Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

    Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  17 Ιουνίου 2016 :
~
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΝα αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να κερδίσουμε τον Παράδεισο. Είναι πολύ στενή η πύλη και μην ακούτε αυτούς που σας λένε ότι όλοι θα σωθούμε. Αυτό είναι παγίδα του σατανά για να μην αγωνιζόμαστε.
 
~Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 17  Ιουνίου  2016  , Αγία και Μεγάλη Σύνοδο  στη  Κρήτη  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-17-2016.html  .-

Οι πειρασμοί. όσον ολίγη είναι η υπομονή, τόσον μεγάλοι φαίνονται οι πειρασμοί. Και όσον συνηθίζει ο άνθρωπος να τους υπομένη, τόσον μικραίνουν και τους περνά χωρίς κόπον, και γίνεται στερεός ωσάν βράχος.
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
~17 Ιουνίου
Μαρτύρων Μανουήλ, Σαβέλ και Ισμαήλ, των αδελφών (†362). Ισαύρου διακόνου, του εξ Αθηνών και εν Απολλωνία Ηπείρου αθλήσαντος (†γ΄αι.) και των συν αυτώ Βασιλείου και Ιννοκεντίου των Αθηναίων μαρτύρων († γ΄αι.). Ερμείου, Περεγρίνου πρεσβυτέρου, Φήλικος και Φιλονείδους (1) επισκόπου Κουρίου Κύπρου. Οσίων Βησσαρίωνος, Ιωσήφ του αναχωρητού, Πίωρ και Υπατίου του εν Ρουφιανιαναίς.
(1) Ο άγιος Φιλονείδης, έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Διοκλητιανού και ήταν επίσκοπος Κουρίου της νότιας Κύπρου. Για τη μεγάλη χριστιανική δράση και τον αποστολικό του ζήλο, συνελήφθη μαζί με άλλους και ρίχθηκε στη φυλακή. Όταν οι συγκρατούμενοί του μαρτύρησαν, με επίσημο διάταγμα επιτρεπόταν στους ειδωλολάτρες να ατιμάζουν τα σώματα των χριστιανών. Ο Φιλονείδης για να αποφύγει τη βέβαιη ατίμωση, έδεσε το κεφάλι του, κάλυψε το πρόσωπο με το ρούχο του και έπεσε από ένα υψηλό μέρος. Πριν όμως το σώμα του φθάσει στη γη, η αγία ψυχή του πέταξε προς τον Πλάστη και Δμιουργό της. Τ σεπτό λείψανό του έθαψαν οι χριστιανοί με τιμές. ~

Σήμερα 17/06/2016 εορτάζουν:

Άγιοι Μανουήλ, Σαβέλ και Ισμαήλ, Άγιος Φιλονείδης Ιερομάρτυρας επίσκοπος Κουρίου, Όσιος Πίωρ
Άγιος Alban πρωτομάρτυς Βρεταννίας Όσιος Πίωρ Άγιοι Μανουήλ, Σαβέλ και Ισμαήλ  Άγιος Ίσαυρος και οι συν αυτώ Βασίλειος, Ιννοκέντιος, Ερμείας, Φιλήκας και Περεγρίνος
Οσία Άννα και Ιωάννης ο γιος της

Οσία Άννα και Ιωάννης ο γιος της
 
Άγιοι Αλέξανδρος και Αντωνίνα

Άγιοι Αλέξανδρος και Αντωνίνα
 
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Σύναξη των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων

Σύναξη των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων
 
Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος
 
Κυριακή του Παραλύτου

Κυριακή του Παραλύτου
 
Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι

Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι
 
Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας

Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας
 
Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μονεμβασία

Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μ....
 
Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσήφ του εξ Αριμαθαίας και του νυκτερινού μαθητού Νικοδήμου

Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσ....
 
~* Ἦχος γ’. Τὴν ὡραιότητα.
- Ὡς ἐννεάριθμον, τοῦ Λόγου σύνταγμα, ἐχθρῶν τᾶς φάλαγγας, κατετροπώσαντο, Ἴσαυρος Φήλιξ σὺν αὐτοίς, Ἐρμείας καὶ Περεγρίνος, ἅμα Ἰννοκέντιος, Μανουὴλ καὶ Βασίλειος, Ἰσμαὴλ ὁ ἔνδοξος, καὶ Σαβὲλ ὁ μακάριος' διὸ καὶ τὰ βραβεῖα τῆς νίκης, εὗρον ὡς Μάρτυρες Κυρίου.
~* Απολυτίκιο Αγ. Μανουήλ, Σαβέλ και Ισμαήλ - 17 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/fjR4fV0NRDk .-


~

*** Κ. Χατζηδάκης: «Ομολογία αποτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι βάζει στόχο το '17 να βρεθεί εκεί που ήμασταν το '14»
-«Καθημερινά δικαιώνεται, όλο και περισσότερο, ο αγώνας μας, με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, για την πατρίδα»
   Επίσκεψη στην Καλαμάτα πραγματοποίησε χθες ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, ενώ το βράδυ μίλησε στην πρώτη διευρυμένη νομαρχιακή συνέλευση της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος».
STM_0289.jpg
Νωρίτερα, παραχώρησε εφ’ ύλης της ύλης συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ από το γραφείο της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Χατζηδάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι έχει δύο χαρακτηριστικά. Πρώτον ότι αγγίζει το παγκόσμιο ρεκόρ στη δημαγωγία… «Οι σατιρικές εκπομπές κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά για τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει τα κοινωνικά στρώματα που τον στήριξαν, καθώς ήρθε για να καταργήσει το μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο, και αντ’ αυτού έφερε τρίτο, χειρότερο, μνημόνιο και 4ο αέναο, με τον περιβόητο «κόφτη» που ψήφισε.
Το δεύτερο χαρακτηριστικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πήγε τη χώρα πίσω στην ύφεση. Πήρε μια χώρα που βρισκόταν σε ανάπτυξη και κατάφερε μέσα σε 1,5 χρόνο να φέρει την ύφεση και η Ελλάδα να χάσει περίπου 21 δισ. από το εθνικό της εισόδημα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ομολογία αποτυχίας για το ΣΥΡΙΖΑ ότι βάζει ως στόχο το 2017 να βγει στις αγορές, να αρθούν τα capital controls και η χώρα να έχει ανάπτυξη… Ακριβώς εκεί, δηλαδή, που βρισκόμασταν το 2014, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης. Πρόσθεσε δε ότι πλέον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρυφτεί από τον κόσμο, καθώς ο συνταξιούχος βλέπει κάθε μήνα τις επιπτώσεις στη σύνταξή του, η νοικοκυρά στο ταμείο του σούπερ μάρκετ, ενώ σύντομα θα τις δει και ο αγρότης…
Στόχος της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, είναι η δημιουργική ανανέωση στο κόμμα, ακολουθώντας παράλληλα την ευρωπαϊκή διαδρομή και τα παραδείγματα της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Κύπρου, που βγήκαν από τα μνημόνια. Πρέπει να πάρει μπρος ξανά η μηχανή της οικονομίας και αυτό θα επιτευχθεί με λιγότερους φόρους, μικρότερο κράτος και στροφή στην επιχειρηματικότητα…
Δεν αξίζει στην Ελλάδα το 2021, που συμπληρώνει 200 χρόνια από την ίδρυση του κράτους της, να παραμένει στο περιθώριο της Ευρώπης, συμπλήρωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.
Ενώ έκλεισε λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα πορευτεί λέγοντας την αλήθεια στον ελληνικό λαό, με στόχο να φέρει στους Έλληνες την πραγματική ελπίδα…
Απαντώντας σε ερωτήσεις για το πού θα βρει τα χρήματα, αν κληθεί σύντομα να κυβερνήσει, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η θεραπεία για τα πάντα είναι η μείωση των δαπανών αλλά και η επανεκκίνηση των επενδύσεων που ξεκίνησαν το 2015 και «πάγωσε» ο ΣΥΡΙΖΑ. Παρατήρησε, επίσης, ότι ο πολιτικός χάρτης έχει αλλάξει, κάτι που φαίνεται και σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Αναφορικά με την κουβέντα που έχει ανοίξει για το νέο Σύνταγμα, ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει εσωκομματικός διάλογος στη Νέα Δημοκρατία και όλοι οι βουλευτές καταθέτουν τις προτάσεις τους. Για να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος θα χρειαστεί αυτή και η επόμενη Βουλή, γι’ αυτό το λόγο και τα δύο κόμματα πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση, ώστε να μην καταλήξει η αναθεώρηση «κενό αέρος». Παρατήρησε ακόμη ότι αυτή η κουβέντα είχε ξεκινήσει από την κυβέρνηση Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για το χτίσιμο ενός σύγχρονου κράτους.
STM_0526.jpg
Μιλώντας το βράδυ στη γεμάτη αίθουσα της Νομαρχίας, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο να βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου Αντώνη Σαμαρά, ο αγώνας του οποίου τη διετία 2012-14 για την πατρίδα δικαιώνεται κάθε μέρα που περνά σε όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας.
  *Αναλυτικό ρεπορτάζ για τη διευρυμένη Νομαρχιακή και τις τοποθετήσεις του δημάρχου Καλαμάτας και των πολιτευτών στο αυριανό φύλλο του «Θάρρους»   Του Κώστα Γαζούλη

***   Πρεσβευτές της Καλαμάτας οι ξεναγοί του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή τα μαθήματα του ταχύρρυθμου προγράμματος κατάρτισης ξεναγών στην Πανεπιστημιακή Σχολή Καλαμάτας.
Το πρόγραμμα παρακολούθησαν 20 άτομα, τα οποία πλέον έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως ξεναγοί είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα, κάτι που, μάλιστα, έχουν ήδη αντιληφθεί οι περισσότεροι, αφού τους έχουν γίνει προτάσεις για εργασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 20 που κατάφεραν να συμμετάσχουν στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα διέθεταν αυξημένα προσόντα, αφού ήταν απαραίτητο, εκτός από το να έχουν τελειώσει Τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας, να γνωρίζουν άριστα μια δεύτερη ξένη γλώσσα (τα αγγλικά δεν έδιναν μόρια).
Λίγο, λοιπόν, πριν αφήσουν οι νέοι ξεναγοί την Καλαμάτα (έστω και για οι λίγο), βρεθήκαμε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και μιλήσαμε μαζί τους για αυτή την εμπειρία, αλλά και τις νέες επαγγελματικές διεξόδους μετά την απόκτηση του πτυχίου του ξεναγού.

Η Έλλη Καρκαζή, από την Αθήνα, πάντα ενδιαφερόταν να ασχοληθεί με την ξενάγηση, θεώρησε το πρόγραμμα καλή ευκαιρία κι έτσι αποφάσισε να συμμετάσχει στο ταχύρρυθμο της Καλαμάτας.
Ένα ακόμα κίνητρο για την ίδια είναι η επαγγελματική αποκατάσταση που μπορεί να έχει σε σχέση με το επάγγελμα του αρχαιολόγου που έχει σπουδάσει.
Από την Καλαμάτα φεύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις και της άρεσε πολύ ως πόλη, όπως και το πρόγραμμα, το οποίο συστήνει ανεπιφύλακτα.
Κλείνοντας μας είπε ότι θα συμβούλευε κάποιον που σκέφτεται να γίνει ξεναγός να το κάνει, αφού έχει μέλλον στη χώρα μας, κάτι που κατάλαβε και η ίδια, αφού ήδη της έγιναν προτάσεις για εργασία.

Η Μυρσίνη Χύρα αποφάσισε να συμμετάσχει σε αυτό το πρόγραμμα, θέλοντας να έχει επαγγελματική αποκατάσταση, αφού θεωρεί ότι έχει μέλλον στην Ελλάδα.
Η Μυρσίνη είναι από τα Ιωάννινα, αλλά ζει μόνιμα στη Σαντορίνη, όπου θα επιστρέψει για να εργαστεί, ενώ να σημειωθεί ότι ο σύζυγός της, παρακολουθώντας επίσης ταχύρρυθμα σεμινάρια, είναι ήδη ξεναγός στο νησί.
Από την Καλαμάτα φεύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού έμεινε ευχαριστημένη και με την πόλη, αλλά και με το επίπεδο του σεμιναρίου.
  
Από την Ιταλία είναι η Silvia Bettinelli, που βρέθηκε στην Ελλάδα λόγω σπουδών. Παράλληλα, παρακολούθησε τα σεμινάρια στην Καλαμάτα, αφού ήθελε πάντα να γίνει ξεναγός και έτσι το θεώρησε καλή ευκαιρία.
Για την Καλαμάτα είχε να πει τα καλύτερα και την θεωρεί την πιο όμορφή πόλη μετά την Αθήνα. Της άρεσε πολύ, γιατί της θυμίζει την πόλη της, την Κρεμόνα.
Η ίδια θέλει να δουλέψει ως ξεναγός στην Ελλάδα και, μάλιστα, στη Μεσσηνία, που της άρεσε πάρα πολύ, ενώ κάποια στιγμή ίσως το κάνει και στην Ιταλία.
  
Η Άντα Μητροπούλου σπούδαζε στην Καλαμάτα Αρχαιολογία και διαμένει πλέον στην Αθήνα, ωστόσο επέστρεψε για να παρακολουθήσει το σεμινάριο ξεναγών.
«Το επάγγελμα του ξεναγού πάντα μου άρεσε και γι’ αυτό, μάλιστα, το μεταπτυχιακό μου είναι σχετικό. Συνδυάζει την Αρχαιολογία και την επικοινωνία με τον κόσμο. Εμένα θα με ενδιέφερε να δουλέψω σε μουσεία, αλλά κυρίως σε σύγχρονους προορισμούς» σχολίασε.
Σε κάποιον που θα σκεπτόταν να ασχοληθεί με την ξενάγηση θα τον προέτρεπε να το κάνει, όμως τον συμβουλεύει πρώτα να ασχοληθεί με τις ξένες  γλώσσες, κάτι απαραίτητο για αυτή τη δουλειά.

Ο Χαράλαμπος Παπανικολάου έφθασε στην Καλαμάτα για να παρακολουθήσει το πρόγραμμα, ενώ του φάνηκε πολύ όμορφη και για να σπουδάσει κάποιος αλλά και για να ζήσει μόνιμα. Μάλιστα, του έχει κάνει τόση εντύπωση η περιοχή που σκέφτεται να μείνει μόνιμα εδώ για να δουλέψει, αφού, όπως είπε, είναι πλούσια, πέρα από αρχαιολογικούς χώρους, σε πολιτισμικά αγαθά και χώρους πολιτισμού, που είναι ανεκμετάλλευτοι.
Και ο Χαράλαμπος έχει σπουδάσει Αρχαιολογία και είδε το επάγγελμα του ξεναγού ως μια καλή διέξοδο για να πορευτεί επαγγελματικά. «Πρόκειται για μια εργασία που θέλει διάβασμα και αν κάποιος ασχοληθεί, πρέπει να καταφέρει να συμπεριφέρεται ανάλογα με τον ποιον ξεναγεί, αφού η ξενάγηση είναι και θέμα κουλτούρας του κάθε επισκέπτη» παρατήρησε.
  
Ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και υπεύθυνος για πρόγραμμα στην Καλαμάτα, Νίκος Ζαχαριάς, δήλωσε ευχαριστημένος, αφού ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για τη Σχολή της Καλαμάτας, καθώς πρώτη φορά ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε ένας κύκλος εκπαίδευσης στο επάγγελμα του ξεναγού.
Όπως ανέφερε, όλο αυτό αφήνει ένα όφελος στο Πανεπιστήμιο, αφού τα εν λόγω εξιδανικευμένα σεμινάρια στο επάγγελμα του ξεναγού πιστοποιούν επαγγελματίες, οπότε τι πιο καλύτερο από το να γίνεται η εκπαιδευτική και θεωρητική αρχαιολογική γνώση επάγγελμα στην Ελλάδα και μάλιστα στην Πελοπόννησο, που έχει ανάγκη από επαγγελματίες ξεναγούς.
Όσο για το αν θα ξαναγίνει το πρόγραμμα στην Καλαμάτα, ο κ. Ζαχαριάς μάς εξήγησε ότι λειτουργεί κυκλικά σε όλη την Ελλάδα. Όταν έρθει η σειρά πάλι της Καλαμάτας, το υπουργείο Τουρισμού θα το εγκρίνει, κάτι που αναμένεται να γίνει περίπου σε ένα χρόνο.
Σχετικά με τον αριθμό των 20 ατόμων που μπορεί να φαίνεται μικρός, μας είπε ότι το πρόγραμμα δέχεται κανονικά μέχρι 40 άτομα. Όμως, αυτή τη φορά ήταν τόσα, αφού υπήρχε η απαίτηση της άριστης γνώσης γλώσσας εκτός της αγγλικής, οπότε αυτοί οι 20 ήταν με αυξημένα προσόντα.
  Παναγιωτιδου.jpg
Η Βάγια Παναγιωτίδη μπορεί να έχει σπουδάσει Θετικές Επιστήμες, αφού είναι μηχανικός, όμως εργάστηκε στη διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη. Όπως μας είπε, ήταν μια μοναδική εμπειρία για το πανεπιστήμιο. Η ίδια αγαπούσε πάντα την Αρχαιολογία και μέσω του προγράμματος πολλά. «Γενικότερα η τέχνη και ο πολιτισμός είναι κάτι αλληλένδετο με εμάς και πρέπει να τα έχουμε καθημερινά στη ζωή μας. Το καλό με τα 20 άτομα που συμμετείχαν στο σεμινάριο ήταν ότι ήταν άτομα με διαφορετική παιδεία, μια σύγχρονη οπτική που μπορεί να απευθυνθεί και στη νέα γενιά και να μας δείξει νέους τόπους.
Τα άτομα αυτά πλέον δεν είναι εδώ για να μας δείξουν μόνο Αρχαιολογία, αλλά θα μας δείξουν και πολιτισμό και τέχνη.
Φυσικά έχουν το υπόβαθρο της Ιστορίας και της Αρχαιολογίας που έχουν σπουδάσει κι εδώ έμαθαν σημαντικά πράγματα για αυτό το επάγγελμα, όπως ξενάγηση, επιχειρηματικότητα, διαχείριση κοινού, φωνητική, πρώτες βοήθειες» σχολίασε.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Βρετανία: Πέθανε η βουλευτής των Εργατικών, Τζο Κοξ, που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και πιστόλι
Πέθανε το απόγευμα της Πέμπτης η βρετανίδα βουλευτής των Εργατικών, Τζο Κοξ, η οποία νωρίτερα είχε δεχθεί επίθεση με πιστόλι και μαχαίρι από άνδρα, ο οποίος φέρεται να είναι οπαδός του Brexit. Η επίθεση σημειώθηκε έξω από βιβλιοθήκη του Μπίρστολ, πόλη που βρίσκεται κοντά στο Λιντς, στη Βόρεια Αγγλία. Αμέσως μετά την επίθεση η βουλευτής μεταφέρθηκε επειγόντως σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου μια ώρα μετά υπέκυψε στα βαριά τραύματά της.
Οι βρετανικές αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνελήφθη ένας 52χρονος ύποπτος μετά την επίθεση .
Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στον Guardian ότι η Κοξ προσπάθησε να παρέμβει σε έναν καβγά, άλλος μάρτυρας είπε ότι ο δράστης φώναξε «Πρώτα η Βρετανία» λίγο πριν συλληφθεί. Ο δράστης τραυμάτισε ελαφρά ακόμη έναν άνδρα ηλικίας 77 ετών.
«Στις 12.53 (14.53 ώρα Ελλάδας) σήμερα, η αστυνομία ενημερώθηκε για ένα επεισόδιο στη Μάρκετ Στριτ του Μπίρστολ όπου μια γυναίκα ηλικίας περίπου 40 ετών υπέστη σοβαρά τραύματα και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση», σημειώνεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας του Δυτικού Γιορκσάιρ.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 52χρονο, συνεχίζει η ανακοίνωση, χωρίς να επιβεβαιώνει τα στοιχεία του θύματος. Αδιευκρίνιστα παραμένουν και τα αίτια της επίθεσης.
To ΒΒC δημοσίευσε την παρακάτω φωτογραφία, η οποία πιστεύεται ότι είναι από την στιγμή της σύλληψης του δράστη.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασε την ανησυχία του για τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι η Τζο Κοξ πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε από έναν ένοπλο. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την Τζο και την οικογένειά της», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, ενώ λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την σημερινή του καμπάνια.
Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι είναι «σε κατάσταση σοκ» από την είδηση της επίθεσης σε βάρος της Κοξ.
Σύμφωνα με το Sky News μετά τον πυροβολισμό της Κοξ, ο επικεφαλής της καμπάνιας «Leave», και πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε πως η καμπάνια διακόπτεται προσωρινά.
Λίγη ώρα αργότερα, ανακοίνωσαν ότι «παγώνουν» την καμπάνια τους και οι υποστηρικτές του «Remain».   tovima.gr

***  «Μαραθώνια» συνεδρίαση με εντάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης
Πρόσφυγες, σκουπίδια, Καλαμάτα – Ριζόμυλος, και έργα ανάπλασης στο Πάμισο 
 «Μαραθώνια» ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης το βράδυ της Τρίτης. Στη συζήτηση που ξεπέρασε τις… τέσσερις ώρες μπήκαν πληθώρα «καυτών» θεμάτων, προγραμματισμένων αλλά και όχι μόνο, ενώ έπειτα από καιρό επέστρεψαν στην αίθουσα και οι εκατέρωθεν αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις.
Κατά την τοποθέτησή του, πριν από τη συζήτηση των θεμάτων ημερησίας διάταξης, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, έβαλε πλήθος σημαντικών ζητημάτων, που αφορούσαν θετικές εξελίξεις σε έργα ανάπλασης του Παμίσου, δημιουργία ποδηλατόδρομων και διοργάνωση Φεστιβάλ Όπερας στην Αρχαία Μεσσήνη, ενώ απάντησε επίσης, «επιθετικά» για ακόμα μια φορά, στα δημοσιεύματα του Τύπου και τον Στάθη Αναστασόπουλο για το ζήτημα φιλοξενίας των προσφύγων.
Ο κ. Αναστασόπουλος απάντησε στο δήμαρχο, λέγοντας ότι κάθε φορά που έχει να συζητήσει σημαντικά θέματα, όπως τα σκουπίδια και η φιλοξενία των προσφύγων, αναλύει «μακέτες» και αόριστα έργα, για να εντυπωσιάσει τους πολίτες και να αποποιηθεί των ευθυνών του σε σημαντικά ζητήματα…
 Δείτε εδώ αναλυτικά τα θέματα που συζητήθηκαν: 
  -     Προσφυγικό
-     Καλαμάτα – Ριζόμυλος
-     Ανάπλαση του Παμίσου
-     Τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων 
 Του Κώστα Γαζούλη

***  3η Λευκή Νύχτα Κυπαρισσίας
Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας και επαγγελματιών και καταστημάτων, ώστε η 3η Λευκή Νύχτα το Σάββατο να είναι πιο λαμπερή, πιο γλυκιά, πιο ονειρική!
«Η Λευκή Νύχτα, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που συμπίπτει με τη μεγάλη εορτή της πόλης μας, είναι πλέον θεσμός, σημαντικό γεγονός και πόλος έλξης πολλών επισκεπτών στην περιοχή μας.
Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, πιστό στην υπόσχεση που έδωσε πέρυσι και με την εμπειρία της αδιαμφισβήτητης επιτυχίας των δύο προηγούμενων ετών, διοργανώνει το Σάββατο 18 Ιουνίου την 3η Λευκή Νύχτα στην Κυπαρισσία.
Στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης, για να μπορέσουμε να επιτύχουμε τα μέγιστα οικονομικά και τουριστικά οφέλη, καλούμε όλους τους επαγγελματίες της πόλης να συμμετέχουν ουσιαστικά στο μέγιστο αυτό εγχείρημα…», τονίζεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου.
Σύλλογος, επαγγελματίες, καταστήματα και επιχειρήσεις σε όλη την πόλη ήδη βάζουν τα δυνατά τους και στολίζονται για τη νύχτα που θα γίνει μέρα! Από τις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου μέχρι πρωίας όλη η πόλη θα είναι «στον αέρα»!
Με τις βιτρίνες στολισμένες και τους επαγγελματίες χαμογελαστούς, θα υποδέχονται τους επισκέπτες, ντόπιους και ξένους! Μουσικά σχήματα, DJ's, κεράσματα, ποτά, κοκτέιλς, βεγγαλικά, αερόστατα θα κάνουν την ατμόσφαιρα ονειρική - παραμυθένια και ο κόσμος, που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να ζήσει την εμπειρία και οι επισκέπτες, θα πλημμυρίσουν την αγορά, συνδυάζοντας ευχάριστη βόλτα και ψώνια σε άκρως ελκυστικές τιμές!
Στην αγορά της Κυπαρισσίας το τρελό πάρτυ θα διαρκέσει, με αμείωτη ένταση και ξέφρενους ρυθμούς, μέχρι τα ξημερώματα και όσοι έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, θα ανταμειφθούν από μοναδικές στιγμές στην όμορφη πόλη τη νύχτα!

***  Ο καιρός σήμερα  Παρασκευή στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Παρασκευή 17/6/2016 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 10.0 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, με αποτέλεσμα να προκληθεί κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

*** Προχωρά ο Δήμος Μεσσήνη τα σχέδια για διοργάνωση Φεστιβάλ όπερας στην Αρχαία Μεσσήνη        

  
Θετικά αντιμετώπισε ο υπουργός Πολιτισμού τα σχέδια
 Στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, το περασμένο Σάββατο στην Αρχαία Μεσσήνη, αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Γ. Τσώνης. Ενημέρωσε δε, το Σώμα ότι ο κ. Μπαλτάς αντιμετώπισε πολύ θετικά την ιδέα δημιουργίας «Διεθνούς Φεστιβάλ Όπερας» στον αρχαιολογικό χώρο.
Ο κ. Τσώνης τόνισε ότι τώρα χρειάζεται αρκετή δουλειά από το Δήμο που, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Λυρικής Σκηνής Αθηνών, με καταγωγή από τη Μεσσήνη, Σάκη Θεοδωρόπουλο και το Ίδρυμα Νιάρχου, έχουν βάλει στόχο να κάνουν πραγματικότητα αυτό το Φεστιβάλ.
Ο κ. Αναστασόπουλος χαρακτήρισε ως καλό το ότι ο υπουργός αντιμετώπισε θετικά την ιδέα, αλλά ανέφερε στο δήμαρχο ότι είναι πολλά αυτά που πρέπει να κάνει, υπενθυμίζοντάς του ότι δεν κατάφερε να βρει χρηματοδότηση για το Φεστιβάλ Νέων Αρχαίου Δράματος…
Ευχήθηκε, δε, το Φεστιβάλ Όπερας να γίνει πραγματικότητα, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας Γ. Αθανασόπουλος και Τ. Παπαγεωργίου «καυτηρίασαν» το γεγονός ότι ο κ. Μπαλτάς έκανε αυτές τις ανακοινώσεις από το Δημαρχείο Καλαμάτας.
Σ’ αυτή την αιτίαση απάντησε ο κ. Κρασσακόπουλος, λέγοντας ότι ήταν προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του υπουργού προς τα ΜΜΕ, και απλά είχε δεσμευτεί ο χώρος από τον ΣΥΡΙΖΑ για κομματική εκδήλωση.  Κ. Γαζ.

***  Ξεκινά το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και στο Δήμο Καλαμάτας 
Ανάμεσα στις 15 και 20 Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) το οποίο έως τα τέλη του χρόνου θα εφαρμοσθεί σε 30 δήμους.
Σε πρώτη φάση το ΚΕΑ, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν περί τα 40.000 νοικοκυριά, θα συσχετισθεί με το πρόγραμμα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης ώστε οι δικαιούχοι να απολαύσουν άμεσα παροχές όπως τα επιδόματα σίτισης και ενοικίου.
Άλλωστε, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα παίρνει υπόψη την εμπειρία από το πρόγραμμα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης, καθώς και τα συμπεράσματα από τις δύο αξιολογήσεις του πιλοτικού προγράμματος που είχε εφαρμοστεί σε 13 Δήμους. Να σημειωθεί ότι το ΚΕΑ θα αφορά πολίτες που βρίσκονται σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού και θα καλύπτει: Την εισοδηματική ενίσχυση, την πρόσβαση και διασύνδεση σε συμπληρωματικές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες και τις υπηρεσίες ενεργοποίησης και προώθησης των δικαιούχων σε δράσεις σχετικά με την εύρεση εργασίας, την επαγγελματική κατάρτιση κ.λπ., επιδότηση ενοικίου, ως συμπληρωματική παροχή. «Σχολικά γεύματα», ως συμπληρωματική παροχή, σε επιλεγμένα με κοινωνικά κριτήρια σχολεία.
  Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι
Ως Ωφελούμενες Μονάδες ορίζονται οι κάτωθι κατηγορίες: (α) Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: κάθε ενήλικο άτομο (άγαμος/η, χήρος/α, διαζευγμένος/η ή σε διάσταση) που υποβάλλει ατομική φορολογική δήλωση και δεν εμπίπτει στην κατηγορία ενηλίκων έως 25 ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές, σε σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, (β) Πολυπρόσωπο νοικοκυριό: περιλαμβάνει όλα τα άτομα, που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη και απαρτίζεται από ένα άτομο και ένα ή περισσότερα τέκνα, ή από έγγαμο ζευγάρι, ή ζευγάρι, το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με ή χωρίς τέκνα, καθώς και από φιλοξενούμενα άτομα ή φιλοξενούμενη οικογένεια.
Ως ανήλικα μέλη ορίζονται τα μέλη της ωφελούμενης μονάδας έως δεκαοκτώ (18) ετών. Άστεγοι που διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα, με την προϋπόθεση ότι έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων της πρώτης φάσης ή κάνουν χρήση των υπηρεσιών Ανοικτών Κέντρων Ημέρας Αστέγων που λειτουργούν στους Δήμους της πρώτης φάσης, δύναται να είναι ωφελούμενοι του προγράμματος.
Στους Δήμους που επιλέχθηκαν θα δοκιμαστούν όλες οι αναγκαίες προσαρμογές και αξιολογήσεις, ώστε να γίνει η πανεθνική εφαρμογή του ΚΕΑ από την 1 Ιανουαρίου 2017.
Στους υπόλοιπους 295 Δήμους που δεν εντάσσονται στην πρώτη φάση της εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα συνεχιστεί να εφαρμόζεται το πρόγραμμα Καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης με όλες τις παροχές του μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016.

***  Το δίλημμα του εκλογικού νόμου: Ποιοι ψηφίζουν απλή αναλογική 
Ο νόμος αλλάζει άμεσα αλλά η προτίμηση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει φανεί ακόμα
Το δίλημμα του εκλογικού νόμου: Ποιοι ψηφίζουν απλή αναλογική
Με την εκ των ουκ άνευ αναπτυξιακή ατζέντα ο Αλέξης Τσίπρας επανέρχεται στις θεσμικές αλλαγές, με τον εκλογικό νόμο να αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για το Μαξίμου. Το άτυπο υπουργικό που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί αναβλήθηκε από το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς η Κουμουνδούρου προσανατολίζεται - ρητορικά τουλάχιστον - προς την απλή αναλογική, με αποτέλεσμα να επισπευσθεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα.
Ενδεικτική των πιέσεων για το νέο εκλογικό σύστημα είναι η παρέμβαση των «53+», οι οποίοι εμφατικά τάσσονται υπέρ της άδολης απλής αναλογικής, ενώ αντιτίθενται στη συζήτηση για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο σημαίνει ενίσχυση των εξουσιών του Προέδρου της Δημοκρατίας, κάτι που δεν συνάδει με τα δημοκρατική και κοινοβουλευτικά ιδεώδη της Αριστεράς.
Με τις πιέσεις για την απλή αναλογική να εντείνονται και από κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, το νέο εκλογικό σύστημα το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί προς διαβούλευση εντός του καλοκαιριού προβληματίζει το Μαξίμου. Η πρόταση για απλή αναλογική στις δύο πρώτες κατανομές και μειωμένο μπόνους στην τρίτη κατόπιν προεκλογικής προγραμματικής σύγκλισης κομμάτων χάνει έδαφος προς όφελος της απλής αναλογικής, αλλά το δίλημμα παραμένει ανοιχτό.
Προς την κατεύθυνση της απλής αναλογικής πάντως δείχνουν και οι πολιτικοί συσχετισμοί, καθώς για να μπορέσει να εφαρμοστεί αμέσως από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση ο νέος εκλογικός νόμος απαιτούνται 200 βουλευτές, γεγονός που καθιστά αναγκαίο για το Μαξίμου εκτός από τις ψήφους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων και το πράσινο φως του ΚΚΕ, που δεν συζητά καμία άλλη πρόταση. Με τις ψήφους του Περισσού η κυβερνητική πρόταση μπορεί να συγκεντρώσει  203 βουλευτές και να θέσει άμεσα σε εφαρμογή το νέο νόμο.

***

*** Αθλητική  ενημέρωση  :
Νίκη και πρόκριση στο φινάλε για την Ιταλία, 1-0 τη Σουηδία
***ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ στο Euro 2016 της Γαλλίας των 24ρων ομάδων -κρατών: (15η  διοργάνωση )
~** Α΄ Όμιλος : Αλβανία, Γαλλία, Ελβετία, Ρουμανία
~** Β’ Όμιλος: Αγγλία, Ουαλία, Ρωσία, Σλοβακία
~** Γ ‘Ομιλος: Β. Ιρλανδία, Γερμανία, Ουκρανία, Πολωνία
~** Δ’ ‘Ομιλος: Ισπανία, Κροατία, Τουρκία, Τσεχία ...
~** Ε’ ‘Ομιλος: Βέλγιο, Ιρλανδία, Ιταλία, Σουηδία
~** Στ’ ‘Ομιλος: Αυστρία, Ισλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία


***  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:
Euro 2016: Η Ιταλία... έκλεψε τη νίκη-πρόκριση στο 88' 
19. 16:00 ΙΤΑΛΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ  1-0  .- *
To  γκόλ :γκολ του Έντερ στο 88'  .-
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Κίτρινες: Ντε Ρόσι, Μπουφόν - Όλσον
 ΙΤΑΛΙΑ (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Τζακερίνι, Ντε Ρόσι (74΄ Τιάγκο Μότα), Παρόλο, Καντρέβα, Φλορέντσι (85΄ Στουράρο), Έντερ, Πελέ (60΄ Τζάτζα)
ΣΟΥΗΔΙΑ (Έρικ Χάμρεν): Ίσακσον, Γκράνκβιστ, Λίντελεφ, Γιόχανσον, Όλσον, Έκνταλ (79΄ Λεβίτσκι), Κάλστρομ, Φόρσμπεργκ (79΄ Ντουρμάζ), Λάρσον, Ιμπραΐμοβιτς, Γκουιντέτι (85΄ Μπεργκ)

Livescore: Τσεχία - Κροατία (0-2) και Ισπανία - Τουρκία (22:00)
20. 19:00 ΤΣΕΧΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ  2-2  .- *
Τα  γκόλ  : Ο Ιβάν Πέρισιτς στο 37' άνοιξε το σκορ, στο 59' ο Ιβάν Ράκιτιτς αύξησε το δείκτη του σκορ. Οι Τσέχοι δεν το έβαλαν κάτω, μείωσαν στο 76' με τον Σκόντα και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με το πέναλτι του Νέτσιντ διαμορφώθηκε το τελικό 2-2.
 
Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)Κίτρινες: Σίβοκ - Μπάντελ, ΜπρόζοβιτςΤΣΕΧΙΑ (Πάβελ Βρμπα): Τσεχ, Καντεράμπεκ, Χούμπνικ, Σίβοκ, Λιμπερσκί, Ροζίτσκι, Πλάσιλμ (86΄ Νέσιντ), Κρέιτσι, Σκάλακ (67΄ Σουράλ), Λάφατα (67΄ Σκόντα), Νταρίντα.
ΚΡΟΑΤΙΑ (Άντε Κάσιτς): Σούμπασιτς, Στρίνιτς (90΄+8 Βρσάλικο), Πέρισιτς, Τσόρλουκα, Ράκιτιτς (90΄+6 Σίλντενφελντ), Μόντριτς (62΄ Κόβατσιτς), Σρνα, Μπρόζοβιτς, Μάντζουκιτς, Μπάντελ, Βίντα.

21. 22:00 ΙΣΠΑΝΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ  3-0 .- ^
Τα  γκόλ  :  Δύο γκολ για τους Ίβηρες πέτυχε ο Μοράτα (34΄, 48΄), ενώ ενδιάμεσα είχε σκοράρει και ο Νολίτο (37΄).Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)Κίτρινες: Ράμος - Μπουράκ Γιλμάζ, Τουφάν
ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Ντε Χέα, Χουαφράν, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Ζόρντι Άλμπα (81΄ Αθπιλικουέτα), Μπουσκέτς, Ινιέστα, Φάμπρεγας (71΄ Κόκε), Σίλβα (64΄ Μπρούνο Σοριάνο), Μοράτα, Νολίτο.
ΤΟΥΡΚΙΑ (Φατίχ Τερίμ): Μπαμπατσάν, Γκιονούλ, Τοπάλ, Μπαλτά, Ερκίν, Οζιακούπ (62΄ Σαχάν), Σελτσούκ Ινάν (70΄ Μάλι), Τουφάν, Τουράν, Μπουράκ Γιλμάζ, Τσαλχάνογλου (46΄ Σαχίν).
***  ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016:

 










16. 16:00 ΑΓΓΛΙΑ - ΟΥΑΛΙΑ    2-1 , (0-1) .- ^
Τα  γκόλ  :   Ο Μπέιλ είχε ανοίξει το σκορ με φάουλ στο 42 για τους Ουαλούς, αλλά οι χρυσές αλλαγές του Χότζον έδωσαν τη νίκη στους Αγγλους. Ο Βάρντι στο 56’ ισοφάρισε και ο Στάριτζ στο 92’ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
Διαιτητής: Μπριχ (Γερμανία)
Κάρτες: Ντέιβις
 Αγγλία (Ρόι Χόντζον): Χαρτ, Γουόκερ, Ρόουζ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Στέρλινγκ (46’ Στάριτζ), Λαλάνα (73’ Ράσφορντ), Κέιν (46’ Βάρντι), Ρούνεϊ, Ντάιερ, Αλί.
Ουαλία (Κρις Κόλμαν): Χενισέι, Γκάντερ, Τέιλορ, Ντέιβις, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Άλεν, Ρόμπσον-Κανού (72’ Γουίλιαμς), Ράμσεϊ, Μπέιλ, Λέντλεϊ (67’ Εντουαρντς).

17. 19:00 ΟΥΚΡΑΝΙΑ - Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ  0-2 , (0-0) .- ^
Τα  γκόλ  : Με σκόρερ τον 36χρονο Γκάρεθ ΜακΌλεϊ στο 49΄ και τον ΜακΓκιν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων,
Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)Κίτρινες: Σίντορτσουκ, Σελέζνιοφ - Γουόρντ, Ντάλας, Τζόνι Εβανς
 ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Μιχάιλο Φομένκο): Πιατόφ, Φεντέτσκι, Χατσερίντι, Ρακίτσκι, Σέβτσουκ, Σίντορτσουκ (76΄ Γκάρμας), Στεπανένκο, Κοβαλένκο (83΄ Ζιντσένκο), Γιαρμολένκο, Κονοπλιάνκα, Σελέζνιοφ (71΄ Ζοζούλια).Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Μάικλ Ο'Νιλ): ΜακΓκόβερν, Χιουζ, Κάθκαρτ, ΜακΌλεϊ, Τζόνι Έβανς, Στίβεν Ντέιβις, Κόρι Έβανς (90+4΄ ΜακΝέρ), Νόργουντ, Γουόρντ (69΄ ΜακΓκιν), Ντάλας, Ουάσινγκτον (84΄ Ματζένις) .-

18. 22:00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ  0-0  .- ^
Διαιτητής: Μπγιορν Κάιπερς (Ολλανδία)
Κίτρινες: Κεντίρα, Οζίλ, Μποάτενγκ - Ματσίνσκι, Γκροσίτσκι, Πέτσκο
 ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Έκτορ, Χέβεντες, Χούμελς, Κεντίρα, Οζίλ, Ντράξλερ (71΄ Γκόμεζ), Μίλερ, Μποάτενγκ, Κρόος, Γκέτσε (66΄ Σούρλε)
ΠΟΛΩΝΙΑ (Ανταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Παζντάν, Γιέντριτσικ, Ματσίνσκι (76΄ Γιοντλόβιεκ), Μίλικ, Λεβαντόφσκι, Κριχόβιακ, Γκροσίτσκι (87΄ Πέτσκο), Γκλικ, Μπλτατζικόφσκι (80΄ Κάπουστκα) , Πίστσεκ .-

***   ~  EURO  2016  στην  Γαλλία 10/06 -10/07/2016 : 
Το  2004  όταν η ΕΛΛΑΔΑ  ΚΑΤΈΚΤΗΣΕ ΤΟ EURO  στην ΙΣΠΑΝΙΑ (12η διοργάνωση) :
 Οι  αγώνες της εθνικής Ελλάδας και τα αποτελέσματα  :
ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ  : Η Ελλάδα στον Α΄  ΌΜΙΛΟ ,
12/06/2004 : Πορτογαλία-Ελλάδα  1-2 .-
 (Τα γκόλ : 7΄ Γ. Καραγκούνης 51΄ πεν. Αγγ. Μπασινάς  και 93΄ Ρονάλντο }.-
16/06/2004 : Ελλάδα-Ισπανία  1-1  .-
(Τα γκόλ  : 28΄Μοριέντες , 66΄Αγγ. Χαριστέας ).-
20/06/2004 : Ρωσία-Ελλάδα  2-1 .- ^
(Τα γκόλ : 2΄ Κιριτσένκο , 17΄ Μπουλίκιν και 43΄ Βρύζας ).-
Στους νοκ άουτ αγώνες Β΄φάση :
25-06-2004 : Γαλλία-Ελλάδα  0-1 (με γκόλ 65΄Άγγελου Χαριστέα ) .-
01-07-2016 : Ελλάδα -Τσεχία   στην παράταση 1-0 .-- ( με γκόλ 106΄ με  Δέλλα ) .-
ΤΕΛΙΚΟΣ , 04-07-2004 : Πορτογαλία-Ελλάδα 0-1  (με γκόλ 57΄ Άγγ. Χαριστέας ) .-

  ***  ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ (πήραν) EURO από το 1964 που άρχισαν οι αγώνες των Ευρωπαϊκών Εθνικών ομάδων στο ποδόσφαιρο :
Το 1964 : ΙΣΠΑΝΙΑ
1968 : ΙΤΑΛΙΑ
1972 : ΓΕΡΜΑΝΙΑ
1976 : ΤΣΕΧΟΣΛΑΒΑΚΙΑ...
1980 : ΓΕΡΜΑΝΙΑ

1984 : ΓΑΛΛΙΑ
 1988 : ΟΛΛΑΝΔΙΑ
1992 : ΔΑΝΙΑ
1996 : ΓΕΡΜΑΝΙΑ 200 : ΓΑΛΛΙΑ

2004 : ΕΛΛΑΔΑ
2008 : ΙΣΠΑΝΙΑ
2012 : ΙΣΠΑΝΙΑ
2016 : ; ??


*** Για  το Κόπα Αμέρικα  , copa america 2016  χθές ή  σήμερα  ξημερώνοντας :
Προημιτελικά  :
 ~* ώρα 02.00 π.μ. 17/06/2016 : ΗΠΑ-ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ   2-1 .- ^
~ώρα 15.00  17/06/2016  :  ΠΕΡΟΥ -ΚΟΛΟΜΒΙΑ   2-4 .- ^
Κυριακή 19/06/2016 :
~*  ώρα 02.00 19/06/2016 : ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
~* ώρα 05.00 π.μ. 19/06/2016 : ΜΕΞΙΚΟ-ΧΙΛΗ
*** Α΄ Όμιλος
3 Ιουνίου: ΗΠΑ - Κολομβία 0-2
4 Ιουνίου: Κόστα Ρίκα - Παραγουάη 0-0
7 Ιουνίου: ΗΠΑ - Κόστα Ρίκα 4-0, Κολομβία - Παραγουάη 2-1
11 Ιουνίου: ΗΠΑ - Παραγουάη 1-0, Κολομβία - Κόστα Ρίκα 2-3
*** Β΄ Όμιλος
4 Ιουνίου: Αϊτή - Περού 0-1, Βραζιλία - Εκουαδόρ 0-0
8 Ιουνίου: Βραζιλία - Αϊτή 7-1, Εκουαδόρ - Περού 2-2
12 Ιουνίου: Εκουαδόρ - Αϊτή 4-0, Βραζιλία - Περού 0-1
*** Γ΄ Όμιλος
5 Ιουνίου: Τζαμάικα - Βενεζουέλα 0-1, Μεξικό - Ουρουγουάη 3-1
9 Ιουνίου: Ουρουγουάη - Βενεζουέλα 0-1, Μεξικό - Τζαμάικα 2-0
13 Ιουνίου: Μεξικό - Βενεζουέλα 1-1, Ουρουγουάη - Τζαμάικα 3-0
Δ΄ Όμιλος
6 Ιουνίου: Παναμάς - Βολιβία 2-1, Αργεντινή - Χιλή 2-1
10 Ιουνίου: Χιλή - Βολιβία 2-1, Αργεντινή - Παναμάς 5-0
 14 Ιουνίου: Χιλή - Παναμάς 4-2 , Αργεντινή - Βολιβία  3-0 .-

***  Ο Παναθηναϊκός όλο και πιο κοντά στη μεταγραφή του Ιμπάρμπο 
Δανεικός από την Κάλιαρι
Πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό βρίσκεται ο Βίκτορ Ιμπάρμπο σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο. Αποκλειστικό δημοσίευμα του «Tuttomercato» αναφέρει ότι οι «πράσινοι» έχουν όχι μόνο το «πάνω χέρι» στην υπόθεση της απόκτησης του Κολομβιανού επιθετικού, αλλά προχωρά ακόμη περισσότερο κι αποκαλύπτει ότι οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά στο να δώσουν τα χέρια.
Με βάση το ρεπορτάζ υπήρξε σημερινή συνάντηση στο Μιλάνο ανάμεσα στον προπονητή των «πρασίνων», Αντρέα Στραματσόνι, και στον πρόεδρο της Κάλιαρι, Τζουλίνι.
Όπως αναφέρεται οι δύο άνδρες βρήκαν «σημείο επαφής» και ο παίκτης είναι πολύ κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στο «τριφύλλι». Ο Ιμπάρμπο αναμένεται να ντυθεί λοιπόν στα πράσινα υπό τη μορφή δανεισμού από τον σύλλογο της Σαρδηνίας, ενώ την περασμένη σεζόν ο 26χρονος παίκτης αγωνίστηκε δανεικός στις Γουότφορντ και Ατλέτικο Νασιονάλ. Συνολικά είχε 16 συμμετοχές και 2 γκολ.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
***
 
 ~   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  : ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html.  .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  02 Ιουνίου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-02-2016.html .-        
 ~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 03  Ιουνίου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-03-2016.html .- ~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-  
~ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/04-2016.html  .-
~Η Εφημερίδα μας Arfara News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 05  Ιουνίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-05-2016.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Ιουνίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/04-05-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  06 Ιουνίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-06-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07 Ιουνίου 2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-07-2016.html .- 
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τρίτη 07  Ιουνίου 2016 :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-07-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 08  Ιουνίου  2016  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-08-2016.html .-
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   08 Ιουνίου 2016  18ο  κεφάλαιο  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/08-2016-18.html .- ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 09  Ιουνίου  2016:  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-09-2016.html  .-  
~  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News   2  Πέμπτη  09 Ιουνίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-nwes-2-09-2016.html .-   
~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 10  Ιουνίου  2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-10-2016.html .- ~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Arfara News 2  Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-10-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  11 Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-11-2016.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  11  και 12  Ιουνίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/11-12-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουνίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-12-2016.html .- 
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  13  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-13-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 14  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-14-2016.html .-
~EURO  2016  στην  Γαλλία 10/06 -10/07/2016 και COPA AMERICA 2016...  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/06/euro-2016-1006-10072016.html .-               
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  15  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-15-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης Πέμπτη 16  Ιουνίου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-16-2016.html  .-
 Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  17 Ιουνίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-17-2016.html .-           
~ Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 17  Ιουνίου  2016  , Αγία και Μεγάλη Σύνοδο  στη  Κρήτη  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-2-17-2016.html   .-
~

***  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 662 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1084 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.607   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  39 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4803 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3002 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 808   βίντεο   .-  
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ