Άρωμα από Μεσσηνιακό αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Άρωμα  από  Μεσσηνιακό  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014  :


*** Άρωμα  στην  Μεσσηνιακή  ενημέρωση  και  άλλα  :



*** Από Δευτέρα οι εγγραφές των νέων σπουδαστών στο ΤΕΙ Πελοποννήσου
 
 Μπορεί στα περισσότερα ΑΕΙ και ΤΕΙ οι εγγραφές να ξεκίνησαν στις 15 Σεπτεμβρίου, κάτι τέτοιο, όμως, δε συμβαίνει στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, αφού, όπως μας ενημέρωσαν, οι εγγραφές στο Ίδρυμα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 22 και θα ολοκληρωθούν στις 26 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα με την εγγραφή οι σπουδαστές θα δηλώνουν την επιθυμία μεταγραφής, μια δήλωση που φοβίζει τη Διοίκηση του ΤΕΙ, αλλά και όλων των περιφερειακών Ιδρυμάτων, καθώς υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο πολλοί σπουδαστές να μετακινηθούν σε κεντρικά αντίστοιχα Ιδρύματα της χώρας. Π.Μπ. - 

*** Στα… όπλα η Μεσσηνία για το αεροδρόμιο στην Τρίπολη

Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για τη λειτουργία πολιτικού αεροδρομίου και στην Τρίπολη δίνουν μια ακόμα ευκαιρία για επιφανειακή αντιπαράθεση μεταξύ των δύο Δήμων (Τρίπολη-Καλαμάτα), αλλά και για μια ουσιαστική πολιτική διαμάχη μεταξύ αυτών που εμπνεύστηκαν την παραπάνω απόφαση και του δημάρχου Π. Νίκα και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκου. Ο πρώτος με γραπτή ανακοίνωσή του σημειώνει: «Στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, που είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο της Ελλάδος, δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια κανένα ουσιαστικό έργο για τη βελτίωση των υποδομών του. Κανένα ουσιαστικό έργο, δηλαδή, για την “πύλη εισόδου” μιας περιοχής, για την οποία υπάρχει αισιοδοξία και αποδείξεις ραγδαίας ανάπτυξης. Αντίθετα, ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες ο εκσυγχρονισμός και η λειτουργία ανταγωνιστικού αεροδρομίου στην Τρίπολη (μισή ώρα απόσταση), κάτι που θα πλήξει καίρια το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Κι εδώ προκύπτουν τα εύλογα ερωτήματα: Το ορθό και το λογικό δεν είναι να ολοκληρώνουμε τις στοιχειώδεις υποδομές σ’ ένα αεροδρόμιο (Καλαμάτας) πριν φτιάξουμε το άλλο (Τρίπολη); Από ποια μελέτη (τεχνική, οικονομική κ.λπ.) προκύπτει η ανάγκη λειτουργίας αεροδρομίου (Τρίπολη) σε μισή ώρα απόσταση (Καλαμάτα); Η επιλογή της διαδικασίας ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα) σημαίνει ότι και το κράτος πρέπει να βάλει χρήματα. Δηλαδή, για το αεροδρόμιο της Τρίπολης υπάρχουν χρήματα και γι’ αυτό της Καλαμάτας δεν υπάρχουν; Οι χθεσινές (σ.σ. προχθεσινές) ανακοινώσεις για το αεροδρόμιο της Τρίπολης, όποια στόχευση κι αν έχουν, δεν μπορεί να είναι αποδεκτές και, δυστυχώς, αποδεικνύουν πως η οικονομική κρίση σε τίποτε δε μας έχει διδάξει (προγραμματισμός, διαχείριση πόρων, αιτιολόγηση αποφάσεων κ.λπ.). Θεωρώ πως όλοι οι αιρετοί του τόπου μας πρέπει να εκφράσουν ΕΥΘΕΩΣ την άποψή τους γι’ αυτό το θέμα». Για το βουλευτή Μεσσηνίας, η απόφαση εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Πετράκο, είναι υπόλογος απέναντι στους πολίτες της Μεσσηνίας μετά τις απίστευτες δηλώσεις των υπουργών της κυβέρνησής του, κ.κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και Δ. Αβραμόπουλου. Η δήλωση ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι κορεσμένο και για αυτό πρέπει να ανοίξει κι άλλο, το οποίο μάλιστα θα απέχει 35 λεπτά από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, είναι προκλητική. «Αν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη, είναι κορεσμένο, τότε οφείλει να απαντήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρώτα από όλα ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Σαμαράς, γιατί δεν έχει προχωρήσει μετά από 26 μήνες που βρίσκεται στη διακυβέρνηση της χώρας στην αναβάθμιση των υποδομών του αεροδρομίου της Καλαμάτας;», αναρωτιέται ο κ. Πετράκος. Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***  Κάλεσμα στην αντιφασιστική πορεία από τον ΣΥΡΙΖΑ
 
  «Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το “αυγό του φιδιού” συνεχίζει να επωάζεται», αναφέρει- μεταξύ άλλων- ο ΣΥΡΙΖΑ στο κάλεσμά του προς τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες, όλα τα μέλη, τους φίλους και τις φίλες του, να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική πορεία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στις 8.00 το βράδυ, από την πλατεία 23ης Μαρτίου Καλαμάτας, την οποία και διοργανώνουν η Αντιφασιστική Κίνηση, σωματεία και φορείς της πόλης. - 

*** Με δάκρυα αντιμετώπισαν τη μείωση ποινής τρεις Σύροι για μεταφορά λαθρομεταναστών         
            
Σε δάκρυα ξέσπασαν τρεις Σύροι, χθες νωρίς το απόγευμα στην αίθουσα του Εφετείου Καλαμάτας, όταν άκουσαν το μεταφραστή να τους λέει ότι το δικαστήριο μείωσε την ποινή από…  έξι αιώνες σε έναν και κάτι.
Μπορεί «να ακούγεται» παράδοξο, αλλά έτσι είναι, καθώς οι ποινές που επιβάλλονται στους δουλεμπόρους στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλες, αλλά δεν αντιστοιχούν στο χρόνο παραμονής στις φυλακές. Έτσι, οι συγκεκριμένοι θα παρέμεναν στη φυλακή με την πρωτόδικη ποινή περίπου 25 χρόνια, ενώ τώρα το ανώτερο που μπορεί να εκτίσουν είναι 10 χρόνια, με πιθανότητες να αποφυλακισθούν όταν εκτίσουν σημαντικό μέρος αυτής.
Οι Σύροι είχαν συλληφθεί τον Ιούλιο του 2011 ανοικτά των λακωνικών ακτών, κοντά στην Ελαφόνησο, να μεταφέρουν με ιστιοφόρο 120 λαθρομετανάστες.
Όπως και πρωτόδικα, οι κατηγορούμενοι δεν παραδέχθηκαν την ενοχή τους και υποστήριξαν ότι ήταν λαθρομετανάστες, λέγοντας πως ο καπετάνιος είχε εγκαταλείψει το πλοίο πριν τους πιάσουν. Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών είναι χριστιανός ορθόδοξος και ως μάρτυρας υπεράσπισής του ήρθε και κατέθεσε ο μητροπολίτης Βηρυτού.
  Μετανάστες
Λιμενικός που υπηρετούσε τότε σε σκάφος στην Ελαφόνησο κατέθεσε πως δέχτηκε ειδοποίηση για δύο σκάφη που κινούνται ύποπτα. Έλεγξαν το πρώτο και δε βρέθηκε κάτι ύποπτο, ενώ στο δεύτερο, που είχε κατεύθυνση προς το στενό της Ελαφονήσου, είδαν από μακριά με τα κιάλια ότι στο κατάστρωμα επέβαιναν πάρα πολλά άτομα.
Στο σημείο που ήταν το πηδάλιο του ιστιοφόρου είχε τοποθετηθεί γύρω γύρω ένα λευκό σεντόνι. Όπως εξήγησε ο λιμενικός, αυτό το είχαν κάνει για να μην μπορούν οι λιμενικοί να διακρίνουν ποιοι είναι πλήρωμα. Αυτός, όμως, όπως είπε, διέκρινε τον τρίτο κατηγορούμενο να κρατάει το τιμόνι και τους άλλους δύο δίπλα του.
Το σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι Νεάπολης, όπου όλοι οι επιβαίνοντες είπαν ότι επιβιβάσθηκαν από λιμάνι της Τουρκίας κοντά στη Ρόδο και είχαν προορισμό την Ιταλία. Τόνισε ότι οι διακινητές έδιναν ελάχιστο φαγητό και νερό στους υπολοίπους, ενώ υπήρχαν στο πλοίο και 23 παιδιά.
Απαντώντας σε ερωτήσεις συνηγόρων, είπε ότι στο δεύτερο πλοίο δε βρήκαν κάτι, αλλά οι δικηγόροι προσκόμισαν έγγραφα του υπουργείου πως και σε αυτό βρέθηκαν 14 μετανάστες, αλλά κανείς δεν ξέρει τι έγινε στη συνέχεια. Υποστήριξαν, μάλιστα, ότι οι τρεις Σύροι είναι αθώοι, ενώ ο πραγματικός καπετάνιος, πριν από τη σύλληψη, είχε επιβιβασθεί στο δεύτερο πλοίο και διέφυγε.
Ο μητροπολίτης Βηρυτού κατέθεσε για τον τρίτο κατηγορούμενο ότι είναι χριστιανός, είχε πληρώσει για να πάει στην Ιταλία και από εκεί στην Ολλανδία, όπου βρίσκεται και η υπόλοιπη οικογένειά του. Ως μάρτυρας κατέθεσε η αδελφή του, που ήταν μαζί στο πλοίο τότε και τώρα ζει στην Ολλανδία. Ο μητροπολίτης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη Συρία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κάθε ημέρα πάνω από 20 βάρκες φεύγουν με μετανάστες για την Ελλάδα. Μάλιστα, φεύγουν από τη Συρία και πληρώνουν λεφτά σε δουλεμπόρους, γι’ αυτό και έρχονται στη Ελλάδα και μπαίνουν φυλακή.
  Αρνήθηκαν
Κατά τις απολογίες, ο πρώτος κατηγορούμενος, από τη Συρία, πατέρας 4 παιδιών, είπε ότι ήθελε να πάει στην Ιταλία και έκανε συμφωνία με Τούρκο πληρώνοντας 1.500 δολάρια. Αρνήθηκε ότι ανήκε στο πλήρωμα και κατέθεσε πως καπετάνιος ήταν ένας Τούρκος και, όπως άκουσε πριν τους πιάσουν, ένα μικρό σκάφος ήρθε και τον πήρε, εγκαταλείποντάς τους.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος, επίσης, αρνήθηκε πως είναι διακινητής. Είπε πως το πλοίο οδηγούσε ένας Τούρκος. Αυτός είχε πληρώσει 3.000 δολάρια.
Ο τρίτος κατηγορούμενος είπε ότι ταξίδευε μαζί με την αδελφή του, προσπαθώντας να φτάσουν στην Ολλανδία.
Το δικαστήριο τους αναγνώρισε ελαφρυντικά και μειώθηκε η ποινή τους. Από το Μονομελές Εφετείο είχαν καταδικασθεί σε 610 χρόνια κάθειρξης και χρηματική ποινή 6,2 εκατ. ευρώ έκαστος, ενώ τώρα μειώθηκε σε 121 χρόνια φυλακή.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και στο Δήμο Καλαμάτας (φωτογραφίες)          
     
 
Ξεκίνησε προχθές και στο Δήμο Καλαμάτας η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, «Mobility Week», που θα διαρκέσει έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Είναι μια ετήσια εκστρατεία για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, που διοργανώνεται με την υποστήριξη των Γενικών Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στόχος της εκστρατείας είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών Αρχών, ώστε να θεσπίσουν και να προωθήσουν αειφόρα μέτρα μετακίνησης και να καλέσουν τους πολίτες να δοκιμάσουν εναλλακτικές λύσεις στη χρήση του αυτοκινήτου.
Ο Δήμος Καλαμάτας μετέχει στην ευρωπαϊκή εκστρατεία με διάφορες εκδηλώσεις, στις οποίες παίρνουν μέρος οι εξής φορείς: ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Καλαμάτας, Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας, Κέντρο Νέων Καλαμάτας, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας «Φάρις», Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, Ομάδα «Πάμε βόλτα», Οργανισμός Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας, Ποδηλάτες και Πεζοί Καλαμάτας, Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς», Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, Σύλλογος Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας «Ευκλής» και τα ραδιόφωνα City fm και Κανάλι 20.
  Εκδηλώσεις και πράσινο
Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται ομιλίες, ποδηλατικές και περιπατητικές περιηγήσεις στην πόλη, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ θα μετατραπούν χώροι στάθμευσης σε χώρους πρασίνου και θα κλείσουν δρόμοι μπροστά από σχολεία.
Συγκεκριμένα, θα καλυφθούν με πράσινο για το διάστημα έως τις 22 Σεπτεμβρίου θέσεις στάθμευσης, όπου απαγορεύεται η στάθμευση, στα εξής σημεία:
-Μία θέση στην οδό Αριστομένους έμπροσθεν της Τράπεζας Ελλάδος
-Μία θέση στην οδό Αριστομένους (Ψαράκια)
-Μία θέση πέντε μέτρα στην οδό Αριστομένους στις θέσεις μοτοσυκλετών  πριν την οδό Β. Όλγας
-Μία θέση στην οδό Φραντζή
-Μία θέση στην οδό Σιδ. Σταθμού στο ύψος της πρώην Τράπεζας Κύπρου
-Έξωθεν του 4ου Γυμνασίου (στις γραμμές του τρένου), σήμερα, κατά τις ώρες λειτουργίας του Σχολείου.
-Έξωθεν του ΕΕΕΕΚ (στο αδιέξοδο) σήμερα, κατά τις ώρες λειτουργίας του Σχολείου.
-Έξωθεν του Μουσικού Σχολείου (στο αδιέξοδο), αύριο, κατά τις ώρες λειτουργίας του Σχολείου.
  Το ΚΠΕ Καλαμάτας
Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας έχει προτείνει τρεις περιβαλλοντικές διαδρομές, χωρίς αυτοκίνητο και σε σχετική ανακοίνωση καλείται ο κόσμος να περπατήσει μαζί με τους υπεύθυνους του ΚΠΕ και να γνωρίσουν όλοι κρυμμένα μυστικά και ομορφιές της πόλης.
Η 1η περιβαλλοντική διαδρομή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα. Οι συμμετέχοντες ακολούθησαν τη διαδρομή: ΝΟΚ, Πανελλήνιο, οδός Ναυαρίνου, οδός Φαρών, οδός Πλάτωνος, oδός Αριστομένους και κατέληξαν στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.
Η 2η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί στις 6.00 το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής και οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν την εξής πορεία: ΚΠΕ Καλαμάτας, προσφυγικά μαρίνας, παρόχθιο πάρκο Νέδοντα, ιδιωτικά και δημόσια πηγάδια της πόλης και θα καταλήξουν στην πλατεία Αμφείας (Παπλωματάδικα).
Η 3η και τελευταία περιβαλλοντική διαδρομή θα γίνει τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα. Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν από το ΚΠΕ Καλαμάτας και θα ακολουθήσουν της εξής πορεία: Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, Αριστομένους, πλατεία 23ης Μαρτίου, Φραγκόλιμνα, Φάριος, Μεσσηνιακής Γερουσίας, Βιλεαρδουίνου, προκειμένου να καταλήξουν στην πλατεία Υπαπαντής.
Για δηλώσεις συμμετοχής στις περιβαλλοντικές διαδρομές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΠΕ Καλαμάτας: ηλεκτρονικά στο mail@kpe-kal.mes.sch.gr, τηλεφωνικά στο 27210 62299 (εργάσιμες ημέρες από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι), ενώ για τη συμμετοχή τους στις περιηγήσεις της ομάδας «Πάμε Βόλτα» στο τηλέφωνο 6976856885, με τον κ. Σωτήρη Θεοδωρόπουλο.
  Δράσεις Γυμνασίων
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, Γυμνάσια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας παρουσιάζουν και προσκαλούν το κοινό στις εξής εκδηλώσεις:
-Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καλαμάτας: σήμερα από τις 10.30 έως τις 11.15 το πρωί: «Αναβίωση παιχνιδιών της γειτονιάς», στο δρόμο έξω από το σχολείο
-4ο Γυμνάσιο Καλαμάτας: σήμερα από τις 11.45 το πρωί έως τις 12.30 μετά το μεσημέρι: «Έλα να παίξουμε στο δρόμο», στην οδό Μυρτιάς έξω από το σχολείο
-Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας: αύριο, από τις 8.15 έως τις 9.30 το πρωί, «Μετακινούμαστε οικολογικά, παίζοντας - τραγουδώντας - χορεύοντας», στην οδό Γεωργίου Καρέλια έξω από το σχολείο.

*** Η ώρα της αλήθειας για την Σκωτία και την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου
Οι Σκωτσέτζοι ψηφίζουν
Η ώρα της αλήθειας για την Σκωτία και την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου
Γλασκώβη, βράδυ Τετάρτης: Η συνέχιση των 307 ετών κοινής πορείας με το Λονδίνο κρίνεται στην κάλπη 
 Εδιμβούργο

Τώρα ή ποτέ: Η εκστρατεία έκλεισε, τα δύο στρατόπεδα κινητοποίησαν κάθε μέσο που διέθεταν και η μοίρα της Σκωτίας, και κατ' επέκταση του Ηνωμένου Βασιλείου, κρίνεται στην κάλπη. Τα εκλογικά τμήματα ετοιμάζονται για την ισχυρότερη προσέλευση ψηφοφόρων τις τελευταίες δεκαετίες, οι δημοσκοπήσεις σηκώνουν τα χέρια ψηλά και όλος ο κόσμος στρέφει το βλέμμα στο Εδιμβούργο.
Oι κάλπες άνοιξαν στις επτά το πρωί (τοπική, εννέα ώρα Ελλάδας) και κλείνουν στις δέκα το βράδυ (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας). Tα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται το πρωί της Παρασκευής, και το ισχυρό ποσοστό όσων δήλωναν τις τελευταίες ημέρες αναποφάσιστοι προοιωνίζεται μάχη στο νήμα.
~ Η ώρα της αλήθειας για την Σκωτία
Την Τετάρτη, τα στρατόπεδα του «ναι» και του «όχι» είχαν πάρει φωτιά με ογκώδεις συγκεντρώσεις και ύστατες προσπάθειες να πειστούν οι αναποφάσιστοι: Ο Άλεξ Σάλμοντ, Πρώτος Υπουργός της Σκωτίας και επικεφαλής της πρωτοβουλίας για το δημοψήφισμα, έκλεισε με μία συγκέντρωση στο Περθ λέγοντας πως «είναι η ευκαιρία μίας ζωής, και πρέπει να την αρπάξουμε και με τα δύο χέρια».
Στην άλλη πλευρά, στο στρατόπεδο του «όχι», ο τέως πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν (Σκωτσέζος ο ίδιος) κάλεσε την συγκέντρωση υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο «να δώσουν το "παρών" στην κάλπη, να κινητοποιήσουν φίλους και συγγενείς και να ψηφίσουν "όχι"». Η εκστρατεία του Σάλμοντ, είπε, «μας οδηγεί σε παγίδα».
Φωτιά είχαν πάρει μέχρι και την τελευταία στιγμή τα γραφεία δημοσκοπήσεων: Στις επτά τελευταίες δημοσκοπήσεις, το «όχι» στην εκστρατεία εμφανίζεται μπροστά με προβάδισμα μεταξύ δύο και έξι μονάδων, αλλά σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων δήλωνε αναποφάσιστο.
Το Λονδίνο έχει ρίξει στη μάχη κάθε μέσο που διαθέτει για να κρατήσει τους Σκωτσέζους εντός: Υπόσχεται μεγαλύτερες αρμοδιότητες εντός του Ηνωμένου Βασιλείου -σε σπάνια επίδειξη διακομματικής ενότητας- και προειδοποιεί πως o δρόμος «χωρίς επιστροφή» προς την ανεξαρτησία δεν θα έχει βρετανική.
Στους τελευταίους που έριξαν το βάρος τους στην εκστρατεία υπέρ του «όχι» ήταν και ο Μπαράκ Ομπάμα. Σε tweet του (από το λογαρισμό του Λευκού Οίκου), έγραψε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εξαιρετικός εταίρος της Αμερικής και δύναμη για το καλό σε έναν ασταθή κόσμο. Ελπίζω να μείνει ισχυρό, ακμαίο και ενωμένο».
Νωρίτερα, σε πιο ευθεία αναφορά του, και ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου είχε επισημάνει ότι η ψήφος έχει ενδεχομένως σημαντικές οικονομικές συνέπειες και υπογράμμισε πως μία ισχυρή Βρετανία είναι σημαντική για την ισορροπία της παγκόσμιας οικονομίας.
Στη μάχη για το «ναι» ή «όχι» έχουν πάρει δημόσια θέση σημαίνουσες και λιγότερο σημαίνουσες προσωπικότητες εντός και εκτός της χώρας -της βασίλισσας εξαιρουμένης, που μένει ουδέτερη πριν το κλείσιμο της κάλπης.
Το πιο ενδεικτικό όμως του πόσο αμφίρροπος θεωρείται ο αγώνας είναι μάλλον η επιλογή της τάμπλοϊντ εφημερίδας Sun να μην διαλέξει στρατόπεδο: «Ναι ή όχι, η Σκωτία σήμερα ξεκινά με κενή σελίδα» είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που έχει συνηθίσει τους Βρετανούς σε πολύ πιο παρακινδυνεύμενα εξώφυλλα, αλλά δεν τόλμησε να ρισκάρει αυτή τη φορά επειδή όλα θεωρούνται στο νήμα.  Newsroom ΔΟΛ

***  Κύπρος, τόπος με γοητευτική φυσιογνωμία
 
Η Κύπρος, το τρίτο σε μέγεθος νησί της Μεσογείου, είναι ένας τόπος με ελληνική ταυτότητα, όπου η ομορφιά της φύσης διατηρείται αναλλοίωτη και η πολιτιστική παράδοση διαφυλάσσεται ως πολύτιμη κληρονομιά.
~ Η Κύπρος στολίζεται από ξακουστά αρχαία μνημεία, που φανερώνουν το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε στη διαδρομή των αιώνων.
~ Η Κύπρος έχει βαθιές ρίζες στη χριστιανική πίστη και λατρεία, όπως μαρτυρούν η μονή Κύκκου, οι βυζαντινές εκκλησίες στην οροσειρά του Τροόδους και δεκάδες ακόμη θρησκευτικά μνημεία, διάσπαρτα σε όλο το νησί.
~ Η Κύπρος ικανοποιεί απόλυτα τους λάτρεις της θάλασσας, καθώς διαθέτει μια ακτογραμμή 650 χιλιομέτρων με απόμερες αλλά και πολυσύχναστες ακρογιαλιές, χρυσές αμμουδιές με γαλαζοπράσινα νερά, βραχώδεις ορμίσκους που προσφέρονται για καταδύσεις. Εξάλλου, η σύγχρονη μαρίνα Λεμεσού, με 650 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής, υπηρεσίες και ανέσεις υψηλού επιπέδου, αποτελεί ήδη σημείο αναφοράς και πόλο έλξεως για τους λάτρεις των θαλάσσιων εκδρομών στη Μεσόγειο.
~ Η Κύπρος, χάρη στο ήπιο κλίμα της, προσφέρεται για ποικίλες υπαίθριες δραστηριότητες όλες τις εποχές του χρόνου: θαλάσσια σπορ σε οργανωμένες παραλίες, σκι στη θάλασσα αλλά και στο χιονοδρομικό κέντρο του Τροόδους, γκολφ στα τέσσερα γήπεδα του νησιού, ιππασία στο Κάβο Γκρέκο, kitesurfing, αναρρίχηση, περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές, διαδρομές με θέμα την Αφροδίτη, το κρασί και τη χριστιανική πίστη.
~ Η Κύπρος ενθουσιάζει τους λάτρεις της υψηλής μαγειρικής και των γαστριμαργικών απολαύσεων με τις ξεχωριστές γεύσεις της τοπικής κουζίνας: σεφταλιά, χαλούμι και ποικιλία από «μεζέδες» (πιάτα με σαλάτες, ορεκτικά, μαγειρευτά και ψητά σχάρας, φρούτα και γλυκά), συνοδεία της γλυκόπιοτης κουμανταρίας, του αρχαιότερου κρασιού στον κόσμο με ονομασία προέλευσης, ή της παγωμένης ζιβανίας.
~ Η Κύπρος έχει ένα περιπετειώδες παρελθόν, ένα δυναμικό παρόν, αλλά και ένα γεμάτο προκλήσεις μέλλον. Ανακαλύψτε τηνΒαγγέλης Στεργιόπουλος
 
***  Πάνω από 200 εκατομμύρια άστρα στον πληρέστερο χάρτη του Γαλαξία
Απογραφή της γειτονιάς
Πάνω από 200 εκατομμύρια άστρα στον πληρέστερο χάρτη του Γαλαξία
Το φωτεινό ποτάμι που διακρίνεται στο νυχτερινό ουρανό, ακόμα και με γυμνό μάτι, αντιστοιχεί στο γαλαξιακό επίπεδο
 Δέκα χρόνια παρατηρήσεων χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί ο πληρέστερος χάρτης του Μίλκι Ουέι, ο οποίος συγκεντρώνει λεπτομερείς πληροφορίες για 219 εκατομμύρια άστρα στον κύριο δίσκο του γαλαξία μας.
O Γαλαξίας, ένας σπειροειδής σχηματισμός με διάμετρο γύρω στα 100.000 έτη φωτός, εκτιμάται ότι περιέχει τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια άστρα, ωστόσο τα περισσότερα από αυτά δεν είναι ορατά από τη Γη.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα περισσότερα άστρα του Γαλαξία, συμπεριλαμβανομένου του Ήλιου, διατάσσονται στο ίδιο επίπεδο, τον λεγόμενο γαλαξιακό δίσκο. Αυτό σημαίνει ότι οι παρατηρητές στη Γη κοιτάζουν τον Γαλαξία από το πλάι και βλέπουν μόνο το γαλαξιακό επίπεδο, ορατό στο νυχτερινό ουρανό σαν φωτεινή λωρίδα. Είναι σαν να κοιτάζει κανείς ένα πιάτο από πλάι και να βλέπει μόνο μια γραμμή αντί για ένα στρογγυλό αντικείμενο.
Η τελευταία μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στο Montly Notices of the Royal Astronomical Society, χαρτογραφεί τα άστρα στο βόρειο τμήμα του γαλαξιακού δίσκου. Δημιουργήθηκε έπειτα από δέκα χρόνια παρατηρήσεων με το τηλεσκόπio Isaac Newton στα Κανάρια Νησιά, το οποίο βλέπει άστρα ένα εκατομμύριο φορές πιο αμυδρά από αυτά που μπορεί να διακρίνει το ανθρώπινο μάτι (τα άστρα που μπορεί κανείς να δει στον ουρανό είναι περίπου 5.000).

Ο χάρτης πυκνότητας σε ένα μικρό τμήμα του Γαλαξία. Οι σκοτεινές περιοχές αντιστοιχούν σε σύννεφα γαλαξιακής σκόνης. Όσο πιο φωτεινή μια περιοχή, τόσο μεγαλύτερη η πυκνότητα των άστρων (Πηγή: Hywel Farnhill, University of Hertfordshire)Ο νέος κατάλογος, διαθέσιμος δωρεάν για ερευνητές σε όλο τον κόσμο, συγκεντρώνει 219 εκατομμύρια άστρα, καθένα από τα οποία περιγράφεται με 99 επιμέρους παραμέτρους.
Προσφέρει επίσης έναν χάρτη της αστρικής πυκνότητας στο γαλαξιακό επίπεδο, ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει σε βελτίωση των μαθηματικών μοντέλων για το σχηματισμό και την εξέλιξη του Μίλκι Ουέι.
Από τον χάρτη απουσιάζουν πάντως μερικά μικρά τμήματα του ουρανού, τα οποία είτε καλύπτονται από πυκνά σύννεφα γαλαξιακής σκόνης, είτε δεν ήταν δυνατόν να μελετηθούν λόγω κακοκαιρίας.
Newsroom ΔΟΛ
 
***  Έγκυες οι ανήλικες 16χρονες που το ‘σκασαν από την Αυστρία για να πάνε στους τζιχαντιστές!!                                 

Σαν “βόμβα” έσκασε η πληροφορία στις αρχές ότι τα δυο ανήλικα κορίτσια από την Αυστρία, που εγκατέλειψαν στις 10 Απριλίου του 2014 τις οικογένειές τους στη Βιέννη για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών, είναι έγκυες…Τα δύο ανήλικα κορίτσια, ηλικίας 15 και 16 ετών (!) το έσκασαν από το σπίτι τους προκειμένου να ενταχθούν στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία.Δύο φίλες, η 15χρονη Σαμπίνα Σελιμόβι και η 16χρονη Σάμρα Κεσινόβιτς, εξαφανίστηκαν τον περασμένο Απρίλιο. Μετά τη δήλωση της εξαφάνισής τους από τους συγγενείς τους, η αυστριακή αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό, ενώ μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα στη μάχη για τον εντοπισμό τους μπήκε και η Interpol.Η 16χρονη Σάμρα ΚεσινόβιτςΤην πληροφορία για το θάνατο της 16χρονης σε συμπλοκές μετέδωσε εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών, τη Δευτέρα. Ωστόσο, την Τρίτη εντοπίστηκε ανώνυμος λογαριασμός whatsApp -που θεωρούν ότι ανήκει στην ανήλικη και συνομιλούσε με φίλες της στην Αυστρία, διέψευσε τις φήμες περί θανάτου της. Σύμφωνα με το CEN, τα δυο κορίτσια φέρονται να έχουν παντρευτεί Τσετσένους μαχητές στη Συρία. Όπως αναφέρουν τα Μέσα ενημέρωσης της Αυστρίας, τα δύο μετά την εξαφάνισή τους, άρχισαν να ανεβάζουν σε μέσα δικτύωσης φωτογραφίες, όπου απεικονίζονται οι ίδιες να φορούν μπούργκα (!) και να στέκονται δίπλα σε αντάρτες κρατώντας μάλιστα καλάσνικοφ. Μερικές από αυτές τις φωτογραφίες ανήρτησε στη σελίδα της και η Interpol.Οι αρχές ερευνούν τους λογαριασμούς στο WhatsApp και το Facebook, όπου εντόπισαν μηνύματα με νέα ονόματα που περιλαμβάνουν τη λέξη “umm” – που στα αραβικά σημαίνει μητέρα. - 

*** "Πισώπλατο" χτύπημα από ΗΠΑ: Ανακάλυψαν "αυτονομιστικό κίνημα" στην Μακεδονία!!!

"Αυτονομιστικό κίνημα" στη Μακεδονία βλέπουν στις ΗΠΑ, με αφορμή το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας που διεξάγεται στη Σκωτία την αυριανή ημέρα. Πρόκληση από τα αμερικανικα ΜΜΕ όπως το περιοδικό Business Insider που παρουσιάζει, με αφορμή το δημοψήφισμα που θα κρίνει την ανεξαρτησία ή όχι της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, έναν φανταστικό χάρτη της Ευρώπης όπως θα ήθελαν στην Αμερική να διαμορφωθεί εάν η Σκωτία ανεξαρτητοποιηθεί.
Η ιδέα είναι του «Κινήματος για μια Ελεύθερη Ευρώπη» (European Free Alliance) που φέρεται να υπογράφει τον χάρτη, αλλά και του περιοδικού που τον δημοσιεύει με σχόλιο «έτσι θα ήταν ο χάρτης της Ευρώπης εάν τα αυτονομιστικά κινήματα επικρατούσαν» - να εμφανίσει ανάμεσα στα γνωστά, αναγνωρισμένα αυτονομιστικά κινήματα και κόμματα ανά την Ευρώπη και το ανύπαρκτο κίνημα "Μακεδόνων στην Ελλάδα" (Lerin: "Macedonians in Greece"). Και "τσουβαλιάζοντας" υπαρκτούς και φανταστικούς αυτονομιστές, καταλήγει στο συμπέρασμα πως η Σκωτία και το δημοψήφισμά της μπορεί να οδηγήσει σε δραματική αλλαγή του χάρτη της Ευρώπης, όπως τον ξέρουμε σήμερα.
Όσον αφορά στα κινήματα από την Καταλονία έως τη Χώρα των Βάσκων, από το Βένετο έως το Νότιο Τιρόλο, από το νησί της Σαρδηνίας στην Ιταλία μέχρι την Φλάνδρα στο Βέλγιο αλλά και σε δεκάδες άλλα μέρη όπου αυτονομιστές ζητούν την ανεξαρτησία τους, υπάρχει ια δόση αλήθεια αλλά στην περίπτωση της "Μακεδονίας" πρόκειται περί καταφανούς αλητείας, σχεδιασμένης από τα νεοταξίτα κέντρα που εδράζουν στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, και θέλουν να αποκοπούν περιοχές από τους γεωπολιτικούς τους αντιπάλους-συμμάχους, ώστε τα πιο αδύναμα κράτη που θα δημιουργηθούν να μην μπορούν ποτέ να αντισταθούν στην αμερικανική ηγεμονία
Σχετικό άρθρο δημοσιεύουν και οι New York Times οι οποίοι καταλήγουν στο συμπέρασμα πως τα όποια κινήματα αποκτήσουν μεγαλύτερη ισχύ και φωνή, μετά από μια ενδεχόμενη απόσχιση της Σκωτίας, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε "αλλαγή των συνόρων της Ευρώπης, κάτι που προκαλεί πονοκέφαλο ήδη, σε πολλές κυβερνήσεις της Ευρώπης."
Στην περίπτωση της Μακεδονίας μας είναι γνωστή η αγάπη και στήριξη που προσφέρουν οι Αμερικανοί στους Σκοπιανούς και σιγοντάρουν στα αλυτρωτικά σχέδια του κρατικού μορφώματος των Σκοπίων, πιέζοντας την Ελλάδα να δεχτεί τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ χωρίς να έχει λυθεί το θέμα της ονομασίας. Αυτός ο χάρτης όμως δείχνει και ότι είναι μεγάλο λάθος ακόμα και η αποδοχή σύνθετης ονομασίας. Οποιοδήποτε παράγωγο του ονόματος Μακεδονία είναι εκ του πονηρού και αποτελεί μέρος γεωπολιτικών σχεδιασμών ανθελληνικων υπερεθνικών κέντρων.
*** Τουρκική κορβέτα στα παράλια της Αττικής - Παραλίγο να πέσει επάνω σε ένα ψαράδικο!!!
Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται και πριν λίγο η τουρκική κορβέτα TCG BAFRA (F-505) προερχόμενη από το ναύσταθμο της Σμύρνης διέπλευσε την ανατολική ακτή της Αττικής, και έγινε αντιληπτή από πολλά αλιευτικά σκάφη που βρισκόντουσαν στην περιοχή και παραλίγο μάλιστα να πέσει επάνω σε ένα καΐκι που μάζευε τα δίκτυα του!
Εισήλθε πριν λίγη ώρα σε ελληνικά Xωρικά Ύδατα μεταξύ Εύβοιας – Άνδρου και κινούμενη κατά μήκος των ανατολικών ακτών της Αττικής έφτασε μεταξύ Κέας – Κύθνου και εξήλθε αυτών ΝΔ Κύθνου.
Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν το τουρκικό σκάφος,  καθ'όλη τη διάρκεια του πλου του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ "Η τουρκική κορβέτα  “BAFRA”, προερχόμενη από περιοχή Βορειοανατολικού Αιγαίου εισήλθε στις 10:30 σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα). Στη συνέχεια κινήθηκε με Νοτιοδυτική πορεία μεταξύ Ν. Κέας και Ν. Μακρονήσου και εξήλθε από τα Ε.Χ.Υ. Νότια Ν. Κέας στις 13:10.
Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος,  καθόλη τη διάρκεια του πλου του".
Δεν είναι η πρώτη φορά που μας επισκέπεται η Bafra: Στις 19 Μαρτίου 2013, στις 13 Οκτωβρίου 2012, ενώ στις στις 23-24 Μαρτίου του 2010 ανοικτά των στενών του Καφηρέα ζήτησε στοιχεία δρομολογίου στο ελληνικό εμπορικό πλοίο «Αρχάγγελος»!
Το πρώτο σκάφος TCG Bozcaada (F-500) το παρέλαβε το 2001 και είναι ναυπήγησης 30 Νοεμβρίου 1974 ενώ την κορβέτα Bafra F-505 την παρέλαβε τον Ιούλιο του 2003 ενώ το σκάφος καθελκύστηκε στις 13 Αυγούστου του 1977.
Η κορβέτα είναι κλάσης D'Estienne d'Orves A69, δηλαδή είναι μία από τις έξι μεταχειρισμένες κορβέτες που παρέλαβε από την Γαλλία το τουρκικό Ναυτικό.
Πρόκειται για αδελφό σκάφος της TCG Bodrum (F-501) που τον Αύγουστο του 2009 είχε αφήσει "ενθύμιο" το θόλο του σόναρ στην βυθό έξω από το Καστελλόριζο.
Έχει μήκος 80 μέτρα, πλάτος 10,3 και βύθισμα 5,3. Η πρόωσή της εξασφαλίζεται από 2 κινητήρες ντήζελ SEMT Pielstick 12PC2V400 ισχύος 8,9 μέγκαβατ, που κινούν δυο τετράφυλλες προπέλες.
Η μέγιστη ταχύτητά της φτάνει τους 24 κόμβους, ενώ αν πέσει στους 15 ή στους 18 εξασφαλίζει μέγιστη ακτίνα δράσης 4.500 και 3.000 ναυτικά μίλια αντίστοιχα. Το πλήρωμά της αποτελείται από 7 αξιωματικούς και 83 υπαξιωματικούς/ναύτες.
Η σουίτα των αισθητήρων της αποτελείται από ένα ραντάρ επιτήρησης αέρος/επιφάνειας DRBV 51A, ένα ραντάρ ελέγχου πυρός DRBC 32E, ένα ραντάρ ναυτιλίας DECCA 1226 και ένα σόναρ πλώρης DUBA 25 (προφανώς είναι αυτό που βρίσκεται τώρα κολλημένο στον ύφαλο).
Το δε πακέτο της ηλεκτρονικού πολέμου αποτελείται από ένα ραντάρ αναχαίτισης ARBR 16, δυο εκτοξευτές δολωμάτων τύπου Dagaie και ένα σύστημα αντιμέτρων SLQ-25 Nixie.
Ο οπλισμός της αποτελείται από  2 αντιπλοϊκούς πύραυλους MM38 Exocet, 1 ναυτικό πυροβόλο των 100 χλστ. σε πύργο CADAM με σύστημα ελέγχου πυρός Najir, 2 πυροβόλα των 20 χλστ., 4 πολυβόλα των 12,7 χλστ. 4 τορπίλες τύπου L3 ή L5 και έναν εκτοξευτή ανθυποβρυχιακών ρουκετών των 375 χλιστ.

***  Κύμα αποσχιστικών τάσεων σε όλη τη Δύση: "Free Texas"
 
Μετά το δημοψήφισμα στην Σκωτία σειρά έχει το Τέξας των ΗΠΑ, όπου εθνικιστές Τεξανοί που θεωρούν τον εαυτό τους τελείως διαφορετικό από τους υπόλοιπους Αμερικανούς ζητούν να ρωτηθεί ο τεξανικός λαός εάν θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται υπό την εξουσία της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον, ή να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο.
 Δίνει συνέχεια έτσι στο κύμα αποσχιστικών τάσεων που έρχεται να συγκλονίσει την Δύση, ενώ ο "πυροκροτητής" φαίνεται να είναι το σκωτικό δημοψήφισμα το οποιο ανεξαρτήτου αποτελέσματος πυροδότησε έτσι κι αλλιώς τις εξελίξεις.
 Το Τεξανικό Εθνικιστικό Κίνημα με πρόεδρο τον Daniel Miller ζητάει να τεθεί το ερώτημα της απόσχισης σε ένα πολιτειακό δημοψήφισμα, και δηλώνει "το σκωτικό δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου είναι καλό σημάδι για μας. Εάν η Σκωτία μπορεί να το κάνει τότε μπορεί και το Τέξας"
 Το Τέξας είναι μια ιδιάζουσα Πολιτεία καθώς αποτελείται κυρίως από λευκούς Αμερικανούς με έντονο το χριστιανικό συναίσθημα, με ιδαίτερη αγάπη προς τα όπλα. Στην Πολιτεία του Τέξας το Ρεπουμπλικανικό κόμμα της σκληροπυρηνικής χριστιανικής Δεξιάς κερδίζει πριν ανοίξουν καν οι κάπλπες. Οι Τεξανοί χριζουν ανελειπώς Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες με εξαίρεση προ δύο δεκαετιών που κέρδισε ένας Δημοκρατικός υποψήφιος.
 Είναι η κορυφαία πετρελαιοπαραγωγός Πολιτεία των ΗΠΑ, όπως επίσης και στην παραγωγή βοειδών, μια πολιτεία που εάν ήταν κράτος θα αποτελούσε την 12η οικονομία στον κόσμο! Μεγαλύτερη από αυτή του Μεξικού ή της Ισπανίας είπε ο Miller, ο οποίος έχει ξεκινήσει την εκστρατεία του από το τα τέλη του 90.
 Ο Miller είπε ότι το σκωτικό δημοψήφισμα μεγάλωσε το ενδιαφέρον για το τεξανικό κινημα, και το γεγονός ότι το Τέξας θα χάσει κάποιος μεγάλους ομοσπονδιακούς οργανισμούς όπως την NASA και πολλές στρατιωτικές βάσεις δεν τον απασχολεί καθόλου.
 "Είτε χάσουν είτε κερδίσουν, το Σκωτικό δημοψήφισμα χρησιμεύει σαν πηγή έμπνευσης και πληροφόρησης για ότι συμβαίνει εδώ στο Τέξας" είπε ο Miller στο Reuters.
 Υπολογίζεται ότι 20% των Τεξανών θα υποστήριζαν την απόσχιση μόνο για τον λόγο ότι ο Πρόεδρος Μ.Ομπάμα επανεξελέγη, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του 2013, αριθμός διόλου αμελητέος.
 Η Πολιτεία έχει 27000000 κατοίκους. Δεν είναι μόο το Τέξας που έχει τέτοιες ιδέες, αρκετές κομητείες έχουν επιλέξει με ανεπίσημα δημοψηφίσματα να αποσχιστούν από τις Πολιτείες τους. Είναι εμφανές ότι η οικονομική δυσπραγία παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά στην περίπτωση του Τέξας, η ένδοξη Πολιτεία όπως και αυτή της Χαβάης, υπήρξαν ανεξάρτητα κράτη και είχαν διπλωματικούς δεσμούς με άλλες χώρες.
 Το Τέξας ήταν ανεξάρτητο από την ηρωϊκή μάχη του Άλαμο το 1836 μέχρι και το 1845 οπότε και επέλεξε την Ένωση με τις ΗΠΑ. Το μετάνιωσε όμως κατά την διάρκεια του αμερικανικού Εμφυλίου όπου επέλεξε να ανήκει στην Συνομοσπονδία των Πολιτειών της Αμερικής (Νότιοι).
 Ο Miller είπε ότι το Τεξας έχει το δικαίωμα να διαλέξει τον δρόμο του βάση της 10ης εντολής του αμερικανικού Συντάγματος, που λέει ότι "η εξουσία δεν δίνεται στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση αλλά διατηρείται για τις πολιτείες και το λαό"
 Φυσικά η Ουάσιγκτον δεν θα επιτρέψει εύκολα να χαθεί μια τόσο πλούσια Πολιτεία που θα στοιχίσει στην αμερικανική οικονομία. Όμως μετά απο τόσα χρόνια σχεδιασμών για για διαιρέσεις άλλων κρατών και πονηρές ιδέες των "γερακιών" έχει ενδιαφέρον που το ίδιο θέμα προκύπτει τώρα στις ΗΠΑ, σαν Θέια Δίκη.
 
***  Κωστής Παλαμάς: Τα σχολειά χτίστε
κι ο δάσκαλος, ποιητής και τα βιβλία
να είναι σαν κρίνα.
Με τη φλόγα που ψαίνει και που πλάθει,
με της καρδιάς τη φλόγα, με του Λόγου
τη δύναμη, ξεσκέπαστα, καθάρια,
και με τα χέρια, και με τα μαχαίρια,
τον τόπο πάρτε.

Κάτου σημάδια που έμπηξε το ψέμα!
Τα ταξίματα φέρτε στης Αλήθειας
της ιερής το βωμό και τα σφαχτάρια.
Στον τόπο απάνου όχι πολέμων κάστρα
τα σκολειά χτίστε!

Λιτά χτίστε τα, απλόχωρα, μεγάλα,
γερά θεμελιωμένα, από της χώρας
ακάθαρτης, πoλύβοης, αρρωστιάρας
μακριά μακριά τ' ανήλιαγα σοκάκια,
τα σκολειά χτίστε!

Και τα πορτοπαράθυρα των τοίχων
περίσσια ανοίχτε, νάρχεται ο κυρ Ήλιος,
διαφεντευτής, να χύνεται, να φεύγει,
ονειρεμένο πίσω του αργοσέρνοντας
το φεγγάρι.

Γιομίζοντάς τα να τα ζωντανεύουν
μαϊστράλια και βοριάδες και μελτέμια
με τους κελαϊδισμούς και με τους μόσκους
κι ο δάσκαλος, ποιητής και τα βιβλία
να είναι σαν κρίνα.

Του τραγουδιού τη γλώσσα αντιλαλώντας,
και τα βιβλία σαν τα τραγούδια να είναι!
Στη γη της ομορφιάς, αρματωμένη
την Επιστήμη, η Ομορφιά, χαρά της!
αρχή σοφίας!

Τα σκολειά χτίστε, υψώστε τα πλατάνια
για το δροσό στης ρεματιάς τη χάρη,
για τον καρπό σπάρτε τα αμπέλια, ας είναι
τ' αγαθά τους αγνά κρασιά, και ας είναι
γούρμα σταφύλια,
λογής, κεχριμπαρένια, άλικα, μαύρα.

Όπου απλωσιά, όπου ψήλωμα, όπου υγεία,
στα πέλαα ν' αγναντεύουν τα καράβια
και τους αϊτούς να λαχταράν και τ' άστρα
στα ουράνια πλάτια.

Και βαθιούς τράφους γύρω γύρω σκάφτε
και πύργους πολεμόχαρους υψώστε
και βαρδιατόρους βάλτε να κρατάνε
μακριά μακριά τον ψεύτη και τον πλάνο
της Ρωμιοσύνης.

Ξόβεργα και καρφιά κρατά και πάει
και πιάνει και καρφώνει και σκοτώνει•
του φτερωτού πιο απ' όλα κυνηγάρης,
αρχίζοντας από τις πεταλούδες,
φτάνει στη Σκέψη. 
1859 - 1943
 Το ποίημα “Τα σκολειά χτίστε” δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Νουμάς”, το 1910. Την περίοδο αυτή η εξουσία βρίσκεται στα χέρια του Ελευθέριου Βενιζέλου, ο οποίος ενδιαφέρεται για την πρόοδο της παιδείας. Το 1910 ιδρύεται και ο εκπαιδευτικός όμιλος, από τους κόλπους του οποίου θα προέλθει το 1917 η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που εισήγαγε τη δημοτική στην εκπαίδευση.
Ο Παλαμάς είναι υποστηρικτής του δημοτικισμού. Οραματίζεται μια πνευματική αναγέννηση. Με το ποίημα του “Τα σκολειά χτίστε” ο Παλαμάς εκφράζει αυτό ακριβώς το όραμα του. 

***  Ιστορικά: Η Αρχαία Αμφίπολις
Ντοκιμαντέρ που είχε παρουσιάσει η ΕΡΤ το 1988
Ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ για την Αρχαία Αμφίπολη, είχε γυριστεί στο πλαίσιο των εκπομπών «Αρχαιολογικές Ξεναγήσεις», και είχε καταγράψει όλα όσα θα θέλαμε να γνωρίζουμε για αυτόν το σημαντικό τόπο.
Φανταστική φωτορεαλιστική αναπαράσταση
της περιοχής της Αρχαίας Αμφίπολης
και του δέλτα του ποταμού Στρυμόνα.
Αριστερά βλέπουμε τον Τύμβο Καστά.
Με μοναδικές εικόνες και πληροφορίες γύρω από πολιτισμό και την ιστορία της Αμφίπολης, το ντοκιμαντέρ είχε παρουσιαστεί ΕΡΤ το 1988.
Την ξενάγηση έκαναν ο Μάκης Ρευματάς και η Εύα Κοταμανίδου σε μια παραγωγή του Νίνο Ελμαντζόγλου.
 Video :  Η αρχαία Αμφίπολις ,   http://youtu.be/yOGLw-Sf-Wk  ,.-
Η περιοχή της ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ και ο πολιτισμός που ανέπτυξε στα αρχαία χρόνια είναι το αντικείμενο αυτής της ξενάγησης, στα πλαίσια της εκπομπής «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ». Με αφετηρία το γνωστό ταφικό μνημείο, το ΛΙΟΝΤΑΡΙ της ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ, ξεκινά η παρουσίαση πολλών ανασκαφικών λειψάνων που συναντά ο επισκέπτης στην περιοχή. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται τα σημαντικότερα ευρήματα από την περιοχή της ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ, τα οποία φιλοξενούνται στο μουσείο της ΚΑΒΑΛΑΣ: τα περίφημα αντικείμενα κοροπλαστικής (πήλινα ή κέρινα αγαλματίδια τα οποία παριστάνουν συνήθως Κόρες) όπως οι ΤΑΝΑΓΡΑΙΕΣ, τα ειδώλια, τα αγγεία, τα κεραμικά έργα, οι επιτύμβιες στήλες και τα κοσμήματα.    Χρονολογία Παραγωγής / Πρώτης Εκπομπής
Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 1988  Παραγωγή: ΕΡΤ ΑΕ   Εκτέλεση: ΝΙΝΟΣ ΕΛΜΑΤΖΟΓΛΟΥ
 Με αφετηρία το γνωστό ταφικό μνημείο, το Λιοντάρι της Αμφίπολης, ξεκινά η παρουσίαση πολλών ανασκαφικών λειψάνων που συναντά ο επισκέπτης στην περιοχή.
Στη συνέχεια, παρουσιάζονται τα σημαντικότερα ευρήματα από την περιοχή της Αμφίπολης, τα οποία φιλοξενούνται στο μουσείο της Καβάλας: τα περίφημα αντικείμενα κοροπλαστικής (πήλινα ή κέρινα αγαλματίδια τα οποία παριστάνουν συνήθως Κόρες), όπως οι ΤΑΝΑΓΡΑΙΕΣ, τα ειδώλια, τα αγγεία, τα κεραμικά έργα, οι επιτύμβιες στήλες και τα κοσμήματα

***  Μανούλες!!!
http://www.boredpanda.com/cute-animal-parenting/?image_id=animal-parents-3-1.jpg

http://www.boredpanda.com/cute-animal-parenting/?image_id=animal-parents-3-2.jpg

 
Image credits: Anton Belovodchenko
http://www.boredpanda.com/cute-animal-parenting/?image_id=animal-parents-23.jpg
 
Image credits: dailymail.co.UK
http://www.boredpanda.com/cute-animal-parenting/?image_id=animal-parents-1.jpg

Image credits: Jeanette DiAnda
http://www.boredpanda.com/cute-animal-parenting/?image_id=animal-parents-7.jpg

Image credits: Igor Shpilenok
http://www.boredpanda.com/cute-animal-parenting/?image_id=animal-parents-4.jpg



Image credits: Ric Seet
http://www.boredpanda.com/cute-animal-parenting/?image_id=animal-parents-14.jpg



Image credits: Marco Mattiussi
http://www.boredpanda.com/cute-animal-parenting/?image_id=animal-parents-5.jpg
 
Image credits: Jan Pelcman
http://www.boredpanda.com/cute-animal-parenting/?image_id=animal-parents-16.jpg
 
mage credits: Laurie Rubin
http://www.boredpanda.com/cute-animal-parenting/?image_id=animal-parents-24.jpg
 
Image credits: Michael Milicia
http://www.boredpanda.com/cute-animal-parenting/?image_id=animal-parents-17.jpg
 
Image credits: Chuck Babbitt
http://www.boredpanda.com/cute-animal-parenting/?image_id=animal-parents-17-2.jpg
 
Image credits: hqwide.com
http://www.boredpanda.com/cute-animal-parenting/?image_id=animal-parents-40.jpg
 
Image credits: Tin Man
http://www.boredpanda.com/cute-animal-parenting/?image_id=animal-parents-2.jpg
 
Image credits: dailymail.co.UK
http://www.boredpanda.com/cute-animal-parenting/?image_id=animal-parents-10.jpg
 
Image credits: Wolfgang von Vietinghoff
http://www.boredpanda.com/cute-animal-parenting/?image_id=animal-parents-28.jpg 
 
Image credits: Udayan Rao Pawar
http://www.boredpanda.com/cute-animal-parenting/?image_id=animal-parents-13.jpg
 
Image credits: Daniel Münger
http://www.boredpanda.com/cute-animal-parenting/?image_id=animal-parents-25.jpg
 
Image credits: dailymail.co.UK
http://www.boredpanda.com/cute-animal-parenting/?image_id=animal-parents-26.jpg
 
Image credits: Andre Pretorius
http://www.boredpanda.com/cute-animal-parenting/?image_id=animal-parents-29.jpg
 
Image credits: Frederique Olivier/John Downer Productions
http://www.boredpanda.com/cute-animal-parenting/?image_id=animal-parents-33.jpg
 
Image credits: imgur.com
http://www.boredpanda.com/cute-animal-parenting/?image_id=animal-parents-20.jpg 
 
Image credits: Jim Ridley
http://www.boredpanda.com/cute-animal-parenting/?image_id=animal-parents-31.jpg 
Image credits: Michael Nichols
http://www.boredpanda.com/cute-animal-parenting/?image_id=animal-parents-32.jpg  
 σε ευχαριστούμε TZINIS, που μας τις έστειλες... 



***  Δήλωση του Δημάρχου Καλαμάτας σχετικά με το αεροδρόμιο!!!


Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, την οποία και προσυπογράφουμε:
Στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, που είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο της Ελλάδος, δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια κανένα ουσιαστικό έργο για τη βελτίωση των υποδομών του. Κανένα ουσιαστικό έργο, δηλαδή, για την «πύλη εισόδου» μιας περιοχής, για την οποία υπάρχει αισιοδοξία και αποδείξεις ραγδαίας ανάπτυξης.
Αντίθετα, ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες ο εκσυγχρονισμός και η λειτουργία ανταγωνιστικού αεροδρομίου στην Τρίπολη (μισή ώρα απόσταση), κάτι που θα πλήξει καίρια το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Κι εδώ προκύπτουν τα εύλογα ερωτήματα:
Το ορθό και το λογικό δεν είναι να ολοκληρώνουμε τις στοιχειώδεις υποδομές σ’ ένα αεροδρόμιο (Καλαμάτας) πριν φτιάξουμε το άλλο (Τρίπολη);
Από ποια μελέτη (τεχνική, οικονομική κ.λπ.) προκύπτει η ανάγκη λειτουργίας αεροδρομίου (Τρίπολη) σε μισή ώρα απόσταση (Καλαμάτα);
Η επιλογή της διαδικασίας ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα) σημαίνει ότι και το κράτος πρέπει να βάλει χρήματα. Δηλαδή, για το αεροδρόμιο της Τρίπολης υπάρχουν χρήματα και γι’ αυτό της Καλαμάτας δεν υπάρχουν;
Οι χθεσινές ανακοινώσεις για το αεροδρόμιο της Τρίπολης, όποια στόχευση κι αν έχουν, δεν μπορεί να είναι αποδεκτές και, δυστυχώς, αποδεικνύουν πως η οικονομική κρίση σε τίποτε δεν μας έχει διδάξει (προγραμματισμός, διαχείριση πόρων, αιτιολόγηση αποφάσεων κ.λπ.).
Θεωρώ πως όλοι οι αιρετοί του τόπου μας πρέπει να εκφράσουν ΕΥΘΕΩΣ την άποψή τους γι’ αυτό το θέμα.

 
*** Αθλητική  ενημέρωση  :
Ωρα Europa με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Αστέρα
***  Ωρα Europa με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Αστέρα
~ Με τρεις ελληνικές ομάδες στους ομίλους ξεκινάει σήμερα το Europa League. Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης εντός αλλά και εκτός έδρας αναζητούν το καλό ξεκίνημα.
~ Οι «πράσινοι» υποδέχονται την πιο ίσως δύσκολη ομάδα του γκρουπ, Ντιναμό Μόσχας, στην κατάμεστη Λεωφόρο. Ο δικέφαλος του βορρά επίσης εντός φιλοξενεί στη Τούμπα την Ντιναμό Μινσκ, ενώ ο Αστέρας παίζει στην Τουρκία με την Μπεσίκτας.
~ Από εκεί και πέρα, έχουμε και άλλες σπουδαίες αναμετρήσεις, αφού η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA μας έχει συνηθίσει σε αγώνες επιπέδου Champions League .
~ Από τους 24 αγώνες ξεχωρίζουν τέσσερις και αυτοί είναι οι Γκλάντμπαχ - Βιγιαρεάλ, Παρτίζαν - Τότεναμ, Σεβίλλη - Φέγενοορντ και Έβερτον - Βόλφσμποπυργκ.

~** Αναλυτικά το πρόγραμμα για το Europa League:

1ος όμιλος
Γκλάντμπαχ - Βιγιαρεάλ    1-1  , (1-0 ) .-
Απόλλων Λεμεσού - Ζυρίχη  3-2 , (2-0) .-

2ος όμιλος
Μπριζ - Τορίνο  0-0 .-
Κοπεγχάγη - Ελσίνκι  2-0 .-

3ος όμιλος
Παρτίζαν - Τότεναμ  0-0     , (0-0) .-

Μπεσίκτας Τουρκίας  - Αστέρας Τρίπολης  1-1    , (1-0) .- 24΄ Τόρε , 88΄ Φακούντο Πάρα ,

Οι ενδεκάδες στο Μπεσίκτας - Αστέρας Τρίπολης:
Μπέσικτας (Μπίλιτς): Τόλγκα, Μότα, Φράνκο, Σιβόκ, Ουϊσάλ, Χάτσινσον, Καβλάκ, Σαχάν, Τορέ, Οζιακούπ, Πεκτεμέκ
Αστ. Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Λούι, Ζησόπουλος, Ουσέρο, Ρόλε, Μάσα, Μπαντιμπανγκά, Μπαράλες.
ΒΙΝΤΕΟ :  ~**ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ 1-1 και ΠΑΟ-ΔΥΝΑΜΟ Μόσχας 1-2  τα  γκολ  18/09/2014  : http://youtu.be/QYNJb9WO3Js ,

4ος όμιλος
Ζάλτσμπουργκ - Σέλτικ  2-2  , (1-1) .-
Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Άστρα Τζούρτζου   5-1  , (1-0) .-

5ος όμιλος
Αϊντχόφεν - Εστορίλ    1-0  , (1-0) .-

Παναθηναϊκός - Ντινάμο Μόσχας  1-2  ,  (0-1) .- 40΄ Κουράνι  ,47΄ Ιόνοφ , 63΄ Ντίνας

Οι ενδεκάδες στο Παναθηναϊκός - Ντιναμό Μόσχας:
Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Κλωναρίδης, Λαγός, Ζέκα, Καρέλης, Σίλντενφελντ, Ντίνας, Πράνιτς
Ντιναμό: Γκαμπούλοφ, Μπούτνερ, Σαμπα, Ντάγκλας, Ντζούτζακ, Γιουσούποφ, Κοκόριν, Ιόνοφ, Νομπόα, Κουράνι, Μανόλεφ

6ος όμιλος
Καραμπάκ - Σεντ-Ετιέν    0-0  , (0-0) .-
Ντίπρο - Ίντερ   0-1    ,(0-0).-

7ος όμιλος
Σταντάρ Λιέγης - Ριέκα  2-0    ,(0-0) .-
Σεβίλλη - Φέγενοορντ   2-0    , (2-0) .-

8ος όμιλος
Λιλ - Κρασνοντάρ   1-1    , (0-1).-
Έβερτον - Βόλφσμπουργκ   4-1   , (2-0) .-

9ος όμιλος
Γιουνγκ Μπόις - Σλόβαν Μπρατισλάβα  5-0   , (2-0) .-
Νάπολι - Σπάρτα Πράγας   3-1  , (1-1) .-

10ος όμιλος
Στεάουα - Όλμποργκ  6-0  ,(0-0).-
Ρίο Άβε - Ντινάμο Κιέβου  0-3   , (0-2) .-

11ος όμιλος

ΠΑΟΚ - Ντινάμο Μινσκ  6-1  , (4-0) .-  11΄ 16΄  28΄ Αθανασιάδης 4΄ αυτογκόλ Νίκολιτς , 50΄ Παπαδόπουλος ,  Νίκολιτς ,   Τζανδάρης
Οι ενδεκάδες στο ΠΑΟΚ - Ντιναμό ΜινσκΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Ρατς, Κατσικάς, Βίτορ, Τζιόλης, Τζανδάρης, Κάτσε, Μακ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης
Ντιναμό Μινσκ (Βλάντιμιρ Ζούραβελ): Γκούτορ, Βορόνγκοφ, Σίμοβιτς, Πολίτεβιτς, Ττζα Τζετζέ, Νίκολιτς, Ουντότζι, Κάρποβιτς, Μπανκουρά, Βερέτιλο, Στάσεβιτς
ΒΙΝΤΕΟ : ~**ΠΑΟΚ- ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΙΝΣΚ  6-1  6ο  γκολ  18/09/014 : http://youtu.be/9dqq2kV9Qzk ,
~**ΠΑΟΚ-ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΙΝΣΚ  6-1  τα  γκολ  18/09/2014: http://youtu.be/Z4WKV3K_Jsw ,

Φιορεντίνα - Γκινγκάμπ  3-0   , ( 1-0) .-

12ος όμιλος
Μεταλίστ - Τράμπζονσπορ   1-2   , (0-1) .-
Λέγκια - Λόκερεν    1-0      ,(0-0).-

Live όλη η δράση στα «αστέρια» του Champions League...
***  Στην  πρώτη αγωνιστικής των ομίλων του Champions League  αποτελέσματα :
Τρίτη  16/09/2014 :
 1ος όμιλοςΟλυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2.-
Γιουβέντους - Μάλμε 2-0

2ος όμιλος
Λίβερπουλ - Λουντόγκορετς 2-1
Ρεάλ Μαδρίτης - Βασιλεία 5-1

3ος όμιλος
Μονακό - Λεβερκούζεν 1-0
Μπενφίκα - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης   0-2

4ος όμιλος
Γαλατάσαραϊ - Άντερλεχτ 1-1
Ντόρτμουντ - Αρσεναλ 2-0
Τετάρτη 17/09/2014 :
5ος όμιλος Ρόμα – ΤΣΣΚΑ Μόσχας   5 -1  , (4-0) .-  5΄,  31΄ Ζερβίνιο , 10΄ Ο Ιτούρμπε , 20΄ Μαϊκόν  , 50΄ αυτογκόλ Ιγκνασέβιτς , ,82΄  Μούσα ,
Μπάγερν Μονάχου – Μάντσεστερ Σίτι   1-0  , (0-0) .- , 91΄ Μπόατενκ

6ος όμιλος
Μπαρτσελόνα – ΑΠΟΕΛ  1-0   ,(1-0) .-  29΄ Πικέ ,
Άγιαξ – Παρί Σεν Ζερμέν  1-1    , (0-1) .- 14΄ Καβάνι  , 74΄ Σούνε ,

7ος όμιλος
Τσέλσι – Σάλκε     1-1  , (1-0) .- 11΄ Φάμπρεγκας , 62΄ Χούντελααρ ,
Μάριμπορ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας    1-1   , (0-0).- 80΄ Νάνι  ,91΄ Λούκα Ζάχοβιτς

8ος όμιλος
Πόρτο – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ   6-0    , (3-0) .- 6' , 33΄ , 57΄ Μπραϊμί , 38΄Μαρτίνεζ , 60΄  Λόπεζ , 76΄Αμπουμπακάρ ,
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σαχτάρ Ντόνετσκ    0-0   , (0-0).-

***

***  *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
1. - Stamatios Skoulikas =
  http://www.youtube.com/stamos01 ,         3647     video.-
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
 http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2062     video.- 
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2086   video.- 
Σύνολον                                                        7795   βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2581  .-    
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  289   
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    643.– https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   228 .-                                 
~** http://www.twitter.com/stamos01/ 
 ~ https://www.facebook.com/ancientmessini , Αρχαία  Μεσσήνη ….
                                                       
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  29  Αυγούστου  2014    : http://snsstamoskal.blogspot.com/2014/08/29-2014.html  , .-
~ Αθλητικό Σ/Κύριακο 30 και 31 Αυγούστου 2014   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/08/30-31-2014.html .-                 
~Το αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  30  Αυγούστου 2014    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/08/30-2014.html .- 
~ Το αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  31  Αυγούστου  2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/08/31-2014.html ,.-  
~
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
**Το αγιάζι της ενημέρωσης 01 Σεπτεμβρίου 2014 Όλα τα ενδιαφέροντα    :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/01-2014.html .-
~ Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Τρίτη  02 Αυγούστου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/02-2014.html  ,.- 
~ Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Τετάρτη  03 Σεπτεμβρίου  2014      :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html .- 
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html ,  Α.Μέρος ,
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014 2ο Μέρος   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014-2.html , .-
~ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ  παρουσιάσεις  3η συνάχεια  Πέμπτη 04 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/3-04-2014.html ,.- 
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/04-2014.html  ,.- 
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΡΩΜΑ ΕΛΆΔΑΣ  ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ   ΦΑΡΑΓΓΙΑ    Παρασκευή  05  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014-03-2014-03-2014-1-video.html   
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/05-2014.html  ,
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/06-2014.html ,.-
~Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~Επιλογές - Διαλογές αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~  Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~ Αθλητικό Σ/Κ 06 και 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/06-07-2014.html ,.-
~ Μεσσηνιακή  ενημέρωση Κυριακή  07  Σεπτεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html  ,._-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  08  Σεπτεμβρίου  2014    : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/08-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html , .-  
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014 :  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html ,.-  
~   Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html,.--
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html ,.-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Τετάρτη  10  Σεπτεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html , .-
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/11-2014.html , .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή   12  Σεπτεμβρίου  2014     : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html ,.-~
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Παρασκευή  12 Σεπτεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/09/12-2014.html ,.-  
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/13-2014.html ,.-  
~  Αθλητικό  Σάββατο-Κύριακο  13  και  14  Σεπτεμβρίου  2014   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/13-14-2014.html ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/14-2014.html  ,.-  
~  Εκδρομή διαδρομές ημερήσια στην ΜΑΝΗ Κυριακή 14/09/2014 Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/14092014-15-2014.html ,.- 
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης και Επιλογές  σημαντικών  θεμάτων και  ενδιαφέροντος , Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/15-2014.html,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/16-2014.html ,.-
~Άρωμα από αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/17-2014.html ,.-      
  Άρωμα  από  Μεσσηνιακό  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-

~ Επιλογές  -Διαλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-

  Το  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Πέμπτη  18 Σεπτεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅