Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Arfara News Τετάρτη 25 Μαϊου 2016

Στο  αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  Arfara News Τετάρτη  25  Μαϊου  2016  :
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Μαϊου 2016 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .- 
~
 Σπήλαιο Μελισσάνης Κεφαλονιά
  ΑΣΣΟΣ  Κεφαλονιάς  
  ~
~  «Σε θέματα υγείας τον λόγο έχουν οι γιατροί», υπογραμμίζει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών Αθηνών και διερωτάται αν ο σύμβουλος του κ. Τσίπρα «έχει σώας τας φρένα » « Θύελλα » αντιδράσεων στον επιστημονικό κόσμο αλλά και στους ασθενείς με καρκίνο έχουν σηκώσει οι αναρτήσεις στο Facebook του Νίκου Καρανίκα σχετικά με την χρήση κάνναβης αντί για χημειοθεραπείες για την θεραπεία της ασθένειας.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών Αθηνών Ζωή Γραμματόγλου σε δηλώσεις της στο protothema.gr ξεσπά και τονίζει πως «τους ανθρώπους με καρκίνο να τους αφήσουν ήσυχους και να μην τους πετούν σαν ένα τσουβάλι από πατάτες».
Καυστική και ιδιαίτερα επικριτική για τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, η κυρία Γαμματόγλου διερωτάται με ποια επιστημονική ιδιότητα ο κ. Καρανίκας αναφέρει αυτά τα πράγματα ως θεραπεία.
«Δεν ξέρω αν έχει σώας τας φρένα ο κ. Καρανίκας. Δηλαδή σε ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο να βγαίνει κάποιο στέλεχος και να λέει αυτά τα πράγματα, τι να πω; Με τι ειδικότητα τα είπε αυτά ο κ. Καρανίκας του ιατρού; Είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού αλλά σε θέματα υγείας τον λόγο έχουν οι γιατροί και η επιστήμη. Εάν ο κάθε σκιτζής βγαίνει και λέει ότι του κατέβει, όχι μόνο δεν βοηθάει αλλά κάνει κακό στους ανθρώπους που αυτή την στιγμή βρίσκονται στον δρόμο αυτόν για να ζήσουν. Έχω νοσήσει η ίδια από καρκίνο του μαστού» λέει.
Η κυρία Ζωή Γραμματόγλου η οποία μίλησε στο protothema.gr

Και συνεχίζει: «Τον καρκίνο όμως για να τον καταπολεμήσεις είναι πρώτα το χειρουργείο, η χημειοθεραπεία και οι ακτινοβολίες. Αυτά τα τρία λέει η επιστήμη ότι βάζουν τον καρκίνο στην άκρη για να μπορέσει να συνεχίσει ο άνθρωπος να ζει και όχι μόνο να ζει αλλά να έχει ποιότητα ζωής. Για αυτό λοιπόν το θεωρώ άκαιρο και πολύ άτοπο για τον συγκεκριμένο χώρο. Δηλαδή στις πλάτες των ασθενών με καρκίνο βγαίνει ο κάθε ένας και να λέει να έχει άποψη; Εγώ θυμώνω. Νομίζω πως μας θεωρούν ένα τσουβάλι πατάτες και μας πετούν μια από εδώ μια από εκεί».
Τελειώνοντας την δήλωσή της η κυρία Γραμματόγλου υπογράμμισε ότι όλοι αυτοί «παίζουν με τις πλάτες των καρκινοπαθών» και αποκάλυψε πως στα 12 χρόνια στο ΚΕΦΙ, είδε ανθρώπους που ήταν κατά των χημειοθεραπειών και μετά παρακαλούσαν να τους γίνει μια θεραπεία για να μην πονούν.
«Ας αφήσουν τους ασθενείς να πορεύονται εκεί που πορεύονται γιατί εγώ στα 12 χρόνια στο ΚΕΦΙ έχω δει ανθρώπους που είχαν διαφωνία, που δεν έκαναν χημειοθεραπείες γιατί πίστευαν στα εναλλακτικά και όταν έφταναν στο τελικό στάδιο παρακαλούσαν να τους γίνει κάποια χημειοθεραπεία, για να μην πονούν και άλλοι πέθαιναν στα πατώματα. Ούτε στην άκρη του μυαλού κανενός να περάσει, ότι θα πάρει χασισέλαιο και θα γιατρευτεί», είπε χαρακτηριστικά στο protothema.gr.
Σάλος για την «μπαφο-θεραπεία» του καρκίνου
Εν τω μεταξύ, σαρκασμός ανάμικτος με οργή αναδύεται μέσα από τον σάλο που ξεσήκωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το τελευταίο ανδραγάθημα του Νίκου Καρανίκα. Επώνυμοι και μη σχολιαστές συμμετέχουν στην κατακραυγή ενάντια στον σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού μετά από την τελευταία του ανάρτηση σχετικά με τις υποτιθέμενες θαυματουργές ιαματικές ιδιότητες του ελαίου κάνναβης σε καρκινοπαθείς.
«Άπειρα χρόνια ερευνών στην ιατρική και βγαίνει ο Καρανίκας με τη θεραπεία κατά του καρκίνου. Γατάκια γιατροί», έγραψε κάποιος στο Twitter, ενώ ένας άλλος δείχνει έτοιμος να προσυπογράψει ένα παλλαϊκό αίτημα για την άμεση υπουργοποίηση του Νίκου Καρανίκα και δη στο υπουργείο υγείας: «'Θέλω και εγώ να γίνει ο Καρανίκας υπουργός υγείας' live στο ΟΑΚΑ». Και, εννοείται, ότι το πιο γνωστό αντικαρκινικό κέντρο, το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» θα πρέπει να αναβαπτιστεί προς τιμήν του συμβούλου-σκαπανέα της ιατρικής επιστήμης: «Το νοσοκομείο 'Άγιος Σάββας' μετονομάζεται σε 'Νίκος Καρανίκας'» όπως προτείνεται στα social media.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζει η αντίδραση της Ραχήλ Μακρή, καθώς είναι δεδομένη η άγρια αντιπαράθεσή της με τον Νίκο Καρανίκα, η συνέχεια της οποίας μάλλον θα δοθεί στα δικαστήρια. «Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, υπεύθυνος για το παράλληλο πρόγραμμα. Από χθες [το] αναπτύσσει» έγραψε η πρώην βουλευτής, περιφρονώντας προφανώς τον άνθρωπο που της επιτέθηκε πρόσφατα μέσω facebook με οξύτατες, προσβλητικές εκφράσεις, αγγίζοντας επικίνδυνα τα όρια του σεξισμού.



Άλλοι χρήστες επιτίθενται στον Καρανίκα διότι δεν έχει καν το θάρρος της γνώμης του, καθώς έκλεισε τον «τοίχο» του στο facebook, αποσύροντας τα επίμαχα σχόλιά του από τη δημοσιότητα. Κατ' αυτό τον τρόπο, όμως, εκτός της άγνοιάς που με τη μέγιστη επιπολαιότητα περιφέρει και προωθεί τουλάχιστον αμφιλεγόμενα γιατροσόφια για κάτι τόσο σοβαρό όσο ο καρκίνος, ο Καρανίκας φαίνεται ότι δεν έχει αντιληφθεί καν το τι ισχύει στο διαδίκτυο. Είτε προπηλακίζει την Ραχήλ Μακρή, είτε γνωμοδοτεί υπέρ της κάνναβης, αρκεί μία και μόνη ανάρτησή του για να αναπαραχθεί -και να παραμείνει εσαεί καταγεγραμμένη, ό,τι και εάν κάνει ο ίδιος ο σύμβουλος του Μαξίμου εκ των υστέρων για να αποφύγει τις συνέπειες των όσων απερίσκεπτα γράφει.



Ίσως όμως το πλέον εύστοχο σχόλιο για την περίπτωση Καρανίκα γενικώς να το κατέθεσε ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ, ο ηθοποιός και συγγραφέας Γιώργος Κυρίτσης: «Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Καρανίκας είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού, αλλά ότι ο Τσίπρας είναι πρωθυπουργός του Καρανίκα».



ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ  !  ΘΕΛΩ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ (τους δικούς μας) ΠΙΣΩ  !!!!
***    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διέρρευσε την φωτογραφία του πρωτότυπου δευτέρου σταδίου του Τ-50 PAK-FA – Φήμες ότι πάει Συρία για δοκιμές!
http://i.imgur.com/Xn3qk0M.jpg
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας διέρρευσε την πρώτη φωτογραφία του T-50-6-2, το πρωτότυπο δευτέρου σταδίου του Τ-50 PAK-FA με φήμες να φέρουν την Ρωσία έτοιμη να το δοκιμάσει σε πραγματικές συνθήκες πολέμου στην Συρία!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η πτήση πραγματοποιήθηκε στις 27 Απριλίου και είχε κρατηθεί σε απόλυτη μυστικότητα αν και η Sukhoi και η KnAAZ , το εργοστάσιο κατασκευής του Τ-50 ανακοινώνουν την πτήση και δείχνουν φωτογραφίες.
Αυτή τη φορά δεν έγινε τίποτα από αυτά.
Το πρώτο πρωτότυπο ήταν γνωστό ως «Φάση 1».
Αυτό εδώ ανήκει στη «Φάση 2″ και έχει αρκετές διαφορές και βελτιώσεις από το πρώτο αρχικό πρωτότυπο.
Το Τ-50 διαφέρει από τα υπόλοιπα αεροσκάφη 4ης και 4 ++ γενιάς , με την παρουσία σύγχρονου ραντάρ (AESA), το οποίο μπορεί να εντοπίσει αεροσκάφη τεχνολογίας «stealth».
Επιπλέον, υπάρχουν νέα συστήματα τα οποία επιτρέπουν την διεξαγωγή ηλεκτρονικού πολέμου και ένα οπλοστάσιο πυραύλων ακριβείας, οι οποίοι τοποθετούνται στο ειδικό κάτω μέρος του αεροσκάφους ώστε να είναι αόρατα από τα εχθρικά ραντάρ.
Το νέο αεροσκάφος είναι αόρατο στα ραντάρ του εχθρού, διότι οι κατασκευαστές αεροσκαφών Sukhoi κατάφεραν να μειώσουν σημαντικά την εγκάρσια τομή ραντάρ του PAK FA , κάτι που αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό το οποίο κάνει τα αεροσκάφη ορατά στα εχθρικά ραντάρ.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αεροσκάφους είναι :

-Μαχητικό 5ης γενιάς

-Βάρος απογείωσης (50% καύσιμα + βλήματα) 26.000 kg

-Βάρος απογείωσης (100% καύσιμα + βλήματα) 33.990 kg -μεγ. βάρος απογείωσης 37.000 kg

-Εσωτερικά μεταφερόμενα καύσιμα 7.500 kg

-Ωφέλιμο φορτίο εσωτερικά 1.840

-Ωφέλιμο φορτίο μέγιστο 2.260

-Ταχύτητα ταξιδιού, 1,8-2 Mach

-Ταχύτητα supercruise 1,4-1,8 Mach

-Εμβέλεια: Τουλάχιστον εφάμιλλη της γενιά των Su-27/35

–Όρια φόρτισης 10-11 g (τουλάχιστον 9 g)

-«Υπογραφή» ραντάρ (ίχνος αεροσκάφους RCS, 0,05-0,5 m2 μετωπική.
http://i.imgur.com/Xn3qk0M.jpg
Το διαβάσαμε από το: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διέρρευσε την φωτογραφία του πρωτότυπου δευτέρου σταδίου του Τ-50 PAK-FA – Φήμες ότι πάει Συρία για δοκιμές! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/05/50-pak-fa.html#ixzz49fFW7h9w
 Βίντεο  1 : New Russian Fifth-Generation Stealth Fighter Sukhoi PAK FA T-50 Novo Caça Stealth de Quinta Geração , https://youtu.be/gKpBq53gpRk  .-
Βίντεο 2 : Spectacular Russian T-50 Demo MAKS 2015 PAK-FA , https://youtu.be/47YW7IMl9Og .-
Βίντεο 3  : Russian Sukhoi PAK FA T 50 fighter jet BETTER THAN F-22 Raptor and F-35 US Air Force worried , https://youtu.be/J38eKcQWimk  .-


***  Χρεοκοπημένο και διεφθαρμένο το ελληνικό κράτος ανίκανο να υπερασπιστεί τους ήρωές του - 10 Χρόνια από την δολοφονία του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, οι δολοφόνοι του ζητούν και τα ρέστα
To τουρκικό θράσος θεριεύει καθώς διαπιστώνει ότι από την εδώ πλευρά έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμη πιο διεφθαρμένο κράτος που είναι ανάξιο να υπερασπιστεί την μνήμη των νεκρών ηρώων του όπως ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης (μάς χωρίζουν μόλις 5 μέρες από την επέτειο των 10 χρόνων από την δολοφονία του) που σκοτώθηκε μετά από δολοφονικό χτύπημα Τούρκου χειριστή στις 23 Μαΐου 2006 πάνω από την Κάρπαθο. Τότε η ατιμασμένη Ελληνική Πολιτεία έσπευσε να αποδώσει την δολοφονία σε ανθρώπινο λάθος για να πάρει σήμερα το μάθημά της από την Τουρκία για το πως πρέπει ένα σοβαρό κράτος να υπερασπίζεται τους πολεμιστές της πρώτης γραμμής.
Από την Ιόλη Πιερίδη
Ερχεται λοιπόν με έγγραφο του ο Εισαγγελέας της Άγκυρας να ζητήσει δικαστική συνδρομή (!) από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην Αθήνα, ώστε να κινηθεί δικαστική διαδικασία αγωγής αποζημίωσης κατά πιλότου της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (στο έγγραφο αναφέρεται το όνομα του) τον οποίο κατηγορούν για την κατάρριψη τουρκικού F-16 στις 8 Οκτωβρίου 1996 και μάλιστα με πύραυλο, στην περιοχή της νότιας Χίου. Απαιτούν μάλιστα να καταδικαστεί σε ισόβια!
Κι όλα αυτά λίγο πριν ο Σουλτάνος Ερντογάν ανοίξει εκ νέου τις στρόφιγγες των 3.000.000 προσφύγων για να “καταλάβουν” τα ελληνικά νησιά.
Από την καταγγελλόμενη κατάρριψη είχε σκοτωθεί ο Τούρκος κυβερνήτης του αεροσκάφους Ναϊλ Ερντογάν και είχε τραυματισθεί ο συγκυβερνήτης Οσμάν Τσιτσικλί ο οποίος νοσηλεύτηκε στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο της Χίου.
osman
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που περιλαμβάνεται στην επιστολή του Εισαγγελέα της Άγκυρας που δημοσιοποιεί το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Έλληνας αξιωματικός της πολεμικής Αεροπορίας κατηγορείται ότι αναχαιτίζοντας το τουρκικό αεροσκάφος με το αεροσκάφος τύπου Μιράζ 2000 το οποίο κυβερνούσε, το κατέρριψε μέσα στα διεθνή χορικά ύδατα και μάλιστα κάνοντας χρήση πυραύλου! Ο Έλληνας αξιωματικός κατηγορείται επίσης και για παράβαση νόμων του τουρκικού κράτους όπως αυτοί της προστασίας της ανεξαρτησίας, της ενότητας, της ακεραιότητας και της ασφάλειας του Τουρκικού κράτους!
Τη νομική διαδικασία κινεί η οικογένεια του νεκρού Τούρκου κυβερνήτη, η σορός του οποίου μαζί με τα συντρίμμια του αεροπλάνου δεν ανασύρθηκε ποτέ, με τη βοήθεια ενώσεων αποστράτων αξιωματικών και εθνικιστικών οργανώσεων της γειτονικής χώρας. Μάλιστα αυτή τη φορά στην υπόθεση ενεπλάκη και ο Οσμάν Τσιτσικλί διασωθείς συγκυβερνήτης του αεροπλάνου, ο οποίος το είχε εγκαταλείψει κάνοντας χρήση του μηχανισμού αυτόματης εκτίναξης του καθίσματος του όταν διαπίστωσε ότι πέφτει. Ο κ. Τσιτσικλί λοιπόν δήλωσε παρών στη διαδικασία και ότι διεκδικεί και αυτός αποζημίωση συνολικού ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ,
Στην αγωγή η πτήση του τουρκικού F 16 στο Αιγαίο χαρακτηρίζετε «εκπαιδευτική πτήση ρουτίνας» που ξεκίνησε από την αεροπορική βάση του Μπαλίκεσίρ.
Ας σημειωθεί ότι πολλά χρόνια τώρα, και ιδιαίτερα σε περιόδους όξυνσης των Ελληνοτουρκικών σχέσεων η Άγκυρα ανασύρει το θέμα της πτώσης του τουρκικού  F=16. Προ ετών μάλιστα είχε κινηθεί ώστε να βρεθούν τα συντρίμμια του αεροπλάνου ου ας σημειωθεί δεν έχει ανελκυσθεί καθώς και τα λείψανα της σορού του πιλότου που επίσης δεν βρέθηκαν ποτέ. Κάποτε είχαν μάλιστα ενεργοποιήσει και μια Καναδική εταιρεία να ανελκύσει το αεροσκάφος. Φυσικά η ανέλκυση δεν έγινε ποτέ ενώ κυρίαρχη είναι η άποψη ότι η συντριβή ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος.
Ας σημειωθεί δε ότι ο Τούρκος συγκυβερνήτης διεσώθη από Ελληνικά σκάφη μέσα στο χώρο ευθύνης της Ελλάδας γεγονός που επιβεβαιώνει το ότι το ατύχημα συνέβη κατά την παραβίαση του Ελληνικού εναέριου χώρου. Ας σημειωθεί επίσης ότι ο διασωθείς Τούρκος που συμμετέχει σήμερα στη διαδικασία της δικαστικής αγωγής είχε ευχαριστήσει τις Ελληνικές αρχές που τον διέσωσαν και τον περιέθαλψαν στο Νοσοκομείο της Χίου ενώ είχε μεταφερθεί σε ένα Ελληνικό C-130 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Σμύρνης.
Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά τότε, σε αντιπερισπασμό της Ελληνοκυπριακής άσκησης «Νικηφόρος» τέσσερα τουρκικά βομβαρδιστικά τύπου F 4 Phantom πραγματοποιούσαν άσκηση συνοδευόμενα από δυο τουρκικά  F 16 κινήθηκαν στο χώρο ευθύνης της Ελλάδας νοτιοδυτικά της Χίου στον εναέριο χώρο μεταξύ Χίου και Σάμου. Όταν τα τουρκικά αεροσκάφη εντοπίσθηκαν από τα ελληνικά ραντάρ απογειώθηκαν δυο Ελληνικά αεροσκάφη τύπου Μιράζ 2000 για να τα αναγνωρίσουν και να τα αναχαιτίσουν. Περίπου στις 3 το μεσημέρι της 8ης Οκτωβρίου 1996 τα τουρκικά αεροσκάφη συναντήθηκαν με τα Ελληνικά και άρχισε η διαδικασία της αναγνώρισης και της αναχαίτισης. Κάποια στιγμή και μετά από σκληρούς ελιγμούς αποφυγής ένα από τα δυο τουρκικά αεροσκάφη ανέφερε ότι βρίσκεται εκτός ελέγχου και θα εγκαταλειφθεί από τους χειριστές του.
Στις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης που ακολούθησαν για τον εντοπισμό των συντριμμιών του αεροσκάφους και του χαμένου συγκυβερνήτη δεν είχαν πάρει μέρος τουρκικά σκάφη και ελικόπτερα αφού ήταν υποχρεωμένοι σε μια τέτοια περίπτωση να τεθούν υπό τις διαταγές του κυβερνήτη της φρεγάτας «Έλλη» που διενεργούσε την όλη διαδικασία.
Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΣΜΗΝΑΓΟΥ ΗΛΙΑΚΗ, Η ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΖΕΣ
iliakis4138435
To ρεπορτάζ του Κώστα Χαρδαβέλλα που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην Realnews και είναι χαρακτηριστικό για το πως η Ελληνική Πολιτεία τιμωρεί τους ήρωές της και πως η Τουρκία συμπεριφέρεται στους δικούς της.
Ο Κώστας Ηλιάκης σκοτώθηκε στις 23 Μαΐου 2006, κατά τη διάρκεια αερομαχίας στα ανοιχτά της Καρπάθου. Ήταν 36 ετών και πατέρας δύο ανηλίκων παιδιών, 5 και 2 ετών. Επισήμως ο θάνατος του αποδόθηκε σε «ατύχημα» που προήλθε από «ανθρώπινο λάθος» του Τούρκου πιλότου με τον οποίο ενεπλάκη σε αερομαχία. Οι μαρτυρίες και οι απόρρητες αναφορές που φέρνει στο φως η εφημερίδα Real news την 29η Νοεμβρίου 2012 αποκαλύπτουν ότι ο Έλληνας σμηναγός δέχθηκε απροκάλυπτα δολοφονική επίθεση από το τουρκικό μαχητικό που καταδίωκε.
Ο σχηματισμός «Αλεπού-370» των δύο ελληνικών F-16 που βγήκαν για καταδίωξη τεσσάρων τουρκικών αεροσκαφών, τα οποία είχαν εισβάλει στον εθνικό εναέριο χώρο μας ξεκίνησε από το αεροδρόμιο της 133 Σμηναρχίας Μάχης στην Κρήτη. Όταν συναντήθηκαν οι δύο σχηματισμοί στον αέρα και ξεκίνησε η καταδίωξη τους, ο Κ. Ηλιακής δέχθηκε ξαφνικά επίθεση από το ένα τουρκικό μαχητικό.
Ο Τούρκος χειριστής Χαλί Ιμπραήμ Οσκεμπίρ, χτυπώντας με το δεξί φτερό του RF-4 την καλύπτρα του αεροσκάφους του Ηλιάκη, το οδήγησε σε κάθετη και ανεξέλεγκτη πτώση, στέλνοντας τον στον θάνατο.
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), μετά από «έρευνες», είχε προχωρήσει στη σύνταξη επισήμου πορίσματος για τις συνθήκες της κατάρριψης του ελληνικού μαχητικού αυτό αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι ο Ηλιάκης εκτέλεσε άψογα την αποστολή του, καθώς όπως αναφέρεται.
«Ο σμηναγός Ηλιάκης κατευθύνθηκε προς το τουρκικό αεροσκάφος RF-4, στο πλαίσιο διατεταγμένης και σύμφωνης με το περιεχόμενο και τα δεδομένα αποστολής του προσπάθειας αναχαίτισης – αναγνώρισης σε ευθεία και οριζόντια πτήση, χωρίς να ελιχθεί καθ’οποιονδήποτε τρόπο και χωρίς να παραβιάσει την απόσταση ασφαλείας των 1000 ποδών που ορίζεται για την αποφυγή εναέριων συγκρούσεων μεταξύ αεροσκαφών».
Η ελληνική πλευρά, ωστόσο, φρόντισε να είναι πολύ προσεχτική στο σημείο του πορίσματος στο οποίο γινόταν αναφορά στο Τούρκο πιλότο, περιγράφοντας το όλο περιστατικό ως «ατύχημα» που οφειλόταν σε «ανθρώπινο λάθος», χωρίς να υπάρχει ίχνος δόλου:
«Αντίθετα, προέκυψε σαφώς ότι ο χειριστής του leader (αρχηγού) αεροσκάφους του τουρκικού σχηματισμού προέβη στην εκτέλεση βίαιου και επικίνδυνου ελιγμού σε απόσταση μικρότερη των 100 ποδών, προς παρενόχληση – αποτροπή προσέγγισης του Ηλιάκη στο τουρκικό RF-4, αναπτύσσοντας έτσι υψηλή ταχύτητα (εμμονή να παραμείνει εσωτερικά και ψηλότερα από το ελληνικό μαχητικό, έχοντας πορεία σύγκρουσης, αντί να περάσει από κάτω). Συνέπεια όλων αυτών ήταν ο Τούρκος χειριστής να απολέσει τον έλεγχο του αεροσκάφους του, το οποίο ανεξέλεγκτο προσέκρουσε βίαια σε εκείνο του Ηλιάκη».
iliakis0592
Τι είδε ο σμηναγός Αγγέλης
Η εφημερίδα Real news επικαλούμενη την αναφορά του σμηναγού Ι. Αγγέλη, που πετούσε στο δεύτερο ελληνικό αεροσκάφος ως Νο 1 του σχηματισμού και είδε πως ακριβώς εκτυλίχθηκε το περιστατικό που οδήγησε στη συντριβή του αεροπλάνου του Έλληνα σμηναγού. Από την περιγραφή του αυτόπτη μάρτυρα προκύπτει πέρα από κάθε αμφιβολία πως υπήρχε πρόθεση εκ μέρους του Τούρκου πιλότου, συνεπώς ο θάνατος του Ηλιάκη ήταν δολοφονική ενέργεια και όχι «ανθρώπινο λάθος»:
«Το F-16 που βρισκόταν πίσω από τον Νο 2 (σ.σ. τον Κώστα Ηλιάκη) του σχηματισμού προσέγγισε σε πολύ μικρή απόσταση και εκτελούσε επικίνδυνους ελιγμούς επί 10 λεπτά, προσπαθώντας να χτυπήσει την καλύπτρα του ελληνικού αεροσκάφους με το πτερό του, αλλά και να το ρίξει στα καυσαέρια σε χαμηλό ύψος. Παρόμοιές ενέργειες, σε μικρότερο βαθμό, εκτελούσε και το άλλο τουρκικό που βρισκόταν πίσω μου. Οι ενέργειες αυτές αναφέρθηκαν και στο R/T»
Στην 24/9/2010 ο αντιπτέραρχός και τότε υπαρχηγός ΑΤΑ στη Λάρισα και νύν βουλευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργος Νταβρής, με αναφορά του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τεντέ, ζητούσε την αναψηλάφηση της δικαστικής έρευνας στην υπόθεση Ηλιάκη, μιλώντας ανοιχτά για «δολοφονία του Έλληνα πιλότου». Όπως επισήμανε με έμφαση, «ο Τούρκος χειρίστης αντέδρασε συνειδητά και χειρίστηκε το αεροπλάνο του με την ίδια πειθαρχημένη επιθετικότητα, όπως πάμπολλοι συνάδελφοι του στο παρελθόν».
Αυτή ακριβώς η επιθετικότητα των Τούρκων πιλότων αποκαλύπτεται στο δεύτερο ντοκουμέντο της «R», από το οποίο προκύπτει η τακτική που ακλουθούν οι Τούρκοι κατά την εμπλοκή τους με ελληνικά αεροσκάφη, επιδιώκοντας (χωρίς τη χρήση όπλων) τη φυσική εξόντωση των πιλότων μας.
Η αναφορά
Στην απόρρητη αναφορά του προς το Αρχηγείο της Πολεμικής Αεροπορίας ο σμηναγός Ε. Φουτσιτζής γράφει: «Διευκρινίσεις: Η διακριτική ΔΝΧ (παρακολούθηση ξένου στόχου) εξελίχθηκε σε εμπλοκή νότια της νήσου Καστελόριζου. Τα αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας προέρχονταν από το αεροδρόμιο DALAMA (192 Μοίρα). Σχόλια – Παρατηρήσεις: Το ένα αεροσκάφος του ζεύγους των αντιπάλων κατά τη διάρκεια της εμπλοκής των αντιπάλων κατά τη διάρκεια της εμπλοκής εκτέλεσε άκρως επικίνδυνο ελιγμό έχοντας πλήρη επίγνωση της θέσης του ελληνικού αεροσκάφους, θέτοντας το έτσι σε άμεσο κίνδυνο, παραβιάζοντας τους κανόνες ασφαλούς πτήσεως. Η εκτιμώμενη απόσταση διασταύρωσης των δύο αεροσκαφών ήταν μικρότερη από 30’ (ση. 1 χλμ.), με αποτέλεσμα να εισέλθει το ελληνικό αεροσκάφος μέσα στα καυσαέρια του κινητήρα του τουρκικού και να υποστεί ισχυρούς κλυδωνισμούς. Από την καταγραφή επίσης των στοιχείων του video-recorder του αεροσκάφους προκύπτει ότι η αποφυγή μείζονος ατυχήματος (mid air collision) απεφεύχθη για λίγα μέτρα».

kostasiliakis
Η πίκρα των «αετών του Αιγαίου»
Είναι οι αρχάγγελοι στο απέραντο γαλάζιο που μας προστατεύουν από κάθε ξένο εισβολέα. Είναι τα παιδιά του ελληνικού ουρανού που παίζουν τη ζωή τους «κορόνα – γράμματα», εισπράττοντας 900-1000 ευρώ τον μήνα …Είναι οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας μας.
Ορισμένοι από αυτούς τους «αετούς του Αιγαίου» τους συνάντησα προχθές κάπου μακριά από την Αθήνα και προσπάθησα να «ξεκλειδώσω» την ψυχή τους και τη σκέψη τους. Εκείνες τις δύσκολες ώρες που καταδιώκουν με 2 Mach (η ταχύτητα του ήχου) τον Τούρκο για να τον βγάλουν έξω από τον ελληνικό ουρανό, αλλά και τις υπόλοιπες, όταν παλεύουν να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους με 1000 ευρώ μηνιάτικο. Και ήταν αναπόφευκτο κάποια στιγμή να έρθει η συζήτηση σε τρόικες, Τόμσεν, Σαμαράδες και λοιπούς, που κοστολογούν την ζωή αυτών των νέων παιδιών για 900 ευρώ, οδηγώντας τα στην ταπείνωση. Ήρεμες και περήφανες οι κρίσεις τους, με μία ολοφάνερη πικρία μέσα τους. Είναι χαρακτηριστική η απάντηση ενός υποσμηναγού χειριστή F-16.
«Ας μας τα πάρουν όλα. Να μας αφήσουν όμως τα αεροπλάνα μας».
Είναι δύσκολο να μπεις στη ψυχή αυτών των ανθρώπων. Από τη μία η γαλήνη, η απόλυτη αυτοσυγκέντρωση, η ψυχραιμία και το θάρρος. Από την άλλη η φλόγα για την πατρίδα, η παρορμητικότητα των νιάτων, ο «τσαμπουκάς» εκεί πάνω στον ουρανό, ο εγωισμός στην κόντρα με τον Τούρκο εισβολέα. Και ως παραφωνία μέσα σε όλα αυτά, η αγωνία για την καθημερινότητα στην Ελλάδα των μνημονίων, οι συνεχείς μειώσεις μισθών και επιδομάτων, η οικονομική εξαθλίωση.
«Πόσο άλλαξε η ζωή σας με τα μέτρα της τρόικας και πόσο επηρέασε τη συμπεριφορά σας μέσα στο κόκπιτ των αεροπλάνων σας;». Αυτό ήταν το βασικό ερώτημα που έθεσε στην παρέα των πιλότων της Π.Α. Παραθέτω τις απαντήσεις τους, προστατεύοντας την ανωνυμία τους, καθώς πρόκειται για εν ενεργεία αξιωματικούς.
Γιώργος – Ιπτάμενος σμηναγός, χειριστής Mirage
«Εμείς, την ώρα που τρέχουμε να μπούμε στο αεροπλάνο για να κάνουμε αναχαίτιση, το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι ο στόχος που βάζουμε μπροστά μας. Να διώξουμε τον εισβολέα από τον αέρα της πατρίδας μας. Αν αυτό για κάποιους αξίζει 900 ευρώ είναι δικό τους το πρόβλημα και η ντροπή. Εμείς το καθήκον μας κάνουμε πάντα γιατί αγαπάμε την πατρίδα – ακόμη και όταν εκείνη μας πονάει.
Έτσι και αλλιώς, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες υπηρετούμε την αποστολή μας είναι εξαιρετικά δύσκολες. Τι να πρωτοπεριγράψω για να καταλάβετε τι εννοώ; Κάποια φορά, ήταν Γενάρης και χάλαγε ο κόσμος από τις καταιγίδες. Το αεροπλάνο μου έτριζε από τις αναταράξεις και εγώ προσπαθούσα να σταθεροποιήσω τα χέρια μου, ακούω έναν κρότο σαν να έσπασε στα δύο το αεροσκάφος. Καταλαβαίνω ότι έχω σοβαρή βλάβη στον κινητήρα. Ενημερώνω το Κέντρο και λαμβάνω τη διαταγή για «άμεση προσγείωση στη Σκύρο».
Δεν μπορώ να σας εξηγήσω πώς ένιωσα! Δεν με ένοιαζε ακόμη και να πέσω, αλλά δεν άντεχα την ιδέα ότι ο Τούρκος θα πίστευε πώς το έβαλα στα πόδια! Είναι η χειρότερη στιγμή για εμάς. Να τον έχεις «κλειδώσει», να είναι έτοιμος να εγκαταλείψει και να γυρίσει εκεί από όπου ήρθε και ξαφνικά να πρέπει εσύ να τα παρατήσεις λόγω βλάβης! Κι εκείνος να νομίζει ότι τον φοβήθηκες!».
Ηλίας – Ιπτάμενος σμηναγός, χειριστής Mirage
“Να πείτε σε όλους αυτούς που κόβουν και ράβουν τους μισθούς μας ότι εμείς το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα πιάτο φαΐ για να μπορούμε να πετάμε το αεροπλάνο μας. Έτσι κι αλλιώς, τη ζωή μας την περνάμε στη Μοίρα μας. Ξέρουν καλά πως ο,τι κι αν γίνει θα κάνουμε το καθήκον μας και, αντί να το εκτιμήσουν, το εκμεταλλεύονται και μας τσακίζουν την αξιοπρέπεια. Μας αντιμετωπίζουν σαν να είμαστε σκυλιά που τους πετάνε ένα κομμάτι κρέας.
Πώς είναι δυνατόν να πετάμε απερίσπαστοι για την πατρίδα όταν την ίδια ώρα αδυνατούμε να συντηρήσουμε τους γονείς μας, όταν αγωνιούμε πώς θα τα βγάλουν πέρα οι γυναίκες και τα παιδιά μας;».
akistsox8534-0
Στις 8-12-2011 ο αδελφός του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, Φίλιππας θα έγραφε στον ιστότοπο που διατηρεί στην μνήμη του αδελφού του.
Πολιτικό σύστημα: Είναι υπερήφανοι οι εκπρόσωποι του;               
 Γράφει ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ
Πολιτικό σύστημα είναι το σύνολο των θεσμών, σύμφωνα με τους οποίους κυβερνάται ένα κράτος. Οπως λειτούργησε στη χώρα μας από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και με λίγες μόνο εξαιρέσεις, οδηγήθηκε στην απαξίωσή του εφόσον αποδείχθηκε σαθρό, διαβρωμένο μέσα και έξω από αυτό (κρατικοδίαιτοι, κομματικοδίαιτοι, διαπλεγμένα συμφέροντα, συντεχνίες, επίορκοι κρατικοί λειτουργοί,  λαδώματα, διασπάθιση εθνικού πλούτου και περιουσίας), το διέλυσαν στέλνοντας τον φουσκωμένο λογαριασμό στον λαό καθιστώντας τον επιπλέον αναξιόπιστο και παράδειγμα προς αποφυγή στο εξωτερικό. Οι ετήσιες εκθέσεις του ελεγκτή δημόσιας διοίκησης, οι αποδεδειγμένες αποκαλύψεις διαφθοράς, η κωλυσιεργία στη λήψη σημαντικών αποφάσεων, η ταύτιση με συμφέροντα συντεχνιών και όχι του συνόλου, η αίσθηση στον λαό ότι και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος λειτουργούν σαν συντεχνία έφεραν τη σημερινή κατάντια της χώρας και των πολιτών της. Αμοιροι ευθυνών δεν υπάρχουν σε κανέναν πολιτικό σχηματισμό, εφόσον ακόμη και τώρα, αμετανόητοι, προτάσσουν το προσωπικό ή κομματικό αντί το εθνικό συμφέρον. Στην κρίση που έπληξε και την Ιταλία, μόλις συνειδητοποίησαν το μέγεθος και τις επιπτώσεις για το μέλλον τους, οι πολιτικοί δήλωσαν ότι πάνω από όλα είναι η Ιταλία, συμφώνησαν ταχύτατα για σχηματισμό ολιγομελούς κυβέρνησης σωτηρίας δίχως χρονικές ή άλλες δεσμεύσεις. Εδώ και ενώ είμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση, προτάχθηκε όχι η Ελλάδα, αλλά το κομματικό συμφέρον, ζητήθηκαν επίμονα πρόωρες εκλογές δίχως να εξηγούν τι θα γίνει την επομένη τους, παίχτηκε  άθλιο θέατρο παραλόγου, έγιναν άθλια παζάρια και ανεύθυνες προτάσεις από τα κόμματα που συμφώνησαν να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας, για να πρόκυψη τελικά και με μεγάλη καθυστέρηση μια πολυμελής και πολυέξοδη κυβέρνηση, με χρονικό περιορισμό, δίχως ξεκάθαρη εντολή να παράγει έργο (η ΝΔ δήλωσε ότι δεν συγκυβερνά, αλλά απλώς συμμετέχει, όμως, ζήτησε και πήρε 2 από τα 3 πλέον σημαντικά Υπουργεία και υφυπουργό στο τρίτο!). Είναι αδιανόητο πρόσφατα μόνο να τίθεται θέμα ανοίγματος λογαριασμών και φορολόγησης των παράνομων χρημάτων στην Ελβετία από το Ελληνικό Κοινοβούλιο δίχως να έχει κυρώσει ακόμη τη σύμβαση με την Ελβετία. Ακόμη και αύριο αν την κυρώσουν, πρακτικά θα υπάρξουν αποτελέσματα λόγω των διαδικασιών στις αρχές του 2013 δίνοντας έτσι τον χρόνο στους κατόχους τους να τα διοχετεύσουν σε άλλους φορολογικούς παραδείσους! Οι παράνομες καταθέσεις στην Ελβετία υπολογίζονται σε 80 – 90 δισ. ευρώ, η φορολόγηση των οποίων σε βάθος δεκαετίας όπως έγινε στη Γερμανία θα απέφερε περισσότερα από αυτά που επιμέρισαν στον λαό με τις οριζόντιες περικοπές στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Οι κάτοχοι αυτών των χρημάτων,  στην πλειοψηφία  είναι διαπλεγμένοι με το πολιτικό σύστημα ή και μέλη του, επιθυμούν διακαώς την πτώχευση και την επιστροφή στη δραχμή, διότι έτσι θα τριπλασιαστεί τουλάχιστον η αξία των χρημάτων τους, θα τα επιστρέψουν πίσω σαν εισερχόμενο συνάλλαγμα με επιπλέον ευεργετικές διατάξεις για να αγοράσουν σε εξευτελιστική τιμή ότι θα μας έχει απομείνει! Η άποψη ότι όλοι μέσα στο πολιτικό σύστημα είναι ίδιοι δεν είναι δίκαιη, γιατί έτσι  δίνονται ελαφρυντικά σε αυτούς που πραγματικά έβλαψαν εθνικά συμφέροντα, που πλούτισαν παράνομα, που ανέχθηκαν σκάνδαλα  και διασπάθιση εθνικού πλούτου, που μας έφεραν στη σημερινή ηθική και οικονομική απαξίωση. Οι πραγματικοί υπαίτιοι και οι στενοί συνεργάτες τους είχαν συνειδητά αποκοιμίσει τον λαό μετατρέποντας τον σε λαό του καναπέ, αποχαυνωτικών και αποπροσανατολιστικών εκπομπών της τηλεόρασης, του κίτρινου Τύπου ή τον έπειθαν ότι όλα είναι υπό έλεγχο, ότι το κράτος έχει χρήματα, σπρώχνοντάς τον είτε να μην είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στην πολιτεία είτε σε επιπλέον διεκδικήσεις και προνόμια, ενώ  γνώριζαν ή όφειλαν  να γνωρίζουν ότι δεν υπήρχαν περιθώρια. Ποτέ δεν προέταξαν το συμφέρον του λαού, αλλά μόνο τα κομματικά δικά τους, των κλειστών συντεχνιών και των διαπλεγμένων συμφερόντων. Μιλούν με λογοπαίγνια και όχι ουσία, πάντα φταίνε οι άλλοι και όχι οι ίδιοι, έχει γίνει βίωμα τους η υποκρισία. Αυτούς πληρώνει το σύστημα σήμερα και δυστυχώς ολόκληρη η χώρα. Είναι ειρωνεία ή θράσος αυτούς τους ίδιους να προβάλει ακόμη και σήμερα ως ικανούς το σύστημα  και να αγνοεί επιδεικτικά άξιους και έντιμους συναδέλφους τους. Το φαινόμενο της έλλειψης πραγματικών ηγετών είναι υπαρκτό και στην Ευρώπη, αποδεικνύεται από τους κάκιστους χειρισμούς τους στην κρίση που έχει εξαπλωθεί στους κόλπους της, όμως, οι θεσμοί των πολιτικών συστημάτων στις χώρες τους  λειτουργούν διαχρονικά, εφαρμόζουν τους νόμους, δεν καλύπτουν ούτε συγκαλύπτουν παρανομίες και φοροφυγάδες, ελέγχουν τους δημόσιους λειτουργούς, δεν διστάζουν να στέλνουν στη δικαιοσύνη τους παραβάτες όσο ψηλά και αν βρίσκονται στην ιεραρχία. Το απόλυτα δημοκρατικό και ουσιαστικό εργαλείο για κρίσιμα εθνικά θέματα, το δημοψήφισμα, τέθηκε καθυστερημένα και έχασε τη συγκεκριμένη στιγμή την αξία του. Αυτός, όμως, δεν είναι λόγος να μην χρησιμοποιηθεί στο άμεσο μέλλον, π.χ. ταυτόχρονα με τις εκλογές που θα είναι και ανέξοδο, προκειμένου ο λαός να αποφασίσει  για κρίσιμα ζητήματα που απαιτούν οριστικές αποφάσεις και δεν τολμά το πολιτικό σύστημα  να ακουμπήσει λόγω του επάρατου κομματικού κόστους  και  ιδιοτελών συμφερόντων, αλλά βολεύεται με νεφελώδεις προεκλογικές δεσμεύσεις για τη λύση τους που δεν υλοποιούνται ποτέ. Επίλογος αυτού του σημειώματος είναι ο τίτλος του.
akistsamiko
Στον ίδιο ιστότοπο ο Φίλιππας Ηλιάκης θα έγραφε σε παλαιότερη ανάρτησή του:
Εκείνη την περίοδο η Τουρκία   με την τακτική της στον αέρα  έδειχνε ξεκάθαρα ότι ζητά θερμό επεισόδιο, (αποδείχθηκε πρόσφατα με την υπόθεση Βαριοπούλα- Εργκενεκόν). Συν/φοι του  είχαν αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά το αμέσως προηγούμενο διάστημα  (πέρα από τις προφορικές, υπάρχει και γραπτή αναφορά ).
Δεν ήταν βέβαια άτσαλοι χειρισμοί ούτε έλλειψη αεροπορικής παιδείας των Τούρκων πιλότων όπως αναφέρει το πόρισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα  (και που στην ερήμην δίκη του Τούρκου πιλότου μετά από μήνυση δύο Ελλήνων πολιτών και όχι από την πολιτεία, το δικαστήριο δεν μπορούσε να απαγγείλει κακουργηματική ενέργεια αλλά πλημμέλημα!).
Ήταν καλά σχεδιασμένη τακτική η οποία δυστυχώς για την χώρα μας , πέρα από τον χαμό του Σμηναγού, οδήγησε σε άλλη μια γκρίζα ζώνη στο Αιγαίο με όσα επακολούθησαν αμέσως μετά στην  περισυλλογή  του Τούρκου πιλότου  και την απαράδεκτη εντολή της πολιτικής ηγεσίας, για αποχώρηση των Ελλήνων διασωστών που πρώτοι μετέβησαν στο πλοίο που τον περισυνέλεξε( και που  τυχαίως;; , ενώ είχε προορισμό τον Πειραιά, αμέσως μετά άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε στην Μάλτα)! Επικαλέστηκαν ανθρωπιστικούς τάχα λόγους, ενώ στο παρελθόν σε 3 πτώσεις Τουρκικών α/φων στο Αιγαίο, περισυλλέξαμε τους πιλότους , τους μεταφέραμε σε  νοσοκομεία για πρώτες βοήθειες και κατόπιν τους επιστρέψαμε στις βάσεις τους.
Επιπλέον,  υπήρξε νεκρός αξιωματικός από τις ενέργειες του, είχαμε κάθε λόγο και δικαίωμα να  ζητήσουμε εξηγήσεις  για το περιστατικό. Μετά το φυσικό κτύπημα και την θυσία του, ο σμηναγός  δέχθηκε αρκετά  ανήθικα κτυπήματα  (παράδοση αυτού που τον κτύπησε, ιταμό Τουρκικό διάβημα, σιωπή αυτών που γνωρίζουν, δεν μίλησαν στην ερήμην δίκη του Τούρκου πιλότου με άνωθεν εντολή επικαλούμενοι λόγους εθνικής ασφαλείας , κλοπή της προτομής του κ.α.) .
Λεπτομέρειες για το ποιος ήταν ο Κώστας και για το τραγικό περιστατικό υπάρχουν σε εφημερίδες και διαδίκτυο, μπορεί ο καθένας να τις αξιολογήσει  , να σταθεί στα πραγματικά γεγονότα και να βγάλει τα συμπεράσματα του. Άνθρωποι που δεν τον γνώρισαν , διαβάζοντας ποιος ήταν και τι έγινε,  τον αγάπησαν και το εκδηλώνουν με κάθε τρόπο στην οικογένεια  , σε σχόλια  και ΜΜΕ .Με σκληρή δουλειά  και εκπαίδευση καλλιέργησε το ταλέντο του παραμένοντας ταυτόχρονα απλός και ήρεμος κάτω από οιασδήποτε συνθήκες,  ευσυνείδητος , αγαπητός σε φίλους και συν/φους.
Κυκλοφορούσε για λόγους πρακτικούς και οικονομίας με την παλιά μεταχειρισμένη μοτοσικλέτα  του, με αυτήν πήγε το πρωί της 23/5/2006 στην μονάδα του για την μοιραία αποστολή. < Έφυγε> στα 36 του, πετώντας με ένα από τα τελειότερα και ακριβότερα α/φη, δίχως  να μπορέσει να αγοράσει  μια καινούργια μοτοσικλέτα , σε μια περίοδο επίπλαστης ευημερίας, τότε που  <λεφτά υπήρχαν>,  για άλλες όμως κατηγορίες προνομιούχων,  κομματικών στελεχών κτλ.
Ο σμηναγός, οι συν/φοι του πρώτης γραμμής σε αέρα, στεριά και θάλασσα, αφοσιωμένοι στην αδιάλειπτη  εκπαίδευση και επιμόρφωση για να είναι πάντα έτοιμοι για την υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας και αξιοπρέπειας είχαν και έχουν τις μικρότερες αποδοχές σε σχέση με την προσφορά τους.  Η  εκάστοτε εξουσία   και πρόσφατα  οι τοποτηρητές- δανειστές μας, ασχολούνται μόνο με οικονομικά ζητήματα , μεγέθη και περικοπές, σε βάρος του λαού και της ίδιας της χώρας.
Στελέχη και παράγοντες του πολιτικού συστήματος και όχι μόνο, εντός και εκτός της Ελλάδος, παραβλέπουν συνειδητά ότι η χώρα μας δεν συνορεύει με το Βέλγιο ή την Ελβετία αλλά με μια χώρα που συνεχώς προκαλεί,  δεν σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και έχει μόνιμα την αφορμή  πολέμου (casus belli) εναντίον της χώρας μας. Υποβάθμισαν  το τραγικό περιστατικό στις 23/5/2006, ενώ η Τουρκική αποστολή ήταν ταυτόχρονα κατασκοπευτική και πολεμική σύμφωνα  με τους διεθνείς κανονισμούς.
Σκόπιμα  απαξιώνουν την έννοια και το νόημα του αγνού και άδολου πατριωτισμού της πλειοψηφίας των Ελλήνων με σκοπό να τον κάμψουν, να τον γελοιοποιήσουν.  Επιδιώκουν  να ντρεπόμαστε να λέμε ή να αισθανόμαστε ότι  είμαστε πατριώτες, ότι αγαπάμε την πατρίδα μας ,ότι σεβόμαστε τα σύμβολα της,  να μην αντιδρούμε όταν βλέπουμε την κακή πορεία της εξαιτίας λαθών και παραλείψεων τους .  
Παρομοιάζουν ή  ταυτίζουν, τον πατριωτισμό με τον επικίνδυνο  και πηγή πολλών δεινών εθνικισμό και τα παρακλάδια του. Όμως, εξαιτίας  της αγάπης στην πατρίδα, της εργασίας, της ανιδιοτελούς  προσφοράς πολλών  και συνάμα του αγώνα και της θυσίας χιλιάδων πατριωτών όποτε χρειάστηκε, με τελευταίο μέχρις στιγμής τον σμηναγό, σήμερα είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε Έθνος.
Ας  είναι αιωνία η μνήμη του και παράδειγμα το θάρρος ,η αξιοπρέπεια και η στάση του στη σύντομη αλλά γεμάτη προσφορά ζωή του.
kostasiliakis
 


Γράφει ο Κυριάκος Κυριακόπουλος
Είναι λάθος και ψέμα συνειδητό να διαδίδεται, ότι αυτή η δοσίλογη κυβέρνηση Εφιαλτών και επίορκων, υπέγραψε μια συμφωνία ντροπής για 99 χρόνια προκειμένου να μη φαίνεται ο στρογγυλός αριθμός 100 ή πολύ περισσότερο να πλασάρεται όλο αυτό ως "συμφέρουσα εθνικά λύση"...
Η αλήθεια είναι πως υπέγραψαν να παραδώσουν τη χώρα για 99 χρόνια, διότι αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος για να την παραδώσουν για πάντα και οριστικά.
Διότι αυτή η συμφωνία ντροπής του κατοχικού υπερταμείου, λειτουργεί παράλληλα με το κατοχικό ΤΑΙΠΕΔ, και τα δύο μαζί με τον μνημονιακό - κατοχικό νόμο 3986 του 2011 περί "δικαιώματος επιφανείας", πράγμα που σημαίνει απλά και... με βάση το Κατοχικό πλέον δίκαιο, πως ότι εκχωρείται για πάνω από 80 χρόνια... εκχωρείται για πάντα και οριστικά.
Γι αυτό και οι 153 (και όχι μόνον) εφιάλτες και τα κόμματα που τους εξέθρεψαν, δεν είναι πλεον πολιτικοί μας αντίπαλοι αλλά επίορκοι, εφιάλτες και επικίνδυνη πέμπτη φάλαγγα στο μαλακό υπογάστριο της Ελλάδας.
Ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται... Ως τέτοιοι πρέπει να δικαστούν και να καταδικαστούν όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου.
Η βρώμικη νύχτα της εσχάτης προδοσίας, προετοιμάστηκε επιμελώς και σε χρόνο ανύποπτο, πολύ νωρίτερα από τον τρισάθλιο ΓΑΠ με τη σύμφωνη γνώμη και της Νέας Δημοκρατίας. ΝΤΡΟΠΗ ! Αργά ή σύντομα θα πληρώσουν όλοι τους με πάρα πολύ βαριά ανεπιστρεπτί  τιμωρία  ! Διότι όλα εδώ πληρώνονται !~ .......... 

***ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ

Με ποιό τίμημα κυρία Τσατάνη παρεμποδίζετε την λειτουργία της δημοκρατίας; Στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας στην βουλή, έγινε κάτι πρωτοφανές. Ενώ η πρόεδρος της επιτροπής είχε ζητήσει επισήμως την επίμαχη δικογραφία Βγενόπουλου από τον Άρειο Πάγο, αντ’ αυτού παρέλαβε μία επιστολή από την ελεγχόμενη εισαγγελέα, κυρία Τσατάνη, με την οποία δήλωνε την άρνηση της (!) να αποστείλει την δικογραφία (!!) Πέραν του αδιανόητου.... δηλαδη η ιεραρχία της δικαιοσύνης να μεταφέρει αίτημα της βουλής σε μια εισαγγελέα άμεσα εμπλεκόμενη, εδώ προκύπτει πως η εν λόγω κυρία έχει την δικογραφία ακόμα στα χέρια της και μάλιστα δεν την δίνει σε κανέναν! Με απατηλές μάλιστα δικαιολογίες που προσπάθησαν σπασμωδικά ή βίαια να δικαιολογήσουν οι Βενιζέλος – Βορίδης. Ήλθε η στιγμὴ να πέσουν οι μάσκες. Σύμφωνα με τον κανονισμό της βουλης αρθρο 43Α παράγραφος 2, Η επιτροπή μπορει οχι μονον να απαιτεί δικογραφίες αλλά ακόμα και να καλεί σε ακρόαση άπαντες από την ιεραρχία της δικαιοσύνης, του ΣτΕ. Η επιτροπη θεσμών και διαφάνειας λοιπόν, λειτουργεί ως οιωνεί προανακριτική παράγοντας οιωνεί προανακριτικό έργο, έχοντας το δικαίωμα   κλήσης & εξέτασης προσώπων και φυσικά παροχής εγγράφων . ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ δύναται να καλέσει για παροχή εξηγήσεων η επιτροπη, βάσει του κανονισμού λειτουργίας της.    Από το 1996 μαλιστα που δημιουργήθηκε η επιτροπη θεσμών και διαφάνειας της βουλης, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ δεν υπήρξε άρνηση παροχής δικογραφιών ή άλλων εγγράφων.    Και έρχεται σήμερα η κυρία Τσατάνη να τελέσει οιωνεί πραξικόπημα κατά της λειτουργίας του πολιτεύματος. Μένει να μάθουμε το τίμημα. 

*** Στη ΝΔ πηγαίνουν δύο πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ - Δείτε ποιοι είναι - Οι μυστικές συνεννοήσεις με τον Μητσοτάκη
ΠΑΣΟΚ
Πλώρη για τη ΝΔ έχουν βάλει δύο πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Η Άννα, πέραν του ότι έχει ανοικτή γραμμή με τον Κυριάκο, δεν χάνει ευκαιρία να τον συναντήσει. Μαζί βρέθηκαν...
στη σύναξη της Δράσης - Θεέ και Κύριε, πού την ξετρύπωσαν; Εκεί ήταν και ο μέντοράς της, ο Σημίτης. Όλοι μαζεύτηκαν για να σώσουν την Ελλάδα! Στη Χαριλάου Τρικούπη είναι... δημόσιο μυστικό η μεταγραφή των δύο συντρόφων, αν και πλέον ο χαρακτηρισμός είναι ντεμοντέ.
 
***  Η καρέκλα που γκρέμισε την Ελλάδα - η απώλεια της αξιοπρέπειας, του αυτοσεβασμού και το άλλοθι μας. Γράφει ο *Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Καυχόμαστε όλοι μας   ότι είμαστε   δημοκράτες και ακούμε ευχαρίστως τον κ. Πρωθυπουργό να μας ομιλεί περί «εξόδου από την κρίση και ανάπτυξη», ότι ανήκουμε εις την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ, και ότι πρωταρχικός στόχος της Κυβέρνησης είναι η έξοδος από τα Μνημόνια. Όμως αν   θέλομε   να   είμαστε   ρεαλιστές   το   όνειρο   αυτό   δεν   πρόκειται   να   εκπληρωθεί   εφόσον   δεν προηγηθεί   κάτι βασικότερο.   Η   αλλαγή   της   νοοτροπίας   και   η   κοινωνική   εξίσωση   με   τους Ευρωπαίους, από τους οποίους απέχουμε παρασάγγες...
Πολλά σχετικά παραδείγματα θα μπορούσαν να αναφερθούν. Όμως επειδή το μέγεθος του άρθρου δεν επιτρέπει μια  εκτενή περιγραφή των διαφορών μας με τους Ευρωπαίους, θα περιορισθούμε σε μερικά απλά παραδείγματα. Η οικονομική και η κοινωνική ανάπτυξη μίας χώρας στηρίζεται πρωτίστως εις την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό ενός Λαού, έννοιες οι οποίες πηγάζουν από την ισονομία και ισοτιμία. Εις την Ελλάδα   όμως   οι   αξίες   αυτές   ουδέποτε   απέκτησαν   βάθος,   παρά   τα   υφιστάμενα   και   γνωστά ευρωπαϊκά πρότυπα. Αυτά, λένε μερικοί δήθεν «ειδήμονες»,   είναι συνέπειες της Τουρκοκρατίας. Για να είμαστε όμως ειλικρινείς, ένα ψευδές «άλλοθι» που κατασκευάστηκε μετά την δολοφονία του   Καποδίστρια   και   το   οποίο   πιπιλίζουμε   ως   καραμέλα   μέχρις   σήμερα.   Για   τον   λόγο   αυτόν επικρατούν εις την «σύγχρονη Ελλάδα»   νοοτροπίες, συνήθειες και συμπεριφορές που θυμίζουν άλλες εποχές. O  Γάλλος   ή   ο   Γερμανός   Πρόεδρος,   οι   Αρχηγοί   Κρατών,   οι   Βασιλείς   της   Ολλανδίας   ή   των Σκανδιναβικών Χωρών και ούτω καθεξής, κυκλοφορούν άνετα μεταξύ των πολιτών, και οι λιγοστοί φρουροί των είναι σχεδόν αόρατοι ή ανύπαρκτοι. Αντιθέτως  εις την Ελλάδα επικρατεί η αντίληψη, ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας πρέπει να περιφέρεται ανά την χώρα μας με κουστωδία ένστολων και «μανδαρίνων». Εις δημόσιες εκδηλώσεις και εθνικές εορτές από την Κρήτη μέχρι την Θράκη,   πρέπει   να   εξευρεθεί   και   ένας   «Θρόνος»   δια   τον   κ. Πρόεδρο!    Αυτή   η   προφανής ενσάρκωση   της   «καρέκλας»,   δηλαδή   του   «βολέματος»   που   γκρέμισε   κυριολεκτικά   την Ελλάδα. Ο κ. Ολάντ της Γαλλίας δεν κάθεται εις ένα θρόνο, όταν παρακολουθεί μία εκδήλωση, ούτε ο Γερμανός Πρόεδρος κ. Γκάουκ. Εις τον σύγχρονο κόσμο ισχύει η αρχή του  Primus inter pares , δηλαδή του Πρώτου μεταξύ ΄Ισων . Ποιος τα οργανώνει αυτά εις την Ελλάδα και γιατί, και πως τα ανέχεται ο καθόλα ανεκτικός, αλλά τώρα τελευταία και πολύ λαλίστατος κ. Παυλόπουλος;  Μπορεί να   φαντασθεί   κανείς   τι   αλγεινή   εντύπωση   προκαλεί   εις   το   εξωτερικό   η   αρρωστημένη   αυτή νοοτροπία,   αλλά   και   πολλά   άλλα   εις   την   Ελλάδα;   Δεν   διακατέχονται   όμως   από   μεσαιωνική νοοτροπία μόνον  αυτοί  που οργανώνουν τις περιοδείες του κ.  Προέδρου, αλλά για να  είμαστε ειλικρινείς, δυστυχώς, και ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός! Το   πρόβλημα   όμως   είναι   γενικότερο.   Η   ηγεσία   της   ΕΛ.ΑΣ     κατήργησε   εις   την   ουσία   τις προγραμματισμένες 400 πεζές περιπολίες αστυνομικών εις τις γειτονιές  της Αθήνας. Αλλά και εις τις πόλεις της Περιφέρειας. Την ίδια στιγμή η εγκληματικότητα σε εθνική κλίμακα κάμνει θραύση και  οι   διαρρήκτες    έχουν   γίνει   συνέταιροι   εις   το   σπιτικό  κάθε   πολίτη.   Οι λόγοι   της   έλλειψης αστυνομικών   οργάνων   είναι   πολλοί.   Μεταξύ   αυτών   όμως   και   διότι   σχεδόν   κάθε   επώνυμος κυβερνητικός,   βουλευτής   ή   επώνυμη   πολιτική   προσωπικότητα   αλλά   και  μεγαλοδημοσιογράφος απαιτεί και αποκτά σωματοφύλακες. Χιλιάδες αστυνομικοί απασχολούνται για τον σκοπό αυτόν, ακόμη   και   όταν   η   πλειοψηφία     των   Ελλήνων   υφίσταται   τις   οδυνηρότατες   συνέπειες   της οικονομικής, κοινωνικής χρεοκοπίας, της ολοσχερούς φτωχοποίησης, τώρα και της νέας λαίλαπας των   λαθρομεταναστών,   και   ως   συνέπεια   όλων   αυτών   ευρίσκεται   και   κάτω   από   τα   όρια   της πτώχειας. Βεβαίως εδώ και δεκαετίες όλοι μας γνωρίζομε, ότι πολλοί εξ αυτών «απασχολούνται ως ένστολες Φιλιππινέζες» από τα διάφορα «τσόκαρα», που νομίζουν ότι έχουν πιάσει τον Πάπα από τα γένια…. - η απώλεια της αξιοπρέπειας, του αυτοσεβασμού και το άλλοθι μας   Τι θα τους απαντήσει η κ. Γεροβασίλη, ότι « εδώ είναι Ελλάδα»; Πρόκειται και εδώ περί μιας πολύ καθυστερημένης αντιλήψεως περί της έννοιας της πραγματικής Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, της νοσηρής νοοτροπίας και συνηθειών των Ελλήνων οι οποίοι επί δεκαετίες ανέχονται αυτήν την κατάσταση, αλλά και πολλά άλλα,  τα οποία κοινωνικώς και οικονομικώς μας κρατάνε πολύ μακριά από τους άλλους Λαούς της Ευρώπης. Δεν είναι όμως ανάγκη ούτε να απεργήσουμε δια την κατάσταση αυτήν ούτε να προσφύγουμε εις την βία κατά των φαινομένων αυτών, τα οποία μας μειώνουν ως Λαό, ως «αξιοσέβαστους» ανθρώπους, και ως δήθεν «δημοκρατικούς πολίτες». Χρειάζεται μόνον διαμαρτυρία δια του ήρεμου λόγου και της γραφής. Τουλάχιστον για να γνωρίζουν όλοι, ότι υπάρχουν πολίτες εις την χώρα αυτήν που βλέπουν και ακούνε, αλλά και οι οποίοι γνωρίζουν τις αιτίες της μιζέριας, της κατάντιας και των αθλιοτήτων μας. Βεβαίως τα «τσόκαρα» δεν ενδιαφέρονται για το τι   βλέπουμε, τι λέγομε και τι γράφουμε, αλλά και τι αισθανόμαστε εμείς όλοι. Αυτά την «Φιλιππινέζα» των να έχουν. Οι άλλοι όμως;
**Γεώργιος Εμ. Δημητράκης
(www Γεώργιος Εμ. Δημητράκης.gr)     Υποσημείωση: Ο   αρθρογράφος  κρητικής (Μαριού/ Ν.  Ρεθύμνης) και  θρακικής καταγωγής  γεννήθηκε  και  διαμένει  εις  την   Ξάνθη. Σπούδασε  Πολιτικές-Οικονομικές  Επιστήμες  και   Κοινωνιολογία  στη  Βόννη   και  Ιστορία  και  Πολιτιστική  κληρονομιά   στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας και επί 30-ετίας Διπλωματούχος Ξεναγός για όλη την Ελληνική Επικράτεια

***  Ο παιδεραστής του Κορυδαλλού:
Ντούτσιας Σπυρίδων του Ελευθερίου και της Ελένης  (  Η μικρότερη τιμωρία ο ευνουχισμός )!

Δόθηκαν στη δημοσιότητα, μετά από εισαγγελική παραγγελία τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 39χρονου, που συνελήφθη στις 12-5-2016 στον Κορυδαλλό, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών. 
Πρόκειται για τον Ντούτσια Σπυρίδωνα του Ελευθερίου και της Ελένης, γεννηθέντα στις 7-10-1977 στον Κορυδαλλό.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας τριών (3) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.


***  Ανοιχτή επιστολή στους παιδόφιλους-παιδεραστές (video)

Είσαι παιδεραστής;
Are you a child molester?
¿Es usted un pedófilo?
----------------,
δεν ξέρω πώς να σε προσφωνήσω, τα χειρότερα έρχονται στο μυαλό μου και δε θέλω να λερώσω το στόμα μου.
Και πλακώσουν οι υπερασπιστές σου, ψυχολόγοι της πλάκας, ψυχαναλυτές με χαρτιά από σεμινάρια, και θα προσπαθήσουν να πείσουν τους δικαστές ότι στην παιδική σου ηλικία είχες κακοποιηθεί... και άλλα "ηχηρά παρόμοια" και αξιοθρήνητα.
Και θα αρχίσουν να χτίζουν το προφίλ σου, να φτιάχνουν το ψυχολογικό σου πορτραίτο
Και από θύτη θα σε κάνουν θύμα αξιολύπητο, που έχει γονίδια παιδεραστικά (ακόμα κι αυτό κάποιοι έκφυλοι τόλμησαν κάποια φορά να το υποστηρίξουν),
και ανάθεμα αν θα ακούσω από κάποιον να μιλήσει για διαστροφή, διαφθορά, αμαρτία....
Βλέπεις το 'χουν για μεγάλη αμαρτία και οπισθοδρόμηση να μιλήσουν για αμαρτία, για ξεστράτισμα, για ανηθικότητα.
Και θα στηριχτούν σ' αυτές τις μαρτυρίες οι δικολάβοι, και μαύρο δάκρυ θα χύσουν οι παντός είδους δήθεν προοδευτικοί, με λύσσα υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά σου.
Έτσι οι παιδεραστές στο Ίλιον,
Ο ρασοφόρος,
η "μάνα",
ο γκόμενός της
και ο πορνόγερος
όλοι είχαν κακοποιηθεί στην παιδική τους ηλικία
και όταν μεγάλωσαν... ωωω, τι σύμπτωση!!!!
Η τύχη έτσι τα έφερε και συναντήθηκαν και κακοποίησαν, βίασαν επί πληρωμή τέσσερα παιδάκια!!!
Aυτό να ακούσω και τίποτα στον κόσμο!!
Aφού δεν έχετε τα guts, αφού και η Πολιτεία δεν έχει καταπώς φαίνεται...
κόψτε μόνοι σας ό,τι τέλος πάντων διαθέτετε, και, αν δεν έχετε τίποτα, κόψτε το σβέρκο σας ή ...

Είσαι παιδόφιλος, παιδεραστής, παιδοβάτης;;;
Κάνε μας μια χάρη... και κόψτο

 Βίντεο  :  pedophile - pedófilo - child molester. To hamomi , https://youtu.be/5rK4XlFpjuk .-

~ή κρεμάστε στο λαιμό σας εκείνη τη μυλόπετρα

-Αυτός που κήρυξε την Αγάπη, μόνο για σας τα λέει αυτά-

και αδειάστε μας τη γωνιά, να ξεβρομίσει ο τόπος.

Δε με νοιάζει τι κάνετε στα κρεβάτια σας,

δε με νοιάζει πώς τη βρίσκει ο καθένας, τι πηδάει και πώς...

ποια είμαι εγώ που θα κρίνω;;;

ποια είμαι εγώ που θα ορίσω ήθη, ήθος, τρόπους ζωής;;

βγάλτε τα μάτια σας, ως ενήλικες, όπως γουστάρει ο καθένας

δική σας η ζωή

αλλά, όταν πρόκειται για παιδιά,

όταν απλώνετε τα βρωμόχερά σας πάνω σε χαμομηλάκια,
τότε γίνομαι θεριό.
Με καμιά, απολύτως καμιά, εκτίμηση

το χαμομηλάκι
***  Νέα υπόθεση ''Σπυριδούλας'' στην Αταλάντη: Γιατρός ''σιδέρωσε'' τη γραμματέα του!
- Με χειροπέδες ο γιατρός που κατέκαψε με ατμοσίδερο τη νεαρή γραμματέα του, στην Αταλάντη Φθιώτιδας
- Με εγκαύματα δευτέρου βαθμού η γυναίκα στους βραχίονες, στους καρπούς, και στις παλάμες των χεριών της
- Ανατράπηκαν τα αρχικά δεδομένα της υπόθεσης μετά από επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών στη γραμματέα
- Τα αίτια της άγριας επίθεσης, το αρχικό σενάριο της γυναίκας και η σύλληψη του δράστη της υπόθεσης

Νέα υπόθεση «Σπυριδούλας» που είχε απασχολήσει την κοινωνία στα μέσα της δεκαετίας του ‘50 ξετυλίγεται και πάλι αυτή τη φορά στην Αταλάντη.Ένας 52χρονος γιατρός κατηγορείται ότι «σιδέρωσε» την 45χρονη γραμματέα του με την οποία διατηρούσε ερωτικό δεσμό.
Ο 52χρονος γιατρός που διατηρούσε ιατρείο στην Αταλάντη, υποψιάσθηκε ότι η γραμματέας του είχε παράλληλο δεσμό και έτσι κυριολεκτικά την σιδέρωσε με ατμοσίδερο προκαλώντας της εγκαύματα δεύτερου βαθμού σε χέρια, πόδια, πλάτη ακόμη και στο τριχωτό της κεφαλής. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το περιστατικό φέρεται να έχει εξελιχθεί το βράδυ της περασμένης Κυριακής προς τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες στις 04.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας η 45χρονη πήγε στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης όπου εκεί εντοπίστηκαν χτυπήματα και εκχυμώσεις σε σχεδόν ολόκληρο το σώμα και εγκαύματα Β’ βαθμού στους βραχίονες, στους καρπούς, στον ώμο και στις παλάμες των δυο χεριών στα δύο χέρια. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, τα εγκαύματα προκλήθηκαν από σίδερο ατμού αφού εντοπίστηκαν ακόμη και τα σημάδια του.
Αρχικά το θύμα θέλοντας να αποφύγει τις κοινωνικές προεκτάσεις κατέθεσε στις αστυνομικές αρχές ένα σενάριο ότι δήθεν μπήκαν ληστές στο σπίτι της και με αυτό τον τρόπο την πίεσαν για να τους αποκαλύψει τα κρυμμένα χρήματα και κοσμήματα.
Λίγο αργότερα αποκάλυψε την αλήθεια στους αστυνομικούς οι οποίοι συνέλαβαν χθες τον 52χρονο γιατρό, ο οποίος προσήχθη στη δικαιοσύνη με τη διαδικασία του αυτοφώρου αφού κατηγορείται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.
Ο 52χρονος γιατρός ζήτησε και πήρε προθεσμία από το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας και η εκδίκαση της υπόθεσης προσδιορίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή, αν βεβαίως εξασφαλιστούν οι απαραίτητες άδειες λόγω της αποχής των δικηγόρων. http://www.newsit.gr/
 
***

*** Αθλητική ενημέρωση  :
Χωρίς φιλάθλους και οικογένεια Λάσκαρη ο Αρης στο «Nick Galis Hall»
*** ΣΗΜΕΡΑ :    Αρης-ΑΕΚBasket League «ΣΚΡΑΤΣ» θέσεις 3-4, 3ος αγώνας  19:00 Novasports 2Η ΚΑΕ Άρης επικύρωσε την απόφασή της να γίνει χωρίς κόσμο στις κερκίδες η σημερινή (25/5, 19:00) αναμέτρηση με την ΑΕΚ για τους μικρούς τελικούς της Α1 μπάσκετ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Με ανακοινωσή τους, οι «κιτρινόμαυροι» ενημερώνουν ότι δεν θα υπάρξουν ούτε γιγαντοοθόνες έξω από το Αλεξάνδρειο, κατόπιν σχετικής απαγόρευσης.
Η ανακοίνωση:
«Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. οριστικοποιεί την απόφασή της για την κεκλεισμένων των θυρών διεξαγωγή του σημερινού (25/05, 19:00) αγώνα με την Α.Ε.Κ.
Κατόπιν σχετικής απαγόρευσης, δε θα υπάρχουν γιγαντοοθόνες έξω από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν το κυλικείο του γηπέδου και η ARIS BC Boutique “The Legend Store”.
Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., πιστή στην προ διημέρου απόφασή της, ενημερώνει ότι σύσσωμο το Δ.Σ. της Κ.Α.Ε. και η οικογένεια Λάσκαρη δε θα δώσουν το «παρών» στις κερκίδες του «Nick Galis Hall», στη σημερινή αναμέτρηση».

***   ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΟΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ   Σωτήρης Κ. Γεωργούντζος στην ΕΡΑ  Σπόρ Τετάρτη 25-05-2016 15.00-14.00 ώρα Βίντεο :

 
~Σωτήρης Γεωργούντζος στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ 25/05/2016: https://youtu.be/PtgmKNWp9Zg .-


~Ο Σωτήρης Γεωργούντζος στην ΕΡΑ σπόρ 25/05/2016: https://youtu.be/IkrK4cILzOc  .-^ 


~Sotiris Georgountzos ΕΡΑ Σπόρ 25/05/2016:


***  Σε  αγώνες  4ης  αγωνιστικής  Μπαράζ ανόδου Γ΄ Εθνική  13ος όμιλος :

Α.Ε. ΛΕΡΝΑΣ -ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ    1-0 . - ^  ( 65΄ Γιάννου ,  )
A.E. Ένωση  Λέρνας  Αργολίδας : Κατσαούνης, Ζίου, Διαμαντής, Λαζάρου, Κατσίρης, Διαμαντής, Κιβαρλίντζε, Αντωνιάδης, Κοσμάς, Γιάννος, και Καραγκούνης
Τσικλητήρας Α.Ο. Πύλου: Μίντζηρας, Δούνιας, Μπίζος, Ανταλής, Μπαστακός, Κυριαζόπουλος, Χοτζάι, Τσώνης, Γραμματικόπουλος, Τσάτσος, και Φώτης Διακουμής.

ΔΟΞΑ Μεγαλόπολης -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Γυθείου   3-2  .- ^ ( 12΄  Δρόσος , 71΄Ρασιάς , 72΄ χαμένο πέναλτι Ν. Λυμπερόπουλου , 80΄ Χρ. Νάνος , 83΄ Χρ.  Κατσικάς  , 90΄ Νάνος )
Διαιτητής : Λία Μίτση  .-

***  ΑΡΗΣ  ΑΕΚ  74-69  .- ^  { 3ος  αγώνας στα πλέϊ οφ για 3η -4η  θέση Α1 στο μπάσκετ :} .- Ο Αρης μείωσε σε «1-2» με νίκη επί της ΑΕΚ στο άδειο Αλεξάνδρειο ,
 Με τιμωρίες οι δύο ομάδες
 Ο Αρης μείωσε σε «1-2» με νίκη επί της ΑΕΚ στο άδειο Αλεξάνδρειο
Τα δεκάλεπτα: 18-16, 36-30, 49-54, 74-69.
Διαιτητές: Χριστοδούλου, Σχινάς, Σταματόπουλος
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Ξανθόπουλος 6 (2), Πελεκάνος 2, Τσούπκοβιτς 7, Φλιώνης 2, Ζάρας 6, Κοέν 11, Μούρτος 3, Σίμτσακ 22, ΜακΝίλ 15 (1).
ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Χέρστον 16 (2), Μιλόσεβιτς 8 (2), Κάρτερ 18 (4), Μπράουν 14 (2), Σαρικόπουλος, Καλαμπόκης 5, Μωραϊτης, Μαυροειδής 2, Τσαλμπούρης, Ερικ 6.


*** Αύριο26/05/2016 ,  Συνέχεια πλέι οφ με
 ΑΕΚ - ΠΑΟ (20:30) και
ΠΑΟΚ - Πανιώνιος (18:15)

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής και η βαθμολογία:
ΠΕΜΠΤΗ
18:15 (Τούμπα) ΠΑΟΚ - Πανιώνιος
20:30 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)
ΠΑΟΚ 7
Παναθηναϊκός 7
ΑΕΚ 5
Πανιώνιος 1




Σέρβος ακραίος και για τον ΠΑΟ, ανακοίνωσε τον Τσίροβιτς
***   Σέρβος ακραίος και για τον ΠΑΟ, ανακοίνωσε τον Τσίροβιτς
Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Σέρβου ακραίου Λαζάρ Τσίροβιτς, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για ένα χρόνο. Ο Τσίροβιτς γεννήθηκε στις 26/2/1992 στην πόλη Κραγκούγεβατς της Σερβίας, έχει ύψος 2 μέτρα και ζυγίζει 75 κιλά.
Οι ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί είναι οι:
2007-2014: Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς
2014-2015: Μπουντβάνσκα Ριβιέρα
2015-2016: Αφιόν Μπελεντιγεσπόρ
 Κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα καριέρας του έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα, με σταθερή παρουσία σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Champions league, CEV Cup, Challenge Cup).
«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Παναθηναϊκό και ανυπομονώ να αγωνιστώ με τη φανέλα της ομάδας. Είναι μεγάλη τιμή για κάθε αθλητή να αποτελεί μέλος αυτού του Συλλόγου και ταυτόχρονα ιδανική ευκαιρία για την καριέρα του» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Σέρβου.
«Γνωρίζω τα πάντα για το σύλλογο και για τους οπαδούς της ομάδας, που βρίσκονται πάντα δίπλα της και τη στηρίζουν. Ελπίζω να έχουμε μία πολύ επιτυχημένη χρονιά» πρόσθεσε ο Τσίροβιτς.
Newsroom ΔΟΛ
 
***


~  ***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ : 
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4.727 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2.973 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2.971  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.671  βίντεο   .-  
 --------------------------------------

  ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4961 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 610 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.584   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts    Σταμάτιος Σκούλικας  .- 
 -------------------------------------------------------  

             
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΜΑΪΟΥ  2016 :
~Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  01 Μαϊου  2016 ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ  ΠΑΣΧΑ : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-01-2016.html .- 
 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  02  Μαϊου  2016   :   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-02-2016.html .-  
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 30 Απριλίου και 01 Μαϊου 2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/30-01-2016.html .-
~  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03  Μαΐου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-03-2016.html.  .- 






~

~ Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Μαϊου 2016   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-10-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  11 Μαϊου  2016   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-11-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημερώσεις Πέμπτη 12  Μαϊου 2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-12-2016.html .-  

 ~ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ μέσα από φωτογραφίες Σάββατο  14  Μαϊου 2016 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/05/14-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  14 Μαϊου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-14-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  15  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-15-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 16 Μαϊου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-16-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 17  Μαϊου 2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-17-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  19  Μαϊου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-19-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 19 Μαϊου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-19-2016.html .-
 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 20  Μαϊου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-20-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 21 Μαϊου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-21-2016.html .-
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 21 και 22 Μαϊου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/21-22-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 22 Μαϊου 2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-22-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  23 Μαϊου 2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-23-2016.html .-
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   Δευτέρα 23 Μαϊου  2016  17ο  κεφάλαιο  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/23-2016-17.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  arfara news  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24 Μαϊου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-24-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Μαϊου 2016   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-
~ Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Arfara News Τετάρτη 25 Μαϊου 2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .- 
~                                                                                                                                                  
                                                                  
*** 
  ~
***   Video ..μας θυμίζουν ..... για να μην ξεχνιόμαστε  !!  :
Που μας κατάντησαν οι  κυβερνώντες  :; Που μας πηγαίνουν  : ;  Πόσο θα αντέξουμε ακόμα ; ;
Να μην  υπάρχουν χρήματα για να πληρώσουμε ούτε και για μια αξιοπρεπή κηδεία :;  Ούτε για μνήμα και κόλλυβα : ;   Ούτε για ένα καφέ παρηγοριάς μετά την κηδεία : ; Δεν παίρνουν ολωσδιόλου χαμπάρι που βρισκόμαστε :  ; Δεν  υπολογίζουν την αντίδραση οργής λαού που έρχεται ;;;  Δεν ακούνε ,δεν βλέπουν , δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο για τις καρέκλες τους και τη δικιά τους καλοπέραση ; Είναι  αυτοί Έλληνες ; Είναι  πολιτικοί ; Ή  είναι ΒΟΛΕΥΤΈΣ  ΒΟΛΕΥΤΆΚΙΔΕΣ Βολεψάκιδες ;;;;; ; Δεν βλέπουν και δεν νοιώθουν την ανεργία ; την πείνα του κοσμάκη ..  τους βιασμούς ακόμη κι΄ αυτών των μεταναστών και  λαθρομεταναστών που εμείς τους φιλοξενούμε  κι΄ αυτοί (ένα μεγάλο μέρος) μας κλέβουν , μας βρίζουν ,μας κλείνουν τους δρόμους , μας καταστρέφουν περιουσίες , μας βιάζουν ..κ. π. α. ; Μήπως είναι η  Αχαριστία για την δικιά μας Ευεργεσία ; Γιατί τόσα ψέματα , τοση ακυβερνησία , τόση υποκρισία  και Αχαριστία κύριε Τσίπρα και κ.  Καμμένε ; Γιατί ;  Γιατί να κλειδαμπαρώνουμε τα σπίτια μας ........  γιατί να κλίνουμε τις πόρτες των σπιτιών μας ...γιατί να αυτοκτονούν χιλιάδες Έλληνες νοικοκυραίοι που του καταντήσατε διακονιαρέους και μετανάστες ;  .... ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ !!!  ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ .....!
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΥΠΕΡ ΤΡΑΠΕΖΩΝ 25/05/2016:
https://youtu.be/r9TX_uQq56c .-

~ ΣΥΡΙΖΑ  -  ΣΑΚΟΡΑΦΑ(Ευρωβουλευτής) για αποχώρηση από ΣΥΡΙΖΑ , ξεκατίνιασμα 25/05/2016: https://youtu.be/E35MyIiSWuQ .-

~ Παρενόχληση νεαρής από μετανάστες 25/05/2016 :
https://youtu.be/VsTRbVbs21Q .-  

~ΟΤΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕ ΤΟ ΤΑΥΠΕΔ  25/05/2016: https://youtu.be/sVUBIPHHRvY .-

~ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ και τα ΜΝΗΜΕΙΑ  ΣΥΡΙΖΑ  ΑΝΕΛ  25/05/2016: https://youtu.be/HKavpscB_Gg .-

~ η Έντιμη διαπραγμάτευσή ΣΥΡΙΖΑ  κόστισε 45  δις  σε όλους μας 25/05/2015: https://youtu.be/GILzfFUvTR8 .-

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅