ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 04 Απριλίου 2015

ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Απριλίου  2015 :


4 Απριλίου 
Οσίων Γεωργίου του εν τω Μαλέω (1), Ζωσιμά (2), Πλάτωνος του Στουδίτου (ς΄ αι.), Θεωνά αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης. Νικήτα ιερομάρτυρος του εν Σέρραις αθλήσαντος (†1808).Μαρτύρων Αγαθόποδος και Θεοδούλου, των Θεσσαλονικέων. Φερβούθης, Πουπλίου, Θεωνά, Συμεώνος και Φερβίνου.

(1) Ο όσιος Γεώργιος από μικρή ηλικία έδειξε την ευσέβειά του και την αγάπη του προς το Θεό. Όμως οι γονείς του, παρά τις παρακλήσεις του, θέλησαν να τον νυμφεύσουν. Ο Γεώργιος εγκατέλειψε το πατρικό σπίτι και αποσύρθηκε σε μοναστήρι όπου εκάρη μοναχός και αφοσιώθηκε με θέρμη στη νηστεία, την αυστηρή άσκηση, την εγκράτεια και τη μελέτη των Θείων Γραφών. Γρήγορα έφθασε σε υψηλό σημείο ηθικής και πνευματικής τελειότητας ώστε πλήθος κόσμου συνέρεε στο Μοναστήρι για να συμβουλευτεί τον όσιο και να του ζητήσει να προσευχηθεί για κείνους στο Θεό. Το γεγονός αυτό ανάγκασε το Γεώργιο να αποσυρθεί στο Όρος Μαλαιό όπου ησύχαζε. Και εκεί όμως κατέφυγε πλήθος μοναχών τους οποίους ο άγιος καθοδηγούσε στην πίστη και στην άσκηση. Τόσο πρόκοψε πνευματικά και έγινε ξακουστός σ` όλη την αυτοκρατορία ώστε και πολλοί ανώτεροι ζητούσαν τις συμβουλές του και την προσευχή του. Σε μεγάλη ηλικία παρέδωσε οσιακά την μακάρια ψυχή του στον πανάγαθο Θεό, τον οποίο τόσο αγάπησε, ύμνησε και διακόνησε.
(2) Ο όσιος Ζωσιμάς από νεαρή ηλικία ασκήθηκε σε όλα τα είδη των αρετών. Επισκέφθηκε και άκουσε περί τους χίλιους διακρινόμενους για την αρετή τους ασκητές. Αργότερα εγκαταστάθηκε στο Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου κοντά στον Ιορδάνη ποταμό. Εκεί αφιερώθηκε στην αυστηρή άσκηση και νηστεία. Γι` αυτό κατά τις νηστίσιμες ημέρες της Μεγ. Τεσσαρακοστής έφευγε στην έρημο για αυστηρότερη άσκηση. Εκεί συνάντησε και την οσία Μαρία την Αιγυπτία την οποία, αφού κατήχησε και καθοδήγης , επισκεπτόταν μία φορά το χρόνο για να την κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων. Μετά δε το θάνατό της την εκήδευσε και τη έθαψε. Εκοιμήθη ειρηνικά σε βαθύτατο γήρας.
~ 04/04 Απολυτίκιο του Αγ. Γεωργίου εν Μαλεώ - 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/UyqnWIVTEgA ,


***  Ήρθαν  τα  χελιδόνια  , ήρθε  η  Άνοιξη  !  :
Τα  χελιδόνια ήρθαν  01/04/2015 άνοιξη : http://youtu.be/isPm-onrt4w ,


***  Επίθεση Κεγκέρογλου από την Καλαμάτα σε κυβέρνηση και Φώτη Κουβέλη
      
  
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ο ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Την κρισιμότητα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ για την πορεία της παράταξης, τόνισε χθες ο βουλευτής Ηρακλείου Β. Κεγκέρογλου, μιλώντας στην πρώτη προσυνεδριακή εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Καλαμάτα. Ο κ. Κεγκέρογλου επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της κυβέρνησης, ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει ως υπαίτιο για τα όσα συνέβησαν και οδήγησαν τη χώρα σε εκλογές, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.
Όπως ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, η χώρα είχε μπει σε ένα οδικό χάρτη και κατάφερε από το έλλειμμα των 36 δις ευρώ που παρέλαβε, να το μετατρέψει σε πλεόνασμα, μια διαφορά που όμως δεν έγινε αντιληπτή στην κοινωνία καθώς δεν ολοκληρώθηκε η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει να καταβάλλεται. Είπε επίσης ότι ενώ με την τελευταία αξιολόγηση η χώρα θα έμπαινε σε πιστωτική γραμμή, που θα οδηγούσε σε έξοδο από το Μνημόνιο, καθώς θα μπορούσε να χρηματοδοτείται με χαμηλό επιτόκιο από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το ΔΝΤ, αν δεν έδιναν οι αγορές, οι πολίτες επέλεξαν μια νέα κυβέρνηση που πόνταρε στον πόνο και τα προβλήματα και δημιούργησε ελπίδες με παροχές 18 δισ ευρώ. Πρόσθεσε ότι η νέα κυβέρνηση έδωσε βάρος στην επικοινωνία, χωρίς όμως αποτέλεσμα και προοπτικές, κατέρρευσε το μύθο της μη διαπραγμάτευσης, ενώ επιχείρησε στο πλαίσιο συσπείρωσης της εσωκομματικής της αντιπολίτευσης, να οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο.
Μίλησε και για τη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τους λόγους που οδηγήθηκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο, χωρίς να περιλαμβάνεται η περίοδος της διακυβέρνησης Καραμανλή, κατά την οποία διπλασιάστηκε το δημόσιο χρέος, καταβαραθρώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης και έγινε «πάρτι» στο δημόσιο με τη δημιουργία 336 αδρά αμειβόμενων επιτροπών, εξηγώντας πως αυτό γίνεται στο πλαίσιο της συμφωνίας με αυτό το κομμάτι της Δεξιάς, που εξέλεξε πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Παυλόπουλο.
Αναφερόμενος στη συγκυβέρνηση, μετά τις εκλογές του 2012, σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ συμμετείχε υπεύθυνα προκειμένου να ορθοποδήσει η χώρα και το κατάφερε, μόνο στην πραγματική οικονομία.
Σε άλλο σημείο, είπε πως κάθε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας συνδέεται με συγκεκριμένα πρόσωπα. «Ο κ. Κουβέλης και το 2012 μας οδήγησε στις διπλές εκλογές και τώρα έβγαλε τον ΣΥΡΙΖΑ μη δεχόμενος να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τώρα θέλει να γίνει υπουργός», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η διαδικασία συνεχίστηκε με το γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Ι. Χριστόπουλο να αναφέρεται στα του προσυνεδριακού διαλόγου, αλλά και με τοποθετήσεις των παρισταμένων.    Του Χ. Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας 
 
***  Προώθηση της υποψηφιότητας της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας αποφάσισε το Δ.Σ. Μεσσήνης
     
Τη σύμφωνη γνώμη και του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης απέσπασε η προσπάθεια του Δήμου Καλαμάτας να διεκδικήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021. Στο φάκελο που ετοιμάζει η Καλαμάτα μπορούν να ενταχθούν, όπως ειπώθηκε, εκδηλώσεις ή άλλες δράσεις που θα γίνουν στο Δήμο Μεσσήνης, ο οποίος θα επωμιστεί μέρος του κόστους.
Τη σχετική ενημέρωση έκαναν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Νικ. Μπασακίδης και ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας KALAMATA:21, Έκτ. Τσατσούλης.
Ο κ. Τσατσούλης κάλεσε το Δήμο Μεσσήνης σε συνεργασία με τη διάθεση στοιχείων από την περιοχή, αλλά και ατόμων που μπορούν να στελεχώσουν τις διάφορες ομάδες εργασίας του Γραφείου Υποψηφιότητας, που έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζουν το φάκελο υποψηφιότητας, ενώ παρουσίασε και το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί, σημειώνοντας πως υπάρχει ένα διάστημα τεσσάρων ετών από τη στιγμή που θα αποφασιστεί η υποψηφιότητα μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.
Όσον αφορά στο κόστος του προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί το 2021, εφόσον η Καλαμάτα ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα, ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας ανέφερε πως δεν μπορεί ακόμη για να υπολογιστεί. Τυπικά, συνέχισε, το αναλαμβάνει η πόλη που ανακηρύσσεται Πολιτιστική Πρωτεύουσα, αλλά ουσιαστικά το μοιράζονται η πόλη, η Περιφέρεια και η Πολιτεία. Το ποσό που αναλογεί στην πόλη θα καλυφθεί από το Δήμο, χορηγίες, αλλά και τους Δήμους που υποστηρίζουν την Καλαμάτα και θα ωφεληθούν και οι ίδιοι.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γ. Τσώνης, τόνισε ότι η Μεσσήνη υποστηρίζει το γειτονικό Δήμο σε αυτή τη διεκδίκηση με όλες της τις δυνάμεις, και πρόσθεσε ότι η επιτυχία του εγχειρήματος θα αφορά σε όλη τη Μεσσηνία και όχι μόνο στην Καλαμάτα.
Τα ίδια επιχειρήματα χρησιμοποίησαν και οι επικεφαλής των συνδυασμών της μειοψηφίας, Στ. Αναστασόπουλος, Δημ. Σαμπαζιώτης και Κων. Αποστολόπουλος.
Την παροχή βοήθειας και υποστήριξης του Δήμου Καλαμάτας, εκτός από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, έχουν αποφασίσει τα Δημοτικά Συμβούλια Πύλου-Νέστορος, Δυτικής Μάνης και Τριφυλίας και απομένει μόνο αυτή του Δ.Σ. Οιχαλίας.  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

*** 90.000 δόσεις ηρωίνης στον καταυλισμό των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα!!!
       
Εικοσιένα άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία σήμερα το πρωί , παρόντος του εισαγγελέα κ. Σταύρου,  για διακίνηση ηρωίνης στον καταυλισμό των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας.
Τα ναρκωτικά φυλάσσονταν σε κρύπτες έξω από τον καταυλισμό και σύμφωνα με πληροφορίες τα διακινούσαν παιδιά προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη οι έμποροι. Πελάτες  εκτός από   Μεσσήνιους είναι και κάτοικοι γειτονικών νομών,  που  επισκέπτονταν τον καταυλισμό είτε για να πάρουν τη δόση τους είτε για να μεταπωλήσουν.  

***  Στους Γαργαλιάνους η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων Τριφυλίας (φωτογραφίες)
      
  Στους Γαργαλιάνους η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων Τριφυλίας. Αυτή την απόφαση έλαβε λίγο πριν τα μεσάνυχτα το ΔΣ Τριφυλίας μετά από πρόταση του δημάρχου Π Κατσίβελα και με τις ψήφους - μόνο - της Συμπολίτευσης!
Με την απόφαση αυτή υπήρξαν αντιδράσεις, ενστάσεις, διαφωνίες από σύσσωμη την αντιπολίτευση, αφού ισχυρίστηκε  ότι είναι μια απόφαση χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση, μελέτη και είναι έωλη.

*** Εκδήλωση σήμερα στο Πανεπιστήμιο για τους ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα ΕΟΚΑ
     
Εκδήλωση για τους ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ θα διεξαχθεί σήμερα Σάββατο, 4 Απριλίου, από τις 12.30 έως τη 1.30 μετά το μεσημέρι, στην «Αίθουσα Αρνόκουρου» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, έπειτα από πρωτοβουλία της Γεωργίας Λιβιέρη, μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Τμήματος Ηθικής Φιλοσοφίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίου Τύπου: «Με βαθιά συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια θα τιμήσουμε και θα μνημονεύσουμε τους αθάνατους ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, που θυσίασαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν για τη λευτεριά της πατρίδας μας, την ίδια τους τη ζωή. Ο αγώνας των Κυπρίων, που γράφτηκε στην ιστορία μ’ ένα κλωνάρι δάφνης, πέρασε στις εκτάσεις της αιωνιότητας».

*** Το νέο βίντεο της Costa Navarino αποκαλύπτει μία μοναδική ελληνική ιστορία, με επίκεντρο τη Μεσσηνία
     
Το νέο της βίντεο, με τη σκηνοθετική ματιά της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, τη διεύθυνση φωτογραφίας του υποψήφιου για Oscar, Φαίδωνα Παπαμιχαήλ και παραγωγή της Faliro House, παρουσίασε η Costa Navarino.
Το παρθένο τοπίο, οι κρυμμένοι θησαυροί ενός ιστορικού τόπου, οι άνθρωποί του και οι παραδόσεις τους, έχουν τον πρώτο ρόλο σε αυτό το σύντομης διάρκειας κινηματογραφικό ταξίδι, αποτίνοντας φόρο τιμής στην Ελλάδα και στη Μεσσηνία.
Μια ιστορία που μένει χαραγμένη στη μνήμη, μία αυθεντικά μεσσηνιακή εμπειρία αποτυπώνεται από το φακό της διεθνώς αναγνωρισμένης σκηνοθέτιδος Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι ένα οπτικό ποίημα, μια ωδή σ’ έναν τόπο μοναδικής ομορφιάς και σε μια Ελλάδα που παραμένει πάντα πιστή στον εαυτό της, μέσα απ’ τους αιώνες».
Η Costa Navarino είναι το σημείο εκκίνησης για μια μοναδική εξερεύνηση σε μέρη όπου η έννοια της φιλοξενίας, βαθιά ριζωμένη στις ελληνικές ρίζες, αγκαλιάζει κάθε επισκέπτη. «Αν και ήμασταν ξένοι, ο τόπος μάς καλοδέχτηκε», όπως αφηγείται ένας εκ των πρωταγωνιστών.
Βαδίζοντας στα χνάρια των αρχαίων μέσα από μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής σημασίας, ανακαλύπτοντας την πλούσια φύση της περιοχής, αυτό το οπτικό ταξίδι δείχνει πώς κάθε μέρα σε αυτόν το βραβευμένο προορισμό της Μεσογείου, γίνεται μια ξεχωριστή εμπειρία: «Τον τόπο αυτό τον σέβονταν και τον αγαπούσαν, για να διατηρηθεί μοναδικός για χιλιάδες χρόνια».
Αυτή η νέα παραγωγή, εκφράζει τη φιλοσοφία της ΤΕΜΕS, του Φορέα Ανάπτυξης της Costa Navarino, για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη με γνώμονα την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, το σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες, τα ήθη και έθιμα του τόπου. Την ανάπτυξη που έχει στόχο να τοποθετήσει τη Μεσσηνία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, ως έναν ποιοτικό, αειφόρο προορισμό.
Στη νέα ιστοσελίδα της CostaNavarino, αποκαλύπτεται αυτή η ξεχωριστή διαδρομή: costanavarino.com/gr
Κύριοι συντελεστές της ταινίας είναι:
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη Παραγωγή: Faliro House
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Φαίδων Παπαμιχαήλ Οπερατέρ: Sean Price Williams, Ηλίας Αδάμης, Μοντάζ: Matt Johnson
Μουσική: Μαριλένα Ορφανού
 Faliro House
Η FaliroHouse δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής κινηματογράφου, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ξεκίνησε το 2008 από τον Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο με την ταινία Οι Ιππείς Της Πύλου, του Νίκου Καλογερόπουλου. Έκτοτε έχει παράξει ή συμπαράξει περισσότερες από 25 ταινίες μεγάλου μήκους, συμπεριλαμβανομένων των: Knight of Cups (2015) του Terrence Malick, με τους Natalie Portman, Christian Bale και Cate Blanchett (Berlinale 2015 - Επίσημο Διαγωνιστικό), Queen Of Earth (2015) του Alex Ross Perry, με την Elisabeth Moss (Berlinale 2015), Stratos (2014) του Γιάννη Οικονομίδη με τον Βαγγέλη Μουρίκη (Berlinale 2014 - Επίσημο Διαγωνιστικό), Love Is Strange (2014) του Ira Sachs, με τους Alfred Molina, John Lithgow και MarisaTomei (Sundance 2014, Berlinale 2014), Νορβηγία (2014) του Γιάννη Βεσλεμέ (Karlovy Vary 2014), Για Πάντα (2014) της Μαργαρίτας Μαντά (Cairo 2014 - Βραβείο Σκηνοθεσίας), Listen Up Philip (2014) του Alex Ross Perry, με τους Jason Schwartzman και Elisabeth Moss (Locarno 2014 -Βραβείο Επιτροπής, Sundance 2014, New York Film Festival 2014), Before Midnight (2013) του Richard Linklater, με τους Ethan Hawke και Julie Delpy (Sundance 2013, Berlinale 2013, Υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου 2014), Miss Violence (2013) του Αλέξανδρου Αβρανά (Venice 2013 - Βραβείο Σκηνοθεσίας, Βραβείο Πρώτου Ανδρικού Ρόλου, Stockholm Film Festival 2013 - Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου), Only Lovers Left Alive (2013) του Jim Jarmusch με τους Tom Hiddleston και Tilda Swinton (Cannes 2013 - Επίσημο Διαγωνιστικό).
Video:  Costa Navarino Νέο Βίντεο 2015  , https://youtu.be/6y4Xeib4OTo ,

*** Η γνωστή αφίσα έκανε πάλι την εμφάνισή της στην Καλαμάτα
     
Την αφίσα που είναι κατά του ανοίγματος της Κυριακής είδαμε κολλημένη σε κάποια καταστήματα της Καλαμάτας.
Επίσημα και στην πόλη μας θα ανοίξουν τα καταστήματα που ανήκουν σε αλυσίδες, ενώ αρκετοί καταστηματάρχες θα περιμένουν «στη γωνία» για να δουν τι θα κάνουν ανταγωνιστές τους και ανάλογα να πράξουν και οι ίδιοι.
Π.Μπ. 
 
*** Εργασίες στον ποδηλατόδρομο στο λιμάνι Καλαμάτας
     
Ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας ότι τη Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου και τη Μεγάλη Τετάρτη 8 του μήνα, θα γίνουν εργασίες επισκευής της διάβασης του ποδηλατοδρόμου στην αρχή της οδό Ναυαρίνου, στην περιοχή του λιμένα Καλαμάτας.
Για την εκτέλεση των εργασιών και μέχρι την ολοκλήρωσή τους, στο τμήμα της οδού Ναυαρίνου από την οδό Τσαμαδού (αποθήκες λιμανιού) έως την οδό Κανάρη, θα λειτουργεί μόνο η μία λωρίδα κυκλοφορίας και η κυκλοφορία θα διεξάγεται εναλλάξ. Συνιστάται στους οδηγούς να αποφεύγουν το εν λόγω σημείο και να προτιμούν άλλους δρόμους για τις μετακινήσεις τους (οδό Φαρών, οδό Κρήτης).
Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών φαινομένων που δε θα επιτρέπουν την εκτέλεση των εργασιών, αυτές θα μετατεθούν στις επόμενες ημέρες.
 
*** Απειλή πύρινου ολέθρου στη Μεσσηνία...
      
Οι τεράστιες ελλείψεις προμηνύουν τα χειρότερα εν όψει καλοκαιριού
Δεν έχουν δοθεί λεφτά για να καθαριστούν οι δασικοί δρόμοι
Αποδεκατισμένες εμφανίζονται πλέον οι δασικές υπηρεσίες, καθώς, όπως αποδείχτηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και μηχανήματα, μαζί με την καθυστερημένη εκταμίευση πιστώσεων, δεν επιτρέπουν την έγκαιρη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου.
Η χθεσινή συνεδρίαση του αρμόδιου οργάνου απέδειξε ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε αρκετούς τομείς, ενώ ακόμα και οι μεταλλικές δεξαμενές που στήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια είναι πλέον ανενεργές.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, του αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά, της εντεταλμένης συμβούλου Αντ. Μπούζα και εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων και Σωμάτων Ασφαλείας.
Χωρίς προσωπικό
Με αφορμή την παρατήρηση χθες του διευθυντή Δασών κ. Σωτηρόπουλου, πως αν δεν έρθουν οι ανάλογες πιστώσεις, το Δασαρχείο δεν μπορεί να ξεκινήσει έργα συντήρησης, εξετάσθηκε το ενδεχόμενο ακόμα και μίσθωσης ιδιωτικών μηχανημάτων.
Μεγάλο πλέον πρόβλημα των υπηρεσιών, αλλά και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι πως ενώ διαθέτουν μηχανήματα, δεν έχουν χειριστές. Για παράδειγμα, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας κ. Μερκούρης σημείωσε ότι ο Δήμος του έχει συνολικά 17 μηχανήματα, αλλά μόνο 6 χειριστές, για να συμπληρώσει η κα Αλειφέρη ότι ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα έχει 2 χειριστές.
Συζητήθηκε, δε, η δυνατότητα πρόσληψης εποχικού προσωπικού, αλλά και αυτή η διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα. Μάλιστα, ο κ. Μερκούρης είπε ότι ο Δήμος Τριφυλίας έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία, αλλά δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από τον Ιούλιο.
Συμφωνήθηκε, πάντως, τις αμέσως επόμενες ημέρες να πραγματοποιηθεί συνάντηση της Περιφερειακής Ενότητας με την Αναπτυξιακή Εταιρεία και τους Δήμους, ώστε να εξετασθεί η πιθανότητα υπογραφής προγραμματικών συμβάσεων για την πρόσληψη χειριστών για την αντιπυρική περίοδο.
Άδειες δεξαμενές
Έμφαση δόθηκε στο δρόμο Μηλιά – Γιάτρισσα, ο οποίος είναι αδιάβατος λόγω κατολισθήσεων. Από την πλευρά της, η Διεύθυνση Δασών δέχεται να γίνουν παρεμβάσεις από εργολαβία που έχει η Περιφερειακή Ενότητα για έργο στη περιοχή, αλλά χωρίς διαπλάτυνση του υφιστάμενου δασικού δρόμου. Όμως, η Τεχνική Υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας κρίνει ότι δεν μπορεί να εκτελεσθεί αλλιώς το έργο. Για το λόγο αυτό, τη Μεγάλη Δευτέρα ή τη Μεγάλη Τρίτη στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας θα επισκεφθούν τη Διεύθυνση Δασών, προκειμένου να βρεθεί λύση και να γίνουν εργασίες στο δρόμο.
Επίσης, ο κ. Σωτηρόπουλος έθεσε το θέμα των ανοικτών δεξαμενών που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της Μεσσηνίας για να εξυπηρετηθεί η πυρόσβεση. Όπως τόνισε, οι μεμβράνες τους έχουν καταστραφεί, γιατί οι δεξαμενές δεν έχουν νερό και πρέπει να εξασφαλισθεί η πλήρωσή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η κα Αλειφέρη έδωσε εντολή στις υπηρεσίες της να πραγματοποιήσουν αυτοψία στις δεξαμενές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ώστε να καταστούν λειτουργικές.
Από την πλευρά των εθελοντών, ο κ. Χρήστος Παντζής ενημέρωσε ότι έχει ξεκινήσει η λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας. Όπως εξήγησε, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης θα υπάρχει επικοινωνία με όλα τα κέντρα, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Λιμενικού και ΕΚΑΒ, για καλύτερο συντονισμό. Παράλληλα, σε διαφορετική συχνότητα θα γίνεται το ίδιο με τις εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Μεσσηνία.
Από τη ΓΑΙΑ, η κα Χριστίνα Κωνστάντιου είπε πως είναι τραγικό να μην είναι γεμάτες οι δεξαμενές και ενημέρωσε πως τα δύο οχήματα που διαθέτουν έχουν παλαιωθεί κι αυτό τους καθυστερεί σε χρόνο επέμβασης, μιας και όλοι καταλαβαίνουν πόσο χρόνος χρειάζεται για ένα πυροσβεστικό από την Καλαμάτα να φτάσει στα όρια της Μεσσηνιακής Μάνης. Επίσης, ενημέρωσε ότι στο Σύλλογό τους έχουν διατεθεί δύο θερμικές κάμερες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όποια ανάγκη παρουσιασθεί. Συμπλήρωσε, τέλος, ότι προβλήματα διέλευσης αντιμετωπίζει και ο δρόμος από Εξωχώρι προς Γιάτρισσα και πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις.
Να σημειωθεί ότι η αντιπυρική περίοδος ξεκινά την 1η Μαΐου.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Αθλητική  ενημέρωση  :

 Α.Π.Σ.ΑΣΤΕΡΑΣ  Αρφαρών  2015
***  Πρεμιέρα εντός με Σπάρτη για τον πρωταθλητή Μεσσηνίας         
     
Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση του μίνι πρωταθλήματος ανόδου στη Γ’ Εθνική, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα κόψουν πρώτες το νήμα στα πρωταθλήματα των κατά τόπους ΕΠΣ (δύο ομίλους έχουν Αττική και Πειραιάς, ενώ λαμβάνει μέρος και η δευτεραθλήτρια Μακεδονίας). Η Μεσσηνία που κατά πώς φαίνεται θα εκπροσωπηθεί από τον ΑΟ Κυπαρισσίας συμπεριλήφθηκε στον 4ο Όμιλο και θα κάνει πρεμιέρα στις 10 Μαΐου στην έδρα της με πρώτο αντίπαλο τη βέβαια πρωταθλήτρια Λακωνίας, ΑΕ Σπάρτης. Το άλλο ματς της πρεμιέρας είναι ανάμεσα στον πρωταθλητή Αρκαδίας -που αν δεν κάνει την έκπληξη η Δόξα Μεγαλόπολης- θα είναι ο Πανθυρεατικός και τον πρωταθλητή Αργολίδας. Εδώ δεν υπάρχουν προγνωστικά, αφού η Κορωνίς Κοιλάδας προηγείται δύο βαθμούς του ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του 4ου Ομίλου έχει ως εξής:
1η αγωνιστική-10/05/2015, 17:00
Πρωταθλητής ΕΠΣ Αρκαδίας-Πρωταθλητής ΕΠΣ Αργολίδας
Πρωταθλητής ΕΠΣ Μεσσηνίας-Πρωταθλητής ΕΠΣ Λακωνίας
2η αγωνιστική-13/05/2015, 17:00
Πρωταθλητής ΕΠΣ Αργολίδας-Πρωταθλητής ΕΠΣ Μεσσηνίας
Πρωταθλητής ΕΠΣ Λακωνίας-Πρωταθλητής ΕΠΣ Αρκαδίας
3η αγωνιστική-17/05/2015, 17:00
Πρωταθλητής ΕΠΣ Μεσσηνίας-Πρωταθλητής ΕΠΣ Αρκαδίας
Πρωταθλητής ΕΠΣ Αργολίδας-Πρωταθλητής ΕΠΣ Λακωνίας
4η αγωνιστική
20/05/2015, 17:00
Πρωταθλητής ΕΠΣ Αργολίδας-Πρωταθλητής ΕΠΣ Αρκαδίας
Πρωταθλητής ΕΠΣ Λακωνίας-Πρωταθλητής ΕΠΣ Μεσσηνίας
5η αγωνιστική-24/05/2015, 17:00
Πρωταθλητής ΕΠΣ Μεσσηνίας-Πρωταθλητής ΕΠΣ Αργολίδας
Πρωταθλητής ΕΠΣ Αρκαδίας-Πρωταθλητής ΕΠΣ Λακωνίας
6η αγωνιστική-31/05/2015, 17:00
Πρωταθλητής ΕΠΣ Αρκαδίας-Πρωταθλητής ΕΠΣ Μεσσηνίας
Πρωταθλητής ΕΠΣ Λακωνίας-Πρωταθλητής ΕΠΣ Αργολίδας

*** Στην Καλαμάτα για ενημέρωση Adidas και Reebok στα Cosmos
      
Σεμινάριο διάρκειας 3 ωρών με θέμα την παρουσίαση νέων τεχνολογιών των εταιρειών Adidas και Reebok, τόσο στο τμήμα των παπουτσιών όσο και στο τμήμα των ρούχων, παρακολούθησαν το προσωπικό και η διοίκηση των καταστημάτων αθλητικών Cosmos Kalamatas.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Rex, ενώ στην πόλη μας βρέθηκε ο διευθυντής πωλήσεων Ελλάδας του Adidas Group, Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, όσο και οι υπεύθυνοι πωλήσεων των αντίστοιχων εταιρειών Adidas.
Για τη συγκεκριμένη εκπαίδευση ο Κωνσταντίνος Βλαχονικολός (ένας εκ των ιδιοκτητών των καταστημάτων Cosmos) δήλωσε: «Για εμάς είναι απαραίτητο εργαλείο η συνεχής ενημέρωση του προσωπικού των καταστημάτων μας σε όλες τις νέες τεχνολογίες που φέρουν τα προϊόντα των εταιρειών που αντιπροσωπεύουμε, πληροφορίες τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να προσφέρουμε στους πελάτες μας για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους».

***  Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας έχει ως εξής:
5ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 2 Απριλίου  2015
Έμπλεξε ο Παναθηναϊκός που έχασε στο ΟΑΚΑ από την Άλμπα
Παναθηναϊκός-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία) 66-68
Τα δεκάλεπτα: 21-23, 40-33, 55-46, 66-68
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 12, Γιάνκοβιτς 6, Φώτσης 12 (2), Νέλσον 3, Παππάς, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 18 (4), Γκιστ 4, Μπατίστα 11, Μπλουμς.
ΑΛΜΠΑ ΒΕΡ. (Ομπράντοβιτς): Γκίφεϊ 3, Κινγκ 5 (1), Τάμπου 3 (1), Βάργκας, Μπάνιτς 4, Ρέντινγκ 14 (2), Βόλφαρθ, Ρένφρο 16 (2), Χάμμοντς 8 (2), ΜακΛιν 11, Ραντόσεβιτς 4.
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Γαλατασαράι (Τουρκία) 81-72
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 85-80
Παρασκευή, 3 Απριλίου
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 76-70
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 10-3 23
Μπαρτσελόνα 10-3 23
Μακάμπι Τελ Αβίβ 8-5 21
Παναθηναϊκός 7-6 20
------------------------
Άλμπα Βερολίνου 7-6 20
Ζαλγκίρις Κάουνας 5-8 18
Ερυθρός Αστέρας 3-10 16
Γαλατάσαραϊ 2-11 15
 6ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 2 Απριλίου  2015
Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)-Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία) 75-94
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ (Τουρκία) 93-76
Παρασκευή, 3 Απριλίου  2015
Ήττα του Ολυμπιακού στη Μόσχα και στο... βάθος «Μπάρτσα»
Ο Σλούκας παραλίγο να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε μία τεράστια νίκη μέσα στη Μόσχα
 ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ολυμπιακός 76-70
Τα δεκάλεπτα: 21-17, 39-34, 51-49, 76-70.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουκλ (Σλοβενία), Ανκαραλί (Τουρκία), Βοϊνοβιτς (Σερβία)
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Δημήτρης Ιτούδης): Ντε Κολό 7 (1), Τεόντοσιτς 14 (2), Φριτζόν 2, Νίκολς 2, Τζάκσον 6 (1), Γουίμς 16 (1), Βοροντσέβιτς 3 (1), Κάουν 16, Κριάπα, Χάινς, Κιριλένκο 10.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάντερ 5, Ντάνστον 6, Παπαπέτρου 5 (1), Σλούκας 12 (2), Πρίντεζης 16 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 2, Κατσίβελης, Λαφαγιέτ 6 (2), Ντάρντεν 2, Λοτζέσκι 16 (4).

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 86-78
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 11-2 24
Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 10-3 23
Ολυμπιακός 9-4 22
Λαμποράλ Κούτσα 6-7 19
-----------------------------------
Αναντολού Εφές 6-7 19
Αρμάνι Μιλάνο 4-9 17
Νίζνι Νόβγκοροντ 3-10 16
Μάλαγα 3-10 16

Επιστροφή με Πλατανιάς - Βέροια και Παναθηναϊκός - Αστέρας
*** Το πρόγραμμα και η βαθμολογία στη Σούπερ Λίγκα , έχουν ως εξής:  (30η  αγωνιστική) Λεβαδειακός-ΟΦΗ 3-0 (α.α.)
Καλλονή-Νίκη Βόλου 3-0 (α.α.)

Σάββατο 4 Απριλίου  2015
15:00 Πλατανιάς-Βέροια
19:30 Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης

Κυριακή 5 Απριλίου  2015

15:00 Πανιώνιος-Παναιτωλικός
17:15 Εργοτέλης-Πανθρακικός
17:15 ΠΑΟΚ-Ξάνθη
19:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015
19:30 Ατρόμητος-Κέρκυρα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ
ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

1. Ολυμπιακός 28 21-4-3 13-1-1 8-3-2 63-16 67
2. Παναθηναϊκός 29 19-4-6 13-0-1 6-4-5 50-25 58
3. ΠΑΟΚ 29 17-3-9 9-3-2 8-0-7 52-40 54
4. Αστέρας Τρίπολης 29 15-6-8 11-4-0 4-2-8 46-30 51
5. ΠΑΣ Γιάννινα 29 12-11-6 8-5-2 4-6-4 41-27 47
----------------------------------------
 6. Ξάνθη 29 12-10-7 8-6-1 4-4-6 43-34 46
. Ατρόμητος 29 12-10-7 10-4-0 2-6-7 35-21 46
8. Παναιτωλικός 29 11-10-8 7-3-4 4-7-4 34-23 43
9. Κέρκυρα 29 11-7-11 9-3-3 2-4-8 35-31 40
. Καλλονή 30 10-10-10 9-4-2 1-6-8 30-31 40
11. Βέροια 29 10-7-12 8-3-4 2-4-8 38-50 37
. Λεβαδειακός 30 10-7-13 5-5-6 5-2-7 37-28 37
13. Πανιώνιος 29 9-8-12 7-5-2 2-3-10 34-37 35
14. Πανθρακικός 28 8-10-10 7-7-0 1-3-10 27-36 34
15. Πλατανιάς Χανίων 29 8-7-14 6-3-5 2-4-9 22-29 31
------------------------------------------
 16. Εργοτέλης 29 6-7-16 3-4-7 3-3-9 31-55 25
17. ΟΦΗ 30 7-2-21 6-1-8 1-1-13 26-63 13
18. Νίκη Βόλου 30 2-1-27 2-1-11 0-0-16 7-75 -6
 * Στον ΟΦΗ έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών
** Στον Παναθηναϊκό έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών
*** Η Νίκη Βόλου και ο ΟΦΗ έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

*** Το πρόγραμμα και η βαθμολογία Στη Volleyleague......:
Ντέρμπι σε Πυλαία και Αλεξανδρούπολη με φόντο την 4άδα
ΣΑΒΒΑΤΟ 04/04/2015
Μίκρα 17:00 Άρης-Παμβοχαϊκός
Ρέντης 17:00 Ολυμπιακός-Λαμία
Αλεξανδρούπολη 17:00 Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Φοίνικας Σύρου
Πυλαία 17:00 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
ΜΕΝΤ 17:00 ΜΕΝΤ-Α.Ο. Κηφισιάς
Γλυφάδα 17:00 ΑΕΚ-Ορεστιάδα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 21 αγώνες)
ΒΑΘΜ. ΣΕΤ

1. ΠΑΟΚ 56 62-18
2. Ολυμπιακός 50 58-24
3. Παναθηναϊκός 41 49-33
4. Φοίνικας Σύρου 40 47-31
. Εθνικός Αλεξ/πολης 40 48-33
6. Α.Ο. Κηφισιάς 38 47-36
7. Παμβοχαϊκός 29 38-41
8. Ορεστιάδα 24 30-46
9. Άρης 20 28-48
10. Μ.Ε.Ν. Τούμπας 16 23-53
11. Λαμία 15 23-53
12. ΑΕΚ 9 19-56

*** Συνοπτικά το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:Ξεχωρίζει το Εθνικός - Υδραϊκός στην αγωνιστική της... αναμονής
ΣΑΒΒΑΤΟ 4/4/2015
ΝΟΒ 14.00 Βουλιαγμένη-Χίος (Κωνσταντινίδης, Δαμιανάκης)
«Αντ. Δημητρόπουλος» 16.00 Γλυφάδα-Πανιώνιος (Σταυρόπουλος, Σκαλοχωρίτης)
Παλαιού Φαλήρου 17.00 Παλ. Φάληρο-ΠΑΟΚ (Σταυρίδης, Κουρτίδης)
Ιλίσιο 17.30 Παναθηναϊκός-Νηρέας Λαμίας (Παϊρακταρίδης, Ποσποτίκης)
Αλίμου 18.00 Καλαμάκι-Ολυμπιακός (Κατσώνης, Στεφανάκης)
«Π. Καπαγέρωφ» 20.00 Εθνικός-Υδραϊκός (Κουρέτας, Μπιράκης)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 326-76 57
2. Εθνικός 194-155 45
3. Παναθηναϊκός 175-128 41
4. Βουλιαγμένη 191-117 40
5. ΠΑΟΚ 176-186 32
6. Υδραϊκός 147-147 29
7. Καλαμάκι 137-162 25
8. Γλυφάδα 141-171 21
9. Χίος 144-179 17
10. Παλαιό Φάληρο 149-205 15
11. Πανιώνιος 128-223 12
12. Νηρέας Λαμίας 110-269 -3
 * Ο Νηρέας Λαμίας έχει έναν μηδενισμό και -3 βαθμούς.

*** Ποδόσφαιρο  ΕΠΣΜεσσηνίας  29η  αγωνιστική :
Σάββατο  04-04-2015 :
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ -Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑ   1-1 .- ^
ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών -ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης   2-0 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών -Τέλος Άγρας    2-1 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας -Α.Ο. Διαβολιτσίου  1-2 .- ^
Κυριακή  05-04-2015 :
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας
ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά -Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ
ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης -ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.
Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ -Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 

*** Γ΄ Εθνική  3ος όμιλος  25η αγωνιστική  :
Κυριακή  05-04-2015 :
ΑΙΟΛΙΚΟΣ -ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
ΕΡΜΗΣ Κιβερίου -ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ
ΣΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ -ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΔΟΞΑ Μανωλάδας -Π.Σ.  Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΒΥΖΑΣ Μεγάρων -ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ Μαγούλας -ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΧΑΪΚΗ -ΚΥΜΗΣ Α.Ο.

*** ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΕΠΣΜεσσηνίας  8η  αγωνιστική :
Κυριακή 0-5-04-2015 :
Αστέρας Αρφαρών - Α.Ο.. Σπερχογείας
Χανδριναϊκός  Π.Σ- Α.Ο. Μεθώνης
Εράνη Φιλιατρών -Α.Ο. Κυπαρισσίας
Δόξα Καλαμάτας -Α.Ο. Ομόνοιας
Ολυμπιακός Καλαμάτας -Ηρακλής -Καλαμάτας
Πράσινα Πουλιά -Αία ντας Καλαμάτας


***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4109  video .- 4141.-    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   2418    video.-  2479.-                 https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 417   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        8942  βίντεο   .- 

*** ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  του  ΜΑΡΤΙΟΥ  2015 :

~Αθλητικό Σαββατο-κύριακο 28  και  29  Μαρτίου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/03/28-29-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  28  Μαρτίου  2015 :   ARFARA NEWS  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/28-2015.html .-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου ενδιαφέροντος Σάββατο 28/03/2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/28032015.html .-
~ Γαλατάσαράϊ- Παναθηναϊκος 84-86 27/03/2015 P1010779 , ΕΠΙΛΟΓΕΣ 1 ,  Γαλατάσαραϊ- Παναθηναϊκός 84-86  27/03/2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/84-86-27032015-p1010779.html .- 
~ ARFARA NEWS - ΕΠΙΛΟΓΕΣ 1 Γαλατάσαράϊ- Παναθηναϊκος 84-86 27/03/2015 P1010779   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/84-86-27032015-p1010779.html .-
~ ARFARA NEWS Κυριακή 29  Μαρτίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-29-2015.html  .-
~ ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης   Δευτέρα  30  Μαρτίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/30-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  ενημέρωση Τρίτη  31  Μαρτίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html .-
~ ARFARA NEWS Η Εφημερίδα  μας Τρίτη 31 Μαρτίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html ,
 
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  Ενημέρωση Τετάρτη  01  Απριλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-01-2015.html .-
ARFARA NEWS , Ειδήσεις Ενημέρωση , Πέμπτη  02  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-02-2015.html , .-
ARFARA NEWS Ειδήσεις Ενημέρωσες  Παρασκευή 03   Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-03-2015.html .- ~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  03  Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-03-2015.html .-
ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Απριλίου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-04-2015.html .-

  ~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  04  και  05  Απριλίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/04-05-2015.html .-
~
   http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3862.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 379. -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    948/ 1000.. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,

*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   355 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01                                      
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .- 

*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 364  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-

 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12.-                                    https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅