Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Το  αγιάζι της  ενημέρωσης   Τετάρτη 13  Νοεμβρίου 2013  :



***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :


Ο  καιρός  σήμερα στην  Μεσσηνία

***  Μέσω ΟΑΕΔ 240 προσλήψεις στους Δήμους στη Μεσσηνία          
           Ο ΟΑΕΔ εξέδωσε την προκήρυξη για τις θέσεις μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Το νέο πακέτο θέσεων  αφορά κυρίως σε δήμους, περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία, λιμάνια, εκκλησίες, μουσεία και κέντρα κοινωνικής πρόνοιας. Σύμφωνα με τον πίνακα που έχει ανακοινωθεί για τη Μεσσηνία, προβλέπεται να προσληφθούν 478 άτομα.
Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στη διαδικασία έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
-εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοί τους είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
-εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
-εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
-εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
-άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Η αμοιβή όσων απασχοληθούν σε κοινωφελή εργασία θα είναι 490 ευρώ, αν πρόκειται για ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.
Συγκεκριμένα, στο Δήμο Καλαμάτας θα προσληφθούν 96 άτομα, σε Δυτική Μάνη 13, σε Μεσσήνη 32, σε Πύλο- Νέστορα 31, Οιχαλία 20 και Τριφυλία 50.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη .-
 
*** Μάχη με το νερό και τις λάσπες δίπλα στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες & βίντεο)
  
 
Στην περιοχή της Λαγκάδας (στην Οδό Αθηνών)
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
  Κάτι από Φιλιππίνες, όπου ο τυφώνα Χαϊγιάν σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, προκαλώντας χιλιάδες θύματα και ανυπολόγιστες καταστροφές, θύμιζε, σε σαφέστατα πολύ μικρότερη κλίμακα, η περιοχή της Λαγκάδας, βόρεια της οδού Αθηνών, κοντά στο παλιό νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου οι κάτοικοι ξενύχτησαν Δευτέρα προς Τρίτη, προσπαθώντας να διώξουν τα νερά από το εκεί ρέμα.
Τελικά τα κατάφεραν και χθες είχε μείνει μόνο λάσπη, που έπρεπε να απομακρυνθεί, κάτι που άρχισε να γίνεται περί τις 12.00 το μεσημέρι με την άφιξη ενός χωματουργικού μηχανήματος.
Η ιδιαιτερότητα της περιοχής έγκειται στο ότι βρίσκεται χαμηλότερα από την οδό Αθηνών, με αποτέλεσμα τα όμβρια να μην μπορούν να βρουν διέξοδο και να «εγκλωβίζονται». Έτσι, όσο αυξάνει ο όγκος του νερού, τόσο ανεβαίνει και η στάθμη του, τα σημάδια της οποίας αποτυπώνονται εύγλωττα στα κτήρια.
Όπως μας είπαν περίοικοι, η 5η πάροδος Αθηνών (εκεί είναι το σημείο που υπάρχει πρόβλημα) βάσει του σχεδίου πόλης προβλέπεται, ως οδός, να ενώνεται με την Αθηνών, έχοντας όλες τις απαραίτητες υποδομές απορροής ομβρίων, ενώ ένα ασφαλτοστρωμένο πάρκινγκ που βρίσκεται «πρόσωπο» με την Αθηνών, αναφέρεται ως πάρκο.
  Οι κάτοικοι
Με ένα τεράστιο πλαστικό φτυάρι ο Δημ. Καψοκαβάλης προσπαθούσε να καθαρίσει τη λάσπη που είχε συγκεντρωθεί στην αυλή του σπιτιού του. «Είναι συνηθισμένο αυτό το φαινόμενο», μας λέει και εξηγεί πως ο ίδιος το έχει αντιμετωπίσει άλλες τρεις φορές. Όπως ανέφερε, πήγε χθες το πρωί στο Δημαρχείο, ανέφερε το περιστατικό και μερικές ώρες αργότερα έφθασε και το χωματουργικό μηχάνημα, προκειμένου να καθαρίσει τις λάσπες.
«Είναι η δεύτερη φορά σε τρία χρόνια που συμβαίνει αυτό που βλέπετε», μας πληροφόρησε ο Θαν. Μπούζας, κάτοικος της περιοχής, υποδεικνύοντάς μας και το ύψος της στάθμης του νερού σε κάποιες από τις  κατοικίες. Η κατάσταση, όπως μας είπε, επιδεινώθηκε από την έντονη βροχή που έπεσε το απόγευμα της Δευτέρας, όταν «έφυγαν» τα νερά από την Αγία Σωτήρα και λόγω της κατηφόρας εγκλωβίστηκαν.
Μια γυναίκα ανέφερε από την πλευρά της ότι είναι η τέταρτη ή η πέμπτη φορά που συμβαίνει αυτό, στα τριάντα χρόνια που κατοικεί στην περιοχή. «Αν μπορούσα να βάλω ρόδες στο σπίτι μου, θα το πήγαινα αλλού», είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως δεν μπορούσε να μπει στο σπίτι της εξαιτίας της υψηλής στάθμης του νερού.
Εμφανέστατα οργισμένος ήταν ο Γ. Ηλιόπουλος. «Μπορούν να γίνουν έργα υποδομής; Υπάρχει πρόληψη; Πέρασαν 6 μήνες καλοκαιριού, φάνηκε κανείς εδώ; Πλημμυρίσαμε για τρίτη φορά», σημείωσε και πρόσθεσε πως έχουν γίνει αρκετά διαβήματα για να λυθεί το πρόβλημα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Όπως είπε, οι διατομές των αγωγών είναι πολύ μικρές για να μπορέσουν να απορροφήσουν το μεγάλο όγκο των νερών που έρχονται από Λαγκάδα και Λέικα.
«Το ξεβουλώσαμε και ξαναβούλωσε», συνέχισε, διαμηνύοντας στη Δημοτική Αρχή «να μην ξαναπατήσουν εδώ για ψήφους. Τι πληρώνουμε τέλος υπονόμων, πολιτιστικό τέλος και τα κέρατά τους; Για νερό 3 ευρώ, πληρώνω λογαριασμό 40 ευρώ. Πού πηγαίνουν αυτά τα λεφτά; Γράψε τα επώνυμα», μας λέει και απομακρύνεται με κατεύθυνση το χωματουργικό μηχάνημα, προκειμένου να ενημερώσει τον οδηγό για το πού θα συνεχίσει την επέμβασή του…  Video: 

 
 ***   Αποκαλύφθηκε το νέο λογότυπο της ΝΕΡΙΤ (φωτογραφία)
    
   Το νέο λογότυπο της ΝΕΡΙΤ αποκαλύφθηκε από το αρμόδιο Εποπτικό Συμβούλιο του υπό σύσταση φορέα, στο πλαίσιο της διαβούλευσης.
Βασικό χαρακτηριστικό του σήματος της ΝΕΡΙΤ είναι ο γαλάζιος κύκλος με το αρχικό γράμμα «ν» σε  φόντο κίτρινο.
Τα γράμματα του λογότυπου της ΝΕΡΙΤ είναι χρωματισμένα διαφορετικά στις δύο συλλαβές, γαλάζιο για την πρώτη συλλαβή «νε» και σκούρο μπλε για την δεύτερη «ριτ», ενώ στο πλάι συμπληρώνονται οι λέξεις Ραδιοφωνία, Ίντερνετ, Τηλεόραση.
Η ανοιχτή δημόσια διαβούλευση για την διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της ΝΕΡΙΤ συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου μέσα από την ιστοσελίδα www.opengov.gr/consultations/?p=1744.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η διαδικασία συνιστά το πρώτο βήμα προς μια δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοιχτή στην κοινωνία των πολιτών, δεδομένου ότι οι σκοποί και οι προτεραιότητες που θα διαμορφωθούν θα αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία θα οργανωθεί και θα αξιολογείται διαρκώς η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 217 σχόλια πολιτών, με προτάσεις, παρατηρήσεις και ιδέες σχετικά με τη δόμηση της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, καλείται κάθε πολίτης να συμβάλει στην εξειδίκευση των σκοπών των τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών και διαδικτυακών μέσων της ΝΕΡΙΤ.    Newsroom ΔΟΛ 
 
***  Προσοχή!! Έντονα καιρικά φαινόμενα και σήμερα στη Μεσσηνία         
           
Ισχυρές καταιγίδες έχουμε ήδη από νωρίς το πρωί στην Καλαμάτα και άλλες περιοχές του νομού Μεσσηνίας και αναμένονται να συνεχισθούν  έντονα τις επόμενες ώρες , αλλά και κατά τη  διάρκεια της ημέρας σύμφωνα με τους μετεωρολόγους .
Καλό θα είναι οι πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις για όσο διαρκούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
 
 
***    Διαγωνισμό για την αφίσα του Καλαματιανού Καρναβαλιού διοργανώνει η Καρναβαλική Επιτροπή           
           Η Καρναβαλική Επιτροπή, στα πλαίσια έναρξης των εργασιών για τη διοργάνωση του Καλαματιανού Καρναβαλιού 2014, προκηρύσσει διαγωνισμό για την αφίσα του φετινού καρναβαλιού.
Με την επιστολή αυτή θέλουμε να σας καταστήσουμε γνωστή την πραγματοποίηση του διαγωνισμού αυτού, όπως επίσης τους όρους, τις προϋποθέσεις που τον διέπουν και τις προβλεπόμενες υπηρεσίες που θα μας παράσχει ο νικητής.
Όσον αφορά στο πλαίσιο που θα καθορίζει την αφίσα, τονίζουμε πως πρέπει να διατηρηθεί το λογότυπο που έφερε η περσινή αφίσα (αρλεκίνος και γραμματοσειρά-σήμα «Καλαματιανό Καρναβάλι»), ενώ μπορείτε να κάνετε όποιες άλλες καλλιτεχνικές επεμβάσεις θέλετε. Μάλιστα, σας ζητάμε να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας ελεύθερα και να εκφραστείτε καλλιτεχνικά με τον πιο δημιουργικό τρόπο!
Ως έπαθλο προβλέπεται το ενδεικτικό ποσό των 200 ευρώ και κυρίως η προβολή την  οποία θα εκλάβει η επιχείρησή σας και η αναγνώριση του νικητή ως επίσημου γραφίστα του Καλαματιανού Καρναβαλιού.
Ο νικητής του διαγωνισμού θα δεσμευτεί να αναλάβει τη γραφιστική υποστήριξη του καρναβαλιού δωρεάν, η οποία αφορά τα παρακάτω:
-Δημιουργία του Booklet των διαφημιζομένων
-Σχεδίαση σήματος του Καλαματιανού Καρναβαλιού
-Κατασκευή αυτοκόλλητων ετικετών με το σήμα του Καλαματιανού Καρναβαλιού
-Δημιουργία του logobanner στο Facebook του Καλαματιανού Καρναβαλιού
- Δημιουργία της αφίσας των εκδηλώσεων (Τελετή Έναρξης, Παρέλαση, Τελετή Λήξης)
Ο νικητής θα αναδειχθεί κατόπιν ψηφοφορίας από τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής, ενώ θα αφορά στην  ικανοποίηση αισθητικών κριτηρίων.
Η προθεσμία που σας δίνεται για τη σχεδίαση της Αφίσας είναι:  13/11/2014 έως 27/11/2014
Η  υποβολή της συμμετοχής θα πραγματοποιείται στο γραφείο της Καρναβαλικής Επιτροπής, στον ημιώροφο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.  Εκ  της Καρναβαλικής Επιτροπής

***  Το Campus Bus από Παρασκευή έως Κυριακή στην Καλαμάτα
        Στην Καλαμάτα θα βρίσκεται από την Παρασκευή έως την Κυριακή το Campus Bus, μια πεντάμηνη καμπάνια που αφορά σε ένα εκπαιδευτικό λεωφορείο. Το λεωφορείο ταξιδεύει στην Ελλάδα κάνοντας στάσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας, όπου εκπαιδευτές οργανώνουν σεμιναριακά εργαστήρια με θέματα τη βελτίωση των ικανοτήτων και την εργασιακή απασχόληση των νέων. Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να αφήσει πίσω του ένα ενεργητικό και εμπνευσμένο κοινό, ένα δίκτυο από «πράττοντες» ανθρώπους, τους αποφοίτους του Campus Bus. Το λεωφορείο στεγάζει τρεις εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και πέντε εθελοντές εκπαιδευτές, οι οποίοι ταξιδεύουν από περιοχή σε περιοχή, χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα για να πληροφορούν για τον επόμενο προορισμό. Τα σεμιναριακά εργαστήρια προσφέρονται δωρεάν στο κοινό. Φτάνοντας σε μια πόλη ή κωμόπολη, η οργάνωση θα στήνει και θα παραδίδει το πρόγραμμά της στο τοπικό κοινό και θα επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσει και να αφήσει πίσω, έστω, μια τοπική κοινότητα εθελοντών επιμελητών, οι οποίοι, με ρόλο συντονιστή, θα υπολογίζουν και θα αναφέρουν την πρόοδο των συμμετεχόντων και θα προτείνουν μελλοντικούς υποψηφίους για μελλοντικές επισκέψεις. Κύριος στόχος της καμπάνιας είναι η ενδυνάμωση νέων άνεργων ατόμων, η προσφορά βοήθειας ώστε να κατανοήσουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής τους και να τους βοηθήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη ευκαιριών, με την εφαρμογή των σύγχρονων μεθόδων, της τεχνολογίας και ενός διευρυμένου δικτύου επαφών. Το 1ο σκέλος του Campus Bus θα επισκεφτεί τις εξής περιοχές: Άνω Λιόσια (Αθήνα), Πέραμα, Μέγαρα, Κόρινθο, Τρίπολη, Καλαμάτα, Γαργαλιάνους, Κυπαρισσία, Ζαχάρω, Πύργος, Πάτρα, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Μέτσοβο, Γρεβενά, Καστοριά, Φλώρινα, Έδεσσα, Νάουσα, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη. - 

*** Οικονομολόγοι για τον καιρό και μετεωρολόγοι στην οικονομία!
  
Ο οικονομολόγος και διανοούμενος J.K. Galbraith συνήθιζε να λέει με αυτοσαρκασμό ότι οι προσπάθειες των οικονομολόγων να κάνουν προβλέψεις καθιστά πιο έγκυρες ακόμη και εκείνες που διατυπώνουν οι αστρολόγοι.
Η πιο πάνω ρήση, σε συνδυασμό με τις άπειρες βαρύγδουπες αναλύσεις που έχουμε ακούσει ή διαβάσει για το αν η Ελλάδα φύγει ή όχι από το ευρώ, ότι ως χώρα έχουμε πεθάνει και έχουν ξεχάσει να μας το πουν και διάφορες άλλες εκτιμήσεις για την παγκόσμια οικονομία που έχουν πέσει στο κενό, μου θύμισε την ατάκα ότι «ο Θεός δημιούργησε τους οικονομολόγους για να φαίνονται σπουδαίοι οι μετεωρολόγοι». Ακόμη, πως «δε θα ήμασταν καθόλου χειρότερα αν αφήναμε τους οικονομολόγους να προβλέπουν τον καιρό και τους μετεωρολόγους να προβλέπουν την οικονομία!».
Προς επίρρωση της τελευταίας ατάκας, ο μετεωρολόγος κ. Αρνιακός, του ΑΝΤΕΝΑ, που πολλές φορές έχει προσπαθήσει να συνδυάσει την οικονομική δυσπραγία της πατρίδας μας με τα καιρικά φαινόμενα σε Ελλάδα και Ευρώπη ή να διακωμωδήσει την κατάσταση, οφείλω να ομολογήσω πως τα έχει καταφέρει καλύτερα. Να ακούμε, λοιπόν, τους μετεωρολόγους για τα οικονομικά και τους οικονομολόγους για τα καιρικά ή να ακολουθήσουμε τον τρίτο δρόμο προς το «σοσιαλισμό»;
«Πήγα σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες...». Εδώ που φτάσαμε, αυτές οι κωλοπετσωμένες γυναίκες ίσως μας συμβουλέψουν πιο πρακτικά και, κυρίως, πιο αποτελεσματικά από τους γκουρού της Οικονομίας.
Άλλωστε, το συναφές επάγγελμα των αστρολόγων, εκτός από αισθηματικές, δίνει και οικονομικές προβλέψεις. Θα προτείνω, λοιπόν, για τους «ιχθύες», σύμφωνα με τις προβλέψεις αστρολόγου-οικονομολόγου: «Οι προτάσεις και οι συνεργασίες που παρουσιάζονται αυτή την περίοδο μπορεί να κρύβουν οικονομικές παγίδες».  Το νου σας, θα το μεταφέρω και στα παιδιά μου που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο.
Με τούτα και με εκείνα, επειδή πέφτει και πολλή σπέκουλα, ανάλογα με το ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ο κάθε οικονομολόγος, την ιδεολογική του τοποθέτηση και μια σειρά άλλων παραμέτρων, ας γίνουμε συνετοί οικονομολόγοι, όσο μας το επιτρέπουν οι καιροί, στα του οίκου μας, γιατί αλλιώς τη βάψαμε...
  «Ο Θεός δημιούργησε τους οικονομολόγους, για να φαίνονται σπουδαίοι οι μετεωρολόγοι»
του Δημήτρη Γιατράκου
 
***  Η ιδιαίτερη πατρίδα και η ιστορία της         
   Γέννημα θρέμμα Καλαματιανός. Παιδί της Υπαπαντής. Εκεί έκλαψα για πρώτη φορά, εκεί έπαιξα μπάλα, εκεί έκανα τους πρώτους μου φίλους. Μετά ήρθαν τα χρόνια της μικροαστικής ανάπτυξης και κατέβηκα πιο κάτω. Σε κάθε περίπτωση, η Καλαμάτα είναι η γενέθλια πόλη μου.
Στα μετέπειτα χρόνια ξεμάκρυνα από κοντά της για αρκετό μεγάλο διάστημα. Έχασα το καθεμέρα της. Την ανάσα της. Όμως, επέστρεψα.
Εκείνο που διαπιστώνω, ωστόσο, είναι ότι δε γνωρίζω μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της. Όντας δημοσιογράφος στο «Θάρρος» έμαθα για τη μάχη της Καλαμάτας (28 Απριλίου 1941), ένα σημαντικό ιστορικό επεισόδιο. Προχθές, περπατώντας με τον Σωτήρη Θεοδωρόπουλο, είδα κάποια μνημεία - σπαράγματα από τη βιομηχανική ιστορία της Καλαμάτας.
Από το προσωπικό... ψυχογράφημα και το ειδικό περνάμε στο γενικό. Οι αφορμές «έθρεψαν» τις παρακάτω σκέψεις.
Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, οι τοπικοί μας λαγέτες αλλά και οι πολίτες πρέπει να έχουν στη φαρέτρα τους, κυρίως, αλογάριαστη αγάπη για τον τόπο τους. Και αποτελεί παράγοντα εκ των ων ουκ άνευ, για την απόκτηση των παραπάνω χαρακτηριστικών του, η βαθιά γνώση της Ιστορίας της επικράτειάς τους.
Συμβαίνει αυτό; Η ζωή, ο βίος και η πολιτεία τους/μας δε μας επιτρέπουν να απαντήσουμε θετικά. Γνωρίζοντας, όμως, όλοι Τοπική Ιστορία, θα μπορούσαμε αναντίρρητα να προσθέσουμε ακόμη ένα γρανιτένιο κρίκο στην αλυσίδα αγάπης, σεβασμού, μέριμνας στη γενέθλια γη.
Να αλλάξουμε νοοτροπία, γεγονός που αποτελεί μία από τις κύριες προϋποθέσεις ευαισθητοποίησης κι αποτελεσματικής αντιμετώπισης των τοπικών προβλημάτων.
Να συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα μιας άλλης αντίληψης για την ιδιαίτερη πατρίδα, που με τη σειρά της θα οδηγήσει σε μιαν άλλη ηθική για τον Τόπο, την Ιστορία, τον Πολιτισμό.
Να ανεβάσουμε το δείκτη αφύπνισης, ανησυχίας, συνειδητοποίησης, δραστηριοποίησης, στο πλαίσιο της πληρέστερης ιστορικής ενημέρωσης, γεγονός που με τη σειρά του θα αναγκάσει τους κυβερνώντες να ενεργήσουν ανάλογα, στερώντας τους παράλληλα άλλοθι άγνοιας.
Στις αναπτυγμένες κοινωνίες το μάθημα της Τοπικής Ιστορίας διδάσκεται, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Επιβάλλεται, λοιπόν, επιτέλους και στα καθ’ ημάς να καθιερωθεί και να προγραμματιστεί η διδασκαλία της, για κάθε ιδιαίτερη πατρίδα, για κάθε νομό χωριστά.
Και τούτο, ας μπει στους «φακέλους επειγόντων» του υπουργείου Παιδείας, μιας και οι σχετικές αποφάσεις -παράλληλη διδασκαλία Τοπικής και Γενικής Ιστορίας- είναι στα συρτάρια εδώ και χρόνια πολλά (από το 1974) και λόγο έχει η διαδικασία υλοποίησης και μόνο.
Ας βιαστούμε, «οι καιροί ου μενετοί». Δεν μπορείς να ζεις και να πεθαίνεις σ’ ένα γενέθλιο τόπο και να αγνοείς την Ιστορία του και τη δική σου, τις ρίζες του και τις δικές σου, αφού η Ιστορία διδάσκει, διαπαιδαγωγεί, ενώνει, γιγαντώνει, εκδικείται, μα αποτελεί και εφαλτήριο του αύριο.
Δεν μπορείς ν’ αγνοείς την Ιστορία σου, αφού είναι έργο δικό σου -παραφράζοντας το μεγάλο φιλόσοφο της αέναης ταξικής πάλης-, την Ιστορία που επιβάλλεται να σηκώνεις στους ώμους σου κάθε φορά που βαδίζεις μπροστά...    του   Αντώνη Πετρόγιαννη   Φωτογραφία:
 
 ***  Οι νόμοι… της ζούγκλας         
   Όταν αναφερόμαστε στους «νόμους της ζούγκλας», δεν εννοείται αποκλειστικά ότι σε μία κοινωνία έχουν από κάποιους καταργηθεί οι κανόνες δικαίου.
Οι «νόμοι της ζούγκλας» αποτελούν νοοτροπία, με προμετωπίδα, δήθεν, αληθοφανή ψέματα για τη δικαιολόγηση ποταπών πράξεων.
Όποιος πιστεύει ότι ο θάνατος του ανταγωνιστή του αποτελεί τη λύση στα δικά του προβλήματα, είναι τουλάχιστον ανόητος, απαίδευτος και ανίκανος να σκεφθεί ευθείς τρόπους επιβίωσης. Δεν υπολογίζει, επίσης, ότι ο άλλος μπορεί να είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει από το νεροπίστολό του, που ο ίδιος ονομάζει «καλάσνικοφ».
Για να αγωνίζεσαι με εντιμότητα πρέπει να γνωρίζεις τι σημαίνει «αγώνας» και τι «εντιμότητα».
Αγώνας = άμιλλα
Εντιμότητα = ηθική αξία, τιμιότητα.    Αντα Αποστολάκη  ,  Φωτογραφία:
 
 ***  Ο  ΚΑΙΡΟΣ  ΣΗΜΕΡΑ  ΣΤΟ  ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  : 

***    ΔΙΑΤΡΟΦΗ  ΚΑΙ  ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΒΙΝΤΕΟ
Αντιμετωπίζοντας  τον καρκίνο  με  σωστή  διατροφή  .... μέσα  από  Βίντεο που ακολουθούν :
Δείτε  τα  :
1.-  Αντικαρκινική  διατροφή  και  ζωή  2013 : http://youtu.be/-jmqPp9LKOs , 
   

2.-  ΚΑΡΚΙΝΟΣ  και  διατροφή   2013 : http://youtu.be/2RyRfXeml2k .,
 
3.-  ΔΙΑΤΡΟΦΗ  και  ΚΑΡΚΙΝΟΣ   2013 : http://youtu.be/YoY7I-9QSBc ,

4.-  Ένας  νέος  τρόπος  ζωής  2013 : http://youtu.be/ljoiNLNU_kg  ,
 
5.- Αγγειογέννεση  και  Καρκίνος  2013 : http://youtu.be/euQYgmvnU54 ,


***  ΠΡΟΣΟΧΗ: Βρηκαν τροπο να κλεβουν το PIN του κινητου μας!
Ο μυστικός κωδικός εισόδου, το γνωστό και ως PIN, στο… έξυπνο κινητό τηλέφωνο μπορεί να αποκαλυφθεί μέσω της κάμερας και του μικροφώνου της συσκευής. Αυτό ανακοίνωσαν ερευνητές του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με τηλεγράφημα του BBC. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, φοιτητές χρησιμοποίησαν ένα ειδικό πρόγραμμα, το οποίο ονομάζεται PIN Skimmer, και κατόρθωσαν να εντοπίσουν τους κωδικούς εισόδου που εισήγαγαν οι χρήστες «έξυπνων» συσκευών.
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, το πρόγραμμα «ακούει» τους ήχους των «εικονικών» πλήκτρων μέσω του μικροφώνου της συσκευής και παρακολουθεί τις αντιδράσεις στο πρόσωπο του κάθε χρήστη, αξιοποιώντας την κάμερα του «έξυπνου» κινητού, προκειμένου να «απομνημονεύσει» το PIN. Οι δοκιμές έγιναν σε «έξυπνες» συσκευές Google Nexus-S και Samsung Galaxy S3.
«Αποδείξαμε ότι η κάμερα μπορεί να λειτουργήσει κατασκοπευτικά για τον χρήστη» τονίζουν οι καθηγητές Ρος Άντερσον και Λορέν Σιμόν, επικεφαλής της σχετικής μελέτης. «Με το πρόγραμμα παρακολουθούμε πώς το πρόσωπο του κάθε χρήστη αντιδρά στους αντίστοιχους ήχους των πλήκτρων καθώς εισάγει το PIN του και μπορούμε, τελικώς, να καταγράψουμε το μυστικό κωδικό του» υπογραμμίζει ο κ. Άντερσον, καθηγητής μηχανικής στο Κέιμπριτζ. «Μας εντυπωσίασε το πόσο ακριβή ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας» προσθέτει.
Το πρόγραμμα «κατόρθωσε» να εντοπίσει σωστά τετραψήφια PIN σε ποσοστό άνω του 50% μετά από πέντε επιτυχημένες «εισόδους» του χρήστη.
Το ποσοστό για οκταψήφιους κωδικούς ήταν ελαφρώς βελτιωμένο, φτάνοντας το 60%, αλλά ο κάθε χρήστης έπρεπε να εισάγει 10 φορές το PIN του, ώστε το πρόγραμμα να συλλέξει τα απαραίτητα στοιχεία για να προχωρήσει στην «αναγνώριση» του κωδικού.

***  Theo Carnie: Το 5χρονο παιδάκι που ψήνει λιχουδιές,
αλλά ποτέ δεν θα μπορέσει να
φάει

Λένε συνήθως ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη τους γονείς για να μπορέσουν να επιβιώσουν αλλά και να διδαχθούν πράγματα σχετικά με τη ζωή και τις δυσκολίες της. Είναι όμως και ένας 5χρονος πιτσιρίκος, ο οποίος μάλλον έχει διδάξει πολύ περισσότερα πράγματα στους γονείς του απ' όσα έχει εκείνος διδαχθεί.
The boy who loves to bake but can't eat
Ο Theo Carnie λοιπόν, είναι ένα αγοράκι από το Yorkshire το οποίο λατρεύει να φτιάχνει γλυκά και κέικ!
 Θα μας πείτε τώρα, ότι αυτό δεν είναι τίποτα μιας και πλέον όλο και περισσότερα παιδάκια ασχολούνται με την μαγειρική.
Η διαφορά του Theo είναι ότι σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους μικροσκοπικούς σεφ που στο τέλος απολαμβάνουν τις λιχουδιές που φτιάχνουν, εκείνος δεν μπορεί να φάει τίποτε από όλα αυτά μιας και δεν μπορεί να φάει κανονικό φαγητό.
Ο 5χρονος, πάσχει από μία πάθηση, η οποία τον έχει αναγκάσει να τρέφεται αποκλειστικά μέσω ενός σωλήνα καθώς, κάθε φορά που έτρωγε, έκανε εμετό μιας και δεν μπορούσε να χωνέψει το φαγητό του.
Το 2009 λοιπόν υπεβλήθη σε ειδική χειρουργική  επέμβαση όπως αναφέρει το queen, και έκτοτε υπάρχει ένας σωλήνας στην περιοχή της κοιλιάς του ο οποίος τον προμηθεύει με τροφή και φάρμακα.
Οι γονείς του δηλώνουν ότι δεν αποφεύγουν να τρώνε μπροστά του μιας και εκείνος δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, και πως λατρεύει να φτιάχνει γλυκά, παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί μετά να τα δοκιμάσει! 
Μάλιστα, στα 5α του γενέθλια, έψησε ο ίδιος ένα γλυκό για τους φίλους του και κράτησε για τον ίδιο ένα ψεύτικο για να θυμάται εκείνη την μέρα.
Ένα συγκινητικό μάθημα ζωής από έναν πραγματικά θαρραλέο μικρούλη που δεν το βάζει κάτω.   patrasevents.gr
 
***  Τραγουδήστε του:
Ακούει το νανούρισμά σας... από την κοιλιά
Σύμφωνα με έρευνα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι εγκέφαλοι των μωρών που, όσο ήταν στη μήτρα, είχαν ακούσει τις μελωδίες των νανουρισμάτων από την μητέρα τους, αντιδρούσαν πολύ πιο έντονα, όταν άκουγαν τα ίδια νανουρίσματα αμέσως μετά τη γέννησή τους, αλλά και μέχρι την ηλικία των τεσσάρων μηνών.
 
 Ένα έμβρυο μπορεί να ακούσει το νανούρισμα που του τραγουδάει η έγκυος μητέρα του, αρκετούς μήνες προτού αυτό γεννηθεί, καθώς επίσης να το θυμάται για καιρό μετά τη γέννησή του, πράγμα που βοηθά το παιδί αργότερα να αναπτύξει τις γλωσσικές ικανότητές του, σύμφωνα με μια νέα φινλανδική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Ελσίνκι, με επικεφαλής τη δρα Μίνα Χουοτιλάϊνεν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «PLoS ONE», έκαναν πειράματα με 24 γυναίκες στους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης τους και τα επανέλαβαν μετά τη γέννηση των παιδιών. Οι μισές έγκυες γυναίκες τραγουδούσαν στα αγέννητα παιδιά τους επί πέντε μέρες την εβδομάδα, ενώ οι υπόλοιπες όχι (για λόγους σύγκρισης).
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι εγκέφαλοι των μωρών που, όσο ήταν στη μήτρα, είχαν ακούσει τις μελωδίες των νανουρισμάτων από την μητέρα τους, αντιδρούσαν πολύ πιο έντονα, όταν άκουγαν τα ίδια νανουρίσματα αμέσως μετά τη γέννησή τους, αλλά και μέχρι την ηλικία των τεσσάρων μηνών. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο τα έμβρυα ακούνε τις μελωδίες μέσα στην κοιλιά της μητέρας τους, αλλά επίσης ότι τις θυμούνται για μήνες μετά τη γέννησή τους. Αυτή η ικανότητα πρώιμης μνήμης και μάθησης, κατά τους ερευνητές, μπορεί να βοηθά στην ανάπτυξη της ικανότητας ομιλίας του παιδιού.
Από την άλλη, οι Φινλανδοί επιστήμονες επεσήμαναν πως οι δυσάρεστοι ή πολύ δυνατοί ήχοι που γίνονται αντιληπτοί από το έμβρυο μέσα στη μήτρα (π.χ. εξαιτίας του θορυβώδους περιβάλλοντος εργασίας της εγκύου μητέρας), πιθανώς έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε βάθος χρόνου μετά τη γέννησή του μωρού..  protothema.gr
 
***  Νανούρισμα: Θα κεντήσω
Αγόρι μου, αγόρι μου
αγόρι μου να σε χαρώ
 
Θα κεντήσω,
πάνω στου αλόγου σου τη σέλλα
Με διαμαντόπετρες σωρό
του φεγγαριού το πήγαιν' έλα
στο πελαγίσιο το νερό
 
Αγόρι μου, αγόρι μου
αγόρι μου να σε χαρώ
 
Θα κεντήσω
στ' ασημοπίστολα σου πλάι
της χελιδόνας το φτερό
κι έναν σταυρό να σε φιλάει
τις νύχτες που σε καρτερώ
 
Θα κεντήσω
πάνω στο δίκοπό σου λάζο
το βλέμμα σου το καθαρό
αυτό το βλέμμα το γαλάζιο
που δε χορταίνω να θωρώ

Το «Νανούρισμα» (Θα κεντήσω) γράφτηκε αρχικά για την «σκηνή του μπαλκονιού» για την ταινία του Ντίνου Δημόπουλου «Η νεράιδα και το παλικάρι»-μεταφορά του μύθου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»- όπου το πρωτοτραγούδησε η Αλίκη Βουγιουκλάκη (1969). Στη συνέχεια περιελήφθη στις «θαλασσογραφίες» τραγουδισμένο από την Μαρίζα Κώχ.
Μουσική βεβαίως του Μάνου Λοϊζου και στίχοι του Λ.Παπαδόπουλου. -
Το χαμομηλάκι: Νανούρισμα   ,   To hamomilaki
 


*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :

***  Ο Αλιού έφυγε… ο Γιάννης Καλογερόπουλος ήρθε         
         Παρελθόν από την ομάδα της Καλαμάτας αποτελεί εδώ και λίγες ώρες, κάτι που ήταν αναμενόμενο, ο Ντία Αλιού, όμως η εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος δεν δείχνει ικανή να επηρεάσει το εξαιρετικό κλίμα που διαμορφώνεται μετά τα τελευταία αποτελέσματα. Άλλωστε μπορεί να χάνεται ένας αντικειμενικά πολύτιμος ποδοσφαιριστής, όμως η ομάδα διαθέτει πλούσιο και βαθύ ρόστερ και παίκτες που είναι έτοιμοι να μπουν μπροστά και να «κολυμπήσουν». Ένας εξ αυτών φανέρωσε στο Κυριακάτικο ματς με τον Ατρόμητο πτυχές του πλούσιο ταλέντου του, δείχνοντας ότι είναι ετοιμοπόλεμος και ικανός να δώσει τις λύσεις που απαιτούνται. Μιλάμε για τον ταχύτατο αμυντικό Γιάννη Καλογερόπουλο, που άφησε στο παρελθόν τον πρόσφατο τραυματισμό του και πήρε την ευκαιρία την οποία του έδωσε ο Μίλτος Γκόφας, αντικαθιστώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την απώλεια του Νίκου Τριανταφυλλάκη… «Μου ζητήθηκε να βοηθήσω και εγώ είμαι εδώ για να πράξω ακριβώς αυτό, όπου και όποτε το ζητήσει ο προπονητής μου. Έγινε μ’ αυτό τον τρόπο, αλλά το σημαντικό είναι ότι όλα εξελίχθηκαν ιδανικά», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του στο «Θάρρος» ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει ο Καλαματιανός χώρος τα τελευταία χρόνια, ο οποίος στη συνέχεια εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συνέχιση της ανάκαμψης της Καλαμάτας… «Εάν είμαστε σοβαροί, πειθαρχημένοι και διατηρήσουμε το καλό πρόσωπο, είμαι βέβαιος ότι η διαφορά θα καλυφθεί και θα γίνει σύντομα. Το πρωτάθλημα είναι Μαραθώνιος, απομένουν 23 μάχες και νομίζω ότι στο τέλος αυτοί που θα τερματίσουν πρώτοι θα είμαστε εμείς. Μέχρι τότε οφείλουμε να παλεύουμε, να αγωνιζόμαστε δίνοντας περισσότερο από το 100% και να δικαιώνουμε τον κόσμο που μας στηρίζει», επισήμανε ο Καλογερόπουλος, που στρέφει την προσοχή του, έστω και για λίγο, στο ματς Κυπέλλου της Κυριακής… «Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα, όμως είναι και το Κύπελλο. Θέλουμε τη νίκη και τη διάκριση στο θεσμό, που θα φέρει μονάχα οφέλη στην Καλαμάτα. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και θέλει προσοχή, έστω κι αν ο αντίπαλος δεν έχει ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα».
  Ξεκινά σήμερα η προετοιμασία για το ματς Κυπέλλου
Μετά το χθεσινό ρεπό  - χθες ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα με βάρη μονάχα οι Κολοβούρης και Κωνσταντακόπουλος  - οι παίκτες επιστρέφουν σήμερα στο γήπεδο, για να ξεκινήσουν την προετοιμασία για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Αστέρα Αμαλιάδας/Πανόπουλο. Το ραντεβού είναι ορισμένο για τις 3.00 στο στάδιο, δεν αποκλείεται όμως η προπόνηση να γίνει στο Ασπρόχωμα. Θυμίζουμε ότι δεν υπολογίζεται ο Τριανταφυλλάκης, αλλά και ο Ηλιόπουλος, που θα χάσει λόγω των στρατιωτικών του υποχρεώσεων τα παιχνίδια που ακολουθούν.
  Τα τέσσερα ματς μέχρι το τέλος του έτους που κρίνουν πολλά
Μπορεί η Καλαμάτα να έχει καλύψει το χαμένο έδαφος στο ψυχολογικό κομμάτι, όμως βαθμολογικά εξακολουθεί να υπολείπεται μιας και η απόσταση από την κορυφή και τις ομάδες που βρίσκονται εκεί είναι σημαντική, για την ακρίβεια έξι βαθμοί. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να καλυφθεί η απόσταση το ταχύτερο δυνατό, έτσι ώστε να μπει και πάλι η ομάδα με αξιώσεις στη διεκδίκηση της πρωτιάς. Στο τεχνικό επιτελείο αλλά και τη διοίκηση, θεωρούν καθοριστική την τετράδα αγώνων που ακολουθεί μέχρι την ολοκλήρωση του 2013, διάστημα στο οποίο η Καλαμάτα θα αγωνιστεί με Πανόπουλο (εντός), Άρη Αιτωλικού (εκτός), Παναργειακό (εκτός) και Αχαϊκή (εντός), ευελπιστώντας ότι θα συνεχιστεί η πορεία βελτίωσης και θα συνδυαστεί αυτό με την ανάλογη κατάκτηση βαθμών. Το ιδανικό θα ήταν να πετύχει η Μαύρη Θύελλα το 4 στα 4, όμως το έργο της δε θα είναι καθόλου εύκολο. Με εξαίρεση την αναμέτρηση της 24ης Νοεμβρίου με το Πανόπουλο, όπου θεωρητικά η απόσταση των δύο σωματείων είναι μεγάλη, οι υπόλοιπες αναμετρήσεις παρουσιάζουν δυσκολίες. Το Αιτωλικό μολονότι όχι ισχυρό είναι επικίνδυνο στην έδρα του, ο Παναργειακός πολύ ισχυρός εντός ενώ έχει αποδείξει ότι είναι ικανός για ψηλά, ενώ η Αχαϊκή αποτελεί παραδοσιακή δύναμη της κατηγορίας και στο ξεκίνημα εντυπωσιάζει, δίνοντας απαντήσεις σε αυτούς που την θεωρούσαν εξ αρχής αδύναμη.
  Χειρουργήθηκε χθες ο Πάβλοβιτς
Μπορεί ν’ αποτέλεσε ένα μικρό σήριαλ των τελευταίων εβδομάδων η επέμβαση στο γόνατο (χιαστούς) για τον Στεφάν Πάβλοβιτς, ωστόσο έστω και καθυστερημένα ο υψηλόσωμος Σέρβος μέσος υποβλήθηκε χθες στο σχετικό χειρουργείο από το γιατρό της ομάδας της Καλαμάτας Γιάννη Γιαννακόπουλο.     Του Νίκου Μπαλόπουλου
 
*** Με Ηλία Πολίμο η Εθνική νέων στην Βουλγαρία για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό         
          
Στη Βουλγαρία βρίσκεται από το χθες το μεσημέρι η Εθνική Νέων, ενόψει της συμμετοχής της στον 6ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η πρεμιέρα για την ελληνική ομάδα, με τον Καλαματιανό Ηλία Πολίμο της Νότιγχαμ Φόστερ στη βασική σύνθεση θα γίνει σήμερα στις 17:00 με αντίπαλο την Αλβανία. Στο άλλο ματς του ομίλου η Σλοβακία θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια χώρα (14:00).
Στόχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι πρόκριση στην elite round.
Στην τεχνική ηγεσία μαζί με τον Θοδωρή Παχατουρίδη , βρίσκεται και ο Καλαματιανός τεχνικός Βασίλης Γεωργόπουλος.
Αυτή τη στιγμή η αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας με την Αλβανία βρίσκεται στο ημίχρονο και το σκορ είναι 0-0 . Παρακολουθείστε την εξέλιξη του παιχνιδιού .
 
***  «Παρών» και φέτος στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (φωτογραφίες)         
   ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟΝ 31ο ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
                 Ο Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας ήταν «παρών» στον Κλασικό μαραθώνιο δρόμο, στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού που αντάμωσε για μια ακόμη φορά με την ιστορία. Ήταν «παρών» στη ίδια διαδρομή που ξεκίνησε πριν 2.500 χρόνια, με τον ημεροδρόμο να μεταφέρει το μήνυμα της νίκης επί των Περσών στην Αθήνα, στην ιστορική  διαδρομή του Σπύρου Λούη, του Γρηγόρη Λαμπράκη, των Ολυμπιακών αγώνων του 2004...  Μπορεί αυτοί να μην έτρεξαν ως το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, αλλά έφθασαν στο σήμερα μέσα από τον χρόνο και από πρόσωπα του μύθου εμφανίστηκαν μεταφέροντας μαζί με τους αγωνιζόμενους την ελπίδα και τον πολιτισμό, ένα σύγχρονο μήνυμα αντίστασης στη παγκόσμια βαρβαρότητα που απειλεί τον σύγχρονο κόσμο μας.
Περισσότεροι από 10.000 δρομείς πήραν εκκίνηση την περασμένη Κυριακή 10 Νοεμβρίου στον Κλασικό Μαραθώνιο και 20.000 στους δύο λαϊκούς αγώνες δρόμους. Περίπου 200 τα μέλη του ΣΔΥΜ που εκπροσώπησαν με εντυπωσιακό τρόπο τον σύλλογο και το νομό μας, επιδεικνύοντας μια από τις πολυπληθέστερες, αν όχι την πολυπληθέστερη αποστολή από την επαρχία.
Επιπλέον στα 5 και 10χλμ. ο Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας συμμετείχε στην ενέργεια «Τρέχουμε Μαζί! Ζούμε τη Ζωή!» που υλοποιούσε η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρείας στο πλαίσιο της χορηγίας της ως θεσμικός εταίρος του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, αποκαλύπτοντας την κοινωνική διάσταση και ευαισθησία που τον διακρίνει.
Μουσική και μπάντες, μπαλόνια, χαρτάκια, πυροτεχνήματα έδιναν ήχο και χρώμα στη γιορτή τρεξίματος που διοργανώθηκε στους δρόμους από τον Μαραθώνα ως το Καλλιμάρμαρο στάδιο, με τον κόσμο να χειροκροτεί σχεδόν καθ’ όλη τη διαδρομή έως τον τερματισμό.
Αθλητές και θεατές που πέρασαν από το Καλλιμάρμαρο στάδιο έγιναν κομμάτι μιας εντυπωσιακής γιορτής. Μικροί, μεγάλοι, άνδρες, γυναίκες, άνθρωποι από διαφορετικές ηπείρους ενώνοντας τους πολιτισμούς τους, άνθρωποι με διάθεση για τη ζωή και αγάπη για το τρέξιμο, μετείχαν στην 31η στάση του ΚΜΑ, που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ με τη στήριξη της ΟΠΑΠ ΑΕ.

Για την ιστορία οι νικητές και οι νικήτριες του φετινού μαραθωνίου ήταν:
ΑΝΔΡΕΣ
1 24 YEGO HILLARY KIPKOGEI KEN 2:13:55
2 25 KIMELI DICKSON KEN 2:14:36
3 13 RUTOH DAVID KIPKORIR KEN 2:14:43
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1 105 ROTICH NANCY JOAN KEN 2:41:34
2 106 STANKO SVITLANA UKR 2:41:59
3 601 GAZEA MAGDALINI GRE 2:46:03
Από μεσσηνιακής πλευράς στον Μαραθώνιο τερμάτισε 14ος, εκπροσωπώντας τον ΜΓΣ, ο Γιάννης Χαμόδρακας (2.45.11). Στα 10 χλμ. ο Ηλίας Νικολόπουλος του ΣΔΥΜ ήταν 12ος (34.18) και από τον ίδιο σύλλογο ο 18χρονος Δημήτρης Κατσίρης 19ος στα 5 χλμ.
 
*** Για το Κύπελλο μπάσκετ
Στις 23 Δεκεμβρίου ο ημιτελικός Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού
Στις 23 Δεκεμβρίου ο ημιτελικός Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού
 Τη Δευτέρα,  23 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ο ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναικό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (στις 19:30).
Μία ημέρα νωρίτερα θα διεξαχθεί ο άλλος ημιτελικός ανάμεσα στον Άρη και τον Πανιώνιο. Συγκεκριμένα, ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 22/12 στις 19:30.
Οι δύο ημιτελικοί θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τη Δημόσια Τηλεόραση. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 9/2/2014.

***  Αποτελέσματα Football League - 2ος Ομιλος - Ποδόσφαιρο
7η Αγωνιστική
10/11/2013 Αναγέννηση Καρδίτσας Πιερικός 1 - 0
10/11/2013 Αναγέννηση Γιαννιτσών Εθνικός Γαζώρου 1 - 1
10/11/2013 Αιγινιακός Τύρναβος 3 - 3
10/11/2013 Βατανιακός Καβάλα 1 - 1
10/11/2013 Νίκη Βόλου Ζάκυνθος 5 - 0
11/11/2013 Απόλλων Καλαμαριάς ΑΟ Κασσιόπη 1 - 2
11/11/2013 Ηρακλής Δόξα Δράμας 1 - 1

*** Δεν άνοιξε τα χαρτιά του ο Σάντος εν όψει Ρουμανίας
Δεν άνοιξε τα χαρτιά του ο Σάντος εν όψει Ρουμανίας
Δεν έχει αποφασίσει ακόμα την ενδεκάδα που θα παρατάξει στην αναμέτρηση της Παρασκευής με την Ρουμανία για τα μπαράζ του Μουντιάλ, ο Φερνάντο Σάντος. Αυτό φάνηκε στην δίωρη προπόνηση της Τετάρτης στο γήπεδο «Καραϊσκάκη», όπου ο Πορτογάλος τεχνικός έδειξε να έχει διλήμματα.
Το σύστημα, στο οποίο έχει καταλήξει ο Σάντος είναι το 4-3-3 και σίγουροι θεωρούνται οι: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Κατσουράνης και Σαμαράς.
Από κει και πέρα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός δοκίμασε και Σιόβα και Μανωλά στο πλάι του αμυντικού της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Στην συνέχεια δοκίμασε το δίδυμο Μανιάτη-Τζιόλη και Καραγκούνη-Ταχτσίδη για να συμπληρώσουν την αμυντική τριπλέτα δίπλα στον Κατσουράνη.
Όσον αφορά την επιθετική τριάδα ο Σαμαράς είναι ο μόνος σίγουρος στα αριστερά, ενώ για τα δεξιά αρχικά δοκιμάστηκε ο Σαλπιγγίδης και στην συνέχεια την θέση του πήρε ο Χριστοδουλόπουλος. Τέλος στην κορυφή χρησιμοποιήθηκαν οι Μήτρογλου και Γκέκας.
Πάντως η προπόνηση της Τετάρτης έγινε σε πολύ δυνατούς ρυθμούς και δόθηκε μεγάλο βάρος στην τακτική.
Επόμενη προπόνηση για την «γαλανόλευκη» είναι την Πέμπτη στις 16:30 καθώς το απόγευμα δεν υπάρχει προπόνηση προκειμένου οι παίκτες να ξεκουραστούν.
Κανονικά στην αποστολή ο Ταταρουσάνου
Κανονικά θα παρευρεθεί στην αποστολή της Ρουμανίας ο Τσιπριάν Ταταρουσάνου, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού στην μέση.
Πλέον είναι πολύ πιθανή η χρησιμοποίηση του, που θα εξαρτηθεί από τον Πιτσούρκα και από τον αν θα τον εμπιστευτεί η αν θα προτιμήσει τον Παντιλιμόν, ο οποίος πλέον αγωνίζεται βασικός στην Μάντσεστερ Σίτι.

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ2013  :
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/11/01-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  01 Νοεμβρίου  2013 , ΚΑΛΟ   ΜΗΝΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !!!μαζί με  την ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΜΑΣ !!!
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/11/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .-
της ενημέρωσης Σάββατο  02  Νοεμβρίου  2013 .
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή 03  Νοεμβρίου  2013  .-
~    http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/11/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Νοεμβρίου  2013  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/11/02-03-04-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 02, 03  και  04  Νοεμβρίου  2013 , *** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 05 Νοεμβρίου  2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/11/05-2013.html ,  Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Νοεμβρίου  2013.-
 ~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/06-2013.html , Το αγιάζι  της    ενημέρωσης  Α και Ω  Τετάρτη  06  Νοεμβρίου  2013   ,  Οτι  μαθαίνουμε  σας  το  γράφουμε ... γράφοντας ...Αντιγράφοντας ! .-
~
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/11/07-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2013 .-
~   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08- Νοεμβρίου 2013.-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/11/09-2013.html  ,  Στο  Σαββατιάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 09  Νοεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/11/11-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 .-
~    http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Όλα  τα  του  Γάμου  12 Νοεμβρίου  2013 .-
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/12-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 .-
~
***
~*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =2851  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1317  video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1322  video.-
                                             ***   Σύνολο  :  5490  βίντεο ανηρτημένα .-
~   WWW.IN.GR ,  www.simerininews.gr   ,

***   https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-

** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  

*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- .-
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-          ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-  
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/17-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/16-2013.html ,  Το αγιάζι   της   ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/17-2013.html ,   Όμορφα  και  ωραία  Νέα και  Άλλα  πολλά  Τρίτη  17  Σεπτεμβρίου  2013.-
 ~   *** www.blogtv.gr   , www.tometopo.gr  , www.antarsya.gr  , www.expresss.gr  , www.zougla.gr  , www.cybc.com.gr  ,  www.enikos.gr  , 
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/11/13-2013.html  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης   Τετάρτη 13  Νοεμβρίου  2013 .-
*** 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅