Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο 9  Ιουνίου  2012 :
~** "ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΟΝΙΔΗΣ-ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΛΕΙΠΩ": " :
ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΕΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ,ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ,ΣΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ!!ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ snsarfara Greece stamos 2012 "

~ **** ΟΜΟΡΦΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ :
~ * http://youtu.be/RW82N72Aly0  . , = ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΟΝΙΔΗΣ-ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΛΕΙΠΩ .-


Το  ποντικάκι στην ενημέρωση ! :
~** ~** «Χάνουμε ακόμα και φίλους»
~ «Καμπανάκι» από τους Έλληνες ευρωβουλευτές για την εικόνα της χώρας στην ΕΕ ~ Το κλίμα στην Ευρώπη επιδεινώνεται δραματικά έναντι της χώρας, λόγω της έλλειψης πολιτικής συναίνεσης και σχεδιασμού, σημειώνουν Έλληνες ευρωβουλευτές, οι οποίοι συμμετείχαν σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Επισήμαναν δε ότι την ώρα που η Ευρώπη αρχίζει να αλλάζει, θα ήταν ολέθριο η Ελλάδα να βρεθεί εκτός παιχνιδιού.
* Στην εκδήλωση που οργάνωσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος και μίλησαν η αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννυ Ποδηματά και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, υπογραμμίστηκαν οι ευρωπαϊκές καθυστερήσεις, τα λάθη και οι εμμονές -κυρίως της Γερμανίας- αλλά και οι ελληνικές ευθύνες, που συνίστανται τόσο στην έλλειψη συναίνεσης, όσο στον καταγγελτικό λόγο, αντί του διαλόγου και της τεκμηριωμένης αντιπαράθεσης.
* «Πώς να πείσουμε τους εταίρους μας για αλληλεγγύη όταν δεν εκπέμπουμε εσωτερική αλληλεγγύη και τρώμε τις σάρκες μας; Αυτό είναι ακατανόητο για κάθε ομάδα του ευρωκοινοβουλίου» είπε η κ. Ποδηματά, τονίζοντας ότι αρχίζουν να μας εγκαταλείπουν και οι μέχρι πρότινος ένθερμοι υποστηρικτές μας.
* Θα είναι ολέθριο, τώρα που η Ευρώπη «σπάει ταμπού» και μιλάει για αναπτυξιακή διάσταση, για νέο ρόλο της ΕΚΤ, της ΕΤΕπ, για ένωση του τραπεζικού συστήματος, η Ελλάδα να είναι απούσα από το παιχνίδι, είπε ο κ. Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι «αυτό συνδέεται με τις αποφάσεις που θα πάρουμε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου».
* Η Ελλάδα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στρατηγική πολιτική της επιλογή, υπογράμμισαν όλες οι πλευρές, σημειώνοντας ότι μια επιστροφή στη δραχμή δεν θα σήμαινε μόνον οικονομική και κοινωνική συμφορά για τον τόπο, αλλά θα ήταν και εθνικά επιζήμια, καθώς έχουμε «ανοιχτά θέματα».
* Οι ελληνικές θέσεις αρχίζουν να μη μετράνε πια ούτε για αστερίσκο, ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Και οι τρεις μίλησαν για παντελή απουσία από τον δημόσιο πολιτικό διάλογο που γίνεται στην Ελλάδα των μεγάλων θεμάτων που συζητιούνται στην Ευρώπη και είναι κρίσιμα για την τύχη της χώρας μας.
* Η κ. Ποδηματά αναφέρθηκε στην πρόσφατη έγκριση μετά από δική της πρόταση του φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και ο κ. Κουμουτσάκος στην εισηγητική του αρμοδιότητα για τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών τα οποία αφορούν επενδύσεις ύψους 500 δισ. ευρώ. «Ποιός μιλάει για αυτά στην Ελλάδα;» αναρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.
* «Τα ελληνικά κόμματα συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν εκπροσώπους στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο» τόνισε ο κ. Χρυσόγελος, και πρόσθεσε ότι «όταν δεν έχεις κανένα σχέδιο, δεν μπορείς να πείσεις για αλληλεγγύη τους εταίρους».
* Δεν έχουμε κάνει καμιά συζήτηση για το είδος της Ευρώπης που θέλουμε στην Ελλάδα, είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να μπει στο ευρωπαϊκό πολιτικό παιχνίδι, να δημιουργήσει συμμαχίες και να παίξει με τους όρους της ΕΕ η οποία αποτελεί ένα πεδίο συνεχούς διαπραγμάτευσης. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

~*** «Βρείτε λύσεις» λέει στην Ευρώπη
~ Μεγαλύτερα δεινά για τους Έλληνες να βγουν από το ευρώ, λέει ο Ομπάμα ~ Ουάσινγκτον
* Ταχεία και αποφασιστική λύση για την κρίση στην Ευρωζώνη ζητά από τους ηγέτες της ο Μπαράκ Ομπάμα κάνοντας ειδική αναφορά στην Ελλάδα. Ο Αμερικανός πρόεδρος επαναλαμβάνει ότι η παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι προς το συμφέρον όλων.
 * Ωστόσο, απευθυνόμενος στους Έλληνες, των οποίων τις θυσίες -όπως είπε- αναγνωρίζει, τους προειδοποιεί ότι η κατάστασή τους θα χειροτερέψει αν η χώρα βγει από την ευρωζώνη.
 * «Οι Έλληνες πρέπει να συνειδητοποιήσουν, ότι εάν επιλέξουν η χώρα τους να εγκαταλείψει την ευρωζώνη θα περάσουν ακόμα μεγαλύτερα δεινά από όσα υφίστανται τώρα» είπε.
 ~ «Στα χέρια των Ευρωπαίων οι λύσεις»
 * Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους Ευρωπαίους να αναλάβουν δράση για να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους της ευρωζώνης, ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι δείχνουν πλέον να αντιλαμβάνονται πλήρως τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης.
 * «Οι αποφάσεις είναι ουσιαστικά στα χέρια των Ευρωπαίων ηγετών και ευτυχώς κατανοούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και την επείγουσα ανάγκη να δράσουν», είπε ο Ομπάμα, σπεύδοντας όμως να επισημάνει και τη λεπτή θέση στην οποία βρίσκεται αφού δεν αποτελεί πρόθεσή του ούτε να επικρίνει αυστηρά την Ευρώπη, ούτε να υποδείξει στους Ευρωπαίους τι να κάνουν.
 * Ειδικά δε για το θέμα της στήριξης του τραπεζικού συστήματος και την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσει.
 * Η ανακεφαλαιοποίηση των αδύναμων τραπεζών πρέπει να προχωρήσει «όσο το δυνατόν συντομότερα» είπε.
 * «Είναι δύσκολες λύσεις, αλλά είναι λύσεις», υπογράμμισε ενώ σημείωσε ότι η Ευρώπη έχει ως προς αυτό την υποστήριξη των ΗΠΑ.
 * Σε άλλο σημείο της ομιλίας του υπήρξε ενδιαφέρουσα αποστροφή για τη λιτότητα λέγοντας ότι σε υπερβολικό βαθμό κάνει δυσκολότερη την αποπληρωμή των χρεών.
 * Η θέση του Αμερικανού προέδρου είναι ότι η παρατεταμένη αβεβαιότητα στην Ευρώπη επηρεάζει και την οικονομία των ΗΠΑ που δεν έχει ανακτήσει τον δυναμισμό της και ταλαιπωρείται από την υψηλή ανεργία που ξεπερνά το 8%.
 * Αυτό επικαλείται και η Fed που δηλώνει έτοιμη να πάρει περισσότερα μέτρα στήριξης της οικονομίας και παροχής ρευστότητας.
 * Υπάρχει κίνδυνος για νέα ύφεση αν η κατάσταση στην Ευρώπη δεν κινηθεί ομαλά, εκτίμησε ο Ομπάμα, σπεύδοντας πάντως να υπογραμμίσει ότι το αμερικανικό σύστημα είναι πλέον πιο σταθερό και ότι μπορεί να απορροφήσει σοκ από την Ευρώπη.
 * «Μπορεί να απορροφά το χρηματο-πιστωτικό μας σύστημα αρκετούς από τους κραδασμούς που προέρχονται πέραν του Ατλαντικού», σημείωσε ο πρόεδρος Ομπάμα.
 * Με τις εκλογές να πλησιάζουν, ο Ομπάμα, εκτιμούν αναλυτές, θέλει να δει αν όχι μία λύση, τουλάχιστον κινήσεις που επαναφέρουν την ηρεμία στο (οικονομικό) μέτωπο της Ευρώπης, ώστε να μην επηρεαστεί αρνητικά η οικονομία και οι πιθανότητες επανεκλογής του.
 * Σε ό,τι αφορά τα εσωτερικά, ο Ομπάμα ζήτησε από το Κογκρέσο να ψηφίσει νομοσχέδια που θα φέρουν ξανά δασκάλους και άλλους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας. Newsroom ΔΟΛ

~** Σύντροφοι την «κάτσαμε»...οι δημοσκοπήσεις ανεβαίνουν.
~ γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος  - Σύντροφοι την γ@#$%#%με κανονικά....
- Τι έγινε πάλι;
- Οι δημοσκοπήσεις.
- Ε, τι μ’ αυτές; Πέφτουμε;
- Όχι, ανεβαίνουμε.
- Ρε σύντροφε, κόψε τις μαλακίες πρωί πρωί…
- Χα…μεταξύ αστείου και σοβαρού, έχει δίκαιο…
- Ρε πάτε καλά;
- ΟΚ…εντάξει…είπαμε…αλλά όχι κι έτσι…πολύ γρήγορα πάει το πράγμα…
- Ρε κόμμα είμαστε…στην κυβέρνηση αποσκοπούσαμε πάντα.
- Είσαι σίγουρος; Εντάξει, να δουλεύουμε τους άλλους, αλλά όχι να δουλευόμαστε και μεταξύ μας.
- Ρε θα μας τρελάνετε πρωί πρωί γαμώ την αναρχία σας μέσα; Πάλι μαστουρώνατε μέχρι τα χαράματα; Άντε σοβαρευτείτε λίγο.
- Ρε συ φίλε, είπαμε, εντάξει, να κυβερνήσουμε, αλλά όχι κι έτσι απότομα.
- Λοιπόν, κομμένη η πρέζα μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές, εντάξει; Και μακριά από «παράθυρα» και «επαναστατικά άρθρα», εντάξει;
- Φιλαράκι, δεν μ’ αρέσουν τα «κουλά», έτσι;
- Ποια είναι ρε τα «κουλά»; Ότι πάμε να φτιάξουμε μια «κατάσταση Εξουσίας» όπως την σχεδιάζαμε;
- Όπως την «σχεδιάζατε» εννοείς.
- Δηλαδή, εσείς δεν συμμετείχατε σ’ αυτό;
- Εμείς λέγαμε «ακύρωση» του μνημονίου κι εσείς πάτε να το «κουκουλώσετε» με «επαναδιαπραγμάτευση», λέμε τώρα.
- Ρε παιδιά ξεμαστουρώστε επιτέλους, συνέλθετε....
- Εμείς ή εσείς;
- This is the real life, the real politics....
- Δηλαδή, να γίνουμε πασόκοι;
- Όχι ρε συντρόφια, αλλά να κάνετε λίγη υπομονή και πάνω απ’ όλα να συνειδητοποιήσετε ότι η «αληθινή πολιτική» θέλει και «επικοινωνιακά παιγνίδια».
- Ρε συ φίλε μας δουλεύεις;
- Ξηγήσου ρε γαμώ την μαστούρα σου μέσα.....ξηγήσου γιατί μου τά’ χεις κάνει τούμπανο πρωί πρωί....
- «Αληθινή πολιτική» είναι που πήγατε χτες πρωί πρωί να δώσετε τα διαπιστευτήριά σας στους μιλιταριστές στο πεντάγωνο;
- Και τι να κάνουμε ρε φίλε; Δε βλέπεις που ενώ ανεβαίνουμε διαρκώς στο κοινωνικοοικονομικό κομμάτι, μας την «πέφτουν» διαρκώς εκεί που «υποτίθεται πως χωλαίνουμε»;
- Και που «χωλαίνουμε» ρε σύντροφε; Στο ότι τόσα χρόνια λέγαμε «να καταργηθεί η θητεία» και τώρα πάτε και τους χαϊδεύετε τ’ αυτιά με «συντηρητικά λόγια υπερ των εξοπλισμών και του στρατού»;
- Άστο ρε φίλε, άστο γαμώ την τύχη μου μέσα....έπρεπε να «προσαρμοστούμε» τώρα και μετά θα κάνουμε το δικό μας...έτσι είναι η «πραγματιστική πολιτική»....δεν γίνεται αλλιώς.
- Τι δεν γίνεται αλλιώς ρε σύντροφε; Γι’ αυτό μας ανεβάζουν οι δημοσκοπήσεις. Για το πρόγραμμά μας.
- Καλά, τώρα εσύ το πιστεύεις αυτό που λες;
- Και βέβαια. Γιατί άλλο μας ανεβάζουν;
- Για τις οικονομικές μας «ατάκες». Γι’ αυτό μας ανεβάζουν. Πχ «θα καταργήσουμε τα χαράτσια»... «θα επαναφέρουμε τους βασικούς μισθούς».... «θα πάψει αυτή η φορολογική λαίλαπα».... «θα έχουν όλοι περίθαλψη».... «θα έχουν όλοι οι άνεργοι διπλάσιο επίδομα ανεργίας, το οποίο θα επανέλθει και θα αυξηθεί».... κλπ κλπ κανείς δεν σκέπτεται ότι για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη φορολογία - έτσι γίνονταν πάντα με τις αριστερές «κοινωνικού προσανατολισμού» κυβερνήσεις....θέλεις να τους δώσεις το περιθώριο να το σκεφτούν αυτό;
- Δηλαδή, τα παραπάνω δεν θα τα κάνουμε; Δεν θα καταργήσουμε τα χαράτσια; Δεν θα αυξήσουμε τα επιδόματα ανεργίας και τους βασικούς μισθούς; Δεν θα δώσουμε σε όλους περίθαλψη;
- Άμα βρούμε τα λεφτά θα τα κάνουμε.
- Τι λες ρε σύντροφε;
- Αυτό που άκουσες. Είπαμε, τώρα πια μπαίνουμε στην «πραγματιστική πολιτική».
- Και πως δηλαδή θα το πετύχεις αυτό ρε σύντροφε; Γινόμενος κι εσύ μιλιταριστής;
- Όχι ρε φίλε. Αλλά τουλάχιστον πρέπει να «καλύψουμε κενά». Πρώτον, να στρέφουμε αιφνιδιαστικά αλλού την προσοχή τους με «εντυπώσεις καλής προαίρεσης σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας» και δεύτερον, να μην τους δίνουμε περιθώρια να μας χτυπάνε εκεί που «χωλαίνουμε».
- Τι είπες ρε σύντροφε; «χωλαίνουμε»;
- Ναι...χωλαίνουμε...διότι αυτοί που μας ανεβάζουν στις δημοσκοπήσεις, δεν το κάνουν διότι συμφωνούν με το πρόγραμμά μας.... αυτοί είναι πολύ λίγοι....θυμάσαι; μόλις το 3%....οι υπόλοιποι είναι οπαδοί της κεντροαριστεράς που απαιτούν «αίσθηση ασφάλειας»....γι’ αυτό και η «επίσκεψη στο Πεντάγωνο»....το’ πιασες τώρα «επαναστατημένε μου μαστουρωμένε σύντροφε»;
- Βρε αι στο διάολο κυριλέ συμβιβασμένε.
- Αγόρι μου θέλεις να κυβερνήσεις; Θέλεις να έχεις δικούς σου στα Υπουργεία; Στις ΔΕΚΟ; Στις Νομαρχίες; Στο Στρατό; Στην Αστυνομία; Τότε βγάλε το σκασμό και κάνε αυτό που σου λέμε....Και μόλις βγούμε στα πράγματα, μόλις πάρουμε την κυβέρνηση, τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που λες και που λέγαμε και λέμε όλοι.
- Δηλαδή, θα κοπούν όλοι οι εξοπλισμοί;
- Ναι.
- Θα καταργηθεί η θητεία;
- Ναι.
- Θα μπαίνουν οι αλλοδαποί στις Σχολές Αξιωματικών;
- Ναι.
- Θα βγει η Σημαία από τις Στολές;
- Ναι.
- Θα βγει ο Σταυρός και το Θρήσκευμα από Στρατό και Αστυνομία;
- Ναι.
- Θα σταματήσουν να συνταξιοδοτούνται οι ένστολοι με το ιδιαίτερο ευνοϊκό καθεστώς που υφίσταται τώρα;
- Ναι....
- Θα μειωθεί και θα αφοπλιστεί η Αστυνομία;
- Ναι..
- Θα αφαιρεθούν τα θρησκευτικά απ’ τα σχολεία;
- Ναι...
- Θα καταργηθεί ο Όρκος από Στρατό, Αστυνομία κι από κάθε δραστηριότητα της Πολιτείας;
- Ναι...Σε όλα όσα έχουμε συζητήσει, συμφωνήσει, όλα αυτά τα χρόνια, ναι, ναι, ναι...Απλά βουλώστε το για λίγες μέρες. Εντάξει;
- Και τον άλλον τον παππού γιατί τον πήρατε μαζί σας στο Πεντάγωνο;
- Γιατί είχε κατεβάσει τη Σημαία των Γερμανών, το ξέχασες; Η πρώτη συμβολική αντίσταση κατά των Γερμανών.
- Ναι, μόνο που όταν τό’ κανε – αν τό’ κανε – ήταν μέλος της Μεταξικής Νεολαίας. - Μην δουλευόμαστε και μεταξύ μας τώρα.
- Άλλο αυτό. Το πολιτικό μάρκετινγκ έχει και τα κόλπα του. Απλά δεχτείτε το.
- Τι λες ρε φίλε; Δεχτείτε το ένα, δεχτείτε το άλλο. Και με την Μακεδονία τι θα κάνετε; Θα αλλάξετε κι εκεί γνώμη;
- Όχι. Η Μακεδονία θα ονομαστεί όπως αυτοί θέλουν. Δηλαδή, Μακεδονία.
- Και γιατί δεν το λέτε δημόσια και το κρύβετε;
- Γιατί έτσι πρέπει. Γιατί αυτοί που μας ανεβάζουν τώρα στις δημοσκοπήσεις δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο. Άσε να εκλεγούμε πρώτα, να τους χαϊδέψουμε λίγο τ’ αυτιά και μόλις βγούμε θα το κάνουμε.
- Και με τους μετανάστες; Γαργάρα κι αυτό;
- Όχι είπαμε...όλοι θα νομιμοποιηθούν. Για να μπορούν να μας ψηφίσουν ύστερα στις επόμενες εκλογές. Και για να αλλάξει επιτέλους αυτή η άτιμη «Ελληνική υπεροχή» στην σύνθεση της Ελληνικής κοινωνίας.
- Θα πάρουν χαρτιά όλοι;
- Ναι, είπαμε.
- Περίθαλψη και επίδομα ανεργίας;
- Ναι.
- Θ’ ανοίξουν τα σύνορα για να έρθει όποιος ταξικός αδελφός μας θέλει απ’ οποιοδήποτε μέρος του τρίτου κόσμου;
- Ναι...
- Και γιατί δεν τα λέτε έτσι ξεκάθαρα τότε;
- Γιατί είναι άλλο ένα σημείο που οι νέοι κεντρώοι ψηφοφόροι μας δεν βλέπουν με «συμπάθεια». Πόσες φορές θα σας το πούμε;
- Θα κηρυχτούν παράνομα τα φασιστικά κόμματα και όλες αυτές οι ομάδες στρατόκαυλων;
- Ναι. Θα τους κλείσουμε όλους.
- Θα ενισχύσετε τις «δικές μας ομάδες», όλους αυτούς τους συντρόφους που «ετοιμάζονται»;
- Ναι.
- Θα αποποινικοποιηθούν τα ναρκωτικά;
- Ναι.
- Θα στηριχτεί η τουρκική μειονότητα στη Θράκη; Θα τους δοθεί αυτονομία;
- Ναι.
- Οι Αλβανοί μετανάστες θα αναγνωριστούν ως εθνική μειονότητα ειδικών προνομίων;
- Ναι. Ναι, είπαμε, ναι σε όλα. Όλα όσα έχουμε πει μεταξύ μας και δημόσια ως τώρα θα γίνουν. Αλλά δεν μπορούμε να τα τονίζουμε όλα τώρα προεκλογικά. Οι νέοι ψηφοφόροι μας δεν πρέπει να τα συνειδητοποιήσουν πριν της ώρας τους.
- Καλάαα..
- Εσείς θα συνεχίσετε να μας στηρίζετε; Ή θα εκλεγείτε και ξαφνικά θα ανεξαρτητοποιηθείτε και θα πάτε με τον όποιο τυχόντα τινάζοντας τα πάντα στον αέρα;
- Όσο τηρείτε αυτά που συμφωνήσαμε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αν και δεν μας αρέσει καθόλου αυτός ο «ρεαλιστικός αναθεωρητισμός» σας. Πολύ προς τη σοσιαλδημοκρατία το πάτε.
- Τι θέλετε δηλαδή ρε συντρόφια; Να στείλουμε κλιμάκιο της ηγεσίας να κάνει εθιμοτυπική επίσκεψη στήριξης στους έγκλειστους συντρόφους της 17 Νοέμβρη στον Κορυδαλλό;
- Θα ήταν μια καλή αρχή.
- Ξεμαστουρώστε είπα....κι αυτές τις αηδίες φροντίστε να μην τις δημοσιεύετε. Αρκετά προβλήματα έχουμε. Μην μας προσθέτετε κι άλλα. Είπαμε, συγκρατηθείτε για λίγες ημέρες ακόμη.
- Αηδίες, ε; Καλάαα....συνεχίστε έτσι με τον «πολιτικό ρεαλισμό» σας και μετά θα λέτε «τι έγινε;»....σας βλέπω παρέα με τον Βενιζέλο στο Νέο ΠΑΣΟΚ.....
- Κι εσείς σύντροφε, συνεχίστε έτσι με τον «εκ του ασφαλούς επαναστατισμό» σας και σας βλέπω στο 1% μονίμως έξω από τα κυβερνητικά πράγματα....
- Δεν είναι κι άσχημα στην αντιπολίτευση...δεν σε ελέγχει κανένας και ελέγχεις τους πάντες....
- Καλά, καλά...κοιτάξτε να περιορίσετε τα πολλά πολλά κολλητιλίκια με τους «άγριους» της Πλατείας μέχρι τις εκλογές κι αφήστε τα αυτά....
- Ναι ρε, τους πήραμε καλά καλά τις ψήφους και τώρα να τους «κρεμάσουμε», έτσι;
- Είναι «εκλογικά επικίνδυνοι». Να μην τα ξαναλέμε, οκ; Δεν θες φαντάζομαι να μας συνδέσουν προεκλογικά για πολλοστή φορά με τους «κουκουλοφόρους που σπάνε και καίνε», εντάξει; Ως εκεί σου κόβει νομίζω.
- Βλέπω το πήρατε καλά το μάθημα της Εξουσίας...
- Δρόμο τώρα και κοιτάξτε να μην μπλέξετε.
- Καλάαα...με κείνη τη δικιά μου τι θα γίνει;
- Είπαμε...θα προσληφθούν εκτάκτως μερικές χιλιάδες μέσω προγραμμάτων ΜΚΟ...θα είναι μέσα...δρόμο τώρα....
*** Όταν η Λιάνα Κανέλλη έλεγε:"Θα σε σφάξω και εσένα όταν έρθει η ώρα σου" :
~ Το πρωΐ της Τρίτης 29 Μαΐου 2012, η Λιάνα Κανέλλη βγήκε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη («Αντέννα») και η λογομαχία της με τον βουλευτή της Ν.Δ. Αργύρη Ντινόπουλο παίχτηκε απ’ όλα τα κανάλια. Ο Ντινόπουλος της θύμισε ορισμένα από τα εγκλήματα των κομμουνιστών και η συζήτησε άρχισε να παίρνει φωτιά.
* Όταν ο Ντινόπουλος της επεσήμανε πως εκτός από τους Μπολσεβίκους του Λένιν, το 1917 στην Ρωσία υπήρχαν και οι καημένοι οι Μενσεβίκοι, η συντρόφισσα Κανέλλη απάντησε επί λέξει: «Τους Μενσεβίκους όταν έπρεπε, τους έσφαξα. Κι όταν έρθει η ώρα, θα σφάξω κι εσένα»!.
* Κανένα κανάλι δεν τόλμησε να παίξει αυτά τα απειλητικά λόγια της Λιάνας Κανέλλη στον Αργύρη Ντινόπουλο. Φαντάζεστε να έλεγε κάτι παρόμοιο ζωντανά «στον αέρα», κάποιος βουλευτής της «Χρυσής Αυγής»; Θα είχε γίνει παγκόσμιο θέμα και θα βγάζανε ανακοίνωση καταδίκης του Ναζισμού μέχρι και οι Ιουδαίοι του Ιράν...

*** To παιχνίδι τελείωσε, μεγάλα τμήματα ψηφοφόρων μετακινούνται προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Στις 18 Ιουνίου στη Βουλή θα είναι σχεδόν όλοι όσοι χρεοκόπησαν την χώρα. Με μία διαφορά, θα αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων της προηγούμενης Βουλής. Δηλαδή κάναμε δύο εκλογές για μια τρύπα στο νερό!!!!!!!! Καλημέρα σας.............

~** ΥΠΑΤΙΑ - το μαρτύριο μια γυναίκας, στο βωμό του χριστιανικού ανθελληνισμού !!!!
~ H Υπατία ήταν η κλασική περίπτωση σωστού ανθρώπου που γεννήθηκε σε λάθος εποχή. Ενώ γεννήθηκε στο σωστό μέρος - στην Αλεξάνδρεια, την κοιτίδα του κοσμοπολιτισμού,- γεννήθηκε το 370 μ.X., 5-6 αιώνες αργότερα από τον καιρό που θα εκτιμούσαν τα πνευματικά της προσόντα. Ηταν εκπληκτική μαθηματικός, καλύτερη και από τον επίσης εκπληκτικό μαθηματικό Θέωνα, τον πατέρα της - και λίγο πριν πέσει οριστικά το σκοτάδι του μεσαίωνα. Δεν είναι και τόσο ευφυές - από την κοντόθωρη άποψη της δικής σου επιβίωσης τουλάχιστον - να διακονείς την επιστήμη σε ημέρες που έχει πάρει το πάνω χέρι η πίστη. * Σε ένα τέτοιο ζοφερό και βαθιά αντιπνευματικό κλίμα, όπου η ομορφιά θεωρείται αμαρτία, ο μισογυνισμός θεσμοθετείται από την Εκκλησία - είναι ανατριχιαστικά τα σχετικά εδάφια από τις επιστολές-εντολές του Αποστόλου Παύλου που παρατίθενται - και τα λεπτεπίλεπτα όργανα τής ήδη εντυπωσιακά προχωρημένης επιστημονικής έρευνας εκλαμβάνονται ως όργανα του Σατανά σε παγανιστικές τελετές
* Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Κύριλλος - επιμένει ο Γκάλβεθ - «που στις μέρες μας θα τον βλέπαμε σαν διαβολικό ταλιμπάν, έφερε στη συνείδησή του το βάρος του θανάτου περίπου διακοσίων πενήντα χιλιάδων Ιουδαίων. Γι' αυτό ο Κάρλχαϊντς Ντέσνερ, στην "Εγκληματική Ιστορία του Χριστιανισμού", τον θεωρεί προάγγελο του Χίτλερ και απαλλάσσει τον δεύτερο από την απάνθρωπη σύλληψη της "οριστικής λύσης"...». Όσο σκληρή και αν ακούγεται η σύγκριση, ο Γκάλβεθ δεν την αφήνει ατεκμηρίωτη. Δύο χιλιάδες χρόνια τώρα, ο φονταμενταλισμός ακολουθεί με ευλάβεια τα ίδια πάντα βήματα. Πρώτα στρέφεται κατά των «αιρετικών» στους κόλπους του κι έπειτα κατά όλων των υπολοίπων. Απώτατη επιδίωξη; Είτε θ' ακούγεται μία φωνή είτε θα βασιλεύει η σιωπή. Αλληλούια.
~* ΤΟ ΒΑΘΥΤΑΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΛΛΟΥ
* «Ευτυχώς, υπάρχει μια εκτενέστατη βιβλιογραφία για τον Κύριλλο και, ακόμα, έχουμε στη διάθεσή μας τα έργα του. Και ξέρουμε από αυτά ότι ένιωθε βαθύτατο μίσος για το σύνολο της Φιλοσοφίας, την οποία χαρακτήριζε «ελληνιστική βλακεία». Αισθανόταν μια περιφρόνηση εξίσου βαθιά για τον Όμηρο και τον Ησίοδο, όπως και για όλους τους Έλληνες δραματουργούς. Όσο για τον ρόλο της γυναίκας, έλεγε σε ένα από τα κηρύγματά του: "Υποταγμένη και παραδομένη στην υπακοή προς τον Θεό, οφείλει να αφοσιώνεται στη γέννηση παιδιών"»
* H Yπατία έλαμψε στην πνευματική ζωή της υστερορωμαϊκής Aλεξάνδρειας με την ευγλωττία, την ομορφιά, τα πνευματικά της χαρίσματα. Eγινε σύμβολο της θετικής γνώσης σε χρόνους όπου ο χριστεπώνυμος ζήλος ταύτιζε το φιλέρευνο πνεύμα με την πλάνη και τη μαγεία. O πατριάρχης Aλεξανδρείας Kύριλλος τη μισούσε θανάσιμα. Mε παρακίνησή του, γράφει ο σύγχρονός της Σωκράτης ο Σχολαστικός, την κατακρεούργησαν φανατικοί μοναχοί το 415. Tο ειδεχθές έγκλημα οδήγησε στη φυγή πολλούς λόγιους και επιστήμονες. Hταν η αρχή του τέλους της Aλεξάνδρειας ως φάρου της γνώσης στον ύστερο αρχαίο κόσμο. Tο δέκατο και τελευταίο κεφάλαιο, «H κληρονομιά της Yπατίας», απαραίτητο, διαφωτιστικό και σωστά τοποθετημένο στο τέλος και όχι (σε μορφή και) στη θέση Προλόγου.
~* ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
* «Hταν δεκατρείς. Eμοιαζαν με κυνηγούς που παραμονεύουν το θήραμά τους. Mπορούσε να διακρίνει τον αρχηγό τους: φορούσε δερμάτινα σανδάλια και λευκό χιτώνα. Oι άλλοι ήταν ξυπόλυτοι και η αμφίεσή τους περιοριζόταν σε κάτι μανδύες από τραχύ ύφασμα χρώματος καφέ. Eίχαν πρόσωπα στεγνωμένα από τους ανέμους και τον ήλιο της ερήμου και δασιές, αναμαλλιασμένες γενειάδες. * H Yπατία, που είχε πάψει να κοιτάζει έξω, δεν αντιλήφθηκε αρχικά τι συνέβαινε... Yστερα τινάχτηκε μακριά από το κάθισμά της και έπεσε με φόρα στο λιθόστρωτο. Tότε είδε την ομάδα των ανδρών, που αποτελείωναν τους μεταφορείς της..., πεσμένους κατάχαμα, μερικούς να συστρέφονται από τον πόνο, τους υπόλοιπους ήδη αποκεφαλισμένους. Eνιωσε την πίεση κάτι αρπακτικών νυχιών που χώνονταν στις σάρκες τις και τη σήκωναν στον αέρα. Αντιλήφτηκε ότι την έβαζαν ξανά στο φορείο. Eνιωσε το βάρος ενός άντρα που έπεσε πάνω της και προσπαθούσε να την ακινητοποιήσει ...
* Oλη της η ζωή περνούσε μπροστά της σαν μυθιστόρημα. Tα παιδικά της παιχνίδια. O πατέρας της να τη σηκώνει ψηλά. Oι κήποι του σπιτιού. H πρώτη φορά που συνόδευσε τον πατέρα της στην αίθουσα όπου παρέδιδε τα μαθήματά του. H πρώτη φορά που η ίδια παρέδωσε μάθημα σ' εκείνη την αίθουσα. Tην έσυραν μέσα στην εκκλησία και της ξέσκισαν τα ρούχα. Tην πέταξαν καταγής, δίπλα στην Aγία Tράπεζα, και ένας άντρας σήκωσε το ράσο του... Προσπάθησε να αμυνθεί, ο άλλος άρχισε να τη γρονθοκοπά στο πρόσωπο... Eνιωσε ναυτία και άρχισε να κάνει εμετό. Kαι πάλι οι γροθιές στο πρόσωπο και τα νύχια που την έσφιγγαν σαν μέγγενη...
* Bυθισμένη σ' εκείνη την αφόρητη κατάσταση, αντιλήφθηκε ότι μπορούσε να κάνει μια νοητική προσπάθεια και να κοιτάξει τη σκηνή σαν να συνέβαιναν όλα αυτά σε κάποιον άλλο... Mπορούσε να αγναντεύει τα πάντα από ψηλά..., να βγει από τον εαυτό της και να καταφύγει σ' εκείνες τις σφαίρες όπου είχε εκτυλιχθεί πάντοτε η ζωή της. Eκεί ψηλά βρισκόταν ο Oμηρος και ο Eυριπίδης της, ο Eυκλείδης και ο Διόφαντός της, η ποίηση, η μουσική, τα θαυμάσια παραληρήματα της φαντασίας όταν ακολουθούσε το μονοπάτι της μαθηματικής έρευνας... Παρευρισκόταν στο ίδιο της το δράμα σαν να παρακολουθούσε θεατρική παράσταση. Χαμογελούσε κρυφά: είχε κοροϊδέψει εκείνους τους ανθρώπους, τους είχε νικήσει. Tελικά έχασε τις αισθήσεις της.
*  Δίπλα στην πόρτα του σκευοφυλακίου υπήρχαν δυο άδειοι αμφορείς. Oι άντρες τούς κομμάτιασαν καταγής... Oρμησαν πάνω στην Yπατία και βάλθηκαν να ξεκολλάνε τις σάρκες από τα οστά της..., χρησιμοποίησαν τα θραύσματα για να της ακρωτηριάσουν τα μέλη... Kαι ξαφνικά έπαψε να αισθάνεται το σώμα της. Kάθε πόνος εξαφανίστηκε και την κυρίευσε μια παράξενη ευδαιμονία. Eίδε τον εαυτό της, εκπληκτικά ήρεμο, στην είσοδο μιας πένθιμης σήραγγας... Διέκρινε στο βάθος τη μορφή του πατέρα της, που της άπλωνε τα χέρια. Eπρεπε να τρέξει κοντά του, να αναζητήσει καταφύγιο στην αγκαλιά του. Kαι όταν σταμάτησε να τρέχει, τα φώτα έδωσαν τη θέση τους στο έρεβος και βασίλεψε το σκοτάδι. H τάξη διαλύθηκε μέσα στο χάος»...
* «Eκ του δίφρου εκβαλόντες, επί την εκκλησίαν Kαισάριον συνέλκουσιν• αποδύσαντές τε την εσθήτα, οστράκοις ανείλον. Kαι μεληδόν διασπάσαντες, επί τον καλούμενον Kιναρώνα τα μέλη συνάραντες, πυρί κατηνάλωσαν» (Σωκράτης ο Σχολαστικός, «Eκκλησιαστική Iστορία», 5ος αι. μ.X.). που στα νεοελληνικά λέει: «αφού την άρπαξαν από το άρμα της την έσυραν στην εκκλησία που λεγόταν Καισάριο, και αφού την γύμνωσαν την κομμάτιασαν με θραύσματα αγγείων. Και αφού την κομμάτιασαν, σώριασαν τα κομμάτια της στον λεγόμενο Κιναρώνα και τα αφάνισαν με φωτιά».-

~*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ του Σαββάτου 09/06/2012¨: 2oς Όμιλος
ΟΛΛΑΝΔΙΑ  -  ΔΑΝΙΑ   0-1 ,  (0-1).-
Γκολ: 24' Κρον-Ντέλι ,
~  Ολλανδία (Μαρβάικ)
: Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Φλάαρ, Βίλεμς, Φαν Μπόμελ, Ν. Ντε Γιονγκ, Ρόμπεν, Σνάιντερ, Αφελάι, Φαν Πέρσι~ Δανία (Όλσεν): Άντερσεν, Κιάερ, Άγκερ, Σ. Πόουλσεν, Γιάκομπσεν, Κβιστ, Έρικσεν,.( Σχόνε) ,  Ζίμλινγκ, Κρον-Ντελί, Ρόμενταλ, Μπέντνερ.
 ~  Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία) .- ^
ΓΕΡΜΑΝΙΑ -  ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ    1-0   , (0-0) .-
Γκολ:  72 ΄ Μάριο Γκόμεζ
Κίτρινες: Μπαντστούμπερ - Πόστιγκα
Κόκκινες:
- Γερμανία (Γιοακιμ Λεβ)
: Νόιερ, Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Χούμελς, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα, Μίλερ, Εζίλ, Ποντόλσκι, Γκόμεζ.
- Πορτογαλία (Πάουλο Μπέντο): Ρουί Πατρίτσιο, Περέιρα, Άλβες, Πέπε, Κοεντράο, Βελόσο, Μουτίνιο, Μεϊρέλες, Νάνι, Ρονάλντο, Πόστιγκα.
- Διαιτητής: Στεφάν Λανού (Γαλλία)
- Βοηθοί: Κανό (Γαλλία), Ανονιέ (Γαλλία)

**** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και  Άλλα :
~** Ψύχραιμη... στα χαστούκια η καλαματιανή κοινωνία
Image

* Διχασμένη αλλά ψύχραιμη βρήκε την καλαματιανή κοινή γνώμη η βιαιοπραγία του εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής», Ηλία Κασιδιάρη.

Ο λόγος για το επεισόδιο με τη Λιάνα Κανέλλη του ΚΚΕ και τη Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ προχθές στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.
«Οι παθογένειες του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης δεν μπορούν να λυθούν με αυτό τον τρόπο. Ό,τι χειρότερο είναι πλέον να αρχίσουμε να αυτοδικούμε, να λύνουμε τα δύσκολα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε κατ’ αυτό τον τρόπο» υποστηρίζει η μια πλευρά. Ωστόσο, υπάρχει και η αντίθετη άποψη, η οποία ισχυρίζεται πως «αυτό ήταν που ο κόσμος ζητούσε τόσο καιρό. Όχι το ξύλο στους πολιτικούς, βέβαια, με αυτό τον τρόπο. Για παράδειγμα, το σύνθημα που φώναζαν “να καεί να καεί… η Βουλή” αποσκοπούσε σε μια εκδίκηση προς τους βουλευτές».
~
Στράτος
* «Δεν το υποστηρίζω, αλλά το καταλαβαίνω»
* «Νομίζω ότι αυτό ήταν που ο κόσμος ζητούσε τόσο καιρό. Όχι το ξύλο στους πολιτικούς, βέβαια, με αυτό τον τρόπο. Για παράδειγμα, το σύνθημα που φώναζαν “να καεί, να καεί… η Βουλή” αποσκοπούσε σε μια εκδίκηση προς τους βουλευτές. Νομίζω ότι είναι αρκετοί που το υποστήριξαν αυτό το πράγμα. Βέβαια, δεν είναι σωστός αυτός ο τρόπος που εκδηλώθηκε, αλλά είναι κι αυτό μια έκφραση, πιστεύω, της αγανάκτησης. Δεν ήταν, όμως, ο δέων τρόπος αυτός. Αν και από τις δύο μεριές… Γιατί και αυτή επιτέθηκε με τον τρόπο της και με χειροδικία και αυτός ακόμα χειρότερα. Δεν το υποστηρίζω αυτό που έγινε, αλλά το καταλαβαίνω. Καταδικάζω τη χειροδικία, δεν τον δικαιολογώ, αλλά αντιλαμβάνομαι πώς το είδε αυτός ο άνθρωπος εκείνη τη στιγμή. Γιατί τον κατηγορούσαν. Και έχει φανεί ότι τον τελευταίο καιρό, όταν μαζεύονται σε ένα πάνελ απ’ όλα τα κόμματα, και ένας της “Χρυσής Αυγής”, ξαφνικά, εκεί που όλοι έχουν έχθρα και μίσος μεταξύ τους, γίνονται αγαπημένοι εναντίον του εκπροσώπου της “Χρυσής Αυγής”. Αυτό με προβληματίζει λίγο. Ξαφνικά λύνουν όλα τους τα προβλήματα εναντίον της “Χρυσής Αυγής”. Και πάλι, όμως, δε συμφωνώ με τη χειροδικία».
~ Διονύσης Σακκάς
~ «Βρέθηκε ένας άνθρωπος να βάλει τάξη»
* «Η γνώμη μου είναι ότι βρέθηκε κάποιος άνθρωπος να βάλει σε τάξη τα πράγματα της Ελλάδος. Γιατί όλα τα κόμματα, όταν μπαίνει η “Χρυσή Αυγή” μέσα, ενώ έχουν πρόβλημα μεταξύ τους, συμφωνούν. Τι έπρεπε να κάνει η “Χρυσή Αυγή”; Τον χαστούκισαν στα μούτρα με την εφημερίδα. Δεν το είπαν, όμως, πουθενά. Τι έπρεπε να κάνει; Πείτε μου εσείς. Το κράτος είναι μπάχαλο απ’ ό,τι φαίνεται. Και προσπαθούμε μόνοι μας να κάνουμε… Όποιος μπορεί, βέβαια, γιατί δεν μπορούν όλοι. Να τον κατηγορήσουμε; Αυτό τον έπαινο; Να τον κατηγορήσουμε; Μήπως τα πράγματα στρώσουνε έτσι, μ’ αυτό τον τρόπο».
~ Δημήτρης Θεοδωρόπουλος
~  «Ναζισμός και φασισμός είναι ξένα προς την Ελλάδα»
* «Οι παθογένειες του πολιτικού συστήματος της Μεταπολίτευσης δεν μπορούν να λυθούν με αυτό τον τρόπο. Ό,τι χειρότερο είναι πλέον να αρχίσουμε να αυτοδικούμε, να λύνουμε τα δύσκολα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε κατ’ αυτό τον τρόπο. Η Ελλάδα έχει φτάσει στο απροχώρητο και αυτοί όλοι που έφταιγαν, προσπαθούν να μας δώσουν λύσεις. Δε θα μας τις δώσουν, γιατί δεν μπόρεσαν 35 χρόνια και πλέον. Όμως, το θέμα της Χρυσής Αυγής θα πρέπει να το λύσει πρώτα η ίδια η “Χρυσή Αυγή” και μετά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, γιατί ο ναζισμός και ο φασισμός είναι ξένα προς την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η Ελλάδα γέννησε και δίδαξε τη δημοκρατία».
~ Ζωή
~ «Ήταν και οι δυο ακραίοι, αλλά δεν έπρεπε να χειροδικήσει»
* «Δεν έπρεπε να φτάσει σε αυτό το σημείο, ό,τι και να του έλεγε η Κανέλλη. Αλλά είναι και οι δύο ακραίοι. Και πριν γίνει αυτό, η συζήτηση ήταν πολύ έντονη. Δηλαδή, θα έφταναν σε αυτό το σημείο. Και αυτός προκάλεσε και αυτή τον προκάλεσε, αλλά δεν έπρεπε να φτάσει σε χειροδικία».
 ~ Δανάη
~ «Και οι δύο είχαν δίκιο και άδικο μαζί»
* «Όπως και να ’χει, αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στην πολιτική. Όταν μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία, πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις μια οποιαδήποτε κατάσταση όχι με βία. Εγώ δεν είμαι της άποψης ότι η μία πλευρά είχε δίκιο, θεωρώ ότι και οι δύο είχαν λίγο - πολύ δίκιο και άδικο μαζί. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο το χειρίστηκε, τελικά έβλαψε και τον ίδιο, γιατί τα περισσότερα κανάλια λένε τώρα ότι η “Χρυσή Αυγή” δεν είναι επιθυμητή. Βέβαια, το ανησυχητικό, σε εισαγωγικά, είναι ότι πολύς κόσμος λέει ότι καλά της έκανε. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Οπότε, ίσως και να αυξηθούν τα ποσοστά της “Χρυσής Αυγής” αντί να μειωθούν, όπως πιστεύουν πολλοί». 
 ~ Αντώνης Τσώνης
~ «Δε με εξέπληξε το γεγονός»
* «Η “Χρυσή Αυγή” δεν είναι ένα φαινόμενο τωρινό. Τωρινό έγινε, γιατί πήρε στις εκλογές πολύ μεγάλο ποσοστό. Τη “Χρυσή Αυγή” την ξέρουμε χρόνια. Εμένα προσωπικά δε με εξέπληξε αυτό το γεγονός, το θεωρούσα δεδομένο ότι ο τρόπος δράσης της είναι αυτός. Νομίζω, όμως, ότι δόθηκε μεγάλη έμφαση στο συγκεκριμένο θέμα. Και θεωρώ ότι γίνεται για παραπλάνηση της κοινής γνώμης από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ενώ ως κοινωνία και χώρα έχουμε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα να επιλύσουμε αυτή τη στιγμή. Το τελευταίο που εμένα προσωπικά σαν νέο με προβληματίζει, είναι οι κοκορομαχίες μεταξύ των πολιτικών».
~ Κώστας Μακρής
~ «Πρέπει ο λαός να καταδικάσει τη βία»
* «Αυτό που έγινε ήταν το αναμενόμενο. Πρέπει όλος ο ελληνικός λαός να καταδικάσει τη βία, γιατί εμείς οι δημοκράτες είμαστε εναντίον της βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Δηλαδή, τώρα έρχομαι εγώ να καταδικάσω ως Έλληνας κάτι που είναι αυταπόδεικτο. Όλος ο ελληνικός λαός νομίζω ότι το καταδικάζει και πιστεύω η “Χρυσή Αυγή” στις επόμενες εκλογές να μην έχει την ίδια ανταπόκριση από τους Έλληνες».

~** Στην Καλαμάτα τη Δευτέρα ο Νικ. Κακλαμάνης        





ImageΠεριοδεία στη Μεσσηνία θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα ο βουλευτής Α΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης, στο πλαίσιο της επαφής με τον κόσμο και της ενημέρωσης για το πρόγραμμα και τις θέσεις του κόμματος.
Ο κ. Κακλαμάνης θα φτάσει στην Καλαμάτα νωρίς το πρωί και θα ξεκινήσει τις επισκέψεις του στις 9.30 με συνάντηση με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.
Στις 10.15 θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Καλαμάτας και θα έχει συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή και στις 11.00 θα επισκεφθεί δημόσιες υπηρεσίες και θα συνομιλήσει με κόσμο. Συγκεκριμένα, θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας και τη ΔΕΗ.
Το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην Καλαμάτα.
Το απόγευμα, στις 7.30, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με αυτοδιοικητικά και κομματικά στελέχη του νομού στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
 ~** Για την παραχώρηση χώρων στα κόμματα
ImageΧωρίς... παρατράγουδα η Διακομματική στο Δημαρχείο
*
Πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν ότι το πολιτικό κλίμα που δυναμιτίστηκε προχθές επικίνδυνα, μετά το επεισόδιο με τον υποψήφιο βουλευτή της «Χρυσής Αυγής», Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος χαστούκισε και γρονθοκόπησε, σε τηλεοπτική εκπομπή του Αντέννα, τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, ενώ προσπαθούσε να υπερασπιστεί τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, που της είχε πετάξει, προηγουμένως, ένα ποτήρι νερό, θα μεταφερθεί και στη χθεσινή σύσκεψη της Διακομματικής Επιτροπής στο Δημαρχείο Καλαμάτας για τον καθορισμό και τη διάθεση των δημοτικών χώρων κατά την προεκλογική εκστρατεία.
* Τουναντίον, κατά τη διάρκειά της όλα κύλησαν ομαλά και… πολιτισμένα. Ίσως να βοήθησε και το γεγονός ότι από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι εκπρόσωποι των περισσότερων κομμάτων (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ). Παρόντες ήταν μόνο εκπρόσωποι από τη «Χρυσή Αυγή», τους Οικολόγους Πράσινους, το ΛΑΟΣ και τη Δράση- Κοινωνική Συμμαχία.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδιος αντιδήμαρχος, Αθ. Ηλιόπουλος, τόνισε - μεταξύ άλλων - ότι «σκοπός της σύσκεψης είναι να καθοριστούν διάφορα πράγματα που έχουν σχέση με τους χώρους που θα διατεθούν στα κόμματα και τους συνδυασμούς, εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, για την προβολή τους.
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εκλογικής διαδικασίας εισακούστηκαν όλες οι παραινέσεις της Επιτροπής προς τα κόμματα και ο προεκλογικός αγώνας διεξήχθη σ’ ένα πολύ καλό επίπεδο και δεν υπήρξαν προβλήματα. Στόχος μας είναι να πάμε με το ίδιο βηματισμό και το ίδιο κλίμα, χωρίς εντάσεις, στις επερχόμενες εκλογές.
Από την πλευρά του, ο Δήμος Καλαμάτας θα δείξει την ίδια καλή διάθεση συνεργασίας προς όλα τα κόμματα για τους χώρους που αυτά επιθυμούν να τους διατεθούν, μέσα φυσικά στα πλαίσια της νομοθεσίας».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παν. Νίκας ευχήθηκε τα «καλύτερα» για τα κόμματα που μετέχουν στην εκλογική διαδικασία, «ο λαός να εκφραστεί με τον τρόπο που νομίζει καλύτερα» και «ο Δήμος θα κάνει με αντικειμενικότητα το καλύτερο δυνατό, για να κυλήσουν όλα ομαλά».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη  , εφημερίδα  "Θάρρος" Καλαμάτας  2012 .-

~** Γέφυρα "Λαγκούβαρδου"   




ImageΣυζητήθηκε στο Περιφερειακό η ΜΠΕ
* Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου με τίτλο «Βελτίωση-Συντήρηση 15ης Επ. Οδού Φιλιατρά-Μάραθος-Ρωμανού (βελτίωση γέφυρας Λαγκούβαρδου)» συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.
Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ.
Η μελέτη προβλέπει την κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού από οπλισμένο σκυρόδεμα, που θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη σήμερα κακότεχνη κατασκευή, η οποία είναι ανεπαρκής και δεν παροχετεύει τα νερά του ρέματος «Λαγκούβαρδου». Επίσης, θα κατασκευασθεί, πάνω στη γέφυρα, οδικό τμήμα μήκους περίπου 300 μ., με δίιχνη διατομή και πλάτος 10,30 μ.
Όπως τονίστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, καθημερινά διέρχονται από το σημείο εκατοντάδες οχήματα, φορτηγά, αγροτικά μηχανήματα και τουριστικά λεωφορεία, τα οποία δημιουργούν κυκλοφοριακά προβλήματα. Παράλληλα, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων. Αυτά επιβάλλουν την άμεση κατασκευή του νέου έργου και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν είναι:
-Αύξηση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας των μετακινήσεων μεταξύ των Φιλιατρών και του Μαράθου.
-Αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.
-Θετικές επιπτώσεις στο ανθρωπογενές περιβάλλον σε μια ευρύτερη περιοχή από εκείνη που επηρεάζεται άμεσα από το έργο.
~** Περιφερειακό Συμβούλιο    





ImageΘετικό για ΣΧΟΟΑΠ Αίπειας, Κορώνης, Πεταλιδίου
* Τη δέσμευση ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δε θα δοθεί καμία νέα άδεια ταξί, αν δεν υπάρξει ανάγκη, βάσει του νέου νόμου, έλαβε χθες στη συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Στην ημερήσια διάταξη είχε ορισθεί για συζήτηση ο καθορισμός έδρας ενιαίας διοικητικής μονάδας βάσει του νέου νόμου και δόθηκε αναβολή για την επόμενη συνεδρίαση, με τη θέση της περιφερειακής αρχής για μη έκδοση αδειών.
Επίσης, στη χθεσινή συνεδρίαση το Σώμα γνωμοδότησε θετικά για τη μελέτη ΣΧΟΟΑΠ των πρώην Δήμων Αίπειας, Κορώνης και Πεταλιδίου.
~* Ψήφισμα
Στην αρχή της συνεδρίασης, μετά από πρόταση της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ψήφισμα για την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της «Χρυσής Αυγής», Η. Κασιδιάρη, κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου και του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη. Η κα Νικολάκου τόνισε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να καταδικάσει και να αποδοκιμάσει κάθε παρόμοια ενέργεια και συμπεριφορά.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Δημ. Δράκος, σχολίασε πως πρέπει αυτά τα φαινόμενα να καταγγέλλονται και να τιμωρούνται με όλη τη δύναμη που έχει η δημοκρατία.
Οι επικεφαλής των αριστερών παρατάξεων, Νίκος Γόντικας από το ΚΚΕ και Θανάσης Πετράκος από το ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησαν στο ψήφισμα να υπάρχει σαφής αναφορά στη «Χρυσή Αυγή» και τον Η. Κασιδιάρη, κάνοντας λόγο ο πρώτος για «ναζιστικό μόρφημα» και ο δεύτερος για «νεοναζιστική οργάνωση εγκληματιών». Ψήφισαν δε λευκό, επειδή δε συμπεριελήφθησαν οι τροποποιήσεις που ήθελαν.
Ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης είπε ότι το Σώμα πρέπει να στείλει ένα μηνυμα για αυτές τις πράξεις, ενώ για τη θέση Γόντικα – Πετράκου παρατήρησε ότι «βρίσκει ψήγματα ιδιοτελούς προσέγγισης» και τους κάλεσε ευθέως να τοποθετηθούν αν είναι υπέρ ή κατά κάθε μορφής αυτοδικίας.
~* Ταξί
Ακολούθως τέθηκε το θέμα των ταξί και του νέου νόμου. Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου σημειωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και σε πολύ καλό στάδιο διαβούλευση με τον κλάδο των επαγγελματιών. Ο νέος νόμος ορίζει ως ημερομηνία τη 10η Ιουλίου 2012, αλλά δεν είναι δεσμευτική και αυτό διευκρινίσθηκε με εγκύκλιο. Ζήτησε, λοιπόν, η απόφαση για τον επανακαθορισμό των εδρών να ληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου, κι αυτό με γνώμονα την πολιτική απόφαση της Περιφέρειας ότι δε θα εκδοθεί καμία νέα άδεια ταξί, αν δεν υπάρχει ανάγκη. Όπως διευκρίνισε, όπως είναι αυτή τη στιγμή τα δεδομένα, δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη.
Μάλιστα, κατά την κα Νικολάκου, στόχος είναι να θωρακισθεί το επάγγελμα και να παραμείνουν οι άδειες όπως είναι.
Τοποθετηθείς ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η Περιφέρεια έχει δύο προτεραιότητες, να εξασφαλισθεί ο επαγγελματισμός του κλάδου των ταξί και να διασφαλισθεί το συμφέρον των πολιτών.
~* ΣΧΟΟΑΠ
Το θέμα των ΣΧΟΟΑΠ Αίπειας, Κορώνης και Πεταλιδίου απασχόλησε τη συνεδρίαση του Συμβουλίου και το Σώμα κατέληξε σε θετική γνωμοδότηση. Εισηγούμενος το θέμα ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του έργου, ενώ σημείωσε ότι οι προτάσεις που περιέχονται στη μελέτη περιλαμβάνουν το δομικό σχέδιο των τριών περιοχών, την οργάνωση του εξωαστικού χώρου, την πολεοδομική οργάνωση των οικισμών και, τέλος, το πρόγραμμα υλοποίησης των τριών ΣΧΟΟΑΠ.
Στο κεφάλαιο, μάλιστα, για την πολεοδομική οργάνωση και ρύθμιση οικισμών γίνεται αναλυτική περιγραφή ανά οικισμό των προτεινόμενων ρυθμίσεων, των επεκτάσεων και των οριοθετήσεων. Επίσης, εξετάζονται τα προγραμματικά μεγέθη για τον κοινωνικό εξοπλισμό για τους ήδη θεσμοθετημένους οικιστικούς υποδοχείς, καθώς και για τις νέες προς πολεοδόμηση περιοχές.
~
Της Βίκυς Βετουλάκη

~**  Ανάπλαση κεντρικής πλατείας        
ImageΜέχρι τέλος Ιουνίου στην κυκλοφορία η Αριστομένους
*
Απαντήσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης από τα έργα ανάπλασης της πλατείας, αλλά και στις διαμαρτυρίες των επαγγελματιών της περιοχής που βλέπουν να μειώνεται η δουλειά τους εξαιτίας αυτών, προσπάθησε να δώσει χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας.
Όπως παραδέχτηκε, όταν υλοποιούνται κάποιες παρεμβάσεις, ιδιαίτερα στο κέντρο, είναι φυσικό να υπάρχει δυσλειτουργία στην πόλη, αλλά το φαινόμενο, σε κάθε περίπτωση, είναι παροδικό και με την ολοκλήρωσή του οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν ένα σύγχρονο και καλαίσθητο έργο. Επανέλαβε δε ότι αυτό χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και «οι Καλαματιανοί δε βάζουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους».
* Για να μετριάσει, μάλιστα, ακόμα περισσότερο τη… μουρμούρα, έδωσε στη δημοσιότητα ένα πλήρες χρονοδιάγραμμα των εργασιών μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.
Έτσι, σύμφωνα με αυτό, μέχρι σήμερα θα έχουν απομακρυνθεί τα προστατευτικά του εργοταξίου βόρεια της οδού Κροντήρη. Μέχρι το τέλος, το αργότερο, της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή στις 15 Ιουνίου, θα έχει παραδοθεί μια ευρύτατη διάβαση βόρεια των αγαλμάτων, από τη Σιδηροδρομικού Σταθμού μέχρι την Αριστομένους, ώστε να υπάρχει επικοινωνία της ανατολικής με τη δυτική πλευρά του έργου.
Μέχρι, δε, το τέλος του μήνα θα έχει παραδοθεί η οδός Κροντήρη με τα κράσπεδα και την άσφαλτο, ολόκληρη η οδός Αριστομένους με τη νέα ασφαλτόστρωση κι έτσι θα έχει απελευθερωθεί το πεζοδρόμιο από τα προστατευτικά του εργοταξίου.
Παράλληλα, ο κ. Νίκας υπενθύμισε ότι στα έργα ανάπλασης γίνονται και παρεμβάσεις που δε φαίνονται. Έτσι, σε όλο το χώρο κατασκευάστηκε ένα καινούργιο δίκτυο, ενώ έγινε βελτίωση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων της περιοχής.
~
Του Αντώνη Πετρόγιαννη


~** Φυσικό αέριο
ImageΤον Ιούλιο του 2013 φτάνει στη Μεγαλόπολη και έπειτα στη Μεσσηνία
* Επιβεβαιώθηκε η πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τη μεταφορά του φυσικού αερίου και πέραν της Μεγαλόπολης, μετά τη συζήτηση του θέματος της τροποποίησης του αγωγού στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και τη θετική γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

«Η παροχή φυσικού αερίου αποτελεί κοινωνικό αγαθό και επιδιώκουμε την κάλυψη όσο δυνατόν περισσότερων περιοχών και, για το λόγο αυτό, προωθούμε τη δημιουργία ενός πιλοτικού δικτύου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» δήλωσε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε: «Εξετάζουμε και γνωμοδοτούμε θετικά επί της ΜΠΕ, γιατί η απόφασή μας αυτή θα είναι η απόφαση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η τελική έγκριση και θα οδηγήσει στην έναρξη λειτουργίας του αγωγού τον Ιούλιο του 2013, σύμφωνα με τη δέσμευση του ΔΕΣΦΑ».
Μετά τις μεθοδικές ενέργειες και τη σταθερή θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο αγωγός φυσικού αερίου θα επεκταθεί και προς τις Περιφερειακές Ενότητες Μεσσηνίας και Λακωνίας, οι οποίες δεν αποτελούσαν τμήμα του αρχικού σχεδιασμού.
~** Πριν 94 χρόνια
-  ΤΑ καύματα χθες υπεχώρησαν εις μικράν συννεφιάν υπό της μεσημβρίας. Και ο κόσμος ανεκουφίσθη ολίγον υπό την ελαφράν σκιάδα. Αι εφετειναί ζέσται δια την βιαιότητά τους και τόσoν πρώιμα κάμνουν εντύπωσιν. Κοντά εις τα άλλα άφθονα είδη της κηπουρικής εφάνησαν τώρα φρέσκες, φρέσκες και αι μπάμιες. Επτά εις την δεκάραν τας εδέχθη η πρωινή χθεσινή αγορά. Έπαιρνεν ο κόσμος αλλά ήσαν και τόσον πολλά ώστε επερίσσευσαν. Επίσης αρκετά κεράσια αλαγωνιακής προελεύσεως. 70-80 λεπτά η οκά, αλλά η τιμή των καϊσιών τους έκοψε την φόρα. Σύκα όμως πολύ ολίγα και πολύ αλμυρά – δέκα λεπτά το εν και άγουρον.
-  Ο Χρ. Τσαγκαράς εισελθών εις την οικίαν της Μαρίας θυγατρός Ν. Καπερώνη εν τω χωρίω Αλητσελεπή αφήρεσε 50 δραχ. και 15 οκάδας ελαίου. Ο δράστης συνελήφθη.
-  ΑΓΝΩΣΤΟΙ διαρρήξαντες την οικίαν του Χρίστου Α. Τσώνη εν τω χωρίω Τσενέικι της Μεθώνης αφήρεσαν εν κιβώτιον περιέχον 975 δραχμάς και 16 ενδυμασίας γυναικείας και ανδρικάς. Το κιβώτιον ανευρέθη διαρρηγμένον μετά των ενδυμασιών, ελείπον δε εξ αυτού τα χρήματα.
~** Άρθρο
Η επομένη των εκλογών και η ευθύνη των πολιτών!
Του Ηλία Γιαννόπουλου
Εκλογές, ξανά, λοιπόν, στις 17 Ιουνίου, την άλλη Κυριακή. Εκλογές που είναι οι πλέον κρίσιμες μεταπολιτευτικά. Όσα προηγήθηκαν αλλά και ακολούθησαν των εκλογών της 6ης Μαΐου είναι γνωστά, τα ξέρετε, τα είδατε και τα βλέπετε. Όσα θα ακολουθήσουν των εκλογών της 17ης Ιουνίου πρέπει, κυρίως, να σκεφτούμε πριν ξανα-ψηφίσουμε. Με τη δική μας επιλογή, την απόφασή μας και την ψήφο μας, εμείς είμαστε που θα διαμορφώσουμε το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό τοπίο της επόμενης μέρας. Ένα τοπίο που σε τίποτα δεν πρέπει να θυμίζει το χθες, αλλά, ταυτόχρονα, με τίποτα δεν πρέπει να είναι γκρίζο ή μαύρο, καταστροφικό! Σύνθετο τοπίο, θα πει κάποιος, αλλά έτσι είναι! Έτσι, τουλάχιστον, είναι η διάθεση και, σε μέγιστο, μπορώ να πω, βαθμό η βούληση των πολιτών. Το χθες, με τις αγκυλώσεις και τις παθογένειες του, μέχρι πρότινος, πολιτικού συστήματος, το απέρριψε ο κόσμος με την ψήφο του στις 6 Μαΐου. Το απέρριψε μεν, αλλά δεν κατάφερε στη θέση του να βάλει ένα άλλο, νέο και διαφορετικό πολιτικό προσωπικό, με άλλους, νέους, ριζοσπαστικά ανατρεπτικούς πολιτικούς σχηματισμούς και συσχετισμούς, ώστε όλα, όπως τα ξέραμε, να αλλάξουν και να ανατραπούν δημιουργικά. Αλλαγές στα ποσοστά των κομμάτων και τη σειρά κατάταξής τους στον πολιτικό χάρτη και τη Βουλή, επήλθαν. Όμως, αυτές δεν ήταν και δεν είναι αρκετές, αφενός, για να έχει η χώρα αυτή την πολύ δύσκολη και κρίσιμη περίοδο ισχυρή κυβέρνηση και, αφετέρου, για να έχει, έστω, κυβέρνηση συνεργασίας επί προγραμματικών αρχών και θέσεων, μέσα στην Ευρώπη και στο ευρώ! Το ερώτημα που καλούμαστε με την ψήφο μας να απαντήσουμε είναι απλό: Τι, επιτέλους, θέλουμε εμείς για τη χώρα μας και το μέλλον; Ο θυμός – θυμός, η οργή – οργή, η απόγνωση – απόγνωση, η αγανάκτηση – αγανάκτηση, και με το δίκιο μας, βέβαια, με τόσα μέτρα και χαράτσια, τόσες περικοπές και τέτοια βίαιη ανατροπή της ζωής μας, αλλά αυτά έγιναν, τα υπεστήκαμε! Να τιμωρήσουμε κι άλλο; Να μη διαφωνήσω. Την επομένη των εκλογών, όμως, τι θα γίνει; Τι θα μας ξημερώσει; Για όλα αυτά που υποστήκαμε, ναι, φταίει το πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί (τους οποίους, πάντως, εμείς ψηφίζαμε τόσα χρόνια). Για όλα αυτά που θα έρθουν στη χώρα και τη ζωή μας από τις 18 Ιουνίου, η ευθύνη είναι δική μας. Εμείς αποφασίζουμε, εμείς ψηφίζουμε. Ας αναλογιστούμε και ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας!

~** Έρκος οδόντων
Ποιος νοιάζεται;
Του Δημήτρη Γιατράκου
Είκοσι πέντε ληστείες μετά φόνου έχουν γίνει από την αρχή της χρονιάς στη χώρα, σαράντα διαρρήξεις και ληστείες γίνονται καθημερινά στην Αττική, για την υπόλοιπη Ελλάδα ουκ έστιν αριθμός και προχθές ο 23χρονος φοιτητής, παίρνοντας το νόμο στα χέρια του, έστειλε τον Αλβανό σε τόπο χλοερό…
Στις Σέρρες, Χρυσαυγίτες την έπεσαν σε υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Κερασάκι στην τούρτα, ο όχι φαλακρός, όπως προκύπτει από την ετυμολογία του επωνύμου του, Κασιδιάρης, αλλά σίγουρα ψωροπερήφανος, σύμφωνα με τη μεταφορική του σημασία, θεώρησε υποτιμητικό να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με δυο παλιοκομμούνια και έπραξε τα δέοντα προς απόδειξη της αρίας (;) καταγωγής του.
Το πολύ ανησυχητικό, ωστόσο, δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω, αλλά το ότι η πράξη του, κατ’ ευφημισμόν, κυρίου Κασιδιάρη βρήκε απήχηση σε ένα κομμάτι της κοινωνίας, που θεωρεί πως ο «ομορφάντρας» καλά ξηγήθηκε, για να το πούμε μάγκικα, πράττοντας έτσι. Προκλήθηκε, λέει, και υπερασπίστηκε τον εαυτό του.
Μάλιστα… Κι όπως προκαλείται λεκτικά, ειδικά από γυναίκες, πρέπει να τις ξυλοφορτώνει για να βάζουν μυαλό.
Μιλάμε πως μια μερίδα του σοφού (;) λαού μας, αποκαμωμένη από τα χιλιάδες προβλήματα, δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει. Τούτο σημαίνει πως, αν το πράγμα μετεκλογικά στραβώσει, είτε με ακυβερνησία είτε όπως ο καθένας ερμηνεύει το στράβωμα, θα πελεκιζόμαστε στους δρόμους και τις πλατείες με όποιον τύχει να μας προκαλέσει ή μας στραβοκοιτάξει.
Δυστυχώς, το γαρ πολύ των… προβλημάτων γεννά παραφροσύνη και όλα τα προαναφερθέντα φαινόμενα καταδεικνύουν, με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο, ότι η κοινωνία βρίσκεται στο παρά ένα της κοινωνικής έκρηξης.
Το εξοργιστικό, ωστόσο, είναι πως οι πολιτικοί μας, λες και έχουν έλθει από άλλον πλανήτη, αντί να ομονοούν και να συνεργάζονται, φιλολογούν, ως σεφ, στα τηλεοπτικά πάνελ για το ποιος έχει την καλύτερη συνταγή για να μας σώσει.
Μέχρι, δε, να πάρουν χαμπάρι, δε θα έχει πάρει φωτιά η συνταγή, αλλά η ίδια η χώρα. Ποιος νοιάζεται όμως; Η εξουσία της είναι το ζητούμενο.
~** 3o Ημίχρονο
Το όνομα του Μαλαφέκα στο γήπεδο Ανδρούσας
«Βασίλη Ν. Μαλαφέκας» θα ονομαστεί το γήπεδο της Ανδρούσας και αυτό είναι το πλέον φυσιολογικό και η ελάχιστη έκφραση αναγνώρισης της προσφοράς και της προσωπικότητας του πρόσφατα και πολύ πρόωρα χαμένου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Μαύρης Θύελλας. Την απόφαση αυτή έλαβε προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης και φυσικά ήταν ομόφωνη.
Σχολικοί αγώνες
Με τους χθεσινούς αγώνες στίβου Δημοτικών ολοκληρώθηκε για φέτος ο κύκλος των σχολικών πρωταθλημάτων, που είχαν καθυστερήσεις και «κουτσουρέματα»,λόγω …κρίσης. Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής είχε πραγματοποιήσει επίσης αγώνες βόλεϊ, μπάσκετ, ποδοσφαίρου και ανωμάλου δρόμου Λυκείων, μπάσκετ, ποδοσφαίρου Γυμνασίων, στίβο Λυκείων, Γυμνασίων και για τα Δημοτικά εκτός από στίβο τουρνουά βόλεϊ, ποδοσφαίρου και μπάσκετ.
Θέμα με τις ιατρικές βεβαιώσεις
Σίγουρα η συμμετοχή 150 μαθητών στους σχολικούς αγώνες στίβου Δημοτικών δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητικός αριθμός και οι λόγοι είναι φυσικά και πολύπλευρα. Ένας από αυτούς είναι και οι ιατρικές βεβαιώσεις που έχουν 6μηνη ισχύ και αποτελούν αυστηρή προϋπόθεση για να πάρει μέρος ένα παιδί. Έλα όμως που για να κλείσεις εγκαίρως ραντεβού σε ΙΚΑ και Νοσοκομείο θα πρέπει να έχεις κολλητό τον …Κασιδιάρη (φέτος μάλιστα οι προθεσμίες ήταν πολύ πιο στενές, αφού οι προκηρύξεις του Υπουργείου Παιδείας για τους αγώνες άργησαν πολύ), ενώ η επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό έχει γίνει πια δαπάνη πολυτελείας.
Για να δούμε λίγο την πρόταση για εθελοντικές ιατρικές υπηρεσίες σε σχολεία, που θα είναι και σίγουρο ότι εξετάζονται τα παιδιά, χωρίς να μπαίνει απλώς η υπογραφή…
Το διπλό κέρδος και η σημασία της ανόδου…
Ο πιο μικρός Γιώργος Μπινίσκος και οι πιο …ψημένοι Δημήτρης Αλεξανδρόπουλος, Σταύρος Ντονάς και Γιάννης Μακρής με τους προπονητές του Εθνικού, Σπύρο Τσίκινη και Γιάννη Αντωνόπουλο. Η άνοδος της ομάδας του Μελιγαλά στη Δ’ Εθνική αποτελεί ιστορική επιτυχία, αλλά το πλέον σημαντικό είναι ότι αυτή επετεύχθη σχεδόν κατά 80-90% χάρις στους ντόπιους παίκτες και ταυτόχρονα ανέδειξε τη νέα γενιά ποδοσφαιριστών που κατάφεραν να σταθούν σε κορυφαίο επίπεδο και εγγυώνται ευοίωνο το μέλλον του συλλόγου.
Ήδη πάντως οι …σειρήνες μεγάλων ομάδων έχουν ηχήσει για τους Ντονά και Αλεξανδρόπουλο και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα είναι του χρόνου στο Μελιγαλά…
Περαστικά στον Γαβρίλη…
Τα «γρήγορα περαστικά» του Ηρακλή Καλαμάτας, αλλά και τα δικά μας έχει ο Γαβρίλης Φυκούρας που υποβλήθηκε πρόσφατα σε αρθροσκόπηση στο γόνατο. Την επιτυχημένη επέμβαση έκανε στην Καλαμάτα, ο γνωστός χειρουργός-ορθοπεδικός Αθανάσιος Ζαραβέλας, αποκαθιστώντας το πρόβλημα στο μηνίσκο, αλλά και στο σύνδεσμο που προκλήθηκε κατά τον οδυνηρό τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος, με αντίπαλο την Κορώνη, μέσα από τον οποίο «σφραγίστηκε» ο υποβιβασμός της καλαματιανής ομάδας στη Β’ Τοπική.
Ο Γαρβρίλης θα ξεκινήσει σύντομα πρόγραμμα αποκατάστασης και θα είναι πανέτοιμος για την έναρξη της προετοιμασίας της επόμενης σεζόν.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΑΣ  γιά σήμερα :
13.- http://youtu.be/8XrkREyv8_8 , = Άννα Βίσση Συγχαρητήρια
14.- http://youtu.be/Xqje4b3ADMk , = Γιάννα Τερζή - Που και που./-
15.- http://youtu.be/QYyRMGs__s8  = Ουρανέ ..... Άντζελα Δημητρίου.-
16.- http://youtu.be/S3kt--UogeI , = Nikos Oikonomopoulos - Psakse me .-
17.- http://youtu.be/tp-OXnfaFGI , = ΣΤΕΛΙΟΣ Καζαντζίδης - Στο τραπέζι που τα πίνω
18.- http://youtu.be/l68YYI_r8dk , = ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ'ΠΕ ΔΕΝ Σ'ΑΓΑΠΩ - ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ
19.- http://youtu.be/vIi4A6WHlzs , = Σ.Γονίδης ~ Αν κάτι αξίζει .-
20.- http://youtu.be/56tZK6WVtEs , = Νίκος Μερτζάνος Στάσου Λίγο Στίχοι

*** *** ANΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 :
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/01-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιουνίου 2012 .-
~*** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/02-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/23-4-2012.html  , Στο ν αγιάζι του τριημέρου 2,3 και 4 Ιουνίου Σάββατο , Κυριακή και Δευτέρα 2012 .-
~ ** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html  , Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012 του Αγίου πνεύματος Ενημέρωση και αρθρογραφία .-
  ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html  , Άγιο Όρος - Αθωνική πολιτεία-Περιβόλι Παναγιάς Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/05-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/05062012.html  ,Διάλογοι εκλογικοί και ... 05/06/2012.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/6-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/06/07-2012.html  , Στο αγιάζι τηγς ενημέρωσης Πέμπτη 07 Ιουνίου 2012 .-
~*** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/08-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής νας ενημνέρωσης Παρασκευή 08 Ιουνίου 2012 . –
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/06/8-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα Παρακευή 8 Ιουνίου 2012.-
 ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/9-2012.html , Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο 9  Ιουνίου  2012  .-

ΜΟΥΣΙΚΗ  ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ γιά νέους και παιδιά :
.- http://youtu.be/WeMOP UX9T3Q  =Mosa asi voce me mata / nossa nossa asi voce me mata - M Teló    .

- http://youtu.be/eRG4yzcX19k , = Don Omar - Danza Kuduro ft. Lucenzo Official Video .-
.- http://youtu.be/5kuq42qcXUA , =  Ai Se Eu Te Pego (chipmunks chipettes) video .-
.- http://youtu.be/fTVZ41R9Pp8 ,  = Danza Kuduro.mp4  .-
.-  http://youtu.be/_8eKtmyuR6M , = Stan - Taksidepse Me (Official Video Clip 2011) HQ .-
.- http://youtu.be/kIkSyYr3Bqo , =  Eleni Foureira - Reggaeton | Official .-
.- http://youtu.be/kffacxfA7G4 , =  Justin Bieber - Baby ft. Ludacris .-
.- http://youtu.be/auliJwupthY , =  Κατερίνα Στικούδη-Σενάριο .-
.- http://youtu.be/FavC7SfzDeo , = Jennifer Lopez & Lil Wayne - I'm Into You (Official Music Video) . –
.- http://youtu.be/75ec83Qj2UE , = Shakira & Wyclef Jean - Hips Don't Lie [Official Music Video] w/ Lyrics,.
.- http://youtu.be/ae83isPdOrw , = Michel Telo - Ai Se Eu Te Pego (Nissan, Nissan) PARODIE ,

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ