ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ARFARA NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  18  Σεπτεμβρίου  2015 :
~


18 Σεπτεμβρίου
Ευμενίου αρχιεπισκόπου Γορτύνης (†ζ΄αι.) και Συμεών επισκόπου Ιεροσολύμων. Μαρτύρων Αριάδνης (1)΄(† β΄αι.), Ειρήνης, Σοφίας, Κάστορος και Θεοδώρας. Οσίου Ρωμύλου(2).
(1)Η Αγία Αριάδνη, έζησε στα χρόνια των αυτοκρατόρων Ανδριανού και Αντωνίου και έγινε χριστιανή στην πόλη Φρυγία. Δούλευε σαν δούλα στον ισχυρότερο από τους πρόκριτους της πόλης, τον Τέρτυλο. Όταν αυτός έμαθε ότι έγινε χριστιανή την πίεσε να επανέλθει στην ειδωλολατρία. Εκείνη όμως έμεινε πιστή στον Κύριο. Τότε την έδειραν σκληρά, της έγδαραν τις σάρκες της και εκείνη για να αποφύγει περισσότερες πιέσεις διέφυγε από το σπίτι του κυρίου της. Ενώ την καταδίωκαν έπεσε σε γκρεμό όπου και πέθανε.
(2) Ο όσιος Ρωμύλος, σύμφωνα με τα στοιχεία πού συνέγραψε ο μαθητής του οσίου Γρηγόριος, γεννήθηκε το 1300 στην πόλη Βιδίνιο από γονείς ευσεβείς. Ο πατέρας του ήταν Έλληνας και η μητέρα του Βουλγάρα. Οι γονείς του τον εμπιστεύτηκαν σε σπουδαίο δάσκαλο. Επειδή είχε κλίση στη μοναχική ζωή, πήγε στη Μονή της Θεοτόκου της Οδηγήτριας, στο Τίρνοβο (Βουλγαρίας). Εκάρη μοναχός με το όνομα Ρωμανός και ασκήτευσε για τρία χρόνια. Αφού έγινε μεγαλόσχημος με το όνομα Ρωμύλος πήγε στο Άγιο Όρος μαζί με τον μαθητή του Γρηγόριο όπου ασκήτευσαν. Πολλοί Αγιορείτες πήγαιναν κοντά του για να ακούσουν τα σοφά του λόγια. Όταν ξέσπασε πόλεμος μεταξύ Τούρκων, Σέρβων και Βουλγάρων πολλοί μετακινήθηκαν. Έτσι και ο Ρωμύλος πήγε στην Αυλώνα μετά στην Κωνσταντινούπολη και τέλος στη Ραβενίτσα της Σερβίας στο μοναστήρι της Υπεραγίας Θεοτόκου, όπου και απεβίωσε ειρηνικά. Στον τάφο του που ευωδίαζε έγιναν πολλά θαύματα.
18/09Απολυτίκιο Αγ. Αριάδνης - 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ:
https://youtu.be/7GGThsjZlrE?list=PL5BA4C9708F834A74 ,



ΣΥΡΙΖΑ   ΝΔ   ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ   Το ποτάμι    ΚΚΕ   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ   ΠΑΣΟΚ   Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών
***   Δύο νέες δημοσκοπήσεις αλλάζουν το σκηνικό: Τελική ευθεία για τις κάλπες   ,
Πτώση για Ποτάμι και ΑΝΕΛ
Δύο νέες δημοσκοπήσεις αλλάζουν το σκηνικό: Τελική ευθεία για τις κάλπες
- Οριακό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τρίτη. Και στις δύο έρευνες, το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται να διεκδικεί την τρίτη θέση, ενώ αυξάνεται η πίεση στο Ποτάμι και τους ΑΝΕΛ. Μάλιστα οι ΝΕΛ εμφανίζονται εκτός Βουλής.
Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της Pulse για το Action24, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 0,5%.
Tα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής (στην παρένθεση, επί των εγκύρων):
-ΣΥΡΙΖΑ 27% (28%)
-ΝΔ 27,5% (28,5%)
-ΧΑ 6,5% (7%)
-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,5% (7%)
-Ποτάμι 5% (5,5%)
-ΚΚΕ 5% (5,5%)
-Λαϊκή Ενότητα 3,5% (3,5%)
-Ένωση Κεντρώων 2,5% (3%)
-ΑΝΕΛ 2% (2,5%)
Είναι η πρώτη φορά από την προκήρυξη των εκλογών που η Pulse καταγράφει προβάδισμα της ΝΔ (στην προηγούμενη έρευνα, την περασμένη Τρίτη, η διαφορά ήταν 0,5% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ).
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται του Βαγγέλη Μειμαράκη με 36% έναντι 34%.
Ο κ. Μεϊμαράκης προηγείται του κ. Τσίπρα στο ότι διασφαλίζει περισσότερο τη σταθερότητα της χώρας, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, και την ευρωπαϊκή προοπτική και το ευρώ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται στα θέματα διασφάλισης της μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων και στην διαπραγμάτευση του χρέους.
Προβάδισμα 0,8% για τη ΝΔ, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζει δημοσκόπηση της Data RC για λογαριασμό της εφημερίδας Πελοπόννησος.
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου (στην παρένθεση, επί των εγκύρων) τα κόμματα λαμβάνουν:
-ΝΔ 27,1% (32,7%)
-ΣΥΡΙΖΑ 26,3% (31,7%)
-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5,7% (6,9%)
-ΧΑ 5,5% (6,7%)
-ΚΚΕ 5,2% (6,3%)
-Ποτάμι 4,7% (5,6%)
-Λαϊκή Ενότητα 2,7% (3,2%)
-ΑΝΕΛ 2,6% (3,2%)
-Ένωση Κεντρώων 2,6% (3,1%)
Άκυρο ή λευκό δηλώνει ότι θα επιλέξει το 2,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 9,8%.
Σύμφωνα πάντως με τη δημοσκόπηση, το 58,4% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι νικητής των εκλογών θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Για τη ΝΔ το ίδιο πιστεύει το 28,1%.
Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 48,2% θετικές γνώμες και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 39,3% και ο Σταύρος Θεοδωράκης με 38,7%.
Στο ερώτημα για την καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο πρόεδρος της ΝΔ προηγείται με 40% και ακολουθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με 39,6%. Κανένας δηλώνει το 18,1%.

***  Ντέρμπι με συνεχείς ανατροπές η πρώτη θέση στις εκλογές    , Τι δείχνουν οι νεότερες δημοσκοπήσεις
Ντέρμπι με συνεχείς ανατροπές η πρώτη θέση στις εκλογές
Οριακό προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία (31,9%) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (31,6%) δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα «Παραπολιτικά».
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση 8 κόμματα θα μπουν στη Βουλή ενώ εκτός μένει το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Στη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,6%, η ΝΔ 31,9%, η Χρυσή Αυγή 6,7%, το Ποτάμι 5,9%, το ΚΚΕ 6,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%, το ΠΑΣΟΚ 5,2%, η Ένωση Κεντρώων 3,6%, η ΛΑΕ 3,4%.
Άλλη εικόνα δίνει δημοσκόπηση της e-voice για τα www.dikaiologitika.gr . Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29% έναντι 25,4% της Νέας Δημοκρατίας.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται το κόμμα της Χ.Α με ποσοστό 7,2%. Στην τέταρτη Το Ποτάμι με 5,1%, το Κ.Κ.Ε 5%, το ΠΑ.ΣΟ.Κ 5%, η ΛΑ.Ε 4,2%, και οι ΑΝΕΛ 3,1%. Η έρευνα δείχνει ότι η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 2,6%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει στο 6,6% ενώ στο 3,0% από το δείγμα της έρευνας είναι ο αριθμός αυτών που έχουν αποφασίσει αποχή.
Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 55.1% και η ΝΔ 26,1%. Η έρευνα διεξήχθη 15,16 Σεπτεμβρίου.
ΣΥΡΙΖΑ  ΝΔ  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  Το ποτάμι  ΚΚΕ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΑΣΟΚ  Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών
***  Νέα δημοσκόπηση: Πώς διαμορφώνεται το εκλογικό θρίλερ     
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα οριακό προβάδισμα 0,6% έναντι της ΝΔ
Νέα δημοσκόπηση: Πώς διαμορφώνεται το εκλογικό θρίλερ     
Στη νέα δημοσκόπηση της Κάππα Research που πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα οριακό προβάδισμα 0,6% έναντι της ΝΔ.
Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 29% των ψηφοφόρων έναντι 28,4% της ΝΔ.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,7% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,9% το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 5% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%.
Στο όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 3,2% και οι ΑΝΕΛ με 3%.
Στη δημοσκόπηση για λογαριασμό του Βήματος, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται οριακά του Βαγγέλη Μειμαράκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 36,5% έναντι 35,1%.
Το ίδιο ισχύει και ως το ποια κυβέρνηση θεωρούν καταλληλότερη για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας.
Η κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 37,4% των προτιμήσεων, έναντι 35,7% μιας κυβέρνησης με κορμό της ΝΔ.
Σημαντική διαφορά υπάρχει στην παράσταση νίκης όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται από το 55,6% ότι θα κερδίσει τις εκλογές, έναντι 30,5% της ΝΔ.
Όπως προκύπτει από τη σύγκριση των τελευταίων δημοσκοπήσεων τα δύο κόμματα ανεβάζουν όσο πλησιάζουμε στις κάλπες τα ποσοστά τους με αποτέλεσμα ο νέος αυτός δικομματισμός να θεωρείται ότι θα υπερβεί το 60%.

***    Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις: Τι δείχνουν για το γρίφο του νικητή   
Μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος θα παίξει το ποσοστό της αποχής
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις: Τι δείχνουν για το γρίφο του νικητή
-  Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αντικρουόμενα στοιχεία, καθώς οριακό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ άλλη δημοσκόπηση - που βγήκε την ίδια μέρα - έδωσε 4 μονάδες υπεροχή στο ΣΥΡΙΖΑ.
Πλέον για τους δημοσκόπους είναι ξεκάθαρο ότι ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος θα παίξει το ποσοστό της αποχής, ενώ και η μάχη για την τρίτη θέση είναι με άγνωστο αποτέλεσμα.
Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, η Ν.Δ. προηγείται με 30% (αυξάνοντας το ποσοστό της κατά 2,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση που έγινε μεταξύ 9-11 Σεπτεμβρίου και στην οποία εξασφάλιζε 27,5%). Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει 29,5% (από 28,5% στην προηγούμενη μέτρηση), ενώ στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,5% (7%) και στην τέταρτη το ΚΚΕ με 5,5 (6%). Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5% (5,5%) και το Ποτάμι επίσης με 5% (5%). Την είσοδό της στη Βουλή εξασφαλίζει και η Ενωση Κεντρώων με 4% (4,5%), στο όριο κινείται η Λαϊκή Ενότητα με 3% (3%), ενώ φαίνεται να μένουν εκτός Βουλής οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 2,5% (2%).
Καθοριστική παράμετρο αποτελεί η αποχή, όπου το 28,5% όσων δηλώνουν ότι θα απόσχουν είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, το 8% είχε ψηφίσει Ν.Δ., το 3,5% ΑΝΕΛ, το 3% Ποτάμι, το 1,5% Χ.Α., ίδιο ποσοστό είχε ψηφίσει ΚΚΕ και το 1% ΠΑΣΟΚ.
Βέβαια υπάρχουν μετατοπίσεις ψηφοφόρων, όμως φαίνεται ότι όσο μεγαλύτερη είναι η αποχή, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει η ΝΔ να βρεθεί μπροστά, καθώς όσοι δεν λένε ότι δεν θα πάνε στην κάλπη είχαν ψηφίσει τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές του Ιανουαρίου.
Υπάρχουν τρεις περιφέρειες που σύμφωνα με τα επιτελεία ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας θα κρίνουν τον νικητή.
Οι περιφέρεια Αττικής με τη μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων, Θεσσαλίας με τη μεγάλη δεξαμενή των αγροτών, αλλά και η περιφέρεια Κρήτης που στις εκλογές του Ιανουαρίου έπαιξε σημαντικό ρόλο στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγουν την Κρήτη για να κατέλθουν υποψήφιοι και οι δύο αρχηγοί των κομμάτων, λένε οι δημοσκόποι, ενώ τονίζουν ότι πολλά θα κριθούν και από τα μέτρα για τους αγρότες. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με καταγωγή από το Ηράκλειο κατεβαίνει στην Κρήτη, ενώ και ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το Ηράκλειο.
Επίσης δεν είναι τυχαίο επισημαίνουν ότι ο Α. Τσίπρας θα είναι υποψήφιος στη Θεσσαλία, ενώ ο Βαγγέλης Μειμαράκης στη Β' της Αθήνας.
Στη Θεσσαλία οι εκλογές του Ιανουρίου έδωσαν μεγάλη διαφορά στο ΣΥΡΙΖΑ, όμως οι παρεμβάσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη φορολογία των αγροτών δείχνουν ότι κερδίζει τη μάχη. Σύμφωνα με το Έθνος οι δημοσκόποι βλέπουν υπεροχή της ΝΔ από 4 έως 8 μονάδες της ΝΔ στη Θεσσαλία.
Σκληρή είναι η μάχη της Β' Αθήνας και σε όλο το λεκανοπέδιο όπου ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθέτησε πρώην υπουργούς.
Στην Κρήτη ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει μεγάλη διαφορά απο τη ΝΔ, ακόμη και 29 μονάδων, ωστόσο σε αυτές τις εκλογές τα δεδομένα έχουν αλλάξει και η συσπείρωση της ΝΔ ανεβαίνει.

***    Reuters: Ο Τσίπρας έκανε τη μεγαλύτερη κωλοτούμπα στη σύγχρονη ιστορία
"Πολιτικό σχοινοβάτη" χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάλυσή του το πρακτορείο
Reuters: Ο Τσίπρας έκανε τη μεγαλύτερη κωλοτούμπα στη σύγχρονη ιστορία
“Ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη τον Ιανουάριο με ακροαριστερή πλατφόρμα, υποσχόμενος στους Έλληνες το τέλος στην πενταετή οικονομική δοκιμασία. Αλλά ως πρωθυπουργός, ο Τσίπρας κατέληξε να κάνει τη μεγαλύτερη πολιτική στροφή 180 μοιρών της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας, συμφωνώντας σε περισσότερες περικοπές δαπανών, αυξήσεις φόρων και ιδιωτικοποιήσεις”, αναφέρει σε ανάλυσή του για τις εκλογές της Κυριακής το πρακτορείο Reuters, παρομοιάζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με “πολιτικό σχοινοβάτη”.
Ο “φωτογενής”, όπως τον χαρακτηρίζει το δημοσίευμα, Τσίπρας έχει μετακινηθεί στον κεντρώο χώρο για να ενισχύσει την υποστήριξή του, “διαμηνύοντας ότι θα εφαρμόσει το μνημόνιο, εισάγοντας παράλληλα μέτρα για να περιορίσει τις επιπτώσεις της λιτότητας”.
“Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πετύχει μία ισορροπία ανάμεσα στις παραδοσιακές αριστερές αξίες του και τη διαχείριση του βάρους του μνημονίου”, δηλώνει στο Reuters στέλεχος του κόμματος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω της ευαισθησίας του ζητήματος.
Όπως σχολιάζει το Reuters, η επίτευξη αυτής της ισορροπίας δεν θα είναι εύκολη αποστολή: “Οποιοσδήποτε κι αν σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα θα έχει περιορισμένες πολιτικές επιλογές, επειδή οι όροι του μνημονίου που υπεγράφη τον Αύγουστο αναγκάζει την Αθήνα να εισαγάγει μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, να επιθεωρήσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να αυξήσει φόρους”.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Νέα Δημοκρατία τονίζουν πως θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα, αν και διαφωνούν σε συγκεκριμένα ζητήματα: “Η Νέα Δημοκρατία θέλει φορολογικά κίνητρα για την προσέγγιση επενδυτών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει τους φόρους ως εργαλείο για να αναδιανείμει τον πλούτο”.
Κατά το Reuters, ο Αλέξης Τσίπρας, προσπαθώντας να φέρει ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόρους που για την ώρα δηλώνουν αναποφάσιστοι, έχει επιστρέψει στην αριστερίστικη ρητορική που εκτόξευσε τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και οδήγησε στην εκλογική νίκη του Ιανουαρίου.
“Ο Τσίπρας έχει δεσμευθεί να αναζητήσει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, που πολλοί στην Ευρώπη συμφωνούν ότι είναι απαραίτητη, αλλά η Γερμανία αντιστέκεται σθεναρά. Ο Τσίπρας επίσης λέει ότι θα διαπραγματευτεί αυτό που το κόμμα του χαρακτηρίζει “γκρίζα ζώνη” των μεταρρυθμίσεων σε εργασιακά και συνταξιοδοτικό, ώστε να περιορίσει τις οικονομικές επιπτώσεις για τους Έλληνες”, σημειώνεται στο άρθρο, που καταλήγει: “Ματωμένος, αλλά αλύγιστος, επιμένει: Προχωράμε μπροστά”.

***   "Κλείνει" την πόρτα στους πρώην συντρόφους του ο Τσίπρας  
"Εγώ κακία δεν κρατάω σε κανέναν, από εκεί και πέρα όμως νομίζω ότι τα πράγματα είναι καθαρά", υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

-  Την πεποίθησή του ότι σε αυτές τις εκλογές είναι ανάγκη “να ξεμπερδέψουμε με όλο αυτό το σύστημα που κρατάει όμηρο την πολιτική ζωή του τόπου” εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό sbc, αναφερόμενος στην πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει απέναντι στα ΜΜΕ και στη διαπλοκή.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με κριτική που δέχεται από ΜΜΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι “δεν ασχολούμαι με τα συγκροτήματα της παραδημοσιογραφίας που έχουν οργιάσει το τελευταίο διάστημα, με φοβούνται προφανώς, κάτι ξέρουν. Ασχολούμαι με τα μεγάλα προβλήματα που έχει ανάγκη ο τόπος”.
Σε ερώτηση για το αν η πόρτα είναι ανοιχτή για όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι είναι αρνητικός. Ειδικότερα είπε ότι ο καθένας έχει διαλέξει τον δρόμο του, και όταν κανείς διαλέγει τον δρόμο του, οι δρόμοι είναι σε διαφορετική κατεύθυνση. Εγώ, πρόσθεσε, κακία δεν κρατάω σε κανέναν, από εκεί και πέρα όμως νομίζω ότι τα πράγματα είναι καθαρά, και υπογράμμισε: “Όταν κάποιος επιλέγει σε μια κρίσιμη στιγμή την ιδεολογική καθαρότητα και να μην λερώσει τα χέρια του και να κάθεται στη γωνιά και να λέει 'τα δύσκολα έρχονται, εγώ σας προειδοποίησα', τότε επιλέγει μία θέση και στάση που για μένα, δεν είναι θέση και στάση της αριστεράς, που είναι χρήσιμη για τον τόπο. Της αριστεράς του 21ου αιώνα. Η αριστερά για να είναι χρήσιμη για τον τόπο, πρέπει να μην φοβάται να βάλει τα στήθη μπροστά και τα χέρια στη λάσπη. Γιατί αν δε βάλουμε εμείς τα χέρια στη λάσπη, ποιος θα τα βάλει; Ποιος θα στηρίξει τον πιο αδύναμο;”.
Ερωτηθείς αν νιώθει ότι έχει δεχθεί χτυπήματα κάτω από τη μέση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι τα χτυπήματα υπάρχουν σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά τώρα ένα σύστημα “δίνει τα ρέστα του”, διότι καταλαβαίνει ότι εδώ μιλάμε για την επόμενη τετραετία πια.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι την προηγούμενη φορά το σύστημα δεν είχε καμία προσδοκία να ανατρέψει την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και απλά είχε φτιάξει το σχέδιο της παρένθεσης. Ήξεραν, υποστήριξε, ότι μας περιμένουν κάποιοι στο εξωτερικό, στη γωνία. Τώρα που αυτό το έχουμε σταθεροποιήσει, βλέπουν και φοβούνται ότι η επόμενη τετραετία θα είναι η μεγάλη ευκαιρία που θα έχει ο τόπος για μεγάλες τομές και αλλαγές. Κι αν γίνουν τομές κανονικές και εφαρμογή στο νόμο, ξέρουν ότι δεν θα έχουν θέση στην πολιτική και στην οικονομική ζωή.
Σε ερώτηση σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι όλες οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών είναι θετικές και πρόσθεσε ότι η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου, οι καταθέσεις είναι εγγυημένες, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα αν όχι το 2016, το 2017 θα μπορεί να βγει στις αγορές και να βγει από την κρίση. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι θα διασφαλίσει ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον και ότι θα εργαστεί για τις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.

***  Η επόμενη μέρα των εκλογών: Τα τέσσερα σενάρια   
Οι πιθανές συνεργασίες, αλλά και ο κίνδυνος των επαναληπτικών εκλογών
Η επόμενη μέρα των εκλογών: Τα τέσσερα σενάρια
Τα τέσσερα σενάρια για την επόμενη μέρα των εκλογών και τις πιθανές συνεργασίες που μπορεί να προκύψουν από αυτές εξετάζει το πρακτορείο Reuters σε ανάλυσή του, με το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών να μην αποκλείεται.
Σενάριο πρώτο: Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
Μία τέτοια συμμαχία, σύμφωνα με το Reuters, θα εξασφάλιζε μία ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και πιθανότατα θα ικανοποιούσε τους δανειστές, όμως η “συγκατοίκηση” αυτή θεωρείται πολύ δύσκολη, με δεδομένες τις σημαντικές διαφορές που χωρίζουν τα δύο κόμματα, όπως οι διαφορετικές προσεγγίσεις σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, το προσφυγικό και άλλα θέματα. Έτσι, ακόμα κι αν μία τέτοια συνεργασία γινόταν πράξη, εκτιμάται ότι θα παρουσιάζονταν προβλήματα και καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ενώ ένας επιπλέον κίνδυνος είναι ότι σε μία τέτοια περίπτωση είναι πιθανό το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναλάβει, ως τρίτο κόμμα, η Χρυσή Αυγή.
Σενάριο δεύτερο: Συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ ή της Νέας Δημοκρατίας με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ
Η συνεργασία του πρώτου κόμματος, όποιο κι αν είναι αυτό, με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ θεωρείται πιθανή στο πλαίσιο μίας ευρύτερης κυβέρνησης συνεργασίας, με δεδομένο ότι ο πήχυς της αυτοδυναμίας βρίσκεται περίπου στο 38%, ποσοστό που δύσκολα θα αποσπάσει κάποιο κόμμα. Όπως σημειώνει πάντως το Reuters, μετά τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε προηγούμενες εύθραυστες κυβερνήσεις συνεργασίας και την κατάρρευση των εκλογικών ποσοστών του, είναι πιθανό η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να μη θέσει σε κίνδυνο την ήδη χαμηλή δημοτικότητα του κόμματος.
Σενάριο τρίτο: Εκ νέου συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει την προθυμία του να συνεργαστεί και πάλι με τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι με τη σειρά τους απορρίπτουν μία ενδεχόμενη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ από την πλευρά τους το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να συνυπάρξουν σε μία κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ – επομένως δε θεωρείται εφικτή μία κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας με τη συμμετοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ωστόσο, παραμένει αμφίβολο αν το κόμμα του Πάνου Καμμένου θα μπει στη Βουλή, με τις δημοσκοπήσεις να το εμφανίζουν οριακά στο 3%.
Σενάριο τέταρτο: Επαναληπτικές εκλογές
“Κανείς δεν τις θέλει. Σίγουρα οι ψηφοφόροι έχουν κουραστεί”, σημειώνει το Reuters, υπενθυμίζοντας πως οι εκλογές της Κυριακής θα είναι η τρίτη εκλογική διαδικασία σε λιγότερο από έναν χρόνο στην Ελλάδα, μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου και το δημοψήφισμα του Ιουλίου.
Όπως επισημαίνεται στην ανάλυση, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη υπαινιχθεί ότι θα επιρρίψει τις ευθύνες για μία ενδεχόμενη νέα προσφυγή στις κάλπες στο Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, αν “απαιτήσουν” να συνυπάρξουν στην επόμενη κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.

***  Αυτή η στάνη, μόνο Μνημόνια βγάζει!

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να σώσει τα προσχήματα και τα απομεινάρια της "επαναστατικότητας" του γλυκού νερού που διαθέτει.
Τα  ψέματα είναι γνωστά και ατέλειωτα για τον ΣΥΡΙΖΑ  και  τον ΑΛΕΞΑΚΗ  μας  !   Θαυμάστε τον !!!!!!                                                                                                        Ένα μεγάλο κομμάτι του δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, για να παραμείνουν και κάποιοι "σανοπώλες'.                                                                                                                  Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ πέρα από τους καιροσκόπους, τους παρτάκηδες και τα κομάντο των Ερυθρών Χμερ που απαλλοτριώνουν τα ΑΤΜ στα χειμερινά ανάκτορα, υπάρχουν και οι ιδεολόγοι, που πρέπει να βρουν μια διέξοδο στο δράμα τους. Και το κόμμα που όλα τα φροντίζει, θα τους τη δώσει.
Από τη στιγμή που υπάρχουν οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» της Αντιπολίτευσης, να ψηφίσουν ότι κινείται σε Μνημονιακό μέτρο, η αριστερή πλατφόρμα, η Αίγινα και οι ΑνΕλ ξηγιούνται μονά-ζυγά, μονόζυγα.                Ο Καμένος θα στηρίζει την Κυβέρνηση, αλλά δεν θα ψηφίζει τα δύσκολα. Υπάρχουν οι μπαρουτοκαπνισμένοι βουλευτές των «μνημονιακών κομμάτων» για τις «βαριές» ψηφοφορίες. Τα ψηφίζουν αδιάβαστα, κατεπείγοντα, στα ελληνικά, στα αγγλικά, στα σουαχίλι, δεν τους σκιάζει φοβέρα καμιά.                                                                        Μια Αντιπολίτευση που –κακά τα ψέματα- προσπαθεί να κρύψει την ένδεια σε ανθρώπους και επιχειρήματα, κάτω από το παχύ χαλί του «πατριωτικού καθήκοντος». Μια Αντιπολίτευση, με αιχμή του δόρατος όσους ψήφισαν το Πρώτο Μνημόνιο επί ΓΑΠ!                                                                                                                                Αντί να ξεσκεπάσει το πώς και γιατί φθάσαμε στη χειρότερη δυνατή συμφωνία.            Να μιλήσει για τις παλινωδίες της Κυβέρνησης, τα φανερά πλέον σχέδια για Grexit, για εθνικό νόμισμα και αρπαγή δις από την Τράπεζα της Ελλάδος, χτυπά αυτούς που φεύγουν από την Κυβέρνηση και όχι τον βασικό υπεύθυνο, τον Πρωθυπουργό.           Αντί να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ προ των ιστορικών ευθυνών του, να τον στριμώξει με κάθε πρόσφορο κοινοβουλευτικά τρόπο, θα του δώσει «συγχωροχάρτι», ψηφίζοντας μια συμφωνία, που δεν την πιστεύει ούτε ο Πρωθυπουργός!         Η εικόνα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τόσο ως προς τη συμπολίτευση, όσο και προς την αντιπολίτευση είναι τόσο αποκαρδιωτική, τόσο αδιέξοδη, που η χώρα αναπόφευκτα θα βρίσκεται τρία χρόνια επιπλέον (τουλάχιστον) υπό καθεστώς διεθνούς οικονομικού ελέγχου!      Αυτή η στάνη, μόνο Μνημόνια βγάζει!       Μικρός Οδυσσέας
 
***  Βόμβα! Όλα τα ονόματα της λίστας Φαλτσιανί
usb
-   Οι φιλοτομαριστές πρόκειται να πάρουν φωτιά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται από στιγμή σε στιγμή, να δοθούν στο διαδίκτυο τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με τα ονόματα που κατέθεσε ο Φαλτσιανί στους Εισαγγελείς.
Η λίστα θα περιέχει, εκτός από τα 2.062 ονόματα και τις σχέσης που έχουν μεταξύ τους, χιλιάδες πελάτες HSBC που είναι άμεσα εμπλεκόμενοι με τα ονόματα της λίστας.
 
***  Ποιος αριστερός αρχηγός κόμματος φοράει rolex;... (ΕΙΚΟΝΑ)
erotimatiko
-  Από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ο μόνος που δεν θα περιμένατε να φοράει rolex των 5.000 ευρώ, θα ήταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Κι όμως ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, όπως φαίνεται διαθέτει ένα τέτοιο πανάκριβο ρολόι. Παρότι ιδεολογικά υπερασπίζεται τα πιο φτωχά στρώματα, ο ίδιος φαίνεται πως έχει αρκετά χρήματα που του περισσεύουν για ένα τέτοιο ρολόι.
kou
Πηγή εικόνας:@ makisgoum

***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Ρωσικό πλοίο γεμάτο όπλα περνά από Αιγαίο
boat
-  Το ρωσικό αποβατικό πλοίο «Αλέξανδρος Οστρόφσκυ» το οποίο είναι γεμάτο με πολεμικά εφόδια, πέρασε χθες το βράδυ τον Βόσπορο, και τώρα πλέει στο Αιγαίο Πέλαγος βάζοντας προορισμό το συριακό λιμάνι Ταρτούς.
Αυτά φαίνεται να ισχύουν βάσει των τουρκικών ΜΜΕ και συγκεκριμένα σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων rusplt.ru. Η πλευρά της Τουρκίας επισημαίνει ότι είναι το πέμπτο κατά σειρά ρωσικό πλοίο που καταπλέει στην Συρία μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων.
Όπως λέγεται το πλοίο μεταφέρει έως και 450 τόνους φορτίου και μπορεί να αποθηκεύσει έως και 25 τεθωρακισμένα οχήματα.
Η Ουάσιγκτον τόνισε πως αυτή η συσπείρωση ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, φανερώνει ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να μετατρέψει την στρατηγικής σημασίας στρατιωτική βάση, σε κέντρο για παροχή βοήθειας στον αγώνα ενάντια των ισλαμιστών μαχητών.
Η Ταρτούς είναι κομβικό σημείο που τροφοδοτεί των πολεμικών πλοίων του ρωσικού ναυτικού στη Μεσόγειο, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων «Interfax».
Στις 13 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε λοτι η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Μόσχας και της Δαμασκού έχει ως απώτερο σκοπό να ανοίξει το δρόμο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, και αυτό θα συνεχιστεί.

***  Έκτακτο: Η Κίνα μας γυρίζει την πλάτη
cosco
-    Πρόσφατες πληροφορίες κάνουν λόγο για νέα επιχειρηματική κίνηση της Cosco στην Μεσόγειο, αυτή την φορά στη γειτονική Τουρκία.
Πιο αναλυτικά η θυγατρική της κινεζικής εταιρίας, Cosco Pacific, αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να κινηθεί πιο επιθετικά στα νερά τη μεσογείου αγοράζοντας τον ιδιωτικό λιμένα, Kumport Terminal, στην Τουρκία, σε συνεργασία με τις China Merchant Holding International και CIC Capital.
Με βάση τα ξένα δημοσιεύματα η συμφωνία είναι πλέον επίσημη, με Cosco, China Merchant Holding International και CIC Capital, να κατέχουν το 40%, 40% και 20% αντίστοιχα της κοινοπρακτικής εταιρείας Consortium SPV.
Αξίζει να αναφερθεί πως το αναφερόμενο λιμάνι αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο, όσον αφορά την μεταφορά κοντέινερ στην Τουρκία, με δυνατότητα επέκτασης.

***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Απόσυρση επικίνδυνου γνωστού τυριού φέτα...
feta
-    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ε.Φ.Ε.Τ, έπειτα από καταγγελία διαπιστώθηκε μούχλα σε φέτα. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, το προϊόν είναι το «ΓΑΛΠΟ τυρί Φέτα ΠΟΠ». Η επιχείρηση που το διανέμει είναι η ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. Έτσι ο Ε.Φ.Ε.Τ, απαίτησε την απόσυρση της παρτίδας και την συνέχιση των ελέγχων. Επίσης ζητάει από τους καταναλωτές που έχουν το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώνουν.

***  Ο Μεϊμαράκης τα «χώνει» στην «κυρά-Τασία»
meimarakis
-  Αναλυτική αναφορά στο θέμα της μετανάστευσης έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην ομιλία του στην Ομόνοια. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποκάλεσε την πρώην υπουργό "κυρά Τασία", και έκανε λόγο για μετανάστευση, αλλά και λαθρομετανάστευση, η οποία μαστίζει, όπως είπε, τις γειτονιές της Αθήνας.
Η αναφορά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ξεσήκωσε τον κόσμο που βρισκόταν εκεί συγκεντρωμένος, καθώς έγινε σε ένα σημείο, άλλοτε στολίδι για την Αθήνα και τώρα πια πλήρως υποβαθμισμένο.
Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να τελειώσουν.

***   Βολές κατά Τσίπρα και ΝΔ από Γερουλάνο και Τσούκαλη στην προεκλογική εκδήλωση στην Καλαμάτα         
     
Έντονη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον ως την επιτομή της ανευθυνότητας και της ανικανότητας, παρουσιάζοντάς τον ως χειρουργό που δεν έχει εμπειρία και σκοτώνει 100 άτομα έως ότου μάθει και ξαφνικά ζητά να τον εμπιστευτούν οι ασθενείς, λέγοντας ότι απέκτησε εμπειρία, άσκησε χθες από την Καλαμάτα ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Νικ. Τσούκαλης, κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ψηφοδελτίου.
Νωρίτερα, ο υποψήφιος βουλευτής της Α΄Αθηνών Παύλος Γερουλάνος, είχε ασκήσει και αυτός δριμεία κριτική τόσο σον κ. Τσίπρα, όσο και στη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως «είπαν και οι δύο ψέματα στο λαό, έχασαν χρόνο και χρήμα σε μια υποτιθέμενη διαπραγμάτευση που οδήγησε στο πουθενά».
Γεμάτο αμφιθέατρο
Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο γεμάτο αμφιθέατρο του Πνευματικού κέντρου Καλαμάτας, ξεκίνησε με χαιρετισμό του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Ι. Χριστόπουλου, ο οποίος, ανάμεσα σε άλλα, καλωσόρισε τους Στ. Μπένο, Ι. Γιαννακόπουλο, καθώς και τον πρώην δήμαρχο Γ. Κουτσούλη, μεταφέροντας και τους χαιρετισμούς των Π. Καστιλιέρη και Δημ. Κουσελά. Σημείωσε πως απαιτείται η ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης και έδωσε το λόγο στον Παύλο Γερουλάνο.
Από την πλευρά του ο τέως υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ είναι από τις λίγες πολιτικές δυνάμεις που αυξάνουν τη δύναμή τους και επιστρέφουν οι ψηφοφόροι του, εφιστώντας ταυτόχρονα την προσοχή πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός αλλά δουλειά.
Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε πως η ανάπτυξη στην Ελλάδα εξαρτάται από το κράτος, τις τράπεζες, τη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ, παρατήρησε πως όλοι σχεδόν οι υπουργοί Οικονομικών απευθύνονται στους επενδυτές του εξωτερικού ζητώντας τους να τους περιγράψουν αυτοί τις ιδανικές συνθήκες για επενδύσεις, ενώ υπογράμμισε πως για να έρθει ανάπτυξη, θα πρέπει η Ελλάδα να γίνει πιο καλή για τους Έλληνες. Σε άλλο σημείο ανέφερε πως χωράει μεγάλη συζήτηση για τις συνεργασίες, καθώς το ΠΑΣΟΚ διαθέτει και προτάσεις, και πείρα και ικανότητα διοίκησης, προεξόφλησε ότι η επόμενη διακυβέρνηση της χώρας θα είναι του ΠΑΣΟΚ (όχι οι εκλογές της Κυριακής) και κατέληξε λέγοντας πως δέχεται τις απόψεις για την τρίτη θέση, αλλά θα πρέπει να αφορούν μόνο τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, καλώντας όλους στη μάχη ώστε να γίνει ο πρώτος πόλος.
Από την πλευρά του ο Νικ. Τσούκαλης αναφέρθηκε στην καθυστέρηση της συνεργασίας μεταξύ της Ανανεωτικής Αριστεράς και Σοσιαλδημοκρατίας, λέγοντας πως «καθυστέρησε, αλλά ήρθε η ώρα της. Ανάμεσα σε άλλα, μίλησε για την προσπάθεια ανατροπής της πολιτικής που ακολουθήθηκε ευρωπαϊκά από την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία να αποτινάξει το νεοφιλελευθερισμό.
«Πρέπει να πούμε στους Έλληνες ότι υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές», τόνισε σε άλλο σημείο, ενώ, δήλωσε πως «υπάρχει η εκτίμηση ότι η Αριστερά είναι μία από τα ίδια. Όμως η Αριστερά δεν είναι αυτό που βλέπετε, αλλά κάτι άλλο. Εμείς επιδιώκουμε να υπερβούμε όλες τις παθογένειες από το παρελθόν. Πρέπει να δούμε τη χώρα στο μέλλον με άλλο μάτι» και ζήτησε από τους νέους να ξεφύγουν από τις παλιές απόψεις.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας 

***  Ικανοποιητικό το ενδιαφέρον ελαιοτριβέων για ΠΟΠ τη φετινή ελαιοκομική περίοδο         
     
Ικανοποιητική θεωρείται μέχρι αυτή τη στιγμή η ανταπόκριση των ελαιοτριβέων, αλλά και το ενδιαφέρον που δείχνουν ελαιοπαραγωγοί της Μεσσηνίας, ώστε από φέτος κιόλας να προχωρήσουν στην παραγωγή ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτας.
Στις 3 Σεπτεμβρίου εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η τροποποίηση για το ΠΟΠ Καλαμάτα και είναι σε ισχύ πλέον η επέκταση της οριοθετημένης γεωγραφικής ζώνης του σε όλη τη Μεσσηνία, καθώς και η τροποποίηση προς το αυστηρότερο των ποιοτικών χαρακτηριστικών για το παραγόμενο ελαιόλαδο.

Ενδιαφέρον
Σύμφωνα με την εικόνα που έχει η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας, ήδη έχουν κινηθεί ελαιοτριβείς για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, καθώς πρέπει να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις προϋποθέσεις του κανονισμού.
Οι ελαιοτριβείς και οι τυποποιητές θα πρέπει να πιστοποιηθούν, προκειμένου να ενταχθούν στην αλυσίδα παραγωγής ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα.
Παράλληλα, αμέσως μετά τις εκλογές της Κυριακής θα συνεχισθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι ενημερωτικές συναντήσεις με παραγωγούς, ελαιοτριβείς και τυποποιητές σε όλη τη Μεσσηνία για έγκυρη ενημέρωσή τους όσον αφορά στις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούν, αλλά και για να λυθούν απορίες που πιθανόν έχουν, καθώς η νέα ελαιοκομική περίοδος είναι προ των πυλών.
Καθώς από την πρώτη περίοδο εφαρμογής δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί καθολική παραγωγή ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα, κύριο μέλημα είναι η ουσιαστική παραγωγή ελαιολάδου ΠΟΠ από όσους το επιχειρήσουν και η επιτυχής ολοκλήρωση μιας μεγάλης εκστρατείας ενημέρωσης για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, από παραγωγούς, ελαιοτριβείς, τυποποιητές έως και εμπόρους, ώστε να επιτευχθεί η σταδιακή ένταξη όλης της παραγωγής της Μεσσηνίας στο ΠΟΠ και να καταστεί ποιοτικό και ανταγωνιστικό το προϊόν.
Επιτροπή Διαβούλευσης
Παράλληλα, είναι κοινά αποδεκτό ότι ο Κανονισμός αυτή τη στιγμή περιέχει και λάθη και ελλείψεις, αλλά φέτος οι τροποποιήσεις πρέπει να εφαρμοστούν όπως ακριβώς περιγράφονται στη σχετική ευρωπαϊκή έγκριση και να μη χαθεί χρόνος.
Μαζί με τις ενημερωτικές συναντήσεις στόχος της Περιφερειακής Ενότητας είναι μετά τις εκλογές να συσταθεί Επιτροπή Διαβούλευσης για όλα τα θέματα ελαιολάδου και ελιάς, στην οποία θα συμμετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι απ' όλη τη διαδικασία παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων (παραγωγοί, ελαιοτριβείς, τυποποίηση κ.λπ.).
Από τα μεγάλα, επίσης, στοιχήματα των επόμενων ελαιοκομικών περιόδων είναι η τυποποίηση του προϊόντος. Η παραγωγή στη Μεσσηνία κυμαίνεται από 40.000 έως 60.000 τόνους ελαιολάδου το χρόνο, με μέσο όρο τους 50.000 τόνους, αλλά τυποποιούνται λιγότερο από 4.000 τόνοι, συμβατικού και ΠΟΠ μαζί. Δηλαδή, άνω του 90% της ποσότητας του μεσσηνιακού «χρυσαφιού» διακινείται χύμα.  της Βίκυς Βετουλάκη 
 
*** Δόθηκαν χθες οι εκλογικοί σάκοι στους Δήμους (φωτογραφίες) 

 
 
Παραδόθηκαν χθες από το Τμήμα Εκλογών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, όλοι οι εκλογικοί σάκοι στους Δήμους του Νομού Μεσσηνίας και ήδη ξεκίνησε η προετοιμασία των εκλογικών τμημάτων. Μέχρι χθες το πρωί απουσίαζε το ψηφοδέλτιο από ένα κόμμα, το οποίο τελικά παραδόθηκε λίγο μετά τις 10.00. Μέχρι αργά το μεσημέρι οι σάκοι είχαν φτιαχτεί από τα εκλογικά συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας και παραδόθηκαν στους Δήμους. Οι τελευταίοι με φορτηγά παρέλαβαν τους σάκους από το Διοικητήριο. Αύριο όλη την ημέρα θα παραμείνουν ανοικτές οι υπηρεσίες που σχετίζονται με την εκλογική διαδικασία και τους ψηφοφόρους και στο Δήμο Καλαμάτας, καθώς και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.Δηλώσεις Αλειφέρη «Όλα έτοιμα, χωρίς ελλείψεις και παραλείψεις, θα είναι την προσεχή Κυριακή, ώστε κάθε Μεσσήνιος και κάθε Μεσσήνια να ασκήσουν απρόσκοπτα το εκλογικό τους δικαίωμα εκεί όπου ανήκουν», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, που είναι επιφορτισμένη με την ευθύνη της αποστολής εκλογικού υλικού και κάθε άλλου χρήσιμου για την εκλογική διαδικασία αντικειμένου σε 465 εκλογικά τμήματα σε ολόκληρη τη Μεσσηνία και σ’ ένα επιπλέον εκλογικό τμήμα, αυτό των ετεροδημοτών, που θα λειτουργήσει στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας. «Ό,τι απαιτείται για την εκλογική διαδικασία έχει ήδη σταλεί στους Δήμους της Μεσσηνίας, εν όψει των γενικών βουλευτικών εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου, και το μόνο που μένει είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας διαπίστευσης των εκπροσώπων των ΜΜΕ, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως αύριο (σ.σ. σήμερα) στις 10.00 το πρωί, προκειμένου να διευκολυνθούν στην είσοδο, παραμονή και εργασία τους στο Κέντρο Τύπου και Εκλογών», συμπλήρωσε η κα Αλειφέρη. Της Βίκυς Βετουλάκη  

***   Συγκέντρωση τιμής σήμερα στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το λαό και τη νεολαία της Καλαμάτας να συμμετάσχει μαζικά στη συγκέντρωση τιμής στη μνήμη του Παύλου Φύσσα που διοργανώνει η Αντιφασιστική Κίνηση σήμερα Παρασκευή 18/9, στις 7.00 το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου. «Δυο χρόνια μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα εργάτη και καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η ναζιστική συμμορία ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού για να μπορεί να συνεχίζει με κοινοβουλευτική κάλυψη το δολοφονικό της έργο ενάντια στο λαό και υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την απογοήτευση του λαού από την προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ και τη μνημονιακή του μετάλλαξη, παρουσιάζοντας τον εαυτό της σαν "αντισυστημική" επιλογή. Ο λαός, όμως, δεν ξεχνά το βρώμικο ρόλο που έχει παίξει. Ότι προσπάθησε να κατευθύνει τη λαϊκή οργή ενάντια στους αδύναμους (μετανάστες, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες), αφήνοντας στο απυρόβλητο τους υπεύθυνους για την κρίση, ότι εξαπέλυσε το δολοφονικό της μένος στον αγωνιζόμενο λαό και την εργατική τάξη, ότι εξυπηρέτησε στη Βουλή τα συμφέροντα των εφοπλιστών, ότι στηρίζεται ανοιχτά από κομμάτια του ντόπιου κεφαλαίου και του πολιτικού συστήματος (Μπαλτάκος κ.α.), ότι ακόμη και τώρα δηλώνει όρκους πίστης στο ευρώ και την Ε.Ε. Σήμερα είναι η ώρα να υψώσουμε τοίχο στο φασισμό που επιχειρεί να ξανασηκώσει κεφάλι στην κοινωνία, να ξαναβγεί το αντιφασιστικό κίνημα στο προσκήνιο, να κάνουμε την οργή δύναμη αγώνα που θα ανατρέψει τα μνημόνια και θα πάει το περήφανο Όχι του λαού μέχρι το τέλος!». - 

***  Παρεμβάσεις βελτίωσης και συντήρησης οδών στην Καλαμάτα

Συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας πραγματοποίησε παρεμβάσεις στη γέφυρα της οδού Λυκούργου, κατασκευάζοντας ράμπες για ΑμεΑ, μητέρες με παιδιά και συνανθρώπους μας με περιορισμούς στην κινητικότητα. Επίσης, διενήργησε επισκευή στα πεζοδρόμια της γέφυρας, που περιέλαβε – μεταξύ άλλων - επούλωση λάκκων. Ακόμη, στη συμβολή της Ευσταθίου Καρέλια με την Αθηνών, στην Αγία Τριάδα, έγινε αποκατάσταση κρασπέδων, επανατοποθέτηση κυβολίθων και άλλες παρεμβάσεις. Τέλος, στο πλαίσιο εργολαβίας του Δήμου Καλαμάτας, χθες πραγματοποιήθηκε ασφαλτόστρωση στο ΕΠΑΛ, στο προαύλιο και τους δρομίσκους του. - 

***  Μπήκαν σε σπίτι και λήστεψαν ηλικιωμένους και την κόρη τους

Με την απειλή ενός κατσαβιδιού και ενός χαρτοκόπτη λήστεψαν άγνωστοι μια οικογένεια μέσα στο σπίτι της στο Νιοχώρι του Δήμου Μεσσήνης. Οι δύο δράστες, έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, μπήκαν στο σπίτι από ανασφάλιστο παράθυρο περίπου στις 4.30 τα ξημερώματα. Στο σπίτι κοιμούνταν ένας 84χρονος άντρας, η 78χρονη σύζυγός του και η 59χρονη κόρη τους. Με την απειλή των αιχμηρών αντικειμένων τούς κλείδωσαν στο μπάνιο και έψαξαν όλο το σπίτι. Πήραν 500 ευρώ και ένα χρυσό σταυρό με αλυσίδα και τράπηκαν σε φυγή. Οι τρεις ένοικοι κατάφεραν να βγουν από το μπάνιο και να ειδοποιήσουν την Αστυνομία. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης. -

*** Παρέμβαση Μάκαρη για εκτίναξη κόστους του διεθνούς φεστιβάλ χορωδιών          
     
Με αφορμή χθεσινό μας σχόλιο για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών και τη στάση της μείζονος αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της παράταξης, Μανώλης Μάκαρης, μας υπενθύμισε σχετική παρέμβασή του σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου κατέθεσε τα εξής:
«Η διοργάνωση Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών στην Καλαμάτα είναι ένα θετικό γεγονός για την πόλη μας. Όμως, η διαχείρισή του από τη Δημοτική Αρχή, αλλά και η εκτίναξη του κόστους του, δημιουργούν αρκετά εύλογα ερωτήματα, τα οποία μάλιστα έμειναν και αναπάντητα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα:
1. Στο αρχικό συμβόλαιο που είχε υπογράψει η διοργανώτρια γερμανική εταιρεία Interkultur με το Δήμο Καλαμάτας είχε οριστεί (σύμφωνα με την απόφαση 292/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας) ένα κόστος συμμετοχής 55.000 ευρώ, τα οποία και πλήρωσε προκαταβολικά ο Δήμος Καλαμάτας στη συγκεκριμένη εταιρεία.
Αντίθετα, στο ίδιο συμβόλαιο δεν υπήρχε ξεκάθαρη αναφορά στα υπόλοιπα κόστη, τα οποία ήταν και περισσότερα και θα ανέλθουν, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, στο επιπλέον ποσό των 124.000 ευρώ. Δηλαδή, ένα συνολικό κόστος 179.000 ευρώ για το συγκεκριμένο φεστιβάλ. Για το συγκεκριμένο, λοιπόν, κόστος έπρεπε η Δημοτική Αρχή να είχε εγκαίρως ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι δύο μήνες πριν από το φεστιβάλ.
2. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ γίνεται υπό τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας Interkultur. Αυτός, λοιπόν, ο ασφυκτικός έλεγχος δεν αφήνει κανένα περιθώριο στο Δήμο Καλαμάτας και τη “Φάρις” να αποκτήσουν τεχνογνωσία για τη διοργάνωση αντίστοιχων φεστιβάλ στο προσεχές μέλλον.
Για αυτό και ο τίτλος 1ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καλαμάτας είναι μάλλον παραπλανητικός, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Interkultur, οι πόλεις που διοργανώνουν αντίστοιχα φεστιβάλ υπό την εποπτεία της εναλλάσσονται. Αντίθετα, άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Καρδίτσα διοργανώνει από μόνη της χωρίς τη μεσολάβηση εταιρειών κάθε χρόνο ανάλογα διεθνή χορωδιακά φεστιβάλ με μικρότερο κόστος και μεγαλύτερη διαχρονικότητα».  του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Συνελήφθη 46χρονος στη Μεσσηνία για καλλιέργεια κάνναβης          
     
Συνελήφθη, χθες (17.9.2015) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κοπανακίου, ένας (1) 46χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε, σε δασική έκταση τοπικής κοινότητας του Δήμου Οιχαλίας, καλλιεργούσε τέσσερα (4) φυτά κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε οικία του και στην αυλή αυτής, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τρία (3) φυτά κάνναβης, τμήμα φυτού κάνναβης, δύο (2) κυνηγετικά όπλα, καθώς και -20- φυσίγγια. 

***   "Θα είμαστε η θετική έκπληξη των εκλογών" λέει από την Καλαμάτα η Φώφη Γεννηματά (βίντεο & φωτογραφίες)         
      
 
Επίσκεψη "αστραπή" πραγματοποιεί αυτή την ώρα, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Η κ. Γεννηματά πραγματοποιεί βόλτα σε κεντρικά καταστήματα της πόλης ενώ συνάντησε τους υποψηφίους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καθώς και παλιά στελέχη του κινήματος. Στη συνέχεια αναμένεται να αναχωρήσει για τον Πύργο.  Σε σύντομες δηλώσεις της στα τοπικά ΜΜΕ εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι η ευχάριστη έκπληξη αυτών των εκλογών.
Video:  Δηλώσεις Φώφη Γεννηματά Καλαμάτα  ,  https://youtu.be/noAiihfItNo  .
Βίντεο  2  , Φώφη Γεννηματά στην Καλαμάτα   , https://youtu.be/x6gHNcEfBNI  ,.-
Βίντεο 3  , Φώφη Γεννηματά - Καλαμάτα , https://youtu.be/N-Gmhm8HlVE .-
 
***  Ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος νέος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας

Ο δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας, πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης - Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας, μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και συνταξιούχος καθηγητής Θεολογίας, Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, εξελέγη χθες νέος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας! Τα εννέα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε για την τριετία 2015 – 2017, με την υπ’ αριθ. πρωτ. 51552/3300 απόφαση στις 23-6-2015, που υπέγραψε ο ασκών καθήκοντα γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Π.Δ.Ε. & Ι., γενικός διευθυντής χωροταξικής και περιβαλλοντικής πολιτικής, Διονύσιος Παναγιωτόπουλος, συνήλθαν χθες, ύστερα από πρόσκληση του αντιπροέδρου, ο οποίος ορίζεται από το νόμο και είναι ο εκάστοτε προϊστάμενος της Λιμενικής Αρχής Μεσσηνίας, και εξέλεξαν τον Ζαχαρία Κανελλόπουλο στη θέση του προέδρου της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας. Σημειώνεται πως με την προαναφερθείσα απόφαση του υπαλλήλου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ασκεί χρέη γενικού γραμματέα συγκροτήθηκε η Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Ν. Μεσσηνίας, που αποτελείται από τα εξής μέλη: 1. Τον εκάστοτε προϊστάμενο της Λιμενικής Αρχής Μεσσηνίας, ως αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του. 2. Τον εκάστοτε προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Μεσσηνίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του. 3. Χάιδω Παναγιωτοπούλου του Χρήστου, δικηγόρο, αναπληρούμενη από τον Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο του Αναστασίου, δικηγόρο. 4. Ζαχαρία Κανελλόπουλο, δημοτικό σύμβουλο Τριφυλίας, αναπληρούμενο από την Πελαγία Λευτάκη, δημοτική σύμβουλο Πύλου-Νέστορος, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου. 5. Σταύρο Παπαχρήστου, αναπληρούμενο από τον Παναγιώτη Πουλημένο, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. 6. Αντώνη Καλογερόπουλο, αναπληρούμενο από τον Ιωάννη Χειλά, εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καλαμάτας. 7. Θεόδωρο Σερεμετάκη του Διονυσίου, ναυτικό πράκτορα, αναπληρούμενο από τον Ανδρέα Ζερβάκη του Γεωργίου, επίσης ναυτικό πράκτορα. 8. Αθανασία Κανελλοπούλου του Αποστόλου, απόφοιτο της Σχολής Οικονομίας Διοίκησης, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου Τριφυλίας, αναπληρούμενη από τον Ιωάννη Γούγουλα του Διονυσίου, απόφοιτο της Σχολής Οικονομίας, Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών και ειδικό συνεργάτη του δημάρχου Τριφυλίας. 9. Αναστασία Μακρή του Παναγιώτη, Π.Ε. Οικονομολόγο, προϊσταμένη Εσόδων του Δήμου Τριφυλίας, αναπληρούμενη από τη Βασιλική Μπουντουβά του Κων/νου, απόφοιτο της Σχολής Οικονομίας Διοίκησης, Τμήμα μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από την ανάγνωση των ονομάτων, όλα τα μέλη που θεωρούνται αντιπρόσωποι της Διοίκησης και δεν είναι εκπρόσωποι θεσμικών κρατικών ή συλλογικών Οργάνων, είναι από το Δήμο Τριφυλίας, και πιθανότατα ορίστηκαν μετά από πρόταση του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, στον υπάλληλο που ασκεί χρέη γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπως βεβαίως, το αυτό και για το νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας. Το γεγονός, δε, ότι στη Λιμενική Επιτροπή Μεσσηνίας, τα μέλη, πέραν των υπηρεσιακών παραγόντων και των θεσμικών εκπροσώπων συλλογικών οργάνων, είναι όλα από την Τριφυλία έχει να κάνει με το ότι τόσο στο Δήμο Καλαμάτας όσο και στο Δήμο Πύλου – Νέστορος έχουν συγκροτηθεί και λειτουργούν Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, ενώ στο Δήμο Τριφυλίας ακόμη όχι, και το (κρατικό) Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας, ουσιαστικά, είναι χωρίς ιδιαίτερο αντικείμενο στην Καλαμάτα και την υπόλοιπη Μεσσηνία, πλην Τριφυλίας, όπου είναι ιδιαίτερα έντονα και γνωστά τα προβλήματα στο κατεστραμμένο λιμάνι Κυπαρισσίας και το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης. Επίσης, στην Τριφυλία υπάρχουν τα μικρά λιμανάκια στον Αγρίλη και την Αγία Κυριακή, και για όλα αυτά το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας έχει υποχρέωση να συνδράμει με ουσιαστικές παρεμβάσεις, μελέτες, δράσεις και έργα προστασίας, ανάδειξης, αναπλάσεων κ.τ.λ. - 

*** Εμπορική γιορτή με προσφορές κι εκπλήξεις στη Μεσσήνη

 Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου η αγορά της Μεσσήνης γιορτάζει και τα καταστήματα της πόλης θα μείνουν ανοικτά έως αργά το βράδυ, με μεγάλες προσφορές και εκπλήξεις για το αγοραστικό κοινό. Στους εμπορικούς δρόμους θα γίνονται διάφορες εκδηλώσεις με χορευτικά συγκροτήματα και ζωντανή μουσική, ενώ οι καταστηματάρχες θα προσφέρουν εδέσματα, ποτά και γλυκίσματα, έτσι ώστε να υπάρχει ευχάριστη ατμόσφαιρα για όλο τον κόσμο που θα επισκεφθεί την εμπορική γιορτή, που διοργανώνεται μ' επιτυχία για τρίτη συνεχή χρονιά. «Η διοργάνωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού μεταφοράς της εικόνας της Παναγίας από την Ιερά Μονή Βουλκάνου στη Μεσσήνη και της οκταήμερης εμπορικής πανήγυρης, που φέτος θα λάβει χώρα εδώ από τις 20 έως τις 28 Σεπτεμβρίου. Δευτερευόντως, είναι μια προσπάθεια ν' ανακάμψει η αγορά της πόλης μας» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης, Γεώργιος Τσακόπουλος. 

***Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Αύριο το φιλικό στην Τρίπολη για τη Μαύρη Θύελλα 

Αντί για Σάββατο, Παρασκευή θα διεξαχθεί τελικά το φιλικό της Καλαμάτας στην Τρίπολη με τον Παναρκαδικό, εξαιτίας της «απαγόρευσης» των αγώνων, λόγω των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου. Η συνάντηση θα ξεκινήσει αύριο στις 5.30 μ.μ. στην έδρα των Αρκάδων και θα είναι η τελευταία για την τοπική μας ομάδας πριν την πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής με τη Δόξα Νέας Μανωλάδας (27/9 στο γήπεδο του ΜΓΣ). - 

*** Αθλητικές μεταδόσεις από τηλεόραση :
Παρασκευή 18/09/2015  12:50 OTE Sport 5 HD
Formula 1: GP Σιγκαπούρης
1ες ελεύθερες δοκιμές
16:20 OTE Sport 5 HD
Formula 1: GP Σιγκαπούρης
2ες ελεύθερες δοκιμές
19:30 OTE Sport 4 HD
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
Λετονία - Τσεχία (Θέσεις 7-8)
 19:30 OTE Sport 3 HD
Μπόχουμ - Φορτούνα Ντίσελντορφ
Bundesliga 2
 21:30 Novasports 2
Ρεν - Λιλ
Ligue 1
 21:30 OTE Sport 2 HD
Χετάφε - Μάλαγα
La Liga
 21:30 OTE Sport 1 HD
Μάιντς - Χόφενχαϊμ
Bundesliga
 22:00 ANT1 / OTE Sport 4 HD
Σερβία - Λιθουανία
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα - 2ος ημιτελικός
22:30 Novasports 1
Βιτόρια Σετούμπαλ - Γκιμαράες
Πρωτάθλημα Πορτογαλίας
02:00 OTE Sport 4 HD
Νιου Γιορκ Λίμπερτι - Ουάσινγκτον Μίστικς
WNBA playoffs

***  Μετά την 1η αγωνιστική   ,
Παραμένει στη 14η θέση της UEFA η ΕλλάδαΠαραμένει στη 14η θέση της UEFA η Ελλάδα
-  Η ήττα του Ολυμπιακού από την Μπάγερν Μονάχου με 3-0 και οι ισοπαλίες του ΠΑΟΚ με την Καμπάλα (0-0) και του Αστέρα Τρίπολης με την Σπάρτα Πράγας (1-1), διατήρησαν την Ελλάδα στην 14η θέση της κατάταξης που τηρεί η UEFA, με διαφορά 1.225 βαθμών από τη 13η Τσεχία, που συνεχίζει επίσης με τρεις ομάδες, ενώ πολύ μακριά είναι πλέον η Τουρκία και η Ελβετία, που συνεχίζουν με τρεις και δύο ομάδες, αντίστοιχα.
- Η Ελλάδα άρχισε τη φετινή πορεία από τη 14η θέση και παραμένει σε αυτή, μία θέση που στερεί από τον πρωταθλητή Ελλάδας την παρουσία του στη φάση των ομίλων του Champions League, από τη αγωνιστική περίοδο 2016/17.
~  Αναλυτικά η κατάταξη των πρώτων 20 χωρών και οι ομάδες που συνεχίζουν στα κύπελλα Ευρώπης, έχουν ως εξής:
1. Ισπανία 86,142 (7/7)
2. Γερμανία 67,606 (7/7)
3. Αγγλία 65,284 (6/8)
4. Ιταλία 61,105 (5/6)
5. Πορτογαλία 45,082 (5/6)
6. Γαλλία 44,916 (6/6)
7. Ρωσία 43,282 (5/5)
8. Ουκρανία 38,083 (3/5)
9. Βέλγιο 34,800 (3/5)
10. Ολλανδία 31,729 (4/6)
11. Τουρκία 29,800 (3/5)
12. Ελβετία 29,775 (2/5)
13. Τσεχία 27,925 (3/5)
14. Ελλάδα 26,700 (3/5)
15. Ρουμανία 25,384 (0/4)
16. Κροατία 23,875 (1/4)
17. Αυστρία 23,100 (1/5)
18. Κύπρος 21,675 (1/4)
19. Πολωνία 20,750 (2/4)
20. Σουηδία 19,375 (1/4)

***

 ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :
~* ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  01 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-01-2015.html  .-
~*  ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Σεπτεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  03  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-03-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  07 Σεπτεμβρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-07-2015.html .-
~Διαδρομές -εκδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας  μας  4, 5  και  6  Σεπτεμβρίου  2015 : Δευτέρα  07-09-2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/4-5-6-2015.html ,.- 
~ ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  08  Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-08-2015.html .- 
~Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS   Τρίτη  08 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/08-2015.html .- 
~ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS Αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-09-2015.html .-
~Το  αγιάζι στηυν ενημέρωση Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2015  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/09/09-2015.html ,
~ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 10-Σεπτεμβρίου  2015 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-10-2015.html .-
~ Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 11-09 -2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-11-09-2015.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   11 Σεπτεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/11-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή  11 Σεπτεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-11-2015.html .-
~Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ ARFARA  NEWS Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα  14 Σεπτεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-14-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 12  και  13 Σεπτεμβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/12-13-2015.html .- 
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης στην Εφημερίδα μας  Δευτέρα  14  Σεπτεμβρίου  2015   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/14-2015.html .-
~ARFARA NEWS  Η εφημερίδα μας στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  15  Σεπτεμβρίου  2015   :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-15-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/09/15-2015.html .-
~    https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.283
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ μας Διαδρομές  Τρίτη  15 Σεπτεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/09/15-2015.html .- 
     Η  Εφημερίδα  μας  ΑRFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  16 Σεπτεμβρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-16-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα   μας  ARFARA  NEWS  Το αγιάζι στην ενημέρωση  Πέμπτη 17  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-17-2015.html .-
~Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  17 Σεπτεμβρίου  2015 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/17-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  17  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/17-2015.html .- 
~ARFARA NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  18  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-18-2015.html .-

~
*** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,
11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  ,
~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
https://www.facebook.com/panathinaikokoinima ,
 ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,
stamos-dynami  ,
^ Arfara-Messinias  ,
^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  , 

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
   ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4361 video.  -    Σταματης Σκουλικας ,                     
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2563 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2579   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9489   βίντεο   .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4539 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 519  / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.283  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   499 .-       https://twitter.com/  ,    http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  453. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅