ΟΜΟΡΦΑ και Ωραία γιά όλους μας επιλέγοντας και Διαλέγοντας Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2013

ΟΜΟΡΦΑ  και  Ωραία  γιά  όλους  μας επιλέγοντας και  Διαλέγοντας Τετάρτη  09 Οκτωβρίου  2013 :

''Ἡ ψυχὴ καὶ ὁ Χριστός, οὔτε πωλοῦνται, οὔτε συλλήζονται καὶ ἐμεῖς οἱ Ὀρθόδοξοι Ἕλληνες, τὸν Πολύτιμον Μαργαρίτην, ποὺ εἶναι ἡ πίστις καὶ ἡ παράδοσή μας, δὲν Τὸν πετοῦμε στοὺς κύνες καὶ στοὺς χοίρους. Τελεία καὶ παῦλα. ''


 «Ήταν μια εκκλησία εις τον δρόμον, η Παναγία στο Χρυσοβίτσι, και το καθησιό μου ήτο όπου έκλαιγα την Ελλάς… Σίμωσα, έδεσα το άλογό μου σ’ ένα δένδρο, μπήκα μέσα και γονάτισα. Παναγία μου είπα από τα βάθη της καρδιάς μου και τα μάτια μου δάκρυσαν. Παναγία μου βοήθησε και τούτη τη φορά τους Έλληνες να ψυχωθούν. Έκανα το Σταυρό μου, ασπάσθηκα την εικόνα της, βγήκα από το εκκλησάκι, πήδηξα στο άλογό μου και έφυγα. Σε λίγο μπροστά μου ξεπετάγονταν οχτώ αρματωμένοι, ο εξάδελφός μου ο Αντώνης Κολοκοτρώνης και επτά ανήψια του. – Κανείς δεν είναι στην Πιάνα, μου είπε ο Αντώνης. Ούτε στην Αλωνίσταινα. Είναι φευγάτοι. – Ας μη είναι κανείς αποκρίθηκα. Ο τόπος σε λίγο θα γιομίση παλληκάρια… Ο Θεός υπέγραψε την λευτεριά της Ελλάδος και δεν θα πάρη πίσω την υπογραφή του».
......Θ. Κολοκοτρώνης...


  *** Έκθεση – «βόμβα»: Η χώρα θα «πνίγεται» από το χρέος έως το 2020!      

«Καταπέλτης» για την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους αποτελεί η έκθεση που συνέταξε το γραφείο προϋπολογισμού του κράτους με θέμα «το δημόσιο χρέος μετά το τέλος του μνημονίου (2014)», καθώς γίνεται λόγος για νέα μέτρα, ενώ χαρακτηρίζεται «ψευδαίσθηση» η επιστροφή της χώρας στις αγορές μετά το 2014.
Στην 21 σελίδων έκθεση που εκπόνησε ομάδα εργασίας με επικεφαλής τον καθηγητή Π. Καζάκο, διαπιστώνεται ότι το χρέος δεν πρόκειται να τεθεί σε τροχιά μείωσης και να γίνει βιώσιμο ως το 2020 ή το 2022.
Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, «η τρέχουσα δανειακή σύμβαση με την τρόικα με όρους που περιλαμβάνονται στο "Μνημόνιο" λήγει το 2014. Τότε θα καταβληθεί η τελευταία δόση. Από το β΄ εξάμηνο 2014 οι πόροι που διαθέτει η χώρα δεν θα επαρκούν για να καλύψει τις υποχρεώσεις προς πληρωμή των τόκων για τα δάνεια που έχει λάβει.
Ειδικότερα, δεν θα επαρκεί το πρωτογενές πλεόνασμα (=περίσσευμα φόρων πάνω από τις δαπάνες) για την πληρωμή των τόκων. Κάπως απλά, η διαφορά μεταξύ τόκων και πρωτογενούς πλεονάσματος είναι το "δημοσιονομικό κενό".
Επίσημα το "δημοσιονομικό κενό" υπολογίζεται με βάση την τρέχουσα πολιτική προσαρμογής. Αν η τελευταία αλλάξει, πχ αν αυξηθούν οι κοινωνικές δαπάνες, τότε ceteris paribus το κενό γίνεται μεγαλύτερο και μαζί του οι δανειακές ανάγκες.
Το ίδιο ισχύει αν υπάρξει υστέρηση των φορολογικών εσόδων. Το ΔΝΤ προβλέπει ένα "δημοσιονομικό κενό" 4,4 δισ. ευρώ προς τα τέλη 2014 και επιπλέον 6,5 δισ. ευρώ το 2015, συνολικά 11 δισ. ευρώ».
Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, «η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι το κενό είναι μικρότερο, ελπίζοντας ότι θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 2,83 δισ. ευρώ. Όπως και να διαμορφωθεί τελικά, το "κενό" θα πρέπει να καλυφθεί, πράγμα που μπορεί να γίνει με νέο δανεισμό, μείωση των επιτοκίων και νέα μέτρα ή με έναν συνδυασμό όλων αυτών. Η κυβέρνηση αποκλείει νέα μέτρα.
Ας προσθέσουμε ότι το "κενό" διευρύνεται αν προσθέσουμε τις δαπάνες πληρωμής ληξιπρόθεσμων χρεών. Τότε μετονομάζεται σε "χρηματοδοτικό κενό". Η Ελλάδα δεν θα είναι εύκολο να δανεισθεί με λογικούς όρους από τις αγορές για να καλύψει το "κενό" αυτό, δηλαδή να πληρώσει τους τόκους και να αποπληρώσει ληξιπρόθεσμα δάνεια».
Όπως επισημαίνεται στην ίδια έκθεση, «μια συμφωνία για νέα δάνεια στήριξης ή και άλλες διευκολύνσεις (μείωση επιτοκίων κλπ) είναι η πιθανότερη λύση με τα σημερινά δεδομένα. Προβλέπονται άλλωστε στη δήλωση της Ευρωομάδας. Επίσης και συναφώς, η ελληνική πλευρά εξετάζει το ενδεχόμενο να καλύψει μέρος του δημοσιονομικού κενού με διάφορους τρόπους εκτός δανεισμού από τους εταίρους, ένας από τους οποίους είναι η προσφυγή στις "αγορές". Η τρόικα για τους δικούς της λόγους την παρακινεί προς αυτή την κατεύθυνση». Ωστόσο, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, εκτιμά ότι «μια νέα δανειακή σύμβαση για το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού δίνει μόνον προσωρινή λύση για ένα- δύο χρόνια και αναβάλλει την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος που είναι ο όγκος του δημοσίου χρέους της χώρας».
Για την επεξεργασία των προτάσεών του, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής λαμβάνει ως βασική παραδοχή ότι «το χρέος (και ο λόγος χρέους) δεν πρόκειται να τεθεί σε τροχιά μείωσης και να γίνει "βιώσιμο" ως το 2020 ή 2022 αποκλειστικά με εθνικές προσπάθειες αποταμίευσης (=δημιουργίας πρωτογενών πλεονασμάτων και ιδιωτικοποιήσεις), χωρίς οποιαδήποτε αναδιάρθρωση (=νέο "κούρεμα") ή και αναδιάταξη (=επιμήκυνση των περιόδων αποπληρωμής χρεών) και άλλες διευκολύνσεις».
Σύμφωνα με την έκθεση «η εξυπηρέτηση του χρέους ώστε να γίνει βιώσιμο μόνο με τις δικές μας δυνάμεις προϋποθέτει έναν συνδυασμό ρυθμών μεγέθυνσης και πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια που όμως δεν είναι ρεαλιστικό να υποθέσουμε ότι θα επιτευχθούν. Θα προϋπέθετε επίσης δυνατότητα αναχρηματοδότησης από τις αγορές με ανεκτούς όρους».
Η έκθεση καταλήγει, παραθέτοντας εναλλακτικά σενάρια για τη μείωση του χρέους, συμπεριλαμβανομένων της μείωσης επιτοκίων και επέκτασης χρονικής διάρκειας, της αμοιβαιοποίησης μέρους του χρέους (ευρωομόλογα) και της διαγραφής μέρους αυτού.
Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση ΕΔΩ 

***  ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥ ΠΗΓΕ......ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ......
ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΥΣΗΣ - ---ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ----------ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ,-- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ,---- ΑΡΜΟΔΙΟ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ,-- ΕΡΙΚ ΡΟΥΜΠΙΝ ,--- ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΗΠΑ ,----- ΑΡΜΟΔΙΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΑΣΙΑΣ , -----ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΣΜΑΡΤ,----- ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ.------ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.-------ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ , --ΑΟΖ---------ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ,ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ,---------------ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΤΙΣ << ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ-------------ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΙΑ >> .-------ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΕΠΙΣΗΣ , ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ Η Π Α.
 
***  Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ: Μεσοπρόθεσμες Ευκαιρίες και Απειλές για την Ελληνική Εξωτερική Πολιτική
?????????????????????

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Ισραηλινός ομόλογό του Benjamin Netanyahu υπέγραψαν σειρά συμφωνιών με επίκεντρο την ενεργειακή συνεργασία.


Θεμέλια στον άξονα Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ θέτει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη σημερινή του επίσκεψη στο Τελ Αβίβ και τη συνεδρίαση του Α´ Ανωτάτου Διακυβερνητικού Συμβούλιο Συνεργασίας των δύο χωρών ενώ την ίδια στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη κοινή αεροναυτική άσκηση στο FIR Αθηνών.


Το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) παρουσιάζει ένα πρωτοποριακό εργαλείο ανάλυσης και κατανόησης της δυναμικής των μεσοπρόθεσμων εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο μέσω της Ομάδας Ειδικών Θεμάτων του Τομέα Ευρώ-Ατλαντικών Μελετών και την έρευνα με τίτλο: «Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ: Μεσοπρόθεσμες Ευκαιρίες και Απειλές για την Ελληνική Εξωτερική Πολιτική».

Με αφορμή τα ενεργειακά κοιτάσματα στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου, η Ελλάδα έχει προχωρήσει στον σχηματισμό ενός τριγώνου με το Ισραήλ και την Κύπρο.

Αυτό το στοιχείο, σε συνδυασμό με την ευρύτερη πολιτική αναταραχή στη περιοχή, οδηγεί στη δημιουργία ενός καινούριου αναδυόμενου περιβάλλοντος που μπορεί να κρύβει τόσο ευκαιρίες όσο και κινδύνους.

Κύριος σκοπός του πονήματος που παρατίθεται είναι να προσπαθήσει να μειώσει την αβεβαιότητα που επικρατεί στη περιοχή και να λειτουργήσει επικουρικά στην λήψη αποφάσεων που αφορούν την Ελληνική Εξωτερική Πολιτική κατά την επόμενη πενταετία.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Παρουσιάζει τη δομή του συστήματος της ανατολικής Μεσογείου και καταγράφει τους κυριότερους δρώντες και παράγοντες που επηρεάζουν τις εξελίξεις

  • Αναλύει τα σενάρια που προκύπτουν, προτείνοντας παράλληλα τις ενδεδειγμένες, ανά περίπτωση, στρατηγικές για την Ελληνική Εξωτερική Πολιτική.

  • Συνθέτει το στρατηγικό προφίλ της χώρας για την επόμενη πενταετία, εμβαθύνοντας στη λογική των παραπάνω σεναρίων.

Briefing Book

Executive Summary

SummaryCards
strategyreports.wordpress.com

 
 
***  Οι συμφωνίες που υπέγραψαν Σαμαράς και Νετανιάχου
Το «ποτέ ξανά» φασισμός που είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην επίσκεψή του στο Ισραήλ σε συνδυασμό με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη Χρυσή Αυγή που ποτέ δεν υπήρξε μυστικό ότι ανησυχούσε σφόδρα τους Ισραηλινούς, κέρδισαν τις εντυπώσεις στο ταξίδι. Το μήνυμα που εστάλη από την ελληνική πλευρά, είναι ότι οι δυο χώρες είναι δεσμευμένες στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής.Ελλάδα και Κύπρος χαρακτηρίστηκαν από τον πρωθυπουργό ως γέφυρα μεταξύ του Ισραήλ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τα ενεργειακά αποθέματα που διαθέτουν, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση συνεργασίας.

Σε μια απόδειξη ότι το Ισραήλ έθεσε μετ’ επιτάσεως στην ελληνική πλευρά το ζήτημα του Ιράν, ο Νετανιάχου στις δηλώσεις του μίλησε για την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πυρηνικό του οπλοστάσιο, αποκαλώντας υπεκφυγές για να κερδηθεί χρόνος τις κινήσεις του νέου προέδρου.Ανάμεσα στις δυο χώρες υπογράφηκαν συμφωνίες και πρωτόκολλα συνεργασίας:  >Πρωτόκολλο συνεργασίας για τη Ναυτική Εκπαίδευση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.


>Συμφωνία Τουριστικής συνεργασίας η Όλγα Κεφαλογιάννη.


>Δύο συμφωνίες για αντιμετώπιση του εγκλήματος και την πολιτική προστασία ειδικά στηνπυρόσβεση ο Νίκος Δένδιας.

>Κοινή διακήρυξη για συνεργασία στον τομέα της Ενέργειας ο Γιάννης Μανιάτης.

>Διακήρυξη για συνεργασία στον τομέα του Αθλητισμού ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.

>Διακήρυξη για συνεργασία στην Εκπαίδευση ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

>Πρόγραμμα εκπαιδευτικής συνεργασίας υπέγραψε ο αντιπρόεδρος Βαγγέλης Βενιζέλος.

www.defence-point.gr


 
***  “ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ 2013″ Δεκάδες ισραηλινά μαχητικά επάνω από Πελοπόννησο-Στερεά Ελλάδα & νησιά

F16SufaXL


Μεγάλος αριθμός μαχητικών, ισραηλινών  F-15I και F-16Ι πέταξε σήμερα πάνω από ελληνικά εδάφη απ’ευθείας από το Ισραήλ, σε κλασικές αποστολές ναυτιλίας σε μεγάλο βάθος στην ενδοχώρα του εικονικού αντιπάλου τους και κατέληξε στο Αιγαίο σε αποστολές με εικονικούς αντιπάλους πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.


Κατ’αυτό τον τρόπο και σε συνδυασμό με την συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας Ισραήλ στο Ισραήλ, παρόντος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δόθηκε ένα σαφές μήνυμα στενής στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών, σε όλους τους τομείς και κυρίως στον αμυντικό.

Οι αντίπαλοι είναι κοινοί και η βούληση αντιμετώπισής τους επίσης κοινή μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ.

Tα ιαραηλινά μαχητικά συνοδευόντουσαν από την Κρήτη και μετά από ελληνικά μαχητικά F-16 (τέσσερις διαφορετικές Μοίρες θα συνασκηθούν με τους Ισραηλινούς σήμερα και αύριο).

Συγκεκριμένα 12 ισραηλινά μαχητικά F-15I, 8 F-16I, 4 ισραηλινά αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-135, μαζί με 6 ελληνικά F-16 Block 52+ εκτέλεσαν ένα περίπλοκο σενάριο χαμηλής και βαθιάς διείσδυσης μέσα από τις πλαγιές των βουνών της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας.

Kωδικός της άσκησης: “ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ 2013″.

Όπως αναφέρουν απόλυτα πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο defencenet.gr τα ισραηλινά μαχητικά  μπήκαν από τη νοτιοανατολική Πελοπόννησο, αφού ασκήθηκαν σε σενάριο θαλάσσιας κρούσης σε μία περιοχή νότια της Μήλου και εν συνεχεία ακολούθησαν μια “περίεργη” διαδρομή.

Πέταξαν επάνω από την Τρίπολη, μετά κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο της 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα, “έστριψαν” βόρεια προς Μεσολόγγι συνέχισαν προς τη νότια περιοχή του θεσσαλικού κάμπου και εν συνεχεία ακολουθώντας την ακτογραμμή της Εύβοιας, έφτασαν στην περιοχή 4Α στην Άνδρο, όπου στο εκεί πεδίο βολής πραγματοποίησαν εικονικές προσβολές κατά πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.

Με την σειρά τους ήταν μια καλή ευκαιρία για τα πλοία του ΠΝ να ασκηθούν σε επιχειρήσεις επιφανείας-αέρος κατά του κορυφαίου μαχητικού της Μεσογείου, του F-15I.

Η άσκηση συνεχίζεται αύριο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


 
***  Σαμαράς: Θα εξαφανίσουμε τη ΧΑ από την πολιτική ζωή του τόπου
samaras-israelΜιλώντας στο ελληνο-ισραηλινό επιχειρηματικό φόρουμ στην Ιερουσαλήμ, ο έλληνας  πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ντροπή» για κάθε χώρα τη Χρυσή Αυγή, προσθέτοντας πως  η ηγεσία της είναι στη φυλακή.

«Θα  εξαφανίσουμε την Χρυσή Αυγή από την πολιτική ζωή του τόπου», τόνισε ο κ. Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας το κόμμα «ντροπή» για κάθε χώρα αλλά και για την  Ελλάδα, η οποία έχασε το 10% του πληθυσμού της κατά τη διάρκεια της  Κατοχής.


Προσέθεσε πως η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι στην φυλακή, πολλά  στελέχη της έχουν συλληφθεί ενώ υπογράμμισε ότι «η Δημοκρατία με σεβασμό στους  νόμους είναι ισχυρότερη από τον εξτρεμισμό».


Νωρίτερα, κατά τη  συνάντησή του με τον ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως «θα προστατεύσουμε τη Δημοκρατία στη γενέτειρά της».

Από την πλευρά του ο  κ. Πέρες συνεχάρη τον έλληνα πρωθυπουργό για τις προσπάθειες αντιμετώπισης του  νεοναζισμού λέγοντας ότι «καλώς δεν άφησε να σπιλώσουν την ιστορία της  δημοκρατικής χώρας».

Τον συνεχάρη επίσης και για τους χειρισμούς του στην  αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρχει  αισιοδοξία.

Νωρίτερα, ο έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον  ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου, κάνοντας λόγο για ανάπτυξη στρατηγικής  σχέσης μακράς πνοής μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ. Έκανε μάλιστα αναφορά στο  ότι οι δύο λαοί υπέφεραν από τον ναζισμό και επανέλαβε «ποτέ ξανά» φασισμός.

Ο κ. Νετανιάχου συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για τον τρόπο  που χειρίστηκε την οικονομική κρίση. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ήθελε ηγεσία, κουράγιο και δύναμη και ενθάρρυνε «τους Ισραηλινούς να επενδύσουν στην Ελλάδα», καθώς «ο έξυπνος μάνατζερ πηγαίνει τώρα στην Ελλάδα, αύριο θα πηγαίνουν όλοι». Συνεχάρη επίσης τον κ. Σαμαρά για την αντιμετώπιση των νεοναζιστών.

 skai.gr


***  Τουρκοπαζάρια με φόντο τον έλεγχο της ελληνικής Θράκης…


 

HALKIDYOΤι λένε οι τουρκόφρονες εδώ στη Θράκη για τη μη επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και για τα ανταλλάγματα που προσδοκούν…

Όπως είναι γνωστό, πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε από την τουρκική κυβέρνηση το πακέτο των (δήθεν) δημοκρατικών παραχωρήσεων, στο οποίο δεν περιελήφθη η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, προς απογοήτευση βεβαίως του Φαναρίου. Το θέμα όμως απασχόλησε και τους εν Θράκη τουρκόφρονες, όπως φαίνεται από το κείμενο της τουρκοφυλλάδας της Κομοτηνής «Μπιρλίκ» (1/10/2013) που αναδημοσιεύουμε πιο κάτω (σε μετάφραση από το tourkikanea.gr), με τον τίτλο «Γιατί δεν περιλήφθηκε η Θεολογική σχολή στο πακέτο;», όπου τεκμαίρεται ότι προφανώς αυτό έγινε, επειδή δεν δόθηκαν τα ανταλλάγματα που ζητούσε η Τουρκία για τη Θράκη. Αναλυτικότερα:

«Ανακοινώθηκε χτες στην Τουρκία το επί μέρες αναμενόμενο πακέτο δημοκρατικού ανοίγματος. Κάποιοι κύκλοι σε Ελλάδα και Τουρκία ανέμεναν πως μέσα σε αυτό το πακέτο εκδημοκρατισμού θα χωρούσε και το άνοιγμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης. Αλλά το αναμενόμενο δεν έγινε και ο πρωθυπουργός της Τ.C. κύριος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν ανέφερε καν την λέξη θεολογική σχολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκομίσαμε από κάποιους κύκλους η απουσία του ανοίγματος της θεολογικής σχολής της Χάλκης από το πακέτο, πηγάζει από την ευαισθησία για την Δυτική Θράκη.

Ο λόγος για τον οποίο πατήθηκε φρένο στη ρύθμιση για τη θεολογική σχολή, είναι ότι παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί από την ελληνική πλευρά στις συναντήσεις του πρωθυπουργού Ερντογάν με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Σαμαρά, εντέλει δεν έγινε κανένα βήμα σχετικά με τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Αλλά με την απόδοση του Αρχάγγελου Γαβριήλ και των εκτάσεων τους στους Ασσύριους, δόθηκε το μήνυμα στη Δύση πως αν η Ελλάδα κάνει βήμα στη Δυτική Θράκη, τότε θα μπορούσε να ανοίξει και η θεολογική σχολή.

Τώρα η μπάλα είναι στα χέρια του πρωθυπουργού Σαμαρά. Εάν ο Σαμαράς κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις για την πραγματική επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, τότε μπορεί να γίνει λόγος για να ανοίξει πάλι η θεολογική σχολή.

Αλλά στην Δυτική Θράκη τίποτε δεν προχωρά προς την θετική κατεύθυνση για τη μειονότητα. Μόλις χτες μόνο η εφημερίδα Μπιρλίκ περιέγραψε τις νέες αρνητικές για την τουρκική μειονότητα εξελίξεις σε σχέση με τον ¨νόμο για τους 240 ιμάμηδες¨. Αυτές φάνηκαν ξεκάθαρα στο άρθρο με τίτλο ¨Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για αυτούς που θα αναλάβουν καθήκοντα στον νόμο για τους 240 ιμάμηδες¨.

Το ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου συνεχίζει να κάνει τα ίδια. Στα τουρκικά μας της Δυτικής Θράκης έχουμε μια παροιμία: ¨Με αυτό τον τρόπο ο γάμος δεν βγαίνε騻.

Και βέβαια «μη σώσει και βγει», οφείλουμε για μια ακόμη φορά να απαντήσουμε εμείς προς όλους εκείνους (μουσουλμάνους τε και χριστιανούς) που ονειρεύονται ελαφρά τη καρδία ανταλλαγές…δώρων, τα οποία τόσο χαώδεις διαφορές έχουν μεταξύ τους ως προς την αξία και το διακύβευμα. Το έχουμε γράψει πολλές φορές ακόμη και αλλού, αλλά και εδώ στο «Προξενείο-Στοπ» (βλ. ενδεικτικά το προ 7 μηνών δημοσίευμά μας Να σταματήσει επιτέλους η γελοιότητα με τη Χάλκη!) ότι, αν είναι να παραχωρήσουμε στην Τουρκία μείζονα κυριαρχικά δικαιώματα (όπως π.χ. η εκλογή μουφτήδων), που ουσιαστικά θα εμπεδώνουν στην πράξη τη συγκυβέρνηση στη Θράκη, με αντάλλαγμα απλώς μερικά…ντουβάρια, εμείς ευχόμαστε όχι να μην ξανανοίξει στον αιώνα τον άπαντα η σχολή, αλλά να πάνε οι Τούρκοι και να την γκρεμίσουν εκ θεμελίων σήμερα κιόλας! Κι ας βγει ο θλιβερός νεοεποχίτης ρασοφόρος που παριστάνει τον οικουμενικό πατριάρχη να εκφράζει όση απογοήτευση θέλει! Επιτέλους, όλα έχουν κι ένα όριο…

 http://proxeneio-stop.org


***  Ταγίπ Ερντογάν: «Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας μας εμπαίζουν»

H A L K HΠροκλητικός εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος – για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες – έθεσε ως όρο για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη την εκλογή μουφτή στη Θράκη και την ανακαίνιση δύο τζαμιών στην Αθήνα.

Μάλιστα, έκανε λόγο για «επιστροφή» των δύο τζαμιών, τα οποία χαρακτήρισε «οθωμανική κληρονομιά» και επιτέθηκε στις ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά, ισχυριζόμενος ότι «όλοι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, δυστυχώς μας εμπαίζουν»!

Μιλώντας την Τρίτη στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο κ. Ερντογάν είπε πως η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής «είναι για εμάς θέμα στιγμής, αλλά αν πρόκειται να επιστρέψουμε κάτι, έχουμε το δικαίωμα να περιμένουμε κι εμείς κάποια επιστροφή».

«Εχουμε στην Αθήνα δύο τεμένη που είναι οθωμανική κληρονομιά. Είπαμε στην Ελλάδα: “επιστρέψτε μας τα τεμένη αυτά για να τα ανακαινίσουμε”. Οι μουσουλμάνοι που πηγαίνουν στην Αθήνα δεν έχουν πού να προσευχηθούν. Τους το έχουμε πει τόσες φορές. Τα τελευταία 10 χρόνια το έχω συζητήσει με όλους τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας, αλλά δυστυχώς μας εμπαίζουν» είπε ο τούρκος Πρωθυπουργός.

«Είχαν ένα ορφανοτροφείο στην Πρίγκηπο κι εμείς τους το επιστρέψαμε αμέσως μετά τη δίκη. Και, μάλιστα, δεν έχουν ακόμη καταφέρει να το ανοικοδομήσουν» πρόσθεσε και τόνισε: «Στο θέμα των μελών της Ιεράς Συνόδου, είπα στον Βαρθολομαίο να φέρει ιερείς από το εξωτερικό για να τους δώσουμε την τουρκική ιθαγένεια, έτσι ώστε να διαμορφώνεται η Σύνοδος σύμφωνα με τη Συνθήκη τη Λωζάννης. Μέχρι σήμερα έχουμε δώσει 17 ιθαγένειες».

Το κτίριο του Ορφανοτροφείου Πριγκήπου επιστράφηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο μετά την καταδικαστική για την Τουρκία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο κ. Ερντογάν συνέχισε, λέγοντας: «Από την άλλη, όμως, στη Δυτική Θράκη υπάρχουν 150 χιλιάδες ομοεθνείς μας. Η ελληνική κυβέρνηση διορίζει τον αρχιμουφτή σαν να είναι υπάλληλός της. Λες και διορίζω εγώ τον Πατριάρχη».

Αναφερόμενος δε στη Θεολογική Σχολή κατέληξε: «Απορώ πώς υπάρχουν και κάποιοι στη χώρα μας που λένε ότι έπρεπε να λυθεί και το πρόβλημα αυτό. Ολα αυτά τα χρόνια επιτρέψαμε τη λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, στην εκκλησία στην Ταρσό και στην εκκλησία Αχνταμαρ στο Βαν. Δεν γίνεται να κάνουμε βήματα μόνο εμείς. Εάν δεχθούν το θέμα με τα δύο τεμένη και τον αρχιμουφτή, εμείς είμαστε έτοιμοι με ταυτόχρονο βήμα να ανοίξουμε τη Θεολογική Σχολή».

Σημειώνεται ότι η εκκλησία στο Βαν είναι ο αρμενικός γρηγοριανός ναός του Τιμίου Σταυρού που βρίσκεται στη νησίδα Αχνταμαρ στη λίμνη του Βαν.

Το περασμένο Σάββατο, ο κ. Ερντογάν είχε μιλήσει για «τουρκική κοινότητα» στη Θράκη, συνδέοντας το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη με την εκλογή μουφτή. «Αναμένω μια αμοιβαία χειρονομία από την Ελλάδα» είχε πει, αναφέροντας ως παράδειγμα την εκλογή μουφτή στη δυτική Θράκη από την «τουρκική κοινότητα».

Απάντηση Βενιζέλου

«H θέση της Ελλάδας επί του θέματος είναι σαφής και ξεκάθαρη, σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο και έχει εκφραστεί επανειλημμένως», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις δηλώσεις Ερντογάν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «οποιαδήποτε περαιτέρω δημόσια συζήτηση επί του θέματος καθίσταται αντιπαραγωγική».

 tanea.gr


***Ο κύβος ερρίφθη: Στη Βουλή τα 10 Chinook CH-47D από τις ΗΠ
 
??????????????????Στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή εθνικής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων πρόκειται να εισαχθεί σήμερα, Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, προς συζήτηση και έγκριση το πρόγραμμα προμήθειας 10 μεταφορικών ελικοπτέρων CH-47D Chinook από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «defence-point.gr», τα ελικόπτερα θα αποκτηθούν στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ με τιμή μονάδας περί τα 3,5 ως 4 εκατ. δολάρια ΗΠΑ. Πριν την παράδοση τους στην Αεροπορία Στρατού του Ελληνικού Στρατού τα 10 ελικόπτερα θα υποστούν εργοστασιακή συντήρηση σε εργοστάσιο βάσης του Στρατού των ΗΠΑ, ενώ θα είναι εξοπλισμένα και με σύστημα αυτοπροστασίας συμπεριλαμβανομένων και εκτοξευτών αναλωσίμων (chaffs & flares).

Η αποπληρωμή του προγράμματος θα γίνει σε περίοδο 5-10 ετών γεγονός που ελαφρύνει δραματικά το βάρος της προμήθειας στον «πιεσμένο» προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Το να επισημανθεί εδώ, ότι για το συγκεκριμένο κόστος η απόκτηση των 10 ελικοπτέρων που σχεδόν θα διπλασιάσουν τον ελληνικό στόλο, αποτελεί τεράστια ευκαιρία, είναι πλεονασμός. Μάλιστα, για την ταχεία υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος αποδόθηκε ιδιαίτερη μέριμνα από το ΓΕΕΘΑ το οποίο συνεχώς επιζητεί τρόπους ενίσχυσης της ταχύτητας αντίδρασης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Από ότι αποδείχθηκε, ούτε η αναβολή, λόγω της κρίσης στη Συρία, της επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα του αρχηγού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Μάρτιν Ντέμπσεϊ, που ήταν προγραμματισμένη για τα μέσα του προηγούμενου μήνα, στάθηκε ικανή να καθυστερήσει το πρόγραμμα, αφού το ΓΕΕΘΑ, και μάλιστα ο αρχηγός προσωπικά ολοκλήρωσαν «εξ αποστάσεως» τις απαραίτητες συνεννοήσεις με την αμερικανική πλευρά.

Με την ένταξη τους στην ελληνική Αεροπορία Στρατού η μεταφορική ικανότητα αυτής ενισχύεται σημαντικά και το κυριότερο άμεσα αφού το CH-47D ως οπλικό σύστημα είναι πολύ γνωστό στο προσωπικό της. Επιπρόσθετο πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι η έκδοση –D βρίσκεται ήδη σε υπηρεσία με το εδρεύον στην Πάχη Μεγάρων 4ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ) και κατά συνέπεια η υποδομή εκπαίδευσης, τεχνικής και λογιστικής υποστήριξης υφίσταται και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Κατά συνέπεια δεν υπάρχουν παρεπόμενα ή «κρυφά» κόστη.

Όπως από τον προηγούμενο Αύγουστο είχε σημειώσει σε ανάρτηση του («Οι αληθινές ελληνικές προτεραιότητες για οπλικά συστήματα από τις ΗΠΑ» στον σύνδεσμο: http://www.defence-point.gr/news/?p=81773), με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας (Ι.Α.Α.Α. – ISDA) είχαμε αναφέρει, η διάθεση των CH-47D Chinook προτάθηκε από αμερικανικής πλευράς ως εναλλακτική επιλογή του ελληνικού αιτήματος για την παραχώρηση ελικοπτέρων γενικής χρήσης UH-60 Blackhawk.

Σε ότι αφορά τα δεύτερα, η αμερικανική πλευρά συμφώνησε για την παραχώρηση 30 ελικοπτέρων της έκδοσης UH-60L και μάλιστα σε τιμή ίδια με αυτή που κοστίζει στον αμερικανικό Στρατό η πρόσκτηση ενός ελικοπτέρου του τύπου.

Δυστυχώς όμως για τα σημερινά ελληνικά οικονομικά δεδομένα, το κόστος των περίπου 500 εκατ. δολαρίων για τα 30 ελικόπτερα είναι μη υποστηρίξιμο οικονομικά. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, επελέγη η λύση των CH-47D Chinook που συνολικά προσφέρουν μεγαλύτερη μεταφορική ικανότητα από τα 30 UH-60L Blackhawk αλλά και βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία με την Αεροπορία Στρατού του Ελληνικού Στρατού.  

 defence-point.gr


***  Η Προετοιμασία του Πολέμου ήταν Στρατιωτική, Διπλωματική και Κοινωνική. Η Εξωτερική Πολιτική του Μεταξά είναι ένα  σημαντικό κεφάλαιο που δεν   μπορεί να καλυφθεί στην παρούσα ιστοσελίδα,  παρά μόνο με μερικές   χρονολογικές κατατοπιστικές καταγραφές.

Οι   προσωπικές του σημειώσεις στο Ημερολόγιο είναι μόνο ενδεικτικές για  τις  συναντήσεις, τα σύμφωνα, τις συμμαχίες, τις διαπραγματεύσεις και  τις  ισορροπίες που επέτυχε. Διατυπωμένες τηλεγραφικά στο Ημερολόγιό του, όπως και οι αντίστοιχες κρίσεις του σε κάθε γεγονός, έχουν ανάγκη εκτεταμένης επεξήγησης.

Επίσης   εκτεταμένη είναι η αλληλογραφία του με τις Ελληνικές Πρεσβείες Ρώμης,   Βερολίνου, Λονδίνου, Παρισίων, Αγκυρας, Σόφιας, Βελιγραδίου και  Τιράνων.  Στη βιβλιογραφία συνεχώς προστίθενται νέα στοιχεία, όμως ακόμα  δεν έχει  παρουσιασθεί καμία ικανοποιητική ιστορική μελέτη που να  αντιμετωπίζει  όλο το φάσμα των διπλωματικών του ενεργειών.

Η   Εξωτερική πολιτική οργανώθηκε με συντονισμένη διπλωματική  δραστηριότητα  προς κάθε κατεύθυνση, με αλλεπάλληλα ταξίδια του ιδίου,  που ως  υπεύθυνος Υπουργός Εξωτερικών, κινήθηκε προς τέσσερεις βασικούς  άξονες,  προκειμένου να συγκρατήσει συμμαχίες που κατέρρεαν και  συμφωνίες που δεν  ετηρούντο, από συμμάχους και μη. Οι στόχοι που έθεσε  ήταν: Την ένταξη της Ελλάδος στο πλευρό των Συμμάχων. Την διατήρηση της ουδετερότητας και αποφυγή κάθε πρόκλησης. Την  δημιουργία και ενίσχυση συμφώνων με τα Βαλκανικά κράτη και την Τουρκία. Την  παρακολούθηση λεπτό προς λεπτό της στάσεως της Ιταλίας από τον ίδιο,   όταν άρχισαν οι προκλήσεις, που τις αντιμετώπισε  με  άμεση αντίδραση,    ώστε να μην γεννηθεί η παραμικρή παρεξήγηση και αφορμή πολέμου, όπως   στον τορπιλισμό της ΕΛΛΗΣ.Η δημιουργία και σωστή λειτουργία δικτύου κατασκοπείας και    αντικατασκοπείας για συλλογή πληροφοριών τον κρατούσε προσωπικά ενήμερο   για τα διαδραματιζόμενα. Συγκεκριμένα ενώ αγωνίστηκε με κάθε τρόπο για   την στήριξη συμμαχιών στο Βαλκανικό Σύμφωνο, το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα   αρνητικό, αφού ένας ένας οι σύμμαχοι βαλκάνιοι τραβούσαν το δικό τους   δρόμο συμφέροντος ή καιροσκοπισμού και παραδίδονταν στις δυνάμεις του   άξονα χωρίς να υπολογίζουν τις συμφωνίες.

3 Μαΐου του 1936αναχωρεί για το Βελιγράδι για την Σύνοδο του Συμβουλίου Βαλκανικής   Συνεννοήσεως. Ήδη από το 1934 είχε κάνει παρατηρήσεις και προείδε την   περίπτωση εμπλοκής του συμφώνου σε περίπτωση Ιταλικής εισβολής, με ένα   από τα Βαλκανικά κράτη. 5 Μαΐου του 1936 ολοκλήρωσε την συμφωνία των Βαλκανικών κρατών. (Ελλάδα, Βουλγαρία , Γιουγκοσλαβία, Ρουμανία). 24 Μαΐου 1937. Ο Ινονού επισκέπτεται την Αθήνα διαβιβάζων θερμό τηλεγράφημα από τον Μουσταφά Κεμάλ. Οκτώβριο του 1937. Ο Μεταξάς ανταποδίδει την επίσκεψιν. Ακολουθεί η Βαλκανική Σύνοδος στην Αγκυρα όπου απεφασίσθη η πολιτική συνεργασία των δύο κρατών για απεριόριστο διάρκεια. Μάρτιο 1938. Ο Μεταξάς μεταβαίνει εις Κωνσταντινούπολη ένα μήνα αργότερα πετυχαίνει την υπογραφή «Προσθέτου Ελληνοτουρκικής Συνθήκης». 31 Ιουλίου 1938. Ως Πρόεδρος του Διαρκούς Συμβουλίου της Βαλκανικής Συνεννοήσεως υπογράφει στην Θεσσαλονίκη «Σύμφωνο μη Επιθέσεως». 1 Νοεμβρίου 1938.  Συναντάται μυστικά ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός  Κιοσειβάνωφ με τον  Γιουγκοσλάβο Στογιαντίνοβιτς και του προτείνει τον  διαμελισμό της  Ελλάδος και την μεταξύ των μοιρασιά. Βούλγαροι Θράκην,  Γιουγκοσλάβοι  Θεσσαλονίκην. Ο Παύλος της Γιουγκοσλαβίας του μαρτυρεί την συνομωσία και υπόσχεται υποστήριξη που τελικά όμως δεν δίνει. 10 Νοεμβρίου 1938.Πεθαίνει ο Κεμάλ Αττατούρκ και ο Μεταξάς  μεταβαίνει εις την Αγκυραν  για να παραστεί στην κηδεία. Σε συνεννόηση με  τον Ινονού μένουν  σύμφωνοι για την ιδιαίτερη σχέση των δύο κρατών μέσα  στην Βαλκανική  Συνεννόηση. Σύντομα όμως όπως οι Τούρκοι συνωμοτούν με  τους Βουλγάρους  για παραχώρηση ελληνικών εδαφών προς την Βουλγαρίαν και  έξοδον της εις  το Αιγαίον. Αυτή η στάση των «βαλκανικών συμμάχων» αλλά  και των Αγγλων -  Γάλλων συμμάχων είναι που οδήγησε τον Μεταξά στην  κατασκευή της  «Γραμμής Μεταξά» προς την Βουλγαρίαν. Διέβλεπε τις  σταθερές  διεκδικήσεις της, και την με ελαφράν καρδίαν, διάθεσιν όλων για  την  παραχώρηση ελληνικών εδαφών και πληθυσμών στην Βουλγαρία. Σε όλα ο   Μεταξάς ορθώνεται και αντιστέκεται αποβλέποντας μόνο στο έννομο συμφέρον   της Ελλάδος.

18 Φεβρουαρίου 1939.   Ο Μεταξάς μεταβαίνει στο Βελιγράδι, συναντά τον βασιλέα Παύλο της   Γιουγκοσλαβίας, που του εκμυστηρεύεται την συνάντηση της 1ης   Νοεμβρίου.Του υπόσχεται υποστήριξη σε περίπτωση νέας προδοσίας. Δεν θα   το τηρήσει. 19-22 Φεβρουαρίου 1939. Ο Μεταξάς βρίσκεται στο  Βουκουρέστι στο  Μόνιμο Συμβούλιο Βαλκανικής Συνεννοήσεως. Όπου έχει  συναντήσεις με τον  Σαράτσογλου, Καλινέσκου, Γκαφένκο, Βασιλέα Κάρολο.  Διαπιστώνει εκ νέου  την αλληλεγγύην, η οποία ενώνει τα μέλη της  Βαλκανικής συνεννοήσεως και  υπογραμμίζει την ομόθυμον θέλησιν των να  συνεχίσουν τας προσπαθείας τους  υπό το ίδιον πνεύμα….επί βάσεων  πλήρους ισότητας και απολύτου  σεβασμού των συνόρων. 27 Απριλίου 1939.  Μετά την εισβολή της Ιταλίας στην Αλβανία  στέλνει τηλεγράφημα προς Β.  Πρεσβεία εν Λονδίνω. Με το οποίο   διαμαρτύρεται για τα δημοσιεύματα του  αγγλικού και γαλλικού τύπου, που  ενθαρρύνουν την επεκτατική στάση των  Βουλγάρων 19 Οκτωβρίου 1939. Η Τουρκία αφού έχει ερωτοτροπήσει  με την Ρωσία  υπογράφει συνθήκη φιλίας με τους Συμμάχους εισπράττοντας  οικονομική και  εξοπλιστική βοήθεια. Όμως στο τέλος διαλέγει τον δρόμο  της  ουδετερότητας. 1 Φεβρουαρίου 1940. Λαμβάνει χώρα η 8ή και  τελευταία Σύνοδος της  Βαλκανικής Συνεννοήσεως στο Βελιγράδι, όπου  γίνεται η ανανέωση του  Συμφώνου. Στο διάστημα που μεσολάβησε, οι μεν  Βούλγαροι δοκίμασαν να  συνεννοηθούν με τους Γιουγκοσλάβους για επίθεσιν  εναντίον της Ελλάδος,  οι δε Γιουγκοσλάβοι πρότειναν να κατασκευάσουν  όπλα για τους Βουλγάρους. Αρνητική υπήρξε και η συνεννόηση με την  Ρουμανία, που ενώ στην αρχή  έδειχνε το ενδιαφέρον της για κοινή στάση  με την Ελλάδα, ενάντια προς  τον άξονα, η καιροσκοπική της πολιτική την  οδήγησε στο τέλος να  παραδοθεί αμαχητί.

Η Εσωτερική πολιτική   του Ιωάννη Μεταξά είχε κύριο στόχο την ηθική και υλική εξύψωση της   Ελλάδος. Ο Εθνικός Διχασμός και οι  κυβερνήσεις που είχαν μεσολαβήσει   επί Δημοκρατίας 1923-1936,καθώς   και τα επανειλημμένα κινήματα με συνεχή ανάμειξη του στρατού, είχαν   εξασθενίσει και τον κοινοβουλευτισμό και την σύνθεση του στρατού, με   αποτέλεσμα την απουσία στρατιωτικής ετοιμότητας.  Η οργάνωση της άμυνας   αναπτύχθηκε σε πολλούς  τομείς, που αφορούσαν το ανθρώπινο δυναμικό, το   ηθικό του, την βελτίωση του βιοτικού του επιπέδου και των εξοπλισμών    του:

Κοινωνικά έργα (νομοθετικά   μέτρα για τις ασθενέστερες τάξεις αγροτών και εργατών, (8ωρο,   Κυριακάτικη αργία, ΙΚΑ, ιατρεία, αυτάρκεια, παιδικοί σταθμοί συσσίτια).
Ηθική προετοιμασία και ομοψυχία, μέσα από τις δραστηριότητες της οργάνωσης της Ε.Ο.Ν.
Στρατιωτικά έργα (εξοπλισμοί, οχυρωματικά έργα,Γραμμή Μεταξά,οχύρωση παρακτίων περιοχών).
Οικονομικά  μέτρα, που είχαν σχέση με την αξιοποίηση της γής και την  εντατική  καλλιέργεια, τις εξαγωγές, με τα αυστηρά μέτρα εναντίον της   λαθρεμπορίας του συναλλάγματος, με μέτρα προστασίας του εθνικού   νομίσματος, με αυστηρό τελωνειακό έλεγχο, με δάνεια προς το κράτος από   την Τράπεζα της Ελλάδος για τους εξοπλισμούς. (Κτίστηκαν 26 ακόμα   πρακτορεία της Τράπεζας της Ελλάδος) και έγινε ολοκλήρωση του κεντρικού   κτηρίου το 1938. Ολα εκτελέστηκαν χωρίς κανένα εξωτερικό δανεισμό και   μόνο όταν άρχισε ο πόλεμος ζητήθηκε η οικονομική βοήθεια της Αγγλίας.
Δημόσια έργα οδικά δίκτυα, γέφυρες, σιδηρόδρομοι, επικοινωνίες, νοσοκομεία, πυροσβεστική υπηρεσία κ.α.
Μέτρα ασφαλείας. Οργάνωση αστυνομίας, περιορισμός ελευθεροτυπίας, επαγρύπνηση και παρακολούθηση των πρακτόρων ξένων κρατών.

  http://aioniaellinikipisti.blogspot.gr


***  Διαγράφονται οι ευθύνες για τη λίστα Λαγκάρντ- Ποιοί είναι οι υπέυθυνοι;
Η ολιγωρία και οι παραλείψεις που πλέον δεν μπορούν να θεωρούνται τυχαίες οδηγούν σε νεα παραγραφή. Οι πολλοί συμμετέχοντες στην πολύπαθη λίστα- που για να μη ξεχνιόμαστε είναι ελάχιστο κομμάτι από τις καταθέσεις που έχουν εξαχθεί πιθανόν παρανόμως- θα τη γλυτώσουν και πάλι.
Το αποτελεσματικό κράτος που με ευκολία κατάσχει σπίτια σε οικογένειες με τέσσερα παιδιά στη Λέσβο για 22.698 ευρώ, αρνείται να βρει τους υπαίτιους της καταστροφής. Η ανομία και αδικία παραμένουν τα χαρακτηριστικά ενός κράτους παρασιτικού πλούτου και εξαρτημένων πολιτικών.
Από το Γραφείο Τύπου
 
***  ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟ! Ετοιμάζουν ομαδικές συλλήψεις και δίκες χιλιάδων πολιτών – Δηλώσεις Θ.Πάγκαλου

pagkalos

Ομαδικές δίκες “χιλιάδων πολιτών” – όπως είπε χαρακτηριστικά, που απλά υποστηρίζουν τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή προτείνει το κορυφαίο στέλεχος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ (και υπουργός Εξωτερικών στα Ίμια) Θ.Πάγκαλος.

“Και να συλληφθούν και να δικαστούν, εάν χρειαστεί, εκατοντάδες ή χιλιάδες στελέχη τους σε όλη την Ελλάδα” είναι η ακριβής τοποθέτηση του Θ.Πάγκαλου.

Η προσαγωγή σε δίκες θα γίνει με την κατηγορία συγκρότησης και υποβοήθησης ομάδας για εσχάτη προδοσία ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκ των κορυφαίων στελεχών του Κινήματος.

“Εμπίπτουν απολύτως κατά την άποψή μου – γιατί δεν είμαι δικαστικός ούτε καν νομικός μεγάλος, διότι ένα πτυχίο Νομικής έχω – στα άρθρα 134 και 135 του Ποινικού Κώδικα για τις προπαρασκευαστικές ενέργειες κατάλυσης του πολιτεύματος.

Ή, αν το θέλετε αλλιώς, περιγράφουν τις πράξεις που συντελούν στο να συγκροτηθεί η αντικειμενική έννοια του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας.

images

Νομίζω λοιπόν ότι πρέπει να εφαρμοστούν αυτά τα άρθρα και να διοριστεί εφέτης-ανακριτής από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και να συλληφθούν έτσι όλοι οι βουλευτές χωρίς άλλη διαδικασία, διότι αυτό είναι κακούργημα διαρκές και αυτόφωρο.

Και να συλληφθούν και να δικαστούν, εάν χρειαστεί, εκατοντάδες ή χιλιάδες στελέχη τους σε όλη την Ελλάδα.

Γι’ αυτούς τους τρεις δεν ισχύει το άρθρο 187 του Π.Κ., αλλά για άλλα αδικήματα που είναι πλημμελήματα, όπως η οπλοκατοχή.

Η πλάκα είναι ότι ο Μπούκουρας για ρατσιστής έχει ένα πολύ ωραίο αλβανικό όνομα.

Είναι ο ωραίος…

Τα ρατσιστικά επεισόδια δεν οφείλονται όλα στη Χ.Α.

Δεν είχαμε επεισόδια εναντίον μεταναστών σε όλη την Ελλάδα;

Αλλά ρατσιστικά επεισόδια και σε βάρος των τσιγγάνων και Ρομά σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι είναι Έλληνες υπήκοοι”.

Πάγκαλος-440x324

Οι συλλήψεις και οι δίκες θα γίνουν κατα τα πρότυπα των σταλινικών διώξεων, προφανώς, καθώς ο Θ.Πάγκαλος στην πολιτική του νεότητα ήταν οπαδός ακροαριστερών πολιτικών κινημάτων της εποχής.

Οι συλλήψεις θα γίνουν βάσει των καταλόγων μελών του κόμματος που έχουν συγκεντρωθεί από τις εφόδους στα σπίτια των στελεχών και στα γραφεία της ΧΑ και βέβαια θα τους ακολουθήσουν οι συγγενείς και ο κοινωνικος περίγυρος, βάσει αυτών που περιγράφει ο Θ.Πάγκαλος.

Βέβαια το ζήτημα είναι σε ποια στρατόπεδα συγκέντωσης θα μαζέψουν το 7-12% του πληθυσμού, αλλά αυτό είναι ένα ερώτημα το οποίο θα πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο Α.Σαμαράς…

Το ότι σπρώχνουν την χώρα σε εμφύλια σύγκρουση προφανώς το έχουν λάβει υπ’όψιν τους να υποθέσουμε…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


***

 





*** ~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαλέγω  Επιλέγω  και  ...... Γράφω  !.-

~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html , Διαλέγω Επιλέγω  Γράφω  Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου  2013  .-

~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/27-2013.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  27  Σεπτεμβρίου  2013  .-

~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/27-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ Παρασκευή  27  Σεπτεμβρίου  2013 , Βρίσκω ,  Επιλέγω , Διαλέγω  ...Γράφω.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/28-2013.html  ,  Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο  28 Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/29-2013.html  , Τον   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  29  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspo,t.gr/2013/09/28-29-30-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ τριήμερο 28 , 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2013.-
~ 
 
 
 

~***       ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013   :
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/10/01-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Δευ  και  Τρίτη 01  Οκτωβρίου  2013 .-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/02-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  02  Οκτωβρίου  2013 .-
~
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/03-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2013.-
 ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ Γράφοντας Παρασκευή  04- Οκτωβρίου  2013.-
~
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Οκτωβρίου  2013.-
~
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/10/05-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  05  Οκτωβρίου  2013 .-
~ 
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/05-06-10.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατο -Κύριακο  Σαββατο  05 Οκτωβρίου  και Κυριακή 06  -10-2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/05-06-10.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατο -Κύριακο  Σαββατο  05 Οκτωβρίου  και Κυριακή 06  -10-2013.-
 ~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/10/06-2013.html , Το  κανάλι  της  Ενημέρωσης Κυριακή  06  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://ar fara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/10/07-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  07  Σεπτεμβρίου  2013.-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/08-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  08 Οκτωβρίου  2013.-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  09  Οκτωβρίου  2013.-
~   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  γιά  όλους  μας  Τετάρτη  09  Οκτωβρίου  2013 .-

~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html  , ΟΜΟΡΦΑ  και  Ωραία  γιά  όλους  μας επιλέγοντας και  Διαλέγοντας Τετάρτη  09 Οκτωβρίου  2013 .-






**

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅