ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  17  Απριλίου  2015  :
 
 

 
*** 17 Απριλίου 
Σάββα του στρατηλάτου. Νεομαρτύρων Ιωάννου του ράπτου, του εξ Ιωαννίνων (†1526). Οσίων Ακακίου Β` επισκόπου Μελιτηνής, Κοσμά επισκόπου Χαλκηδόνος, του ομολογητού, Ευθυμίου του θαυματουργού, Ιωάννου του ησυχαστού και Ναυκρατίου του Στουδίτου. Οσίας Αθανασίας της εξ Αιγίνης (†1526).

Συμεώνος ιερομάρτυρος επισκόπου εν Περσία (†344), Αγαπητού πάπα Ρώμης (†536) Αδριανού μάρτυρος (†251), Μακαρίου επισκόπου Κορίνθου (1), του Νοταρά (†1805).

(1)Ο άγιος Μακάριος γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1731 και οι ευσεβείς γονείς του Γεώργιος και Αναστασία ανήκαν στην περίφημη οικογένεια των Νοταράδων. Το βαπτιστικό του όνομα ήταν Μιχαήλ και τα εγκύκλια γράμματα τα έμαθε στην πατρίδα του. Από μικρή ηλικία εθέλγετο από τη μοναχική ζωή και άσκηση. Για το λόγο αυτό έφυγε κρυφά από τους γονείς του και πήγε στο Μέγα Σπήλαιο. Γρήγορα όμως ο πατέρας του τον ανακάλυψε και τον οδήγησε πίσω στο σπίτι τους, όπου ο Μιχαήλ αφοσιώθηκε στη μελέτη και σπουδή των Θείων Γραφών. Όταν αργότερα η Κόρινθος είχε έλλειψη διδασκάλου ανέλαβε εκείνος δωρεάν την εκπαίδευση και εν Κυρίω νουθεσία των νέων. Ως διδάσκαλος διέπρεψε όχι μόνο για τις πλούσιες και ανεξάντλητες γνώσεις του και τη μεταδοτικότητά του αλλά και τη σεμνότητα και το χαρακτήρα του. Η αγάπη και η εκτίμηση των συμπατριωτών του στο πρόσωπό του εκδηλώθηκε αμέσως μετά το θάνατο του επισκόπου τους Παρθενίου (1764) όταν πρότειναν στον Πατριάρχη Σαμουήλ ως διάδοχό του τον λαϊκό Μιχαήλ, ο οποίος εκάρη μοναχός μετονομασθείς σε Μακάριο και εν συνεχεία χειροτονήθηκε αθρόων επίσκοπος Κορίνθου. Στη διάρκεια του Ρωσοτουρκικού πολέμου αναγκάσθηκε να καταφύγει με την οικογένειά του στη Ζάκυνθο και εν συνεχεία στην Ύδρα, όπου μόνασε σε κάποιο μοναστήρι. Όταν αργότερα τα πράγματα ηρέμησαν η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου εξέλεξε νέο επίσκοπο Κορίνθου ίσως διότι ο Μακάριος εγκατέλειψε την επαρχία του και έφυγε. Τότε ο Μακάριος άρχισε να περιφέρεται σε όλα τα περίφημα μοναστικά κέντρα της εποχής. Τελικά εγκαταστάθηκε στη Χίο, όπου μαζί με τον Αθανάσιο Πάριο και τον ιερομόναχο Νικηφόρο Χίου βρήκε τη ψυχική του γαλήνη. Εκοιμήθη ειρηνικά στις 17 Απριλίου 1805.
17/04 Απολυτίκιο Αγ. Συμεών Επισκόπου Περσίας - 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ:
https://youtu.be/W2gS_kjP-U0 ,


***  Σεισμός 6,2 βαθμών ανατολικά της Κρήτης
     
Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ ανατολικά της Κρήτης, στον θαλάσσιο χώρο νότια της Κάσου.
Σύμφωνα με την προκαταρκτική αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, πρόκειται για σεισμό 6,2 βαθμών σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 21:07, ενώ ακολούθησε μετασεισμός 4,3 βαθμών επτά λεπτά αργότερα.
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ανάμεσά τους και στο Ηράκλειο.  Newsroom ΔΟΛ

***  Έληξε η κατάληψη της Πρυτανείας με επέμβαση της αστυνομίας - 14 προσαγωγές   
 
  Επέμβαση της Αστυνομίας στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου έγινε το πρωί της Παρασκευής. Αστυνομικοί μπήκαν από πλαϊνή είσοδο και η κατάληψη έληξε, με τη προσαγωγή 14 ατόμων που παρέμεναν στο κτίριο.
Οι 14 αντιεξουσιαστές -επτά γυναίκες και επτά άνδρες- που παρέμεναν στο κτήριο, προσήχθησαν και οδηγήθηκαν σε κλούβα της αστυνομίας με χειροπέδες. Στη συνέχεια κατέβασαν και το μαύρο πανό που κάλυπτε την είσοδο της Πρυτανείας.
Οι άνδρες της αστυνομίας, είχαν δώσει 15 λεπτά διορία για να αποχωρήσουν και στη συνέχεια ξεκίνησαν την επέμβαση, η οποία ολοκληρώθηκε, χωρίς ένταση.
Έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα.
Οι πρώτες πληροφορίες, μετά τον έλεγχο που έγινε στο εσωτερικό του κτηρίου, αναφέρουν ότι δεν διαπιστώθηκαν φθορές. Στο σημείο βρίσκεται ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ και διοικητικοί υπάλληλοι.
Αρχικά, έγινε μια προσπάθεια να ανοιχθεί η κεντρική πόρτα της πρυτανείας, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους καταληψίες, οι οποίοι βρίσκονταν σήμερα για 19η ημέρα εντός του κτιρίου. www.tovima.gr .-

***  Οι άγραφοι νόμοι και τα παράπονα σε μια παιδική χαρά
     
Ένα από τα αγαπημένα σημεία των μικρών Καλαματιανών, αλλά και των γονιών τους, είναι η παιδική χαρά. Μία, δε, από τις καλύτερες, από άποψη θέσης, θεωρείται αυτή ανάμεσα στις οδούς Νέδοντος και Αρτέμιδος.
Όμως, γονείς μάς μετέφεραν παράπονα για το συγκεκριμένο χώρο, καθώς οι κούνιες είναι ελάχιστες σε σχέση με τα παιδιά που φτάνουν εκεί. Έτσι στήνεται ολόκληρη ουρά αναμονής.
Πρόσφατα, δε, οι κούνιες μεταφέρθηκαν στη δυτική πλευρά και έτσι είναι υποχρεωμένοι να κάθονται στον ήλιο για να προσέχουν τα παιδιά τους.
Και τέλος, υπάρχει ένα θέμα που δεν αφορά τους υπευθύνους, αλλά τους γονείς, και είναι το πόσο κάθεται ένα παιδί στο κάθε παιχνίδι. Συχνά παρατηρείται το φαινόμενο ένα παιδί να μη θέλει με τίποτα να κατέβει, για παράδειγμα, από μια κούνια και τα υπόλοιπα να περιμένουν. Μάλιστα, δε λείπουν και οι εντάσεις ανάμεσα στους γονείς.  Π.Μπ.

***  Τρέχουν να προλάβουν οι επαγγελματίες του ΟΑΕΕ τη ρύθμιση
     
Σε ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών τους έχουν προχωρήσει, μέσα σε 12 ημέρες εφαρμογής της νέας ρύθμισης, 21.222 οφειλέτες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Συνολικά έχουν ρυθμιστεί οφειλές ύψους 995.427.552,71 ευρώ και έχουν εισπραχθεί 21.751.934,01 ευρώ. Τα στοιχεία αφορούν στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), καθώς και τους οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΑΕΕ (από τις 2/4/2015) και του ΕΤΑΑ (από τις 30/3/2015) που δεν έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ.
Από το σύνολο των ρυθμίσεων, το 11,17% (2.125 οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΚΕΑΟ, με ποσό οφειλής 176.737.877,38 ευρώ και 245 οφειλέτες του ΟΑΕΕ που δεν έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ, με ποσό οφειλής 1.834.083,50 ευρώ) αφορά οφειλέτες που απώλεσαν παλαιότερες ρυθμίσεις και εντάχθηκαν στο νέο σχήμα ρύθμισης, ενώ το υπόλοιπο 88,83% αφορά οφειλέτες οι οποίοι δεν είχαν παλαιότερες ενεργές ρυθμίσεις.
Πολύ ικανοποιητική είναι η προσέλευση των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ στο τοπικό παράρτημα της Καλαμάτας, σύμφωνα με τον προϊστάμενο του τμήματος, ο οποίος, μάλιστα, χαρακτήρισε το μέτρο «μοναδική ευκαιρία» για τους οφειλέτες.
  Νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών
Σε σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο αναφέρονται τα εξής σε σχέση με τον ΟΑΕΕ: Ρυθμίζονται όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 31-12-2014. Εξόφληση σε μηνιαίες δόσεις με ποσοστό έκπτωσης επί του συνόλου των επιβαρύνσεων (τελών καθυστέρησης και επιτοκίου) ως εξής:
α. Εφάπαξ εξόφληση ποσοστό έκπτωσης 100%
β. Έως τριάντα έξι (36) δόσεις ποσοστό έκπτωσης 80%
γ. Από τριάντα επτά (37) έως πενήντα (50) δόσεις ποσοστό έκπτωσης 70%
δ. Από πενήντα μία (51) έως εβδομήντα δύο δόσεις ποσοστό έκπτωσης 60%
ε. Από εβδομήντα τρεις (73) έως εκατό δόσεις ποσοστό έκπτωσης 50%
Οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ κύριας οφειλής δεν επιβαρύνονται με τόκο αποπληρωμής, οφειλές άνω των 5.000 ευρώ επιβαρύνονται με μηνιαίο επιτόκιο 0,25%. Ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης 50 ευρώ.
Η ένταξη στη ρύθμιση παρέχει στους ασφαλισμένους ασφαλιστική ικανότητα, ταμειακή ενημερότητα, καθώς και τη δυνατότητα  άσκησης του δικαιώματος επιλογής κατάταξης έως και τρεις (3) κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες.
Προθεσμία για την υποβολή αίτησης ένταξης στη νέα ρύθμιση έως 30-4-2015.   Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 ***  Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο «Please don’t Tell» στην Καλαμάτα
      
Την Ελένη Τσαλιγοπούλου, που χρόνια τώρα μας χαρίζει ποιοτικά τραγούδια, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Καλαματιανοί και οι Μεσσήνιοι, στο «Please don’t Tell», στην Καλαμάτα, αύριο στις 10.00 το βράδυ.
Video , Ελένη Τσαλιγοπούλου ~ Δε μας συγχωρώ ,: https://youtu.be/q9CvEvWXZjo,

***  Παγωμένη η τοπική κοινωνία από την ανθρωποθυσία         
     
Προτάσεις και απόψεις για τη σύνδεσή τους με το σαϊτοπόλεμο
Η ανθρώπινη τραγωδία που έπληξε τη Μεσσηνία και ειδικότερα τους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης τις ημέρες του Πάσχα, έχει παγώσει την τοπική κοινωνία. Όλοι μας ψάχνουμε να απαντήσουμε το "πώς" και το "γιατί". Να δώσουμε μια λογική εξήγηση στα όσα συνέβησαν. Δύσκολο εγχείρημα και το πιθανότερο είναι να μείνει αναπάντητο.
Από την άλλη πλευρά, η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας δεν έχει προβεί σε καμία ανακοίνωση, ενώ η δημοτική παράταξη «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες», σύμφωνα με τον Σταμάτη Μπεχράκη, θα θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε συνδυασμό με τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να λαμβάνονται κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του σαϊτοπόλεμου.
Πάντως, αν κρίνουμε από τα τηλεφωνήματα που λάβαμε, ο χώρος στην πλατεία Όθωνος δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας, ενώ και οι εικόνες με μικρά παιδιά να ρίχνουν σαΐτες δημιουργούν φοβικούς συνειρμούς.
Βέβαια, η κουλτούρα των βαρελότων, των αυτοσχέδιων μικρών ή μεγάλων βομβών, είναι διάσπαρτη σε όλη την Ελλάδα, αλλά υπάρχουν και απόψεις που τη συνδέουν, ειδικότερα, με το έθιμο του σαϊτοπόλεμου.
Για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών ζητήσαμε τη γνώμη του Χρήστου Ζερίτη, ο οποίος έχει ασχοληθεί επισταμένως με το τοπικό δρώμενο. Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά, «φαίνεται πως κάποιοι “άκαπνοι” που θέλουν να το παίξουν “χωροφύλακες” και “παιδονόμοι”, πήρανε αφορμή τα θλιβερά περιστατικά της μεγαλοβδομάδας στην περιοχή μας και παίζουν το παιχνίδι της κατάργησης του σαϊτοπόλεμου. Παραβλέπουν πως είναι διαχρονικό έθιμο της Καλαμάτας, που αντιστάθηκε στην κάθε εξουσία και έχει βαθιά τις ρίζες του στην τοπική κοινωνία, αλλά και έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές Καλαματιανών. Το αν κάποιοι απρόσεκτοι και με επιπόλαιη συμπεριφορά συνεχίζουν να κατασκευάζουν βαρελότα και λοιπά εκρηκτικά, αυτό δε συνδυάζεται με τον σαϊτοπόλεμο και είναι τελείως ξεκομμένο. Εξάλλου, τα εκρηκτικά δεν είναι σημερινό φαινόμενο, αλλά έρχεται από τα πρώτα επαναστατικά χρόνια του 1821, και ερμηνεύεται και λαογραφικά.
Όσον αφορά και αυτούς που σχολιάζουν αρνητικά τη ρίψη σαϊτών από μικρά παιδιά και εφήβους, ας μάθουν, διότι μάλλον δεν έχουν παρακολουθήσει ποτέ τους το σαϊτοπόλεμο, πως κανένα άσχετο παιδί δε ρίχνει σαΐτες και πως όλα τα παιδιά, είναι παιδιά σοβαρών σαϊτολόγων, και τις σαΐτες τις ρίχνουν με την επίβλεψη των γονιών τους. Και βέβαια, οι σαΐτες είναι πιο ήπιες και πιο στρωτές από αυτές των ενηλίκων. Εφέτος τα δύο μικρά από το “Κρυφό σχολειό” τα βοήθησαν, όπως κάθε χρόνο, οι πατεράδες τους, και τα τέσσερα εφηβάκια από το “Κούγκι”, τα πρόσεχαν παρόντες δύο έμπειροι ενήλικες.
Όσο για το κάψιμο του Ιούδα, απαντώ πως ο λαός μας καίγοντας και ανατινάζοντάς τον καίει και ανατινάζει τον κάθε προδότη και ρουφιάνο και καμιά σχέση δεν έχει με τους Εβραίους και το Ισραήλ. Το κάψιμο του Ιούδα δεν το χρηματοδοτεί ο Δήμος μας, αλλά η τσέπη των λαϊκών ανθρώπων που τηρούν και συνεχίζουν τις παραδόσεις.
Ας μη γινόμαστε παπαγαλάκια των διαδόχων των εμπνευστών της "Πατρικής Διδασκαλίας", που μέχρι σήμερα τους προκαλεί αλλεργία κάθε τι που είναι λαϊκό και πηγάζει από το λαό. Αν περίμενε ο λαός μας να ψυχαγωγηθεί με βάση του τι αρέσει στην εξουσία και τι όχι, τότε θα χορεύανε μποσανόβες σε γλυκανάλατες βεγγέρες, φορώντας παπιγιόν και στενούς κορσέδες.
Το έθιμο του σαϊτοπόλεμου και η ανατίναξη του Ιούδα είναι πραγματικά λαϊκά έθιμα και ο λαός μας τα διέσωσε μέχρι σήμερα, ενάντια στη συνεχή και ακατάσχετη "μπουρδολογία" αυτών που θέλουν να τον ξεκόψουν από τα έθιμά του.
Είναι έθιμα απολύτως ασφαλή, αρκεί να ακολουθούνται- όπως και γίνεται απ' όλα τα σημερινά μπουλούκια- απλοί κανόνες ασφαλείας. Όσον αφορά στα εκρηκτικά και τα βαρελότα, που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, ας μαθαίνουν οι γονείς και οι δάσκαλοι τα παιδιά πως αυτό το έθιμο είναι επικίνδυνο και ας κοιτάξουν οι αρμόδιοι να ελέγξουν αυτούς που πουλάνε ελεύθερα τα υλικά κατασκευής τους.
Δυστυχώς και κρίμα υπήρξαν θύματα. Ας γίνει μάθημα στους επίδοξους βομβιστές και στον περίγυρό τους. Και ας μη στραφούν τα σημερινά ήθη κατά των εθίμων. Ας έχουμε όλοι μας τα λόγια του Σεφέρη στο μυαλό μας, που έγραφε πως “κόβοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν, είναι σαν να κόβουμε ένα κομμάτι από το μέλλον”».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Τακτικά δρομολόγια 25.000 Γάλλων από το Μάιο στο αεροδρόμιο Καλαμάτας
     
Ανακοίνωσε σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του ο Περιφεριάρχης 
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε χθες από την Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, δίνοντας έμφαση στο θέμα διαχείρισης των σκουπιδιών και σε ζητήματα που αφορούν στον τουρισμό.
Μεταξύ άλλων, σχολίασε τις αποφάσεις του ΣτΕ που απορρίπτουν τις προσφυγές των κατοίκων της Καλλιρρόης για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και εξέφρασε την εκτίμησή του ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο θα αποφασίσει σύντομα την έγκριση της υπογραφής της σχετικής σύμβασης.
Επίσης, ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με Γάλλους για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ώστε από τον επόμενο μήνα να αρχίσουν τα δρομολόγια για την άφιξη 25.000 τουριστών με τακτικά δρομολόγια.
Κομματικοποίηση του κράτους
Αρχικά, ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε «ολέθριο σφάλμα την προσπάθεια δημιουργίας σκληρού κομματικού κράτους από τη νέα κυβέρνηση» και υπογράμμισε την αλλαγή συμπεριφοράς της κυβερνώσας παράταξης, «η οποία προεκλογικά εμφανιζόταν ως υπέρμαχος της απόλυτης διαφάνειας, ενώ τώρα επιχειρεί με τη δημιουργία κομματικών παρεών να ελέγξει τις συνειδήσεις των πολιτών».
Ο περιφερειάρχης τόνισε ακόμη ότι τη δεδομένη κρίσιμη χρονική στιγμή απαιτείται ένωση δυνάμεων και όχι πρωτοβουλίες τέτοιου είδους, «οι οποίες επιβραδύνουν την ανάκαμψη της χώρας και στις οποίες η Περιφέρεια θα σταθεί απέναντι».
Χαρακτήρισε, δε, «στρέβλωση της αυτονομίας των πολιτικών θεσμών της χώρας» την προσπάθεια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, «που γυρίζουν από χωριό σε χωριό και εμπλέκονται με απαράδεκτο πολιτικό τρόπο στις ευθύνες της Περιφέρειας» και ζήτησε να προσηλωθούν στις αρμοδιότητές τους και να σεβαστούν την αυτονομία των θεσμών.
ΕΣΠΑ
Αναφερόμενος στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται ένα τέτοιο πρόγραμμα καθ’ ολοκληρίαν, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της αιρετής Περιφέρειας, σε αντιδιαστολή με τις προηγούμενες προγραμματικές περιόδους, όταν η υλοποίηση των προγραμμάτων έφτανε το 35 – 40% και το υπόλοιπο τακτοποιούνταν λογιστικά με μεταφορά πόρων σε άλλα προγράμματα, για να «καλύψουν τρύπες».
«Ολοκληρώνουμε όλα τα σημαντικά έργα του προγράμματός μας» συνέχισε και σημείωσε ότι δε θα μείνει έργο ημιτελές μετά το τέλος της προγραμματικής περιόδου, σε αντίθεση με τα 200 περίπου ημιτελή έργα που παρέλαβε η αιρετή Περιφέρεια και τα οποία ολοκλήρωσε στο σύνολό τους.
Επιπρόσθετα, τόνισε ότι «η Περιφέρεια είναι η πρώτη στη χώρα που είναι έτοιμη να υλοποιήσει έργα στη νέα προγραμματική περίοδο, αφού είναι πλήρως έτοιμη σε ό,τι αφορά τις αιρεσιμότητες», και κάλεσε την κυβέρνηση να επισπεύσει την έναρξη του προγράμματος, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Διαχείριση απορριμμάτων
«Η μόνη Περιφέρεια της χώρας που εγγυάται ότι το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων θα λυθεί άμεσα είναι η Πελοπόννησος» σημείωσε για το μείζον αυτό ζήτημα ο κ. Τατούλης και υπογράμμισε την πολιτική ωριμότητα και την πολιτική βούληση της Περιφερειακής Αρχής να διεκδικήσει και να υλοποιήσει ένα τέτοιο σχέδιο, που αποτελεί μεγάλο έργο για τη χώρα και υλοποιείται σε χρόνους ρεκόρ για την Ευρώπη.
Σχολιάζοντας τις αποφάσεις του ΣτΕ, που απορρίπτουν τις προσφυγές των κατοίκων της Καλλιρρόης, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι «μπαίνουν στην ουσία του σχεδιασμού μας και επιβεβαιώνουν τη διαφάνεια και τη νομιμότητα του διαγωνισμού της Περιφέρειας», ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο θα αποφασίσει σύντομα την έγκριση της υπογραφής της σύμβασης.
Σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός επαναλαμβάνεται αύριο Παρασκευή και εκτίμησε ότι κατατεθούν προσφορές, ενώ για τους απομείναντες 4 ΧΑΔΑ ενημέρωσε ότι έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι και άμεσα θα δημοπρατηθούν.
Αναφερόμενος στην Αγία Τριάδα Τρίπολης, έκανε λόγο για έναν επιφανειακό ΧΑΔΑ που αποτελεί μεγάλη περιβαλλοντική πληγή, η οποία δημιουργήθηκε από παράνομες αποφάσεις της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Τρίπολης και ανακοίνωσε ότι τις προσεχείς ημέρες η Περιφέρεια θα κάνει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να βρεθεί ο τρόπος αποκατάστασης.
25.000 Γάλλοι τουρίστες
Στον τομέα του τουρισμού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πρόγραμμα προώθησης του τουριστικού προϊόντος που εφάρμοσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου τα 4 αυτά χρόνια, «το οποίο έχει καταστήσει την Πελοπόννησο έναν από τους πιο δυναμικά αναγνωρίσιμους προορισμούς διεθνώς» και ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με Γάλλους για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ώστε από τον επόμενο μήνα να ξεκινήσουν τα δρομολόγια για την άφιξη 25.000 Γάλλων τουριστών με τακτικά δρομολόγια.
Για το συνέδριο του ABTA, σημείωσε ότι αξίζει έπαινος στην Περιφερειακή Αρχή που κατάφερε να διεκδικήσει επιτυχώς τη διοργάνωσή του, γεγονός με ιδιαίτερα θετικές συνέπειες στο τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, αφού οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι για τη διακίνηση του 60% του παγκόσμιου τουρισμού.
Νέο ΕΣΠΑ
Θέμα πρώτης προτεραιότητας, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης, θα αποτελέσουν οι τομείς της αγροτικής οικονομίας και της κτηνοτροφίας στη νέα προγραμματική περίοδο, με προγράμματα τριετή και βιώσιμα, με μετρήσιμα αποτελέσματα, ενώ έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη της αλιείας. Ο δε φάκελος για την ανάπτυξη του τουριστικού χαρακτήρα της είναι έτοιμος και μόλις ανοίξει το σχετικό πρόγραμμα θα υποβληθεί.
Την επίσκεψή του στον Καναδά, προσκεκλημένος της ομογένειας των Πελοποννησίων, ανακοίνωσε, επίσης, ο κ. Τατούλης, ως απαρχή ενός σχεδίου αναδημιουργίας των συνθηκών αλληλεγγύης με το ελληνικό στοιχείο των απανταχού ομογενών, το οποίο θα υλοποιήσουν με αντίστοιχες επισκέψεις και άλλα στελέχη της Περιφέρειας.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αεροδρόμιο της Τρίπολης, δήλωσε ότι παραμένει σε πρώτη προτεραιότητα και ότι μετά τη συνάντησή του με τον αρμόδιο υπουργό κ. Σταθάκη αναμένονται σύντομα εξελίξεις στο ζήτημα της προαπαιτούμενης νομοθετικής τροπολογίας για την υλοποίηση του έργου.
Σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο χαρακτήρισε για μία ακόμη φορά την Αναπτυξιακή Εταιρεία της Πελοποννήσου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, και τόνισε ότι όλοι πλέον αναγνωρίζουν ότι οι Αναπτυξιακές Εταιρείες ΟΤΑ συνιστούν σημαντικό αρωγό στην προσπάθεια ανάπτυξης της Περιφέρειας και έφερε ως παράδειγμα την πρόσφατη απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να συστήσει νέα Αναπτυξιακή Εταιρεία για το σκοπό αυτό. 

*** Πανδαισία λουλουδιών και φυτών στην 4η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμάτας
     
Αισίως στην 4η διοργάνωση φθάνει φέτος η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας, που θα διεξαχθεί κατά το διάστημα από 16 Μαΐου  έως τις 24 του μήνα αυτού.
H 4η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας θα λειτουργήσει στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Θα δώσει, δε, την ευκαιρία σε όσους την επισκεφθούν να θαυμάσουν και να αγοράσουν ανοιξιάτικα λουλούδια σε πανδαισία χρωματισμών, καθώς και φυτά, να πάρουν πληροφορίες από ειδικούς επιστήμονες για την καλλιέργεια και φροντίδα ανθέων και φυτών, αλλά και να μετάσχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Επίσης, θα διοργανωθούν εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά για παιδιά.
Όσοι φυτωριούχοι, ανθοπώλες, καταστηματάρχες με γεωργικά εφόδια κ.ά. ενδιαφέρονται να μετάσχουν στην 4η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας, ακόμη και από περιοχές εκτός Μεσσηνίας, μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση.
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από 9.00 έως 13.00 & από 18.00 έως 23.00, όλες τις ημέρες της λειτουργίας της. Πληροφορίες δίδονται από τις υπαλλήλους της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Δήμου Καλαμάτας, Στυλιανή Στάμου, τηλ. 27213 60844 και Αγγελική Σταματελοπούλου, τηλ. 27213 60846.

*** Για όσους αρνούνται να καταλάβουν    
      Επειδή, μάλλον, κάποιοι αρνούνται να κατανοήσουν τι σημαίνει κουλτούρα εκρηκτικών, όπως κατάλαβα από τηλεφωνήματα που δέχτηκα, να ζητήσω συγγνώμη για τη φωτογραφία με το ακρωτηριασμένο δάχτυλο από εφετινό περιστατικό, μπας και πάρουν χαμπάρι τι σημαίνει να παίζεις με τη φωτιά.
Ο ακρωτηριασμός δεν έγινε στο σαϊτοπόλεμο, αλλά υπάρχουν φωτογραφίες που απεικονίζουν παιδιά τα οποία τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και εφέτος, με την ανοχή των γονιών τους, ρίχνουν σαΐτες μπαίνοντας σ’ αυτή τη νοοτροπία. Άκουσα και τον όρο παιδικές σαΐτες, που δε χωρά στο κεφάλι μου. Αυτές δεν ακρωτηριάζουν, άραγε, δε σκοτώνουν; Είναι κάτι σαν νεροπίστολα;
Θα το ξαναπώ. Δεν είμαι κατά του εθίμου, αλλά η συμμετοχή σ’ αυτό πρέπει να γίνεται από ενήλικες. Επιπλέον, ερωτώ ευθέως την Αστυνομία: Γιατί δεν παρίσταται στην εκδήλωση;
Απαντώ ο ίδιος, γιατί η ερώτηση είναι ρητορική. Αν παραστεί, πρέπει να τους συλλάβει άπαντες, γιατί είναι παράνομη και γίνεται με τη χρηματοδότηση-ανοχή του Δήμου, χωρίς κανόνες ασφαλείας και τη δική της παρουσία, σε χώρους πια που δεν παρέχουν καμιά ασφάλεια και εγκυμονούν μεγαλύτερους κινδύνους για τους θεατές.
Εν κατακλείδι, θα το ξαναπώ: Δεν μπερδεύω το σαϊτοπόλεμο με τα υπόλοιπα περιστατικά από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που ήταν θανατηφόρα και ακρωτηρίασαν τρεις συνανθρώπους μας. Για κουλτούρα μιλάω... Ο νοών νοείτω...  του Δημήτρη Γιατράκου

*** Η ματωμένη κουλτούρα των εκρηκτικών   
    Θα το πιάσω από τη μούρη, που λένε, το πράγμα. Για εκείνους που απορούν πώς κάθε, σχεδόν, χρόνο, άλλοτε ελαφρύτερα, άλλοτε πολύ βαριά, όπως εφέτος, με δύο χαμένες ζωές και τρεις σακατεμένους, η Καλαμάτα και η Μεσσηνία πληρώνουν φόρο αίματος από κροτίδες, βεγγαλικά, μπομπάκια, βαρελότα, σαΐτες και ό,τι άλλου είδους αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, η απάντηση για τους Καλαματιανούς, κυρίως, είναι απλή. Πιτσιρικάδες μυούμαστε στα εκρηκτικά και την κουλτούρα τους γενιές τώρα κι αυτό έχει γίνει dna-κό.
Μέσω αυτού του «δρόμου» χάθηκαν τα δύο παλικάρια στο Άνω Γαρδίκι. Χάριν εντυπωσιασμού, πήγαν να κάνουν τη μεγάλη «μαγκιά»-βλακεία, πυροδοτώντας το, δεμένο με καλώδιο, βαρελότο μέσω καλωδίων παροχής ρεύματος της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να τους διαπεράσουν 20.000 volt...
Στο καπάκι, την επομένη, νεαρός έχασε τα δυο του χέρια και το μάτι του στην Καλαμάτα, όταν εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στα χέρια του, με το κακό να τριτώνει την επομένη στη Μεσσήνη, όταν δύο άνδρες, 61 και 62 χρόνων, ακρωτηριάστηκαν με τον ίδιο τρόπο.
Συγκυρία, θα πείτε. Σε καμία περίπτωση, όπως προανέφερα. Είναι κοινό μυστικό στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία γενικότερα, ότι παιδιόθεν οι αρσενικού γένους, και όχι μόνο, έχουμε ρίξει στρακαστρούκες, βαρελότα, μπομπάκια και ό,τι άλλο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μπορεί να κατεβάσει ο ανθρώπινος νους. Έχουμε παραστάσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον. Δυστυχώς!
Το κακό φέτος παράγινε και -δεν το λέω τετριμμένα-αν ο Δήμος και η Αστυνομία, τους οποίους, διαχρονικά, θεωρώ συνενόχους στο έγκλημα, δεν ελέγξουν την κατάσταση, από τύχη δε θα υπάρξουν κι άλλα θύματα στο μέλλον. Αναφέρω πρώτα το Δήμο, επειδή χρηματοδοτεί το έθιμο του σαϊτοπόλεμου, στο οποίο παίρνουν μέρος, όχι μόνο με τη συγκατάθεση, αλλά και την προτροπή των γονιών τους, ανήλικα παιδιά, με τους πανηλίθιους γονείς να τα καμαρώνουν κιόλας.
Κι από την άλλη, η Αστυνομία που επιβάλλεται να επιβλέπει το χώρο και να συλλαμβάνει ανήλικα και γονείς, με τους τελευταίους να περνάνε αυτόφωρο και να οδηγούνται στη φυλακή προς παραδειγματισμό και αποτροπή περιστατικών σαν αυτά που ζήσαμε εφέτος.
Όχι, δεν είχαμε νεκρούς στο σαϊτοπόλεμο, αλλά αναφερόμαστε στην κουλτούρα και τη νοοτροπία που κυριαρχεί στην πόλη, την οποία ο Δήμος, μέσω της χρηματοδότησης και της ανοχής του, νομιμοποιεί. Το παιδί που ρίχνει σαΐτες, εθισμένο στα εκρηκτικά, θα δοκιμάσει κι άλλα εκρηκτικά με φίλους του για να εντυπωσιάσει. Λειτουργεί σαν ναρκωτικό η ιστορία.
Για όσους δεν κατάλαβαν, εύχομαι να μην έχουν στο μέλλον θύματα στα σπίτια τους...   Του Δημήτρη Γιατράκου

*** Ο καιρός  σήμερα στην Καλαμάτα
     
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 17/4/2015 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, με τάση αύξησης από τις απογευματινές ώρες και μετά.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

*** ~* Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο! Δες πως θα το καθαρίσεις…  
 Σύμφωνα με τον Ιπποκράτη όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο και πρέπει να είναι καθαρό και πλήρως λειτουργικό. Ο καθαρισμός του εντέρου πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά στους 6 μήνες, με νηστεία, με φυσικά συμπληρώματα διατροφής και με βότανα. Τα παθογόνα βακτήρια υπάρχουν σε αφθονία στο περιβάλλον και η είσοδός τους στο σώμα είναι αναπόφευκτη. Εισέρχονται μέσα σε αυτό με τις τροφές, τον αέρα, το νερό και την επαφή με διάφορα αντικείμενα, προκαλώντας σημαντικές επιπλοκές και ασθένειες εξαιτίας των τοξικών, αλλεργιογόνων και καρκινογόνων ουσιών που εκκρίνουν. Η εγκατάσταση και η ανάπτυξη τους εξαρτάται από την αντίσταση των φιλικών βακτηρίων και του αμυντικού συστήματος. Λόγω του εξαιρετικά τοξικού περιβάλλοντος που ζούμε είναι αναγκαία η καθημερινή κατανάλωση τροφών που έχουν υποστεί φυσική ζύμωση (πχ λάχανο τουρσί, γιαούρτι, κεφίρ) και περιέχουν προβιοτικά, καθώς και η λήψη φυσικών συμπληρωμάτων που έχουν υψηλές συγκεντρώσεις ζωντανών μικρο-οργανισμών (προβιοτικά σε υγρή μορφή, όχι σε χάπια ή σκόνες, είναι νεκρά).Υπάρχουν διάφορα βότανα που είναι πολύ αποτελεσματικά για τον καθαρισμό του παχέος εντέρου. Μπορείτε να έχετε αυτά τα βότανα σε μορφή σκόνης, σε τσάι ή να τα λάβετε ως συμπληρώματα. Λιναρόσπορος: Μουσκεύετε 2 κουταλιές της σούπας σε 1,5 λίτρο νερό και το αφήνετε για όλη τη νύχτα. Το πρωί, το σουρώνετε και το πίνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προσοχή: Ο λιναρόσπορος δεν πρέπει να χρησιμοποιείται συχνά και για μεγάλα χρονικά διαστήματα από άτομα που υποφέρουν από διαταραχές της λειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα. Αντένδειξη: Ο λιναρόσπορος είναι απαγορευτικός στα εγκολπώματα και στις φλεγμονώδεις κολίτιδες. Ψύλλιο: Οι σπόροι του φυτού αυτού, προστατεύουν το γαστρεντερικό σύστημα λόγω της ποσότητας των φυτικών ινών και το θεραπευτικών στοιχείων που περιέχουν. Οι σπόροι του ψύλλιου απορροφούν το νερό και σχηματίζουν μία μεγάλη μάζα. Η μάζα αυτή (σε άτομα με δυσκοιλιότητα) διεγείρει το έντερο και το αναγκάζει να κινηθεί. Το ψύλλιο πρέπει να συνοδεύεται από μεγάλη ποσότητα νερού. Ιβίσκος: Ο ιβίσκος συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στον καλύτερο μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπιδίων. O ιβίσκος ενδείκνυται για τους υπέρβαρους με πρόβλημα δυσκοιλιότητας και αυξημένων λιπιδίων. Ετοιμάζετε έγχυμα με 1 κουταλάκι ιβίσκου σε 1 φλιτζάνι νερό. Πασιφλόρα, Ρολογιά: Είναι ένα πολύ καλό ηρεμιστικό φυτό που καταπολεμά τη σπαστικότητα του εντέρου. Δυόσμος: Το έγχυμά του φέρνει ανακούφιση σε όσους πάσχουν από σπαστική κολίτιδα…Θυμάρι: Το έγχυμά του είναι για δυσεντερίες. Ανακούφιση στο πεπτικό. Είναι αντιδιαρροϊκό. Ανακουφίζει από κολικούς. Αχίλλεα: Το έγχυμά της είναι για κολίτιδα, αντιφυσητικό δηλ αποβάλλει τα αέρια. Δενδρολίβανο: Το έγχυμά του είναι αντιφυσητικό και αντισυπτικό. Μάραθος: Το έγχυμά του είναι γαστροκινητικό και για τυμπανισμό. Κορίανδρος: Το έγχυμά του είναι γαστροκινητικό και βοηθάει στη δυσπεψία. Αγριοκύμινο: Το έγχυμά του είναι γαστροκινητικό και για τυμπανισμό. Μειώνει τη σήψη των τροφών, στο τελευταίο τμήμα του παχέος εντέρου. Γλυκάνισο: Το έγχυμά του ρυθμίζει τη λειτουργία των εντέρων. Για τυμπανισμό μαζί με δυόσμο. Κρεμμύδι: Για τις αιμορροΐδες πίνουμε το χυμό από 1 κουταλάκι γλυκού πριν το φαγητό (λαϊκή συνταγή).Αλόη: Ενισχύει τον περισταλτισμό του εντέρου. Χορηγείται συνήθως μαζί με σπασμολυτικά και άφυσσα βότανα, γιατί μπορεί να γίνουν επίπονες οι κενώσεις. Αντένδειξη: Σε κολίτιδα, Νόσο του CROHN, Εγκολπώματα. Ροδιά (φλοιός): Είναι στυπτικό ρόφημα και βοηθά στις διάρροιες και στις δυσεντερίες. Καθαρίζει το έντερο ως αποτοξινωτικό ρόφημα. Ερχόμαστε τώρα στα ισχυρά «Υπακτικά» τα οποία είναι: Η Σέννα (τα γνωστά μας φύλλα Αιγύπτου) και η Συναμική. Είναι από τα βότανα που φημίζονται για την υπακτική τους δράση, αλλά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για διάστημα μεγαλύτερο των 10 ημερών, καθώς προκαλούν εθισμό. Βέβαια μέσα σε όλα αυτά δεν ξεχνάμε το Λάδι και το Μέλι, τα οποία πρέπει να βρίσκονται παρόντα στην καθημερινή μας διατροφή. Επίσης Ακτινίδια και αποξηραμένα Δαμάσκηνα και Σύκα. Τα μήλα και τα αχλάδια περιέχουν πηκτίνη, μία διαλυτή φυτική ίνα που καθαρίζει το έντερο, ενώνεται με τα κόπρανα και βοηθάει στην αποβολή τους από το σώμα. Το καστανό ρύζι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και ενισχύει την υγεία του εντέρου και τις περισταλτικές του κινήσεις. Για να «δουλέψουν» οι φυτικές ίνες μην ξεχνάτε να πίνετε νερό, διαφορετικά οι φυτικές ίνες μπορεί να επιβαρύνουν την δυσκοιλιότητα και το φούσκωμα. Σημείωση: Το άρθρο έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα, για οποιοδήποτε πρόβλημα συμβουλεύεστε το γιατρό σας. -

 ***  Ηλεκτρική ράμπα για τη μεταφορά των ΑμεΑ στη θάλασσα αγοράζει ο Δήμος Καλαμάτας         
      
Τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα μπορούν να κολυμπήσουν πλέον στην παραλία της Καλαμάτας
Στην πατρίδα μας οι υποδομές που εξυπηρετούν άτομα με ειδικές ανάγκες δεν είναι επαρκείς. Ατυχώς, ο σχεδιασμός των κατασκευών απευθύνεται μόνο σε ανθρώπους χωρίς κανένα πρόβλημα. Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια αλλάζει σταδιακά η συγκεκριμένη πρακτική.
amea2.jpg
Για παράδειγμα, ο Δήμος Καλαμάτας πρόκειται να εγκαταστήσει ειδικό σύστημα στην πλαζ της Ανάστασης, το οποίο θα μεταφέρει στη θάλασσα τα άτομα με ειδικές ανάγκες που μετακινούνται με καροτσάκι.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ανακοίνωσε χθες ότι πρόκειται για μια ηλεκτρική ράμπα, που θα κοστίσει 35.000 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν από τους δημοτικούς πόρους. «Αυτό θα το κάνουμε γιατί το χρωστάμε στον κόσμο που έχει κινητικά προβλήματα» σχολίασε.
amea1.jpg
Επιπλέον, είπε ότι στην περιοχή πάνω από την πλαζ θα οριοθετηθούν και κάποιες θέσεις στάθμευσης για τα οχήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Αυτό θα γίνει σε συνδυασμό και με το έργο που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, για την ανάπλαση στην Ανάσταση.
Σημειώσαμε παραπάνω ότι μία ράμπα, σίγουρα δεν είναι αρκετή, αλλά είναι μια αρχή. Είναι επιτακτική ανάγκη ανάλογες ράμπες να δημιουργηθούν και σε άλλα σημεία της παραλίας. Η πρόσβαση στη θάλασσα είναι δικαίωμα όλων.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Στην Καλαμάτα το 1ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς
     
Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν στις 7.00 σήμερα το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite και θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή.
Την έναρξη του Φεστιβάλ, που συνδιοργανώνεται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα κηρύξει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Πέτρος Βλαχογεωργακόπουλος.
Στο βήμα θα τον ακολουθήσει ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος της διοργάνωσης, Μιχ. Αντωνόπουλος, με θέμα «Τι είναι και πού στοχεύει το Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και ελιάς Καλαμάτας».
Μετά τους χαιρετισμούς θα μιλήσει ο
Τζανέτος Καραμίχας, πρόεδρος ΠΑΣΕΓΕΣ, πρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Ελαιολάδου (Ε.Δ.Ο.Ε.Ε.), μέλος του Προεδρείου της COPA/COGECA, με θέμα «Οι προοπτικές ανάπτυξης της ελαιοκομίας και ο συνεργατισμός».
Η πρώτη ημέρα θα ολοκληρωθεί με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Είδαν τα μάτια μας γιορτές» του Στ. Χαραλαμπόπουλου (1ο βραβείο κοινού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2001, 2ο κρατικό βραβείο ποιότητας ντοκιμαντέρ 2001, 1ο βραβείο διεθνούς φεστιβάλ περιβαλλοντικού κινηματογράφου Teramo), προσφορά της εταιρείας παραγωγής «Περίπλους», σε συνεργασία με το «Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας».
  Η αυριανή ημέρα
Αύριο, οι εισηγήσεις έχουν ως εξής:
-10.30: Ι. Κυριακόπουλος, διευθυντής Δ.Α.Ο.Κ. Μεσσηνίας: «Μεσσηνιακό ελαιόλαδο. Υφιστάμενη κατάσταση. Δυνατότητες. Προοπτικές»
-10.45: Ι. Κολυβάς, γεωπόνος, μηχανικός, γεν. διευθυντής ΠΑΣΕΓΕΣ: «Ο συνεργατισμός στην Ελαιοκομία»
-11.00: Αντ. Παρασκευόπουλος, διευθυντής Δ.Α.Ο.Κ. Τριφυλίας: «Καινοτομικές προσεγγίσεις και γεωργία ακριβείας στην ελαιοκαλλιέργεια»
-11.15: Θαν. Γκέρτσης, καθηγητής Perrotis College Θεσσαλονίκης: «Νέα συστήματα πυκνών φυτεύσεων ελιάς για μηχανική συγκομιδή»
-12.15: Στ. Σταυριανός, γεωπόνος ΥΠΑΠΕ, Διεύθυνση Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Φωκίδας: «Ο παραδοσιακός ελαιώνας της Άμφισσας. Οικονομική και κοινωνική συμβολή»
-12.30: Νικ. Ζαχαριάδης, πρόεδρος ΑΣ Κριτσάς: «Ο ελαιοκομικός τομέας στην Κρήτη»
-12.45: Κων. Τερτιβανίδης: διευθυντής Δ.Α.Ο.Κ. Χαλκιδικής: «Ελαιοκομικός τομέας στην βόρεια Ελλάδα με έμφαση στην ελιά ΠΟΠ Χαλκιδικής»
-17.45: Ιορδ. Χατζηπαυλίδης, επίκουρος καθηγητής γενικής και γεωργικής μικροβιολογίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών: «Τα υγρά απόβλητα ελαιοτριβείων είναι απόβλητα;»
-18:00: Στ. Φριτζαλάς, μηχανολόγος, γενικός διευθυντής GEA Westafalia Hellas S.A.: «Τεχνολογία και ποιότητα ελαιολάδου»
-18.15: Καμβύσης Βασίλης, χημικός: «Ποιότητα και καινοτομία στην παραγωγή ελαιοκομικών προϊόντων: κινητήριες δυνάμεις ανταγωνιστικότητας για την Ελλάδα»
-18.30: Στ. Δρυς, γεωπόνος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Food Standard: «Οργανώσεις παραγωγών ελαιόλαδου και νέα προγραμματική περίοδος 2014 -2020. Η μεγάλη ευκαιρία για το ελληνικό ελαιόλαδο»
-19.30: Κων. Χαρτζουλάκης, γεωπόνος, Ινστιτούτο Ελαίας και Υποτροπικών Χανίων: «Η ελαιοκομία σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρούσα κατάσταση και προοπτικές»
-19.45: Antonio Coricelli, τυποποιητής ελαιολάδου (Ιταλία): «Οι τάσεις στην παγκόσμια αγορά του ελαιολάδου»
-20.00: Παν. Καραντώνης, οικονομολόγος, διευθυντής του ΕΣΒΙΤΕ και μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων της Εθνικής Διεπαγγελματικής Ελαιολάδου (Ε.Δ.Ο.Ε.Ε.): «Ελληνικό ελαιόλαδο: σε αναζήτηση εθνικής στρατηγικής».
  Σεμινάρια την Κυριακή
Την Κυριακή, τρίτη και τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένα σεμινάρια (workshops). Οι εισηγητές είναι καταξιωμένοι επιστήμονες και, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, η παρακολούθησή τους από τους επαγγελματίες του ελαιοκομικού τομέα θα είναι εξαιρετικά επωφελής. Όσοι, δε, τα παρακολουθήσουν, θα λάβουν βεβαίωση.
Το πρόγραμμα των σεμιναρίων έχει ως εξής:
Το 1ο Workshop, με τίτλο «Ορθές ελαιοκομικές πρακτικές», απευθύνεται κυρίως σε ελαιοπαραγωγούς, γεωπόνους, ελαιοτριβείς. Θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 12.00 το μεσημέρι. Εισηγήσεις θα αναπτύξουν οι:
-Κων. Τσορώνης, χημικός – ελαιολόγος, γευσιγνώστης ελαιολάδου: «Ορθές πρακτικές στη συγκομιδή, ελαιοποίηση, αποθήκευση και τυποποίηση για την παραγωγή εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου υψηλής αξίας»
-Θεόδ. Ποντίκης, γεωπόνος, εκπρόσωπος συλλόγου γεωπόνων ελευθέρων επαγγελματιών Μεσσηνίας: «Θρέψη και φυτοπροστασία της ελιάς»
-Ελευθ. Τζάμος, φυτοπαθολόγος – φυτίατρος, ομότιμος καθηγητής Φυτοπαθολογίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών: «Φυτοπαθολογικά προβλήματα της ελιάς στη δυτική Ελλάδα».
Το 2ο Workshop, με τίτλο «Mάρκετινγκ και εξαγωγές ελαιοκομικών προϊόντων», απευθύνεται κυρίως σε ελαιοτριβείς, τυποποιητές, μεταποιητές, εμπόρους, εξαγωγείς και αγροτουριστικές επιχειρήσεις. Θα διαρκέσει από τις 12.00 έως τη 1.30 μετά το μεσημέρι και εισηγήσεις θα αναπτύξουν οι:
-Γ. Παναγόπουλος, σύμβουλος καινοτομίας, Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ: «Το Δίκτυο Enterprise Europe Network στην υπηρεσία των τοπικών επιχειρήσεων: Πώς μία τοπική επιχείρηση στο χώρο των τροφίμων και του τουρισμού μπορεί να επωφεληθεί από διεθνικές συνεργασίες και ευρωπαϊκά προγράμματα»
-Παν. Ιγνατιάδης, σύμβουλος μεταφοράς τεχνολογίας, Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ: «Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων: Πώς μπορεί να επηρεάζει την ανάπτυξη μίας επιχείρησης»
-Γ. Βασιλόπουλος, ΑΝΕΛΙΞΗ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων: «Συνεργατικά σχήματα – clusters στην προώθηση των εξαγωγών».
Το 3ο Workshop, με τίτλο «Δυνατότητες χρηματοδότησης για ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών», απευθύνεται κυρίως σε ελαιοτριβείς, τυποποιητές, μεταποιητές, εμπόρους εξαγωγείς και αγροτουριστικές επιχειρήσεις. Θα διαρκέσει από τις 4.00 έως τις 5.30 το απόγευμα και εισηγήσεις θα αναπτύξουν οι:
-Γ. Παναγόπουλος, σύμβουλος καινοτομίας, Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ: «Horizon 2020: Χρηματοδοτικές ευκαιρίες για δράσεις έρευνας και καινοτομίας στο χώρο των τροφίμων, της αγροτικής παραγωγής και της βίο-οικονομίας»
-Παν. Ιγνατιάδης, σύμβουλος μεταφοράς τεχνολογίας, Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ: «Ευκαιρίες χρηματοδότησης από τη Στρατηγική Αδριατικής –Ιονίου 2014-2020. Πώς μία τοπική επιχείρηση μπορεί να συμμετέχει σε προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας. Συνέργειες σε το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2020».
  Άλλες εκδηλώσεις
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση γαστρονομίας στη 1.30 μετά το μεσημέρι, στις 5.30 το απόγευμα θα απονεμηθούν τα βραβεία του διαγωνισμού ποιότητας ελαιολάδου «Πανέλαιον» από τον Β. Δημόπουλο, επιστημονικό υπεύθυνο του εργαστηρίου γευσιγνωσίας ελαιολάδου ΤΕΙ Πελοποννήσου και στις 6.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Τα προβλήματα και οι προοπτικές των ελαιοκομικών ΠΟΠ προϊόντων».
Όλες τις ημέρες του συνεδρίου θα λειτουργεί και έκθεση προϊόντων σχετικών με την ελιά και το λάδι. Η έκθεση θα είναι σήμερα ανοιχτή από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ, αύριο από τις 10.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ και την Κυριακή από τις 10.00 το πρωί έως τις 7.30 το απόγευμα.   Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 
***
 
  *** Αθλητική  ενημέρωση  :

***  2οι  αγώνες  στο Ευρωμπάσκετ Πέμπτη 16-04-2015 :
Παίρνει «σκούπα» και... έρχεται με 100 η ΤΣΣΚΑ στην Αθήνα
~  ΤΣΣΚΑ Μόσχας - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   100-80 .- ^
 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ιερεθουέλο (Ισπανία), Παστούσιακ (Πολωνία)
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Δημήτρης Ιτούδης): Ντε Κολό 16 (2), Τεόντοσιτς 5 (1), Νίκολς 7 (1), Τζάκσον 5, Μαρκοϊσβίλι 9 (1), Κορόμπκοφ 3, Γουίμς 20 (3), Βοροντσέβιτς 3 (1), Καούν 9, Κριάπα 3 (1), Χάινς 4, Κιριλένκο 16 (4).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 14 (2), Γιάνκοβιτς 10 (2), Φώτσης 12 (2), Νέλσον, Παππάς 13 (1), Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 6 (2), Γκιστ 13, Μπατίστα 10, Μπλουμς, Λούντζης.

 Η «Φενέρ» έκανε το 2-0 επί της Μακάμπι με 82-67
~ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΜΑΚΑΜΠΙ  82-67 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 30-14, 50-34, 68-53, 82-67
Φενρμπαχτσε/Ούλκερ (Ομπράντοβιτς): Γκάουντλοκ 19 (1), Ζήσης 7 (2), Μπιέλιτσα 9 (1), Ερντέν 12, Μαχμούτογλου 3 (1), Μπογκντάνοβιτς 11 (3), Τσετίν, Σαβάς, Ζόριτς 3, Βέσελι 6, Σιπάχι 5 (1), Πρέλντζιτς 7
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Γκούντες): Πάργκο 16 (2), Χέινς, Σμιθ 7 (1), Ραντλ 13, Λίνχαρτ 12 (2), Τάιους 4, Κοέν, Οχαγιόν 2, Λάντεσμπεργκ 11 (1), Σχορτσανίτης, Αλεξάντερ 2, Φόρτε

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ/ΟΥΛΚΕΡ-ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 2-0

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Μακάμπι Τελ Αβίβ 80-72
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Μακάμπι Τελ Αβίβ 82-67
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 20/4 21:05 (Novasports 3)
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ*
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Μακάμπι Τελ Αβίβ*
*** Σε αναμετρήσεις για την προημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:~ Βόλφσμπουργκ­-Νάπολι 1-4Σκόρερ: 15΄ Ιγκουαϊν, 23΄,64΄ Χάμσικ, 77΄ Γκαμπιαντίνι - 80΄ Μπέντνερ
 Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λαχόθ (Ισπανία)
Κίτρινες: Μπέντνερ
 ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (Ντίτερ Χέκινγκ): Μπενάλιο, Νάλντο, Κνόχε, Ροντρίγκες, Καλιγκιούρι, Ντε Μπράιν, Σίρλε (64΄ Πέρισιτς), Λουίζ Γκουστάβο, Γκιλαβογκί (70΄ Αρνολντ), Βιεϊρίνια, Ντοστ (57΄ Μπέντνερ)
ΝΑΠΟΛΙ (Ραφαέλ Μπενίτεθ): Αντουχάρ, Μπρίτος, Μάτζιο, Γκουλάμ, Ραούλ Αλμπιόλ, Μέρτενς (60΄ Ινσίνιε), Χάμσικ (75΄ Γκαμπιαντίνι), Νταβίντ Λόπες, Ινλέρ, Καγεχόν, Ιγκουαΐν (86΄ Ενρίκε).

~ Ντιναμό Κιέβου-Φιορεντίνα 1-1

Σκόρερ: 36΄ Λενς - 90+2΄ Μπαμπακάρ
 Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)
Κίτρινες: Ντράγκοβιτς, Χασερίντι, Σίντορτσουκ, Λενς - Γκόμεζ, Χοακίν, Αλόνσο, Τόμοβιτς
 ΝΤ.ΚΙΕΒΟΥ (Σέρχι Ρεμπρόφ): Σοφκόφσκι, Ντανίλο Σίλβα, Αντούνες (24΄ λ.τρ. Βίντα), Ντράγκοβιτς, Χασερίντι, Σίντορτσουκ (68΄ Μπελχαντά), Ριμπάλκα, Μπουγιάλσκι (80΄ Σουμάκ), Λενς, Γιαρμολένκο, Τέοντορτσικ.
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Βιντσέντσο Μοντέλα): Νέτο, Γκονσάλο Ροντρίγκες, Σάβιτς, Αλόνσο, Τόμοβιτς, Μπάντελ, Φερνάντες, Χοακίν (68΄ Βάργκας), Μπόρχα Βαλέρο (83΄ Ακουϊλάνι), Γκόμεζ (77΄ Μπαμπακάρ), Σαλάχ.

~ Σεβίλη-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 2-1

Σκόρερ: 73΄ Μπάκα, 88΄ Σουάρεθ - 29΄ Ριαζάντσεφ
 Διαιτητής: Μπας Νίχαϊς (Ολλανδία)
Κίτρινες: Σουάρεθ - Ριαζάντσεφ, Γκαράι, Χάβι Γκαρθία
 ΣΕΒΙΛΗ (Ουνάι Εμερι): Ρίκο, Τρεμουλινάς, Κολοτζιέτσακ, Παρέχα, Κόκε (46΄ Σουάρεθ), Κριτσόβιακ, Ρέγες, Ιμπόρα (46΄ Εμπιά), Μπανέγκα, Βιντάλ, Γκαμεϊρό (64΄ Μπάκα).
ΖΕΝΙΤ ΑΓ.ΠΕΤΡ. (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Λοντίγκιν, Ανιούκοφ, Λομπάρτς, Λουίς Νέτο, Γκαράι, Ρόντιτς (65΄ Μογκίλεβετς), Ριαζάντσεφ (82΄ Τίμοσουκ), Σατόφ (75΄ Χοτζανιγιαζοφ), Χάβι Γκαρθία, Βίτσελ, Ροντόν.

~ Μπριζ-Ντνίπρο 0-0

Σκόρερ: -
Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
Κίτρινες: Ντε Μποκ, Βομερ - Φέντορτσουκ, Τσεμπεριάτσκο, Λέο Μάτος
 ΜΠΡΙΖ (Μισέλ Πρεντ'Ομ): Ράιαν, Ντε Φάου, Ντε Μποκ, Μέχελε, Σίμονς, Σίλβα, Βάσκες, Ρεφαέλοφ (89΄ Κόοπμαν), Φόρμερ, Ισκιέρντο (78΄ Ντίερξ), Ουλαρέ (72΄ Ντε Σούτερ)
ΝΤΝΙΠΡΟ (Μίρον Μάρκεβιτς): Μπόικο, Ντούγκλας, Λούτσκεβιτς (80΄ Μπρούνο Γκάμα), Φεντέτσκι, Κανκάβα, Λέο Μάτος, Τσεμπεριάτσκο, Φέντορτσουκ, Ρόταν (89΄ Μπέζους), Κάλινιτς (78΄ Σελέζνιοφ), Κονοπλιάνκα.
- Σεβίλη (Ισπανία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) 2-1
- Μπριζ (Βέλγιο)-Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ (Ουκρανία) 0-0
- Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Φιορεντίνα (Ιταλία) 1-1
- Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)-Νάπολι (Ιταλία) 1-4
Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν την Πέμπτη 23 Απριλίου
.


*** Τα αποτελέσματα των πρώτων προημιτελικών:
~ Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) - Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-0 22/4
~ Γιουβέντους (Ιταλία) - Μονακό (Γαλλία) 1-0 22/4
~ Πόρτο (Πορτογαλία) - Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 3-1 21/4
~ Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) - Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 1-3 21/4

***  «Το πράσινο έγινε ένα με το γαλάζιο της θάλασσας» (φωτογραφίες)
      
 
 
«Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα», «το όνειρο που αλλάζει χρώμα», «εκεί που το πράσινο έγινε ένα με το γαλάζιο της θάλασσας»… Δεν υπάρχουν καταλληλότερα λόγια από την ευχαριστήρια παρέμβαση της Χρυσοβαλάντης Λευτάκη εκ μέρους του Ακρίτα Κορώνης, ουσιαστικά και της Θύελλας Χαρακοπιού, αλλά και όλου του ποδοσφαιρικού κόσμου της περιοχής, προς το Δήμαρχο Πύλου Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, ο οποίος μετά από δεκαετίες κατόρθωσε να «δει ζεστά» και να βρει τον τρόπο να ξεπεράσει τα πολλαπλά εμπόδια που υπήρχαν ώστε το 2015 να εκσυγχρονιστεί και να παραδοθεί καταπράσινο (με φυσικό χλοοτάπητα) το γήπεδο του Μεμί! Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα με κάθε επισημότητα, παρουσία του κ. Καφαντάρη, της αντιδημάρχου Πελαγίας Λευτάκη και του Δημοτικού Συμβούλου Αδάμ Βασιλογιαννακόπουλου, προέδρων και μελών τοπικών συμβουλίων και άλλων εκπροσώπων τοπικών Αρχών.
Το «παρών» έδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας Αριστείδης Σταθόπουλος και τα μέλη του ΔΣ Λεωνίδας Οικονομίδης (αντιπρόεδρος) και Κώστας Κανελλόπουλος.
Δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι πρόεδροι των δύο ομάδων της περιοχής, του Ακρίτα Κορώνης, Δημήτρης Σιψάς και της Θύελλα Χαρακοπιού, Ηλίας Πανταζόπουλος και πολλοί από τους προκατόχους τους που είχαν κι αυτοί δώσει «μάχες» για την υλοποίηση του έργου.
Πολλοί φίλαθλοι και κάτοικοι της περιοχής γέμισαν τις κερκίδες, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι ποδοσφαιριστές του Ακρίτα και της Θύελλας, που μετά τον αγιασμό από τους ιερείς της Κορώνης και τους χαιρετισμούς (αναγνώστηκε επίσης γραπτό μήνυμα από το Βουλευτή Θανάση Πετράκο) εγκαινίασαν με ουσιαστικό τρόπο το γήπεδο. Με φιλικό αγώνα που είχε και …φιλικό αποτέλεσμα 1-1, με τον αρχηγό Κώστα Μουντζούρη να ανοίγει το σκορ στο α’ μέρος και τον Γιώργο Μπόκολο να ισοφαρίζει στην επανάληψη.
Τα καλά νέα όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς στα πλάνα της δημοτικής Αρχής είναι η κατασκευή βοηθητικού γηπέδου στη Φαλάνθη, κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο προκειμένου να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση το γήπεδο του Μεμί.  Φωτογραφίες: Χρυσοβαλάντη Λευτάκη
 
***  Στο Μόντε Κάρλο ο ΟΑ Καλαμάτας!
      
Δεν υπάρχει πιο ονειρεμένος συνδυασμός από το να ταξιδεύεις και να ασχολείσαι με το αγαπημένο σου χόμπι. Έχοντας σίγουρα αυτό κατά νου περίπου 20 μεγάλοι και μικροί αθλητές, αλλά και φίλοι του Ομίλου Αντισφαίρισης Καλαμάτας «πέταξαν» χθες για το Μόντε Κάρλο, όπου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά αγώνες του φημισμένου διεθνούς τουρνουά τένις.

***  Παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ. πεταλούδα (S9) ο Μιχαλεντζάκης   
Σε διεθνές μίτινγκ στο Βερολίνο Παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ. πεταλούδα (S9) ο Μιχαλεντζάκης
~ Θρίαμβος για την ελληνική κολύμβηση στο διεθνές μίτινγκ που φιλοξενείται στο Βερολίνο, καθώς ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ. πεταλούδα κατηγορίας S9 (αναπηρία στο άνω άκρο), στο πλαίσιο της 2ης ημέρας. Ο 17χρονος αθλητής κάλυψε την απόσταση σε 2:13.09 και κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε ο Ιταλός Φεντερίκο Μορλάτσι από τις 29 Απριλίου 2011 -επίσης στην γερμανική πρωτεύουσα- με 2:15.10.
Μέχρι τώρα, η ελληνική κολύμβηση έχει πανηγυρίσει δύο μετάλλια στο Βερολίνο αφού εκτός από το χρυσό του Μιχαλεντζάκη, στο βάθρο των νικητών βρέθηκε και ο Αριστείδης Μακροδημήτρης. Ο κάτοχος τριών Παραολυμπιακών μεταλλίων από τους Αγώνες του Λονδίνου, ήταν τρίτος στα 200μ. ελεύθερο κατηγορίας S2 με επίδοση 4:34.30 που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο ίδιος με 4:37.54 από τον Αύγουστο του 2014 στην Ολλανδία.
Στους τελικούς της πρεμιέρας, ο Γιάννης Κωστάκης ήταν 8ος στα 150μ. μικτής ατομικής με επίδοση 3:26.13 και ο Μιχαλεντζάκης 7ος στα 100μ. πεταλούδα με 1:02.37.
Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, οι Έλληνες κολυμβητές σημείωσαν ακόμη δύο πανελλήνια ρεκόρ με τους Νίκο Τσότρα στα 200μ. ελεύθερο S7 (2:38.37) και Χρυσούλα Αντωνιάδου στα 50μ. ελεύθερο S5 (49.94).
Θρίαμβος για την ελληνική κολύμβηση στο διεθνές μίτινγκ που φιλοξενείται στο Βερολίνο, καθώς ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ. πεταλούδα κατηγορίας S9 (αναπηρία στο άνω άκρο), στο πλαίσιο της 2ης ημέρας. Ο 17χρονος αθλητής κάλυψε την απόσταση σε 2:13.09 και κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε ο Ιταλός Φεντερίκο Μορλάτσι από τις 29 Απριλίου 2011 -επίσης στην γερμανική πρωτεύουσα- με 2:15.10.
Μέχρι τώρα, η ελληνική κολύμβηση έχει πανηγυρίσει δύο μετάλλια στο Βερολίνο αφού εκτός από το χρυσό του Μιχαλεντζάκη, στο βάθρο των νικητών βρέθηκε και ο Αριστείδης Μακροδημήτρης. Ο κάτοχος τριών Παραολυμπιακών μεταλλίων από τους Αγώνες του Λονδίνου, ήταν τρίτος στα 200μ. ελεύθερο κατηγορίας S2 με επίδοση 4:34.30 που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο ίδιος με 4:37.54 από τον Αύγουστο του 2014 στην Ολλανδία.
Στους τελικούς της πρεμιέρας, ο Γιάννης Κωστάκης ήταν 8ος στα 150μ. μικτής ατομικής με επίδοση 3:26.13 και ο Μιχαλεντζάκης 7ος στα 100μ. πεταλούδα με 1:02.37.
Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, οι Έλληνες κολυμβητές σημείωσαν ακόμη δύο πανελλήνια ρεκόρ με τους Νίκο Τσότρα στα 200μ. ελεύθερο S7 (2:38.37) και Χρυσούλα Αντωνιάδου στα 50μ. ελεύθερο S5 (49.94).


***      BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4125 video. - 4141.-    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   2449    video.-  2479.-            https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 450   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.-
- βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9024  βίντεο   .- 

    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4009.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 382. -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    979/ 1000.. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
 *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   384 .-      
https://twitter.com/  ,   
  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    972/ 1000.. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   376 .-      
https://twitter.com/  ,   Skoulikas  @stamos01                                      
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .- 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 368  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-  
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   , 
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 73/140 .-

 *** ΑΠΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015  :
~ ARFARA NEWS - ΕΠΙΛΟΓΕΣ 1 Γαλατάσαράϊ- Παναθηναϊκος 84-86 27/03/2015 P1010779   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/84-86-27032015-p1010779.html .-
~ ARFARA NEWS Κυριακή 29  Μαρτίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-29-2015.html  .-
~ ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης   Δευτέρα  30  Μαρτίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/30-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  ενημέρωση Τρίτη  31  Μαρτίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html .-
~ ARFARA NEWS Η Εφημερίδα  μας Τρίτη 31 Μαρτίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html ,
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  :
~ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  Ενημέρωση Τετάρτη  01  Απριλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA NEWS , Ειδήσεις Ενημέρωση , Πέμπτη  02  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-02-2015.html , .-
~ ARFARA NEWS Ειδήσεις Ενημερώσεις  Παρασκευή 03   Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-03-2015.html .-
~ARFARA  NWES   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  03  Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-03-2015.html .-
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Απριλίου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-04-2015.html .-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  04  και  05  Απριλίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/04-05-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-05-2015.html .-
~ Ειδήσεις  Ενημέρωση  Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : Σήμερα  Κυριακή των Βαϊων  !   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/04/05-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Μ. Δευτέρα 06  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-06-2015.html .- 
~ARFARA  NEWS  ,  Το αγιάζι  της ενημέρωσης ,  Μ. Τρίτη 07  Απριλίου 2015 :ΕΒΔΟΜΑΔΑ   ΑΓΙΩΝ ΠΑΘΩΝ !   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-07-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης Μ.Τετάρτη  08  Απριλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-08-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Εβδομάδα ΠαθώνΜ. Πέμπτη  09  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-09-2015.html .-
~* ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι της Ενημέρωσης , Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-10-2015.html
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Σάββατο 11 Απριλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-11-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή Πάσχα , Λαμπρή , Ανάστασης !  12  Απριλίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-12-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα ,  13  Απριλίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-13-2015.html .-
~ ARFARA NEWSΤο  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  15  Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-15-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  16   Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-16-2015.html . .-  
~   ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  17  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-17-2015.html .-
~

Γραφόμενα εν τάχη :
 

Η λαθρομετανάστευση αποτελεί υγειονομική βόμβα για τη χώρα...
Με μαθηματική ακρίβεια θα εκτινάξει στα ύψη την εγκληματικότητα...
Πέραν αυτών, όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή, ξένα κέντρα και υπηρεσίες της αλλοδαπής με μιά καλοστημένη προβοκάτσια θα τους χρησιμοποιήσουν για να κάψουν όχι μόνο την Αθήνα αλλά ολόκληρη την Ελλάδα. Θα μιλάμε τότε για αμέτρητους νεκρούς Έλληνες!!!!!
Ας ξεχάσουν κάποιοι...
τις ιδεοληψίες τους-αφού μπροστά στον κίνδυνο μια μικρή και αμελητέα ποσόστωση της κοινωνίας συμμερίζεται αυτές πλέον τις απόψεις- γιατί κατάντησαν την πατρίδα μας ξέφραγο ''αμπέλι''...
Καραβιές έρχονται καθημερινά από τα νησιά του Αιγαίου και οι ''κατατρεγμένοι'' με τα κινητά πολυτελείας κατευθύνονται άπαντες στο κέντρο των Αθηνών...Τι θα γίνει?
Το αφήνω στη φαντασία σας!!!!!

~  καλή δύναμη σε όλους με θετική σκέψη κ μακριά από κακούς λογισμούς πού συντομεύουν την απλή αλλά πολύτιμη ζωή μας!!!!!
~* ''Είσαι άνθρωπος; γίνε αγάπη' 'π. Ανανίας

~* Σταυρική Αγάπη...έως τέλους!!!!
~* Χριστός Ανέστη!
Είθε η Ανάσταση του Κυρίου μας να σημάνει την προσωπική μας ανάσταση κ την ανάσταση της πατρίδας μας, που περνά δύσκολες μέρες!!
Χρόνια πολλά!!!

~* Πονάω Χριστέ μου, γιατί σε λύπησα....
~* Κοίταξέ με κ πράξε κατά το έλεός Σου. Χτύπησε κ θεράπευσε, ρίξε με κ ανύψωσέ με. Σιωπώ μπροστά στην άγια θέλησή Σου κ μπροστά στις κρίσεις σου για μένα. Προσφέρω τον εαυτό μου ως θυσία προς Εσένα. Δεν υπάρχει μέσα μου άλλη επιθυμία παρά μόνο να εκπληρώσω το θέλημά Σου.
Κύριε, δεν ξέρω τι να ζητιανέψω από Εσένα. Μόνο Εσύ γνωρίζεις τι μου χρειάζεται.

~* Κύριε μου
εγώ κρύβομαι από τους ανθρώπους. Αλλά θέλω Εσύ να με δεις όπως είμαι! Αυτή που είμαι. Να με αγαπάς όπως είμαι. Να μη με μαλώσεις. Γιατί δεν αντέχω να με μαλώνεις. Γιατί απογοητεύομαι εύκολα αν με τσακίζεις...

~* Η Φώτο αυτή, είναι αφιερωμένη στα φεγγάρια που πάντα με πρόσεχαν! Στις νύχτες που πάντα με ταξίδευαν! Σε όνειρα που κρύφτηκαν μέσα σε όνειρα περίεργα, ρομαντικά! Σε βράδια σαν το αποψινό, που στον απόηχο της μέρας, σκέψεις γεννήθηκαν.
~* Κύριε Ιησού Χριστέ, Πρεσβείες της Θεοτόκου, πλημύρισε με Χρηστότητα την καρδιά μου κ την καρδιά κάθε πλάσματός Σου, ως εν Ουρανό κ επί της Γης.  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
~* Είστε και σεις που "γιορτάζετε" το Πάσχα όλο τον χρόνο: "σταυρώνετε" όσους σας κάνουν καλό, "σουβλίζετε" όσους είναι καλύτερα από σας, "εύχεστε τα καλύτερα" μόνο σε σας...σε όλους τους υπόλοιπους λοιπόν, Χρόνια Πολλά & καλά!
~* Και τελικά Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή σου που πρέπει να διαλέξεις το δρόμο που θα τραβήξεις και αυτή σου η επιλογή θα καθορίσει ολόκληρη την ζωή σου. Και σχεδόν πάντα αυτή η στιγμή έρχεται όταν δεν είσαι καν σε θέση να επιλέξεις τι είναι σωστό και τι λάθος..
~* Η αληθινή ομορφιά σε μια γυναίκα, αντανακλάται από την ψυχή της
Την ομορφιά μιας γυναίκας, πρέπει να τη δει κανείς μέσα από τα μάτια της, επειδή αυτή είναι η πύλη προς την καρδιά της.

~* Οταν η ζωη σου δωσει πολλα χαστουκια, φοβασαι ακομα και το χαδι. ,m.
~* Άνθρωποι έρχονται και φεύγουν από τις ζωές μας.. Αλλά δε φεύγουν ποτέ από τις καρδιές μας.. Δε φεύγουν ποτέ από την σκέψη μας...Μένουν σαν ανάμνηση σαν παραμύθι… Άλλωστε η αγάπη δεν έχει λογική.. Η καρδιά δε ρωτάει ΠΟΤΕ ποιον πρέπει να αγαπήσουμε.
~* Ίσως κάποτε μπω και εγώ στο μυαλό σου όπως εισβάλεις εσύ στο δικό μου.
~* ΑΝΤΡΑ ΛΟΓΙΖΩ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΣΠΑΘΙ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΕΙ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΤΙΜΑΕΙ!!!!~
~* .....ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥ, ΟΛΟ ΑΓΑΚΑΘΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΙ!!!!ΠΑΝΤΟΥ ΦΥΤΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ, ΠΑΝΤΟΥ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ
ΘΛΙΨΗ.....ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ ΚΑΘΕ ΑΝΗΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ
ΓΟΛΓΟΘΑΣ ....ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΟΓΧΗ....ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ
ΣΤΙΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΗ ΣΑΝ ΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ ΘΑ ΕΣΤΑΖΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅