Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  09  Μαρτίου  2017  :
Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής  μας ....
~
Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΡΩΜΑΛΕΟΥΣ
Άγιος Ιωάννης ο ΚαρπάθιοςΌπως η φωτιά κάνει το σίδερο τέτοιο ώστε δεν μπορεί κανείς να το αγγίξει, έτσι οι πυκνές προσευχές κάνουν πιο ρωμαλέο το νου στον πόλεμο του εχθρού. Γι’ αυτό με όλη τους τη δύναμη προσπαθούν να μας προκαλέσουν οκνηρία στην επιμονή μας στην προσευχή, γιατί γνωρίζουν ότι η προσευχή είναι γι’ αυτούς μεγάλος εχθρός, ενώ είναι υπερασπιστής του νου.

 
Σαν σήμερα....
  1. 1956 μ.Χ.
    Εξορίζεται από τους Άγγλους στις Σεϋχέλες ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ' ως τρομοκράτης.
 ~ 9 Μαρτίου
Των αγίων μεγάλων Τεσσαράκοντα μαρτύρων (1) των εν τη λίμνη Σεβαστείας μαρτυρησάντων (†320) Αγγία, Αγλαΐου, Αετίου, Αθανασίου, Ακακίου, Αλεξάνδρου, Βιβιανού, Γαΐου, Γοργονίου, Δομετιανού, Δόμνου, Εκδικίου, Ευνοϊκού, Ευτυχίου, Ηλιανού, Ηλία, Ηρακλείου, Ησυχίου, Θεοδούλου, Θεοφίλου, Ιωάννου, (Κανδίδου), Κλαυδίου, Κυρίλλου, Κυρίωνος, Λεοντίου, Λυσιμάχου, Μελίτωνος, Νικολάου, Ξανθίου, Ουαλερίου, Ουάλη, Πρίσκου, Σαρκεδώνος, Σεβηριανού, Σισιννίου, Σμαράγδου, Φιλοκτήμονος, Φλαβίου και Χουδίωνος. Ουρπασιανού μάρτυρος. Αγίου Καισαρίου, αδελφού αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.
(1) Oι άγιοι Τεσσαράκοντα, κατάγονταν από διαφορετικά μέρη ήταν όμως στρατιώτες στο επίλεκτο τάγμα του Λικινίου. Όταν εκείνος εξαπέλυσε διωγμό κατά των Χριστιανών συνελήφθησαν, γιατί με παρρησία διακήρυτταν την ακλόνητη πίστη τους και οδηγήθηκαν στον έπαρχο Αγρικόλα. Εκείνος στην αρχή επαίνεσε την στρατιωτική τους αξία και τιμή και τους υποσχέθηκε αξιώματα και πλούσιες αμοιβές, εάν αρνούνταν την πίστη τους και θυσιάσουν στο είδωλα. Παρά τις πιέσεις οι άγιοι εξακολούθησαν με γενναιότητα και παρρησία, να ομολογούν την πίστη τους στο Σωτήρα Χριστό και την αλήθειά του. Όταν όμως ο Αγρικόλας κατάλαβε ότι ματαιοπονεί, διέταξε να τούς βασανίσουν και εν συνεχεία να τούς ρίξουν στο παγωμένα νερά μίας λίμνης στη Σεβαστεία. Στη διάρκεια του σκληρού αυτού μαρτυρίου ένας μόνο λιγοψύχησε και εγκατέλειψε τη λίμνη. Τη θέση του όμως πήρε ο φρουρός, ο οποίος είδε τούς στεφάνους του μαρτυρίου πάνω από τα κεφάλια τους. Oμολόγησε κι εκείνος το Χριστό αφού μπήκε στη λίμνη μαζί με τούς άλλους 39, λαμβάνοντας και αυτός τον ουράνιο στέφανο του μαρτυρίου. Σύμφωνα με τούς Παρισινούς κώδικες 1575 και 1476 τα ονόματα των αγίων ήταν: Κυρίων, Κάνδιδος, Δόμνος, Ευτύχιος Σεβηριανός, Κύριλλος, Θεόδουλος, Βιβιανός, Αγίας Ησύχιος, Ευνοϊκός, Μελίτων, Ηλιάδης, Αλέξανδρος, Σακερδών, Ουάλης, Πρίσκος, Χουδίων, Ηράκλειος, Ευδίκιος, Ιωάννης, Φιλοκτήμων, Φλάβιος, Ξάνθιος, Ουαλέριος, Νικόλαος, Αθανάσιος, Θεόφιλος, Λυσίμαχος, Γάϊος, Κλαύδιος, Σμάραγδος, Σισσίνιος, Λεόντιος, Αέτιος, Ακάκιος, Δομετιανός, Γοργόνιο, Ιουλιανός και Αγλάϊος ο καπικλάριος. ~
Σήμερα 09/03/2017 εορτάζουν:
Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στη Σεβάστεια
~    Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~    Θείω Πνεύματι, συγκροτηθέντες, δῆμος ὤφθητε, τροπαιοφόρος, Ἀθλοφόροι Χριστοῦ Τεσσαράκοντα, διὰ πυρὸς γὰρ καὶ ὕδατος ἔνδοξοι, δοκιμασθέντες λαμπρῶς ἐδοξάσθητε. Ἀλλ' αἰτήσασθε, Τριάδα τὴν ὑπερούσιον, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~* Απολυτίκιο Αγ. Τεσσαράκοντα Μαρτύρων - 9 ΜΑΡΤΙΟΥ , https://youtu.be/Nyh7x-t0KQU  .-

~Τα ονόματα των Αγιων Τεσσαράκοντα είναι: Αγγίας, Αγλάιος, Αέτιος, Αθανάσιος, Ακάκιος, Αλέξανδρος, Βιβιανός, Γάιος, Γοργόνιος, Γοργόνιος (έτερος), Δομετιανός, Δόμνος, Εκδίκιος, Ευνοϊκός, Ευτύχης, Ευτύχιος, Ηλιανός, Ηλίας, Ηράκλειος, Ησύχιος, Θεόδουλος, Θεόφιλος, Ιωάννης, Κλαύδιος, Κύριλλος, Κυρίων, Λυσίμαχος, Μελίτων, Νικόλαος, Ξανθίας, Ουαλέριος, Ουάλης, Πρίσκος, Σακερδών, Σεβηριανός, Σισίνιος, Σμάραγδος, Φιλοκτήμων, Φλάβιος, Χουδίων.
~
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας

Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας
 
Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρο....
 
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
***  Επιπλέον 6 μήνες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πλημμυρόπληκτες περιοχές της Μεσσηνίας 
Καμία παράταση στην αναστολή χρεών μέχρι τώρα από το Υπουργείο Οικονομικών
 Εξάμηνη παράταση της κήρυξης των πλημμυρόπληκτων περιοχών της Μεσσηνίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών, Ιωάννης Καπάκης, και έτσι αυτή παρατείνεται έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2017.
Ωστόσο, μέχρι και χθες το μεσημέρι δεν είχε γίνει το ίδιο με το υπουργείο Οικονομικών, όσον αφορά στην αναστολή των χρεών των οφειλετών στις περιοχές αυτές, και καμία σχετική οδηγία δεν είχε δοθεί στη ΔΟΥ Καλαμάτας. Αντίθετα, είχαν απαντήσει αρνητικά στο αίτημα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης, με χθεσινή του επιστολή στον υφυπουργό Οικονομικών επαναφέρει το αίτημα για παράταση της απόφασης που αφορά στην αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων.
  Εξάμηνη παράταση
Η σχετική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης αφορά στις περιοχές του Δήμου Καλαμάτας, του Δήμου Οιχαλίας, του Δήμου Μεσσήνης, του Δήμου Τριφυλίας, των Τοπικών Κοινοτήτων Νεοχωρίου, Πύργου, Σαΐδόνας, Καστάνιας, Καρυοβουνίου, Μηλέας, Αγίου Νικολάου, Ριγκλίων, Τραχήλας, Πλάτσας, Νομιτσή, Θαλαμών, Λαγκάδας και Αγίου Νίκωνα του Δήμου Δυτικής Μάνης, των Δημοτικών Ενοτήτων Νέστορος, Πύλου, Μεθώνης, Χιλιοχωρίων και των Τοπικών Κοινοτήτων Μεταμόρφωσης και Βλαχόπουλου του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Στην απόφασή του, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας σημειώνει ότι κρίθηκε επιβεβλημένη μετά και το αίτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς εξακολουθούν να υφίστανται οι λόγοι κήρυξης και δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο της διαχείρισης των συνεπειών από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων στις 6 και 7/9/2016.
  Νέο αίτημα
Αν και αναμενόταν να ακολουθήσει άμεσα η ανάλογη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για παράταση και της αναστολής των φορολογικών υποχρεώσεων των φορολογούμενων των περιοχών αυτών, μέχρι την ώρα που έκλεισε η ΔΟΥ Καλαμάτας χθες το μεσημέρι δεν υπήρχε σχετική ενημέρωση. Για την εφορία ίσχυε η λήξη της απόφασης αναστολών, η ημερομηνία της οποίας εξέπνευσε την Τρίτη, 7 του μήνα.
Χθες, πάντως, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης, επανήλθε στο αίτημά του, μετά την απόφαση του κ. Καπάκη, ζητώντας εκ νέου παράταση αναστολής φορολογικών υποχρεώσεων για ένα εξάμηνο για τις περιοχές της Μεσσηνίας. Μάλιστα, χθες στο Επιμελητήριο έφθασε και απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών, ο οποίος ενημέρωνε ότι «το διάστημα των 6 μηνών έχει ήδη καλυφθεί και δεν υπάρχει εκ του νόμου δυνατότητα για περαιτέρω παράταση της αναστολής φορολογικών υποχρεώσεων».
Στη νέα του επιστολή ο κ. Μανιάτης ζητά την επανεξέταση του αιτήματος, καθώς πλέον οι περιοχές αυτές για άλλους 6 μήνες θα βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Η Εκκλησία φορολογείται και η περιουσία της έχει αποψιλωθεί (βίντεο) 
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο CNN Greece μιλά για όλο το φάσμα των σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας.
O ιεράρχης και καθηγητής της Θεολογικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναφέρεται στις αλλαγές που προτείνει η Εκκλησία στο μάθημα των Θρησκευτικών, στην καύση των νεκρών, στην ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους, στις σχέσεις με την Πολιτεία, στην εκκλησιαστική περιουσία και απαντά εάν η Εκκλησία φορολογείται.
Μέλος της τριμελούς επιτροπής μητροπολιτών που συζητούν με το υπουργείο Παιδείας για τα Θρησκευτικά, εξηγεί τις θέσεις της Εκκλησίας για τη διδασκαλία του μαθήματος.
Συγκεκριμένα, μιλά για την ανάγκη η Εκκλησία να δώσει τις δικές της παρατηρήσεις, τις δικές της παρεμβάσεις και τις δικές της διορθώσεις. Θεωρεί δε ότι το μάθημα των Θρησκευτικών πρέπει να είναι υποχρεωτικό αλλά όχι κατηχητικό.
Αναφερόμενος στις σχέσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και της Ιεράς Συνόδου με τον υπουργό Παιδείας κ.Κώστα Γαβρόγλου λέει ότι είναι πάρα πολύ καλές και ότι δεν υπάρχουν σημεία τριβής ή σύγκρουσης.
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας απαντώντας στη σχετική ερώτηση του CNN Greece, εάν η Εκκλησία φορολογείται, λέει κατηγορηματικά:
«Η Εκκλησία, φορολογείται όπως φορολογείται κάθε Έλληνας πολίτης αυτής της χώρας και σε πολλές διαστάσεις έχει πολύ ενισχυμένη φορολογική επιβάρυνση.... Αυτό που παρουσιάζεται ως εκκλησιαστική περιουσία από κάποια κατευθυνόμενα Μέσα Ενημέρωσης είναι ένας μύθος. Η εκκλησιαστική περιουσία έχει αποψιλωθεί ήδη από το 1853 μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν με διαφορές νομοθετικές ρυθμίσεις», λέει χαρακτηριστικά και διευκρινίζει ότι από την αρχική της περιουσία τής έχει μείνει το 20% από το οποίο περίπου το 15% είναι δεσμευμένα ή καταπατημένα ακίνητα.
Η Εκκλησία δεν επιδιώκει το χωρισμό από την Πολιτεία
«Αν η εκάστοτε ελληνική πολιτεία επιθυμεί το χωρισμό μπορεί να το θέσει. Εάν γίνει ένας τέτοιος χωρισμός η Εκκλησία θα έχει περισσότερη ελευθερία από ότι μέχρι σήμερα και δεν ξέρω εάν θέλει μια κυβέρνηση να έχει απέναντι της μια ελεύθερη εκκλησία, αυτόνομη, αυτοδιοίκητη και ανεξάρτητη».
Ναι στο διάλογο με τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία
Για τις σχέσεις με τη ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, σε σχετική ερώτηση του CNN Greece, απαντά ότι δεδομένης της κρίσης αξιών και των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων, οι Εκκλησίες χωρίς να παραθεωρούν τις θεολογικές διαφορές, πρέπει να βρουν ένα modus vivendi διαλόγου και συνεργασίας.
Όχι στη συμβίωση των ομόφυλων ζευγαριών
Για τη συμβίωση των ομόφυλων ζευγαριών λέει ότι ο γάμος είναι μυστήριο, έχει συγκεκριμένη δομή και αφορά τη συνύπαρξη, τη συμβίωση, τη συνεύρεση ανδρός και γυναικός. «Όλες οι άλλες μορφές που μπορεί να εμφανίζονται στην κοινωνία εξαιτίας κάποιων επιδιώξεων, για την Εκκλησία είναι αδιάφορο. Η εκκλησία δεν μπορεί να προτείνει τέτοιες μορφές συμβίωσης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν σέβεται τον κάθε άνθρωπο μέσα από τη δική του διαφορετικότητα».
Η Εκκλησία στηρίζει τις μεταμοσχεύσεις και αποδοκιμάζει την καύση των σωμάτων
To CNN Greece ρώτησε τον μητροπολίτη Μεσσηνίας για την καύση νεκρών και για τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη που έκανε πρόσφατα λόγο από το βήμα της Βουλής για σκοταδιστικές δυνάμεις:
«Εάν θεωρούν η καύση των νεκρών και ο τρόπος που χειρίζονται το θέμα είναι προοδευτικός, εγώ δεν υιοθετώ τέτοιου είδους αντιλήψεις... Η Εκκλησία... στηρίζει την αιμοδοσία, τη δωρεά οργάνων, τις μεταμοσχεύσεις γιατί πιστεύει ότι τίποτα δεν κατέχουμε αλλά όλα βρίσκονται στην υπηρεσία και στη διακονία αυτού που ονομάζουμε ζωή. Η εκκλησία δεν μπορεί να υιοθετήσει καμιάς μορφής καταστροφής του σώματος ή της σάρκας».
Η Εκκλησία για το τζαμί και το μουσουλμανικό νεκροταφείο
Για την ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους, λέει ότι η Εκκλησία έδωσε χώρο και ακίνητη περιουσία ώστε να γίνει η ανέγερση του τζαμιού και του μουσουλμανικού νεκροταφείου στο Σχιστό. «Στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί μια πολυπολιτισμική και πολυθρησκευτική κοινωνία και δομή κοινωνίας. Έτσι και αυτοί οι άνθρωποι δικαιούνται να έχουν ένα τόπο λατρείας». Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στα παράνομα τζαμιά που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα, στα οποία «δεν μπορούσε να ελεγχθεί τί γινόταν εκεί μέσα». «Νομίζω ότι το τζαμί έτσι όπως έχει οριοθετηθεί το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας του, θα μπορεί να εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο και χωρίς συνέπειες για την ίδια τη χώρα την άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων»
Βίντεο : Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στο CNN Greece  , https://youtu.be/UgKjrnVXUtE .-

***  Αναστάτωση στο κέντρο της Καλαμάτας από ηλεκτρική συσκευή 
Ανησυχία προκλήθηκε στην οδό Ιατροπούλου το πρωί της Πέμπτης όταν μια σόμπα μέσα σε κατάστημα τυλίχθηκε στους καπνούς.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άνδρες της Πυροσβεστικής που έσβησαν τη φωτιά ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για βραχυκύκλωμα στην ηλεκτρική συσκευή.

***  Τρεις Σύροι και ένας Παλαιστίνος συνελήφθησαν ως διακινητές των «87» 
5 μήνες σε άθλιες συνθήκες- 5.500 ευρώ έκαστος
Τρεις Σύροι, 25, 28 και 31 ετών και ένας 26χρονος Παλαιστίνιος συνελήφθησαν χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ως οι άνθρωποι που οδηγούσαν το πλοίο που μετέφερε τους 83 (87 συνολικά) μετανάστες και οι οποίοι πλέον κατηγορούνται ως διακινητές.
Θύτες και θύματα ταυτόχρονα, οι συλληφθέντες ήθελαν και οι ίδιοι να πάνε στην Ιταλία και επειδή δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν, το κύκλωμα στην Τουρκία τούς εκπαίδευσε για να κυβερνήσουν το πλοίο από την Αττάλεια, απ’ όπου ξεκίνησαν. Γι’ αυτό και είχαν πει στους υπόλοιπους μετανάστες πως, αν τους πιάσουν, θα πουν ότι οι κυβερνήτες το εγκατέλειψαν όταν έπαθε μηχανική βλάβη.
  5.500 ευρώ έκαστος
Από την πρώτη στιγμή όλοι οι μετανάστες, στις ερωτήσεις αρχικά των λιμενικών και εν συνεχεία των αστυνομικών, έλεγαν ότι ο κυβερνήτης του πλοίου έφυγε με βοηθητική λέμβο, όταν έπαθαν μηχανική βλάβη. Όμως, από τα όσα ανέφεραν, αλλά κυρίως ότι στην περιγραφή που ζητούσαν οι αστυνομικοί του ατόμου που κυβερνούσε το πλοίο ο καθένας έδινε διαφορετικά στοιχεία, οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι τους έλεγαν ψέματα. Τελικά, ανακάλυψαν ότι οι πραγματικοί κυβερνήτες του σκάφους ήταν οι τρεις Σύροι και ο Παλαιστίνιος, οι οποίοι το οδηγούσαν εναλλάξ.
Επίσης, από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας προέκυψε ότι οι μεταφερόμενοι είχαν πληρώσει 5.500 ευρώ πριν ξεκινήσουν από τη χώρα τους.
  5 μήνες σε άθλιες συνθήκες
Οι διακινητές τούς μετέφεραν στην Κωνσταντινούπολη, όπου παρέμειναν από 3 έως 5 μήνες, μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή και το σκάφος για να ξεκινήσουν το ταξίδι. Μάλιστα, εκεί, σύμφωνα με τις αφηγήσεις των μεταφερόμενων, οι συνθήκες ήταν άθλιες και οι περισσότεροι αναγκάζονταν να δουλέψουν για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.
Όταν το κύκλωμα βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία, τους οδήγησε νύχτα στην περιοχή της Αττάλειας, καθώς εκεί οι ακτές είναι απόκρημνες, ώστε να φύγουν με το πλοίο. Κάποιοι από αυτούς που δεν είχαν καταβάλει «ναύλα», όπως οι τρεις Σύροι και ο Παλαιστίνιος, εκπαιδεύονταν από τους διακινητές για να κυβερνήσουν το πλοίο και έτσι να ξεπληρώσουν το χρέος τους.
Οι μεταφερόμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταθέσει ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού 2-3 φορές το πλοίο έπαθε ζημιά και οι τέσσερις συλληφθέντες το επισκεύαζαν, ενώ έπαιρναν οδηγίες και για το ταξίδι, αλλά και για τις βλάβες, από τους διακινητές μέσω κινητού τηλεφώνου.
Όταν έφτασαν στην περιοχή μας, το σκάφος άρχισε να μπάζει νερά και αναγκάστηκαν να ειδοποιήσουν τις Αρχές.
Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Πολιτισμού ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών από του Μανιάτες 
Κρατώντας πανό εναντίον της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη Μάνη, η επιτροπή αγώνα συγκεντρώθηκε χθες το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, όπου επέλεξε να δώσει και συνέντευξη Τύπου.
Συγκεκριμένα, σε ψήφισμα που επέδωσε αναφέρει ότι «εκπροσωπούμε 28 πανελλήνιους και τοπικούς συλλόγους κι αγωνιζόμαστε για να μη γίνει η Μάνη με τους 96 κηρυγμένους παραδοσιακούς οικισμούς, με εθνικά κι ευρωπαϊκά αναγνωρισμένη πανίδα και χλωρίδα, βιομηχανική ζώνη».
Όπως καταγγέλλουν τα μέλη της επιτροπής, η στάση του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων, είναι μεροληπτική υπέρ των εταιρειών που σκοπεύουν να τοποθετήσουν τις 42 πρώτες, βιομηχανικού τύπου, ανεμογεννήτριες στα βουνά της Μάνης.
Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της επιτροπής, Κυριάκος Κοτέας, «οι 42 ανεμογεννήτριες είναι μόνο η αρχή, γιατί υπάρχει σχέδιο για τοποθέτηση άλλων 100, από την Αρεόπολη μέχρι το χωριό Βάθεια, που έχουν ήδη χαρακτηριστεί διατηρητέες περιοχές».
Η επιτροπή ζητά «ανάκληση των αποφάσεων κι επανεξέταση των εγκρίσεων που έχουν ψηφιστεί από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού. Να ληφθούν υπόψη οι αρνητικές γνωμοδοτήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας και της εισηγητικής έκθεσης στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, καθώς και η σωρεία νόμων και διαταγμάτων που προστατεύουν την πολιτισμική και αισθητική ενότητα της μανιάτικης χερσονήσου».
Όπως τονίζουν, οι Μανιάτες απαιτούν να κηρυχθεί η Μάνη ιστορικό μνημείο και να τεθεί σε καθεστώς ειδικής προστασίας και να χαρακτηριστεί ιστορικός τόπος.
Εκπρόσωποι της επιτροπής έγιναν δεκτοί από τη γενική γραμματέα Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη, η οποία δήλωσε ότι το υπουργείο δεσμεύεται να μελετήσει εκ νέου τους όρους, ώστε να μην υπάρξει μη αναστρέψιμη ζημιά στην περιοχή, να εξεταστεί αν υπάρχει πλάνη εκ μέρους των εταιρειών και, τέλος, να διαπιστωθεί το πραγματικό ύψος των ανεμογεννητριών που πρόκειται να τοποθετηθούν.
Οι Μανιάτες δηλώνουν αποφασισμένοι να ερευνήσουν όλες τις συνθήκες και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, με πορείες σε Μάνη, Πειραιά, Αθήνα, μέχρι τις 26 Απριλίου, οπότε κι αναμένουν να εξεταστεί η προσφυγή τους στο ΣτΕ. Στο πλευρό τους τάχθηκε και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ από τη Λακωνία, Σταύρος Αραχωβίτης. «Στηρίζω διαχρονικά τον αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση ΒΑΠΕ (βιομηχανικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) κι υποστηρίζω το αίτημα για κήρυξη της Μάνης ως ιστορικό και φυσικό μνημείο».
Όπως προσθέτει ο πρόεδρος της επιτροπής, Κυριάκος Κοτέας «πέρα από το ιστορικό κομμάτι, οι περιοχές όπου θέλουν να εγκαταστήσουν τις ανεμογεννήτριες είναι περάσματα αποδημητικών πουλιών, άρα ταράζεται και το περιβάλλον».  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ της Κάτιας Παπαδοπούλου

*** Messinia Pro-Am: Πρωταγωνιστές οι αθλητές! (φωτογραφίες & βίντεο)
 
Με μοναδικές επιδόσεις ολοκληρώθηκε το 1ο τουρνουά!
  Αθήνα, 02 Μαρτίου 2017. Η Μεσσηνία βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος με το 1ο διεθνές τουρνουά golf Messinia Pro-Am, που διοργάνωσε η Costa Navarino
  27 ομάδες, 27 κορυφαίοι επαγγελματίες και 81 ερασιτέχνες γκολφέρ από συνολικά 14 χώρες συμμετείχαν στο 1οMessinia Pro-Am που φιλοξενήθηκε στο The Westin Resort Costa Navarino και στα δύο βραβευμένα γήπεδα golf της Costa Navarino, τα  The Dunes Course και The Bay Course από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2017. Οι χώρες που συμμετείχαν ήταν Η.Π.Α., Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Αυστρία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα.
  Το 1οMessinia Pro-Am διεξήχθη σε τρεις αγωνιστικούς γύρους από την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 Οι ομάδες, αποτελούνταν από έναν επαγγελματία και τρεις ερασιτέχνες και αγωνίζονταν καθημερινά στα δύο γήπεδα 18 οπών. Το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων γκολφέρ προσέφερε ένα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό τουρνουά που διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού καθώς κάθε ημέρα οι νικητές εναλλάσσονταν στο τέλος του αγωνιστικού γύρου!
  Το Messinia Pro-Am ολοκληρώθηκε με την διεξαγωγή του επίσημου δείπνου με βασικό θέμα “Herbs of Messinia” και την τελετή απονομής των βραβείων των κορυφαίων παικτών και ομάδων!
Την παρουσίαση ανέλαβε το δίδυμο των Νάντια Μπουλέ και Χρήστου Χατζηιωάννου. Tον εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, Chairman & CEO, της TEMEΣ Α.Ε., φορέα ανάπτυξης της Costa Navarino. Όπως ανέφερε ο κος Κωνσταντακόπουλος αυτή η διοργάνωση συμβάλλει στο όραμα του πατέρα του και ιδρυτή της Costa Navrino του Καπετάνιου Βασίλη Κωσταντακόπουλου να γίνει η Ελλάδα ένας ξεχωριστός προορισμός γκολφ και ελπίζει ότι το Messinia Pro-Am θα καθιερωθεί ως ένα ετήσιο τουρνουά που θα συμμετάσχουν γκολφέρ από όλο τον κόσμο.
  Η εξαιρετική επίδοση της Γερμανίδας δημοσιογράφου από το Golf Spielen, Petra Himmel  κέρδισε τις εντυπώσεις, καθώς κατάφερε τη δεύτερη ημέρα του τουρνουά να κάνει  hole-in-one και να αποτελέσει μία από τους συνολικά 6 γκολφέρ μέχρι σήμερα, που έχουν καταφέρει κάτι αντίστοιχο στο The Bay Course. Η Petra Himmel σάρωσε τα βραβεία, καθώς πέραν της βράβευσης για το hole-in-one κατέκτησε και τα βραβεία Longest Drive και Closest To The Pinστις γυναίκες. Στους άντρες, το βραβείο Longest Drive παρέλαβε ο David Arendt και το Closest To The Pin ο Χάρης Παπαδόπουλος.
  Σε ομαδικό επίπεδο, η ομάδα που κατέκτησε την 1η θέση ήταν η ομάδα του pro Stuart Boyle και των ερασιτεχνών αθλητών Χάρη Παπαδόπουλου, Γεώργιου Κυβερνήτη και Daniele Bovio. Tην 2η θέση έλαβε η ομάδα του pro Steve Dooley και των ερασιτεχνών αθλητών Gerhard Komarek, Andreas Hainz και Gerhard Marischka. Tην 3η θέση έλαβε η ομάδα του pro Πάνου Καραντζιά και των ερασιτεχνών αθλητών Igor Graskin, Christian Werner και Bettina Schroeder.
  Η βραδιά έκλεισε με την βράβευση των κορυφαίων pro αθλητών του τουρνουά!
Πρωταθλητής του 1ουMessinia Pro-Am στέφθηκε ο Ιταλός Federico Elli (PGA Italy). Όπως δήλωσε στην PGAs of Europe: «Πιστεύω ότι η Costa Navarino είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για γκολφ και σίγουρα θα επιστρέψουμε και του χρόνου». Την συνέντευξη του Federico Elli μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ. Την 2η θέση έλαβε ο Ολλανδός Ralph Miller (PGA Holland) και την 3η θέση κατέκτησε ο Ιταλός Lorenzo Gagli (PGA Italy). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις πρώτοι γκολφέρ όπως αναδείχτηκαν, επισκέφτηκαν για πρώτη φορά την Ελλάδα και την Costa Navarino.
  Στην 4η θέση βρέθηκε ο Πορτογάλος Hugo Santos, στην 5η θέση ο Ιταλός Emanuele Canonica και στην 6η θέση ο νικητής του 4ου Aegean Airlines Pro Am (2009), Paul Nilbrink. Πέραν των κορυφαίων αθλητών, στο τουρνουά έλαβαν μέρος και λιγότερο γνωστοί γκολφέρ που αποτελούν διασημότητες στον χώρο τους, όπως ο κορυφαίος Αμερικανός καλαθοσφαιριστής Joe Arlauckas και η Γερμανίδα παρουσιάστρια Annica Hansen!
  Οι εκπλήξεις της βραδιάς για τους συμμετέχοντες δεν σταμάτησαν μόνο στην βράβευση των νικητών, καθώς με την βοήθεια του υποστηρικτή του τουρνουά TomTom Sports πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός όπου τρεις τυχεροί κέρδισαν 3 μοναδικά ρολόγια TomTom Sports Runner 2, μια χορηγία της εταιρείας Intersys AE.
   H διοργάνωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του επίσημου αερομεταφορέα της διοργάνωσης AEGEAN, μέλους της παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας STAR ALLIANCE του επίσημου χορηγού, της μεγαλύτερης αμιγώς ελληνικής εταιρείας αναψυκτικών και χυμών Λουξ καθώς και των επίσημων χορηγών Vodafone, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ), Ποσειδωνία, MyTransfer και CU BOX.
  Η εταιρεία J.VOURAKIS SONS EE φιλοτέχνησε ως επίσημος υποστηρικτής τα έπαθλα του τουρνουά, ενώ αντίστοιχα επίσημοι υποστηρικτές του τουρνουά ήταν το ποτό METAXA και οι εταιρείες Kyvernitis Travel, HeinekenFord Motor Ελλάς και ΤοmTom Sports.
  Το Messinia Pro-Am υποστήριξαν ως Αρωγοί η εταιρεία Kalamata Papadimitriou, τα brands των ποτών Stolichnaya και Fever-Tree, η εταιρεία Predaris με το brand Cu Wrap, η εταιρεία Δημιουργίες καθώς και το φυσικό μεταλλικό νερό Υάς.
  Tο 1ο Messinia Pro-Am, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των PGAs of Europe της PGA of Greece, της Eλληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.)
Video:1st Messinia Pro Am Teaser 2017 at Costa Navarino  ,   https://youtu.be/JQ78epGO5IE  .-

***  «Διοίκηση Τομέα Δωματίων Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων» του Νίκου Θεοχάρη 
Στο πλαίσιο του 6ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας και με τη συνεργασία των οργανωτών του, οι εκδόσεις Προπομπός και το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» διοργανώνουν παράλληλη εκδήλωση/παρουσίαση του βιβλίου «Διοίκηση Τομέα Δωματίων Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων» και συζήτηση με το συγγραφέα του Νίκο Θεοχάρη.
Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στο Elite City Resort την ερχόμενη Κυριακή 12 Μαρτίου, από τις 7.30 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ.
Ο Νίκος Θεοχάρης είναι καθηγητής Τεχνικών Μαθημάτων στην Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου, με γνωστικό αντικείμενο «Οργάνωση και Λειτουργία Υποδοχής Ξενοδοχείων». Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων: α) «Front Office Management. Οργάνωση, Λειτουργία, Διεύθυνση», εκδόσεις Προπομπός, Α΄ έκδοση (2007), Β΄ έκδοση (2012), και β) «Διοίκηση Τομέα Δωματίων Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων», εκδόσεις Προπομπός, Α΄ έκδοση (2016), ενώ έχει δημοσιεύσει άρθρα τουριστικού περιεχομένου σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια με κριτές.

*** Δήλωση Κ. Μητσοτάκη για τους δασικούς χάρτες 
Για το θέμα που έχει ανακύψει με τους δασικούς  χάρτες τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:
«Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα ταλαιπωρούνται και πολλοί βρίσκονται σε απόγνωση με τη διαδικασία των δασικών χαρτών. Ιδιαίτερα αγρότες και κτηνοτρόφοι που - κατά απαράδεκτο τρόπο - τα χωράφια τους χαρακτηρίζονται δασικά.
Ασφαλώς πρέπει να ολοκληρωθεί η κατάρτιση των δασικών χαρτών, αλλά χωρίς αδικίες για τους πολίτες και χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν νέα χαράτσια σε μια εποχή μεγάλων δυσκολιών για όλους.
Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε τροπολογία που δίνει λύση στα προβλήματα που δημιούργησε η κυβέρνηση, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για όσους αδικούνται».

***  Προσοχή στα αδέσποτα ζώα στον Ταΰγετο 
Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι κυκλοφορούν στην εθνική οδό Καλαμάτας- Σπάρτης. Εκτός από τις μεγάλες πέτρες που έχουν πέσει ή πέφτουν στο δρόμο, κυκλοφορούν ελεύθερα πολλά ζώα.
Εμείς, σε μια πρόσφατη διάσχιση του δρόμου, συναντήσαμε κατσίκια, αλλά και αγελάδες, που πετάγονται ξαφνικά.
Προσοχή, λοιπόν, γιατί αν συγκρουστεί όχημα μαζί τους, τα αποτελέσματα θα είναι δυσάρεστα.  Π.Μπ. 

***  Οι νέοι αντιδήμαρχοι στο Δήμο Καλαμάτας 
Σε λίγα λεπτά ο Δήμαρχος Καλαμάτας αναμένεται να ανακοινώσει τους νέους αντιδημάρχους Καλαμάτας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Θάρρους, αντιδήμαρχος υπεύθυνος για θέματα καθαριότητας παραμένει ο Θανάσης Βασιλόπουλος. Για ζητήματα πρασίνου και καθημερινότητας αντιδήμαρχος αναλαμβάνει ο Γιάννης Αδαμόπουλος. Αντιδήμαρχος Οικονομικών ο Θανάσης Ηλιόπουλος. Αντιδήμαρχος προγραμματισμού και ανάπτυξης η Παναγιώτα Ντίντα. Αντιδήμαρχος για την Πρόνοια αναλαμβάνει ο Παύλος Μπουζιάνης και αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών ο Δημήτρης Δημόπουλος...
Περισσότερα σε λίγο.. 

***  Εκδήλωση για τα σύγχρονα δικαιώματα της γυναίκας στη μητρότητα 
Εκδήλωση για τα σύγχρονα δικαιώματα της γυναίκας στη μητρότητα θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας την ερχόμενη Κυριακή, 12 Μαρτίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας (στην αίθουσα του 3ου ορόφου).
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει κεντρική ομιλία από την Ελένη Αλεξίου, πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου, παρέμβαση με θέμα «Η μητρότητα στην εποχή της κρίσης» από τη Βάσω Σεραφείμ, ψυχολόγο και σύμβουλο εξαρτήσεων, παρέμβαση για την αξία της ψυχοσωματικής προετοιμασίας των νέων γονιών από τη Φωτεινή Πλάγου, μαία, πιστοποιημένη σύμβουλο ψυχοσωματικής προετοιμασίας νέων γονιών και μέλος του Σωματείου Προαγωγής του Φυσικού Τοκετού "ΕΥΤΟΚΙΑ", όπως και παρέμβαση από τη Βιβή Δάγκα, μέλος του Δ.Σ. της ΟΓΕ. 

*** Έκθεση ζωγραφικής με 28 έργα των Δασκαλάκη, Μαδένη, Ρόρρη 
«Όψεις πραγματικότητας» ονομάζεται η έκθεση ζωγραφικής που εγκαινιάζεται σήμερα στις 8.30 το βράδυ στη Δημοτική Πινακοθήκη «Α. Τάσσος» (Παπάζογλου 5), με 28 έργα των γνωστών ζωγράφων Στέφανου Δασκαλάκη, Μιχάλη Μαδένη και Γιώργου Ρόρρη, ενώ θα είναι καθημερινά επισκέψιμη έως τις 9 Απριλίου (Δευτέρα, Τρίτη, Σάββατο 10.00 π.μ.-2.00 μ.μ. και Πέμπτη, Παρασκευή 4.00-8.00 μ.μ.).
Η αποψινή εναρκτήρια εκδήλωση θα γίνει παρουσία των τριών εικαστικών, καθώς και των συλλεκτών που παραχώρησαν τους πίνακες.
Για το χαρακτήρα και τη σημασία της έκθεσης μίλησαν χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου στο παλιό δημαρχείο ο εικαστικός επιμελητής της Νίκος Καλατζής και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Πινακοθήκης, Παναγιώτης Λαμπρινίδης, προσκαλώντας παράλληλα τον κόσμο να την επισκεφθεί.
«Η Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας “Α. Τάσσος”, πέρα από τον ιστορικό-θεσμικό της ρόλο ως θεματοφύλακας της νεοελληνικής τέχνης, αναζητά κι άλλους ρόλους και τρόπους να κεντρίσει το ενδιαφέρον των φιλότεχνων της πόλης και να ενισχύσει τις σχέσεις παιδείας-πολιτισμού. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνει και περιοδικές εκθέσεις» εξήγησε αρχικά ο κ. Λαμπρινίδης και συνέχισε: «Θεωρώ ότι τη 10ετία που ασχολούμαι με τις επιλογές των εκθέσεων έχω δείξει όλα τα κυρίαρχα εικαστικά ρεύματα. Οι “Όψεις πραγματικότητας” είναι, όμως, η πρώτη αποκλειστικά με παραστατική τέχνη. Παρουσιάζονται έργα από τρεις πολύ σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς, από τους συνεπέστερους στην παραστατική τέχνη, τον Στέφανο Δασκαλάκη, τον Μιχάλη Μαδένη και τον Γιώργο Ρόρρη.
Είχαμε πάρα πολύ καλή συνεργασία με τον επιμελητή, Νίκο Καλατζή, ώστε να συγκεντρωθούν τα έργα που έχουν έρθει από μουσεία, όπως η Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Βορρέ, αλλά και από ιδιωτικές συλλογές, όπως της Μαρίνας Λαμπράκη Πλάκα, του Θανάση Μιχαηλίδη, του Σωτήρη Φέλιου και του ζεύγους Γιώργου και Αλίνας Δημαράκη –τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και την εταιρεία επικοινωνίας Wind.
Θεωρώ ότι είναι σημαντικό το να επισκεφτούμε την έκθεση, γιατί μέσα από μια έκθεση αντλούμε ιδέες και όταν έχουμε τέτοιους αυθεντικούς προορισμούς, είναι ανάγκη να τους εκμεταλλευθούμε» κατέληξε ο κ. Λαμπρινίδης.
Από την πλευρά του, ο Νίκος Καλατζής ευχαρίστησε τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Πινακοθήκης «Α. Τάσσος» και το Δήμο Καλαμάτας, χαρακτηρίζοντας την έκθεση «μια καλή επιλογή για την πόλη», με έργα καταξιωμένων ζωγράφων «οι οποίοι έχουν μια ιστορία, έχουν διαμορφώσει στυλ, κρατώντας στερεά πάρα πολύ αυτό που κάνουν». Αναφερόμενος στην επιλογή της παραστατικής ζωγραφικής, ο κ. Καλατζής εξήγησε πως «είναι μια διαχρονική εικαστική άποψη. Ένα στυλ το οποίο δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει, όσα ρεύματα κι αν προέκυψαν. Πάντα έχει ένα μεγάλο κοινό που ασχολείται και ενδιαφέρεται».
Ο ίδιος τόνισε ότι οι τρεις ζωγράφοι, ο Στέφανος Δασκαλάκης, ο Μιχάλης Μαδένης και ο Γιώργος Ρόρρης, ήταν στενοί φίλοι, και μαθητές οι δύο, του Παναγιώτη Τέτση.
Ο κ. Καλατζής προϊδέασε ακόμη ότι στα 28 ζωγραφικά έργα που θα εκτεθούν για ένα μήνα στην Καλαμάτα κυριαρχεί η ανθρώπινη μορφή, άμεσα ή έμμεσα, κυρίως γυναίκες (ειδικά ο Ρόρρης), αλλά και άνδρες (από πλευράς Μιχ. Μαδένη) και κάποιες νεκρές φύσεις του Στέφανου Δασκαλάκη, όπου η ανθρώπινη παρουσία υπάρχει με έμμεσο τρόπο.
«Νομίζω, το ενδιαφέρον του κόσμου θα είναι έντονο, γιατί είναι πολύ γνωστοί ζωγράφοι και τα έργα είναι πάρα πολύ όμορφα» κατέληξε.
Της Χριστίνας Ελευθεράκη

*** Ορκωμοσίες στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου 
Ορκωμοσίες θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου την Τετάρτη, 15 Μαρτίου.
Ειδικότερα, στις 12.00 το μεσημέρι το πτυχίο τους θα λάβουν οι απόφοιτοι του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών.
Μια ώρα νωρίτερα θα ορκιστούν οι απόφοιτοι του Τμήματος Φιλολογίας.
Π.Μπ. 

***  Εκδήλωση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με τον Άγγελο Συρίγο στην Καλαμάτα 
Εκδήλωση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με καλεσμένο τον κ. Άγγελο Συρίγο οργανώνει το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» το ερχόμενο Σάββατο, 11 Μαρτίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο «Καφέ-Σινέ» (συνοικισμός Αρμένικα, Καλαμάτα).
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Καούνης, ενώ την επιμέλεια της εκδήλωσης θα έχει ο Σωτήρης Θεοδωρόπουλος.
Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις προσδιορίζουν σταθερά την ελληνική εξωτερική πολιτική από τη γένεση του νεοελληνικού κράτους, ιδίως από την επομένη της Μικρασιατικής Καταστροφής το 1922 μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 2010. Ξεκινώντας από την τύχη των αιχμαλώτων μετά το 1922, ο καλεσμένος ομιλητής θα αναλύσει τη συνδιάσκεψη και τη συνθήκη της Λωζάννης, την περίοδο της ελληνοτουρκικής προσέγγισης κατά το Μεσοπόλεμο, το Κυπριακό από το 1955 μέχρι και τη διαχείριση μετά την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν, τη διαμάχη για την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, την αιγιαλίτιδα ζώνη, τον εναέριο χώρο και το FIR Αθηνών, το νομικό καθεστώς, αλλά και την αντιμετώπιση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη και της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία, καθώς και το ζήτημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Θα αναπτύξει, επίσης, τα σημερινά προβλήματα με τα κοιτάσματα αερίου της Κύπρου, τους αγωγούς υδρογονανθράκων, την ΑΟΖ και το Καστελόριζο.
Ο Άγγελος Συρίγος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1988. Το 1994 αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ της Αγγλίας. Το 2002 εκλέχτηκε λέκτορας Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου σήμερα είναι αναπληρωτής καθηγητής. Εργάστηκε ως Research Fellow στο Research Centre for International Law του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ (1993-94), διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου (1999-2003) και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αναθεώρηση της νομοθεσίας στο Μαυροβούνιο και στο Αζερμπαϊτζάν (2000-2002) και είναι εταίρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου (1999- ).
Το 1992 βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για εργασία του σχετική με την οριοθέτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

***

*** Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Για τα  ματς για τη φάση των «16» του Europa League στο ποδόσφαιρο :

 ~**   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ  1-1 , (1-0) .-
Τα  γκολ : 36΄ Καμπιάσο , 53΄ Αμπουμπακάρ .-
Βίντεο με τα γκολ από τον αγώνα :
~*ΟΣΦΠ-ΜΠΕΣΙΚΤΑ 1ο  γκολ  1-0  9/3/2017:
https://youtu.be/oRJPl4ygRDI  .-
~*ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΜΠΕΣΙΚΤΑ  1-1  γκολ  ισοφαρισης  9/3/2017: https://youtu.be/zYi0BhiPwgo .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αρασλάν, Γκιονούλ, Μαρτσέλο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βασίλης Βούζας): Λεάλι, Φιγκέιρας, Σισοκό, Μποτία (64' Ντα Κόστα), Ρέτσος, Καμπιάσο (70' Μάρτινς), Ρομαό, Μανθάτης, Ελιουνούσι, Φορτούνης (73' Μάριν), Ανσαριφάρντ.
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Σενιόλ Γιουνές): Φάμπρι, Μαρτσέλο, Γκιονούλ, Τόσιτς, Αντριάνο, Χάτσινσον, Αρσλάν (46' Οζιακούπ), Ταλίσκα (92' Ίνλερ), Μπάμπελ, Κουαρέσμα, Αμπουμπακάρ (82' Τοσούν).


~** Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:
20:00 ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Αντερλεχτ (Βέλγιο)  0-1  .- ^
20:00 Ροστόφ (Ρωσία)-Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία)  1-1 .- ^
20:00 Κοπεγχάγη (Δανία)-Αγιαξ (Ολλανδία)  2-1 .- ^
22:05 Θέλτα (Ισπανία)-Κράσνονταρ (Ρωσία)  2-1  .- ^
22:05 Σάλκε (Γερμανία)-Γκλάντμπαχ (Γερμανία)  1-1 .- ^
22:05 Λιόν (Γαλλία)-Ρόμα (Ιταλία)  4-2 .- ^
22:05 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μπεσίκτας (Τουρκία)  1-1 , (1-0) .- ^
22:05 Γάνδη (Βέλγιο)-Γκενκ (Βέλγιο) 2-5 .- ^
 *Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 16/3.

~**Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πρώτων αναμετρήσεων της φάσης των «16» του Europa League:ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Αντερλεχτ (Βέλγιο) 0-1
Σκόρερ: 29΄ Στάνσιου
 Ροστόφ (Ρωσία)-Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία) 1-1
Σκόρερ: 53΄ Μπουυκάροφ - 35΄ Μχιταριάν
 Κοπεγχάγη (Δανία)-Αγιαξ (Ολλανδία) 2-1
Σκόρερ: 1΄ Φαλκ, 60΄ Κορνέλιους - 32΄ Ντόλμπεργκ
 Θέλτα (Ισπανία)-Κράσνονταρ (Ρωσία) 2-1
Σκόρερ: 50΄ Βας, 90΄ Μποβέ - 56΄ Κλάεσον
 Σάλκε (Γερμανία)-Γκλάντμπαχ (Γερμανία) 1-1
Σκόρερ: 25΄ Μπουργκστάλερ - 15΄ Χόφμαν
 Λιόν (Γαλλία)-Ρόμα (Ιταλία) 4-2
Σκόρερ: 8΄ Ντιακαμπί, 47΄ Τολισό, 74΄ Φεκίρ, 90΄+2 Λακαζέτ - 20΄ Σάλαϊ, 33΄ Φάζιο
 Ολυμπιακός (Ελλάδα)-Μπεσίκτας (Τουρκία) 1-1
Σκόρερ: 36΄ Καμπιάσο - 53΄ Αμπουμπακάρ
 Γάνδη (Βέλγιο)-Γκενκ (Βέλγιο) 2-5
Σκόρερ: 27΄ Καλού, 61΄ Κουλιμπαλί - 21΄ Μαλινόφσκι, 33΄ Κόλεϊ, 41΄,72΄ Σαμάτα, 45΄+2 Ουρόνεν             
*Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 16/3.

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

(13 και 20 Απριλίου 2017)
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
(4 και 11 Μαϊου 2017)
ΤΕΛΙΚΟΣ
24 Μαϊου 2017 στο «Friends Arεna» της Στοκχόλμης

*** ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 64-58 ,(19-31) .-^

Τα  δεκάλεπτα : 9-17 , (19-31) , 34-41 , 64-58 .-
Τα  βίντεο από αγώνα :
~*ΖΑΓΚΛΊΡΙΣ-ΠΑΟ   1ο  δεκάλεπτο  9-17  25η  αγων  9/3/2017:
~*Ζαγκλίρις Κάουνας-ΠΑΟ  Ημίχρονο 19-31  25η  αγων  9/3/2017: https://youtu.be/3Vm2ZwGZxR0 .-
~*ΖΑΚΛΙΡΙΣ-ΠΑΟ  3ο  δεκάλεπτο  34-41  25η  αγων  9/3/2017: https://youtu.be/6bjiupnU_18 .-
~*ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ Κάουνας-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 64-58  25η  αγων  9/3/2017: https://youtu.be/PtZ_pf8TQEw  .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρόκα (Πορτογαλία), Μόγκουλκοτς (Τουρκία), Κορτές (Ισπανία)
Τα δεκάλεπτα: 9-17, 19-31, 34-41, 64-58
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Πάνγκος 6 (2), Λεκαβίτσιους, Βέστερμαν 14 (2), Σεϊμπούτις, Μότουμ 10 (1), Γιανκούνας 11, Γιαφτόκας, Μιλάκνις 13 (3), Λίμα, Καβαλιάουσκας 4, Ουλανόβας 5 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 11 (1), Νίκολς 4, Ρίβερς 7 (1), Τζέιμς, Φώτσης 2, Παππάς 13, Φελντέιν 7 (1), Γκάμπριελ 2, Μπουρο9ύσης 10, Καλάθης 2.

Η 12άδα της Ζαλγκίρις: Πάνγκος, Λεκαβίτσιους, Βέστερμαν, Σεϊμπούτις, Μότουμ, Γιανκούνας, Γιαβτόκας, Μιλάκνις, Λίμα, Καβαλιάουσκας, Χάρτενσταϊν, Ουλανόβας
Η 12άδα του Παναθηναϊκού: Σίνγκλετον, Νίκολς, Ρίβερς, Τζέιμς, Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν, Γκιστ, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ, Μπουρούσης, Καλάθης. Εκτός έμεινε ο Μποχωρίδης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:

Πέμπτη, 9/3/2017
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Γαλατασαράι (Τουρκία)  85-69 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 13-17, 46-29, 65-49, 85-69
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 64-58 .- 
Τα  δεκάλεπτα : 9-17 , (19-31) , 34-41 , 64-58 .-
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία)  74-79  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 18-19, 35-43, 55-61, 74-79
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)  92-82 .-^
Τα δεκάλεπτα: 26-20, 51-35, 70-61, 92-82
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)  70-62 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 24-20, 36-34, 55-44, 70-62

Παρασκευή, 10/3/2017
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 21:45
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Ρεάλ Μαδρίτης 18-6 42
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 19-6 44
Ολυμπιακός 17-7 41
Φενερμπαχτσέ 16-9 41
-----------------------------
Παναθηναϊκός 14-11 39
Ερυθρός Αστέρας 14-10 38
Μπασκόνια 14-11 39
Αναντολού Εφές 13-11 37
--------------------------------
Νταρουσάφακα 12-12 36
Ζαλγκίρις 11-14 36
Μπαρτσελόνα 10-15 35
Μακάμπι Τελ Αβίβ 9-16 34
Μπάμπεργκ 8-16 32
Γαλατασαράι 8-17 33
Αρμάνι Μιλάνο 7-18 32
Ούνιξ Καζάν 7-18 32

***  Πέρασαν στους «8» του Champions League Μπαρτσελόνα και Ντόρτμουντ

~** Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν 6-1
Διαιτητής: Ντενίς Αϊτεκίν
 Κίτρινες: Πικέ, Μπουσκέτς, Λουίς Σουάρες - Ματουϊντί, Ντράξλερ, Καβάνι, Βεράτι
 ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ράκιτιτς (84΄ Αντρέ Γκόμες), Πικέ, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ, Ραφίνια (76΄ Σέρχι Ρομπέρτο), Μασεράνο, Ουμτιτί
 ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Ουνάι Έμερι): Τραπ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Βεράτι, Λούκας (55΄ Ντι Μαρία), Καβάνι, Μουνιέ, Ματουϊντί, Κουρζάβα, Ντράξλερ (75΄ Οριέ), Ραμπιό

~** Η Ντόρτμουντ «σκούπισε» την Μπενφίκα με 4-0
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάστρο, Ντεμπελέ, Πίστσεκ - Σάμαρης
 ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Τόμας Τούχελ): Μπούρκι, Μπάρτρα, Παπασταθόπουλος (88΄ Γκίντερ), Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Πίστσεκ, Κάστρο, Ντουρμ, Ντεμπελέ (81΄ Καγκάβα), Πούλισιτς, Ομπαμεγιάνγκ (86΄ Σούρλε).
ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρούι Βιτόρια): Έντερσον, Σεμέδο, Λουιζάο, Λίντελοφ, Ελισέου, Αλμέιδα, Σάμαρης (74΄ Ζίβκοβιτς), Πίτσι, Τσέρβι (82΄ Χιμένες), Σάλβιο (64΄ Σάλβιο), Μήτρογλου.

~**  Αναλυτικά το πρόγραμμα στις ρεβάνς της φάσης των «16» του Champions League και τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων:

Νάπολι (Ιταλία) - Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 1-3 (1-3)
Άρσεναλ (Αγγλία) - Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 1-5 (1-5)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία) - Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 6-1 (0-4)
Ντόρτμουντ (Γερμανία) - (Μπενφίκα (Πορτογαλία) 4-0 (0-1)
Γιουβέντους (Ιταλία) - Πόρτο (Πορτογαλία) 14/03 (2-0)
Λέστερ (Αγγλία) - Σεβίλλη (Ισπανία) 14/03 (1-2)
Ατλέτικο Μ. (Ισπανία) - Λεβερκούζεν (Γερμανία) 15/03 (4-2)
Μονακό (Γαλλία) - Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 15/03 (3-5)
 *Σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αναμετρήσεων

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
11, 12, 18 και 19 Απριλίου
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
2,3 Μαΐου και 9,10 Μαΐου
ΤΕΛΙΚΟΣ
3 Ιουνίου 2017 στο Κάρντιφ της Ουαλίας

***  Η Ελλάδα «έχασε» τρεις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη
Στην 46η θέση

Πτώση τριών θέσεων παρουσίασε η εθνική ομάδα στην μηνιαία παγκόσμια κατάταξη, που διατηρεί η FIFA, και από την 43η «έπεσε» στην 46η θέση με 679 βαθμούς. Η «γαλανόλευκη», παρότι ήταν αγωνιστικά ανενεργή, υποχώρησε κατά τρεις θέσεις σε σχέση με τη βαθμολογία Φεβρουαρίου, γεγονός που οφείλεται στα αποτελέσματα διεθνών φιλικών αγώνων που διεξήχθησαν το τελευταίο διάστημα.
~* Οι αντίπαλοι της εθνικής ομάδας στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, καταλαμβάνουν τις εξής θέσεις: Βέλγιο (5ο, δεν άλλαξε θέση). Βοσνία Ερζεγοβίνη (29η, -1). Κύπρος (114η, +2). Εσθονία (119η, δεν άλλαξε θέση). Γιβραλτάρ (205ο, δεν άλλαξε θέση). Στην πρώτη δεκάδα της διεθνούς βαθμολογίας δεν σημειώθηκε καμία μεταβολή.
1. Αργεντινή 1.644 βαθμοί
2. Βραζιλία 1.534
3. Γερμανία 1.443
4. Χιλή 1.389
 5. Βέλγιο 1.379
6. Γαλλία 1.318
 7. Κολομβία 1.312
 8. Πορτογαλία 1.240
9. Ουρουγουάη 1.200
 10. Ισπανία 1.162

*** Αναλυτικά οι διαιτητές και βοηθοί της 24ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα :ΣΑΒΒΑΤΟ 11/3/2017
15:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός
Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)
Βοηθοί: Γκαβέρας (Αχαϊας), Παρασίου (Ημαθίας)
4ος Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

17:15 Πανιώνιος-ΑΕΛ
Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Καλφάκης (Χανίων), Τζαφόλιας (Ανατ. Αττικής)
4ος Διαιτητής: Γιαννουλάκης (Χανίων)

19:30 Ηρακλής-Παναθηναϊκός
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Μπαλτάς (Αχαϊας)
4ος Διαιτητής: Φωτιάδης (Σερρών)

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/3/2017
15:00 Κέρκυρα-Ξάνθη
Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Γκάγκας (Λάρισας)
4ος Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

17:15 Ολυμπιακός-Ατρόμητος
Διαιτητής: Σελίμος (Λακωνίας)
Βοηθοί: Καμπούρης (Εύβοιας), Καρατζίκας (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Γκράνας (Θράκης)

17:15 Πλατανιάς-Βέροια
Διαιτητής: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)
Βοηθοί: Μπετσόγλου (Κορινθίας), Γεωργακόπουλος (Πειραιά)
4ος Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)

19:30 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), Νικολακάκης (Ηρακλείου)
4ος Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/3/2017

19:30 Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Κουρέντας (Τρικάλων), Σταθόπουλος (Ηλείας)
4ος Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

***  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ
FOX
World Baseball Classic Ισραήλ - Ολλανδία
05:30
EUROSPORT 2
Ποδηλασία Tirreno Adriatico, Ιταλία
15:00
EUROSPORT
Ποδηλασία Paris-Nice, Γαλλία
16:30
NOVASPORTS 2
Euroleague ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Γαλατάσαραϊ
19:00
NOVASPORTS 3
Euroleague Φενέρμπαχτσε - Μπασκόνια  74-79  .- ^
19:45
ΕΡΤ2
Euroleague Ζάλγκιρις - Παναθηναϊκός  64-58 .- ^
20:00
NOVASPORTS 2
Euroleague Μακάμπι Τελ Αβίβ - Αρμάνι Μιλάνο
21:05
NOVASPORTS 1
Euroleague Μπαρτσελόνα - Ούνικς Καζάν
22:00
OTE Sport 4
NBA Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς - Μπόστον Σέλτικς
05:30
OTE Sport 7
Europa League Κοπεγχάγη - Άγιαξ  2-1 .- ^
20:00
OTE Sport 3
Europa League Ροστόβ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  1-1  .- ^
20:00
OTE Sport 1
Europa League ΑΠΟΕΛ - Άντερλεχτ  0-1 .- ^
20:00
OTE Sport 6
Τένις ATP Masters: Indian Wells
21:00
OTE Sport 2
Europa League Ολυμπιακός - Μπεσίκτας
22:05
OTE Sport 8
Europa League Θέλτα - Κρασνοντάρ
22:05
OTE Sport 7
Europa League Γάνδη - Γκενκ
22:05
OTE Sport 5
Europa League Σάλκε - Γκλάντμπαχ
22:05
OTE Sport 3
Europa League Λιόν - Ρόμα
22:05

***

~ Από τελευταίες αναρτήσεις  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2017 : ~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25  και  26 Φεβρουαρίου 2017  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/25-26-2017-super-league-25022017-3-0-1-0.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κ. Δευτέρα 27  Φεβρουαρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας    :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/02/news.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  28  Φεβρουαρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-28-2017.html .-  
~**

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας RFAA NEWS Πέμπτη 02-03-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/rfaa-news-02-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-03-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  04  Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή της Ορθοδοξίας 05  Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-05-2017.html .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 04  και 05 Μαρτίου  2017  :Ανασκόπηση όλων των αθλητικών εβδομάδας που έφυγε  .... :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-06-2017.html .-
~*   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  06  Μαρτίου 2017  :   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07  Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/03/news-07-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08  Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .... :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-08-2017.html .-  
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES 2 - Τετάρτη  08 Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-nwes-2-08-2017.html .- 
~*Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  09  Μαρτίου  2017  :
Στο  αγιάζι  της ενημέρωσής  μας ....  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-09-2017.html .-  
 ~*
 

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5352   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3474   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3468 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.294  βίντεο   .-

~  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ