Η Εφημερίδα μας Αrfara Νews στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

  Η Εφημερίδα μας    Αrfara  Νews  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10  Ιουλίου  2016  :
~

Η γνώσις φυσιεί (προκαλεί έπαρση), η δε αγάπη οικοδομεί.                 Απόστολος Παύλος
 ~
Σήμερα 10/07/2016 εορτάζουν:
Άγιοι Σαράντα Πέντε Μάρτυρες
~ 10 Ιουλίου
Των εν Νικοπόλει (Αρμενίας ) αγίων 45 Μαρτύρων (1) (†319), των και προκρίτων της πόλεως Αντώνιος, Δανιήλ, Λεόντιος και Μαυρίκιος. Μαρτύρων Βιάνορος και Σιλουανού και Απολλωνίου, του εκ Σάρδεων. Γρηγορίου επισκόπου Άσσου.
(1) Οι σαρανταπέντε άγιοι μάρτυρες, έζησαν και μαρτύρησαν τον 4ο αιώνα επί αυτοκρατορίας Λικίνιου. Ανάμεσα τους ξεχώρισαν ο Λεόντιος, ο Μαυρίκιος, ο Δανιήλ και ο Αντώνιος, οι οποίοι και κατείχαν τα πρώτα αξιώματα στην πόλη. Οι άγιοι λοιπόν οδηγήθηκαν, ως χριστιανοί ενώπιον του ηγεμόνα ο οποίος τους διέταξε να αρνηθούν την πίστη τους και να θυσιάσουν στα είδωλα. Αυτοί αρνήθηκαν και εξοργισμένος ο Λυσίας διέταξε να τούς υποβάλλουν σε βασανιστήρια έως ότου αλλαξοπιστήσουν. Αυτοί παρέμειναν σταθεροί μέχρι που τούς έριξαν στην φωτιά, όπου και μαρτύρησαν υπέρ του Χριστού.
~
Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω

Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω
 
Άγιος Ανδρέας Ρουμπλιόβ ο Εικονογράφος

Άγιος Ανδρέας Ρουμπλιόβ ο Εικονογράφος
 
Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης Μητροπολίτης Αθηνών

Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης Μητροπολίτης Αθηνών
 
Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων

Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων
 
Άγιος Παναγιώτης ο Καισαρεύς

Άγιος Παναγιώτης ο Καισαρεύς
 
Άγιος Γεράσιμος Επίσκοπος του Αστραχάν

Άγιος Γεράσιμος Επίσκοπος του Αστραχάν
 
Σύναξη των Δικαίων Ζαχαρία και Ελισάβετ

Σύναξη των Δικαίων Ζαχαρία και Ελισάβετ
 
Όσιος Αθανάσιος ο Πάριος

Όσιος Αθανάσιος ο Πάριος
 
Όσιος Μαρτύριος ο επίσκοπος

Όσιος Μαρτύριος ο επίσκοπος
 
Άγιοι Πέτρος και Φεβρωνία οι θαυματουργοί

Άγιοι Πέτρος και Φεβρωνία οι θαυματουργοί
 
~ Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~ Στρατὸς θεοσύλεκτος, παρεμβολὴ ἱερά, νομίμως ἀθλήσαντες ὑπὲρ τῆς δόξης Χριστοῦ, ἐν Πνεύματι ὤφθητε, Μάρτυρες τοῦ Κυρίου, Τεσσαράκοντα πέντε, λύσαντες δι' ἀγώνων, τὴν πολύθεον πλάνην διὸ ἠμῶν τοὺς ἀγῶνας, πάντες δοξάζομεν.
~* Απολυτίκιο Αγ. 45 Μαρτύρων - 10 ΙΟΥΛΙΟΥ: https://youtu.be/prXc0kRjqOo  .-

 KALAMATA 08/07/2016   γεννήθηκε η Φωτεινούλα του Βασιλάκη μας  ώρα  13,30 : https://youtu.be/impOEd8ALUo .-
 









***  Δωρεά στεφανιογράφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας αξίας 500.000 ευρώ 
Την έγκριση από το Ίδρυμα Στ. Νιάρχου και τη συγχρηματοδότηση δωρεάς από τη Βίκυ Καρέλια και τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, για αγορά και εγκατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ενός υπερσύγχρονου στεφανιογράφου, αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ, ανακοίνωσε χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γ. Μπέζος, πλαισιωμένος από όλη την ομάδα της Καρδιολογικής Κλινικής.
Αυτό θα βοηθήσει καταλυτικά στην αντιμετώπιση των οξέων εμφραγμάτων ασθενών που τώρα διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία.
Παράλληλα, ο κ. Μπέζος ανακοίνωσε την σε 24ωρη βάση από τον επόμενο μήνα λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του νοσοκομείου.
  24ωρη λειτουργία
Ο κ. Μπέζος χθες, μαζί με το διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής Γεώργιο Κουδούνη και την υπόλοιπη ομάδα των ειδικευμένων ιατρών καρδιολόγων, μίλησαν για τη σπουδαιότητα της εν λόγω δωρεάς, η οποία εγκρίθηκε έπειτα από αίτημα του νοσοκομείου. Πρόκειται για ένα σύγχρονο στεφανιογράφο, που θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα και ξεπερασμένο τεχνολογικά C-ARM και θα προσθέσει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ένα οργανωμένο και σύγχρονο ιατροτεχνολογικά Αιμοδυναμικό Εργαστήριο.
Το τελευταίο πριν από λίγες ημέρες συμπλήρωσε 5 χρόνια ουσιαστικής και παραγωγικής λειτουργίας, έχοντας πια στο ενεργητικό του 1.000 στεφανιογραφίες και 230 αγγειοπλαστικές, αλλά και κερδίσει την εμπιστοσύνη των ασθενών.
«Έχοντας καταφέρει όλο το προηγούμενο διάστημα, μέσα από συντονισμένες προσπάθειες, να στελεχώσουμε το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, αποτελούμενο από μια οργανωμένη επιστημονικά ομάδα επεμβατικών καρδιολόγων και συνεπικουρούμενο από έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό, πιστεύουμε ότι έχουν ωριμάσει πια οι συνθήκες για την εφαρμογή καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου της πρωτογενούς αγγειοπλαστικής (PRIMARY PCI) έναντι της μέχρι τώρα γνωστής πρακτικής της θρομβόλυσης», τόνισε ο κ. Μπέζος.
Το Αιμοδυναμικό τώρα λειτουργεί μόνο τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ με τις νέες δυνατότητες θα μπορεί καθ’ όλο το 24ωρο να αντιμετωπίζει τα εμφράγματα.
  Σύντομα η προμήθεια
«Υπάρχουν φορές που πραγματικά δεν μπορείς εύκολα με λόγια να περιγράψεις τα συναισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης που σε πλημμυρίζουν μπροστά σε τέτοιες ενέργειες, σαν την σημερινή δωρεά. Ενέργειες που αντανακλούν το μεγαλείο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης και σου υπενθυμίζουν με το πιο καθαρό τρόπο ότι δεν έχει χαθεί η ελπίδα και η αισιοδοξία για ένα καλύτερο κόσμο.
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και οι οικογένειες της Βίκυς Καρέλια και Αχιλλέα Κωσταντακόπουλου, δωρίζουν στο νοσοκομείο μας, στο νοσοκομείο όλων των Πελοποννησίων, ένα σύγχρονο στεφανιογράφο, σε ένα πλήρες και καλά στελεχωμένο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο.
Ως διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας εκφράζω τη μεγάλη μου ευγνωμοσύνη και τις βαθιές μου ευχαριστίες στους δωρητές και τους διαβεβαιώνω ότι η μεγάλη τους αυτή προσφορά θα δώσει τη δυνατότητα, ώστε να σωθούν εκατοντάδες, ακόμη και χιλιάδες συνανθρώπων μας.
Όπως, επίσης, θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου και όλους εκείνους τους αφανείς ήρωες και συμπρωταγωνιστές, που συνέβαλαν τα μέγιστα στη σημερινή έγκριση αυτής της τόσο μεγάλης δωρεάς.
Με μεθοδικότητα και συντονισμό κατακτούμε βήμα βήμα το κυρίαρχο στρατηγικό μας στόχο: να καταστήσουμε το Νοσοκομείο Καλαμάτας κέντρο υγειονομικής αναφοράς όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η καρδιά της υγείας σε επίπεδο Περιφέρειας να χτυπάει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Το επόμενο διάστημα θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε μαζί με τους δωρητές να ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατόν όλες τις διοικητικές διαδικασίες που απαιτούνται για να φτάσει ο στεφανιογράφος στο νοσοκομείο μας», σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπέζος.
  Οι καρδιολόγοι
Οι καρδιολόγοι που απαρτίζουν την επιστημονική ομάδα της Καρδιολογικής Κλινικής-Μονάδας Εμφραγμάτων-Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του νοσοκομείου είναι: Κουδούνης Γεώργιος, διευθυντής, Κοσμοπούλου Σταυρούλα, με βαθμό διευθυντή, Μάκαρης Εμμανουήλ-Λεονάρδος, επιμ. Α΄, Κλουφέτος Περικλής, επιμ. Α’, Λιονάκης Νικολάος, επιμ. Β΄, Γκότσης Δημήτριος, ειδικευόμενος, Σβορώνος Διονύσιος, ειδικευόμενος, Πανοτόπουλος Χαράλαμπος, ειδικευόμενος, Νταίβις Ηλίας, επικουρικός ιατρός, Τσίχλης Ηλίας-Νεκτάριος, επικουρικός ιατρός και Κολονιάρης Ανδρέας, επικουρικός ιατρός.
Από την πλευρά του, ο κ. Κουδούνης τόνισε ότι με το μηχάνημα αυτό θα μπορούν να αντιμετωπίσουν το οξύ έμφραγμα εν τη γενέσει του και να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς όλης της περιοχής. Ευχαρίστησε, δε, τους δωρητές, αλλά και τον κ. Μπέζο για τις ενέργειές του. Ευχαρίστησε ακόμα τον πρώην διευθυντή της Καρδιολογικής κ. Ζόμπολο για την ιδέα του να γίνει το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο.
Με τη σειρά του, ο κ. Μάκαρης τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του νοσοκομείου. «Παλαιότερα δεν είχαμε ούτε Μονάδα Εμφραγμάτων ούτε Αιμοδυναμικό Εργαστήριο. Αυτό σήμαινε ότι τα εμφράγματα αντιμετωπίζονταν σε έναν κοινό θάλαμο. Τώρα πλέον έχει σωρευτεί μεγάλη εμπειρία στους γιατρούς που δουλεύουμε στη Μονάδα Εμφραγμάτων και στο Αιμοδυναμικό και τώρα προχωράμε σε ένα νέο βήμα, με το νέο στεφανιογράφο. Αυτό θα βοηθήσει τις προσπάθειές μας για να έχουμε την καλύτερη δυνατή διάγνωση και θεραπεία της στεφανιαίας νόσου, που είναι η μάστιγα της εποχής», παρατήρησε ο κ. Μάκαρης, ευχαριστώντας κι αυτός τους δωρητές, τον κ. Μπέζο και τον κ. Ζόμπολο.
Τέλος, από την Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου ο κ. Βλαχοδημητρόπουλος αναφέρθηκε στην πρόταση  που ετοιμάσθηκε από την υπηρεσία τους προς το Ίδρυμα για την προμήθεια του στεφανιογράφου.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Έλεγχοι σε τουριστικές περιοχές από τις ΔΟΥ ολόκληρο το 24ωρο
Στη διενέργεια περίπου 30.000 προληπτικών ελέγχων από τις ΔΟΥ και μεγάλο αριθμό στοχευμένων ελέγχων από τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) σε όλη την επικράτεια, με ιδιαίτερη έμφαση σε τουριστικές περιοχές, αλλά και σε κλάδους ή επιχειρήσεις που παρουσιάζουν υψηλή παραβατικότητα (εστιατόρια, ταβέρνες, κέντρα διασκέδασης, χώροι δεξιώσεων κ.λπ.), προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.
Οι έλεγχοι αυτοί θα πραγματοποιούνται ολόκληρο το 24ωρο, συμπεριλαμβανομένων του Σαββάτου και της Κυριακής, ενώ ήδη ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες για τη διενέργειά τους προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Μάλιστα, με την έκδοση σχετικής απόφασης του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, κάθε γεωγραφική περιοχή δε θα ελέγχεται μόνο από συνεργεία της ΔΟΥ στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται, αλλά κυρίως από συνεργεία των ΔΟΥ όμορων νομών και στοχευμένα από τις ΥΕΔΔΕ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι έλεγχοι αυτοί θα γίνουν στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και την αύξηση των δημοσίων εσόδων ιδίως κατά τη θερινή περίοδο, έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2016
Οι έλεγχοι, αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΓΔΕ, «δεν αποσκοπούν μόνο στη διαπίστωση τυπικών παραβάσεων μη έκδοσης στοιχείων και στην επιβολή των αντίστοιχων προστίμων, αλλά αποτελούν και ένα σημαντικό εργαλείο για την καταγραφή πληροφοριών για τη συμπεριφορά του φορολογούμενου, οι οποίες θα αξιοποιούνται για τη διενέργεια περαιτέρω ελέγχων, με απώτερο σκοπό τον εντοπισμό αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης».
Στη διενέργεια των μερικών επιτόπιων ελέγχων έχει ζητηθεί και θα παρασχεθεί και η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας με τη δημιουργία μεικτών κλιμακίων ελέγχου.
Επιπλέον, στο πλαίσιο ενίσχυσης της φορολογικής συμμόρφωσης και προκειμένου να αντιμετωπισθούν φαινόμενα παρεμπόδισης του ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών, επαναλαμβανόμενης παραβατικής συμπεριφοράς ή φοροδιαφυγής μεγάλης έκτασης, ενεργοποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 13 του Ν.2523/97 για την αναστολή λειτουργίας των επαγγελματικών εγκαταστάσεων των παραβατών. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Σίγουρος για νίκη ο δήμαρχος Καλαμάτας 
Το θέμα της απλής αναλογικής έθεσε στο δήμαρχο Καλαμάτας δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των εκπροσώπων των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Η δε απάντηση του δημάρχου αφοπλιστική και σίγουρη, λέγοντας ότι και απλή αναλογική να ισχύσει, αυτός δήμαρχος θα είναι, εξαιτίας του ποσοστού με το οποίο τον τίμησαν οι Καλαματιανοί.
Απάντηση σίγουρη και με μέλλον, αφού ο δήμαρχος βλέπει μπροστά και θέλει να ’ναι ο δήμαρχος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2021, αν φυσικά η Καλαμάτα κερδίσει τον τίτλο.
Π.Μπ. 

***  12.340 ευρώ για εργασίες χωρίς χαρτιά και 48.300 ευρώ για συντήρηση οχημάτων στο Δήμο Τριφυλίας 
Οι συνέπειες κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης του δημοτικού χρήματος των προηγούμενων ετών, ακόμα και σήμερα, προκαλούν το λαϊκό αίσθημα στην Τριφυλία, αφού ο Δήμος, από ίδια έσοδα, δηλαδή τη φορολογία δημοτών και κατοίκων, πληρώνει αδρά για έργα χωρίς χαρτιά, χωρίς δικαιολογητικά, χωρίς να έχει ακολουθηθεί για αυτά η νόμιμη διαδικασία!
Κι όμως, τα ελληνικά δικαστήρια, η ελληνική δικαιοσύνη, δικαιώνουν αγωγές σε βάρος του Δήμου Τριφυλίας για οφειλές έργων (αλλά και προμηθειών) που λέγεται πως έγιναν, χωρίς ωστόσο να έχει τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία, επειδή υπογράφουν φαρδιά-πλατιά βεβαιώσεις πρώην αυτοδιοικητικοί ή και νυν. Και δεν ψάχνει καν, η Δικαιοσύνη, τι και πώς, αλλά λαμβάνει υπόψη μόνο τη βεβαίωση για κάτι για το οποίο δεν έχει ακολουθηθεί καμία νόμιμη διαδικασία, αλλά ανατέθηκε και έγινε με… «προφορική εντολή»!
Μια τέτοια περίπτωση απασχόλησε και χθες την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας, στο δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης, που ήταν η «Άσκηση ή μη ένδικων μέσων κατά της αριθ. 33/2016 αποφάσεως Ειρηνοδικείου Κυπαρισσίας».
Με την απόφαση, όπως είπε η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, δικαιώθηκε στην αγωγή του εργολάβος για εργασίες που έκανε στη Δ.Ε. Αυλώνος το έτος 2013 «με προφορική εντολή». Η οφειλή ανέρχεται σε 10.737,90 ευρώ και το σύνολο των τόκων σε 1.603,64 ευρώ, δηλαδή ο Δήμος καλείται να πληρώσει 12.340 ευρώ για εργασίες χωρίς χαρτιά, αλλά με βεβαίωση.
Η κα Πανουσιοπούλου ανέφερε πως η νομική σύμβουλος του Δήμου, εγγράφως, εισηγήθηκε στην Επιτροπή τη μη άσκηση ένδικων μέσων.
Σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, Αλέκου Κουτρουμπή, για το ποιος υπέγραψε και βεβαίωσε για τις εργασίες ότι έγιναν, η κα Πανουσιοπούλου απάντησε ότι τη βεβαίωση υπογράφει ο πρώην αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αυλώνος, Γιάννης Φιλντίσης!
Ακόμη, ελήφθη απόφαση για έγκριση ανάληψης δαπανών και ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ. έτους 2016, όπου, μεταξύ άλλων, είναι ποσό 14.275,24 ευρώ για συντήρηση κι επισκευή οχημάτων και μηχανημάτων Δ.Ε. Κυπαρισσίας, 14.029,30 ευρώ για συντήρηση κι επισκευή οχημάτων και μηχανημάτων Δ.Ε. Φιλιατρών και 19.997,47 ευρώ για συντήρηση κι επισκευή οχημάτων και μηχανημάτων Δ.Ε. Γαργαλιάνων. Σύνολο 48.302,01 ευρώ!
Στην ίδια συνεδρίαση έγινε έγκριση δαπάνης, ψήφιση πίστωσης & καθορισμός όρων του πρόχειρου διαγωνισμού «Κατασκευή πίλαρς Φωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων», προυπολογισμού 29.997 ευρώ (ο διαγωνισμός θα γίνει στις 18 Ιουλίου), έγκριση δαπάνης, ψήφιση πίστωσης & καθορισμός όρων του πρόχειρου διαγωνισμού «Βελτίωση Αθλητικού Κέντρου Αγριλιού», προϋπολογισμού 14.999,99 ευρώ (ο διαγωνισμός θα γίνει στις 21 Ιουλίου), έγκριση δαπάνης, ψήφιση πίστωσης & καθορισμός όρων του ανοικτού διαγωνισμού «Δημοτική Οδοποιία Κυπαρισσίας», προϋπολογισμού 110.000 ευρώ (ο διαγωνισμός θα γίνει στις 2 Αυγούστου), έγκριση δαπάνης, ψήφιση πίστωσης & καθορισμός όρων του πρόχειρου διαγωνισμού «Δημοτική Οδοποιία Μαραθόπολης», προϋπολογισμού 29.428,48 ευρώ (ο διαγωνισμός θα γίνει στις 20 Ιουλίου), έγκριση δαπάνης, ψήφιση πίστωσης & καθορισμός όρων του ανοικτού διαγωνισμού «Προμήθεια οργάνων παιδικών χαρών Δ. Τριφυλίας», προϋπολογισμού 93.497,80 ευρώ, από ίδιους πόρους (ο διαγωνισμός θα γίνει στις 3 Αυγούστου).
Επίσης, έγινε έγκριση πρακτικών του πρόχειρου διαγωνισμού «Συντήρηση αγροτικών οδών Δ.Ε. Αετού», προϋπολογισμού 17.780,71 ευρώ, με ανάδοχο τον Χρήστο Δριμή με έκπτωση 5%, έγκριση πρακτικών του πρόχειρου διαγωνισμού «Συντήρηση αγροτικών οδών Δ.Ε. Αυλώνος», με ανάδοχο τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο με έκπτωση 5%, έγκριση πρακτικού της δημοπρασίας Εκμίσθωσης του Τουριστικού Περιπτέρου Δ.Κ. Κυπαρισσίας, έγκριση πρακτικών του πρόχειρου διαγωνισμού «Προμήθεια πλαστικών κάδων αποκομιδής απορριμμάτων», με την οποία απορρίπτεται η ένσταση που είχε υποβάλει ο μοναδικός ενδιαφερόμενος που συμμετείχε στο διαγωνισμό για πέντε λόγους που ανέφερε η Επιτροπή Διαγωνισμού, έγκριση αποζημίωσης προς αποκατάσταση βλάβης σε υαλοπίνακα παραθύρου αυτοκινήτου από υπαιτιότητα του Δήμου και τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ. έτους 2016 (εισήγηση προς το Δ.Σ.).
Εκτός ημερήσιας διάταξης έγινε η έγκριση του πρακτικού της δημοπρασίας για περιοχές NATURA που αφορούσε στην παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού για θαλάσσια μέσα αναψυχής στη θέση Χρυσή Ακτή – Μάτι, με μοναδικό ενδιαφερόμενο τον Αρώνη Δημήτρη με 1.000 ευρώ.

*** Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην Καλαμάτα 
Διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος θα σημειωθεί την προσεχή Δευτέρα, 11 Ιουλίου, από τις 8.30 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι, στις οδούς Παλαιολόγου, Δημακοπούλου, Φαρών και Λακωνικής, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ.
Επίσης την ίδια μέρα, από τις 8.30 έως τις 12.30, και για τον ίδιο λόγο, θα γίνει διακοπή ρεύματος στις περιοχές Κατσέικων, Κατσαρέικων και πρώην λατομείου του δ.δ. Λεΐκων.

*** Κι άλλες απάτες έχει κάνει στη Μεσσηνία ο 47χρονος
Δεν πρόλαβε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ο 47χρονος που συνελήφθη μαζί με μια Ρουμάνα, τις προηγούμενες ημέρες, για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων και χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, διαπιστώθηκαν ότι είχε κάνει άλλες δύο απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.
Η πρώτη είχε γίνει στις 19 Αυγούστου 2015 σε βάρος 75χρονης στην Καλαμάτα, όπου με το πρόσχημα ότι θα λάβει μεγάλη επιστροφή φόρου, τις απέσπασε το ποσό των 1.600 ευρώ.
Η δεύτερη περίπτωση έχει καταγραφεί στη Μεσσήνη στις 10 Φεβρουαρίου 2016, όπου με την ίδια ακριβώς δικαιολογία απέσπασε από 90χρονο, το ποσό των 2.400 ευρώ.
Και για τις δύο αυτές υποθέσεις, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρους του 47χρονου, για απάτη.
Β.Β.

*** Συνελήφθη 54χρονος στην Καλαμάτα με 4 εντάλματα σύλληψης για φοροδιαφυγή
Επτά άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία την Παρασκευή, στα πλαίσια της εβδομαδιαίας αστυνομικής επιχείρησης, που υλοποιείται σε όλους τους νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 911 άτομα, εκ των οποίων 704 ήταν ημεδαποί και 207 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 778 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν από τις επιχειρήσεις και στους 5 νομούς, 129 άτομα, από τα οποία 85 ήταν ημεδαποί και 44 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 58 άτομα.
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:
- Ένας 54χρονος Καλαματιανός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν συνολικά 4 εντάλματα σύλληψης, από τα οποία τα 2 του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών και του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, για φοροδιαφυγή και έκδοση και λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων και τα άλλα 2 των Τακτικών Ανακριτών Αθηνών, για φοροδιαφυγή. Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσαν και καταδικαστικά έγγραφα.
- Ένας 25χρονος τσιγγάνος, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
- Δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
- Δύο ημεδαποί, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 290 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 11 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

***

~

*** Αθλητική  ενημέρωση  :
Η  ΓΑΛΛΙΑ  στον ΤΕΛΙΚΟ της Κυριακής 10  Ιουλίου 2016 με αντίπαλο την ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ...στο  EURO  2016 της Γαλλίας  !!!

~** Κυριακή  10  Ιουλίου και  ώρα  22.00 ΕΡΤ1 :
 ΓΑΛΛΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ     0-1 , (0-0) .- ^
 
Τα  γκόλ  : Με γκολ του Έντερ στην παράταση στο  109ο  λεπτό .-
Διαιτητής του τελικού, ορίσθηκε ο Αγγλος, Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Βοηθοί του οι Σίμον Μπεκ (Αγγλία), Τζέικ Κόλιν (Αγγλία), επιπρόσθετοι οι Άντονι Τέιλορ (Αγγλία), Αντρέ Μαρινιέρ (Αγγλία) και τέταρτος ο Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία).
Κάρτες : Σέντρικ.
ΚΑΡΤΕΣ: Σέντρικ, Ζοάο Μάριο, Γκερέιρο, Καρβάλιο, Ζοάο Φόντε, Ρούι Πατρίσιο - Ουμτιτί, Ματουιντί, Κοσιελνί, Πογκμπά
 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Πέπε, Ζοζέ Φόντε, Γκερέιρο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Άντριεν Σίλβα (66΄ Μουτίνιο), Σάντσες (79΄ Έντερ), Ζοάο Μάριο, Νάνι, Ρονάλντο (25΄ Κουαρέσμα).
ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Λορίς, Σανιά, Ουμτιτί, Κοσιελνί, Εβρά, Πογκμπά, Ματουιντί, Μουσά Σισοκό (110΄ Μαρσιάλ), Παγέτ (58΄ Κομάν), Γκριεζμάν, Ζιρού (78΄ Ζινιάκ).
Η Πορτογαλία είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, αφού ούτε ο τραυματισμός και η αποχώρηση του φυσικού ηγέτη της μόλις στο 25ο λεπτό στάθηκε ικανός να λυγίσει το αδάμαστο πνεύμα που έχει εμφυσήσει στο ιβηρικό συγκρότημα ο Φερνάντο Σάντος.
Το γκολ του Έντερ στο 109ο λεπτό «πάγωσε» το «Σταντ ντε Φρανς» κι έδωσε τη νίκη με 1-0 στους Πορτογάλους, που «ξόρκισαν» την κατάρα του 2004, νίκησαν τους «τρικολόρ» ύστερα από 40 χρόνια και κατάκτησαν το πρώτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην ιστορία τους παίζοντας στον τελικό, όπως και η Ελλάδα, στην έδρα του αντιπάλου της. Παράλληλα, δεν επέτρεψε στους Γάλλους να γίνουν η πρώτη ομάδα στη διοργάνωση που θα κατακτούσε δεύτερο τίτλο ως διοργανώτρια.

Και μία σύμπτωση: μετά τον Κλάουντιο Ρανιέρι που δημιούργησε το μεγαλύτερο θαύμα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου κατακτώντας το πρωτάθλημα στην Premier League με τη Λέστερ, απόψε ένας άλλος πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, ο «δικός» μας Φερνάντο Σάντος, έφτασε επίσης στην κορυφή της Ευρώπης με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του!
Γαλλία: Γιορίς, Εβρά, Γκριζμάν, Παγέ, Ζιρού, Ματουιντί, Πογκμπά, Σισοκό, Σανιά, Κοσιελνί, Ουμτιτί
Πορτογαλία: Ρουί Πατρίτσιο, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Ρονάλντο, Ζοάο Μάριο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ρενάτο Σάντσες, Νάνι, Σεντρίκ, Άντριεν Σίλβα , 25' Αλλαγή για την Πορτογαλία. Κουαρέσμα αντί Κριστιάνο Ρονάλντο.
~Το 2004 όταν η Ελλάδα έκανε το θαύμα της και κέρδισε με 1-0 την Πορτογαλία. Η Γαλλία το 1984 είχε κερδίσει την Ισπανία (2-0), η Ιταλία το 1968 είχε επιβληθεί στον επαναληπτικό της Γιουγκοσλαβίας (2-0) και το 1964 η Ισπανία είχε κερδίσει την Σοβιετική Ένωση (2-1).
~ Είναι η 5η φορά στην Ιστορία των Euro που η διοργανώτρια χώρα φτάνει στον τελικό και μέχρι στιγμής, μόνο μία φορά οι οικοδεσπότες δεν έχουν κατακτήσει το τρόπαιο.
~ Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος πέρασε τον όμιλο με… τρεις ισοπαλίες ως καλύτερη τρίτη, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με Ισλανδία (1-1), Αυστρία (0-0) και Ουγγαρία (3-3). Στους «16» η Πορτογαλία χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει την αντίσταση της Κροατίας με 1-0. Στα προημιτελικά η παρέα του Ρονάλντο επικράτησε στα πέναλτι της Πολωνίας με 5-3 (1-1 έληξε ο αγώνας), ενώ στα ημιτελικά κέρδισαν με 2-0 την Ουαλία.
~ Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ στον όμιλο, κέρδισε 2-1 τη Ρουμανία, και 2-0 την Αλβανία, ενώ ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Ελβετία. Στους «16» οι «τρικολόρ» κέρδισαν 2-1 την Ιρλανδία. Στα προημιτελικά έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ισλανδία και επιβλήθηκαν με 5-2. Στον ημιτελικό «πέταξαν» έξω τους Παγκόσμιους πρωταθλητές Γερμανούς, καθώς τους κέρδισαν με 2-0.
~ Στα μεταξύ τους παιχνίδια οι Πορτογάλοι έχουν να κερδίσουν από το μακρινό… 1975. Πάντως, αμφότεροι ετοιμάζονται να γράψουν Ιστορία. Αν η Πορτογαλία κατακτήσει το τρόπαιο θα το πετύχει για πρώτη φορά, ενώ στην άτυπη κόντρα Ρονάλντο – Μέσι, ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει να υπερηφανεύεται ότι έχει κατακτήσει και τρόπαιο με την Εθνική του ομάδα, κάτι που δεν έχει καταφέρει ο Αργεντινός.
~ Από την άλλη, η Γαλλία σε περίπτωση που κερδίσει θα μπει στο κλαμπ με τις ομάδες που έχουν κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους (Γερμανία – Ισπανία έχουν από τρία τρόπαια). H Γαλλία το έχει κατακτήσει το EURO και το 1984 και το 2000.


*** ΚΡΟΑΤΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ  66-61  .- ^
Διαιτητές: Ματέι Μπαλτάουζερ (Σλοβενία), Εμίλιο Πέρες (Ισπανία), Μπόρις Σούλγκα (Ουκρανία)
Τα δεκάλεπτα: 13-31, 34-44, 49-52, 61-66
ΕΛΛΑΔΑ (Φώτης Κατσικάρης): Αθηναίου, Καλάθης 3 (1), Μπουρούσης 8 (1), Μάντζαρης 3 (1), Αγραβάνης 7 (1), Παπαπέτρου 9 (2), Περπέρογλου 13 (2), Αντετοκούνμπο Γ. 9, Κουφός 4, Αντετοκούνμπο Θ. 5
ΚΡΟΑΤΙΑ (Άτσο Πέτροβιτς): Μπάμπιτς, Κρούσλιν, Στίπτσεβιτς, Σιμόν 11 (3), Χεζόνια 6, Σάριτς 16, Ούκιτς 2, Πλάνινιτς 2, Μπιλάν 9, Σάκιτς, Αράποβιτς, Μπογκντάνοβιτς 20 (2)

***   ΑΕΚ - Κορόνα Κίελτσε   0-0  .-^




ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Βάργκας, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Μπακασέτας
Κορόνα Κίελτσε (Τόμαζ Βίλμαν): Πέσκοβιτς, Ριμάνιακ, Ντέιμεκ, Βιέρχοβτσοβ, Καλάστε, Γκρζέλακ, Γκάμποβς, Γκέμπουλα, Μόζντζεν, Πίλιπτσουκ, Πρζιμπίλα

*** Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ 0-2  .-
Τα  γκόλ  : 70΄  ο Κουλούρης , Στο 80' ο Πέλκας .-

Η ενδεκάδα της Κλαμπ Μπριζ: Μπουτέγ - Κόολς, Σίμονς, Ντένσβιλ, Ντε Μποκ - Κλαουντεμίρ, Φόρμερ, Βανάκεν - Στορμ, Βόσεν, Ισκιέρδο.
Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Πούγγουρας, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Τζιόλης, Περέιρα, Μυστακίδης, Κάμπος, Αθανασιάδης
~  Βελλίδης, Κίτσιου, Μαλεζάς, Ροντρίγκες, Πέλκας, Χαρίσης έχουν περάσει στον αγωνιστικό χώρο,

***  Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Γκουακάσο  , Με τριετές συμβόλαιο...
Παίκτης του Παναθηναικού και με τη... βούλα είναι ο Μουμπάρακ Γουακάσο. Ο Γκανέζος μέσος πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και στη συνεχεία υπέγραψε το νέο τριετές συμβόλαιό του.
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτησή του, που αποτελεί την πέμπτη μεταγραφή των «πρασίνων».
Η ανακοίνωση:«Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Μουμπάρακ Γουακάσο. Ο Γκανέζος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας μέχρι το καλοκαίρι του 2019 και τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του «τριφυλλιού».
Ο Μουμπάρακ Γουακάσο γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου του 1990 στο Ταμάλε της Γκάνας. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Ασάντι Γκολντ και το 2008 μετακόμισε στην Ισπανία υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο για λογαριασμό της Έλτσε, στην οποία έμεινε για τρία χρόνια, κάνοντας 58 εμφανίσεις και πετυχαίνοντας ένα γκολ.
Τον Ιανουάριο του 2011 ο Γουακάσο αποκτήθηκε από την Βιγιαρεάλ και αφού πρώτα έκανε πέντε ματς -με ένα τέρμα- με την δεύτερη ομάδα, στη συνέχεια μέτρησε άλλες 17 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα. Το καλοκαίρι του 2012 συμφώνησε για συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με την Εσπανιόλ, όπου έπαιξε σε 26 αγώνες και σημείωσε τρία γκολ.
Την επόμενη χρονιά, ο 25χρονος άσος μετακινήθηκε στην Ρουμπίν Καζάν. Μετά από 16 ματς και δύο τέρματα, δόθηκε δανεικός στην Σέλτικ τον Αύγουστο του 2014. Εκεί έδωσε το παρόν σε πέντε παιχνίδια μόνο, με αποτέλεσμα να δοθεί εκ νέου δανεικός ένα χρόνο αργότερα, αυτή την φορά στη Λας Πάλμας, με την φανέλα της οποίας είχε 20 εμφανίσεις κι ένα γκολ.
Ο Γουακάσο είναι 41 φορές διεθνής με την Γκάνα την οποία εκπροσώπησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ17 που έγινε το 2005. Έκανε το ντεμπούτο του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του στις 13 Οκτωβρίου του 2012, απέναντι στο Μαλάουι.
Το πρώτο του τέρμα το πέτυχε σε ένα φιλικό με το Πράσινο Ακρωτήρι, στις 14 Νοεμβρίου του 2012, ενώ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της χώρας του για το Κόπα Άφρικα του 2013, στη Νότια Αφρική, ολοκληρώνοντας μάλιστα τη διοργάνωση με τέσσερα γκολ.
Επίσης, ο Γουακάσο ήταν ανάμεσα στις επιλογές του ομοσπονδιακού εκλέκτορα Τζέιμς Απιά για το Μουντιάλ του 2014 που έλαβε χώρα στη Βραζιλία, όπου έπαιξε για 22 λεπτά στην ισοπαλία με 2-2 κόντρα στη Γερμανία.
Ενώ ήταν παρών και στο Κόπα Άφρικα του 2015, το οποίο διεξήχθη στη Γουινέα, σκοράροντας μια φορά στον ημιτελικό της διοργάνωσης και τη νίκη της Γκάνας με 3-0 απέναντι στους διοργανωτές. Πιο πρόσφατη εμφάνισή του, συνοδευόμενη μάλιστα κι από ένα τέρμα, αυτή απέναντι στα Κομόρος, στη νίκη με 2-0 στο πλαίσιο των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
***  Με Κωτσάκη στον τελικό του Βαλκανικού η εθνική βόλεϊ παίδων!
Με τον Φροίξο Κωτσάκη της Καλαμάτας ’80 πάντα στη σύνθεσή της η Εθνική μας ομάδα βόλεϊ των Παίδων επικράτησε σήμερα με 3-2 της Τουρκίας στον ημιτελικό και προκρίθηκε στον τελικό του Βαλκανικού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην πόλη Ντόμπριτς της Βουλγαρίας!
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει στον τελικό την Βουλγαρία που κέρδισε στον άλλον ημιτελικό με 3-1 (22-25, 25-13, 25-18, 26-24) την Σερβία Τα σετ: 25-20, 18-25, 25-22, 11-25, 15-13 Ελλάδα (Ζαλμάς) Γεωργίου1 (1/2 επ.), Καπετανίδης 20 (15/43 επ., 5 άσοι), Ράπτης 11 (9/24 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 51% υπ. – 24% άριστες), Παπαλεξίου 5 (4/9 επ., 1 μπλοκ), Κωτσάκης 13 (11/23 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 65% υπ. – 47% άριστες), Ζαϊμης 10 (5/8 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Σουγιουλτζόγλου –λ (60% υπ. – 33% άριστες) / Κεχαγιάς –λ, Μακρυγιάννης 1 (1/2 επ.), Ρουσόπουλος, Ανδρεόπουλος (1/4 ε., 50% υπ. – 50% άριστες). Τουρκία (Μπεντεστένλιο) Ονούρ 2 (1/5 επ., 1 μπλοκ), Μπατουχάν 37 (31/53 επ., 5 άσοι, 1 μπλοκ, 62% υπ. – 38% άριστες), Αλί 16 (14/40 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 53% υπ. – 33% άριστες), Γιγκίτ 9 (4/8 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ), Αχμέτ 5 (1/2 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Γιουσούφ (3 (2/13 επ., 1 μπλοκ), Μουράτ –λ (45% υπ. – 29% άριστες) / Μπεράτ 2 (2/2 επ.), Αλιτσάν, Χασάν, Μουράτ 2 (1/7 επ., 1 άσο)

***  Χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν για τη Παπαχρήστου
Το δεύτερο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα κατέκτησε η Βούλα Παπαχρήστου στο 23ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, η αυλαία του οποίου έπεσε την Κυριακή στο Άμστερνταμ.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με 14.47μ κατέκτησε την 3η θέση στον τελικό του τριπλούν κι έκανε δύο τα ελληνικά μετάλλια μετά το χρυσό της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Πατρίτσια Μαμόνα (Πορτογαλία) με 14.58μ, ενώ η κάτοχος του τίτλου Όλγα Σαλαντούχα (Ουκρανία) κατετάγη 6Η με 14.23μ.
Τα αποτελέσματα στο τριπλούν
1.Πατρίτσια Μαμόνα (Πορτογαλία) 14.58μ
2.Χάνα Μινένκο (Ισραήλ) 14.51μ
3.Βούλα Παπαχρήστου (Ελλάδα) 14.47μ
4.Αννα Μιχάλσκα (Πολωνία) 14.40μ
5.Σουζάνα Κόστα (Ποερτογαλία) 14.34μ
6.Όλγα Σαλαντούχα (Ουκρανία) 14.23μ
 Σπουδαία εμφάνιση του Αναστασάκου
 Μεγάλη επιτυχία για τον Μιχάλη Αναστασάκη αποτελεί η κατάκτηση της 4ης θέσης στη σφυροβολία ανδρών.
Ο Έλληνας αθλητής με βολή στα 75.89μ στην πρώτη προσπάθειά του ( άκυρες οι άλλες 5 που ακολούθησαν) έφθασε στην μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Πολωνός Πάβελ Φάιντεκ με 80.93μ.
Τα αποτελέσματα
1.Πάβελ Φάιντεκ (Πολωνία) 80.93μ
2.Ιβάν Τικόν (Λευκορωσία) 78.84μ
3.Βόιτσεχ Νοβίτσκι (Πολωνία) 77.53μ
4.Μιχάλης Αναστασάκης (Ελλάδα) 75.89μ
5.Μαρσελ Νοβίτσκι (Σλοβακία) 75.84μ
6.Σιαρέι Καλάμογιετς (Λευκορωσία) 74.65μ
 Στην 6η θέση ο Μπανιώτης
 Το καλύτερο δυνατό έκανε για την συγκεκριμένη χρονικά στιγμή ο Κώστας Μπανιώτης στον τελικό του ύψους ανδρών.
Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε την 6η θέση με 2.24μ με τον Ιταλό Τζιανμάρκο Ταμπέρι να παίρνει το χρυσό μετάλλιο με 2.32μ. Πιο πόισω στην κατάταξη, αλλά με το ίδιο ύψος (2.24μ) έμειναν οι Κύπριοι άλτες Δημήτρης Χονδροκούκης (7ος) και Βασίλης Κωνσταντίνου (9ος), ενώ ακυρώθηκε ο Κυριάκος Ιωάννου. Το χρυσό μετάλλιο πήρε το φαβορί του αγωνίσματος ο Ιταλός Τζιανμάρκο Ταμπέρι με 2.32μ.
Τα αποτελέσματα
1.Τζιανμάρκο Ταμπέρι (Ιταλία) 2.32μ
2.Ρόμπι Γκράμπαρζ (Βρετανία) 2.29μ
3.Κρις Μπέικερ (Βρετανία) 2.29μ
.Έϊκε Όνεν (Γερμανία) 2.29μ
5.Τιχομίρ Ιβάνοφ (Βουλγαρία) 2.24μ
6.Κώστας Μπανιώτης (Ελλάδα) 2.24μ
7.Γιάροσλαβ Μπάμπα (Τσεχία) 2.24μ
.Δημήτρης Χονδροκούκης (Κύπρος) 2.24μ
9.Βασίλης Κωνσταντίνου (Κύπρος) 2.24μ
. Αντρι Προτσένκο (Ουκρανία 2.24μ
Κυριάκος Ιωάννου Ακυρώθηκε
Τερμάτησε 11ος ο Σκαρβέλης
 Την 11η θέση πήρε ο Νίκος Σκαρβέλης στον τελικό της σφαιροβολίας ανδρών, στον πρώτο μεγάλο τελικό της καριέρας του σε μεγάλη διοργάνωση με τα ελληνικά χρώματα.
Ο 23χρονος αθλητής είχε καλύτερη βολή στα 19.55μ και άλλες δύο προσπάθειες στα 19.34μ. και 19.13μ. Ο Σκαρβέλης, που διαμένει μόνιμα στην Καλιφόρνια έχει μπροστά του τους Ολυμπιακούς Αγώνες εκεί όπου θα επιδιώξει να βελτιώσει το 20.61μ, που είναι το ατομικό του ρεκόρ.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γερμανός Νταβίντ Στορλ με 21.31μ που είναι η κορυφαία φέτος επίδοση στην Ευρώπη, ενώ το ασημένιο πήρε ο Πολωνός Μίχαλ Χάρατικ και το χάλκινο ο Πορτογάλος Τσάνκο Αρναούντοφ.
Τα αποτελέσματα
1.Νταβίντ Στορλ (Γερμανία) 21.31μ
2. Μίχαλ Χάρατικ (Πολωνία) 21.19μ
3. Τσάνκο Αρναούντοφ (Πορτογαλία) 20.59μ
4.Κόνραντ Μπουκοβιέτσκι (Πολωνία) 20.58μ
5.Ασμίρ Κολάσινατς (Σερβία) 20.43μ
6.Αντρέι Τοάντερ (Ρουμανία) 20.26μ
. . . . . . . . . . .
11.Νίκος Σκαρβέλης (Ελλάδα) 19.55μ
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***

*~ ~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara  News στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Ιουλίου  2016   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                                                               
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 01  Ιουλίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                
 ~Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Ιουλίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-02-2015.html .-                                                          
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Ιουλίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-03-2016.html   .-      ~  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/02-03-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Ιουλίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-05-2016.html .-  
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Arfara News 2 , Τρίτη 05 Ιουλίου 2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-05-2016.html .-  
~ ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιουλίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-06-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016.html .-
  ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016_6.html .- 
 ~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08 Ιουλίου  2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-08-2016.html .
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  09  Ιουλίου  2016 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-09-2016.html .-   
~  Η Εφημερίδα μας    Αrfara  Νews  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10  Ιουλίου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/07/rfara-ews-10-2016.html .-


 ~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4809 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3005 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 817  βίντεο   .-

*** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    
  
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅