Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Αυγούστου 2016

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Αυγούστου  2016 :
~
  ~Παράκληση Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρά Ακρόαση Ι . Ευαγγελίου 04/08/2016: https://youtu.be/wiUieav5-Rc .-

Πρόσκληση από τον πάπα
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΑμερικανίδα καθηγήτρια διαβίβασε σε Ορθόδοξο κληρικό την επιθυμία του πάπα να προσκαλέσει τον Γέροντα Παΐσιο και Γέροντα Πορφύριο να πάνε στο Βατικανό. Η απάντηση και των δύο ήταν η εξής: «Όχι δεν μπορούμε να πάμε. Διότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και ο Πάπας δεν είναι έτοιμοι. Έχουν πολύ εγωισμό. Όχι μόνο θέλουν να μας υποτάξουν, αλλά και δεν πιστεύουν ότι έχουμε την αλήθεια εμείς. Δεν χρειάζεται να πάμε. Καλύτερα θα βοηθήσουμε την υπόθεση με την προσευχή μας».
 
~ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών 03/08/2016: https://youtu.be/ENWomLbxdsw  .-



~Καλαμάτα παραλία 05/08/2016 : https://youtu.be/SnExVcMCGhw  .-


~Καλαμάτα  Ναυτίλος  Θαλάσσια μπάνια 04/08/2016: https://youtu.be/8UxnJ_-GHfk   .-


 ~ 5 Αυγούστου
Προεόρτια της Θείας Μεταμορφώσεως. Ιερομάρτυρος Φαβίου (Φαβιανού) επισκόπου Ρώμης. Μάρτυρος Ευσιγνίου (†362). Μαρτύρων Καττιδιανού και Καττιδίου των αδελφών και Σόλεβ, του Αιγυπτίου. Της αγίας μάρτυρος Ιάς. Ευθυμίου Πατριάρχου Κων/πόλεως καί Θύρσου επισκόπου Καρπασίας. Της αγίας Νόννας, μητρός του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Ευγενίου οσίου του Αιτωλού (†1682). ~

Στις 05/08/2016 εορτάζουν:

Προεόρτια της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, Άγιος Ευσίγνιος, Αγία Νόννα, Όσιος Ευγένιος ο Αιτωλός

~ Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~ Ὡς ἔμπλεως πίστεως, τῆς πρὸς Χριστὸν εὐσεβῶς, νεάζον τὸ φρόνημα, ἔσχες ἐν γήρᾳ καλῶς, Εὐσίγνιε ἔνδοξε, ὅθεν ὁμολογήσας, τὸν Ὑπέρθεον Λόγον, ἤλεγξας θαρσαλέως, Παραβάτου τὸ θράσος, ἐντεῦθεν μετὰ Μαρτύρων, ὡς Μάρτυς δεδόξασαι.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Ευσιγνίου - 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: https://youtu.be/urgB1Cfoq6M  .-


Οσία Θεοκλητώ η θαυματουργή

Οσία Θεοκλητώ η θαυματουργή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Καλλίνικος

Άγιος Καλλίνικος
 
Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου

Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου
 
Άγιος Ακάκιος

Άγιος Ακάκιος
 
Άγιος Ευστάθιος που μαρτύρησε στην Άγκυρα

Άγιος Ευστάθιος που μαρτύρησε στην Άγκυρα
 
Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός

Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαμ....
 
Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς

Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς
 
Οσία Μακρίνα αδελφή του Μεγάλου Βασιλείου

Οσία Μακρίνα αδελφή του Μεγάλου Βασιλείου
 
Όσιος Δίος

Όσιος Δίος
 
~

***  Αριθμοί… καύσωνας για την οικοδομή και την οικονομία - Οι φόροι διαλύουν κάθε ελπίδα ανάκαμψης
Σχεδόν μηδενική δραστηριότητα στην Καλαμάτα
 Δεν κομίζουμε, φυσικά, γλαύκες στην Αθήνα, ισχυριζόμενοι ότι η οικοδομική δραστηριότητα στην Καλαμάτα, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της Μεσσηνίας, βρίσκονται εδώ και καιρό στο…ναδίρ. Όμως, όταν αυτό διαπιστώνεται κάτω από την αδυσώπητη λογική των αριθμών, τα πράγματα γίνονται πιο ζόρικα.
Με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για το συγκεκριμένο θέμα αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στον Παναγιώτη Δουμουλάκη, πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Ναυπλίου και Καλαμάτας, προκειμένου να μάθουμε, από πρώτο χέρι, για το τι συμβαίνει στην περιοχή μας. Τα στοιχεία που ακούσαμε, είναι αλήθεια ότι μας τρόμαξαν, δεδομένου ότι με την οικοδομική δραστηριότητα υπολογίζουμε δεκάδες επαγγέλματα που… ζουν από αυτή.
Περιγράφοντας την κατάσταση που βρίσκεται η τοπική οικονομία, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παρέθεσε, υπάρχει μια πτώση της τάξης του 70% στις πωλήσεις κατοικιών, 55% στις δωρεές και στις γονικές παροχές και 95% στη σύσταση εταιρειών (Α.Ε. και ΕΠΕ)! Και ο εφιάλτης δεν σταματά εδώ. Το σύστημα της αντιπαροχής παρουσιάζει πτώση 100% πτώση. Κι αυτό συμβαίνει λόγω του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ (24%).
Ο κ. Δουμουλάκης τόνισε κατηγορηματικά ότι "αν δεν υπάρξει μείωση στο μισό του φόρου, η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Οι φόροι στην οικοδομή άρχισαν να επιβάλλονται από το 2006, αλλά τότε κανείς δεν έδινε και πολύ σημασία. Προϊόντος του χρόνου, όμως, όσοι ήθελαν να δώσουν το οικόπεδό τους, καταλάβαιναν τι συνέβαινε, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση. Το συγκεκριμένο μέτρο, δεδομένου ότι παλιότερα δεν υπήρχε φόρος, υπήρξε η ταφόπλακα της οικοδομής.
Προσωπικά, θεωρώ ότι αν δεν υπάρξουν μέτρα για τη μείωσή του στο μισό, ή είναι τυφλός ή το κάνει σκόπιμα, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο συγκεκριμένος τομέας αποτελεί την ατμομηχανή της οικονομίας μας. Αν, λοιπόν, δεν αλλάξει το κλίμα η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη". Στα στοιχεία, που μας έθεσε υπόψη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συμβολαιογράφων πρόσθεσε ότι ο μοναδικός δείκτης που παρουσιάζει αύξηση είναι αυτός της διάλυσης εταιρειών, ο οποίος φτάνει στο 98%, αφού οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη.
Από την άλλη πλευρά, θλιβερή είναι η εικόνα και για το επάγγελμα των συμβολαιογράφων. "Στην κυριολεξία, ενώ, υπάρχουν μεγάλα κενά στη Μεσσηνία, το ενδιαφέρον συμπλήρωσης συμβολαιογραφικών γραφείων είναι μηδενικό. Παλιότερα προκηρύσσονταν θέσεις και το ενδιαφέρον ήταν πενταπλάσιο για την κάλυψή τους. Πρόσφατα διεξήχθη διαγωνισμός και οι υποψήφιοι ήταν οι μισοί από τις θέσεις που προσφέρονταν".
  Μελέτη
 Στο θέμα αναφέρεται μελέτη της Alpha Bank, όπως και ανάλογη μελέτη του ΣΕΒ, οι οποίες βασίζονται στα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα με αυτή, η αγορά των ακινήτων στα χρόνια της ύφεσης έχει μπει σε βαθιά κατάψυξη. Οι τιμές των κατοικιών από τον Μάρτιο 2009 μέχρι τον Μάρτιο φέτος εμφανίζουν σωρευτική μείωση 41,4%. Η πτωτική τάση τόσο στις τιμές των σπιτιών όσο και των επαγγελματικών χώρων θα συνεχιστεί το 2016.
Είναι ενδεικτικό ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2016 (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία) ολοκληρώθηκαν μόλις 1.955 νέες κατοικίες, έναντι 2.181 στο 1ο τρίμηνο του 2015, 14.578 το ίδιο διάστημα του 2010 και 25.980 στο πρώτο τρίμηνο του 2007, έτος απόγειο της κατασκευής νέων κατοικιών.
Με τα υφιστάμενα κίνητρα για τη διαμόρφωση της ζήτησης, όπως το ύψος της φορολογήσεως στην ακίνητη περιουσία ή τυχόν φοροαπαλλαγές για τα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια. Οι φόροι στην ακίνητη περιουσία επιδρούν αρνητικά στις επιλογές των επενδυτών για αγορά, ενοικίαση ή ανέγερση νέων κατοικιών.
Οι φορολογικές επιβαρύνσεις, όπως φόροι επί των συναλλαγών, οι επαναλαμβανόμενοι φόροι (π.χ. ΕΝΦΙΑ) ή οι φορολογικές ελαφρύνσεις επενεργούν στην αγορά ακινήτων και στην εξέλιξη της στεγαστικής πίστεως από την πλευρά της ζήτησης. Από την πλευρά της προσφοράς, η φορολογία μπορεί επίσης να επηρεάσει τη χρήση της γης, είτε μέσω των φόρων στην κατοχή γης είτε διά των επιβαρύνσεων στην αξιοποίησή της.
Μάλιστα η μελέτη του ΣΕΒ κάνει λόγο για απαξίωση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης, η οποία γίνεται εμφανής λόγω της πτώσης των τιμών και της μείωσης των συναλλαγών και υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι: «Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο γονέας δεν τολμάει να μεταβιβάσει κάποιο ακίνητο στο τέκνο ή τον συγγενή του. Αντίθετα, προτιμά να αφήσει στους διαδόχους του την επιλογή της αποποίησης κληρονομιάς, ώστε να διασφαλιστούν όχι μόνο από τυχόν γνωστές ή άγνωστες διεκδικήσεις του Δημοσίου ή τρίτων, αλλά και από τα απρόβλεπτα και δυσβάσταχτα βάρη μιας ακίνητης περιουσίας».    Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Οι…χαρτορίχτρες θα κρίνουν τη διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 
Η ιστορία με τη διαχείριση των απορριμμάτων "κακοφόρμισε".  Συζητήσεις επί συζητήσεων, συσκέψεις επί συσκέψεων και πρακτική λύση καμία. Στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ υπήρξαν αντεγκλήσεις μεταξύ των μελών του, αλλά η απόφαση για δήμο ή ομάδα δήμων που θέλουν να προχωρήσουν σε τοπική διαχείριση επαναεπιβεβαιώθηκε, μαζί με μια σειρά άλλων αποφάσεων. Τώρα το…μπαλάκι είναι στο γήπεδο της Διυπουργικής Επιτροπής.
Πάντως, στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας για τα τεκταινόμενα η εικόνα περιγράφεται ως αποκαρδιωτική. Ειδικότερα, αναφέρεται: "Σε συνέχεια συνεδριάσεως του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, το βράδυ της Τρίτης 2 Αυγούστου 2016, καθώς και της παραιτήσεως, την οποία υπέβαλε σήμερα (σ.σ. χθες) Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016, το πρωί, ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ηλίας Ανδρικόπουλος, Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας δήλωσε τα εξής:
'Ειλικρινά λυπάμαι για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε το ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων να καταλήξει σε μία ρεαλιστική απόφαση, σε μία απόφαση η οποία να υπακούει στους νόμους, όσον αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Το αποτέλεσμα είναι να στείλει την παραίτησή του ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου. Έτσι ο ΦΟΔΣΑ είναι χωρίς εκπροσώπηση αυτή τη στιγμή, δηλαδή δεν υπάρχει έκφραση των Δήμων για τη διαχείριση του μεγαλύτερου προβλήματος που υφίσταται τα τελευταία χρόνια στην Πελοπόννησο.
  Ο δήμος Καλαμάτας υπέρ της κεντρικής διαχείρισης
 Ο Δήμος Καλαμάτας εκφράζεται με συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων, με δυνατότητες να κάνουμε ασφαλώς και τοπικές εργασίες.
 Θα πρέπει να τελειώσει αυτό το οποίο συμβαίνει σε όλη την Πελοπόννησο. Δυστυχώς, δόθηκαν 11 εκατ. ευρώ για τοπική διαχείριση, τα οποία δεν αξιοποιήθηκαν.
 Είναι προφανές ότι, αν οι Δήμοι συνεχίσουν να πορεύονται έτσι, χωρίς απόφαση η οποία να «ακουμπά» στο νόμο, η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια θα προχωρήσουν μόνες τους και θα είναι αυτό οδυνηρό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλαδή να μη διαθέτει έκφραση, που να στηρίζεται στην πραγματικότητα, όσον αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Ο Δήμος Καλαμάτας θα προχωρήσει προσωρινά μ' αυτό το ατελές σύστημα, που επιχειρεί, με τις δυσκολίες που έχει, με τα παράπονα που ακούγονται, αλλά λύση άλλη δεν υπάρχει. Θέλω να ευχαριστήσω από τη θέση αυτή τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα, οι οποίοι έχουν φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων τους πλέον, λόγω της καθημερινής ταλαιπωρίας τους».
Επίσης, ελήφθη απόφαση να σταλεί απάντηση στο έγγραφο του Υπουργού Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, αφού πρώτα οι Δήμοι (μέχρι 10 Αυγούστου) δηλώσουν αν θα κάνουν τοπική διαχείριση, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος. Πρέπει να γνωστοποιηθεί ο τόπος, για τον οποίο πρέπει να δοθεί άδεια, ενώ πρέπει να προταθεί και ο τόπος όπου θα κατασκευασθεί ΧΥΤΥ, χωρίς τον οποίο δεν είναι δυνατή η τοπική διαχείριση.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας επεσήμανε, τέλος, ότι 'καθοριστικές ευθύνες έχει η Κυβέρνηση. Γίνεται ένα πολιτικό παιχνίδι ποιος θα φορτωθεί το πολιτικό κόστος για τα τέλη. Κανείς δε θέλει να το ακουμπήσει το θέμα των τελών. Εγώ λέω να το μοιραστούμε όλοι μαζί'.
  Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου
 Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την, προ ημερών, απόφασή της, που είναι τελεσίδικη και αμετάκλητη, κρίνει ως νόμιμα το διαγωνισμό και τη σύμβαση σύμπραξης Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων στην Πελοπόννησο. Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, η συγκεκριμένη απόφαση κατά της οποίας δεν είναι δυνατόν να ασκηθεί έφεση θα οδηγήσει στην άμεση συμβασιοποίηση του έργου.
  Τι ακολουθεί
 Στο πλαίσιο αυτό, το προσεχές διάστημα αναμένεται να προχωρήσει η έγκριση του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) που απαιτείται για να συμβασιοποιηθεί το έργο.
Άλλωστε, μελέτη του νέου ΠΕΣΔΑ που συνέταξε μελετητική εταιρεία για λογαριασμό του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου (ΦΟΔΣΑ) προκρίνει την λύση, μέσω του έργου ΣΔΙΤ, ως βέλτιστη για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας.
Την ίδια στιγμή, η διαπραγμάτευση της Διυπουργικής Επιτροπής Μεγάλων Έργων Υποδομής με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, που έχει ολοκληρωθεί, οδήγησε στην μείωση της ετήσιας ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας στους 100.000 τόνους, στην αύξηση σε επτά των σταθμών μεταφόρτωσης και στην υλοποίηση δωρεάς στο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 3MW.
Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου επιτρέπει στον ανάδοχο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εάν η πολιτεία δεν προχωρήσει στις τελικές υπογραφές, να προσφύγει στη δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημίωση.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Εκδήλωση στον Επικούριο από το Σύλλογο Κυπαρισσίων «Η Αρκαδιά» και την «Τριφυλιακή Εστία»
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016,  η εκδήλωση-επίσκεψη στον ναό του Επικούριου Απόλλωνα, ενός μοναδικού μνημείου της κλασικής εποχής, από τον Σύλλογο Κυπαρισσίων «Η Αρκαδιά» και το περιοδικό «Τριφυλιακή Εστία».
  Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να φέρουν πιο κοντά τους συμπατριώτες τους με την πολιτισμική μας ταυτότητας και τις παραδόσεις μας, ενώ στη συνέχεια μετακινήθηκαν στο χώρο του λαογραφικού μουσείού της Ανδρίτσαινας για  μία εξαιρετική διάλεξη με θέμα: “Ο Ναός του Επικουρίου Απόλλωνος στις Βάσσες της Φιγαλείας (Θρησκεία, Ιστορία, Τέχνη)”.
Τόσο η ξενάγηση, όσο και η παρουσίαση έγιναν από τον ερευνητή κο Απόστολο Λ. Πιερρή, Διευθυντή του διεθνούς Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην δημοτική βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας, όπου και ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με βόλτα και φαγητό στα μαγαζιά της περιοχής.

***  Στο «πακέτο Γιούνκερ» το Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα 
Εντάχθηκε προς υλοποίηση με…αστερίσκους
  "Ακατέργαστο διαμάντι" για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ το συγκεκριμένο έργο
   Τρία μεγάλα σιδηροδρομικά έργα έχουν ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο περίφημο Σχέδιο Γιούνκερ ή Πακέτο Γιούνκερ. Τα έργα αυτά προκειμένου να προχωρήσουν έχουν ενταχθεί σαν έργα συνδυασμένων μεταφορών μαζί με έργα οδοποιίας και αναβάθμισης λιμένων.  Μεταξύ αυτών είναι και η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα- Πύργος- Καλαμάτα.
Η μελέτη του τμήματος Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα με κλάδους προς Κατάκολο και Αρχαία Ολυμπία μήκους 132χλμ παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Αφορά την αναβάθμιση της γραμμής και την εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης.
Έχει κόστος 600 εκατομμύρια ευρώ και από την ΕΡΓΟΣΕ θεωρείται ως ένα έργο "ακατέργαστο διαμάντι". Η γραμμή έχει σταματήσει από το 2010 και τώρα γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να αναστηθεί.
Βέβαια, για το συγκεκριμένο έργο υπάρχουν ενστάσεις και ανησυχίες. Ειδικότερα, έχει δύο ανασταλτικούς παράγοντες. Ο πρώτος είναι η εκκρεμότητα διέλευσης από την πόλη της Πάτρας γιατί χωρίς αυτή το συγκεκριμένο έργο δεν θα μπορεί να συνδεθεί με το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο.
Το δεύτερο είναι το υψηλό κόστος σε σχέση με την αναμενόμενη εμπορικότητα που αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα στα έργα του Πακέτου Γιουνκέρ. Στα θετικά η μελετητική του ωριμότητα και οι ελάχιστες ανάγκες σε απαλλοτριώσεις.

***  Με την πρόφαση ότι πουλάει ένα τροχόσπιτο, του πήρε 200 ευρώ
Ένα τροχόσπιτο που πουλιόταν σε καλή τιμή βρήκε στο ίντερνετ, ένας 59χρονος Καλαματιανός, αλλά δεν φανταζόταν ότι επίσης καλή ήταν και η απάτη που του έστηνε ένας 24χρονος συμπατριώτης του.
Αφού αγοραστής και πωλητής συνεννοήθηκαν για την τιμή πώλησης του τροχόσπιτου, ο 59χρονος κατέθεσε  σε λογαριασμό του 24χρονου το ποσό των 200 ευρώ ως προκαταβολή.
Από εκείνη τη στιγμή όμως και μετά, ούτε «τον είδε, ούτε τον απάντησε» πάλι  τον πωλητή και φυσικά δεν υπήρχε τροχόσπιτο.
Ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 24χρονου που πλέον κατηγορείται για απάτη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία.

*** Αγριο έγκλημα στο Κορωπί: Η φίλη σκότωσε την πρώην σύζυγο
Βαριά τραυματισμένη από πολλαπλές μαχαιριές μεταφέρθηκε μία 35χρονη Ελληνίδα το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο υγείας του Κορωπίου.
Οι γιατροί έκαναν ότι μπορούσαν για να την κρατήσουν στη ζωή αλλά λίγη ώρα μετά η 35χρονη άφησε την τελευταία της πνοή υποκύπτοντας στα βαριά τραύματά της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μαχαίρι είχε πλήξει ζωτικά όργανα.
Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές της περιοχής οι οποίες μετά από έρευνες ανακάλυψαν οτι δράστης του εγκλήματος ήταν μια άλλη γυναίκα. Συμφωνα με αστυνομικές  πηγές δράστης είναι η νυν σύντροφος και θύμα η πρώην σύζυγος  50χρονου, ο οποίος έχει από δύο παιδιά με την κάθε γυναίκα.
Οι άντρες της ΕΛΑΣ συνέλαβαν τη φερόμενη ως δολοφόνο, ενώ οδήγησαν στο τμήμα Κορωπίου τον 50χρονο άνδρα.   thetoc.gr

***  Την Κυριακή η παρουσίαση του εμβλήματος με Φιλαρμονικές και τη Δώρα Λοΐζου
 \
Σε μια σεμνή, μα συνάμα και λαμπρή τελετή, ο Δήμος Τριφυλίας θα παρουσιάσει την Κυριακή το βράδυ, στις 9, στην πλατεία Δημαρχείου Κυπαρισσίας, το δηλωτικό σήμα – έμβλημα του δήμου! Την εκδήλωση θα επενδύσουν μουσικά οι Δημοτικές Φιλαρμονικές Κυπαρισσίας και Γαργαλιάνων και η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, ενώ ξεχωριστό τόνο θα δώσει η Κυπαρίσσια πολυτάλαντη καλλιτέχνις, Δώρα Λοΐζου, με την αισθαντική φωνή και τις υπέροχες ερμηνείες της! Όπως είναι γνωστό, το έμβλημα του δήμου Τριφυλίας είναι ένα θυρεός χρώματος μπλε και κόκκινου, που χωρίζεται στα τέσσερα με έναν κυρτό χρυσαφί σταυρό, ενώ οι απεικονίσεις του είναι σε χρυσαφί χρώμα. Σε αυτόν υπάρχουν η Γλαύκα της Περιστεριάς, ένα ναΰδριο, που είναι, όπως έχει λεχθεί, ο βυζαντινός ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Χριστιανούπολης, μία ελιά και η νύμφη Νέδα. Ο θυρεός περικλείεται από κλαδιά ελιάς, ενώ στο κάτω μέρος υπάρχει μια κορδέλα που αναγράφει "ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ". Θυμίζεται πως, ο Δήμος Τριφυλίας προκήρυξε, με την από 24/3/2015 με Α.Π:5010, Διακήρυξη, διαγωνισμό για την επιλογή δηλωτικού σήματος του Δήμου Τριφυλίας στον οποίο έλαβαν μέρος 43 άτομα υποβάλλοντας σχετικές προτάσεις. Η πενταμελής Επιτροπή για την επιλογή του δηλωτικού σήματος επέλεξε την πρόταση των Νικολακόπουλου Νικόλαου & Κανελλοπούλου Πορφυλένιας, οι οποίοι με κείμενό τους αιτιολογούν – επεξηγούν τη σύλληψη της ιδέας του για το συγκεκριμένο δηλωτικό σήμα. Η εκδήλωση παρουσίασης του δηλωτικού σήματος του δήμου Τριφυλίας περιλαμβάνει μικρή συναυλία των Φιλαρμονικών Κυπαρισσίας και Συλλόγου Φιλοπροόδων, διάρκειας περίπου 30 λεπτών, παρουσίαση του σήµατος και βράβευση των δημιουργών, συναυλία της ∆ώρας Λοΐζου συνοδεία της Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων, διάρκειας περίπου 15 λεπτών, μουσική συναυλία - πιάνο φωνή µε τον Παναγιώτη Βλάχο και τη ∆ώρα Λοΐζου, διάρκειας περίπου 15 λεπτών! Θα ακολουθήσει κέρασμα αναψυκτικών. Σημειώνεται πως, παράλληλα με την εκδήλωση θα διανεμηθεί και ο ταξιδιωτικός οδηγός του Δήμου Τριφυλίας!
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Άνοδος της θερμοκρασίας  σήμερα στην Καλαμάτα- Αναλυτική πρόγνωση 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Παρασκευή 5/8/2016 προβλέπεται σχεδόν αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές έως και τις πρώτες βραδινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 25 έως 70%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.5 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (Υψηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

***

***  Αθλητική  ενημέρωση :

***  Πέμπτη 4 Αυγούστου  2016
 20:00 ΑΪΚ Στοκχόλμης - Παναθηναϊκός, OTE TV   0-2  , (0-0).- ^
 Τα  γκόλ : 46΄ Ιμπάρμπο , 73΄ Μπέργκ ,
Διαιτητής :
Κάρτες :42' Κίτρινη στον Γιόχανσον για μαρκάρισμα στον Ιμπάρμπο
Αλλαγές :61' Ο Μπλόμπεργκ έξω, ο Γιάσιν μέσα , Άβντιτς μέσα, Αφάνε έξω, διπλή αλλαγή για την ΑΙΚ ,67' Ο Νάνο στη θέση του Λεντέσμα , 70' Ο Λέτο στη θέση του Ιμπάρμπο , 84' Ο Βιγιαφάνιεζ στη θέση του Λουντ
Η ενδεκάδα της ΑΪΚ: Κάρλγκρεν, Χάουκσον, Κάρλσον, Γιόχανσον, Μπλόμπεργκ, Μαρκάνεν, Οφόρι, Σάντγκρεν, Ισιζάκι, Χόιβελντ, Αφανέ. Στον πάγκο της ΑΪΚ: Λινέρ, Άβντιτς, Βαϊσάνεν, Γιασίν, Σαλέτρος, Γκράβιους, Εκποζό
Η αρχική σύνθεση του τριφυλλιού: Στιλ, Κουτρουμπής, Ιμπάρμπο, Μπεργκ, Ζέκα, Λουντ, Γουακάσο, Λεντέσμα, Μολέδο, Μέστο, Ιβανόφ. Στον πράσινο πάγκο οι: Κοτσόλης, Ρέις, Μπουμάλ, Λέτο, Βιγιαφάνιες, Νάνο, Κλωναρίδης ,
ΒΙΝΤΕΟ :
~ΑΙΚ Στοκχόλμης -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-2  το 1ο γκόλ 04/08/2016: https://youtu.be/5Gn8VjBbYNs .-
~ΑΙΚ Στοκχόλμης-Παναθηναϊκός 0-2   το 2ο γκόλ  04/08/2016 : https://youtu.be/2zBcP1sr8jU .-         




 21:00 ΑΕΚ - Σεντ Ετιέν, Nova   0-1 , (0-1) .-
 Τα  γκόλ : 22΄ , ο Μπέριτς ,
Διαιτητής :Διαιτητής είναι ο Αλεν Γιεφέτ από το Ισραήλ ,
Κάρτες :46' Κίτρινη κάρτα στον Τανάν για μαρκάρισμα στον Μάνταλο.
Αλλαγές :29' Αναγκαστική αλλαγή για την Σεντ Ετιέν. Στη θέση του Νταμπό περνάει ο Παζό.  52' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Πλατέλλας στη θέση του Βάργκας , 61' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Αραβίδης αντί του Μπαρμπόσα , 66' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Στη θέση του Σιμόες πέρασε ο Αλμέιδα. 84' Αλλαγή για τη Σεντ Ετιέν. Ρου αντί Αμουμά.
ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Βάργκας, Μπακασέτας
Στον πάγκο: Μπάρκας, Μπακάκης, Πλατέλλας, Γαλανόπουλος, Τζανετόπουλος, Αραβίδης, Αλμέιδα
Σεντ Ετιέν (Κριστόφ Γκαλτιέ): Ρουφιέ, Κατρέν, Πογκμπά, Περάν, Πολομά, Σελνάες, Λεμουάν, Νταμπό, Τανάν, Αμουμά, Μπέριτς
Στον πάγκο: Μουλέν, Παζό, Ρου, Ενμπάγκουε, Μονέ-Πακέ, Σόντερλουντ, Μαλκί ,
VIDEO :
~ΑΕΚ-ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ 0-1  το γκόλ 04/08/2016 :
 https://youtu.be/GcTqKPvXBNg  .-


20:45 ΠΑΣ Γιάννινα - Αλκμααρ, OTE TV 1-2    , ( 1-2 ) .- ^
 Τα  γκόλ : 9΄ ο Πέδρο Κόντε , 29΄ ο Ντάμπνεϊ Σόουζα , 36΄ ο Λούκασεν ,
Διαιτητής :Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Αυστριακός, Ρόμπερτ Σχοργκενχοφερ.,
Βοηθοί του οι επίσης Αυστριακοί, Μαξιμιλιάν Κόλμπιτσχ και Ρόλαντ Ράιντελ.
Τέταρτος ο συμπατριώτης τους, Ρενέ Άισνερ.
Κάρτες :18' Κίτρινη κάρτα στον Κοζορώνη για... χαζό τάκλιν στον Χαπς.45'+2' Κίτρινη κάρτα στον Βαν Όφερεμ. , 60' Κίτρινη στον Μπέριο , 61' Κίτρινη στον Λίλα ,
Αλλαγές : 46' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Σκόνδρας αντί Τζημόπουλου, που είχε υποστεί τράβηγμα. 51' Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΣ. Μαμπουλού αντί του Γιάκου.77' Ο Δώνης στη θέση του Κοζορώνη , 79' Ο Γκαρσία στη θέση του  Ντάμπνεϊ
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης, 3-5-2): Πασχαλάκης - Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ - Καρανίκας, Λίλα, Κοζορώνης, Ναδάλες, Ακόστα - Γιάκος, Κόντε.
Στον πάγκο για τους Γιαννιώτες βρίσκονται οι Περιστερίδης, Κούτρης, Φερφελής, Δώνης, Σκόνδρας, Γαρουφαλιάς, Μαμπουλού.
Άλκμααρ (Γιον βαν ντε Μπρομ , 4-3-3): Ροσέ - Λούκασεν, Βαν Έιντεν, Φλάαρ, Χαπς –Χένρικσεν, Βαν Όφερεμ, Βάουτενς – Γιάχανμπαχς, Βέγκορστ, Ντάμπνεϊ Σόουζα.
Στον πάγκο για τους Ολλανδούς: Κουτίνιο, Γιόχανσον, Μπρέζαντσιτς, Μούρεν, Φράιντεϊ, Τιλ, Γκαρσία.
VIDEO :
~* ΠΑΣ Γιάννενα - ΑΛΚΜΑΡ  1-2  τα γκόλ 04/08/2016:  https://youtu.be/DixI8TZ-gTs  .-

 *** Τετάρτη 3 Αυγούστου  201621:00 Χάποελ Μπέερ Σεβά - Ολυμπιακός, (ΑΝΤ1)  1-0 , (0-0) .- ^ ~*  Το βατερλό του αιώνα για Ολυμπιακό!
         Μαύρη σελίδα στο Ισραήλ για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν ξανά κάτω του μετρίου, ηττήθηκαν 1-0 από την Μπερ Σεβά κι εγκατέλειψαν άδοξα το Ch.League. Έρχονται εξελίξεις στην ομάδα. 
~* Τεράστιο οικονομικό πλήγμα για Ολυμπιακό
Ο αποκλεισμός από τη Χάποελ Μπερ Σεβά στερεί από τον Ολυμπιακό την προοπτική στους ομίλους του Champions League και περιορίζει κατά πολύ τα προσδοκώμενα έσοδα.
Τα γκόλ79' ΓΚΟΛ 1-0 ο Τζέντεκ ,
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Μπαστιέν Μπενουά από την Γαλλία.

 
Χάποελ Μπερ Σεβά (Μπαράκ Μπαχάρ): Γκόρες, Μπιτόν, Βίτορ, Τζέντεκ, Χόμπαν, Νταβιντζάντα, Μπρουν, Μέλικσον, Όγκου, Μπαρντά, Νουακαέμε ,
Στον πάγκο: Χαΐμοφ, Ράντι, Μπουτσάλιο, Σαχάρ, Οχαγιόν, Τάχα, Λούσιο
Ολυμπιακός (Βίκτορ Σάντσεθ): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Μπουχαλάκης, Τσόρι, Φορτούνης, Ιντέγε ,
Στον πάγκο: Λεάλι, Μανιάτης, Πουλίδο, Μαζουακού, Βούρος, Ζντιέλαρ, Σεμπά
Κάρτες : 5' Κίτρινη κάρτα στον Μπουχαλάκη,
Αλλαγές:
83' Αλλαγή και για την Χάποελ Στη θέση του Μέλικσον πέρασε ο Τάχα
66' Αλλαγή για την Χάποελ. Ο Ράντι στη θέση του Μπράουν
81' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Πουλίδο στη θέση του Μποτία.
51' Αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Φιγκέιρας δεν μπορεί να συνεχίσει και στην θέση του περνάει ο Μανιάτης.

Κάρτες :67' Κίτρινη κάρτα στον Ούγκου για φάουλ στον Μπουχαλάκη.49' Κίτρινη κάρτα στον Φιγκέιρας και φάουλ έξω από την περιοχή
VIDEO :
~ΧΑΠΟΕΛ Μπέερ Σεβά-ΟΣΦΠ 1-0 03/08/2016:
 https://youtu.be/eHo3T86YOpA .-
~ΠΑΟΚ-ΑΓΙΑΞ 1-2  03/08/2016 :
https://youtu.be/z29VO8RWcsY .-

***


 21:30 ΠΑΟΚ - Αγιαξ, (Nova) 1-2 , (1-1) .-
Τα  γκόλ : 4 ΄ Αθανασιάδης , 45+1΄ Ο Κλάασεν ,
Διαιτητής είναι ο Άγγλος, Άντονι Τέιλορ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Γκάρι Μπέσγουικ, Λι Μπετς και τέταρτο τον Κρεγκ Πόσον.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Τζαβέλλας, Κρέσπο, Λέοβατς, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Ροντρίγκες, Τζάλμα, Αθανασιάδης.
Άγιαξ (Πίτερ Μπος): Σίλεσεν, Τετέ, Βέλτμαν, Βίργκεβερ, Βέστερμαν, Ντάικς, Γκούντελι, Ράιντεβαλντ, Κλάασεν, Κασιέρα, Ντόλμπεργκ.
Αλλαγές : 64' Αλλαγή για τον Άγιαξ. Ελ Γκάζι αντί Ντόλμπεργκ. 70' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Μυστακίδης αντί Ροντρίγκες.
Κάρτες: 57' Κίτρινη κάρτα στον Γκούντελι., κίτρινη κάρτα στον Λέοβατς.66' Κίτρινη κάρτα στον Τετέ., 
VIDEO  από αγώνα  :
~ΠΑΟΚ-ΑΓΙΑΞ  1-2 τα γκόλ  03/08/2016 :
 https://youtu.be/whFbXFuGqRI
~ΠΑΟΚ-ΑΓΙΑΞ Α΄  ημίχρονο 1-1  γκόλ πεν ισοφαρ  03/08/2016:
https://youtu.be/U_QJXoCQEF0
~ΠΑΟΚ-ΑΓΙΑΞ 1-2 2ο γκόλ  Αγιαξ  03/08/2016: 
https://youtu.be/c_b2LMW5MJ4 .-

***

~*ΠΡΕΜΙΕΡΑ με μπάλα στο ΡΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΊ 04/08/2016: https://youtu.be/5BPF8WgVAIo .-
~*Ολυμπιακοί ποδόσφαιρο στο ΡΙΟ 04/08/2016 τα 1α  αποτελέσματα γκόλ: https://youtu.be/xzm8csZjNM8 .-
~*ΡΙΟ  Βραζιλία 31οι  Ολυμπιακοί Ελληνική φλόγα 05/08/2016:
~*ΑΙΚ -ΠΑΟ 0-2 , ΑΕΚ - ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ 0-1  και ΠΑΣ-ΑΛΚΜΑΡ 1-2 τα γκόλ 04/08/2016 ΟΥΕΦΑ: https://youtu.be/LNOl8BsdQbQ .-
~* ΠΑΣ Γιάννενα - ΑΛΚΜΑΡ  1-2  τα γκόλ 04/08/2016:
~* ΑΙΚ Στοκχόλμης-ΠΑΟ  0-2 και ΑΕΚ-Σεντ Ετιέν 0-1 τα γκόλ 04/08/2016: https://youtu.be/SL8Ueq9k0S4  .-

***  Κλήρωση Europa League ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ  05-08-2016 ΏΡΑ 14.00 :
 Ντιναμό Τιφλίδας - ΠΑΟΚ και Μπρόντμπι - Παναθηναϊκός            
 ~* ΠΑΟΚ θα παίξει με μία εκ των ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος), Ρόζενμποργκ (Νορβηγία), Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία), Βοϊβοντίνα (Σερβία) και Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ).
~*Ο Ολυμπιακός θα παίξει με μία εκ των Αστάνα (Καζακστάν), Οσμανλίσπορ (Τουρκία), Αρούκα (Πορτογαλία), Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (Κροατία) και Τρέντσιν (Σλοβακία).
~*Ο Παναθηναϊκός θα παίξει με μια εκ των Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν), Σλάβια Πράγας (Τσεχία), Μπρόντμπι (Δανία), Γκρασχόπερ (Ελβετία), Άστρα Γκιούργκιου (Ρουμανία) και Παρτιζάνι (Αλβανία).




***  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ  ΡΙΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ  2016 

Πρεμιέρα με ποδόσφαιρο , Ανδρών 04-08-2016 :
~ Ν. ΦΙΝΤΖΙ -ΚΟΡΕΑ  0-8 .-  4/8
~ ΜΕΞΙΚΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ 2-2 .- 4/8
~ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ  2-0 .-  4/8
~ ΟΝΔΟΥΡΑ-ΑΛΓΕΡΙΑ 3-2 .-   4/8
~ΒΡΑΖΙΛΙΑ-Ν.ΑΦΡΙΚΗ 0-0 .- Α΄ Όμιλος 4/8
~ΙΡΑΚ-ΔΑΝΙΑ 0-0 .-  Α΄  Όμιλος 4/8
~ΝΙΓΗΡΙΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ 5-4 .- 4/8
~ΣΟΥΗΔΙΑ-ΚΟΛΟΜΒΙΑ 2-2 .-  4/8

*** ΡΙΟ  Ολυμπιακοί  2016  , Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας του Ολυμπιακού τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου έχουν ως εξής: Πρεμιέρα με ποδόσφαιρο Γυναικών,
Ε΄ Όμιλος
Σουηδία-Νότια Αφρική 1-0
Βραζιλία-Κίνα 3-0
 ΣΤ΄ Όμιλος
Καναδάς-Αυστραλία 2-0
Ζιμπάμπουε-Γερμανία 1-6
 Ζ΄ Όμιλος
ΗΠΑ-Νέα Ζηλανδία 2-0
Γαλλία-Κολομβία 4-0


*** ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΘΛΗΤΩΝ σε αγωνίσματα στο ΡΙΟ  2016 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ :
~ Από 97 αθλητές αποτελείται η ελληνική αποστολή, η οποία βρίσκεται ήδη στο Ρίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Αναλυτικά η ελληνική αποστολή
Στίβος (26)
Κώστας Φιλιππίδης (επί κοντώ)
Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ)
Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ)
Λυκούργος Τσάκωνας (200μ.)
Μαρία Μπελιμπασάκη (200μ.)
Αντώνης Μάστορας (ύψος) (είναι τραυματίας)
Κώστας Μπανιώτης (ύψος)
Κώστας Δουβαλίδης (110μ. εμπόδια)
Αλέξανδρος Παπαμιχάηλ (50χλμ. και 20χλμ. βάδην)
Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (20χλμ. βάδην)
Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (δίσκος)
Σοφία Ρήγα (μαραθώνιος)
Ράνια Ρεμπούλη (μαραθώνιος)
Χριστόφορος Μερούσης (μαραθώνιος)
Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν)
Nίκος Σκαρβέλης (σφαίρα)
Αλεξία Πάππας (10.000)
Παναγιώτα Τσινοπούλου (20χλμ. βάδην)
Παναγιώτα Βλαχάκη (Μαραθώνιος)
Μίλτος Τεντόγλου (μήκος)
Λίλη Αλεξούλη (μήκος)
Mιχάλης Αναστασάκης (σφυροβολία)
Mιχάλης Καλομοίρης (μαραθώνιος)
Ελισάβετ Πεσιρίδου (100 εμπόδια)
Ειρήνη Βασιλείου (400μ.)
Σοφία Υφαντίδου (έπταθλο)
Κολύμβηση (15)
Κριστιάν Γκολομέεφ (50μ. και 100μ. ελεύθερο)
Στέφανος Δημητριάδης (200μ. πεταλούδα)
Οδυσσέας Μελαδίνης (50μ. ελεύθερο)
Ανδρέας Βαζαίος (200μ. μικτή ατομική)
Παναγιώτης Σαμιλίδης (200μ. πρόσθιο)
Νόρα Δράκου (50μ. ελεύθερο)
Σπύρος Γιανιώτης (10χλμ. μαραθώνια κολύμβηση)
Κέλυ Αραούζου (10χλμ. μαραθώνια κολύμβηση)
Αννα Ντουντουνάκη (100μ. πεταλούδα)
Απόστολος Χρήστου (100 ύπτιο)
Δημήτρης Κουλούρης (200μ. πρόσθιο)
Χρήστος Κατραντζής (4Χ100 ελεύθερο)
Θοδώρα Γιαρένη (50μ. ελεύθερο)
Κριστέλ Βουρνά (100μ. πεταλούδα)
Δημήτρης Δημητρίου (400μ. ελεύθερο)
Συγχρονισμένη Κολύμβηση (2)
Ντουέτο
Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου
Υδατοσφαίριση (13)
Εθνική ομάδα των ανδρών
Ιστιοπλοΐα (7)
Βύρωνας Κοκκαλάνης (RS:Χ)
Τζέλη Σκαρλάτου (RS:Χ)
Παύλος Καγιαλής,
Παναγιώτης Μάντης (470)
Γιάννης Μιτάκης (Φιν)
Σοφία Μπεκατώρου - Μιχάλης Πατενιώτης (Νacra 17)
Σκοποβολή (2)
Άννα Κορακάκη (αεροβόλο πιστόλι)
Ευθύμης Μίττας (σκητ)
Κωπηλασία (10)
Κατερίνα Νικολαΐδου, Σοφία Ασουμανάκη (διπλό σκιφ γυναικών)
Γιάννης Χρήστου, Γιώργος Τζιάλας, Διονύσης Αγγελόπουλος, Γιάννης Τσίλης (τετράκωπος ανδρών)
Μαγδανής Παναγιώτης, Ντούσκος Στέφανος, Γιάνναρος Σπύρος, Πέτρου Γιάννης (τετράκωπος άνευ ελαφρών βαρών) και αναπληρωματικοί: Λευτέρης Κόνσολας και Θωμάς Καραμήτρος.
Γυμναστική (9)
Λευτέρης Πετρούνιας (ενόργανη)
Bλάσης Μάρας (ενόργανη)
Βαρβάρα Φίλιου (ρυθμική)
Βάσω Μιλλούση (ενόργανη)
Εθνική ομάδα ανσάμπλ (Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ιωάννα Αναγνωστοπούλου, Ζωή Κοντογιάννη)
Ποδηλασία (3)
Γιάννης Ταμουρίδης (ποδηλασία δρόμου)
Xρήστος Βολικάκης (ποδηλασία πίστας)
Δημήτρης Αντωνιάδης (ορεινή ποδηλασία)
Ξιφασκία (2)
Βάσω Βουγιούκα
Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου
Επιτραπέζια Αντισφαίριση (1)
Παναγιώτης Γκιώνης
Πάλη (1)
Μαρία Περβολαράκη
Tζούντο (2)
Ηλίας Ηλιάδης
Ρομάν Μουστόπουλος
Αρση Βαρών (1)
Θόδωρος Ιακωβίδης 85κ.
Tοξοβολία (1)
Ευαγγελία Ψάρρα

 ***   ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ :
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ
ΠΕΜΠΤΗ, 4/8/2016
19:00 (ΕΡΤ-2): ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Α) - «Ιράκ - Δανία» - (Απευθείας μετάδοση)
21:00 (ΕΡΤ-2): ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Α) - «Ονδούρα - Αλγερία» - (Απευθείας μετάδοση)
22:00 (ΕΡΤ-1): ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Α) - «Βραζιλία - Νότιος Αφρική» - (Απευθείας μετάδοση)
23:00 (ΕΡΤ-2): ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Α) - «Μεξικό - Γερμανία» - (Απευθείας μετάδοση)
24:00 (ΕΡΤ-1): ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Α) - «Πορτογαλία - Αργεντινή» - (Απευθείας μετάδοση)
01:00 (ΕΡΤ-3): ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Α) - «Σουηδία - Κολομβία» - (Απευθείας μετάδοση)
02:00 (ΕΡΤ-1): ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Α) - «Φίτζι - Νότιος Κορέα» - (Απευθείας μετάδοση)
02:00 (ΕΡΤ-3): ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Α) - «Νιγηρία - Ιαπωνία» - (Απευθείας μετάδοση)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 5/8/2016
22:20 (ΕΡΤ-1): Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ - (Εκπομπή)
00:45 (ΕΡΤ-1): ΟΛΥΜΠΙΑ - ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ - (Εκπομπή)
01:55 (ΕΡΤ-1, ΕΡΤ-2): ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ - (Απευθείας μετάδοση)
03:30 (ΕΡΤ-1, ΕΡΤ-2): ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ - (Απευθείας μετάδοση)
ΣΑΒΒΑΤΟ, 6/8/2016
11:00 (ΕΡΤ-2): ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ - (Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση)
13:00 (ΕΡΤ-2): ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ - (Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση)
14:25 (ΕΡΤ-3): ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ - Προκριματικά - (Απευθείας μετάδοση)
15:00 (ΕΡΤ-2): ΠΟΛΟ (Α) - «Σερβία - Ουγγαρία» - (Απευθείας μετάδοση)
16:25 (ΕΡΤ-2): ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ – Προκριματικά Ανδρών - (Απευθείας μετάδοση)
19:00 (ΕΡΤ-2): ΠΟΛΟ (Α) - «Ελλάδα - Ιαπωνία» - (Απευθείας μετάδοση)
19:00 (ΕΡΤ-1): ΚOΛΥΜΒΗΣΗ - Προκριματικά (Απευθείας μετάδοση)
19:15 (ΕΡΤ-3): ΠΙΓΚ ΠΟΓΚ - Προκριματικά Highlights - (Απευθείας μετάδοση)
20:15 (ΕΡΤ-3): ΜΠΑΣΚΕΤ (Α) «Αυστραλία - Γαλλία» (Απευθείας μετάδοση)
20:25 (ΕΡΤ-2): ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ – Προκριματικά Ανδρών - (Απευθείας μετάδοση)
21:30 (ΕΡΤ-1): BEACH VOLLEY - Προκριματικά - (Απευθείας μετάδοση)
22:00 (ΕΡΤ-3): ΤΖΟΥΝΤΟ - 48kgr (Γ) & 60 kgr (Α) - (Απευθείας μετάδοση)
23:10 (ΕΡΤ-2): ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ (Α) - Highlights - (Απευθείας μετάδοση)
00:10 (ΕΡΤ-3): ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2016 - ΠΕΡΙΛΗΨΗ
00:25 (EΡT-2): ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ – Προκριματικά Ανδρών - (Απευθείας μετάδοση)
00:30 (ΕΡΤ-3): ΤΕΝΙΣ - Highlights - (Απευθείας μετάδοση)
01:00 (ΕΡΤ-1): ΜΠΑΣΚΕΤ (Α) «Κίνα – ΗΠΑ» (Απευθείας μετάδοση)
02:50 (ΕΡΤ-1):  ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ (Α) και (Γ) Προκριματικά (Απευθείας μετάδοση)
03:00 (ΕΡΤ-2): ΠΟΛΟ (Α) - «Βραζιλία - Αυστραλία» - (Απευθείας μετάδοση)
04:00 (ΕΡΤ-1):  ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - Ημιτελικοί / Τελικοί (Απευθείας μετάδοση)
04:30 (ΕΡΤ-2): ΜΠΑΣΚΕΤ (Α) «Βενεζουέλα - Σερβία» - (Απευθείας μετάδοση)
05:10 (ΕΡΤ-3): ΠΙΓΚ ΠΟΓΚ - Highlights - (Απευθείας μετάδοση)
06:00 (ΕΡΤ-1):  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2016 - ΠΕΡΙΛΗΨΗ Α
07:00 (ΕΡΤ-1):  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2016 - ΠΕΡΙΛΗΨΗ Β
ΚΥΡΙΑΚΗ, 7/8/2016
06:20 (ΕΡΤ-2): ΠΟΛΟ (Α) - «Σερβία - Ουγγαρία) - (Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση)
07:30 (ΕΡΤ-2): ΜΠΑΣΚΕΤ (Α) - «Κίνα - ΗΠΑ» - (Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση)
09:35: (ΕΡΤ-2): ΠΟΛΟ (Α): «Ελλάδα - Ιαπωνία» - (Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση)
10:45 (ΕΡΤ-2):  ΜΠΑΣΚΕΤ (Α) «Βενεζουέλα - Σερβία» - (Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση)
12:30 (ΕΡΤ-2): ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - Ημιτελικοί / Τελικοί  - (Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση)
14:30 (ΕΡΤ-2): BEACH VOLLEY – Προκριματικά - (Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση)
14:30 (ΕΡΤ-3): ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ - (Απευθείας μετάδοση)
15:40 (ΕΡΤ-2): ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ – Προκριματικά (Γ) - (Απευθείας μετάδοση)
14:25-20:15 (ΕΡΤ-2): LIVE ZAPPING
16:55 – 18:00 (ΕΡΤ-2): ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ – Αεροβόλο Πιστόλι (Γ) - (Απευθείας μετάδοση)
18:30 (ΕΡΤ-3): BEACH VOLLEY – Προκριματικά - (Απευθείας μετάδοση)
19:00 (ΕΡΤ-1): ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ Προκριματικά - (Απευθείας μετάδοση)
19:15 (ΕΡΤ-2):  ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ (Α) – 2ος ΓΥΡΟΣ - (Απευθείας μετάδοση)
19:50 (ΕΡΤ-3): ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2016 - ΠΕΡΙΛΗΨΗ
20:15 (ΕΡΤ-3): ΜΠΑΣΚΕΤ (Α) - «Βραζιλία – Λιθουανία» - (Απευθείας μετάδοση)
20:25 (ΕΡΤ-2): ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ – Προκριματικά (Γ) - (Απευθείας μετάδοση)
21:30 (ΕΡΤ-1): ΤΖΟΥΝΤΟ - Τελικοί 52 kg (Γ) 66 kg (A) - (Απευθείας μετάδοση)
22:00 (ΕΡΤ-2): ΧΑΝΤΜΠΟΛ (Α): «Σουηδία - Γερμανία» - (Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση)
22:05 (ΕΡΤ-3): BEACH VOLLEY – Προκριματικά - (Απευθείας μετάδοση)
23:30 (ΕΡΤ-2): ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ - Προκριματικά (Γ) - (Απευθείας μετάδοση)
24:00 (ΕΡΤ-1): ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ 3μ Συγχρονισμένες Ανδρών - (Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση)
01:00 (ΕΡΤ-2) - ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ - 2ος-3ος Γύρος (Α & Γ) - (Απευθείας μετάδοση)
01:00 (ΕΡΤ-3): ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Α) - «Σουηδία - Νιγηρία» - (Απευθείας μετάδοση)
01:00 (ΕΡΤ-1): ΜΠΑΣΚΕΤ (Α) «Ισπανία – Κροατία» - (Απευθείας μετάδοση)
01:15 (ΕΡΤ-2): ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ - 2ος Γύρος (Α) - (Απευθείας μετάδοση)
02:25 (ΕΡΤ-2): ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ – Προκριματικά (Γ) - (Απευθείας μετάδοση) 
02:50 (ΕΡΤ-3): ΒΟΛΕΪ (Α) - «Ρωσία - Κούβα» - (Απευθείας μετάδοση)
02:50 (ΕΡΤ-1): ΤΕΝΙΣ - (Απευθείας μετάδοση)
04:00 (ΕΡΤ-1): ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ – Ημιτελικοί / Τελικοί (Απευθείας μετάδοση)
04:30 (ΕΡΤ-2): ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ - «Νιγηρία - Αργεντινή» - (Απευθείας μετάδοση)
04:35 (ΕΡΤ-3): ΒΟΛΕΪ (Α) - «Αργεντινή - Ιράν» - (Απευθείας μετάδοση)
06:10 (ΕΡΤ-1): ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2016 - ΠΕΡΙΛΗΨΗ Α
07:00 (ΕΡΤ-1): ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2016- ΠΕΡΙΛΗΨΗ Β
 ~ ~~*  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ μήνα ΙΟΥΛΙΟ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara  News στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Ιουλίου  2016   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                                                               
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 01  Ιουλίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                
 ~Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Ιουλίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-02-2015.html .-                                                          
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Ιουλίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-03-2016.html   .-     
 ~  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/02-03-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Ιουλίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-04-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2   στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28  Ιουλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-28-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29  Ιουλίου 2016: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-29-2016.html .-

~  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Ιουλίου 2016   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-30-2016.html . -
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 31 Ιουλίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-31-2016.html .-  
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30  και  31  Ιουλίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/30-31-2016.html  .-  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/  .- 
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 01 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-01-2016.html .- 
Η  Εφημερίδα μας  Arfara  News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  01 Αυγούστου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-01-2016.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02  Αυγούστου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-02-2016.html  .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03  Αυγούστου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-03-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Αυγούστου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-05-2016.html .- 

~  
 
 ~***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4866 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3032 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3045  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 943   βίντεο   .- *** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-


https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-  
595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139 .       

  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   
 













 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅