ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 06 Ιουλίου 2015



ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  06  Ιουλίου  2015 :
~



~



~6 Ιουλίου 
Οσίου Σισώη του Μεγάλου (†429). Ιερομάρτυρος Αστίου επισκόπου Δυρραχίου (1). Μαρτύρων Λουκίας της παρθένου και Ρήξου (†301) και των συν αυτοις Ανατολίου, Αντωνίνου, Αντωνίου Απάμου, Απολλώνιου του γερουσιαστού, Βίκτωρος, Διόδωρου, Δίωνος, Κοττυίου, Λυκία, Λυσίου, Νέα, Όωνος, Παππιανού, Παπικού, Σατίρου, Σερίνου. Φιλήμονος, Αρχίππου και Ονησίμου. Αλεξάνδρου και Επιμάχου. Μάρτυρος Βασιλείου και των συν αυτώ 70, των εν Σκυθουπόλει. Οσιομάρτυρος Κυρίλλου (†1566), του εκ Θεσ/νίκης.
(1) Ο ιερομάρτυς Αστίος, έζησε κατά την εποχή του αυτοκράτορα Τραϊανου και ηγεμονίας του Αγρικόλα. Συνελήφθη από τους άρχοντες της πόλης του Δυρραχίου και επειδή δεν θυσίασε στα είδωλα, οδηγήθηκε στον ηγεμόνα. Εκείνος πρόσταξε και έδειραν χωρίς έλεος τον άγιο. Ο μάρτυς όμως παρά τα μεγάλα βασανιστήρια, έμεινε σταθερός και ακλόνητος στην πίστη του. Τότε οι δήμιοι με εντολή του ηγεμόνα τον γέμισαν μέλι και τον κάρφωσαν σε ξύλινο σταυρό. Το μαρτύριο πάνω στον σταυρό ήταν πολύ μεγάλο, με δεδομένο ότι ήταν καλοκαίρι και η ζέστη μεγάλη. Εκεί λοιπόν ο άγιος Αστίος ενοχλούμενος από τις σφήκες, παρέδωσε το πνεύμα του στον Θεό.
06/07 Απολυτίκιο Αγ. Σισώη του Μεγάλου - 6 ΙΟΥΛΙΟΥ :
 https://youtu.be/i2I8lrVS0Mc?list=PL0186FD07E99A39E4 ,

*** Δημοψήφισμα 2015: Όλες οι περιφέρειες ντύθηκαν... πορτοκαλί!
ΟΛΑ  ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ  και τα ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ  διαψεύστηκαν κατά 200% !!!
Δημοψήφισμα 2015: Όλες οι περιφέρειες ντύθηκαν... πορτοκαλί!

Πορτοκαλί βάφτηκε ο χάρτης της Ελλάδας το βράδυ του δημοψηφίσματος, καθώς το ΟΧΙ επικράτησε και στις 13 περιφέρειες της χώρας. Τα μεγαλύτερα ποσοστά σημειώθηκαν στις περιφέρειες Κρήτης και Ιονίων Νήσων, ενώ το μικρότερο «χάσμα» μεταξύ των δύο επιλογών είναι στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στις περιφέρειες είναι τα ακόλουθα:

Αν. Μακεδονίας – Θράκης ΟΧΙ 60,42% - ΝΑΙ 39,58%
Αττικής ΟΧΙ 59,68% - ΝΑΙ 40,32%
Βορείου Αιγαίου ΟΧΙ 61,30% - ΝΑΙ 38,70%
Δυτικής Ελλάδας ΟΧΙ 64,76% - ΝΑΙ 35,24%
Δυτικής Μακεδονίας ΟΧΙ 60,17% - ΝΑΙ 39,83%
Ηπείρου ΟΧΙ 59,18% - ΝΑΙ 40,82%
Θεσσαλίας ΟΧΙ 62,29% - ΝΑΙ 37,71%
Ιονίων Νήσων ΟΧΙ 67,73% - ΝΑΙ 32,27%
Κεντρικής Μακεδονίας ΟΧΙ 59,91% - ΝΑΙ 40,09%
Κρήτης ΟΧΙ 69,87% - ΝΑΙ 30,13%
Νοτίου Αιγαίου ΟΧΙ 63,95% - ΝΑΙ 36,05%
Πελοποννήσου ΟΧΙ 57,34% - ΝΑΙ 42,66%
Στερεάς Ελλάδας ΟΧΙ 64,27% - ΝΑΙ 35,73%
~    
***  ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΟΧΙ...
Takis Theodorikakos
Το δίλημμα που απάντησαν οι ψηφοφόροι και ιδιαίτερα το 61% που ψήφισε ΟΧΙ, ασφαλώς δεν ήταν το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο Ευρώ.
Ήταν ΟΧΙ στη λιτότητα , ΟΧΙ στις παρεμβάσεις των ξένων στην ελληνική πολιτική ζωή. Ήταν ένα ΝΑΙ στον Α.Τσίπρα και σ'ενα νέο κεφάλαιο που ξεκίνησε στη πολιτική ζωή του τόπου πριν 5 1/2 μήνες. Ήταν μια πράξη χειραφέτησης.
Τώρα βέβαια ακολουθεί ο γολγοθάς της δύσκολης πραγματικότητας. Αν ο Πρωθυπουργός αξιοποιήσει αμέσως το μεγάλο πολιτικό του κεφάλαιο με ενότητα και σύνεση και σταθερή πορεία μέσα στην Ευρώπη με τους αναγκαίους σκληρούς συμβιβασμούς , ίσως ανοιχτεί ένα μονοπάτι για μια πιο θετική πορεία. Αλλιώς , ο δρόμος είναι τελείως απροσδιόριστος...


~ ***  ΤΩΡΑ. Παραιτήθηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης. «Υπουργός, όχι πια» αναφέρει στο μπλογκ του. ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ανακοίνωσή του
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, όπως ανακοίνωσε με ανάρτηση στο προσωπικό του μπλογκ και κοινοποίησε μέσω Twitter. ΔΕΙΤΕ >>
-  Με την ανάρτησή του στο μπλογκ του με τίτλο «Minister no more» ο Γιάννης Βαρουφάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, ήρθε εις γνώση μου μια προτίμηση ορισμένων συμμετεχόντων του Eurogroup και άλλων "εταίρων" για την... "απουσία" μου από την συνεδρίασή του,· μια ιδέα που ο πρωθυπουργός έκρινε ότι θα ήταν πιθανώς βοηθητική για την επίτευξη συμφωνίας. Για τον λόγο αυτόν αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών σήμερα».
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο για την παραίτηση Βαρουφάκη
~*  «Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδική στιγμή που ένας μικρός ευρωπαϊκός λαός όρθωσε το ανάστημά του εναντίον της Χρεοδουλοπαροικίας. Όπως όλες οι δημοκρατικές κατακτήσεις, έτσι κι αυτή η ιστορική απόρριψη του τελεσίγραφου του Eurogroup της 25ης Ιουνίου έχει μεγάλο κόστος. Είναι λοιπόν απαραίτητο το κεφάλαιο του ΟΧΙ να επενδυθεί άμεσα ώστε να μετατραπεί σε ΝΑΙ σε κάποια έντιμη συμφωνία-επίλυση – με αναδιάρθρωση χρέους, με μειωμένη λιτότητα, με αναδιανομή υπέρ των μη εχόντων, με πραγματικές μεταρρυθμίσεις.
- Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα «εκτιμούσαν» την... απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για αυτό και αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών.
- Είναι καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, όπως εκείνος κρίνει, το κεφάλαιο που μας δώρησε ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος.
- Και είναι τιμή μου η απαίτηση των δανειστών.
- Η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά και οι αριστεροί δεν αγαπάμε τις καρέκλες. Θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα, την νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, την κυβέρνηση της Αριστεράς.
- Η υπερπροσπάθεια να τιμήσουμε τον γενναίο ελληνικό λαό, και το περίφημο ΟΧΙ που χάρισε χτες στους απανταχού δημοκράτες, μόλις ξεκινά!»varoasud
~
*** ΤΩΡΑ. Στο Μαξίμου εσπευσμένα ο Γιάννης Δραγασάκης «Κληρώνει» για τον νέο υπουργό Οικονομικών  Έντονη  Κινητικότητα στο μέγαρο Μαξίμ !
Στο Μαξίμου εσπευσμένα ο Γιάννης ΔραγασάκηςΣτο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης. Η επίσκεψη του κ. Δραγασάκη στο Μαξίμου έρχεται λίγα λεπτά μόλις μετά την ανακοίνωση της παραίτησης Βαρουφάκη. Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να βρεθεί το νέο πρόσωπο που θα αναπληρώσει τη θέση του Γιάννη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών που θα είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο κ. Τσακαλώτος
~
***  Πίτερ Σπίγκελ: «Την Τρίτη ή συμφωνία ή Grexit»
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Τρίτης θα ασχοληθεί με δύο πράγματα.
Μόνο που το ένα αντικρούει το άλλο, άρα μένει να αποδειχθεί τι από όλα θα συμβεί. Ο Σπίγκελ αναφέρει πως η Σύνοδος Κορυφής που συγκάλεσαν από κοινού Μέρκελ και Ολάντ θα συζητήσει είτε το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, είτε θα δώσει το δικαίωμα στην ΕΚΤ να κόψει τον ΕLA, κάτι που αυτομάτως θα σημάνει το Grexit.

~
***  Παραιτήθηκε χθες βράδυ .. ο Α. Κ. Σαμαράς από την ηγεσία της ΝΔ – Προσωρινός πρόεδρος ο Β. Μεϊμαράκης  - Οι  διαδικασίες νέου αρχηγού Ν.Δ. ... μπροστά μας .... τρέχουν  ..με πολλούς ενδιαφερόμενους ...
Την παραίτησή του από σήμερα το βράδυ ανακοίνωσε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς προσθέτοντας ότι ζήτησε από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναλάβει προσωρινά την ηγεσία της ΝΔ.
Στο διάγγελμά του ο αποχωρών πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι παραμένει δίπλα στο κόμμα και σε όλες τις αποφάσεις του και στηρίζει.
- Στην αρχή της δήλωσής του ο κ. Σαμαράς ζήτησε ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων για να επιτύχει η κυβέρνηση και κάλεσε την ηγεσία της Ευρώπης να ανταποκριθεί σε μία συμφωνία. Ζήτησε από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα να προχωρήσει άμεσα στη συμφωνία. Υπογράμμισε ότι η στάση που κράτησε ο ίδιος στο δημοψήφισμα του ΝΑΙ, ήταν να διευκολύνει την ενότητα των πολιτικών δυνάμεων.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του  www.eklogika.gr .- 
~
*** Τελικά αποτελέσματα για το Δημοψήφισμα: «Όχι» 61,31% - «Ναι» 38,69% στο δημοψήφισμα         
     
Τι ψήφισε η Μεσσηνία
Με καταμετρημένο το 100% των ψηφοδελτίων στην επικράτεια, το «όχι» συγκεντρώνει ποσοστό 61,31% και το «ναι» ποσοστό 38,69%.
Τα άκυρα/λευκά είναι στο 5,04%. Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα φτάνει στο 62,50%.
Το «όχι» εμφανίζει τα χαμηλότερα ποσοστά στο νομό Λακωνίας (51,17%), στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Αθηνών (53,21%), στους νομούς Καστοριάς (52,36%), Σερρών (53,74%), Χίου (53,84%), Γρεβενών (54,31%), Έβρου (56,64%), Μεσσηνίας (56,84%), Ευρυτανίας (55,89%) και Κιλκίς (57,74%).
Αντίστοιχα, το «ναι» εμφανίζει τα χαμηλότερα ποσοστά στο νομό Χανίων (26,23%), στην Β΄ Πειραιώς (27,49%) και στους νομούς Κερκύρας (28,75%), Ηρακλείου (29,18%), Σάμου (26,69%), Ξάνθης (32,11%), Βοιωτίας (32,57%), Ζακύνθου (32,69%), Αχαΐας (31,78%) και Εύβοιας (32,40%). Newsroom ΔΟΛ  
~
***  Αρχίζει το κρίσιμο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ( Σε  πλήρη  εξέληξη  το  συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών από 11.00 π.μ. ώρα παρουσία Προέδρου της Δημοκρατίας και συνεχίζεται  και  μετά  της  16,30 μ.μ. ώρα  Δευτέρα 06-07-2015) ...περίπου 6,5 ώρες ...
kivernhsh
Ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο μετά το ηχηρό «όχι» στο δημοψήφισμα.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε αργά χθες το βράδυ από τον Προκόπη Παυλόπουλο να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, το οποίο έχει ξεκινήσει.
Ο ίδιος έκανε λόγο χθες για αρραγές εθνικό μέτωπο με στόχο τη διαπραγμάτευση που θα οδηγήσει έντιμο συμβιβασμό.
~
***  Πολιτικοί αρχηγοί: Το χρονικό της μαραθώνιας συνεδρίασης               Όλες οι εξελίξεις
  Πολιτικοί αρχηγοί: Το χρονικό της μαραθώνιας συνεδρίασης
-  Σε μαραθώνια φαίνεται να εξελίσσεται η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Να θυμίσουμε ότι στο συμβούλιο δεν συμμετέχει ο γγ της Χρυσής Αυγής, Ν.Μιχαλολιάκος. Το τέλος της συνεδρίασης θα φέρει στο φως, όπως αναμένεται, και το όνομα του νέου υπουργού Οικονομικών, με επικρατέστερο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, χωρίς να αποκλείεται επίσης ο διορισμός του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη.
-  Από τη Νέα Δημοκρατία είναι παρών ο προσωρινός πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, από το Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης, από το ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας, από τους ΑΝΕΛ ο υπουργός Πάνος Καμμένος και από το ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά.
Κείμενο κοινών θέσεων
Πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια για την έκδοση κειμένου το οποίο θα περιλαμβάνει θέσεις κοινά αποδεκτές από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς με εξαίρεση το ΚΚΕ.
-  Όπως αναφέρει το Βήμα, οι πολιτικοί αρχηγοί πιέζουν τον Πρωθυπουργό για όσον το δυνατόν συντομότερα να υπογραφεί η συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές.
~  Το χρονικό της συνεδρίασης
-  Στις 12:40 δόθηκε η εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ετοιμαστούν τοστ για τους πολιτικούς αρχηγούς που συσκέπτονται, κάτι που προϊδεάζει ότι είναι πιθανόν να κρατήσει πολύ ώρα η συνεδρίαση.
- Στις 12:51 έκαναν διάλειμμα για να μιλήσει ο κ. Παυλόπουλος με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
-  Στις 13:00 υπήρξε ιδιαίτερη συνομιλία του Προέδρου με τον Πρωθυπουργό.
-  Στο τραπέζι έχει πέσει πρόταση για τη δημιουργία Εθνικής διαπραγματευτικής Ομάδας, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση.
-  Τηλεφωνική επικοινωνία είχε από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με το πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για τη ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
~* 
Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ξεκίνησε ξανά μετά το διάλειμμα στις 13:25.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε να μιλήσει με τον έλληνα Πρωθυπουργό, κάτι που θα γίνει σε διάλειμμα της συνεδρίασης.
Ο Π. Λαφαζάνης πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο μετά από πρόσκληση των πολιτικών αρχηγών.
Στις 13:40 ιδιαίτερη συνομιλία Τσίπρα - Λαφαζάνη σε γραφείο του προεδρικού Μεγάρου. Πιθανή επικοινωνία με Πούτιν.
-  Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς να συνδράμουν στο να υποστηριχθεί η σαφής και ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού από το χθεσινό δημοψήφισμα.
Στις 13:46 η σύσκεψη συνεχίζεται χωρίς τον Πρωθυπουργό ο οποίος συνεχίζει από το γραφείο του γενικού γραμματέα της Προεδρίας κ. Γεννηματά τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με ηγέτες του εξωτερικού.
-
Στις 13:50 ολοκληρώθηκε η συνομιλία Τσίπρα-Πούτιν χωρίς την παρουσία Λαφαζάνη ο οποίος είχε αποχωρήσει από το Προεδρικό Μέγαρο.
~  Πρόεδρος και Ευρώπη

- Δεν μπορούμε να διανοηθούμε την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και ευρωζώνης, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αποδεχόμενος το αίτημα του κ. Τσίπρα για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους εταίρους να κατανοήσουν ότι η Ευρώπη θα ήταν διαφορετική χωρίς την Ελλάδα.
-  Ο πρωθυπουργός είπε ότι έχει πλήρη συνείδηση πως η εντολή που τού δίνεται «δεν είναι εντολή ρήξης αλλά εντολή ενίσχυσης της διαπραγματευτικής δύναμης για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, προοπτικής και απεγκλωβισμού από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας». Σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, πρόσθεσε ότι υπάρχουν δίκαιες και βιώσιμες λύσεις αρκεί να το επιδιώκουν και οι δύο πλευρές.
-  Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα η Ελλάδα θα προσέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, με άμεση προτεραιότητα την τάχιστη αποκατάσταση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος. Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητα ότι η ΕΚΤ κατανοεί πλήρως όχι μόνο την γενική οικονομική κατάσταση αλλά και την ανθρωπιστική διάσταση που έχει πάρει η κρίση στην χώρα.
~
***  'Εκτακτο: Σύνοδος κορυφής της ΕΕ την Τρίτη για την Ελλάδα
 synodoskoryfis
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, γνωστοποίησε ότι συγκάλεσε Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης για την Τρίτη στις 19:00 ώρα Ελλάδας.
Νωρίτερα, τη Δευτέρα το πρωί θα έχουν τηλεδιάσκεψη οι Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Ντόναλντ Τουσκ, Μάριο Ντράγκι και Γερούν Ντάισελμπλουμ. και το βράδυ θα υπάρξει συνάντηση των Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίωντο πρωί.
tusk
~
***  Με μεγάλο ενδιαφέρον ξεκινά η δίκη για εκβιασμούς νυχτερινών μαγαζιών στην Καλαμάτα         
     
Με βαριές κατηγορίες περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για την εκβίαση καταστημάτων και επιχειρήσεων με απειλές και εκφοβισμό θα καθίσουν την Τρίτη στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας 10 άτομα που συνελήφθησαν το Μάρτιο του 2014 από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.
Ως αρχηγός της οργάνωσης για τους εκβιασμούς κατηγορείται ο 52χρονος που έχει καταδικασθεί σε δις ισόβια ως ηθικός αυτουργός για τη διπλή δολοφονία πατέρα και γιου Μεσάι (τις οποίες αρνείται). Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τις εντολές για τις εκβιάσεις στα υπόλοιπα μέλη έδινε μέσω κινητού τηλεφώνου από τις φυλακές Κερκύρας, όπου ήταν κρατούμενος εκείνη την περίοδο.
  Για 8 καταστήματα
Στο εδώλιο την Τρίτη θα καθίσουν ο 52χρονος κατηγορούμενος ως αρχηγός της οργάνωσης, ένας 32χρονος Καλαματιανός στον οποίο αποδίδεται ο ρόλος του «εισπράκτορα», ένας 49χρονος από την Αθήνα με πλούσιο ποινικό μητρώο, ο 33χρονος Αλβανός που έχει καταδικασθεί με δις ισόβια για τη δολοφονία του Φελίμ Μεσάι και για συναυτουργία στη δολοφονία του ανήλικου Κέρι Μεσάι, ένας 28χρονος από την Αθήνα, ένας 30χρονος από την Καλαμάτα, ένα 36χρονος από την Αθήνα, ένας 26χρονος από την περιοχή του Δήμου Μεσσήνης, ένας 24χρονος από την Καλαμάτα κι άλλος ένας 36χρονος από την περιοχή του Δήμου Μεσσήνης
Σύμφωνα με τις κατηγορίες που παραπέμπονται, ο 52χρονος είχε συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, έχοντας εντάξει μέλη σε αυτή με σκοπό:
-να αποκτήσουν τον έλεγχο παντός είδους καταστήματος, κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος, που λειτουργούσε στην περιοχή της Καλαμάτας
-να αποκομίζουν από την παράνομη δραστηριότητά τους παράνομο οικονομικό όφελος από τον εξαναγκασμό των καταστηματαρχών να τους αποδίδουν, χωρίς νόμιμη αιτία, διάφορα χρηματικά ποσά, κυμαινόμενα ανάλογα με τις διαθέσεις του, αντί παροχής προστασίας
-να εδραιώσουν και να διατηρήσουν τη φήμη των σκληρών αδίστακτων κακοποιών που ελέγχουν τις περιοχές αυτές.
Από τις έρευνες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι τα καταστήματα από τα οποία εισέπρατταν εκβιαστικά χρήματα ήταν τουλάχιστον 8, ενώ το χρηματικό ποσό που εισέπρατταν κυμαινόταν μεταξύ 150-250 ευρώ εβδομαδιαίως!
  Θα ανατίναζαν τους «δύσκολους»
Για άλλη μια φορά πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης είχε ο κοριός της ΓΑΔΑ, ο οποίος κατέγραψε συνομιλίες του 52χρονου από τις φυλακές Κέρκυρας με τον 32χρονο από την Καλαμάτα, ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με τις κατηγορίες, να είναι αυτός που δεχόταν τις εντολές από τον 52χρονο και λειτουργούσε ως «εισπράκτορας».
Αστυνομικοί από την Αθήνα κατέγραφαν και παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους για σχεδόν δύο μήνες και συγκεκριμένα από τις αρχές Φεβρουαρίου του 2014 έως και τις 23 Μαρτίου του 2014, οπότε άρχισαν οι συλλήψεις.
Οι συλλήψεις ξεκίνησαν από τον 32χρονο «εισπράκτορα» με τα χρήματα «προστασίας» που μόλις είχε λάβει από νυχτερινό κατάστημα.
Οι ηχητικές, αλλά και οπτικές καταγραφές στις οποίες προχώρησε η Ασφάλεια Αττικής, δείχνουν ότι συστηματικά ο «εισπράκτορας», παίρνοντας μαζί του κάθε φορά ομάδα  με διαφορετικές συνθέσεις και άτομα από  Καλαμάτα αλλά και Αθήνα, επισκεπτόταν νυχτερινά καταστήματα, κυρίως στην περιοχή του Ιστορικού Κέντρου. Στους ιδιοκτήτες  είτε μετέφεραν εκβιαστικό μήνυμα του 52χρονου από τις φυλακές είτε τους έδιναν το κινητό τηλέφωνο του 52χρονου, ζητώντας να τον καλέσουν για να κανονίσουν το ποσό που θα δίνει κάθε εβδομάδα.
Επίσης, ο 52χρονος ισοβίτης θα κληθεί να απολογηθεί για συνομιλίες που δείχνουν ότι ετοιμαζόταν να τινάξει στον αέρα νυχτερινά μαγαζιά της Καλαμάτας, οι ιδιοκτήτες των οποίων αρνούνταν να υποκύψουν στους εκβιασμούς και να του δίνουν χρήματα κάθε εβδομάδα.
Σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχει καταγράψει η Αστυνομία ο 52χρονος ισοβίτης από τις φυλακές ζητά από τον 33χρονο Αλβανό, που επίσης είναι φυλακισμένος, αν γνωρίζει κάποιον στην περίπτωση που χρειασθεί να κάψει κάποιο μαγαζί, με το δεύτερο να του απαντά ότι άνετα μπορεί. Σε άλλη επικοινωνία, ζητά να του βρει «πράγματα που κάνουν μπαμ – μπουμ» και ο Αλβανός απαντά πάλι καταφατικά.
Τέλος, από τις συνομιλίες έχει καταγραφεί πως ο 52χρονος ισοβίτης ήθελε να οργανώσει πιθανότατα κάποια ληστεία με λεία 700.000 ευρώ.
Της Βίκυς Βετουλάκη 
 ~
***  Ακαρπία πληρωμών για ελαιοπαραγωγούς          
     
Δύο χρόνια μετά, ακόμα περιμένουν να δουν και φως δε… βλέπουν οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί, όπως μας ενημερώνει το agronews, των οποίων η σοδειά υπέστη ολική ζημιά το 2013 λόγω ακαρπίας και έχασαν εντελώς το εισόδημά τους.
Τα 65 εκατομμύρια ευρώ παραμένουν παρκαρισμένα στο Γενικό Λογιστήριο, καθώς δε βάζει τζίφρα το υπουργείο Οικονομικών. Και πώς να βάλει, δηλαδή, με τόση ένδεια και αβεβαιότητα τους προηγούμενους μήνες.  Και πέρσι τέτοια εποχή, βέβαια, που τα πράγματα ήταν φαινομενικά καλύτερα, οι παραγωγοί λένε ότι «την ίδια ακριβώς κουβέντα κάναμε, αλλά το αποτέλεσμα ήταν μηδέν».   Α.Π. 
 ~
*** ΣΟΚ: Οι τράπεζες θα ανοίξουν με… δραχμή
draxmi
Σήμερα ο πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού Κογκρέσου, Δρ Paul Craig Roberts, ανέφερε πως το ΟΧΙ στο Ελληνικό Δημοψήφισμα για την απόρριψη περισσότερης λιτότητας αποτελεί ένα πλήγμα για την Νέα Παγκόσμια Τάξη.
«Με το 90% των καταμετρημένων ψήφων (σε εκείνο το χρονικό σημείο έγιναν οι δηλώσεις), οι Έλληνες ψήφισαν 61% ΟΧΙ και 39% ΝΑΙ σχετικά με την αποδοχή του τελευταίου γύρου λιτότητας που η ΕΕ προσπαθεί να επιβάλει στον ελληνικό λαό προς όφελος του 1%….», ανέφερε αρχικά.
Και συνέχισε: «Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι το 39% ψήφισε υπέρ του ενός τοις εκατό κατά τα δικών του συμφερόντων. Το ποσοστό 39% αυτής της ψηφοφορίας δείχνει ότι η προπαγάνδα που γίνεται για να πείσει τους ανθρώπους να καταψηφίσουν το δικό τους συμφέρον πιάνει τόπο. Η ψηφοφορία δεν ήταν μια ψήφος για να αποχωρήσει η Ελλάδα από την ΕΕ.
Δεδομένου ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι κλειστές και προφανώς δεν μπορούν να ανοίξουν εκ νέου χωρίς επίλυση του ζητήματος, η ακαμψία της ΕΕ θα αναγκάσει την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ και να επιστρέψει στο δικό της νόμισμα, ώστε να ανοίξει εκ νέου τις τράπεζες. Αυτό δεν θα απαιτούσε την αναχώρηση της Ελλάδας από την ΕΕ, όπως γίνεται με το Ηνωμένο Βασίλειο και ένα ή δύο άλλα κράτη μέλη της ΕΕ που έχουν τα δικά τους νομίσματα.
Ωστόσο, κατά πάσα πιθανότητα η ΕΕ και η Ουάσιγκτον καθώς και η ιαπωνική Ουάσιγκτον, ο Καναδάς και η Αυστραλία (υποτελείς τους) θα επιτεθούν στο νέο ελληνικό νόμισμα και θα οδηγήσουν την αξία του στις αγορές συναλλάγματος σε μια τέτοια χαμηλή τιμή ώστε η Ελλάδα να μην μπορεί να εισάγει. Και ο πλούτος που κατέχει με ελληνικό νόμισμα να μην έχει καμία αξία στο εξωτερικό .
Μια άκαμπτη ΕΕ δημιουργεί τις συνθήκες για τη Ρωσία και την Κίνα να δράσουν. Αυτά τα δύο ισχυρά έθνη έχουν τα μέσα για να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα και να ενισχύσουν τις οικονομικές σχέσεις που δημιουργούνται από αυτές τις δύο χώρες και από τις χώρες BRICS.  www.voicenews.gr  
~
*** ΈΚΤΑΚΤΟ: Grexit ή ότι πει το ΔΝΤ
grexit
Μετά το δημοψήφισμα τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας. Ο βρετανικός τραπεζικός κολοσσός Barclays, εκτιμά ότι η Ελλάδα θα "φύγει από την ΕΕ, και θα επανεκδώσει το παλιό της νόμισμα, τη δραχμή".
"Ένα «όχι» σημαίνει πιθανότατα μια έξοδο από την EMU [Economic Monetary Union Οικονομική και Νομισματική Ένωση]. Εμείς υποστηρίζουμε ότι μια έξοδος αποτελεί το πιο πιθανό σενάριο", τονίζουν οι αναλυτές της Barclays στην έκθεση τους.
"Συμφωνία σε ένα πρόγραμμα με τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους ηγέτες της Ευρωζώνης, με δεδομένη την ελληνική απόρριψη στην τελευταία συμφωνία που προσφέρθηκε. Η αποδοχή όλων των ελληνικών προτάσεων θα είναι δύσκολο να προωθηθεί στην Ευρώπη, ειδικά στη γερμανική βουλή ή στην Ισπανία εν όψει των γενικών εκλογών", αναφέρει η έκθεση.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, αν η Ελλάδα υιοθετήσει εθνικό νόμισμα, θα εγκαταλείψει αυτόματα τη ζώνη του ευρώ. Οι Αρχές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποστήριξαν νωρίτερα ότι δεν υπάρχει μηχανισμός για τις χώρες ώστε να βγουν από την Ευρωζώνη.
 "Μπορεί να αποφευχθεί η έξοδος; Πιστεύουμε ότι η απάντηση είναι πιθανώς ναι. Βλέπουμε δύο δυνατότητες, ακόμα και αν οι πιθανότητες τους είναι λιγότερες από ό, τι μια έξοδος. Η Ευρώπη και η Ελλάδα θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε ένα πρόγραμμα με τους όρους του ΔΝΤ", αναφέρεται χαρακτηριστικά.
~
*** ΒΟΜΒΑ! Οι Κούρδοι διαλύουν την Τουρκία! Φτάνουν στην Μεσόγειο
dialysh
Η επανεμφάνιση του PKK μετά από 3 χρόνια σε συνδυασμό με την προώθηση των Κούρδων από την πλευρά της Συρίας προκαλεί έντονη ανησυχία στους Τούρκους. Με την Άγκυρα να είναι πεπεισμένη ότι πρόκειται για σχέδιο των Αμειρκανών, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επακολουθήσουν ραγδαίες εξελίξεις. Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης:
 "Μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη όσον αφορά το κουρδικό ΡΚΚ μέσα στην Τουρκία προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην τουρκική κυβέρνηση, καθώς όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες οι Κούρδοι προωθούνται προς τα δυτικά με κύριο στόχο την πρόσβαση στην θαλάσσια περιοχή της τουρκικής μεσογείου.
Σύμφωνα με επείγουσα αναφορά των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, η οποία «διέρρευσε» στην τουρκική εφημερίδα Sabah, οι δυνάμεις του κουρδικού ΡΚΚ μετά από απουσία τριών χρόνων έχουν κάνει την επανεμφάνιση τους στην περιοχή της οροσειράς Amanos που βρίσκεται στην επαρχία του Hatay, δηλαδή εμπρός από το μεσογειακό λιμάνι της Αλεξανδρέττας κοντά στα συριακά σύνορα.
Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την προώθηση των Κούρδων στην πλευρά της Συρίας από τα ανατολικά προς τα δυτικά, δηλαδή προς την κατεύθυνση της Μεσογείου, προκαλούν την αίσθηση στους Τούρκους ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο δημιουργίας ενός διαδρόμου υπό κουρδικό έλεγχο επικοινωνίας του βορείου κουρδικού Ιράκ με την Μεσόγειο και από την συριακή, αλλά και από την τουρκική πλευρά των τουρκοκυπριακών συνόρων.
Όπως αναφέρεται, η επανεμφάνιση των Κούρδων στην περιοχή της Αλεξανδρέττας επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι μέσα στις τρεις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει τρεις πολεμικές επιχειρήσεις εκ μέρους των Κούρδων στην περιοχή. Οι Τούρκοι πιστεύουν ότι ήδη δρουν στην περιοχή τρεις ένοπλες ομάδες Κούρδων με σύνολο περίπου 55 Κούρδοι κομάντος.
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι στην Άγκυρα υπάρχει η πεποίθηση πως το όλο κουρδικό σχέδιο δημιουργίας κουρδικής ζώνης προς την Μεσόγειο υποστηρίζεται και από τους Αμερικανούς, καθώς όλες οι τουρκικές πληροφορίες συντείνουν στο ότι οι Αμερικανοί εξοπλίζουν συνεχώς τα ένοπλα κουρδικά τμήματα. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από την ανακάλυψη στα χέρια δυο ενόπλων Κούρδων που αιχμαλωτίστηκαν από τις τουρκικές δυνάμεις εκρηκτικά τύπου C4, ένα υλικό που βρίσκεται σε νατοϊκά στρατόπεδα.
Όλα αυτά δικαιολογούν και την μεγάλη συγκέντρωση τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στα σύνορα με την Συρία, καθώς αυτή την στιγμή για την Άγκυρα ο μεγάλος κίνδυνος δεν είναι ο Άσαντ αλλά οι Κούρδοι, που προωθούνται συνεχώς στην περιοχή, εξέλιξη που έχει θορυβήσει έντονα την τουρκική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία.
Ίδωμεν!"
~
***  Αποκάλυψη: Έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ… 2

Ο δημοσιογράφος του Channel 4, που παρακολουθεί πολύ τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αποκάλυψε πως είχε συνομιλία με τον Γιάννη Βαρουφάκη πριν την παραίτησή του. Με τον υπουργό Οικονομικών να του αναφέρει πως.. «αισθάνεται δικαιωμένος».
Και Στο tweet του ο Πολ Μέισον προχώρησε σε αποκαλύψεις:
«Ο Βαρουφάκης παραιτείται από υπουργός Οικονομικών. Μίλησα μαζί του χθες το βράδυ και ο ίδιος αισθάνεται δικαιωμένος. Ο ανασχηματισμός του Τσίπρα θα δημιουργήσει το ΣΥΡΙΖΑ 2»…paul
~
*** ΒΟΜΒΑ: Ρωσία: Αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ θα την στηρίξουμε...
poutin
O αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ της Ρωσίας, Αλεξέι Λιχάτσοφ, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο TASS, δήλωσε ότι η Ελλάδα σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ θα γίνει ιδιαίτερα ελκυστική προς τους επενδυτές.
"Τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, με παραμονή εντός της ΕΕ, θα οδηγήσει στο να γίνουν φθηνότερες οι μετοχές στην Ελλάδα, θα αυξήσει την επενδυτική ελκυστικότητα της χώρας. Πέραν αυτού, είναι πιθανό ότι οι Έλληνες θα γίνουν πιο δραστήριοι στις συνομιλίες σε μια σειρά από σχέδια αμοιβαίου ενδιαφέροντος", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα σε περίπτωση που βγει από την ευρωζώνη και θέσει σε κυκλοφορία τη δραχμή.
"Πολλοί εταίροι της Ελλάδας θα ενδιαφερθούν για παρόμοιες επαφές καθότι είναι προφανές ότι τυχόν έξοδος από την ευρωζώνη, θα καταστήσει φθηνότερες μια σειρά από εταιρείες στην Ελλάδα και θα υπάρξει εντελώς διαφορετική απαίτηση για μέσα και μορφές δανεισμού. Εκεί θα είμαστε εμείς για να δανειοδοτήσουμε την Ελλάδα", πρόσθεσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός.
~
*** Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος
adonis
- Ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά από μια μικρή παύση των σχολίων του, ξανά εμφανίστηκε στο Twitter μια ώρα μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων για το δημοψήφισμα.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έγραψε: «Το Όχι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, δεν είναι Όχι στο € και στην Συμφωνία. Αναμένουμε συμφωνία σε 48 ώρες όπως μας υποσχέθηκε».
~
***  Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου: Ο ελληνικός λαός στάθηκε όρθιος   
«Η τοποθέτηση μου υπέρ του ΟΧΙ, υπήρξε βιωματική πολιτική εντολή του Ανδρέα Παπανδρέου»
Την υποστήριξή της στο μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες με το «Όχι» στο δημοψήφισμα υπογράμμισε με ανάρτησή της στο Facebook η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου.
Δείτε τι έγραψε στο Facebook
«Ο ελληνικός λαός στάθηκε όρθιος! Συνέχισε την αντιστασιακή αγωνιστική του παράδοση και έμεινε όρθιος, εν μέσω απειλών και εκβιασμών! Είμαστε όλοι περήφανοι για το ψυχικό του σθένος και την αποφασιστικότητα! Η ανοικτή τοποθέτηση μου υπέρ του ΟΧΙ, υπήρξε βιωματική πολιτική εντολή του Ανδρέα Παπανδρέου, που διαπαιδαγώγησε ένα λαό να μάχεται και να διεκδικεί την διατήρηση της εθνικής του κυριαρχίας. Από εδώ και εμπρός οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να βαδίσουμε με εθνική ομοψυχία στον δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης και της δημοκρατικής σταθερότητας με σχέδιο και συγκροτημένη εθνική στρατηγική. Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου»
ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΛΙΑΝΗ

~
***   Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο       
Σημειώθηκε στις 03:52 ώρα Ελλάδας
Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο
- Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4.1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:52 ώρα Ελλάδας, που προερχόταν από απόσταση 302 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.
-  Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 56 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.
~
***   Για ποιους είναι ανοιχτές οι τράπεζες, για πόσο έχουν χρήματα τα ΑΤΜ       
Ουρές παρατηρούνται και σήμερα στις τράπεζες, καθώς συνεχίζεται η τραπεζική αργία
Για ποιους είναι ανοιχτές οι τράπεζες, για πόσο έχουν χρήματα τα ΑΤΜ
Ουρές παρατηρούνται και σήμερα στις τράπεζες, καθώς συνεχίζεται η τραπεζική αργία που έχει διαταχθεί εδώ και μία εβδομάδα.
Όσα υποκαταστήματά τραπεζών ήταν ανοιχτά την περασμένη Παρασκευή, θα ανοίξουν και σήμερα για να πάρουν οι συνταξιούχοι από τα γκισέ της τράπεζας, 120 ευρώ από την σύνταξη τους, όσοι δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης και εφόσον δεν το έκαναν την περασμένη εβδομάδα.
Μέσα στην ημέρα θα δρομολογηθούν αποφάσεις και για την άρση ή διατήρησή των περιορισμών στην λειτουργία των τραπεζών.
Το απόγευμα αναμένεται να εκδοθεί νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που είτε θα παρατείνει και θα επεκτείνει την τραπεζική αργία, είτε θα την περιορίζει και θα προβλέπει ποιες τραπεζικές εργασίες θα μπορούν σταδιακά να ξεκινήσουν να γίνονται πάλι.
Το θέμα εξετάστηκε πάντως χθες βράδυ σε ευρεία σύσκεψη με τους τραπεζίτες και την Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να χαραχθεί η στρατηγική της επόμενης ημέρας.
Τραπεζικές πηγές που μετείχαν στη σύσκεψη έλεγαν πως δεν αναφέρθηκε κανένα συγκεκριμένο όριο αναλήψεων, είτε από τα ΑΤΜ είτε από τις θυρίδες.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της ΕΚΤ. Κατά τις πληροφορίες, η ΕΚΤ δεν αναμένεται να λάβει σήμερα τελεσίδικες αποφάσεις για τις ελληνικές τράπεζες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΚΤ θα περιμένει πρώτα τη λήψη αποφάσεων, σε επίπεδο Eurogroup και Συνόδου Κορυφής, προτού αποφανθεί για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Υπό το πρίσμα αυτό κρίνεται απίθανη η αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες σήμερα.  
Διαβάστε τις χρηστικές οδηγίες για σήμερα Δευτέρα, 6 Ιουλίου
Για ποιους είναι ανοιχτές οι τράπεζες;
Συγκεκριμένα καταστήματα τραπεζών, σε ολόκληρη την Ελλάδα, λειτουργούν και σήμερα για την καταβολή των συντάξεων στους δικαιούχους τους για το συνολικό εφάπαξ καταβλητέο ποσό των 120ευρώ, όπως αυτό έχει οριστεί με Υπουργική Απόφαση. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, δύνανται να πραγματοποιούνται: καταθέσεις, έκδοση νέων καρτών και εκτέλεση πληρωμών σε λογαριασμούς καταθέσεων εντός Ελλάδος, σύμφωνα με τη διαδικασία που κάθε τράπεζα ορίζει.
Είμαι συνταξιούχος και πήρα 120 ευρώ την περασμένη εβδομάδα. Μπορώ να πάρω και σήμερα 120 ευρώ;
Όχι. Τα 120 ευρώ από το γκισέ ίσχυαν για μία φορά. Μπορείτε όμως να βγάλετε χρήματα από το ΑΤΜ αν η τράπεζα σας έδωσε κάρτα. Το ποσό είναι 60 ευρώ.
Πόσα χρήματα μπορώ να πάρω από το ΑΤΜ;
Το ημερήσιο όριο ανάληψης είναι 60€ ανά κάρτα. Αν για παράδειγμα διατηρείτε δύο λογαριασμούς στην ίδια τράπεζα που είναι συνδεδεμένοι με την ίδια κάρτα και είστε μοναδικός δικαιούχος μπορείτε να πάρετε ημερησίως 60€. Αν διατηρείτε λογαριασμούς σε διαφορετικές τράπεζες, οι οποίες σας έχουν χορηγήσει αντίστοιχες κάρτες μπορείτε να πάρετε 60€ από κάθε λογαριασμό, που τηρείται σε διαφορετική τράπεζα.
Αν δεν πάρω μια ημέρα τα 60€ που δικαιούμαι, μπορώ την επομένη να πάρω 120€;
ΟΧΙ. Έχει καθοριστεί ημερήσιο όριο 60€, το οποίο δεν αθροίζεται με ποσά που τυχόν δεν έχουν αναληφθεί.
Οι τράπεζες αποδέχονται καταθέσεις μετρητών;
ΝΑΙ, κατά το χρονικό διάστημα της τραπεζικής αργίας επιτρέπεται η αποδοχή καταθέσεων σε μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών και σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, ή καταστήματα των τραπεζών. Θα πρέπει να ενημερωθείτε σχετικά μέσω των ανακοινώσεων της τράπεζας με την οποία συναλλάσσεστε.
Τι γίνεται με τις προθεσμιακές καταθέσεις που λήγουν κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας;
Για όσες προθεσμιακές καταθέσεις ο πελάτης έχει ζητήσει αυτόματη ανανέωση, θα ανανεώνονται αυτόματα. Για τις υπόλοιπες το ποσό και οι αναλογούντες τόκοι θα μεταφέρονται στον συνδεδεμένο λογαριασμό και ο πελάτης θα μπορεί να διαχειριστεί τα διαθέσιμά του για αναλήψεις, πληρωμές κλπ. εντός των ορίων της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
Για πόσο έχουν χρήματα τα ΑΤΜ;
Τα ΑΤΜ φαίνεται ότι θα έχουν ρήματα μέχρι απόψε ή το αργότερο αύριο. Τα χαρτονομίσματα τελειώνουν. Όλα κρίνονται από την απόφαση που θα λάβει η ΕΚΤ.
~
***  Γαλλία: Τώρα ο Τσίπρας να μας πει τι θέλει και γρήγορα!   
Σαφήνεια ζητά η γαλλική κυβέρνηση από τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά το δημοψήφισμα
Γαλλία: Τώρα ο Τσίπρας να μας πει τι θέλει και γρήγορα!
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας πρέπει να κάνει σαφές και γρήγορα τι θέλει μετά το "όχι" στο ελληνικό δημοψήφισμα, δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Χαρλέμ Ντεσίρ. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι συνομιλίες με την Ελλάδα πρέπει να αρχίσουν άμεσα "σε σοναρή βάση" ενώ υπογράμμισε ότι η ψήφος των Ελλήνων δεν είναι ένδειξη ότι θέλουν να φύγουν από το ευρώ.
"Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να ξεκινήσουν και πάλι οι συνομιλίες άμεσα, κάτι που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να μείνει στο ευρώ" είπε ο Ντεσίρ στο κανάλι iTELE.
Το βράδυ, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, υποδέχεται την Άνγκελα Μέρκελ στο Παρίσι για να αποτιμήσουν το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος ενώ την Τρίτη το βράδυ διεξάγεται σύνοδος κορυφής των κρατών της Ευρωζώνης.  
~
***  Συμφωνία Τσίπρα - Μέρκελ για προτάσεις της Ελλάδας στη Σύνοδο ΚΟρυφής  
Τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πλευρών
Συμφωνία Τσίπρα - Μέρκελ για προτάσεις της Ελλάδας στη Σύνοδο ΚΟρυφής
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία πριν λίγο με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνκελα Μέρκελ. Συμφώνησαν ο Πρωθυπουργός να παρουσιάσει αύριο Τρίτη στη Σύνοδο Κορυφής τις προτάσεις της ελληνικής  κυβέρνησης.
"Η καγκελάριος βλέπει στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος την αποσαφήνιση της ελληνικής θέσης, ότι το 60% των Ελλήνων στοιχίζεται πίσω από την αρνητική στάση της ελληνικής κυβέρνησης", δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και αρνήθηκε να αξιολογήσει το εάν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βγαίνει από το δημοψήφισμα ενισχυμένος ή όχι.
"Δεν μπορώ και δεν θέλω να αξιολογήσω αν ο κ. Τσίπρας βγαίνει ενισχυμένος ή αποδυναμωμένος από το δημοψήφισμα. Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του -έτσι ερμηνεύω τις ομιλίες του- σαφώς ως ενισχυμένο. Από τη γερμανική πλευρά, με την ψήφο των πολιτών, η ελληνική θέση απλώς έχει περαιτέρω αποσαφηνιστεί. Το θέμα δεν ήταν ποτέ η πολιτική λιτότητας, αλλά η πολιτική μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα ήταν δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία εντός 48 ωρών, δήλωσε: «Μια συμφωνία στη βάση του ΕΜΣ, η οποία απαιτεί την εξουσιοδότηση για διαπραγματεύσεις των Κοινοβουλίων και την έγκριση της συμφωνίας από την Βουλή, μέσα σε 48 ώρες φαίνεται δύσκολα εφικτή. Αλλά η πόρτα παραμένει ανοιχτή για συνομιλίες".
~
***  Συμφωνία: Το επικίνδυνο 48ωρο του Αλέξη Τσίπρα                         
Με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος "όπλο" στη φαρέτρα του, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων
Συμφωνία: Το επικίνδυνο 48ωρο του Αλέξη Τσίπρα
-  Η θριαμβευτική επικράτηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής ανήκει ήδη στο παρελθόν για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που με “όπλο” στη φαρέτρα του τη λαϊκή ετυμηγορία αναμένεται να έχει πυρετώδεις διαβουλεύσεις το επόμενο 48ωρο με παράγοντες εντός και εκτός Ελλάδος, με στόχο την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, ελπίζοντας αυτή τη φορά σε ένα... happy end.
-  Ο μαραθώνιος επαφών του πρωθυπουργού ξεκινά στις 10 το πρωί, με το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά από σχετικό αίτημα του Αλέξη Τσίπρα. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός το βράδυ της Κυριακής, στο συμβούλιο θα καταθέσει τις προτάσεις του για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, ενώ θα ακούσει και τις προτάσεις των άλλων πολιτικών αρχηγών (πλην του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος δεν θα συμμετάσχει).
-  Σημειώνεται πως τη Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει στο συμβούλιο ο προσωρινός πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά.
-  Όμως οι διαβουλεύσεις θα είναι έντονες και στο εξωτερικό, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει ήδη έρθει σε τηλεφωνική επαφή με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει επικοινωνία και με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ενώ οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν πιθανότατα και τη Δευτέρα.
-  Ωστόσο, το “κυρίως πιάτο” έρχεται την Τρίτη, οπότε και ο Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής με αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα, όπου θα αξιολογηθούν οι εξελίξεις μετά και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ήδη, οι περισσότερες δηλώσεις από Ευρωπαίους αξιωματούχους είναι ξεκάθαρα αρνητικές, με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να κάνει λόγο για “λυπηρό αποτέλεσμα” και τον Μάρτιν Σουλτς να προειδοποιεί ότι έρχονται “δύσκολες ώρες” για τους Έλληνες, εκπέμποντας μηνύματα που μόνο ελπιδοφόρα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.
-  Πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται αποφασισμένος να ρίξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και το θέμα-ταμπού του χρέους, ποντάροντας σε μεγάλο βαθμό στην πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που χαρακτηρίζει μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος και προτείνει γενναίο “κούρεμα”.
-  Πάντως, υπάρχουν δύο σημαντικά στοιχεία που θα επηρεάσουν τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής: Πρώτον, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τη Δευτέρα για το αν θα αυξήσει την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού ELA, με την κυβέρνηση να ελπίζει σε μία “ανάσα” που θα ενισχύσει το τραπεζικό σύστημα, το οποίο βρίσκεται σε οριακό σημείο, και θα βοηθήσει στο να ανοίξουν και πάλι οι τράπεζες. Και δεύτερον, το Eurogroup της Τρίτης, που θα προηγηθεί της Συνόδου Κορυφής, και στο οποίο είναι πιθανό να συζητηθεί το ενδεχόμενο της σύνταξης ενός τρίτου πακέτου στήριξης.
- Πάντως, όπως προκύπτει από τα δεδομένα, θεωρείται μάλλον δύσκολο να μπορέσει ο πρωθυπουργός να τηρήσει την υπόσχεσή του για συμφωνία εντός 48 ωρών από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
~
***  Σταθάκης: Αυτά είναι τα μέτρα της συμφωνίας με τους εταίρους   
Συνέντευξη του υπουργού Οικονομίας στο BBC
Σταθάκης: Αυτά είναι τα μέτρα της συμφωνίας με τους εταίρους
~ Τα στοιχεία της συμφωνίας παρουσιάζει ο δημοσιογράφος του BBC Robert Peston, επικαλούμενος αποκλειστική συνέντευξη του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη στο BBC.
"Καταρχάς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να τηρεί τις ελληνικές τράπεζες ζωντανές για διάστημα μίας εβδομάδας έως 10 ημερών, έτσι ώστε οι συνομιλίες διάσωσης να μπορούν να εξελιχθούν εν τω μεταξύ, ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της, τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", αναφέρει το BBC επικαλούμενο τις δηλώσεις Σταθάκη.
"Στην καλύτερη περίπτωση", όπως ανέφερε ο υπουργός στο BBC, η ΕΚΤ θα παρέχει επιπλέον € 3 δισ. με τη μορφή έκτακτης χορήγησης ρευστότητας (ELA)εντός της ημέρας.
Αλλά ακόμη και αν η ΕΚΤ απλώς συνεχίσει να κρατάει παγωμένο τον ELA, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι η τρέχουσα ανάληψη μετρητών και οι περιορισμοί στη μεταβίβαση των ρευστών μέσω τραπεζών θα μπορούσαν να παραμείνουν στη θέση τους έως την Παρασκευή.
"Φυσικά, αν η ΕΚΤ αποφασίσει να μειώσει τον ELA, τότε οι τράπεζες θα βρίσκονταν σε δεινή κατάσταση. Το δεύτερο στοιχείο της διάσωσης θα βασιστεί στην επιστολή του κ. Τσίπρα προς τους πιστωτές, την περασμένη εβδομάδα, όταν δέχθηκε τις περισσότερες από τις προτάσεις των εταίρων για περικοπές δαπανών, αυξήσεις φόρων και διαρθρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις, καθώς και μικρές αλλαγές στη φύση των προτεινόμενων περικοπών στις συντάξεις", συμπληρώνει ο Σταθάκης.
"Τέλος, η κυβέρνηση θέλει μια βιώσιμη περικοπή του χρέους κατά 30%, σύμφωνα με την έκθεση βιωσιμότητας του χρέους του ΔΝΤ την περασμένη εβδομάδα. Κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον υπουργό θα μπορέσει να συμβεί είτε μέσω της άμεσης διαγραφές, είτε μέσω επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής.
Σε ό,τι αφορά το μέλλον της Ελλάδα στην Ευρωζώνη, ο υπουργός σημείωσε ότι η χώρα μας δεν έχει καμία εντολή να αποχωρήσει από την ευρωζώνη", αναφέρει το σχετικό άρθρο.
~
***  "Διατηρούνται στα 60 ευρώ οι αναλήψεις έως την Παρασκευή"

-  Στα 60 ευρώ θα παραμείνει το όριο αναλήψεων από τα ΑΤΜ, όπως αναφέρει σε ανάρτησή το στο twitter, ο δημοσιογράφος του BBC, Robert Peston.
O δημοσιογράφος επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος δήλωσε πως οι ελληνικές τράπεζες θα συνεχίσουν να επιτρέπουν την ανάληψη του ανώτατου ορίου των 60 ευρώ ημερησίως έως και την Παρασκευή, εάν η ΕΚΤ διατηρήσει σταθερό τον ELA.
~


 
~
***   Μάρδας: Η παραμονή στο ευρώ όρος για να μείνω στην κυβέρνηση
"Πρέπει να δώσουμε την εικόνα μιας ομάδας διαπραγματευτών με ένα σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό"
Μάρδας: Η παραμονή στο ευρώ όρος για να μείνω στην κυβέρνηση
-  Τη θέση ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει στους θεσμούς να καταλάβουν "χωρίς να υπονοείται το οτιδήποτε άλλο" τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA".
Ανέφερε ότι "η παραμονή στο ευρώ είναι ένας όρος που πολλοί από εμάς τον έχουμε θέσει για την παραμονή στην κυβέρνηση".
Υπογράμμισε ότι η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα και ότι "πρέπει να δώσουμε την εικόνα μιας ομάδας διαπραγματευτών με ένα σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό", προσθέτοντας ότι "αυτή είναι και η κόκκινη γραμμή πολλών από εμάς για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σε αυτή την κυβέρνηση". Συμπλήρωσε ότι "οποιαδήποτε αμφιβολία εκ μέρους" των θεσμών πρέπει "να εκλείψει στις επόμενες ώρες αν όχι στο επόμενο 24ωρο".
Ερωτηθείς πως μπορούν να συμβάλλουν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις του τόπου είπε χαρακτηριστικά πως "ό,τι μπορεί να τονίσει με ιδιαίτερη έμφαση αυτό τον προσανατολισμό και ό,τι μπορεί να οδηγήσει σε μια ταχύτατη εξέλιξη των διαπραγματεύσεων αυτό πρέπει να εξεταστεί και να ληφθεί υπόψη στις αποφάσεις που θα λάβουν χώρα τις επόμενες ώρες".
~
***  Κωνσταντοπούλου: Ηχηρό ΟΧΙ στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα
Οι λαοί είναι πιο δυνατοί από τα σχέδια εξουθένωσής τους, τονίζει η πρόεδρος της Βουλής
Κωνσταντοπούλου: Ηχηρό ΟΧΙ στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα
- Για “ηχηρό όχι στους εκβιασμούς, στα τελεσίγραφα, στην απόπειρα κατατρομοκράτησης και εκφοβισμού” έκανε λόγο σε δήλωσή της η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στην επικράτηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.
- Όπως σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου, ο λαός έστειλε μήνυμα δημοκρατίας, αποφασιστικότητας και προσήλωσης στις αξίες της Ευρώπης, δηλαδή την αλληλεγγύη μεταξύ λαών και κοινωνιών, τη λαϊκή κυριαρχία και τον σεβασμό στα δημοκρατικά δικαιώματα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα κοινωνικά δικαιώματα.
- Το μήνυμα αυτό, πρόσθεσε, έχει φτάσει απ' άκρη σ' άκρη του κόσμου, και θέτει προ των ευθυνών τους όσους φαντάστηκαν πως ένας λαός θα λύγιζε υπό το βάρος της διαπλοκής και του πανικού, ενώ υπογράμμισε πως οι λαοί είναι πιο δυνατοί από τα σχέδια εξουθένωσης και εξαΰλωσής τους, από κάθε απόπειρα ολοκληρωτικής επιβολής.
~
***   Σουλτς: Έρχονται ακόμα πιο δύσκολες ώρες για τους Έλληνες   
Δεν πρέπει οι άλλοι φορολογούμενοι να πληρώνουν για την κατάσταση στην οποία η ελληνική κυβέρνηση έχει φέρει τη χώρα, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Σουλτς: Έρχονται ακόμα πιο δύσκολες ώρες για τους Έλληνες
- “Δραματικές ώρες” προέβλεψε για την Ελλάδα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε δήλωσή του για το σημερινό δημοψήφισμα.
- Ο Σουλτς αναγνώρισε πως είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας η διεξαγωγή δημοψηφίσματος και τόνισε πως η απόφαση των πολιτών είναι σεβαστή, όμως εκτίμησε πως μετά το αποτέλεσμα αυτό οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν την Δευτέρα, ενώ ο λαός θα βρεθεί αντιμέτωπος με μία ακόμα πιο δύσκολη κατάσταση.
- Ο Σουλτς ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει οι άλλοι φορολογούμενοι να πληρώνουν για την κατάσταση στην οποία η ελληνική κυβέρνηση έχει φέρει τη χώρα, ενώ σημείωσε ότι απαιτείται άμεσα ένα ανθρωπιστικό πρόγραμμα για τη χώρα μας.
- Εκτίμησε πάντως πως η κυβέρνηση θα καταθέσει σοβαρές προτάσεις, ώστε να καταστεί εφικτή η επανέναρξη της διαπραγμάτευσης, και ανέφερε πως αναμένει τη Σύνοδο Κορυφής της Τρίτης, ώστε να υπάρξει πρόοδος για την Ελλάδα.
~
*** Πανηγυρισμοί στο Σύνταγμα μετά το ΟΧΙ
Πανηγυρισμοί στο Σύνταγμα μετά το ΟΧΙ
-  Με ελληνικές σημαίες στα χέρια και σε γιορτινό κλίμα ενότητας, πλήθος κόσμου άρχισε να συρρέει μετά την ανακοίνωση των πρώτων εκτιμήσεων για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο κέντρο της Αθήνας. Μια κινητοποίηση που κορυφώθηκε μετά την επισημοποίηση των αποτελεσμάτων που έδιναν μεγάλο προβάδισμα στο «ΟΧΙ» έναντι του «ΝΑΙ».
Υποστηρικτές του ΟΧΙ, όλων των ηλικιών, πανηγυρίζουν με έντονο το αίσθημα της εθνικής υπερηφάνειας για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Πλατεία Συντάγματος, όπου δεσπόζει σε πορτοκαλί χρωματισμούς το σιντριβάνι.
Η ιαχή «Τα μεγάλα ΟΧΙ τα λέει ο λαός» κυριαρχεί και δίνει τον τόνο. Όλοι μιλούν για την αξιοπρέπεια του Έλληνα και το μήνυμα που απόψε στέλνει ο ελληνικός λαός στους Ευρωπαίους ηγέτες υπέρμαχους του ΝΑΙ.

-  Η ελπίδα, η αισιοδοξία, η συγκίνηση, ο ενθουσιασμός για το μέλλον της χώρας επικρατούν στους συγκεντρωμένους, που μέχρι αργά το βράδυ κατακλύζουν τους δρόμους γύρω από τη Βουλή.
Κάμερες και δημοσιογράφοι από όλον τον κόσμο καταγράφουν τον ενθουσιασμό του πλήθους και μεταφέρουν την εικόνα από άκρη σε άκρη σε όλον τον πλανήτη.
~
*** Θεοδωράκης: Αν συνεχίσει έτσι ο Τσίπρας, ο λαός θα πεινάσει     
"Αυτός ο Γολγοθάς θα είναι κοινός είτε ψηφίσαμε ΝΑΙ είτε ψηφίσαμε ΟΧΙ", τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού
Θεοδωράκης: Αν συνεχίσει έτσι ο Τσίπρας, ο λαός θα πεινάσει
-  Εθνική ενότητα για την επίτευξη συμφωνίας ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τον Γολγοθά που έχει μπροστά της ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, με δήλωσή του αργά το βράδυ καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να βρει τον τρόπο. «Η χώρα δεν έχει δύο μέτωπα όπως κάποιοι θα θελήσουν να πουν τις επόμενες ώρες. Το μέτωπο του ΝΑΙ και το μέτωπο του ΟΧΙ. Το μέτωπο αυτή τη στιγμή είναι ένα. Το πατριωτικό», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.
-  «Αυτός ο Γολγοθάς θα είναι κοινός είτε ψηφίσαμε ΝΑΙ είτε ψηφίσαμε ΟΧΙ. Πρέπει λοιπόν να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Κυβέρνηση - αντιπολίτευση - ελληνική κοινωνία - αλλά και Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τη στάση του σε τρία ζητήματα:
- Ότι δεν θα διακινδυνεύσει με κανένα τρόπο την παραμονή μας στο ευρώ.
- Ότι θα σεβαστεί τους κόπους του ελληνικού λαού και δε θα γίνει πλιάτσικο στις καταθέσεις και τις περιουσίες του.
- Ότι θα στείλει διαπραγματευτές στην Ευρώπη επαρκείς και λογικούς με εντολή, τη συνεννόηση και όχι τη ρήξη.
~ «Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να κινηθεί επιτέλους μακριά από δημαγωγίες και λαϊκισμούς. Αν συνεχίσει την πολιτική που έκανε τους τελευταίους μήνες ο ελληνικός λαός θα πεινάσει», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού ενώ απευθύνθηκε και στους ευρωπαίους εταίρους να βοηθήσει με κάθε τρόπο στην επίτευξη συμφωνίας. «Να μη σκεφθεί κανείς να τιμωρήσει τον ελληνικό λαό στο πλαίσιο μιας εκδικητικής πολιτικής που ήδη εκφράζουν κάποιοι συντηρητικοί κύκλοι στην Ευρώπη», πρόσθεσε και σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις με τους συμμάχους στην Ευρώπη με ένα κοινό αίτημα: «Δίκαιη συμφωνία - ανάπτυξη και βιώσιμο χρέος. Και τους τονίζω ότι η πλειοψηφία του 60% που είπε ΟΧΙ δεν είναι εναντίον της Ευρώπης».
- Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε στον κ. Τσίπρα να χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, για λύσεις προς όφελος των πολλών, έξω από μικροκομματικές ισορροπίες.
-  Ζήτησε από τους πολίτες να δείξουν ψυχραιμία καθώς ο πανικός και οι ακραίες αντιδράσεις δε θα βοηθήσουν και αναφέρθηκε στο παλιό πολιτικό προσωπικό που πρέπει να σταματήσει να μπλοκάρει την εξέλιξη των πραγμάτων για να ικανοποιήσει τους εγωισμούς του σε μια Ελλάδα που καταρρέει.
~ «Η επαπειλούμενη χρεοκοπία της χώρας έχει και την δική του υπογραφή.
- Καλώ τους πολίτες να ενισχύσουν την προσπάθεια μας για τη ριζική ανανέωση του πολιτικού συστήματος.Η χώρα έχει δυνάμεις και τις καλούμε να μπουν τώρα στον αγώνα.
- Τώρα πρέπει να υπερασπιστούν μαζί μας τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.
~ Τώρα πρέπει να αντισταθούμε.
~ Τώρα πρέπει να δράσουμε.
~ Τώρα πρέπει να ενωθούμε.
~ Τώρα πρέπει να επιβάλουμε τη λογική - τον ρεαλισμό και τις λύσεις», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.
~
***
~
~   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4238 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2517 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2526   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9281   βίντεο   .-
~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4438 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 475 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.197  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   483 .-      

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :

~ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  1930-1955-2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/1930-1955-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  02  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-02-2015.html  .-
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  03  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-03-2015.html .-    
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .- 
~  ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  25  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-25-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  25- 06 -2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/25-06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS  , Το αγιάζι της  ενημέρωσης ., Παρασκευή  26  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-26-2015.html .-  
~ ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  27  Ιουνίου   2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-27-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  .,  Δευτέρα  29  Ιουνίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-29-2015.html  .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  29  Ιουνίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2015/06/29-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , 30   Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   30  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/30-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-  ~
  ~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-               
~  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Ιουλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/03-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  05  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/04-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή Δημοψηφίσματος 05  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/05-2015.html .-

ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  06  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-06-2015.html .-


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅