Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 .
~

 
 ~ 22 Φεβρουαρίου
Μαρτύρων Ανθούσης, Αρίστου επισκόπου Κύπρου και Συνετού. Οσίων Τελεσφόρου επισκόπου Ρώμης, Αθανασίου ομολογητού (1), του εν Παυλοπετρείω, Βααρδάτου(2), Βλασίου επισκόπου, Θαλασσίου και Λιμναίου του ελεήμονος.
(1) O όσιος Αθανάσιος ο Oμολογητής, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από πλούσιους αλλά ευλαβείς γονείς. Σε νεαρή ηλικία προσήλθε στη Μονή Παυλοπετρίου, η οποία βρίσκεται στον κόλπο της Νικομήδειας, και εκεί εκάρη μοναχός. Τόσο δε προόδευσε στις αρετές ώστε η φήμη του έφθασε μέχρι το Παλάτι. Συνδέθηκε μάλιστα και με φημισμένους οσίους, όπως τον Θεόδωρο Στουδίτη και τον Ιωάννη της Μονής Καθαρών, με τούς οποίους συνεργάσθηκε για την αναστήλωση των αγίων εικόνων. Στα χρόνια όμως του Λέοντα του εικονομάχου, κατηγορήθηκε ότι λατρεύει τις άγιες εικόνες και έτσι υποβλήθηκε σε διάφορα βασανιστήρια, ενώ συγχρόνως εξορίστηκε. Έτσι σταθερός στο φρόνημα παρέδωσε οσιακά την μακάρια ψυχή του στον αθλοθέτη Κύριο.
(2) O όσιος Βαραδάτος καταγόταν από την Αλεξάνδρεια και σε νεαρή ηλικία, επέλεξε την ερημική ζωή. Έτσι, όταν ο Πατριάρχης Αντιοχείας Θεόδοτος, πληροφορήθηκε για τις σπάνιες αρετές του Βαραδάτη, φρόντισε να τον αποσπάσει από την ασκητική ζωή του για να τον χρησιμοποιήσει στο πολύπλευρο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας. Πράγματι, ο όσιος δέχθηκε την πρόταση και περιόδευσε στις πόλεις και με την άγια ζωή του ενέπνεε το σεβασμό στον δημιουργό Θεό και τις εντολές του, ως επίσης και την καρτερία στις δύσκολες περιστάσεις της ζωής. Έτσι οσιακά εκοιμήθη σε μία από τις περιοδείες του.
~ **  Σαρακοστή Πάσχα 2018: Οδηγός των ημερών και εξαιρέσεις της νηστείας
 
: Μπήκαμε στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή, μια περίοδο βαθιάς κατάνυξης και νηστείας για όλους τους Χριστιανούς.
Φέτος το Πάσχα πέφτει Κυριακή 8 Απριλίου 2018. Δείτε τον πλήρη οδηγό εορτών για το φετινό Πάσχα από το Σάββατο του Λαζάρου έως και την Κυρακή του Πάσχα.
Σάββατο 31 Μαρτίου
Σάββατο του Λαζάρου
Κυριακή 1 Απριλίου
Κυριακή των Βαίων
Δευτέρα 2 Απριλίου
Μεγάλη Δευτέρα-Από τη σημερινή μέρα ξεκινούν τα άγια Πάθη του Κυρίου
Τρίτη 3 Απριλίου
Μεγάλη Τρίτη-Ανάμνηση της περί των δέκα παρθένων γνωστής παραβολής του Κυρίου
Τετάρτη 4 Απριλίου
Μεγάλη Τετάρτη-Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω
Πέμπτη 5 Απριλίου
Μεγάλη Πέμπτη-Ο Μυστικός Δείπνος
Παρασκευή 6 Απριλίου
Μεγάλη Παρασκευή-Τα άγια πάθη του Κυρίου
Σάββατο 7 Απριλίου
Μεγάλο Σάββατο-Η ταφή του Κυρίου
Κυριακή 8 Απριλίου
Άγιο Πάσχα
Η νηστεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής
Η νηστεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι η αρχαιότερη και αυστηρότερη περίοδος νηστείας.
Ξεκινά από την Καθαρά Δευτέρα και τελειώνει με το Μεγάλο Σάββατο.
Με ιδιαίτερη αυστηρότητα λοιπόν νηστεύουμε την πρώτη ή αλλιώς Καθαρά Εβδομάδα. Λάδι (και οίνο) καταλύουμε μόνο το Σάββατο και την Κυριακή.
Με τον ίδιο περίπου τρόπο οφείλουμε να νηστεύουμε και το άλλο διάστημα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, από λάδι και οίνο απέχουμε όλες τις ημέρες της εβδομάδας και όχι μόνο την Τετάρτη και την Παρασκευή, ενώ λάδι και οίνο καταλύουμε μόνο το Σάββατο και την Κυριακή.
Εξαιρέσεις της νηστείας
Των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων επιτρέπεται η κατάλυση οίνου και ελαίου.
Τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου καταλύουμε και ψάρι.
Την Κυριακή των Βαϊων καταλύουμε ψάρι.
Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε ότι το Σάββατο και την Κυριακή καταλύουμε υποχρεωτικά οίνο και έλαιο, με μία εξαίρεση: Το Μεγάλο Σάββατο, το μοναδικό Σάββατο του έτους που νηστεύουμε, είναι ημέρα αυστηρής νηστείας.
~** Α´ Χαιρετισμοί της Παναγίας 2018
~ Οι χαιρετισμοί στην Παναγία είναι υμνωδία που ο κάθε πιστός χαίρεται ιδιαίτερα να διαβάζει την μεγάλη Τεσσαρακοστή διαβάζονται κάθε Παρασκευή και για πέντε συναπτές εβδομάδες . Τα νοήματα των χαιρετισμών είναι υψηλά και βαθειά και θεωρούμε πολύ χρήσιμη μία μικρή σύντομη ερμηνεία.
Α’ ΣΤΑΣΗ
Άγγελος πρωτοστάτης, ουρανόθεν επέμφθη, ειπείν τη Θεοτόκε το χαίρε. (3) και συν τη ασωμάτω φωνή, σωματούμενον σε θεωρών Κύριε, εξίστατο και ίστατο, κραυγάζων προς αυτήν τοιαύτα.
Όταν ο Αρχάγγελος Γαβριήλ πήγε στην παρθένο Μαρία για να της αναγγείλει ότι θα γινόταν Μητέρα του Χριστού, είδε ότι ενώ ακουόταν η ασώματη φωνή του, ο Υιός του Θεού έπαιρνε σώμα μέσα στα άσπιλα σπλάχνα της Παναγίας। Τότε θαύμασε λοιπόν, το άυλο και ουράνιο αυτό πνεύμα και άρχισε να απευθύνει στην θεοτόκο τα παρακάτω «χαίρε».
Χαίρε, δι’ ης η χαρά εκλάμψει। Χαίρε, δι’ ης η αρά εκλείψει.
Μες από την Παναγία θα έβγαινε η λάμψη της χαράς, δηλαδή ο Λυτρωτής. Και πάλι μες από την Παναγία θα δινόταν στους ανθρώπους η απαλλαγή από την κατάρα του προπατορικού αμαρτήματος.
Χαίρε, του πεσόντος Αδάμ η ανάκλησις. Χαίρε των δακρύων της Εύας η λύτρωσις.
Χαίρε, γιατί με σένα ξαναφωνάζει κοντά του τον πεσμένο Αδάμ ο θεός και λυτρώνει την Εύα από τα δάκρυά της.
Χαίρε, ύψος δυσανάβατον ανθρωπίνοις λογισμοίς. Χαίρε, βάθος δυσθεώρητον και Αγγέλων οφθαλμοίς.
Οι ανθρώπινοι λογισμοί δεν μπορούν να φτάσουν εύκολα στο ύψος της αξίας που σου έδωσε η Χάρις του Θεού. Και τα μάτια των αγγέλων δεν μπορούν να βυθοσκοπήσουν το μυστήριο που επάξια εκπροσωπείς.
Χαίρε, ότι υπάρχεις Βασιλέως καθέδρα. Χαίρε ότι βαστάζεις τον βαστάζοντα πάντα.
Μαρία κρατάς στα γόνατά σου ως επίγειος θρόνος τον Κύριον του παντός.Βαστάζεις Εκείνον που όλα τα ορατά και αόρατα βαστάζει.
Χαίρε, αστήρ εμφαίνων τον ήλιον. Χαίρε, γαστήρ ενθέου σαρκώσεως.
Είσαι ο αυγερινός, που λάμπεις πριν ανατείλει ο Ήλιος της Δικαιοσύνης,ο Χριστός. Είσαι η γυναίκα που από σένα και με την θέλησή σου πήρε σάρκα ο Υιός του Θεού.
Χαίρε, δι’ ης νεουργείται η κτίσις. Χαίρε, δι’ ης βρεφουργείται ο Κτίστης.
Είσαι εκείνη με την οποίαν ανανεώνεται η κτίση και από την οποία προήλθε ως βρέφος ο Κτίστης.
Χαίρε, Νύμφη ανύμφευτε।
Βλέπουσα η Αγία, εαυτήν εν αγνεία, φησί τω Γαβριήλ θαρσαλέως. Το παράδοξον σου της φωνής, δυσπαράδεκτόν μου τη ψυχή φαίνεται. Ασπόρου γαρ συλλήψεως, την κύησιν πως λέγεις κράζων.
Βλέποντας η Παναγία ότι ήταν παρθένος απόρησε πως θα ήταν δυνατό να γεννήσει παιδί.Σάστισε στα λόγια του Αρχαγγέλου και ταράχτηκε.Της φάνηκαν παράδοξα και δεν μπορούσε να τα εννοήσει.Και με το θάρρος της αγνότητας τον ρώτησε πως θα γινόταν αυτό αφού ήταν παρθένος.
Γνώσιν άγνωστον γνώναι, η Παρθένος ζητούσα, εβόησε προς τον λειτουργούντα। Εκ λαγόνων αγνών, Υιόν πως εστί τεχθήναι δυνατόν; λέξον μοι. προς ην εκείνος έφησεν εν φόβω, πλην κραυγάζων ούτω.
Αλληλούια
Αυτό που ζητούσε να μάθει η Παναγία ήταν γνώση που ξεπερνούσε την δύναμη του ανθρώπινου λογικού।Ήταν θείο μυστήριο. Ερωτά όμως τον άυλο λειτουργό του Υψίστου τον Αρχάγγελο και τον παρακαλεί να της πει πώς θα συμβεί να γεννήσει παιδί από παρθενικά σπλάχνα. Και ο Γαβριήλ, έμφοβος ενώπιον εκείνης που θα έδινε στον κόσμο τον Σωτήρα, της λέγει με λειτουργική φωνή:
Χαίρε, βουλής απορρήτου μύστις. Χαίρε, σιγής δεομένων πίστις.
Χαίρε συ που ο Κύριος σε αξιώνει να μάθεις τη μυστική Του απόφαση και θέληση. Χαίρε που τα ανέκφραστα πληροφορείσαι με την πίστη.
Χαίρε, των αθυμάτων Χριστού το προοίμιον. Χαίρε, των δογμάτων αυτού το κεφάλαιον.
Η Παναγία είναι το πρώτο και μεγαλύτερο από τα θαύματα της ενσάρκου οικονομίας. Είναι ακόμα η βάση και το αποκορύφωμα των δογμάτων της πίστεώς μας στον Χριστό.
Χαίρε, κλίμαξ επουράνιε δι’ ης κατέβη ο Θεός. Χαίρε, γέφυρα μετάγουσα τους εκ γης προς ουρανόν.
Σκάλα που κατέβηκε ο θεός, για να έλθει από τον ουρανό στη γη, είναι η Παναγία. Και συγχρόνως και γέφυρα, που μας ενώνει και ανεβάζει από τη γη στον ουρανό.
Χαίρε, το των Αγγέλων πολυθρύλητον θαύμα। Χαίρε, το των δαιμόνων πολυθρήνητον τραύμα.
Εσένα Μαρία θαυμάζουv οι άγγελοι κι ο ένας στον άλλον μεταδίδει τα σχετικά με σε. Και συ είσαι που τραυμάτισες τους χαιρέκακους δαίμονες τον κατάλληλο καιρό.
Χαίρε, το φως αρρήτως γεννήσασα. Χαίρε, το πως μηδένα διδάξασα.
Γέννησες το Φως του κόσμου με τρόπο ανείπωτο και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το πως.
Χαίρε, σοφών υπερβαίνουσα γνώσιν. Χαίρε, πιστών καταυγάζουσα φρένας.
Είσαι κάτι που οι σοφοί δεν μπορούν να εννοήσουv.Είσαι η αυγή, που λάμπει στο νου τωv πιστών.
Χαίρε, Νύμφη ανύμφευτε।
~ Δύναμις του Υψίστου, επεσκίασε τότε, προς σύλληψιν τη απειρογάμω. Και την εύκαρπον ταύτης νηδύν, ως αγρόν υπέδειξεν ηδύν άπασι, τοις θέλουσι θερίζειν σωτηρία, εν τω ψάλλειν ούτως.
Η δύναμη του Υψίστου έπεσε κατά τον Ευαγγελισμό πάνω στη Μαρία και την ήσκιωσε. Και η εύκαρπη κοιλία της έγινε για μας γλυκό χωράφι, απ’ όπου θερίσαμε τη σωτηρία, ψάλλοντας όλοι μαζί
Αλληλούια.
’Εχουσα θεοδόχον, η Παρθένος την μήτραν, ανάδραμε προς την Ελισάβετ, το δε βρέφος εκείνης ευθύς, επιγνόν τον ταύτης ασπασμόν, έχαιρε και άλμασιν, εβόα προς την Θεοτόκον.
Μετά τον Ευαγγελισμό η Παναγία πήγε να επισκεφθεί την Ελισάβετ τη συγγενή της, που ήταν ήδη έγκυος στον Ιωάννη τον Πρόδρομο। Και μόλις η Μαρία, που είχε συλλάβει το Χριστό, πλησίασε την Ελισάβετ, το βρέφος που ήταν στην κοιλία της Ελισάβετ κατάλαβε ότι ήταν η Μητέρα του Κυρίου και σκίρτησε. Και με τα σκιρτήματα αυτά η μητέρα του Ιωάννη την χαιρέτησε ως εξής:
Χαίρε, βλαστού αμαράντου κλήμα. Χαίρε, καρπού ακηράτου κτήμα.
Χαίρε κλήμα από την αμάραντη ρίζα του οίκου Δαυίδ. Χαίρε συ που τον άφθαρτο καρπό κατέχεις,δηλαδή τον Ιησού.
Χαίρε, γεωργόν γεωργούσα φιλάνθρωπον. Χαίρε φυτουργόν της ζωής ημών φύουσα.
Συ είσαι ο αγρός όπου βλάστησε ο φιλάνθρωπος γεωργός, δηλαδή ο Κύριος Ιησούς Χριστός. Συ είσαι το χώμα όπου φύεται ο Φυτευτής της ζωής μας.
Χαίρε, άρουρα βλαστάνουσα ευφορίαν οικτιρμών. Χαίρε, τράπεζα βαστάνουσα ευθηνίαν ιλασμών.
Χαίρε γη, που βλαστάνεις με ευφορία τους Θείους οικτιρμούς και τράπεζα που έχεις πάνω σου τη δωρεά τωv θείων ιλασμών.
Χαίρε, ότι λειμώνα της τρυφής αναθάλλεις. Χαίρε, ότι λιμένα των ψυχών ετοιμάζεις.
Χλοερό λιβάδι για να εντρυφούμε έγινες κι ετοιμάζεις λιμάνι απάνεμο όπου θα καταφεύγουν οι ψυχές.
Χαίρε, δεκτόν πρεσβείας θυμίαμα. Χαίρε, παντός του κόσμου εξίλασμα.
Οι δεήσεις σου στον Κύριο για μας είναι ως θυμίαμα ενώπιόν Του ευπρόσδεκτο. Και συ εξιλεώνεις όλον τον κόσμο.
Χαίρε, Θεού προς θνητούς ευδοκία. Χαίρε, θνητών προς Θεόν παρρησία.
Η καλοσύνη του θεού σε μας αποδείχθηκε με σένα.Και συ μας δίνεις θάρρος να απευθυνόμαστε σε Εκείνον.
Χαίρε, Νύμφη ανύμφευτε।
Ζάλην ένδοθεν έχων, λογισμών αμφιβόλων, ο σώφρων Ιωσήφ εταράχθη, προς την άγαμόν σε θεωρών, και κλεψίγαμον υπονοών άμεμπτε। Μαθών δε σου την σύλληψιν εκ Πνεύματος Αγίου έφη.Αλληλούια
Ο δίκαιος Ιωσήφ έπεσε σε ταραχή και η σκέψη του κρυφά τον παίδευε και τον ζάλιζε,βλέποντας σε άγαμη και υποπτευόμενος ότι είχες γίνει έγκυος από άλλον άνδρα.Αλλά όταν έμαθε ότι το παιδί που είχες στο σπλάχνο σου ήταν από πνεύμα Άγιο αναφώνησε. Αλληλούια.
Ψάλλει το Romeiko Ensemble.
~*Τη Υπερμάχω - agioritikovima.gr : https://youtu.be/OJpkqK7Gdis .-

*** Πικραμμένος: Δακρυσμένος απέκρουσε τις κατηγορίες εναντίον του ο πρώην πρωθυπουργός
~ Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε και ο πρωθυπουργός , για τον οποίο η Βουλή αποφασίζει σήμερα αν θα παραπεμφθεί σε Προανακριτική για το θέμα της .
* «Στην αρχή αιφνιδιάστηκα, τώρα όμως κατατρύχομαι από αισθήματα οργής, αγανάκτησης» είπε ο και πρόσθεσε, σχεδόν δακρυσμένος:
«Στο πρόσωπό μου δεν κατηγορείται ο τότε υπηρεσιακός πρωθυπουργός των ολίγων ημερών, αλλά και ο τότε πρόεδρος του ΣτΕ. Κατηγορούμαι ότι ως εν ενεργεία δικαστικός δωροδοκήθηκα» ανέφερε ξεκινώντας την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός .
Μάλιστα πρόσθεσε ότι «από τη μελέτη της υποθέσεως και τη στοιχειώδη γνώση των αρχών του νομικού μας πολιτισμού είναι πρόδηλο ότι οι μυθιστορηματικές κατηγορίες που μου αποδίδονται δεν συνιστούν βάσιμες ενδείξεις αλλά ούτε και επαρκή στοιχεία για να αμφισβητείται η ηθική ακεραιότητα και να σπιλώνεται βάναυσα η προσωπικότητα ενός ανθρώπου που προσέφερε πάνω από 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη. Χειρίστηκα πολλές υποθέσεις μεγάλου ενδιαφέροντος. Πείτε μου, έχει ακουστεί οποιοσδήποτε υπαινιγμός εις βάρος μου ποτέ και από κανέναν;»
~ Ο συνέχισε: «Ειλικρινά, θα περίμενα μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπό μου γιατί κρατήσαμε τη χώρα μας όρθια σε πολύ δύσκολες στιγμές. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2012 κλήθηκε να αντιμετωπίσει προβλήματα πολύ σοβαρά όπως οι πολύ τεταμένες σχέσεις της χώρας με την ΕΕ, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, κίνδυνος μπλακ άουτ και τεράστιες ημερήσιες αναλήψεις από τις τράπεζες κάποια από τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά. Το βασικό καθήκον της κυβέρνησης ήταν να οδηγήσει τη χώρα σε ομαλές εκλογές. Νομίζω ότι έγιναν τότε ομαλές εκλογές και ποτέ δεν υπήρξε οιαδήποτε αιτίαση».
«Οι ισχυρισμοί αυτοί» είπε αναφερόμενος στους ισχυρισμούς της ανώνυμης προστατευόμενης μάρτυρα με τον κωδικό όνομα Αικατερίνη Κελέση «είναι αποκύημα της φαντασίας του μάρτυρα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα διότι επί πρωθυπουργίας μου ουδέποτε καταβλήθηκαν χρήματα ούτε στην ελεγχόμενη ούτε σε καμία άλλη φαρμακευτική εταιρεία.
Εμείς το μόνο που κάναμε είναι να δώσουμε χρήματα στον » επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός και έκανε λόγο για «αόριστους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς όπως αυτοί της ανωνύμου μάρτυρος».
~* Iefimerida.gr- Πικραμμμένος «Μυθιστορηματικές οι κατηγορίες» : https://youtu.be/o3UHX5pj7k0  .-

*** Συνάντηση Πικραμμένου – Ιερώνυμου
 ~  Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος επισκέφθηκε σήμερα τον Πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριο, αντιπρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, και από τον Μητροπολίτη Ελασσόνας Βασίλειο, πρόεδρο της Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο ίδιος και… η συνοδεία του στην Εκκλησία της Ρωσίας, καθώς και για τη συνάντηση που είχε με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο και τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρευρέθηκαν επίσης ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Π. Αποστολίδης και ο Υπουργός Επικρατείας Α. Αργυρός.

*** Διαμαρτυρία στην εφορία Καλαμάτας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς 
Συμβολική κατάληψη στην εφορία Καλαμάτας πραγματοποίησαν χθες το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ, καθώς και αγρότες, θέλοντας έτσι να εκφράσουν την αντίθεσή τους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Η κινητοποίηση της Καλαμάτας αποτέλεσε μέρος των κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκαν χθες σε όλη την Ελλάδα, είτε σε εφορίες είτε σε τράπεζες.
Όπως είπαν οι συγκεντρωμένοι, η χθεσινή έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη και προς το Δημόσιο τούς έφερε στην εφορία, ενώ δήλωσαν αποφασισμένοι να μη δεχθούν αυτή την αλλαγή.
Εκτός, όμως, από το ζήτημα των πλειστηριασμών, τα μέλη του ΠΑΜΕ ζήτησαν να επανέλθει το αφορολόγητο στα 20.000 ευρώ με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ενώ έθεσαν και άλλα ζητήματα που καθημερινά πλήττουν τον ελληνικό λαό.
Εκ μέρους των αγροτών, ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων της Πελοποννήσου, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, ανέφερε ότι συμπαραστέκονται στον αγώνα και ενημέρωσε ότι οι αγρότες έχουν προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα κινητοποιήσεις. Η αρχή θα γίνει την Τρίτη, οπότε θα μεταβούν στην Τρίπολη αγρότες από όλη την Πελοπόννησο, όπου και θα διεξάγεται το Αναπτυξιακό Συνέδριο, ενώ η μεγάλη κινητοποίηση θα γίνει στις 11 Μαρτίου στο Κιλελέρ.
Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στο γραφείο της διευθύντριας της ΔΟΥ και αφού της έδωσαν ψήφισμα, της ζήτησαν να το μεταφέρει στην κυβέρνηση.
Παράλληλα, την ενημέρωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να μη δεχθούν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και θα τους αποτρέψουν με όλες τους τις δυνάμεις.
Κλείνοντας κάλεσαν την προϊσταμένη να σταθεί στο πλευρό του κόσμου και να μην υπογράψει κανέναν πλειστηριασμό, με την ίδια να απαντά ότι η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας της την καλύπτει, καθώς και ότι στο πλαίσιο της συνταγματικότητας θα προσπαθήσει να αποφύγει υπογραφή πλειστηριασμών.  Π.Μπ.

*** Συλλήψεις και μηνύσεις στο "σήριαλ" Μαραθόλακκα 
Μετά την …αιφνιδιαστική κατάσταση ανάγκης
   Από το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής, όπου η Καλαμάτα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέχρι χθες, υπήρξε ένα γαϊτανάκι εξελίξεων, το οποίο όταν ξετυλιχθεί ολοκληρωτικά, η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει ότι θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Ειδικότερα, στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, έχουν οδηγηθεί δύο εργαζόμενοι στη Μαραθόλακκα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το Δήμο Καλαμάτας.
 Οι συλλήψεις έγιναν ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο Δήμος, για παρεμπόδιση μεταφοράς σκουπιδιών και σκουπιδοδεμάτων στη Μαραθόλακκα. Οι συλληφθέντες έχουν καταθέσει και αυτοί μηνύσεις κατά του Δήμου αλλά και της εταιρίας που ήταν υπεύθυνη για τη διαχείριση των σκουπιδιών μέχρι το τέλος του 2017, καταγγέλλοντας ότι για ένα μεγάλο διάστημα δεν γινόταν διαχείριση, ότι έχουν εναποτεθεί σκουπίδια και σκουπιδοδέματα σε δασική γη και ότι γίνεται διάνοιξη ζώνης αντιπυρικής προστασίας σε δασική γη. Σύμφωνα, όμως με τη Δημοτική Αρχή, μετά από επιτόπια έρευνα του Δασαρχείου δεν υφίσταται καν τέτοιο θέμα.
Δηλώσεις έκανε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, χθες το απόγευμα, όπου τόνισε ότι το μόνο που ζητάει ο Δήμος είναι να τον αφήσουν να διαχειριστεί τα σκουπίδια, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι ο μοναδικός στην Πελοπόννησο που κάνει επεξεργασία και δεν τα διαχειρίζεται άναρχα.
Ο κ. Νίκας εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία ότι σύντομα, τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα ξεκινήσει η διαχείριση των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα με το νέο ανάδοχο του έργου, την Ηλέκτωρ.
Σε ό,τι αφορά την κήρυξη του Δήμου Καλαμάτας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη Μαραθόλακκα, ο κ. Νίκας ανέφερε ότι δεν ενημέρωσε προηγουμένως το Δημοτικό Συμβούλιο διότι πρόκειται για ένα ζήτημα που απαιτούσε λεπτούς χειρισμούς.
Πρόσθεσε ότι ο ίδιος είναι πρόθυμος να ενημερώσει τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων εφόσον το επιθυμούν, ενώ, απαντώντας σε αναφορά δημοσιογράφου, ότι η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας θα ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο ζήτημα, τόνισε ότι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης μπορούν να ενημερωθούν υπεύθυνα από την ίδια την κυβέρνηση και ειδικότερα από το υπουργείο Εσωτερικών και τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπου γνωρίζουν το θέμα και εκείνοι αποφάσισαν να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.
Συμπλήρωσε, πάντως, ότι εφόσον οι μειοψηφίες συγκεντρώσουν τις υπογραφές που ορίζει ο κανονισμός δεν έχει αντίρρηση να συνέλθει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί το θέμα.
Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Δημοτικοί Λαχανόκηποι: Πολίτες της Καλαμάτας αξιοποιούν και προσφέρουν- Ξεκινά νέος κύκλος διάθεσης
Σε νέο κύκλο διάθεσης τεμαχίων στους Δημοτικούς Λαχανόκηπους, σε 86 πολίτες, προχωρεί ο Δήμος Καλαμάτας. Πρόκειται για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα αστικής γεωργίας, στο πλαίσιο του οποίου πολίτες καλλιεργούν λαχανικά με βιολογικό τρόπο μέσα στην πόλη.
Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζουν λαχανικά για τις οικογένειές τους, αξιοποιούν, περιφρουρούν και αναδεικνύουν δημοτικούς χώρους, αλλά και προσφέρουν αναγκαία είδη στο Δημοτικό Παντοπωλείο, για την ενίσχυση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη (10% της παραγωγής). Ο Δήμος Καλαμάτας δίδει στους πολίτες αυτή τη δυνατότητα εδώ και πέντε χρόνια.
Οι Δημοτικοί Λαχανόκηποι έχουν συσταθεί στο πάρκο του Δυτικού Κέντρου, στο πάρκο του Ανατολικού Κέντρου και στις Εργατικές Κατοικίες Ασύλου και διαθέτουν συνολικά 98 τεμάχια. Σε κάθε δικαιούχο παραχωρούνται 50 τετραγωνικά μέτρα καλλιεργήσιμης γης. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει διαμορφώσει κατάλληλα τους χώρους και παρέχει, επίσης, δωρεάν νερό, ενώ οι γεωπόνοι του δίδουν συμβουλές για ορθή καλλιέργεια.
Μετά από απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής, λοιπόν, προσκαλούνται οι δυνητικά ωφελούμενοι να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την καλλιέργεια τεμαχίων έκτασης πενήντα (50) τετραγωνικών μέτρων, στα οποία θα καλλιεργούν λαχανικά βιολογικής γεωργίας, τα οποία η Επιτροπή θα παραχωρήσει σύμφωνα με το Κανονισμό Λειτουργίας Δημοτικού Λαχανόκηπου του Δήμου Καλαμάτας.
Οι υποψήφιοι καλλιεργητές πρέπει απαραίτητα να είναι κάτοικοι του Δήμου Καλαμάτας και, μάλιστα, να διαμένουν πλησίον των περιοχών λειτουργίας των Δημοτικών Λαχανόκηπων, κάτι που αποδεικνύεται από πρόσφατο λογαριασμό οργανισμού κοινής ωφέλειας. Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα, στους πολύτεκνους και στους πολίτες που δε διαθέτουν αγροτεμάχια.
    ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν στο Δήμο, είναι:
• Αίτηση
• Φωτοτυπία ταυτότητας
• Πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας
• Πρόσφατος λογαριασμός οργανισμού κοινής ωφέλειας
• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
• Φορολογική Δήλωση Ε1 και Ε9.
Αιτήσεις μπορούν να κάνουν εκ νέου και όσοι ήδη διαθέτουν τεμάχιο καλλιέργειας σε Δημοτικό Λαχανόκηπο και ενδιαφέρονται να συνεχίσουν και το επόμενο διάστημα. Η παραχώρηση θα είναι διάρκειας δύο ετών.
Από την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 αρχίζει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερόμενων για χορήγηση τεμαχίου για λαχανόκηπο από το Δήμο Καλαμάτας.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται στη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών, Αθηνών 99, γραφείο 03 (ισόγειο από την πλευρά του πάρκινγκ), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Πληροφορίες: Στάμου Στυλιανή, γεωπόνος, τηλ. 27213 60844.

*** Στο αρχείο οι κατηγορίες για το Μπλόκο στο Καλό Νερό το 2016 
Στο αρχείο τέθηκε προχθές η υπόθεση του Μπλόκου του Καλού Νερού, στο πλαίσιο αγωνιστικών κινητοποιήσεων το 2016, με κατηγορούμενους συνολικά 19 άτομα, αγρότες και φερόμενους ως κατοίκους της περιοχής της Τριφυλίας. Στο υπ’ αριθμόν 676/2017 κλητήριο θέσπισμα του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, και σύμφωνα με τα άρθρα 245, 320 και 321 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αναφερόταν ότι, καλούνταν συνολικά 19 αγρότες από την Τριφυλία (τέσσερις από Φιλιατρά, δύο από Χριστιανούς, ένας από Μουζάκι, οχτώ από Γαργαλιάνους, ένας από Βάλτα, ένας από Σταυροπήγιο, ένας από Σπηλιά και ένας από Αγαλιανή) να εμφανιστούν ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κυπαρισσίας στις 23 Φεβρουαρίου 2018, στις 9 το πρωί, για να δικαστούν ως υπαίτιοι του ότι: «στην 54 Χ/Θ της εθνικής οδού Πύργου Μεθώνης, στον κόμβο Καλού Νερού, το χρονικό διάστημα από 2/2/2016 έως 26/2/2016 με περισσότερες από μία πράξη που αποτελούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος από κοινού ενεργούντες, με πρόθεση παρεμπόδισαν τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία αυτοκινήτων οχημάτων και συγκεκριμένα όντας αγρότες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα συντεχνιακά τους αιτήματα που αφορούν το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό πλαίσιο, κατέλαβαν με 25 γεωργικούς ελκυστήρες και 15 περίπου αγροτικά οχήματα το οδόστρωμα της οδού, με αποτέλεσμα να παρεμποδίσουν τη λειτουργία της κοινόχρηστης αυτής οδού δια της οποίας διεξαγόταν η δι’ αυτοκινήτων οχημάτων συγκοινωνία από 2/2/2016 έως και την 26/2/2016 για χρονικό διάστημα δύο ή τριών ωρών ημερησίως. Η παραπάνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται από τα άρθρα: 1, 12, 16, 18, 26 παρ.1, 27 παρ.1, 45, 51, 53, 98, 292 παρ.1 του Ποινικού Κώδικα». Επιπλέον, καλούνταν ως μάρτυρες δύο αστυνομικοί του Τ.Τ. Κυπαρισσίας, καθώς κατέγραψαν τις πινακίδες των αγροτών, μετά τις ρητές εντολές που είχε η Αστυνομία από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ωστόσο, σύμφωνα με το Άρθρο όγδοο του ν.4411/2016 –  “Παραγραφή και παύση ποινικής δίωξης”  «Εξαλείφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη των πταισμάτων και των πλημμελημάτων, κατά των οποίων ο νόμος απειλεί ποινή φυλάκισης μέχρι δύο (2) έτη ή χρηματική ποινή ή και τις δύο ποινές, που έχουν τελεσθεί μέχρι και τις 31.3.2016, σύμφωνα με το άρθρο 8 του νόμου 4411/2016 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α´ 142). Οι δικογραφίες που αφορούν τις παραπάνω αξιόποινες πράξεις, τίθενται στο αρχείο με πράξη του αρμόδιου εισαγγελέα ή δημόσιου κατηγόρου». Έτσι, μπήκε τέλος στο «αγροτοδικείο» και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.     Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Έργα σε Αύρας, Ηρώων & Ποσειδώνος 
Σήμερα, στις 10.00 το πρωί, θα υπογραφεί από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας το έργο «Ανακατασκευή πεζοδρομίων και φωτισμού, τμημάτων των οδών Αύρας, Ηρώων και Ποσειδώνος». Ανάδοχος είναι η εταιρεία ΤΕΡΚΑΤ, που προσέφερε έκπτωση 59,43%.
Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 900.000 ευρώ με το ΦΠΑ και η χρηματοδότησή του, με πολύ ευνοϊκούς όρους, προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Με το έργο αυτό, ικανοποιείται χρόνιο αίτημα των κατοίκων για αναβάθμιση των ανωτέρω περιοχών.
ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ
Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και η προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας του πεζόδρομου Ποσειδώνος, στη μαρίνα Καλαμάτας, η οποία πραγματοποιείται με μικρές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις, που αφορούν αφενός μεν στη βελτίωση του υπάρχοντος φωτισμού του πεζόδρομου με φώτα νέας τεχνολογίας (LED), στην αντικατάσταση των φθαρμένων πλακών επίστρωσης σε διάφορα σημεία του δρόμου, αλλά και στη σύνδεση του παραπάνω πεζόδρομου με την οδό Σαλαμίνος, με τη δημιουργία ενός πεζόδρομου πλάτους 5,0 μέτρων και μήκους 45 μέτρων, που περνά μπροστά από τα καταστήματα εστίασης «Λιμένι» και «Mangiona».
ΑΥΡΑΣ
Στη δυτική πλευρά της Αύρας δημιουργείται μια συνεχής διαγραμμισμένη ζώνη στάθμευσης επί της οδού, η οποία θα διακόπτεται στα σημεία εισόδων που οδηγούν σε χώρους στάθμευσης μέσα σε ακάλυπτους χώρους κατοικιών ή σε υπόγεια garage, ενώ στην ανατολική πλευρά δεν υφίστανται καθόλου θέσεις στάθμευσης, εφόσον η μελέτη προβλέπει εκεί, ουσιαστική αύξηση του ήδη μικρού σε πλάτος υφιστάμενου πεζοδρομίου, ιδιαίτερα μετά το Ο.Τ. 1368 (οδός Κοδριγκτώνος) και μέχρι την οδό Κρήτης.
Το πιο σημαντικό κομμάτι της μελέτης αφορά, όμως, στον ηλεκτροφωτισμό του δρόμου, που θα περιλαμβάνει νέου τύπου ιστούς ύψους 7,0 μέτρων με τα αντίστοιχα φωτιστικά σώματα τύπου LED. Οι ιστοί τοποθετούνται σε γραμμική διάταξη στη δυτική πλευρά του δρόμου, οι δε υπάρχοντες ξύλινοι στύλοι της ΔΕΗ στην ανατολική πλευρά, παραμένουν ως έχουν.
Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η μετατόπιση τεσσάρων ξύλινων ιστών στην ανατολική πλευρά, από την δυτική που είναι σήμερα.
Τέλος, σε ό,τι αφορά στο πράσινο, προβλέπεται η φύτευση δέντρων (μουριές) σε πλάτη πεζοδρομίων που είναι πάνω από 3,0 μέτρα.
ΗΡΩΩΝ
Η οδός Ηρώων, όπως και η Αύρας, διαπερνά σε όλο το μήκος της μια ανερχόμενη οικιστική περιοχή με μικρές και μεγάλες σε ύψος κατοικίες, ενώ στο νοτιότερο τμήμα της υπάρχει έντονη παρουσία από μικροκαταστήματα, λόγω της άμεσης γειτνίασης που έχει με το παραλιακό μέτωπο της οδού Ναυαρίνου.
Το πλάτος του δρόμου ποικίλλει (νοτιότερα στα τελευταία 100 περίπου μέτρα, αυτή στενεύει αρκετά), πράγμα το οποίο δυσχεραίνει σημαντικά την κίνηση των αυτοκινήτων, αλλά και την ασφαλή διέλευση των πεζών και λουομένων που κατευθύνονται από και προς την οδό Ναυαρίνου, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι αυξημένη η κίνηση στην περιοχή αυτή.
Δημιουργούνται, λοιπόν, και στις δύο πλευρές του δρόμου θέσεις στάθμευσης οχημάτων σε εσοχή, πλάτους 2,0 μέτρων, οι οποίες θα διακόπτονται μόνο στα σημεία των νόμιμων εισόδων που οδηγούν σε χώρους στάθμευσης μέσα σε ακάλυπτους χώρους κατοικιών ή σε υπόγεια garage.
Οι ζώνες στάθμευσης δημιουργούνται σχεδόν σε όλο το μήκος της οδού, εκτός των σημείων όπου η στάθμευση δεν είναι εφικτή λόγω του μικρού πλάτους των προτεινόμενων πεζοδρομίων, στα οποία η ασφάλεια των πεζών πρέπει να υπερισχύει της στάθμευσης των οχημάτων.
Ιδιαίτερη σημασία δίδεται στην προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα, προβλήματα όρασης κ.λπ., με την κατασκευή των απαραίτητων ραμπών και διαβάσεων και τη δημιουργία ζώνης όδευσης των ατόμων με δυσκολία όρασης, σε πλάτη πεζοδρομίων και οδεύσεις όπου μπορεί να αναπτυχθεί τέτοιου είδους δραστηριότητα, καθότι η όδευση των τυφλών πρέπει απαραίτητα να είναι ανεμπόδιστη για χώρο κατ' ελάχιστον 1,50 μέτρου από τον άξονα της πλάκας όδευσης.
Σε ό,τι αφορά στο πράσινο, προβλέπεται η φύτευση νέων δέντρων (γρεβιλέες) σε πλάτη πεζοδρομίων που είναι πάνω από 3,0 μέτρα. Τα παραπάνω δέντρα είναι ημιαειθαλή, παρουσιάζουν μεγάλη ανάπτυξη και έχουν πλούσια κόμη, στοιχείο απαραίτητο για ευχάριστο και άνετο περίπατο. Εκτός των νέων δέντρων υπάρχουν σήμερα και κάποια δέντρα σε πολύ καλή κατάσταση και με ωραίοι ίσκιο, που πρέπει οπωσδήποτε να διατηρηθούν, ασχέτως αν δε βρίσκονται στην άκρη του πεζοδρομίου. Κάποια άλλα, όμως, που το ριζικό τους σύστημα έχει δημιουργήσει πολλές και έντονες ανωμαλίες (ανυψώσεις) στα υπάρχοντα πεζοδρόμια, θα πρέπει μάλλον να απομακρυνθούν.
Σχετικά με τον αστικό εξοπλισμό, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπαυση των πεζών, με τη δημιουργία χώρων ξεκούρασης σε άνετα καθιστικά – παγκάκια και βρύσες πόσιμου νερού, στην τοποθέτηση κάδων μικροαπορριμμάτων ανά τακτά διαστήματα της διαδρομής και στη σωστή ενημέρωση των οδηγών με τοποθέτηση πινακίδων ρυθμιστικών και ένδειξης επικίνδυνων θέσεων με τους αντίστοιχους στύλους στήριξης.
Τέλος, αντικαθίστανται οι υπάρχοντες μεταλλικοί κάδοι οικιακών απορριμμάτων, με νέους κυκλικούς πέτρινους στην εξωτερική τους πλευρά κάδους, μεγάλης χωρητικότητας.   Α.Π. 

*** Κήρυξη αναδασωτέων εκτάσεων στη Μεσσηνία 
Αναδασωτέες, κήρυξε με αποφάσεις του ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Νικόλαος Παπαθεοδώρου, εκτάσεις στη Μεσσηνία.
Συγκεκριμένα, κήρυξε ως αναδασωτέα, με σκοπό την προστασία για την επαναδημιουργία της δασικής βλάστησης, αποτελούμενο από άτομα πουρναριού και αριάς, που καταστράφηκε από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε  στις  3-4-2017, τη δημόσια δασική έκταση - δημόσιο δάσος εμβαδού 1.000 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση «Νεκροταφείο», Τοπικής Κοινότητας Μουζακίου, Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας.
Επίσης, ως αναδασωτέα, για την επαναδημιουργία της δασικής βλάστησης, αποτελούμενης από άτομα πουρναριού και αγκορτσιάς που καταστράφηκε από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 23-9-2017, τη δημόσια δασική έκταση – δημόσιο δάσος εμβαδού 2.000 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση «Άγιος Γεώργιος» περιοχής Τοπικής Κοινότητας Κεφαλόβρυσου, Δημοτικής Ενότητας Αριστομένη του Δήμου Μεσσήνης.
Και ως αναδασωτέα, για την επαναδημιουργία της δασικής βλάστησης, αποτελούμενης από άτομα σχίνου, πουρναριού, κουμαριάς, φυλικιού και σφάλαχτρου που καταστράφηκε από παράνομη εκχέρσωση κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2013 έως 30-3-2017, το δημόσιο δάσος εμβαδού 19.600 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση «Γκούρι» περιοχής Τοπικής Κοινότητας Γαργαλιάνων, Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας.

*** Τα «κόκκινα παπούτσια» σήμερα από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας 
Τα «κόκκινα παπούτσια» σε σκηνοθεσία Michael Powell, Emeric Pressburger θα προβάλλει  η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας  σήμερα Πέμπτη στις 21:30  στο  αμφιθέατρο Θόδωρος Αγγελόπουλος στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Παίζουν οι ηθοποιοί Anton Walbrook, Marius Goring, Moira Shearer. Η ταινία αγγλικής παραγωγής του 1948 είναι διάρκειας 134’.
Το σενάριο
Κάτω από την καθοδήγηση του χαρισματικού ιμπρεσάριου Μπόρις Λερμοντόφ τα μέλη του θιάσου του καρπώνονται στο έπακρο τα οφέλη της σκληρής δουλειάς, μα και της απόλυτης υποταγής στο μέντορά τους. Η μπαλαρίνα Βίκι Πέιτζ ερωτεύεται το συνθέτη της παράστασης που πρωταγωνιστεί και θα βρεθεί κάτω από την ανάλγητη και αδυσώπητη κρίση του αφεντικού της. Θα κληθεί να πάρει άκρως σημαντικές αποφάσεις και θα βρεθεί στο μάτι ενός διλήμματος-κυκλώνα.
 Το δίδυμο των Μάικλ Πάουελ και Έμερικ Πρέσμπεργκερ δημιούργησε ένα όπτικοακουστικό θαύμα, από εκείνα που πρέπει πρώτα κάποιος πρώτα να τα βιώσει επί της οθόνης για να καταλάβει το μεγαλείο τους. Οι χρωματισμοί, οπτικοί και συναισθηματικοί, διαμορφώνουν έναν απαράμιλλο πίνακα, έρεισμα του οποίου αποτελεί η αειθαλής πένα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Η ταινία απέσπασε δύο Όσκαρ, έχοντας ακόμα τρεις υποψηφιότητες, μα η μεγαλύτερή της βράβευση είναι η κατάταξή της ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες δημιουργών όπως ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Μπρίαν Ντε Πάλμα.
Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18.

*** 10ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Τρίπολη- Το πρόγραμμα 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης  διοργανώνουν το 10ο  Περιφερειακό Συνέδριο  για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη,  προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».
Σκοπός του Συνεδρίου είναι η σε βάθος διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων ώστε να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική της Πελοποννήσου στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής παραγωγικής ανασυγκρότησης. Μέσω της διαβούλευσης, θα επιδιωχθεί η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη ενεργειών σε συνάρτηση αφενός με τις προτεραιότητες της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021», αφετέρου με τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί ή σχεδιαστεί από την Περιφέρεια, σηματοδοτώντας  την μετάβαση της περιοχής, από την εποχή της κρίσης στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης.
Οι εργασίες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν με ομιλία του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, θα συνεχιστούν με τέσσερις συνολικά συνεδρίες, και θα κλείσουν με μια Ειδική Θεματική Συνεδρία για την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση στην οποία κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου περιλαμβάνει άλλες τέσσερις συνολικά συνεδρίες.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα φιλοξενηθούν στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, την Δευτέρα 26/2/2018 και την Τρίτη 27/2/2018.  Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την κεντρική εκδήλωση που θα γίνει την Τρίτη 27/2/2018 στις 6:30μμ στην οποία θα απευθύνουν χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου και ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία του Περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη.
Η κεντρική εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

***  50χρονος είχε κρύψει ναρκωτικά στο σκάφος του στη Μαρίνα της Καλαμάτας 
Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στην Καλαμάτα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 50χρονος για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 50χρονου, αλλά και σε σκάφος αναψυχής ιδιοκτησίας του, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

• ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -239,4- γραμμαρίων,
• ποσότητα κάνναβης αναμειγμένη με καπνό, συνολικού βάρους -6- γραμμαρίων,
• ζυγαριά ακριβείας,
• το χρηματικό ποσό των -140- ευρώ,
• κινητό τηλέφωνο και
• αντικείμενα που σχετίζονται με την συσκευασία ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

***  Έρχεται η φορολόγηση μισθώσεων τύπου Airbnb- Ξεκινά άγριο κυνήγι από την εφορία 
Έως το τέλος Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη δήλωση των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατοικιών (πχ Airbnb).
Όλοι όσοι ενοικιάζουν ακίνητα μέσω της πλατφόρμας Airbnb θα καλούνται να τα δηλώσουν, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Όσοι δεν δηλώσουν τα ακίνητα τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων που φθάνουν μέχρι τις 5.000 ευρώ.
Το εισόδημα από βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών φορολογείται με την κλίμακα φορολόγησης των ενοικίων, δηλαδή για εισόδημα έως 12.000 ευρώ με 15%, από 12.000 έως 35.000 με 35% και από 35.000 ευρώ και πάνω με συντελεστή 45%.
Με αυτή την κλίμακα φορολογείται η εκμίσθωση των κατοικιών και η παροχή της υπηρεσίας των κλινοσκεπασμάτων.
Εφόσον ο εκμισθωτής προσφέρει και άλλες υπηρεσίες, πχ. εστίαση και άλλα, τότε οι υπηρεσίες αυτές φορολογούνται ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, δηλαδή με συντελεστή από 22 έως και 45%.   tovima.gr

 *** Ο καιρός  σήμερα Πέμπτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Πέμπτη 22/2/2018 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-95%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Α-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***

*** Αθλητική  ενημέρωση :

*** ΔΥΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ  -  ΑΕΚ Αθηνών 0-0, (0-0) .-
Τα γκολ :

***  Στους «16» του Champions League
Ο Ντε Χέα έσωσε τη Γιουνάιτεντ, προβάδισμα για τη Σαχτάρ
 Ο Ντε Χέα έσωσε τη Γιουνάιτεντ, προβάδισμα για τη Σαχτάρ
Δεν πίστευαν τι έβγαζε ο Ντε Χέα οι παίκτες της Σεβίλης...
Το πρόγραμμα στη φάση των «16» του Champions league:Γιουβέντους-Τότεναμ 2-2      7/03
Βασιλεία-Μάντσεστερ Σίτι 0-4         7/03
Ρεάλ Μαδρίτης-Παρί Σεν Ζερμέν 3-1         6/03
Πόρτο-Λίβερπουλ 0-5             6/03
Τσέλσι-Μπαρτσελόνα 1-1            14/03
Μπάγερν-Μπεσίκτας 5-0         14/03
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Ρόμα 2-1            13/03
Σεβίλη-Μάντσεστερ Γ. 0-0           13/03
~**  Σεβίλη - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0
ΣΕΒΙΛΗ (Βιντσέντσο Μοντέλα): Ρίκο, Λενγκλέ, Μπανέγα (89΄ Πισάρο), Κορέα, Ενζονζί, Χεσούς Νάβας, Σαράμπια, Εσκουδέρο, Μουριέλ (85΄ Ραμίρες), Βάσκες, Μερκάδο
 ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ (Ζοζέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Λίντελοφ, Σάντσες (75΄ Ράσφορντ), Μάτα (80΄ Μαρσιάλ), Λουκάκου, Σμόλινγκ, Γιανγκ, Ερέρα (21΄ Πογκμπά), Βαλένσια, Μάτιτς, ΜακΤομινέι.
~** Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ρόμα 2-1
ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ (Πάουλο Φονσέκα): Πιατόφ, Μπούτκο, Κριβτσόφ (45΄+3 Όρντετς), Στεπανένκο, Τάισον, Φρεντ, Μπερνάρντ (90+2' Κοβαλένκο), Μάρλος, Φερέιρα, Ισμαΐλι, Ρακίτσκι
 ΡΟΜΑ (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Ναϊνγκολάν (83΄ Ντεφρέλ), Στρότμαν, Περότι, Τζέκο, Κολάροφ, Ντε Ρόσι, Ουντέρ (72΄ Γκέρσον), Φάτσιο, Φλορέντσι (71΄ Πέρες), Μανωλάς

***  Νίκησε 1-0 τον Ερυθρό Αστέρα
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας προκρίθηκε στους «16» του Europa League
 Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας προκρίθηκε στους «16» του Europa League
~ Τα αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς της φάσης των «32» του Europa League:ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 1-0 (0-0)
Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)-Νις (Γαλλία) 18:00 (3-2)
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 20:00 (1-1)
Σπόρτινγκ Λισ. (Πορτογαλία)-Αστάνα (Καζακστάν) 20:00 (3-1)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Κοπεγχάγη (Δανία) 20:00 (4-1)
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Σέλτικ (Σκωτία) 20:00 (0-1)
Λειψία (Γερμανία)-Νάπολι (Ιταλία) 20:00 (3-1)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Λιόν (Γαλλία) 20:00 (1-3)
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)-Παρτιζάν Βελ. (Σερβία) 20:00 (1-1)
Λάτσιο (Ιταλία)-Στεάουα Βουκ. (Ρουμανία) 20:00 (0-1)
Μπράγκα (Πορτογαλία)-Μαρσέιγ (Γαλλία) 22:05 (0-3)
Αρσεναλ (Αγγλία)-Εστερσουντ (Σουηδία) 22:05 (3-0)
Μίλαν (Ιταλία)-Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) 22:05 (3-0)
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία) 22:05 (2-2)
Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)-Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία) 22:05 (3-1)
Αταλάντα (Ιταλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 22:05 (2-3)
 *Σε παρένθεση τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων.
*** Στο Κύπελλο Ελλάδος βόλεϊ...  
Στο Final 4 Ολυμπιακός, ΠΑΟ, Ηρακλής και ΠΑΟΚ
Στο Final 4 Ολυμπιακός, ΠΑΟ, Ηρακλής και ΠΑΟΚ
 Στις αναμετρήσεις της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα (οι νικήτριες ομάδες προκρίθηκαν στο φάιναλ 4 της Γλυφάδας) :ΑΕΚ - Ηρακλής Θεσσαλονίκης 0-3 (22-25, 20-25, 21-25)

Ολυμπιακός - Ηρακλής Χαλκίδας 3-0 (25-21, 25-13, 25-16)

Εθνικός Πειραιώς - Παναθηναϊκός 0-3 (20-25, 24-26, 23-25)

ΠΑΟΚ - Νίκη Αιγινίου 3-1 (25-21, 23-25, 25-18, 25-19)       

***   Κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών  
Διορία μιας εβδομάδας στον ΠΑΟ για τον Ταυλαρίδη
Διορία μιας εβδομάδας στον ΠΑΟ για τον Ταυλαρίδη
~ Παρόντος του Στάθη Ταυλαρίδη εκδικάστηκε την Τετάρτη (21/2) στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή του ποδοσφαιριστή κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
   Οι «πράσινοι» ζήτησαν κι άλλη αναβολή, ισχυριζόμενοι ότι περιμένουν κάποια χρήματα, όμως ο δικαστής δεν την έδωσε, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να το κάνει καθώς η συγκεκριμένη υπόθεση έχει ήδη τραβήξει εις μάκρος.
   Η έδρα έδωσε διορία μιας εβδομάδας στον Παναθηναϊκό για να τακτοποιήσει την οφειλή της, κι αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι του συλλόγου θα πρέπει να βιαστούν, αν δεν θέλουν να ρισκάρουν αφαίρεση βαθμών.
Να σημειωθεί, πάντως, ότι σε αντιδιαστολή με την περίπτωση Ταυλαρίδη, το «τριφύλλι» ήρθε σε συμφωνία με τον Ράσμους Τελάντερ για αναβολή εκδίκασης της δικής του υπόθεσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας.
***  Η Καλαμάτα κυπελλούχος Μεσσηνίας 2018, 2-1 με ανατροπή τον Πάμισο στην παράταση 
 
 
 
 
 
 
Η Καλαμάτα πρόσθεσε στη συλλογή της ένα ακόμη Κύπελλο Μεσσηνίας, κερδίζοντας στον αποψινό τελικό στο Στάδιο της Παραλίας τον Πάμισο με 1-2. Ήταν μια αναμέτρηση που κρίθηκε στην παράταση, με ανατροπή στο σκορ, εναλλαγές υπεροχής και αγωνία μέχρι το τέλος, αντισταθμίζοντας έτσι το μέτριο αγωνιστικά θέαμα.
Οι «Νησιώτες» αποδείχθηκαν ισάξιος αντίπαλος, χωρίς να αφήσουν να διαφανεί η διαφορά κατηγορίας που τους χωρίζει από τους «μελανόλευκους» (Α’ Τοπική με Γ’ Εθνική), ενώ για το μεγαλύτερο μέρος της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού είχαν τον έλεγχο και έδειχναν ικανοί να φτάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου. Άλλωστε βρέθηκαν να προηγούνται στο 50’ με ένα εντυπωσιακό γκολ του αρχηγού Ηλία Ηλιόπουλου. Ωστόσο δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν τον ρυθμό τους μέχρι το τέλος, με την Καλαμάτα -που είχε κι αυτή στο προηγούμενο διάστημα, όπως και οι «πράσινοι» κάποιες σημαντικές ευκαιρίες- να κάνει την αποφασιστική επαναφορά περίπου στο τελευταίο 20λεπτο. Ό,τι δεν κατάφερε στο 77’ ο Τορεζάνι προ κενής σχεδόν εστίας, το πέτυχε στο 82’ ο Σαραντόπουλος, ισοφαρίζοντας για την Μαύρη Θύελλα και δίνοντας παράταση στην αγωνία της στέψης.
Στις καθυστερήσεις του 90λέπτου ο πολύ καλός διαιτητής κ. Ψηλοπαναγιώτης απέβαλλε με 2η κίτρινη τον Ρονκάτο για διαμαρτυρία, μια απόφαση που φάνηκε υπερβολική, καθώς δεν ήταν και τόσο έντονα τα παράπονα του Βραζιλιάνου, ωστόσο φαίνεται ότι ο έμπειρος ρέφερι δεν τα ανέχεται.
Το αριθμητικό μειονέκτημα εκτιμήθηκε ότι ίσως είναι καταστροφικό για την Καλαμάτα, όμως ο Πάμισος δεν έδειξε ικανός να το εκμεταλλευτεί και οι υπόλοιποι 10 μελανόλευκοι δεν το άφησαν να φανεί. Μάλιστα απομάκρυναν τις σκέψεις για πέναλτι όταν στο 105’ ο Ερέκι, έβαλε την Καλαμάτα μπροστά στο σκορ, με το 1-2 να διατηρείται και στα εναπομείναντα 15 λεπτά, χαρίζοντας στη Μαύρη Θύελλα τον τίτλο του Κυπελλούχου Μεσσηνίας 2018…
Το φιλμ του αγώνα
11’ κόρνερ του Ηλιόπουλου από δεξιά, η μπάλα χτύπησε στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού και πέρασε άουτ
23’ σουτ του Λαθύρη από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, ο Γκόμεζ δεν συγκράτησε τη μπάλα που πέρασε κάτω από το σώμα του, όμως τη μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια
27’ από φάουλ του Ρονκάτο, ο Αθανασόπουλος έπιασε την ανάποδη κεφαλιά, ο Αντωνόπουλος μπλόκαρε
29’ μετά από πάσα του Τσουλάκου από αριστερά, ο Κάνιστρας με τακουνάκι βρήκε πιο δεξιά τον Μπίσα, όμως το σουτ του απέκρουσε ο Γκόμεζ
39’ μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα όταν μετά από «γέμισμα» του Ερέκι από δεξιά ο Αντωνόπουλος έδιωξε άγαρμπα, η μπάλα έφτασε στον Ρονκάτο, ο οποίος έκανε το σουτ έξω από την γωνία της μεγάλης περιοχής, με τον Σταματελόπουλο να διώχνει σωτήρια πάνω στη γραμμή δυο φορές (την πρώτη η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι και ξαναγύρισε σε αυτόν)
45’ ο Αθανασόπουλος κέρδισε τη μπάλα κοντά στο κέντρο, αλλά πριν προλάβει στη μεγάλη περιοχή κόπηκε από τον Ηλιόπουλο με ένα παρακινδυνευμένο, αλλά απαραίτητο τάκλιν
50’ έπειτα από κακό διώξιμο από την άμυνα της Καλαμάτας, η μπάλα στρώθηκε έξω από την περιοχή στον Ηλιόπουλο, ο οποίος έπιασε ένα φοβερό απ’ ευθείας σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Γκόμεζ και βάζοντας έτσι αιφνιδιαστικά τον Πάμισο μπροστά στο σκορ
62’ σέντρα του Γκασούκα από δεξιά, ο Αθανασόπουλος δεν μπόρεσε να πιάσει καλά την κεφαλιά στο σημείο του πέναλτι
70’ μπαλιά-τρύπα του Ρονκάτο στον Γκασούκα, που υπέκυψε όμως στην πίεση του Σταματελόπουλου, με τον Καλαματιανό αμυντικό να απομακρύνει τον κίνδυνο
77’ μετά από σουτ του Παπουτσογιαννόπουλου, ο Αντωνόπουλος απέκρουσε άτσαλα, με τη μπάλα να φτάνει δεξιά στον Σαραντόπουλο, ο οποίος εβγαλε «συστημένη» μπαλιά στον Τορεζάνι στην καρδιά της περιοχής, προς απογοήτευση όμως των μελανόλευκων το πλασέ του Αργεντίνου προ κενής εστίας ήταν κακό, με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ
82’ ο Ρονκάτο εκτέλεσε ένα κόρνερ από αριστερά και ο Σαραντόπουλος αφύλακτος μέσα στην περιοχή έπιασε μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά που πέρασε πάνω από τον Αντωνόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα του Παμίσου αποφέροντας την ισοφάριση για την Καλαμάτα
90’+1’ ο Ρονκάτο αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα, μετά από ένα φάουλ στο οποίο υπέπεσε
92’ ο Μπίσα επιχείρησε μια επικίνδυνη διείσδυση στα καρέ της Καλαμάτας, όμως ο Καντούτσης, συνεπικουρούμενος από τον Γκόμεζ, έκοψε το πλασέ εν τη γενέσει του
105’ ο Ερέκι άλλαξε δύο φορές τη μπάλα με τον Γκασούκα και με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Αντωνόπουλο, πετυχαίνοντας το «χρυσό» 1-2 για την Καλαμάτα
110’ μεγάλη ευκαιρία για τον Πάμισο όταν μετά από φάουλ του Βέλλη ο Αριστομενόπουλος έπιασε την κεφαλιά, ο Γκόμεζ απέκρουσε, νέα κεφαλιά από τον Μπαστακό με τον Καλογερόπουλο να διώχνει σωτήρια με το κεφάλι
113’ σουτ του Σταματελόπουλου, πανομοιότυπο με το 1-0, η μπάλα πέρασε αυτή τη φορά λίγο άουτ από το «Γ» του γιγαντόσωμου Βραζιλιάνου γκολκήπερ της Καλαμάτας
120’ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη για διαμαρτυρία ο αρχηγός και σκόρερ του Παμίσου, Ηλίας Ηλιόπουλος.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Κώστα Ψηλοπαναγιώτη και των βοηθών του Κώστα Αδαμόπουλου και Μάριου Καρβούνη (4ος ήταν ο Δημήτρης Πλακογιάννης).
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Αλέξης Μαντζούνης-Ευτύχης Τασιόπουλος): Αντωνόπουλος, Αριστομενόπουλος, Σταματελόπουλος, Μπαστακός, Κατσιβαρδέας (90’+4’ Καραγιάννης), Μωράκης, Κάνιστρας (106’ Βέλλης), Λαθύρης, Τσουλάκος (71’ Μπερερής), Ηλιόπουλος, Μπίσα.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Μάρκος Στεφανίδης-Τάκης Δρούγας): Γκόμεζ, Παπουτσογιαννόπουλος, Καλογερόπουλος, Σαραντόπουλος (120’ Νινιός), Καντούτσης, Ερέκι, Τορεζάνι (84’ Ντε Νικόλο, 100’ Βιτζιλάντε), Ζαχαρόπουλος, Γκασούκας, Ρονκάτο, Αθανασόπουλος (68’ Κανελλόπουλος).   Της Χριστίνας Ελευθεράκη




***   Για  το  Ευρωμπάσκετ  Euroleague
Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 :
~ ΤΣΣΚΑ Μόσχας - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  93-86 ,(46-49) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 20-25 , 26-24 , 25-22 , 22-15  .- ^
~ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟ  89-70, (48-33) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 23-20 , 25-13, 17-15 , 24-22 .-
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειρ. - ΒΑΛΕΝΘΙΑ 80-70 ,(40-39) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 22-11 , 18-28 , 22-1618-15 .- ^
~ ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ - ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 42-41 ,(42-41) .-
Τα  δεκάλεπτα : 23-19 , 19-22 , 0-0  ,
Παρασκευή 23 -02 2018 :
~  ΚΙΜΚΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Τα  δεκάλεπτα :
~ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ- ΖΑΓΚΛΙΡΗΣ ΚΑΟΥΝΑΣ
Τα  δεκάλεπτα :
~ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  -ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
Τα  δεκάλεπτα :
~ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  -ΡΕΑΛ Μαδρίτης
Τα  δεκάλεπτα :

~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-
 ***   Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 ,  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  , ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,   ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  ,   ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 ,   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .- * (= νίκες εκτός)
7.- 14-11-2017 ,   ΚΙΜΚΙ   93-65  νίκη  εντός .-
8.- 16-11-2017 ,   ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   82-81 νίκη εκτός .-*
9.- 24-11-2017 ,    ΡΕΑΛ Μανδρίτης  82-80 νίκη εντός
10.-01-12-2017 ,   ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΓΑ  82-71 νίκη εντός
11.-07-12-2017 ,   ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ  80-74 ήττα , εκτός
12.-15-12-2017 ,   ΜΙΛΑΝΟ    80-72  νίκη εντός
13.- 19-12-2017 ,   ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   89-76  νίκη  εντός
14.- 21-12-2017 ,   ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  69-63 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 ,   ΒΑΛΕΝΘΙΑ   67-63 ήττα εκτός
16 .-04-01-2018 ,   ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  90-79 νίκη εντός
17.- 11-01-2018 ,   ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   84-75 νίκη  εντός
18.- 17-01-2018 ,  ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 67-62 Η εκτός
19.- 19-01-2018 ,    ΤΣΣΚΑ Μόσχας   70-75  ήττα   εντός (1η εντός ήττα)
20.- 25-01-2018 ,    ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ Κάουνας  παρατ. 94-93 κ.α.83-83 εντός
21.- 02-02-2018 ,   ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  95-74 ήττα  εκτός
22.- 08-02-2018  ,  ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  80-76 νίκη εντός
23 .- 23-02-2018  ,  ΚΙΜΚΙ        εκτός
24.- 02-03-2018 ,  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ    εντός
 Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 ,   ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,   ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  ,  ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .- *
4.-26-10-2017  ,  ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   ,  Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,   ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 ,   ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕπαρατ. 90-83 νίκη κ.α.75-75 εκτός .-*
8.- 17-11-2017 ,    ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  85-59  νίκη  εντός
9.- 23-11-2017  ,   ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ   86-85 νίκη  εκτός .-*
10.- 30-11-2017 ,  ΒΑΛΕΝΘΙΑ      72-64 νίκη  εκτός .-*
11.-08-12-2017 ,   ΡΕΑΛ Μ.   98-92  παρατ. νίκη  εντός κ.α .72-72 .-
12.- 14-12-2017 ,  ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ    67-65  ήττα εκτός .-
13.- 20-12-2017 ,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας     88-86 νίκη  εντός
14.- 22-12-2017 ,  ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   61-58 νίκη εκτός .-*
15.- 28-12-2017 ,  ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ 74-68 ήττα εκτός .-
16.- 05-01-2018 ,  ΜΙΛΑΝΟ  87-80 νίκη εντός .-
17.- 12-01-2018 ,  ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  86-54  Ήττα εκτός .-
18.- 16-01-2018 ,  ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.   94-64 νίκη εντός .-
19.- 18-01-2018 ,  ΚΙΜΚΙ      82-54   ήττα  εκτός .-
20.- 26-01-2018 ,  ΕΡΥΘΡΟ Αστέρα  89-78 ήττα εκτός  .-

21.- 01-02-2018 ,  ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  95-70  νίκη εντός .-
22.- 09-02-2018 ,  ΡΕΑΛ Μαδρίτης  80-79 νίκη  εκτός
23.- 22-02-2018 ,  ΒΑΛΕΝΘΙΑ    εντός
24.- 02-03-2018 , ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ     εκτός
***  Αγωνιστική ημέρα: 24
01.03. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΜπαρτσελόνα
 
01.03. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΤΣΣΚΑ Μόσχας
 
01.03. 21:45ΜιλάνοΑναντολού Εφές
 
01.03. 22:00ΜπασκόνιαΚίμκι
 
02.03. 20:00Ερυθρός ΑστέραςΟυνικάχα
 
02.03. 21:15ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός
 
02.03. 21:30ΒαλένθιαΜπάμπεργκ
 
02.03. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΦενερμπαχτσέ

*** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε    22/23   αγωνιστικές :
Κατάταξη (σε 20 αγώνες)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας     18-5    ^
Ολυμπιακός            16-7    ^
Φενέρμπαχτσε        16-7    ^
Παναθηναϊκός        14-8   
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Ρεάλ Μαδρίτης          13-9    
Ζαλγκίρις Κάουνας    13-9   
Κίμκι                          13-9    
Μακάμπι Τελ Αβιβ    12-10   
-----------------------------
Μπασκόνια                10-13   ^    
Μάλαγα                      9-13 
Ερυθρός Αστέρας      9-13 
Μπάμπεργκ                8-14   
----------------------------
Βαλένθια                     8-15    ^ 
 Μπαρτσελόνα            7-15   
Αρμάνι Μιλάνο           7-16     ^   
Αναντολού Εφές         6 -16 

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2018 :
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 01  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/news-01-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2018  . ~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30 και 31 Δεκεμβρίου 2017 : Δευτέρα 01-01-2018 ... Ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/30-31-2017-01-01-2018.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη 13  Φεβρουαρίου 2018
  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-13-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-14-2018-14-1-470.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018
 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-15-2018.html .- 
~**
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 :
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 01  Φεβρουαρίου  2018  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-01-2018-04.html .
~** ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/02/blog-post.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News (2) στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/news-2.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News (2) στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/news-2.html .- 

 ~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02 Φεβρουαρίου 2018
:   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-02-2018.html  .- 
 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή 04  Φεβρουαρίου 2018 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-04-2018-1942-httpsyoutu.html .-       
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 05 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html  .-

~**   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 06  Φεβρουαρίου 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/02/news.html .-
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 03  και  04  Φεβρουαρίου 2018 .Μια  αθλητική ανασκόπηση-επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/03-04-2018.html .- 
 
~* Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη  07 Φεβρουαρίου  2018
:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .- 

 ~*** 
 
 Πέμπτη 08  Φεβρουαρίου 2018 . ~ ΟΜΟΡΦΗ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή 09  Φεβρουαρίου 2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/news-09-2018-08-02-2018-11.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Σάββατο  10  Φεβρουαρίου 2018
: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-10-2018-10-1-202.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της  ενημέρωσης .
Κυριακή  11  Φεβρουαρίου 2018
:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .-  
~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10  και 11  Φεβρουαρίου 2018 , Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/10-11-2018-11-02-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσηςΔευτέρα 12 Φεβρουαρίου  2018 .- http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-12-2018.html .-
~** ~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη 13  Φεβρουαρίου 2018
  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-13-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-14-2018-14-1-470.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018
 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-15-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης,
Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2918
 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-16-2918-16-307-1.html .- 

~**  H Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της εφημερίδα μας ,
Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/h-arfara-news-17-2018-17-1-307.html  .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή 18 Φεβρουαρίου  2018 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .-
~**  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κ. Δευτέρα  19 Φεβρουαρίου  2018 ,
~
ΚΑΛΗ  ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ  !  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news_19.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τρίτη  20 Φεβρουαρίου 2018
; http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-20-2018.html  .-
~**
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 17  και  18  Φεβρουαρίου 2018 ,Αθλητική επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/17-18-2018.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018
 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .- 
~**
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018
 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .-

~**   

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6098   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3899   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3904  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 901   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-

  

~
~* Τα  βίντεο μας  για σήμερα  :
~*Κοντονής για NOVARTIS 2018:
https://youtu.be/1qoU_JCzExU  .-
~* Ο Κοντονής για σκάνδαλα  2018:
https://youtu.be/hvLPp12PGRc  .-
~*Προκλήσεις Τουρκίας 2018:
https://youtu.be/GcklPOFvBeA  .-
~*ΚΟΤΖΙΑΣ  ο  απρόβλεπτος 2018:
https://youtu.be/GbRw8ngjcQk  .-
~*Αβραμόπουλος  Δ.  για σκάνδαλο Νοβάρτης  2018:
https://youtu.be/xVZX8aBW5DM .-
~* Ομιλία Κ. Βελόπουλου 2018:
https://youtu.be/8D9pM9HVrS4 .-
~*Συνάντηση ΖΑΕΦ ΜΕΡΚΕΛ  2018:
https://youtu.be/xaEHVl8gpXE  .-
~*Α.  ΣΑΜΑΡΑΣ για σκάνδαλο Νοβάρτις  21/02/2018:
https://youtu.be/g53UMV8NKEA  .-
~* Α. Σαμαράς  σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ  2018:
https://youtu.be/Nj2FFDxFj9U  . -
~*Ομιλία Κ Βελόπουλου στη Δραπετσώνα 21/02/2018:
https://youtu.be/GQeAhgABFog  .-
~-----------------~~~~~~~~~~~~~~~~~~~-----------------
~ Τα εγκονάκια μας στο κρεβάτι θείου ΒΛΑΣΗ Αρφαρά 12/02/2018: https://youtu.be/QpxYC_sXWS0 .-
~Τα εγκονάκια μας στο κρεβάτι της γιαγιάς παπού  12/02/2018:
https://youtu.be/560sSIEa1Ms .-
~Μαιευτήριο  ΕΛΕΝΑ  18/02/2018 Σταματάκος 2 :
https://youtu.be/vwDHSpdoSoE   .-
~ Τα εγκονάκια μας  2018  :
 https://youtu.be/YuTHUwecHKw .-
~ Γιαγιά και εγκόνες  2018 :
 https://youtu.be/SPa8xg5z0rU .-
~**

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ