Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

    Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 :
~


Λόγο πονηρό να μην προφέρη το στόμα σου, γιατί το αμπέλι δεν παράγει αγκάθια (Αββάς Βενιαμίν).
Γεροντικόν
27 Σεπτεμβρίου
Αριστάρχου του Θεσσαλονικέως (†γ΄αι.), Ζήνωνος επισκόπου Λαοδικείας και Μάρκου επισκόπου Βύβλου. Μεγαλομάρτυρος Καλλιστράτου (†304). Μαρτύρων Επιχάριτος, Γαϊανής, Φιλήμονος επισκόπου και Φουρτουνιανού. Νεομάρτυρος Ακυλίνης της εν Ζαγκλιβερίω Χαλκιδικής (†1764). Οσίων Ιγνατίου(1) και Σαβατίου του Ρώσου.
(1) Ο όσιος Ιγνάτιος καταγόταν από την επαρχία Καππαδόκων. Από μικρός αφιερώθηκε στο Θεό, και πήγε στο Μοναστήρι του Βαθέος Ρυάκος (κοντά στα Μουδανιά της Μ. Ασίας). Εκεί διδάχτηκε την ασκητική ζωή. Ο Ιγνάτιος αφού καλλιέργησε τις υψηλότερες αρετές, χειροτονήθηκε ιερέας. Έγινε ηγούμενος της Μονής, και έφερε σ` αυτή μεγάλη πνευματική και υλική πρόοδο. Όταν κάποτε οι πολιτικοί άρχοντες θέλησαν να μεταχειριστούν τα χρήματα της Μονής, ο Ιγνάτιος με αποφασιστική στάση προστάτεψε την περιουσία της Μονής. Απεβίωσε στο δρόμο όταν επέστρεφε από την Κωνσταντινούπολη. Το λείψανό του μετά ένα χρόνο ανακομίστηκε στη Μονή, για την οποία είχε μοχθήσει.~
Σήμερα 27/09/2016 εορτάζουν:
Άγιος Καλλίστρατος και οι μαζί μ' αυτόν Σαράντα εννέα Μάρτυρες, Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απόστολοι από τους Εβδομήκοντα, Αγία Ακυλίνα
~  Ἦχος γ’. Τὴν ὡραιότητα.
~  Τῷ θείῳ Πνεύματι, περιφραξάμενος, Μάρτυς Καλλίστρατε, λαμπρῶς ἠρίστευσας, καταβολῶν τὸν δυσμενῆ, σοφία τῶν σῶν ἀγώνων ὅθεν καὶ προσήγαγες, τῷ Χριστῷ ὡς θυμίαμα, δῆμον παναοίδιμον, Ἀθλητῶν πιστευσάντων σοί, μεθ' ὧν ὑπὲρ ἠμῶν ἐκδυσώπει, τῶν εὐφημούντων σὲ ἐν ὕμνοις.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Καλλιστράτου - 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/VgAE4WlqiaA .-

~
Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος (Μετάσταση)

Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος (Μετάσταση)
 
Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος

Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος
 
Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος και Βαπτιστής (Σύλληψη)

Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος και Βαπτιστής (Σ....
 
Άγιος Φωκάς Ιερομάρτυρας ο Θαυματουργός

Άγιος Φωκάς Ιερομάρτυρας ο Θαυματουργός
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Οσία Κασσιανή η Υμνογράφος

Οσία Κασσιανή η Υμνογράφος
 
Προεόρτια της Γέννησης της Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας

Προεόρτια της Γέννησης της Δεσποίνης ημώ....
 
Προφήτης Ζαχαρίας και η σύζυγος του Ελισάβετ

Προφήτης Ζαχαρίας και η σύζυγος του Ελισάβετ
 
Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της
~Άγιος Πέτρος Πατριάρχης Μόσχας Ιερομάρτυρας  Άγιος Καλλίστρατος και οι μαζί μ' αυτόν Σαράντα εννέα Μάρτυρες Αγία Ακυλίνα Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απόστολοι από τους Εβδομήκοντα
Άγιος ΚαλλίστρατοςΟ Άγιος Καλλίστρατος μαρτύρησε στη Ρώμη επί Διοκλητιανού (284 - 304 μ.Χ.). Καταγόταν από την Καρχηδόνα και οι γονείς του, καθώς και οι πρόγονοί του, ήταν ευσεβέστατοι χριστιανοί.
Όταν μεγάλωσε ο Καλλίστρατος, κατατάχθηκε στο Ρωμαϊκό στρατό σαν νεοσύλλεκτος αλλά δεν εγκατέλειψε τις ευσεβείς συνήθειές του. Μια από αυτές ήταν η βραδυνή προσευχή. Κάποιοι ειδωλολάτρες στρατιώτες κατήγγειλαν το γεγονός στον ειδωλολάτρη στρατηγό Περσεντίνο.
Εκείνος, αφού διέταξε πρώτα τον βασανισμό του, ακολούθως διέταξε να τον τοποθετήσουν μέσα σε ένα δεμένο σάκκο και να τον ρίξουν στη θάλασσα. Με θαυματουργό τρόπο ο σάκκος σχίστηκε και δύο δελφίνια έσωσαν τον Καλλίστρατο. Σαράντα εννέα στρατιώτες που είδαν το θαύμα πίστεψαν στον Χριστό. Ο Περσεντίνος τότε εξοργισθείς διέταξε τον αποκεφαλισμό όλων.

*** Στα… χαρακώματα για το μάθημα των Θρησκευτικών ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας 
Την πολιούχο τους Παναγιά Μυρτιδιώτισσα γιόρτασαν το περασμένο Σάββατο οι κάτοικοι της Πύλου. Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, απευθυνόμενος στους πιστούς, αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ιεράς Εικόνος και τόνισε ότι η Παναγία Μυρτιδιώτισσα αποτελεί ενίσχυση και ελπίδα στις δοκιμασίες που διανύουμε. Παράλληλα, σχολιάζοντας τις προσπάθειες κάποιων για αλλοίωση της ταυτότητας του έθνους μας, τόνισε ότι ”η θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων δεν κινδυνεύει από κανέναν ούτε μπορεί να υπονομευθεί“.
Με αφορμή το μάθημα των Θρησκευτικών κάλεσε τους υπευθύνους σε διάλογο με την Εκκλησία, προς αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων. «Το μάθημα των Θρησκευτικών δεν έχει να κάνει μόνο με τη γνώση των θρησκειών, αλλά πάνω από όλα αποτελεί μορφή παιδείας, εκπαίδευσης και συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας» σημείωσε ο μητροπολίτης, υπογραμμίζοντας ότι «μέσα σε έναν πολυπολιτισμικό χώρο πλέον που έχει μετατραπεί η πατρίδα μας, οι πάντες πλέον έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν τη γνώση όλων των διαστάσεων των θρησκευτικών, των πολιτιστικών και της κληρονομίας μας, αλλά δεν πρέπει αυτή η γνώση να διαβρώσει την πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας».
Ολοκληρώνοντας υπογράμμισε ότι "ίσως, προς στιγμήν, να μην είναι η φωνή (σ.σ. της Εκκλησίας) ισχυρή. Αλλά προσέξτε! Και απευθύνομαι σε όλους. Όταν αντιληφθεί η Εκκλησία ότι κινδυνεύει η θρησκευτική συνείδηση του λαού της και υπονομεύεται η ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της και ότι το μέλλον αυτού του λαού θα είναι αβέβαιο, τότε η φωνή αυτή θα γίνει ηχηρή. Και δε γνωρίζω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Και αυτό δεν είναι απειλή, αλλά είναι ακριβώς ό,τι μας έχει διδάξει η ιστορία αυτού του τόπου».
  Αντίλογος
Για τα όσα είπε στο λόγο του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας έχουμε έναν αντίλογο: Ο κάθε θεσμός προϋποθέτει και ταυτόχρονα κατασκευάζει τα μέλη του. Σε αντίθεση με την Εκκλησία που μας κατατάσσει ανάλογα με το πόσο πιστοί είμαστε, η δημοκρατική Πολιτεία προϋποθέτει και κατασκευάζει πολίτες. Δηλαδή, υποκείμενα που έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Με την έννοια αυτή, η Πολιτεία δεν είναι ούτε υπέρ ούτε κατά της θρησκείας. Συνεπώς, οι μη ορθόδοξοι και οι άθεοι δε θα πρέπει να θεωρούνται Έλληνες που τους λείπει κάτι, και τους οποίους οι «φωτισμένοι» χριστιανοί ανέχονται, δίνοντάς τους το δικαίωμα να αυτοεξαιρεθούν από το γενικό κανόνα.
Για τη δημοκρατική σύγχρονη κοινωνία τέτοιος κανόνας δε νοείται, εφόσον η Ελλάδα των Ελλήνων χριστιανών, όπως και η χούντα, εξέπνευσε το 1974. Και με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις, ας μιλήσουμε ακόμα πιο καθαρά: Το πώς διδάσκεται το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία δεν το καθορίζει η Ιερά Σύνοδος, αλλά ο υπουργός Παιδείας της εκλεγμένης κυβέρνησης.
Και κάτι τελευταίο. Μέσα στην αντάρα της πολιτικής αντιπαράθεσης, όταν οι πολέμιοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον κοντράρουν απλώς, αλλά τον δαιμονοποιούν, μερικοί ίσως αδράξουν την ευκαιρία να συνταχθούν με την Εκκλησία για να μαζέψουν ψήφους, επικαλούμενοι κατ’ ιδίαν ότι τέτοια και χειρότερα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει την εξουσία. Λάθος πελώριο. Και πολιτικό, και λογικό. Εξάλλου, υπάρχουν τόσα άλλα να καταλογίσουν στην κυβέρνηση.
Αντί, λοιπόν, να σφυρίζουμε αδιάφοροι ή, ακόμα χειρότερα, να τα βάζουμε με τον Νίκο Φίλη, επειδή προσπαθεί να εισαγάγει μερικές αυτονόητα ορθές θέσεις που κάνουν τους παπάδες να βγαίνουν απ’ τα ράσα τους, θα πρέπει μάλλον να τον πιέζουμε να τολμήσει περισσότερο.
Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Αξιολόγηση, Εκκλησία και... αποχώρηση Καλογρίτσα στην ατζέντα Τσίπρα
Η σημερινή εξέλιξη ανεβάζει το τίμημα, καθώς ο κ. Σαββίδης είχε δώσει περισσότερα χρήματα
Αξιολόγηση, Εκκλησία και... αποχώρηση Καλογρίτσα στην ατζέντα Τσίπρα
Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η άτυπη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή στενών του συνεργατών του και μελών της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκε η πορεία της τρέχουσας αξιολόγησης.
Από την πλευρά της κυβέρνησης επισημαίνεται ότι αύριο ψηφίζεται από τη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και εκκρεμεί η κατάθεση ενός ακόμα σ/ν για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Ό,τι δεν περιλαμβάνεται σ΄ αυτά τα δύο νομοθετήματα έχει πάρει παράταση και συνεπώς δεν επηρεάζει το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης και θα εκταμιευτεί κανονικά η υποδόση, σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε και το θέμα της Εκκλησίας, και από την κυβέρνηση εκτιμάται ότι είναι άγονο και αχρείαστο να παρατείνονται συζητήσεις που δεν αφορούν το σήμερα και θα πρέπει όλες οι πλευρές να εστιάσουν στα ζητήματα του σήμερα.
Επίσης συζητήθηκε και το ζήτημα του διαγωνισμού. Από την πλευρά της κυβέρνησης επισημαίνεται η δήλωση που είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ότι όποιος δεν καταβάλει το τίμημα βγαίνει εκτός της διαδικασίας.
Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά με τον επόμενο που αναδείχθηκε από τη δημοπρασία και επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τη διαδικασία θα πρέπει να διενεργηθεί έλεγχος του πόθεν έσχες εντός πέντε ημερών και εντός 15 ημερών να καταβληθεί τι τίμημα.
Επισημαίνεται, επίσης, ότι η σημερινή εξέλιξη (σ.σ. αποχώρηση Καλογρίτσα) αναμένεται να ανεβάσει το τίμημα, καθώς ο κ. Σαββίδης είχε δώσει περισσότερα χρήματα διεκδικώντας την άδεια.

***  Τσακαλώτος: Όσο είμαι εγώ υπουργός δεν θα ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ
Ο υπουργός Οικονομικών... απένειμε το χρυσό μετάλλιο του ΦΠΑ στη Μύκονο και το ασημένιο στη Ρόδο
Τσακαλώτος: Όσο είμαι εγώ υπουργός δεν θα ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ
«Όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ υπουργός, δεν θα ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ», διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξηγώντας πως, έτσι όπως έχει διατυπωθεί η ρύθμιση για την ένταξη των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο, προϋπόθεση για κάθε ιδιωτικοποίηση είναι να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, όμως «τέτοια γνώμη δεν θα υπάρξει», όπως ξεκαθάρισε.
Κατά την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση των συναρμόδιων Επιτροπών, επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα διαρθρωτικά μέτρα, ο υπουργός Οικονομικών διεμήνυσε προς την αξιωματική αντιπολίτευση πως «αν εσείς θέλετε μετά να ιδιωτικοποιήσετε πάρτε την ευθύνη», ξεκαθαρίζοντας: «Έτσι όπως έχουμε φτιάξει τον νόμο, πρέπει να συμφωνήσουμε εμείς. Και αυτό δεν θα συμβεί».
Ο κ. Τσακαλώτος πάντως εξήγησε πως δεν επιβάλλεται η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ που εντάσσονται στο Υπερταμείο, όμως δεν αποκλείεται. «Δεν ήταν σωστό αυτό που λέει ο εισηγητής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ότι βάζουμε στο Ταμείο εννέα ΔΕΚΟ για να πάνε για ιδιωτικοποίηση. Δεν είναι για ιδιωτικοποίηση, αλλά δεν αποκλείεται», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως την σωστή εκδοχή της συγκεκριμένης ρύθμισης έχει αποδώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης (ο οποίος μίλησε για εν δυνάμει ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ που εντάσσονται στο Υπερταμείο).
«Το Υπερταμείο ήταν ένας συμβιβασμός. Δεν το κρύψαμε ποτέ. Μας δημιουργεί προβλήματα. Όμως είναι στο χέρι μας να το μετατρέψουμε σε ένα εργαλείο αναδιάρθρωσης των ΔΕΚΟ, η οποία δεν έγινε ποτέ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας: «Εμείς λέμε «κάθε εμπόδιο για καλό» και θα προσπαθήσουμε μέσα από αυτό τον θεσμό, να πετύχουμε να αναδιαρθρώσουμε αυτές τις επιχειρήσεις και να αυξήσουμε την αξία τους».
«Πρέπει να κοπεί η πολιτική παρέμβαση με την κακή έννοια, και να κρατήσουμε την πολιτική παρέμβαση, τον συντονισμό δηλαδή για το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης. Αυτό θέλουμε εμείς στο Ταμείο», κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.
Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών, επεσήμανε πως «δεν έχουμε όλες τις λύσεις αλλά έχουμε καλές ιδέες» και κάλεσε την αντιπολίτευση να συνεισφέρει με ιδέες «ώστε να αποφύγουμε τις ιδιωτικοποιήσεις».
Εξάλλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διαβεβαίωσε ότι «είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων, φτάνουμε στο τέλος της πρώτης αξιολόγησης και την ολοκλήρωση όλων των προαπαιτούμενων», ενώ ανακοίνωσε ότι «στα φορολογικά έχουμε πάει καλύτερα κατά 300 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ και από το ΦΠΑ».
Ο κ. Τσακαλώτος καταλόγισε στην αντιπολίτευση και σε μέσα ενημέρωσης «ρητορεία και τίποτα άλλο» όταν μιλούν για ενεργοποίηση του «κόφτη» και κατηγόρησε ότι διασπείρουν ψευδώς φημολογίες όταν υποστηρίζουν ότι «η διαπραγμάτευση βρίσκεται στον αέρα, ότι καθυστερεί, ότι τα οικονομικά είναι στον αέρα και έχουν απορριφθεί όλες οι προτάσεις της κυβέρνησης για το Υπερταμείο».
Απεναντίας, όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, τα φορολογικά έσοδα έχουν πάει πολύ καλύτερα από τα προβλεπόμενα, κατά 300 εκ. ευρώ, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται τα έσοδα από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ και τα έσοδα από την αύξηση του ΦΠΑ. «Το χρυσό μετάλλιο στην αύξηση του ΦΠΑ πήρε η Μύκονος, το αργυρό η Ρόδος και το χάλκινο η Σαντορίνη», ανέφερε και κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν κατάφεραν ποτέ να εισπράξουν τέτοια ποσά από αυτούς τους τουριστικούς προορισμούς.

***  Τηλεοπτικές άδειες: Η αποβολή Καλογρίτσα και τι θα γίνει με Σαββίδη
Αν ο έλεγχος στην εταιρεία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ολοκληρωθεί με επιτυχία, θα του δοθεί προθεσμία 15 ημερών για να καταβάλει την πρώτη δόση του τιμήματος
Τηλεοπτικές άδειες: Η αποβολή Καλογρίτσα και τι θα γίνει με Σαββίδη
Την οριστική αποβολή της εταιρείας του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα από τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με τον πρώτο επιλαχόντα Ιβάν Σαββίδη να καλείται εντός 15 ημερών, αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος επάρκειας των οικονομικών μέσων της εταιρείας του (αν ολοκληρωθεί με επιτυχία) να καταβάλει την πρώτηδόση των 61,5 εκατομμυρίων ευρώ που είχε προσφέρει στη διαγωνιστική διαδικασία.
Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, εγκαίρως κατέβαλαν στις αρμόδιες ΔΟΥ την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές τους άδειες οι εταιρείες:
1- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ), ποσό 14.533.333,34 €
2- ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.), ποσό 24.633.333,34 €
3- ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ποσό 25.300.000 €.
Αντίθετα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Τ.Π.Κ μ.α.ε)», δεν κατέβαλε την πρώτη δόση του τιμήματος. Μετά την εξέλιξη αυτή εκδόθηκε η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με Αρ.Πρωτ. 259/26-9-2016 με την οποία κηρύχθηκε έκπτωτη, ενώ η κατατεθείσα εγγυητική επιστολή της παραγράφου 6.7 της προκήρυξης καταπίπτει υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.
Συνεπώς, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, καθίσταται προσωρινός υπερθεματιστής ο πρώτος πλειοδότης στον πίνακα κατάταξης επιλαχόντων, ήτοι η εταιρεία «DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED» του Ιβάν Σαββίδη. Εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς ο έλεγχος επάρκειας των οικονομικών της μέσων, θα καταστεί οριστικός υπερθεματιστής και θα κληθεί εντός 15 ημερών από την ανακήρυξη να καταβάλει την πρώτη δόση του τιμήματος των 61.500.000 €.
"Όνειρα θερινής νυκτός"
«Όνειρα θερινής νυκτός» χαρακτηρίζουν νομικοί κύκλοι του υπουργού Επικρατείας τις απόψεις που αναπαράγονται τις τελευταίες ώρες και αμφισβητούν την εγκυρότητα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ σημειώνουν ότι τα θέματα αυτά «έχουν προβλεφθεί ξεκάθαρα από το νόμο και την προκήρυξη».
Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν «ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει το κύρος του διαγωνισμού, ούτε τη συνέχιση και ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, η απόσυρση του οριστικού υπερθεματιστή «Ι.Β. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΜΑΕ», πριν την εκπνοή της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης του τιμήματος. Το ίδιο, άλλωστε, ισχύει και σε τυχόν αντίστοιχη περίπτωση αποχώρησης οποιουδήποτε άλλου εκ των τεσσάρων υπερθεματιστών».
Προσθέτουν επίσης, ότι «ο σχετικός νόμος (4339/2015, άρθρ. 13 παρ. 3) και η προκήρυξη (1/2016, παρ. 8.4) έχουν προβλέψει και τέτοια εξέλιξη. Για το λόγο αυτό, θέσπισαν συγκεκριμένες διατάξεις αντιμετώπισης ενδεχόμενης - ρητής ή de facto - παραίτησης οριστικού υπερθεματιστή (και, άρα, μη πληρωμής της πρώτης δόσης του τιμήματος εντός της νόμιμης προθεσμίας), προκειμένου να διασφαλίζεται πλήρως το δημόσιο συμφέρον.
Σε αυτή την περίπτωση, ο οριστικός υπερθεματιστής που αποσύρεται κηρύσσεται έκπτωτος και καταπίπτει η εγγυητική επιστολή συμμετοχής του στο διαγωνισμό (ύψους 3 εκατ. ευρώ), με σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Τη θέση του καταλαμβάνει ο αμέσως επόμενος πλειοδότης, σύμφωνα με τον ενιαίο πίνακα κατάταξης επιλαχόντων που έχει προκύψει από τη δημοπρασία.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση (απόσυρση της «Ι.Β. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΜΑΕ») επόμενος πλειοδότης είναι η εταιρεία «DIMERA». Θα ακολουθήσει έλεγχος «πόθεν έσχες» από την Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού (με τη συνδρομή της εταιρείας Ορκωτών Ελεγκτών) και η «DIMERA» θα ανακηρυχθεί οριστικός υπερθεματιστής εφόσον ο έλεγχος ολοκληρωθεί με επιτυχία. Τότε, και εντός 15 ημερών από την ανακήρυξή της σε οριστικό υπερθεματιστή, η «DIMERA» θα κληθεί να καταβάλει την πρώτη δόση του τιμήματος που προσέφερε (το εν τρίτον των 61,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή 20,5 εκατ. ευρώ).
Αυτά προβλέπονται ξεκάθαρα από το νόμο και την προκήρυξη. Για τα υπόλοιπα, έχουν κάθε δικαίωμα να ονειρεύονται όσοι επιθυμούν διακαώς να διατηρηθεί το παλιό καθεστώς της διαπλοκής. Απλά, είναι καλό, για τους ίδιους, κάποια στιγμή να ξυπνήσουν» καταλήγουν οι προσκείμενοι στον υπουργό Επικρατείας, νομικοί κύκλοι.
Το χρονικό που οδήγησε εκτός τον Καλογρίτσα
Ως βόμβα έσκασε η είδηση ότι ο κ. Καλογρίτσας, ο τέταρτος υπερθεματιστής, ζήτησε προθεσμία 48 ωρών για να πληρώσει. Ωστόσο, η απάντηση που πήρε είναι ότι το αίτημά του δεν γίνεται δεκτό. Ο ίδιος δεν ξεκαθαρίζει γιατί δεν πληρώνει τη πρώτη δόση και ζητάει προθεσμία, αλλά επικαλείται «λόγους που δεν σχετίζονται με τις δικές του επιλογές».
Συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ανακοίνωσε ότι σήμερα το πρωί παρέλαβε: «αίτημα από την εταιρεία «Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ», με το οποίο ζητεί να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης επειδή, λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της σήμερον. Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί". Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».
Λίγη ώρα αργότερα με ανακοίνωσή του ο Γιάννης Καλογρίτσας δήλωσε ότι αποχωρεί από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης τηλεοπτικής άδειας «για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται». Ο μέχρι σήμερα υπερθεματιστής προσθέτει ότι θα προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του «παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει».
Ολόκληρη η ανακοίνωσή του κ. Καλογρίτσα έχει ως εξής:
Μετά από 44 χρόνια κοινής ζωής με τον πατέρα μου Χρήστο Καλογρίτσα, ανακάλυψα πως η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Επί ένα περίπου μήνα, κανιβαλίστηκα μαζί με την οικογένειά μου, έμαθα πως είμαι ανήθικος, πως χρωστάω στο Δημόσιο, πως φοροδιαφεύγω και αν δεν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί μετά το 1962, ίσως να μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κέννεντυ.
Από όλα τα εγκλήματα που μου αποδόθηκαν, το μοναδικό πραγματικό έγκλημά μου ήταν πως αποφάσισα ως νέος επιχειρηματίας να διεκδικήσω τηλεοπτική άδεια. Δηλαδή να μπω σφήνα, μέσα σε ένα κλειστό κύκλο συμφερόντων, που θέλουν να εξουσιάζουν όχι μόνο τα κανάλια αλλά και τη χώρα.
Έτσι, προκειμένου να εξοντωθώ ανακάλυψαν στο πρόσωπό μου όσα έχουν διαπράξει οι ίδιοι. Η φοροδιαφυγή για την οποία ελέγχεται ο κύριος Αλαφούζος ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ και η φοροδιαφυγή για την οποία κατηγορείται ο κύριος Κοντομηνάς, ύψους 41 εκατομμυρίων, αποδόθηκαν σε μένα που δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ και δεν έχω καμία καταδίκη.
Όπως έκαναν σε όλη τους την πορεία αντέστρεψαν την πραγματικότητα. Η διαπλοκή ανακάλυψε διαπλοκή σε μένα που ούτε εργολάβος είμαι, ούτε δημόσια έργα παίρνω. Αυτοί που έπαιρναν θαλασσοδάνεια με (κατ’ ομολογία τους) «αέρα» και έφτιαξαν ζημιογόνες επιχειρήσεις, οι οποίες αφήνουν εργαζόμενους στο δρόμο, απέδωσαν σε εμένα - έναν άγνωστο αλλά σίγουρα όχι διαπλεκόμενο που ταλάνισε τη δημόσια ζωή επί χρόνια - όλα τα κακά. Αμφισβήτησαν ακόμη και την περιουσία μου, που οι δικές τους Τράπεζες είχαν αποτιμήσει. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με την ανθρωποφαγία τους επιχείρησαν να κομματιάσουν την τιμή μας και την αξιοπρέπειά μας.
Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού στην πραγματικότητα όλη αυτή η συμπεριφορά στόχευε και δυστυχώς πέτυχε, να με αποκόψει από τις πηγές και τις διαδικασίες χρηματοδότησής μου. Οι τράπεζες προενοχοποιημένες από τα ψευδή δημοσιεύματα, αρνήθηκαν να λειτουργήσουν νόμιμα απέναντί μου. Διαρροές ακόμη και από την Τράπεζα της Ελλάδος άφηναν να εννοηθεί πως είμαι ελεγχόμενος για δάνεια, που ουδέποτε έλαβα. Διαμόρφωσαν, όπως ήθελαν, τις εντυπώσεις και τελικώς παραπλάνησαν την κοινή γνώμη. Τέτοια κανάλια θέλουν και γι’ αυτό τα θέλουν.
Αν και γι’ αυτό το τελευταίο το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, για τα υπόλοιπα το λόγο θα έχει η ζωή και οι πολίτες αυτής της χώρας, που γνωρίζουν πλέον τι συμβαίνει.
Αποχωρώ, λοιπόν, για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται. Θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει.
Η παρεμπόδισή μου αυτή είναι πρόσκαιρη. Θα είμαι εδώ και στα Μέσα Ενημέρωσης και φυσικά όλοι θα κριθούμε στη ζωή. Αν και νομίζω πως πολλοί απ’ αυτούς θα κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

***  Με ταχείς ρυθμούς προχωράει ο περιμετρικός της Καλαμάτας 
Τελειώνει η συνδετήρια οδός της περιμετρικής οδού της Καλαμάτας με την Αρτέμιδος, που θα είναι ο δρόμος ο οποίος θα φέρνει και θα παίρνει τη μεγαλύτερη κίνηση από την πόλη. Κατασκευάζεται και ο κυκλικός κόμβος στον έξοδο της συνδετήριας οδού στην Αρτέμιδος, ο οποίος θα διευκολύνει την κίνηση προς την περιμετρική, προς το κέντρο της πόλης και προς την εθνική οδό Καλαμάτας-Σπάρτης…
Οι εργασίες για την ολοκλήρωση της περιμετρικής συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και όχι μόνο στη συγκεκριμένη συνδετήρια οδό, αλλά και στο τελευταίο κομμάτι της, στην περιοχή των Γιαννιτσανίκων.

***  Συναυλία διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας 
Συναυλία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας σήμερα Τρίτη, στις 10.00 το πρωί, στην οποία και καλούνται γονείς, μαθητές και καθηγητές.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Άλλη μια χρονιά με προβλήματα στα σχολεία μας. Ξεκινήσαμε χωρίς καθηγητές Μουσικής και Γενικής Παιδείας. Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στις μεταφορές των μαθητών. Αρκετά παιδιά φεύγουν από το σχολείο, γιατί η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, αρνούνται να διαθέσουν χρήματα για την ασφαλή και δωρεάν μεταφορά των μαθητών στο σχολείο της επιλογής του. Για μια ακόμη φορά μάς εξαπάτησαν! Δεν υλοποίησαν την υπόσχεσή τους για πιστοποίηση μουσικών σπουδών μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Για άλλη μια φορά δεν ολοκλήρωσαν τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών στα μουσικά μαθήματα. Δε συμβιβαζόμαστε με τα λίγα! Όσο κι αν προσπαθούν, δε θα καταφέρουν να μονιμοποιήσουν τις ελλείψεις. Απαιτούμε δωρεάν δημόσια εκπαίδευση στο 12χρονο σχολείο!».

~ Βίντεο από εκδρομή προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο Αίγινας 25/09 :
1~***  ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ Αίγινα  25/09/2016 :   https://youtu.be/b3RPinfEHaE .-
~***Λιμάνι Πειραιώς 25/09/2016 :
 https://youtu.be/7Rekeh9xBK0 .-
~*** ΑΙΓΙΝΑ Πειραιάς  από πλοίο  25/09/2016 :
 https://youtu.be/UKqh_8zbwgY .-
~***ΠΕΙΡΑΙΑΣ από το πλοίο για Αίγινα 25/09/2016 :
 https://youtu.be/ubQG_G76_xw .-
5~***ΑΛΦΑΙΑ  Αρχαιολογικός χώρος Αίγινα  25/09/2016 : διεύθυνση:   https://youtu.be/14lwqLErMJI .-
~*** ΑΙΓΙΝΑ  ενημέρωση από Αθανασία  25/09/2016:
 https://youtu.be/L2R8RPYeszQ .-
~*** ΑΙΓΙΝΑ  φεύγοντας  25/09/2016 :
 https://youtu.be/_5oBiRDCLDY  .-
~**Αίγινα Ι  Μονή  διαδρομή 25/09/2016 :
https://youtu.be/fxpZp0gj38I  .-
~**Ι Ν ΑΦΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ Αίγινα  ενημέρωση Αθανασίας  25/09/2016 : https://youtu.be/lWyojGi8t7E .-
~10 **Μονή Αγίου Νεκταρίου Αίγινα ενημέρωση Αθανασίας 25/09/2016: https://youtu.be/7cBr69bdsxk .-
~** ΠΕΙΡΑΙΑΣ  Λιμάνι  διαδρομή φεύγοντας 25/09/2016:
 https://youtu.be/cID2ujiNd10 .-
12 ~**Πειραιάς  Αίγινα με πλοίο 25/09/2016:
https://youtu.be/XgxU2eVnVPs.  .-  

***  «Ανεπιθύμητοι στα Φιλιατρά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ» για την κατάργηση του Α.Τ. 
Με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση σχετικά με το Α.Τ. Φιλιατρών, η Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών χαρακτηρίζει «ανεπιθύμητους» στην πόλη τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, τονίζεται προς αυτούς ότι θα πληρώσουν ακριβά, πολιτικά, την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών.
Η ανακοίνωση, με την οποία εξαπολύεται σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ιδίως στους βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα και Γιώτα Κοζομπόλη, κοινοποιείται στον πρωθυπουργό, τον αναπληρωτή υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. και τους 5 βουλευτές Μεσσηνίας, τα κόμματα της Βουλής, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, το γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης, τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, τον περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Πελοποννήσου, το διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας και τα ΜΜΕ. Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Με αισθήματα ΟΡΓΗΣ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ πληροφορηθήκαμε τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης, όπως ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, και με τις οποίες καταργείται το Α.Τ. Φιλιατρών. Είναι μια απόφαση που στρέφεται ευθέως εναντίον του αισθήματος ασφάλειας των Φιλιατρινών πολιτών, μια απόφαση αντισυνταγματική και μια απόφαση που προέκυψε από προσχηματικό διάλογο και διαβούλευση που θυμίζει επιβολή αποφάσεων απολυταρχικών καθεστώτων. Ο διάλογος που έγινε εξαντλήθηκε στην παρουσίαση του σχεδίου, τον περασμένο Νοέμβριο στην Τρίπολη. Η κυβέρνηση κώφευσε στην πλήρη αντίθεση του δημάρχου Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα στο σχέδιο αυτό, κώφευσε στα διαδοχικά ψηφίσματα του Δήμου Τριφυλίας, κώφευσε στα ψηφίσματα της Δ.Ε. Φιλιατρών, κώφευσε στις διαμαρτυρίες όλων των παραγωγικών φορέων της πόλης των Φιλιατρών και όλων των Φιλιατρινών. Ζητήσαμε από την κυβέρνηση, όχι μόνο τη συνέχιση της λειτουργίας του ΑΤ Φιλιατρών, αλλά και την ενίσχυσή του με αστυνομικό προσωπικό, όπως προβλέπει η οργανική του δύναμη  ώστε να παρέχει ουσιαστική αστυνόμευση. Εμμένουμε στην άποψή μας ότι η πόλη των Φιλιατρών- η οποία βάσει της τελευταίας απογραφής είναι η τρίτη πόλη σε πληθυσμό του Νομού Μεσσηνίας με 7.500 μόνιμους κατοίκους και με επιπλέον 3.000 λαθραίους και νόμιμους μετανάστες και είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα αγροτικής πρωτογενούς παραγωγής σε όλη την Ελλάδα- δικαιούται να διατηρήσει και να ενισχύσει το Αστυνομικό της Τμήμα.
Στον αγώνα για τη διατήρηση και ενίσχυση του Α.Τ. Φιλιατρών επιδιώξαμε το διάλογο και τη συνεννόηση με την κυβέρνηση και τους κυβερνητικούς βουλευτές (κ. Κωνσταντινέα και κα Κοζομπόλη), παρότι η στάση τους ήταν εξαρχής προσβλητική απέναντί μας, διότι εάν και προσκλήθηκαν στα Φιλιατρά, δεν εμφανίστηκαν ποτέ. Ακόμα και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τη συνάντηση με τον κ. Αναγνωστάκη εμείς την προκαλέσαμε. Τα μέτρα που μας πρότειναν τα κρίναμε ανεπαρκή και μακροχρόνια επιχειρησιακά μη εφαρμόσιμα ώστε να καλύψουν την κατάργηση ενός λειτουργούντος με βάση την οργανική του δύναμη αστυνομικού τμήματος. Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών είχαμε και τις αποθεωτικές δηλώσεις του κ. Κωνσταντινέα, περί αστυνομικών που φυλάνε τα ντουβάρια στο Α.Τ. Φιλιατρών, καθώς και τις τελευταίες δηλώσεις της κας Κοζομπόλη, η οποία θεωρεί ότι η αποχώρηση των κρατικών δομών από την πόλη των Φιλιατρών δεν πλήττει την αναπτυξιακή τους πορεία. Τα ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα, στις συναντήσεις με τον κ. Κωνσταντινέα και την κα Κοζομπόλη, τις οποίες εμείς επιδιώξαμε, είναι αμείλικτα:
1) Τι ενέργειες κάνατε, κε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να γυρίσουν στο Α.Τ. Φιλιατρών οι πέντε αποσπασμένοι που υπηρετούν στην Κυπαρισσία, ώστε να λειτουργήσει το ΑΤ Φιλιατρών με την προβλεπόμενη οργανική του δύναμη και να μη φυλάνε οι εναπομείναντες αστυνομικοί τα «ντουβάρια»;
2) Γιατί δεν αποσπάσατε, δυο χρόνια που είστε κυβέρνηση, αστυνομικούς από το Επιτελείο και το Α.Τ. Καλαμάτας, όπου υπηρετεί υπερδιπλάσιος αριθμός αστυνομικών από την προβλεπόμενη οργανική δύναμη, στα περιφερειακά τμήματα της Μεσσηνίας; Μήπως καλύπτετε τα κομματικά σας ρουσφέτια, τις εξυπηρετήσεις επιχειρησιακών παραγόντων και συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ; Μήπως σκοπίμως, όχι μόνο εσείς αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υποβαθμίσατε το Α.Τ. Φιλιατρών, ώστε  να πέσει σαν ώριμο φρούτο σε μια αναδιάρθρωση;
3) Δε γνωρίζετε, κύριοι, ότι ο Δήμος Τριφυλίας χωροταξικά διαφέρει από τους υπόλοιπους Δήμους του Ν. Μεσσηνίας; Περιλαμβάνει τρεις μεγάλες πόλεις, οι οποίες θέλουν να ζήσουν με αρμονία και ισορροπία και να προσφέρονται σ’ αυτές οι υπηρεσίες από τις κρατικές δομές ισότιμα και χωρίς διακρίσεις. Δε γνωρίζετε για την ετσιθελική επιβολή του καλλικράτειου Δήμου Τριφυλίας το 2010, χωρίς ουσιαστικό διάλογο από την τότε κυβέρνηση και τον κ. Ραγκούση και των τότε κυβερνητικών βουλευτών του Νομού Μεσσηνίας, παρά την σφοδρή αντίθεση της κοινωνίας των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι η άποψη για κατάργηση του Α.Τ. Φιλιατρών ενισχύει τις τοπικιστικές και αποσχιστικές τάσεις εντός του Δήμου Τριφυλίας;
4) Δε γνωρίζετε ότι η πόλη των Φιλιατρών, διαχρονικά, υπέστη σταδιακή αποψίλωση από κρατικές δομές και υπηρεσίες, με αποτέλεσμα η καθημερινότητα του Φιλιατρινού πολίτη να επιβαρύνεται συστηματικά;
Τα ερωτήματα αυτά, κε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τα γνωρίζετε από τη συνάντηση που είχατε με την Επιτροπή που σας επισκέφτηκε στην Καλαμάτα. Αντί, όμως, να σταθείτε αρωγοί στην προσπάθειά μας να υπερασπιστούμε το συνταγματικό δικαίωμά μας στην ασφάλεια, αντί να προστατεύσετε τα συμφέροντα αυτών που σας έστειλαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, επιλέξατε την πλήρη ταύτισή σας με τις απολυταρχικές και αντισυνταγματικές επιλογές της κυβέρνησης. Όπως αντιλαμβάνεσθε, θα πληρώσετε ακριβά πολιτικά την επιλογή σας αυτή.
ΘΕΩΡΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ και φέρετε πλήρη πολιτική ευθύνη για ό,τι συμβεί στα Φιλιατρά στο θέμα της  αστυνόμευσης. Επίσης, επισημαίνουμε ότι κάθε πολιτικός ή κομματικός παράγοντας που θα παραβρεθεί σε οποιαδήποτε εκδήλωση (κοινωνική, πολιτιστική, θρησκευτική) στα Φιλιατρά θα κληθεί να πάρει θέση στο μείζον θέμα της λειτουργίας του Α.Τ. Φιλιατρών. Αν δεν έχει να μας παρουσιάσει πειστικές δεσμευτικές απαντήσεις, καλύτερα να μην παρευρεθεί. Τέλος, καλούμε όλους τους  Φιλιατρινούς πολίτες να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία αλλά και αγωνιστική διάθεση την κατάργηση του Α.Τ. Φιλιατρών. Ο αγώνας μας θα είναι διαρκής και συστηματικός, ώστε να προασπίσουμε την ασφάλεια και την ηρεμία του τόπου μας, καθώς και την προοπτική ανάπτυξής του».   

***  Τίμησαν τη μνήμη του Νικηταρά στη Νέδουσα 
 
Τη μνήμη ενός από τους ήρωες της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, του στρατηγού Νικηταρά ή Νικήτα Σταματελόπουλου, τίμησαν προχθές η Ενορία Αγίας Αικατερίνης Νέδουσας, η Τοπική Κοινότητα Νέδουσας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού.
Στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης τελέσθηκαν Όρθρος και Θεία Λειτουργία και ακολούθως επιμνημόσυνη δέηση, ενώ έγιναν καταθέσεις στεφάνων στην προτομή του. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Μαρία Λιακάκη, ιστορικός. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας.
Ακολούθως, ο δήμαρχος μετέβη στην Τρίπολη, όπου παρέστη σε εκδηλώσεις για την Άλωση της Τριπολιτσάς, ενώ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή.

*** Μεσσηνιακές… κόντρες 
Οι… κακές γλώσσες λένε ότι στη Μεσσηνία έχει διαμορφωθεί ένας ιδιόμορφος ανταγωνισμός μεταξύ του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου και του υφυπουργού Ανάπτυξης Α. Χαρίτση, εν όψει των επόμενων εκλογών. Η αναμέτρηση αυτή φτάνει μέχρι του σημείου στα όποια μέτρα υπέρ του νομού να ανακοινώνει ο ένας, ο άλλος να υπερθεματίζει (σ.σ. αυτό δεν κάνει καθόλου κακό στη Μεσσηνία!)
Πάντως, προσωπικά, αν πρέπει να πάρουμε θέση σ' αυτή την άτυπη κόντρα, τασσόμαστε αναφανδόν υπέρ του Αλέξη Χαρίτση.  Δε φοράει γραβάτα, ούτε… στολίζει με pochette (ποσέτ) το σακάκι του. Επιπλέον, πολιτικά μάς φαίνεται περισσότερο αυθεντικός…  Α.Π. 

***  Νταλίκα ντελαπάρισε στην Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου 
Νταλίκα ντελαπάρισε στη Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου στον Ισθμό, μεαποτέλεσμα να κλείσουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην έξοδο προς Ισθμό και να δημιουργηθούν αμέσως ουρές.
Απο το τροχαίο ατύχημα δεν τραυματίστηκε ευτυχώς κανείς.
Αυτήν την ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά
korinthostv.gr

*** Απάτη στο Facebook με ψεύτικο διαγωνισμό για κουπόνια Σκλαβενίτη και Βασιλόπουλο 
Νέα διαδικτυακή απάτη έκανε την εμφάνισή της στο Facebook, καθώς κυκλοφορεί ανάρτηση με υποτιθέμενο διαγωνισμό κουπονιών από την αλυσίδα super market Σκλαβενίτης.
Πρόκειται για ανάρτηση με την περιγραφή "έρευνα αγοράς". Με την απάντηση τριών ερωτήσεων η "έρευνα" υπόσχεται δωροεπιταγές των super market Σκλαβενίτης.
Σύμφωνα με έρευνα του news247.gr, εκπρόσωποι της εταιρείας ανέφεραν κατηγορηματικά ότι η συγκεκριμένη έρευνα δεν έχει διοργανωθεί από την Σκλαβενίτης ούτε είναι εις γνώση της διοίκησης ποιος είναι ο διοργανωτής.
Παράλληλα, αναμένεται απάντηση και από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.  alfavita.gr

***  Νηπιαγωγείο: Ένα νέο θέατρο ξεκινά στην Καλαμάτα 
Την 1η Οκτωβρίου ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό της Καλαμάτας το Θέατρο Νηπιαγωγείο, με τη θεατρική παράσταση «Άφησέ με να ‘ρθω μαζί σου -μ’ ακούς;-», από την επαγγελματική θεατρική ομάδα Re-Act.
Το «Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη και «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου γίνονται η πρώτη ύλη για μία σκηνική σύνθεση υποκριτικής, χορού και μουσικής.
Σκηνοθεσία: Καλλιρρόη Βελέντζα
Χορογραφία: Κατερίνα Κίτσου
Παίζουν: Απόστολος Μεσσανάκης, Καλλιρρόη Βελέντζα, Κατερίνα Κίτσου
Ήχος-Φως: ομάδα Re-Act Kalamata
Σκηνικά-Κοστούμια: ομάδα Re-Act Kalamata
Πρόγραμμα παραστάσεων: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 9.30, Κυριακή 8.00.
Τηλ. κρατήσεων: 6948930181.
Είσοδος: 10 ευρώ/άνεργοι-φοιτητές-μαθητές 8 ευρώ.
Μαθήματα
Παράλληλα, από τη Δευτέρα 3 του μήνα ξεκινούν και τα μαθήματα στο Θέατρο Νηπιαγωγείο, τα οποία παραδίδουν τα μέλη της ομάδας.
Ειδικότερα: Δευτέρα: 5.00-6.00 Αυτοσχεδιασμός-Ανάπτυξη εκφραστικών μέσων με τον Απόστολο Μεσσανάκη, 6.00-8.00 Υποκριτική με τον Απόστολο Μεσσανάκη. Τρίτη: 3.00-4.30 Yoga με τη Βάσια Αναγνωστοπούλου. Τετάρτη: 3.00-4.30 Σύγχρονος χορός με την Κατερίνα Κίτσου, 5.00-7.00 Υποκριτική με τον Απόστολο Μεσσανάκη, 7.00-8.00 Αυτοσχεδιασμός-Ανάπτυξη εκφραστικών μέσων με τον Απόστολο Μεσσανάκη. Πέμπτη 3.00-4.30 Σύγχρονος χορός με τη Βάσια Αναγνωστοπούλου, 4.30-5.30 Yoga με τη Βάσια Αναγνωστοπούλου. Παρασκευή: 3.00-4.30 Σύγχρονος Χορός με την Κατερίνα Κίτσου, 6.00-7.00 Θέατρο για παιδιά (8 ετών και άνω) από την Καλλιρρόη Βελέντζα, 7.00-8.00 Ιστορία θεάτρου και Δραματολογία από την Καλλιρρόη Βελέντζα.
Το πρώτο μάθημα είναι δωρεάν.
Σχετικά με την ομάδα
Η θεατρική ομάδα Re-Act δημιουργήθηκε το 2016 στην Καλαμάτα από τη θεατρολόγο, ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Καλλιρρόη Βελέντζα. Τα μέλη της είναι επαγγελματίες ηθοποιοί και χορευτές, που λειτουργούν δημιουργικά με αυστηρά επαγγελματικούς όρους, με στόχο την καλλιτεχνική δημιουργία και την υψηλής ποιότητας καλλιτεχνική εκπαίδευση.
Θέατρο
Το Θέατρο Νηπιαγωγείο είναι ένας χώρος πολιτισμού στο κέντρο της Καλαμάτας (Λεΐκων 24), με εστίαση στις παραστατικές τέχνες, που αποτελεί την έδρα της επαγγελματικής θεατρικής ομάδας Re-Act. Στο χώρο διεξάγονται θεατρικές παραστάσεις, καλλιτεχνικά μαθήματα και φιλοξενούνται όλες οι μορφές τέχνης.
ReAct: Μια νέα θεατρική ομάδα στην Καλαμάτα

***  Ετοιμόρροπο «σπίτι»… 
Το… σπίτι της φωτογραφίας βρίσκεται στην οδό Μπουλούκου. Στην κατάστασή του, όμως, μόνο ως τέτοιο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, μια και δεν έχει σκεπή, ενώ κι όλα τα υπόλοιπα φερόμενα στοιχεία έχουν καταστραφεί. Με την τελευταία έντονη κακοκαιρία τα προβλήματα που, ούτως ή άλλως, έχει, πολλαπλασιάστηκαν.
Τούτων δοθέντων, κάποιος αρμόδιος πρέπει να κάνει κάτι πριν να είναι πολύ αργά για ορισμένους συνδημότες μας…  Α.Π.   

*** Κυριακή στο… γραφείο για τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΤ 
Δουλεύουν δημόσιες ή δημοτικές υπηρεσίες στην Τριφυλία και την Κυριακή; Η απάντηση που θα σπεύσει να δώσει κανείς είναι: «όχι, βέβαια, δε δουλεύουν»! Κι όμως, στο Δήμο Τριφυλίας η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΤ) δουλεύει και Κυριακή.
Η ΔΕΥΑΤ δουλεύει καθημερινές, από το πρωί έως το μεσημέρι, όπως όλες οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, αλλά δουλεύει και απογεύματα, αργίες, γιορτές και Κυριακές! Αυτό διαπιστώσαμε και προχθές περνώντας έξω από τα γραφεία της στο ισόγειο του Δημοτικού Μεγάρου Κυπαρισσίας! Η ώρα ήταν 12.00 το μεσημέρι, ενώ απέξω ήταν παρκαρισμένα αυτοκίνητα και στο γραφείο η πόρτα και τα παράθυρα ανοιχτά.
Κοιτάζοντας μέσα, υπάλληλοι της Επιχείρησης ήταν εκεί. Τι να συνέβη; Κυριακάτικα συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ; Πώς και γιατί, άραγε, οι υπάλληλοι ήταν στο γραφείο;
Βέβαια, δεν ήταν η πρώτη φορά που υπάλληλοι είναι στο γραφείο της ΔΕΥΑΤ σε ώρες εκτός ωραρίου, μιας και πολλά απογεύματα έχουμε δει να εργάζονται. Αλλά Κυριακή μεσημέρι;
Πλησιάζοντας και καλημερίζοντας τους υπαλλήλους, η ερώτηση μία: «Τι πάθατε κυριακάτικα και είστε εδώ;». Χαμογελαστοί, ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΤ, Φώτης Γκούτης, η προϊσταμένη Τάνια Ψιλογαλάνη και η Τόνια Παπαδοπούλου με μιας απάντησαν: «Δουλεύουμε!».
Και όντως, αυτό έκαναν! Δούλευαν κυριακάτικα! Χαρτιά, παραχαρτιά, σημειώσεις, υπολογιστές, κομπιουτεράκια, σχέδια, κινητά, όλα απλωμένα στο γραφείο και οι τρεις από πάνω να γράφουν, να σβήνουν, να μετράνε, να σχεδιάζουν, να τσεκάρουν, να διασταυρώνουν.
Αντί να χαλαρώνουν, ήταν στη ΔΕΥΑΤ προετοιμάζοντας έργα και δράσεις της Επιχείρησης για τη νέα χρονιά. Ήταν στη ΔΕΥΑΤ τσεκάροντας ευρώ ευρώ τα οικονομικά στοιχεία ώστε να συνταχθεί ο προϋπολογισμός του 2017. Ήταν εκεί για την εύρυθμη κι απρόσκοπτη λειτουργία της ΔΕΥΑΤ. Άλλωστε, η ΔΕΥΑΤ ήταν - από την πρώτη μέρα λειτουργίας της ως ΔΕΥΑΚΥ - και είναι οι άνθρωποί της!
Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Προκηρύξεις 4 νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 
Από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα αρχίσει η χρηματοδότηση τεσσάρων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα τέσσερα από τα οκτώ προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου θα προκηρυχθούν στις αρχές του μήνα, υπογράμμισε, απευθυνόμενος σε επαγγελματίες και εμπόρους, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.
«Κοινό χαρακτηριστικό των τεσσάρων προγραμμάτων (του α’ γύρου επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ) είναι ότι είναι για μικρές, πολύ μικρές και νεοφυείς επιχειρήσεις» επισήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς ξεκινήσαμε, το ένα τρίτο των πόρων, τα 20 δισ. θα πάνε σε στήριξη επιχειρηματικότητας».
Όσο για τα τέσσερα προγράμματα του νέου αναπτυξιακού νόμου, συνολικού ύψους 600 εκ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα πέσουν στην αγορά μέσα στο πρώτο τετράμηνο του επόμενου έτους, ενώ επιταχύνονται οι διαδικασίες αξιολόγησης, όσων επένδυσαν με παλαιότερους αναπτυξιακούς νόμους και βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Σημείωσε δε, ότι ο νέος αναπτυξιακός δίνει έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
«Εμείς κληρονομήσαμε δύο αναπτυξιακούς με τεράστια προβλήματα, περίπου έξι χιλιάδες επενδυτικά σχέδια στο ράφι, χωρίς να ξέρουμε ποιός έχει τελειώσει, ποιός δικαιούται, ποιός δε δικαιούται, σε τι στάδιο βρίσκονται και χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες επενδυτές 4 δισ.» είπε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε και κάνει ενέργειες για να βάλει «τάξη σε αυτό το χάος» των παλιών αναπτυξιακών, μέσα «σε εννιά μήνες», ώστε να αξιολογηθούν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση όσοι, με τους δύο προηγούμενους νόμους, επένδυσαν μέσα στην κρίση.
«Αυτοί που έχουν κάνει αίτηση ότι έχουν προχωρήσει το 50% του επενδυτικού τους έργου, ή το 100%, εντός εξαμήνου θα κριθούν» είπε ο υπουργός.

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Δόξα στον Τσικλητήρα με την πρώτη νίκη του στη Γ’ Εθνική… (φωτογραφίες) 
 
 
 
Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής πέτυχε σήμερα το απόγευμα στο Στάδιο της Παραλίας ο Τσικλητήρας Πύλου, επικρατώντας με 3-1 σε βάρος της Δόξας Μεγαλόπολης και φτάνοντας έτσι στους 4 βαθμούς σε 3 αγώνες.  Τα γκολ των νταμπλούχων Μεσσηνίας σημείωσαν οι Γραμματικόπουλος (32’, 60’) και Πήλιος (89’), ενώ για τους Αρκάδες είχε ισοφαρίσει στο 5ο λεπτό του β’ ημιχρόνου ο Παναγιωτίδης.
Ήταν μια δίκαιη, αλλά αρκετά αγχωτική νίκη για το συγκρότημα που προπονεί ο Νίκος Κακαλέτρης και  εξαργυρώνεται με ένα σημαντικό 3ποντο και πολύτιμη ψυχολογική ώθηση εν όψει της δύσκολης συνέχειας στις υποχρεώσεις του 3ου Ομίλου. Η 4η αγωνιστική θα βρει στις 2 Οκτωβρίου την ομάδα της Πύλου στο Ταύρο, για τη συνάντηση με τον Φωστήρα.
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Παραγγίνης, Παναγόπουλος, Καραμπάς, Ρούσσης, Κυριαζόπουλος, Μπίζος, Τσώνης (57’ Πήλιος), Τσάτσος (72’ Σβίγκος), Γραμματικόπουλος (82’ λ. τρ. Χοτζά), Μικελάτος, Κερμενίδης.
ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ: Μακρυωνίτης, Δρόσος, Κατσαρός (82’ Πέπα), Παναγιωτόπουλος (75’ Πρίμπας), Βασιλείου, Αντώνακας, Παναγιωτίδης, Νάνος, Μαναριώτης, Ν. Λυμπερόπουλος, Δ. Λυμπερόπουλος.
Γ’ Εθνική-3ος Όμιλος
Τσικλητήρας Πύλου-Δόξα Μεγαλόπολης 3-1
Βάρδα-Ζευγολατιό 2-0
Λουτράκι-Αιολικός (26/9)
Φωστήρας-Θήβα 4-0
Παναχαϊκή-Αχαϊκή 1-0
Παναρκαδικός-Παναργειακός 1-0
Της Χρίστίνας Ελευθεράκη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

***Τέσσερα ματς θα διεξαχθούν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και ισάριθμα την Κυριακή 25 του μήνα, για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των οκτώ συναντήσεων, έχει ως εξής:
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου – 4.30 μ.μ.
Γήπεδο Μεσσηνιακού «Στ. Παπαδόπουλος»
ΠΣ Η Καλαμάτα–Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων  3-1 .-^
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Απόλλων Καλαμάτας – Πανθουριακός  1-2 .-^
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Αβίας  - Εθνικός Μελιγαλά   2-0 .- ^
Δημοτικό Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας
Μιλτιάδης – Αναγέννηση  Παραλίας   2-1 .- ^

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου – 4.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – ΑΣ Ανδρούσας  1-0 .- ^
Δημοτικό Γήπεδο Διαβολιτσίου
ΑΟ Διαβολιτσίου – Εράνη Φιλιατρών  0-0 .- ^
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Πάμισος Μεσσήνης –Αστέρας Αρφαρών 4-1 .- ^
7.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΟ Φαραί – Ολυμπιακός Καλαμάτας   3-1 .- ^

*** Για την Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο:
Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής: 17.18/09/2016 :
Σάββατο 17/09/2016 16:00 Κέρκυρα-Πλατανιάς   1-2
18:15 ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός  2-1
20:30
Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-3
Κυριακή 18/09/2016 16:00
ΑΕΚ-Ξάνθη  4-1
18:15 Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 3-0
18:15 ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος  3-0
20:30
Ολυμπιακός-Βέροια 6-1
Δευτέρα 20/09/2016 19:30 Ηρακλής-Λάρισα  1-1


*** Αποτελέσματα 4ης  αγωνιστικής 10, 11/09/2016 :
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/09/2016
Ξάνθη-Πανιώνιος 0-2 (5΄ Σοτζαέϊ, 16΄ Ροσβάνης) 
Πλατανιάς-Λεβαδειακός 3-2 (18΄,26΄ Μανούσος, 34΄ Γ.Γιακουμάκης - 38΄ Καραχάλιος, 72΄ Π. Γιακουμάκης)
Βέροια-ΑΕΚ 0-2 (19΄ Μπακασέτας, 87΄ Βάργκας)
ΚΥΡΙΑΚΗ 11/09/2016

16:00 (Α. Νικολαίδης)
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0 .- ^
18:15 (Περιστέρι) Ατρόμητος-Παναιτωλικός  0-2 .- ^
18:15 (Κέρκυρα) Κέρκυρα-ΑΕΛ  2-0 .- ^
20:30 (Καυτανζόγλειο) Ηρακλής-Ολυμπιακός  1-2 .- ^
ΔΕΥΤΕΡΑ  12/09/2016 19:30 (Τρίπολη) Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 1-2 .- ^

* ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ Περιόδου 2016-17 ΛΙΓΚΑ :
1~**ΑΕΚ-ΞΑΝΘΗ 4-1 10/09/2016    αγων:
 https://youtu.be/pGTBymeynS0 .-
~ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-1 Α΄ημίχρονο 18/09/2016:
https://youtu.be/triEq8iUUKU .-
~ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-2  2ο γκόλ 18/09/2016 4η  αγων  :
 https://youtu.be/C7-63S5GO40 .-
~ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-2  δηλώσεις γκόλ 18/09/2016: https://youtu.be/aRirAkUBjsI .-
5 ~Γιάννενα-Ατρόμητος 3-0    αγων  11/09/2016:
https://youtu.be/9OAwCOhv7vk .-
~ΗΡΑΚΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1-2 2ο γκόλ  18/09/2016 4η αγων:
 https://youtu.be/sGoLsxdile8 .-
~ΗΡΑΚΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2  γκόλ πεν  ισοφαρ  18/09/2016:
 https://youtu.be/tYlLRAajJ3A .-
 ~ΗΡΑΚΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2  δηλώσεις γκόλ 4η αγων  18/09/2016: https://youtu.be/wgGqkuslfPo .-
~ΗΡΑΚΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Α΄ ημίχρ   1-0   1ο γκόλ 18/09/2016    αγων: https://youtu.be/OZaFnrvpLiI .-
10~*Σ/Κ  10, 11/09/2016    αγωνιστική:
 https://youtu.be/z7eGWteIg_g .-
~*ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  2-1  10/9/2016:
https://youtu.be/l1LFebSOjwI .-
~*ΠΑΟ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ 4-0 4ο  γκόλ  4η αγων  18/09/2016 :
 https://youtu.be/QtQ2Wl_NIQo .-
  ~*ΠΑΟ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ 4-0  3ο γκόλ 4η αγων  18/09/2016:
 https://youtu.be/CTTsgxmrFKQ .-
~* ΠΑΟ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ 4-0  2ο  γκόλ 4η αγων  18/09/2016:
 https://youtu.be/h53xx4hK2dU .-
15 ~*ΠΑΟ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ  4-0  1ο  γκόλ 18/09/2016 4η αγων:
https://youtu.be/2mEns2csd74 .-
~*ΚΕΡΚΥΡΑ-ΛΑΡΙΣΣ Α΄ ημίχρ  2-0 1ο γκόλ 18/09/2016:
 https://youtu.be/fhz0g8NXpVw .-
~**ΚΕΡΚΥΡΑ-ΛΑΡΙΣΣΑ Α΄ ημιχρ  2-0  2ο γκόλ 18/09/2016:
https://youtu.be/G77yugiaBww .-
~**ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-3    αγων  10/09/2016: https://youtu.be/-fMCoVe4QkM .-
~**ΟΣΦΠ-ΒΕΡΟΙΑ  6-1    αγων   11/09/2016:
https://youtu.be/3vcxbHmJuIA .-
20 ~** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 4-0 δηλώσεις γκόλ 18/09/2016: https://youtu.be/o5BKveULBRw .-
21 ~ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-Αστέρας Τρίπολης 3-0    αγων   11/09/2016:
 https://youtu.be/uuGmxpWnwwA .-

***Αναλυτικά οι διαιτητές της 5ης αγωνιστικές
ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς :  0-0 , (0-0) .- ^
Τα  γκόλ : -
Κάρτες: 25' Κίτρινη κάρτα στον Λίλα για φάουλ  ,75' Κίτρινη κάρτα στον Μπουκουβάλα.,81' Κίτρινη κάρτα στον  Γκνιάτιτς,88' Κίτρινη κάρτα στον Δώνη για επικίνδυνο μαρκάρισμα ,89' Με δέκα παίκτες ο ΠΑΣ, καθώς αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Λίλα ,
Αλλαγές :66' Αλλαγή για τον Πλατανιά. Εκτός ο Μουνάφο, μέσα ο Στάθης, 70' Αλλαγή για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μέσα ο Δώνης, έξω ο Κούτρης ,76' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Εκτός ο Ζάιρο, μέσα ο Βιντάλ ,83' Αλλαγές για τις δύο ομάδες. Γουνδουλάκης αντί Αποστολόπουλου και Φερφελής αντί Κόντε.,91' Αλλαγή για τον Πλατανιά. Εκτός ο Μενδρινός, μέσα ο Ντιλαβέρ .-
Διαιτητής: Πουλημάς (Κέρκυρα) , Α’ βοηθός: Ζησιμόπουλος (Πειραιά) ,
Β’ βοηθός: Γεωργακόπουλος (Πειραιά) ,4ος: Κύζας (Δράμας)
Η ενδεκάδα του ΠΑΣ: Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Μπέριος, Ναδάλες, Λίλα, Κοζορώνης, Ζαΐρο, Μαμπουλού, Κούτρης, Κόντε
Η ενδεκάδα του Πλατανιά: Σωτηρίου, Αποστολόπουλος, Καρυπίδης, Μπανανά, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Μανούσος, Μενδρινός, Μουνάφο, Γιακουμάκης
Στον πάγκο του ΠΑΣ: Κολιοφούκας, Δώνης, Καρανίκας, Γαρουφαλιάς, Γιάκος, Φερφελής, Ιγκόρ.
Στον πάγκο του Πλατανιά: Κοκκαλάς, Κάργας, Γουνδουλάκης, Τσουράκης, Στάθης, Ηλιάδης, Ντιλαβέρ

Πανιώνιος-Βέροια:   1-2 , (0-2) .-^
Τα  γκόλ :17' ΓΚΟΛ για τη Βέροια!ο Βίτι πήδηξε ψηλότερα από όλους και με τρομερή κεφαλιά στο απέναντι «γάμα», έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.45' ΓΚΟΛ για τη Βέροια!Ο Μεληκιώτης πέρασε τον Μπεν, μπήκε μέσα στην περιοχή και γύρισε τη μπάλα στον ερχόμενο Βίτι, ο οποίος με άψογο πλασέ έκανε το 2-0 για τη Βέροια.88' Αλλαγή για τη Βέροια. Παπαδόπουλος αντί Άρτσε.
Κάρτες : 26' Κίτρινη κάρτα στον Άρτσε., 28' Κίτρινη κάρτα στον Βίτι.43' Κίτρινη κάρτα στον Μεληκιώτη.,45' Κίτρινη κάρτα στον Σιώπη. ,74' Κίτρινη κάρτα στον Ενγκόγκ.80' Κίτρινη κάρτα στον Ναβαλόφσκι.
Αλλαγές: 10' Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Αργυρόπουλος αντί Βλάχου.,73' Αλλαγή για τη Βέροια. Μελίσσης αντί Καλί.60' Αλλαγή για τη Βέροια. Παπαστεριανός αντί Βίτι.75' Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Ολαϊτάν αντί Μπεν.88' Αλλαγή για τη Βέροια. Παπαδόπουλος αντί Άρτσε.
Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου) ,Α’ βοηθός: Νικολακάκης (Ηρακλείου)
Β’ βοηθός: Κωνστάντιος (Εύβοιας) ,4ος: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Οικονόμου, Ρισβάνης, Αντωνιάδης, Σιώπης, Κόρμπος, Μπεν, Μασούντ, Φούντας, Ανσαριφάρντ.
Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Ενγκόγκ, Τασουλής, Ολαϊτάν, Μασούρας, Γκιοατά, Αργυρόπουλος.
Βέροια (Απόστολος Τερζής): Λόπες, Μαλόν, Ναβαλόφσκι, Καλί, Μαραγκός, Μπαλάφας, Άρτσε, Βασιλαντωνόπουλος, Μεληκιώτης, Βίτι, Καπετάνος.
Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Ασίγκμπα, Μελίσσης, Παπαδόπουλος, Παπαστεριανός, Σαρπόνγκ, Σισίνιο.


Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός: 0-0 , (0-0) .- ^
Τα  γκόλ :
Κάρτες :18' Κίτρινη κάρτα στον Μάκο που χτύπησε με το χέρι στο πρόσωπο του Λεντέσμα, σε διεκδίκηση της μπάλας. ,21' Κίτρινη κάρτα στον Κλέσιο που σταμάτησε αντικανονικά τον Λουντ, ο οποίος έφευγε στην αντεπίθεση , 39' Κίτρινη κάρτα στον Γουακάσο για μαρκάρισμα στον Κούσα και διαμαρτυρία στον Κομίνη ,
Αλλαγές :
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας) ,Α’ βοηθός: Ακρίβος (Αθηνών) ,
Β’ βοηθός: Λάμπρου (Ανατολικής Αττικής) , 4ος: Δελφάκης (Αρκαδίας)
Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μιγκέλ Ροντρίγκες, Κούσας, Τομανέ, Κλέσιο, Οσμάν Φερέιρα, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Μύγας, Ουαρντά
Παναθηναϊκός: Στιλ, Μολέδο, Μέστο, Ιβανόφ, Κουτρουμπής, Ζέκα, Λεντέσμα, Ιμπάρμπο, Λουντ, Γουακάσο, Μπεργκ
Στον πάγκο του Παναιτωλικού: Περέιρα Κριστιάνο, Κουτρομάνος, Μουνιός, Ρόσα Φαρλεϊ, Μαρκόφσκι, Ρότσα, Χαντάκιας .
Στον πάγκο του Παναθηναϊκού: Οδ. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Ρέις, Βιγιαφάνιες, Ρινάλντι, Στάικος, Εμποκού
~* 43' Ο Παναθηναϊκός σκοράρει, αλλά ο βοηθός ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ σηκώνει ξανά το σημαιάκι του .-Ο Λεντέσμα έβγαλε κάθετα στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού για τον Μπεργκ, ο οποίος καλυπτόταν και μάλιστα καθαρά, αλλά ο βοηθός τον υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ. Ο Σουηδός γύρισε για τον Λουντ με τον Φινλανδό να σκοράρει σε κενή εστία, αλλά την φάση να μην μετρά...
~**   Φρένο από βοηθό Λάμπρου και Παναιτωλικό!
Τους πρώτους του βαθμούς άφησε στο Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός. Το ανύπαρκτο οφσάιντ που «ανακάλυψε» ο επόπτης στον Μπεργκ και το… τείχος του Παναιτωλικού υποχρέωσαν το τριφύλλι να μείνει στο 0-0.-
~ Λαβωμένος βαθμολογικά και αδικημένος επιστρέφει από το Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός. Ύστερα από δύο νίκες, οι πράσινοι έμειναν στο 0-0 με τον ψυχωμένο Παναιτωλικό και υποχρεώθηκαν στην πρώτη τους φετινή απώλεια στη Σούπερ Λίγκα.
~Στο 43’ ο βοηθός Λάμπρου «ανακάλυψε» ανύπαρκτο οφσάιντ στην κάθετη του Λεντέσμα για τον Μπεργκ κι ενώ ο Σουηδός γύρισε παράλληλα στον Λουντ, που βρήκε δίχτυα. Tο γκολ λανθασμένα δεν μέτρησε και το τριφύλλι στερήθηκε το δίκαιο προβάδισμα, το οποίο ενδεχομένως να 'χε... γράψει αλλιώς την ιστορία. Αυτό σημαίνει αλλοίωση αποτελέσματος !!! Στην πειθαρχική παραπομπή για Λάμπρου .. από κακή βαθμολογία παρατηρητού .-
~Κακή η ομάδα του Στραματσόνι στο πρώτο μέρος, δεν μπόρεσε ουσιαστικά μετά το 15' να φτιάξει φάσεις, ούσα μπλοκαρισμένη στην επίθεση και χωρίς ιδέες, με τον Μπεργκ να μην είναι σε καλό βράδυ και απομονωμένος. Ανεβασμένοι στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι, είχαν την υπεροχή, αλλά είδαν σε 3-4 περιπτώσεις τον τερματοφύλακα των Αγρινιωτών και τους Τομανέ-Τσοκάνη να μην τους επιτρέπουν να «αποδράσουν» με το διπλό.

~* Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μιγκέλ Ροντρίγκες, Κούσας, Τομανέ, Κλέσιο (82’ Ρότσα), Οσμάν Φερέιρα (69’ Μαρκόφσκι), Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Μύγας, Ουαρντά (70’ Μουνιός)
Στον πάγκο του Παναιτωλικού: Περέιρα Κριστιάνο, Κουτρομάνος, Ρόσα Φαρλεϊ, Χαντάκιας
Παναθηναϊκός: Στιλ, Μολέδο, Μέστο, Ιβανόφ, Κουλιμπαλί, Ζέκα, Λεντέσμα, Ιμπάρμπο (82’ Ρινάλντι), Λουντ (74’ Εμποκού), Γουακάσο (64’ Βιγιαφάνιες), Μπεργκ
Στον πάγκο του Παναθηναϊκού: Οδ. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Ρέις, Στάικος


Τα  Βίντεο από αγώνες Σαββάτου :
~* ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 0-0  αγων  24/09/2016:
https://youtu.be/V44nK2-fiik .-
~Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός  Α΄ ημίχρ  0-0  24/09/2016 5η αγων:
https://youtu.be/0A0oBof_u9o .
~Πανιώνιος- Βέροια   1ο γκόλ 0-1 24/09/2016:
https://youtu.be/raCWTHsVyqQ
~ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ 1-2  5η αγων  τα γκόλ 24/09/2016  :
 https://youtu.be/GkfB-3t06IM .-
~ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0    αγωνισ  24/09/2016:
 https://youtu.be/8AK4y0aG-So .-
~ Πανιώνιος-Βέροια 1-2  γκόλ Πανιωνίου 24/09/2016:
https://youtu.be/P_7_kf6Os9k
~Πανιώνιος-Βέροια 2ο  γκόλ 0-2  5η αγων  24/09/2016:
 https://youtu.be/n0_WanFmhxg
~ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ Α΄ημίχρ  0-2  τα γκόλ 24/09/2016  5η αγων: https://youtu.be/lDc6zY6m22o .-
 
  Η Ξάνθη «χαροπάλεψε», αλλά δε...  λύγισε στην Τούμπα
ΠΑΟΚ-Ξάνθη:     0-0  .- ^
Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) ,Α’ βοηθός: Αναστόπουλος (Αρκαδίας) ,Β’ βοηθός: Βεργέτης (Αρκαδίας) ,4ος: Γιαννουλάκης (Χανίων)
 Κίτρινες: Κάμπος - Λάζιτς, Καμαρά, Ντε Λούκας, Νιέτο, Χατζητερζόγλου
Κόκκινη: Λάζιτς (69΄, 2η κίτρινη)
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζάβελλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ (79΄ Τιάμ), Μπίσεσβαρ (46΄ Πέλκας), Κάνιας, Κάμπος, Κουλούρης (59΄ Αθανασιάδης), Ροντρίγκες.
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Γουάλας (82΄ Λαζ. Ορφανίδης), Φλίσκας, Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Καμαρά, Ντε Λούκας, Νιέτο (90+3΄ Ράνος), Λάζιτς, Σολτάνι, Γιουνές (64΄ Βασιλακάκης).

Πρώτη νίκη για Ατρόμητο... συνεχίζει να προβληματίζει ο Αστέρας
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης: 1-0 .- ^
Το γκόλ : με υπέροχο γκολ του Χαβιέρ Ούμπιδες στο 42΄, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.
Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας) , Α’ βοηθός: Καραβασίλης (Καβάλας) , Β’ βοηθός: Λάζαρης (Καβάλας) , 4ος: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)
ΚΟΚΚΙΝΗ: 76΄ Ιγκλέσιας (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Στόιτσεφ, Κεϊτά, Μπάγκα - Γιαννούλης
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κατράνης (85΄ Μπιτόλο), Κεϊτά, Ούμπιδες, Βασιλείου (52΄ Μπάγκα), Τόνσο, Στόιτσεφ, Λε Ταλέκ (66΄ Παπαδόπουλος).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μάκης Χάβος): Κοσίτσκι, Ίγκορ, Σεφί (72΄ Χαμντανί), Κουρμπέλης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς, Καλτσάς (63΄ Στανισάβλιεβιτς), Φαρίνια, Μάσα (79΄ Γκοντό), Ιωαννίδης.

Η Λάρισα «ξέρανε» τον κακό Ολυμπιακό στο 92'
Λάρισα-Ολυμπιακός: 1-0  , (0-0) .-
Το γκόλ : 93΄ο Γκόλιας σούταρε και η παρεμβολή του Μιλιβόγεβιτς την έστειλε στα δίχτυα του Καπίνο .-{Η Λάρισα έκανε την έκπληξη της 5ης αγωνιστικής, επικρατώντας του Ολυμπιακού 1-0 με τέρμα του Γκόλια στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με την μπάλα να έχει κοντράρει στον Μιλιβόγεβιτς στο σουτ του παίκτη των γηπεδούχων}}.
Διαιτητής:Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) ,Α’ βοηθός: Μερκενίδης , Μακεδονίας) ,Β’ βοηθός: Νικολαΐδης (Μακεδονίας) ,4ος: Ευαγγέλου (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιοβάνοβιτς, Αβραάμ, Φάρκας - Σεμπά, Φιγκέιρας, Μιλιβόγεβιτς
 ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κοντόρ, Αναστασόπουλος (74΄ Λαμπρόπουλος), Φατιόν, Γκόλιας, Ναζλίδης, Ντοντό (81΄ Βαρέλα), Αβραάμ (88΄ Ντέλετις).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Βιάνα, Τσιμίκας (63΄ Φορτούνης), Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (76΄ Μάρτινς), Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε, Καρντόσο (62΄ Πασιένσια).

Ο Λεβαδειακός «έσπασε το ρόδι» με νίκη επί της Κέρκυρας
Λεβαδειακός-ΑΟ Κέρκυρα:    2-1 .- ^
Τα γκόλ :  Ο Τόνι Σίλβα στο 20΄ και ο Μάντζιος στο 30΄ σημείωσαν τα γκολ των Βοιωτών, που μέχρι σήμερα μετρούσαν δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ οι «Φαίακες» μείωσαν στο 89΄ με τον Αρναρέλη.
Διαιτητής: Τίκας (Καρδίτσας) ,Α’ βοηθός: Δίπλαρης (Καρδίτσας) ,Β’ βοηθός: Κασσαβέτης (Αιτ/νίας) , 4ος: Μήτσιος (Ηπείρου)
Κίτρινες: Μάντζιος, Μουλόπουλος, Μοσχονάς - Ζορμπάς, Ντουάλα, Ανδρεόπουλος, Βενέτης, Γκόμες
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ράτκο Ντόστανιτς): Μοσχονάς, Μιλιάζες, Μουλόπουλος, Ουόν, Μεντί, Μαχαίρας, Γιακουμάκης, Μάντζιος, Ζεζίνιο (85΄ Καραμπουέ), Κουλιμπαλί (68΄ Καλτσάς), Τόνι Σίλβα (73΄ Μπελγκαζουανί)
.ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ντιμιτρόβσκι (74΄ Ανδρεόπουλος), Βενέτης, Γεωργίου, Ζορμπάς (60΄ Αρναρέλης), Γκόμες, Ντουάλα, Σιόντης, Επστάιν, Ντιόγκο (60΄ Κόντος), Τουράμ.
Βίντεο από αγώνες Κυριακής 5ης αγωνιστικής :
~ ΛΑΡΙΣΣΑ-ΟΣΦΠ 1-0  δηλώσεις γκόλ 25/09/2016:
https://youtu.be/FfLgfTR7aKo .-
~ *ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΣΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0  το γκόλ  25/09/2016 :
https://youtu.be/ggf4LGaDF_U
~* ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης 1-0  το γκόλ 25/09/2016:
https://youtu.be/4iYqjUyk8uo .-
~*Λάρισσα-Ολυμπιακός 1-0  το γκόλ δηλώσεις 25/09/2016 :
https://youtu.be/-O_Rq6bPNsI .-
~*Λεβαδειακός-  Κέρκυρα 2-1 και  Ατρόμητος  Τρίπολη 1-0 5η αγων  25/09/2016 : https://youtu.be/KA1T9U_KFUE .-
~*ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗ  0-0  και Λεβαδειακός Κέρκυρα 2-1     αγων  25/09/2016: https://youtu.be/aumPE6WE1LQ .-
 
~*ΑΕΚ-ΗΡΑΚΛΗΣ 0-0    αγωνιστ  26/09/2016:
 https://youtu.be/mVs9jrjGi94 .-
 


Δευτέρα 26/09/2016 :
ΑΕΚ-Ηρακλής:   0-0 .- ^
Τα  γκόλ : -
Κάρτες : 12' Κίτρινη κάρτα στον Σιμόες, για φάουλ στον Σαραμαντά , 41' Κίτρινη κάρτα στον Μπακασέτα για φάουλ στον Σαραμαντά. Σωστή. 70' Κίτρινη κάρτα στον Χουάντερσον για καθυστέρηση. ,
Αλλαγές : 46’ Διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ. Στις θέσεις των Πέκχαρτ και Βάργκας πέρασαν οι Χριστοδουλόπουλος και Πλατέλλας ,
54' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Πασάς αντί του Μοντέιρο. , 59' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Ζιαμπάρης στη θέση του Λάμπρου. , 72' Τρίτη αλλαγή για την ΑΕΚ και φουλ επίθεση απ' τον Κετσπάγια. Ο Αραβίδης στη θέση του Σιμόες. , 83' Αλλαγή για τον Ηρακλή. Ο Λουκίνας αντί του Περόνε. ,
Διαιτητής: Μπλάνας (Μεσσηνίας) , Α’ βοηθός: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας) , Β’ βοηθός: Καμπούρης (Εύβοιας) , 4ος: Γκράνας (Ημαθίας) .
ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Μπακάκης, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μπακασέτας, Βάργκας, Πατίτο, Πέκχαρτ .
Στον πάγκο: Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Χριστοδουλόπουλος, Πλατέλλας, Αραβίδης.
Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ρούσσος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος, Κούρος, Λάμπρου, Λεοζίνιο, Μοντέιρο, Περόνε
Στον πάγκο: Περνίς, Ζιαμπάρης, Καραγκούνης, Λουκίνας, Μπλέτσας, Πασάς, Μπαρέτας
~*ΑΕΚ-ΗΡΑΚΛΗΣ 0-0    αγωνιστ  26/09/2016:
 https://youtu.be/mVs9jrjGi94 .-
 
Ο Ολυμπιακός έχασε από την Εφές με 86-79
***Φιλικό  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  79-86
Τα δεκάλεπτα: 18-24, 33-50, 58-74, 79-86
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 12(1), Μπιρτς 8, Γιανγκ, Παπαπέτρου 2, Σπανούλης 12(2), Αγραβάνης 4, Μιλουτίνοφ 8, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 7(1), Μάντζαρης 5(1), Χάκετ 3, Λοτζέσκι 14(4), Αθηναίου.
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Περάσοβιτς): Τόμας 14(1), Χάνεϊκατ 9(1), Μπαλμπάι 1, Μπράουν 13(1), Οσμάν 5, Κότον 8(1), Κορκμάζ 2, Γκρέιντζερ 11, Ομιτς 2, Ερτέλ 15(1), Ντάνστον 6.

*** ΚΥΠΡΙΑΚΌ Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου :
Σε αναμετρήσεις για την 5η αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
ΑΕ Ζακακίου-Νέα Σαλαμίνα 1-5
Ομόνοια-Καρμιώτισσα Πολεμιδιών 4-2
ΑΕΛ Λεμεσού-Απόλλων Λεμεσού 2-1
ΑΕΚ Λάρνακας-Ανόρθωση 4-1
Άρης Λεμεσού-ΑΠΟΕΛ 0-3
Αναγέννηση Δερύνειας-Δόξα Κατωκοπιάς 0-1
Ερμής Αραδίππου-Εθνικός Άχνας 26/9

***Πρόγραμμα από  επίσκεψη προσκύνημα στο Άγιον Όρος
Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου έως 16 /09 /2016 :
 Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 Ουρανούπολη ,
 Δευτέρα 12/09/2016  Ι.Μ. Ζωγράφου ,
 Τρίτη 13/09/2016 Ι. Καλύβα  Αγίου Γεωργίου "Καρτσωναίϊκα"της Ι.Σκήτης Αγίας Άννης .
Τετάρτη 14/09/2016 Νέα Σκήτη , Δάφνη , Καρυές , Σκήτη Αγίου Ανδρέα , Άξιον Εστίν . και Ι.Μ. Κουτλουμουσίου ,
Πέμπτη 15/09/2016  Ι.Καλύβα Γέροντα Γαβριήλ στο Κουτλουμούσι -Καρυές , Ι. Καλύβα Παναγούδας Άγιον Όρος , Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας { Συλειτουργία  Εσπερινού με Επίσκοπο Ν. Αμερικής κ.κ. Αθανασίου } . , Παρασκευή 16/09/2016 Καρυές - Δάφνη -Ουρανούπολη - Θεσσαλονίκη , Σάββατο 17/09/2016 Θεσσαλονίκη -Αθήνα -Αρφαρά Μεσσηνίας τέλος προσκυνήματος εις Άγιον Όρος .- Ευλογία !!!!  Παγαγίας -και Κυρίου ! και πάντα Βοήθειά μας !...
~ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ  προσκύνημα Βίντεο :
~*Άγιον Όρος επίσκεψη προσκύνημα 11-09 έως17/09/2016 από φωτογραφίσεις: https://youtu.be/s_gsSq0Gz3E .-
~*ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Σεπτέμβριος  2016  επίσκεψη προσκύνημα μέσα από φωτογραφίες:
https://youtu.be/lCDirNufk-w .-
~*ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ  2016  επίσκεψη προσκύνημα:
https://youtu.be/7CWVFTxeFzc .-
~*Γέροντας Γαβριήλ Αγιορείτης Κουτλουμούσι 2016:
 https://youtu.be/YRA6K8cmUpY .-
~*Γέροντας Γαβριήλ Κουτλουμούσι Αγιορείτης Γέροντας Αλύπιος Ν Σκήτη  2016: https://youtu.be/_7vrHAHhAuM .-  

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ  2015  : 
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 01  Σεπτεμβρίου  2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-01-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  01  Σεπτεμβρίου  2016   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-01-2016.html .-
~ ΑΡΦΑΡΑ  -ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ  για το χωριό μας ΑΡΦΑΡΑ -ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Πέμπτη 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/09/01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-02-2016.html .-
~Εφημερίδα μας  Arfara News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-02-2016.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  03  και 04  Σεπτεμβρίου  2016  :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου 2016   ~  ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-03-2016.html .-
~Διήμερη  βόλτα -εκδρομή στη ΕΥΒΟΙΑ Σ/Κ  03 και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο-κύριακο 03  και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-03-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-05-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 06 Σεπτεμβρίου 2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-06-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-07-2016.html .-
~    Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2016: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/09/arfara-nwes-08-2016.html .-

  ~ Η Εφημερίδα μας Arfara News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-08-2016.html .- ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-09-2016.html ,-.-  
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10  και 11 Σεπτεμβρίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/09/10-11-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2016  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-09-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-10-2016.html .-
~
  Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της εςνημέρωσης   Σάββατο  17  Σεπτεμβρίου  2016 : Επιστροφή από Ι. Προσκύνημα στο Περιβόλι της Παναγίας ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 11  Σεπτεμβρίου  έως 17 /09 /2016 ..... Φωτογραφίες φωτογραφίσεις  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-17-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου  2016   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-18-2016.html .-  
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-19-2016.html  .-

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Υγεία για όλους  μας   Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016  :
 
ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/19-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-20-2016.html .- 
~
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-21-2016.html .- 
  ~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 22  Σεπτεμβρίου  2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-22-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 23  Σεπτεμβρίου  2016 Βίντεο από Άγιον Όρος : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-23-2016.html ,-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-24-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 25  Σεπτεμβρίου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-25-2016.html .-
~ Υγεία για όλους  μας   Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016  :
 
ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/19-2016.html .- ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-20-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-21-2016.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 22  Σεπτεμβρίου  2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-22-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 23  Σεπτεμβρίου  2016 Βίντεο από Άγιον Όρος : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-23-2016.html ,-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-24-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 25  Σεπτεμβρίου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-25-2016.html .-
~Επίσκεψη προσκύνημα ΑΙΓΙΝΑ Κυριακή  25/09/2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/09/25092016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  26  Σεπτεμβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-26.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-27-2016.html .-
~

 ~ ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5012  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3123 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3108  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.243  βίντεο   .
~ ~ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 29 Αυγούστου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-29-2016.html .-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 27  και 28  Αυγούστου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/27-28-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  Arfara  News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  29  Αυγούστου  2016: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-29-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30  Αυγούστου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-30-2016.html .-
~ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ -ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ  -ΑΘΩΣ Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 ΟΛΑ ΟΣΑ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ !  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/30-2016.html  .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο Αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  31 Αυγούστου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-31-2016.html .-
~ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ και ΜΟΝΑΧΟΙ από το Αρφαρά Μεσσηνίας Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/…/24-2014.html .-
~~Διήμερη  βόλτα -εκδρομή στη ΕΥΒΟΙΑ Σ/Κ  03 και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
  και

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅