέτει το ελάχιστο της πολιτικής υπευθυνότητας που αντιστοιχεί στη θέση ευθύνης που του εμπιστεύτηκαν οι Μεσσήνιοι πολίτες, να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα, γιατί δεν του έδωσαν καμία εντολή για επιστροφή στη δραχμή.
Η θέση της χώρας στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης αποτελεί διαχρονικά αδιαμφισβήτητη εθνική στρατηγική επιλογή με οικονομική, πολιτική, κοινωνική και γεωστρατηγική σημασία».
ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
Δε θα ψηφίσω αλλά στηρίζω Τσακαλώτο
 Την απόλυτη στήριξή του στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, «όπως δήλωσα στην ΚΟ το πρωί», επανέλαβε ο Γ. Βαρουφάκης, «ιδίως σε ό,τι αφορά το πλάνο μας για το χρέος».
Προαναγγέλλοντας την απουσία του από τη Βουλή, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι οφείλεται σε οικογενειακούς λόγους (προλαμβάνω τις διάφορες... ερμηνείες, αναφέρει στο σχετικό μήνυμα).
Διαφωνούν τέσσερις
βουλευτές των ΑΝΕΛ
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τέσσερις βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων διαφοροποιήθηκαν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ως προς την υποστήριξη των προτάσεων της κυβέρνησης προς τους δανειστές.
Οι βουλευτές αυτοί είναι η κυρία Ξουλίδου και οι κ.κ. Χαϊκάλης, Μαυραγάνης και Κάτανας.
ΤΣΙΠΡΑΣ
Διαλέγουμε την κακή και όχι την καταστροφική επιλογή
 Με δευτερολογία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ολοκληρώθηκε η κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Ανάμεσα σε μια κακή και σε μια καταστροφική επιλογή, είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέξουμε το πρώτο», τόνισε ο πρωθυπουργός. Έθεσε, δε, ξεκάθαρο δίλημμα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι δε θα δεχθεί να μην έχει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση στην ψηφοφορία στη Βουλή.
Μιλώντας το πρωί στη συνεδρίαση ο κ. Τσίπρας, ξεκαθάρισε με δραματικούς τόνους στους βουλευτές του ότι έναντι του σκληρού πακέτου μέτρων, το οποίο κατέθεσε η κυβέρνηση προς τους εταίρους, ουσιαστικά δεν υπάρχει εναλλακτική. «Εδώ κινδυνεύουμε να ανατιναχτεί το κράτος, δε μιλάμε για Grexit, μιλάμε για άτακτη χρεοκοπία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται», τόνισε, απορρίπτοντας, επί της ουσίας, τη θέση που έχει εκφραστεί από μερίδα κομματικών και κυβερνητικών στελεχών ότι το ενδεχόμενο ενός Grexit δεν είναι καταστροφικό, αντιθέτως, μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική για την κυβέρνηση.
«Δεν πήραμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την Ευρωζώνη, η εντολή ήταν να φέρουμε καλύτερη συμφωνία από το τελεσίγραφο του Eurogroup», συνέχισε ο πρωθυπουργός.
Έκλεισε, δε, την ομιλία του με τη φράση «ή συνεχίζουμε όλοι μαζί ή φεύγουμε όλοι μαζί», ζητώντας από την Κ.Ο. να δώσει μια ξεκάθαρη στήριξη στην κυβέρνηση και να μην επιτρέψει να διαμορφωθεί κλίμα σύγχυσης ή αμφισβήτησης ως προς τις προθέσεις για επίτευξη συμφωνίας.
 ~
*** Το ΟΧΙ αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά του ΝΑΙ         
      Μιλώντας, λοιπόν, τηλεφωνικά χθες το μεσημέρι με το γιο μου για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και την ante portas συμφωνία με τους δανειστές μας, κάναμε ταυτόχρονα την ίδια σκέψη. Τώρα, μετά το τεράστιο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, το οποίο μας έδωσε τη δυνατότητα να πετύχουμε μια καλύτερη συμφωνία, ουδείς Έλλην πρέπει να έχει παράπονο. Το ΟΧΙ έδωσε την ευκαιρία στον πρωθυπουργό να βρεθεί σε θέση «ισχυρού» και να επιτύχει το «βέλτιστο» αποτέλεσμα. Τους υποστηρικτές του ΝΑΙ δεν τους μετράω, ικανοποιημένοι είναι. Αυτά...
Πάμε παρακάτω. Ο Θανάσης Πετράκος της Αριστερής Πλατφόρμας πήρε, επιτέλους, ξεκάθαρη θέση και δήλωσε πως «μόνη λύση η συντεταγμένη έξοδος από το ευρώ». Μαζί του και άλλοι τέσσερεις. Στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας τόνισε πως «το όχι ήταν ριζοσπαστικό και ταξικό».
Μάλιστα... Την προηγούμενη Παρασκευή άλλα έλεγε στη συγκέντρωση του ΟΧΙ στην Καλαμάτα. Από κοντά κι ο ΣΥΡΙΖΑ Κυπαρισσίας με χθεσινή ανακοίνωσή του, υπέρ της αριστερής πλατφόρμας και διαφωνούντων βουλευτών, στη σελίδα του στο Facebook.
Το να έχεις ξεκάθαρη θέση επιβάλλεται, αλλά όχι την τελευταία στιγμή. Αν ο κ. Πετράκος και οι συνοδοιπόροι του είχαν ταχθεί δημόσια υπέρ της δραχμής προδημοψηφισματικά, θα γνώριζαν οι πολίτες ποιο ήταν το διακύβευμα του δημοψηφίσματος. Όχι τώρα που έφθασε το αυγό στον κώλο. Με τη δημιουργική ασάφειά του, όμως, ερμήνευαν τα πράγματα κατά το δοκούν, με αποτέλεσμα να παρασύρουν τον κόσμο, εκτοξεύοντας παράλληλα επαναστατικά πυροτεχνήματα. Πάρε, κόσμε, να ’χεις, για να μαθαίνεις για να μην ξαναπιαστείς κορόιδο.
Ο ειλικρινής, ωστόσο, κ. Τσακαλώτος είχε δηλώσει, όπως έγραφα σε προηγούμενο σημείωμα, «πήγαμε σε δημοψήφισμα, επειδή η συμφωνία-μέτρα δε θα πέρναγαν από τη Βουλή. Ο κ. Τσακαλώτος, βέβαια, είπε τη μισή αλήθεια. Την υπόλοιπη την απέκρυψε. Όλη η αλήθεια είναι ότι τα μέτρα θα τα ψήφιζε η Βουλή, αλλά όχι οι πενήντα βουλευτές που άγονται και φέρονται από τον κ. Λαφαζάνη και τον κ. Πετράκο. Σε τέτοια περίπτωση, η κυβέρνηση θα έπεφτε και ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαλυόταν στα εξ ων συνετέθη».
«Δε θα αποκαλύψω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», συνέχιζα, «αν και γνωρίζω. Θα προβλέψω, όμως, ότι αν πάμε σε εκλογές, ο κ. Τσίπρας θα τις ξαναπάρει, με το υπάρχον πολιτικό σκηνικό απέναντί του. Προσωπικά, μάλιστα, δεσμεύομαι να τον ψηφίσω, αν έχει καθαρίσει την αριστερή πλατφόρμα (Λαφαζάνηδες-Πετράκους), η οποία οδήγησε τη χώρα σε περιπέτειες με το capital control και το ψεύτικο δημοψήφισμα με ερώτημα-ορισμό της δημιουργικής ασάφειας. Αν τους καθαρίσει, προκύπτει και κάτι άλλο. Τα είχε βρει με τους δανειστές, αλλά οι βουλευτές του τον κρατούσαν δέσμιο...».
Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις επαληθεύτηκα για τον κ. Πετράκο. Ο κ. Λαφαζάνης μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές κρατούσε μια επαμφοτερίζουσα στάση. Σε λίγο θα μάθουμε. Καιρός, όμως, είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να γνωρίζουμε καθαρά και ξάστερα τις θέσεις του καθενός. Ο κ. Τσίπρας έχει το καρπούζι και το μαχαίρι...
Εν κατακλείδι, μακάρι να ψηφιστούν τα μέτρα για να μη δει η χώρα την Κόλαση του Δάντη...  Του Δημήτρη Γιατράκου
~
*** Ανέκδοτα με στυλ!
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται, στην πρόθεση ψήφου, με 19,4% έναντι της Ν.Δ. Την προφητεία μου, πάντως, την έχω κάνει εδώ και δυο εβδομάδες. «Αν πάμε σε εκλογές, ο κ. Τσίπρας θα τις ξαναπάρει, με το υπάρχον πολιτικό σκηνικό απέναντί του». Σύμφωνα, τώρα, με τη μέτρηση, αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές, το 38,5% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, το 19,1% Νέα Δημοκρατία, το 5,3% Ποτάμι, το 4,3% Χρυσή Αυγή, το 4,2% ΠΑΣΟΚ και το 3,8% ΚΚΕ. Οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται με 2,7%, ενώ 3,5% θα ψήφιζε την Ένωση Κεντρώων. Ο Βασίλης στη Βουλή ν’ ακούμε καμιά σοβαρή κουβέντα και όξω οι ΑΝΕΛ, γιατί μ’ αυτά που είπε στη Βουλή προχθές τα ξημερώματα ο Καμμένος, το υπογλώσσιο το πιπίλιζα στα χείλη μου. Βλάπτει σοβαρά την υγεία ο Πάνος και οι καμμένοι του. Να πάμε, λοιπόν, σε εκλογές να μείνουν εκτός Βουλής για να τελειώνουμε μ’ αυτούς τους λανθάνοντες φασιστικούς θύλακες. Ας γίνουν ένα με τον Μιχαλολιάκο. Άλλωστε, οι αρχηγοί τους του ίδιου εκτοπίσματος και διαμετρήματος είναι. Γράψε λάθος. Ο Μιχαλολιάκος πολύ πιο ξεκάθαρος και σοβαρός. Αυτό προκύπτει από το ότι ο μπούλης-Πανούλης, όχι μόνο δεν έκανε Κούγκι τη Βουλή, αλλά τα κακαρίσματά του φρόντισε να είναι στεντόρεια, ώστε να τ’ ακούσει ο Σόιμπλε, ενώ ο Νίκος ούρλιαζε ακατάληπτα. Με τούτα και μ’ εκείνα, πλην ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής, όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου είναι μνημονιακά, εξαιρουμένων κάποιων προσώπων, όπως της δικής μας Έλενας Ψαρρέα -που παρεμπιπτόντως μπράβο της, γιατί έδειξε πως δεν την ενδιαφέρει να πιάνει μια θέση στη Βουλή, αλλά να υπερασπίζεται τις αρχές και τις αξίες για τις οποίες την ψήφισαν οι πολίτες. Στον κ. Πετράκο λέω να μην αφιερώσω γραμμή, γιατί χρεώνω τζάμπα την εφημερίδα με χαρτί, μελάνι και άλλα αναλώσιμα. Όποιος έχει facebook, ας μπει στη σελίδα του να δει ιδίοις όμμασιν τι του γράφουν. Με λατινικά στοιχεία «χτυπήστε» παρακαλώ το όνομά του. Το ’χασα τώρα.. Α, εκείνα τα «παρών» και η διακήρυξη των 15 μετά την ψηφοφορία είναι, για να μην τα πω στην αργκό, για τα μπάζα. Στο καλό, παιδιά, και να μας γράφετε. Μπορείτε να κάνετε και κόμμα στην... Κίνα ή τη... Ρωσία. Και για να κλείσω, Αλέξη, καλώς όρισες στην πραγματικότητα. Απόλυτος κυρίαρχος είσαι, ούτως ή άλλως, στην πολιτική σκηνή, αλλά να ακούς κάνα μεγαλύτερο, τύπου Δραγασάκη. Κράτησε και το τηλέφωνο του Γιάνη στο σπίτι στην Αίγινα να πηγαίνεις για αστακομακαρονάδα, αλλά ως εκεί. Α, λέει με στυλ και ωραία ανέκδοτα, περί πολιτικής και Οικονομικών... Μια χαρά θα περνάς. Θα κάνεις καινούργιο συκώτι! - 
~
*** ΣΟΚ: Η ISIS απειλεί τα τουριστικά θέρετρα της Ισπανίας και της Ευρώπης!
spain
-  Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Star, η Costa Brava, Costa Blanca και Costa Del Sol από τις τουριστικότερες περιοχές της νοτιο-ανατολικής Ισπανίας έχουν επισημανθεί ως βασικές απειλούμενες περιοχές από την ISIS,  μετά την επίθεση στην Τυνησία για παρόμοιο χτύπημα.
 -  Η Daily Star αποκάλυψε, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, πως οι τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου χαρακτηρίζονται ως «υψηλής αξίας» στόχων από την ISIS.
 -  Σε μια ανατριχιαστική προειδοποίηση, ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας δήλωσε ότι οι αρχηγοί της αντιτρομοκρατικής εργάζονται "ημέρα και νύχτα" για να ανατρέψουν τυχόν επιθέσεις.
 -  Ο Will Geddes, επικεφαλής της παγκόσμιας εταιρείας ασφάλειας International Corporate Protection, είπε ότι οι ισπανικές αρχές έχουν οργανώσει  ένοπλες περιπολίες κοντά στα σημεία των τουριστικών περιοχών με τους φόβους για μια επίθεση από τη θάλασσα.
 -  Είπε ότι: "Το πλαίσιο και η μέθοδος των επιθέσεων της ISIS θα τους οδηγήσει να επιτεθούν σε δυνητικά τουριστικά θέρετρα, όπως είδαμε πρόσφατα και στην Τυνησία.
 -  "Έτσι, παρόμοιες περιοχές του Κόστα Μπράβα, Κόστα Μπλάνκα και Κόστα ντελ Σολ είναι σε κίνδυνο."
Οι Παραλίες αυτές γεμίζουν πλήρως με Βρετανούς, Αλικάντε και Μάλαγα πιστεύεται ότι είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο.
 -  Ενώ εργζόμενοι στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η πρωτεύουσα της Μαδρίτης και της Βαλένθια είναι επίσης πιθανοί στόχοι για μαζική επίθεση.
 -  Ο  Geddes πρόσθεσε: «Οι πηγές μου, λένε ότι οι αρχές έχουν αύξηση την παρουσία της Guarda (πολιτοφυλάκη) και της αστυνομίας για την προστασία των τουριστών από τυχόν επιθέσεις.
 -  Τα σχόλιά του έρχονται, με την Ισπανία σε αυξημένο επίπεδο ασφαλείας (Επίπεδο 4 από 5), ακόμα σε υψηλότερα επίπεδα από τις βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη το 2004, που σκότωσαν 191 ανθρώπους.
 -  Ο  Ισπανός υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι η αστυνομία έχει κάνει ό, τι μπορεί για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των ανθρώπων.
 -  Να σημειωθεί ότι πάνω από 12 εκατομμύρια Βρετανοί ταξιδεύουν ετησίως για διακοπές στις ακτές της Ισπανίας - η οποία είναι γνωστή για τον ήλιο, τη θάλασσα, την σαγκρία και την άμμο της.
 -  Αλλά ο κ Geddes εξήγησε η Ισπανία έχει κάπως απρόσμενα μάχεται terrror επί σειρά ετών παρά το γεγονός ότι δεν έχει αναφερθεί ευρέως στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 -  Μέχρι στιγμής υπολογίζεται περίπου 120 ισπανοί έχουν πάει να ενταχθούν στην ISIS.
 -  Επίσης μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας εξήγησε ότι δεν είναι μόνο η Ισπανία στην απειλή μιας μεγάλης κλίμακας επίθεση αλλά σχεδόν κάθε χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη μπορεί να πληγεί από την  ISIS.
~
*** Οι Γερμανοί ζητούν υποθήκη της Ελλάδας…
merkel soimple
-  Μέρκελ, Σόϊμπλε και Γκάμπριελ απαιτούν την υποθήκευση “ πολύτιμων ελληνικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 50 δις ευρώ σε ένα fund του εξωτερικού όπως για παράδειγμα στο Institution for Growth στο Λουξεμβούργο, ώστε να ιδιωτικοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν για την μείωση του χρέους», από την Ελλάδα.
Ο ανταποκριτής του Spiegel, Mathieu von Rohr, δημοσιοποίησε το εξωφρενικό σχέδιο Σόιμπλε που κυκλοφόρησε στο πλαίσιο του σημερινού Eurogroup για την Ελλάδα.
Προβλέπει είτε πενταετή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, είτε τριετές πακέτο έναντι ενεχύρου κρατικής περιουσίας ύψους 50 δις ευρώ.
Τιτλος του εγγράφου «Σχόλια για τις νέες ελληνικές προτάσεις». Επισημαίνει ότι «αυτές οι προτάσεις υστερούν σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις» σε τομείς όπως η αγορά εργασίας, ο δημόσιος τομέας, οι ιδιωτικοποιήσεις και το τραπεζικό σύστημα. Προσθέτει ότι «αυτές οι προτάσεις δεν μπορούν να χτίσουν της βάση για ένα εντελώς νέο, τριετές πρόγραμμα μέσω του ESM, όπως ζητάει η Ελλάδα. Χρειαζόμαστε μια καλύτερη, μια βιώσιμη λύση, κρατώντας στο πρόγραμμα το ΔΝΤ».
Ποια είναι η “τελική λύση” κατά το έγγραφο Σόϊμπλε; Δύο δρόμοι:
Είτε «οι ελληνικές αρχές να βελτιώσουν τις προτάσεις τους γρήγορα και σημαντικά με πλήρη στήριξη από το κοινοβούλιό τους, είτε να γίνει «μεταφορά πολύτιμων ελληνικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 50 δις ευρώ σε ένα fund του εξωτερικού όπως για παράδειγμα στο Institution for Growth στο Λουξεμβούργο, ώστε να ιδιωτικοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν για την μείωση του χρέους».
Αν «η βιωσιμότητα του χρέους και η αξιόπιστη προοπτική υλοποίησης του προγράμματος δεν μπορεί να διασφαλιστεί» θα έπρεπε να προταθεί στην Ελλάδα να προχωρήσει σε «ένα διάλειμμα» από την ευρωζώνη με πιθανή αναδιάρθρωση χρέους, αν χρειαστεί για τα πέντε επόμενα χρόνια τουλάχιστον. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να επιτραπεί μια επαρκής αναδιάρθρωση χρέους που δεν θα ήταν συνδεδεμένη με την ιδιότητα μέλους νομισματικής ένωσης. Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα πάντα με το κείμενο, η Ελλάδα θα πρέπει να στηριχτεί με ανθρωπιστική βοήθεια.
~
***  ΈΚΤΑΚΤΟ: Παραίτηση Τσίπρα…
araithsh
Από το Μέγαρο Μαξίμου όλο και περισσότερο βγαίνει η αίσθηση ότι δεν πρόκειται να τα βρουν Θεσμοί και ελληνική κυβέρνηση εάν δεν παραιτηθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Οι δανειστές άλλωστε διαπιστώνουν ότι η κυβέρνηση μία εβδομάδα μετά το σαρωτικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, υποχωρεί διαρκώς σοκαρισμένη και η ίδια από την αδυναμία της να διαχειρισθεί τόσο το ΟΧΙ, όσο και όλα όσα υποσχέθηκε στα ανέμελα χρόνια που βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Προβληματισμός αλλά και εκνευρισμός επικρατεί στην κυβέρνηση για τη στάση ορισμένων χωρών στη συνεδρίαση του Eurogroup, καθώς αντιστέκονται με κάθε τρόπο στην τελική επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας-δανειστών.
Όπως αναφέρουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, «οι θεσμοί εισηγήθηκαν θετικά στο Eurogroup, ενώ οι όποιες παρατηρήσεις ενσωματώθηκαν. Συμφωνήθηκε, μάλιστα, και σχετικό χρονοδιάγραμμα.
Και ενώ υπήρχε κατ' αρχήν συμφωνία, μια ομάδα χωρών έβαζε συνεχώς θέμα "αξιοπιστίας" χωρίς, όμως, να συγκεκριμενοποιεί τι πρέπει ακριβώς να γίνει.
Είναι σαφές ότι κάποιες χώρες, για λόγους που δεν σχετίζονται με τις μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα, δε θέλουν να υπάρξει συμφωνία».
Στο σημερινό Eurogroup, το οποίο βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκονται περισσότερα μέτρα λιτότητας αλλά και ελάφρυνσης του χρέους από το ΔΝΤ.
~
*** Χτύπημα κατά της Ελλάδας από απόφαση του Στρασβούργου-Αναγνώριση Μακεδονικής μειονότητας!
slavs
-  Σκοπιανό δημοσίευμα αναφέρει ότι το δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πριν από δύο ημέρες αποφάνθηκε υπέρ του συλλόγου «Στέγη Μακεδονικού πολιτισμού» στην Φλώρινα (η Φλώρινα στο κείμενο αποκαλείται  ‘Λερίν’) με βάση την υπόθεση εναντίον της Ελλάδας και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα παραβιάζει το άρθρο 11 της Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σχετικά με την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι και έχει αποφασισθεί να καταβάλει αποζημίωση 10 χιλιάδων ευρώ και 2 χιλιάδες ευρώ στους επτά ενάγοντες συνολικά.
 -  Η υπόθεση αφορούσε την άρνηση των ελληνικών δικαστηρίων να αναγνωρίσουν το σωματείο από το 1990 έως σήμερα, επειδή έχει την ονομασία «Μακεντόσκο»  [‘Μακεδονικό’, ενώ είναι καθαρά σλαβικό].
 -  Για την απόφαση του Δικαστηρίου του Στρασβούργου εξέφρασε την ικανοποίησή του ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Επιτροπής του Ελσίνκι, Παναγιώτης Δημητράς,  λέγοντας ότι όπως γνωρίζει οι αποφάσεις του δικαστηρίου  δεν εφαρμόζονται, αλλά είναι καλές, που υπάρχει  ένα πλεονέκτημα στη σλαβική μειονότητα.
 -  «Η Ελλάδα και η Βουλγαρία έχουν μόνο το ‘προνόμιο’ στην Ευρώπη, ενώ έχουν καταδικασθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αρνούνται να αναγνωρίσουν (τους Σλάβους) ως ‘μακεδονική’ μειονότητα», είπε.
 -  Η συντάκτης του κειμένου, Γιάνα Μποζινόφσκα στο δημοσίευμα,  σημειώνει χαρακτηριστικά μεταλλάσσοντας τον Σλαβικό σε «Μακεδονικό»  Πολιτισμό.
 -  «Ο σκοπός της Στέγης του Μακεδονικού Πολιτισμού ακόμη από τον σχηματισμό της ήταν η προώθηση και η ανάπτυξη του «μακεδονικού» πολιτισμού  και των παραδόσεων του. Τον Ιούνιο του 1990 τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου που προώθησαν την εγγραφή του στο περιφερειακό δικαστήριο της Φλώρινας, απερρίφθη και η απόφαση πήγε στο Εφετείο της Θεσσαλονίκης.
 -  Το 2003 ο σύλλογος ενημερώθηκε ξανά και άσκησε αγωγή πάλι στη Φλώρινα, αλλά το Δικαστήριο έκρινε ότι η λέξη «Μακεντόνσκο» «Μακεδονική»  θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο για ιστορικούς ή γεωγραφικούς όρους και στην περίπτωση του Συλλόγου των Σλάβων υπήρχε κίνδυνος για τη δημόσια τάξη, διότι προϋποθέτει την δημιουργία ενός έθνους με την ονομασία «μακεδονικού», που ιστορικά δεν υπήρξε ποτέ».
~
*** Σόιμπλε: Ναι πήρα μίζες… (ΒΙΝΤΕΟ)
soimple
Το θράσος είναι κάτι που διακρίνει τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τόλμησε να πει στον ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη πως ο καθένας καθαρίζει τα σκουπίδια του, ενώ είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο χρηματισμού που συγκλόνισε τη Γερμανία το 2000.
Μάλιστα τα ψεύδη του για τον πολύκροτο χρηματισμό είχαν οδηγήσει σε αυτοκτονία ένα στέλεχος της CDU.
Στη συνέχεια, ο κύριος Σόιμπλε άφησε το σκληρό ύφος για να ζητήσει συγγνώμη στη Βουλή της χώρας του. nekros
-  Ας γυρίσουμε στο σημερινό Eurogroup, καθώς ο κ. Σόιμπλε συνεχίζει να είναι ο φόβος και ο τρόμος της Ελλάδας και τώρα μάλιστα πιο πολύ από ποτέ.
Η επιθυμία του Γερμανού υπουργού οικονομικών όμως είναι να πυρπολήσει κάθε προσπάθεια αν δεν πάρει αυτό που ακριβώς θέλει και ειδικά τώρα που βλέπει ότι η Ελλάδα μαλακώνει τη στάση της και αποφασίζει να εγκαταλείψει τους ηρωισμούς ζητώντας οπωσδήποτε λύση.
Ο Γερμανός όμως υπουργός οικονομικών φαίνεται ότι δεν έχει σκοπό να κάνει βήμα πίσω από τη σκληρή στάση του, στην πρόταση της Ελλάδας για συμφωνία, όσο κι αν τον έχουν πλησιάσει λιτοί και δεμένοι.
Ο Β. Σόιμπλε βλέποντας ότι ο γερμανικός λαός δεν είναι καθόλου θετικός στο ελληνικό ζήτημα δεν θέλει με τίποτα να χαλάσει την εικόνα του προσπαθώντας έτσι να βγει μπροστά από την Γερμανίδα Καγκελάριο που αντίθετα είναι αποφασισμένη να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα. Βάζοντας λοιπόν φρένο στο θετικό κλίμα κερδίζει πόντους στον γερμανικό λαό και υποβαθμίζει την δημοτικότητα της Μέρκελ.
Δείτε το βίντεο: newsbomb.gr: Δηλώσεις Σόιμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup (11/7/2015) , https://youtu.be/8hp5eUTsHJ8  ,
 


~
***  Καμμένος: Οσοι με κρίνατε σκληρά, ελπίζω να καταλάβατε ποιος είναι υπεύθυνος για τη μη συμφωνία
kammenos
- O Πάνος Καμμένος μέσω Twitter σχολίασε τα όσα συνέβησαν στο χθεσινό Eurogroup.
«Όσοι εχθές με κρίνατε σκληρά ελπίζω να καταλάβατε σήμερα ποιος θα ήταν ο αποδιοπομπαίος και ο υπεύθυνος για την μη συμφωνία σήμερα...», έγραψε στο λογαριασμό του ο υπουργός Άμυνας.
kammenos tweet
~
*** ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ:«Η Μέρκελ δεν έχει γευθεί τον έρωτα. Η Λαγκάρντ είναι σαν πουλί»!
merkelagarde-614x378
-  Ο Τάκης Ζαχαράτος, μιλώντας στην εφημερίδα ΑΓΟΡΑ και τον Οδυσσέα Μητσόπουλο, “στολίζει” Μέρκελ, Λαγκάρντ και Σόιμπλε.
«Για μένα, η Μέρκελ είναι μια γυναίκα που δεν έχει γευθεί τον έρωτα και το χάδι. Είναι αυτό που είχε πει η Μαλβίνα, ότι, δηλαδή, οι άνθρωποι χωρίζονται σε όσους έχουν αγαπηθεί κι όσους δεν έχουν αγαπηθεί. Είναι ένα ρομπότ, ένα κομπιουτεράκι της χώρας της. Νομίζω ότι η διασκέδασή της είναι να βλέπει την Εθνική Γερμανίας και να πίνει καμιά μπύρα».

«Αυτή τη στιγμή, έχουμε τους πιο άσχημους ανθρώπους να ασκούν βία στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου. Η ασχήμια παλεύει την ομορφιά. Δες, για παράδειγμα, τη Λαγκάρντ… Είναι σαν πουλί, ένα τέρας. Ο Σόιμπλε είναι ένας άνθρωπος ο οποίος στάζει δηλητήριο από παντού. Βλέπεις τρία τέρατα πάνω από τον ήλιο της Ελλάδας και, ούτως ή άλλως, θα καούν».
~
***  Παπαδημούλης: Να ακυρώσουμε το σχέδιο ταπείνωσης της χώρας
papadhmoulhs
Με σημερινές του δηλώσεις, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίασε την χθεσινή βόμβα Σόιμπλε περί Grexit. Έγραψε συγκεκριμένα στο twitter «Ο Σόιμπλε κ οι φίλοι του θέλουν ταπείνωση της χώρας κ Grexit. Εμείς, με πρόταση, ενότητα κ συμμαχίες, μπορούμε να ακυρώσουμε το σχέδιο τους».
~
*** Ασκεί βέτο η Φινλανδία: Θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ!
filandos
-  Έντονες αντιδράσεις προβάλει η Φινλανδία στο ελληνικό αίτημα για τρίτο πρόγραμμα χρηματοδότησης που κατέθεσε η ελληνική πλευρά στο Eurogroup .
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Φιλανδός υπουργός Αλεξάντερ Στούμπ δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, κυρίως μετά από ψήφισμα της Φινλανδικής Βουλής που δεν ενέκρινε την έναρξη διαλόγου μεταξύ Ελλάδας – Ευρώπης.
Ο κυβερνητικός εταίρος της φιλανδικής κυβέρνησης, το Κόμμα των Φιλανδών, που ήταν προηγουμένως γνωστό ως «Αληθινοί Φιλανδοί»,με ακραία συντηρητικές και αντιευρωπαϊκές θέσεις, απείλησαν με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό σε περίπτωση που ληφθεί απόφαση για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα. Αυτό θα οδηγήσει σε πτώση της κυβέρνησης και νέες εκλογές, γεγονός το οποίο ενισχύει την αρνητική στάση του Αλεξάντερ Στούμπ περαιτέρω.
Ωστόσο το καταστατικό του ESM προβλέπει καταστάσεις όπως αυτές: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν σε έκτακτη ψηφοφορία σχετικά με την παροχή βοήθειας από τα μέλη του Eurogroup. Σε περίπτωση που οι θετικές ψήφοι των κρατών μελών ξεπεράσουν το 85%, τότε άρετε το βέτο ενός κράτους και δεν χρειάζεται πλέον απόλυτη πλειοψηφία.
Η φιλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat, η οποία επικαλείται αξιόπιστη πηγή χωρίς να την κατονομάζει γράφει χαρακτηριστικά: "Η Φινλανδία θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ".
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Guardian στις Βρυξέλλες, Ιαν Τρέινορ, γράφει πως τα χέρια του Φινλανδού ΥΠΟΙΚ, Αλεξάντερ Στουμπ, είναι δεμένα καθώς ο επικεφαλής του «Κόμματος των Φινλανδών», Τίμο Σόινι, απειλεί ότι θα ρίξει την κυβέρνηση αν η χώρα συμφωνήσει σε νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα
Η κυβέρνηση του Ελσίνκι είναι έτοιμη να πει «όχι» στην Ελλάδα ακόμη κι αν μείνει μόνη της στο Eurogroup, τονίζει η κρατική τηλεόραση της Φινλανδίας.
~
*** Σταθάκης: Αυτή είναι η νέα συμφωνία με τους δανειστές
stathakis
-  O υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στη σημερινή εφημερίδα “Αυγή”, περιγράφει τα βασικά σημεία της νέας συμφωνίας. Κάνει λόγο για μίνι – αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με αντικατάσταση των βραχυπρόθεσμων δανείων 2015-2018 και 1% του ΑΕΠ με δημοσιονομική προσαρμογή.
Προειδοποιεί, μάλιστα, για τραγικές συνέπειες σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, τονίζοντας ότι «το Grexit δεν είναι μία αόριστη απειλή, αλλά υπαρκτό ενδεχόμενο , η έναρξη του οποίου θα ξεκινήσει άμεσα σε περίπτωση κατάρρευσης των συνομιλιών». Εκτιμά δε ότι ένα Grexit, υπό τις παρούσες συνθήκες, θα σήμαινε «άτακτη χρεοκοπία με δραματικές συνέπειες, όπως η άμεση εξαΰλωση του 50% των αποταμιεύσεων των Ελλήνων, τη βίαιη μείωση μισθών και συντάξεων, την απαξίωση πολλών μορφών υλικών και αΰλων αξιών για χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις.
«Μία τέτοια επιλογή είναι πολιτικά μη διαχειρίσιμη από την κυβέρνηση. Η ταύτιση της αριστερής διακυβέρνησης με τη χρεοκοπία της χώρας είναι αδιανόητη και περιλαμβάνει πολύ μεγαλύτερη επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των λαϊκών στρωμάτων από τα όποια μέτρα της νέας συμφωνίας», ξεκαθαρίζει ο υπουργός, στέλνοντας μηνύματα ειδικά στο εσωτερικό.
Σύμφωνα με άρθρο του, ο βασικός κορμός της συμφωνίας συνίσταται σε ένα νέο μακροχρόνιο δάνειο από τον ΕSM το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει τον βραχυχρόνιο δανεισμό της ελληνικής οικονομίας από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Η αντικατάσταση βραχυχρόνιων δανείων την περίοδο 2015-2018 με δανεισμό 30ετίας συνιστά μια μίνι- αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Η κυβέρνηση, υπογραμμίζει ο κ. Σταθάκης, μέσα από τη νέα συμφωνία περιμένει ότι θα μπορέσει να αντλήσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότο θα καταστεί εφικτή η απαραίτητη συζήτηση για την αναδιάρθωση του ελληνικού χρέους, η οποία αφορά την περίοδο 2022 - 2048 και φυσικά τα δάνεια του ΕSM και των κρατών - μελών.
~
*** ΥΠΟΙΚ Σλοβακίας: Τεράστιο το πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους (ΒΙΝΤΕΟ)
slovakos
-  Ο κ. Καζιμίρ εμφανίστηκε συγκρατημένα... απαισιόδοξος, εκφράζοντας το φόβο του για το ότι «οι ελληνικές προτάσεις δεν αρκούν για ένα τρίτο πρόγραμμα».
Επίσης, ανέφερε πως υφίσταται ακόμα χάσμα εμπιστοσύνης απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση και σημείωσε πως το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η ελληνική πλευρά θα ήταν κατάλληλο για την ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος αλλά δεν είναι ικανοποιητικό για το τρίτο.
Δείτε το βίντεο:  Υπ. Οικ. Σλοβακίας: βλέπω το τεράστιο πρόβλημα της ανάλυσης βιωσιμότητας χρέους  , https://youtu.be/wP_2Oyr7Ptg ,



~
***  ΒΟΜΒΑ: Παρέμβαση ΗΠΑ – Ρωσίας μέσω Ιταλίας για την Ελλάδα…
putin renzi
-  Για την υπεράσπιση της Ελλάδας, τις τελευταίες ώρες μπήκε μπροστά και η Ιταλία εκτός από την Γαλλία.
Φαίνεται ότι τα τελευταία 24ωρα ο Ματέο Ρέντσι έχει γίνει ισχυρός σύμμαχος μας λέγοντας «Φτάνει, ως εδώ – Μην εξευτελίζουμε άλλο την Ελλάδα», ήταν το τελεσίγραφο που έστειλε στην Άνγκελα Μέρκελ ο Ιταλός Πρωθυπουργός.
Και σήμερα, Κυριακή έστειλε και νέο μήνυμα στους προκλητικούς Γερμανούς: «Τώρα πρέπει να υπερισχύσει η κοινή λογική και να συναφθεί μια συμφωνία. Η Ιταλία δεν θέλει η Ελλάδα να βγει από το ευρώ και λέω προς τη Γερμανία: αρκετά», δήλωσε ο Ρέντσι στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.
Και συνέχισε: «Τώρα που ο (Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης) Τσίπρας υπέβαλε προτάσεις που συνάδουν με τα ευρωπαϊκά αιτήματα, πρέπει οπωσδήποτε να υπογράψουμε μια συμφωνία. Είναι αδιανόητο να ταπεινώνουμε έναν ευρωπαίο εταίρο, αφού η Ελλάδα έχει υποχωρήσει σχεδόν στα πάντα».
Αυτό που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος, είναι πως ο Ματέο Ρέντσι βγήκε μπροστά για να υπερασπιστεί τη χώρα μας έναντι των Γερμανών, έχοντας λάβει το οκ από Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας της Ιταλίας το προηγούμενο διάστημα είχε συναντηθεί τόσο με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, όσο και με τον Πλανητάρχη, Μπαράκ Ομπάμα…
Και με τους δύο ισχυρούς άνδρες οι συνομιλίες έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, με Πούτιν (στο Κρεμλίνο) και Ομπάμα (στον Λευκό Οίκο) να εξουσιοδοτούν τον Ματέο Ρέντσι να μπει μπροστά μόλις χρειαστεί σαν διαμεσολαβητής για να υποστηρίξει μια βιώσιμη ως προς την Ελλάδα λύση… Και μόλις εμφανίστηκε η ευκαιρία ο Ρέντσι το έκανε… Ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια, με μια τελική λύση που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και όχι της γερμανοποιημένης Ευρωπαϊκής Ένωσης…
~
*** Παρέμβαση Πούτιν: H Ελλάδα να διαφωνήσει…
PutinTsipras
-  O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ε.Ε. κατά την συνέντευξη στην Ουφά της Ρωσίας. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο στήριξης της Μόσχας στην Ελλάδα ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε ότι η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να παρέχει υποστήριξη στους εταίρους της, ό,τι και να συμβαίνει. Παρά τις δυσκολίες, που υπάρχουν στην ίδια τη ρωσική οικονομία σήμερα, οι θεμελιώδεις βάσεις της σημερινής οικονομικής μας κατάστασης είναι τέτοιες, ώστε έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Πολύ περισσότερο, σε ορισμένες χώρες παρέχουμε (σ.σ. τέτοια βοήθεια).
«Γνωρίζουμε για ποιο πράγμα γίνεται λόγος, πρέπει να ληφθούν αποφάσεις θεμελιακού χαρακτήρα. Το ζήτημα μάλιστα δεν είναι στα χρήματα. Το ζήτημα έγκειται στις αρχές ανάπτυξης της οικονομίας και στις αρχές επίλυσης αυτών των προβλημάτων με τους εταίρους της (σ.σ. Ελλάδας) στο αμέσως προσεχές διάστημα», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Έχω ήδη μιλήσει δημόσια σχετικά με αυτό: φυσικά θα μπορούσαμε στους Έλληνες να επιρρίψουμε τα πάντα, όμως εάν υπήρχαν παραβιάσεις στην δραστηριότητά τους, πού ήταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή; Γιατί δεν εισηγήθηκε διορθώσεις στην οικονομική δραστηριότητα των προηγούμενων κυβερνήσεων της Ελλάδας; Γιατί δίνονταν τέτοια προνόμια και δάνεια, επιτρεπόταν να παραμένει τόσο χαμηλή η φορολόγηση σε ορισμένους τομείς της οικονομίας, γιατί ήταν τόσο μεγάλες οι επιδοτήσεις για τα νησιά; Και ούτω καθεξής. Πού ήταν (σ.σ. οι Ευρωπαίοι) στο παρελθόν; Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει θέμα για συζήτηση και η ελληνική κυβέρνηση έχει επιχειρήματα να διαφωνήσει», ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Πέραν τούτου, όταν υπάρχει ένα μεγάλο, ισχυρό νόμισμα σε μια ολόκληρη σειρά χωρών με διαφορετικό επίπεδο ανάπτυξης της οικονομίας, τότε μια χώρα χάνει τις δυνατότητες να διευθετήσει τα χρηματιστικά της, την οικονομική της κατάσταση μέσω των συναλλαγματικών μηχανισμών. Η Ελλάδα δεν μπορεί να υποτιμήσει το ευρώ, αλήθεια δεν είναι; Είναι αδύνατο κάτι τέτοιο» τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
Έχει στερηθεί αυτού του εργαλείου, επίσης έχει στερηθεί της δυνατότητας να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό τουριστών και αυτός είναι ένας από τους βασικούς κλάδους της οικονομίας της Ελλάδας, αν λάβουμε υπόψη τις υποχρεώσεις της ως προς την ζώνη Σένγκεν», υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Η χώρα είναι αναγκασμένη να περιορίσει τους όγκους παραγωγής αγροτικών προϊόντων, στο βαθμό, που ορισμένα περιοριστικά όρια καθορίζονται από τις Βρυξέλλες, ως προς την αλίευση ψαριών πρέπει να περιορίσει τον εαυτό της, όπως και σε πολλά άλλα ζητήματα. Δηλαδή, υπάρχουν περιορισμοί, αλλά υπάρχουν και πλεονεκτήματα από την παραμονή στην Ε.Ε., που συνδέονται με την είσπραξη των προνομιακών δανείων, των επιδοτήσεων κ.ο.κ.
«Η χώρα είναι αναγκασμένη να περιορίσει τους όγκους παραγωγής αγροτικών προϊόντων, στο βαθμό, που ορισμένα περιοριστικά όρια καθορίζονται από τις Βρυξέλλες, ως προς την αλίευση ψαριών πρέπει να περιορίσει τον εαυτό της, όπως και σε πολλά άλλα ζητήματα. Δηλαδή, υπάρχουν περιορισμοί, αλλά υπάρχουν και πλεονεκτήματα από την παραμονή στην Ε.Ε., που συνδέονται με την είσπραξη των προνομιακών δανείων, των επιδοτήσεων κ.ο.κ.
Όμως, αυτή είναι κυρίαρχη επιλογή της ελληνικής ηγεσίας και του ελληνικού λαού. Αυτό δεν μας αφορά άμεσα, αλλά έμμεσα, εννοείται, επηρεάζει ολόκληρη την Ευρώπη και τη Ρωσία, ακόμη και παρά το γεγονός ότι δεν είμαστε μέλος στην Ε.Ε., διότι έχουμε μεγάλο όγκο εμπορικών - οικονομικών σχέσεων με την Ευρώπη και η ενωμένη Ευρώπη είναι υπ' αριθ. 1 εταίρος μας ως προς τις εμπορικές - οικονομικές σχέσεις. Φυσικά, παρακολουθούμε τις εξελίξεις με μεγάλη προσοχή, ακόμη και με ορισμένη ανησυχία, αλλά παρ' όλα αυτά ελπίζουμε ότι η κρίση θα επιλυθεί το ταχύτερο δυνατό» κατέληξε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
~
***  Γεωπολιτικός αρμαγεδώνας με Grexit
liou kotzias
 -  Πολλοί διεθνείς παράγοντες με πρώτο απ'όλους τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου, φοβούνται ότι με αποτυχία διάσωσης της ελληνικής οικονομίας οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι που θα αναδυθούν στην επιφάνεια θα είναι πολύ μεγάλοι. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν περνάει στα ψιλά ούτε από Παρίσι και Βερολίνο καθώς μια ενδεχόμενη κατάρρευση θα σήμαινε πολλά προβλήματα για την Ευρώπη.
Πρώτον, θα στερούσε έναν παραδοσιακό πυλώνα σταθερότητας στην νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, που αποτέλεσε για πολλά χρόνια υπόδειγμα για τις χώρες που αναζητούσαν ευρωπαϊκό μέλλον μετά την "περιπέτεια" του υπαρκτού σοσιαλισμού.
Έπειτα έχουμε το ελληνοτουρκικό ζήτημα και τις διαρκείς αμφισβητήσεις σε θαλάσσια σύνορα και δικαιώματα ερευνών γα υδρογονάνθρακες. Αυτή είναι μια απειλή που δεν αφορά μόνο Ελλάδα και Τουρκία, αλλά και Ισραήλ και Αίγυπτο, καθώς η επιδείνωση της κατάστασης στη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική, με την ανάπτυξη όλο και πιο ακραίων μορφών τζιχαντισμού, διαρρηγνύει τον Άξονα Ασφάλειας που με πολλές δυσκολίες έχει διαμορφωθεί με βάση τη συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.
Τέλος έχουμε το μεταναστευτικό. Το ενδεχόμενο πλέον η Ελλάδα να αποτελέσει στην παρούσα φάση τον τελικό προορισμό των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών αποτελεί έναν ακόμη λόγο ανησυχίας, καθώς ο Πάνος Καμμένος "φωνάζει" ανοιχτά πλέον ότι θα ανοίξει τον δρόμο για τους τζιχαντιστές στην Ευρώπη.
~
*** Έκτακτο Καραμανλής: Λάθος η αλλαγή σελίδας της ΝΔ
karamanlis
Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κων. Καραμανλής, αναφέρει η "Καθημερινή της Κυριακής", φέρεται να είναι σύμφωνος με το «πάγωμα» μέχρι νεωτέρας των εσωτερικών διαδικασιών για τη νέα διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία.
«Αν διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και επιστρέψει η ομαλότητα στη χώρα, τότε μπορεί να ξεκινήσουν οι διαδικασίες από τον Σεπτέμβριο. Αν όχι, από τον Νοέμβριο και βλέπουμε...» λένε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα έσπευσαν να επισκεφτούν τον πρώην πρωθυπουργό προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις εν μέσω κορύφωσης των πιέσεων για συμφωνία ή έξοδο της χώρας από το ευρώ και την Ευρωζώνη.
η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη διαδοχή του κ. Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, σχεδόν ταυτόχρονα με την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού και τον ορισμό ως μεταβατικού αρχηγού του κ. Ευ. Μεϊμαράκη, θεωρήθηκε εξαιρετικά πρώιμη από τον κ. Κ. Καραμανλή. Ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι θα είναι λάθος να επιχειρηθεί η αλλαγή σελίδας πριν ξεκαθαρίσει το πολιτικό και κυρίως το εθνικό τοπίο.
~
*** Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: «Το SPD γνώριζε περί προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη»
zigmar
o Αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με ανάρτησή του στο Facebook, επισήμανε ότι το SPD γνώρισε την πρόταση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, για μια ενδεχόμενη προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Ο κ. Γκάμπριελ αναφέρει ότι η πρόταση θα μπορούσε να υλοποιηθεί, μόνο εάν η ίδια η ελληνική κυβέρνηση την θεωρούσε ως την καλύτερη εναλλακτική.
«Το SPD συνεχίζει να επιδιώκει τον στόχο να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, εάν μπορούν να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες για αυτό προϋποθέσεις. Αυτός είναι και ο κοινός στόχος της γερμανικής κυβέρνησης. Και για αυτό γίνονται αυτή τη στιγμή οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες. Σε αυτό, το SPD δίνει ιδιαίτερη σημασία σε μια κοινή και συντονισμένη δράση με την Γαλλία. Η πρόταση του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για μια χρονικά περιορισμένη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, είναι βεβαίως γνωστή στο SPD. Σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση πρέπει να εξεταστεί, χωρίς προκαταλήψεις και η κάθε πιθανή πρόταση».
~
*** Οι ευρωπαίοι φίλοι μας ρήμαξαν την Ελλάδα (ΕΙΚΟΝΕΣ)  
agglos3
-  Φωτογραφίες από το Υπουργείο Πληροφοριών Α 'Παγκοσμίου Πολέμου και το βρετανικό Μουσείο Θεσσαλονίκης από το 1916. Είναι κεραμικά όστρακα που βρέθηκαν από βρετανούς στρατιώτες , σκάβοντας χαρακώματα στην Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
 -  Οι αγγλικές δυνάμεις το 1916, που ήταν στρατοπεδευμένες πέριξ της Θεσσαλονίκης είχαν δημιουργήσει μια αλυσίδα τροφοδότησης με αρχαιότητες τις οποίες και ξέθαβαν.
Μετέφεραν τα πολύτιμα αντικείμενα οδικώς στην Θεσσαλονίκη, όπου στον Λευκό Πύργο τα αξιολογούσε ένας τυχοδιώκτης του ναυτικού. Ο ίδιος άνθρωπος στη συνεχεία έγινε καθηγητής αρχαιολογίας με το όνομα Ernest Gardiner.
Έπειτα αφού τα κατέγραφε τα φόρτωναν στα πλοία και πήγαιναν για το Βρετανικό μουσείο.
agglos6
 -
agglos4
agglos2
agglos1
 ~
*** Βόμβα: To Grexit θα γεμίσει τα ταμεία της Γερμανίας!



germanhegemony
 -  Αυτό που οδήγησε τη Γαλλία σε ξαφνική στροφή υπέρ της Ελλάδας, είναι το χειρόγραφο βόμβα που έφτασε στον Φ. Ολάντ και αποτελεί ειδική έκθεση που περιγράφει πως θα πληγεί η Γαλλία απο ενδεχόμενο GREXIT.
Οι συνέπειες της εξόδου, είναι τόσο δραματικές που η γαλλική πλευρά διοχέτευσε την έκθεση-βόμβα άμεσα στην τόσο στην Ισπανική και Ιταλική πλευρά όσο και στη γαλλική αντιπολίτευση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η έκθεση περιγράφει συνέπειες που φέρνουν στο νου επιπτώσεις πολεμικής εισβολής και μια άνευ όρων παράδοση στη Γερμανία.
Η έξοδος της Ελλάδας αυτομάτως οδηγεί την Ιταλία σε απώλεια καταθέσεων και κατα συνέπεια επιβολή ελέγχου κεφαλαίων πράγμα που θα γκρεμίσει την Ιταλική βιομηχανία. Στη συνέχεια η Ισπανία θα υπέφερε απ'τη εκροή των καταθέσεων στο εξωτερικό και το ντόμινο θα χτύπαγε τη Γαλλία πολιτικά και οικονομικά κάτι που θα παρέδιδε και τις τρείς χώρες όμηρους της Γερμανικής υπερενισχυμένης πλεον απ΄τις εκροές "νότιων" κεφαλαίων, τραπεζικής δύναμης. Η Γερμανική οικονομία με τα ταμεία γεμάτα πλέον απ΄τη κατάρρευση των υπολοίπων, θα κάλπαζε προς την ανάπτυξη, με το ευρώ σε υποτίμηση έναντι του δολαρίου και τα επενδυτικά γερμανικά προιόντα φουλαρισμένα με χρήμα δεν θα άφηναν περιθώρια ούτε οικονομικά ούτε πολιτικά σε καμία απο τις παραπάνω χώρες κάτι που ισοδυναμεί με "παράδση" όπως ανέφεραν γαλλικές πηγές.
~
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  29  Ιουνίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2015/06/29-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , 30   Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   30  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/30-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-  
~
~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-               
~  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Ιουλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/03-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/04-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή Δημοψηφίσματος 05  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/05-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  06  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-06-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06  Ιουλίου   2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη 07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-07-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/07-2015.html  .- 
~ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-08-2015.html .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/08-2015.html .-
 ~  ARFARA NEWS ,Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-09-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/07/11-12-2015.html .-
~ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
Το αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 09- Ιουλίου - 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-10-2015.html .-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 10  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-          
~Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Σάββατο  11  Ιουλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουλίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-12-2015.html .-


~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  12  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
 





***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4238 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2520 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2526   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9284   βίντεο   .-

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4458 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 477 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.206  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   488 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937 ,    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  443. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 100 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   www.erroso.gr , .-                                           
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅