Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης.
Τρίτη 10 Απριλίου 2018 .
 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
Μελιγαλάς – Ζαχάρω – Πύργος - Ιερά Μονή Κρεμαστής.
Μετά το προσκύνημά μας, θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας στην ορεινή Ηλεία. Στο πανέμορφο κεφαλοχώρι «ΛΑΛΑΣ» θα κάνουμε σύντομη στάση για καφέ. Στην συνέχεια, ακολουθώντας μια διαδρομή με πολύ πράσινο μέσα στο ΔΡΙΟΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΦΟΛΟΗΣ θα καταλήξουμε σε ταβέρνα που βρίσκεται μέσα στο δάσος και πλησίον ...του χωριού ΚΟΥΜΑΝΗ για να γευματίσουμε.
Αμέσως μετά και αφού περάσουμε από τα ορεινά χωριά ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ-ΣΙΜΟΠΟΥΛΟ και την πόλη της ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ θα καταλήξουμε στην παραλία της ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ για τον απογευματινό μας καφέ.
Επιστροφή από Πύργο-Ζαχάρω-Μελιγαλά.
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ:07:30 Π.Μ   ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:6932901925
6932211205                                      6973396877

~ 10 Απριλίου: Εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης
~ Τη μνήμη των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης τιμά σήμερα, 10 Απριλίου, η Εκκλησία μας.
*  Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη συγκαταλέγονται στη χορεία των Νεοφανών Αγίων και μάλιστα εκείνων που μαρτύρησαν σχεδόν αμέσως μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Σχετικά με τον βίο τους γνωρίζουμε λίγα πράγματα. Οι πρώτες πληροφορίες για την ύπαρξη των Αγίων ιστορούνται με θαυματουργικό και αποκαλυπτικό τρόπο από το έτος 1959 μ.Χ.
Από μία ανασκαφή που έγινε στη Θερμή της Λέσβου, ανακαλύφθηκε ο τάφος ενός αγνώστου προσώπου, που όπως αποκαλύφθηκε σε συνεχή οράματα, ανήκε στον Άγιο Ιερομάρτυρα Ραφαήλ, ο οποίος μαρτύρησε μαζί με τον Άγιο Οσιομάρτυρα Νικόλαο και την Αγία Ειρήνη. Ο τάφος και το λείψανο του Αγίου Νικολάου ανακαλύφθηκε στις 13 Ιουνίου 1960 μ.Χ.
Ο Άγιος Ραφαήλ καταγόταν από τους Μύλους της Ιθάκης και γεννήθηκε το έτος 1410 μ.Χ. Το κοσμικό του όνομα ήταν Γεώργιος Λάσκαρης ή Λασκαρίδης και ο πατέρας του ονομαζόταν Διονύσιος. Πριν γίνει κληρικός είχε σταδιοδρομήσει στο βυζαντινό στρατό και έφθασε μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Σε ηλικία τριάντα πέντε ετών γνώρισε ένα ασκητικό και σεβάσμιο γέροντα, τον Ιωάννη, ο οποίος τον προσείλκυσε στην εν Χριστώ ζωή.
Κάποια Χριστούγεννα ο γέροντας κατέβηκε από τον τόπο της ασκήσεώς του, για να εξομολογήσει και να κοινωνήσει τους στρατιώτες και κήρυξε τον λόγο του Θεού. Τότε ο αξιωματικός Γεώργιος, όταν ο γέροντας κατέβηκε πάλι τα Θεοφάνεια, αποχαιρέτισε τους στρατιώτες και τον ακολούθησε.
Μετά την κουρά του σε μοναχό, χειροτονήθηκε πρεσβύτερος, αλλά τιμήθηκε και με το οφίκιο του αρχιμανδρίτη και του πρωτοσύγκελου. Μαζί δε με τις άλλες αποκαλύψεις, ο Άγιος Ραφαήλ αποκάλυψε ότι απεστάλη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Εσπερία, στην πόλη της Γαλλίας που ονομάζεται Μορλαί, για να εκπληρώσει την εντολή που του ανατέθηκε. Το γεγονός αυτό έλαβε χώρα λίγο πριν από την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Ακόμη απεκάλυψε ότι κήρυξε τον λόγο του Ευαγγελίου στην Αθήνα, στο λόφο που είναι το μνημείο του Φιλοπάππου.
Λίγα χρόνια πριν από την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, περί το έτος 1450 μ.Χ., ο Άγιος βρέθηκε μετά από περιπλανήσεις στην περιοχή της Μακεδονίας και μόναζε εκεί.
Κοντά στον Άγιο Ραφαήλ βρισκόταν εκείνο το διάστημα ο Άγιος Νικόλαος ως υποτακτικός. Ο Νικόλαος εκάρη μοναχός και στη συνέχεια χειροτονήθηκε διάκονος. Θεωρείται Θεσσαλονικεύς στην καταγωγή, αν και αναφέρεται ότι γεννήθηκε στους Ράγους της Μηδίας της Μικράς Ασίας. Ωστόσο μεγάλωσε και ανδρώθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Μόλις έπεσε η Κωνσταντινούπολη στα χέρια των Τούρκων, οι οποίοι εισέβαλαν ορμητικά στη Θράκη και καταλύθηκε οριστικά η βυζαντινή αυτοκρατορία, ο φόβος για γενικούς διωγμούς κατά των Χριστιανών στάθηκε ως αφορμή να καταφύγει ο Άγιος Ραφαήλ με την συνοδεία του από το λιμάνι της Αλεξανδρουπόλεως, στη Μυτιλήνη. Εκεί εγκαταστάθηκε μαζί με άλλους μοναχούς στην παλαιά μονή του Γενεσίου της Θεοτόκου, η οποία στο παρελθόν ήταν γυναικεία και ήταν χτισμένη στο λόφο Καρυές, κοντά στο χωριό Θέρμη. Ηγούμενος της μονής εξελέγη στην συνέχεια ο Άγιος Ραφαήλ.
Έπειτα από μερικά χρόνια, το έτος 1463 μ.Χ., η Λέσβος έπεσε στα χέρια των Τούρκων, οι οποίοι σε μια επιδρομή τους στο μοναστήρι, συνέλαβαν τον Άγιο Ραφαήλ και τον Άγιο Νικόλαο, τη Μεγάλη Πέμπτη του ιδίου έτους. Ακολούθησαν σκληρά και ανηλεή βασανιστήρια και ο Άγιος Ραφαήλ μαρτύρησε διά σφαγής με πολύ σκληρό τρόπο. Τον έσυραν βιαίως τραβώντας τον από τα μαλλιά και την γενειάδα, τον κρέμασαν από ένα δένδρο, τον χτύπησαν βάναυσα, τον τρύπησαν με τα πολεμικά τους όργανα, αφού προηγουμένως τα πυράκτωσαν σε δυνατή φωτιά και τελικά τον έσφαξαν πριονίζοντάς τον από το στόμα.
Σε μερικές εμφανίσεις του ο Άγιος Ραφαήλ φαίνεται να συνοδεύεται από πολλούς, δορυφορούμενους τρόπον τινά, οι οποίοι διάνυσαν πριν από αυτόν τον ασκητικό βίο στη μονή των Καρυών, όπως είπε σε εκείνους που τα έβλεπαν αυτά. Αποκάλυψε επίσης, ότι η μονή αυτή, η οποία είναι γυναικεία, υπέστη επιδρομή από τους αιμοχαρείς πειρατές κατά το έτος 1235 μ.Χ. Κατά την επιδρομή εκείνη αγωνίσθηκε μαζί με τις άλλες μοναχές τον υπέρ του Χριστού καλό αγώνα η καταγόμενη από την Πελοπόννησο ηγουμένη Ολυμπία και η αδελφή της Ευφροσύνη. Η Ολυμπία τελειώθηκε αθλητικώς στις 11 Μαΐου του έτους 1235 μ.Χ., εμφανίσθηκε δε μαζί με τον μεγάλο και θαυματουργό Άγιο Ραφαήλ.
Ο Άγιος Νικόλαος πέθανε μετά από βασανισμούς, από ανακοπή καρδιάς, δεμένος σε ένα δένδρο.
Μαζί με τους Αγίους συνάθλησε και η μόλις δώδεκα χρονών νεάνιδα Ειρήνη, θυγατέρα του Βασιλείου, προεστού της Θέρμης, η οποία και εμφανίζεται μαζί τους. Αυτή μαρτύρησε ως εξής: Οι ασεβείς αλλόθρησκοι της απέκοψαν το ένα χέρι και ακολούθως την έβαλαν σε ένα πιθάρι και κατέκαυσαν την αγνή αυτή παρθένο, υπό τα βλέμματα των δύστυχων γονέων της, οι οποίοι και θρηνούσαν γοερά για τον φρικτό θάνατο του παιδιού τους.
Με τους Αγίους συνεμαρτύρησαν ο μνημονευθείς πατέρας της Αγίας Ειρήνης, Βασίλειος, η σύζυγός του Μαρία, το μόλις πέντε ετών παιδί τους Ραφαήλ, η ανεψιά τους Ελένη, ο δάσκαλος Θεόδωρος και ο ιατρός Αλέξανδρος, των οποίων τα οστά βρέθηκαν κοντά στους τάφους των Αγίων, μέσα σε ξεχωριστούς τάφους. Το μαρτύριό τους συνέβη την Τρίτη της Διακαινησίμου, στις 9 Απριλίου του έτους 1463 μ.Χ.
Έπειτα από θαυματουργικές υποδείξεις των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, έγινε γνωστή η ύπαρξη των λειψάνων τους και υποδείχθηκαν τα σημεία όπου βρίσκονταν οι τάφοι τους.
Απολυτίκιο:
Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.Εν Λέσβω, αθλήσαντες, υπέρ Χριστού του Θεού, αυτήν ηγιάσατε, τη των Λειψάνων υμών, ευρέσει μακάριοι. Όθεν υμάς τιμώμεν, Ραφαήλ θεοφόρε, άμα συν Νικολάω και παρθένω Ειρήνη, ως θείους ημών προστάτας και πρέσβεις προς Κύριον.
 ~*  Απολυτίκιο Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης : https://youtu.be/AhrZ8PaTzIw  .-
~
~** Άγιον Ορος: Η λιτάνευση της Εικόνας Αξιον Εστί στις Καρυές (ΦΩΤΟ)
 ~  Η περιφορά της θαυματουργής εικόνας του Άξιον Εστί σε όλα τα κελιά των Καρεών αποτελεί μια μεγάλη ευλογία τη δεύτερη μέρα του Πάσχα.
*  Σήμερα πολλοί πιστοί βρέθηκαν στην Αθωνική πρωτεύουσα και συμμετείχαν στην λιτανεία που διαρκεί 6 ώρες μέσα στην ολάνθιστη, ανοιξιάτικη φύση της Αθωνικής Πολιτείας!
«Ένα από τα ωραιότερα έθιμα του θρησκευτικού βίου του Αγίου Όρους είναι οι Πασχαλινές λιτανείες. Όλα τα Μοναστήρια τελούν τη λιτανεία τους, άλλα τη Δεύτερη και άλλα την Τρίτη ημέρα του Πάσχα. Γραφικότερη θρησκευτική τελετή δεν έχω δει. Θα μπορούσε να την ονομάσει κανείς καλογερικά Ανθεστήρια» γράφει στα 1926 Ο Γ. Αθάνας, στην εφημερίδα «Πολιτεία».
Η λαμπρή αυτή λιτανεία δεν έχει κάτι κοσμικό, έχει όμως μεγαλοπρέπεια, γραφικότητα και την ευλογία της Παναγίας, της μητέρας όλων των μοναχών του Αγίου Όρους που την τιμούν ιδιαίτερα!
Προπορεύεται ο μοναχός με το χειροτάλαντο κι ακολουθούν οι ψαλτάδες, οι ιερομόναχοι και οι ιεροδιάκονοι ντυμένοι, με τα θυμιατά οι τελευταίοι, ο επίσκοπος που προεξάρχει, ο Πρωτεπιστάτης με τους άλλους Επιστάτες, η Παναγία, μοναχοί και λαϊκοί που σπεύδουν στη λιτανεία.
~  Η λιτανεία περνάει από τα κονάκια και τα κελλιά των μοναχών οι οποίοι υποδέχονται την εικόνα με τιμές και παράλληλα προσφέρουν εδέσματα, τυρί και κρασί για να κεραστούν οι επισκέπτες του Αγίου Όρους. Οι Κελλιώτες έχουν τον πρώτο λόγο. Θεωρούν τη Θαυματουργή Εικόνα του Αξιον Εστί ολότελα δική τους!
«Φανοί, εισοδικά, θυμιατά, λάβαρα, σημαίες, είναι ήδη στο δρόμο και θα συνοδεύουν την εικόνα σε όλη την διαδρομή. Εκτός δε απ’ τις γαλανόλευκες σημαίες, του φρονήματος των μοναχών και της αγάπης των προς την πατρίδα εκδηλωτικές, δεν θα λείψουν και οι κιτρινόμαυρες βυζαντινές με τον σταυροστεφανωμένο δικέφαλο αετό, ως ιστορική ενατένισις και ευλαβής αναφορά στη δόξα της βασιλεύουσας Πόλης και στη συγγένεια του Όρους μ’ αυτήν» αναφέρει το Τυπικό του 1508.

*** Πάσχα στο Άγιο Όρος: Εικόνες που συγκλονίζουν την Ορθοδοξία
 ~  ΠΑΣΧΑ-Η λιτανεία στο Άγιο Όρος διαρκεί για έξι ολόκληρες ώρες και δεν έχει κάτι το κοσμικό. Δε συμμετέχουν ούτε μπάντες, ούτε βαθμοφόρους με άστρα και γαλόνια, ούτε γραβατομένους επισήμους να σκορπούν χαμόγελα στην κεφαλή.
*  Μπροστά προχωρά ένας μοναχός χτυπώντας το ξύλινο χειροτάλαντο (κάτι σα σήμαντρο). Ακολουθούν οι ψαλτάδες, οι ιερομόναχοι και οι ιεροδιάκονοι με τα θυμιατά, ο επίσκοπος που προεξάρχει της τελετής, ο Πρωτεπιστάτης με τα άλλα μέλη της Ιεράς Επιστασίας, πιστοί μεταφέρουν με ευλάβεια την εικόνα της Παναγίας του Άξιον Εστί, προστάτιδας της μοναστικής πολιτείας. Πίσω της στοιχίζονται πατέρες και εκατοντάδες λαϊκοί που συρρέουν τέτοιες μέρες στο Άγιον Όρος για να συμμετάσχουν, πολλοί εξ αυτών, στην κορυφαία, τελετουργία, αυτή της λιτάνευσης της Παναγίας του Άξιον Εστί, στις Καρυές, τη Δευτέρα του Πάσχα.
Λιτάνευση εικόνων γίνεται σε όλα τα μοναστήρια του Άθω μετά την Ανάσταση, αλλά ετούτη στις Καρυές είναι η κορυφαία, η πλέον εντυπωσιακή.
~ ** ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ : https://youtu.be/GXtqYDyAlC0 .-
~** ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 2015 - ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ : https://youtu.be/HLO-wLjAk60  .-{13 Απριλίου 2015. Η λειτανία, στις Καρυές του Αγίου Όρους, της εικόνας της Παναγίας μπροστά στην οποία ο αρχάγγελος Γαβριήλ έψαλε για πρώτη φορά το «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ».}.-
~* Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ¨ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ¨ από το alexandriamou.gr : https://youtu.be/c__7ZgMrb6Y .- {Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ¨ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ¨ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΜΟΝΑΧΟ ΤΑΡΑΣΙΟ στην Έφη Καραγιάννη και στο www.alexandriamou.gr  }.-
~ *  Παναγούδα - Κελί Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου. :  https://youtu.be/HdyY_-2w89A .- {Παναγούδα - Κελί Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.  Βρίσκεται κοντά στη Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους.  Είχαμε την ευκαιρία να το επισκεφτούμε τον Απρίλιο του 2015.
Να έχουμε την ευχή του!  Ευχαριστούμε τον π.Αρσένιο για την φιλοξενία.}.-

*** Τα σαράντα τρία έχουν φτάσει τα κρούσματα ιλαράς στη Μεσσηνία 
Στα σαράντα τρία  έχουν φτάσει πλέον τα κρούσματα ιλαράς στη Μεσσηνία και επικεντρώνονται κυρίως σε Ρομά και μάλιστα μωρά και παιδιά.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν δηλωθεί άλλα οκτώ  κρούσματα, εκ των οποίων μόνο ένα δεν αφορά παιδί.
Πανελλαδικά τα κρούσματα έως τις 5/4/2018 είχαν φτάσει τα 2.431, με τη μεγαλύτερη συχνότητα να εξακολουθεί να καταγράφεται στη Ν.Ελλάδα. Και από τα πανελλαδικά στοιχεία, προκύπτει ότι πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.
  Στη Μεσσηνία
Τα νέα περιστατικά που έχουν καταγραφεί στη Μεσσηνία είναι:
~Ένα αγοράκι Ρομά 2,5 χρονών από τη Μικρομάνη, το οποίο νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο.
  • Ένα κοριτσάκι Ρομά 5 μηνών από τη Μεσσήνη, το οποίο νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο.
  • Ένα κοριτσάκι Ρομά 6,5 μηνών από το Ασπρόχωμα, το οποίο νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο.
  • Ένα κοριτσάκι 2 χρονών από τη Μολδαβία με κατοικία στην Καλαμάτα, το οποίο νοσηλεύτηκε σε Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας.
  • Ένα κοριτσάκι Ρομά 7 μηνών από την Σπερχογεία, το οποίο νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο.
  • Ένα αγοράκι Ρομά 8 ετών από τη Σπερχογεία, αδέλφια με το προηγούμενο κοριτσάκι, το οποίο δεν χρειάσθηκε να νοσηλευτεί.
  • Επίσης και το τρίτο αδελφάκι, ένα αγοράκι 3 ετών από τη Σπερχογεία, το οποίο δεν χρειάσθηκε να νοσηλευτεί.
  • Και μια 21χρονη Ρομά από το Ασπρόχωμα, που νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Έρχονταν στην Καλαμάτα, «χτύπαγαν» με μεθοδικότητα και έφευγαν έξι Γεωργιανοί 
Διαρρήξεις και στην Καλαμάτα είχαν κάνει οι έξι Γεωργιανοί
 Διαρρήξεις και στην Καλαμάτα, είχαν κάνει οι έξι Γεωργιανοί που συνελήφθησαν από το τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου, ανάμεσα στις δεκάδες που αποκαλύφθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Μάλιστα, χθες, δόθηκαν από την Αστυνομία στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία τους και οι φωτογραφίες τους.
Οι δράστες είχαν συγκεκριμένη δομή, οργάνωση και κινήσεις ώστε να μη συγκεντρώνουν υποψίες. Στην κατοχή τους βρέθηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, χρυσές λίρες, πλήθος κοσμημάτων και άλλων αντικειμένων μεγάλης αξίας, αλλά και πολλά όπλα. Επίσης βρέθηκαν και τέσσερα  Ι.Χ τα οποία η σπείρα χρησιμοποιούσε για τις διαρρήξεις αλλά και την αποθήκευση των κλοπιμαίων.
  Αυθημερόν
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 26 περιπτώσεις κλοπών  οικιών  σε Μαρούσι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Ηλιούπολη, Χαϊδάρι, Φιλαδέλφεια, Περιστέρι, Αιγάλεω, Νίκαια, Αργυρούπολη, Άγιο Δημήτριο, Άλιμο, Πάτρα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Αίγιο, Διακοφτό, Λουτράκι, Λειβαδιά, Ιτέα και Θήβα, ενώ διερευνάται η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
Μετά από αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, με τη συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής οι 6 Γεωργιανοί, ηλικίας από 34 μέχρι 53 ετών. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και μια 57χρονη για συνέργεια σε διακεκριμένες κλοπές.
Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης ξεκινούσαν κάθε μέρα νωρίς το πρωί, διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα προκειμένου να μετακινηθούν σε πόλεις της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, επιλέγοντας έως και δύο πόλεις ανά ημέρα, όπου διέπρατταν τις κλοπές.
  Με διακριτούς ρόλους
Με την άφιξή τους στις πόλεις-προορισμούς, προσέγγιζαν σπίτια και διαμερίσματα με βάση και την εξωτερική όψη του οικήματος, το οποίο είχε επιλεγεί είτε ύστερα από επιτήρηση τη συγκεκριμένη στιγμή, είτε είχε εντοπιστεί μετά από προηγούμενη ενέργεια στην εκάστοτε περιοχή.
Επιπλέον και με σκοπό να «επιχειρήσουν» με ασφάλεια, κάθε μέλος της οργάνωσης είχε ξεχωριστό ρόλο. Το συντονισμό των ενεργειών είχε ο 53χρονος αρχηγός της οργάνωσης, ενώ τα λοιπά μέλη είχαν αναλάβει την αυτοψία του χώρου, την επιτήρηση του σημείου («τσιλιαδόροι»), την απασφάλιση ή θραύση της κλειδαριάς με αυτοσχέδια διαρρηκτικά εργαλεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της μακρόχρονης ενασχόλησής τους με τη συγκεκριμένη εγκληματική δραστηριότητα, τα μέλη της οργάνωσης είχαν τη δυνατότητα, με τη χρήση ειδικών διαρρηκτικών εργαλείων, να παραβιάζουν ακόμα και τις πιο τεχνολογικά εξελιγμένες κλειδαριές ασφαλείας, που χαρακτηρίζονται ως απαραβίαστες. Παράλληλα, λόγω της εμπειρίας και ομοιογένειας που είχαν αποκτήσει ως ομάδα, γνώριζαν άψογα τους ρόλους τους χωρίς να υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω επικοινωνία κατά τη διάρκεια των κλοπών.
Σε όλες τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν τρία συγκεκριμένα οχήματα, ένα εκ των οποίων λειτουργούσε ως προπομπός και ενημέρωνε τον 53χρονο αρχηγό της οργάνωσης, ο οποίος μετέφερε τα κλοπιμαία, για τυχόν ύπαρξη αστυνομικών στο οδικό δίκτυο που χρησιμοποιούσαν. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της οργάνωσης, ότι ενώ χρησιμοποιούσαν δύο οχήματα κατά τις μετακινήσεις τους, όταν ξανά επισκέπτονταν την ίδια πόλη ο αρχηγός , άλλαζε όχημα και χρησιμοποιούσε το τρίτο, ώστε να εξασφαλίσει το ενδεχόμενο να έχει εντοπιστεί κάποιο όχημα.
Μετά την επιστροφή τους, οι δράστες είτε αποθήκευαν τα κλοπιμαία στους χώρους απόκρυψης, είτε τα μετέφεραν σε ενεχυροδανειστήριο που διαχειρίζονταν δύο από τους συλληφθέντες, ηλικίας 34 και 44 ετών, όπου γινόταν η άμεση εκποίησή τους.  Β.Β.

*** Προφυλακίσθηκαν ο 40χρονος και ο 50χρονος για τη χασισοφυτεία στον Ταΰγετο 
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, ο 40χρονος και ο 50χρονος που συνελήφθησαν τη Μεγάλη Τρίτη για την καλλιέργεια 355 δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης στον Ταΰγετο.
Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εκρίζωσαν συνολικά 355 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, ύψους από 5 έως 90 εκατοστά.
Τα μικρότερα ήταν φυτεμένα σε πλαστικές γλάστρες και τελάρα, ενώ τα μεγαλύτερα είχαν ήδη μεταφυτευθεί στο έδαφος. Φώτο αρχείου

***  Σοβαρό επεισόδιο στη Ρω με χαμηλή πτήση τουρκικού ελικοπτέρου 
Σύμφωνα με πληροφορίες παρά τις προειδοποιήσεις το ελικόπτερο συνέχισε να πετά πάνω από το νησί, και η ισχυρή ελληνική δύναμη που το επιτηρούσε από το έδαφος, άνοιξε πυρ εναντίον του.
Σοβαρό επεισόδιο -στα όρια του θερμού επεισοδίου- σημειώθηκε στη Ρω, λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, όταν τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποίησε χαμηλή πτήση πάνω από το νησί.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε ο Βασίλης Σκουρής μέσα από το Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 παρά τις προειδοποιήσεις το ελικόπτερο συνέχισε ακάθεκτο την πτήση του, με την ισχυρή ελληνική φρουρά που το επιτηρούσε από το έδαφος να ανοίγει πυρ εναντίον, προκειμένου να απομακρυνθεί. Προς το παρών, επισήμως το ΓΕΕΘΑ δεν επιβεβαιώνει το περιστατικό , λέγοντας πως βρίσκεται υπό διερεύνηση. news247.gr

*** Ο καιρός σήμερα Τρίτη στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα Τρίτη 10/4/2018 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.
Από τις πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Τα έργα στην Αύρας 
Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης στην οδό Αύρας, από τη συμβολή της με την οδό Κρήτης. Ήδη η περιοχή έχει αρχίσει να αποκτά σημαντική κίνηση επισκεπτών, καθώς ανοίγουν σιγά σιγά και τα παραλιακά καταστήματα.
Θα επαναλάβουμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή με τη στάθμευση των οχημάτων. Πρέπει να υπάρξει μια μέριμνα, διότι το καλοκαίρι, η περιοχή θα είναι αδιάβατη.  Β.Β. 

*** Ανάγκη για «κούρεμα» στο 13ο Νηπιαγωγείο 
Τα χόρτα έχουν φουντώσει στο χώρο που υπάρχει δίπλα στο κυρίως προαύλιο του 13ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας.
Κι επειδή είναι και η εποχή που βγαίνουν τα φίδια θα πρέπει οι αρμόδιοι να φροντίσουν άμεσα για ένα καλό καθάρισμα.
Οι διακοπές του Πάσχα είναι άλλωστε μια ιδανική ευκαιρία πριν επιστρέψουν τα παιδιά και οι δασκάλες τους.

*** Φιλοξενία της αθηναϊκής ομάδας «Φύση και Περιπέτεια» στο Καλντερίμι Μπίλιοβο 
Την περασμένη Κυριακή ο Σύλλογος Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας «Ευκλής» εξόρμησε από κοινού με την ομάδα «Φύση και Περιπέτεια».
Η α΄ αντιπρόεδρος του «Ευκλή», Ελένη Οικονομοπούλου, προσκάλεσε την αθηναϊκή ομάδα, δεδομένου ότι οι αρχηγοί της, Νίκος Βάρδας και Κατερίνα Καππάτου, είναι φίλοι των Καλαματιανών πεζοπόρων και είναι η τέταρτη φορά που εξορμούν μαζί.
Εκατόν τριάντα και πλέον λάτρεις της φύσης γνώρισαν το περίφημο Μπίλιοβο, το λιθόστρωτο καλντερίμι που συνδέει τα χωριά Σωτηριάνικα (300 μ. ύψος) και Αλτομιρά (800 μ.) στη Μεσσηνιακή Μάνη, το οποίο χαρακτηρίστηκε πρόσφατα ως μνημείο στο χώρο των Βαλκανίων.
Η επιστροφή των πεζοπόρων έγινε από το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου με κυκλική διαδρομή.
Στα Σωτηριάνικα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού είχε ετοιμάσει παραδοσιακά εδέσματα συνοδευόμενα από ντόπιο κρασί, ο χορός και το κέφι δεν άργησαν να έρθουν και η έντονη πεζοπορική ημέρα έκλεισε αργά το απόγευμα.
Οι υπεύθυνοι των ομάδων, με δήλωσή τους, ευχαριστούν θερμά τους Καλαματιανούς οδηγούς - συντονιστές του «Ευκλή»: Κωνσταντίνο Κορομηλά, Άντζελα Τοτάκη και Διονύσιο Καλογερόπουλο.
  ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ
Στο μεταξύ, το πεζοπορικό και το ορειβατικό τμήμα του «Ευκλή» έχει έντονη δράση τον Απρίλιο, καθώς έχουν προγραμματιστεί:
-15 Απριλίου, εξόρμηση στον Βουραϊκό, πεζοπορία πάνω στις ράγες του Οδοντωτού και επίσκεψη στο Μέγα Σπήλαιο
-29 Απριλίου, εξόρμηση στην Πολιανή, πεζοπορία έως τον Άγιο Νικήτα και ανάβαση στο βουνό των Αϊ - Λιάδων, στα 1.362 μέτρα ύψος.

*** Νομοθετικό «stop» στην τρομοκρατία των εισπρακτικών 
Εφιάλτης έχουν γίνει οι εισπρακτικές εταιρείες σε χιλιάδες οφειλέτες, που δέχονται αλλεπάλληλες τηλεφωνικές ειδοποιήσεις ότι καθυστέρησαν τη δόση του δανείου τους. Το φαινόμενo έχει πλέον βγει από το πλαίσιο της ενημέρωσης, όπως το ορίζει ο νόμος, και ήδη βρίσκεται υπό κατάρτιση νομοσχέδιο που θα βάζει φρένο σε τέτοιες πρακτικές.
Η μια μετά την άλλη ξεφυτρώνουν δικηγορικές εταιρείες που λειτουργούν ως τηλεφωνικοί «εκβιαστές» των δανειοληπτών, χωρίς κανέναν δισταγμό.
Παραβιάζοντας τον Κώδικα Δεοντολογίας του Δικηγορικού Συλλόγου, φθάνουν στο σημείο να εκβιάζουν τους οφειλέτες χρησιμοποιώντας ακόμη και ονόματα γνωστών δικηγόρων.
Ο νέος νόμος έρχεται να βάλει κανόνες. Μπαίνει όμως φραγμός και στα δικηγορικά γραφεία που λειτουργούν ως εισπρακτικές. Αφού, παρά το γεγονός ότι το 2012 τροποποιήθηκε ο νόμος για τις εισπρακτικές, παραμένει θόλο το πλαίσιο λειτουργίας τους. Ενδεικτικό είναι ότι τον Απρίλιο του 2017 ο φάκελος για τις εισπρακτικές μετά από πολυετή εισαγγελική έρευνα πήρε το δρόμο για το Εφετείο, με την ένδειξη ΑΡΧΕΙΟ.

*** Μείωση υποψήφιων δημάρχων με την «καθαρή» απλή αναλογική που σκέφτεται η Κυβέρνηση 
Κομματική πειθαρχία και στις αυτοδιοικητικές εκλογές επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση με διάταξη που περιέχεται στον νέο «Καλλικράτη» και αφορά τις συγκεκριμένες εκλογές, οι οποίες σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν με απλή ανόθευτη αναλογική.
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά τις αλλαγές στον «Καλλικράτη» και στον εκλογικό νόμο για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές είναι έτοιμο. Ωστόσο, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μετά το Πάσχα, ενώ ακόμα η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και τα κόμματα δεν έχουν ενημερωθεί για το τι ακριβώς θα περιέχει.
Η καθυστέρηση (σ.σ. ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης είχε δηλώσει ότι θα κατατεθεί στη Βουλή πριν από το Πάσχα), εκτός των άλλων οφείλεται και σε εσωκομματικές διαφωνίες όσον αφορά τις ρυθμίσεις που αφορούν τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της "Καθημερινής", ο υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, σήμερα.
Η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει τις διαρροές, από αντάρτες και υποψηφίους της ΛΑΕ, με διάταξη που περιέχεται στο νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», καθορίζει ότι σε όλα τα ψηφοδέλτια υποψηφίων για τη δημαρχία πρέπει να συμμετέχει τουλάχιστον αριθμός υποψήφιων δημοτικών συμβούλων ίσος με τον αριθμό των εκλεγομένων ανά δήμο.
Κατά ανώτατο όριο ο αριθμός των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων ανά παράταξη δεν μπορεί να υπερβαίνει το +10% του αριθμού των εκλεγομένων ανά δήμο. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων που εκλέγεται εξαρτάται από το μέγεθος του δήμου. Για παράδειγμα, στον Δήμο Αθηναίων εκλέγονται συνολικά 49 δημοτικοί σύμβουλοι, οπότε με βάση τη νέα νομοθεσία, εφόσον ισχύσει, σε κάθε ψηφοδέλτιο πρέπει να συμπεριλαμβάνονται από 49-54 υποψήφιοι.
Ωστόσο, είναι πολύ συχνό το φαινόμενο ειδικά στους μεγάλους δήμους να υπάρχουν ψηφοδέλτια με μικρό αριθμό υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, με αποτέλεσμα βέβαια να αποδυναμώνονται υποψηφιότητες υποστηριζόμενες από κόμματα ή κομματικούς μηχανισμούς.
Παράλληλα, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να θεσμοθετήσει την απλή και «ανόθευτη» αναλογική ως το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις.
Πριν από μερικούς μήνες, ο υπουργός Εσωτερικών σε συνάντησή του με την ΚΕΔΕ είχε καθησυχάσει τους δημάρχους ότι θα θεσμοθετηθούν δικλίδες που θα εξασφαλίζουν κυβερνησιμότητα σε δήμους στους οποίους ο δήμαρχος δεν θα έχει την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων. Φαίνεται, όμως, πως επικράτησε η άποψη της εφαρμογής της απλής αναλογικής. Όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, «σήμερα σε 90 δήμους σε σύνολο 325, οι αποφάσεις λαμβάνονται στο δημοτικό συμβούλιο συναινετικά. Αυτό θα μπορούσε εύκολα να επεκταθεί».
  Κοινό συνέδριο
 Πάντως, η ΚΕΔΕ και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) αποφάσισαν την πραγματοποίηση κοινού συνεδρίου στις 18 και 19 Απριλίου στην Αθήνα, με κεντρικό θέμα τη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση.

*** «Φόλιασαν» λυκόσκυλο σε ιδιωτικό χώρο 
Ούτε τις Άγιες μέρες του Πάσχα δεν σεβάστηκε κάποιος γνωστός-άγνωστος, ο οποίος αποφάσισε να «φολιάσει» ένα πανέμορφο λυκόσκυλο, μέσα σε ιδιωτικό χώρο, σε περιοχή της Πυλίας. Μια οικογένεια με μικρό παιδί ζει αναίτια τον δικό της ψυχολογικό Γολγοθά από τον άδικο και βάρβαρο χαμό του αγαπημένου ζώου. Γιατί; Και πόσο ήσυχα κοιμούνται τα βράδια οι δράστες τέτοιων περιστατικών;  Χ.Ε. 

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Παρατηρητής του ΟΗΕ πάει στη Συρία! Ξεκινάει διεθνής έρευνα για τα ΧΗΜΙΚΑ μετά από αίτημα της Μόσχας και της Δαμασκού   ...


will deploy the Fact-Finding Mission (FFM) to , . Learn more: http://ow.ly/2lgR30jpOBG 
Ένας παρατηρητής του ΟΗΕ θα σταλεί για αποστολή έρευνας στη Συριακή Douma ώστε να διερευνήσει το πρόσφατο υποτιθέμενο χημικό περιστατικό εκεί. Η κίνηση αυτή έγινε μετά από πρόταση της Μόσχας και της Δαμασκού για την έναρξη διεθνούς έρευνας.
«Σήμερα, η Τεχνική Γραμματεία του OPCW ζήτησε από την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις για την εν λόγω έρευνα. Αυτό συνέπεσε με αίτημα της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας να διερευνήσουμε τους ισχυρισμούς περί χρήσης χημικών όπλων στη Douma. Η ομάδα προετοιμάζεται να εγκατασταθεί σύντομα στη Συρία «, δήλωσε ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW).

***Απίστευτη «ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ» Ερντογάν! Έκανε ΕΠΙΘΕΣΗ στο Ρωσικό Υπ. Εξωτερικών για το Αφρίν – Αυτή η «συμμαχία» δεν έχει μέλλον…
~ Επίθεση στη Ρωσία έκανε σήμερα ο Ρ. Τ. Ερντογάν στον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ λόγω χθεσινών του δηλώσεων για το Αφρίν.
Ο Ρώσος Υπ.Εξ. δήλωσε χθες πως η Τουρκία θα πρέπει να μεταβιβάσει την περιοχή του Αφρίν και να την παραδώσει στη νόμιμη Συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ.
* Ο Τούρκος πρόεδρος σήμερα επιτιθέμενος στον Λαβρόφ δήλωσε ότι αυτός θα ορίσει πότε θα παραδοθεί το Αφρίν στη Συρία, κι όχι το Ρωσικό Υπ.Εξ. Συγκεκριμένα είπε: «Εμείς όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, θα παραδώσουμε οι ίδιοι το Αφρίν στους κατοίκους του. Αλλά ο χρόνος είναι δικό μας θέμα, εμείς θα καθορίσουμε το πότε, όχι ο κύριος Λαβρόφ».
Ο Ερντογάν είναι πολύ ασταθής. Η Τουρκο-Ρωσική «συμμαχία» έχει ημερομηνία λήξης, κι αυτό φαίνεται καθημερινά. Ο Πούτιν δεν τον εμπιστεύεται και ο ψευτο-σουλτάνος φροντίζει συνέχει να τον επιβεβαιώνει. Με πληροφορίες από TRT

***  OXETOΣ κι ΑΠΕΙΛΕΣ των ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ!Οι ΤΟΥΡΚΟΙ “ξέρουν να σπάνε και να ξεριζώνουν δόντια”…
-Ξεπέρασε κάθε όριο ο ηγέτης των “γκρίζων λύκων” της Τουρκίας Ντεβλέτ Μπαχτσελί – “Αν ο Καμμένος έχει κρίση υστερίας να μπει σε κλινική” είπε για τον υπουργό Άμυνας – Απείλησε ξανά με πόλεμο την Ελλάδα προειδοποιώντας ότι οι Τούρκοι “ξέρουν να σπάνε και να ξεριζώνουν δόντια”
Ξεπέρασε για ακόμη μι9α φορά κάθε όριο ο ηγέτης των “γκρίζων λύκων” της Τουρκίας, των εθνικιστών με τους οποίους συμπορεύεται ο Ερντογάν. Ο Ντεβλέτ Μαχτσελί έβαλε στο στόχαστρο τον Έλληνα υπουργό Άμυνας αναφέροντας “αν κοιμάται, ας ξυπνήσει, αν έχει κρίση υστερίας, ας μπει σε κλινική”.
* Ο συνεργάτης του Ερντογάν δεν έμεινε όμως εκεί. Σε ένα κρεσέντο εθνικισμού αναφερόμενος στους Έλληνες είπε πως “ξέχασαν τις ημέρες που τους καταδιώκαμε και τους ρίχναμε στη θάλασσα. Αυτή τη φορά δεν θα γλιτώσουν με το να φύγουν στην Αθήνα” είπε με επιθετικό ύφος και συμπλήρωσε πως “οι πρόγονοί τους πλήρωσαν την εχθρότητα που είχαν εναντίον των Τούρκων, πλήρωσαν το τίμημα στο πεδίο των μαχών”.
Οι απειλές δεν σταμάτησαν εκεί. “Εμείς όταν χρειαστεί ξέρουμε πως να σπάσουμε και να ξεριζώσουμε τα δόντια” είπε χαρακτηριστικά.
Ο ηγέτης των γκρίζων λύκων αποτελεί βασικό σύμμαχο του Ερντογάν και ο “σουλτάνος” πολλές φορές επιλέγει ακραία ρητορική για να προσεταιριστεί το ακροδεξιό κοινό στην Τουρκία. newsit

*** Έλληνας καθηγητής για τα ΧΗΜΙΚΑ στη Συρία: «Πολλά τα ΨΕΜΑΤΑ, ο Άσαντ δεν θα είχε λόγο να το πράξει»…
Τα όρια αλήθειας και ψεύδους, γύρω από την χρήση χημικών στη Ντούμα, είναι δυσδιάκριτα και μάλιστα σε μια περίοδο που οι δυνάμεις του Άσαντ δεν έχουν κανένα όφελος από μια τέτοια επίθεση, υποστήριξε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο, Άγγελος Συρίγος , μιλώντας στον Radio 98.4.
Η εμπλοκή των μεγάλων δυνάμεων στη Συρία, κάνει την κατάσταση περίπλοκη, αλλά ο ίδιος εκτιμά ότι ΗΠΑ και Ρωσία δύσκολα θα βρεθούν σε ευθεία αντιπαράθεση μεταξύ τους, ακόμη και μια γενικότερη ανάφλεξη στη περιοχή θα γίνει δια «αντιπροσώπων».
* Ακούστε τα όσα είπε στο παρακάτω ηχητικό:
Αγγ. Συρίγος : Ζούμε στα όρια της Ειρήνης, δίπλα σε εμπόλεμη ζώνη  : https://youtu.be/ujRRUg-B80I  .- {Ελεγχόμενο το επεισόδιο στη Ρω, αναμενόμενη κλιμάκωση στη Κύπρο
Τα όρια αλήθειας και ψεύδους, γύρω από την χρήση χημικών στη Ντούμα, είναι δυσδιάκριτα και μάλιστα σε μια περίοδο που οι δυνάμεις του Άσαντ δεν έχουν κανένα όφελος από μια τέτοια επίθεση, λέει ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο, Άγγελος Συρίγος , μιλώντας στον 98.4. Η εμπλοκή των μεγάλων δυνάμεων στη Συρία, κάνει την κατάσταση περίπλοκη, αλλά ο ίδιος εκτιμά ότι ΗΠΑ και Ρωσία δύσκολα θα βρεθούν σε ευθεία αντιπαράθεση μεταξύ τους, ακόμη και μια γενικότερη ανάφλεξη στη περιοχή θα γίνει δια «αντιπροσώπων».
Το επεισόδιο στη Ρω, είναι σαφώς το πιο σοβαρό και αναβαθμισμένο σε επίπεδο προκλήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο, σαφώς όμως ελεγχόμενο και μάλιστα με άμεση απάντηση από την Ελλάδα , που έστειλε το μήνυμα ότι υπάρχουν και όρια μη υπερβάσιμα, λέει ο πανεπιστημιακός `και αναλυτής Άγγελος Συρίγος. Με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, λογικά ούτε η Τουρκία για λόγους οικονομίας, θα ήθελε υπέρβαση των ορίων από τη στιγμή που συναντά πλέον ετοιμότητα από την Ελλάδα, αλλά στη Κυπριακή ΑΟΖ από το τέλος του καλοκαιριού και μετά θα επιχειρήσει τετελεσμένα σε οικόπεδο που για την ώρα πολυεθνικοί κολοσσοί δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Η κινητικότητα αυτή την βδομάδα στο θέμα της ΠΓΔΜ , θα οδηγήσει ενδεχομένως σε ένα προσχέδιο συμφωνίας, που όμως δεν δείχνει να ισχύει για την ώρα το erga omnes . Ο κ. Συρίγος εκτιμά ότι τα όρια αλήθειας και ψεύδους, γύρω από την χρήση χημικών στη Ντούμα, είναι δυσδιάκριτα και μάλιστα σε μια περίοδο που οι δυνάμεις του Άσαντ δεν έχουν κανένα όφελος από μια τέτοια επίθεση.
Το πρωί ενημέρωση, ψυχαγωγία όλη μέρα...
Ακούστε μας ζωντανά εδώ: www.radio984.gr
Βρείτε μας στο Facebook εδώ: www.facebook.com/radio984her} .-

***


*** Αθλητική  ενημέρωση :

***  Βόλτα στην Καλαμάτα για τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γιαννακόπουλο (βίντεο) 
Επίσκεψη στην Καλαμάτα πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Προερχόμενος από την «Costa Navarino» όπου πέρασε τις ημέρες του Πάσχα μαζί με την οικογένεια του, απόλαυσε τις ομορφιές της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ενώ γευμάτισε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κεντρικό παραλιακό ξενοδοχείο. Άλλωστε, η Καλαμάτα είναι μια πόλη με «έντονο» το Παναθηναϊκό στοιχείο και ο Πρόεδρους του Παναθηναϊκού έχει ουκ ολίγους φίλους στην περιοχή.  Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα αναχώρησε με ελικόπτερο από την Καλαμάτα, το οποίο απογειώθηκε από την πίστα «St. Nicolaς» Καρτ, στη Δυτική Παραλία. Λίγο αργότερα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος «μοιράστηκε» με τους χιλιάδες «followers» του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο ιντερνετ μια φωτογραφία με την Καλαμάτα από ψηλά.
Video: Γιαννακόπουλος Καλαμάτα , https://youtu.be/bhZdKDmqaVs .-
Βίντεο 2 : γιαννακοπουλος Καλαμάτα , https://youtu.be/F4A85JJcOWY .-

***

  ~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2018 :
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης
Πέμπτη 01 Μαρτίου 2018 . ~ ΚΑΛΟ  ΜΗΝΑ  για όλους μας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/03/news-01-2018.html .-  
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  25 Μαρτίου  2018
  :  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και Εορτασμός επανάστασης κατά Τούρκων  του 1821 ..!  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/news_25.html .-  
 ~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζει της ενημέρωσης .
Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018
  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_26.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 27  Μαρτίου 2018
   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_27.html .-   ~

** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 28  Μαρτίου  2018
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/03/arfara-news_28.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 29  Μαρτίου  2017
  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/03/news.html .- 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 30  Μαρτίου  2018
   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/03/news_30.html .- 

~ **
 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2018 : 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  01  Απριλίου  2018 : ~ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε  ΟΛΟΥΣ μας  !  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-
 ~**  ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
~ Δευτέρα 26-02-2018 
με  23  Ιατρικά θέματα ,
 ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Τρίτη 06 Μαρτίου 2018
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_6.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ . Δευτέρα  02 Απριλίου 2018
  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Τρίτη  03  Απριλίου 2018
: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Τετάρτη 04 Απριλίου 2018
: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/04/news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. ΠΕΜΠΤΗ  05 Απριλίου 2018
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .- 
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Παρασκευή 06 Απριλίου 2018
:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/04/news.html .- 

~ ** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Σάββατο  07  Απριλίου 2018
:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html  .- 
~*Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή 08 Απριλίου 2018 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-  Κυριακή ΠΑΣΧΑ -Αγίας Ανάστασης του Κυρίου μας !  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ  ! ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ  ! 
 ~**STAMOS-DYNAMI , http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/.../6-2018.html = ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ περιοχής Αρφαρών - Μεσσηνίας και Πελοποννήσου 2018 s.n.s. stamos01 Arfara ...

~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 09 Απριλίου 2018  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html  .-  
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης.
Τρίτη 10 Απριλίου 2018
: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6323   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
Σύνολον                                  14.179   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-        https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebookhttps://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas           1947stamos011947                                          https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών.                                                                Stamos011947                 stamosarfara01  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/groups/460785290757729/?multi_permalinks=955567821279471%2C955462251290028%2C955460191290234%2C955141891322064%2C955141491322104&notif_id=1517939363820293&notif_t=group_activity  + = ΟΡΔΟΔΟΞΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ  ..
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
https://beneas13.blogspot.gr/2017/09/blog-post_29.html  .- ΜΠΕΝΕΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ     https://wikifarmer.com/el/  =  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-

http://www.arfara1964athens.gr/   ARFARA ATHENS .. www.arfara1964athens.gr
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                   
   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅