Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2016

  Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  04 Φεβρουαρίου  2016 :
~
  
 
 ~  3 Φεβρουαρίου
Προφήτου Συμεώνος (1), του δεξαμένου τον Κύριον και Άννης της προφήτιδος (2). Προφήτου Αζαρίου.Μαρτύρων Αδριανού και Ευβούλου, Βλασίου του βουκόλου, Παύλου και Σίμωνος. Νεομαρτύρων Ιωάννου και Σταματίου των αυταδέλφων και Νικολάου, των εκ Σπετσών και εν Χίω μαρτυρησάντων (†1822). Οσίου Κλαυδίου.
(1)O άγιος Συμεών κατοικούσε στο Ιεροσόλυμα και ήταν άνθρωπος δίκαιος και ενάρετος. Για τις αρετές του αυτές το Άγιο Πνεύμα, του είχε αποκαλύψει ότι δεν θα πέθαινε προτού δεχθεί στην αγκαλιά του το Χριστό. Και πράγματι σαράντα ημέρες μετά τη γέννηση του Ιησού, το Άγιο Πνεύμα τον διέταξε να μεταβεί στο Ναό. Με νεανικό σφρίγος ο Συμεών έφθασε στο Ναό και δέχθηκε ευλαβικά στην αγκαλιά του, τον Χριστό. Τώρα πια μπορούσε να πεθάνει και είπε: «Νυν απολύεις τον δούλον Σου Δέσποτα...» . 2)Η προφήτιδα Άννα ήταν θυγατέρα του Φανουήλ και καταγόταν από τη φυλή του Ασήρ. Νυμφεύθηκε σε νεαρή ηλικία, αλλά επτά χρόνια μετά το γάμο της έμεινε χήρα. Έκτοτε τάχθηκε στην υπηρεσία του Θεού, εγκαταστάθηκε στο Ναό και πέρασε τη υπόλοιπη ζωή της με νηστεία, προσευχή, ανάγνωση και μελέτη των θείων γραφών και έργα φιλανθρωπίας. O πανάγαθος Θεός αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας την αγία ζωή της, της μετέδωσε το προφητικό χάρισμα. Ογδόντα τεσσάρων ετών αξιώθηκε να δει κι εκείνη το Χριστό. Γι` αυτή τη μεγάλη ευεργεσία, η Άννα ευχαρίστησε θερμά το Θεό και προφήτεψε ότι αυτός είναι ο Μεσσίας, τον οποίο όλοι με αγωνία περίμεναν.  ~
Σήμερα 03/02/2016 εορτάζουν:
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα, Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών
~ Βιογραφία
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών Άγιος Σταμάτιος Οι Άγιοι Νεομάρτυρες Σταμάτιος, Ιωάννης και Νικόλαος κατάγονταν από τις Σπέτσες και μαρτήρησαν υπέρ του Ονόματος του Χριστού στη Χίο, το έτος 1822 μ.Χ. Από αυτούς οι δύο πρώτοι, ο Σταμάτιος και ο Ιωάννης, ήσαν αδελφοί. Ο πατέρας τους ονομαζόταν Θεόδωρος Γκίνης και η μητέρα τους Ανέζω.
Κατά το έτος 1822 μ.Χ. οι Άγιοι ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Κωνσταντινούπολη μαζί με άλλους πέντε ναυτικούς, που ασχολούνταν με το εμπόριο, μεταξύ των οποίων ήταν και ο συναθλητής αυτών Νικόλαος. Η σφοδρή θαλασσοταραχή τους ανάγκασε να προσαράξουν απέναντι από τη Χίο, σε παραλία της Μικρασιατικής γης που ονομαζόταν Τσεσμέ. Αφού εξήλθαν στην ξηρά, φοβούμενοι τους Τούρκους, εμπιστεύτηκαν την ζωή τους σε κάποιον Χριστιανό, τον οποίο παρακάλεσαν να μεριμνήσει, δίδοντάς του αμοιβή για την εξεύρεση υλικών, προκειμένου να επισκευάσουν τα χαλασμένο πλοιάριό τους. Όμως αυτός τους πρόδωσε στον αγά και οδήγησε εναντίων τους, τους Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι τους κατεδίωξαν. Από τους επτά οι δύο φονεύθηκαν, άλλοι δε δύο έφυγαν διά θαλάσσης. Οι Οθωμανοί, εξαγριωμένοι, συνέλαβαν τους δύο αδελφούς, Σταμάτιο και Ιωάννη και τον γέροντα πλοίαρχο Νικόλαο. Ο πασάς, αφού τους ανέκρινε, έδωσε εντολή να φυλακίσουν τους δύο αδελφούς και να αποκεφαλίσουν το Νικόλαο στην εκτός του κάστρου πεδιάδα.
Οι Τούρκοι προέτρεπαν το Νικόλαο να αλλαξοπιστήσει, για να γλυτώσει τον θάνατο και να κερδίσει την ζωή, εκείνος όμως απάντησε με θάρρος ότι δεν αρνείται την πίστη του. Έτσι, ομολογώντας τον Χριστό, δέχθηκε το στεφάνι του μαρτυρίου, αφού απέκοψαν την τίμια κεφαλή αυτού.
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ ΣπετσώνΟι Τούρκοι προσπάθησαν να εξισλαμίσουν και τους δύο αδελφούς. Παρά τις μεθοδικές και επίμονες προσπάθειες αυτών, επί επτά συνεχείς ημέρες, δεν κατάφεραν τίποτε. Οι Μάρτυρες βρήκαν την ευκαιρία και απέστειλαν κρυφά έγγραφη την εξομολόγησή τους προς τον Μητροπολίτη Χίου, ο οποίος τους έδωσε την ευλογία του, για να προχωρήσουν προς τον δρόμο του μαρτυρίου με πνευματική ανδρεία. Κοινωνήσαντες δε των Αχράντων Μυστηρίων, των οποίων την αποστολή οικονόμησε ο Επίσκοπος διά γυναικός , ήσαν έτοιμοι για την μεγάλη θυσία. Προσαχθέντες ενώπιον του πασά, διεκήρυξαν και πάλι την ακλόνητη πίστη τους στον Χριστό και πορευόμενοι προς το μαρτύριο φώναξαν προς το πλήθος: «Χριστιανοί είμεθα, για τον Χριστό πηγαίνουμε στον θάνατο». Έτσι δέχθηκαν τους στέφανους του μαρτυρίου, αποκεφαλισθέντες, ο μεν νεομάρτυρας Σταμάτιος σε ηλικία 18 ετών, ο δε νεομάρτυρας Ιωάννης σε ηλικία 22 ετών.
~ Απολυτίκιο Αγ. Δικαίων Συμεών και Άννας - 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/egXslvAoS-4 .-


~
Βιογραφία
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η ΠροφήτιδαΟ Συμεών κατοικούσε στην Ιερουσαλήμ. Ήταν δίκαιος, ευλαβής και φωτισμένος από το Άγιο Πνεύμα, που του είχε φανερώσει ότι δε θα πέθαινε πριν δει το Χριστό. Η χαρμόσυνη αυτή πληροφορία τον εμψύχωνε ως τα βαθειά γεράματα του. Τέλος, ακριβώς σαράντα μέρες μετά τη γέννηση του Ιησού, το Πνεύμα τον πληροφόρησε ότι έπρεπε να πάει στο Ιερό. Ετοιμάστηκε, λοιπόν, με νεανική ζωηρότητα, πήγε εκεί και στάθηκε στην πόρτα, γεμάτος ευχαρίστηση και αγαλλίαση. Μέσα στην προσδοκία αυτή, φάνηκαν να έρχονται ο Ιωσήφ με την Παρθένο, που κρατούσε τον Ιησού. Ο Συμεών, πληροφορημένος από το Πνεύμα ότι το βρέφος αυτό είναι ο Χριστός, τρέχει και παίρνει τον Ιησού στην αγκαλιά του. Τον κρατάει ευλαβικά και, αφού καλά - καλά παρατήρησε το νήπιο και δέχθηκε όλη την ιλαρότητα της θείας μορφής του, ύψωσε το βλέμμα του επάνω και είπε ευχαριστώντας το Θεό: «Νυν απολύεις τον δούλον σου, Δέσποτα, κατά το ρήμα σου εν ειρήνη· ότι είδον οι οφθαλμοί μου το σωτήριόν σου, ο ητοίμασας κατά πρόσωπον πάντων των λαών, φως εις άποκάλυψιν εθνών και δόξαν λάου σου Ισραήλ». Τώρα, δηλαδή, πάρε την ψυχή μου Δέσποτα, σύμφωνα με το λόγο σου, ειρηνικά, διότι τα μάτια μου είδαν αυτόν που θα φέρει τη σωτηρία που ετοίμασες για όλους τους λαούς και θα είναι γι' αυτούς φως, που θα αποκαλύψει τον αληθινό Θεό και θα δοξάσει το λαό σου Ισραήλ.
Προφήτιδα ΆνναΗ Προφήτιδα Άννα ήταν θυγατέρα του Φανουήλ και καταγόταν από τη φυλή του Ασήρ, ογδόου γιου του Ιακώβ. Παντρεύτηκε πολύ νέα, και μετά επτά χρόνια έμεινε χήρα. Από κει και πέρα έζησε μόνη της, χωρίς να έλθει πλέον σε νέο γάμο. Παρηγοριά και ευχαρίστηση της ήταν η προσευχή, η νηστεία, η ανάγνωση των Γραφών, η φιλανθρωπία και η συχνή παρουσία της στο Ιερό σ' όλες τις πρωινές και εσπερινές δεήσεις. Για τον τρόπο αυτό της ζωής της, το Άγιο Πνεύμα μετέδωσε στην Άννα το προφητικό χάρισμα. Αξιώθηκε μάλιστα, αν και 84 ετών τότε να υποδεχθεί στο Ναό μαζί με τον δίκαιο Συμεών, το θείο Βρέφος. Κατά τη συνάντηση εκείνη, η καρδιά της Άννας υπερχάρηκε και σκίρτησε. Πλησίασε, προσκύνησε το παιδί και κατόπιν, αφού ευχαρίστησε και δοξολόγησε και αυτή το Θεό, διακήρυττε ότι ήλθε ο Μεσσίας προς όλους, οι όποιοι ζούσαν περιμένοντας με ειλικρινή ευσέβεια τη λύτρωση του Ισραήλ.
Η μνήμη της Προφήτιδας Άννας επαναλαμβάνεται στις 28 Αυγούστου.
Η Σύναξή τους ετελείτο στο Αποστολείο Ιακώβου του Αδελφοθέου, που ήταν παρεκκλήσιο του ναού της Θεοτόκου Ευουρανιωτίσσης.
Τα Λείψανα του Αγίου Συμεών, άγνωστο πότε, μεταφέρθηκαν από την Παλαιστίνη στην Κωνσταντινούπολη και κατατέθηκαν στο Ναό της Παναγίας των Χαλκοπρατείων, όπου φυλάσσονταν και τα Λείψανα του Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου και του Προφήτου Ζαχαρίου, πατρός του Προδρόμου. Από εκεί αφαιρέθηκαν το 1204 μ.Χ., πέντε ημέρες μετά την άλωση της Πόλεως από τους Φράγκους, από τους Βενετούς Πέτρο Steno, Άγγελο Drusiano και Ανδρέα Balduino και μεταφέρθηκαν στη Βενετία. Μετά την αναγνώριση του 1317 μ.Χ. τα Λείψανα τοποθετήθηκαν σε μαρμάρινη σαρκοφάγο, η οποία το 1733 μ.Χ. τοποθετήθηκε κάτω από την Αγία Τράπεζα του προς τιμήν του Ναού, όπου και σήμερα φυλάσσονται.
Λείψανα του Αγίου Συμεών φυλάσσονται επίσης στο Ναό Aix La Chapelle, στο Άαχεν της Γερμανίας.
Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
Τὸν Ὕπερθεον Λόγον σάρκα γενόμενον, ἐνηγκαλίσω ὡς βρέφος ἐν τῷ Ναῷ τοῦ Θεοῦ, Θεοδόχε Συμεὼν Πρεσβῦτα ἔνδοξε, ὅθεν καὶ Ἄννα ἡ σεπτή, ἀνθομολόγησιν αὐτῶ, προσήγαγεν ὠς Προφήτις, ὅθεν ὑμᾶς εὐφημοῦμεν, οἴα Χριστοῦ θείους θεράποντος.
~
***    Καλαματιανές ιδέες υιοθετεί η κυβέρνηση για την κρίση          
     
Η στήριξη των αδύναμων και η επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω της ένωσης δυνάμεων κυβέρνησης, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και φορέων, είναι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί η κρίση. Αυτό υποστήριξε ο κ. Τσίπρας κατά την ομιλία του, χθες, στην εκδήλωση παρουσίασης του Προγράμματος Act4Greece της Εθνικής Τράπεζας.
  ΓΙΑ ΤΟ ACT4GREECE
Το Πρόγραμμα act4Greece αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία για την προώθηση της κοινωνικής και αναπτυξιακής τραπεζικής. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, που δίνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης πόρων από το «πλήθος», δηλαδή από κάθε ενδιαφερόμενο σε κάθε γωνιά του πλανήτη, πόροι που στη συνέχεια διοχετεύονται σε συγκεκριμένα έργα που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν φορείς υλοποίησης.
Η μέθοδος αυτή συμμετοχικής χρηματοδότησης, γνωστή διεθνώς ως crowdfunding, έχει στο πυρήνα της φιλοσοφίας της την ευαισθητοποίηση και ενθάρρυνση των συμπολιτών μας, για να εισφέρουν ό,τι ο καθένας μπορεί, ώστε να υλοποιηθούν έργα που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και ο Ελληνισμός.
Το πρόγραμμα καλύπτει έργα σε 7 άξονες: 1) πρόνοια, υγεία και αλληλεγγύη, 2) κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα, 3) πολιτισμός και πολιτιστική επιχειρηματικότητα, 4) νεανική και καινοτόμος επιχειρηματικότητα, 5) περιβάλλον και αειφορία, 6) έρευνα, εκπαίδευση και κατάρτιση και 7) αθλητισμός.
Οι πολλαπλές δράσεις του Προγράμματος υλοποιούνται από φορείς με εμπειρία και αξιοπιστία στον τομέα τους και μέσω της ιστοσελίδας www.act4greece.gr γίνεται αξιοποίηση του σύγχρονου εργαλείου συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding).
Οι χρηματικοί πόροι που συγκεντρώνονται μέσω του act4Greece είναι δωρεές, και στο μέλλον, αφού υπάρξει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, θα μπορούν να συγκεντρώνονται χρήματα και για δανεισμό (κυρίως μικροδάνεια), αλλά και για συμμετοχή στο ίδιο κεφάλαιο μιας εταιρείας, στηρίζοντας νεοφυείς καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.
  Ποια η προστιθέμενη αξία του act4Greece
Το act4Greece δίνει μια διέξοδο, ώστε από την Ελλάδα της κρίσης να περάσουμε στην Ελλάδα της ελπίδας, της αλληλεγγύης και της προοπτικής. Με την ελληνική κοινωνία να βιώνει τα τελευταία χρόνια μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, με προβλήματα και ανάγκες πιεστικές και αυξημένες, είναι η στιγμή να αποδείξουμε ότι, αν όλοι συνεισφέρουμε από λίγο, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Με το πρόγραμμα act4Greece ανοίγεται ένα τεράστιο πεδίο υποδοχής πόρων, χρηματικών και μη, από το «πλήθος», τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό και τη διασπορά. Πρωτίστως, όμως, το act4Greece, με το μοντέλο συμμετοχικής χρηματοδότησης που εισάγει, επιχειρεί να αλλάξει την κουλτούρα και τη νοοτροπία της κοινωνίας μας. Η συνεισφορά του κάθε πολίτη, όσο μικρή κι αν είναι, είναι πολύτιμη, όταν υπάρχει ένας συγκεκριμένος στόχος και έργο να υλοποιηθεί και, κυρίως, ότι υπάρχουν εχέγγυα διαφάνειας και λογοδοσίας.
  Ποιοι συμμετέχουν στο act4Greece
Το Πρόγραμμα act4Greece πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας και τη στρατηγική συνεργασία με φορείς και ιδρύματα εγνωσμένου κύρους και προσφοράς, όπως το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννης Λάτσης, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Καθένας από αυτούς τους φορείς συνεισφέρει με την τεχνογνωσία του, αλλά μπορεί και να αξιοποιεί την πλατφόρμα, ως ένα σύγχρονο εργαλείο συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding), για να διευρύνει και να πολλαπλασιάσει πόρους για έργα ή δράσεις που ούτως ή άλλως υποστηρίζει.
  Οι άξονες του Προγράμματος
Το Πρόγραμμα act4Greece αποτελείται από 7 άξονες:
•Πρόνοια, υγεία και αλληλεγγύη: περιλαμβάνει την υποστήριξη δράσεων κοινωνικής πρόνοιας, δημόσιας υγείας και αλληλεγγύης, καθώς οι δράσεις αυτές προωθούν την κοινωνική συνοχή και τη βιώσιμη αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. 

•Κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα: δίνει έμφαση στην επιδίωξη συλλογικού οφέλους, μέσα από δράσεις που εξυπηρετούν το κοινωνικό συμφέρον, ενώ συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό/περιφερειακό επίπεδο. 

•Πολιτισμός και πολιτιστική επιχειρηματικότητα: καθώς ο πολιτισμός αποτελεί ανεκτίμητο κεφάλαιο για τη χώρα μας που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά σε ένα νέο βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο, στόχος του act4Greece είναι να υποστηρίξει δράσεις τόσο για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και παράδοσης όσο και για την ανάδειξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

•Έρευνα, εκπαίδευση και κατάρτιση: περιλαμβάνει την υποστήριξη ερευνητικών προγραμμάτων και δράσεων δια βίου μάθησης, που βοηθούν στην απόκτηση δεξιοτήτων και δημιουργούν ευκαιρίες για εργασία και περαιτέρω επαγγελματική, οικονομική, κοινωνική και προσωπική ανάπτυξη. 

•Νεανική και καινοτόμος επιχειρηματικότητα: επικεντρώνεται στην ενθάρρυνση, ανάδειξη και προβολή καινοτόμων ιδεών και έργων, στην εκπαίδευση και καθοδήγηση ομάδων νέων επιχειρηματιών και στη δημιουργία υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης. 

•Περιβάλλον και αειφορία: περιλαμβάνει δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης που προάγουν την ποιότητα ζωής, συμβάλλουν στο μετασχηματισμό των παραγωγικών δομών της ελληνικής οικονομίας και ενισχύουν τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών. 

•Αθλητικές δραστηριότητες: υποστηρίζονται δράσεις που συμβάλλουν στην ενίσχυση των αθλητικών δραστηριοτήτων, τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στη χώρα μας. 

Η επιλογή των συγκεκριμένων αξόνων, με βάση τις τρέχουσες συνθήκες στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει τους πολίτες, ώστε να διευρυνθεί η συμμετοχή της κοινωνίας στην υποστήριξη συλλογικών κοινωνικών και αναπτυξιακών δράσεων και να αναδείξει την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης στην αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων.
  Οι ενεργές δράσεις του act4Greece
Στην παρούσα φάση, το Πρόγραμμα act4Greece υλοποιεί τρία σημαντικά έργα:
Παροχή σχολικών γευμάτων σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Δυτικής Αττικής, με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας: Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα πολλά παιδιά δοκιμάζονται από τις συνέπειες της κρίσης, ψυχικά και σωματικά, ενώ τα ποσοστά της παιδικής φτώχειας αυξήθηκαν στο 27,8%. Αρκετά παιδιά υποσιτίζονται, ενώ η παιδική παχυσαρκία αυξάνεται λόγω της κακής διατροφής. Τα παιδιά είναι το μέλλον, οι φυσικοί κληρονόμοι της ιστορίας μας και οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες τους.
Στο πλαίσιο του προγράμματος act4Greece, η Εθνική Τράπεζα έχει αναλάβει να ενισχύσει το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την παροχή σχολικών γευμάτων σε μαθητές δημοτικών σχολείων, ως μιας από τις πλέον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Σε πρώτη φάση, θα καλυφθούν επιλεγμένες περιοχές της χώρας, οι οποίες έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση και εμφανίζουν υψηλά ποσοστά ανεργίας και φτώχειας.
Το πρόγραμμα αρχικά περιλαμβάνει την παροχή ζεστού μεσημεριανού σχολικού γεύματος, σε 4.000 μαθητές 160 Δημοτικών Σχολείων της Δυτικής Αττικής, για την περίοδο 1.2.2016 – 15.6.2016.
Παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ανθρωπιστικής βοήθειας σε ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με την υποστήριξη των Γιατρών του Κόσμου: Στο πλαίσιο του Προγράμματος act4Greece, οι Γιατροί του Κόσμου αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν σχέδιο δράσης για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ανθρωπιστικής βοήθειας σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες των κατοίκων (άποροι, άνεργοι, ηλικιωμένοι, γυναίκες, παιδιά) και σε μετακινούμενες πληθυσμιακές ομάδες τρίτων χωρών, στα νησιά Σάμο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Νίσυρο, Ψέριμο και Τέλενδο.
Στόχος της δράσης είναι να ενισχυθεί η υγειονομική θωράκιση των περιοχών αυτών και να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση του μόνιμου και προσωρινού πληθυσμού σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας και υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας.
Δημιουργία εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικτυακής εφαρμογής με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821, με την υποστήριξη του Κέντρου Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες: Στο πλαίσιο του Προγράμματος act4Greece, το Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (ΚΕΑΕ) (www.rchumanities.gr) αναλαμβάνει τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας που θα συγκεντρώνει διαφορετικού τύπου υλικό (αρχειακό, κειμενικό, οπτικό, ηχητικό, οπτικοακουστικό) για διαφορετικές όψεις της περιόδου του ελληνικού αγώνα για την ανεξαρτησία (1800-1830).
Το έργο θα υλοποιηθεί και με τη συνεργασία έγκριτων φορέων, όπως η Βιβλιοθήκη της Βουλής, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους κ.ά.
Στόχος του προγράμματος είναι:
1.        Η αξιοποίηση Ελλήνων νέων επιστημόνων με διδακτορικούς τίτλους σπουδών, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίζουν το ερευνητικό τους έργο στη χώρα μας, χωρίς να χρειάζεται να διαφεύγουν στο εξωτερικό.

2.       Η δημιουργία ενός εύχρηστου εργαλείου για την εύκολη πρόσβαση του κοινού σε αρχειακό υλικό, αποτελέσματα ερευνητικών μελετών, τραγούδια, φορεσιές, έργα τέχνης κ.ά. Αυτό το εργαλείο θα διευκολύνει επιπροσθέτως τη μελέτη σχετικών επιστημονικών ζητημάτων.

3.       Η κατασκευή ενός εκπαιδευτικού εργαλείου για τη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση κατάλληλου για τη διάχυση της επιστημονικής έρευνας.

4.       Η συνεργασία και επικοινωνία εντός του διεθνούς ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, η οποία θα υποστηριχθεί από τη δίγλωσση έκδοση του έργου (ελληνική και αγγλική).

Τα συγκεκριμένα έργα, με τα οποία ξεκινά το Πρόγραμμα act4Greece, καλύπτουν βασικές ανάγκες συνανθρώπων μας στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας και της υγείας. Ταυτόχρονα, ανοίγουν νέους δρόμους στην έρευνα και την εκπαίδευση με την αξιοποίηση ενός αρχείου που αφορά μια κορυφαία για τον Ελληνισμό περίοδο, ενώ έρχονται να στηρίξουν τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Στο μέλλον, τα έργα θα πολλαπλασιαστούν και θα διευρυνθούν σε όλο το φάσμα των δράσεων του Προγράμματοςact4Greece.
  H ΕYKAIΡΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ CROWDFUNDING
Η αποτελεσματική λειτουργία της σύγχρονης Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι συνυφασμένη με τη δημιουργία ενός πλαισίου συμμετοχικής λήψης αποφάσεων (Ανοικτή/Συμμετοχική Δημοκρατία), ενίσχυσης της διαφάνειας και της λογοδοσίας και υποστήριξης δράσεων πληθοπορισμού (crowdsourcing, crowdfunding), με στόχο τη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες και την τοπική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα. Ο εκδημοκρατισμός της χρηματοδότησης για εμπορικό ή κοινωνικό σκοπό μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην κοινωνική αλληλεγγύη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας. Κι αυτό είναι καθοριστικά σημαντικό, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες οικονομικής ύφεσης που βιώνουμε, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί συνάνθρωποί μας.
Ενδεικτικά έργα που μπορούν να υποστηρίζονται μέσα από μια διαδικασία crowdfunding σε τοπικό επίπεδο είναι τα εξής: ανάπτυξη τοπικών υποδομών και δικτύων, υλοποίηση έργων καλλιτεχνικής και πολιτιστικής επιχειρηματικότητας και αθλητισμού, ανάδειξη του τοπικού προορισμού, υλοποίηση προτάσεων για έργα και δράσεις πολιτών μετά από αξιολόγηση από το ίδιο το κοινό.
Σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να υποστηρίζεται η προσέλκυση κεφαλαίων και υποστήριξης από ξένους ενδιαφερομένους και τη διασπορά.
  O ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ETAIΡΕΙΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ CROWDPOLICY
H Crowdpolicy (www.crowdpolicy.com), αποτελώντας πρωτοπόρο εταιρεία σε θέματα CrowdSourcing & CrowdFunding στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Αγορά, σχεδίασε και υλοποίησε για λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας την πλατφόρμα CrowdFunding Act4Greece (πλατφόρμα συλλογής δωρεων και πόρων).
Η πλατφόρμα του προγράμματος www.act4Greece.gr  σχεδιάστηκε κατάλληλα ώστε να υποδέχεται εγχρήματες δωρεές από όλον κόσμο είτε μέσω χρέωσης πιστωτικής κάρτας είτε μέσω μεταφοράς σε τραπεζικό λογαριασμό (μέσω φυσικού καταστήματος οποιασδήποτε τράπεζας ή μέσω e banking).
Παράλληλα, η πλατφόρμα μπορεί να υποδεχθεί αιτήματα προσφοράς από Φορείς και ΜΚΟ σε είδος (υπηρεσίες, εξοπλισμός), επεκτείνοντας τη λογική της πλατφόρμας από CrowdFunding σε αυτό που διεθνώς ονομάζεται CrowdResourcing (συλλογή πόρων με δυνατότητα matchmaking βάσει αναγκών).
  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ
O Γιώργος Καραμανώλης τελείωσε το 2ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμάτας. Αν και μόλις 31 χρόνων, είναι ο άνθρωπος πίσω από μια σειρά γνωστών δράσεων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Ζει στην Αθήνα, όπου ακολούθησε βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας.
Τα τελευταία 9 χρόνια εργάζεται ως σύμβουλος Πληροφορικής και Καινοτομίας. Έχει συμμετάσχει στο συντονισμό ομάδων διοίκησης έργου και ως εμπειρογνώμονας σε έργα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Νέων Τεχνολογιών στο δημόσιο τομέα, καθώς και ως σύμβουλος ανάπτυξης εφαρμογών και επιχειρησιακών συστημάτων στον ιδιωτικό τομέα. Έχει ασχοληθεί ενεργά με τον οργανωτικό και τεχνικό σχεδιασμό μεγάλης κλίμακας παρεμβάσεων, όπως το πρόγραμμα Δι@ύγεια.
Από το 2012 είναι συνιδρυτής και  συντονιστής Καινοτομίας. Τεχνολογίας της εταιρείας Crowdpolicy.com.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 ***   Απεργιακός οδηγός: Πώς (δεν) θα λειτουργήσει η χώρα την Πέμπτη
Συγκεντρώσεις και πορείεςΑπεργιακός οδηγός: Πώς (δεν) θα λειτουργήσει η χώρα την Πέμπτη
~  Παραλύει η χώρα την Πέμπτη λόγω της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κόντρα στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.
Η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ.
Στην Αθήνα ετοιμάζονται να κατέβουν οι αγρότες από τα μπλόκα όλης της χώρας προκειμένου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.
Την Πέμπτη δεν θα κινηθούν καθόλου τα τρόλεϊ, τα τρένα, οι συρμοί του Προαστιακού και τα ταξί, οι εργαζόμενοι των οποίων θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.
Στη Θεσσαλονίκη στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ. Κατά την ημέρα της απεργίας ο Οργανισμός, θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:45 και το τελευταίο 23:00 περίπου.
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς Τρίτη και Πέμπτη
Ακυρώσεις θα υπάρξουν και στις πτήσεις. Δεκαέξι πτήσεις της Olympic Air ακυρώνονται την Πέμπτη λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.
Ακυρώσεις πτήσεων από την Olympic Air την Πέμπτη Νέα 48ωρη απεργία έχει προαναγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία την Πέμπτη και την Παρασκευή. Στην απεργία της Πέμπτης θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ και οι λιμενεργάτες.
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).
Κλείνουν την Πέμπτη τα βενζινάδικα σε όλη τη χώρα Από την εργασία τους απέχουν επίσης δικηγόροι μέχρι τη Δευτέρα και οι συμβολαιογράφοι μέχρι την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό.
'Ως τις 8 Φεβρουαρίου παρατείνουν την αποχή τους οι δικηγόροι της χώραςΑπεργία διαρκείας ξεκινούν την Πέμπτη και οι αυτοκινητιστές, καθώς ήδη αρκετές ομοσπονδίες Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης. Αντίστοιχη απόφαση έχει λάβει το Σωματείο Ιδιοκτητών Β.Ελλάδας, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένονται οι αποφάσεις και των υπολοίπων σωματείων.
Απεργία διαρκείας αποφάσισε η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων και των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία στην απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, οι οδοντίατροι, οι φαρμακοποιοί και οι φυσικοθεραπευτές.
Απεργούν την Πέμπτη γιατροί, φαρμακοποιοί και εργαζόμενοι νοσοκομείωνΕπίσης, οι γιατροί αποφάσισαν και αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μέχρι την Τετάρτη.
Απέχουν της συνταγογράφησης οι γιατροίΣτην απεργία συμμετέχουν, επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι μηχανικοί και οι φοροτεχνικοί.
Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν και οι δημοσιογράφοι από τις 6 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης. Η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα ΜΜΕ, δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου. Την Τετάρτη η ΕΣΗΕΑ οργανώνει συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας.  Newsroom ΔΟΛ

***  Φορολογική κλίμακα με ανώτατο συντελεστή 50%
Η κυβερνητική πρόταση στους ΘεσμούςΦορολογική κλίμακα με ανώτατο συντελεστή 50%
~  Την πρότασή του για τις αλλαγές στη φορολογία, παρέδωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στους επικεφαλής των Θεσμών.
Σύμφωνα με αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα, στην πρόταση περιλαμβάνονται οι νέες προτεινόμενες κλίμακες και οι συντελεστές τους, με ανώτατο συντελεστή φορολογίας εισοδήματος 50%, αν και, όπως διευκρινίστηκε, υπήρχαν εισηγήσεις και για υψηλότερο φορολογικό συντελεστή.
Στην πρόταση δεν περιλαμβάνονται αλλαγές στην έκτακτη εισφορά, ενώ από το σύνολο των αλλαγών προβλέπεται η είσπραξη επιπλέον εσόδων 300 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση.
Αλλαγές στη φορολογία των αγροτών δεν περιλαμβάνονται.
Η πρόταση της κυβέρνησης αναμένεται να συζητηθεί την Τετάρτη σε νέα συνάντηση με τους επικεφαλής των Θεσμών.
Οι αλλαγές που θα συμφωνηθούν με τους επικεφαλής των Θεσμών θα περιληφθούν σε φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.
Το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους θεσμούς για τα κόκκινα δάνεια.
Θέση της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί η οριζόντια εξαίρεση όλων των κόκκινων δανείων που έχουν ως εγγύηση την πρώτη κατοικία ενώ γίνεται συζήτηση με τους θεσμούς και για μικρές βελτιώσεις στο νόμο Δένδια, όπως ανέφερε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος μετά το τέλος της συνάντησης ενώ σχολίασε ότι θα δοθεί η παράταση που ζητάει η κυβέρνηση.
Αναφορικά με τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των θεσμών, κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως δεν τέθηκε θέμα για μείωση συντάξεων.
Η διαπραγμάτευση, ωστόσο, θα είναι σκληρή ανέφερε η ίδια πηγή, για τα θέματα που είναι ανοιχτά στις συζητήσεις με τους θεσμούς.
Το πρόγραμμα των συναντήσεων της Τετάρτης με τους θεσμούς διαμορφώνεται ως εξής:
Στις 09:00 συνάντηση για θέματα της Νέας Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, στις 10.30  συνάντηση για θέματα Δημόσιας Διοίκησης, στις 12.00 συνάντηση για τα δημοσιονομικά, στις 14.30  για την φορολογία εισοδήματος και στις 16.30 αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση για τις συντάξεις.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ποιος είναι ο Τούρκος που λέει ότι εξασφάλισε τηλεοπτική άδεια στην Ελλάδα
Ο ταλαντούχος κ. Ιλίτζαλι Ποιος είναι ο Τούρκος που λέει ότι εξασφάλισε τηλεοπτική άδεια στην Ελλάδα  O Ατζούν Ιλίτζαλι ποζάρει με φόντο την καμπίνα του ιδιωτικού του αεροσκάφους
~  Ο Τούρκος καναλάρχης Ατζούν Ιλίτζαλι, μεγαλομέτοχος μεταξύ άλλων του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού TV8, ετοιμάζεται να πάρει τηλεοπτική άδεια στην Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου που αναπαράγουν τις τελευταίες ημέρες τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
«Έχουμε δυο εναλλακτικές λύσεις, είτε θα αγοράσουμε κάποιο ελληνικό κανάλι, είτε θα αγοράσουμε μια νέα συχνότητα. Ήδη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είχαμε συνάντηση έδειξε θετικός σε αυτή την πρόθεσή μας και ο σκοπός μας είναι να λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβριο» φέρεται να δήλωσε ο κ.Ιλιτζαλί.
Στον τουρκικό Τύπο κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που τον έδειχναν μαζί με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Τουρκίας, Αλέξη Τσίπρα και Αχμέτ Νταβούτογλου, στον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των δύο χωρών που έγινε στις 17 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.
Όπως είπε, ο νέος τηλεοπτικός σταθμός στην Ελλάδα θα λειτουργεί στο πρότυπο του TV8, αναφέροντας μάλιστα ότι στα σχέδια του είναι η μετάδοση της εκπομπής Survivor στην Ελλάδα.

~ Το TV8, είναι ένας τηλεοπτικός σταθμός που ξεκίνησε να εκπέμπει το 1999 και από το 2013 ανήκει στον όμιλο Acun Medya του Ατζούν Ιλίτζαλί σε ποσοστό 70%. Το υπόλοιπο 30% ανήκει στο Doğuş Yayın Grubu. Αρχικά το κανάλι ήταν ειδησεογραφικό, όμως από το 2003 άλλαξε ύφος και έγινε ψυχαγωγικό. Έδρα του σταθμού είναι η Κωνσταντινούπολη.
Γεννημένος το 1969 στην Αδριανούπολη, ο Ατζούν Ιλίτζαλι ακολούθησε μία εντυπωσιακή επιχειρηματική πορεία. Από αθλητικός ρεπόρτερ, αναβαθμίστηκε γρήγορα σε τηλεοπτικό αστέρα για να φθάσει το 2005 να συγκαταλέγεται μεταξύ των επιχειρηματιών που δήλωσαν τα υψηλότερα εισοδήματα στην Τουρκία.
Πρώτη του δουλειά στην τηλεόραση ήταν στο Show TV στην Κωνσταντινούπολη, όπου κάλυπτε στο Αθλητικό Τμήμα το ρεπορτάζ της Μπεσίκτας.
Το 2002 άρχισε να παρουσιάζει τη δική του ψυχαγωγική - ταξιδιωτική εκπομπή η οποία μεταδιδόταν μέχρι το 2006.
Παράλληλα με την εκπομπή, το 2004 ίδρυσε την εταιρεία Acun Medya, αναλαμβάνοντας για λογαριασμό του Show TV την παραγωγή και παρουσίαση γνωστών παγκοσμίως τηλεοπτικών παιχνιδιών, όπως «Fear Factor«, «Deal», «Τουρκία έχεις ταλέντο» και «Survivor». Μετέφερε επίσης στην τουρκική τηλεόραση την εγχώρια εκδοχή του «Voice» και του «Dancing with the stars». Επίσης, δεν ξέχασε και τις τηλεοπτικές του ρίζες ως αθλητικογράφος, κάνοντας την παραγωγή και παρουσίαση μίας ποδοσφαιρικής εκπομπής.
Όλα αυτά μέχρι το 2013, όποτε πήρε μετεγγραφή στο Star TV, υπογράφοντας έκτοτε πάνω από δέκα τηλεοπτικές παραγωγές.
Την ίδια χρονιά απέκτησε το 70% των μετοχών του TV8 και το 40% του καναλιού τηλεοπτικών πωλήσεων Shop90 (πρώην MNG Shop).
Παράλληλα με την παρουσία του στα τηλεοπτικά πράγματα, ο Ατζούν Ιλίτζαλι εισήλθε και στο χώρο του Internet με τους διαδικτυακούς τόπους sekiz.com (online κατάστημα ρουχισμού) και acunn.com (κίτρινη σκανδαλοθηρική ειδησεογραφία).
Είναι κάτοχος μεταξύ άλλων ενός ιδιωτικού αεροσκάφους. Το 2013 μάλιστα εμφανίστηκε ως είδηση στον τουρκικό Τύπου ότι πώλησε το αεροσκάφος τύπου Cessna CitationXL που είχε επί δύο χρόνια για να αγοράσει ένα μεγαλύτερο 10θέσιο Challenger 300, μοντέλο του 2006. Απ' ό,τι φαίνεται πάντως, το αεροσκάφο δεν το έχει μόνο για προσωπική χρήση αλλά το βλέπει και ως επένδυση. Μέσω της εταιρείας του Bon Air, το προσφέρει προς ενοικίαση σε επιχειρηματίες.
Το 2005 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κατάλογο με τους Τούρκους με τον υψηλότερο φόρο εισοδήματος. Το ίδιο συνέβη και το 2011, με το όνομά του να φιγουράρει στην 62η θέση της σχετικής λίστας.
Έχει κάνει δύο γάμους, τον πρώτο το 1988 που διήρκεσε μέχρι το 1993 και τον δεύτερο το 2003, ο οποίος έφθασε το 2010 ως την δικαστική αίθουσα για διαζύγιο, εξαιτίας εξωσυζυγικής σχέσης του ιδίου. Τα δύο μέρη τελικά συμφιλιώθηκαν και αποφάσισαν να συνεχίσουν το γάμο τους. Στη δίκη αποκαλύφθηκε ότι η προσωπική του περιουσία την εποχή εκείνη ανερχόταν στα 25 εκατ. ευρώ.
Γιάννης Μανδαλίδης

*** ΒΟΜΒΑ! Επανάσταση του Αγίου Όρους! Ραγδαίες εξελίξεις...
agio
~  Επιστολή ΦΩΤΙΑ στέλνουν από το Άγιο Όρος οι μοναχοί στοχεύοντας τους «ασεβείς πολιτικούς» όπως οι ίδιοι λένε ενώ εξηγούν και τους λόγους για τους οποίους τήρησαν εως τώρα σιγή ιχθύος.
Τώρα πια αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα να δράσουν και φωνάζουν «ως εδώ και μη παρέκει»
Στην επιστολή - κόλαφο που στέλνουν οι Αγιοι Πατέρες μεταξύ άλλων λένε στους πολιτικούς μας: «Μέ σατανική πονηρία καί υποκρισία παραπλανάτε τόν Ορθόδοξο χριστιανικό λαό, με στόχο να τον αποχριστιανοποιήσετε , νά τον ᾶφελληνίσετε,νά τον εφκφυλίσετε καί νά τον διαφθείρετε ηθικά, πνευματικά καί εθνικά . Ο λαός, μήπως γι’ αυτό σας ψήφισε; Μας δείχνετε ξεκάθαρα ότι στόχος σας είναι, όχι νά οικοδομήσετε καί νά δουλέψετε για τό καλό της πατρίδος μας, αλλά νά διαλύσετε τήν ελληνική κοινωνία, τήν ελληνική οικογένεια, τήν ελληνική παιδεία, τόν ελληνοχριστιανικό πολιτισμό μας. Με λίγα λόγια, πολεμάτε με λύσσα, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ καί ΕΛΛΑΔΑ».
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή των αγιορειτών πατέρων, όπως δόθηκε προς δημοσίευση:
ΑΓΙΟΡΕΙΤΑΙ ΠΑΤΕΡΕΣ
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ
• ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
• ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΝ
• ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΣΥΝΟΔΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
• ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
«…και ο σκοπός, εάν ίδη την ρομφαίαν ερχομένην και μη σημάνη τη σάλπιγγι, και ο λαός μη φυλάξηται, και ελθούσα η ρομφαία λάβη εξ αυτών ψυχήν, αύτη διά την αυτής ανομίαν ελήφθη, και το αίμα εκ χειρός του σκοπού εκζητήσω».
Ιεζεκιήλ 33,6
Ως Αγιορείτες Μοναχοί και Έλληνες πολίτες, εκφράζουμε την ανέκφραστη θλίψι μας και τον πόνον της ψυχής μας δι᾿ όσα διενεργούνται στην πατρίδα μας κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Ως μοναχοί τόσα χρόνια αγωνιούσαμε και ελπίζαμε σε μια μετάνοια και μεταστροφή. Τώρα είναι «καιρός του λαλείν», καιρός ομολογίας, ομολογίας Χριστού με την χάριν και την βοήθεια του Χριστού και της Παναγίας μας.
Εκφράζουμε, δηλώνουμε και διατρανώνουμε την διαμαρτυρία μας και την ριζική αντίθεση μας προς κάθε αντιχριστιανικό, ανθελληνικό και ανήθικο νόμο της πολιτείας των εκάστοτε κυβερνήσεων όλων των πολιτικών κομμάτων, όλων των αποχρώσεων. Με σατανική πονηρία και υποκρισία παραπλανάτε τον ορθόδοξο χριστιανικό λαό, έχοντας σαν τελικό σας στόχο, η εκάστοτε πολιτική κυβέρνησι, να αποχριστιανοποιήση, να αφελληνίση, να εκφυλίση και να διαφθείρη ηθικά, πνευματικά και εθνικά την πατρίδα μας. ῾Ο λαός, μήπως σας εψήφισε για να εκτελέσετε αυτό το έργο;
Κατά τις τελευταίες δεκαετίες έχουν ψηφισθεί από την Ελληνική Βουλή αρκετοί νόμοι οι οποίοι είναι αντιχριστιανικοί, αντιευαγγελικοί και ανθελληνικοί όπως: α) Αποποινικοποίησι της μοιχείας, β) Πολιτικός γάμος, αυτόματο διαζύγιο, γ) Εκτρώσεις, δ) Επιβολή της μονοτονικής γραφής, πλημμελής διδασκαλία της αρχαίας και χριστιανικής γραμματολογίας στα σχολεία, κατευθυνόμενη διαστρέλωσι της εθνικής μας ιστορίας κ. α. ε) Ανεξέλεγκτη εισρροή μωαμεθανών λαθρομεταναστών με απώτερο σκοπό την μετατροπή της πατρίδος μας σε μια ισλαμική χώρα ή μια άθεη υλιστική πολυθρησκευτική χοάνη, στ) Τον αντιρατσιστικό νόμο, για να μην έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε την χριστιανική πίστι μας και την πατρίδα μας, αντίθετα με τους λαθρομετανάστες, που έχουν μόνο δικαιώματα και καμία υποχρέωσι, ζ) Την μη εκπλήρωση για το τάμα του έθνους, κ.α.
Όσοι από τους βουλευτές έχετε ψηφίσει όλους αυτούς τους νόμους, μας δείχνετε ξεκάθαρα ότι στόχος σας είναι, όχι να οικοδομήσετε και να δουλέψετε γία το καλό της πατρίδος μας, αλλά να διαλύσετε την ελληνική κοινωνία, την ελληνική οικογένεια, την ελληνική παιδεία, τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό μας από τον οποίον αντλεί ιδανικά και πνευματικές αξίες ολόκληρη η ανθρωπότης και με λίγα λόγια πολεμάτε με λύσσα, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ΕΛΛΑΔΑ.
Ως επιστέγασμα και αποκορύφωμα ψηφίσατε, μάλιστα παραμονές των Χριστουγέννων (22 Δεκεμβρίου), τον κατάπτυστον νόμον για την ελεύθερη συμβίωσι των αρσενοκοιτών, σοδομιτών, ανωμάλων, όπως τους χαρακτηρίζει η Αγία Γραφή, η αρχαιοελληνική, χριστιανική και παγκόσμια γραμματολογία και ανθρωπολογία, ενώ εσείς έχετε επιβάλλει στην κοινωνία να τους ονομάζη «ομοφυλόφιλους». Με αυτόν τον νόμο διενεργείτε την πλήρη διαστροφή της ανθρωπίνης φύσεως, η οποία αποτελεί την υψίστην ύβριν κατά του Δημιουργού Θεού. Διαφθείρετε τους νέους από την κούνια τους. Με αυτόν τον νόμον δικαίως θα σας αποδώση η ιστορία τον πρέποντα χαρακτηρισμόν, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΟΔΟΜΩΝ.
Όπως προφητικά είπε ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός : « Θα δούμε και θα ζήσουμε τα Σόδομα και τα Γόμορα στον τόπο μας».
Κατόπιν τούτων, όπως καταλαβαίνετε εσείς οι βουλευτές, που ψηφίσατε αυτόν τον νόμον, για εμάς τους Αγιορείτες μοναχούς και για όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς και Έλληνες, αλλά και για κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο, στην συνειδησί μας, απεμπολίσατε την ανθρώπινη φύσι διότι τολμήσατε διά κρατικού νόμου την νομιμοποίησι της διαστροφής που ούτε και τα άλογα ζώα δεν κάνουν. Για εμάς έχετε παύσει να είστε Χριστιανοί και Έλληνες.
Ο προφήτης Δανιήλ πριν 2.550 χρόνια περίπου λέγει για εσάς «εθεώρουν και το κέρας εκείνο εποίει πόλεμον μετά των αγίων και ίσχυσε προς αυτούς…και λόγους προς τον Ύψιστον λαλήσει και τους αγίους του Υψίστου παλαιώσει και υπονοήσει του αλλοιώσαι καιρούς και νόμον». (Δαν.Ζʹ,21-26). Αυτό ακριβώς επαληθεύσατε διά του νόμου περί ελεύθερης συμβίωσης των σοδομιτών .
Ας γνωρίζετε όμως, όλοι εσείς ότι με όλα αύτά, έχετε κάνει να ξεχυλίση το ποτήρι της ανοχής του Θεού και προκαλείτε την μακροθυμία του, τον οποίον υβρίζετε και πολεμάτε, και μέλλει να ξεσπάση σε όλους τους αμετανοήτους, που αποδέχονται αυτούς τους βλάσφημους νόμους, η δικαιοσύνη του Παντοκράτορος Θεού, επί τους υιούς της απειθείας.
Όπως γράφει και ο ψαλμωδός:«Ινα τι εφρύαξαν έθνη, και λαοί εμελέτησαν κενά; παρέστησαν οι βασιλείς της γης και οι άρχοντες συνήχθησαν επί το αυτό κατά του Κυρίου και κατά του χριστού».(ψαλ. Βʹ,1-2).
Τέλος δε, ως έσχατο και ολοκληρωτικό χτύπημα προς την Ορθοδοξία και την Ελλάδα προετοιμάζετε να φέρετε στην βουλή διά πονηράν διαβούλευσιν και προς ψήφισμα, την νέα ηλεκτρονική ταυτότητα την οποία για λόγους παραπλανητικούς και ψυχολογικούς μετωνομά-σατε σε κάρτα του πολίτη.
Διά της ηλεκτρονικής ταυτότητος – κάρτας του πολίτη, ( δηλαδή το φακέλλωμα), γίνεται η εισαγωγή του σφραγίσματος. Έτσι χωρίς αυτήν, την οποία θα κουβαλάμε επάνω μας παντού και πάντοτε, δεν θα μπορούμε να ζήσουμε, και ύστερα από λίγο, για λόγους ασφαλείας, επειδή θα μας την κλέβουν, θα φροντίσετε για το καλό μας πάντα, να την βάλετε μέσα στο σώμα μας διά της εμφυτεύσεως του βιοτσίπ, στο δεξιό χέρι ή στο μέτωπο, επαληθεύοντας σε όλα πιστά την Αποκάλυψι.
Θα επιβάλλετε, λοιπόν διά νόμου και υποχρεωτικά να μας δώσετε και να μας σφραγίσετε με την βούλα του Σατανά, όπως έλεγε και ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλος, ο διδάσκαλος και προφήτης του Γένους μας. Μέσα σ᾿ αυτό το μικροτσίπ, όπως γνωρίζουμε θα περιέχη και τον αριθμό του ονόματος του Αντιχρίστου, το 666, διότι για αυτόν τον αριθμό γίνεται όλος ο αγώνας. Βέβαια εσείς θα καθησυχάσετε την Εκκλησία και τον Λαό, ότι δεν θα υπάρχει μέσα το 666, καθότι πολύς λόγος έχει γίνει περί αυτού, ώστε η Εκκλησία να μη φέρη καμμία αντίδρασι και παραμείνουν πάλι άκαρπες οι προσπάθειές σας, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα λόγω της αντιδράσεως του πιστού λαού. Όλα αυτά βέβαια δεν είναι δικά μας λόγια, ούτε δικές μας προφητείες. Είναι αυτά τα οποία μας έχουν πεί η ιερά Αποκάλυψι και οι άγιοι της Εκκλησίας, πριν από αιώνες καθώς και σύγχρονοι άγιοι γέροντες.
Επειδή, δυστυχώς πολλοί εκκλησιαστικοί άνθρωποι, δηλαδή «κάποιοι γνωστικοί και διακριτικοί» γέροντες, θα παρασυρθούν από τους πολιτικούς ότι δεν θα υπάρχει το 666, και έτσι θα πλανήσουν και θα παρασύρουν πολλούς χριστιανούς να δεχθούν τις νέες ταυτότητες. Όλοι αυτοί, είτε εν γνώσει είτε εν αγνοία θα επωμισθούν τεράστια ευθύνη εν ημέρα Κρίσεως
Η ταυτότητα είναι ένα αναγκαίο αυτοπροσδιοριστικό έγγραφο των πολιτών κάθε κράτους και άρα δεν είναι ένα απλό έγγραφο ούτε προαιρετικό. Με απλά λόγια η ταυτότητα, μας ταυτοποιεί, καθώς η σφραγίδα με την βούλα της, διότι «ταυτότητα σημαίνει ότι και η λέξη· ταυτίζεται δηλαδή κανείς με αυτά που δηλώνει, βάζουν τον διάβολο (δηλ. τον αριθμό του θηρίου-Αντιχρίστου), και υπογράφω, ότι τον αποδέχομαι. Πως μπορώ να το κάνω αυτό»; (Γέροντος Παισίου, Πνευματική αφύπνιση σελ.183).
Επίσης δεν μπορείς να την απορρίψεις όταν θέλήσης, όπως μια τραπεζική κάρτα, που αν θέλης την καταργής. Επομένως το πανανθρώπινο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού κάθε ανθρώπου καταργείται, εάν καταναγκαστικώς επιβληθεί η αποδοχή της.
Αυτό μας το λέγει και το κείμενο της Ιεράς Άποκαλύψεως: « ίνα μη τις δύνηται αγοράσαι η πωλήσαι ει μη ο έχων το χάραγμα, το όνομα του θηρίου η τον αριθμόν του ονόματος αυτού. ῟Ωδε η σοφία εστίν· ο έχων νούν ψηφισάτω τον αριθμόν του θηρίου· αριθμός γαρ ανθρώπου εστί· και ο αριθμός αυτού χξςʹ.»( Αποκ. Ιγ’ 15-18). Δηλαδή οι άνθρωποι που θα σφραγισθούν θα φέρουν επάνω τους το όνομα του θηρίου ή τον αριθμόν του ονόματός του, που είναι το 666.
Ήδη στις ημέρες μας έχει αρχίσει η αριθμοποίησι των ανθρώπων, και από πρόσωπο ο άνθρωπος μετατρέπεται σε νούμερο – αριθμό.
Γνωρίζουμε ότι ο στόχος της Ε.Ε, των Η.Π.Α. και πολλών άλλων κρατών, που είναι στο πνεύμα της Ν. Εποχής και της Παγκοσμιοποιήσης, επιδιώκουν μέσα στον προσωπικό αριθμό της ταυτότητας του κάθε ανθρώπου να περάσουν και τον αριθμό του ονόματος του θηρίου, δηλαδή το 666. Ήδη όμως στο σύστημα Barcode ΕΑΝ13 και στο μικροτσίπ που έχουν πολλές κάρτες εξυπηρετίσεως υπάρχει ο αριθμός του ονόματος του θηρίου -666.
Εκείνος που παραλαμβάνει την νέαν ταυτότητα-κάρτα δηλώνει εν τη πράξει ότι αναγνωρίζει ως κύριόν του τον αντίχριστο και αδεία αυτού κινείται και ασκεί τα δικαιώματά του. Εμείς ως χριστιανοί έχομεν ως Κύριόν μας και Θεόν μας τον Κύριον Ιησούν Χριστόν. Δεν δεχόμεθα άλλο βάπτισμα-σφραγίδα. Άρα, αυτή η αριθμοποίηση και η εισαγωγή του 666 στις ταυτοτητές μας- κάρτα του πολίτη είναι πτώση και συστέλλει την χάριν· διά τούτο και αποτελεί προθάλαμο και «αρραβώνα» για το τελικό σφράγισμα στο σώμα μας.
Σύμφωνα πάλι με τον άγιο γέροντα Παίσιο τον Αγιορείτη, η λήψη ηλεκτρονικών ταυτοτήτων — κάρτας πολίτη είναι πτώσις: « Η Εκκλησία πρέπει να πάρει μία θέση σωστή. Να μιλήσει, να εξηγήσει στους πιστούς, για να καταλάβουν ότι, αν πάρουν την ταυτότητα, αυτό θα είναι πτώση». (Πνευματική αφύπνηση, σελ. 183). « Σιγά-σιγά, μετά την κάρτα και την ταυτότητα, δηλ. το «φακέλωμα», θα προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα (στο σώμα με το βιοτσίπ). Με διάφορα πονηρά μέσα θα κάνουν εκβιασμούς, για να δέχονται οι άνθρωποι το σφράγισμα στο μέτωπο ή στο χέρι. Θα στριμώξουν τους ανθρώπους και θα πούν: Μόνο με τις κάρτες θα κινείσθε, τα χρήματα θα καταργηθούν. (Πνευματική αφύπνηση σελ. 185-6).
Η προφητεία της Ι. Αποκαλύψεως ( ιγ’ 15-18) σαφώς λέγει ότι όποιος δεν λάβει το χάραγμα-αριθμό δεν θα δύναται «αγοράσαι η πωλήσαι». Ο,τι ακριβώς γίνεται σήμερα: ‘’εάν δεν πάρετε τον αριθμό τάδε π.χ. ΑΜΚΑ, ΕΚΑΜ, (με ή χωρίς τον 666) δεν δύνασθε να έχετε εργασίαν, ασφάλειαν, νοσοκομειακήν περίθαλψιν, σύνταξιν, τραπεζικές ή κρατικές συναλλαγές, καίτοι είναι δεδουλευμένα. Για λεπτομερέστερη ενημέρωση σας παραπέμπουμε στο δημοσιευμένο ήλεκτρονικό έντυπο «Άγιορείτες Πατέρες, Κάρτα του Πολίτη, Εισαγωγή του Σφραγίσματος, 2η επηυξημένη έκδοση» (ηλεκτρονική διεύθυνση : Ιστολόγιο Καιόμενη βάτος).
Ιδού και οι συνέπειες για όσους αθετήσουν την προφητεία και δεχθούν τελικά το χάραγμα, ή προσκυνήσουν το θηρίο και την εικόνα αυτού: «ει τις προσκυνεί το θηρίον και την εικόνα αυτού, και λαμβάνει το χάραγμα επί του μετώπου αυτού η επί την χείρα αυτού, και αυτός πίεται εκ του οίνου του θυμού του Θεού του κεκερασμένου ακράτου εν τω ποτηρίω της οργής αυτού, και βασανισθήσεται εν πυρί και θείω ενώπιον των αγίων αγγέλων και ενώπιον του αρνίου. και ο καπνός του βασανισμού αυτών εις αιώνας αιώνων αναβαίνει, και ουκ έχουσιν ανάπαυσιν ημέρας και νυκτός οι προσκυνούντες το θηρίον και την εικόνα αυτού, και ει τις λαμβάνει το χάραγμα του ονόματος αυτού». Αποκ. Ιδ’ 9-11.
Φαίνεται καθαρά απ᾿ αυτό ότι οι πολιτικοί θέλουν να μας αποκλείσουν από την ζωή και πριν ακόμη έρθει το τελικό χάραγμα του Αντιχρίστου. Εάν, λοιπόν χωρίς την λήψη-αποδοχή της ταυτότητας-κάρτας μας απαγορεύουν να πωλούμε και να αγοράζουμε κλπ. άραγε σημαίνει ότι ήδη ενεργείται σε ένα πρώτο στάδιο το χάραγμα και είναι θέμα χρόνου να το εμφυτεύσουν και στο χέρι μας.
Υστερα από όλα αυτά, ζητούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, να αποσύρη όλους αυτούς τους νόμους, που βλασφημούν την Ορθόδοξη πίστι μας και ντροπιάζουν την πατρίδα μας την Ελλάδα, και να μην προχωρήσουν στην υποχρεωτική παραλαβή της νέας ταυτότητος-κάρτας.
Προς την ποιμένουσα Εκκλησία, την Ιερά Σύνοδο, καθώς επίσης και προς την θεσμικήν αρχήν του Ιερού ημών Τόπου, εκφράζουμε την κατάπληξίν μας και την απορία μας για την όλη στάσιν τους απέναντι σε όλους αυτούς τους νόμους. Προσδοκούσαμε και ευελπιστούσαμε, επί τόσα χρόνια, ότι κάποια στιγμή θα εγκαταλείπατε αυτήν την στάσιν της ‘’διακριτικής’’ ανοχής και δεν θα επιτρέπατε ποτέ να φθάση η Ελληνική Κυβέρνηση να ψηφίση αυτόν τον κατάπτυστον νόμον διά την ελευθέραν και νόμιμην συμβίωσιν των σοδομιτών.
Η μοναχική και αγιορειτική συνείδησί μας ουδέποτε θα αποδεχθεί αυτήν την στάσιν σας. Εσείς, έχετε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη από τους πολιτικούς. Ο Χριστός μας και η Εκκλησία βλασφημείται και προσβάλλεται διά των πιο χυδαίων νόμων, και εσείς αρκεσθήκατε μόνον σε κάποια κείμενα διαμαρτυρίας! Ο Χριστός και η Εκκλησία σας εμπιστεύθηκε την διαποίμανσιν του πιστού λαού Του και εσείς τόσα χρόνια με την σιωπή σας ή με την τυπική διαμαρτυρία σας, επιτρέψατε να φθάσουμε σε αυτό το χάος της αποστασίας και της απωλείας! Δεν ημπορούμε να το πιστεύσουμε. Δεν το χωράει ο νούς μας. Δεν το ανέχεται η συνείδησί μας. Η οδύνη, ο πόνος και οι προσευχές μας, θα ανεβαίνουν καθημερινώς προς τον θρόνον του Δικαίου Κριτού, θα στενάζουμε και θα ζητούμε να επέμβη ο Κύριος για να σταματήση το κακό. Σώσον Κύριε τον λαόν Σου και φύλαξον την κληρονομίαν Σου, το μικρό Σου ποίμνιο, το οποίο είναι ερριμένον και εγκαταλελλειμένον ως μη έχοντα ποιμένες.
Άγιοι Αρχιερείς και ποιμένες, με τον προσήκοντα σεβασμόν προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, παρακαλούμε εσάς και όλους τους πνευματικούς φορείς της πατρίδος μας, έστω και τώρα, πριν είναι αργά, να ενεργήσετε δυναμικά, ομολογιακά, μαρτυρικά, ώστε ή να καταργηθή ο νόμος, ή να διαχωρίση η Εκκλησία την θέση της με το κράτος αυτό. Παράλληλα αγαπητικά και θεραπευτικά προς τα αποστατημένα αυτά παιδιά, η αγία Εκκλησία μας που δεν καταδικάζει τον αμαρτωλό άνθρωπο, αλλά πάντοτε φροντίζει να διδάσκη και να καλή εις μετάνοια όλους μας, πρέπει να καλέση και αυτούς σε αναθεώρηση και μετάνοια. Διότι δεν δύναται ποτέ να ανεχθή η Εκκλησία, το πάρα φύσιν να νομιμοποιείται ως κατά φύσιν, και μάλιστα διά νόμου του κράτους. Αγαπά τον αμαρτωλό ως άρρωστο μέλος, μισεί όμως την αμαρτία. Η Εκκλησία ως πνευματικό νοσοκομείον θεραπεύει τον ασθενή αμαρτωλό, αλλά καυτηριάζει, και τέλος αν δεν θεραπεύεται, αποκόπτει την γάγγραινα για να μη μεταδοθή και προς τα υγιή μέλη της, το καρκίνωμα της αμαρτίας.
Παρακαλούμε κινητοποιήσατε τον πιστόν λαόν, ώστε να αναγκασθούν να ακυρώσουν και να αποσύρουν όλους τους ανωτέρω νόμους με αποκορύφωμα τον τελευταίον, για να εξαρθή πάσα ασέβεια και διαφθορά εκ μέσω του λαού, πριν ξεσπάσει επάνω μας η δικαιοσύνη του Χριστού, και να επανέλθη η πατρίδα μας στην αιώνια διαχρονική πορεία της ως Ορθόδοξη χώρα.
Το Πνεύμα το Άγιον ορίζει διά του ψαλμού «Συν ανθρώποις εργαζομένοις την ανομίαν και ου μη συνδυάσω μετά των εκλεκτών αυτών»( ψαλμ. ΡΜʹ).Εάν όμως, δεν αποσυρθούν και ακυρωθούν όλοι αυτοί οι επαίσχυντοι νόμοι του κράτους, τότε ζητούμε, για όσους πολιτικούς – βουλευτές παραμείνουν αμετάπειστοι και αμετανόητοι, η Ιεραρχία διά της Ιεράς Συνόδου να ενεργοποιήση τα δραστικά θεραπευτικά της φάρμακα, όπως είναι ο εκκλησιαστικός αφορισμός. Να τους απαγορευθή η είσοδος στους Ιερούς ναούς, και η συμμετοχή τους στα μυστήρια. Εξάλλου οι ίδιοι από μόνοι τους, διά των πράξεων τους έχουν αρνηθεί την χριστιανική τους πίστη και έχουν αυτοαφορισθεί (ξεχωρίσει τον εαυτόν τους από το σώμα της Εκκλησίας).Εκείνο όμως που κυρίως πλήττει εμάς ως μέλη της Εκκλησίας του Χριστού είναι η υποκρισία τους. Οι πολιτικοί αν και εξωτερικά εμφανίζονται ως χριστιανοί, λαμβάνουν διά των νόμων του κράτους θέση διωκτών της Εκκλησίας, εκτελώντας εντολές άνωθεν, από τα κέντρα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, της Νέας Εποχής του Αντιχρίστου.
Παρακαλούμε, επίσης, και την ιδικήν μας Ιερά Κοινότητα διά επισήμου ανακοινώσεως να απαγορεύση σε όλους τους ανωτέρω αμετανοήτους βουλευτές, και σε όλους όσους υπερηφα-νεύονται δημοσίως διά αυτήν την ασχημοσύνη τους, και ιδιαιτέρως στον συνειδητά προστάτη των σοδομιτών, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Μπουτάρη, την είσοδό τους στο Περιβόλι της Παναγίας.
Ένας Γέροντας, θέλοντας να μας δείξη πόσο πολύ θλιμμένος είναι για όλους αυτούς τους αμετανοήτους βουλευτές και πόσο μεγάλο κακό θα κάνουν διαχρονικώς στην πατρίδα μας, είπε: «Όσοι ψήφισαν τους νόμους αυτούς, αυτοί είναι χειρότεροι από τον Φαραώ, που σκότωνε τα άρρενα τέκνα και χειρότεροι από τον παιδοκτόνο Ηρώδη που σκότωσε 14.000 νήπια, διώκοντας το Νήπιον Ιησού. Υπάρχει κόλασις και παράδεισος, μέλλουσα κρίσις και ανταπόδοσις. Εάν δεν μετανοήσουν και δεν αποσύρουν αυτούς τους αντίχριστους νόμους, ούτε η κόλασις δεν θα τους δεχθεί μετά θάνατον. Ο Θεός θα κάνει ειδική κόλασι γι᾿ αυτούς, όπου με τα υψηλά πολιτικά αξιώματά τους θα κοσμούν τα φρικτώτερα μέρη της ειδικής κολάσεως τους. Τεράστια ευθύνη μαζί με αυτούς έχουν και όσοι συνηγορούν, συνευδοκούν ή σιωπούν και δεν διαμαρτύρονται.
Τέλος ως προς την ηλεκτρονική ταυτότητα-κάρτα του πολίτη που προετοιμάζεται να εκδοθή, δηλώνουμε ως Αγιορείτες Μοναχοί ότι με την χάρι του Χριστού μας και την βοήθεια της Παναγίας μας, εφόσον κανείς δεν ημπορεί να κάνη τίποτε χωρίς την ενίσχυσιν του Κυρίου, θα αγωνισθούμε όσο ημπορούμε, ώστε κάθε καλοπροαίρετος χριστιανός και συνάνθρωπός μας, να ενημερωθή, να αφυπνισθή, για να μην την δεχθή, καθώς και κανένας αγιορείτης μοναχός.
Η απόφασις φυσικά επαφίεται στην συνείδησιν ενός εκάστου και είναι προσωπική. Δηλώνουμε ακόμη ότι θα αντισταθούμε με κάθε νόμιμον τρόπο, ακόμη και αν η Διοικούσα Εκκλησία και η Ιερά Κοινότης παρασυρθή και μας συστήσει αντίθετα από όσα μέχρι τώρα έχει συστήσει διά εγκυκλίων, ( Δ.Ι.Σ. 2626/1997 και 2641/1998). Δεν θα δεχθούμε τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες-κάρτα του πολίτη και θα χρησιμοποιούμε τα συμβατικά μέσα ταυτοποιήσεώς μας. (Ι. Κοινότητα Α.Ο. 22-4/5.5. 2011).
Νικητής θα είναι ο Χριστός, το εσφαγμένον αρνίον και όχι ο Αντίχριστος το θηρίον, το οποίον σήμερα φαίνεται να επικρατή παντού. Ο Χριστός και Κύριός μας θα θριαμβεύση τελικά και μαζί Του όσοι τον ακολούθησαν και δεν εφοβήθησαν το θηρίον.«Ιδού έρχομαι ταχύ, μακάριος ο τηρών τους λόγους της προφητείας… ο καιρός γαρ εγγύς… Εξήλθεν νικών και ίνα νικήση… Ναί έρχομαι ταχύ. Αμήν, ναί έρχου, Κύριε Ιησού». ( Ι. Αποκ. ΣΤʹ και ΚΒʹ κεφ.).
Οι υπογράφοντες:
Γέρων Γαβριήλ Μοναχός, Ι.Κ.Αγίου Χριστοδούλου, Ι.Μ.Κουτλουμουσίου
Γέρων Σάββας Μοναχός, Ι.Μ.Μ.Λαύρας
Γέρων Ιλαρίων, , Ι.Κ.Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού, , Ι.Μ.Κουτλουμουσίου
Μοναχός Δοσίθεος, , Ι.Κ.Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού, Ι.Μ.Κουτλουμουσίου
Γέρων Ευστράτιος Ιερομόναχος, Ι.Μ.Μ.Λαύρας
Μοναχός Αρτέμιος, Ι.Μ.Μ.Λαύρας
Μοναχός Παΐσιος, Ι.Μ.Μ.Λαύρας
Μοναχός Χριστοφόρος, Ι.Μ.Μ.Λαύρας
Μοναχός Δωρόθεος, Ι.Μ.Μ.Λαύρας
Μοναχός Ιεζεκιήλ, Ι.Μ.Μ.Λαύρας
Ιερομόναχος Αθανάσιος, Δικαίος Ι. Σκήτεως Τιμίου Προδρόμου Ι. Μ. Μ. Λαύρας, μετά της συνοδείας αυτού, (25 μοναχοί)
Μοναχός Χερουβίμ, Ι.Κ.Αρχαγγέλων, Ι.Μ.Μ.Λαύρας
Γέρων Ιωάννης, Ι.Κ.Εισοδίων Βίγλας, Ι.Μ.Μ.Λαύρας
Γέρων Πατάπιος, Ι.Κ.Σκέπης της Θεοτόκου, Ι.Μ.Μ.Λαύρας και της συνοδίας αυτού (2)
Γέρων Γεώργιος, Ι.Κ.Βαρλαάμ και Ιωάσαφ Βίγλας, Ι.Μ.Μ.Λαύρας
Γέρων Χαρίτων Ιερομ., Ι.Κ.Αναλήψεως Καρυές, Ι.Μ.Βατοπεδίου
Γέρων Μελέτιος, Ι.Κ.Γενέσιον της Θεοτόκου, Καψάλα, Ι.Μ.Παντοκράτορος
Ιερομ. Μακάριος, « « « « «
Γέρων Ζηνόβιος, Ι.Κ.Αγίων Αναργύρων, Ι.Μ.Παντοκράτορος
Γέρων Συμεών, Ι.Κ.Αγίου Συμεών Καυσοκαλύβια, Ι.Μ.Μ.Λαύρας
Μοναχός Ησαΐας « « « «
Μοναχός Ευστάθιος,  Ι.Κ.Αγίου Ευσταθίου Καυσοκαλύβια, Ι.Μ.Μ.Λαύρας
Μοναχός Ερμόλαος, Καυσοκαλύβια, Ι.Μ.Μ.Λαύρας
Γέρων Χαρίτων, Καρούλια, Ι.Μ.Μ.Λαύρας
Γέρων Αθανάσιος, Ι.Η. Άγιος Σάββας, Καρούλια, Ι.Μ.Μ.Λαύρας
Γέρων Σοφρώνιος, Ι.Η. Αγία Τριάδα, Καρούλια, Ι.Μ.Μ.Λαύρας
Γρηγόριος Δανιηλαίος μετά της συνοδίας αυτού (Δανιηλαίοι, 10 μοναχοί) Ι.Η. Αγιορείται Πατέρες, Κατουνάκια, Ι.Μ.Μ.Λαύρας
Γέρων Γεράσιμος, Ι.Ησ. Αγιος Γεράσιμος, Κατουνάκια, Ι.Μ.Μ.Λαύρας
Γέρων Παντελεήμων Ιερομ., Ι.Η.Άγιος Ιωάννης Θεολόγος, Κατουνάκια, Ι.Μ.Μ.Λαύρας.
Γέρων Κύριλλος, Ι.Η.Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Κατουνάκια, Ι.Μ.Μ.Λαύρας
Γέρων Θωμάς Ιερομόν. μετά της συνοδείας αυτού (Θωμάδες, 4 μοναχοί) Ι.Κ.Αγίου Αποστόλου Θωμά, Μικρά Αγία Άννα, Ι.Μ.Μ.Λαύρας.
Η συλλογή των υπογραφών συνεχίζεται και θα εκδοθούν στην εφημερίδα Ορθόδοξος Τύπος, στο τεύχος της Παρασκεής 5-2-2016.

***  Έρχεται μεγάλη δοκιμασία για ολόκληρη την Ανθρωπότητα!
Ο πόλεμος που θα ξεσπάσει θα είναι πολύ μεγάλος, όμοιό του δεν έχει ξαναζήσει ο άνθρωπος
 Ο πόλεμος της Κωνσταντινούπολης θα είναι ο αιματηρότερος πόλεμος στην μέχρι τώρα ιστορία της ανθρωπότητας!
Η Ελλάδα σε σχέση με τα γεγονότα που θα συμβούν, θα είναι αυτή που θα έχει τις μικρότερες πληγές!
Θα περάσουμε όμως και εμείς και άλλες μεγάλες δοκιμασίες, πέραν τις σημερινές!
Οι πληγές της Ελλάδας θα είναι απλά «γρατζουνιές», σε σχέση τα γεγονότα που θα ζήσουν άλλα κράτη!
Η Παιδαγωγική τιμωρία που βιώνουμε λόγο αποστασίας θα Αναστήσει Ολοκληρωτικά τον Ελληνισμό και θα έχει σαν αποτέλεσμα την Παγκόσμια Αναλαμπή της Ορθοδοξίας και τον διάδοση του Ευαγγελίου!
Όλα γίνονται με σκοπό τον αφανισμό της Ορθοδοξίας, αλλά μέσα από τα σατανικά σχέδια της παγκοσμιοποίησης, θα έρθει η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ η ΘΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ!!!
Αδέλφια μου Έλληνες κρατήστε το κεφάλι ψηλά!!!
ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!
Τα μαύρα σύννεφα που μαζεύονται, μπορεί να φέρουν καταιγίδα, αλλά μετά την καταιγίδα ο ήλιος που θα βγει, θα είναι ο πιο φωτεινός ήλιος στην Ιστορία!!!
Το όπλο μας είμαι η ΜΕΤΑΝΟΙΑ!
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ
 Στο βίντεο θα ακούσετε τον Νικόλαο Ζουρνατζόγλου να μιλάει αναλυτικά για όλα τα επερχόμενα γεγονότα έτσι όπως τα έχει καταγράψει ο ίδιος στα βιβλία του «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ», γεγονότα για τα μίλησε κατ’ επανάληψη πολλές φορές ο Άγιος Παϊσιος με σκοπό την μετάνοια, την προετοιμασία μας, αλλά και την αφύπνισή μας!!!

***  Σοκ από Ρωσία! «Τούρκοι καθίστε καλά θα σας ισοπεδώσουμε…»
maxtk
~  «Πάμε σε γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή» της Συρίας, σε περίπτωση που πέσει νεκρός έστω και ένας Ρώσος στρατιωτικός, από τουρκικά πυρά, αναφέρουν οι αξιωματικοί της Μόσχας, με αφορμή τις ενέργειες της Άγκυρας.
Το γεγονός ότι η Τουρκία ενισχύει διαρκώς τις δυνάμεις της στα σύνορα με την Συρία, ήταν η αιτία που οι αξιωματικοί εκφράζοντας τις θέσεις του Κρεμλίνου, δήλωσαν ότι η Μόσχα δεν θα ανεχτεί δεύτερο νεκρό.
«Αν συμβεί αυτό τότε η απάντηση θα είναι αστραπιαία και είναι πιθανή ακόμη μια γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή», δήλωσαν.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Voiceneww.gr, δεν είναι τυχαία η μεταφορά στην Συρία, των μαχητικών αεροσκαφών 4ης+ γενιάς Su-35S, τα οποία σε συνδυασμό με το πυραυλικό σύστημα S-400, καθιστούν την Ρωσία υπερδύναμη στην περιοχή.
Η Τουρκία από την πλευρά της, προσπαθώντας έμμεσα να βοηθήσει τους Τουρκμάνους, έχει μεταφέρει ισχυρή χερσαία δύναμη στα σύνορα, μαζί με άρματα.

***  ΤΩΡΑ! Οι ΗΠΑ αδειάζουν την Τουρκία...
obamaerdogan
~   Για μία ακόμη φορά οι ΗΠΑ πλήττουν την Τουρκία και τον Ερντογάν, αφού ο Ομπάμα απέστειλε τον εξ' απορρήτων του προκειμένου να συναντηθεί με τους Κούρδους που βρίσκονται στη Συρία. Παράλληλα, η Τουρκία επίσης "χτυπά" του Τούρκους, προειδοποιώντας την Άγκυρα, πως αν συνεχίσει τις προκλήσεις ή τολμήσει να εισβάλει στη Συρία, τότε θα ακολουθήσει γενικευμένη σύρραξη.
Η αποστολή αυτή των ΗΠΑ, φανερώνει πως οι Αμερικάνοι στηρίζουν τους Κούρδους της Συρίας εις βάρος της Τουρκίας. Την ειδική αυτή αποστολή ανέθεσε ο ίδιος ο Μπάρακ Ομπάμα στον εξ' απορρήτων του Brett McGurk, από το οποίον ζήτησε να βρει τους Κούρδους και να συνομιλήσεις μαζί τους, για το πως θα διευθετήσουν το ζήτημα στα σύνορα Συρίας και Τουρκίας, προωθώντας παρασκηνιακά τη δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους.
Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, οι Τούρκοι είναι έξαλλοι με το άδειασμα αυτό από τις ΗΠΑ, αφού εκτός από την πληροφορία για τη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, είδε το φως της δημοσιότητας και μία φωτογραφία που πιστοποιεί τη συνάντηση, η οποία ταχύτατα έκανε το γύρο όλων των πρακτορείων ειδήσεων.
usaturkeya
usaturkeyb
Βέβαια, σημαντική ήταν η ενίσχυση των Κούρδων της Συρίας από τους Ρώσους, οι οποίοι τους παρείχαν πυρομαχικά και όπλα, ώστε να απαντήσουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που οργανώνει εις βάρους τους η Τουρκία, εντός κι εκτός τουρκικών εδαφών.
Πιθανότατα για αυτό το λόγο οι Αμερικάνοι έχουν εντείνει τις διαπραγματευτικές προσπάθειες, θέλοντας να προλάβουν τους Ρώσους, οι οποίοι επιχειρούν να "κλέψουν" έναν παραδοσιακό σύμμαχο των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, ο Brett Mc Gurk θα επισκεφθεί αυτές τις ημέρες την έδρα των Κούρδων στη Συρία, η οποία βρίσκεται στην πόλη Kobani, όπου έγινε η συνάντηση με τον πολιτικό διοικητή των Κούρδων, Enver Muslim, τον οποίο διαβεβαίωσε πως η Ουάσινγκτον θα τους υποστηρίξει πλήρως στον αγώνα τους.
Όταν οι Τούρκοι έμαθαν για την εν λόγω αποστολή έγιναν έξαλλοι, αφού πλέον οι ΗΠΑ φανερώνουν ανοιχτά πλέον τις προθέσεις τους για το Κουρδικό.

***  Οι Ρώσοι αγοράζουν σχήμα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα! Σε διαπραγμάτευση με γνωστό Ρωσόφιλο δημοσιογράφο...
konsola
~   Οι Ρώσοι δυναμικά εντείνουν τις διαπραγματεύσεις τους για την απόκτηση Αττικού περιφερειακού σταθμού ενώ πρόκειται άμεσα να αγοράσουν και περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα.
Πιο αναλυτικά, σε συνέχεια του ρεπορτάζ, οι  πληροφορίες του VOICENEWS.GR μιλούν για πολύ στενές επαφές γνωστού δημοσιογράφου που έχει άριστες σχέσεις με τη Ρωσία να επεκτείνονται και στο εμπορικό κομμάτι καθώς αποβλέπουν και οι δύο πλευρές σε μια επιτυχημένη συνεργασία ολόκληρου Μιντιακού Ομίλου που θα περιλαμβάνει και ραδιοφωνικό σταθμό όπως και μεγάλο αριθμό καναλιών ανά την Ελλάδα.
Πρόκειται για είδηση που συζητείται ήδη στους επιχειρηματικούς κύκλους και έχει ήδη κάνει τον γύρο των SocialMedia ενώ η συμφωνία αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω για ευνόητους λόγους...

***  Σεισμός! Και 2ος Τούρκος θέλει τηλεοπτική άδεια…
camr
~ Σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, υπάρχει και δεύτερος Τούρκος ενδιαφερόμενος για αγορά ελληνικής τηλεοπτικής άδειας και μάλιστα αρκετά γνωστός στην χώρα μας.
Πρόκειται για τον Σαμπατίν Τουρκούρ, ο οποίος είχε συμμετέχει στο παρελθόν ως αντίπαλος του Ιβάν Σαββίδη για τη ΣΕΚΑΠ, όπου και έχασε.
Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι έφτασε στην Ελλάδα με ένα πολυτελέστατο, δεκαθέσιο δικινητήριο τζετ τύπου Challenger 300, ο Ιλίτσαλι, ο οποίος μαζί με την συνοδεία του, μεταφέρθηκε απευθείας στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

***  Μαφιόζικη επίθεση πιστολέρο στους Αγίους Αναργύρους   
Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών
Μαφιόζικη επίθεση πιστολέρο στους Αγίους Αναργύρους
Πανικός επικράτησε σε ταβέρνα στους Αγίους Αναργύρους όταν δυο άγνωστοι άνοιξαν πυρ.
Δύο άγνωστοι πυροβόλησαν την είσοδο ταβέρνας, στην οδό Βασιλέως Παύλου, στους Αγίους Αναργύρους.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι δύο δράστες που επέβαιναν σε μηχανή και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, πυροβόλησαν τρεις φορές, χωρίς να υπάρξουν θύματα.
Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

~   ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΥΣ  μας  :
*** Ο ιός Ζίκα «κτύπησε» και στην Ιρλανδία      

Τα πρώτα κρούσματα του ιού Ζίκα στην Ιρλανδία καταγράφηκαν σε δύο πρόσωπα που έχουν ιστορικό ταξιδιών σε μια χώρα που πλήττεται από την ασθένεια που μεταδίδεται από τα κουνούπια, ανακοίνωσε σήμερα η Αρχή Υπηρεσιών Υγείας…
(Health Service Executive, HSE) της χώρας.
Τα δύο πρόσωπα αυτά, που δεν έχουν σχέση μεταξύ τους και κανένα από τα δύο δεν υπάρχει ενδεχόμενο να κυοφορήσει, είναι καλά στην υγεία τους και έχουν αναρρώσει πλήρως, ανέφερε η HSE σε ανακοίνωσή της.
«Ο εντοπισμός κρουσμάτων του Ζίκα στην Ιρλανδία δεν είναι απροσδόκητο γεγονός, καθώς πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναφέρει κρούσματα συνεπεία των ταξιδιών (υπηκόων τους) σε περιοχές που πλήττονται από την επιδημία του ιού», αναφέρεται επίσης στη σχετική ανακοίνωση.

 
*** 
 H καθημερινή πίεση, το στρες των δυσάρεστων ακουσμάτων, η πίεση στην εργασία από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, η απώλεια εργασίας, η απώλεια σημαντικού μέρους του εισοδήματος, η κατήφεια και η κατάθλιψη, δημιουργούν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να αυξηθούν τα περιστατικά καρκίνου.
Μάλιστα πλέον καταγράφεται, αρκετούς μήνες πλέον, ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο και βρίσκονται σε στάδιο θεραπείας ή παρακολούθησης, λόγω οικονομικής αδυναμίας να μην προσέρχονται για τις υποχρεωτικές εξετάσεις τους και ακόμα χειρότερα να μην λαμβάνουν τα θεραπευτικά τους σχήματα όπως θα έπρεπε. Επίσης είναι χαρακτηριστικό ασθενείς, λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης να περιμένουν για μήνες ραντεβού για να εξεταστούν και ας έχουν πιθανή διάγνωση καρκίνου.

Σε όλη αυτήν την κατάσταση εκείνο που μπορεί να βοηθήσει σοβαρά και να μην αυξηθούν τα περιστατικά καρκίνου, είναι να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη. Μεγάλο μέρος των περιστατικών καρκίνου μπορούν να αποφευχθούν μέσω της πρόληψης, και επίσης μεγάλο μέρος των θανάτων από καρκίνο μπορούν να αποφευχθούν μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και της θεραπευτικής αντιμετώπισης. Αποτελεί, δε, μοναδική πρωτοβουλία βάσει της οποίας όλος ο κόσμος μπορεί να ενώσει τις δυνάμεις του για την καταπολέμηση της παγκόσμιας επιδημίας του καρκίνου.
Ο καρκίνος έχει μια γενετική συνιστώσα, η οποία δεν μπορεί να προληφθεί. Όμως, δεν αναπτύσσουν καρκίνο όλοι οι άνθρωποι με γενετική προδιάθεση και, αντίστροφα, ο καρκίνος μπορεί να πλήξει ανθρώπους χωρίς οικογενειακό ιστορικό της νόσου. Η καρκινογένεση είναι ένα φαινόμενο που απαιτεί χρόνο για να πραγματοποιηθεί και υπάρχουν συνήθως αρκετά στάδια μέχρι ένα φυσιολογικό κύτταρο να μετατραπεί σε καρκινικό. Στον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων του καρκίνου συμβάλλει ποικιλία παραγόντων, που περιλαμβάνουν:
 • Ανωμαλίες στο γενετικό υλικό που οδηγούν σε βλάβες του κυττάρου, ενεργοποίηση γονιδίων, ή σε εξάλειψη ογκοκατασταλτικών γονιδίων

 • Αδυναμία του αμυντικού συστήματος του οργανισμού να καταστρέψει τα παθολογικά κύτταρα

 • Φαινόμενα που με την σειρά τους προκαλούνται από σύνθετους παράγοντες, που περιλαμβάνουν έκθεση σε καρκινογόνα, μικρόβια και ιούς, κληρονομικές προδιαθέσεις, χρήση καπνού, διατροφικές συνήθειες.
Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κώδικα κατά του Καρκίνου, πολλοί θάνατοι από καρκίνο θα μπορούσαν να αποφευχθούν με την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.
Ο καρκίνος μπορεί να αποφευχθεί ακολουθώντας μερικούς κανόνες για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Τέτοιοι είναι:
- Διακοπή του καπνίσματος
- Σωματική άσκηση
- Περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ
- Πρόληψη κατά της παχυσαρκίας
- Υγιεινή διατροφή
- Αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο
- Εμβολιασμός κατά των ιών που προκαλούν καρκίνο
- Αποφυγή των καρκινογόνων παραγόντων του περιβάλλοντος.
Τρώτε Υγιεινά
 • Τρώτε μια ποικιλία από ωμά και μαγειρεμένα λαχανικά, φρούτα και όσπρια (π.χ. ξερά φασόλια, φακές). Εκατοντάδες μελέτες έχουν αποδείξει πως διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά λειτουργεί αποτρεπτικά για αρκετές κακοήθεις νεοπλασίες, όπως αυτή των πνευμόνων, του στόματος, του οισοφάγου, του στομάχου, και του κόλον, του φάρυγγα, του λάρυγγα, του παγκρέατος, του ήπατος, της μήτρας και των ωοθηκών. Όλων των ειδών τα φρούτα, ιδιαίτερα τα πορτοκάλια, τα μήλα, οι φράουλες, τα ακτινίδια, το μάνγκο, τα μανταρίνια, τα γκρέιπ φρουτ, τα σύκα, τα βατόμουρα, τα ακτινίδια, τα πεπόνια, τα βερύκοκα, τα ροδάκινα, τα δαμάσκηνα και τα κουκούτσια φρούτων που περιέχουν αμυγδαλίνη.
 • Τρώτε άφθονα δημητριακά (συμπεριλαμβάνοντας ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά και χυλοπίτες), κατά προτίμηση ολικής αλέσεως.
 • Τρώτε κόκκινο κρέας το πολύ τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα. Τις άλλες ημέρες επιλέγετε ψάρια, πουλερικά, ξερά ή κονσερβοποιημένα φασόλια ή φακές.
 • Περιορίζετε τα επεξεργασμένα κρέατα ή τα αλλαντικά (π.χ. λουκάνικα Φρανκφούρτης, μπέικον και ζαμπόν).
 • Επιλέγετε τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι.
 • Μην τρώτε πολλά λιπαρά, κυρίως κορεσμένα λιπαρά. Ελέγχετε αν υπάρχουν καμουφλαρισμένα λίπη (π.χ. σνακ, κέικ και έτοιμα φαγητά). Δίαιτες με υψηλά λιπαρά συνδέονται με καρκίνο εντέρου, προστάτη και ενδομητρίου.
 • Επιλέγετε γιαούρτια, τυριά και γάλατα χαμηλών λιπαρών. Το ασβέστιο προστατεύει από το εντερικό καρκίνο. Αποβουτυρωμένο γάλα ή με 1%λιπαρά, γιαούρτι και χυμός πορτοκαλιού ενισχυμένο σε ασβέστιο είναι καλές πηγές ασβεστίου.
Τέλος πρέπει να τονίσουμε ότι όσο πιο νωρίς γίνει η διάγνωση της νόσου, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες ίασης του ασθενούς. Θα πρέπει παρά τις δυσκολίες λόγω της οικονομικής κρίσης, να γίνονται εκείνες οι προληπτικές εξετάσεις (παπ τεστ, μαστογραφία, PSA, δερματοσκόπηση κλπ) τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο.
Αξίζει να διαφυλάξουμε την υγεία μας για να μπορέσουμε να αντμετωπίσουμε όλα τα άλλα.
 *** 
 Το επιβεβαίωσαν οι αμερικανικές αρχές - Ένα άτομο από τις ΗΠΑ προσβλήθηκε από τον ιό έπειτα από σεξουαλική επαφή που είχε με έναν ασθενή

Παγκόσμια ανησυχία έχουν προκαλέσει οι νέες ανακοινώσεις των αμερικανικών αρχών για τον ιό Ζίκα.

Σήμερα αξιωματούχοι του τομέα Υγείας του Ντάλας των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν πως ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσω σεξουαλικής επαφής.
Όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές, καταγράφηκε περιστατικό όπου ο ασθενής μολύνθηκε έπειτα από ερωτική επαφή.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και όπως μετέδωσε το Reuters, ο ασθενής βρίσκεται στο Τέξας και είχε σεξουαλική επαφή με ένα άλλο άτομο το οποίο είχε προσβληθεί από τον Ζίκα και πρόσφατα είχε επιστρέψει στις ΗΠΑ από χώρα του εξωτερικού, στην οποία ο ιός βρίσκεται σε έξαρση.
Ωστόσο, δεν ανακοινώθηκε ποια είναι η χώρα αυτή.
Πάντως, την περασμένη εβδομάδα, δημοσίευμα των New York Times ανέφερε πως υπάρχουν δύο περιστατικά ανίχνευσης του ιού σε ανθρώπινο σπέρμα, ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπογράμμιζε ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να επιβεβαιωθεί ο εν λόγω κίνδυνος.
Τι είναι ο ιός Ζίκα
Ο ιός Ζίκα έφτασε στην Βραζιλία το Μάιο και μέσα σε λίγους μήνες κρούσματα του ιού έχουν σημειωθεί σε 17 χώρες αναφέρει σε δημοσίευμα του το «Economist».
Ο Ζίκα μοιάζει με τον ιό που προκαλεί το δάγκειο πυρετό, και μεταδίδεται, όπως και ο δάγκειος πυρετός, με δήγμα μολυσμένου κουνουπιού.
Τα συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, ερυθρότητα στα μάτια, εξάνθημα, μυαλγίες και αρθραλγίες. Πάντως, το 80% των ανθρώπων που προσβάλονται από τον ιό, δεν παρουσιάζουν τα συμπτώματά του.
Ο χρόνος επώασης της νόσου κυμαίνεται από 2 ως 7 ημέρες. Η νόσος είναι συνήθως ήπια και διαρκεί 4 - 7 ημέρες.
Η συσχέτιση του ιού Ζίκα με την εμφάνιση περιστατικών μικροκεφαλίας στη Βραζιλία και περιπτώσεων Guillain Barré στη Γαλλική Πολυνησία βρίσκεται υπό διερεύνηση. Δεν υπάρχει εμβόλιο ή φαρμακευτική αγωγή για την προφύλαξη από τη νόσο.
Kontranews 

***   Κρόκος και πράσινο τσάι, για αντιοξειδωτική δράση
Δύο από τα πιο γνωστά φαρμακευτικά φυτά, με αμέτρητες ιδιότητες και ισχυρή αντιοξειδωτική
δράση, συναντιούνται σε αυτό το υπέροχο ρόφημα. Προερχόμενα από διαφορετικούς πολιτισμούς, τα δύο φυτά αποτελούσαν από τα αρχαία χρόνια βασικά συστατικά της ιατρικής επιστήμης και θεωρούντας ελιξήρια μακροζωϊας.Λίγα λόγια για τον Κρόκο
Ο Κρόκος ο ήμερος (Crocus sativus L.) είναι ενα από τα πιο σπάνια φαρμακευτικά φυτά. Τα αποξηραμένα στίγματα του λουλουδιού αποτελούν τον πολύτιμο κρόκο ή σαφράν ή ζαφορά ή σαφράνι. Εδώ και τριακόσια χρόνια ο Κρόκος Κοζάνης καλλιεργείται και αναπτύσσεται αποκλειστικά στο Ν. Κοζάνης. Ξεχωρίζει για την άριστη ποιότητα του,
που τον κατατάσσει στην πρώτη κατηγορία κρόκου βιολογικής καλλιέργειας στον κόσμο.
Είναι αντιθρομβωτικός και τονωτικός, βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης, στην πέψη, σε κρίσεις άσθματος, στη ναυτία, στο πρήξιμο της νεογιλής οδοντοφυΐας, είναι εμμηναγωγό, αντιπυρετικό και δυναμωτικό.
Οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα, όπως αναφέρεται σε αιγυπτιακό πάπυρο που χρονολογείται από το 1550 π.Χ., ενώ αποτελούσε απαραίτητο συστατικό στα ιατρικά παρασκευάσματα του Ιπποκράτη, του Διοσκουρίδη και του Γαληνού, οι οποίοι τον συνιστούσαν ως παυσίπονο, αντιπυρετικό, υπνωτικό, εμμηναγωγό, επουλωτικό. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και της σύγχρονης ιατρικής για τον κρόκο. Η σχετική έρευνα είναι συνεχής και πολύπλευρη.
Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα διαπιστώθηκε με βεβαιότητα ότι ο κρόκος ασκεί:
~ Αντιοξειδωτική δράση. Η δράση αυτή θεωρείται σήμερα ιδιαίτερα επωφελής για τον οργανισμό από πολλές πλευρές.
  • Αντιθρομβωτική δράση. Αποτέλεσμα της αντιαιμοπεταλιακής δράσης που παρατηρήθηκε σε εργαστηριακό επίπεδο. Στη δράση αυτή αποδίδεται η μειωμένη συχνότητα καρδιαγγειακών επεισοδίων στη Valencia της Ισπανίας όπου η κατανάλωση κρόκου είναι μεγάλη.
  • Αντικαρκινική δράση. Η δράση αυτή διαπιστώθηκε από πολλές έρευνες σε καθαρά πειραματικό επίπεδο.
  • Βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία και ιδιαίτερα τη μνήμη (στην Ιαπωνία κυκλοφορεί ήδη επίσημα σχετικό σκεύασμα).
  • Ανακουφίζει από τις ενοχλήσεις κατά την οδοντοφυΐα (σχετικό σκεύασμα κυκλοφορεί στην Ευρώπη). Μέχρι στιγμής, η μελέτη της βιολογικής δραστικότητας των φυσικών υδατοδιαλυτών καροτενοειδών του κρόκου έδειξε ότι αναστέλλουν τον πολλαπλασιασμό και ταυτόχρονα διαφοροποιούν τα ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα των σειρών Κ562 και Ηί-60 (λευχαιμικά κύτταρα)
Λίγα λόγια για το πράσινο τσάι
Μερικές από τις αποδεδειγμένες δράσεις του είναι:
-Ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό, προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία, υποστηρίζει την πέψη, βοηθά την καρδιά και το κυκλοφορικό, συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου, ενδυναμώνει τα οστά, προστατεύει το σμάλτο των δοντιών, επιβραδύνει τη γήρανση της επιδερμίδας, επιταχύνει τις καύσεις, διευκολύνει το αδυνάτισμα, μειώνει το σωματικό λίπος και αυξάνει την αντοχή.
-Αποτελεί πραγματικό ελιξήριο υγείας και νεανικότητας, αφού μας προσφέρει ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες. Η δράση του όμως δε σταματάει εδώ. Πολυάριθμες κλινικές μελέτες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι ΄χαρη στις ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα στην καθημερινή μάχη του κατά των μικροβίων  και των ελεύθυερων ριζών, αυξάνοντας έτσι την προστασία μας απέναντι στις ασθένειες και την πρόωρη γήρανση.
-Το πράσινο τσάι, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία. Πιο συγκεκριμένα, επιστημονικές έρευνες αναφέρουν τις ευεργετικές επιδράσεις του πράσινου τσαγιού στην πρόληψη του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων και στον έλεχγο της χοληστερόλης, ενώ συμβάλλει και στην καλή υγεία του συκωτιού.
-Τα αυξημένα ποσοστά εμφάνισης του καρκίνου στις χώρες της Δύσης είναι μια ανησυχητική πραγματικότητα. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (World Health Organization) πρόσφατα ανακοίνωσε ότι 70% περίπου των περιπτώσεων σχετίζονται με τη διατροφή, γεγονός που αυξάνει το ενδιαφέρον για το ρόλο συγκεκριμένων τροφίμων και ποτών στην πρόληψη του καρκίνου.


***  Γνωρίζατε ότι η ρίγανη έχει τόσες ευεργετικές ιδιότητες;
Στην αρχαία Ελλάδα θεωρούνταν σύμβολο χαράς και ευτυχίας σε τέτοιο βαθμό ώστε το στεφάνι στους γάμους περιείχε και κλαδιά ρίγανης. Χρησιμοποιούνταν κυρίως ως φάρμακο για δηλητηριάσεις, σπασμούς και πρηξίματα, σαν αφέψημα κατά του στομαχόπονου, ενώ κατείχε ξεχωριστή θέση στην μαγειρική για πολλούς αιώνες. Είναι σπασμολυτική, καταπολεμά το άσθμα, την ατονία και τη δυσμηνόρροια.Οι ευεργετικές ιδιότητες της ρίγανης: 
Βοηθά στους μυικούς πόνους και στους ρευματισμούς.
Το αιθέριο έλαιο της ρίγανης, το λεγόμενο ριγανόλαδο, καταπολεμά αποτελεσματικά το πονόδοντο, όταν εφαρμοσθεί τοπικά.
Βοηθά στους ρευματικούς πόνους : θερμαίνουμε σε ένα στεγνό τηγάνι φρέσκια κοπανισμένη ρίγανη και τη βάζουμε στο σημείο που πονάει. Με την θέρμανση το αιθέριο έλαιο της γίνεται ακόμα πιο δραστικό. 
Έχει 12 φορές ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση από το πορτοκάλι, 30 φορές περισσότερο από την πατάτα και 42 φορές περισσότερο από το μήλο. 
Αποτελεί πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, σιδήρου και β-καροτίνης και για αυτόν τον λόγο είναι σοφό να πίνεται κυρίως σαν αφέψημα. 
Στην Ιταλική αλλά και στην Ελληνική κουζίνα τη χρησιμοποιούμε πολύ, φρέσκια αλλά κυρίως αποξηραμένη σε χωριάτικες σαλάτες, πίτσες, σάλτσες και φυσικά σαν άρτυμα στα κρέατα. Επίσης μπορούμε να αρωματίσουμε ελαιόλαδο, ξύδι ακόμα και βούτυρο για να τα χρησιμοποιήσουμε σε διάφορες μαγειρικές παρασκευές. 
Για να διατηρήσει το σκούρο πράσινο ζωντανό χρώμα της και μετά την αποξύρανση, αφού τη μαζέψουμε, είναι καλό να την πλύνουμε και να την στεγνώσουμε αμέσως. Στη συνέχεια τη συσκευάζουμε σε ματσάκια και τη τοποθετούμε σε σκοτεινό σημείο για να ξεραθεί. Όταν αποξηρανθεί εντελώς, τρίβουμε προσεκτικά τα φύλλα της και την αποθηκεύουμε σε γυάλινα βάζα ώστε να τα χρησιμοποιούμε κατά βούληση.
Μερικά «μυστικά» για τη ρίγανη: 
Βάλτε το φυτό της ρίγανης στη γλάστρα μαζί με το χώμα και προσθέστε λίγα χαλίκια. Ποτίζετε το χώμα με μικρή ποσότητα νερού περίπου 2 φορές την εβδομάδα (ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες) και μην ποτίζετε ποτέ τα φύλλα του φυτού. Θα αναπτύσσεται συνέχεια και έτσι θα μπορείτε να τη μαζεύετε από το σπίτι σας φρέσκια για όλο το χρόνο!.

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***   Την Πέμπτη έρχεται στην Ελλάδα ο Σεμπάστιαν Λέτο
Στις 17:55 στο Ελ. Βενιζέλος Την Πέμπτη έρχεται στην Ελλάδα ο Σεμπάστιαν Λέτο
~ Την Πέμπτη το απόγευμα (17:55) θα πατήσει σε ελληνικό έδαφος ο Σεμπαστιάν Λέτο όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Οι διοικούντες προέβησαν σε αυτή την κίνηση προκειμένου να ενημερώσει τον κόσμο για την ακριβή ώρα έλευσης του 29χρονου Αργεντινού μεσοεπιθετικού, ο οποίος αποτελεί το «κερασάκι στην τούρτα» στη σημαντική μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας στην περίοδο του Ιανουαρίου.
Οι οπαδοί του «τριφυλλιού» ετοιμάζουν θερμή υποδοχή στον «Σεμπα» και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΠΑΕ η προσέλευση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα είναι μαζική.

***

~
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :                                                                             
~
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  26  και  27  Δεκεμβρίου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/26-27-2015.html .-   
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή 27  Δεκεμβρίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-7-2015.html .-             
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NWES   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα 28  Δεκεμβρίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-nwes-28-2015.html .- 
 ~ Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  29  Δεκεμβρίου  2015 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-29-2015.html  .-    
~  Η Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  30  Δεκεμβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-30-2015.html .-  
  ~ H ιστορία του ψωμιού στην Ελλάδα μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό και Η  Βασιλόπιτα ,   Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/h.html .- 
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Τετάρτη  30  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/30-2015.html .-    ~
 Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  31  Δεκεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-31-2015.html .- 
  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 31  Δεκεμβρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/31-2015.html .-                                                                        
~
 ***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2016  :  
      
 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  26  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/26-2016.html .-   
 ~  Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  27  Ιανουαρίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-27-2016.html .- 
 ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Τετάρτη  27/01/2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/27012016.html .- 
 ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις , Τετάρτη  27 Ιανουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/27-2016.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  28  Ιανουαρίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-28-2016.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  29  Ιανουαρίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-29-2016.html .-                                                     ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  30  Ιανουαρίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-30-2016.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  31  Ιανουαρίου  2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-31-2016.html .-  

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2016  
 Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  01 Φεβρουαρίου  2016 :   http://snsarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 02  Φεβρουαρίου 2016: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-02-2016.html .- 
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Η  Εφημερίδα  μας ,Τρίτη  02  Φεβρουαρίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/02/02-2016.html .-
 ~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  04 Φεβρουαρίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-04-2016.html .-
~                                                              

 
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4475 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2794 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2764   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.033  βίντεο   .-
~

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ