Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το ....2008  ...
~
Κύριοι βολευτές(βουλευτές) ...θέλουμε μια Ελλάδα με  ιδανικά και όχι με δανικά !
Θέλουμε μια Ελλάδα= ΠΑΤΡΙΔΑ =θρησκεία Χ.Ο. (Ορθοδοξία) - Οικογένεια- Δημιουργία !! και όχι ανεργία και ξενοκρατία -ξένο-δουλεία !


 Να είσαι πρόθυμος πάντα να κάνης την πνευματική σου εργασία λίγο - λίγο και θα σωθής.Γεροντικόν
~ Ο κόσμος σήμερα , έχει ανάγκη , από καλούς πνευματικούς  .- 
~ Αν υπήρχαν καλοί πνευματικοί , θα λιγόστευαν οι ψυχίατροι  .-
~Ο πνευματικό , πρέπει πρώτα να εξετάζει και μετά να εφαρμόζει τους κανόνες  .- 
~ Ο  μοναχός παντού και πάντοτε , πρέπει να κινείται στο χώρο της γενικής Αγάπης .-                                                                                                                                   ~ Η  υπακοή να γίνεται ολοκληρωτικά , χωρίς κακομοιριά και σαν αγκαρία .-  
~ Οι  δυνατοί να βαστάζουν τα βάρη , για να ξεκουράζουν τους αδύνατους και όχι να θέλουν οι δυνατοί να σηκώνουν το ίδιο βάρος με τους αδύνατους .-                                                                                                              ~ Δύσκολα ασχολούμεθα με τον εαυτό μας , ενώ με τους άλλους , ασχολούμαστε πολύ εύκολα  .-                                                                                                 
 ~ Ο  Θεός είναι πνευματικός άρχοντας και σέβεται την ελευθερία του ανθρώπου.-                                                                                                                                                  ~ Στη σύζυγό σου να φέρεσαι με πνευματικό τρόπο , με Αγάπη , και κατανόηση και με πολύ κουβέντα-συζήτηση , καθώς επίσης και στα παιδιά σας .- 
~ Η  απιστία κάνει μεγάλη ζημιά .- Ο κόσμος έχασε το νόημα της ζωής και πρέπει στα σίγουρα να το βρει .- 
~ Το  κακό ξαπλώθηκε παντού , Είναι μαυρίλα ,…. 
~ Οι  μορφωμένοι κάνουν μεγάλες ανοησίες , γι΄ αυτό και τώρα είμαστε σε μαύρη εποχή .-                                                                                                                                  ~  Δυστυχώς ο κακός άνθρωπος , παρουσιάζεται σαν καλός  .-
~ Η κοσμική αντιμετώπιση των πραγμάτων γεμίζει τα ψυχιατρεία .- 
~ Να εργαζόμαστε με φιλότιμο και ευγνωμοσύνη το Θεό .-
~ Την καρδιά μας να την δίνουμε στο Θεό και όχι στα υλικά πράγματα .- Αγάπη σημαίνει να δίνεις .-                                                                                                     ~ Η ζωή μας είναι μια τομάτα ή την τρως στη μάπα ή την τρως σαλάτα .- Η ζωή μας είναι ένα κέρμα που την ξοδεύουμε άνευ λόγου εκεί που δεν πρέπει , χωρίς λογική , σκέψη και ρεαλισμό .- 
~  31 Οκτωβρίου
Αποστόλων (Ο΄) Αμπλίου επισκόπου γενομένου Οδυσσουπόλεως, Απελλή επισκόπου Ηράκλειας, Αριστοβούλου επισκόπου Βρεταννίας, Ναρκίσου επισκόπου Αθηνών, Ουρβανού επισκόπου Μακεδονίας και Στάχυος πρώτου επισκόπου Βυζαντίου. Μαρτύρων Αβραμίου, Βαρνάβα, Βάσσης, Γορδιανού, Δαμιανού, Δορυμέδοντος, Επιμάχου του Αιγυπτίου (1) (†250), Επιμάχου του Ρωμαίου, Κοσμά, Σάβα και Στεφάνου. Σελεύκου, Στρατονίκης και Τροφίμου. Οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Χίω (†1754). Ιακώβου του θαυματουργού, αρχιεράρχου Νισίβεως. Οσίων Σπυρίδωνος και Νικόδημου των Ρώσων.
(1)Ο άγιος Επίμαχος καταγόταν από την πόλη Πηλούσιο της Αιγύπτου. Ζούσε την εποχή που ο διοικητής της Αλεξάνδρειας Απελλιανός καταδίωκε τους Χριστιανούς. Ο άγιος κατηγορήθηκε στον διοικητή ως Χριστιανός και συνελήφθη. Ο Απελλιανός τον διέταξε να θυσιάσει στα είδωλα. Όταν ο Άγιος αρνήθηκε διέταξε να τον βασανίσουν. Συγκεκριμένα διέταξε να του σχίσουν τις σάρκες.Την ώρα που οι δήμιοι καταξέσκιζαν τις σάρκες του, ένα κομμάτι αποσπάστηκε από το δέρμα του και έσταξε αίμα στο τυφλό μάτι μίας γυναίκας, η οποία τον συμπονούσε. Τότε ευθύς η γυναίκα απόχτησε φως από το τυφλό της μάτι. Μετά από αυτό το θαύμα ο άγιος Επίμαχος υπέκυψε στα βασανιστήρια και παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο.
~
~
* Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
* Τὴν κιθάραν τοῦ Πνεύματος τὴν ἑξάχορδον, τὴν μελῳδήσασαν κόσμῳ τὰς ὑπὲρ νοῦν δωρεάς, ὡς ἐκφάντορας Χριστοῦ ἀνευφημήσωμεν, Στάχυν Ἀμπλίαν Ἀπελλῆν σὺν Ναρκίσσῳ Οὐρβανόν, καὶ Ἀριστόβουλον ἅμα· ὡς γὰρ Ἀπόστολοι θεῖοι, χάριν αἰτοῦνται ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν.
~* Απολυτίκιο Αγ. Στάχυ, Απελλή, Αμπλία, Ουρβανού, Ναρκίσσου και Αριστοβούλου - 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   : https://youtu.be/T-jeMuLgpr4 .-

~*  Ο Μητροπολίτης Θεόκλητος Σταγών και Μετεώρων στην Ι.Μ. Βουλκάνου Ν. Μεσσηνίας Κυριακή 29-10-2017 :
~I. M.  ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ 29/10/2017   - 4 - :
 https://youtu.be/y_4Tmf8wTDM  .-
~ I.M. ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ 29/10/2017  -1- :
 https://youtu.be/g0q58EvHhm4 .-
~I. M. ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ 29/10/2017   -3-:
https://youtu.be/IXQBmi1GpYI   .-
~Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος στο Βουρκάνο 29/10/2017  : https://youtu.be/PvGv9NAPRK0  .-

*** ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ στις ΗΠΑ! Σύλληψη στην ΑΥΛΗ του ΤΡΑΜΠ...

~ Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ μετά την ομολογία ενοχής του ελληνοαμερικανού συμβούλου του Τραμπ, Τζωρτζ Παπαδόπουλου για ψευδή κατάθεση. Μάλιστα ήδη συνεργάζεται με το FBI. Είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2017 και έφτασε σε συμφωνία με τις αρχές στις 5 Οκτωβρίου.
H συμφωνία προυποθέτει την απόλυτη συνεργασία του Παπαδόπουλου και από την πλευρά της η Ομοσπονδιακή Δικαιοσύνη θα του επιβάλει ποινή λμβάνοντας υπ όψιν της, τις αποκαλύψεις του.
Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο του δικαστηρίου, προκύπτουν τα παρακάτω στοιχεία:
-Ο Παπαδόπουλος έδωσε κατάθεση στο FBI στις 27 Ιανουαρίου του 2017. «Την περίοδο της κατάθεσης το FBI είχε ανοιχτή έρευνα για την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016, όπως και για τις σχέσεις ατόμων της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ με τη ρωσική κυβέρνηση και αν υπήρχε συντονισμός κινήσεων μεταξύ των δύο πλευρών».
-Ο Παπαδόπουλος είπε στο FBI πως είχε μιλήσει με καθηγητή του εξωτερικού για τον οποίο πίστευε πως είχε σημαντικές προσβάσεις σε Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους.
-Στη διάρκεια της κατάθεσής του στο FBI, ο Παπαδόπουλος δήλωσε ότι ο καθηγητής αυτός του είχε πει πως οι Ρώσοι είχαν «λάσπη» για την Χίλαρι Κλίντον σε μορφή χιλιάδων e-mail ΠΡΙΝ ενταχθεί στην ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ.
-Στην πραγματικότητα όμως ο Παπαδόπουλος έμαθε αρχές Μαρτίου του 2016 ότι θα βρίσκεται στην ομάδα Τραμπ και η συνάντηση με τον καθηγητή έγινε στις 14 Μαρτίου. Ο καθηγητής ενδιαφέρθηκε λόγω της θέσης που είχε ο Παπαδόπουλος. Και του αποκάλυψε για τη «λάσπη» κατά της Κλίντον στις 26 Απριλίου 2016 όταν ο Παπαδόπουλος είχε γίνει σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Τραμπ.
-Ο Παπαδόπουλος ενημέρωσε ένα σημαντικό στέλεχος της προεκλογικής ομάδας και άλλα μέλη για τη συνάντηση με τον Ρώσο καθηγητή αλλά και με μία Ρωσίδα που την περιέγραψε ως «ανιψιά του Πούτιν» (κάτι που τελικά δεν ισχύει).
-Στις 31 Μαρτίου 2016, ο Παπαδόπουλος συναντήθηκε με τον Τραμπ και την ομάδα του.
-Στις 25 Απριλίου 2016 ο Παπαδόπουλος με e-mail ενημέρωσε έναν σημαντικό σύμβουλο στρατηγικής στην καμπάνια πως η «ρωσική κυβέρνηση έχει ανοιχτή πρόσκληση του Πούτιν για τον κ. Τραμπ ώστε να συναντηθούν όποτε το επιθυμεί». Μάλιστα είχε αναφερεί και το Λονδίνο ως πιθανό σημείο συνάντησης.
-Αποκαλύπτεται πως ο Παπαδόπουλος έστειλε 4 e-mail μέχρι το τέλος Απριλίου 2016 σε αξιωματούχους της καμπάνιας λέγοντας πως «οι Ρώσοι ρωτούν αν τελικά ο Τραμπ θα συναντήσει τον Πούτιν». Κατόπιν βρέθηκε e-mail άλλου αξιωματούχου που μεταφέρει το αίτημα των Ρώσων για τον Τραμπ και γράφει: «Πρέπει να μιλήσουμε. Χρειαζόμαστε κάποιον να πει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα κάνει τέτοιο ταξίδι. Θα πρέπει να πάει κάποιος πολύ χαμηλά στην ομάδα ώστε να μη στείλουμε σήμα».
-Ο Παπαδόπουλος ζητούσε συνάντηση ανάμεσα σε στελέχη της καμπάνιας Τραμπ και μέλη του γραφείου του Πούτιν και του ΥΠΕΞ από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Αυγούστου 2016.
-Μετά από πολλές εβδομάδες για μία συνάντηση με Ρώσους, στις 15 Αυγούστου 2016 ο Παπαδόπουλος έλαβε απάντηση από στέλεχος της καμπάνιας που έγραφε: «Θα πρότεινα να πας εσύ σε αυτό το ταξίδι, εάν είναι εφικτό». Τελικά η συνάντηση δεν έγινε ποτέ.
Από τα στοιχεία, μέχρις στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει εμπλοκή του Ντόναλντ Τραμπ.
Φυσικά η κατάσταση είναι ρευστή και θα σας κρατήσουμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις  Δείτε το ντοκουμέντο του FBI

***  Φάκελος ρωσικές εκλογές: Η νέα αντίπαλος του Πούτιν είναι άλλη μια ξανθιά καλλονή

~ Είναι η Εκατερίνα Γκόρντον, δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός και υποψήφια για τη θέση του προέδρου της Ρωσίας στις εκλογές του 2018.
Με ένα βίντεο που ανέβασε στο youtube γνωστοποίησε ότι η προεκλογική της εκστρατεία θα επικεντρωθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και τα παιδιά.
*Russia: Journalist and activist Ekaterina Gordon to run for president   :
https://youtu.be/xWUUWKbfpaM  .-
~ Η 37χρονη Ρωσίδα δημοσιογράφος δηλώνει ότι δεν την στηρίζουν μεγάλοι επιχειρηματίες και πως κατά την διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας θα δώσει στην δημοσιότητα τις πηγές χρηματοδότησης της.

Η Εκατερίνα Βιτκόροβνα Γκόρντον γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 1980 στην Μόσχα, σε οικογένεια επιστημόνων. Είναι απόφοιτος της Σχολής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, παρακολούθησε επιπέδου σεμινάρια σκηνοθεσίας και σεναριογραφίας, ενώ φοίτησε στη Νομική Ακαδημία της Μόσχας. Ασχολείται με τα ΜΜΕ, έχει το ρόκ συγκρότημα BlondRock, έχει γράψει περισσότερα από διακόσια τραγούδια και είναι μητέρα δύο παιδιών.
Ωστόσο.. πάσχει από πολιτική πείρα και εξαρτάται το κατά πόσο ο ρωσικός λαός επιθυμεί έναν ηγέτη άπειρο....

*** Όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ συντονίζονται! Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ θα συγκλονίσει το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ στον Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ...

~  Ασταμάτητα ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ συνεχίζει να μεταφέρει το μήνυμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗΣ σε όλους τους Έλληνες.
Μη χάσετε την εμφάνιση του στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», στον ANT1, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου.
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα μιλήσει για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, ενώ, από τη θεματολογία δεν θα λείψουν τα κρίσιμα εθνικά ζητήματα.
Συντονιστείτε όλοι στον ANT1 την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου και δεν θα χάσετε.

*** ΕΓΓΡΑΦΟ-ΣΟΚ της CIA για τον Kωνσταντίνο Καραμανλή...

~ Απόρρητο έγγραφο που βρίσκεται στον ιστότοπο της CIA (ΕΔΩ) ανήκει στη συλλογή εγγράφων για τα εγκλήματα πολέμου των Ναζί και αποχαρακτηρίστηκε το 2006) αναφέρει πως ο Kων/νος Καραμανλής συνεργαζόταν με τις γερμανικές αρχές κατοχής, ενώ τον συνδέει και με την εξόντωση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.
Σαν σήμερα, στις 29/10/2015, η είδηση δημοσιεύτηκε φοβικά, από ελάχιστα ελληνικά ενημερωτικά μέσα. Κανείς, δε, (πολιτικός ή συγγενικός) απόγονος του "Εθνάρχη" δεν έχει σχολιάσει την αποκάλυψη, έως και σήμερα.

To διαβάσαμε στο press-gr

*** Ραγδαία ΕΞΕΛΙΞΗ! Πράσινο φως στην επένδυση του Αστέρα Βουλιαγμένης...
Πράσινο φως στην επένδυση του Αστέρα Βουλιαγμένης | Newsit.gr
~ Το πράσινο φως στο επενδυτικό σχέδιο του Αστέρα Βουλιαγμένης, έδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο με την έγκριση της θετικής τελικά εισήγησης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής, επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του σχεδίου.
Με την αποδοχή ότι ο στόχος της ανάπτυξης είναι η μετατροπή του συγκροτήματος του Αστέρα σε «ένα κέντρο τουρισμού και αναψυχής διεθνούς εμβέλειας και σημαντικής εθνικής σημασίας», ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νάσος Αναγνωστόπουλος στην εισήγηση του περιέλαβε σειρά παρατηρήσεων και επισημάνσεων για επιπλέον αποσαφηνίσεις και δεσμεύσεις προς τους επενδυτές των 301 στρεμμάτων της χερσονήσου «Μικρό Καβούρι» Βουλιαγμένης.
Ειδικότερα αφού τονίζει τη αναγκαιότητα της αναβάθμισης των υφιστάμενων ξενοδοχειακων μονάδων ώστε να «λειτουργούν προσφέροντας όσο το δυνατόν υψηλότερες υπηρεσίες, σεβόμενες το περιβάλλον και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής» επισημαίνει ότι θα υπάρξει γενικότερος προβληματισμός κατά την εφαρμογή του σχεδίου.
Ως τέτοιο σημείο ανέφερε την ερμηνεία των νέων θεσμοθετημένων ρυμοτομικών γραμμών σε σχέση με την έκδοση των αντίστοιχων αδειών δόμησης μεταξύ της έκτασης των ξενοδοχειακών μονάδων-καμπανών-κατοικιών και αυτής των παραπλήσιων μονάδων δεδομένου ότι ανήκουν σε ξεχωριστά και διακριτά οικοδομικά τετράγωνα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ενιαία έκταση υπολογισμού των δεδομένων.
Επίσης η οδός, που φτάνει έως τη θέση του Λαιμού Βουλιαγμένης, είναι χώρος κοινής χρήσης που έχει σχηματιστεί και βρίσκεται μέσα σε εγκεκριμένο σχέδιο πόλεως, που ενδεχομένως ανήκει στον οικείο δήμο.
 Ακόμη ζητά να:
 -Διασφαλιστεί η ζώνη παραλίας ως «κοινόχρηστος χώρος», χωρίς δηλαδή εμπόδια και περιφράξεις, με κοινοχρήστους χώρους επικοινωνίας κλπ,
 -Εξασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στην παραλία και τον αιγιαλό μέσω κοινόχρηστου οδικού δικτύου ή πεζόδρομου.
 -Διασφαλιστεί η προστασία, η απρόσκοπτη συνέχιση της ανασκαφικής έρευνας των αρχαιολογικών χώρων και η πρόσβαση των πολιτών.
 -Αφαιρεθούν οι προβλεπόμενοι πεζόδρομοι και οι λοιποί κοινόχρηστοι χώροι, οι τυχόν δασικές εκτάσεις καθώς και οι ιδιοκτησίες που ενδεχομένως ανήκουν στον οικείο δήμο.
Αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων ο κ. Αναγνωστόπουλος επισημαίνει προς τους επενδυτές με μέλημα τους να υπάρξει συγκεκριμένος κανονισμός διαχείρισης :
α) των υγρών απόβλητων με πρόβλεψη χώρου για την κατασκευή εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων. β) των απορριμμάτων και ολοκληρωμένου δικτυού συγκέντρωσης τους, με όρους ανακύκλωσης 100%, χωρίς να επιβαρύνονται οι ήδη επιβαρυμένοι χώροι της Αττικής γ) της ενέργειας με ανανεώσιμες μορφές της, χωρίς να επιβαρύνονται τα ήδη επιβαρυμένα δίκτυα της Αττικής.  newsit

***  To ΠΡΟΣΩΠΟ του 24ωρο! Τι συμβαίνει στις ΗΠΑ με τον ΜΑΝΑΦΟΡΤ και τον ΤΡΑΜΠ...

~ Δύο λέξεις θα ακούτε συχνά, από εδώ και πέρα στις ΗΠΑ. COLLUSION (συμπαιγνία) και CONSPIRACY (συνωμοσία). Έχει σημασία διότι η συμπαιγνία δεν είναι ποινικά κολάσιμη, ενώ η συνωμοσία είναι.
Επί του παρόντος ο Πωλ Μάναφορτ, ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ ερευνάται για τυχόν εμπλοκή των Ρώσων στις αμερικανικές εκλογές του 2016. Εδώ έγκειται η διαφορά. Εάν αποδειχθεί συμπαιγνία δεν τίθεται θέμα ποινικό. Ηθικό ίσως, ποινικό όχι. Αν αποδειχθεί συνωμοσία τότε τα δεδομένα αλλάζουν.
Στην παρούσα φάση, παράλληλα ο κος Μάναφορτ κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος, φοροδιαφυγή και συνωμοσία κατά του Αμερικανικού Κράτους με σκοπό το οικονομικό όφελος. Πιο συγκεκριμένα ο κος Μάναφορτ κατηγορείται για τη διακίνηση 75 εκατ δολ μέσω οff-shore λογαριασμών και για ξέπλυμα 18 εκατ δολ. Φυσικά δεν πληρώθηκε ούτε ένα δολάριο σε φόρους κι εδώ έγκειται η παρανομία του.
Σύμφωνα με το FBI και τα στοιχεία που έχει φαίνεται πως πηγή των χρημάτων είναι το Ουκρανικό κόμμα του Γιανούκοβιτς, το οποίο διαλύθηκε το 2014, χωρίς όμως να εμφανίζονται πουθενά οι Ρώσοι. Οι παράνομες δραστηριότητες του Μάναφορτ διήρκησαν από το 2006 έως το 2017 και μιλάμε πάντα για οικονομικής φύσεως παράνομες πράξεις.
Είναι δεδομένο πως ο Μάναφορτ θα πιεστεί για να ομολογήσει όποιες έκνομες πράξεις γνωρίζει, με αντάλλαγμα επιεικέστερη ποινή ωστόσο μέχρις στιγμής δεν υπάρχουν εξελίξεις.
Μέχρις στιγμής…

***  Δυναμικές κινητοποιήσεις από μαθητές σε όλη τη Μεσσηνία 
Στους δρόμους αποφάσισαν να βγουν μαθητές από όλο το νομό, προκειμένου να κάνουν γνωστά τα προβλήματά τους, ενώ επισκέφτηκαν και τους αρμοδίους ζητώντας λύση, κυρίως σε κτηριακά ζητήματα.
Έτσι, χθες στην Καλαμάτα πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση από μαθητές του Μουσικού Σχολείου και του 6ου Ενιαίου Λυκείου.
Πρόκειται για δύο σχολεία με ειδικά ζητήματα: το πρώτο λόγω της φύσης του αντιμετωπίζει προβλήματα με την έλλειψη καθηγητών και τη σίτιση, ενώ το δεύτερο έχει αρκετά κτηριακά θέματα.
Π.Μπ.
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠΑΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
«Θέλουμε σχολείο να μορφώνει κι όχι να εξοντώνει»
Σε κατάληψη του σχολείου τους  – συμβολικού χαρακτήρα – προχώρησαν χθες το πρωί οι μαθήτριες και οι μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Κυπαρισσίας, συμμετέχοντας στη μεγάλη μαθητική κινητοποίηση που είχε προγραμματιστεί για χθες.
Σε ανακοίνωση δε του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου τονίζεται: «Το 15Μελές Μαθητικό συμβούλιο 1ου ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας προχώρησε σήμερα 30 Οκτωβρίου σε συμβολική κατάληψη του σχολείου, σε ένδειξη συμπαράστασης στο συντονιστικό όργανο μαθητών σε όλη τη χώρα, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει. Διεκδικούμε καλύτερη και ποιοτικότερη εκπαίδευση για όλους τους μαθητές χωρίς αποκλεισμούς. Διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον με επαγγελματική αποκατάσταση. Από το Δήμο Τριφυλίας διεκδικούμε να ενισχύσει τις δράσεις μαθητών που έγιναν από πέρσι με εξωραϊσμό του σχολείου μας, καθώς απαιτείται συντήρηση των κτηριακών δομών του και βελτίωση του προαυλίου, ώστε με αισθητικές παρεμβάσεις στον ελεύθερο χρόνο μας να είναι προσιτό και δημιουργικό για όλους μας. Τα αιτήματά μας είναι κοινά με όλους τους μαθητές των ΕΠΑΛ, όπως: Να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα/τομέας στα ΕΠΑΛ. Κανένας μαθητής στο δρόμο. Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά. Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση! Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε όλα τα σχολεία (προνόμιο που έχουν οι εφοπλιστές, αλλά όχι τα σχολεία!). Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη λειτουργία των σχολείων μας. Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το σχολείο μας. Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς. Βιβλία σε όλα τα σχολεία. Να ξεκινήσει τώρα σε όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη».
Του Ηλία Γιαννόπουλου
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΑΜΥΛΗΣ
Μάθημα… υπό βροχή και με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας!
Στη γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων προχθές αποφασίστηκε να γίνουν όλες εκείνες οι κατάλληλες ενέργειες, ώστε το πρόβλημα που υπάρχει με τη στέγη του Γυμνασίου- Λυκείου της Καρδαμύλης να πάρει ένα τέλος. Ο λόγος για ένα θέμα που ταλαιπωρεί για δεκαετίες τους μαθητές της περιοχής (100 φοιτούν στο Γυμνάσιο και 107 στο Λύκειο), αλλά κανένας δε φαίνεται διατεθειμένος να βάλει ένα τέλος.
Ειδικότερα, το πρόβλημα εντοπίζεται στη στέγη του κτηρίου, καθώς όταν βρέχει οι μαθητές, ιδιαίτερα του Λυκείου, θα πρέπει να ψάχνουν… γωνίες για να καλυφθούν ή να κρατούν ομπρέλες. Μάλιστα, η αναλγησία των υπευθύνων… φτάνει μέχρι την πόρτα του εισαγγελέα, από τη στιγμή που υπάρχει έγγραφο του σχολικού συμβούλου ότι με την επικρατούσα κατάσταση ελλοχεύει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. 
Έτσι, χθες μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Καρδαμύλης πραγματοποίησαν πορεία προς το Δημαρχείο Δυτικής Μάνης. Εκεί είχαν συνάντηση με το δήμαρχο Γ. Μαραμπέα, στον οποίο εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολικό κτήριο. Ειδικότερα, διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που εντοπίζονται στη στέγη. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει εντοπιστεί εδώ και καιρό και παρότι έχει γίνει διαγωνισμός για την αντικατάσταση της στέγης, οι διαδικασίες δεν έχουν προχωρήσει.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης αρκέστηκε σε υποσχέσεις και διαπιστώσεις, οι οποίες – προφανώς – δεν επιλύουν το πρόβλημα.
Στο πλευρό των μαθητών βρίσκονται και οι γονείς τους, οι οποίοι ζητούν, τουλάχιστον, άμεσο έλεγχο της στέγης από μηχανικούς, προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση του προβλήματος. Μάλιστα, είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν και σε συμβολική κατάληψη της επαρχιακής οδού.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Video: Μαθητές 2017 Καλαμάτα , https://youtu.be/z2_ka99SdAQ .-

*** Χρηματοδοτήσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού για στερεωτικές εργασίες σε μνημεία 
Δύο χρηματοδοτήσεις για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, ενέκρινε το Υπουργείο Πολιτισμού.
Η πρώτη χρηματοδότηση είναι ύψους 25.000 ευρώ και θα διατεθεί για επείγουσες στερεωτικές επεμβάσεις στο καθολικό της   της Μεσσηνιακής Μάνης.
Η δεύτερη πίστωση είναι συμπληρωματική, ύψους 10.000 ευρώ και θα διατεθεί για την προμήθεια υλικών για επείγουσες στερεωτικές επεμβάσεις σε μνημεία αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

*** Με πτώση της θερμοκρασίας μας "αποχαιρετά" ο Οκτώβριος - Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τρίτη 31/10/2017 προβλέπεται νεφελώδης, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρώτες πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Α-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***  Αγριογούρουνο τραυμάτισε κυνηγό 
Το Χάρο με τα μάτια του είδε το μεσημέρι της Κυριακής ένας κυνηγός στο Ραφτόπουλο Τριφυλίας προς Ασούταινα (σ.σ. στην περιοχή με το τοπωνύμιο «Κάστρο») από επίθεση που δέχτηκε από αγριογούρουνο, το οποίο τον τραυμάτισε.
Όμως, ο έμπειρος κυνηγός κατά τη δεύτερη απανωτή επίθεση που δέχτηκε, η οποία και ενδέχεται να ήταν μοιραία, ακινητοποίησε το αγριογούρουνο πυροβολώντας το σχεδόν εξ επαφής.
Ωστόσο, το μεγάλο αγριογούρουνο του προκάλεσε βαθύ τραύμα ψηλά στο αριστερό πόδι.
Ο ίδιος μαζί με άλλον κυνηγό πήγε κατευθείαν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ έπειτα από δεκαπέντε μέρες θα μπορέσει ο γιατρός να του κάνει ράμματα στην πληγή.

Χθες το μεσημέρι ο κυνηγός, Σταύρος Γκάφας, μετέβη στο γραφείο του Κυνηγετικού Συλλόγου Κυπαρισσίας ενημερώνοντας για το συμβάν.
Εκεί τον συναντήσαμε και μας μετέφερε την τραγική εμπειρία που έζησε: «Μπήκα στην παγάνα για να χτυπήσω το γουρούνι, το οποίο ήταν στη στάμπα, με τρεις σκύλους κυκλωμένο.
Προσπερνάω τους δύο σκύλους, έχω πιο πυκνό μπροστά μου και υπολογίζω ότι το γουρούνι είναι πιο μπροστά ακόμα, ενώ αυτό το είχα προσπεράσει κατά δύο μέτρα και ήτανε κι ένα μέτρο αριστερά μου.
Μία επίθεση, με χτυπάει στο πόδι ψηλά αριστερά. Με εκτινάσσει και δύο – τρία μέτρα. Το ευτύχημα ότι κρατάω το όπλο. Δε μου φεύγει το όπλο απ’ τα χέρια. Και μου ξανακάνει επίθεση, οπότε γυρνώντας το όπλο ήρθε μόνο του κι ακούμπησε το κεφάλι του στο όπλο. Πατάω σκανδάλη κι έμεινε ο χοίρος κάτω. Αυτό είναι το επεισόδιο. Μετά, γρήγορες κινήσεις, σκίζω μπλούζα, δένω πόδι, γρήγορα νοσοκομείο».
Όπως είπε, από το χτύπημα υπέστη «γύρω στα πέντε εκατοστά σκίσιμο στο πόδι. Στο τσακ το πρόλαβα. Αν δεν το προλάβαινα εκεί, με πήγαινε στον τόπο. Και μου κοπάνησε και το σκύλο».
Αυτή, δε, ήταν η τέταρτη επίθεση που δέχτηκε από αγριογούρουνο, αλλά τις προηγούμενες τρεις δεν είχαν προλάβει να τον χτυπήσουν.
Όπως συμπλήρωσε, «ευτυχώς που πρόλαβα και μπήκα πίσω απ’ το πουρνάρι, αλλιώς θα μ’ έβρισκε στο θώρακα. Με το που κάνω να φυλάξω κεφάλι και θώρακα, βγήκε στο πόδι και μου την έριξε».
Ο ίδιος, πάντως, θα συνεχίσει το κυνήγι, έστω κι αν μείνει εκτός για το διάστημα που θα χρειαστεί για το τραύμα στο πόδι του.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Πέτρος Τατούλης: Η υποψηφιότητα Μανιάτη ενισχύει το πολιτικό προφίλ της Πελοποννήσου 
«Η χώρα θα προχωρήσει μπροστά μόνο αν υπάρξει ένα σχέδιο συνεννόησης όλων των πολιτικών κομμάτων στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών προτεραιοτήτων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του χθες Παρασκευή με τον υποψήφιο αρχηγό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τέως Υπουργό κ. Ιωάννη Μανιάτη στην έδρα της Περιφέρειας.
Ο κ. Τατούλης εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η υποψηφιότητα του Πελοποννήσιου κ. Μανιάτη θα ισχυροποιήσει το πολιτικό προφίλ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και σημείωσε για ακόμα μια φορά την πεποίθησή του ότι η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας περνά μέσα από την ενίσχυση του θεσμού των αιρετών Περιφερειών, «κάτι το οποίο προτάσσει σε πολιτικό επίπεδο η περιφερειακή αρχή της Πελοποννήσου».
«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου για το συμπατριώτη και φίλο Γιάννη Μανιάτη και οι ευχές μας για καλή επιτυχία είναι δεδομένες» δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης. 

***  Τα blues σε ένα χωριό της Μεσσηνίας (βίντεο) 
Τα blues του Περδικονερίου είναι ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε στο μικρό χωριό της Μεσσηνίας και στις γύρω περιοχές. Πρωταγωνιστεί ένας νεαρός αγρότης, ο Μπάμπης Κανναβός, ο οποίος αφού τέλειωσε τις σπουδές του στο ΤΕΙ Οινολογίας στην Αθήνα επέστρεψε κ ζει μόνιμα πλέον στο Περδικονέρι.
Το video παρακολουθεί τον Μπάμπη σε μια σειρά δραστηριοτήτων του που κυρίως περιστρέφονται γύρω από τις αγροτικές του εργασίες, αλλά και τα χόμπυ του. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει η ενασχόλησή του με τη μουσική blues, η οποία τον συντροφεύει κατά τη διάρκεια της μέρας. Μάλιστα φτιάχνει μόνος του τα μουσικά του όργανα χρησιμοποιώντας κουρτινόξυλα και παλιά κουτιά από πούρα!
Το video γυρίστηκε με κόστος παραγωγής 0€ από την Άτυπη Κινηματογραφική Συμμορία tiiinewzfilms.   thebest.gr
Video: Τα blues του Περδικονερίου (Rockumentary)  ,  https://youtu.be/MWv8dhSamj8  .- {Μικρού μήκους rockumentary για τη ζωή σε ένα μικρό χωριό της Μεσσηνίας σε παραγωγή Άτυπης Κινηματογραφικής Συμμορίας tiiinewzfilms.
Πρωταγωνιστεί ο Μπάμπης Κανναβός, οινολόγος - αγρότης.
Παραγωγή: Άτυπη Κινηματογραφική Συμμορία tiiinewzfilms
Σκηνοθεσία - Μοντάζ: Θάνος Καρβούνης
Μιξαζ: Άξελ Καπόγιαννης
Special support: Χριστίνα Κανναβού, Βασούλα Κρίσπη, Νίκος Μουχασίρης
www.tnfilms.gr} .-

***  Νεαρή γυναίκα διακομίστηκε νεκρή με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Καλαμάτα 
Μια νεαρή γυναίκα ηλικίας 29 ετών μεταφέρθηκε με στρατιωτικό ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της πόλης.
Η 29χρονη ρωσίδα, επέβαινε σε ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Φιλανδίας και ενώ αυτό βρισκόταν 70 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Καλαμάτας, εξέπεμψε σήμα κινδύνου για μεταφορά ασθενή.
Στο σημείο έφθασε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο παρέλαβε την άτυχη ρωσίδα, όμως όταν το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της πόλης, ήταν ήδη αργά αφού η νεαρή γυναίκα ήταν νεκρή.

***  Πυρκαγιά φώτισε το δράμα μιας οικογένειας στην Καλαμάτα 
 
Ένα σπίτι καταστράφηκε στην οδό Τηλεμάχου το βράδυ της Κυριακής, όταν ξέσπασε πυρκαγιά, πιθανότατα από αναμμένο κερί.
Στο συγκεκριμένο σπίτι διέμενε μια οικογένεια με τρία παιδιά, ενώ το κερί υπήρχε αφού δεν είχε τη δυνατότητα να διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα.
Όπως ήταν λογικό, το μέγεθος της φωτιάς αναστάτωσε τη γειτονιά της Αγίας Παρασκευής, ενώ ένα από τα τρία παιδιά της οικογένειας διακομίστηκε με ελαφρά εγκαύματα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Π.Μπ.
~ Πυρκαγιά σε σπίτι στην Καλαμάτα 29-10-2017 : https://youtu.be/-6K8T1YPJmw  .-

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την 4η αγωνιστική του Champions League :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 

~ Οι 20 παίκτες που επέλεξε ο «ερυθρόλευκος» προπονητής για την αποστολή: Προτό, Καπίνο, Χουτεσιώτης, Ανδρούτσος, Μποτία, Καρσελά, Τζούρτζεβιτς, Ελαμπντελαουί, Ένγκελς, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Ζιλέ, Κούτρης, Μάριν, Νικολάου, Οτζίτζα, Πάρντο, Ρομαό, Ταχτσίδης και Βούκοβιτς.

***  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ   96-64  .-^
Τα δεκάλεπτα: 29-22, 54-32, 65-52, 96-64  .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ψαριανός-Παγώνης-Ευφραιμίδης
 Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Ντένμον, Βουγιούκας 8, Λεκαβίτσιους 7 (1), Λοτζέσκι 8, Σίνγκλετον 9 (1), Ρίβερς 14 (2), Παππάς 7 (1), Γκιστ 19 (1), Όγκαστ 4, Καλάθης 14 (1), Αντετοκούνμπο 2, Μήτογλου 2.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (Μάκης Γιατράς): Τουντζιαράκης, Γκίκας 2 (5 ασίστ), Φαγιέ 11 (2), Σαλούστρος 6, Χολ 10 (2), Λίποβι 7 (1), Έβανς 7, Σκούφης 2, Γερομιχαλός, Δημάκος, Μιλόσεβιτς 19.

***  ΠΑΟΚ -ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ  2-0 .-^
Τα γκολ :Με δύο γκολ του Μαουρίσιο (34΄, 37΄)
Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
Κίτρινες κάρτες: Τσουκαλάς, Γιαννούλης
 Οι ενδεκάδες:
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου):Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Μαουρίτσιο, Ελ Καντουρί (80' Μπίσεσβαρ), Βιεϊρίνια (86' Κάμπος), Πέλκας (76' Μακ), Πρίγιοβιτς
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σ.Παντελίδης): Aθανασιάδης, Κότσιρας (73' Δουβίκας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Γιαννούλης,Ιγκλέσιας,Τσουκαλάς (52' Καλτσάς), Ματιντά (55' Κυριακόπουλος), Τόνσο, Μανιάς.

*** Για  το  UEFA  Champions League στους ομίλους    Τρίτη 31-10-2017 :
ΒΑΣΙΛΕΙΑ-ΤΣΣΚΑ Μόσχα  1-2 ,(1-0).- (32΄Λούκα Ζούφι ,
ΜΑΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ  2-0 ,(1-0) .-(45΄ Μίλε Σβιλάρ,
ΣΕΛΤΙΚ-ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου 1-2 ,(0-1).-(22΄ Κίνζλεϊ Κόμαν,
ΠΑΡΙ Σ.Ζ.-ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ  5-0 , (1-0) .- (30΄Μάρκο Βεράττι ,
ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μανδρίτης-ΚΑΡΑΜΠΑΧ  1-1 ,(0-0) .-
ΡΟΜΑ-ΤΣΕΛΣΗ  3-0 ,(2-0).- (1΄ , 36΄ Στάφαν Ελ Σχααραγουι ,

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  0-0 , (0-0) .-
Τα  γκολ :
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Κούτρης, Μποτία, Ένγκελς, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οφόε, Καρσελά, Φιγκέιρας, Φορτούνης
Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Μασεράνο, Ουμτιτί, Άλμπα, Μπούσκετς, Σουάρεθ, Παουλίνιο, Σέρχι Ρομπέρτο, Μέσι, Σουάρες
~ Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού βραβεύτηκε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και μόλις σήκωσε το χέρι του, για να ευχαριστήσει τον κόσμο, έγινε... ΧΑΜΟΣ!

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ Λ.- ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ    1-1 , (1-0) .-(20΄ Μπρούνο Σέσαρ ,

 ***  Eurocup στο μπάσκετ :
Ανδόρα-Μετροπόλιτανς  79-61 .-
Λιμόζ-Παρτιζά Μπέογκραντ  92-83 .-
Κρασνογιαρσκ-Γιουβέντους 85-81 .-
Καρσίγιακα-Χάποελ Χολόν  98-91 .-
Σάσσαρι-Μόνακο 63-81 .-
Χαλόν-ΠΑΟΚ  75-61 .-
Εστθντιάντες-Ολίμπια Λιουμπλιάνας  75-81 .-
Άρις- Τελοκόμ Μπόνν 69-75 .-
Στέλμετ Ζιελόνα Γκόρα - Αβελίνο 90-79 .-
Ντεκίν-Ταγιφούν 98-80 .-
Basketball League :
Ραπλα-Βιταούτας  65-65  .-εγκαταλ...
Σιαουλιαι -Μπετσάφε/Λιεπάγια 86-61 .-
Κάλεβ-Μπαρσί   73-42
Καλεο/Γκράμο-Μπάρσι   -
Λε πόρτελ -Μπόσνα Ροαγιά Σαράγιεβο 101-51 .-
Προξιμους Σπίρου - Χερζέλια  66-62 .-
ΜπέλφιουςΜονς-Χαϊναουτ -Κίμικ Γουσχνε  75-51 .-
Φάλκο Σζομβαθελι- Κάρπος Σόκολι 108-87 .-
Ούνικς Καζάν -Λοκμοτίβ Κουμπάν 85-102 .-

*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ :
FOX Sports
NFL Chiefs - Broncos
02:00
EUROSPORT 2
Ποδηλασία Tour of Hainan, 4ο ετάπ
07:00
NOVASPORTS 1
Τένις WTA Tour Zhukai, Κίνα
09:30
ΕΡΤ2
ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ Pyeong Chang 2018
11:30
NOVASPORTS 1
Τένις WTA Tour Zhukai, Κίνα
13:00
ΕΡΤ3
Basketball Champions League Άρης - Βόννη
19:30
NOVASPORTS 3
Basketball Champions League Ζιελόνα Γκόρα - Αβελίνο
19:30
NOVASPORTS 2
Basketball Champions League Νίμπουρκ - Μπεσίκτας
19:30
NOVASPORTS 1
Basketball Champions League Σαλόν - ΠΑΟΚ  60-49
21:30
NOVASPORTS 2
Basketball Champions League Εστουδιάντες - Ολίμπια Λιουμπλιάνα
21:30
COSMOTE Sport 4
NBA Μπόστον Σέλτικς - Σαν Αντόνιο Σπερς
01:30
COSMOTE Sport 6
Τένις ATP Masters Παρίσι
12:00
COSMOTE Sport 7
Youth League Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα
18:00
COSMOTE Sport 1
Champions League Λεπτό προς λεπτό
21:45
COSMOTE Sport 2
Champions League Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα   0-0 .-
21:45
COSMOTE Sport 3
Champions League Σπόρτινγκ - Γιουβέντους   1-0 .-
21:45
COSMOTE Sport 4
Champions League Ρόμα - Τσέλσι   2-0 .-
21:45
COSMOTE Sport 5
Champions League Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπενφίκα  1-0 .-
21:45
COSMOTE Sport 6
Champions League Σέλτικ - Μπάγερν Μονάχου  0-1 .-
21:45
COSMOTE Sport 7
Champions League Παρί Σεν Ζερμέν - Άντερλεχτ   2-0 .-
21:45
COSMOTE Sport 8
Champions League Ατλέτικο Μαδρίτης - Καραμπάγκ   0-1 .-
21:45

~ ~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2017  :
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -κρουαζιέρες στην  ΕΛΛΑΔΑ :Κυριακή  30 Σεπτεμβρίου 2017 ... Από τριήμερη εκδρομή με Γραφείο Δαβίλα τούρς  στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ . Σάββατο 30/09/2017 Κυριακή 01/Οκτωβρίου και Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017  :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/30-2017.html  .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 01/10  και 02- Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-0110-02-2017.html  .- 
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 21 και 22 Οκτωβρίου  2017:Αθλητική ανασκόπηση-επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/21-22-2017-8-0-1.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/10/news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  20008 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-26-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης     από το  2008  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-27-2017-2008.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 28  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-28-2017.html  .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-29-2017.html .- 
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29  Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση -επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/28-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NWES Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το  2008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-nwes-30-2017.html .- 
~*  ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:  Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post_30.html .-
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το ....2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-31-2017.html .- 
~*

  ~***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5896   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas       
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3761   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3757  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.414    βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview  .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01   .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279   ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~**

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το  2008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-nwes-30-2017.html .- 






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅