Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 01 Αυγούστου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 ..
~ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !
~  Η σκέπη της ΠΑΝΑΓΙΑΣ  μας ... πάντα  να μας σκεπάζει ...!!
~



Εκείνο το «γιατί» και εκείνο το «εγώ» που έχομεν, αυτά είναι η καταστροφή μας.
ΤΟ ΠΑΣΧΑ του καλοκαιριού ...να είναι Ευλογημένο ,  χαρούμενο και όμορφο ,..για όλους μας  ...!!!
~ 1 Αυγούστου
Η πρόοδος του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού, ήτοι η έξοδος αυτού εκ του ιερού Παλατιού εις την Πόλιν. Των αγίων Επτά Μαρτύρων Παίδων, των Μακκαβαίων Αβείμ, Αντωνίου, Αχείμ, Γουρίου, Ελεαζάρου, Ευσεβωνά και Μαρκέλλου, της μητρός αυτών Σολομονής και Ελεαζάρου (†166 π. Χ), του διδασκάλου αυτών. Των εν Πέργη αγίων Εννέα Μαρτύρων (1): Αλεξάνδρου, Άττου, Ευκλέου, Κατούνου, Κινδέου, Κυριάκου, Λεοντίου, Μηναίου και Μνησιθέου. Μαρτύρων: Θεοδώρου, Κηρύκου, Μηναίου, Μήνου, Πάπα του Νέου και Πολυεύκτου. Οσιομάρτυρος Ελέσης, της εν Κυθήροις. Οσίων Τιμοθέου επισκόπου Προκοννήσου, του θαυματουργού και Αντωνίου του Νέου, του εν Βερροία.
(1)Οι άγιοι εννέα μάρτυρες, Λέοντιος, Άττος, Αλέξανδρος, Κινδέας, Μνησίθεος, Κυριακός, Μηναίος, Κατούνος και Ευκλής, έζησαν την εποχή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού και του ηγεμόνα Φλαβιανού, στην Πέργη της Παμφυλίας. Ο χριστιανισμός είχε από πολλή μικρή ηλικία στερεωθεί στις καρδιές τους και έγινε ακόμη πιο στέρεος όταν μεγάλωσαν. Ένα βράδυ λοιπόν, αποφάσισαν ότι θέλουν να μαρτυρήσουν για τον Χριστό και έτσι πήγαν στον ειδωλολατρικό ναό της Αρτέμιδος και κατέστρεψαν όλα τα αγάλματα πού βρίσκονταν εκεί. Μετά την ενέργειά τους αυτή, αμέσως συνελήφθησαν από τούς ειδωλολάτρες, οι οποίοι, αφού τους ανέκριναν, τους υπέβαλαν σε βασανιστήρια. Πρώτα τους έκαψαν τα πλευρά, μετά χρησιμοποιώντας σιδερένια νύχια τους έσκισαν τις σάρκες και στη συνέχεια πήραν αναμμένους δαυλούς και τους τρύπησαν τα μάτια. Μετά τους έκλεισαν σε μία απάνθρωπη φυλακή, χωρίς νερό και τροφή. Μετά από λίγο χρόνο τους έβγαλαν και τους έριξαν σε ένα κλουβί με θηρία για να τους κατασπαράξουν. Αυτά όμως, παρά την πείνα τους, καθόντουσαν ήρεμα και δεν πλησίαζαν τους αγίους. Όσοι είδαν αυτό το θαυμαστό γεγονός, πράγματι εξεπλάγησαν και φώναξαν με μία φωνή «Μέγας ο Θεός των Χριστιανών». Και τότε έγινε το θαύμα. Αμέσως ακούστηκαν βροντές και άρχισαν να πέφτουν αστραπές, βροχή, ενώ συγχρόνως ακουγόταν μία φωνή, η οποία προσκαλούσε τους αγίους στον ουρανό. Μόλις οι άγιοι άκουσαν αυτήν την φωνή, χάρηκαν πάρα πολύ. Ύστερα από αυτό το γεγονός ο τύραννος νευρίασε τόσο πολύ που διέταξε να τους αποκεφαλίσουν. Έτσι λοιπόν ολοκληρώθηκε το μαρτύριο των εννέα Αγίων και πέραν στην αιώνια Βασιλεία.
Σήμερα 01/08/2017 εορτάζουν:
Πρόοδος του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, Άγιοι Επτά Μακκαβαίοι, η μητέρα τους Σολομονή και ο διδάσκαλός τους Ελεάζαρος, Αγία Ελέσα Οσιομάρτυς που μαρτύρησε στα Κύθηρα

~ Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.
~ Τῶν Μακκαβαίων τὸν ἐπτάριθμον δῆμον, σὺν τὴ μητρὶ Σολομονὴ τὴ ἁγία, καὶ Ἐλεάζαρ ἅμα εὐφημήσωμεν οὗτοι γὰρ ἠρίστευσαν, δι' ἀγώνων νομίμων, ὡς φρουροὶ καὶ φύλακες, τῶν τοῦ Νόμου δογμάτων καὶ νῦν ὡς καλλιμάρτυρες Χριστοῦ, ὑπὲρ τοῦ κόσμου, ἀπαύστως πρεσβεύουσι.
~* Απολυτίκιο Αγ. 7 Παίδων ''Μακκαβαίων'' - 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: https://youtu.be/IjpTKpvHs9w  .-

~
Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός

Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαμ....
 
Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς

Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς
 
Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη

Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη
 
Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου κ....
 
Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία

Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία
 
Αγίων Πάντων

Αγίων Πάντων
 
Αγία Καλλιόπη

Αγία Καλλιόπη
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώ....
 
Άγιο Πνεύμα

Άγιο Πνεύμα
 
Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας

Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας
 
*** ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ! Καμία άλλη εξήγηση δεν υπάρχει...

~ H Lockheed Martin προσλαμβάνει 300 εργαζόμενους για το εργοστάσιό της στο Μπέρλινγκτον.

Η εταιρεία θα προσλάβει από μηχανικούς μέχρι ανειδίκευτους εργάτες. Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στο ράλι των μετοχών των οπλοβιομηχανιών των ΗΠΑ, κάτι για το οποίο κατηγορείται ο Τραμπ ότι επιθυμεί και ‘σπρώχνει’. Μεταξύ των εταιρειών αυτών είναι και η Lockheed η οποία φαίνεται πως περιμένει αύξηση της ζήτησης των όπλων της.
Αυτό βέβαια σημαίνει ένα πράγμα. Νέο πόλεμο.

***  Νικητές και…χαμένοι από την Καλαμάτα που αλλάζει 
Οι επενδύσεις στην Αριστομένους αλλάζουν το επιχειρηματικό τοπίο 
 Η πρόσφατη ανακοίνωση με την πώληση του κτηρίου "Ρεμπουτσάκου" στη συμβολή Αριστομένους και Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην Καλαμάτα, είναι η τελευταία είδηση της αλυσίδας, που ξεκίνησε από τις αρχές του 2017, και στους κρίκους της είναι μαζεμένες οι λέξεις "επένδυση", "ανάπτυξη", "βιωσιμότητα μικρών επιχειρήσεων".
Για πολλούς η Καλαμάτα τα επόμενα χρόνια θα είναι μια πόλη που θα αναπτύσσεται συνεχώς. Ο αυτοκινητόδρομος, το εξαιρετικό της περιβάλλον θα γίνουν, παράλληλα, και "μαγνήτης" επενδύσεων.
Ας μην ξεχνάμε ότι ήδη υπάρχουν απτά παραδείγματα. Το ξενοδοχείο "Βασιλικό" στον πεζόδρομο της Αριστομένους ανοίγει και πάλι, το κτήριο "Αλειφέρη" ετοιμάζεται να φορέσει τα… καλά του και να υποδεχτεί τους νέους επενδυτές και τα καταστήματα που θα δημιουργηθούν, το διατηρητέο κτήριο, ακριβώς απέναντι από το Δημαρχείο, θα στεγάσει μια πολυεθνική εταιρεία που πουλάει σχεδόν τα πάντα, το κτήριο που φιλοξενούσε την επιχείρηση "Δημητρούλιας" θα αλλάξει μορφή, κάποια άλλα κτήρια στην ίδια περιοχή με ιστορική αξία έχουν βγει στο…σφυρί. Τέλος, υπάρχει η επένδυση από τη δανέζικη εταιρεία "Jysk" στο λιμάνι της Καλαμάτας. Και φυσικά οι αλλαγές - αγορές δεν πρόκειται να σταματήσουν.
Βεβαίως, όλες αυτές οι "μεταμορφώσεις" θα προσφέρουν, για τους περισσότερους υποστηρικτές ανάλογων εξελίξεων, νέες θέσεις εργασίας, άρα λιγότερη ανεργία, προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών. Φυσικά, αφήνουμε στην άκρη τη μορφή εργασίας των νέων απασχολούμενων.
  Δύο στρατόπεδα
Από τη μια πλευρά, οι εξελίξεις δείχνουν ότι την περίοδο της επταετούς ύφεσης και λιτότητας οι πολυεθνικές αλυσίδες και στην Καλαμάτα είναι αποδεδειγμένα οι μόνες που παρουσιάζουν άνοδο στον όγκο λιανικών πωλήσεων, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαρκώς συρρικνώνονται. Αυτό αναμένεται να γίνει και στο "επενδυτικό μέλλον". Η τοπική κοινωνία δεν πρέπει να γίνει ο κάδος σκουπιδιών των ομίλων υπερπαραγωγής αμφιβόλου ποιότητας και διαδικασιών παραγωγής «επώνυμων» προϊόντων.
Από την άλλη πλευρά, οι υποστηρικτές της παραπάνω άποψης δεν βλέπουν τη μεγάλη εικόνα, δηλαδή δεν βλέπουν, και κυρίως δεν ενδιαφέρονται για το τι επιθυμούν οι τουρίστες, οι πελάτες και οι επενδυτές.
Τα επενδυτικά κεφάλαια αντιμετωπίζονται ως περίπου εχθρικά, ως αρπακτικά. Αντιμετωπίζονται ως ειδικότερα η Καλαμάτα αλλά και γενικότερα η Ελλάδα να είναι ο περιούσιος επενδυτικός προορισμός, όπου οι ξένοι επενδυτές είναι υποχρεωμένοι να επενδύσουν και να χάσουν.
Κι όσοι ξένοι επενδυτές τολμήσουν να επενδύσουν, είτε χάνουν είτε αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση την επίσημη γραφειοκρατία, καθώς και την ανεπίσημη (τοπικούς πολιτευτές, επιτροπές αγώνα κ.λπ.). Με άλλα λόγια, δεν προσεγγίζονται τα θέματα των ξένων επενδύσεων, «μπαίνοντας στα παπούτσια του πελάτη».
Επίσης, θα πρέπει να εκτιμηθούν και οι επιπτώσεις από τις αφίξεις επενδυτών στην άνοδο των εισοδημάτων και της τοπικής κατανάλωσης, η δημογραφική ανάκαμψη, η προσέλκυση οικονομικών μεταναστών και η περιορισμένη –σε σχέση με άλλες περιοχές- ανεργία.
Εν τέλει το ερώτημα τίθεται άμεσα και απροκάλυπτα: Ποιες θα είναι οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο του νέου προτύπου που αρχίζει να διαμορφώνεται στην Καλαμάτα;
 Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί αν οι υποστηρικτές των επενδύσεων επαναλαμβάνουν μονότονα τα περί αυτόματης και σημαντικής συμβολής στην τοπική ανάπτυξη, εμείς δεν θα πρέπει να περάσουμε στο άλλο άκρο της εύκολης καταστροφολογίας.
Ο Φραντς Κάφκα στο περίφημο διήγημα με τίτλο "Μεταμόρφωση", στην αρχή της ιστορίας του, δεν αφορίζει το σύστημα που υπάρχει, αλλά απλώς ασχολείται με τις συνέπειες που υφίστανται αυτοί που μένουν εκτός…
 Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ! Ντου της FSB στην Αμερικανική Πρεσβεία...

~  Σε διπλωματικό θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η απόφαση του Κρεμλίνου να απελάσει από τη Ρωσία 775 διπλωματικούς υπαλλήλους των ΗΠΑ.
Πράκτορες της FSB έκαναν έφοδο σε δυο κτήρια που χρησιμοποιούσε η αμερικανική πρεσβεία στα προάστια της Μόσχας, απαγορεύοντας στους Αμερικανούς να έχουν πλέον πρόσβαση σε αυτά.
Όπως διαβάζουμε στο Reuters το Συμβούλιο Ασφαλείας της ρωσικής Ομοσπονδίας διέταξε την FSB την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας να ξεκινήσει να έχει υπό ιδιαίτερα στενή επιτήρηση 458 Αμερικανούς διπλωμάτες ( από αυτούς που δεν έλαβαν εντολή να αποχωρήσουν από τη χώρα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου) καθώς όπως αναφέρεται συνιστούν «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας».
Εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας υποστήριξε ότι με βάση την ενημέρωση που είχαν οι Αμερικανοί από τις ρωσικές αρχές, το προσωπικό θα έπρεπε να έχει πρόσβαση στην κατοικία μέχρι το μεσημέρι της 1ης Αυγούστου.
Moscow Expels U.S. Diplomats, Seizes Property After Bill. #Moscow #Russia  : https://youtu.be/SMr55Aq8GrM  .-
~ «Δεν είχαμε πρόσβαση όλη την ημέρα σήμερα, ούτε χθες. Σας παραπέμπουμε στη ρωσική κυβέρνηση για να εξηγήσει το γιατί», πρόσθεσε.
Το Ρωσικό ΥΠ.ΕΞ μέχρις στιγμής δεν έχει ανακοινώσει κάτι.

*** Εξιχνιάστηκε κλοπή στο Κοπανάκι από τσιγγάνο 
Εξιχνιάστηκε κλοπή που είχε γίνει σε σπίτι στο Κοπανάκι, στις αρχές Ιουνίου. Μετά από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Τριφυλίας, προέκυψε ότι η κλοπή είχε γίνει από 32χρονο τσιγγάνο.
Ο δράστης είχε παραβιάσει με αιχμηρό αντικείμενο την πόρτα εισόδου και είχε αφαιρέσει από μια τσάντα το ποσό των 200 ευρώ, από κουμπαρά το ποσό των 500 ευρώ και χρυσαφικά αξίας περίπου 7.000 ευρώ.
Επίσης, το βράδυ της Παρασκευής, συνελήφθη στο Ασπρόχωμα από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. ένας 24χρονος τσιγγάνος. Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις του Μονομελούς Εφετείου Καλαμάτας, για ληστεία και κλοπή.

*** Τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη πεζής γυναίκας που τραυματίστηκε στην οδό Ακρίτα! 
Ένα μηχανάκι που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οδηγούσε  νεαρή  γυναίκα παρέσυρε και τραυμάτισε μια πεζή ηλικιωμένη γυναίκα στην οδό Ακρίτα στην Καλαμάτα. Το περιστατικό συνέβη λίγα λεπτά μετά τις  11 το βράδυ της Δευτέρας , και η νεαρή που οδηγούσε το μηχανάκι εγκατέλειψε την πεζή που τραυματίστηκε. Η ηλικιωμένη γυναίκα διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου νοσηλεύεται  εκτός κινδύνου αλλά θα  χρειαστεί ράμματα σύμφωνα με πληροφορίες. 

*** Επιχείρηση απεγκλωβισμού μικρού παιδιού στα «βραχάκια» στην παραλία της Καλαμάτας (φωτογραφίες & βίντεο) 
 
 
 
Επιτυχής ήταν η κατάληξη της προσπάθειας ανδρών της πυροσβεστικής να απεγκλωβίσουν ένα μικρό παιδί, που το πόδι του «σφήνωσε» σε ρήγμα,  στο μόλο, που βρίσκεται ανατολικά στο λιμάνι της Καλαμάτας στα «βραχάκια». Ο μικρός που βρισκόταν για μπάνιο στην περιοχή είναι καλά στην υγεία του και απεγκλωβίστηκε ύστερα από την προσπάθεια 8 ανδρών της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καλαμάτας το μεσημέρι της Δευτέρας.
  Δείτε τις δηλώσεις του επικεφαλή των ανδρών της Πυροσβεστικής.. 
Απεγκλωβισμός παιδιού στην Καλαμάτα: https://youtu.be/0K91k87GYcc .-
Δηλώσεις Πυροσβεστική απεγκλωβισμός παιδιού: https://youtu.be/4UITl6KRMMY  .-

*** «Ορφανή» χασισοφυτεία εντοπίστηκε στον Άγιο Φλώρο 
Φυτεία με 28 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε χθες
 Φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης εντοπίσθηκε χθες στον Άγιο Φλώρο του Δήμου Καλαμάτας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ειδικότερα, το πρωί πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στον Άγιο Φλώρο, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν 28 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,5 έως 1,2 μέτρα περίπου, τα οποία, αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη φυτεία.

***   Στο "σφυρί" το αναψυκτήριο στην Αρχαία Μεσσήνη 
«Πακέτο» με 7 ακόμα άλλων αρχαιολογικών χώρων 
 Πριν από λίγες εβδομάδες έγινε γνωστό πως ο νέος ενοικιαστής της καντίνας στην παραλία Πορί στα Κουφονήσια πλειοδότησε στο διαγωνισμό που οργάνωσε ο Δήμος Νάξου, προσφέροντας τίμημα πολλαπλάσιο από το ελάχιστο όριο της πρώτης προσφοράς.
Το ελάχιστο όριο είχε οριστεί στα 7.950 ευρώ, ενώ ο νέος ενοικιαστής φέρεται να «κέρδισε» το διαγωνισμό προσφέροντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ενοίκιο 35.000 ευρώ για τους τρεις μήνες του καλοκαιριού.
Και ενώ στην περίπτωση των Κουφονησίων, η καντίνα στο Πορί έσπασε τα κοντέρ, στην περίπτωση των αναψυκτηρίων που βρίσκονται στους αρχαιολογικούς χώρους τα πράγματα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα.
Για την εκμίσθωση 8 αναψυκτηρίων που βρίσκονται σε αρχαιολογικούς χώρους, το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) ζητά μόλις 46.375 ευρώ μηνιαίο κατά μέσο όρο μίσθωμα.
Ποσό μικρότερο από το μηνιαίο μίσθωμα που κατέβαλλε ένα και μόνο αναψυκτήριο, εκείνο στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης των Αθηνών, που πριν από την απόφαση δικαστηρίου για μείωση μισθώματος έφτανε στα 57.662 ευρώ.
Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού που διενεργείται σήμερα, το ελάχιστο εγγυημένο μίσθωμα ορίζεται σε 51.208 ευρώ μηνιαίως από 1/4 μέχρι 31/10 και σε 39.607 ευρώ μηνιαίως από 1/11 μέχρι 31/3, ενώ ο ανάδοχος θα κριθεί από το ποσοστό επί των πωλήσεων που θα προσφέρει. Το κατώτατο όριο του ποσοστού επί των καθαρών πωλήσεων του συνόλου των μισθίων έχει ορισθεί στο 1,25%.
Ο διαγωνισμός για τη μίσθωση των 8 αναψυκτηρίων που βρίσκονται σε αρχαιολογικούς χώρους και ο οποίος διενεργείται σήμερα, έχει προκαλέσει την αντίδραση του Συνδέσμου των Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Αναψυκτηρίων και συναφών καταστημάτων, ο οποίος ζητά την αναβολή και την επαναπροκήρυξή του με αλλαγή των όρων.
Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο, αντιπρόεδρο του Συνδέσμου, "η νέα προκήρυξη καθιστά για μια ακόμη φορά απαγορευτική την ισότιμη συμμετοχή τόσο των σημερινών μισθωτών όσο και οποιουδήποτε μικρού ή μικρομεσαίου επαγγελματία. Αντίθετα, ευνοεί καταφανώς τις μεγάλες αλυσίδες, τις οποίες οι συντάκτες της προκήρυξης φρόντισαν να διευκολύνουν ακόμη περισσότερο, παρέχοντας διευκρινίσεις για το πλαίσιο συμμετοχής τους».
Όπως αναφέρει ο ίδιος, ζητούνται ισολογισμοί των δύο τελευταίων οικονομικών χρήσεων, από τους οποίους να προκύπτει ότι ο κύκλος εργασιών της διετίας είναι μεγαλύτερος του ποσού των 1.600.000 ευρώ. «Κανείς όμως από τους μικρούς και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες του χώρου δεν έχει και δε θα μπορούσε αντικειμενικώς να έχει μέσο κύκλο εργασιών τέτοιου ύψους, ακόμη περισσότερο σε περίοδο οικονομικής κρίσης», σημειώνει.
Ένα ακόμη γκρίζο σημείο του διαγωνισμού είναι οι όροι του. Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, "αν και έχει αφαιρεθεί η απαίτηση για την ύπαρξη εργαστηρίου παρασκευής και για πιστοποίηση με βάση το διεθνές πρότυπο ISO 9001 για την παρασκευή τροφίμων, προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό εξακολουθεί να αποτελεί η πιστοποίηση με ISO 22000 και ISO 9001 για την προετοιμασία και διάθεση burgers, σαλατών, έτοιμων  γευμάτων, πιτών, τα οποία, βάσει των αδειών λειτουργίας τους, τα αναψυκτήρια δεν μπορούν να διαθέσουν».
Ο σημερινός διαγωνισμός είναι ο τέταρτος κατά σειρά που διενεργεί ο Τ.Α.Π.Α. Είχαν προηγηθεί οι άγονοι διαγωνισμοί του Μαρτίου του 2016, του Μαΐου του 2016, και ο πρόσφατος διαγωνισμός στις 12 Ιουνίου για την εκμίσθωση 11 αναψυκτηρίων, ο οποίος αναβλήθηκε λόγω της ανάγκης χωροθέτησης νέου κτηρίου στον αρχαιολογικό χώρο Δήλου.
Ο διαγωνισμός προβλέπει πως κάθε υποψήφιος ανάδοχος έχει δικαίωμα υποβολής μιας υποχρεωτικής προσφοράς για το σύνολο και των 8 αναψυκτηρίων, στην Κεντρική και Νότια  Ελλάδα, τα οποία βρίσκονται στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης Αθηνών, στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολυμπίας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών, στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ακρωτηρίου Θήρας, στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ασκληπιείου στην Κω, στον Αρχαιολογικό Χώρο Ακρόπολης στη Λίνδο, στον Αρχαιολογικό Χώρο στις Στήλες του Ολυμπίου Διός και στον Αρχαιολογικό Χώρο της Μεσσήνης.
Ο κ. Ζαφειρόπουλος υποστηρίζει, επίσης, πως τα κρατικά ταμεία έχουν ήδη χάσει 800.000 ευρώ μόνο από τα μισθώματα των έξι αναψυκτηρίων σε κομβικής σημασίας μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που ανέστειλαν τη λειτουργία τους ως αποτέλεσμα του άγονου διαγωνισμού του Μαρτίου του 2016 και των χειρισμών του Τ.Α.Π.Α. ευρύτερα. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή παραμένουν κλειστά 47 αναψυκτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και λειτουργούν μόλις 15.

***  Στις 20 Αυγούστου ξεκινά η κυνηγετική περίοδος 
Ξεκινά σήμερα το κυνηγετικό έτος
 Υπεγράφησαν χθες από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, οι υπουργικές αποφάσεις που είναι απαραίτητες για την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου.
Σύμφωνα με το Δασικό Κώδικα, το κυνηγετικό έτος ξεκινά κάθε χρόνο την 1η Αυγούστου (άρθρο 261 ν 86/1969), όταν και οι κυνηγοί δύνανται να εκδώσουν τις άδειες θήρας, ενώ η κυνηγετική περίοδος στις 20 Αυγούστου. Οπότε, χωρίς καθυστέρηση, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι συνεπές στους πολίτες της χώρας που επιθυμούν να ασκήσουν την κυνηγετική δραστηριότητα.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει την ευθύνη ελέγχου και διαχείρισης της κυνηγετικής δραστηριότητας, στο πλαίσιο της ενιαίας περιβαλλοντικής διαχείρισης. Για το λόγο αυτό λαμβάνει ειδική πρόνοια και μέτρα για τον ορθό έλεγχο από τους αρμόδιους φορείς (Αστυνομία, Δασοφύλακες της Δασικής Υπηρεσίας και Ιδιωτικούς Φύλακες Θήρας των Κυνηγετικών Οργανώσεων), έτσι ώστε να τηρούνται οι όροι αειφορίας και δικαίου και η κυνηγετική δραστηριότητα να συμβάλει και στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Βασικός κρίκος σε αυτή την κατεύθυνση είναι οι Έλληνες κυνηγοί, οι οποίοι παράλληλα με τις κατάλληλες δεξιότητες και γνώσεις που οφείλουν να έχουν ώστε να συμβάλλουν στην αειφορική κάρπωση των θηραμάτων, οφείλουν και καλούνται να ενεργούν και να προσφέρουν εθελοντικά στις δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και των δασών.
Με βάση τα παραπάνω, το υπουργείο, αντιλαμβανόμενο τις συνέπειες της αύξησης του πληθυσμού του αγριόχοιρου σε κάποιες περιοχές της χώρας, η οποία έχει επιφέρει σημαντικά προβλήματα στο φυτικό κεφάλαιο των αγροτών αλλά και σοβαρά ατυχήματα με διερχόμενα από επαρχιακούς δρόμους οχήματα, αποφάσισε την άσκηση μιας πολιτικής για την κάρπωση του είδους, που καθορίζεται ανάλογα με τις τοπικές ανάγκες. Συγκεκριμένα, στη φετινή ρυθμιστική για τη θήρα:
*διατηρείται η δυνατότητα κάρπωσης του αγριόχοιρου στις περιοχές της Πελοποννήσου και της Εύβοιας στον αριθμό των 10 θηρευόμενων ατόμων ανά ομάδα κυνηγών του είδους και εξόρμηση
*αυξάνεται στη Δυτική Μακεδονία και στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων η δυνατότητα κάρπωσης του είδους από τον αριθμό των 6 θηρευόμενων ατόμων στον αριθμό των 10
*δίνεται η δυνατότητα για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας να εισηγείται η οικεία δασική Αρχή στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την αύξηση της κάρπωσης, εφόσον επιβάλλεται από τα τοπικά προβλήματα, και να εγκρίνεται με απόφαση του υπουργού.
Κατά τα άλλα, στην υπόλοιπη χώρα παραμένει η κάρπωση στα 6 άτομα, ενώ η διάρκεια της θήρας του είδους παρατείνεται μόνο για φέτος για μία ημέρα, την 21η Ιανουαρίου 2018, ώστε να μη χαθεί για τους κυνηγούς η παραδοσιακή κυνηγετική ημέρα της Κυριακής.
Φυσικά, αναγνωρίζεται το γεγονός ότι η αύξηση της κάρπωσης δεν αποτελεί από μόνη της ικανή διαχειριστική πρακτική για τη μείωση των παραπάνω προβλημάτων, γι' αυτό μελλοντικά το υπουργείο θα προτείνει και άλλα διαχειριστικά μέτρα, όπως τη δημιουργία συνεργείων κάρπωσης ή/και τον περιορισμό των χωρικών απαγορεύσεων της θήρας του είδους.
Επίσης, για την προστασία των κατασκηνωτών και ιδιαίτερα των παιδιών, καθορίζεται για πρώτη φορά εφέτος απαγόρευση θήρας έως τα 250 μέτρα από την εξωτερική περίφραξη των κατασκηνώσεων, εφόσον αυτές είναι σε λειτουργία.
Κατά τα λοιπά, η φετινή ρυθμιστική απόφαση της θήρας παραμένει ως είχε και κατά την περσινή χρονιά. Στα ίδια επίπεδα είναι και τα καθοριζόμενα τέλη των κυνηγών προς το Πράσινο Ταμείο, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα οποία ανάλογα με τη χωρική εμβέλεια της άδειας θήρας καθορίζονται στα:
*10 ευρώ για την τοπική άδεια (χωρικά όρια νομού)
*30 ευρώ για την περιφερειακή άδεια (χωρικά όρια Κυνηγετικής Ομοσπονδίας) και
*60 ευρώ για τη γενική άδεια θήρας (όλη η χώρα).
Ίδιες παραμένουν και οι εισφορές των κυνηγών προς τις αναγνωρισμένες και συνεργαζόμενες με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κυνηγετικές Οργανώσεις, οι οποίες καθορίζονται στα 60 ευρώ ανά κυνηγό. Από το ποσό αυτό:
*5 ευρώ κατανέμονται στις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες
*14,9 ευρώ κατανέμονται στους Κυνηγετικούς Συλλόγους
  *40,1 ευρώ κατανέμονται στην Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας, η οποία έχει και την υποχρέωση της λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.
Υπενθυμίζεται ότι οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες είναι υποχρεωμένες να δαπανούν ποσό μεγαλύτερο του 50% από τις παραπάνω εισφορές και τέλη σε φιλοθηραματικές δράσεις, ενώ για την Κυνηγετική Συνομοσπονδία αυτή η υποχρέωση ανέρχεται στο 95%.
Οι κυνηγοί που επιθυμούν να εκδίδουν άδεια θήρας απευθείας από τη δασική Αρχή επιβαρύνονται με τα τέλη που καθορίζονται με την πιο πάνω ΚΥΑ, καθώς και με το 90% των εισφορών που πληρώνουν οι κυνηγοί των αναγνωρισμένων κυνηγετικών οργανώσεων. Στην περίπτωση αυτή, το συνολικό ποσό κατανέμεται στο Πράσινο Ταμείο.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση υπουργική απόφαση αυτοί οι κυνηγοί έχουν πια τη δυνατότητα να αιτούνται και να παραλαμβάνουν και μαζικά την έκδοση άδειας θήρας από τη δασική Αρχή μέσω ατομικού πληρεξούσιου δικηγόρου και όχι μόνο μεμονωμένα όπως ίσχυε κατά το παρελθόν.
Οι παραπάνω αποφάσεις αναμένονται να εκδοθούν σε ΦΕΚ άμεσα, ενώ επόμενο βήμα για το υπουργείο είναι η έκδοση της απαραίτητης απόφασης για την απαγόρευση της θήρας στον Αμβρακικό κόλπο.

*** Απορρίφθηκε με παρατηρήσεις στο ΣτΕ το Π.Δ. προστασίας και διαχείρισης του Κυπαρισσιακού 
Για ακόμα μία φορά, κι ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες περί του αντιθέτου, μετά και την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ηγεσίας της δικαιοσύνης, το Συμβούλιο της Επικρατείας προέβη σε παρατηρήσεις έπειτα από την επεξεργασία του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό κόλπο και φέρεται να το αναπέμπει για διορθώσεις και συμπληρώσεις.
Παρατηρήσεις για τροποποιήσεις, διορθώσεις και συμπληρώσεις σύμφωνα με την οδηγία 92/43/ΕΟΚ του Συμβουλίου για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων, καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας (ΕΕ L 206), τις διατάξεις του Συντάγματος, ιδίως με το άρθρο 24, το Ν. 1650/1986, όπως ισχύει, το Ν. 3937/2011, όπως ισχύει, το Ν. 4164/2013, όπως ισχύει κ.ά.
Θυμίζεται πως με το Πρακτικό Επεξεργασίας υπ’ αριθ. 32/2015* του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορούσε επεξεργασία του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος «Χαρακτηρισμός των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών των “GR2330005: Θίνες και παραλιακό Δάσος Ζαχάρως, Λίμνη Καϊάφα, Στροφυλιά, Κακόβατος”, “GR2330008: Θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας: Ακρ. Κατάκολο – Κυπαρισσία” και “GR2550005: Θίνες Κυπαρισσίας (Νεοχώρι – Κυπαρισσία)” ως “Περιφερειακό Πάρκο Κόλπου Κυπαρισσίας”, καθορισμός ζωνών προστασίας, καθορισμός χρήσεων, όρων και περιορισμών δόμησης», που είχε υποβληθεί από την κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, το δικαστήριο απέρριψε την υποβληθείσα ως άνω πρόταση σχεδίου προεδρικού διατάγματος και επέβαλε την υποβολή νέου σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με τα θέματα που αφορά.
Το δικαστήριο τότε έκανε σοβαρές παρατηρήσεις καθιστώντας σαφές ότι το πλαίσιο προστασίας και διαχείρισης πρέπει να είναι αυστηρότερο από εκείνο που προβλεπόταν.
Στο ΣτΕ υπεβλήθη νέο σχέδιο Π.Δ. από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, «Χαρακτηρισμός των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών των “GR2330005: Θίνες και παραλιακό Δάσος Ζαχάρως, Στροφυλιά, Κακόβατος”, “GR2330008: Θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας: Ακρ. Κατάκολο – Κυπαρισσία” και “GR2550005: Θίνες Κυπαρισσίας (Νεοχώρι – Κυπαρισσία)” και της ευρύτερης περιοχής τους, ως “Περιοχή Προστασίας της Φύσης”, καθορισμός ζωνών προστασίας, καθορισμός χρήσεων, όρων και περιορισμών δόμησης και σύσταση αρμόδιου οργάνου διαχείρισης και διοίκησής του». Το δικαστήριο, μετά την επεξεργασία του και σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, στο facebook, το απέρριψε.
Ο κ. Κατσίβελας έγραψε σχετικά και με πανηγυρική διάθεση: «Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ. Βγήκε η απόφαση του ΣτΕ για το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Το ΣτΕ με την απόφασή του απορρίπτει το ΠΔ της κυβέρνησης με πολύ σοβαρές παρατηρήσεις επί της ΣΜΠΕ πάνω στην οποία στηρίχθηκε το ΠΔ, αλλά και η ένσταση των Δήμων. Δώσαμε έναν αγώνα με όλη μας την ψυχή που λίγοι πιστέψαμε και δικαιωθήκαμε. Η προσπάθεια συνεχίζεται».
Τις επόμενες μέρες, που θα γίνει γνωστό το Πρακτικό Επεξεργασίας, καθώς και αναλυτικά το σκεπτικό του ΣτΕ, θα γίνει αντιληπτό ακριβώς τι συμβαίνει και τι το ΣτΕ αναφέρει, τι κάνει δεκτό και τι απορρίπτει.
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Διαμαρτυρία της «Ελλήνων Συνέλευσις» Καλαμάτας 
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αναιτιολόγητη απόρριψη του αιτήματός μας από το Δήμαρχο Καλαμάτας, που αφορούσε στην παραχώρηση της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας την 29η/7/2017, που σκοπό είχε ομιλία προς ενημέρωση των συμπολιτών μας για τον τρόπο που θα απελευθερωθούμε από το καθεστώς των μνημονίων που γενοκτονεί το έθνος μας.
Επισημαίνουμε ότι: ο δήμαρχος, ως κατέχων το αξίωμα που του έδωσαν δια της ψήφου των οι Έλληνες πολίτες του Δήμου, ορίζοντάς τον θεματοφύλακα των κυριαρχικών και κληρονομικών τους δικαιωμάτων, οφείλει ως εκ του θεσμικού του αυτού ρόλου να τους σέβεται ως Έλληνες πολίτες και όχι να τους αντιμετωπίζει ως υπηκόους του. Ως εκ τούτου, όφειλε τουλάχιστον να αιτιολογήσει την απόρριψη του αιτήματός μας.
Άλλωστε, οι πλατείες και τα δημόσια κτήρια ανήκουν στους δημότες και δεν είναι ιδιοκτησία του δημάρχου.
  Οι πρόεδροι και τα μέλη
της «Ελλήνων Συνέλευσις» Καλαμάτας,
μέλη του πολιτικού φορέα του Έθνους των Ελλήνων με τον αριθ. πρωτοκόλλου 6199/4/9/2015 του Αρείου Πάγου
 Οι πρόεδροι
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 Υ.Γ. Μήπως κάποιοι φοβούνται την ενημέρωση και τη συνέλευση των Ελλήνων;

***  Οι ΤΑΚΙΜ ταξίδεψαν μοναδικά και την Καλαμάτα στα Καφέ Αμάν του οικουμενικού Ελληνισμού (φωτογραφίες) 
 
Με μεγάλη παρουσία και κυρίως μέθεξη του κοινού της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο αμφιθέατρο του Κάστρου η παράσταση των ΤΑΚΙΜ «Καφέ Αμάν-Ελληνική Απόλαυσις».
Το δημοφιλές 6μελές παραδοσιακό συγκρότημα, με την προσθήκη των εξαιρετικών Γιάννη Νιάρχου και Κατερίνας Τζιβίλογλου στο τραγούδι, καθώς και τις αφηγήσεις της ηθοποιού Δήμητρας Στογιάννη και του καθηγητή και παρουσιαστή της τηλεοπτικής εκπομπής «Αλάτι της γης» Λάμπρου Λιάβα, συνεπήρε μικρούς και μεγάλους σε ένα μοναδικό ταξίδι του Ελληνισμού στα πέρατα της γης, όπου οι μουσικές και τα τραγούδια συντηρού(σα)ν τη ρίζα καταγωγής, λείαιναν την πίκρα της ξενιτιάς, συνόδευαν τις χαρές, αλλά και πρόσφεραν μια οικουμενική γλώσσα επικοινωνίας με τους ντόπιους.
Τόσο η πολυεπίπεδη παράσταση όσο και οι Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο) -ως σύνολο αλλά και σε εντυπωσιακές εξάρσεις σόλο- δικαίωσαν τις προσδοκίες, μιλώντας στην ψυχή, την καρδιά και το μυαλό…
Ξεχωριστή και η παρουσία των χορευτών του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας, που μαζί με την παράλληλη προβολή σπάνιων φωτογραφιών συμπλήρωσαν την εικόνα μιας άλλης εποχής, με επίκεντρο τα «Καφέ Αμάν» και τα άλλα μουσικά κέντρα του Ελληνισμού, εντός συνόρων, αλλά, επίσης, στα Βαλκάνια, στη Σμύρνη, στην Πόλη, στην Αμερική… Χ.Ε.

***  Επικίνδυνα οχήματα 
Προχθές το μεσημέρι στην Καλαμάτα, κυκλοφορούσε ένα μικρό αυτοκινητάκι με πινακίδες εκτός Μεσσηνίας, το οποίο στην οροφή του είχε ένα τεράστιο κανό…
Όπως είναι λογικό, αυτό κρεμόταν αρκετά έξω από το αυτοκινητάκι, τόσο από την μπροστινή πλευρά όσο και από την πίσω, χωρίς κανένα προειδοποιητικό σήμα για τα άλλα οχήματα.
Πήγαινε μάλιστα και με αρκετά χιλιόμετρα στους δρόμους της πόλης. Β.Β.

***  ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΤΡΟΜΟΣ στις ΗΠΑ! Από την ΕΣΣΔ δεν το είχαν ζήσει...

~ Δυο αμερικανοί αξιωματούχοι σχολίασαν ανώνυμα στο Reuters τη σαββατιάτικη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρειο Κορέα, κάτι που ερμηνεύεται ως δυνατότητα της Πιον Γιανγκ για χτύπημα στην επικράτεια των ΗΠΑ.
Το ανώνυμο αυτό συμπέρασμα, τονίζει το βαθμό κλιμάκωσης της απειλής που εκπροσωπεί πλέον η Βόρεια Κορέα έναντι της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, αλλά και το μέγεθος της πίεσης που επίσης ασκείται στην κυβέρνηση Τραμπ, ώστε ν’ αντιδράσει.
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε το Σάββατο, την επιτυχή πραγματοποίηση της δοκιμαστικής πυραυλικής εκτόξευσης, η οποία, όπως υποστήριξε απέδειξε την ικανότητά της να πλήξει αποτελεσματικά τις ΗΠΑ.
Παράλληλα σε όλους εμάς θυμίζει τα πρώτα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου όταν και υπήρξε παράκρουση στα Αμερικανικά μήντια για το λεγόμενο Κενό Ισχύος μεταξύ ΕΣΣΔ και ΗΠΑ. Εδώ δεν έχουμε κενό ισχύος αλλά έχουμε την ίδια φρενίτιδα σχεδόν.

*** Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς,  σήμερα, σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας  
Ο κίνδυνος πυρκαγιάς για  σήμερα , Τρίτη 1η Αυγούστου, είναι πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4), για τις εξής περιοχές, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Περιφέρεια Αττικής, Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος), Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες), Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία), Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία) και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Σαμοθράκη).
Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν πυρκαγιές. Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, καθώς και υπαίθριων ψησταριών. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Τέλος, σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199.
Πηγή: ΑΠΕ-

***  Ο ΣΥΡΙΖΑ χέρι-χέρι με την ΑΝΟΜΙΑ! Επιστολή Βούτση υπέρ Ρουβίκωνα...

~  Στο γεγονός ότι δεν ρωτήθηκε ο ίδιος, για να συλληφθούν τα μέλη του Ρουβίκωνα έπειτα από την εισβολή στο προαύλιο της Βουλής, απέδωσε ουσιαστικά ο Νίκος Βούτσης την εντολή που έδωσε να αφεθούν ελεύθεροι.
Ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε στην επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία τον ρωτούσε με ποια αρμοδιότητα παρενέβη «προκειμένου να ελευθερωθούν πρόσωπα που διέπραξαν αδίκημα».
Στην επιστολή του, ο κ. Βούτσης επισημαίνει ότι ο ίδιος είναι αρμόδιος για τα θέματα ασφαλείας στη Βουλή και σημειώνει ότι με εντολή του εκάστοτε προέδρου δεν έχει κριθεί σκόπιμο μέχρι σήμερα να γίνονται συλλήψεις «και μάλιστα ιδιαίτερα για απλή έκφραση διαμαρτυρίας».
Σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό, στις 26 Ιουλίου, το οποίο περιγράφει ως «είσοδο και διαμαρτυρία», αναφέρει:
«Το ιδιαίτερο ζήτημα που προέκυψε από τη σύλληψη και την έναρξη μεταφοράς ορισμένων ατόμων και από την άρση αυτής της ενέργειας κατόπιν συνεννόησης μου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και βεβαίως με τον υπεύθυνο φρούραρχο της Βουλής, οφείλεται προφανώς σε εντολές που είχαν δοθεί σε αστυνομικές δυνάμεις χωρίς την οφειλόμενη προηγούμενη συνεννόηση κατά τον τύπο που και εσείς στην επιστολή σας αναλυτικά αναφέρεστε για την αρμοδιότητά μου ως Προέδρου της Βουλής».  iefimerida.gr

***  KOINOBΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ!Νομοσχέδιο για την Παιδεία με υποβρύχια και Μουσείο Ακρόπολης...

~  Στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας κατατέθηκε η έβδομη, έως τώρα, υπουργική τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που εισάγεται αργά το μεσημέρι με σκοπό να ψηφιστεί αύριο Τρίτη, ανοίγοντας έτσι νέο κύκλο παράλληλης νομοθέτησης, με "οχήματα" τα τρία σχέδια νόμου (ακολουθούν των Υπουργείων Υγείας και Ψηφιακής Πολιτικής) που προγραμματίστηκε να εγκριθούν από την Ολομέλεια την τρέχουσα εβδομάδα, σύμφωνα με την Καθημερινή.
Οι επτά τροπολογίες που η κυβέρνηση επέλεξε να ενσωματώσει στο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, αφορούν ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας των προσωρινών εγκαταστάσεων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, τον Κώδικα Συμβολαιογράφων, χορήγηση επιπλέον ποσού για την ολοκλήρωση πρόσθετων εργασιών πλήρους επιχειρησιακής απόδοσης υποβρυχίων, τη λειτουργία της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, την διάρκεια της θητείας του ΔΣ του Μουσείου Ακροπόλεως, τις αρμοδιότητες του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και, τέλος, υπάρχει και μία αρμοδιότητα του Παιδείας: τιτλοφορείται "τροποποίηση-συμπλήρωση διατάξεων και επαναπροσδιορισμός επιμέρους ζητημάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης".
Αυτή την ώρα παραμένει άγνωστος ο τελικός αριθμός των τροπολογιών που θα κατατεθούν προς ψήφιση όχι μόνο στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και στα άλλα δύο νομοθετήματα που ακολουθούν, ως το απόγευμα της Παρασκευής, όταν και θα ολοκληρωθεί η τελευταία προ των θερινών διακοπών συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η ΝΔ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι αποχώρησαν από συνεδρίαση συζήτησης και έγκρισης νομοσχεδίου, ακριβώς εξαιτίας των πολλών τέτοιων εκπρόθεσμων νομοθετικών ρυθμίσεων που η κυβέρνηση προώθησε με εσπευσμένες διαδικασίες προς έγκριση.
Capital

*** ΑΘΛΗΤΙΚΉ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ  :

***  Αποζημίωση 530.000 ευρώ ζητεί από το ΟΑΚΑ ο Φιλιππίδης Για τον τραυματισμό τουΑποζημίωση 530.000 ευρώ ζητεί από το ΟΑΚΑ ο Φιλιππίδης
Αποζημίωση ύψους 530.000 ευρώ από την διοίκηση του ΟΑΚΑ ζητεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ, Κώστας Φιλιππίδης, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη, έπειτα από τον τραυματισμό που είχε πατώντας σε λακούβα στον χώρο της προπόνησής του.
Ο τραυματισμός στερεί από τον Φιλιππίδη το δικαίωμα να αγωνιστεί σε σημαντικούς αγώνες όπου περίμενε να διακρυθεί κατακτώντας μετάλλια, ενώ ο αθλητής, ισχυρίζεται ότι είχε προπληρώσει εισιτήρια για τον ίδιο και τον προπονητή του Δημήτρη Κυτέα.
Ο Φιλιππίδης, ο οποίος υποστηρίζει ότι είχε ζητήσει από τη διεύθυνση του ΟΑΚΑ να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την επισκευή του επίμαχου σημείου που έγινε ο τραυματισμός του, στρέφεται τώρα δικαστικά με αγωγή που κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του Βασίλη Χειρδάρη.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ιστορικό της αγωγής:
« Η προετοιμασία για το άθλημά γίνεται αποκλειστικά και μόνον στο ΟΑΚΑ (Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης»), που ανήκει στο εναγόμενο (σ. στο ΟΑΚΑ ) , το οποίο είναι το μοναδικό αθλητικό κέντρο στην Ελλάδα στο οποίο δύναται να προπονηθεί αθλητής των δικών μου δυνατοτήτων. Συγκεκριμένα η προπόνηση διεξάγεται μόνον σε ένα χώρο του ΟΑΚΑ και δη στο κλειστό βοηθητικό στάδιο, παρότι στο εξωτερικό στάδιο του ΟΑΚΑ υπάρχουν οι διάδρομοι και οι βαλβίδες του άλματος επί κοντώ, το ταρτάν όμως (του εξωτερικού σταδίου) έχει κριθεί εντελώς ακατάλληλο, με αποτέλεσμα να πραγματοποιώ τις προπονήσεις μου αποκλειστικά στο κλειστό βοηθητικό στάδιο.
Στο κλειστό δε βοηθητικό στάδιο του ΟΑΚΑ υπάρχει ένας και μοναδικός διάδρομος για το άλμα επί κοντώ. Το ταρτάν στο τέλος του διαδρόμου αυτού πριν ο αθλητής επιχειρήσει το τελικό άλμα είχε τα τελευταία τέσσερα χρόνια λακκούβα η οποία, όλη αυτή τη χρονική περίοδο, καλυπτόταν πρόχειρα από κομμάτι ταρτάν». 
Το κακό συνέβη στις 19 Ιουνίου 2017, τη στιγμή, που όπως αναφέρει ο παγκόσμιος πρωταθλητής «επιχειρούσα κατά την διάρκεια της προπόνησής μου, το τελευταίο βήμα πριν το άλμα». Και τότε «εξαιτίας κακοτεχνίας του ταρτάν, από παράνομη δηλαδή και υπαίτια παράλειψη του εναγομένου, το οποίο υποχρεούται να διατηρεί το ταρτάν του μοναδικού διαδρόμου για το άλμα επί κοντώ σε άριστη κατάσταση, προς προστασία των αθλητών ώστε ανεμπόδιστα και χωρίς διακινδύνευση να εκτελούν το προπονητικό τους έργο, πάτησα στο κομμάτι ταρτάν που κάλυπτε την λακκούβα, το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα το πόδι μου να βρεθεί στην παραπάνω λακκούβα, μήκους πενήντα (50) εκατοστών, βάθους τριών (3) εκατοστών και πλάτους δεκαπέντε (15) εκατοστών. Εξαιτίας της ως άνω παράνομης και υπαίτιας παράλειψης του εναγομένου, υπέστην ρήξη έσω μηνίσκου αριστερού γόνατος».
Ο σοβαρός τραυματισμός του είχε σαν αποτέλεσμα να μείνει εκτός γηπέδων και μάλιστα σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό διάστημα για τον ίδιο, καθώς είχε μπροστά του τρεις διεθνείς αγώνες .
Όπως αναφέρεται στην αγωγή: «Η προπονητική προετοιμασία αφορούσε την συμμετοχή μου στην διοργάνωση του Diamond League (αγώνες που συμμετέχουν κορυφαίοι αθλητές από όλο τον κόσμο, είναι δηλ. μικρότερης κλίμακας παγκόσμιοι αγώνες κλασσικού αθλητισμού) που διοργανώνει και εποπτεύει η Διεθνής Ένωση Κλασσικού Αθλητισμού Ομοσπονδιών (ΙAAF) και συγκεκριμένα την συμμετοχή μου στους διεθνείς αγώνες που διεξήχθησαν στο Παρίσι (1-7-2017), Λωζάνη (6-7-2017), Μαρόκο (16-7-2017) και Μονακό (21-7-2017)».
Ιδιαίτερο κεφάλαιο της αγωγής αφιερώνεται στις προσπάθειες που έκανε τόσο ο ίδιος ο πρωταθλητής, όσο και ο προπονητής του για την έγκαιρη αποκατάσταση της λακκούβας. Ωστόσο, - σύμφωνα πάντα με τα αναγραφόμενα στο ιστορικό της αγωγής του -« παρά τις διαμαρτυρίες μας και τις συνεχείς οχλήσεις εμένα και του προπονητή μου για την επίλυση του παραπάνω προβλήματος, και την ενημέρωση αυτών ακόμα και για την ανωτέρω προσφορά της παραπάνω εταιρίας, η διοίκηση του εναγομένου συνέχισε να αδιαφορεί και δεν προχώρησε σε οιαδήποτε απόφαση ή ενέργεια για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και την διόρθωση, επισκευή και αποκατάσταση του χώρου που περιείχε την λακκούβα. Αντίθετα, απέρριψε και την σχετική πρόταση του ΣΕΓΑΣ για αποκατάσταση των ζημιών και βελτίωση των υποδομών».
Το θέμα τους τραυματισμού του Φιλιππίδη απασχόλησε τον Τύπο και έφτασε μέχρι τη Βουλή Δράμας, με ερώτηση της κας Χαράς Κεφαλίδου, η οποία κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Κονιόρδου και τον αρμόδιο Υφυπουργό κο Βασιλειάδη, αναφορικά με την εξαιρετικά κακή κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, οι οποίες ευθύνοντο για τον τραυματισμό μου.
Ο Κ. Φιλιππίδης αναρρώνοντας και βάζοντας στόχο τους επόμενους αγώνες και μία θέση στο βάθρο, αναμένει τώρα από τη Δικαιοσύνη να ικανοποιήσει το αίτημά του για αποζημίωση. Newsroom ΔΟΛ

*** Στο Παρίσι οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 2024, στο Λος Άντζελες το 2028;  Τα... βρήκαν με τη ΔΟΕ
Τελικά, το Παρίσι «πήρε» τους Αγώνες του 2024 και το Λος Άντζελες του 2028  
~ Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2028 φαίνεται ότι θα διεξαχθούν στο Λος Αντζελες, καθώς η ΔΟΕ συμφώνησε με την οργανωτική επιτροπή του L.A. 2024. Την είδηση αποκάλυψαν οι Los Angeles Times και μετέδωσε και το Reuters, χωρίς να το επιβεβαιώσει.
Το Παρίσι και το Λος Αντζελες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, αλλά από την στιγμή που η ΔΟΕ θα ανακοίνωνε, για πρώτη φορά, την ανάληψη δύο διοργανώσεων, κάθισαν οι τρεις πλευρές και συζήτησαν.
Η ΔΟΕ επιβεβαίωσε ότι το Λος Άντζελες προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς του 2028. Η δήμαρχος του Παρισιού είπε ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν προκειμένου και οι τρεις πλευρές (Παρίσι - Λος Άντζελες - ΔΟΕ) να καταλήξουν σε συμφωνία. Έσπευσε να χρησιμοποιήσει, πάντως, το hashtag #PARIS2024.
Φαίνεται πως η αμερικανική πλευρά συμβιβάστηκε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 και το Παρίσι θα πάρει την σκυτάλη από το Τόκιο το 2020.
Εάν υπάρξει συμφωνία, αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα αναλάβει η γαλλική πρωτεύουσα Ολυμπιακούς Αγώνες, αν και έχουν περάσει από την τελευταία φορά 100 χρόνια (1924, 1900).
Στην Αμερική πάντως θα διοργανώσουν το κορυφαίο αθλητικό event μετά από 32 χρόνια και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996.
Newsroom ΔΟΛ

~** Στις 18 Αυγούστου οι αρχαιρεσίες της ΕΠΟ
 Λίγο πριν από τη σέντρα...Στις 18 Αυγούστου οι αρχαιρεσίες της ΕΠΟ
~  Την Παρασκευή, 18 Αυγούστου θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου που θα διαδεχθεί την Διοικούσα Επιτροπή στην ΕΠΟ, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία. Οι εκλογές της ΕΠΟ θα διεξαχθούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ένα 24ωρο πριν την έναρξη της Super League για την αγωνιστική περίοδο 2017-18.
Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:
«Την Παρασκευή 18 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η Ειδική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και ειδικότερα οι αρχαιρεσίες για την εκλογή προέδρου, ένδεκα τακτικών μελών και μέχρι ένδεκα αναπληρωματικών μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Η Ειδική Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα αρχίσει στις 10:00 σε αίθουσα του ξενοδοχείου Intercontinental».

Newsroom ΔΟΛ

*** Συγκινητικές στιγμές στην ανακομιδή των οστών του Ολυμπιονίκη Κώστα Τσικλητήρα που «επιστρέφουν» στην Πύλο 
 
Με συγκίνηση ξεκίνησε χθες το πρωί η διαδικασία ανακομιδής των οστών του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα στο 1ο Νεκροταφείο Πατρών, έχοντας προορισμό τον τόπο καταγωγής του, την Πύλο.
«Σημαντικές στιγμές για εμάς τους δημότες Πύλου-Νέστορος, καθώς έπειτα από αρκετά χρόνια τα οστά του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, ενός ανθρώπου που πάντα θα στέκεται στις καρδιές μας λόγω του ήθους του και της αγάπης του για την πατρίδα, ξεκινούν το ταξίδι της επιστροφής στη γενέτειρά του, από όπου και ξεκίνησε η μεγαλειώδης του πορεία.
Επιτέλους, σήμερα γίνεται πραγματικότητα ένας διακαής πόθος όλων των Πυλίων και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι’ αυτό. Ευχαριστούμε το δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη για την άψογη συνεργασία και τη βοήθειά του, αφού υπήρχε άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου μας και χωρίς να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία, σήμερα έγινε η ανακομιδή» ανάφερε σχετικά χθες ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης.
Η διαδικασία ανακομιδής έγινε παρουσία των δημάρχου Πύλου-Νέστορος, α’ αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη, του αναπληρωτή δημάρχου Πατρέων και αντιδημάρχου Παύλου Στάμου, του προέδρου της Δ.Κ. Πύλου Ηλία Γουρνά, της προέδρου του Αχαϊκού Συλλόγου Μεσσηνίων Πηνελόπης Λαμπούση και του ναύαρχου Λ.Σ. ε.α. Πελοπίδα Αγγελόπουλου.
Σημειώνεται ότι προσεχώς θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη τελετή μετακομιδής των οστών στην οικία του πρώτου Έλληνα Ολυμπιονίκη, στην Πύλο.

***  Φιλικά με Ασ.Τρίπολης και Πλατανιά έκλεισε η ΑΕΚ 
Κεκλεισμένων των θυρώνΦιλικά με Ασ.Τρίπολης και Πλατανιά έκλεισε η ΑΕΚ
~ Δύο φιλικά παιχνίδια θα δώσει μέσα σε 24 ώρες η ΑΕΚ. Η «Ενωση» θα αντιμετωπίσει στις 9 Αυγούστου στα Σπάτα τον Αστέρα Τρίπολης και μία μέρα αργότερα στο ΟΑΚΑ τον Πλατανιά.
Και τα δύο παιχνίδια θα είναι κεκλεισμένων των θυρών και ο Μανόλο Χιμένεθ θέλει να έχει σε ετοιμότητα όλους τους παίκτες. Γι αυτό τον λόγο κλήθηκαν δύο φιλικά, ώστε να δει αγωνιζόμενους όλους τους ποδοσφαιριστές του.
Ο Ισπανός τεχνικός θέλει την ομάδα του να είναι έτοιμη για τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Σε περίπτωση η ΑΕΚ που δεν περάσει την ΤΣΣΚΑ θα αγωνιστεί στις 17 και 24 Αυγούστου στα πλέι οφ για το Europa League.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 ***
 
~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 01  Αυγούστου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008  ..
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για όλους μας  !  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017_48.html .-  
~* 


~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 01 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Ιουλίου 2017  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-02-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 03 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-03-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 04 Ιουλίου 017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-04-017.html  
~* ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/07/2017-arfara-news-01-2017-httparfara.html .-
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-05-2017.html  
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 06 Ιουλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-06-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 07 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/news-07-2017.html .-
~*   ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Ιούλιος  2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/07/2017-1-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 08 Ιουλίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-08-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 09 Ιουλίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-09-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΔΕΥΤΈΡΑ 10  Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-10-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-11-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/07/news-12-2017.html ..-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/news-13-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/news-14-2017.html .- 
~*  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 :
~
Στο αγιάζι των ενημερώσεων : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-15-2017.html ,- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-16-2017.html .- 
 ~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-17-2017.html ,-
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-18-2017.html .- 

~ *  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/news-19-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-20-2017.html .-

  * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή  21 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 22 Ιουλίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-22-2017.html .-  
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  2 Σάββατο 22 Ιουλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-2-22-2017.html .- 
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-23-2017.html .-
~
* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/news-24-2017.html .-  
  ~  * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-25-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/07/news-26-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  27 Ιουλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 ...::  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/news-27-2017.html .-
~ *   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Παρασκευή  28 Ιουλίου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής ....από  το  2008 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/news-28-2017.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-29-2017.html .- 
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 30 Ιουλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....από το  2008 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-30-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Δευτέρα 31 Ιουλίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ... από το .....2008 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-31-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ Διαδρομές -2- Ιουλίου  2017 : Δευτέρα 31 /07 /2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/07/2-2017-31-07-2017.html .- 
~*
~  http://www.dinfo.gr  .-= ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ  .- www.kaloe.gr info@kaloe.gr ,                                                                        
 www.scribd.com/collections/4454697 = ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΑΛΥΡΑΙΟΣ  
http://www.sentragoal.gr .-  ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 http://www.fast bracesgreece.gr/main .- / ΤΑ  ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ  http://superfood.blogy.gr/post/597-ixthyelaio-to-farmako-toy-21oy-aiona .- Super Food
 ~  http://neraidohori.info.com  ,                                                                          
 Κοντόπουλος Ν-Ι  ~  www.kontopoulos.com.gr    .- https://www.facebook.com/groups/172702946410540/230134187334082/?notif_t=group_activity  ΠΙΣΤΕΥΟΜΕΝ ΕΙΣ ΕΝΑΝ ΘΕΟΝ .-

ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ –ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ  :
 
 ~ Εκδρομές -διαδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας Σ/Κ  17  ΚΑΙ 18  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/17-18-2015_16.html 
1./ ~   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html  .-
2./ ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις , 2  Ιανουαρίου 2016  , Δεύτερο  μέρος   
 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html 
3./    ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας
περιηγήσεις , Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 ,  Μέρος  3ο  τρίτο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-   
4. /  ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας  περιηγήσεις 15-01-2016 Μέρος  4ο  τέταρτο  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016.html .-   
 5.-/  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  15-01-2016   μέρος πέμπτο  5ο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-                                                                                                                                                 
 1~ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ Σάββατο  10  Οκτωβρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-    
 2~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/11-2015.html .-   
       ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .- 

~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , ^  Arfara-Messinias 2  , 

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5767   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3663   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3655  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.075  βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 ~ https://www.youtube.com/user/stamos01  .-
~ https://www.youtube.com/user/stamatios01  .-
~ https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
~***  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  
~** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-   
~** https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
~***   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~**  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   ~  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅