Η Ηφημερίδα μας ARFARA NEWS ο αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  ο  αγιάζι στην ενημέρωση  Τετάρτη  30 Σεπτεμβρίου  2015 :
~




30 Σεπτεμβρίου
Ιερομάρτυρος Γρηγορίου του θαυματουργού (1) (†335). Μαρτύρων Μαρδονίου, Γαϊανής, Ριψιμίας (2), Στρατονίκου. Οσίων Γρηγορίου και Μιχαήλ, των Ρώσων.
(1)Έζησε και μαρτύρησε επί αυτοκρατορίας Διοκλητιανού. Ήταν γιος του Ανάκ, συγγενής του βασιλιά της Αρμενίας Κουσαρώ. Ο πατέρας του Αγίου Γρηγορίου ήταν ένας από τους υπεύθυνους για τη δολοφονία του βασιλιά της Αρμενίας. Οι Αρμένιοι για να εκδικηθούν σκότωσαν τον Ανάκ και την οικογένειά του, εκτός από τον Γρηγόριο και έναν αδελφό του. Μετά από χρόνια ο γιος του Κουσαρώ, ο Τηριδάτης, συνέλαβε τον Γρηγόριο επειδή ήταν χριστιανός και τον βασάνισε σκληρά. Όταν δε έμαθε ότι πρόκειται για το γιο του Ανάκ, ο οποίος ευθυνόταν για τη δολοφονία του πατέρα του, διέταξε να τον ρίξουν σε λάκκο με φίδια και άλλα ερπετά. Ο Γρηγόριος όχι μόνο δεν έπαθε τίποτα αλλά επέζησε για 15 χρόνια τρεφόμενος με το ψωμί που του πήγαινε κρυφά μια χήρα. Κάποια στιγμή ο Τηριδάτης παραφρόνησε. Η αδελφή του βασιλιά άκουσε μια μέρα μία φωνή, η οποία της έλεγε πως αν ήθελε να θεραπευτεί ο αδελφός της θα έπρεπε να ελευθερώσουν τον Γρηγόριο. Πράγματι όταν βγήκε από το λάκκο ο Άγιος θεράπευσε το βασιλιά. Εξεδήμησε εις Κύριον εν ειρήνη.
(2) Η Ριψιμία ήταν πανέμορφη και σεμνή στο ήθος. Επειδή δεν δέχτηκε την πρόταση του Διοκλητιανού να γίνει γυναίκα του, κατέφυγε μαζί με την Γαϊανή που ήταν καθηγουμένη της Ριψιμίας, στην Αρμενία. Ο βασιλιάς τής Αρμενίας άκουσε για την ομορφιά της Ριψιμίας και θέλησε κι αυτός να την κάνει γυναίκα του. Όταν εκείνη αρνήθηκε, διέταξε να την βρουν και να τη συλλάβουν. Οι στρατιώτες του την βρήκαν στην περιοχή του Αραράτ που κρυβόταν, και αφού της έβγαλαν τα μάτια, της έκοψαν την γλώσσα και τέλος την έκοψαν κομμάτια. Μαζί της μαρτύρησαν φρικτά η γερόντισσα Γαϊανή, καθώς και 32 Παρθενομάρτυρες πού κρύβονταν μαζί τους, σ` εκείνα τα μέρη.
~   30/09  Απολυτίκιο Αγ. Γρηγορίου επισκόπου Μεγάλης Αρμενίας - 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/o3qKnnmJfyo?list=PL5BA4C9708F834A74 ,



***  Λύνει... το χειρόφρενο στον περιμετρικό της Καλαμάτα το ελεγκτικό συνέδριο          
     
«Ανασταίνονται» με ζεστό χρήμα τα έργα του Μορέα
Τέλος του 2016 περιμένουμε... τα εγκαίνια στον περιμετρικό Καλαμάτας
Το καλοκαίρι του 2016 αναμένεται να είναι έτοιμο και το Λεύκτρο- Σπάρτη
 Ο… μαρμαρωμένος βασιλιάς θα συνεχίσει να περιμένει - άγνωστο για πόσους αιώνες- την ανάστασή του, αλλά δε φαίνεται να ισχύει το ίδιο με τα έργα στους αυτοκινητόδρομους μετά τη... θερινή νάρκη που κόστισε σε χρόνο και χρήμα.
Συγκεκριμένα, η συμφωνία με τον Μορέα είναι αρκετά κοντά έπειτα από δύο (2) χρόνια παγωμένων εργασιών και είναι πολύ πιθανό να έχουμε ανακοινώσεις ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο, με στόχο να ολοκληρωθεί το Λεύκτρο-Σπάρτη έως το καλοκαίρι.
Με εγκεκριμένη τη σύμβαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο απομένει η υπογραφή της νέας σύμβασης μέσα στο 2015 για να κλειδώσει η ολοκλήρωση του οδικού κλάδου Λεύκτρο-Σπάρτη το καλοκαίρι του 2016 και η Περιμετρική Καλαμάτας για τα τέλη του επόμενου έτους.
Αυτό που τώρα θεωρείται σημαντικό από το υπουργείο είναι η ομαλοποίηση της χρηματοδότησης και των πληρωμών, με την ίδια πηγή να υποστηρίζει πως 300 εκατ. ευρώ το επόμενο διάστημα θα εκταμιευθούν από την ΕΤΕπ αποκλειστικά για τα έργα των αυτοκινητόδρομων.
Αυτό το νέο μόνο χαμόγελα μπορεί να φέρει, καθώς, όπως είναι γνωστό, τα έργα στους μεγάλους οδικούς άξονες πάσχουν φέτος από την έλλειψη χρηματοδοτικής ροής. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως πάμε και σε μία πιο μετριοπαθή αντίληψη και να εγκαταλείπεται το κλίμα κόντρας, που τελικά έφερε μόνο προβλήματα.
Από την άλλη πλευρά, πολλά σχόλια προκάλεσε η άρνηση των εταιρειών που διαχειρίζονται τους εθνικούς αυτοκινητόδρομους να "σηκώσουν τις μπάρες" για τους εκλογείς στην εκλογική αναμέτρηση της 20ής Σεπτεμβρίου.
Τελικά, όπως έγινε γνωστό, η άρνηση αυτή ήρθε λόγω προηγούμενης ανείσπρακτης οφειλής του Δημοσίου από το δημοψήφισμα του Ιουνίου. Σε αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε και τις μεγάλες οφειλές στα έργα, που ανέρχονται σε κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια.
Πρόκειται για την καλύτερη εφαρμογή της λαϊκής παροιμίας, «εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι». Μόνο που το «βόδι» στη συγκεκριμένη περίπτωση το προσφέρουν χρόνια τώρα εθελοντικά και αδιαμαρτύρητα οι ελληνικές κυβερνήσεις. Το ότι στις συμβάσεις παραχώρησης δεν προβλέπεται πουθενά δωρεάν διέλευση λόγω εκλογών είναι το λιγότερο. Εδώ και 8 χρόνια το κρατικό χρήμα ρέει άφθονο, οι δρόμοι δεν ολοκληρώνονται και οι εργολάβοι θησαυρίζουν...
Εδώ παρατηρείται η... παγκόσμια πρωτοτυπία, οι πολίτες να πληρώνουν μέσω των διοδίων προκαταβολικά για ένα έργο που δεν έχει ολοκληρωθεί. Παράλληλα, το ελληνικό Δημόσιο αποφάσισε να προπληρώσει το έργο, αντί να περιμένει και να καταβάλει το μερίδιό του μόνο αφού βεβαιωθεί ότι έχουν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα από τη μεριά του ιδιώτη. Κάτι που, φυσικά, δε συνέβη.
Βέβαια, το ότι οι μεγαλοεργολάβοι της χώρας δούλευαν πάντα με κρατικό χρήμα, λίγο - πολύ το ξέραμε. Το θράσος που επιδεικνύουν είναι αποτέλεσμα της γενναιοδωρίας προηγούμενων κυβερνήσεων. Όταν οι πανηγυρικές κραυγές για πόλεμο με τη διαπλοκή και τη διαφθορά κοπάσουν, ίσως η κυβέρνηση θα μπορούσε να ξεκινήσει από εδώ...  του Αντώνη Πετρόγιαννη 

*** Αλέξης Χαρίτσης: Tο ΕΣΠΑ… φρένο στην αιμορραγία των νέων στο εξωτερικό         
     
«Θα δώσουμε έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία» 
Στη χρησιμοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων ως επιπλέον μηχανισμού "ανακοπής του ρεύματος μαζικής μετανάστευσης νέων στο εξωτερικό" στοχεύει ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη "Αυγή".
Ο φέρελπις υφυπουργός θέτει τους στόχους του χαρτοφυλακίου του, με γνώμονα να υπάρξουν "αποτελέσματα προς την κοινωνική πλειοψηφία", ενώ θεωρεί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει δείγματα γραφής, αξιοποιώντας πόρους προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και ανέργους, τομείς στους οποίους θα στραφεί και το επόμενο διάστημα.
-Αναλαμβάνετε σε αρκετά μικρή ηλικία ένα υπουργικό χαρτοφυλάκιο από το οποίο θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία για τα επόμενα χρόνια. Πώς αντιμετωπίζετε αυτήν την πρόκληση;
Όντως στην πραγματική οικονομία υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας. Αλλά αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με πόρους του ΕΣΠΑ. Το τραπεζικό σύστημα είναι πρωτίστως αυτό που καλείται να στηρίξει την πραγματική οικονομία, παρέχοντας ρευστότητα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πιεστικές ανάγκες. Το ΕΣΠΑ είναι ένα εργαλείο που μπορεί να βελτιώσει τις συνθήκες ρευστότητας, συμβάλλοντας έτσι στην ανάκαμψη των επενδύσεων, που την προηγούμενη πενταετία περιορίστηκαν σημαντικά.
Δική μας ευθύνη είναι να διασφαλίσουμε την άρτια λειτουργία του μηχανισμού αυτού και, κυρίως, να ελέγξουμε και να κατευθύνουμε τα οικονομικά του αποτελέσματα προς την κοινωνική πλειοψηφία, με ιδιαίτερη μέριμνα γι’ αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Το προηγούμενο 8μηνο εργαστήκαμε σε αυτή την κατεύθυνση και τα αποτελέσματα του σχεδιασμού θα φανούν το αμέσως επόμενο διάστημα.
Σε αυτό το έργο ίσως η ηλικία μου με κάνει να μεροληπτώ, καθώς για μένα βαρύνει ιδιαίτερα ένας από τους βασικούς κυβερνητικούς στόχους, η ανακοπή του ρεύματος μαζικής μετανάστευσης νέων στο εξωτερικό. Αυτό, βέβαια, προϋποθέτει τη δημιουργία συνθηκών ώστε αυτοί οι άνθρωποι να επιλέξουν να μείνουν στην Ελλάδα, δηλαδή θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, ικανοποιητικό επίπεδο αμοιβής και περιθώρια ουσιαστικής δημιουργίας. Στην κατεύθυνση αυτή θα ξεκινήσουν μέσα στο φθινόπωρο δράσεις που εστιάζουν στην καινοτομία και την αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου, σε κλάδους προστιθέμενης αξίας.
-Πολύς λόγος έγινε κατά την προεκλογική περίοδο για το ενδεχόμενο να χαθούν πόροι από το ΕΣΠΑ 2007-2013, με τη Ν.Δ. να τοποθετεί το ποσό στα 2,5 δισ. ευρώ. Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο; Σκοπεύετε να ζητήσετε ξανά παράταση του προγράμματος και πότε;
Η κατάσταση που παραλάβαμε χαρακτηρίζεται από κακό σχεδιασμό και πελατειακή αντίληψη για τη διαχείριση των κοινοτικών πόρων. Γι' αυτά, όμως, αποφάνθηκε ο λαός στις πρόσφατες εκλογές και πλέον σημασία έχει όχι τόσο τι έγινε στο παρελθόν όσο τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Από τον Ιανουάριο βάλαμε προτεραιότητα την εξυγίανση των προγραμμάτων, με στόχο να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ. Αναζητήσαμε τα έργα που είχαν προχωρήσει και δώσαμε έμφαση στην ολοκλήρωσή τους. Από τα υπόλοιπα έργα ξεχωρίσαμε όσα μπορούν να εξυπηρετήσουν προτεραιότητες της επόμενης προγραμματικής περιόδου και τα μεταφέραμε σε αυτή.
Μεριμνούμε, όμως, να μην καλυφθεί το σύνολο των πόρων της επόμενης περιόδου, γιατί αλλιώς θα μειωνόταν το πεδίο υλοποίησης του δικού μας αναπτυξιακού σχεδιασμού. Για τα έργα που δε γινόταν να μεταφερθούν, αναζητήσαμε πρόσθετη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα εγχώριων και ευρωπαϊκών πιστωτικών μηχανισμών. Τέλος, προχωρήσαμε στην απένταξη έργων που είχαν ενταχθεί με διαβλητό τρόπο και δεν προσέφεραν κανένα κοινωνικό και οικονομικό όφελος.
Επιπλέον, ύστερα από σκληρή διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες, καταφέραμε να αυξηθεί στο 100% η κοινοτική χρηματοδότηση προγραμμάτων της περιόδου 2007-13 και να διπλασιαστεί από 7% σε 14% η προκαταβολή πόρων για τη νέα προγραμματική περίοδο. Μόνο από την απόφαση αυτή, που αναμένουμε να εγκριθεί τον επόμενο μήνα, το όφελος θα φτάσει το 1,2 δισ. ευρώ.
Μέχρι το τέλος του έτους σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε πληρωμές 4,5 δισ. ευρώ, ώστε να ολοκληρωθούν ομαλά τα προγράμματα της τρέχουσας περιόδου και να ξεκινήσουν επιτυχώς εκείνα της επόμενης. Παράλληλα συνεχίζουμε τις επαφές με κοινοτικούς αξιωματούχους, για να δούμε τον τρόπο που θα εφαρμοστούν οι κανόνες, ώστε τελικά να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συζήτηση για την παράταση προγραμμάτων της τρέχουσας περιόδου.
-Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το πακέτο Γιούνκερ περιλαμβάνει γύρω στα 35 δισ. ευρώ για τη χώρα μας. Πρόκειται για επιπλέον χρήματα του ΕΣΠΑ;
Τα 35 δισ. ευρώ που αναφέρονται ως πακέτο Γιούνκερ αφορούν στους πόρους που αντιστοιχούν στην Ελλάδα μέχρι το τέλος της δεκαετίας από τα κοινοτικά ταμεία. Από αυτά, τα 20 δισ. ευρώ αφορούν στην κοινοτική συμμετοχή στο ΕΣΠΑ, στα οποία πρέπει να προσθέσουμε τους εθνικούς πόρους και, βέβαια, τη συμμετοχή των ιδιωτών.
Δική μας δουλειά είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να υλοποιηθούν οι επενδύσεις που θα υποστηριχθούν από τους πόρους αυτούς και να διασφαλίσουμε ότι το αναπτυξιακό αποτέλεσμα θα διανεμηθεί στην κοινωνία με τον δικαιότερο δυνατό τρόπο.
-Για τη νέα προγραμματική περίοδο η χώρα έχει ένα σύνολο ευρωπαϊκών πόρων ύψους 20 δισ. ευρώ και μαζί με την εθνική συμμετοχή θα αγγίξουν τα 26 δισ. ευρώ. Πώς θα κατανεμηθούν οι πόροι αυτοί;
Δε θα συνεχίσουμε το αποτυχημένο παράδειγμα των φαραωνικών κατασκευαστικών έργων, που ωφελούσαν συγκεκριμένα και συχνά διαπλεκόμενα συμφέροντα, έχοντας μικρό θετικό αποτύπωμα στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Το προηγούμενο 8μηνο δώσαμε δείγματα γραφής για τον τρόπο που θέλουμε να κινηθούμε, όπως, για παράδειγμα, ο επανασχεδιασμός των προγραμμάτων vouchers, στην κατεύθυνση ενίσχυσης του οφέλους που πραγματικά αποκομίζει ο δικαιούχος άνεργος.
Θέλουμε να δοθεί έμφαση στην έρευνα και στην καινοτομία, στην επιχειρηματικότητα των νέων, στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, στα έργα προστασίας του περιβάλλοντος, στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού κ.λπ. Όπως ήδη ανέφερα, το αμέσως προσεχές διάστημα τα προγράμματα που θα «τρέξουν» εστιάζουν στη στήριξη πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στην ίδρυση καινοτόμων επιχειρήσεων και πρωτίστως στη στήριξη πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων.
Η έμφαση θα δοθεί σε μορφές επιχειρηματικότητας που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια, καινοτομία και υψηλή προστιθέμενη αξία. Η ενίσχυση δεν μπορεί να μη λάβει υπόψη της και την πολύ σημαντική αιρεσιμότητα της έξυπνης εξειδίκευσης (RIS), που εστιάζει στην ενίσχυση του αγροτοδιατροφικού τομέα, των φαρμάκων, των νέων τεχνολογιών, των logistics, στη βιομηχανία υλικών, στην περιβαλλοντική βιομηχανία και, βέβαια, στον τουρισμό.
Επιπρόσθετα, υλοποιούνται οι δράσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τους αναπληρωτές καθηγητές. Μέχρι το τέλος του έτους θα ενεργοποιήσουμε πόρους 57 εκατ. ευρώ για την τόνωση της κοινωνικής οικονομίας, κλάδου ιδιαίτερα αναπτυγμένου στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά όχι στη χώρα μας. Δίνουμε έμφαση σε αυτόν, καθώς μπορεί να αναδείξει ένα νέο, κοινωνικά προσανατολισμένο, παραγωγικό υπόδειγμα.
Μια σημαντική, τέλος, πρωτοβουλία που θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου είναι η σύσταση Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, με στόχο την ενημέρωση και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους καταναλωτές - δανειολήπτες και το συντονισμό του έργου των συναρμόδιων φορέων. Στο πλαίσιο αυτό θα προωθηθεί η σύσταση 30 Κέντρων Ενημέρωσης Δανειοληπτών, με αρμοδιότητα την παροχή οικονομικών και νομικών συμβουλών των δανειοληπτών.  Του Γιάννη Αγουρίδη
 
***  Στην Καλαμάτα τα βλέμματα της παγκόσμιας οικονομίας           
     
Δήμος και Περιφέρεια αδιαφόρησαν για το συνέδριο της Παρασκευής   Ένα σημαντικό συνέδριο θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα τις επόμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, την προσεχή Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, στις 9.00 το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite, θα ξεκινήσουν οι εργασίες του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Ανάπτυξης και Οικονομίας (www.icodecon.com), το οποίο διοργανώνει το ΤΕΙ Πελοποννήσου.
Συνδιοργανωτές είναι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας (University of National and World Economy) - Βουλγαρία, το Πανεπιστήμιο του Ιασίου (University Alexandru Ioan Cuza) – Ρουμανία και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Ο λόγος που το κάνει τόσο σημαντικό είναι ότι στην πόλη θα βρεθούν καθηγητές αλλά και μελετητές που ασχολούνται με την οικονομία και την ανάπτυξη από όλο τον κόσμο, από την Αυστραλία μέχρι την Αμερική και την Αφρική.
Γίνεται, μάλιστα, περισσότερο επίκαιρο και κρίσιμο, αφού σημαντικό μέρος του θα αφορά στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και πώς μπορεί να αλλάξει κάτι στη χώρα.
Πάντως, πέρα από τους ειδικούς στο χώρο, είναι ανοιχτό και στο απλό κοινό. Γλώσσα παρακολούθησης θα είναι η αγγλική, ενώ το πρώτο μέρος θα είναι στα ελληνικά.
Να σημειωθεί πως το συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Παιδείας – Θρησκευμάτων και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας, Τουρισμού και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενώ έχουν υποβληθεί 174 επιστημονικές εργασίες από 33 χώρες και τις 5 ηπείρους.
Οι σύνεδροι είναι καθηγητές πανεπιστημίων και υποψήφιοι διδάκτορες οικονομικών σχολών, από 80 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (19 από την Ελλάδα, 61 από τις υπόλοιπες 32 χώρες).
Οι εργασίες – οι οποίες θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα ερευνών - πραγματεύονται σχεδόν όλους τους τομείς της Οικονομικής Επιστήμης τόσο σε θεωρητικό όσο και σε εφαρμοσμένο πεδίο.
Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν εργασίες που αφορούν στην αγροτική οικονομία, τον τουρισμό, το τραπεζικό σύστημα, την εκπαίδευση, την αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας, το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιφερειακή ανάπτυξη, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, τα δημοσιονομικά μεγέθη κ.λπ.
Επίσης, θα παρουσιαστούν εργασίες που αφορούν στους παραπάνω τομείς και πώς αυτοί διαμορφώνονται και επιδρούν σε διαφορετικές χώρες.
Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου είναι οι διεθνούς κύρους καθηγητές: Παναγιώτης Λιαργκόβας, Διονύσιος Χιόνης και Ευάγγελος Δρυμπέτας, με τις αντίστοιχες ομιλίες: «Τα δημοσιονομικά προγράμματα προσαρμογής στην Ελλάδα: Τι πήγε στραβά;», «Μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη ή ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις» και «Η αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα: Απαραίτητες συνθήκες». Παράλληλα, τον ελεύθερο χρόνο τους οι σύνεδροι θα γνωρίσουν τα μεσσηνιακά παραδοσιακά προϊόντα και τη μεσογειακή διατροφή. Μάλιστα, την Κυριακή θα επισκεφτούν την Αρχαία Μεσσήνη.
Μέγας και μοναδικός χορηγός του συνεδρίου αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια, χωρίς την υποστήριξη και χορηγία του οποίου δε θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί.
Τέλος, οφείλουμε να σημειώσουμε την αδιαφορία που επέδειξαν ο Δήμος Καλαμάτας αλλά και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Παρά τις συνεχόμενες «οχλήσεις» από την πλευρά της διοργάνωσης, ούτε καν μπήκαν στη διαδικασία να απαντήσουν, έστω αρνητικά.
Αυτό στενοχώρησε τους διοργανωτές, αφού πρόκειται για ένα σπουδαίο συνέδριο, το οποίο μάλιστα έχει σχέση με την αυτοδιοίκηση.    Π.Μπ.

***  Ακόμα μια επίθεση στην κεντρική πλατεία         
     
Το επισημαίνουμε για πολλοστή φορά. Η κατάσταση στην κεντρική πλατεία (Βασιλέως Γεωργίου Β’) με τα αδέσποτα σκυλιά που περιφέρονται στο χώρο της έχει γίνει αβίωτη. Καθημερινά καταγράφονται επιθέσεις εναντίον περαστικών ατόμων ή και δικυκλιστών.
Χθες το πρωί είχε την ατυχία να του επιτεθούν ένας ηλικιωμένος κύριος, ο οποίος μεταφέρθηκε, μάλιστα, με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Πριν τα ζωηρά τετράποδα βρουν τραγικό θάνατο από κάποια φόλα, κάποιος πρέπει να παρέμβει. Είτε ο Δήμος Καλαμάτας είτε η Φιλοζωική Εταιρεία, κάτι πρέπει να κάνουν, ακόμα κι αν χρειαστεί να λειτουργήσουν στα όρια του νόμου. Ίσως να μεταφέρουν τα ζώα σε ένα άλλο μέρος.
Σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί τα συνεχή γεγονότα να αποβούν μοιραία για τα ίδια ή τους πολίτες.  Α.Π. 
 
***  Μακριά τα παιδιά…         
       
Η φωτογραφία από την Πηγάδα του Μελιγαλά και ο εικονιζόμενος πιτσιρικάς με μπλούζα της Χρυσής Αυγής.
Πώς, άραγε, αποφασίζουν για ένα παιδάκι;
Για οποιονδήποτε πολιτικό χώρο…  Α.Α.

*** Ο καιρός  σήμερα 30/09/2015  στην Καλαμάτα

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 30/9/2015 προβλέπεται άστατος. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Επίσης υπάρχει μικρή πιθανότητα καταιγίδας. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Από τις μεσημβρινές έως και τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Μεγαλύτερη πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων εντοπίζεται τις απογευματινές ώρες. Τις βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και τις πρώτες βραδινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ. Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή). Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 

*** Σήμερα η ασφαλτόστρωση στο νότιο τμήμα της Βασιλέως Γεωργίου 

  Με την καθαίρεση του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα ξεκίνησαν χθες το πρωί στο νότιο τμήμα της Βασιλέως Γεωργίου εργασίες ασφαλτόστρωσης, που θα συνεχιστούν σήμερα, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, με ασφαλτόστρωση. Οι εργασίες εκτελούνται στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση – ασφαλτόστρωση δρόμων Καλαμάτας (τμήματα οδών Βασιλέως Γεωργίου, Ακρίτα, Αρτέμιδος)» και αφορούν στο τμήμα της Βασιλέως Γεωργίου, από Φαρών μέχρι Αριστομένους. Υπενθυμίζεται πως για όσο διάστημα διαρκούν οι συγκεκριμένες εργασίες απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση όλων των οχημάτων. -

***   Τραυματίστηκαν τρία παιδιά στη Μεσσήνη από στύλο του δημοτικού φωτισμού          
     
Από καθαρή τύχη ή σύμπτωση στη Μεσσήνη αποφεύχθηκε ο σοβαρός τραυματισμός τριών πιτσιρικάδων, δύο οκτάχρονων και ενός εννιάχρονου, το βράδυ του Σαββάτου, οπότε είχε προγραμματίσει εκδηλώσεις ο Εμπορικός Σύλλογος.
Σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, καθώς οι πιτσιρικάδες έπαιζαν στη «μικρή πλατεία», έπεσε επάνω τους ένας μαντεμένιος στύλος του δημοτικού φωτισμού, τραυματίζοντας επιπόλαια τους δύο από αυτούς και κάπως σοβαρότερα τον τρίτο, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας. Και οι τρεις έφεραν τραύματα στο κεφάλι, με το παιδί που διακομίσθηκε στην Αθήνα να έχει υποστεί κάταγμα στο κρανίο. Ευτυχώς και για τα τρία παιδιά η πορεία της υγείας τους εξελίχθηκε θετικά.
Οι πληροφορίες που συγκεντρώσαμε είναι αντικρουόμενες. Όχι ως προς το συμβάν, αλλά ως προς το πώς έπεσε ο στύλος. Υπάρχουν απόψεις που αναφέρουν ότι ο στύλος υποχώρησε επειδή ήταν σκουριασμένες οι βίδες που τον συγκρατούσαν, ενώ άλλες  υποστηρίζουν ότι οι πιτσιρικάδες είχαν σκαρφαλώσει και έπαιζαν. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα μάθαμε, όταν χρειάστηκε να μετακινηθεί ο πεσμένος στύλος, συνέδραμαν αρκετά άτομα προς τούτο.  
Ό,τι και από τα δύο να ισχύει, είναι αδικαιολόγητο να έχει συμβεί, καθώς ο Δήμος θα έπρεπε να ελέγχει τον αστικό του εξοπλισμό, ώστε να είναι σε θέση να παρέχει ασφάλεια σε όλους τους δημότες.
 
***   ΚΕΚ Μεσσηνίας: Νέα προγράμματα στην Κυπαρισσία         
     
Την έναρξη επιμορφωτικών προγραμμάτων στην Κυπαρισσία προγραμματίζει το ΚΕΚ Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Οι ενδιαφερόμενοι (εκπαιδευτές και καταρτιζόμενοι) θα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους από Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου έως Τρίτη 6 Οκτωβρίου (10.00 π.μ. – 12.00 μ.), σε ένα από τα εξής προγράμματα κατάρτισης: Παραδοσιακοί Χοροί, Πληροφορική & χρήση νέων τεχνολογιών και Φυτικά καλλυντικά - αιθέρια έλαια - αρωματικά βότανα.
Για περισσότερες, δε, πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να επικοινωνούν με την κα Καζάκου Φωτεινή, στα γραφεία της ΔΑΟΚ, 10.00 π.μ. με 12.00 μ. Πηγή:  http://www.tharrosnews.gr  .-
 
*** Σεισμός! O Πάπας επικαλείται τον εωσφόρο ως… Θεό; (ΒΙΝΤΕΟ)
 papa2
-  Η Καθολική εκκλησία και το βατικανό επικαλούνται τον Εωσφόρο σαν Θεό και πατέρα του Χριστού;
Ο Πάπας Φραγκίσκος, προχώρησε στις 27 Απριλίου, 2014 σε τελετή για τον Πάπα John Paul, σε μία δήλωση άνευ προηγουμένου! Οι δηλώσεις του όπως ότι οι άθεοι θα εισέλθουν στον παράδεισο για όσο διάστημα κάνουν καλά έργα, έχουν προκαλέσει ξανά αντιδράσεις.
Αυτή τη φορά όμως ανακοίνωσε στον κόσμο πως το πρωινό αστέρι είναι ο δημιουργός του κόσμου και ο πατέρας του Χριστού που έφερε το φως στην ανθρωπότητα.
Η φλόγα του ξημερώματος του γιού, τον Μάιο μπορώ να σου πω Εωσφόρε, που ξέρεις ότι δεν υπάρχει τοποθέτηση ,ότι ο Χριστός είναι γιός σου επέστρεψε από τους νεκρούς ια να φέρει το φως στην ανθρωπότητα,και είναι ζωντανός και θαβασιλεύει για πάντα και πάντα.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί: Pope Francis Declares Lucifer As God , https://youtu.be/dcpVrtv2t-M  .-
***  Ομιλία "έπος" του Πούτιν! Τα λέει όλα...
poutin
-  Δείτε την απίστευτη ομιλία του Βλάντιμιρ Πούτιν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που έκανε δημοσιογράφους και αντιπάλους να μασήσουν τα λόγια τους και να παρακολουθούν άφωνοι... Ο Ρώσος πρόεδρος έθεσε το ερώτημα: "Ποιος δημιούργησε τους ISIS", μπροστά σε δεκάδες έκπληκτους από την ευθύτητά του δυτικούς... Διότι ή είσαι ηγέτης ή δεν είσαι...
Βίντεο , Putin: Who created ISIS?  , https://youtu.be/VbZDyr2LkdI  .-

*** Βόμβα! Γκάφα Τσίπρα για Τουρκία…
ts nta
- Μπορεί ο Έλληνας πρωθυπουργός να μην συμμετείχε στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής για το Μεταναστευτικό ο Αλέξης Τσίπρας, εξαιτίας των Σκοπίων.
Ωστόσο, η προκλητική στάση της Τουρκίας απέναντι στην Κύπρο δεν εμπόδισε τον Αλέξη Τσίπρα να «αγκαλιάσει» την Τουρκία…
Αλέξης Τσίπρας και Αχμέτ Νταβούτογλου συναποφάσισαν την αναβάθμιση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε την υποστήριξη της Ελλάδας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού, στην βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, καλώντας την Τουρκία να στηρίξει τις συνομιλίες προς αυτή την κατεύθυνση, δεδομένης, ειδικά, της δυναμικής υπέρ της λύσης, που έχει αναπτυχθεί στην Κύπρο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου.
Επιπλέον, οι δύο ηγέτες συζήτησαν στην συνάντησή τους στην Νέα Υόρκη, την προοπτική ενίσχυσης την διμερών σχέσεων, κυρίως στην οικονομία, τον πολιτισμό και των συγκοινωνιών/μεταφορών.
Τέλος, ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε πως η Ελλάδα στηρίζει την διατήρηση των ανοιχτών διπλωματικών διαύλων ανάμεσα στις δύο χώρες και την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.

***  ΒΟΜΒΑ: Παραβιάζουν το προσφυγικό δίκαιο...
prosfyges
-   Πρόσφυγας είναι σύμφωνα με τη νομοθεσία, εκείνος που εγκαταλείπει ηθελημένα ή διωκόμενος τη χώρα του για να βρεθεί σε άλλη χώρα που δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Αυτό σημαίνει πως εάν πχ ένα πλοιάριο φύγει από την εμπόλεμη Συρία και φτάσει στην μη εμπόλεμη Ελλάδα, τότε ναι μιλάμε για πρόσφυγες. Όταν όμως κάποιοι φύγουν από την εμπόλεμη Συρία, πάνε στην μη εμπόλεμη Τουρκία και τελικά περάσουν παρανόμως το Αιγαίο, αυτοί δεν είναι πρόσφυγες αλλά λαθρομετανάστες και έτσι τους αναγνωρίζει ο νόμος.
Με λίγα λόγια από τη στιγμή που ο πρόσφυγας καταφύγει σε μη εμπόλεμη χώρα, παύει και ο κίνδυνος κατά της ζωής του και μόνο αυτή η χώρα οφείλει να του παρέχει την ιδιότητα του πρόσφυγα. Όταν η χώρα αυτή (Τουρκία) προωθεί αυτούς τους πρόσφυγες σε άλλη χώρα, πλέον πρόκειται για λαθρομετανάστες για τους οποίους και υπάρχει σχετική νομοθεσία, δηλαδή απέλαση.
Τα παραπάνω αποτελούν και το λόγο που πριν λίγες μέρες το Συμβούλιο της Επικρατείας, απεφάνθη με απόφαση του Ε” Τμήματος πως δεν επιτρέπεται το ανεξέλεγκτο κύμα εισόδου προσφύγων καθώς και η παροχή προσωρινής προστασίας για ανθρωπιστικούς λόγους.
Το προεδρικό διάταγμα που αρχικά είχε κατατεθεί στο ΣτΕ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και μετά την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών έγινε αποδεκτό και από την υπηρεσιακή Κυβέρνηση και προέβλεπε την χορήγηση καθεστώτος παραμονής για δύο χρόνια για ανθρωπιστικούς λόγους με απόφαση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης σε όσους είχαν υποβάλει αίτημα διεθνούς προστασίας έως τις 21.11.2010 υπό τις εξής προϋποθέσεις:
α) να είναι κάτοχοι δελτίου αιτήσαντος άσυλο αλλοδαπού σε ισχύ και
β) να μην συντρέχει «κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια ή για την κοινωνία της χώρας, λόγω τελεσίδικης καταδίκης για τη διάπραξη σοβαρού εγκλήματος και χωρίς να ελέγχεται η συνδρομή των προβλεπόμενων στο ΠΔ 114/2010 προϋποθέσεων».
Ωστόσο το Ε΄τμήμα του ΣτΕ στην υπ΄ αριθμ. 120/2015 γνωμοδότηση του κρίνει ότι ο νόμος 3907/2011, δεν παρέχει στους αρμόδιους κρατικούς φορείς να θεσπίσουν «διατάξεις με τις οποίες παρέχεται η δυνατότητα να χορηγηθεί αθρόως και σε απροσδιόριστο αριθμό προσώπων το καθεστώς παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους άνευ καθορισμού κριτηρίων και προϋποθέσεων συναφών προς το καθεστώς αυτό και με τις οποίες μεταβάλλονται κατ’ ουσία οι οριζόμενες από τις πάγιες διατάξεις προϋποθέσεις χορήγησης του εν λόγω καθεστώτος».
Επομένως, σύμφωνα με το ΣτΕ, «οι ρυθμίσεις του υπό επεξεργασία σχεδίου, με τις οποίες προβλέπεται η κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων χορήγηση του καθεστώτος παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, με μόνο κριτήριο τον χρόνο υποβολής του αιτήματος διεθνούς προστασίας και μόνες προϋποθέσεις την κατοχή δελτίου αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού σε ισχύ και τη μη τελεσίδικη καταδίκη του αιτούντος για τη διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων, κείνται εκτός των ορίων της εξουσιοδοτικής διατάξεως του άρθρου 5 παραγράφου 3 του νόμου 3907/2011».

***  Ένα βίντεο- σοκ για το "τσιπάρισμα" των ανθρώπων…
tsiparisma
- Το RFID είναι τα αρχικά του όρου Radio Frequency Identification, η απόδοση του στα ελληνικά ορίζεται ως «ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων».
Η εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και του πλήρη ελέγχου των ανθρώπων έφθασε…
Δείτε ένα σοκαριστικό βίντεο και θα καταλάβετε πως το "τσιπάρισμα" των ανθρώπων είναι πολύ χειρότερο από όσο μπορείτε να φανταστείτε!
Δείτε το βίντεο: SHOCKING!!! RFID Beast Chip! It’s far worse than you think now.  , https://youtu.be/90IUtjsUdWc  .-

*** ΑΝΕΚΔΟΤΑ :
  Ηταν μέσα στο αυτοκίνητο ένα ζευγάρι και τρέχανε με 60 km... Κάποια στιγμή λέει η γυναίκα: - Μήτσο μου, το ξέρω ότι είμαστε παντρεμένοι εδώ και 20 χρόνια, αλλά θέλω διαζύγιο... Ο Μήτσος δεν λέει τίποτα, απλώς αυξάνει ταχύτητα και φτάνει τα 70. Η γυναίκα του λέει: - Θέλω να χωρίσουμε επειδή τα έχω με τον καλύτερο φίλο σου και είναι και καλύτερος εραστής...
Ο Μήτσος αρχίζει και θυμώνει αλλά δεν λέει τίποτα, απλώς αυξάνει ταχύτητα και φτάνει τα 80 χλμ. Η γυναίκα του συνεχίζει... - Θέλω το σπίτι και τα παιδιά... Ο Μήτσος δεν μιλάει και αυξάνει ταχύτητα στα 90 χλμ... - Θέλω όλες τις καταθέσεις και όλες τις πιστωτικές... Ο Μήτσος φουλάρει στα 100 και κατευθύνεται προς έναν τοίχο, οπότε και απορημένη η γυναίκα του τον ρωτάει... - Εσύ, Μήτσο, δεν θέλεις τίποτα; Eκείνος απαντάει λίγο πριν χτυπήσουν τον τοίχο... - Εχω όλα όσα χρειάζομαι. Και εκείνη ρωτάει: - Τι έχεις, Μήτσο; Και απαντάει εκείνος: - Τον αερόσακο!


*Μια τουρίστρια περνάει από ένα χωριό. Την βλέπουν δύο χωριάτες,θόλωσαν.Της κάνουν νόημα,τσιμπάει εκείνη και την πάνε απόμερα...Με σπασμένα Ελληνικά τους λέει ότι πρέπει να φορέσουν προφυλακτικό,για να μην μείνει έγκυος.Αυτοί ούτε που έχουν ξαναδεί στην ζωή τους προφυλακτικό.Βγάζει η γκόμενα απ'το τσαντάκι της δύο,τους τα φοράει,βγάλαν τα μάτια τους,το καταευχαριστήθηκαν όλοι.Φεύγει η τουρίστρια.
Μετά από τρεις μέρες είναι στο χωράφι οι δύο φίλοι κατακίτρινοι.Μόλις και μετά βίας σέρνουν τα πόδια τους.Γυρνάει ο ένας στον άλλον:
-Ρε συ,σε νοιάζει αν θα μείνει έγκυος η τουρίστρια;
-Όχι,του απαντάει ο δεύτερος.
-Ε,τότε,δε βγάζουμε αυτό το ρημάδι,να μπορούμε επιτέλους να κατουρίσουμε;
~   *Μια γυναίκα παραπονιέται στον διαρρήκτη άνδρα της για τον χαμηλό μισθό τους. "Έχουμε ξοδέψει και το τελευταίο Ευρώ μας", λέει. "Χρειαζόμαστε μετρητό - και σύντομα!",
"Εντάξει,εντάξει",έσκουξε ο άνδρας της,"αλλά θα πρέπει να περιμένεις μέχρι που να κλείσουν οι τράπεζες".


~   *Ο σύζυγος ακούει ραδιόφωνο και σε μια στιγμή φωνάζει την γυναίκα του και της λέει:
-"Μιλάει ένας διάσημος θεραπευτής, ας τον ακούσουμε".
Σκύβουν και οι δύο πάνω από το ραδιόφωνο και ακούνε:
"Τώρα θέλω να θεραπευτούν όλοι οι ακροατές μου. Κάντε ακριβώς αυτό που θα σας πω: ακουμπήστε το ένα χέρι πάνω στο ραδιόφωνο και το άλλο στο σημείο που θέλετε να θεραπεύσετε..."
Ο σύζυγος ακουμπάει το ένα χέρι στο ραδιόφωνο, και το άλλο μέσα στο παντελόνι του.
Όταν βλέπει αυτό η σύζυγος, του ρίχνει μια σφαλιάρα και λέει:
-"Όχι, αγάπη μου, είπε να θεραπεύσει, όχι να αναστήσει!"
~   *Κάποτε,λέει,παντρεύτηκε ο Bill Gates και μετά από τον γάμο,τα γλέντια,κ.λπ,κ.λπ,πέφτει στο κρεβάτι με την γυναίκα του...Και ενώ αυτός πίστευε ότι θα ζούσε την σεξουαλικότερη νύχτα της ζωής του,εκείνη γυρνάει και του λέει:
"Τώρα κατάλαβα γιατί ονόμασες την εταιρεία σου MicroSoft!"


~    *Η γυναίκα λέει στον σύζυγο: "Πιστεύω ότι πρέπει να κάνω πλαστική στήθους. Πρέπει κάπως να μεγαλώσω το στήθος μου". "Αγάπη μου, ξέρεις ότι δεν έχουμε τόσα λεφτά. Αλλά περίμενε λίγο, μου ήρθε μια ιδέα". Πάει ο σύζυγος στο μπάνιο και επιστρέφει με ένα ρόλο χαρτιού υγείας. "Να, πάρε αυτό και τρίψτο στο στήθος σου. Να το κάνεις αυτό κάθε μέρα". "Και πιστεύεις ότι έτσι θα μεγαλώσει το στήθος μου;" "Πρέπει, αν κρίνω από το τι έκανε στον κώλο σου!"..

*Κάποιος ατζαμής κυνηγάει παρέα με έναν παπά. Ρίχνει μια, δεν πετύχαινε στόχο. -Άει στο διάολο, αστόχησα! Ξαναρίχνει...Τίποτα. -Άει στο διάολο, αστόχησα! -Τέκνον μου, μη βλαστημάς, του λέει ο παπάς. Θα σου ρίξει ο Θεός φωτιά να σε κάψει. Αυτός το βιολί του. Κάθε φορά: "Άει στο διάολο, αστόχησα!" Ξαφνικά συννεφιάζει ο ουρανός, πέφτει ένα αστροπελέκι και κάνει τον παπά κάρβουνο. Ακούγεται μια φωνή από τον ουρανό. -Άει στο διάολο, αστόχησα!

~

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Μεγάλη νίκη στην Αγγλία για πρώτη φορά του  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Πειραιώς με 3-2  επί της Άρσεναλ  στο Λονδίνο . Είναι η τρίτη Ελληνική ομάδα που φεύγει νικήτρια από Αγγλία  μετά από ΑΕΚ  και ΠΑΟΚ  !
*** 2ης αγωνιστικής του Champions League.
 ΑΡΣΕΝΑΛ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ     2-3  , (0-0) .-
  Ώρα : ( 21:45, OTE Sport 2)
Live Αρσεναλ - Ολυμπιακός (21:45) με την «ταμπέλα» του... αουτσάιντερ
Οι ενδεκάδες:
Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Κοσιελνί, Γκάμπριελ, Γκιμπς, Καθόρλα, Κοκλέν, Τσάμπερλεϊν, Εζίλ, Αλέξις, Γουόλκοτ
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σιόβας, Μποτία, Σαλίνο, Ελαμπντελαουί, Καμπιάσο, Κασάμι, Φορτούνης, Πάρντο, Σεμπά, Ιντέγε
Τα  γκολ  : Τα γκολ των Πάρντο (33'), Φορτούνη (40') και Φινμπόγκασον (66') ήταν υπεραρκετά για να γράψουν το επικό 2-3 στο «Έμιρεϊτς» και να βάλουν «φωτιά» στον 6ο όμιλο του Champions League. Στο 33’ ο Γουόλκοτ και στο 65' ο Σάντσες είχαν ισοφαρίσει σε 1-1 και 2-2 αντίστοιχα, αλλά στο τέλος οι «κανονιέρηδες» του Βενγκέρ, υποκλίθηκαν στους Πειραιώτες.
Η «μάχη» του Ολυμπιακού στο Λονδίνο (21:45)
Διαιτητής: Μπας Νιχάους (Ολλανδία)
Κίτρινες κάρτες: Αλέξις Σάντσες (44`), Γκάμπριελ (45`), Εζίλ (78`) - Ρομπέρτο (64`), Φινμπόγκασον (75`), Καμπιάσο (76`), Φορτούνης (77`)
ΑΡΣΕΝΑΛ (Βενγκέρ): Οσπίνα, Γκάμπριελ, Κοσιενλί (56` Μερτεσάκερ), Γκιμπς, Μπεγιερίν (86` Κάμπελ), Καθόρλα, Κοκλέν (60` Ράμσεϊ), Εζίλ, Τσάμπερλεϊν, Σάντσες, Γουόλκοτ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Μποτία, Σιόβας, Ελαμπνταλαουί, Σαλίνο, Καμπιάσο, Κασάμι, Φορτούνης (86` Βούρος), Σεμπά (73` Ερνάνι), Πάρντο, Ιντέγε (46` Φινμπόγκασον).
Ο Ολυμπιακός έριξε τριπλή… κανονιά στο Λονδίνο
VIDEO  από αγώνα Άσρεναλ -Ολυμπιακός Πειραιώς  2-3  .-
~ ΑΡΣΕΝΑΛ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-3 1ο γκολ ΟΣΦΠ  20-9-2015 :
https://youtu.be/fGi4cp-8gbs ,
~ ΑΡΣΕΝΑΛ-ΟΣΦΠ 2-3  2ο γκολ ΟΣΦΠ  29/09/2015 : https://youtu.be/FvyrJtUt5F4 ,
~ΑΡΣΕΝΑΛ-ΟΣΦΠ 2-3  3ο γκολ ΟΣΦΠ  29/09/2015 : https://youtu.be/o_Fby_VxJ3U ,
~ΑΡΣΕΝΑΛ-ΟΣΦΠ 2-3  γκολ ισοφαρ  Αρσεναλ   29/09/2015 : https://youtu.be/ba2WvAjRs-4 ,
~ΑΡΣΕΝΑΛ-ΟΣΦΠ 2-3  Φάσεις   29/09/2015 : https://youtu.be/orD3cAA1E8E ,
~ΑΡΣΕΝΑΛ-ΟΣΦΠ 2-3  Φάσεις   29/09/2015 : https://youtu.be/orD3cAA1E8E ,
~ ΑΡΣΕΝΑΛ-ΟΣΦΠ 2-3 φάσεις γκολ 29/09/2015 : https://youtu.be/sEAtXFBM2_g .-

*** Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 2ης αγωνιστικής:
5ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπαρτσελόνα - Λεβερκούζεν 2-1
(80΄ Σέρχι Ρομπέρτο, 82΄ Σουάρες - 22΄ Παπαδόπουλος)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Ρόμα 3-2
(8΄ Στάσεβιτς, 12΄,30΄ Μλαντένοβιτς - 66΄ Ζερβίνιο, 82΄ Τοροσίδης)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μπαρτσελόνα 1 1 0 3-2 4
Λεβερκούζεν 1 0 1 5-3 3
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 1 0 1 4-6 3
Ρόμα 0 1 1 3-4 1
 6ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπάγερν - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-0
(13΄ Ντάγκλας Κόστα, 21΄,28΄,55΄ Λεβαντόφσκι, 25΄ Γκέτσε)
Αρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3
(35΄ Γουόλκοτ, 65΄ Σάντσες - 33΄ Πάρντο, 40΄αυτ. Οσπίνα, 66΄ Φινμπόγκασον)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μπάγερν 2 0 0 8-0 6
Ολυμπιακός 1 0 1 3-5 3
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1 0 1 2-6 3
Αρσεναλ 0 0 2 3-5 0
 7ος ΟΜΙΛΟΣ
Μακάμπι Τ.Αβίβ - Ντ.Κιέβου 0-2
(4΄ Γιαρμολένκο, 50΄ Μοράες)
Πόρτο - Τσέλσι 2-1
(39΄ Αντρέ, 52΄ Μαϊκόν - 45+2΄ Γουϊλιαν)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ντιναμό Κιέβου 1 1 0 4-2 4
Πόρτο 1 1 0 4-3 4
Τσέλσι 1 0 1 5-2 3
Μακάμπι Τελ Αβίβ 0 0 2 0-6 0
 8ος ΟΜΙΛΟΣ
Λιόν - Βαλένθια 0-1
(42΄ Φεγκούλι)
Ζενίτ Αγ.Πετρ. - Γάνδη 2-1
(35΄ Τζιούμπα, 67΄ Σατόφ - 56΄ Μάτον)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ζενίτ Αγ.Πετρ. 2 0 0 5-3 6
Βαλένθια 1 0 1 3-3 3
Γάνδη 0 1 1 2-3 1
Λιόν 0 1 1 1-2 1

Τετάρτη 30/09/2015 :
 1ος ΟΜΙΛΟΣ
Σαχτάρ Ντόνετσκ - Παρί Σ.Ζ. 0-3  , (0-2).-^
Μάλμε - Ρεάλ Μαδρίτης  0-2  , (0-1) .- ^
 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 2 0 0 6-0 6
Παρί Σ.Ζ. 2 0 0 4-0 6
Μάλμε 0 0 2 0-2 0
Σαχτάρ Ντόνετσκ 0 0 2 0-7 0
 2ος ΟΜΙΛΟΣ
Μάντσεστερ Γ. - Βόλφσμπουργκ  2-1  , (1-1) .-^
ΤΣΣΚΑ Σόφιας - Αϊντχόφεν  3-2 , (3-0) .-
 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Αϊντχόφεν 1 0 1 4-4 3
Βόλφσμπουργκ 1 0 1 2-2 3
Μάντσεστερ Γ. 1 0 1 3-3 3
ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1 0 1 3-3 3
 3ος ΟΜΙΛΟΣ
Αστάνα - Γαλατασαράι  2-2  .- ^
Ατλέτικο Μαδρ. - Μπενφίκα   1-2  , (1-1) .-
 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Μπενφίκα 2 0 0 4-1 6
Ατλέτικο Μαδρ. 1 0 1 3-2 3
Αστάνα 0 1 1 2-4 1
Γαλατασαράι 0 1 1 2-4 1
 4ος ΟΜΙΛΟΣ
Γκλάντμπαχ - Μάντσεστερ Σίτι  1-2  , (0-0) .-
Γιουβέντους - Σεβίλη  2-0  , (1-0) .-
 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Γιουβέντους 2 0 0 4-1 6
Σεβίλη 1 0 0 3-0 3
Μάντσεστερ Σίτι 1 0 1 3-3 3
Γκλάντμπαχ 0 0 2 1-5 0
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Συνεχίζει με Κλάδη η Καλαμάτα, «παγώνει» η συνεργασία με Ντάβαρη         
     
Υπό τις οδηγίες του Κώστα Κλάδη πραγματοποιήθηκε η πρωινή προπόνηση της Καλαμάτας και είναι οριστικό ότι ο έμπειρος τεχνικός θα συνεχίσει στον πάγκο της τοπικής μας ομάδας, «εξαργυρώνοντας» τη μεγάλη νίκη με τη Δόξα Μανωλάδας, τους σωστούς χειρισμούς του σε όλα τα επίπεδα και την καθολική στήριξη από τον κόσμο.
Η αγωνιστική προετοιμασία θα συνεχιστεί αύριο με απογευματινή προπόνηση προσαρμοσμένη στο δεύτερο ματς για το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στο γήπεδο του Μεσσηνιακού με τον αδύναμο Ηρακλή Ψαχνών (οριστικοποίησε την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή του).
Όσο για το άλλο πολυσυζητημένο θέμα των τελευταίων ημερών, τη συνεργασία με τους Κώστα Ντάβαρη, Θανάση Παπαγεωργίου, αυτή πήγε ένα βήμα πίσω, ή όπως χαρακτηριστικά το τοποθέτησε ο πρόεδρος Γιώργος Ράλλης «αναστέλλεται» και θα ξανατεθεί επί τάπητος το Δεκέμβριο. Ωστόσο δεν παύει να υφίσταται, καθώς υπάρχει διαβεβαίωση άμεσης οικονομικής στήριξης, μέσα από την οποία θα είναι εφικτή και η περαιτέρω μετεγγραφική ενίσχυση της Μαύρης Θύελλας, σε επιλεγμένες θέσεις που έχουν εντοπιστεί αδυναμίες. Αν και ακούστηκαν διάφορα ονόματα, μέχρι σήμερα δεν υπήρχε τίποτα ανακοινώσιμο.   Χ.Ε. 
 
***Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 2ης αγωνιστικής:
1ος ΟΜΙΛΟΣ

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Παρί Σ.Ζ. 0-3
(6΄ Οριέ, 23΄ Νταβίντ Λουϊς, 90΄ Ιμπραϊμοβιτς)

Μάλμε - Ρεάλ Μαδρίτης 0-2
(29΄,90΄ Ρονάλντο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Ρεάλ Μαδρίτης 2 0 0 6-0 6
Παρί Σ.Ζ. 2 0 0 5-0 6
Μάλμε 0 0 2 0-4 0
Σαχτάρ Ντόνετσκ 0 0 2 0-7 0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Γ. - Βόλφσμπουργκ 2-1
(34΄πεν. Μάτα, 53΄ Σμόλινγκ - 4΄ Καλιτζιούρι)

ΤΣΣΚΑ Σόφιας - Αϊντχόφεν 3-2
(7΄ Μούσα, 21΄,36΄πεν. Ντουμπιά - 60΄,68΄ Λεστιέν)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Αϊντχόφεν 1 0 1 4-4 3
Βόλφσμπουργκ 1 0 1 2-2 3
Μάντσεστερ Γ. 1 0 1 3-3 3
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1 0 1 3-3 3

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Αστάνα - Γαλατασαράι 2-2
(77΄αυτ. Μπαλτά, 89΄ Κάνιας - 31΄ Κίσα, 77΄αυτ. Ερίκ)

Ατλέτικο Μαδρ. - Μπενφίκα 1-2
(23΄ Κορέα - 36΄ Γκαϊτάν, 51΄ Γκουέδες)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Ατλέτικο Μαδρ. 1 0 1 3-2 3
Μπενφίκα 2 0 0 4-1 6
Αστάνα 0 1 1 2-4 1
Γαλατασαράι 0 1 1 2-4 1

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Γκλάντμπαχ - Μάντσεστερ Σίτι 1-2
(54΄ Στιντλ - 65΄αυτ. Κρίστενσεν, 90΄πεν. Αγουέρο)

Γιουβέντους - Σεβίλη 2-0
(41΄ Μοράτα, 87΄ Τζάτζα)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Γιουβέντους 2 0 0 4-1 6
Σεβίλη 1 0 1 3-2 3
Μάντσεστερ Σίτι 1 0 1 3-3 3
Γκλάντμπαχ 0 0 2 1-5 0

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπαρτσελόνα - Λεβερκούζεν 2-1
(80΄ Σέρχι Ρομπέρτο, 82΄ Σουάρες - 22΄ Παπαδόπουλος)

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Ρόμα 3-2
(8΄ Στάσεβιτς, 12΄,30΄ Μλαντένοβιτς - 66΄ Ζερβίνιο, 82΄ Τοροσίδης)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Μπαρτσελόνα 1 1 0 3-2 4
Λεβερκούζεν 1 0 1 5-3 3
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 1 0 1 4-6 3
Ρόμα 0 1 1 3-4 1

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπάγερν - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-0
(13΄ Ντάγκλας Κόστα, 21΄,28΄,55΄ Λεβαντόφσκι, 25΄ Γκέτσε)

Αρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3
(35΄ Γουόλκοτ, 65΄ Σάντσες - 33΄ Πάρντο, 40΄αυτ. Οσπίνα, 66΄ Φινμπόγκασον)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Μπάγερν 2 0 0 8-0 6
Ολυμπιακός 1 0 1 3-5 3
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1 0 1 2-6 3
Αρσεναλ 0 0 2 3-5 0

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Μακάμπι Τ.Αβίβ - Ντ.Κιέβου 0-2
(4΄ Γιαρμολένκο, 50΄ Μοράες)

Πόρτο - Τσέλσι 2-1
(39΄ Αντρέ, 52΄ Μαϊκόν - 45+2΄ Γουϊλιαν)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Ντιναμό Κιέβου 1 1 0 4-2 4
Πόρτο 1 1 0 4-3 4
Τσέλσι 1 0 1 5-2 3
Μακάμπι Τελ Αβίβ 0 0 2 0-6 0

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Λιόν - Βαλένθια 0-1
(42΄ Φεγκούλι)

Ζενίτ Αγ.Πετρ. - Γάνδη 2-1
(35΄ Τζιούμπα, 67΄ Σατόφ - 56΄ Μάτον)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Ζενίτ Αγ.Πετρ. 2 0 0 5-3 6
Βαλένθια 1 0 1 3-3 3
Γάνδη 0 1 1 2-3 1
Λιόν 0 1 1 1-2 1
  ~*  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :
~* ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  01 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-01-2015.html  .-
~*  ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Σεπτεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-02-2015.html .-
 ~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  03  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-03-2015.html .
~ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  07 Σεπτεμβρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-07-2015.html .
-~Διαδρομές -εκδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας  μας  4, 5  και  6  Σεπτεμβρίου  2015 : Δευτέρα  07-09-2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/4-5-6-2015.html ,.-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  
  ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  24  Σεπτεμβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-24-2015.html .-
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  24  Σεπτεμβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/24-2015.html .- ~ Η  Εφημερίδα  μας  Αrfara Νews  Το  αγιάζι στην ενημέρωση  25 Σεπτεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/rfara-ews-25-2015.html .-
~ΕΚΔΡΟΜΗ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην ορεινή Αρκαδία Λακωνίας Σάββατο  26 /09/2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/09/blog-post.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 :   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-26-2015.html  .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι στην Ενημέρωση  Κυριακή 27  Σεπτεμβρίου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-27-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα  28  Σεπτεμβρίου  2015: http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-28-2015.html .-
~ Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο  26  , 27  και  28  Σεπτεμβρίου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/26-27-28-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Το αγιάζι στην ενημέρωση Τρίτη  29  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-29-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  29  Σεπτεμβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/29-2015.html .- ~Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  ο  αγιάζι στην ενημέρωση  Τετάρτη  30 Σεπτεμβρίου  2015 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-30-2015.html .-

***  
 ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 

 *** 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4564 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 529  / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.317   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   520 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  465. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 .                 
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     

***
STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
*** 
 ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4372 video.  -    Σταματης Σκουλικας ,                               
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2588 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2590 video. -                 

 https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9536   βίντεο   .-


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ