Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13 Μαϊου 2016

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13  Μαϊου 2016 :
~ Αν δεν προσπαθήσεις , αν δεν αποφασίσεις , να διευθύνεις τη ζωή σου , σίγουρα τότε θα σου την διευθύνει κάποιος άλλος .- Μάθε ξανά να ακούς την εσωτερική σου φωνή και να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου .- Κανείς δεν ξέρει καλύτερα από σένα πιο είναι το καλό σου .- Πρέπει στα σίγουρα να ξεφορτωθούμε όλες αυτές τις αυτομειωτικές ιδέες , και πρέπει να πάψουμε να νομίζουμε πως δεν ξέρουμε πιο είναι το καλύτερο για μας .- (Λεό Μπουσκαλία ).
όμορφα βίντεο του χωριού μου   :
~*Αγιοι Θεόδωροι Αρφαρών  11/05/2016 : https://youtu.be/AUZPeYZ3Ly4 .--

~*ΑΡΦΑΡΑ  η  εκκλησία μας  11/05/2016 : https://youtu.be/b2qjwzJgDTo .-

 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΥΑΡΙΑ
Άγιος Ιωάννης ο ΚαρπάθιοςΜια καλή λέξη, τον άλλοτε ακάθαρτο εκείνο ληστή, τον έκανε καθαρό και άγιο και τον έβαλε στον Παράδεισο. και μια λέξη ανάρμοστη έφραξε στον Μωυσή τη γη της επαγγελίας. Να μην νομίσουμε, λοιπόν, μικρή αρρώστια τη φλυαρία· γιατί οι φιλοκατήγοροι και φλύαροι αποκλείουν τον εαυτό τους από τη βασιλεία των Ουρανών. Ο άνθρωπος πού έχει κακή γλώσσα, κι αν ακόμη προκόψει στην εδώ ζωή, όμως εκεί δε θα προκόψει, αλλά θα σκοντάψει και θα τον συλλάβουν ως θήραμά τους οι κακές τιμωρίες και θα τον καταστρέψουν. Σωστά έλεγε κάποιος σοφός, ότι είναι καλύτερο να πέσεις από ψηλά στο έδαφος, παρά από γλώσσα. Πρέπει λοιπόν να πιστέψουμε τον Απόστολο Ιάκωβο, που γράφει: «Κάθε άνθρωπος ας είναι γρήγορος ν’ ακούσει και αργός να μιλήσει».
Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος
23 Μαΐου
Μαρτύρων Σελεύκου και Σαλωνά του Ρωμαίου. Οσιομάρτυρος Λουκά του εν Μυτιλήνη (†1802). Οσίων Μιχαήλ επισκόπου Συνάδων (1), του ομολογητού (†821) και Συνεσίου επισκόπου Καρπασίας της Κύπρου. Μυροφόρου Μαρίας του Κλωπά.
(1) Ο όσιος Μιχαήλ, έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Λέοντα του Αρμένιου και καταγόταν από πλούσια και αρχοντική οικογένεια, από τα Σύναδα της Φρυγίας. Σπούδασε με ζήλο τα ιερά γράμματα και στη συνέχεια έφθασε στην Κωνσταντινούπολη για να συνεχίσει τις σπουδές του. Εκεί όμως συνδέθηκε με ένα φημισμένο πνευματικό άνθρωπο το Θεοφύλακτο, και αποφάσισαν να αφοσιωθούν στην άσκηση και τη μελέτη των Θείων Γραφών. Αποσύρθηκαν σε κάποιο μοναστήρι στον Εύξεινο Πόντο το οποίο είχε ιδρύσει ο Πατριάρχης Ταράσιος, ο οποίος φωτισθείς από το Άγιο Πνεύμα, τούς υποδέχθηκε εγκάρδια και πολύ γρήγορα τούς χειροτόνησε πρεσβυτέρους. Στη συνέχεια, ο μεν Θεοφύλακτος εξελέγη επίσκοπος Νικομήδειας, ο δε Μιχαήλ επίσκοπος Συνάδων. Από τη θέση του Επισκόπου ο Μιχαήλ έλαμψε πνευματικά. Δυναμικός μαχητής της πίστης, δίδασκε καθημερινά το λόγο του Θεού, κήρυττε, νουθετούσε και βοηθούσε δυναμικά τους πτωχούς, τους πάσχοντες και τους αδυνάτους. Διακρίθηκε επίσης για την προσήλωσή του στα ορθόδοξα δόγματα και την σφοδρή καταπολέμηση των αιρετικών διδασκαλιών. Όταν ο αυτοκράτορας Λέων ο Αρμένιος, κήρυξε διωγμό εναντίον όσων υπερασπιζόταν τις ιερές εικόνες, ο Μιχαήλ με γενναιότητα αντιτάχθηκε στη προκλητική αυτή ενέργεια του αυτοκράτορα. Εξοργισμένος ο Λέων έδωσε εντολή να φυλακισθεί σε ένα φρούριο, το οποίο ονομαζόταν Ευδοκιάς. Ο όσιος όμως συνέχιζε να κηρύττει την αλήθεια με αντίτιμο συνεχείς εξορίες, κακουχίες και στερήσεις για να καταλήξει σε κάποια ανθυγιεινή περιοχή όπου από τις ταλαιπωρίες παρέδωσε την αγία ψυχή του ως καλός στρατιώτης Ιησού Χριστού.~

Σήμερα 13/05/2016 εορτάζουν:

Αγία Γλυκερία, Όσιος Σέργιος ο Ομολογητός, Όσιος Ευθύμιος ο Νέος κτήτορας της Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους
~
Άγιος Επιφάνιος Επίσκοπος Κωνσταντίας και Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Άγιος Επιφάνιος Επίσκοπος Κωνσταντίας κα....
 
Άγιος Σίμων ο Απόστολος, ο Ζηλωτής

Άγιος Σίμων ο Απόστολος, ο Ζηλωτής
 
Προφήτης Ησαΐας

Προφήτης Ησαΐας
 
Άγιος Θωμάς ο Απόστολος

Άγιος Θωμάς ο Απόστολος
 
Κυριακή του Θωμά

Κυριακή του Θωμά
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Σύναξη της Παναγίας της Αγιογαλούσαινας στην Χιο

Σύναξη της Παναγίας της Αγιογαλούσαινας ....
 
Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου «η Αγία Υπακοή»

Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου «η Αγία Υπ....
 
Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ και επέτειος του «ΟΧΙ»

Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλα....
 
Σύναξη της Παναγίας της Αγίας Σιών στη Λέσβο

Σύναξη της Παναγίας της Αγίας Σιών στη Λέσβο
 
~  Ἦχος γ’. Τὴν ὡραιότητα.   
Τὴν καλλιπάρθενον, Χριστοῦ τιμήσωμεν, τὴν ἀριστεύσασαν πόνοις ἀθλήσεως, καὶ ἀσθενείᾳ τῆς σαρκός, τὸν ὄφιν καταβαλοῦσαν· πόθω γὰρ τοῦ Κτίσαντος, τῶν βασάνων τὴν ἔφοδον, παρ’ οὐδὲν ἡγήσατο, καὶ θεόθεν δεδόξασται· πρὸς ἣν ἀναβοήσωμεν πάντες, χαίροις θεόφρον Γλυκερία.
~ Απολυτίκιο Αγ. Γλυκερίας - 13 ΜΑΙΟΥ : https://youtu.be/-GsVMcMy59c  .-

~
Αγία Γλυκερία   Αγία Γλυκερία
Βιογραφία
Η Αγία Γλυκερία γεννήθηκε στην Τραϊανούπολη το 2ον μ.Χ. αι., όταν αυτοκράτορας ήταν ο Αντωνίνος ο Ευσεβής (138 - 161 μ.Χ.). Ο πατέρας της ονομαζόταν Μακάριος και είχε διατελέσει ύπατος. Σε μικρή ηλικία, ασπάσθηκε το Χριστιανισμό και ανέπτυξε έντονη χριστιανική και κατηχητική δράση.
Όταν πληροφορήθηκε το γεγονός ο ηγεμόνας Σαββίνος, την κάλεσε να παρουσιασθεί μπροστά του. Με μεγάλη προθυμία η Αγία εμφανίσθηκε σ' εκείνον, έχοντας σημειώσει στο μέτωπό της τον Τίμιο Σταυρό και δεν δίστασε να ομολογήσει με παρρησία και σθένος την πίστη της στο Σωτήρα και Λυτρωτή Ιησού Χριστό. Εκείνος έξαλλος την οδήγησε με τη βία στον ειδωλολατρικό ναό για να προσευχηθεί και να θυσιάσει στο είδωλα. Εκεί η Γλυκερία αφού προσευχήθηκε θερμά, συνέτριψε το άγαλμα του Δία. Εξοργισμένοι οι ειδωλολάτρες, την έσυραν έξω και τη λιθοβόλησαν με μανία. Όμως ούτε μία πέτρα δεν άγγιξε την Αγία, με αποτέλεσμα πολλοί να πιστεύσουν στο Χριστό. Στη συνέχεια, αφού υπέστη διάφορα βασανιστήρια ρίχθηκε στη φυλακή, όπου κατήχησε και έφερε στη χριστιανική πίστη το δεσμοφύλακά της Λαοδίκιο, ο οποίος εν συνεχεία ομολόγησε με θάρρος την πίστη του και μαρτύρησε για το Χριστό. Αμετάπειστος ο τύραννος, διέταξε να βασανίσουν εκ νέου τη Γλυκερία και έπειτα να τη ρίξουν στο άγρια θηρία. Όμως και εκείνα την σεβάστηκαν, αν και ένα εξ' αυτών τη δάγκωσε με αποτέλεσμα η Αγία να παραδώσει σε ολίγες ημέρες το πνεύμα της στον αθλοθέτη Κύριο.
Το ιερό λείψανό της παρέλαβε ο Επίσκοπος της Ηρακλείας Δομίτιος και το τοποθέτησε σε ευπρεπή τόπο κοντά στην πόλη. Μαρτυρώνται δε πολλά θαύματα, ιάσεων και θεραπείες δαιμονισμένων, τα οποία επιτελούσε η Αγία σε όσους με πίστη κατέφευγαν να προσκυνήσουν το Ιερό λείψανό της.
Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος γ’. Τὴν ὡραιότητα.
Τὴν καλλιπάρθενον, Χριστοῦ τιμήσωμεν, τὴν ἀριστεύσασαν πόνοις ἀθλήσεως, καὶ ἀσθενείᾳ τῆς σαρκός, τὸν ὄφιν καταβαλοῦσαν· πόθω γὰρ τοῦ Κτίσαντος, τῶν βασάνων τὴν ἔφοδον, παρ’ οὐδὲν ἡγήσατο, καὶ θεόθεν δεδόξασται· πρὸς ἣν ἀναβοήσωμεν πάντες, χαίροις θεόφρον Γλυκερία.

***   Βουτιά στις πωλήσεις σε Καλαμάτα και Πύλο, αύξηση στην Κυπαρισσία

Οι έμποροι ζητούν παράταση ενδιάμεσων εκπτώσεων ως τις 24 Μαϊου Δε βοήθησε, ιδιαίτερα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων της άνοιξης, όπως προκύπτει από έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), η οποία και αναλαμβάνει πρωτοβουλία να ζητήσει νέο δεκαήμερο προσφορών από 14 έως 24 Μαΐου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, στη Μεσσηνία οι πωλήσεις στα καταστήματα της Καλαμάτας και της Πύλου παρουσίασαν μείωση έως και 10%, με τη δεύτερη να φτάνει και στο 20%, ενώ, αντίθετα, στην Κυπαρισσία τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα, αφού, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση έως και 10%. Σύμφωνα, πάντως, με την έρευνα, σχεδόν όλοι οι εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων ανέφεραν στην έρευνα της ΕΣΕΕ ότι σημειώθηκε μείωση στις πωλήσεις στην περιοχή τους, σε σχέση με πέρυσι, ενώ μόλις οι 7 στους 74 αναφέρουν πως οι πωλήσεις των καταστημάτων της περιοχής τους κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το 2015. Σημαντικό τμήμα των εκπροσώπων (οι 30 στους 74) εκτιμούν ότι η μείωση των πωλήσεων κινήθηκε στο 11-20% σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην εκπτωτική περίοδο του Μαΐου αποτελούν τα τρία τέταρτα του δείγματος, ενώ μία στις τέσσερις δεν πραγματοποίησε προσφορές. Το μεγαλύτερο κομμάτι των επιχειρήσεων επέλεξε να διαμορφώσει το επίπεδο των εκπτώσεων μεταξύ 11% και 20% και εν συνεχεία μεταξύ 21% και 40%.Εκπτώσεις ανά κλάδο Ενδιαφέρον παρουσιάζει το επίπεδο των εκπτώσεων ανάλογα με τον κλάδο δραστηριότητας των επιχειρήσεων: Μία στις δύο επιχειρήσεις στον κλάδο των επιμορφωτικών και ψυχαγωγικών ειδών δε συμμετείχε στις εκπτώσεις του Μαΐου. Το αντίστοιχο ποσοστό στις επιχειρήσεις με είδη ένδυσης/υπόδησης περιορίζεται στο 10%. Επίσης, παρατηρείται ότι ο συγκεκριμένος κλάδος πραγματοποιεί ως επί το πλείστον χαμηλής τάξεως εκπτώσεις, δεδομένου ότι περίπου οι μισοί επιχειρηματίες δήλωσαν ότι μείωσαν τις τιμές των εμπορευμάτων τους μεταξύ 11% και 20%. Μία στις τρεις επιχειρήσεις διέθεσε σε έκπτωση συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων. Μία στις πέντε μείωσε τις τιμές σε όλα τα εμπορεύματά τους, είτε αυτά ήταν νέες παραλαβές είτε εμπορεύματα που είχαν σε απόθεμα. Μεγάλη διαφοροποίηση προκύπτει αν συγκριθούν οι επιχειρήσεις της Αττικής με αυτές που δραστηριοποιούνται στην υπόλοιπη Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στην Αττική το 47% διέθεσε σε έκπτωση μια συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 24% των επιχειρήσεων. Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***  Ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καλαμάτας με τα Κύθηρα και την Κρήτη

Από τις 20 Ιουνίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2016, με πιθανή παράταση μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα λειτουργήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καλαμάτας - Κυθήρων - Κισσάμου Κρήτης, όπως γνωστοποίησε χθες στο δήμαρχο ο Σταύρος Μπακολιάς, εμπορικός αντιπρόσωπος της ΑΝΕΚ Lines και της ΛΑΝΕ Lines. Ο κ. Μπακολιάς, που επισκέφθηκε το Δημαρχείο με τη Μερσίνη Κεράνη, υπεύθυνη του Γραφείου Καλαμάτας της εταιρείας του, ενημέρωσε επίσης το δήμαρχο για το σοβαρό ενδεχόμενο διενέργειας και δεύτερου δρομολογίου εβδομαδιαίως, με πιθανότερη ημέρα την Τετάρτη. Συζητήθηκε, επίσης, το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις στα Χανιά και την Καλαμάτα, με τη συμμετοχή καλλιτεχνικών σχημάτων και πολιτιστικών συλλόγων και με τη διενέργεια δράσεων γευσιγνωσίας, με προσιτό εισιτήριο για όσους μετάσχουν, ώστε να προβληθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καλαμάτας και Κρήτης. - 

*** Kalamata21: Η πόλη διεκδικεί κάτι χωρίς να έχει αφήγημα!

Μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει να ακούμε λόγια που μόνο χάιδευαν αυτιά και μιλούσαν για σίγουρη νίκη της Καλαμάτας στη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Μάλιστα, για κάποιους ο τίτλος είχε φτάσει ήδη στην πόλη. Χθες, όμως, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης ακούσαμε μιαν άλλη άποψη, που στενοχώρησε τους λιγοστούς που βρέθηκαν στην αίθουσα, και δείχνει ότι αν η Καλαμάτα θέλει να κερδίσει τον τίτλο, πρέπει να αλλάξει πολλά σε ελάχιστο χρόνο. Η χθεσινή εκδήλωση έγινε ώστε να παρουσιαστεί στο κοινό ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής, Πολύδωρος Καρυοφύλλης (Poka –Yio), και να γίνει ανταλλαγή απόψεων. Όπως είπε ο ίδιος στον κόσμο, έχει φθάσει στην πόλη μας αρχικά για να λειτουργήσει ως ψυχαναλυτής και να πιάσει το σφυγμό και τη γνώμη των Καλαματιανών γι’ αυτή τη διεκδίκηση. Αναφερόμενος στη μικρή προσέλευση χθες, δήλωσε ότι αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν συνταχθεί όλοι υπέρ του εγχειρήματος, ενώ κανονικά θα έπρεπε, αφού οι δημότες είναι αυτοί που θα στελεχώσουν την Καλαμάτα, αν κερδίσει τον τίτλο. Όπως ανέφερε ακόμη, είναι ένας πολύ αισιόδοξος άνθρωπος, που όμως μιλά αληθινά και πρέπει μέχρι την υποβολή του φακέλου όλη η ομάδα του Kalamata21 να έχει να διανύσει ένα 100άρι. Αν τα καταφέρει, δε, ακολουθεί μαραθώνιος. Κατά τον ίδιο, η Καλαμάτα δεν είναι φαβορί για τον τίτλο, όχι γιατί δεν έχει γίνει εξαιρετική δουλειά από την υπάρχουσα ομάδα και την Έλενα Πέγκα, την οποία μάλιστα συνεχάρη και ζήτησε συμμετοχή της στη συνέχεια. Μιλώντας για το πώς εργάζεται, είπε ότι στόχος του είναι να σχεδιάσει ένα αφήγημα, ένα αφήγημα που θα κάνει τον άλλο να κινητοποιηθεί και να τον κρατά ξύπνιο. Ένα τέτοιο αφήγημα θέλει να δημιουργήσει και στην Καλαμάτα, γι’ αυτό και βρέθηκε εδώ. Μπορεί το εγχείρημα να ονομάζεται Kalamata rising, αλλά αναρωτήθηκε ο ίδιος: «Ανατολή από πού; Από τον καναπέ;». Εξήγησε ότι δε θέλει να είναι ανάγωγος, αλλά σκοπός του είναι να δημιουργηθεί ένα αφήγημα για όλο αυτό και οι πολίτες να γίνουν συνδημιουργοί του. Στη συνέχεια ανέφερε ότι το πιο εύκολο θα ήταν να φέρει μια έτοιμη ομάδα συνεργατών και όλα να δουλέψουν ρολόι, αλλά δεν έχει μάθει «να δουλεύει με κονσέρβες». Όπως τόνισε, επίσης, από την ενασχόλησή του με τη διεκδίκηση έγινε κατανοητό ότι η πόλη που θα κερδίσει πρέπει να εξάγει αλλά και να εισάγει ευρωπαϊκό αέρα, όμως αυτή την εξαγωγή από την Καλαμάτα «θέλει να την κάνει με δικές της δυνάμεις και όχι σε κονσέρβα». Βέβαια, όλο αυτό το εγχείρημα στο χρόνο που απομένει μοιάζει με άθλο, αφού πρέπει να υπάρξει τεχνογνωσία. Τέλος, δόθηκε έμφαση στην επαφή με τον κόσμο και, όπως έγινε γνωστό, αυτή ήταν μια πρώτη επαφή και ο Πολύδωρος Καρυοφύλλης (Poka –Yio) ζήτησε τη συμμετοχή του στο εγχείρημα.Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση - 

***  Ο καιρός  σήμερα  Παρασκευή στην Καλαμάτα 

         Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Παρασκευή 13/5/2016 προβλέπεται άστατος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Από τις πρωινές έως και τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας, ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 20-80%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης σε αυξημένες ποσότητες, με αποτέλεσμα να προκληθεί θολούρα στην ατμόσφαιρα. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 

***   Συμπλήρωσε μήνα, αλλά κανείς δε συγκινείται…    
Βάσει νομοθεσίας στην είσοδο των σχολείων πρέπει να υπάρχει προστατευτικό κάγκελο, ώστε οι μαθητές να μην μπορούν να βρεθούν άμεσα στο δρόμο. Όμως, αυτό δε συμβαίνει στην είσοδο δύο, μάλιστα, Γυμνασίων που «συνυπάρχουν» σε σχολικό συγκρότημα.
Όπως μας ενημέρωσε αγανακτισμένος γονέας, από τις αρχές του προηγούμενου μήνα το προστατευτικό κάγκελο στην είσοδο των 4ου και 6ου Γυμνασίων έχει σπάσει, προφανώς από κάποιο αυτοκίνητο. Έκτοτε το κάγκελο παραμένει στην κατάσταση που φαίνεται στη φωτογραφία.  Π.Μπ. 

***  Πρόταση να κηρυχθεί ο Δήμος Δυτικής Μάνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τα σκουπίδια

Tην προσεχή Πέμπτη, 19 Μαΐου, στις 11.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Καλαμάτας σύσκεψη, που οργανώνεται από το ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των Δήμων του Νομού Μεσσηνίας. Αντικείμενό της θα είναι η κατάρτιση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου (ΠΕΣΔΑ). Πρόκειται για θέμα εξαιρετικά επείγον, γιατί συνδέεται με τη χρηματοδότηση των Δήμων όσον αφορά στην απόκτηση μηχανημάτων για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων. Στο μεταξύ, χθες επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Καλαμάτας και συναντήθηκαν με το δήμαρχο, παρουσία του αντιδημάρχου για θέματα Καθαριότητας, Θανάση Βασιλόπουλου, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Γιάννης Μαραμπέας και ο δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Μάνης, Παναγιώτης Μπασάκος. Συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών που υπάρχει στη Δυτική Μάνη και το οποίο αφορά στην ευρύτερη περιοχή που γειτνιάζει με το Δήμο Καλαμάτας (Κιτριές, Αβία). Η άποψη του δημάρχου Καλαμάτας Π. Νίκα είναι να κινήσει ο Δήμος Δυτικής Μάνης τις διαδικασίες για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. - 

***  Εκδηλώσεις για τη γιορτή της μητέρας από το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας 

Μετά το πέρας της δοξολογίας την περασμένη Κυριακή, 8 Μαΐου, στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος Καλαμάτας, το Λύκειον των Ελληνίδων τίμησε για άλλη μια χρονιά την Ελληνίδα μάνα και βράβευσε την πολύτεκνη μητέρα στο πρόσωπο της κας Παναγιώτας Βλαχάκη-Κατσιρέα και της κας Βασιλικής Πατσιλίβα, για την προσφορά τους στην οικογένεια. Στη συνέχεια, όπως κάθε χρόνο, η πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΛΕΚ επισκέφθηκαν το Αλεξανδράκειο Γηροκομείο μαζί με τμήμα της χορωδίας του ΛΕΚ. Εκεί προσέφεραν δώρα στους φιλοξενούμενους, τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί τους. - 

***  Θεία Λειτουργία για τους υποψήφιους φοιτητές στην Καλαμάτα

Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί το ερχόμενο Σάββατο, 14 Μαΐου, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, προς φωτισμό και ενίσχυση των υποψήφιων φοιτητών ΑΕΙ και ΤΕΙ, από το μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο. Η Θεία Λειτουργία θα διαρκέσει από τις 7.30 έως τις 9.30 π.μ. - 

*** ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΔΙΑΚΟΦΤΟΥ -ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ  120 χρόνια από το πρώτο του  ταξίδι στο Φαράγγι του Βουραϊκού   ! :
odontotos
Πέρασαν κιόλας 120 χρόνια από το πρώτο ταξίδι του Οδοντωτού τραίνου Διακοπτού – Καλαβρύτων, στις 10 Μαρτίου 1896, στις ράγες του σιδηροδρόμου που εμπνεύστηκε και κατασκεύασε ο Χαρίλαος Τρικούπης.
Πρώτο δρομολόγιο του οδοντωτού μέσα στο φαράγγι, με πρώτο επιβάτη τον Βασιλιά Γεώργιο Α’. Κυρίως ως μέσο μεταφοράς ανθρώπων και εμπορευμάτων και συχνά ως εργαλείο ελπίδας και διαφυγής, ο Οδοντωτός, ανανεωμένος και διάσημος πλέον, λειτουργεί πια ως τουριστικό αξιοθέατο και ως ονειρικό πέρασμα στο φαράγγι.
Μια διαδρομή που ενώνει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα, τη θάλασσα με το βουνό και αναδεικνύει ταυτόχρονα το μοναδικής ομορφιάς Φαράγγι του Βουραϊκού, που είναι ενταγμένο στο δίκτυο γεωπάρκων της Unesco.
Ο Οδοντωτός έχει εύρος γραμμής 75 εκατοστά και είναι από τις στενότερες σιδηροδρομικές γραμμές στην Ελλάδα. Ο λόγος που κατασκευάστηκε τόσο στενός είναι, για να χρησιμοποιηθούν μικρότερα και πιο ευέλικτα βαγόνια για την δύσκολη αυτή διαδρομή, καθώς και για την ελαχιστοποίηση του κόστους των τεχνικών έργων. Το μήκος του είναι 22 χιλιόμετρα. Η μέγιστη κλίση της γραμμής είναι 17,5% στα σημεία με οδόντωση, ενώ η μέγιστη κλίση της γραμμής χωρίς οδόντωση είναι 3,3%.Τα υπόστεγα του τροχιαίου υλικού και οι υποδομές συντήρησης βρίσκονται στο Διακοπτό. Υπήρχαν επιπλέον υποδομές στον σταθμό Καλαβρύτων κατά την εποχή των ατμομηχανών, αλλά δεν χρησιμοποιούνται πλέον.
Η γραμμή προγραμματιζόταν να ηλεκτροδοτηθεί, και οι ηλεκτροκίνητες μηχανές είχαν παραγγελθεί από τη γαλλική εταιρεία Billard. Πριν την άφιξη των μηχανών αυτών, τα σχέδια για ηλεκτροδότηση της γραμμής είχαν εγκαταλειφθεί, έτσι και οι μηχανές δεν χρησιμοποιήθηκαν. Ως πρόχειρη λύση, προστέθηκε μια ηλεκτροκίνητη μηχανή, η οποία μετέφερε έναν μετατροπέα σε πετρελαιοκίνητη, στο ενδιάμεσο δύο βαγονιών. Αυτή η λύση λειτούργησε αποτελεσματικά για δεκαετίες.

 Υπεραιωνόβιος, αλλά… και τόσο νέος, ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος, έχοντας ταξιδέψει εκατομμύρια επιβατών από όλο τον κόσμο σε μια διαδρομή, που αποτελεί σπάνια και αξέχαστη εμπειρία ως μοναδική στον κόσμο, ξεκινά από φέτος έναν νέο κύκλο, που στοχεύει στην τοπική ανάπτυξη, στην αύξηση του τουρισμού, στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και των τοπικών εκλεκτών προϊόντων, καθώς και της πολυπρόσωπης πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής. Αποφασίστηκε, έτσι, ο μήνας Μάιος να είναι μήνας Οδοντωτού, με σύνθημα: «Οδοντωτός: Μας ταξιδεύει, μας ενώνει, μας εμπνέει». Το πρόγραμμα εκδηλώσεων σε Διακοπτό και Καλάβρυτα, περιλαμβάνει ημερίδες, μουσικές εκδηλώσεις, γαστρονομία και πολλές άλλες εκπλήξεις, κυρίως πολύ χαμηλές τιμές εισιτηρίων όλο το μήνα για όλα τα σχολεία και τους ενήλικες.

 Γιορτές του Οδοντωτού 2016Σάββατο 14 Μαΐου
19:30:  Σταθμός Οδοντωτού, Διακοπτό: «Ο Οδοντωτός Διακοπτού – Καλαβρύτων ως μέσο της Τοπικής Ανάπτυξης, του Τουρισμού και του Πολιτισμού». Εκδήλωση και συζήτηση.
21:00: «Τραγούδια των τραίνων». Το συγκρότημα Passepartout με μια συλλογή τραγουδιών για τα τραίνα, από το χθες και το σήμερα.
Τετάρτη 18 Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων)
«Δημοσιογράφοι Εν Συρμώ». Ημερήσιο δημοσιογραφικό οδοιπορικό με τον Οδοντωτό, από το Διακοπτό στα Καλάβρυτα. Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στη μουσειακή μηχανή, στον σταθμό Διακοπτού.
20:00 – 22:00: Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος: «Διαδράσεις μνήμης: Οδοντωτός σιδηρόδρομος και Καλάβρυτα». 120 χρόνια παράλληλης ιστορίας: Κατοχή –  αντίσταση – ολοκαύτωμα – απελευθέρωση.
Σάββατο 21 Μαΐου
11:00 – 13:00: Σταθμός Οδοντωτού – Καλάβρυτα: «Γεύσεις του Οδοντωτού». Εκδήλωση για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας, σε συνεργασία με την «Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.».
12:00: Σταθμός Οδοντωτού – Καλάβρυτα: Φιλαρμονική Νέων του δήμου Καλαβρύτων. Μουσική εκδήλωση – συναυλία.
Κυριακή 22 Μαΐου (Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας)
11:00: Πνευματικό Κέντρο – Διακοπτό: «Οδοντωτός Σιδηρόδρομος – Φορέας Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού, γραμμές παράλληλες». Εκδήλωση – ημερίδα από τον Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού.
Σάββατο 28 Μαΐου
19:00: Σταθμός Οδοντωτού – Καλάβρυτα: «Οδοντωτός και Καλάβρυτα – 120 χρόνια ΜΑΖΙ με τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη». Εκδήλωση – συζήτηση για τα 120 χρόνια του Οδοντωτού.
21:00: Σταθμός Οδοντωτού – Καλάβρυτα: «Τραγουδάμε για τον Οδοντωτό». Χαρούμενη μουσική εκδήλωση – συναυλία.
Κυριακή 29 Μαΐου
10:30: Πνευματικό Κέντρο – Διακοπτό: «Ο Μουντζούρης στη Μηχανή του Χρόνου, Οδοντωτός Διακοπτού – Καλαβρύτων, 1896 – 2016». Παρουσίαση του βιβλίου που ετοίμασαν οι μαθητές του ΓΕΛ Διακοπτού, σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.
11:30 – 13:30: Σταθμός Οδοντωτού – Διακοπτό: «Γεύσεις του Οδοντωτού». Εκδήλωση για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας, σε συνεργασία με την «ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.».
12:00: Σταθμός Οδοντωτού – Διακοπτό: Φιλαρμονική Αιγίου «Ευτέρπη». Μουσική εκδήλωση – συναυλία.

 Κυριακή 5 Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος)Ώρες δρομολογίων Οδοντωτού: «Εκπαίδευση Εν Συρμώ». Εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δράσεις για τους επιβάτες των δρομολογίων του Οδοντωτού, από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας – Ακράτας.
Δευτέρα 6 Ιουνίου
10:00: Καλάβρυτα: «Δράσεις με μαθητές και εκπαιδευτικούς για τον Οδοντωτό και το Εθνικό πάρκο». Εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για το Περιβάλλον, το Εθνικό Πάρκο και το Γεωπάρκο Χελμού – Βουραϊκού και τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο. Διοργανώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας – Ακράτας.
 
 Πληροφορίες επισκεπτών
Ειδικές τιμές εισιτηρίων Οδοντωτού για τον Μάη 2016: προσφορά: ΤΡΑΙΝΟΣΕ για όλα τα σχολεία: Δευτέρα – Παρασκευή: 3,30 ευρώ ανά διαδρομή και άτομο, για ομάδες 6 επιβατών και άνω: 3,30 ευρώ ανά διαδρομή και άτομο, για τις 17 και 24 Μαΐου και τις 12, 19 και 26 Μαΐου. Για Κυριακή 22 Μαΐου, Παγκόσμια ημέρα Βιοποικιλότητας: 30% έκπτωση για όλους. Πληροφορίες – κρατήσεις: τηλ. Σ.Σ. Διακοπτού: 26910 43206, Σ.Σ. Καλαβρύτων: 26920 23050. Δρομολόγια ανάβασης Διακοπτό – Ζαχλωρού: 06:45, 08:15 και 09:45. Εισιτήρια: 3 ευρώ. Κρατήσεις: τηλ. 26913 60700 (Δευτέρα – Παρασκευή: 8:00 – 14:30). Ενημέρωση μαθητών σχολείων και ομάδων επισκεπτών (δωρεάν). Γενικές πληροφορίες: ΔΗ.Κ.ΕΠ. Αιγιαλείας, τηλ. 26910 28210, 68308 (Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 16:00).
 
*** Αθλητική ενημέρωση  :
 
 
 
 *** ΑΓΏΝΕΣ  μπαράζ  για  άνοδο Γ΄ Εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ΓΙΑ ΤΗΝ Πελοπόννησο ... : 1η  αγωνιστική  . Κυριακή 15-05-2016  :
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου- ΕΝΩΣΗ ΛΕΡΝΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Γυθείου- ΔΟΞΑ Μεγαλόπολης
Α.Ο.ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ- ΑΧΑΪΚΗ

*** Β΄ Εθνική 32η αγωνιστική της Football League , Κυριακή 15-05-2016 :
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ -ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ- ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΧΑΝΙΑ-ΛΑΜΙΑ
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ- ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΣΑ
ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ -ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Καρδίτσας

***  Σάββατο 14-05-2016  Φιέστα  της Α.Ε.ΣΠΑΡΤΗΣ για κατάκτηση πρωταθλήματος Γ΄Εθνικής και άνοδο της στην Β΄ Εθνική Football League 

 *** Ο  ΤΕΛΙΚΟΣ του ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ελλαδας
ΑΕΚ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ  θα διεξαχθεί  31  Μαϊου 2016  .-

 ***  Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Πανιώνιος και ΠΑΟ μοίρασαν τους βαθμούς με... Στιλ-Λέτο
1η αγωνιστική (Τετάρτη 11/5/2016)
Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 1-1
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1
Η
ειδική βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής:
1. ΠΑΟΚ 3
2. Παναθηναϊκός 3
3. ΑΕΚ 2
4. Πανιώνιος 1
2η αγωνιστική (15/05)ΑΕΚ - Πανιώνιος 18:15
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 20:30

***  Πρώτη εμφάνιση με πολλές επιτυχίες για τους Καλαμάτα trail runners

Η Καλαμάτα trail runners είναι μια ανοικτή ομάδα φίλων που τους ενώνει η αγάπη για τη φύση, το βουνό, το ορεινό τρέξιμο και - φυσικά - το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της περιοχής της Μεσσηνίας! Η ιδέα για τη δημιουργία της ομάδας «Kalamata Trail Runners» γεννήθηκε τρέχοντας στα καλντερίμια της Βέργας, στους πρόποδες του όρους «Καλάθι». Όλοι το βλέπουμε από μακριά αλλά είναι τόσο κοντά μας και αποτελεί έναν άριστο και προσιτό προορισμό για τους Καλαματιανούς, λάτρεις του βουνού και των εναλλακτικών δραστηριοτήτων που προσφέρει, όπως είναι το ορεινό τρέξιμο! Τις Κυριακές το παρεάκι «παίρνει τα βουνά» τρέχοντας και εξερευνώντας την περιοχή μας. Η ομάδα για να εμπλουτίσει τις εμπειρίες της προσδοκεί σε νέες περιπέτειες και δυνατές συγκινήσεις, με τη συμμετοχή σε αγώνες ορεινού τρεξίματος σε όλη την Ελλάδα! Οι “Kalamata Trail Runners” έκαναν την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση στον αγώνα Panachaiko Trail, στις 8-5-2016, στο Παναχαϊκό όρος, στη διαδρομή τον 20Km, μεγάλης δυσκολίας με 1450 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς. Ξεκινώντας από την πλατεία του Πουρναρόκαστρου Αχαΐας, σε υψόμετρο 650 μ., η διαδρομή περιλάμβανε μονοπάτια, κομμάτια αλπικού τοπίου, πετρώδεις περιοχές, και περνούσε από δύο καταφύγια, το Ψάρθι και το Πρασούδι. Όλοι οι συμμετέχοντες της ομάδας έμειναν εκστασιασμένοι από την ομορφιά του τοπίου και αποκόμισαν πολλές εμπειρίες από την διαδρομή. Έτσι, ολοκλήρωσαν τον αγώνα με ασφάλεια και έκαναν αισθητή την παρουσία του με μεγάλη επιτυχία. Ειδικότερα, η Βασιλική Μπάκα κατέκτησε την 1η θέση στη γενική κατηγορία γυναικών, ο Χρήστος Ρούμπος ήταν 4ος στη γενική του αγώνα και 1ος στην κατηγορία αντρών 40-49 ετών, οι Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος και Βασίλης Φωτόπουλος κατέκτησαν αντίστοιχα την 3η και την 5η θέση στην κατηγορία αντρών 40-49 ετών, η Σοφία Κονταξάκη κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία γυναικών 40-49 ετών και ο Νίκος Πουλογιαννόπουλος τερμάτισε στην 33η θέση στην κατηγορία αντρών 30-39 ετών. Περισσότερα για την ομάδα, μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο εδώ - 

***  Οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ         
Πάνα από 8 εκατομμύρια ευρώ μοιράζει απόψε το Τζόκερ, οι τυχεροί αριθμοί είναι οι εξής:
9, 37, 14, 43, 40       Και τζόκερ το 15
 
***


Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:1.STAMOS
-
ARFARA-GREECE
,
2.
Arfara-Messinias- asteras-arfaron,
3.
Stamos Arfara Messinias Greece,
4.
ARFARA - KALAMATAS,
5.
ASTERAS ARFARON 2011,
6.
Arfara-Messinias 2,
7.
stamos-dynami,
8.
Arfara-Messinias,
9.
Arfara-Messinias 1 - FOTOS,
10.
vlasios,11.ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ,
12.http://arfara-messinias-stamos-2010,
~13.http://arfara-messinias-news.blogspot.com,
14.http://dimmetop.arfara.blogspot.com ,
15.http:// arfara-messinias-news.blogspot.com,
https://www.facebook.com/panathinaikokoinima,
^STAMOS -ARFARA -GREECE,
^stamos-dynami ,
^Arfara-Messinias ,
^,Arfara-Messinias 1 - FOTOS ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com ,
^Arfara-Messinias 2 ,
----------------------------------------
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :   
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4.710 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2.949 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2.955  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.609  βίντεο   .-  
 --------------------------------------
   
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4961 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 610 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.584   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
 -------------------------------------------------------               

*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    

~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΜΑΪΟΥ  2016 :
~Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  01 Μαϊου  2016 ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ  ΠΑΣΧΑ : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-01-2016.html .- 
 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  02  Μαϊου  2016   :   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-02-2016.html .-  
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 30 Απριλίου και 01 Μαϊου 2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/30-01-2016.html .-
~  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03  Μαΐου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-03-2016.html.  .- 
~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης 04 Μαϊου 2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/aefara-news-04-2016.html  .-  
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις Τετάρτη  04 Μαϊου  2016  15ο  κεφάλαιο  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/04-2016-15.html .-
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ μας Τετάρτη  04 Μαϊου  2016 :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/04-2016.html .-
~Η Εφημνερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Μαϊου  2016  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-05-2016.html .-  
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  Πέμπτη Μαϊου  2016  16ο  κεφάλαιο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/05/2016-16.html .-     
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Μαϊου 2016:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-06-2016.html .-              
~ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΝΥΜΙΩΝ στην Ορθόδοξη παράδοσή μας Σάββατο 07 Μαϊου 2016  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/blog-post.html .- 
 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 07 Μαϊου  2016  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-07-2016.html .- 
~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08  Μαϊου  2016: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/07-08-2016.html .- 
   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 08 Μαϊου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-08-2016.html .-~
 ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09  Μαϊου  2016   :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-09-2016.html .-
~ Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Μαϊου 2016   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-10-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  11 Μαϊου  2016   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-11-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημερώσεις Πέμπτη 12  Μαϊου 2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-12-2016.html .-  
 ~ ΥΓΕΙΑ γιά  ΟΛΟΥΣ μας Πέμπτη 12  Μαϊου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/05/12-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13  Μαϊου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-13-2016.html .-      
~                                            
                       1.- φΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ  ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ    Φαράγγι   Βουραϊκού                                                                                    

 
2.-    Φωτογραφίες από τον παλιό ΠΕΙΡΑΙΑ :







 
 
                               

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅