Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
 Κυριακή 07 Ιανουαρίου 2018 ,
~

 
 

 ~ 7 Ιανουαρίου
Του αγίου, προφήτου, προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννου. Ιερομάρτυρος Ρωμανού του εκ Δημινίτσης Λακεδαίμονος (†1695). Νεομάρτυρος Αθανασίου (1) του εκ Σπάρτης Ατταλείας (†1700). Μάρτυρος Ιουλιανού του εξ Αιγίνης και της δι` αυτού πιστευσάσης μάρτυρος γυναικός.
(1) Γεννήθηκε στην Αττάλεια και ζούσε στη Σμύρνη, όπου συναναστρεφόταν Οθωμανούς, οι οποίοι τον ειρωνεύονταν για την πίστη του. Ο Αθανάσιος, αν και αγράμματος έδινε καίριες και εύστοχες απαντήσεις ώστε πολλές φορές, οι εχθροί της πίστης να τον θαυμάζουν. Όταν όμως ο άγιος είπε στα τουρκικά τη φράση “ Δόξα τω Θεώ”, οι Οθωμανοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον κριτή. Ο άγιος όμως, παρά τις πιέσεις, τη φυλάκιση και τα φρικτά βασανιστήρια αρνήθηκε να εξισλαμιστεί. Αποκεφαλίσθηκε στις 7 Ιανουαρίου του 1700 στη Σμύρνη.
~
 Άγ. Ιωάννης ο Πρόδρομος: Ο καλύτερος φίλος του Ηρώδη!
 ~ Έχουμε συνηθίσει να φανταζόμαστε τον άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο σαν ένα οργισμένο, φωνακλά προφήτη, μόνιμα δυσαρεστημένο και κατσούφη, που φωνάζει με σκληρότητα στους ανθρώπους να μετανοήσουν για τις αμαρτίες τους για να μην τους θερίσει η οργή του Θεού και να μην καούν στην κόλαση.
* Μπορεί να ήταν και έτσι… Βέβαια η «οργή του Θεού» είναι μια εικόνα που συμβολίζει την εχθρότητα του ανθρώπου απέναντι στο Θεό και η κόλαση είναι η θέα του θείου φωτός ως φωτιάς λόγω του ανθρώπινου εγωισμού.
Όμως η αλήθεια είναι πως ο άγιος Ιωάννης, όπως και όλοι οι προφήτες και οι άγιοι όλων των εποχών, εμπνευσμένοι από τη θεία χάρη, είχαν μεγάλη αγάπη για τους ανθρώπους και ακριβώς αυτή η αγάπη (κι όχι κάποιο σκληρό «αίσθημα δικαιοσύνης» ή κάποια δήθεν «προσβολή του Θεού» και τέτοια άσχετα) είναι που τους κάνει να ζητούν απ’ τους ανθρώπους να μετανοήσουν. Η μετάνοια είναι που θα βοηθήσει τους ανθρώπους να σωθούν και η σωτηρία των ανθρώπων είναι η αληθινή έγνοια των προφητών και των αγίων, δηλ. η αληθινή έγνοια του Θεού που τους εμπνέει.
Στην περίπτωση του Ηρώδη, καταλαβαίνουμε πως ο άγ. Ιωάννης δεν ήταν καθόλου εχθρός του, αλλά, αντίθετα, ήταν ο καλύτερος φίλος του – ή μάλλον ο μοναδικός του φίλος, αφού ο Ηρώδης, που ήταν πολύ κακός, μάλλον δε θα ’χε άλλους αληθινούς φίλους…
Είναι γνωστό σε όλους πως ο Πρόδρομος έκανε αυστηρή κριτική στον Ηρώδη, επειδή είχε κλέψει τη γυναίκα του αδερφού του, την Ηρωδιάδα, και την είχε κάνει επίσημη ερωμένη ή ίσως σύζυγό του. Ο Ηρώδης τον έβαλε φυλακή και με τη γνωστή ραδιουργία της Ηρωδιάδας, στο χορό της κόρης της, της Σαλώμης (που γοήτευσε σεξουαλικά, προφανώς, τον Ηρώδη και όλους τους «υψηλούς» καλεσμένους στα γενέθλιά του), η κεφαλή του αγ. Ιωάννη τοποθετήθηκε σ’ ένα πιάτο και προσφέρθηκε στην έφηβη Σαλώμη, η οποία την πρόσφερε στην πανούργα μητέρα της (ο Θεός να τους συγχωρέσει όλους και όλες).
Να πούμε εδώ πως αυτός ο Ηρώδης ήταν ο Ηρώδης ο 2ος (Ηρώδης Αντύπας), γιος του παλιού Ηρώδη που είχε κάνει τη σφαγή των νηπίων, δηλ. του Ηρώδη του Τετράρχη, του λεγόμενου «Μεγάλου» (και καλά) Ηρώδη.
Γιατί όμως ο άγιος έκανε κριτική στον Ηρώδη; Για να του κάνει πολιτική ζημιά; Για να δώσει αφορμή σε επαναστάτες να τον πολεμήσουν; Για κοινωνικούς και πολιτικούς λόγους, τέλος πάντων; Δεν έχουμε λόγους να πιστεύουμε πως ο άγιος είχε τέτοια κίνητρα. Ξέροντας την παράδοση των αγίων, καταλαβαίνουμε κάτι άλλο: ο άγιος Ιωάννης έκανε κριτική στον Ηρώδη για να τον σώσει! Και, μαζί μ’ αυτόν, να σώσει και την Ηρωδιάδα, τη γυναίκα που τελικά τον σκότωσε. Πώς να τον σώσει; Βοηθώντας τον, με την κριτική του, να σταματήσει την αμαρτία διαρκείας που διέπραττε, τη μοιχεία.
Άρα ο Ιωάννης ήταν ο καλύτερος, ή ο μόνος, φίλος του βασιλικού ζεύγους, γιατί ήταν ο μόνος που τολμούσε –με τόσο θετικά γι’ αυτούς κίνητρα– να τους πει ξεκάθαρα πως είναι αμαρτωλοί και να τους καλέσει στη σωτήρια μετάνοια.
 ~ Αλλά το ότι ο άγιος αγαπούσε τον Ηρώδη φαίνεται κι από κάτι άλλο. Στο κατά Μάρκον ευαγγέλιο, κεφ. 6, στίχοι 19-20, γράφει για το διάστημα που ο άγιος ήταν στη φυλακή: «η δε Ηρωδιάς ενείχεν αυτω και ήθελεν αυτόν αποκτείναι, και ουκ ηδύνατο· ο γαρ Ηρώδης εφοβείτο τον Ιωάννην, ειδώς αυτόν άνδρα δίκαιον και άγιον, και συνετήρει αυτόν, και ακούσας αυτού πολλά εποίει και ηδέως αυτού ήκουε».
Δηλαδή: «η Ηρωδιάδα κατηγορούσε τον Ιωάννη και ήθελε να τον σκοτώσει, αλλά δε μπορούσε, γιατί ο Ηρώδης σεβόταν τον Ιωάννη, ξέροντας πως είναι άνθρωπος δίκαιος και άγιος, και τον κρατούσε ζωντανό, και έκανε πολλά ακούγοντας τις συμβουλές του και τον άκουγε με ευχαρίστηση» (να μια ακόμη περίπτωση που η λέξη «φοβάμαι» θα πει «σέβομαι», όπως στο γνωστό «η δε γυνή ίνα φοβείται τον άνδρα»).
Το ότι ο Ιωάννης δεχόταν να συζητάει με τον Ηρώδη μέσα στη φυλακή και μάλιστα τον συμβούλευε σε μερικά πράγματα -προφανώς για να είναι σωστός και δίκαιος- φανερώνει πως ο άγιος δεν του κρατούσε κακία, δεν τον μισούσε, αλλά, αντίθετα, τον αγαπούσε!
Η στάση αυτή δίνει ένα πολύ σημαντικό παράδειγμα του πώς ένας άγιος γίνεται επαναστάτης απέναντι στη διεφθαρμένη εξουσία. Την ελέγχει με θάρρος, αλλά όχι με μίσος. Μισεί τη διαφθορά, την κατάχρηση εξουσίας και την αμαρτία, αλλά συνεχίζει ν’ αγαπάει τους ανθρώπους, ακόμη κι όταν είναι διεφθαρμένοι & αμαρτωλοί, και να προσπαθεί για τη σωτηρία τους, αν φυσικά το θέλουν. Τη στάση του αυτή δεν την αλλάζει, δίνοντας γι’ αυτούς ακόμα και τη ζωή του.
ΑΓΙΕ ΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗ
Εσύ που υπήρξες τόσο μεγάλος νηστευτής, πρότυπο εγκράτειας,
εσύ που είχες βρει το δρόμο
για να τρέφεις το πνεύμα σου,
για να εξυψώνεσαι σε ουράνια μήκη και πλάτη (διαθέσιμα για όλους μας),
βοήθησέ με να κόβω έστω και μια μπουκίτσα
από τα πλούσια εδέσματά μου -δείγμα τού λιμού της ψυχής μου!

***  ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ! Το ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ στον Ιορδάνη ποταμό... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Κάθε χρόνο γίνεται στις 5 Ιανουαρίου μεγάλη δοξολογία της Ορθοδόξου εκκλησίας στον Ιορδάνη ποταμό.
Ένα μεγάλο θαύμα γίνεται κατά καιρούς το οποίο μόνο δέος προκαλεί.
Όπως θα δείτε, ο ποταμός τη στιγμή της δοξολογίας στρέφεται προς τα πίσω, με χιλιάδες πιστούς να έχουν καταγράψει το περιστατικό.
Δείτε τα παρακάτω αποκαλυπτικά βίντεο:

*** Βολές του Αιτωλίας Κοσμά στον Ζουράρι: «Οι Ελληνες δε θέλουν ηγέτες που διαστρέφουν»
 ~ Με λαμπρότητα εοράσθηκε η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. Επίκεντρο του εορτασμού ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος.
* Οπως αναφέρει ανακοίνωσ της της Μητρόπολη: «Το πρωί τελέσθηκαν η ακολουθία του Όρθρου, η πανηγυρική αρχιερατική θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως αρχιμ. Επιφάνιος Καραγεώργος ανέγνωσε την Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Ποιμενάρχου μας για την εορτή των Θεοφανείων σε πλήθος πιστών Χριστιανών, παρουσία του Δημάρχου της Ιεράς Πόλεως, του Αντιπεριφερειάρχου, αντιπροσωπείας του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, καθώς και των υπολοίπων στρατιωτικών και πολιτειακών αρχών.
Ο Σεβασμιώτατος κ Κοσμάς, μετά την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού, ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς «αυτή την σημερινή μεγάλη ημέρα της Εορτής των Θεοφανείων, να κατανοήσουμε τι πραγματικά εορτάζουμε. Να κατανοήσουμε ότι εδώ στην Ελλάδα, από τη στιγμή που ο Απόστολος Παύλος έφερε το μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού, εορτάζουμε τα Άγια Θεοφάνεια, δηλαδή την παρουσία του Τριαδικού μας Θεού. Γι’ αυτό να ευχηθούμε να ανανήψει το Έθνος μας, να γνωρίσει το Χριστό μας, να δεχθεί ότι ο Χριστός είναι ο μόνος Σωτήρας και Λυτρωτής, ο Ένας της Αγίας Τριάδος. Να ζήσουμε το Μήνυμα του Χριστού μας, να δεχόμαστε το Φώς του Βαπτισθέντος Κυρίου και τη Χάρη του Ιορδάνου. Χρόνια πολλά, ευλογημένα, αγιασμένα!».
Η λιτανευτική πομπή που στη συνέχεια σχηματίσθηκε κατευθύνθηκε στο λιμάνι της Ιεράς Πόλεως, όπου ο Σεβασμιώτατος, από ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα, τέλεσε την τελετή του καθαγιασμού των υδάτων δια του Τιμίου Σταυρού.
Αρκετοί νέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό. Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σ’ εκείνον που ανέσυρε τον Σταυρό ως ευλογία έναν επιστήθιο χρυσό Σταυρό και από ένα ενθύμιο στους υπολοίπους.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, κατά την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων, μαζί με τις πατρικές του ευχές προς όλους, αναφέρθηκε, τόσο μέσα στον Ιερό Ναό όσο και στο λιμάνι της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στην περιβόητη δήλωση του υφυπουργού Παιδείας περί της επισκέψεως μαθητών σε ανήθικα καταγώγεια, που έγινε με αφορμή την κατάργηση των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό. Ο Μητροπολίτης κ. Κοσμάς, δήλωσε τα εξής:
« Αυτή την σημερινή μεγάλη ημέρα της Εορτής των Θεοφανείων, πρέπει να κατανοήσουμε τι πραγματικά εορτάζουμε. Να κατανοήσουμε ότι εδώ στην Ελλάδα, από τη στιγμή που ο Απόστολος Παύλος έφερε το μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού, εορτάζουμε τα Άγια Θεοφάνεια, δηλαδή την παρουσία του Τριαδικού μας Θεού.
~ » Σήμερα, Θεοφάνεια, ο νέος Αδάμ έρχεται να ανακαινίσει τον άνθρωπο. Πρέπει αυτή τη μεγάλη ημέρα, εμείς οι σύγχρονοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Έλληνες, να συνειδητοποιήσουμε τι εορτάζουμε. Να καταλάβουμε τι έκανε ο Θεός για εμάς, και συναισθανόμενοι, να μετανοήσουμε! Να καταλάβουμε ότι πρέπει να αγιαζόμαστε καθημερινώς, να ζούμε σωστά και να λέμε τα πρέποντα. Όχι επίσημα χείλη να λένε ό,τι βρομιά, ό,τι αισχρολογία κι ό,τι ανόητο υπάρχει, το οποίο σκανδαλίζει και προτρέπει την νεότητα στην αμαρτία. Να προσέχουμε πάρα πολύ τα λόγια μας. Δεν μπορεί ένας τάχα επίσημος να λέει ότι θέλει, να διαστρέφει το Ευαγγέλιο και να προσβάλει και το Μεσολόγγι. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, μάλιστα σε άγιες ημέρες. Αν δεν κατανοεί κάποιος επίσημος τι είναι σήμερα, να πάει να κατανοήσει. Δεν θέλουν οι Έλληνες τέτοιους ηγέτες που διαστρέφουν την ορθοδοξία και ρίχνουν τη νεότητά μας στην ανηθικότητα. Αν ο καθένας θέλει την ανηθικότητα, να πάει να τη ζήσει – δικαίωμά του είναι. Δεν μπορεί όμως να σπρώχνει την νεότητα μέσα στην αμαρτία.
» Ευχόμαστε αυτός ο γενναίος ορθόδοξος Ελληνικός λαός, ο οποίος πραγματικά σήμερα γέμισε τους Ιερούς Ναούς και τις παραλίες σε όλες τις τοποθεσίες της Ελλάδος για να ζήσει τα Θεοφάνεια και να λάβει την Ευλογία του Αγιασμού, να κρατήσει γερά την Πίστη, να αρνηθεί τις προκλήσεις, να ζει την Ορθοδοξία, κι εμείς οι Μεσολογγίτες να είμαστε «ἔτοιμοι πρὸς ἀπολογίαν παντὶ τῷ αἰτοῦντι». Δεν μπορεί να προσβάλλεται το Μεσολόγγι εξ αιτίας της αδυναμίας του καθενός.
» Να ευχόμαστε να συνέλθουμε, γιατί ο Κύριός μας ανέχεται.. ανέχεται.. αλλά κάποτε είπε «ἔως πότε ἀνέξομαι;». Ο λαός της Ελλάδος πιστεύει και δεν μπορεί κανείς να ξεριζώσει την πίστη από τις καρδιές μας. Ο Απόστολος Παύλος φωνάζει στο νέο άνθρωπο «σεαυτόν ἁγνόν τήρει», και δεν πρέπει ένα τάχα επίσημο πρόσωπο να σπρώχνει στην ανηθικότητα τη νεότητα.
» Εμείς να ευχηθούμε να επανέλθουμε, να μετανοήσουμε, να συνέλθουμε! Ας ευχηθούμε να ανανήψει το Έθνος μας, να γνωρίσει το Χριστό μας, να δεχθεί ότι ο Χριστός είναι ο μόνος Σωτήρας και Λυτρωτής, ο Ένας της Αγίας Τριάδος. Να ζήσουμε πραγματικά το Μήνυμα του Χριστού μας, να δεχόμαστε το Φώς του Βαπτισθέντος Κυρίου και τη Χάρη του Ιορδάνου.
» Χρόνια πολλά, ευλογημένα, αγιασμένα σε όλους και όλες, πρόοδο στα παιδιά ευλογημένη!».

***  Ιεροσόλυμα ώρα μηδέν: Μαρτυρία ηγουμένου για τα βασανιστήρια από τους μουσουλμάνους
 
-Ο ηγούμενος της μονής Αγίου Θεοδοσίου περιγράφει τα μαρτύρια που περνούν οι μοναχοί στα προσκηνύματα των Αγίων Τόπων από τους εξτρεμιστές μουσουλμάνους.Η ιστορία του Γέροντα Ιερόθεου είναι μια από τις πολλές ιστορίες των μοναχών στους αγίους τόπους που καθημερινά περνούν μαρτύρια και κακουχίες από τους αλλόθρησκους.
* Άγιοι Τόποι – Μαρία Γιαχνάκη
Οι έλληνες μοναχοί που ανήκουν στο ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο και ζουν σε όλη την αγία γη, φυλάσσουν τα μοναστήρια μας, σηκώνουν κάθε μέρα ψηλά την ελληνική σημαία και υποδέχονται τους επισκέπτες οι οποίοι φθάνουν στις ερήμους για να προσκυνήσουν τα μέρη που γεννήθηκε, περπάτησε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε ο Χριστός.
Το iellada.gr έχοντας καταγράψει τις μαρτυρίες όλων αυτών των μοναχών, ξεκινάει μια εκστρατεία ενημέρωσης ώσπου η Παλαιστίνη και το Ισραήλ να αποφασίσουν, να προστατεύσουν αυτά τα προσκηνύματα και τους μοναχούς που αφιέρωσαν την ζωή τους στον Χριστό.
Ακούστε και δείτε στο βίντεο του iellada.gr,τον Γέροντα Ιερόθεο και τα συγκλονισιτκά του λόγια :
~ Ηγούμενος Αββά Θεοδόσιου : https://youtu.be/gy00G52w65U .- {Ο ηγούμενος της μονής Αγίου Θεοδοσίου περιγράφει τα μαρτύρια που περνούν οι μοναχοί στα προσκηνύματα των Αγίων Τόπων από τους εξτρεμιστές μουσουλμάνους}.-
~  Ο μοναχός Ιερόθεος υπηρετεί περίπου 60 χρόνια στην Αγία Γη. Ως ηγούμενος του μοναστηριού του Αγίου Θεοδοσίου τα τελευταία 40 χρόνια έχει περάσει πολλές κακουχίες, έχει δεχθεί επιθέσεις από εξτρεμιστές, έχει φάει ξύλο και έχει εκδιωχθεί και απειληθεί. Εκείνος όμως απλός και ταπεινός πεισματάρης και με βαθιά πίστη υπομένει τα βάσανα για να μην προδώσει τα άγια προσκυνήματα στα οποία γεννήθηκε ο Ιησούς.
Πριν από τους Αγίους Τόπους είχε υπηρετήσει ως έφεδρος στην Κορέα και στο Βιετνάμ.
Εγινε μοναχός και με τα χρόνια χειροτονήθηκε και διετέλεσε ηγούμενος στο Ορος Θαβώρ,στην μονή του Τιμίου προδρόμου στον Ιορδάνη ποταμό,στην μονή επίσης του Αββά Γερασίμου του Ιορδανίτου την περίοδο του Πολέμου των 6 ημερών,έκανε ηγούμενοςστη μονή του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα, αλλά και σε άλλα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
Είναι από τους τελευταίους εν ζωή γέροντες του Πατριαρχείου μας. Στη λαύρα του Οσίου Θεοδοσίου έχει αφιερώσει τη ζωή του τα τελευταία έτη. Ζει εκεί και λειτουργεί καθημερινά , αν και είναι πια περίπου 90 ετών.
«….έχω φάει ξύλο….με το τσουβάλι απότους φανατικούς αλλόθρησκους της περιοχής!!! Από τις μπουνιές που έχω φάει…..δεν ακούω καθόλου από το ένα αυτί, αλλά και από το άλλο…..λίγο κι από κει ακούω!!! Από το δεξί μάτι έχω πρόβλημα από χαστούκι που έφαγα από πρώην δήμαρχο του χωριού,ο οποίος όπως με χαστούκισε …μου έσκισε με το νύχι του το μάγουλο μου και μια ελιά που είχα στο πρόσωπο,…»,και μας έδειξε το σημάδι που έχει μέχρι σήμερα!!!
«Αλλη φορά μου έσπασαν το χέρι ,και το είχα στο γύψο….τόσο καιρό!!!
Αλλη φορά ,μου είχαν σπάσει το πόδι, …κάποια φορά θέλησαν να μας
κάψουν…ζωντανούς με τις καλογριές μου, άλλη φορά ,άνοιξαν τάφο στα κτήματα της μονής απέξω…..και θέλησαν να με θάψουν ζωντανό!!!Αν δεν τσίριζαν οι μοναχές και κάποιες περαστικές γυναίκες….θα το είχαν κάνει!!!
Ο δε πετροπόλεμος….είναι πλέον συνήθεια μας!!!Μας πετροβολάνε συχνά….,άσε το φτύσιμο και το βρισίδι…..,μας έχουν γίνει η καλημέρα μας!!! Δόξα τω Θεώ»!!!…..»
Ετσι κρατήθηκαν και κρατιώνται αυτά τα ιερά χώματα και τα μοναστήρια μας στην Αγία Γη!!! Δεν έχει άνεση εδώ και ανάπαυλα!!!
*
*** Θοδωρής Σπηλιώτης: Ο μοναχός που έγινε CEO 
Ο Μεσσήνιος Θοδωρής Σπηλιώτης ερευνά διεξοδικά την αποτελεσματικότητα του αθωνικού management και εξηγεί τις χρήσεις του στις εταιρείες-κολοσσούς 
  Δεν είναι τυχαίο ότι οι βασικές αρχές του αθωνικού management εφαρμόζονται εδώ και δεκαετίες σε παγκόσμιους επιχειρηματικούς κολοσσούς, καθώς η ανθεκτικότητα και η αποτελεσματικότητά τους έχει αναδειχτεί μέσα στα χρόνια. Όπως και ότι το Άγιο Όρος αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα brand names παγκοσμίως γεγονός που το καθιστά από μόνο του ένα πολύ ενδιαφέρον case study.
Αυτές οι δύο διαπιστώσεις ήταν το έναυσμα για μια εις βάθος έρευνα του τρόπου λειτουργίας της Μοναστικής Πολιτείας στη Χερσόνησο του Άθω από τον Μεσσήνιο Θοδωρή Σπηλιώτη, έναν επιτυχημένου τεχνοκράτη γνωστό και από κάποιες καινοτόμες εταιρείες στον χώρο των start-ups (την E-SURVEY και την E-STAFF), και που τελικά οδήγησαν στη συγγραφή βιβλίου με τίτλο «Ο μοναχός που έγινε CEΟ».
O Θοδωρής Σπηλιώτης επισκέφθηκε πρώτη φορά το Άγιο Όρος τον Δεκαπενταύγουστο του 2002 με έναν φίλο και τον πατέρα του και από τότε συνέχισε να επισκέπτεται την Αθωνική Πολιτεία για προσκυνηματικούς λόγους. «Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στις ιερές μονές δεν μπορείς να μην παρατηρήσεις την ανθεκτική και αποτελεσματική οργάνωση και διοίκηση» λέει ο ίδιος και συνεχίζει: «Δεν αποτελεί σύμπτωση ότι επικεφαλής μεγάλων εταιρειών καταφεύγουν στις διδαχές του Όρους για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον και τη βιωσιμότητά των επιχειρήσεών τους, ενώ διάφοροι διευθύνοντες σύμβουλοι επιδιώκουν να αποκτήσουν βιωματική γνώση του αθωνικού management. Τέλος, δεν είναι τυχαίο ότι βασικές αρχές του αθωνικού management εφαρμόζονται εδώ και δεκάδες χρόνια σε παγκόσμιους επιχειρηματικούς κολοσσούς» συμπληρώνει.
Το ταξίδι στη γνώση και στην έρευνα δεν ξεκινά ποτέ τυχαία. Πάντα κάποιο άλλο προηγείται και αυτό είναι το ταξίδι του νου και της σκέψης. Η επίσκεψη του κ. Σπηλιώτη στο Άγιο Όρος, με όλες τις εμπειρίες που την πλαισίωσαν, αποτέλεσαν το διαβατήριο για το δικό του ταξίδι στην έρευνα του αθωνικού management. Οι κουβέντες που έκανε με τον πνευματικό του και η ερώτησή του «τι κάνει ο ηγούμενος;» ήταν που πυροδότησαν τη σκέψη του. Αφού κατάλαβε από τα λεγόμενά του ότι το διάστημα εκείνο ο ηγούμενος έλειπε από τη μονή, αμέσως αναρωτήθηκε πώς ήταν δυνατόν να λειτουργούν όλα με απόλυτη ακρίβεια και συνέπεια τη στιγμή που απουσίαζε «ο επικεφαλής». «Ο θαυμασμός μου για τη δομή και την οργάνωση που πρόδηλα φαίνονταν μπροστά μου ήταν η αρχή της δικής μου προσωπικής έρευνας για το μυστικό αυτής της επιτυχίας».
Η δίψα του για παρατήρηση και μάθηση μεγάλωνε προοδευτικά. «Βλέποντας στην πράξη το αποτέλεσμα της επιτυχημένης οργάνωσης μιας αυτοδιοίκητης μονάδας με τέτοια δυναμική, όπως το Άγιο Όρος, συνειδητοποιείς ότι η μελετημένη δομή και οργάνωση μιας ομάδας, μιας επιχείρησης, ενός οργανισμού, μιας κοινωνίας, συνιστά αδιαπραγμάτευτη συνθήκη για την πρόοδο και την ευημερία της και συνεπώς πρέπει να αποτελεί τη μείζονα προτεραιότητά της μια εποχή υψηλών απαιτήσεων και πολυεπίπεδου ανταγωνισμού» εξηγεί. Χάρη στη συστηματική και σχολαστική προσωπική του έρευνα εντόπισε και μελέτησε αυτές τις αρχές μέσα στους κόλπους της Αθωνικής Πολιτείας και τις καταθέτει προς αξιοποίηση και προβληματισμό, εν είδει προσωπικής βιωματικής καταγραφής στο βιβλίο του.
Σε αυτό υπάρχουν πολλά παραδείγματα παραλληλισμού με πολυεθνικές εταιρείες. Για παράδειγμα, μία από τις αρχές του αθωνικού management είναι η Περιοδική Αλλαγή Εργασιών (Rotation Learning Model). Δηλαδή θεωρείται καλό ο μοναχός να έχει πάνω από μία εργασίες υπ' ευθύνη του για να μπορεί να αποκτά νέες δεξιότητες (skills) δίπλα σε ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και μπορούν να του μεταδώσουν την τεχνογνωσία τους. Αυτό τον καθιστά μακροπρόιεσμα χρήσιμο για το μέλλον της μονής.
Άλλο ένα σημείο που θίγεται στο βιβλίο είναι η διατροφή των μοναχών. Βέβαια δεν είναι τωρινή η διαπίστωση ότι μας δίνει το καλό παράδειγμα για το είδος διατροφής που θα πρέπει να ακολουθούμε στη ζωή μας. Οι μοναχοί δεν τρώνε κρέας. Καταναλώνουν πολλά όσπρια και σε ορισμένες περιπτώσεις ψάρι. Τρώνε δύο φορές την ημέρα, μικρές ποσότητες, συγκεκριμένες ώρες. Επιπλέον, τηρείται το μέτρο στο φαγητό, με την κατανάλωση μετρημένων ποσοτήτων.
Το επίπεδο ποιότητας των φαγητών τους είναι πολύ υψηλό, καθώς όλα τα εδώδιμα αγαθά είναι βιολογικής καλλιέργειας και προέρχονται από τα χωράφια τους. Ο τρόπος μαγειρέματος είναι πολύ απλός και υγιεινός και τα φαγητά που επιλέγουν να παρασκευάζουν ενισχύουν την πνευματική τους εγρήγορση και την αντοχή τους στη σωματική άσκηση. Έτσι ανταποκρίνονται με επιτυχία στις εργασίες τους. Οι μοναχοί προσέχουν και τη φυσική τους κατάσταση. Παρόλο που τρέφονται δύο φορές την ημέρα, έχουν έντονη κινητικότητα και σωματική άσκηση. Γυμνάζονται με φυσικό τρόπο μέσα από τις αγροτικές και γενικότερα τις καθημερινές ασχολίες τους. Εξάλλου, για την εκτέλεση των διακονημάτων (εργασίες) χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση που είναι απαραίτητη για να αντέξει κάποιος τις καθημερινές εργασίες οι οποίες μπορεί να είναι περισσότερες από μία και να διαρκούν αρκετές ώρες.
«Η σωματική άσκηση είναι χρήσιμη για τους εργαζομένους. Δεν είναι τυχαίο που πολλές εταιρείες στο εξωτερικό έχουν γυμναστήρια εντός των εγκαταστάσεών τους. Άλλες εταιρείες, πάλι, καλύπτουν με δικά τους έξοδα τη συνδρομή των υπαλλήλων τους σε κάποιο γυμναστήριο σε περίπτωση που δεν διαθέτουν χώρο εντός των εγκαταστάσεών τους. Είναι καλό να υπάρχει μέριμνα ώστε η πνευματικότητα των εργαζομένων να διευκολύνεται μέσω της σωματικής τους ευεξίας (νους υγιής εν σώματι υγιεί)» καταλήγει ο συγγραφέας του βιβλίου. Κάτι άλλο που επισημαίνεται είναι η κοινή εστίαση. Οι μοναχοί τρώνε όλοι μαζί σαν οικογένεια, σε προγραμματισμένα γεύματα. Έτσι πετυχαίνουν τη σταθερότητα στον μεταβολισμό τους, ενώ με την αποφυγή κατανάλωσης διαδοχικών και ακατάστατων γευμάτων ή μεγάλων ποσοτήτων διευκολύνουν την πέψη του οργανισμού, κάτι που τους επιτρέπει την πνευματική ανασύνταξη και επαναλειτουργία.
Ο «Μοναχός που έγινε CEO», εκτός από εγχειρίδιο management, διαβάζεται και ως ταξιδιωτικό οδοιπορικό, καθώς έχει και στοιχεία λεπτομερούς καταγραφής του τρόπου που είναι δομημένο το Άγιο Όρος, οργανωτικά και διοικητικά, και περιέχει τρομερές παρατηρήσεις που ικανοποιούν την περιέργεια του αναγνώστη.
   *Ο Θοδωρής Σπηλιώτης είναι πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο στην Τηλεματική και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA). Διαθέτει δεκαπενταετή εμπειρία στον χώρο της τεχνολογίας, κατέχοντας μέχρι σήμερα υψηλόβαθμες θέσεις σε κορυφαίες εταιρείες στους τομείς Καινοτομίας, Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), Marketing και Πωλήσεων.  Πηγή: lifo.gr

*** Ο καιρός  σήμερα Κυριακή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα Κυριακή 7/1/2018 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρωινές έως και τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-85%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Έκτος της ρύθμισης των 120 δόσεων μένουν εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες 
Εκτός ρύθμισης για τις 120 δόσεις για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία μένουν εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες. Την ίδια ώρα συνολικά 128 εκατ. ευρώ πρόσθετα χαράτσια καλούνται να πληρώσουν από φέτος έως το 2021 περίπου 1,4 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες. Στην ουσία πρόκειται για μια μεγάλη αφαίμαξη αφού καλούνται να καταβάλουν για εισφορές και φόρους ακόμη και πάνω από το 65% του εσόδων τους.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία αναμένεται να λειτουργήσει έως τον Φεβρουάριο. Η ρύθμιση καλύπτει οφειλές που δημιουργήθηκαν έως τις 31/12/2016 με τις αιτήσεις να πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά έως τις 31/12/2018.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, μεγάλα είναι τα εμπόδια που δημιουργεί η ρύθμιση των οφειλών με τις 120 δόσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες. Εκτός ρύθμισης μεταξύ άλλων μένουν: Όσοι χρωστούν στα Ταμεία ποσά από 20.000 έως και 50.000 ευρώ, έχουν όμως πλέον κλείσει την επιχείρησή τους και βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης. Όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες - αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες έχουν οφειλές που ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ.
Όπως προκύπτει από προχθεσινή εγκύκλιο του ΕΦΚΑ (ΚΕΑΟ) οι οφειλέτες με συνολικές προς ρύθμιση οφειλές προς όλους τους πιστωτές (φορολογική διοίκηση, ΚΕΑΟ, πιστωτικά ιδρύματα κ.λπ.) που ανέρχονται από 20.000 ευρώ και δεν ξεπερνούν το ποσό των 50.000 και πληρούν τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλεξιμότητας έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για την υπαγωγή τους στη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) με τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Μετά την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών έως 31/12/2018 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ από οφειλέτη και συνοφειλέτες και προκειμένου να εξετασθεί η πρόταση του οφειλέτη απαιτείται ο τελευταίος να κριθεί βιώσιμος. Η αξιολόγηση της βιωσιμότητας στην απλοποιημένη διαδικασία ρύθμισης των οφειλών θα γίνεται με τυποποιημένο τρόπο.
Ένας οφειλέτης κρίνεται βιώσιμος εφόσον πληροί σωρευτικά τα κάτωθι κριτήρια: α) Θετικό καθαρό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κατά την τελευταία χρήση ή σε δύο από τις τρεις τελευταίες χρήσεις πριν από την υποβολή της αίτησης και β) ο λόγος του συνόλου των οφειλών, μετά την αφαίρεση ποσοστού 85% των απαιτήσεων του Δημοσίου και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης από προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, προς το καθαρό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) να είναι ίσος ή μικρότερος από οκτώ.

*** Στάση Παπαδάκου
Η κατάσταση στην οδό Αθηνών, στην… περίφημη “στάση Παπαδάκου”, με τα σκουπίδια και τα κάθε λογής πεταμένα αντικείμενα, είναι καταθλιπτική.  Βεβαίως, πρωτίστως φταίνε κάποιοι συμπολίτες που δημιούργησαν την άθλια εικόνα, aλλά και η Υπηρεσία Καθαριότητας θα πρέπει να πράξει τα δέοντα και οφειλόμενα…  Α.Π.

*** Επίσκεψη στην 120 ΠΕΑ του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου 
Δυο μέρες μετά τη συντριβή του Τ-2
Επίσκεψη στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος στην Καλαμάτα, δυο ημέρες μετά την συντριβή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ2, την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποίησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου.  Στη συνέχεια  επισκέφτηκε και την 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο. Στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας και στην Αεροπορική Βάση Αράξου,  τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχος (Ι) Θωμάς Χατζηαθανασίου και ο Υποδιοικητής της 120ΠΕΑ, Σμήναρχος (Ι) Πέτρος Ντουλαπτσής, καθώς και ο Διοικητής της 116ΠΜ, Σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Σιδερίδης, αντίστοιχα.
Ο Αρχηγός ενημερώθηκε, για τα τρέχοντα θέματα των Μονάδων και για το πρόγραμμα εκπαίδευσης, συνομίλησε με το προσωπικό και τους εκπαιδευόμενους, ενώ έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες που άπτονται της ασφάλειας πτήσεων και της εκπαίδευσής. Κ. Γαζ.

*** Το χρήμα παραμένει στα νησιά Κέϊμαν
Στου καιρού το ρέμα... 
Είναι το τελευταίο σημείωμα του έτους που ετοιμάζεται να καταχωρηθεί στην Ιστορία ως ένας μίζερος χρόνος, ειδικά για τους μη έχοντες. Με την ευκαιρία, κάποιοι από αυτούς τους  ‘μη έχοντες’, εισέπραξαν μικρό  βοήθημα το οποίο διαφήμισαν υπερβολικά τα φιλοκυβερνητικά Μέσα. Κανένα πρόβλημα, όμως τα ίδια μπαμπέσικα Μέσα θα έκαναν πολύ καλύτερα την δουλειά τους, αν έβαζαν σε αυτή την  είδηση μερικούς  σημαντικούς αστερίσκους.
  Για παράδειγμα, το βοήθημα – τρικ, δόθηκε κατά 75% σε ημέτερη ένδεια και κατά 25% σε αλλοδαπούς, οι οποίοι προσπαθούν να τα φέρουν βόλτα κάτω από απίστευτη ΒΙΑ. Ποια είναι αυτή η  βία; Μα η ΠΕΙΝΑ. Η μικρή προσφορά του κράτους στους άστεγους αλλοδαπούς (λευκούς, μαύρους ή κίτρινους δεν έχει καμία σημασία), ήταν σωστή και επιβεβλημένη.
  Εντούτοις, την ίδια ώρα, η αήττητη γραφειοκρατία και το περίεργο μυαλό του νομοθέτη, απέκλεισε του βοηθήματος, όσους νέους ή νέες δεν μπορούν να βρουν εργασία με το αιτιολογικό ότι φιλοξενούνται από τους δικούς τους! Μιλάμε για συγκλονιστικό σκεπτικό. Οσο για την ουσία του θέματος, ότι  δηλαδή ήταν το χαράτσι της αλληλεγγύης που πληρώνει η μεσαία τάξη (η διαλυμένη μεσαία τάξη…) προκειμένου να συγκεντρωθεί το κεφάλαιο του έκτακτου βοηθήματος, ούτε λέξη.
  Και επειδή πάντα πρέπει να έχουμε κατά νου την ΟΥΤΟΠΙΑ, αξίζει να επισημανθεί το εξής:
  Άραγε πέρασε έστω φευγαλέα από την σκέψη αυτών που κολυμπάνε στα πλούτη να βάλουν το χέρι στην τσέπη προκειμένου να ενισχύσουν για λίγο τους ‘Αθλιους’ αυτού του τόπου; Πιθανώς δεν θα είχαν μετρητά, και δεν προλάβαιναν, από λογιστική άποψη, να φέρουν φρέσκο χρήμα από τις νήσους Κέϊμαν κλπ. Τελικά, αμφιβάλω αν έχουν διαβάσει τους ‘Άθλιους’ του Ουγκώ. Αν το είχαν κάνει, θα θυμούνταν την φράση με την οποία ολοκληρώνεται το λογοτεχνικό ‘έπος των φτωχών’: «Τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη αξία από την αγάπη στον πλησίον σου»!
  Κατά τα άλλα, από αύριο μπαίνουμε σε νέα ‘τάξη πραγμάτων’, με την αβεβαιότητα έτοιμη να χτυπήσει την τσέπη μας, καθώς οι αυξήσεις των φόρων (βλέπε ‘κόφτης’) καραδοκούν και ο κύριος Στουρνάρας θεωρεί πως μόνο αυτός λέει στον λαό (!) την αλήθεια. Η κυβέρνηση, φανερά αγχωμένη πάνω στο ζήτημα στέρησης των εσόδων, έδωσε ήδη παράταση στην εξόφληση των τελών κυκλοφορίας ΙΧ, διαφημίζοντας , μάλιστα, ότι δεν υπήρξαν αλλαγές στο ύψος του ποσού κλπ. Μα αυτό είναι το ζητούμενο; Η ταπεινότητά μου, αγόρασε πριν από κάποια χρόνια αυτοκίνητο αξίας 15.000 ευρώ. Κάθε χρόνο τα τέλη άγγιζαν τα 265-270 ευρώ. Το έτος αγοράς, η αξία μεταπώλησης ήταν 14.000 ευρώ. Σήμερα, μετά από σχεδόν μια δεκαετία, η αξία έχει κατρακυλήσει (με βάση τα σαϊνια της αγοράς και τους ασφαλιστές…) στα οκτώ χιλιάρικα, βαριά βαριά. Ερωτώ: αφού η αξία του αυτοκινήτου έχει μειωθεί στο μισό, τότε γιατί τα τέλη παραμένουν ίδια;
Απλή η απάντηση: Διότι ο μεγαλύτερος ‘κλέφτης’ στην Ελλάδα είναι το ΚΡΑΤΟΣ! Αυτό που έχει μειώσει εννιά φορές τις συντάξεις. Και κατά πάσα βεβαιότητα, κάτι (θα) έχει στο μυαλό του για το άμεσο μέλλον!
Γιώργος Αρκουλής

 ~ Τα βίντεο του διημέρου 06 και 07  Ιανουαρίου 2018 :
Θ. Λειτουργία Στον Αγιάννη Αρφαρών 07/1/2018 :
https://youtu.be/9qjnaip1SiA   .-
Θεία Λ.  στον  Ά γιο Ιωάννη Αρφαρών 07/01/2018:
https://youtu.be/1Juaby6yGQg  .-
 Εκκλησία Αγίου Ιωάννη Αρφαρά 07/01/2018:
https://youtu.be/LyGSivpzzXI   .-
Ι.  Ναός Αγιάννη Αρφαρά 07/01/2018 :
https://youtu.be/jh-7LXjj3oI  .- .-
Ι Ν  Αγίου Ιωάννη Αρφαρά  07/01/2018:
https://youtu.be/1cClpY8CpjQ  .-
 Αγιασμός υδάτων από Παπά- Στέλιο  π. Πάμισο Άγιο Φλώρο 06/01/2018 : https://youtu.be/wHOFWKtlq2E .-
Αγιασμός π. Πάμισο Παπά- Στυλιανός 06/01/2018 :
https://youtu.be/7WCrIARHp3c  .-
Καθαγιασμός υδάτων πηγές Παμίσου Άγιο Φλώρο 06/01/2018: https://youtu.be/Gt2rVgDmIug .-
Εσπερινός Αρτοκλασία στον Αγιάννη Αρφαρών 06/01/2018 : https://youtu.be/-7wYAhCCqeI .-
~ Αρτοκλασία  Εσπερινός στον  Άγιο Ιωάννη Αρφαρών 06/01/2018: https://youtu.be/VjYXGBKsDcA .-
~ Εσπερινός στον Άγιο Ιωάννη Αρφαρών 06/01/2018:
 https://youtu.be/aKGX7_udKSY  .-
~*Τέλος Άγρας Μακεδονομάχοι 2018 :
https://youtu.be/rq4By3yaFX0  .-
  Τσίπρας λέει ψέματα 2018 :
https://youtu.be/8CwHbylO8mI  .-
* Τα  ΣΚΟΠΙΑ 2018 :
https://youtu.be/Y3T7ug58b3s  .-

*** Διακοπή ρεύματος αύριο στην Κυπαρισσία 
Προσωρινή διακοπή ρεύματος θα σημειωθεί τη Δευτέρα στην Κυπαρισσία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΔΔΗΕ η προσωρινή διακοπή θα γίνει από τις 8.30πμ έως τις 11.30πμ στην περιοχή βόρεια του νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

*** Ύμνος στην Αριστεία στις βραβεύσεις επιτυχόντων ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της Τριφυλίας 
Ύμνο στη Αριστεία εκφώνησε η καθηγήτρια του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας, Μαρίκα Καραμπά, κατά την εκδήλωση του δήμου Τριφυλίας για τη βράβευση επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ! «Θα μου επιτρέψετε, όμως, πριν προχωρήσω στην απόδοση τιμών να μιλήσω για μια έννοια του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού που αν και λημονησμένη και παρεξηγημένη στις μέρες μας, καθοδήγησε τον αγώνα των παιδιών μας: Η έννοια αυτή είναι η Αριστεία!
Αναφέρεται, λοιπόν, ρητά στον Όμηρο: “αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων, μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν”.
Σε ελεύθερη μετάφραση θα σημειώναμε: “Πάντα να αριστεύεις, να ξεπερνάς τους άλλους, να τιμάς το πατρικό γένος που ανήκεις”.
Η αθάνατος αυτή Ομηρική κληρονομιά καθοδήγησε γενεές Ελλήνων σε έργα θαυμαστά και αξιοπρόσεκτα. Η Αριστεία ξεχωρίζει προς τα πάνω το πρόσωπο, αλλά κυρίως συμπαρασύρει μιμητικά και τους υπόλοιπους συναθρώπους και αυτοί με τη σειρά τους να δημιουργήσουν και να διακριθούν…».
Στη σεμνή τελετή που διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία, ο δήμος Τριφυλίας τίμησε τις επιτυχούσες και τους επιτυχόντες των Λυκείων της περιοχής που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση απονέμοντάς τους βραβεία και επαίνους!
Μαθήτριες και μαθητές όλο χαμόγελα για την επιτυχία τους, εκπαιδευτικοί χαρούμενοι και γονείς και συγγενείς συγκινημένοι, με την ατμόσφαιρα να πλημμυρίζει συναισθήματα!
Η έναρξη της εκδήλωσης ήταν μελωδική, με κάλαντα και τραγούδια από την Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας!
Τα συγχαρητήριά τους, τους επαίνους τους και τις ευχές τους, έδωσαν στους επιτυχόντες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος και ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ενώ η εκδήλωση ξεκίνησε με εισαγωγή της δημοτικής υπαλλήλου στο Αυτοτελές Γραφείο Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής, Σοφίας Αλεξανδροπούλου, η οποία είχε και το συντονισμό της εκδήλωσης.
Στους τρεις πρώτους, κατά σειρά, επιτυχόντες με την υψηλότερη βαθμολογία επί συνόλου των Λυκείων, δόθηκαν έπαινοι και χρηματικά βραβεία, χορηγίες δημοτών και επιχειρηματιών - επιχειρήσεων της Τριφυλίας.
Στη συνέχεια, σε όλους τους επιτυχόντες, απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα – βραβεία. Τις απονομές έκαναν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, ο δήμαρχος Τριφυλίας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Αιμιλιανός Σεκλός, πρόεδροι και μέλη Νομικών Προσώπων του δήμου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πρώην αυτοδιοικητικοί της περιοχής.  Του Ηλία Γιαννόπουλου  

***    Στις 15 Ιανουαρίου ο διαγωνισμός του Δήμου για το ξενοδοχείο στη Φαρών- Αναλυτικά οι όροι 
Ο Δήμος Καλαμάτας διακηρύσσει Ανοικτή Δημόσια Πλειοδοτική Δημοπρασία με φανερή προφορική διαδικασία προσφορών για την:Εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου «Κτιρίου Αναγνωστόπουλου» επί της συμβολής των οδών Φαρών και Ασίνης, του Δήμου Καλαμάτας, με χρονική διάρκεια είκοσι πέντε (25) έτη.
Το προς μίσθωση ακίνητο είναι τριώροφο διατηρητέο κτίριο εμβαδού 313,55 τ.μ. (εμβαδόν Α' ορόφου 138,40τ.μ. Β' ορόφου 138,40τ.μ. και δώματος 36,75τ.μ.) εντός οικοπέδου επιφάνειας 232,62τ.μ. και δημοπρατείται προκειμένου να δραστηριοποιηθεί κατά προτίμηση ξενοδοχειακή επιχείρηση, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Η δημοπρασία θα είναι φανερή, προφορική και πλειοδοτική και θα διενεργηθεί στις 15 Ιανουαρίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13.00μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Καλαμάτας (2ος όροφος)- οδός Αθηνών 99, γρ. 2 13, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής διακήρυξης.
Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (τιμή εκκίνησης) για τη μίσθωση του αναφερόμενου ακινήτου ορίζεται το ποσό των Οκτώ χιλιάδων οκτακοσίων ογδόντα ευρώ (8.880,00€) ήτοι Επτακόσια σαράντα ευρώ (740,00 €) /μήνα.
Η εγγύηση συμμετοχής ορίζεται το ένα δέκατο (1/10) του οριζόμενου στη διακήρυξη ως κατώτατο όριο (ετήσιου) μισθώματος πρώτης προσφοράς, ήτοι οκτακόσια ογδόντα οκτώ ευρώ 888,00€.
Οι εγγυητικές επιστολές απευθύνονται στον Δήμο Καλαμάτας. Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή για την υπογραφή των πρακτικών της δημοπρασίας και του συμφωνητικού μίσθωσης.
Οι διαγωνιζόμενοι, πέραν της οικονομικής προσφοράς και της εγγυητικής επιστολής, πρέπει να προσκομίσουν και τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο άρθρο 5 της διακήρυξης.
Πληροφορίες για τη δημοπρασία παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο γραφείο του Τμήματος Προσόδων, Περιουσίας και Κοιμητηρίων της Δ/νσης Οικονομικών του Δήμου Καλαμάτας από την προϊσταμένη του Τμήματος κα Μπουρίκα Σοφία (τηλ. 2721 3 60739, e-mail: s.mpourika@kalamata.gr) και από τον κ. Γεωργακόπουλο Ανδρέα (τηλ.27213 60840 , e-mail: a.georgakopoulos@kalamata.gr ).
Τη διακήρυξη μπορείτε να τη δείτε εδώ.

*** Μαρία Κωνστάνταρος, από την Καλαμάτα στο καζίνο του Σίδνεϋ 
Το ταξίδι του «Θάρρους» στους Καλαματιανούς του εξωτερικού συνεχίζεται και αυτή τη φορά μάς υποδέχεται στο Σίδνεϋ η Μαρία Κωνστάνταρος.
Η Μαρία γεννήθηκε στην Καλαμάτα, αλλά έζησε στην Αυστραλία μέχρι τα 4 της χρόνια, οπότε και επέστρεψε στην πόλη.
Στην Καλαμάτα τελείωσε το σχολείο και στη συνέχεια έφυγε για το Ηράκλειο, όπου σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται ξανά στο Σίδνεϋ και εργάζεται στο καζίνο “The Star”.
 Πόσο καιρό εργάζεσαι στο εξωτερικό και πόσο εύκολη ήταν η απόφασή σου να φύγεις;
Ζω στην Αυστραλία εδώ και ένα χρόνο. Σχετικά με την απόφασή μου να φύγω, ήταν κάτι που σκεφτόμουν χρόνια. Τελικά, μια μέρα ξύπνησα και έκλεισα τα εισιτήρια.
 Δυσκολεύτηκες στην ανεύρεση εργασίας στη χώρα που βρίσκεσαι;
Δε δυσκολεύτηκα καθόλου να βρω δουλειά, αφού μέσα σε δύο εβδομάδες είχα επιλέξει πού θέλω να δουλέψω. Έτσι κατέληξα στο καζίνο του Σίδνεϋ και πήρα τη δουλειά αμέσως, αφού πέρασα από συνέντευξη και κάποια γραπτά τεστ.
Πώς αντιμετωπίζουν τους Έλληνες στη χώρα που ζεις;
Η Αυστραλία είναι multicultural χώρα. Έχει ανθρώπους από όλες τις χώρες, οπότε μας αντιμετωπίζουν όλους το ίδιο, δεν υπάρχει καθόλου ρατσισμός. Είναι πολύ κατά του ρατσισμού, είναι πολύ φιλικοί, ήρεμοι άνθρωποι και ευγενικοί.
 Τι θα ήθελες να μεταφέρεις από την κουλτούρα της εκεί ζωής σου στην Ελλάδα;
Δεν έχω δει περισσότερη οργάνωση, τάξη και καθαριότητα στη ζωή μου. Νόμους... επίσης. Σεβασμό στον εργαζόμενο. Είναι όλα υπέρ του εργαζομένου, δεν μπορεί κανείς να σε εκμεταλλευτεί. Ισότητα, ελευθερία. Βοηθάμε τόσο πολύ τους ανέργους, τις ανύπαντρες γυναίκες, δεν ξέρω τι να πρωτοπώ…
       Κάποια πράγματα που πρέπει κάποιος να δει, αν επισκεφτεί την πόλη που βρίσκεσαι…
Στο Σίδνεϋ, αν έρθει κάποιος, πρέπει να δει τα εξής: Opera house, Sydney harbour bridge, Taronga zoo. Αν και έχει πολλά πράγματα που μπορείς να δεις και να κάνεις. Εγώ έχω κάνει παρά πολλά, όπως καταδύσεις με καρχαρίες, πτώσεις από αεροπλάνα, climbing στο harbour bridge. Ξέχασα, πρέπει να έρθουν και στο καζίνο, “The Star”, όπου δουλεύω.
 Τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο από την Καλαμάτα;
Από την Καλαμάτα μού λείπει η όμορφη θάλασσα που με χαλάρωνε απίστευτα και κάποια αγαπημένα μου πρόσωπα.
 Σκέψη για επιστροφή υπάρχει στο μυαλό σου;
Στην παρούσα φάση της ζωής μου είμαι τόσο καλά που δεν το σκέφτομαι να έρθω πίσω, μόνο για διακοπές. Είμαι μόνο 14 μήνες εδώ, αλλά νιώθω λες και ήμουν όλη μου τη ζωή. Πλέον έμαθα σε αυτό τον τρόπο ζωής και είναι δύσκολο να τον αφήσω.
Των Παναγιώτη Μπαμπαρούτση- Κώστα Γαζούλη

*** Πως η ιστορία ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ! Γαλλία-Ιταλία βοηθάνε στην ΑΜΥΝΤΙΚΗ θωράκιση της Τουρκίας...

~ Η Γαλλία μπορεί να υποστηρίζει ότι πολεμάει τον ισλαμικό εξτρεμισμό, όμως στον βωμό του χρήματος ξεχνάει για άλλη μια φορά ότι ο Ρ. Τ. Ερντογάν ήταν από τους πρώτους που υπέθαλψαν το Ισλαμικό Κράτος και τους τζιχαντιστές.
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο Εμανουέλ Μακρόν βοηθάει και την Τουρκία αμυντικά, όπως αποκάλυψε και σήμερα ο Ερντογάν, με τη βοήθεια της Ιταλίας (η οποία ιστορικά πάντοτε μας πρόδιδε).
Ο Τούρκος πρόεδρος βρέθηκε χθες στη Γαλλία και υπέγραψε σειρά συμφωνιών με τον Μακρόν. Όπως ο ίδιος ο Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους: «Στη Γαλλία συναντήθηκα με τον ομόλογο μου Εμανουέλ Μακρόν όπου υπογράψαμε και διάφορες συμφωνίες. Η πρώτη συμφωνία ήταν των Τουρκικών Αερογραμμών με την εταιρεία Airbus. Η τουρκική εταιρεία θα αγοράσει αεροπλάνα ευρείας ατράκτου από την Airbus και η παράδοση θα ξεκινήσει το 2019. Από την άλλη υπήρχε συμφωνία ανάμεσα στην ROKETSAN και ASELSAN με την EUROSAM όπου εκτός των δύο χωρών πήρε μέρος και η Ιταλία. Αυτές οι συμφωνίες θα ενδυναμώσουν την Τουρκία στον αμυντικό τομέα και ο σκοπός είναι ο εμπορικός όγκος Τουρκίας-Γαλλίας από 13,5 δισεκατομμύρια δολάρια να φτάσει στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτός ο σκοπός ανήκε στην περίοδο του Σαρκοζί αλλά θέλουμε να το πετύχουμε τώρα».
Γαλλία-Ιταλία-Τουρκία συμμαχία λοιπόν. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Ακριβώς, την Μικρασιατική εκστρατεία. Όταν η Ιταλία έβαλε κάθε δυνατό εμπόδιο, βοηθώντας ακόμη την Τουρκία, για να φύγει ο Ελληνισμός από τη Μικρά Ασία και από την άλλη η Γαλλία που ενώ ο Ελληνικός στρατός έκανε την Μικρασιατική εκστρατεία εκείνη έκανε συμφωνίες με τον Κεμάλ και του έδινε όπλα.  Η ιστορία επαναλαμβάνεται…

*** ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Τραμπ στους ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΕΣ: «Θα κάνω αυτό που έκανε ο Reagan»...

~ Απάντηση για το απόλυτα προπαγανδιστικό νέο βιβλίο εναντίον του έδωσε πριν από λίγο ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω twitter, παρομοιάζοντας τον εαυτό του με τον Ronald Reagan.
Ο Αμερικανός τόνισε ότι αφού είχε να τα βάλει τόσο καιρό με τα Fake News, τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει κι ένα Fake Book, δηλαδή ένα δυσφημιστικό βιβλίο εναντίον του.
Έγραψε χαρακτηριστικά ο ηγέτης των ΗΠΑ:
«Έπρεπε να τα βάλω με τα Fake News από την πρώτη ημέρα που ανακοίνωσα ότι θα έβαζα υποψηφιότητα για Πρόεδρος. Τώρα πρέπει να τα βάλω και με ένα «ψεύτικο» βιβλίο (Fake Book), γραμμένο από έναν απόλυτα δυσφημιστικό συγγραφέα. Ο Ronald Reagan είχε το ίδιο πρόβλημα και το χειρίστηκε καλά. Θα κάνω το ίδιο!».

*** O Πούτιν γιορτάζει τα Χριστούγεννα και στέλνει τις ευχές του σε όλους τους πιστούς...

~ Στην εκκλησία των Αγ. Συμεών και Άννας στην Αγία Πετρούπολη γιόρτασε τα Χριστούγεννα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, έναν από τους παλαιότερους ναούς της πόλης, που χτίστηκε κατ ‘εντολή της αυτοκράτειρας Άννα Ιωαννόβα το 18ο αιώνα.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας έστειλε τις ευχές του σε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς και τους πολίτες της χώρας, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Κρεμλίνου σε σημερινή ανακοίνωση.
«Αυτές οι φωτεινές διακοπές χαρίζουν χαρά και ελπίδα σε εκατομμύρια πιστούς, ενώνει τις διαχρονικές χριστιανικές αξίες, την αιώνια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του λαού μας», τονίζει ο ηγέτης της χώρας και προσθέτει οι φετινές γιορτές να δώσουν σε όλους υγεία, επιτυχία και ευημερία.
Επιπλέον, Πούτιν σημείωσε τις καρποφόρες δραστηριότητες των χριστιανικών θρησκειών για τη διατήρηση της ειρήνης και της αρμονίας στη χώρα, καθώς και για την ενίσχυση των ηθικών και πνευματικών ιδεωδών.

*** ΤΟ 2018 ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ!Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ...

~ Έτοιμος είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, να ενημερώσει τους πολίτες, με ομιλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Η οικονομική ανάταση της Ελλάδας μέσω της παραγωγής πλούτου είναι το κέντρο του κυβερνητικού προγράμματος του Κ. Βελόπουλου, χωρίς όμως αυτό να μη σημαίνει πως παραβλέπονται οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και του κάθε επαγγελματικού κλάδου.
Ελάτε να ακούσετε και να μάθετε τον οδικό χάρτη για την έξοδο από την οικονομική κρίση αλλά και τη γεωστρατηγική πολιτική που πρέπει να ασκήσει η Ελλάδα για να επιστρέψει στο προσκήνιο.
To 2018 ήρθε με ορμή.
ΤΕΤΑΡΤΗ 10/01 στις 18,00 στην Κόρινθο στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (Δαμασκηνού 57)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/01 στις 18,00 στην Τρίπολη στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ 'MAINALON RESORT' (Πλατεία Άρεως)
ΔΕΥΤΕΡΑ 29/01 στις 18,00 στην Πάτρα στο Ξενοδοχείο 'ASTIR HOTEL' (Aγ. Ανδρέου 16)

*** ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Γεωργιάδης: «Δεν θα πάω στην συγκέντρωση για τη Μακεδονία γιατί δεν το κάνει η ΝΔ»... (ΗΧΗΤΙΚΟ)

~ Μπορεί να αποφεύγει να απαντήσει συνεχώς για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, όμως συνεχώς δείχνει με τον τρόπο του ότι ετοιμάζεται για μεγάλη κωλοτούμπα στο θέμα.
Ο λόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη, αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος γνωρίζει ότι το κόμμα του θα στηρίξει την άποψη περί σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων με τον όρο «Μακεδονία».
Δείτε σε χθεσινή ραδιοφωνική εκπομπή των Παραπολιτικά fm τον Άδωνι να λέει ότι δεν θα παραβρεθεί στα ακομμάτιστα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία μας, επειδή… δεν έχουν σχέση με τη Νέα Δημοκρατία:

***  Άγρια ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ σε Άδωνι και Μητσοτάκη για τη Μακεδονία...

~  Σκληρή επίθεση στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη, έκανε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, για τις μη ξεκάθαρες θέσεις τους στο θέμα των Σκοπίων.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι χαρίζει το όνομα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς, καθώς ως γνωστόν ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει ταχθεί υπέρ της σύνθετης ονομασίας και με γεωγραφικό προσδιορισμό με τον όρο «Μακεδονία»:


Από την κριτική του προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ δεν ξέφυγε και ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, κ. Γεωργιάδης, ο οποίος εδώ και ημέρες σε τηλεοράασεις, σε ραδιόφωνα και εφημερίδες μιλώντας για το θέμα των Σκοπίων αποφεύγει να πει ξεκάθαρα αν θα ψηφίσει σύνθετη ονομασία, αντιθέτως πετάει την μπάλα στην εξέδρα λέγοντας μόνο ότι εάν δεν συμφωνήσει η κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να μπει σε συζήτηση.
Δείτε την ερώτηση του κ. Βελόπουλου προς τον Άδωνι Γεωγριάδη, η οποία ακόμη δεν έχει απαντηθεί:


*** ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ "ΕΠΙΘΕΣΗ" ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΑΝΘΙΜΟ...

~  «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα», ανέφερε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος στο πλαίσιο της τελετής καθαγιασμού των υδάτων στο ύψος της Αγίας Σοφίας.
Πιο συγκεκριμένα, Πριν την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο ίδιος ανέφερε ότι «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα. Αυτό θέλουμε να το καταλάβουν οι πάντες. Συγχρόνως Ελλάδα σημαίνει και Μακεδονία. Δεν είναι χθες και προχθές, Είναι αιώνιες οι σχέσεις αυτές και ξεκινάμε σε χρόνους προ Χριστού", σημείωσε ο ίδιος θέλοντας να στείλει με αυτό τον τρόπο ένα μήνυμα.

Παράλληλα, ο ίδιος, σε δηλώσεις του, εμφανίστηκε αντίθετος με το συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιανουαρίου για το όνομα "Μακεδονία", τονίζοντας πως πολλά συλλαλητήρια δεν θα έχουν επιτυχία, αλλά πρέπει να γίνει κάτι συλλογικό.
«Όταν είναι πολλά συλλαλητήρια ξέρετε ότι δεν υπάρχουν επιτυχίες. Πρέπει να γίνει ένα και καλό από όλους και τότε να εκφραστεί ο καθένας για να μπορέσουμε να δώσουμε ένα στίγμα, δια των συλλαλητηρίων, σημείωσε ο μητροπολίτης Άνθιμος.
Ερωτηθείς για τον αν θα λάβει ο ίδιος πρωτοβουλία, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης είπε πως μία «τέτοια πρωτοβουλία θα πρέπει να γίνει από την εκκλησία, το κέντρο των Αθηνών. Επομένως δεν έχει διευκρινιστεί αυτό, το της εκκλησίας. Από ενθουσιασμό οι άνθρωποι μαζεύτηκαν από διαφορετικά σημεία και διαφορετικό σκηνικό».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κ Βελόπουλος προχώρησε στην εξής δημοσίευση:
«Οκ καλά τα λέτε αλλά γιατί δεν μπαίνει μπροστά η Εκκλησία ;Ο Καραβαγγελης ήταν μητροπολίτης αλλά έκανε αγώνα !Το ίδιο ο μακαριστός Χριστόδουλος εσείς μόνο δηλώσεις και λόγια !Τέλος τα λόγια Κάντε έργα επιτέλους στην Εκκλησία».

Ένα κάλεσμα προς την Εκκλησία μας για δράση μπροστά στον Εθνικό κίνδυνο.

***  Αυτούς χρειάζεται ο ΣΤΡΑΤΟΣ μας: «Τα ΙΜΙΑ είναι οι σύγχρονες ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ»... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Συγκινητικά ήταν τα λόγια του 24χρονου φαντάρου, Μιχάλη Μαϊλη, ο οποίος έπιασε τον Σταυρό κατά την δοξολογία των Θεοφανείων στην Κάλυμνο, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου.
Ο 24χρονος φαντάρος μιλώντας στο κανάλι Ε είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία και χαρακτήρισε τα Ίμια σύγχρονες Θερμοπύλες.
Συγκεκριμένα είπε: «Σίγουρα φέτος η εμπειρία ήταν διαφορετική, καθώς είχαμε τέτοιους προσκεκλημένους. Μεγάλη μας τιμή που ήρθε ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Πιστεύω μέρα που ήταν επιβαλλόταν να έρθουν για να δώσουμε ένα μήνυμα στους γείτονες ότι είμαστε εδώ και δεν φοβόμαστε για κάτι. Ήταν και μια ευκαιρία για να δείξουμε ότι η Κάλυμνος είναι ένα φιλόξενο νησί και να δουν πόσο όμορφα περνάμε εδώ. […] Η Κάλυμνος είναι η πρώτη γραμμή άμυνας. Οι γείτονες είναι απέναντι, τους βλέπουμε καθημερινά. Τα Ίμια, είναι οι σύγχρονες Θερμοπύλες. Θέλω όμως να πω ότι ο ελληνικός στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα».
Ο Μιχάλης Μαϊλης κλείνοντας τόνισε ότι ο Ελληνικός στρατός είναι πάντοτε ετοιμοπόλεμος και ξεκαθάρισε ότι δεν αγχώνεται καθώς όλοι οι στρατιώτες «είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν και το τελευταίο πετραδάκι που βρίσκεται σε Ελληνικό χωριό».
Δείτε παρακάτω όλη τη συνέντευξη:

***  Η Επαναστατική Φρουρά του Ιράν ανακοίνωσε το ΤΕΛΟΣ των "ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΩΝ" ταραχών...

~   Η Επαναστατική Φρουρά του Ιράν ανακοίνωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις «διέλυσαν την αλυσίδα των αναταραχών» που υποστηρίζουν ότι προωθήθηκαν από ξένους εχθρούς της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
«Οι άνθρωποι της επαναστάσεως του Ιράν μαζί με δεκάδες χιλιάδες δυνάμεις των Basij, η αστυνομία και το Υπουργείο Πληροφοριών έχουν «γκρεμίσει» την αλυσίδα των αναταραχών που δημιούργησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, το Σιωνιστικό καθεστώς [Ισραήλ], η Σαουδική Αραβία, οι υποκριτές Μουτζαχεντίν και οι μοναρχικοί», γράφτηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της φρουράς.
Οι διοργανωτές των αναταραχών εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, ενώ οι περισσότεροι από τους κρατούμενους διαδηλωτές υποστηρίζεται ότι "εξαπατήθηκαν" για να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις και απελευθερώθηκαν με εγγύηση, σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας της χώρας  Με πληροφορίες από RT

*** Οι χώρες με τα περισσότερα ΠΟΛΕΜΙΚΑ αεροσκάφη! Μεγάλη ΚΟΝΤΡΑ Ελλάδος-Τουρκίας... (ΣΤΟΙΧΕΙΑ)

~ Αν και η αεροπορία μπήκε στον στίβο της μάχης πριν από 100 περίπου χρόνια έχει καταφέρει να αποτελεί το σημαντικότερο στοιχείο επιτυχίας για την έκβαση ενός πολέμου. Αυτός που διαθέτει τον μεγαλύτερο, ευέλικτο, και "αόρατο" στόλο στους αιθέρες μπορεί να νικήσει πολύ μεγαλύτερους στρατούς. Χαρακτηριστική απόδειξη η νίκη του Ισραηλινών στην ενάντια των ενωμένων αραβικών δυνάμεων στον πόλεμο των 6 ημερών πριν από 51 χρόνια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του globalfirepower.com που διαμόρφωσε σε χάρτη το historynutshell.com αναμφισβήτητη υπερδύναμη της πολεμικής αεροπορίας στην Γηραιά ήπειρο είναι η Ρωσία η οποία διαθέτει 806 μαχητικά, περίπου όσα διαθέτουν μαζί οι τέσσερις χώρες που την ακολουθούν στην λίστα.

Ανάμεσα σε αυτές - και πίσω από την δεύτερη Γαλλία (296 μαχητικά και αναχαιτιστικά) - βρίσκονται Τουρκία και Ελλάδα όπου σύμφωνα με τα στοιχεία υπάρχει μία ισορροπία δυνάμεων με την γείτονα να διαθέτει 207 αεροσκάφη και την Ελλάδα 206. Την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνει η Ισπανία με 109 μαχητικά.
Αν και τα στοιχεία το historynutshell αναφέρει ότι τα στοιχεία του είναι του 2017 αυτά διαφέρουν σημαντικά (τουλάχιστον σε ότι αφορά την Ελλάδα και την Τουρκία) από αυτά του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών για την ίδια χρονιά. Σε παγκόσμιο επίπεδο η Ελλάδα είναι η 15η δύναμη.

Σύμφωνα με το τελευταίο οι συσχετικοί δυνάμεων μεταξύ των δύο χωρών διαμορφώνονται ως εξής:
Μαχητικά Αεροσκάφη : Τα μαχητικά αεροσκάφη της Ελληνικής  Πολεμικής Αεροπορίας το 2017 είναι μειωμένα. Σήμερα ανέρχονται στα 270 σε σχέση με 277 το 2014 και 283 το 2004.
Ακόμη πιο αισθητή είναι η μείωση στην τουρκική πλευρά, όπου τα μαχητικά αεροσκάφη ανέρχονται στα 360 σε σχέση με 390 το 2014 και 445 το 2004.
Αναγνωριστικά Αεροσκάφη: 28 η Ελλάδα και 38 η Τουρκία.
Αεροσκάφη Έγκαιρης Προειδοποίησης: Η Ελλάδα διαθέτει 4 τύπου ΕΜΒ-145  ΑΜΒ-145AEWόπως και το 2014. Η Τουρκία διαθέτει επίσης 4 τύπου B-737 AEW τώρα, σε σχέση με 1 που διέθετε το 2014.
Μαχητικά Αεροσκάφη : Τα μαχητικά αεροσκάφη της Ελληνικής  Πολεμικής Αεροπορίας το 2017 είναι μειωμένα. Σήμερα ανέρχονται στα 270 σε σχέση με 277 το 2014 και 283 το 2004.
Ακόμη πιο αισθητή είναι η μείωση στην τουρκική πλευρά, όπου τα μαχητικά αεροσκάφη ανέρχονται στα 360 σε σχέση με 390 το 2014 και 445 το 2004.
Αναγνωριστικά Αεροσκάφη: 28 η Ελλάδα και 38 η Τουρκία.
Αεροσκάφη Έγκαιρης Προειδοποίησης: Η Ελλάδα διαθέτει 4 τύπου ΕΜΒ-145  ΑΜΒ-145AEWόπως και το 2014. Η Τουρκία διαθέτει επίσης 4 τύπου B-737 AEW τώρα, σε σχέση με 1 που διέθετε το 2014.  news247.gr

***  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ! ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ εικόνες στο Νοσοκομείο Λαμίας-Γιατροί λιποθυμούν... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Χωρίς αναισθησιολόγο είναι και πάλι το νοσοκομείο Λαμίας αφού η μοναδική γιατρός, έπειτα από τέσσερα 24ωρα συνεχόμενης εργασίας, παρουσίασε συμπτώματα υπερκόπωσης.
Η διοίκηση προσπάθησε να καλύψει το κενό με μετακίνηση γιατρού από τα Τρίκαλα, ωστόσο τα τακτικά χειρουργεία αναβάλλονται. Οι ελλείψεις σε διάφορες ειδικότητες γιατρών έχουν φέρει το προσωπικό στα όριά του, θέτοντας και τις ζωές των ασθενών σε κίνδυνο.
Την ίδια ώρα τριτοκοσμικές συνθήκες κατήγγειλε στο νοσοκομείο Λαμίας ο νέος πρόεδρος της ένωσης των γιατρών Βασίλης Κυριακάκης, σύμφωνα με το tvstar.
Κλειστά χειρουργεία, γιατροί που λιποθυμούν από υπερκόπωση, ανυπεράσπιστοι στην οργή ασθενών στα επείγοντα και μια διοίκηση σε... κενό επικοινωνίας.
Δείτε τις δηλώσεις του Βασίλη Κυριακάκη ΕΔΩ

*** Μεγάλη ΕΚΡΗΞΗ στη Συρία! Τουλάχιστον 18 οι ΝΕΚΡΟΙ και δεκάδες τραυματίες...

~ Τον θάνατο σκόρπισε μια έκρηξη στο Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.
Όμως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 18 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός.
Η βόμβα μπήκε στα κεντρικά γραφεία μιας παρατάξεως της αντιπολιτεύσεως και αυτό προκαλεί το φόβο ότι θα χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για να χτυπηθεί εκ νέου ο Σύριος ηγέτης Μπασάρ Αλ Άσαντ…

*** Ο επικεφαλής της CIA υποστηρίζει με δηλώσεις του την ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ του Τραμπ...

~ Ο διευθυντής της CIA, Mike Pompeo, μίλησε σήμερα  για την ικανότητα του Ντόναλντ Τραμπ να είναι πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών..
Ο Pompeo είπε: «Έχω προσωπική εμπειρία καθώς είμαι μαζί του σχεδόν καθημερινά. Μιλάμε για πολύπλοκα ζητήματα, ο πρόεδρος ασχολείται και καταλαβαίνει την πολυπλοκότητα, θέτει σημαντικές ερωτήσεις. Τον έχω ακούσει να το κάνει αυτό».
Με την δήλωσή του αυτή ο επικεφαλής της CIA θέλησε να δώσει τη δική του απάντηση σε όσους κατηγορούν τον Τραμπ ότι είναι ανίκανος να ηγείται, με αφορμή την έκδοση ενός προπαγανδιστικού βιβλίου εναντίον του.   Με πληροφορίες από Fox News


*** Αθλητική ενημέρωση :

 *** Για την 16η αγωνιστική στην Super League  :
06-01-2018 Σάββατο :
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ   3-1 , (1-0) .- ^
Τα  γκολ : 43΄Επστάϊν , 46΄ Μασούρας , 53΄Λάμπρου , 78΄Παπαγεωργίου .-
Κάρτες :κίτρινες ,  Επστάϊν ,Κριτικός, Γκράσσι , Ντουρμισάϊ , Κόρμπος , Γεωργίου .-
ΠΑΟΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  5-0 ,(1-0).- ^
Τα γκολ : 18΄Μάτος , 48΄ , και 58΄Ντιάλμα , 57΄ και 89΄Πρίγιοβιτς ,
Κάρτες :κίτρινες ,  Νιάσε , Τσαμπούρης , Μπελγχαζουανί , κόκκινη , Τσαμπούρης.-
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΕΚ  1-4 , (0-3) .-
Τα γκολ : 6΄Μπακασέτας , 36΄ Χριστοδουλόπουλος ,45+1΄ Αραούχο , 61΄Λόπεζ , 69΄Μόραρ .-
Κάρτες :κίτρινες , Μπεζαράνο , Τσιγκρίσκι, Μιχάϊ , Κονέ ,
Κυριακή 07-01-2018 :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ   2-0 (0-0) .- ^

Τα γκολ : 72΄ και 90+2΄ Βιλλαφανες
Κάρτες : κίτρινες , Ντικαμονά Χ, Δώνης , Αγγελόπουλος Στάμου , Κοροβέσης , Διμούτσος , Μουνιέ ,  κόκκινη : Ντικαμονά , Καρυπίδης ,
 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Ινσούα, Άλτμαν, Μουνιέ (81' Χατζηγιοβάνης), Λουντ (46' Χίλιεμαρκ), Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Κολοβέτσιος, Πίσπας (61' Δώνης), Κουλιμπαλί
Πλατανιάς: Κλιαϊτς, Καρυπίδης, Γκρζέλτσακ (46' Ντουάλα), Ενσικουλού, Ντικαμονά, Αγγελόπουλος, Βάντερσον, Κοροβέσης, Παπανικολάου (68' Πετρόπουλος), Δημούτσος, Αμπντουλραχμάν (44' Στάμου)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης  0-0  , (0-0) .- ^
Τα γκολ :
 Κάρτες : Μπουκουβάλας , Καρανίκας , Πασαλίδης , Μπέριος , Γκόντο ,
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964-ΞΑΝΘΗ   0-1 , (0-1) .- ^
Τα γκολ : 34 Μέγια , .-
 Κάρτες :Μέγια , Ντουρίκοβιτς , Βάντερσον , Ζίφκοβιτς , .-
ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΣΑ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   0-3 , (0-0) .- ^
Τα γκολ : 54 Μαρίν, 68΄  Ανσαριφάρντ , 89΄ Ντούρντεβιτς ,
 Κάρτες : Γκόλιας , Μαρίν , Μιλιοσάβλεβιτς  , Σεμπά ,  Ταχτσίδης ,Ντούρντεβιτς ,  .- ^
Δευτέρα 08-01-2018 :
ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Α.

*** Για το πρωτάθλημα  U20 Super League  για την 17η αγωνιστική :
20-12-2017 : για την 1η αγωνιστική
ΑΟ Κέρκυρα-Πανιώνιθος  3-4 .- ^
22-12-2017 :
Πλατανιας/Χανιά-Παναθηναϊκός 1-4 .- ^
23-12-2017:
Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ     0-1 .-^
Ολυμπιακός Π. - ΑΕ. Λάρισας  2-0 .-^
06-01-2018Για την 8η αγωνιστική
Πλατανιάς/Χανιά-ΑΕ. Λάρισας  0-1  .-^
13-01-2018 : για την 17η αγωνιστική
Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος
ΑΟΚ Κέρυρα-ΠΑΟΚ
ΑΕΚ Α. -ΠΑΣ Γιάννινα
Ξάνθη-Πλατανιας/Χανιά
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΛ Λάρισσας
Ατρόμητος Α. -Παναιτωλικός
Ολυμπιακος Π.-Λαμία 1964
Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός

*** Για την 10η αγωνιστική στην Football League :
Σάββατο 06-01-2018 :
ΒΕΡΟΙΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ 1963   0-1  .- ^
ΟΦΗ - ΧΑΝΙΑ/ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ   3-0 .-^
Κυριακή 07-01-2018 :
ΣΠΑΡΤΗ-ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ   1-0 .- ^
ΔΟΞΑ Δράμας-ΠΑΝΑΙΓΕΙΑΛΙΟΣ   0-0 .- ^
ΑΕ Καραϊσκάκης -ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ   2-1 .- ^
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ Λάρισσας   2-1 .- ^
ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης- ΑΠΌΛΛΩΝ Πόντου  2-0 .- ^
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ  0-3 α.α. .-
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Καρδίτσας  1-1 .- ^

*** 3rd  League Group 5 για την 11η αγωνιστική :
Κυριακή 07-01-2018 :
για τον 5ο όμιλο :
ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΛΕΩΝΙΔΙΟ  3-1 .- ^
ΑΕ. ΑΣΤΕΡΑΣ Βλαχιώτη -ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ  2-0 .- ^
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Βραχαίϊκων -ΖΑΚΥΝΘΟΣ  1-0  .- ^
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ-ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου  0-1 .-^
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ-ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ   1-2 .- ^
~* Στο β’ μέρος «λύγισε» το Λεωνίδιο η Καλαμάτα, μεγάλη νίκη στην Τρίπολη για Τσικλητήρα 
Η εορταστική διακοπή, οι απουσίες και η διοικητική αβεβαιότητα φαίνεται ότι επηρέασαν την Καλαμάτα, η οποία δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στην ουραγό και «άποντη» νεανική ομάδα του Λεωνιδίου, στο πλαίσιο της 11ης και τελευταίας αγωνιστικής του α’ γύρου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.
Ο αγώνας φιλοξενήθηκε σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και μετά από ένα …άκαπνο και άσφαιρο α’ ημίχρονο, οι «μελανόλευκοι» έφτασαν στην κατάκτηση του πολύτιμου 3πόντου στο β’ μέρος, με σκορ 3-1.
Το δρόμο προς τη νίκη άνοιξαν οι …φιλοξενούμενοι, καθώς το 1-0 ήρθε με αυτογκόλ του Μπούρα στο 50’.
Ο Τσουλάκος με κεφαλιά στο 66’ και διαγώνιο σουτ στο 70’ ανέβασε το δείκτη για την Καλαμάτα, ενώ το Λεωνίδιο επιβραβεύθηκε για την προσπάθειά του, με ένα γκολ που πέτυχε στο 80’ ο Ανδρ. Κύριος.
Παίρνει αποφάσεις αύριο το ΔΣ της Καλαμάτας
Όσον αφορά στα διοικητικά, λόγω απουσιών δεν έγινε η προγραμματισμένη χθες, πριν το παιχνίδι, συνεδρίαση του Δ.Σ. Νέο ραντεβού έχει δοθεί για σήμερα το απόγευμα, στο οποίο αναμένεται να παραβρεθούν και οι ενδιαφερόμενοι να αναλάβουν την ηγεσία της επόμενης μέρας ή να ενισχύσουν διοικητικά την προσπάθεια, στη νέα εποχή που μπαίνει στην ομάδα μετά την παραίτηση του Σταύρου Παπαδόπουλου.
«Διπλό» με Γιαννόπουλο ο Τσικλητήρας
Για τα καλά στο δρόμο των επιτυχιών φαίνεται ότι έχει μπει ο Τσικλητήρας που συνέχισε την ανοδική του πορεία με μια μεγάλη νίκη επί του Παναρκαδικού στην Τρίπολη.
Η ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη επικράτησε με 0-1, χάρις στο γκολ που πέτυχε ο Γιαννόπουλος με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού.
5ος Όμιλος
Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής
ΠΑΟ Βάρδας - Πανηλειακός 1-2
Διαγόρας Βραχνέικων - Παλληξουριακός 1-0
Αστέρας Αμαλιάδας - Ζάκυνθος 2-0
Αστέρας Βλαχιώτη - Αχαϊκή 3-0
Καλαμάτα – Λεωνίδιο 3-1
Παναρκαδικός - Τσικλητήρας Πύλου 0-1
H βαθμολογία
1.Αστέρας Βλαχιώτη 27
2. Αστέρας Αμαλιάδας 23
3. Πανηλειακός 21
4. Καλαμάτα 21
5. Παναρκαδικός 16
6. Τσικλητήρας Πύλου 16
7. Διαγόρας Βραχνέικων 15
8.ΠΑΟ Βάρδας 14
9. Ζάκυνθος 12
10. Αχαϊκή 12
11. Παλληξουριακός 7
12. Λεωνίδιο 0

Η επόμενη αγωνιστική (14/1)
ΠΑΟ Βάρδας-Τσικλητήρας
Πανηλειακός-Αστέρας Βλαχιώτη
Αχαϊκή-Καλαμάτα
Παναρκαδικός-Διαγόρας Βραχνέικων
Παλληξουριακός-Αστέρας Αμαλιάδας
Ζάκυνθος-Λεωνίδιο

Το  Σάββατο 06-01-2018 για τον 7ο όμιλο στη Γ΄Εθνική :
Φαμιναϊκος Αλιβερίου- Αιολικός   1-1 .- ^
Κυριακή 07-01-2018 :
Πανθηραϊκός -Τρίγλια Ραφήνας Α.Ο.   2-0 .- ^
~*  Για τον 1ο όμιλο :
Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου Άρις Αβάτου 0-1 .- ^
Νέστος Χρυσούπολης-Αετός Ορφανού  0-1 .- ^
Ορφέας Πούμα Ξάνθης-ΑΣ. Ελπίς Σουτάρεως  0-1 .- ^
Μ. Αλέξανδρος Καρπερής -Δόξα Προσκυνητών  0-1 .- ^
Απόλλων Παραλιμνίου-ΑΕ. Διδιμοτοίχου   4-0 .- ^
Α.Ο. Καβάλας -Μ. Αλέξανδρος Ξηροποτάμου  3-0 .- ^
2ος  όμιλος : 17η αγωνιστική
Μ. Αλέξανδρος Τρίκαλα-Καμπανιακός  0-0 .- ^
ΑΕ. Καρδίτσας -Λαγκαδας  1-1 .- ^
Νάουσα -Αλμωπός Αριδαίας  0-0 .- ^
Μακεδονικός-Πιερικός  2-1 .-^
Εδεσσαϊκός-ΑΕ. Αλεξάνδρειας  0-0 .- ^
Αγροτικός Αστέρας -Ηρακλής 1908  0-3 .- ^
Άρις Παλαιοχωρίου -Κιλκισιακός  2-0 .- ^
3ος  όμιλος : 14η  αγωνιστική
Θεσπρωτός- ΑΕ. Λευκίμης   1-0 .- ^
Σκουφάς Κομποτίου -Πανλευκαδιακός  2-0 .- ^
Ερμής Αμυνταίου - Καστοριά  1-0 .- ^
Τιλλικράτης 2014 - Δόξα Κρανούλας  2-1 .- ^
Αστέρας Παραποτάμου-ΑΕΠαραγιαννίων  2-2 .- ^
Νέος Αμφίλοχος-Μακεδονικός Φούφα  0-1 .- ^
4ος  όμιλος :
Αμβρυσσέας Διστόμου -Διγενής Νεοχωρίου 1-0 .- ^
Α.Ο. Σελάνων-Α.Ο. Θήβα  0-0 .-^
Ολυμπιακός Βόλου 1937-ΑΠΟΚ Βελούχι  0-0 .- ^
Αστέρας Ιτέας- Βόλος ΝΠΣ  0-1  .- ^
 Ρήγας Φεραίος -Νίκη Βόλου   0-1 .- ^
6ος  όμιλος : 
Εθνικός Πειραιώς - Ρόδος  3-1 .-^
Ενωση Πανασπροπυργιακου  -ΑΠΟ Κερατσίνι  0-1 .- ^
Ιωνικός Νικαίας - Α.Ο. Ζευγολατιού 2-0 .- ^
Πέλοπας Κιάτου -Ιάλισος   0-1 .- ^
Δευτέρα 08-01-2018 : Διαγόρας -ΑΟ. Λουτρακίου  -
7ος  όμιλος
Παναργιακός - Ερμιονίδα ΑΕ.   1-1 .- ^
 Θύελλα  Ραφήνας - Χάλκις Α.Ο  2-1 .- ^
8ος  όμιλος  :
Ερμής Ζνιανών- Φωστήρας 1-0  .-^
Ο.Φ. Ιεράπετρας -ΑΕ. Μυλοποτάμου  1-0 .- ^
Παλαιοχώρα φ.σ. -Αιγάέω Α . 0-1 .- ^
 Άγιος Ιερόθεος - Κιφησιάς ΑΕ.  2-0 .- ^
 Ηλισιακός-Ατσαλένιος   4-1 .- ^
Τετάρτη 10-01-2018 : Διαγόρας Αγ. Παρασκευής - Ερμής Κιβερίου  -

*** Για την Super League , Women γυναικών 8ης αγωνιστικής :
Κυριακή 07-01-2018 :
Αμαζόνες Δράμας-Φαίδων Άργους  4-0 .- ^
ΠΑΟΚ Θ.-Οδυσσέας Γλυφάδας   1-0 .- ^
Ελπίδες Καρδίτσας 94 - ΟΦΗ   1-0 .- ^
Τρίκαλα 2011-Μεσολόγγι   2-0 .- ^
Βόλος 2004-Άρης Θεσ.    0-3 .- ^
ΑΕ. Λάρισα -Ατρόμητος Α.  2-0 .- ^

***Για την Α1  στο Ελληνικό μπάσκετ  :
Σάββατο 06-01-2018 :
Γ.Σ. Λάρισας /ΦΑΡΟΣ-Γ.Σ. ΛΑΥΡΙΟΥ  80-87,(43-39)  .- ^
Τα δεκάλεπτα :25-22, 18-17 , 21-23 , 16-25 .- ^
ΚΥΜΗ- ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρόδου  Παράταση :93-89 ,(35-39)  .- ^
Τα δεκάλεπτα :18-19 , 17-20 , 25-20 , 17-18 , ΟΤ 16-12 .-^
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΡΗΣ  81-87 , (42-37) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 21-17 , 21-30 , 25-19 , 14-21 .- ^
ΤΡΙΚΑΛΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ  75-86  ,(40-41)  .-^
Τα δεκάλεπτα : 17-23 , 23-18 , 11-10 , 19-19  .-^
ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ Πάτρας - ΑΕΚ Αθηνών 69-66 , (37-42).-
Τα δεκάλεπτα : 16-19 , 21-23 , 12-13 , 17-9  .- ^
Κυριακή 07-01-2018 :
ΠΑΟΚ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π .  78-71 , (44-33) .- ^

Τα  δεκάλεπτα : 29-18 , 15-15  , 13-8, 21-30 ,- ^
ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 6, Χαραλαμπόπουλος 9(1), Κατσίβελης 5(1), Τζάκσον 14(2), Γκος 24 (5/11 τρίποντα), Κρουμπάλι 6, Κόνιαρης 4, Μαργαρίτης 3, Ζάρας 2, Τζόουνς 5(1)
Ολυμπιακός(Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 12(2) (6 ασίστ, 4 λάθη), Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 11(2), Μάντζαρης 11, Μπόγρης 4, ΜακΛιν 8, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 6, Μιλουτίνοφ 2, Γουίλτζερ 11(1), Τόμπσον
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΚΟΡΟΙΒΟΣ Αμαλιάδας 92-57 , (45-29).-^
Τα  δεκάλεπτα : 24-12 , 21-17 , 25-11 , 22-17  .- ^

*** Για την Α2 στο Ελληνικό μπάσκετ
Σάββατο 06-01-2018 :
ΧΟΛΑΡΓΟΣ-ΜΑΡΟΥΣΣΙ    76-66 ,(35-32)   .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 22-9 , 13-23 , 19-23 , 22-11 .- ^
07-01-2018 :
ΑΣ. Καστοριάς Απόλλων Πάτρας  87-80 .- ^
ΑΣΕ Δούκας- ΑΕ. Λάρισα   81-75 .- ^
Αμύντας - ΑΣ. Παπάγου 66-59 .- ^
Δόξα Λευκάδας- Αρκαδικός Τρίπολης  96-85 .- ^
Εθνικός Πειραιώς - Γ.Σ. Ερμής Αγιάς  71-75 .- ^
Ψυχικό -ΑΣ. Καρδίτσας  72-68 .- ^
Ηρακλής Θεσσαλ. - Περιστέρι  59-72 .- ^

*** Για την Α1 στο μπάσκετ Γυναικών :
Κυριακή 07-01-2018 :
ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας - Ολυμπιακός Πειρ .  50-79 .- ^
Πανιώνιος Γ.Σ. -ΠΑΟΚ Θεσσαλ.  65-62 .- ^
Παναθηναϊκός Α. - Εσπερίδες Καλλιθέας  48-68 .- ^
Παναθλητικός Σ.Φ. Συκεών - Νίκη  Λευκάδας  71-67  .- ^
ΑΟ. Δάφβη Αγίου Δημητρίου -Φάρος Κερατσινίου 66-72 .- ^

*** Για την Α1  στο Ελληνικό Βόλεϊ
Σάββατο 06-01-2018 :
~ ΝΙΚΗ Αιγινίου -Φοίνικας Σύρου  1-3 .- ^σετ ,
Κυριακή 07-01-2018 :
~  ΑΟ. Κηφισιάς - ΠΑΟΚ Θεσσαλ .    2-3   σετ  .- ^
~ Παναχαϊκή Γ.Ε.-  Εθνικός Πειραιώς    0-3  .-^  σετ
~ Ολυμπιακός -Παμβοχαϊκός     3-0  .- ^ σετ

*** Ποδόσφαιρο ΕΠΣ Μεσσηνίας  13η αγωνιστική  :
Σάββατο 06-01-2018 Α΄ ΤΟΠΙΚΟ ,
Αναγέννηση Παραλίας - Α.Ο. Σπερχογείας  0-7 .- ^
Κυριακή 07-01-2018 :
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ -Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ  5-1 .- ^
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ-Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ   3-1 .- ^
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ -ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ   2-0 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας-Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ  0-2 .- ^
Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας  2-2 .- ^
Α.Σ. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ-Α.Ο.ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ  1-0 .- ^
Α.Ο.ΦΑΡΑΙ-Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ   2-0 .- ^

Η βαθμολογία
  1. Πάμισος Μεσσήνης 35
  2. Πανθουριακός 31
  3. ΑΟ Διαβολιτσίου 30
  4. Ανδρούσα 26
  5. Απόλλωνας Καλαμάτας 25
  6. Κυπαρισσία 23
  7. Τέλλος Άγρας 22
  8. Εθνικός Μελιγαλά 20
  9. Εράνη Φιλιατρών 19
  10. ΑΟ Φαραί 15
  11. Σπερχογεία 14
  12. Oμόνοια 13
  13. Ασπρόχωμα 11
  14. Ολυμπιακός Καλαμάτας 7
  15. Αναγέννηση Παραλίας 4
  16. Μιλτιάδης 1
Η επόμενη αγωνιστική
Εράνη Φιλιατρών – Τέλος Άγρας Γαργ.
Μιλτιάδης Πύργου Τριφ. – Πάμισος Μεσσήνης
ΑΣ Ανδρούσας – Ολυμπιακός Καλ.
Εθνικός Μελιγαλά – Πανθουριακός
Ομόνοια Καλ. – ΑΟ Διαβολιτσίου
Απόλλων Καλ. – Αναγέννηση Παραλίας
ΑΟ Ασπροχώματος – ΑΟ Φαραί
ΑΟ Σπερχογείας – ΑΟ Κυπαρισσίας

** Β΄ΤΟΠΙΚΟ
Κυριακή 07 -01-2018 : για 12η αγωνιστική 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ -Α.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ/ΗΡΑΚΛΗΣ  1-4 .- ^

*** Προεπιλογή Ε.Ο. Νέων  :
Τετάρτη 03-01-2018  , 6η αγωνιστική 9ος όμιλος
ΕΠΣ Μεσσηνίας -ΕΠΣ Ηλείας  2-0 .- ^
*** Προεπιλογή Ε.Ο. Παίδων
Τετάρτη 03-01-2018  , 6η  αγωνιστική , 9ος  όμιλος
ΕΠΣ Μεσσηνίας - ΕΠΣ Ηλείας  3-1 .- ^

*** Με απουσίες περιμένει το Λεωνίδιο η Καλαμάτα -Στην Τρίπολη ο Τσικλητήρας 
Τα διοικητικά της Καλαμάτας μπορούν να περιμένουν λίγο, αφού στο προσκήνιο είναι ο αγώνας της Κυριακής με το Λεωνίδιο, με τον οποίο ξεκινάει και πάλι το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Για την ακρίβεια, τα μέλη της διοίκησης που έχουν απομείνει, μετά την παραίτηση του Σταύρου Παπαδόπουλου, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν πριν από το ματς, ωστόσο οι εξελίξεις για το διάδοχο σχήμα μετατίθενται από τη νέα εβδομάδα.
Η σημερινή αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και είναι για την 11η αγωνιστική του 5ου Ομίλου. Οι «μελανόλευκοι» θα ολοκληρώσουν σήμερα την προετοιμασία τους με τον προπονητή, Έλβιο Μάνα να περιμένει τον Μιχάλη Ζαχαρόπουλο, ο οποίος έκανε χαλαρό πρόγραμμα χθες και λογικά δεν αναμένεται να έχει πρόβλημα συμμετοχής.
Αντίθετα, παρελθόν από την ομάδα φαίνεται ότι αποτελούν οι Τσατσόπουλος (επιστρέφει στον Ατρόμητο) και Τσεμπερίδης, ενώ διαφορετική περίπτωση δείχνει αυτή του Κουρέλλα, ο οποίος έχει πάρει άδεια, λόγω οικογενειακού θέματος. Επίσης, δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Ορέστης Νικολόπουλος.
Παρά τις απουσίες η Καλαμάτα δεν αναμένεται να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα απέναντι σε μια από τις πιο αδύναμες ομάδες του πρωταθλήματος. Παρά τη θέση της στην τελευταία θέση του Ομίλου παντως ο Έλβιο Μάνα εφιστά την προσοχή των ποδοσφαιριστών, αφού η ομάδα της Αρκαδίας θα παραταχθεί με νεανικό ενθουσιασμό, χωρίς να έχει να χάσει τίποτα απέναντι στο φαβορί προβεβλημένο αντίπαλό της…
  Τρεις απόντες μετράει ο Κακαλέτρης στον Τσικλητήρα για Τρίπολη
Παρελθόν από τον Τσικλητήρα αποτελούν ο Οντβόνγκ, ο Μπροκάκης και κατά πάσα πιθανότητα ο Ακασού, ο οποίος παραμένει …άφαντος μετά τις γιορτές.
Ωστόσο, μετά την επιστροφή του Νίκου Κακαλέτρη στον πάγκο τα πράγματα έχουν ομαλοποιηθεί στο πυλιώτικο στρατόπεδο και η ομάδα θα ταξιδέψει με αξιώσεις στην Τρίπολη για να αντιμετωπίσει στις 3 μ.μ. τον Παναρκαδικό, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής.
Νέα χρονιά με «καλή αρχή και θετικό αποτέλεσμα» ζητάει ο Νίκος Κακαλέτρης, καλώντας τους παίκτες τους να παίξουν σοβαρά και πειθαρχημένα και να ανταποκριθούν στις δυσκολίες του αγώνα.
 ~*  Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής στον 5ο Όμιλο έχει αναλυτικότερα ως εξής:
Κυριακή 7/1/2018, 3 μ.μ.
Καλαμάτα-Λεωνίδιο
Αστέρας Βλαχιώτη-Αχαϊκή
ΠΑΟ Βάρδας-Πανηλειακός
Αστέρας Αμαλιάδας-Ζάκυνθος
Διαγόρας Βραχνέικων-Παλληξουριακός
Παναρκαδικός-Τσικλητήρας Πύλου

***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2018 :
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 01  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/news-01-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2018  . ~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30 και 31 Δεκεμβρίου 2017 : Δευτέρα 01-01-2018 ... Ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/30-31-2017-01-01-2018.html .-
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/01/news-03-2018-3.html .- 
~**ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   Με  21 Ιατρικά θέματα για την υγεία μας  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .-
~** Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 04  Ιανουαρίου 2018  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~**  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
 Παρασκευή 05  Ιανουαρίου 2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..Σάββατο 06-Ιανουαρίου 2018.. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΚΑΙ ΚΑΛΑ στις εορτάζουσες και εορτάζοντες  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/01/rfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,  Κυριακή 07 Ιανουαρίου 2018 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-07-2018-7.html .- 
~**
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5964   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3815   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3811  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 610   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών.
  Stamos011947                 stamosarfara01  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ