To αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

To αγιάζι  της ενημέρωσης Κυριακή 10 Φεβρουαρίου  2013  :


Το  ποντικάκι  πάντα  κοντά μας ! :
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα :

*** Μαθητές από Φιλιατρά και Πεταλίδι μιλούν για το πως τα παιδιά βιώνουν την κρίση :
  *  Μόρφωση με… νύχια και με δόντια
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Τα παιδιά καταλαβαίνουν την κρίση, γνωρίζουν τις συνέπειές της, η ανεργία έχει πλήξει την οικογένειά τους και μαζί εισόδημα, έξοδα, επίπεδο διαβίωσης, ενώ ήδη αρκετοί γονείς συζητούν για τη λύση της μετανάστευσης. Δεν είναι άγνωστη η εικόνα αυτή. Τη γνωρίζουμε καλά και την επιβεβαιώνουμε, όλοι μας, κάθε μέρα που περνάει.
Αυτή τη φορά, όμως, μίλησαν τα ίδια τα παιδιά. Απαντώντας σε ερωτήσεις φτιαγμένες από παιδιά. Για την ακρίβεια, από τους έφηβους συμβούλους του Συνηγόρου του Παιδιού, οι οποίοι διαμόρφωσαν ένα ερωτηματολόγιο με τη συμβολή των επιστημόνων του Συνηγόρου και το μοίρασαν σε 1.211 μαθητές και μαθήτριες (396 Γυμνασίου και 815 Λυκείου) σε 22 σχολεία περιοχών ανά την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων στα Φιλιατρά και στο Πεταλίδι.
Τα συμπεράσματα, όπως παρουσιάστηκαν από την «Εφημερίδα των Συντακτών», είναι εντυπωσιακά και ρεαλιστικά.
Στη συντριπτική πλειονότητά τους οι μαθητές πιστεύουν ότι η κρίση έχει σοβαρές συνέπειες στη ζωή τους, στην κοινωνία, στη χώρα (89% στην οικογένεια, 82% στο σχολείο, 92% στην υπόλοιπη κοινωνία). Μάλιστα, το 29% των μαθητών συζητούν στις οικογένειές τους την πιθανότητα μετανάστευσης ενός τουλάχιστον μέλους της στο εξωτερικό.
Τα περισσότερα βιώνουν τις συνέπειες της ανεργίας, αφού το 82% αναφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην εργασιακή κατάσταση των γονέων του (η σημαντική μείωση εσόδων αφορά το 50%), ενώ περίπου το 20% απάντησε ότι ο ένας ή και οι δύο γονείς του έχουν χάσει τη δουλειά τους. Το δε 70% δηλώνει ότι υπάρχουν αρνητικές αλλαγές στη ζωή του (τρόπος διαβίωσης, οικογενειακά έξοδα κ.ά.), ενώ το 59% παίρνει μικρότερο ή καθόλου χαρτζιλίκι.
Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τα προσωπικά του δεδομένα (ξένες γλώσσες, μαθήματα, φροντιστήρια), το 33% δηλώνει ότι υφίσταται αρνητικές αλλαγές. Το 62% λέει όχι και το 5% δεν έχει καταλάβει. Μοιρασμένα τα ποσοστά σε ό,τι αφορά τις λοιπές εξωσχολικές δραστηριότητες. Το 40% έχει επηρεαστεί, το 55% όχι. Με αυτά και με αυτά, ήδη έχουν αρχίσει να βλέπουν αλλιώς το μέλλον τους. Το 61% δηλώνει ότι η κρίση έχει επηρεάσει τον επαγγελματικό προσανατολισμό του.
Κατά τα άλλα, δεν έχουν την αναγκαία υποστήριξη από το σχολείο (57% αρνητικό), το 76% περιμένει έμπρακτη συμπαράσταση (διανομή φαγητού κ.ά.), ενώ είναι ήδη δυσαρεστημένο και στριμωγμένο από τις συγχωνεύσεις (77% έχει υποστεί αλλαγές, 63% ενοχλείται από τις αρνητικές συνέπειες, όπως όχι σωστό μάθημα, πολλά παιδιά, φασαρία).
Προτείνουν, δε, λύσεις. Κοινωνικές δράσεις από την Εκκλησία αλλά και από το σχολείο, το οποίο θέλουν να είναι πιο κοινωνικό και συμμετοχικό. Να τους ενημερώνει καλύτερα για τις επαγγελματικές τους προοπτικές, αλλά και για όσα συμβαίνουν στην κοινωνία. Θέλουν καλύτερες υποδομές (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς), αυτονόητες παροχές, όπως δωρεάν ή φθηνότερο φαγητό από το κυλικείο, αλλά και δωρεάν επισκέψεις σε μουσεία και θέατρα.


*** Μία πύλη στο μυθικό κόσμο της Πελοποννήσου θέλει να δημιουργήσει η Περιφέρεια :
  * ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
 Της Βίκυς Βετουλάκη
 Στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου σε 12 μήνες, σε βάθος τριετίας, στοχεύει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό που παρουσιάζεται τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Στην εν λόγω συνεδρίαση θα παρουσιασθεί το Brand Name «Πελοπόννησος», το οποίο θα πρέπει να συνοδεύει κάθε δράση, συνολική ή επιμέρους, των Περιφερειακών Ενοτήτων και των Δήμων, καθώς και το λογότυπο.
Επίσης, προβλέπεται σειρά άλλων δράσεων, όπως δυναμικό portal, απόλυτη εκμετάλλευση της τεχνολογίας και της επικοινωνίας, ακόμα και δημιουργία πλατφόρμας δύο εκπαιδευτικών παιχνιδιών για «έξυπνα κινητά τηλέφωνα», καθώς και εφαρμογή Συμφώνου Ποιότητας.
 12μηνος προορισμός
Στο στρατηγικό της σχεδιασμό η Περιφέρεια εκλαμβάνει ως δεδομένο ότι η Πελοπόννησος τα επόμενα χρόνια πρόκειται να αποτελέσει το επίκεντρο της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας.
Όραμα της Περιφερειακής Αρχής είναι η Πελοπόννησος να γίνει ο πιο ποιοτικός και πολυθεματικός προορισμός της Μεσογείου.
Ο στόχος της διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου σε 12 μήνες την επόμενη τριετία θα επιδιωχθεί μέσα από την αύξηση των τουριστικών επισκέψεων, την επιμήκυνση τουριστικής περιόδου και τη μείωση εποχικότητας, την πρόσβαση σε νέες αγορές, τη διεύρυνση των αγορών – στόχων, τη συνεχή αύξηση κρατήσεων, τη βελτίωση προσφερόμενου προϊόντος επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Επίσης, η Περιφέρεια θα επιδιώξει τη λειτουργία ενός δικτύου επικοινωνίας και ανατροφοδότησης πληροφοριών μεταξύ επενδύσεων - δραστηριοτήτων και εισροής τουριστών.
 Ταυτότητα
Το brand της Πελοποννήσου θα είναι brand υπογραφής, ειδικά σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να προσφέρει υπεραξία σε όλους τους επιμέρους προορισμούς, όπως αξιοθέατα, προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρονται στο έδαφος του προορισμού. Ικανό να λειτουργήσει ως μία κοινή σφραγίδα εγγύησης ποιότητας και υπεροχής. Σκοπός είναι η αύξηση της υπεραξίας της επωνυμίας-υπογραφής «Πελοπόννησος». Ως ένα «κατάστημα» εντός του οποίου διατίθεται μεγάλη ποικιλία τουριστικών προτάσεων.
Η βασική ιδέα του σχεδιασμού της οπτικής ταυτότητας της Πελοποννήσου στηρίχθηκε στο λιτό και απέριττο δωρικό ύφος και στη φιλοσοφία της απλότητας. Βασικό στοιχείο της σύλληψης του σχεδιασμού ήταν η λέξη πύλη. Πύλη προς την ιστορία, πύλη προς τον πολιτισμό.
Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει, επίσης, τη δημιουργία ενός σύγχρονου Web Portal, με σκοπό την παρουσίαση ολοκληρωμένων τουριστικών «εμπειριών», καθώς και κάθε άλλου πληροφοριακού περιεχομένου.
Παράλληλα, συνολική προβολή της Περιφέρειας για την ανάδειξη της Πελοποννήσου ως τουριστικού προορισμού και παρουσίαση των δυνατοτήτων που παρέχει η περιοχή κατά τη διάρκεια της παραμονής του επισκέπτη, αλλά και δημιουργία κατάλληλων συνθηκών, ώστε οι επισκέπτες να μοιραστούν τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες τους από την παραμονή τους στην περιοχή μέσω των Κοινωνικών Μέσων Δικτύωσης (Social Media: Facebook, Twitter, YouTube).
 Οδηγός - παιχνίδια
Επιπρόσθετα, θα δημιουργηθεί τουριστικός φορητός οδηγός- Native Mobile Apps για την προβολή του προορισμού Πελοπόννησος.
Στόχος της εφαρμογής είναι να αποτελέσει μια σύγχρονη εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας για κινητά smartphone, μέσω των οποίων θα προβάλλεται δωρεάν ο προορισμός Πελοπόννησος. Μέσω του φορητού τουριστικού οδηγού, ο οποίος θα διατίθεται δωρεάν σε κάθε χρήση smartphone, θα είναι δυνατή η προβολή και η ενημέρωση του συνόλου του τουριστικού κεφαλαίου της Πελοποννήσου.
Η Περιφέρεια στοχεύει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρουν το διαδίκτυο και οι «έξυπνες» κινητές συσκευές (smartphones) και να αναδείξει με ένα μοντέρνο, ψυχαγωγικό και ταυτόχρονα εκπαιδευτικό τρόπο την πλούσια πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά της Πελοποννήσου.
Στο πλαίσιο αυτό έχουν δημιουργηθεί εφαρμογές- παιχνίδια γνώσης για smartphones (iOS και Android). Η ιδιαιτερότητα των παιχνιδιών αυτών είναι ότι, εκτός από εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, έχουν σχεδιαστεί και υλοποιηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να εμπνεύσουν τους τουρίστες, αλλά και οποιονδήποτε πολίτη, εντός ή εκτός της Περιφέρειας, να επισκεφτεί το μυθικό προορισμό της Πελοποννήσου.
Το πρώτο παιχνίδι είναι τύπου quiz (Trivia), στο οποίο ο χρήστης-παίχτης καλείται να απαντήσει σε μία ερώτηση, έχοντας τέσσερις διαθέσιμες δυνατές απαντήσεις και συγκεκριμένο αριθμό προσπαθειών. Πρόκειται για παιχνίδι γνώσεων, με στόχο να προκαλέσει το χρήστη να παίξει ξανά και ξανά προκειμένου να επιτύχει υψηλότερο σκορ και έμμεσα να γνωρίσει όλες τις πτυχές της Πελοποννήσου.
Το δεύτερο παιχνίδι είναι τύπου Taboo και είναι ομαδικό.
 Σύμφωνο Ποιότητας
Τέλος, βασική παράμετρος του στρατηγικού σχεδιασμού αποτελεί η διασύνδεση του τουρισμού με την παραγωγή και τον εν γένει πρωτογενή τομέα. Για το σκοπό αυτό έχει υλοποιηθεί και θα τεθεί υπό την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου το Πελοποννησιακό Σύμφωνο Ποιότητας, που θα αποτελέσει τις προδιαγραφές που αφορούν στους χώρους διαμονής και εστίασης, καθώς και τα παραγόμενα προϊόντα.
Το Πελοποννησιακό Σύμφωνο Ποιότητας θα αποτελέσει τη δικτύωση εκείνη όπου ο ένας τομέας θα προωθεί και θα ενισχύει τον άλλον. Ήδη, μέσω μελέτης, έχουν τεθεί οι προδιαγραφές για τους χώρους διαμονής και εστίασης, ώστε να χρησιμοποιούν πελοποννησιακά προϊόντα, πελοποννησιακές συνταγές, πελοποννησιακό κέρασμα, πελοποννησιακό πρωινό, καθώς και βιτρίνα όπου θα προβάλλονται τα προϊόντα της Πελοποννήσου. Αντίστοιχα, στα εξαγώγιμα προϊόντα θα προβάλλεται το τουριστικό portal της Πελοποννήσου. Οι επιχειρήσεις και τα προϊόντα που θα πληρούν τις προδιαγραφές θα πιστοποιούνται με ειδική σήμανση, ενώ η Περιφέρεια ως ανταποδοτικό όφελος θα ενισχύει την προβολή αυτών που θα συμμετέχουν. Θα υπάρχει ενιαία ταυτότητα και για την τουριστική προβολή και για τα προϊόντα, καθώς και για το Πελοποννησιακό Σήμα Ποιότητας.

*** Την πίτα της έκοψε η Νέα Δημοκρατία παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη :
  

   

  

  

  

  

  

  

  

  
* Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
 Η χώρα πέτυχε πολλά αυτό το εξάμηνο με πρωθυπουργό τον Αντ. Σαμαρά
 Απολογισμό στα σημαντικά επιτεύγματα της κυβέρνησης στο εξάμηνο της διακυβέρνησης της χώρας έκανε χθες, μιλώντας κατά την κοπή της πίτας της Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας της Ν.Δ., στο ξενοδοχείο «Ακτή Ταΰγετος», ο βουλευτής της Β΄ Αθηνών, Άδωνις Γεωργιάδης.
Παρουσία πολλών στελεχών, μελών και φίλων του κόμματος, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι στο διάστημα της διακυβέρνησης της χώρας από τη συνεργασία Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατορθώθηκαν πολλά.
Μίλησε, λοιπόν, για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος για τη χώρα μας από τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπογράμμισε ότι η χώρα δεν πτώχευσε και κατάφερε να παραμείνει στην Ευρωζώνη, χάρη στους κόπους και τις θυσίες του λαού, που όμως έχουν τύχει της αναγνώρισης των εταίρων μας, ενώ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η πολιτική του νόμου και της τάξης που ακολουθείται, έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, αυξάνοντας ταυτόχρονα το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.
Παράλληλα, τόνισε ότι η γενικότερη θητεία του Αντ. Σαμαρά στην πρωθυπουργία της χώρας έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία επιτυχίας.

*** Μεγαλώνει το μπλόκο των αγροτών στο Σουληνάρι :
  * Της Μαρίας Νίκα
 Αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά την κινητοποίησή τους είναι οι αγρότες στο μπλόκο του Σουληναρίου, στην περιοχή της Πυλίας. Σήμερα αντιπροσωπεία τους θα βρεθεί στη Λάρισα, προκειμένου να πάρει μέρος στην πανελλαδική συνάντηση, όπου θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι αγροτών απ’ όλα τα μπλόκα της χώρας.
«Ο κόσμος βλέπει ότι με αυτή την κατάσταση δεν υπάρχει μέλλον. Δεν μπορεί να αντέξει άλλο. Τα περιθώρια τελείωσαν. Δεν υπάρχει τώρα το “πάμε να πάρουμε ό,τι μπορέσουμε”. Το αίτημα είναι να λυθούν προβλήματα ζωτικής σημασίας, αλλιώς πεθάναμε» μας είπε χθες ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού, Παναγιώτης Λάππας.
«Από την περασμένη Κυριακή είμαστε στο δρόμο, δεν έχουμε φύγει καθόλου. Ξεκινήσαμε με 15 τρακτέρ και τώρα είναι εδώ πέρα 60 - 70. Και έρχονται συνέχεια. Κάποιοι φεύγουν για λίγο, αλλά γυρνώντας φέρνουν κι άλλους μαζί τους. Και κόσμος πολύς. Έχουμε συμπαράσταση από την ΠΑΣΕΒΕ, από τους Οικοδόμους, είδαμε ψηφίσματα στις εφημερίδες. Βλέπω μαζί μας ανθρώπους που δεν είχαν ξανάρθει ποτέ. Από τους Γαργαλιάνους, το Βλαχόπουλο, το Πεταλίδι… Άνθρωποι απ’ όλους τους χώρους. Τα προβλήματα δεν έχουν κόμμα και χρώμα, είναι κοινά για όλους. Το ζήτημα είναι πολιτικό, ο κόσμος καταλαβαίνει».
 Αντιπροσωπεία σήμερα στη Λάρισα
Για τη σημερινή συνέλευση στη Λάρισα: «Θα πάμε μια αντιπροσωπεία. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τα άλλα μπλόκα, περισσότερο της Πελοποννήσου, αλλά και με της υπόλοιπης Ελλάδας, και θα καθορίσουμε τη στάση μας. Πάντως, εδώ οι φωνές που ακούγονται είναι να συνεχίσουμε. Γιατί βλέπουν ότι δεν πάει άλλο, δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω τώρα. Τα αιτήματα έχουν να κάνουν με την άμεση επιβίωσή μας, με το αύριο. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια συνείδηση μεταξύ μας, την οποία να μη χάσουμε στη συνέχεια. Πώς να δουλέψεις και να ζήσεις με ενάμισι ευρώ το πετρέλαιο; Δεν μπορούμε να επιβιώσουμε με 30 ευρώ το σακί το λίπασμα. Και παρόλο που έχουμε υψηλό κόστος στην καλλιέργεια, πουλάμε το προϊόν φθηνά και ο κόσμος το τρώει πανάκριβα».
 Κάθε βράδυ συνελεύσεις
«Μετράμε ήδη μια εβδομάδα στο δρόμο. Κάθε βράδυ κάνουμε συνελεύσεις. Πήραμε αποφάσεις και ξεκινήσαμε τον αγώνα μας, που μέρα με την ημέρα δυναμώνει. Όλο και περισσότερος κόσμος μάς συμπαραστέκεται, έρχονται άνθρωποι απ’ όλα τα χωριά, υπάρχει δυναμική, αγανάκτηση από τον κόσμο» παρατήρησε στο «Θ» ο αγρότης Θανάσης Κατσάς από τη Γλυφάδα, ο οποίος μετέχει στο μπλόκο του Σουληναρίου.
«Τη Δευτέρα το απόγευμα θα κάνουμε πάλι συνέλευση για να ενημερώσουμε τι νέα θα έχουμε από πάνω, μετά την πανελλαδική συνάντηση στη Λάρισα. Μόνο με τη στήριξη του κόσμου θα καταφέρουμε να τους ανοίξουμε τα αυτιά για να μας ακούσουν. Τώρα το ζήτημα δεν είναι να πάρουμε κάτι παραπάνω στις τιμές, είναι θέμα καθαρά επιβίωσης για όλο τον αγροτικό κόσμο» σημείωσε ο Θ. Κατσάς, αναφερόμενος στη φορολογία των αγροτών, στην αύξηση των εισφορών τους, στο αγροτικό πετρέλαιο, στα χαράτσια κ.λπ.
«Πού και πού κλείνουμε το δρόμο για 10 λεπτά. Σκοπός μας δεν είναι να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο, αλλά να δείξουμε τη διαμαρτυρία μας. Δηλαδή, σταματάμε τους ανθρώπους και συζητάμε. Η επιτυχία μας εξαρτάται από τη συμμετοχή του κόσμου, αλλά και από τη στήριξη που θα έχουμε».

*** Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα (3 μ.μ) στο Δημοτικό Στάδιο της παραλίας :
  *  Νίκη με Αχαρναϊκό και… συνεχίζει να ελπίζει
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Αντιμέτωπη μ’ έναν ακόμη πρόωρο τελικό θα τεθεί η ομάδα της Καλαμάτας, η οποία υποδέχεται σήμερα στις 3.00 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο τον Αχαρναϊκό, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του Νοτίου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Η Μαύρη Θύελλα καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του ιδιαίτερα αξιόμαχου και αρκετά σκληροτράχηλου, μολονότι νεοφώτιστος, Αχαρναϊκού, κατακτώντας το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο, που θα τη διατηρήσει ζωντανή στο κυνήγι της ανόδου στη Β΄ Εθνική κατηγορία.
Γνωρίζοντας την τεράστια βαθμολογική και όχι μονάχα σπουδαιότητα του σημερινού παιχνιδιού, η διοίκηση προσπάθησε τις τελευταίες ημέρες να διαμορφώσει ιδανικές συνθήκες, παραθέτοντας μεταξύ άλλων και τραπέζι το βράδυ της Παρασκευής σε παίκτες και τεχνικό επιτελείο. Ο Γιώργος Ράλλης, αν και καθυστερημένος, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, φρόντισε να δώσει το στίγμα, ζητώντας ουσιαστικά τη νίκη από τους ποδοσφαιριστές, κάτι που ισχύει και για τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης αλλά και τον απλό κόσμο της Μαύρης Θύελλας. Μάλιστα και αυτός, ως σημαντικός παράγοντες του παιχνιδιού, οφείλει να βρεθεί στο Δημοτικό Στάδιο, ξεπερνώντας αν χρειαστεί αντιξοότητες όπως για παράδειγμα τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Πρέπει να αποτελέσει τον 12ο παίκτη της ομάδας του Ζόραν Γέφτοβιτς, ωθώντας την στην επιτυχία και την κατάκτηση του τριπόντου.
Χαρακτηριστικό της σπουδαιότητας και της σημασίας του σημερινού αγώνα είναι το στοιχείο της κλήσης όλων των ποδοσφαιριστών στο γεύμα που θα προηγηθεί της αναμέτρησης, νωρίς το πρωί αλλά και της παρουσίας τους στο Δημοτικό Στάδιο. Ο κ. Γέφτοβιτς θέλει όλους τους παίκτες κοντά στην ομάδα και αυτό έχει ξεκάθαρο στόχο αναφορικά με τη δημιουργία ιδανικού ψυχολογικού τμήματος.
Όσον αφορά το αγωνιστικό, η προετοιμασία ολοκληρώθηκε με χαλάρωμα λίγων λεπτών χθες το πρωί και χωρίς εκπλήξεις, μιας και οι αποφάσεις έχουν παρθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Ο Κοψαχείλης θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, Ψυχογιόπουλος, Τσόπελας, Τριανταφυλλάκης και Τρίψας αποτελούν την αμυντική τετράδα, ενώ Τσιμικλής, Σκαρλάτος, Σαραντόπουλος, Πούτση, τους 4 της μεσαίας γραμμής. Μπροστά από τα αμυντικά χαφ θα κινείται ο Νουχάνοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Γκάλιν. Οι υπόλοιποι παίκτες που θα συμπεριληφθούν στην 18άδα, θα ανακοινωθούν στα αποδυτήρια από τον κ. Γέφτοβιτς.
 Σφυρίζει ο Ζαραβίνος
Διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης έχει οριστεί ο κ. Ζαραβίνος του Συνδέσμου Αθηνών, με βοηθούς τους Τζάκο, Ταμάλη του ιδίου Συνδέσμου και 4ος ο κ. Αντωνίου (Αθηνών)
 Από χθες στην Καλαμάτα ο Αχαρναϊκός
Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας είναι το ματς και για τους πράσινους του Μενιδίου, που ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους νωρίς χθες το πρωί στο γήπεδό τους και ταξίδεψαν εν συνεχεία στην Καλαμάτα, όπου και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Tην αποστολή απαρτίζουν 21 άτομα, τα οποία είναι τα εξής: Παγούδης, Μανάλης, Μαγγίνας, Κούρτης, Νταβαρίνος, Καλογερόπουλος, Βεστάκης, Κουμπρόγλου, Μωυσιάδης, Γκέζος, Δημόπουλος, Ντεντόπουλος, Μακρυγιάννης, Εμρά, Καλαμιώτης, Τσουκαλάς, Ραχίμ, Νεόφυτος, Νιφαδόπουλος, Σαμαράς, Ζούμας. Εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Χριστόπουλος, Αθανασόπουλος, Αναστασίου και ο τραυματίας Νιάρος.
 Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής (15.00)
Καλαμάτα-Αχαρναϊκός  0-1 .-^
Φωστήρας-Ρούβας  0-0 .- ^
Νέα Κόρινθος-Επισκοπή  0-0 .- ^
Χανιά-Πανηλειακός  0-0 .- ^
Προοδευτική-Αστέρας Μαγούλας   0-1 .- ^
Εθνικός Αστέρας - Γλυφάδα  0-3 α.α. .-^
 Η βαθμολογία
1 Παναιγιάλειος 25
2 Αστ.Μαγούλας 23
3 Επισκοπή 21
4 Αχαρναϊκός 23
5 Φωστήρας 19
6 Πανηλειακός 16
7 Χανιά 15
8 Νέα Κόρινθος 14
9 Γλυφάδα 13
10 Προοδευτική 10
11 Καλαμάτα 10
12 Ρούβας 8
13 Εθνικός Αστ. -2

*** Η ώρα του πρώτου τίτλου της χρονιάς στο Κύπελλο του Μπάσκετ ΤΕΛΙΚΟΣ :

* O πρώτος τίτλος της χρονιάς έφτασε. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, για έκτη διαδοχική χρονιά στο κλειστό του Ελληνικού (18.30, ΕΤ-1). Με την παράδοση να είναι στο πλευρό των «πράσινων» καθώς στις πέντε προηγούμενες αναμετρήσεις τους μετρούν τρεις νίκες έναντι δύο, οι «ερυθρόλευκοι» ελπίζουν φέτος ότι θα τριτώσουν τις νίκες τους απέναντι στον «αιώνιο» αντιπαλό τους. -
~* Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν συναντηθεί οκτώ φορές στους 37 τελικούς που έχουν γίνει μέχρι στιγμής. Η πρώτη μεταξύ τους συνάντηση ήταν το 1979, στο Καλλιμάρμαρο, με νικητή τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει υπέρ του την προϊστορία με έξι νίκες και δύο ήττες.
* Η δωδεκάδα που θα παρατάξει ο Αργύρης Πεδουλάκης στο παρκέ του Ελληνικού θα αποτελείται από τους Μάικ Μπράμος, Γιόνας Ματσιούλις, Τζέισον Καπόνο, Ρόκο Λένι Ούκιτς, Στεφάν Λάσμε, Κώστα Τσαρτσαρή, Δημήτρη Διαμαντίδη, Τζέιμς Γκιστ, Μάρκους Μπανκς, Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, Βασίλη Ξανθόπουλο και Γάιο Σκορδίλη.
* Οι άλλοι έντεκα παίκτες (εκτός τραυματία Βαγγέλη Μάτζαρη)που θα παρατάξει ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο παρκέ του Ελληνικού θα είναι οι Κάιλ Χάινς, Έισι Λο, Βασίλης Σπανούλης, Στράτος Περπέρογλου, Γκιόργκι Σερμαντίνι, Κώστας Σλούκας, Τζος Πάουελ, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Δημήτρης Μαυροειδής, Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους. Εκτός αποστολής θα μείνουν ο Δημήτρης Κατσίβελης και ο Γιώργος Γεωργάκης.-
Τελικός  Κυπάλλου Ελλαδας στο Μπάσκετ :
Κυριακή  10 Φεβρουαρίου 2013 :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς  - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   78-81 .-
Τα δεκάλεπτα: 15-23, 30-41, 53-62, 78-81 .- ^

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 15(1), Άντιτς 17(4), Σπανούλης 12(2), Περπέρογλου 2, Σερμαντίνι 4, Σλούκας 10(2), Παπανικολάου 2, Πάουελ 2, Πρίντεζης 6(1), Γκετσεβίτσιους.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος, Σκορδίλης, Ματσιούλις 3(1), Καπόνο 8, Ούκιτς 18(3), Λάσμε 16, Τσαρτσαρής, Διαμαντιδης 19(1), Γκιστ 11, Μπανκς.
* Ο Παναθηναϊκός είναι ο νέος Κυπελλούχος Ελλάδας στο μπάσκετ, αφού έπειτα από έναν τελικό που σημαδεύτηκε από επεισόδια, οι «πράσινοι» κατάφεραν να πάρουν την πρώτη εφετινή νίκη τους με 81-78 κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο Ολυμπιακό στο κλειστό του Ελληνικού. Λάσμε και Ούκιτς ήταν εκ των κορυφαίων οδηγώντας το «τριφύλλι» στο 14ο Κύπελλο της Ιστορίας του. -
* Ωστόσο, αυτά που έκαναν οι ανεγκέφαλοι χάλασαν την εικόνα του τελικού. Συγκεκριμένα, τρία λεπτά μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου οπαδοί των δύο ομάδων μπήκαν στο παρκέ και είχαμε... μάχες σώμα με σώμα με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το γήπεδο για να συνεχιστεί το ματς. Επεισόδια και πριν την έναρξη, όταν φωτοβολίδα χτύπησε τον Χάινς.
* Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Ολυμπιακός κατέθεσε ένσταση μετά το τέλος του αγώνα, υποστηρίζοντας ότι η αναμέτρηση κακώς πραγματοποιήθηκε μετά τον τραυματισμό του Χάινς. Οι Πειραιώτες πήραν την απόφαση να μην βγουν από τα αποδυτήρια για να παραλάβουν τα μετάλλια τους και απείχαν από την απονομή.
 * Μάλιστα, σύμφωνα με την «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ, ο λόγος που η ένσταση για κακή διεξαγωγή του αγώνα έγινε μετά τη λήξη του, ήταν ο κομισάριος του τελικού, αφού τη στιγμή του τραυματισμού του Χάινς, διεξαγόταν η κλήρωση των διαιτητών, άρα αποκλειστικός υπεύθυνος για ό,τι γινόταν στο παρκέ ήταν ο κομισάριος. Όταν αποσύρθηκε –ημιλιπόθυμος- (σύμφωνα με τον Ολυμπιακό) στα αποδυτήρια ο Αμερικανός φόργουορντ, ο κομισάριος του τελικού αρνήθηκε να δει την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο παίκτης των «ερυθρολεύκων», λέγοντας πως μετά τη λήξη θα μπορούσαν να κάνουν μία έγγραφη δήλωση, όπου θα αναφερόταν το περιστατικό.
* Τα παράπονα που έχουν από τη διαιτησία του τελικού του Κυπέλλου τα εξέφρασαν ποικιλοτρόπως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μετά το τέλος του αγώνα. Τόσο ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας, όσο και οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, αφοί Αγγελόπουλοι.
 * Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, μάλιστα, μετέφερε τα παράπονα της ομάδας του σε ανθρώπους της ομοσπονδίας, λέγοντάς τους:«Αυτό που διοργανώσατε είναι μια φαρσοκωμωδία. Οι διαιτητές εδώ και καιρό δεν κοιμούνται στα σπίτια τους, λόγω των απειλών». Μάλιστα, διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία, αλλά και για το γεγονός ότι ο τελικός έγινε παρά τον τραυματισμό του Χάινς, οι άνθρωποι της ΚΑΕ Ολυμπιακός αποφάσισαν να μη βγει η ομάδα στην απονομή!
 * Για πρώτη φορά η απονομή έγινε με τους ηττημένους να... απουσιάζουν, καθώς οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν βγήκαν στο παρκέ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
 * Όπως λένε οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ θεωρούν πως η ομάδα τους αδικήθηκε από τη διαιτησία και πως ο τελικός έγινε σε πολύ κακές συνθήκες. Ενώ μετά το τέλος της συνέντευξης του Μπαρτζώκα, παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου, καταγγέλοντας τις πρακτικές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
Μεταξύ άλλων στην συνέντευξη που ακολούθησε, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, είπε:
 * «Νομίζω πως το ευτυχές γεγονός είναι πως δεν χτύπησε σοβαρά ο Χάινς. Και τίποτα άλλο. Αυτό δεν είναι μπάσκετ δεν είναι αθλητισμός, καθώς όσα έγιναν σήμερα δείχνουν πως έχουν ξεφύγει από τα πλαίσια του αθλητισμού. Την περασμένη Δευτέρα, ο Ολυμπιακός κέρδισε πεντακάθαρα τον Παναθηναϊκό, αλλά όταν πήγαμε στη συνέντευξη Τύπου ενημερωθήκαμε ότι έγινε επίθεση στα αποδυτήρια των διαιτητών από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, συνοδεία ατόμων της ασφαλείας του. Ξεκίνησαν μετά οι επιθέσεις σε σπίτια διαιτητών. Εγκληματικές ενέργειες. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα δεν κοιμήθηκαν στα σπίτια τους μερικοί διαιτητές, μετά από αυτό. Την ίδια στιγμή, ο κ. Γιαννακόπουλος απειλούσε τους διαιτητές. Γίνανε οι επιθέσεις με πέτρες κλπ… Ο αθλητικός εισαγγελέας δεν ξέρουμε τι έκανε, θα το μάθουμε αύριο. Το επεισόδιο με τις επιθέσεις άλλαξε τη διαδικασία επιλογής των διαιτητών. Αντί να είναι οκτώ αποφάσισαν να μπουν τέσσερις, επειδή πέταξαν πέτρες στο σπίτι ενός διαιτητή! Δημιουργήθηκε ένα κλίμα τρομοκρατίας και μετά είχαμε τη σημερινή διαιτησία.
 * Σήμερα το θέμα ξεκίνησε από τα επίσημα και τις διαπιστεύσεις. Είχαμε 50, οι οποίες διατέθηκαν εξ ολοκλήρου στις οικογένειες των παικτών. Το τι έγινε το είδατε. Από την άλλη, ήρθαν οργανωμένοι στα επίσημα. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει και μάλιστα παρέμειναν εκεί και μετά την εκκένωση. Από ‘κει και πέρα, μετά την εκκένωση ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού επέλεξε να κατέβει στον αγωνιστικό χώρο για να έχει τη δράση που είδατε όλοι. Απειλούσε τους διαιτητές. Αυτά είναι εμπειρίες των αθλητών δεν τα λέμε εμείς… Έτσι, είμαστε αναγκασμένοι να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο δρόμου: Το πρώτο είναι να γίνουμε αλήτες. Να χτυπάμε διαιτητές και δημοσιογράφους. Να κατεβαίνουμε στο παρκέ και να τους πιάσουμε από το λαιμό. Δηλαδή να διαλέξουμε το δρόμο της αλητείας. Να μπούμε στα αποδυτήρια, να απειλούμε να τους κάνουμε, να τους δείχνουμε… Ο άλλος δρόμος είναι να μην αλλάξουμε τίποτα απ’ ό,τι κάνουμε. Να μείνουμε όπως είμαστε. Να μην αλλάξουμε τίποτα. Επιλέγουμε το δεύτερο».
 * Από την δική του μεριά, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος είπε: «Μπορεί ο Παναθηναϊκός να πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου αλλά η αλήθεια είναι ότι σήμερα νίκησε η αλητεία. Και λέω ότι τα ίδια θα λέγαμε και αν είχαμε κερδίσει το Κύπελλο εμείς. Όταν δίνουν διαπιστεύσεις στην θύρα 13 και μένει μάλιστα μέσα και μετά την εκκένωση, τι να πεις. Και έρχονται και μας λένε για το άθλημα. Μην παίζουν και με την νοημοσύνη μας».
 ~* Μπαρτζώκας: «Απειλούσε ο Γιαννακόπουλος...»
 * Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τις συνθήκες που διεξήχθη ο τελικό ενώ άφησε και αιχμές για την στάση που τήρησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
 * «Θα καταδικάσουμε όλοι όσα έγιναν σήμερα αλλά εγώ ξέρω ότι ο Χάινς στο ζέσταμα έφαγε φωτοβολίδα στο κεφάλι και έφυγε λιπόθυμος. Αυτό επηρέασε την ομάδα που μπήκε διστακτική και φοβισμένη, κάτι που είναι λογικό. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλά, εμείς κάποια στιγμή γυρίσαμε αν και σε μέτρια μέρα και το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες», δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:
* «Μέσα λοιπόν σε όλο αυτό το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί στο μπάσκετ και την κοινωνία μας, όπου υπάρχει συνάθροιση, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ που δεν έγινε το παραμικρό επιτέθηκε στους διαιτητές και απειλούσε. Ο κ. Πηλοΐδης δέχθηκε επίθεση στο σπίτι του, ο Κορομηλάς έλειπε από το σπίτι του και απειλείται και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ήταν όρθιος και απειλούσε. Πώς μπορεί να γίνει ένα νορμάλ παιχνίδι κάτω από αυτές τις συνθήκες. Μπράβο στον Παναθηναϊκό αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι πρέπει να μας προβληματίσει ό,τι έγινε σήμερα».
~ Newsroom ΔΟΛ

 ***Συνοπτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό π[οδόσφαιρο , έχει ως εξής:
Σάββατο 09/02/13
ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 3-1 .- ^
Ατρόμητος - Βέροια 0-0 .- ^
Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-1 (με διαιτητή Σπάθα .).-^
Κυριακή 10/02/13
  Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα ns1 0-1 .- ^
  Κέρκυρα - ΑΕΚ ns1   0-1 .- ^
  Πανθρακικός - Λεβαδειακός ns3  3-0 .- ^
  Παναθηναϊκός - Ξάνθη ns1  0-1 .-^
Δευτέρα 11/02/13
19:30 Πλατανιάς - Άρης ns1

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΠΑΣ ΓΙΑΝΝIΝΑ   0-1 , (0-1).- ^
^ * Την αναμέτρηση διευθύνει ο Κουκουλάκης του συνδέσμου Ηρακλείου, με βοηθούς τους Σταυρουλάκη (Ρεθύμνου) και Ταρανά (Αθηνών). _
Τα γκόλ :  18΄ Ίλιτς , .-
Κάρτες : Καπάνταης (κόκκινη) , Τζημόπουλος(2) κόκκινη , Κεϊτα , Πάντος ,Ίλιτς ,Ταμπάσης , .-
Οι 11άδες:
Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Τόσκας, Κοντοχρήστος(Τσαμουρρίδης), Παναγιωτούδης, Παντίδος.(Μπεγλεχτσής)., Ντούνης, Κολοβός, Γουνδουλάκης, Καμπάνταης, .-
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Ταμπάσης, Πάντος, Τζημόπουλος, Οικονόμου, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Κεϊτά(Λίλα), Γεωργίου(Κολοβέτσιος) , Κοροβέσης , Ντε Βινσέντι( Βίλα) , Ίλιτς. -

Τα βίντεο από αγώνα :


ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΕΚ  0-1   , (0-1) .- ^
Τα γκόλ: 14  ΄ πεν. Γκερέϊρο ,
Κάρτες : Κουτρουμπής , Κορδέρο , Γιάντση ,
Κέρκυρα - ΑΕΚ:
ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Τσουμάνης( Γκέσιος) , Βενέτης, Μοντέιρο, Ζουμπουλάκης, Ηλιάδης, Μπουκουβάλας, Κρητικός, Γιάντσης, Λεόν, Κυβελίδης
ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Βλάχος, Μητρόπουλος, Φέτσης, Κορδέρο, Γκερέιρο, Φούντας, Φουρτάδο

Τα βίντεο από αγώνα :


ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ -ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 3-0 , (1-0) .- ^
Τα  γκόλ : 37΄ Δ. Παπαδόπουλος ,
Κάρτες :

Πανθρακικός - Λεβαδειακός:
Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Βρονταράς, Μπαϊκαρά, Σερφά, Σαρακατσάνος, Χρήστου(Σεπίδης), Λαδάκης, Μουνάφο, Τζάνης, Βαϊρουά, Λουσέρο, Παπαδόπουλος .-

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κασμερίδης, Μουλόπουλος, Λισγάρας, Χοσέμι, Μεντί, Ρομέου, Ζησόπουλος, Κόρμπος, Πόι, Ακόστα, Βασιλείου .-
Τα βίντεο από αγώνα :


Πανθρακικός -ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 0-0 ΗΜΊΧΡΟΝ   :
http://youtu.be/Y-GhqScaMH0 ,

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -  ΞΑΝΘΗ    0-1 (0-1)  .-
Το Γκολ : 40΄ ο Σερζ Ντιέ.
Κίτρινες: Μαρίνος, Σο / Ονουάτσι, Ντιέ, Κομεσίδης, Βασιλακάκης
 Διαιτητής: Κάκος
 Βοηθοί: Καρσιώτης, Κουρομπύλια
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φάμπρι): Καρνέζης, Σεϊταρίδης (69' Κάιπερ), Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος, Σο, Βιτόλο, Σισοκό, Καζιγιάμα (46' Εσπάρθα), Μαυρίας (55' Φουρλάνος), Ζέκα.
 ΞΑΝΘΗ (Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Πάιτο, Ντάνι (65' Βασιλακάκης), Ντιέ, Μαρέν, Μάνταλος, Σμιθ (61' Σολτανί), Ονουάτσι (77' Μαρσελίνιο).

*** Για  την Β΄ εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο 10-2-2013:
21η Αγωνιστική
10/02/2013ΚαλλιθέαΛάρισα0-1
10/02/2013ΕργοτέληςΝίκη Βόλου0-0
10/02/2013ΠανσερραϊκόςΦωκικός1-0
10/02/2013Ηρακλής ΨαχνώνΘρασύβουλος2-0
10/02/2013Αναγέννηση ΕπανωμήςΒύζας Μεγάρων0-0
10/02/2013Απόλλων ΣμύρνηςΠαναχαϊκή2-1
10/02/2013Αναγέννηση ΓιαννιτσώνΚαβάλα0-2
10/02/2013ΠιερικόςΕθνικός Γαζώρου1-0
10/02/2013Ολυμπιακός ΒόλουΚαλλονή1-1
11/02/2013ΠαναιτωλικόςΗρακλής-

***  Για  την Δ΄ εθνική στο ποδόσφαιρο 14η 

 αγωνιστική Κυριακή  10/02/2013 :

ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών - ΠΟΦ Πανόπουλο  1-4 .- ^
ΔΟΞΑ Ν. Μανολάδοε - ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά  4-0 .-^
ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης - ΔΙΑΓΟΡΑΣ  Βραχνέϊκων  1-2 .- ^
ΑΧΑΪΚΗ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ   2-0 .- ^
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Λάππα - ΕΘΝΙΚΟΣ  Σαγέϊκων  6-1 .- ^

*** Στα τοπικα  ερασιτεχνικά  πρωταθλήματα ποδοσφαίρου ΕΠΣΜεσσηνίας :
ΚΥΡΙΑΚΗ 10/02/2013 :
Α΄Τοπικό :
ΤΕΛΟΣ  ΑΓΡΑΣ Γαργαλιάνων - ΟΜΟΝΟΙΑ Καλαμάτας  0-2 .- ^
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ "Δωριεύς" -Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ   2-2 .- ^
Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ   0-0 .- ^
Δευτέρα : Α.Ε.ΑΒΙΑΣ-Α.Ο.ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ
Τετάρτη : ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Β΄ Τοπικό :
ΚΥΡΙΑΚΗ:
ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ Κυπαρισσίας   1-0 .- ^
ΜΑΝΕΣΙ -ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ    -
ΠΑΤΙΣΤΑΣ -ΚΕΡΑΥΝΟΣ  2-0 .- ^
ΧΑΤΖΗ-Α.Ε.ΛΟΓΓΑΣ  1-2 .- ^
ΔΟΞΑ Κ. -ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ    -
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ -ΗΡΑΚΛΗΣ Κ.  1-0 .- ^
Δευτέρα : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Κ. - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ
καί  ΣΤΕΝΩΣΙΑ - ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ

*** Γ΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας :
ΑΠΣ ΑΡΙΣ - ΠΑΟΚ  Κ.  4-1 .- ^
Α.Ε. ΑΙΘΑΙΑΣ - Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ  2-3 .- ^
Α.Σ.ΑΜΦΙΘΕΑΣ - ΑΕΚ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-0 .- ^
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - ΝΕΣΤΩΡ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΙΚΑΡΟΣ - ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ  5-2 .- ^
Α.ΟΕ. ΜΑΝΗΣ - Α.Ο ΕΡΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 3-0 .- ^
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ -ΘΗΣΕΑΣ Κ.  2-0 .- ^

~**** From my video-box   2010-2012,  Stamatios  N. Skoulikas  .- :

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ …..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … :  
 1 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =   2276 video. -      A.  snstam@gmail.com  .-  
  2 ~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =                        685 video.-   b. stamoskal@windowslive.com .-
  3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , =                  696   video.-      c. vlasiskal@gmail.com .-   
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                              3679   αναρτήσεις  Βίντεο .-     www.sansimera.gr  www.sansimera.gr

***
ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ     2013  :

 ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/01/29.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/01/to-30-2013.html , To αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 : Μιά ηλιόλουστη καλοκαιρινή ημέρα μέσα στο χειμώνα (Αλκυονίδες μέρες ) .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html , Ανέκδοτα διδάγματα των Αρχαίων Ελλήνων Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 , Φιλοσοφια καί .... διάλογοι  .-
~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/01/t-31-2013.html  , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 .-

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013  :
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/1-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση 1 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ γιά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !! Μαζί με την Καλημέρα μας ! .-
~**
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/01-2013.html , Υγεία γιά όλους μας 01 Φεβρουαρίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.- ~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-02-2013.html , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/02-03-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σ/Κ 02 καί 03 Φεβρουαρίου 2013 :.-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/03-2013.html , Κυριακάτικη ενημέρωση 03 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/05-2013.html  , Αθλητική δραστηριότητα και τα παράξενα Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/06-20123.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 ,Φεβρουαρίου 20123 .-
~**  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
 ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/08-2013.html , Γεγονότα χθές και σήμερα 08 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/09-10-2013.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 09 καί 10 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/02/09-2013.html , Αυτό το βροχερό Σαββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/to-10-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 ,.-

~**

 *** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..
~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html  , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ video- Σ/Κ  09 καί 10  Φεβρουαρίου  2013 .-

***

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅