Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  01  Δεκεμβρίου 2016 :
~   ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας !
~ Με ευλογία Κυρίου μας ο ερχομός των εορτών ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ  και  Πρωτοχρονιάς  !

Δεν αγιάζονται όλα
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΜόνον αυτά που δέχονται αγιασμό, αυτά μόνο αγιάζονται. Όπως το νερό, δέχεται αγιασμό και γίνεται Αγιασμός τα ούρα δεν δέχονται αγιασμό. Η πέτρα με θαύμα γίνεται ψωμί. Η ακαθαρσία δεν δέχεται αγιασμό.
~ VIDEO από επίσκεψη -προσκύνημα- παρακολούθηση εορταστικών εκδηλώσεων , εορτασμού πολιούχου Πατρών ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ,.. Τετάρτη(χθες) 30-11-2016
`1 ~**Άγιος Ανδρέας  Πρωτόκλιτος αφήγηση-ενημέρωση από Αθανασία Τετάρτη 30/11/2016: 
~**Ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα  αφήγηση Αθανασίας 30/11/2016  :
https://youtu.be/r6U88ZioIyY  .-
~*Θαύματα Αγίου Ανδρέα  30/11/2016 ενημέρωση-αφήγηση από Αθανασία :
 https://youtu.be/FpVvFat8J9s .-
~**ΠΑΤΡΑ εορτασμός ομιλία  Άγίου Ανδρέου  30/11/2016:
https://youtu.be/eiioWuCRfLE .-
5 ~**Πλύνε τις αμαρτίες όχι μόνο το πρόσωπο  30/11/2016:
https://youtu.be/BTdmDPRlFeE .-
~ Γάμος φωτογραφίσεις στο Αχαΐα Κλάους 30/11/2016:
https://youtu.be/88ShEKW7Vwg .-
~ Εταιρία Αχαΐας Κλάους Πάτρα  αφήγηση Αθανασίας  30/11/2016: https://youtu.be/ros5yGASpaU .-
~  ΠΑΤΡΑ εκδηλώσεις εορτασμού Αγίου Ανδρέα 30/11/2016:
https://youtu.be/cjy_sTQb2Es .-
~* Πάτρα  εορτασμός Αγίου Ανδρέου 30/11/2016 :
 https://youtu.be/E1M5NR9fRm8 .-
10 ~* Τελετή παρέλασης Πάτρα  εορτασμός Αγίου Ανδρέου  30/11/2016: https://youtu.be/syJWM7uMdtk  .-  
~*  Διαδρομή Πάτρα Αχαΐα κλάους 30/11/2016 :
 https://youtu.be/xwzRfd2RGNU .-
~** Διαδρομή προς Αχαΐα Κλάους 30/11/2016 :
 https://youtu.be/b7rp0ND4mck .-
13 ~**Εορτασμός Αγίου Ανδρέα πρωτοκλίτου Πάτρα 30/11/2016 :
https://youtu.be/Z_AXqju5X7I .-
~**Θ  Λειτουργία Ι Ν Αγίου Ανδρέα Πατρών 30/11/2016 :
https://youtu.be/iouGUU5huVY .- 
15 ~**Κρίνη Σαραβάλη Κεφαλόβρυσο Πατρών διαδρομή  30/11/2016 : https://youtu.be/kMkpwAqtuoc .-
~**Μεσημβρινό στο Κεφαλόβρυσο Πατρών 30/11/2016 :
 https://youtu.be/GZ9Yl_GUMMU
~**ΠΑΤΡΑ  30/11/2016 :
https://youtu.be/46d_WO2bb-Y  .-
~**Πάτρα  30/11/2016 :
 https://youtu.be/Z_jB_sDTEp0 .-
19 ~** Τραγούδια φαγητό στο Κεφαλόβρυσο Πατρών 30/11/2016:
https://youtu.be/3cEYshHwFH4  .-
1 Δεκεμβρίου.....................
Προφήτου Ναούμ. Μάρτυρος Aνανίου (1) του Πέρσου. Αρχιεπισκόπων Εφέσου Ονησίμου και Σολόχωνος (Σολομώντος).Οσίων Αντωνίου πρίγκηπος, του νέου, του εν Κίω. Ανανίου, Φιλάρετου του «ελεήμονος» (2) (†792) και Θεοκλήτου επισκόπου Λακεδαιμονίας του θαυματουργού.
(1)Ο άγιος Ανανίας καταγόταν από την Αρβήλ της Περσίας. Ήταν άνθρωπος απλοϊκός και βαθύτατα πιστός στον Ιησού Χριστό. Όταν ο άρχοντας της πόλης, έμαθε για την πίστη του διέταξε να τον συλλάβουν. Ο Ανανίας δεν φοβήθηκε και συνέχισε να διακηρύττει την πίστη του στον Κύριο. Γι` αυτό το λόγο βασανίστηκε μέχρι θανάτου. Τότε έγινε θαύμα, ο άγιος άνοιξε τα μάτια του, ενώ κείτονταν νεκρός, και είπε «Προσευχηθείτε και δοξολογείτε το Θεό». Τελειώνοντας δε αυτά τα λόγια παρέδωσε το πνεύμα του.
(2)Ο όσιος Φιλάρετος ο Ελεήμων έζησε κατά τους χρόνους του βασιλιά Κωνσταντίνου ΣΤ΄. Καταγόταν από την Παφλαγονία. Οι γονείς του τον πάντρεψαν με μία σεμνή γυναίκα, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά. Στο επάγγελμα ήταν γεωργός και παρόλο που δεν είχε πολλά χρήματα, ασκούσε μεγάλο φιλανθρωπικό έργο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να στερείται ο ίδιος τα βασικά. Ο Θεός όμως, βλέποντας την καλοσύνη του, δεν τον άφησε αβοήθητο. Με τη βοήθεια της Θείας Χάρης, ο Φιλάρετος χρίστηκε με το αξίωμα του έπαρχου. Έτσι μπόρεσε να συνεχίσει το φιλανθρωπικό του έργο. Ο όσιος Φιλάρετος αναπαύθηκε εν ειρήνη.
 ~ ΒΙΝΤΕΟ ...... συνέχεια :
1 ~* Ι. Ν. Αγίου Ανδρέα Πατρών ενημέρωση από Ιερέα 08/10/2016:
~* Πάτρα Άγιος Ανδρέας ενημέρωση 08/10/2016 :
https://youtu.be/2S23ca1wX50 .-
~Μονή Γεροκομείου Πατρών , ενημέρωση για Άγιο Λουκά εκ Κριμαίας 08/10/2016 :
https://youtu.be/8VE7z3Umgao .-
4 ~ Ι. Μονή Γεροκομείου Πατρών εντός Ι . Ν ενημέρωση από μοναχό 8/10/2016 :
 https://youtu.be/33QQt1ScqCA .-













~ Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~ Θείας πίστεως περιουσίᾳ, διεσκόρπισας τοῖς δεομένοις τὸν προσιόντα σοι πλοῦτον, Φιλάρετε· καὶ εὐσπλαχνίᾳ κοσμήσας τὸν βίον σου, τὸν χορηγὸν τοῦ ἐλέους ἐδόξασας· Ὃν ἱκέτευε δοθῆναι τοῖς εὐφημοῦσι σε ῥανίδα οἰκτιρμῶν καὶ θεῖον ἔλεος.
~* Απολυτίκιο Αγ. Φιλαρέτου του Ελεήμονος - 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ :
https://youtu.be/W2gU4u9JXs4 .-


Αγία Αικατερίνη

Αγία Αικατερίνη
 
Σύναξη της Παναγίας της Κουκουζέλισσας στο Άγιον Όρος

Σύναξη της Παναγίας της Κουκουζέλισσας σ....
 
Προφήτης Αβδιού

Προφήτης Αβδιού
 
Άγιος Πλάτωνας

Άγιος Πλάτωνας
 
Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής

Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής
 
Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος

Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος


Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπο....
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Ο κόσμος των Αγγέλων

Ο κόσμος των Αγγέλων
 
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων
***   Ξεκίνησε το στόλισμα 
Τα πρώτα χριστουγεννιάτικα στολίδια έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Καλαμάτα και από χθες ξεκίνησε η τοποθέτηση των ξύλινων σπιτιών στην κεντρική πλατεία, τα οποία θα παραμείνουν σε όλη τη διάρκεια των γιορτών.
Κάθε χρόνο όλος ο κόσμος ελπίζει ότι θα είναι η τελευταία δύσκολη χρονιά σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του και κάθε χρόνο διαψεύδεται, ενώ για πολλούς θα είναι ακόμα χειρότερα.
Ευτυχώς που η λάμψη των γιορτών θα κάνει κάποιους να ξεχάσουν, έστω και για λίγες ώρες, τις δυσκολίες και τα προβλήματα.  Β.Β. 

***  Μία νεκρή από έκρηξη σε κατάστημα εστίασης στην πλ. Βικτωρίας
Πέντε ελαφρά τραυματίες
Εικόνα από το σημείο με το κατάστημα να έχει υποστεί σοβαρότατες ζημιές
~Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο υπόγειο καταστήματος εστίασης στην πλατεία Βικτωρίας, στη γωνία Γ' Σεπτεμβρίου 87 και Χέυδεν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία 42χρονη και να τραυματιστούν πέντε άτομα.
Η άτυχη γυναίκα -κατά πληροφορίες η λογίστρια της επιχείρησης- ανασύρθηκε νεκρή από το υπόγειο, όπου, όπως όλα δείχνουν, σημειώθηκε η έκρηξη.
Πέντε άτομα τραυματίστηκαν, από τα οποία τα τρία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών. H κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και ελαφρά εγκαύματα.
~Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής (20 πυροσβέστες με 7 οχήματα) για την κατάσβεση της φωτιάς, το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο της Γ' Σεπτεμβρίου αποκλείστηκε από την Αστυνομία, ενώ έκλεισε προσωρινά και ο παρακείμενος σταθμός του ΗΣΑΠ στην πλατεία Βικτωρίας.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, που ειδοποιήθηκε για το συμβάν στις 09.25, η έκρηξη ισοπέδωσε κυριολεκτικά το υπόγειο, καθώς γκρέμισε τοίχους και ψευδοροφές.
Η φωτιά κατασβέστηκε χωρίς να επεκταθεί στο ισόγειο του καταστήματος και πλέον οι πυροσβέστες προχωρούν στην αποκάθαρση του υπογείου, προκειμένου να ερευνηθούν από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη, που είχε ως αποτέλεσμα τη φωτιά. Επί τόπου έσπευσαν και τεχνικοί της Επιχείρησης Αερίου, προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάσταση των σχετικών παροχών.
- Πυροσβεστικό Σώμα
Νεκρή γυναίκα εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από υπόγειο χώρο καταστήματος στη συμβολή των οδών Χέυδεν & 3ης Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.-
~ Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές τόσο στο ισόγειο του ταχυφαγείου, όσο και σε διπλανά καταστήματα, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

***  «Ναι» Βερολίνου στο σχέδιο του ESM για το χρέος
Προς «βραχυπρόθεσμες διευκολύνσεις»
-  Το πράσινο φως για βραχυπρόθεσμες διευκολύνσεις στη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, βάσει πρότασης που προετοιμάζει ο ESM, φέρεται να έχει δώσει το Βερολίνο, σύμφωνα με την γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Κατά το δημοσίευμα, τα μέτρα που επεξεργάζεται ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα μπορούσαν να μειώσουν το χρέος κατά 21,8 μονάδες του ΑΕΠ μέχρι το 2060.
Αναλυτικά, το δημοσίευμα αναφέρει πως η Ευρωζώνη προετοιμάζει «τις πρώτες μικρές διευκολύνσεις για την Ελλάδα» και πως «τη Δευτέρα ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ θα παρουσιάσει τα σχετικά μέτρα στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης».
- «Το (γερμανικό) υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει τις βραχυπρόθεσμες διευκολύνσεις για το χρέος» γράφει η Handelsblatt και προσθέτει:
«Στο έγγραφο περιέχονται τρία διαφορετικά μέτρα. Η περίοδος αποπληρωμής δανείων από τον παλαιό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης (EFSF) παρατείνεται κατά τέσσερα έτη, κατά μέσο όρο. Επιπλέον, θα μπορούσαν να διαγραφούν κάποια τέλη για την Ελλάδα, ώστε η χώρα να εξοικονομήσει τον επόμενο χρόνο 220 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά το κεντρικό ζήτημα είναι να προστατευθεί η Αθήνα από τον κίνδυνο των αυξανόμενων επιτοκίων. Για να επιτευχθεί αυτό, ο ESM θα μπορούσε να εκδώσει δάνεια με προθεσμία εξόφλησης 30 ετών ή να αξιοποιήσει τα λεγόμενα swaps επιτοκίων».
Κατά τη Handelsblatt, όλα αυτά τα μέτρα «θα μπορούσαν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ESM, να μειώσουν το χρέος κατά 21,8 μονάδες του ΑΕΠ μέχρι το 2060».
Μία τέτοια εξέλιξη «είναι σημαντική για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την παραμονή του οποίου στο ελληνικό πρόγραμμα επιθυμούν οι Ευρωπαίοι. Πηγές της γερμανικής κυβέρνησης αναφέρουν ότι τώρα πλέον το ΔΝΤ θα μπορούσε να συμπεριλάβει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα στην ανάλυσή του για τη βιωσιμότητα του χρέους. Ωστόσο το ΔΝΤ επιμένει σε περαιτέρω διευκολύνσεις, κάτι που απορρίπτει ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».
Η γερμανική οικονομική εφημερίδα προσθέτει ότι, το Σαββατοκύριακο, υπάρχει πιθανότητα τηλεφωνικής συνδιάσκεψης για το ελληνικό ζήτημα με τη συμμετοχή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και άλλων υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης με εκπροσώπους της ΕΕ, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).  Newsroom ΔΟΛ

*** Με θεατρικά δρώμενα τα φετινά Χριστούγεννα στην Καλαμάτα 
Σειρά θεατρικών παραστάσεων εν όψει Χριστουγέννων περιλαμβάνει η καινούργια συνεργασία της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις», του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας και της εταιρείας «Όψεις Πολιτισμού».
Ειδικότερα, οι παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στο ΔΗΠΕΘΕΚ είναι:
  21 & 22/12, "La Cocinera (Η μαγείρισσα)" του Eduardo Machado
Την παράσταση σκηνοθετεί ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στον ομώνυμο ρόλο. Συμμετέχουν Μπάμπης Χατζηδάκης, Δώρα Θωμοπούλου, Μίλτος Σαμαράς, Μαρία Δερεμπέ.
  23/12, "Οι σιδεράδες" του Μίλος Νίκολιτς. Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος Παίζουν: Ερμόλαος Ματθαίου, Ερνέστος Βουτσίνος, Έφη Καραγιάννη, Αβραάμ Παπαδόπουλος
 26 & 27/12, «Το καράβι με το φόβο»
Λαϊκό παραμύθι που παρουσιάζεται από την ομάδα θεάτρου Lastrada και την ομάδα Θεατρική Λύση, στο πλαίσιο παιδαγωγικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος, Ηθοποιοί-Εμψυχωτές: Βίκυ Θαλασσινού, Δώρα Θωμοπούλου, Μαρία Κοτσίρη.
Ώρες παράστασης: 26/12 στις 15.30 και 27/12 στις 12.00 & 15.30.
Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ ενηλίκων & 5 ευρώ παιδικό
 29/12 «Με αγάπη… Μάγια Μελάγια». Η πολυτάραχη ζωή της θρυλικής τραγουδίστριας Μάγιας Μελάγια παρουσιάζεται επί σκηνής, με πρωταγωνίστρια τη Μίνα Χειμώνα. Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Χαλιώτης
Ώρα παραστάσεων: 21.00
  Τιμές εισιτηρίων
Προπώληση: 12 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ φοιτητικό- ανέργων
Πόρτα: 15 ευρώ γενική είσοδος & 12 ευρώ φοιτητικό- ανέργων
 Προπώληση εισιτηρίων
Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, τηλ. 27210-87902
Βιβλιοπωλείο Όλα Χαρτί, τηλ. 27210-63690
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 2310257218, 6934115555

***  Γυμνάσιο Κυπαρισσίας: «Εγκαίνια» στο γυμναστήριο μετά το… "λίφτινγκ" 
 
 
Με επισημότητα έγιναν χθες τα… «εγκαίνια» στο γυμναστήριο του Γυμνασίου Κυπαρισσίας, μετά το βάψιμο στους τοίχους περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, και στις παλιές τουαλέτες, που ήταν αποθήκη και μετατράπηκαν σε πολύ μικρή αίθουσα οργάνων γυμναστικής!
Μετά έντεκα ολόκληρους μήνες, κατά τους οποίους το γυμναστήριο του Γυμνασίου Κυπαρισσίας ήταν κλειστό, με μαθητές, αθλητές, υποψηφίους ΤΕΦΑΑ και συλλόγους να μην έχουν στεγασμένο χώρο εκγύμνασης και χρήσης των οργάνων γυμναστικής, χθες στις 11.00 το πρωί τελέστηκε ο αγιασμός από τον εφημέριο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως στην Κυπαρισσία, ενώ έγιναν τα εγκαίνια των δύο αιθουσών, του γυμναστηρίου, εμβαδού περίπου 185 τ.μ. και της μικρής αίθουσας οργάνων γυμναστικής, στις παλιές τουαλέτες, εμβαδού περίπου 32 τ.μ., φυσικά παρουσία του δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, του αντιδημάρχου Παιδείας Γιάννη Μερκούρη, του αντιδημάρχου Δ.Ε. Κυπαρισσίας Παναγιώτη Τσίγγανου, του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεόδωρου Τσαλαμανδρή, της προέδρου της Δ.Κ. Κυπαρισσίας Σταματίας Αλεξοπούλου, του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γιώργου Σταματόπουλου, του διευθυντή του Γυμνασίου Γιώργου Θεοδωρόπουλου, καθηγητών του σχολείου και μαθητών. Μετά τον αγιασμό στο γυμναστήριο, ο διευθυντής του Γυμνασίου είπε πως «πριν από λίγο με τους συναδέλφους κοιτάξαμε τα αρχεία του σχολείου και είδαμε ότι από το 1965 είχε δημιουργηθεί ο χώρος αυτός. Στη συνέχεια γίνανε κάποιες προσθήκες και ολοκληρώθηκε, όπως το βλέπουμε σήμερα, έπειτα από 15 περίπου χρόνια, δηλαδή περί τα τέλη της δεκαετίας του ’70 – αρχές δεκαετίας του ’80…».
Ο ίδιος ανέφερε πως εδώ και χρόνια όλοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα χώρο, πρώτα και κύρια για τους μαθητές και την κοινωνία. Σε σχέση με τα περυσινά γεγονότα (σ.σ. από τότε που μπήκε το «λουκέτο» στο γυμναστήριο και έμειναν χωρίς «στέγη» μαθητές, αθλητές και σωματεία και υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις), σημείωσε: «Ζητήσαμε το αυτονόητο. Να γίνει μια ανακαίνιση του χώρου, ένας εξοπλισμός, με ό,τι συνάδει με τη σχολική νομοθεσία – αθλητικός εξοπλισμός – και βεβαίως να αποδοθεί στους 300 περίπου μαθητές του σχολείου, κατά το πρωινό πρόγραμμα 8.00 με 2.00 και μετά τις 2.00 σε όλους τους φορείς, αθλητικούς συλλόγους και πολίτες, για την εκγύμνασή τους…».
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, αναφερόμενος στην εποχή που ζούμε και βάζοντας τους εαυτούς τους σ’ αυτό τον κόσμο, είπε πως «θα πρέπει να τους προσομοιάσουμε με ναυτικούς που πρέπει να επισκευάσουν το καράβι μέσα στη θάλασσα και με μεγάλη τρικυμία, χωρίς να ’χουμε την πολυτέλεια να βγούμε έξω…», προσθέτοντας: «Αυτός ο χώρος φτιάχτηκε ακριβώς μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες και μ’ αυτές τις δυνατότητες…».
«Ο χώρος αυτός είναι προϊόν δημιουργικής προσπάθειας…», επισήμανε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ εκπρόσωπος των μαθητών εξέφρασε τη χαρά του για τη δημιουργία του χώρου, για να καταφέρνουν να κάνουν τη γυμναστική τους όταν δεν μπορούν έξω, και θα προσπαθήσουν οι μαθητές να τον κρατήσουν καθαρό.
Ακολούθως έγινε αγιασμός και εγκαίνια στη μικρή αίθουσα των παλιών τουαλετών, όπου, έπειτα από εργασίες, έχουν τοποθετηθεί όργανα γυμναστικής.

*** Απίστευτο κι όμως... ελληνικό 
Εργασίες ασφαλτόστρωσης χωρίς να μετακινηθούν οχήματα και κάδοι; Κι όμως, στο Ρέθυμνο συνέβη και αυτό. Φωτογραφίες της τοπικής ιστοσελίδας cretenews.gr δείχνουν ότι ο δρόμος Επ. Μαρούλη στην πόλη του Ρεθύμνου ασφαλτοστρώθηκε χωρίς να ληφθεί υπόψη ότι θα πρέπει να μετακινηθούν τα αυτοκίνητα και οι κάδοι απορριμμάτων.
Οι πολίτες φέρονται να ισχυρίζονται ότι οι Δημοτικές Αρχές δεν τους ενημέρωσαν εγκαίρως, ενώ ο Δήμος, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, ρίχνει ευθύνες και στην Αστυνομία.   Α.Π. 

***  2 δισ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις 
«Εντός των ημερών υπογράφεται η συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, ώστε να μπορούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αντλήσουν κεφάλαια», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας ότι σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση του «Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ» και του «Προγράμματος Εξοικονομώ» θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία δύο δισ. ευρώ.
Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για τις οικονομικές δραστηριότητες, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι με το νέο αναπτυξιακό νόμο έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον πάνω από 1.000 επιχειρήσεις.
«Με τα νέα εργαλεία που θέτει η κυβέρνηση ως προτεραιότητα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με τη θέσπιση ευέλικτου αποτελεσματικού θεσμικού πλαισίου, όσο και μέσω ενεργοποίησης των ΕΣΠΑ, θα στηριχθούν και θα αξιοποιηθούν οι καινοτόμες επιχειρήσεις και θα ενισχυθούν οι επενδύσεις στη χώρα μας», υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά εισάγονται σύγχρονα διεθνή πρότυπα, τα οποία απλουστεύουν τις χρονοβόρες και αναποτελεσματικές διαδικασίες αδειοδότησης των επιχειρήσεων, ενώ μέσα από την ενίσχυση και συστηματοποίηση των ελέγχων διασφαλίζονται το δημόσιο συμφέρον και οι πολίτες.
Απαντώντας στις κατηγορίες της Ν.Δ. που έκανε λόγο για οπισθοδρόμηση της κυβέρνησης, καθώς, όπως υποστήριξε, «πάγωσε» και δεν προχώρησε στην εφαρμογή του προηγούμενου νόμου 4262/2014 του Κώστα Χατζηδάκη, ο κ. Χαρίτσης αντέτεινε ότι ήταν «μη λειτουργικός» και «ασαφής».
Ακόμα, ο κ. Χαρίτσης διαβεβαίωσε ότι το επόμενο 15νθημερο θα εκδοθούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες θα προσδιορίζουν με σαφήνεια το πλαίσιο των δραστηριοτήτων των τριών κλάδων των επιχειρήσεων που προβλέπει το νομοσχέδιο, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει και σε περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές.

*** Προβλήματα για τους ελαιοκαλλιεργητές και μειωμένη η παραγωγή στα ημιορεινά της Μεσσηνίας 
Γ. Κόκκινος: Πρέπει να διαμορφωθεί μια στρατηγική για τα αγροτικά προϊόντα
 Με τον πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών ελαιολάδου «Νηλέας», Γιώργο Κόκκινο, συνομίλησε ο ΑγροΤύπος αναφορικά με τη φετινή συγκομιδή ελαιολάδου στα ημιορεινά της Μεσσηνίας.
Ο ίδιος έδωσε εικόνα της τιμής παραγωγού αυτή την περίοδο, ενώ μίλησε και για την ανάγκη υιοθέτησης μιας τοπικής στρατηγικής για το ελαιόλαδο.
  Κύριε Κόκκινε, πώς εξελίσσεται η φετινή συγκομιδή;
Υπάρχουν σημαντικά προβλήματα με πρώτο και κύριο το δάκο. Επίσης, εδώ στην περιοχή μας, που έχει πολύ έντονο γεωγραφικό ανάγλυφο, έχουμε και πολλά μυκητολογικά προβλήματα, όπως γλοιοσπόριο, κυρίως σε μια ποικιλία που λέμε «μαυρολιά». Η καρπόπτωση φθάνει σε πολλές περιπτώσεις το 100%, ενώ έχουμε και σημαντική υποβάθμιση της ποιότητας. Όλα αυτά μεταφράζονται σε 20 - 30% μείωση στην παραγωγή σε σχέση με αυτό που περιμέναμε για φέτος. Μιλάμε για μια πρόχειρη εκτίμηση που βασίζεται στις ενδείξεις που έχουμε μέχρι στιγμής.
  -Ποια είναι η τιμή παραγωγού αυτή την περίοδο για το υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο;
Επειδή φέτος τα πράγματα είναι πολύ περίεργα, οι τιμές παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις. Σε άλλες περιοχές, όπως η Κρήτη, βλέπουμε τιμές που φθάνουν τα 3,5, 3,6 ή και 4 - 4,50 ευρώ το κιλό. Εμείς ως ομάδα παραγωγών δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαμορφώνουμε τις τιμές, εκτός από τις μικρές ποσότητες που εξάγουμε. Πάντως, η επικρατούσα τιμή αυτή την περίοδο είναι γύρω στα τριάμισι ευρώ. Η ομάδα μας δίνει κάποιες ποσότητες για εξαγωγή σε Καναδά, Αυστρία, Γερμανία.
  -Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι ακόμα;
Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι πρέπει να διαμορφωθεί μια κοινή στρατηγική για τα αγροτικά προϊόντα, γιατί πολλά προβλήματα είναι και αποτέλεσμα του κλίματος που αλλάζει. Τα τελευταία χρόνια επικρατούν ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία το Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και τα σχετικά προβλήματα. Να σας πω ότι έχω πειραματιστεί με κάποια υποτροπικά φυτά, τα οποία αναπτύσσονται μια χαρά στις κλιματικές συνθήκες που πλέον επικρατούν. Οι συνθήκες αυτές διαφέρουν αισθητά σε σχέση με το κλίμα που είχαμε πριν από μία ή δύο δεκαετίες. Περιοχές στα ημιορεινά της Μεσσηνίας που ποτέ δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα δάκου πλέον έχουν και αυτές προβλήματα. Το κράτος δεν μπορεί να δίνει σε όλα τη λύση, έχει τα δικά του ζητήματα. Θα πρέπει να κατευθυνθούμε σε συλλογικές λύσεις τοπικού χαρακτήρα.

*** Αιρετοί στο σκαμνί για τους ανεξέλεγκτους ΧΑΔΑ 
Αναβλήθηκε  χθες Δίκη Τατούλη – Καφαντάρη, όπως και αντιδημάρχου τον προηγούμενο μήνα
 Πληθαίνουν πλέον οι ποινικές διώξεις για την ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων στη Μεσσηνία. Για ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος ήταν κατηγορούμενοι χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης και ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, αναφορικά με τη λειτουργία του ΧΑΔΑ στον Άγιο Νικόλαο Πύλου.
Η δίκη, έπειτα από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης, αναβλήθηκε και ορίσθηκε το Σεπτέμβριο του 2017.
Τον Αύγουστο είχαμε συλλήψεις για ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων και ρύπανση περιβάλλοντος τόσο στο Δήμο Πύλου – Νέστορος όσο και στο Δήμο Δυτικής Μάνης. Ταυτόχρονα είχαμε και καταδίκες αντιδημάρχων για τον ίδιο λόγο. Του αντιδημάρχου Πύλου – Νέστορος, αλλά και του αρμόδιου αντιδημάρχου Καλαμάτας.
Τον προηγούμενο μήνα, άλλη υπόθεση που αφορά στα σκουπίδια αναβλήθηκε και θα εκδικασθεί το Μάιο του 2017. Κατηγορούμενος ήταν και αυτή τη φορά αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος.
  Κίνδυνος
Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή υπόθεση με τον περιφερειάρχη και το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, κατηγορούνται ως υπαίτιοι ότι από τις αρχές του 2013 έως και τον Ιούλιο του 2014, στη θέση Άγιος Νικόλαος της Πύλου, προκάλεσαν με πρόθεση υποβάθμιση του περιβάλλοντος, δημιουργώντας κίνδυνο σοβαρής ή ευρείας οικολογικής και περιβαλλοντικής διατάραξης.
Ειδικότερα για τον περιφερειάρχη, στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι παρέβη με πρόθεση την υποχρέωσή του να μεριμνά για την κατάλληλη διαχείριση των απορριμμάτων. Κατηγορείται ως περιφερειάρχης ότι, μολονότι στο συγκεκριμένο χώρο και με δική του απόφαση εγκαταστάθηκε μονάδα δεματοποίησης αστικών σύμμεικτων απορριμμάτων, δε μερίμνησε ως όφειλε για την απρόσκοπτη λειτουργία της μονάδας, η οποία έπαυσε να λειτουργεί από τα τέλη του 2012 λόγω ανυπαρξίας χώρου εναπόθεσης νέων δεματοποιηθέντων απορριμμάτων, ελλείψει σχεδίου διαχείρισης, μεταφοράς και επεξεργασίας.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο χώρο να λειτουργεί παράνομα Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων, όπου βάσει του κατηγορητηρίου καθημερινά απορριμματοφόρα του Δήμου και ιδιώτες προέβαιναν σε αυθαίρετη και ανεξέλεγκτη εναπόθεση στερεών αποβλήτων, αστικών απορριμμάτων και μπαζών, αλλά και εύφλεκτων υλικών, όπως πλαστικά και πετρελαιοειδή.
  Και καταδίκες
Ο δε δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κατηγορείται ότι προέβη στην παράνομη λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου, επιτρέποντας την αυθαίρετη και ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων, μπαζών και υλικών. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι ο χώρος είχε καταστεί εστία μόλυνσης, επικρατούσε έντονη δυσοσμία και σε μόνιμη βάση υπήρχαν καπνοί από την καύση των απορριμμάτων.
Τον προηγούμενο μήνα ήταν κατηγορούμενος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πύλου - Νέστορος για εμπρησμό από αμέλεια, διότι δεν έλαβε όλα τα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή καύση απορριμμάτων στο ΧΑΔΑ στον Άγιο Νικόλαο, τον Ιούνιο του 2014, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά. Από τη φωτιά κάηκαν περίπου 300 στρέμματα δασικής έκτασης και μικρό ποσοστό από ιδιωτικές εκτάσεις με ελαιόδενδρα.
Μάλιστα, κατηγορείται ότι από την πυρκαγιά προέκυψε κοινός κίνδυνος σε παρακείμενες ιδιοκτησίες, αλλά και για την πόλη της Πύλου, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου αντιδήμαρχος της Πύλου καταδικάστηκε ύστερα από αυτόφωρη σύλληψη σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή, γιατί δεν έλαβε όλα τα μέτρα που έπρεπε για το ΧΑΔΑ του Αγίου Νικολάου, όπου είχε εκδηλωθεί φωτιά.
Μάλιστα, τότε η εισαγγελέα Έδρας διέταξε την επιστροφή της δικογραφίας στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ώστε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του εργολάβου που έχει αναλάβει την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στον «Αγ. Νικόλαο» Πύλου.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

***

~

*** Αθλητική  ενημέρωση :

***
  Νίκες για Πλατανιά, ΠΑΣ και Αιγινιακό, «Χ» στο Βικελίδης
*** Στο Κύπελλο Ελλάδας
Άρης - Αστέρας Τρίπολης 3-3 {14ο λεπτό Μάσα,στο 25΄ με τον Μπαργκάν,(29΄) με τον Ιωαννίδη., στο 72΄ με πέναλτι  ο Τσιλιανίδης.
 , με πέναλτι του Τάτου στο 85΄ ,στο 87΄  πάλι  Τάτου για το 3-3 .-} .

Αρης (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Τζανακάκης (66΄ Νέτο), Τσουμάνης, Ιντζίδης, Ραούλ Μπράβο, Ρόβας, Ντούνης (46΄ Μιλούνοβιτς), Καπνίδης, Τάτος, Μπαργκάν, Γκουεράο (46΄ Παυλίδης).Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Κοσίτζι, Κυργιακόπουλος, Μπέρτος, Κότσιρας, Ευαγγέλου, Στανισάβλιεβιτς (63΄ Ιγκός), Χαντανί, Τσουκαλάς (46΄ Πότσι), Τσιλιανίδης, Ιωαννίδης (46΄ Δημούτσος), Μάσα.

Βέροια - Αιγινιακός 0-1  {με τέρμα του Ζούρκου στο 84΄}
ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας): Καντιμοίρης, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα (73΄ Μελίσσης), Άρτσε (64΄ Σισίνιο), Σαρπόνγκ, Μαλόν, Καλί, Λινάρδος, Μπαλάφας (83΄ Παπαστεριανός), Βίτι, Χαροντάκης.
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Περικλής Αμανατίδης): Τόλιος, Πασαλίδης, Ζούρκος, Ζγκούρι, Παπουτσογιαννόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Πατράλης, Κυζιρίδης (68΄ Γκατζολάρι), Λιόλιος, Ονουάτσι (73΄ Ρανγκέλοφ), Γκούρτσας.

Αγροτικός Αστέρας - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1  {ο Δώνης με κεφαλιά στο 40ο λεπτό.} 
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Νεντίδης): Γιακουμής, Κουκόλης, Χατζής, Βαφέας, Πάτο, Τριανταφυλλάκος, Τεγούσης (59′ Τάι), Ουνγιαλίδης, Δεινόπαπας (46′ Αργυρίου), Γκέσιος (82′ Θεοδωρίδης), Φιλίπε.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Πασχαλάκης, Μαυροπάνος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Καρανίκας (79′ Μπουκουβάλας), Γαρουφαλιάς, Δώνης, Νικολιάς, Ακόστα, Μαμπουλού, Βιντάλ (87′ Μασούρας).

Πλατανιάς-Σπάρτη 1-0   {ο Γουνδουλάκης με πλασέ στο 51΄.} ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκάλας, Γιορέντε, Γουνδουλάκης, Πριντέντα, Αποστολόπουλος, Στανισάβλιεβιτς, Καρυπίδης, Τσουράκης (78΄ Κάργας), Μενδρινός (85΄ Ηλιάδης), Ντιλαβέρ, Ντίνας (69΄ Στάθης).
ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Κραβαρίτης, Σιώπης, Παπαχρήστος, Γιαννίτσης, Γκαλίτσιος, Καρτσαμπάς (59΄ Ηλιόπουλος), Μπουντόπουλος (61΄ Βελλίνης), Αναστασόπουλος, Μπανούσης, Αναστασάκος, Οικονομόπουλος (84΄ Κατσίκης).

Ο ΟΦΗ... έπνιξε τον ΠΑΟ, ελπίδες για ΑΕΛ, Ηρακλή και Παναιτωλικό
ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 2-1  .- { στο 31΄ ο Μπεργκ , στο 70΄ ,  με το πέναλτι του Χαντι (ο Κοτσόλης ανέτρεψε τον Βουό). , Στο 84΄ ο Χουλτ «κοιμήθηκε», ο Όγκμπο έφυγε στην... πλάτη του Σουηδού κι αφού πέρασε και τον Κοτσόλη «έγραψε» το τελικό 2-1}.-
 ΟΦΗ (Ν.Νιόπλιας): Δαύκος, Μίκιτς, Βαλλιάνος, Κομεσίδης, Όστοϊτς, Αντουκόρ, Νάστος, Χάντι, Μπουρσέλης (66΄ Όγκμποε), Μιλοσάβλιεβ (86΄ Κιάσσος), Βουό (91΄ Ροβίθης).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Κοτσόλης, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Γουακάσο (78΄ Βιγιαφάνες), Ρέις (71΄ Ρινάλντι), Ζέκα, Εμποκού, Λουντ, Ιμπάρμπο (57΄ Χουλτ), Μπεργκ.

Λάρισα - Πανελευσινιακός 2-1 .- {Η Λάρισα προηγήθηκε με τον Ντοντό στο 29΄, ενώ ο Πανελευσινιακός ισοφάρισε στο 51΄ με κεφαλιά του Αγγελούδη, αλλά τρία λεπτά αργότερα οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη πήραν και πάλι το προβάδισμα με σουτ του Αβραάμ (54΄), ο οποίος στο 28΄ είχε δοκάρι.} .-
ΑΕΛ (Σ. Τσιώλης): Καβουσάκης, Μασούρας, Γκόλιας, Σουλιώτης, Κοντόρ, Ποτουρίδης, Λαμπρόπουλος (55′ Χοτζάλι), Ντοντό (55′ Ναζλίδης), Καπός, Ουρτάδο, Αβραάμ (55′ Κουτσιανικούλης).
Πανελευσινιακός (Θ. Δημόπουλος): Γκόμεζ, Σιλιγαρδάκης, Γραικός, Δημόπουλος, Κασνέτσης (68′ Παλαιολόγος), Στόγιος (46΄ Μέξης), Καμπούρης, Ζέλιος, Κορομηλάς, Τσούπρος, Αγγελούδης (72΄ Ναούμ).

Παναιτωλικός-Πανθρακικός 1-0 .- {Το πέναλτι καταλογίστηκε σε χέρι του Ρουσσάκη, που όμως ήταν εκτός περιοχής. Οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι στο 39' με σουτ του Λεντέσμα.}.-
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κριστιάνο, Μύγας, Ρότσα, Κούσας, Χαντάκια, Καμαβουάκα, Πάουλο (70′ Βασιλούδης), Ουάρντα (75′ Γιαννιώτης), Κλέσιο, Λεντέσμα (62′ Koυτρομάνος), Τομανέ.
Πανθρακικός (Κώστας Ανυφαντάκης): Γκαραβέλης, Πετρούσης (67′ Γκιντίδης), Γαβριηλίδης, Μήλιος, Ρομπέρ (76′ Φουρκάν), Χαλκιαδάκης, Ρουσσάκης, Κάρδαρης, Κουσίδης (63′ Μπεκατώρος), Ψάλτης, Μυρθιανός.

Κέρκυρα-Λαμία 2-2  .-  { Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με ατομική ενέργεια και σουτ του Κόντου στο 12`, αλλά πέντε λεπτά αργότερα, ο Βάντερσον με απ΄ευθερίας εκτέλεση φάουλ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αραμπατζή. ,  στο 42ο λεπτό σουτ του Μπλάζιτς, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Λαμίας. ,ο Γεωργακόπουλος πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πήγε αρχικά στην οριζόντια δοκό και στην συνέχεια πάνω στον Τσέναμο για να καταλήξει στα δίχτυα (2-2).} .-
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Αραμπατζής, Γκόμες, Αντιλέχου, Ντιμιτρόφσκι, Ζαραδούκας (59` Επστάιν), Σιόντης, Ανδρεόπουλος (46` Γεωργακόπουλος), Γεωργίου, Ζορμπάς, Κόντος, Τουράμ (67` Σπίνουλας).
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Τσέναμο, Σπυρόπουλος, Κοτσώνης (59` Βαλιός), Αναστασιάδης, Παπαργυρίου, Όμο, Αυγενικού (56` Μπουλούλης), Καραγιάννης, Μπλάζιτς (68` Πίντο), Βάντερσον, Ντουρμισάι.

Ηρακλής-Απόλλων Σμύρνης 3-0 .- {σκόραρε δύο φορές με το Πασά. Πρώτα στο 31΄ με πλασέ από μεταβιβαση του Αγγελόπουλου και ακολούθως στο 43΄ με σουτ από πάσα του Μοντέιρο. ,  με σουτ του Κούρου το 72΄ .- } .-
ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Περνίς, Κυριακίδης, Σαραμαντάς, Στάμου, Ζιαμπάρης (46΄ Μπαρτολίνι), Ιντζόγλου, Αγγελόπουλος, Πασάς (86΄ Κούρος), Μοντέιρο, Λάμπρου, Περόνε ((76′ Λουκίνας).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Χιώτης, Κύργιας, Δεληζήσης, Πάνος, Κάσσος (46΄ Διαμαντόπουλος), Ρομάνο, Σιατραβάνης, Αλμπάνης ((77′ Καλλέργης), Βαλεριάνος, Τσιάρας (65΄ Τζάνης), Κονέ

Αναγέννηση Καρδίτσας  -ΑΕΚ  2-2 .-
 
Κόλλησε στη λάσπη η ΑΕΚ, νίκες για Πλατανιά, ΠΑΣ, Αιγινιακό
Αναγέννηση Καρδίτσας - ΑΕΚ  2-2 .-
Τα γκολ :{ στο 36΄ και στο 47΄ ο  Τόμας Πέκχαρτ  , από τον Τζέκο στο 67΄  ,από τον Μάιγκα μετά από κόρνερ στο 76΄ }.-  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Πρίφτης, Καραγιάννης, Δημόπουλος, Μάιγκα, Κισκαμπάνης, Σμίλτος (46΄ Τσιλούλης), Φέτσης, Μπλέντι, Τζέκος, Μπιτέλης (82΄ Τσόπελας), Ντιατά (56΄ Ξέρρας).AEΚ (Ζοζέ Μοράις): Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Γιαννούτσος, Μανωλάς, Γαλανόπουλος, Τσέλιος (79΄ Αλμέιδα), Ροντρίγκες (86΄ Αραβίδης), Ζόριτς (67΄ Ντίντακ), Πέκχαρτ.

 ***Αναβλήθηκε το Κισσαμικός - Πανιώνιος

ΧΑΝΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-4 .- ^ {Το σκορ άνοιξε στο 16' ο Καμπιάσο , ο Ιντέγε στο 25' με κοντινό πλασέ, μετά από γύρισμα του Φιγκέιρας, ενώ στο 42' και σε κόρνερ του Μαρίν, ο Θεολόγου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, για να κλείσει το ημίχρονο στο 0-3. Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου (49'), ο Πάρντο με βολίδα έξω από την περιοχή έκανε το 4-0.
 ΧΑΝΙΑ (Θοδωρής Γκάτζιος): Αθανασιάδης, Ζέρης, Ηρακλής, Θεολόγου, Δαμιανάκης, Φουρλάνος (71' Βαρούχας), Γκεμίσης, Τσουκάνης, Νικολόπουλος (46' Ντούμος), Μανιάς, Λύρας (58' Σταματής).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια (77' Τσιμίκας), Μποτία, Καμπιάσο, Ρομαό, Μπουχαλάκης, Μαρίν, Μανθάτης (65' Ανδρούτσος), Πάρντο, Ιντέγε (46' Καρντόσο).

ΞΑΝΘΗ-ΚΑΛΛΟΝΗ  3-1 .- ^{στο 2ο λεπτά με σουτ του Ράνου από μεταβίβαση του Νέτο, ενώ το 2-0 έκανε ο Λάζιτς με σουτ έπειτα από απόκρουση του Μανιάτη σε κεφαλιά του Λισγάρα , με πλασαριστό σουτ του Νιέτο στο 47΄ που πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μανιάτη, προηγήθηκε με 3-0. , μείωσαν στο 70΄ με σουτ του Φράγκου που αιφνιδίασε το Ζαρόπουλο.
Ξάνθη (Ρ. Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Παπαγεωργίου (80' Τριάδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Λουσέρο (64' Σβάρνας , Ράνος, Φλίσκας, Λάζιτς (59′ Λ. Ορφανίδης), Νιέτο, Π. Oρφανίδης, Λισγάρας
 ΑΕΛ Καλλονής (Γ. Βαζάκας): Μανιάτης, Ζουλιώτης, Αποστόλου (52′ Λίταινας), Τζελίδης, Ντάλλας (80΄ Γιουκαρής), Μπουρντουτσάν, Φράγκος, Λαμπράκης, Γιώργου (69΄ Σάββα), Ποζατζίδης, Ρεπετσάς

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ  3-1  .- ^ {Ο Παππάς άνοιξε το σκορ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Βασιλείου, και στο 13΄ ο Ουόν μετά από κόρνερ του Ζεζίνιο διπλασίασε με σουτ τα τέρματα των Βοιωτών. , Ο Γιακουμάκης με κεφαλιά στο 41΄, μετά από σέντρα του Τόπι, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, για να μειώσουν οι φιλοξενούμενοι στο 66΄ με διπλή προσπάθεια του Κάκκο.} .-
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ράτκο Ντόστανιτς): Μοσχονάς, Ζεζίνιο, Μάντζιος (60΄ Σένκα), Βασιλείου (73΄ Καψάσκης), Μάγκας, Γιακουμάκης, Τόπι, Μεντί, Καλτσάς, Ουόν (61΄ Μιλιάζες), Παππάς.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Nτουπρέ, Καψάλης, Τσελεπίδης (46΄ Στέβιτς), Παπατζίκος, Βοσκόπουλος, Φουσού, Παναγιωτίδης (69΄ Μαφουτά), Τσιμίκας (57΄ Χατζηδημητρίου), Τσούτσης, Κάκκο, Κανούλας

ΤΡΙΚΑΛΑ-ΠΑΟΚ  0-0 .- ^
Τρίκαλα (Γιώργος Γεωργιάδης): Σιδεράκης, Νικολακάκης, Γκόλιας, Βέρτζος, Πίντο Λεάντρο, Μουμίν, Ριζογιάννης, Σερζίνιο (78΄ Στεφάνοβιτς), Γιαννιτσάνης, Λουκάκης (71΄ Μίνγκας), Μπαϊκαρά (83΄ Κουσκουνάς).
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Μαλεζάς, Κρέσπο, Κίτσιου, Γιαννούλης (80΄ Λέοβατς) , Σάκχοφ, Χαρίσης, Μπίσεσβαρ (61΄ Πέλκας), Τιάμ, Μυστακίδης, Περέιρα (70΄ Αθανασιάδης).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  1-0 .- ^ {Το γκολ της νίκης στο «Ελ Πάσο» σημείωσε στο 55' ο Σταματάκος, που μπήκε από δεξιά και σούταρε.}.-
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Τάκης Γκώνιας): Ντούνης, Λεβέντης, Μουκτάρης (82′ Συριόπουλος), Γκίνη, Σταματάκος, Γουόρντεν (88΄Σμυρλής), Τσίπρας, Μπέλης (85′ Κυριζάκης), Σταμόπουλος, Μάκο, Πάτας.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Ν. Παπαδόπουλος, Κατράνης, Ζησόπουλος, Κοντοές, Γκουγκούδης, Νάτσος, Γροντής (62′ Τόνσο), Κεϊτά (54′ Ούμπιντες), Μπρίτο (54′ Στόιτσεφ), Λημνιός, Δ. Παπαδόπουλος.

***  Αναλυτικά πρόγραμμα, αποτελέσματα κύπελλο Ελλάδας  :
1ος όμιλος
Λάρισα - Πανελευσινιακός 2-1
Τρίκαλα - ΠΑΟΚ 0-0
2ος όμιλος Πλατανιάς - Σπάρτη 1-0
Χανιά - Ολυμπιακός   0-4
3ος όμιλος ΑΕΠ Ηρακλής-Απόλλων Σμ. 3-0
ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-1
4ος όμιλος Αγροτικός Αστέρας-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
Ξάνθη - ΑΕΛ Καλλονής    3-1
5ος όμιλος Άρης - Αστέρας Τρίπολης 3-3
Βέροια - Αιγινιακός 0-1
6ος όμιλος Αναγέννηση Καρδίτσας - ΑΕΚ 2-2
Κέρκυρα - Λαμία 1964 2-2
7ος όμιλος Παναιτωλικός - Πανθρακικός 1-0
Καλλιθέα - Ατρόμητος  1-0
8ος όμιλος Κισσαμικός - Πανιώνιος Αναβλήθηκε
Λεβαδειακός - Πανσερραϊκός   3-1

***  Ραντεβού Στραματσόνι-Αλαφούζου για το μέλλον του Ιταλού στον ΠΑΟ
 Ανακοινώνεται διακοπή συνεργασίας
Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει ο Αντρέα Στραματσόνι για την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Η ήττα από τον ΟΦΗ με 2-1 στο Ηράκλειο, που είναι πιθανό να στοιχίσει ακόμα και την πρόκριση στη συνέχεια της διοργάνωσης, εξάντλησε τα περιθώρια για τον Ιταλό προπονητής, που αναμένεται το μεσημέρι της Πέμπτης να εχει ραντεβού με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο.
Παρά την στήριξη που του παρείχε τόσο καιρό ο κ.Αλαφούζος φαίνεται ότι θα του ζητήσει την διακοπή της συνεργασίας τους, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.
Το συμβόλαιο του προπονητή των «πρασίνων» λήγει τον Ιούνιο του 2018.
Η αποστολή του Παναθηναϊκού επιστρέφει από το Ηράκλειο στις 11:00 και η προπόνηση έχει προγραμματιστεί για τις 13:00. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Στραματσόνι θα μεταβεί αμέσως μετά στα γραφεία της ΠΑΕ στο Μαρούσι, για να συναντηθεί με τον Αλαφούζο και να αποφασίσουν για τα περαιτέρω.

***  100.000 άνθρωποι απότισαν φόρο τιμής στους αδικοχαμένους παίκτες της Σαπεκοένζε        Σε κλίμα οδύνης      
- Περισσότεροι από 1000.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης μέσα και έξω από το «Εστάδιο Ατανάσιο Χιραρδότ» στον Μεντεγίν της Κολομβίας, για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας και στους παίκτες της βραζιλιάνικης Σαπεκοένζε.
- Φορώντας όλοι λευκά μπλουζάκια και κρατώντας αναμμένα κεριά και άστπρα λουλούδια, πήγαν στο γήπεδο για να τιμήσουν με το δικό τους τρόπο τις 71 ψυχές που έχασαν τη ζωή τους στα βορειοδυτικά της χώρας, την ώρα που ήταν προγραμματισμένος ο πρώτος τελικός του Copa Saudamericana.
- Μάλιστα σε μια συμβολική κίνηση άφησαν στο κέντρο του γηπέδου 71 λευκά περιστέρια.
Να σημειωθεί επίσης ότι το βραζιλιάνικο τηλεοπτικό κανάλ FoxSports, που θα μετέδιδε τον τελικό, για 90 λεπτά είχε μαύρη οθόνη, με το μήνυμα «90 λεπτά σιγής».

***  Κουτσοκούμνης: «Κίνδυνος αποβολής της Ελλάδας από τη FIFA»
Με νέα αναρτησή του
Ο πρόεδρος της κυπριακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και επιτετραμένος της FIFA για την ελληνική ομοσπονδία, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο αποβολής της Ελλάδας από τη FIFA!
Ο Ανδρέας Μαλάτος έκανε προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια κατά της διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ και εκπρόσωπος της FIFA στην Ελλάδα, Κωστάκης Κουτσοκούμνης αντέδρασε έντονα σημειώνοντας:
«ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι τυχόν επιτυχία της προσφυγής δεν θα σημαίνει και την αποβολή της ΕΠΟ από τη FIFA. Σε ανάλογες περιπτώσεις αυτό έγινε!! Αυτό που μπορεί να διασφαλιστεί είναι η μόνιμη και οριστική διαγραφή του σωματείου που προσφεύγει σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ και FIFA. Κρίσιμη ημέρα σήμερα... »

 
***  Αναλυτικά το πρόγραμμα Στην Euroleague... :
10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
 Πέμπτη, 1/12/2016

Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)- Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 100-79
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 77-86
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 88-90
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 78-77

Παρασκευή, 2/12/2016

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Μπασκόνια (Ισπανία)-Γαλατασαράι (Τουρκία)
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 19:00
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 22:00        

*** Ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Μαρίνου Ουζουνίδη στον ΠΑΟ
Διάδοχος του Στραματσόνι
 
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, όπως ανακοινώθηκε και είσημα από την «πράσινη» ΠΑΕ. Ο Έλληνας τεχνικός συμφώνησε σε όλα με τον Γιάννη Αλαφούζο και πιάνει άμεσα δουλειά στο «τριφύλλι» υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους, λίγες ώρες μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Αντρέα Στραματσόνι.
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η πρόσληψη του Μπλένταρ Κόλα ως άμεσου συνεργάτη του.
H ανακοίνωση:
-  «Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον 48χρονο Έλληνα προπονητή, Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε την προπονητική το 2004 από την ομάδα Δ' Εθνικής Καππαδόκες Αλεξανδρούπολης. Το 2005 πήγε στην Ξάνθη ως βοηθός προπονητή. Το πρώτο σημαντικό βήμα στην προπονητική του διαδρομή ήρθε το 2006 όταν τον προσέλαβε το ΑΠΟΕΛ. Στην Κύπρο έμεινε δύο σεζόν και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Το Μάιο του 2008 ξεκίνησε στον πάγκο της ΑΕΛ και ολοκλήρωσε τη διαδρομή του το Φεβρουάριο του 2010. Το καλοκαίρι του 2010 μετακόμισε στον Ηρακλή και αποχώρησε το χειμώνα του 2011. Το καλοκαίρι του 2011 πήγε στην Ξάνθη όπου παρέμεινε έως τον Σεπτέμβριο του 2012 και επαναπροσλήφθηκε το Δεκέμβριο του 2012 έως το τέλος της σεζόν 2012-13. Ακολούθησε ο Πλατανιάς το καλοκαίρι του 2013 και ο Εργοτέλης το χειμώνα του 2014 όπου παρέμεινε έως τη λήξη της σεζόν. Το Δεκέμβριο του 2014 τον προσέλαβε ο Πανιώνιος όπου και παρέμεινε έως τον Αύγουστο του 2016.
-  Ως ποδοσφαιριστής (κεντρικός αμυντικός) ξεκίνησε την καριέρα του από την ακαδημία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης το 1983. Το 1986 μετακόμισε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και ένα χρόνο αργότερα πήρε μετεγγραφή στην Ξάνθη. Εκεί έμεινε μια πενταετία ώσπου ο Παναθηναϊκός τον απέκτησε το 1992. Με το Τριφύλλι κατέκτησε δύο Πρωταθλήματα (1995, 1996), τρία Κύπελλα (1993, 1994, 1995), δύο Σούπερ Καπ (1993, 1994) ενώ έφτασε έως τα ημιτελικά του Champions League το 1996. Το καλοκαίρι του 1997 μετά από 132 συμμετοχές και έξι γκολ στο πρωτάθλημα έφυγε από τον Παναθηναϊκό για τη γαλλική Χάβρη. Έμεινε δύο σεζόν και το 1999 γύρισε στην Ελλάδα για τον Πανηλειακό. Το 2001 πήγε στην Κύπρο για το ΑΠΟΕΛ με το οποίο πανηγύρισε πρωτάθλημα και σούπερ καπ το 2002. Το 2003 ολοκλήρωσε την καριέρα του ποδοσφαιριστή».

***  Στις αναμετρήσεις της την αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
Ο Ρανγκέλ... ήξερε από Πυλαία: Ο ΠΑΟ νίκησε 3-1 σετ τον ΠΑΟΚ
Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΑΟΠ Κηφισιάς 3-2 (26-24, 25-21, 22-25, 21-25, 17-15)
Παμβοχαϊκός - Ηρακλής 3-2 (25-16, 23-25, 25-16, 18-25, 15-9)
Κύζικος Νέας Περάμου - Ορεστιάδα 3-0 (25-21, 25-16, 25-15)
Παναχαϊκή - Φοίνικας Σύρου 2-3 (25-19, 14-25, 25-23, 21-25, 22-24)
Ηρακλής Χαλκίδας - Ολυμπιακός 1-3 (16-25, 18-25, 25-19, 21-25)
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-3 (26-24, 20-25, 19-25, 18-25)

***  Αθλητικές μεταδόσεις στην TV
Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016 15:00 OTE Sport 1
Ξάνθη - ΑΕΛ Καλλονής
Κύπελλο Ελλάδας
15:00 OTE Sport 3
Λεβαδειακός - Πανσερραϊκός
Κύπελλο Ελλάδας
17:15 OTE Sport 3
Τρίκαλα - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας
17:15 OTE Sport 1
Καλλιθέα - Ατρόμητος
Κύπελλο Ελλάδας
18:00 NOVASPORTS 1
Ούνικς Καζάν - Αρμάνι Μιλάνο
Euroleague
 18:00 NOVASPORTS 3
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
Volley League
 19:30 OTE Sport 3
Χανιά - Ολυμπιακός
Κύπελλο Ελλάδας
19:45 NOVASPORTS 4
Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης
Euroleague
 21:00 NOVASPORTS 3
Μπάμπεργκ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Euroleague
 21:05 NOVASPORTS 2
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Αναντολού Εφές
Euroleague
 22:00 NOVASPORTS 1
Μπολόνια - Βερόνα
Κύπελλο Ιταλίας

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2016  :
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  01 Νοέμβριος 2016  : 
 http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τρίτη 01  Νοεμβρίου  2016 :

http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-2-01-2016.html .-  
 ~Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016  :
  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/2112016.html .-  
 65~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 : 
 http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/11/18-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  19 Νοεμβρίου 2016  : 
 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-19-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 19  και 20 Νοεμβρίου 2016 :
 http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/11/19-20-2016.html .-

 ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 :   http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/news-27-2016.html . -
~  Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 26  και 27  Νοεμβρίου  2016  : 
 http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/11/26-27-2016-12-2-0-1-1-3-0.html .-
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016   :  
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/news-28-2016.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 29 Νοεμβρίου  2016: 
67 ~   ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  29  Νοεμβρίου 2016   :  
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 30  Νοεμβρίου 2016  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-30-2016-30-1-62.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 30- Νοεμβρίου  2016 :

  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/11/news-30-2016-video-30112016-httpsyoutu.html .-

~  ** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  , Πέμπτη  01  Δεκεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/12/news-01-2016.html .- ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας .-
~
 
***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5064 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3217   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3208 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.489  βίντεο   .-  
~
 ~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
~   
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅