Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου 2015

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02   Δεκεμβρίου  2015 :








~ Η σημαντικότερη δήλωση Πούτιν που βάζει… φωτιά! (ΒΙΝΤΕΟ):
Ο Επερχόμενος Ρωσοτουρκικος πόλεμος...  
pouuutin
-  Από τη στιγμή που οι Τούρκοι και κατ’επέκταση το ΝΑΤΟ είναι έτοιμοι να κλείσουν τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων επικαλούμενοι τη σύμβαση του Μοντρέ του 1936, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι έτοιμος να περάσει στην αντεπίθεση κλείνοντας τον εαυτό του στη Μαύρη Θάλασσα.
Δείτε το βίντεο , Ο Επερχόμενος Ρωσοτουρκικος πόλεμος...   : https://youtu.be/6PT1__TCP44 .-

~*  ΠΑΪΣΙΟΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!   ,
11 Ιουλ 2010
Ο αγιασμένος Γέροντας Παΐσιος, που κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου 1994, άφησε πίσω του μια τεράστια πνευματική και εθνική κληρονομιά και παρακαταθήκη! Ειδικότερα για τα Εθνικά Θέματα, παραθέτουμε το Βίντεο-Αφιέρωμα, με πηγές τις συγκλονιστικές "Μαρτυρίες Προσκυνητών" στο ομώνυμο βιβλίο με κύριο τίτλο "ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924-1994", Ν. Ζουρνατζόγλου, εκδόσεις Αγιοτόκος Καππαδοκία! Οι προφητείες του Γέροντα είναι αποκαλυπτικές και μας δείχνουν τι πρέπει να κάνουμε και τι να περιμένουμε! Αιγαίο-Εξαμίλια-Τουρκία-Κωνσταντινούπολη­- Πόλεμοι- Αγια-Σοφιά! Δείτε το μέλλον, σήμερα!
 Βίντεο  : https://youtu.be/xsJYLaMv8mc .-

 ~****   Η προφητεία του Γέροντα Παϊσιου για πόλεμο Ρωσίας-Τουρκίας
~ Στις προφητείες του Γέροντα Παΐσιου κατέφυγαν αρκετοί μετά την αιφνίδια κλιμάκωση των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας λόγω της κατάρριψης ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους.
~ Ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, είχε κατά καιρούς μιλήσει για πολλά και είχε κάνει προβλέψεις για τις ρωσοτουρκικές σχέσεις:
-  «Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη. Την Πόλη θα μας τη δώσουν. Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς. Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν…» σελ. 417 – 418
Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν….» σελ. 418-419 σ.σ. πρόκειται για την γνωστή Προφητεία του Αγίου Κοσμά.
- «Δεν ήθελα τίποτα άλλο. Να με κρατούσε ο Θεός ακόμη λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει…» σελ. 419
-  «Η Τουρκία θα διαμελισθεί. Ο διαμελισμός αυτός σίγουρα μας ικανοποιεί και μας συμφέρει ως κράτος. Έτσι θ΄ απελευθερωθούν τα χωριά μας, οι αλύτρωτες πατρίδες. Η Κωνσταντινούπολη θα ελευθερωθεί, θα ξαναγίνει ελληνική. Θα ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία» σελ. 422
- «Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στη γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω (εννοούσε τους Κρυπτοχριστιανούς)….Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός» σελ. 431?.
-  Ο Γέροντας Παΐσιος (κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης) γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1924 και πέθανε στις 12 Ιουλίου 1994.
-  Ηταν μοναχός και έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του. Κατατάχθηκε Άγιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης στις 13 Ιανουαρίου 2015.

***  Βόμβα από Ερντογάν: Θα σας γεμίσω πρόσφυγες…
erntooooo
-  Μέσα από δημοσίευση στο Twitter, ο σύμβουλος του Ερντογάν Κουζού, μίλησε για τα τεκταινόμενα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Αποκάλυψε ότι ο Ερντογάν με πυγμή και σαφήνεια απείλησε ότι θα ανοίξει τα σύνορα της Τουρκίας και θα πλημμυρίσει η Ευρώπη με πρόσφυγες.
Με αυτό τον τρόπο λοιπόν η ΕΕ πήρε την απόφαση να παραχωρήσει τα τρία δις στην Τουρκία.

*** Κόλαση στα Βαλκάνια. Ραγδαίες εξελίξεις
isis
-  Oι ISIS βάζουν ψηλά τον πήχη καθώς έχουν βάλει στόχο να επιτεθούν σε βαλκανικές χώρες. Κόσοβο, Αλβανία, Βοσνία είναι ψηλά στην ατζέντα του και θα ακολουθήσουν και άλλες όπως το FYROM. Θα πρέπει να δούμε ποιοί κρύβονται πίσω απο τους Τζιχαντιστές και να μπορέσουμε να σταματήσουμε το λουτρό αίματος που σκορπάνε.

***  Τρόμος των Τούρκων! Πρόκληση Πούτιν για τα Δαρδανέλια!
pooutiiin
-  Συνεχίζονται καθημερινά οι προκλήσεις στο ρωσοτουρκικό μέτωπο και από τις δύο πλευρές. Σειρά αυτή τη φορά ήταν τον Ρώσων να οξύνουν την ένταση καθώς κατά τη διέλευση του από τα Στενά το ρωσικό αποβατικό σκάφος Korolev 130, μετά από εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ύψωσε την τουρκική σημαία.
Η τουρκική σημαία συνηθίζεται να υψώνεται στα πλοία στον εμπρόσθιο ιστό κατά τη διέλευση τους από τα Στενά.
ploiooo

***  Δραματική εξέλιξη. Υπερόπλα στέλνουν οι Ρώσοι στη μεσόγειο (ΒΙΝΤΕΟ)
med
-  Η Ρωσία αποφάσισε να "ενεργοποιήσει" τα υπερόπλα της προκειμένου να σταματήσει την επέλαση των Τζιχαντιστών αλλά και την "μαγκιά" των Τούρκων. Τα Ka-52 Alligator σε αυτή την κατεύθυνση θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν σημαντικό οπλισμό σε τέσσερα εξωτερικά σημεία και σε ακόμη δύο εξωτερικά σημεία που βρίσκονται στις άκρες των πτερυγίων που διαθέτει.
Συνολικά κάθε ελικόπτερο μπορεί να φέρει έως και 2000kg οπλισμό. Ο βασικός οπλισμός του Ka-52 είναι 12 αντιαρματικοί πύραυλοι τύπου 9K121 Vikhr οι οποίοι είναι καθοδηγούμενοι με laser. Το σύστημα κατάδειξης-σκόπευσης του ελικοπτέρου έχει την δυνατότητα εμπλοκής εναντίον πολλαπλών στόχων, ενώ τα βλήματα 9K121 Vikhr είναι τύπου Fire and Forget κάτι που σημαίνει ότι κατευθύνονται αυτόνομα προς τον στόχο. Αυτό επιτρέπει στους χειριστές των Ka-52 άμεση απεμπλοκή και εκτέλεση ελιγμών αποφυγής.
Δείτε τα Βίντεο ,1.-   طائرات ومروحيات روسية واكبت تسلل قوة الكوماندوس  : https://youtu.be/8Cd0gHpe8Fs .-
2.-  Ка-52 МАКС 2011 Ka-52 MAKS 2011   : https://youtu.be/i90afxVObO4 .-

*** Έκτακτο! Η Ρωσία θα εισβάλλει στην Τουρκία…
agiaaas
-  Ακόμα μία προφητεία βγήκε στο φως της δημοσιότητας με αφορμή τα τελευταία γεγονότα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Προέρχεται από το Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπεδινό και αναφέρεται στον επερχόμενο πόλεμο.
Πιο συγκεκριμένα ο Γέροντας Ιωσήφ, απευθυνόμενος σε όλα τα Έθνη, υποστηρίζει πως όλα θα ξεκινήσουν από τη Βουλγαρία από μία μικρή αιτία. Στη συνέχεια η Ρωσία θα εισβάλλει στην Τουρκία και θα σαρώσει όλη την «Περσία» και θα φτάσει στην Παλαιστίνη. Τότε θα ενωθούν τα κράτη της Δύσης και θα γίνουν όλα στάχτη. Η Ρωσία τελικά θα χάσει τα στενά του Σουέζ καθώς θα έχει να αντιμετωπίσει πολλά μέτωπα. Από ανατολικά την Αμερική με την Ιαπωνία και από δυτικά τη Γερμανία. Έτσι οι Ρώσοι θα αναγκαστούν να οπισθοχωρήσουν ακόμα περισσότερο και να εγκαταλείψουν τα Στενά και την Τουρκία. Η Τουρκία από την άλλη πλευρά θα ηττηθεί σύμφωνα με το Γέροντα Ιωσήφ γιατί θα διαπράξει προδοσία και θα συμμαχήσει με τη Βουλγαρία. Η Κωνσταντινούπολη ειδικά θα καεί ολόκληρη και δε θα απομείνει κανένας κάτοικος σε αυτή, παρά μόνο ο ναός της Αγίας Σοφίας. Μετά από πέντε μήνες ηρεμίας θα ξεσπάσουν ξανά ταραχές οι οποίες αυτή τη φορά θα μεταφερθούν στην Κρήτη. Η Ελλάδα θα κρατήσει ουδέτερη στάση και δε θα αναμειχθεί, ενώ όλα τα Έθνη θα σφάζονται στα Στενά. Η μεγάλη μάχη θα κρατήσει τρεις ημέρες, τέτοιος πόλεμος δε θα έχει ξαναγίνει και τότε η Ελλάδα θα εισβάλλει στην Πόλη με το στρατό της και θα την κατακτήσει αμαχητί…

***  Βόμβα! Έτσι κάνουν λαθρεμπόριο οι Τζιχαντιστές με τους Τούρκους και τους Έλληνες εφοπλιστές
modas
-   Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έφερε στο φως ντοκουμέντα σχετικά με τη διαδρομή που ακολουθεί το πετρέλαιο με σημείο εκκίνησης τη Συρία και μέχρι την Τουρκία, όπως και τις “εμπορικές συναλλαγές που κάνει η οικογένεια Ερντογάν με τον ISIS. Το ρωσικό ΥΠΕΘΑ, αφού ήρθαν στο φως οι αποδείξεις, προκάλεσε ανοιχτά την Άγκυρα αν θεωρεί ότι τα στοιχεία δεν είναι πραγματικά, να αφήσει τους δημοσιογράφους να κάνουν επίσκεψη στις συγκεκριμένες περιοχές.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε να αρνηθεί τα πάντα και στη συνέχεια κάλεσε τη Ρωσία να βρει αποδείξεις για τις κατηγορίες αυτές, ενώ τόνισε πως αν αυτές αποδειχτούν αληθινές, εκείνος θα παραιτηθεί. Φαίνεται ξεκάθαρα πια, πως η κόντρα έχει περάσει σε προσωπικό επίπεδο ανάμεσα σε Πούτιν και Ερντογάν. «Ξέρουμε πόσο αξίζουν τα λόγια του Ερντογάν» ανέφερε ο Ανατόλι Αντόνοφ, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, δείχνοντας τα στοιχεία. «Δεν είναι ο σκοπός μας. Αυτό εξαρτάται από τον τουρκικό λαό» τόνισε.
Κατά τον Αντόνοφ, η Τουρκία παίζει βασικό ρόλο ως αγοραστής του πετρελαίου από το Ιράκ και τη Συρία. “Με βάση τα στοιχεία μας, η ηγεσία της Τουρκίας, ο πρόεδρος Ερντογάν και η οικογένειά του, εμπλέκονται σε αυτή την εγκληματική επιχείρηση”, επισήμανε, ενώ πρόσθεσε: «Παρουσιάζουμε στοιχεία για το πως γίνεται το λαθρεμπόριο πετρελαίου, ώστε να χρηματοδοτούνται τρομοκρατικές ομάδες». Τέλος τόνισε πως οι αποκαλύψεις των στοιχείων πρόκειται να συνεχιστούν..
Να σημειώσουμε ότι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εξόρυξης πετρελαίου αποτελεί η πόλη Ντιερ εζ Ζορ. Η διαδρομή κάνει έναρξη στην ανατολική Συρία και φτάνει στο διυλιστήριο της Μπατμάν στην Τουρκία. Εδώ και δύο μήνες, από τότε που ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές από πλευράς Ρωσίας στη Συρία, έχουν σημειωθεί 32 μονάδες παραγωγής του ISIS και 11 διυλιστήρια. Οι διαδρομές είναι τρεις και έχουν ως εξής: η δυτική που οδηγεί σε τουρκικά λιμάνια στη Μεσόγειο, η βόρεια, στο διυλιστήριο της Πατμα και η ανατολική, στο Καζρί.
Ο Sergey Rudskoi, αρχηγός της Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ΕΔ δήλωσε: 
"Τους τελευταίους δύο μήνες καταστρέψαμε 32 πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, και 11 διυλιστήρια. Έχουμε αναγνωρίσει τρεις εκ των κυρίων πετρελαϊκών οδών"   "Από τις τρεις αυτές οδούς μεταφέρουν πετρέλαιο στην Τουρκία υπό τον έλεγχο της εγκληματικής οργάνωσης του ISIS από περιοχές στη Συρία και στο Ιράκ   Στις 16 Νοεμβρίου, 260 φορτηγά καυσίμων εντοπίστηκαν κοντά στ τουρκικά σύνορα, μερικά από τα φορτηγά επιχειρούν να "μασκαρευτούν" σαν απλές νταλίκες. Η αναγνώριση από τους δορυφόρους έδειξε ότι μετά την διέλευση των τουρκικών συνόρων τα φορτηγά διεισδύουν βαθιά μέσα στην Τουρκία, και μετά το πετρέλαιο οδεύει για άλλες χώρες" είπε ο Rudsloy 
Video : LIVE: Russian Defence Ministry holds briefing on armed forces’ fight against terrorism ,  https://youtu.be/QxcAcKwaGQI  .-

***  Τουρκικό Σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου σε απάντηση των S-400
AKORAL
Το νέο εγχώριας ανάπτυξης σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου KORAL ανέπτυξε πριν από μερικές ημέρες ο Τουρκικός Στρατός στην επαρχία Hatay σε απάντηση της εγκατάστασης του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 Triumf στο διεθνές αεροδρόμιο της Λαττάκειας.
 Το τουρκικό σύστημα αναπτύχτηκε από την εταιρεία Aselsan και αποτελείται από δύο υποσυστήματα ένα αισθητήρα εντοπισμού εκπομπών ραντάρ, Radar Electronic Support (RES) και ένα παρεμβολέα μεγάλης ακτίνας κατά συστημάτων ραντάρ. Τα δύο υποσυστήματα είναι εγκατεστημένα επί οχημάτων 8×8 και είναι πλήρως αυτόνομα.
akoralaΤο σύστημα είναι σπονδυλωτής σχεδίασης και αρχιτεκτονική πολλών αισθητήρων, μπορεί να εντοπίσει εκπομπές ραντάρ στο έδαφος στη θάλασσα και στον αέρα με μεγάλη ακρίβεια.
  Το σύστημα μπορεί να εντοπίζει να αναγνωρίζει να ταξινομεί και να αποθηκεύει σε βάση δεδομένων για μελλοντική χρήση τις εχθρικές εκπομπές αυτόματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
 Από την άλλη πλευρά ο ισχυρός παρεμβολές του συστήματος μπορεί να εξουδετερώσει εκπομπές σε απόσταση μέχρι και 100 χλμ αξιοποιώντας την phased array κεραία που διαθέτει.
 Το τουρκικό σύστημα έχει αναπτυχτεί σε μικρή απόσταση από τα τουρκο-συριακά σύνορα κοντά στην περιοχή όπου πρόσφατα καταρρίφθηκε το Ρωσικό Su-24M από τα τουρκικά F-16 Block40.
 Πρόκειται για την πρώτη επιχειρησιακή ανάπτυξη του συστήματος και οι μηχανικοί της Aselsan περιμένουν με ενδιαφέρον να καταγράψουν την απόδοση του και τα πιθανά προβλήματα που ενδεχομένως θα παρουσιάσει.
 Αντίστοιχο σύστημα έχουν αναπτύξει στην περιοχή και οι Ρώσοι, πρόκειται για το αυτοκινούμενο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου 1RL257 Krasukha-4 το οποίο κατασκευάζεται από την εταιρεία Bryansk Electromechanical Plant (KRET).
 Το ρωσικό σύστημα μπορεί με την κεραία του να παρεμβάλει τη λειτουργία δορυφόρων που βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά, ιπτάμενων ραντάρ AWACS (Airborne Warning and Control System)., ιπτάμενων ραντάρ παρακολούθησης εδάφους E-8 Joint STARS, συστημάτων ραντάρ που βρίσκονται στο έδαφος ή στη θάλασσα σε απόσταση 150-300 χλμ.
 Το πρώτο σύστημα παραλήφτηκε από το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας πριν από δύο χρόνια και πρόσφατα αναπτύχτηκε επίσης στην αεροπορική βάση πλησίον της Λαττάκειας.
 πηγη: www.viadiplomacy.gr  .-
 
***  Έτσι θα ονομάζεται η Τουρκία εάν επαληθευτούν οι προφητείες
qm 2
trk
              -              Οι πραγματικές ονομασίες των περιοχών της Μικράς Ασίας
Ανατολική Θράκη , Ο.Δ.Π. = Ομοσπονδιακό Διαμέρισμα Πρωτεύουσας ,Βιθυνία , Μυσία , Λυδία , Ιωνία  , Καριά , Παμφυλία , Φρυγία , Πισιδία , Παφλαγονία , Γαλατία , Λυκοανία , Κιλικία , Καππαδοκία , Κομματίνη , Πόντος , Μικρασιατική Αρμενία ,Κουρδουτίνη , ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ .-

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Οι ΗΠΑ αδειάζουν την Τουρκία
kontraaa
-  Θέμα φαίνεται να έχει προκύψει στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ ΚΑΙ Τουρκίας τις τελευταίες ώρες. Παρόλο που τα τουρκικά ΜΜΕ παρουσιάζουν πως η συνάντηση Μπάρακ Ομπάμα και Ταγίπ Ερντογάν στο Παρίσι πήγε πολύ καλά, κάτι τέτοιο δεν αποτυπώνεται στις δηλώσεις που βγαίνουν από το Πεντάγωνο.
Συγκεκριμένα ο Υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ επεσήμανε πως η Τουρκία αποδεικνύεται «δύσκολος και μη συνεργάσιμος εταίρος» για το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Ο Κάρτερ συνέχισε λέγοντας πως η Τουρκία δεν ελέγχει τα σύνορα της από τότε που δημιουργήθηκε το Ισλαμικό κράτος και πως πρέπει να πάρει πιο πολλές πρωτοβουλίες «τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος».
Τέλος, υποστήριξε ξεκάθαρα πως οι «Οι περισσότερες αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας δεν έχουν στόχο το ΙΚ. Έχουν στόχο το PKK».

***  Ο Ερντογάν εμπλέκεται σε παράνομο εμπόριο πετρελαίου
erdogan4
-  Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας διαδίδει ότι η ηγεσία της Τουρκίας κάνει παράνομο εμπόριο πετρελαίου μαζί με το Ισλαμικό Κράτος, με τη συμμετοχή και του Προέδρου Ερντογάν αλλά και της οικογενείας του. Αυτό έγινε γνωστό μέσω της ενημέρωσης Τύπου που παρέθεσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, σχετικά με τη χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους, στη Μόσχα την περασμένη Τετάρτη. «Σήμερα, παρουσιάζουμε μόνο μερικά από τα γεγονότα, που επιβεβαιώνουν ότι μια ολόκληρη ομάδα ληστών και τουρκικής ελίτ που κλέβει πετρέλαιο από τους γείτονές τους, επιχειρεί στην περιοχή», ανέφερε ο Αντόνοφ, προσθέτοντας «Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, η κορυφαία πολιτική ηγεσία της χώρας – ο Πρόεδρος Ερντογάν και η οικογένειά του – συμμετέχει σε αυτή την εγκληματική επιχείρηση».

***  ΒΟΜΒΑ! Αυτό πραγματικά θέλουν να κάνουν στην Ελλάδα…
sxedioo
-   Σε μια χώρα που οι πολιτικοί κάνουν τη χειρότερη χρήση της Δημοκρατίας είναι πλέον σαφές πως δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί λύση και τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.
Όταν μια χώρα δεν έχει παραγωγή και όλα της τα δάνεια περνούν σε χέρια πολιτικών και ΜΚΟ χωρίς να δίνεται καμία βάση στην πρωτογενή παραγωγή τότε καταλαβαίνετε και μόνοι σας πως τα χωράφια και οι αγρότες πρόκειται να ισοπεδωθούν και να αφανιστούν σε λιγότερο από μια πενταετία.
Αν θέλουμε η χώρα να σωθεί, πρέπει ο μεγαλύτερος αριθμός των υπαλλήλων να αφήσουν τα γραφεία τους και να καλλιεργήσουν την γη ώστε να ξεκινήσει η πραγματική ανάπτυξη με αληθινά νούμερα κι όχι με εικονικούς προϋπολογισμούς και άφαντα αναπτυξιακά πακέτα.
Η φοροεισπρακτική πολιτική που αναμένεται να τελειώσει την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση και όλα τα νοικοκυριά, έχει μόνο έναν σκοπό! Να γεμίσει η χώρα πολυεθνικές που σαφώς μόνο το δημόσιο συμφέρον δεν πρόκειται να εξασφαλίσουν! Και όλα αυτά επειδή οι περισσότερες χώρες της ΕΕ έχουν κολοσσούς τέτοιων εταιρειών και θέλοντας να τις περάσουν στην χώρα μας δημιουργώντας έτσι την οικονομική τους ''ναυαρχίδα'' στην Ελλάδα,. φρόντισαν να κάνουν όλους τους πολιτικούς υποχείρια τους. Χωρίς καμία αντίσταση λοιπόν από τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις η κρυφή ατζέντα της Ευρώπης είναι γεγονός και στην πράξη.

***  Τώρα! Πρόκληση του ΝΑΤΟ εις βάρος της Ελλάδας...
natoooo
-  Απίστευτο και όμως αληθινό ο ίδιος ο κ. Στόλντενμπεργκ δήλωσε ότι η Τουρκία είναι κυρίαρχη χώρα και η Ελλάδα ένα απλό προτεκτοράτο. Συνέχισε λέγοντας ότι η πατρίδα μας δεν έχει δικαίωμα κανένα να καταρρίψει τα τουρκικά αεροσκάφη που με το "έτσι θέλω" εισβάλλουν στον εναέριο χώρο της Ελλάδας και ο λόγος ότι είμαστε χρεοκοπημένοι υπό κηδεμονία. Κατά τον ίδιο , μόνο η Γερμανία έχει το δικαίωμα να χτυπήσει τα τουρκικά μαχητικά καθότι η Ελλάδα της ανήκει.  Αναλυτικότερα, ο ίδιος δήλωσε: «Αν οι Γερμανοί ενοχληθούν από τις παραβιάσεις των Τούρκων στο οικόπεδό τους, θα καταρρίψουν τα τουρκικά μαχητικά» .

***  Δημοσιογράφος ξεφτίλισε τον Τουρκόφιλο Γρ. του ΝΑΤΟ στον αέρα
dimosiografoscnn
-  Η Hala Gorani, γνωστή και διακεκριμένη δημοσιογράφος σε συνέντευξη που πήρε από το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, αναφέρθηκε και στο συμβάν της κατάρριψης του Ρωσικού αεροσκάφους Su-24 από την Τουρκία. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση του γενικού γραμματέα, ο οποίος προκλητικά απέφυγε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση για το αν κατά τη γνώμη του η πράξη από την πλευρά των Τούρκων ήταν συνετή. Ο Jens Stoltenberg έκανε πως δεν κατάλαβε επακριβώς την ερώτηση και μας δημιούργησε πολλά ερωτηματικά, ενώ προσπάθησε να δικαιολογήσει την Τουρκία.

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Άνοιγμα Ελλάδας σε Ρωσία
rosianoigma
-  Συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης με θέμα τα διμερή ενεργειακά ζητήματα. Την πρόσκληση την έκανε η Ρωσία προς την Ελλάδα ενώ κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης θα γίνουν συναντήσεις και με τις μεγαλύτερες όπως η Gazprom η VEB Capital προκειμένου να αναπτυχθούν οι σχέσεις των δύο χωρών.   Αυτή η επίσκεψη χρειάζεται θα λέγαμε ιδιαίτερο χειρισμό εφόσον θα είναι ένα άνοιγμα της Ελλάδας προς την Ρωσία που θα μπορέσει να δώσει ένα μεγάλο γκάζι οικονομικά στην Ελλάδα που τόσο πολύ το χρειάζεται τη δεδομένη περίοδο.

***  ΒΟΜΒΑ. Γυναίκα υπουργού σε λίστα με φοροφυγάδες
qm3
-  Πρόκειται για γυναίκα πρώην υπουργού της ΝΔ όπου η ύπαρξη του ονόματος της σε λίστα με φοροφυγάδες θα φέρει μεγάλη αναστάτωση στη ΝΔ. Κυκλοφορεί ήδη το όνομα της στους δημοσιογραφικούς κύκλους και φιγουράρει στη νέα λίστα που παρέλαβε το υπουργείο Οικονομικών.

***  Δε θα λέγεται οικουμενική κυβέρνηση, αλλά θα είναι!
kuvernisiii
-  Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας σε μία προσπάθεια να τονώσει την εσωκομματική ενότητα, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επί μία ώρα, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, οι πράξεις του δείχνουν ακριβώς το αντίθετο…
Παρόλο που στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ζήτησε συναίνεση από όλα τα κόμματα ώστε η κυβέρνηση του να συνεχίσει το έργο της χωρίς εμπόδια εντός της χώρας, παρόλο που είναι γνωστό σε όλους ότι πρόκειται να γίνει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε να ζητηθεί η στήριξη του προς το ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός βγαίνει στην κοινοβουλευτική του ομάδα και λέει να «ξεχάσουν» τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση.
Ποια σενάρια; Ποιος να τα ξεχάσει;
Αφού ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αυτό ήθελε να πετύχει. Τώρα όμως που οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων τον «άδειασαν», κάνει στροφή 360 μοιρών και δηλώνει πως δεν υπάρχει καμία αστάθεια.
Πως είναι όμως δυνατόν να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει αστάθεια με μια κυβερνητική πλειοψηφία 153 βουλευτών, ενώ και ο ίδιος γνωρίζει πως κάποιοι από τους βουλευτές του ήδη έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για τα μέτρα που πρέπει να ψηφιστούν στο άμεσο μέλλον;
Και αν ο Βασίλης Λεβέντης αποφασίσει να στηρίξει το ΣΥΡΙΖΑ;
Πως θα λέγεται μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων-Ένωσης Κεντρώων;
Δε θα είναι αυτή η κυβέρνηση οικουμενική;

***  “……Ο Καποδίστριας κυβέρνησε αγγελικώς….”
kapodi
-  Θ. Μαλκίδης
Μέρος της ομιλίας στην εκδήλωση για τον Καποδίστρια, που πραγματοποιήθηκε στην Βέροια.
Το ενδοξότερο και πιο πολυσήμαντο γεγονός της ιστορίας του νέου Ελληνισμού είναι αναμφισβήτητα η Επανάσταση του 1821.
Καρπός της ουσιαστικής οικονομικής και πνευματικής ανάπτυξης των Ελλήνων κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, μιας μακροχρόνιας διεργασίας, κατά την οποία διαμορφώθηκαν νέες κοινωνικές τάξεις και συνειδήσεις με δυναμισμό και με προσφορά στον υπόδουλο Ελληνισμό, η Επανάσταση οφείλει, κατά μεγάλο μέρος, την επιτυχία της στο ότι ήταν έργο όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων.
Από το Μοριά και τη Ρούμελη, τα Νησιά, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Μικρά Ασία και τον Πόντο, μέχρι τις κοινότητες της Διασποράς στην Κεντρική Ευρώπη, τις παραδουνάβιες Ηγεμονίες και τη Ρωσία.
Σημαντικός σταθμός της μετεπαναστικής Ελλάδας είναι έλευση του Ιωάννη Καποδίστρια, του κυβερνήτη, του μοναδικού στην ελληνική ιστορία και πολιτική με αυτό το χαρακτηριστικό και ουσιαστικό τίτλο.
Είναι μία μεγάλη στιγμή για τον Ελληνισμό που σήμανε πράξη και στάση ζωής στην πολιτική, στην κοινωνία, στην παιδεία, στην ανιδιοτελή προσφορά. Ήταν παράδειγμα και πρότυπο ασκητικής ζωής, από το δημόσιο μέχρι τον προσωπικό βίο. Δημιούργησε οικονομικές, κοινωνικές, παραγωγικές, στρατιωτικές, εκπαιδευτικές και άλλες δομές, στηρίζοντας την κατεστραμμένη Ελλάδα και τους ζώντες της μετεπαναστατικής χώρας.
Η δολοφονία του σταμάτησε το νήμα της ζωής του και την διαφορετική ρότα του Ελληνισμού, αλλά άφησε κληρονομιά και παρακαταθήκη αναντικατάστατη.
Όπως προφητικώς έγραψε ο αντίπαλός του Μακρυγιάννης, μη γνωρίζοντας την σημερινή κατάσταση της διαφθοράς της πολιτικής ζωής, της οικονομικής και πνευματικής πτώχευσης, “ο Καποδίστριας κυβέρνησε αγγελικώς….”

***  "Να η ευκαιρία"
oloklhro
-  Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Ραγδαίες - και επικίνδυνες οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και στην ευρύτερη περιοχή. Θα ήθελα να αναφερθώ στα καρτάσια (εν Νάτω) την Τουρκία και την Ελλάδα.
Τουρκία:
Μεγαλοϊδεατισμός, αυτοκρατορικού /σουλτανικού τύπου. Ύπουλος, καιροσκοπικός ο ρόλος της.
Αρχικά (μετά από χρηματοδότησή της κυρίως από Σ. Αραβία και Κατάρ) διευκόλυνε την ενδυνάμωση /διευκόλυνση των Τζιχαντιστών προκειμένου να χτυπηθεί /εξουθενωθεί το καθεστώς Άσσαντ στη Συρία.
Όταν γιγαντώθηκε το χαλιφάτο και έγινε ανεξέλεγκτη η βίαιη συμπεριφορά του, τόσο εκεί, όσο και εδώ στην Ευρώπη, η Τουρκία - κάτω από την διεθνή κατακραυγή - συντάχθηκε (υποκριτικά) με τους πολέμιους των Τζιχαντιστών.
Παράλληλα όμως διευκόλυνε, με την διακίνηση (λαθρεμπόριο) των πετρελαίων (τους) την οικονομική τους ενίσχυση.
Τέλος επέφερε πλήγμα /ρήγμα στο Μέτωπο των Δυτικών και της Ρωσίας με την ρίψη του Ρωσικού αεροπλάνου.
Άφρονη ενέργεια με ανυπολόγιστες επιπτώσεις (Σ.Σ ενδέχεται να συνέβησαν και δύο άλλα - αντικρουόμενα και μη αποδεικνυόμενα επί του παρόντος -τινά: Ή να ενήργησαν κατόπιν υπόδειξης των Αμερικανών, ή οι τελευταίοι - παρασκηνιακά - να συνεργάζονται με τους Ρώσους ώστε να αφεθεί να εκτεθεί η Τουρκία και στη συνέργεια να την πλήξουν απομονώνοντας την επειδή συνεργάζεται και βοηθάει τους Τζιχαντιστές).
Το πάλαι ποτέ τέλος των Οθωμανών, θα ακολουθήσει / αντιγράψει και το τέλος των Νεοοθωμανών νομοτελειακά!
Εκτιμώ ότι η Τουρκία θα είναι ένα από τα - μεγάλα, τραγικά- θύματα της σύρραξης που θα επακολουθήσει. Θα διαμελιστεί!
Ελλάδα:
Θα το πω με μια γνωστή φράση: "Να η ευκαιρία". Ας μην περάσει ανεκμετάλλευτη για άλλη μια φορά.
Προϋπόθεση: Η ύπαρξη ηγετικών προσωπικοτήτων και η εθνική ομοψυχία!
Τα διαθέτουμε; Προσωπικά θεωρώ πως: όχι!
Θυμίζω:
1.Πριν μερικά χρόνια - επί εποχής του .... "καταλληλότερου" Πρωθυπουργού (του φιάσκου των Ιμίων) και του Υπουργού του των εξωτερικών (γνωστού και ως συνδαιτυμόνα μας, αφού "μαζί τα φάγαμε") παίχτηκε ένα βλακώδες εθνικά επικίνδυνο παιχνίδι με την παράδοση του κούρδου ηγέτη Οτσαλάν στους Τούρκους.
Χάθηκε τότε μια τεράστια ευκαιρία να έχουμε τους Κούρδους (αντίπαλο δέος των Τούρκων) στο πλευρό μας εσαεί!
Διπλό το τσιμπούσι /φαγοπότι: Αφ'ενός "Μαζί τα φάγαμε" τα "φαγώσιμα"!
Αφ'ετέρου "Μαζί φάγαμε" και την εθνική σφαλιάρα ταπείνωσης, εξευτελισμού εξαιτίας της επαίσχυντης πράξης παράδοσης του Οτσαλάν.
2. Είχα γράψει παλαιότερα πως δεν με προβλημάτιζε τόσο η οικονομική κρίση / ύφεση / χρεωκοπία η οποία (τότε) είχε ξεκινήσει, όσο το ότι το πολιτικό μας σύστημα δεν διαθέτει τους ταγούς εκείνους που έχουν την ικανότητα και τη βούληση να τραβήξουν το κάρο μπροστά, έξω από την λάσπη.
ΥΓ Μοναδική, αμυδρή ελπίδα η αντιμετώπιση από κοινού - όλων ανεξαιρέτως των κομματικών σχηματισμών - των γεγονότων και η εκμετάλλευση των ευκαιριών. (Σ.Σ Πρώτη ευκαιρία : Η "ευαισθησία" - Τούρκων και Νατοϊκών - για παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας η οποία συστηματικά και διαχρονικά παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο , χωρίς κανείς ποτέ να ευαισθητοποιείται!).

*** Η ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
israhl
-  Γράφει ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης Αντγος (ε.α.), απόφοιτος Tactical Intelligence School, ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής.
Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ και στην Παλαιστινιακή Αρχή ίσως δεν έτυχε της δέουσας προσοχής από τα Ελληνικά ΜΜΕ και δεν ανακοινώθηκαν πολλά για τα αποτελέσματα των επαφών και τα θέματα που συνομίλησαν. Συνήθως οι Ισραηλινοί είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στην αποκάλυψη των θεμάτων που είναι ιδιαίτερης σημασίας και βαρύτητας για την εθνική στρατηγική τους πολιτική και τις σχέσεις με χώρες που τις συνδέουν κοινά και ισχυρά συμφέροντα και πολιτικές. Έτσι και η πρώτη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Ισραήλ προφανώς και ακολουθεί τον ισραηλινό κανόνα καθόσον από αυτά αναφέρθηκαν, «αποκαλύπτουν» άνευ αμφιβολίας, συμμαχική και την ισχυρή στρατηγική σχέση των δύο χωρών.
Το ιδιαίτερο γεγονός που εντυπωσίασε ακόμη και τους Ισραηλινούς ήταν η αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού σε ένα θέμα «ταμπού», που κανείς , ακόμη και οι Αμερικανοί, δεν μνημονεύει. Το θέμα της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραηλινού κράτους. Ως γνωστόν η Ιερουσαλήμ έγινε πρωτεύουσα του Ισραήλ μετά τον πόλεμο του 1967, όταν κατελήφθη από τον IDF (Ιsrael defense Forces), που ως τότε υπείγετο υπό την Ιορδανική διοίκηση και κυριαρχία. Όμως, από τότε, η Ιερουσαλήμ δεν αναγνωρίζεται από κανένα κράτος στον κόσμο ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ούτε καν από τους Αμερικανούς και για αυτό τον λόγο όλες οι διπλωματικές αποστολές και οι Πρεσβείες όλων των χωρών είναι στην παλιά πρωτεύουσα, το Τελ Αβίβ, ενώ η κυβέρνηση του Ισραήλ στην ιερουσαλήμ. Ένα από τα πολλά παράδοξα της Μέσης Ανατολής. Ο λόγος είναι το Παλαιστινιακό ζήτημα, που ακόμη παραμένει άλυτο και αποτελεί το μέγα ζήτημα του Αραβικού κόσμου και της Μέσης Ανατολής, καθόσον οι Παλαιστίνιοι την διεκδικούν, ή έστω ένα μέρος της ως την πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους, με την ονομασία Αλ Κούντς. Τι έγινε με τον Αλέξη που εντυπωσίασε τους Ισραηλινούς και προφανώς δεν ευχαρίστησε τους Παλαιστινίους, καθώς και πως είδε την επίσκεψη του πρωθυπουργού ο Ισραηλινός τύπος ας το δούμε από τα παρακάτω:
Η ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου i24news φιλοξενεί εκτενές δημοσίευμα για την επίσκεψη του Έλληνα Π/Θ στο Ισραήλ με αποσπάσματα από τις δηλώσεις που έγιναν κατά τις συναντήσεις με τον Π/Θ Νετανιάχου και τον Πρόεδρο Ρίβλιν. Το δημοσίευμα, με τίτλο «Σε μια πρωτοφανή κίνηση, ο έλληνας Πρωθυπουργός αποκαλεί την Ιερουσαλήμ ‘ιστορική πρωτεύουσα’», η διπλωματική ανταποκρίτρια του i24news, Tal Shalev, αναφέρει ότι ο έλληνας Π/Θ, έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του Προέδρου του Ισραήλ «Με μεγάλη [μου] τιμή βρίσκομαι στην ιστορική σας πρωτεύουσα και συναντώ τις εξοχότητές σας», επισημαίνοντας ότι λόγω της εν εξελίξει διένεξης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων σχετικά με την Ιερουσαλήμ, πολλές χώρες αρνούνται να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, γεγονός για το οποίο υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στο Ισραήλ. Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος, σύμφωνα με ισραηλινό αξιωματούχο, η αναφορά του έλληνα Πρωθυπουργού στην Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ θεωρείται «πρωτοφανής, ιδιαίτερα για ευρωπαίο ηγέτη». Αντίστοιχη αναφορά εντοπίζεται και στο twitter του διπλωματικού ανταποκριτή της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας The Times of Israel, Raphael Ahren. Το δημοσίευμα συνεχίζει με εκτενή αναφορά στη σχεδιαζόμενη συνεργασία Ισραήλ-Ελλάδας στον ενεργειακό τομέα και η δημοσιογράφος σχολιάζει ότι «ο Τσίπρας βαδίζει στον δρόμο της ρεαλιστικής διπλωματίας, επιβεβαιώνοντας ότι τα κοινά συμφέροντα [των δύο χωρών] δεν έχουν αλλάξει» και καταλήγει λέγοντας ότι «εάν η Ιερουσαλήμ είχε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τα χαμόγελα του Τσίπρα φαίνεται να δείχνουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».
Στην ιστοσελίδα της ε/φ Jerusalem Post, εντοπίζεται δημοσίευμα με τίτλο «Ο έλληνας Π/Θ τονίζει τη σημασία της συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο για την καταπολέμηση της βίας και του εξτρεμισμού», το οποίο αναφέρεται στις δηλώσεις που έγιναν κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Ρίβλιν .
Στην ίδια ιστοσελίδα, εντοπίζεται δεύτερο δημοσίευμα με τίτλο «Πιθανή τριμερής σύνοδος Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου τον Ιανουάριο». Ο αρθρογράφος, Herb Keinon, αναφέρει ότι η επίσκεψη του έλληνα Π/Θ και το επίπεδο στο οποίο έχει διατηρήσει, αλλά και ενισχύσει, τις σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ, δείχνουν ότι είναι ο «άνθρωπος των εκπλήξεων», όπως τον έχει χαρακτηρίσει ο πρώην Πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ, Arye Mekel. Ο Mekel, ο οποίος τον Ιανουάριο είχε δημοσιεύσει άρθρο με τίτλο «Η νέα ελληνική κυβέρνηση: Το Ισραήλ έχει έναν λόγο να ανησυχεί», ισχυριζόταν ότι ήταν αμφίβολο εάν ο Α. Τσίπρας θα διατηρούσε τους ισχυρούς δεσμούς με το Ισραήλ, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει να οικοδομούνται από το 2010 με τη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και στη συνέχεια με τη συντηρητική κυβέρνηση του Α. Σαμαρά. Ωστόσο, σε πρόσφατο δημοσίευμα, ο Mekel γράφει ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν αναλάβει την εξουσία, είχε πολύ επικριτική στάση απέναντι στο Ισραήλ, ο Α. Τσίπρας διατήρησε αυτή τη σχέση, προχωρώντας και σε στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Σύμφωνα με τον ισραηλινό διπλωμάτη, η επίσκεψη του έλληνα Π/Θ στο Ισραήλ αποτελεί επίσης ένδειξη ότι ενδιαφέρεται να αναβαθμίσει το προφίλ της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, ο Mekel τονίζει ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα το Ισραήλ και προέρχεται από κόμμα της δεξιάς που συμμετέχει στην κυβέρνηση συνεργασίας, υποστηρίζει τη σύσφιξη των σχέσεων με το Ισραήλ. Στη συνέχεια, ο αρθρογράφος αναφέρει ότι η παραδοσιακά ψυχρή στάση της Ελλάδας απέναντι στο Ισραήλ άρχισε να παρουσιάζει σημαντική βελτίωση το 2010 με την κυβέρνηση Παπανδρέου, γεγονός που μπορεί να αποδοθεί σε μια σειρά από παράγοντες, με κυριότερους τη σημαντική επιδείνωση στις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας και την ανάγκη της Ελλάδας για φίλους και συνεργασίες λόγω των σοβαρών οικονομικών της προβλημάτων. Επιπλέον, ο αρθρογράφος καταλήγει αναφέροντας ότι η αλλαγή στις σχέσεις με την Ελλάδα έχει εκδηλωθεί με την αποστολή σημαντικής βοήθειας [στο Ισραήλ] τον Δεκέμβριο του 2010 κατά την πυρκαγιά στο δάσος του Όρους Κάρμελ, με την απαγόρευση απόπλου του δεύτερου στολίσκου για τη Γάζα από ελληνικά λιμάνια το 2011, την τεράστια αύξηση του αριθμού ισραηλινών τουριστών στην Ελλάδα, την ποσοτικά και ποιοτικά διευρυμένη συνεργασία Ελλάδας- Ισραήλ στον τομέα της Άμυνας και με τις συζητήσεις για τη δημιουργία ενός «ενεργειακού τριγώνου» Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο.
Στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα The Times of Israel, αναφέρονται στην επίσκεψη και ιδιαίτερα σε μέρος των δηλώσεων του ισραηλινού Π/Θ για τις ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και στην ανάγκη για κοινή αντιμετώπιση του βίαιου θρησκευτικού φονταμενταλισμού. Στην ίδια ιστοσελίδα, εντοπίζεται δεύτερο δημοσίευμα με τίτλο «Ο έλληνας Π/Θ και ο Νετανιάχου συζητούν τη διοχέτευση φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ευρώπη» και υπότιτλο «Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι προγραμματίζεται σύνοδος με την Κύπρο για το ΦΑ, ο Νετανιάχου επιβεβαιώνει τη ‘φυσική εγγύτητα’ μεταξύ Ισραηλινών και Ελλήνων».
Γίνεται αντιληπτό πλέον η σημασία της επίσκεψης του Έλληνα Π/Θ για τους Ισραηλινούς, γιατί όπως είχε αναφέρει σε άρθρο του ο πρώην πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, το Ισραήλ είχε την εντύπωση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα ήταν μια μη φιλική κυβέρνηση προς το Ισραήλ, ή έστω μια κυβέρνηση που δεν θα προωθούσε τις ιδιαίτερες σχέσεις των δύο χωρών και προπαντός την στρατηγικής σημασίας συμφωνία που είχε με μεγάλες προσπάθειες οικοδομηθεί. Έτσι η ανησυχία των Ισραηλινών μετατράπηκε σε μεγάλη ικανοποίηση και μετά την αναφορά του πρωθυπουργού για την Ιερουσαλήμ, περί «ιστορικής πρωτεύουσας του Ισραήλ» όλα τα (ενδεχόμενα) σύννεφα ή επιφυλάξεις από πλευράς Ισραηλινών εξαφανίστηκαν και οι σχέσεις μας σαφώς αναβαθμίστηκαν. Φυσικά και οι σχέσεις μας με τους Παλαιστινίους και την ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής ήταν (όπως πάντα), είναι και θα πρέπει να είναι εξαιρετικές, λόγω των ιστορικών μας δεσμών και σχέσεων, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. Και εδώ να επισημάνουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να διατηρήσει αυτό το προνόμιο και να παραμείνει ο «έντιμος ενδιάμεσος» μεταξύ των δύο φιλικών μας χωρών και λαών, Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ώστε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίλυση του Παλαιστινιακού που αργά η γρήγορα θα επιτευχθεί. Και το επιτυχημένο αυτό ταξίδι του Έλληνα Π/Θ στην Παλαιστίνη, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο με την «πολεμική ένταση» Ρωσίας και Τουρκίας να βρίσκεται στο ζενίθ, θα πρέπει να πιστωθεί στην καλή δουλειά των υπεύθυνων διπλωματών μας στο ΥΠΕΞ και φυσικά και του επικεφαλής του Υπουργείου, τον κ. Κοτζιά, ο οποίος μετά το Ισραήλ θα επισκεφθεί το Ιράν, κράτος ταμπού για την Δύση. Επιτέλους η Ελλάδα φαίνεται να βγαίνει από την αδράνεια και την απομόνωση που την είχαν υποβάλλει αδαείς και ανίκανες ηγεσίες, υποταγμένες σε εξωτερικές υποδείξεις, με φοβικά σύνδρομα και καταστρεπτική πολιτική κατευνασμού και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, να ενισχύει συμμαχίες, να αναζητά και άλλους φίλους και συμμάχους, να μην προκαλεί με ακραίες θέσεις και γενικά να κινείται και να αναζητά τον ρόλο της και την θέση στην πιο ενδιαφέρουσα και πλέον της πιο υψηλής γεωπολιτικής αξίας περιοχή του κόσμου, την Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.
~
***  Στον «αέρα» πάλι οι εκλογές στη ΝΔ!
eklogeees
 ~  Στον «αέρα» βρίσκονται και πάλι οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, παρόλο που μέχρι χθες η 13η Δεκέμβρη φάνταζε ως η επικρατέστερη ημερομηνία διεξαγωγής τους.
Πολλοί «γαλάζιοι» βουλευτές κατηγορούν την ΚΕΦΕ για καθυστέρηση της όλης διαδικασίας , καθώς αναβλήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής. Πλέον αρκετοί μιλούν για κάλπες τον Ιανουάριο, γεγονός που θα πάει την ανάδειξη του νέου προέδρου ακόμα πιο μακριά. Πιθανή ημερομηνία θεωρείται η 10η Ιανουαρίου για τον πρώτο γύρο και η 17η Ιανουαρίου για το δεύτερο γύρο.
Όσον αφορά την εταιρεία που θα αναλάβει τελικά τη διαδικασία των εκλογών, αυτή πιθανότατα θα είναι η Vodafone, ωστόσο το θέμα δεν έχει κλείσει ακόμα.
Κόντρα φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα και στους τέσσερις υποψήφιους για την προεδρία αφού οι Γεωργιάδης και Τζιτζικώστας δείχνουν αμετακίνητοι στο αίτημα για εκλογές τη 13η Δεκέμβρη, ενώ από την άλλη πλευρά Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης θεωρούν πιο σημαντικό να βρεθεί πρώτα μία αξιόπιστη εταιρεία για να αναλάβει την όλη διαδικασία.

***  Δείτε τι κάνει η Μέρκελ που οι Έλληνες πολιτικοί δεν κάνουν
merkel
-  Η Άνγκελα Μέρκελ μας εκπλήσσει για μία ακόμη φορά, καθώς σαν πρωθυπουργός, κάνει κάτι που δεν θα περιμέναμε να το κάνει κάποιος με αντίστοιχη θέση στην Ελλάδα. merkelsupermarketΤη βλέπουμε, λοιπόν, έκπληκτοι, μέσα σε σούπερ μάρκετ, σαν απλή πολίτης, να κάνει τα ψώνια της εβδομάδας. Γερμανός δημοσιογράφος την πέτυχε στο Βερολίνο και συγκεκριμένα στημένη στην ουρά του ταμείου να περιμένει να πληρώσει και φυσικά… δεν θα μπορούσε να μην απαθανατίσει τέτοιο «γεγονός». Η φωτογραφία ανέβηκε στο twitter και κάνει το γύρο του κόσμου αυτή την ώρα.

***  Σφαλιάρα στις ΗΠΑ..
obamaa
-  Το μεγαλύτερο άδειασμα ήταν από το Ιράκ με την απίστευτη δήλωση του Πρωθυπουργού Haider al-Abadi λέγοντας συγκεκριμένα για την Αμερική πως : ''Δεν σας χρειαζόμαστε στο έδαφός μας για την καταπολέμηση των Τζιχαντιστών''.
Το Ιράκ λοιπόν κάπως έτσι υψώνει τοίχο και δηλώνει πως δεν χρειάζονται την υποστήριξη των χερσαίων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών για να επαλειφθεί το ISIS. Αυτό ήταν ως απάντηση του Υπουργού άμυνας της Αμερικής που λίγες μέρες πριν είχε ανακοινώσει ότι θα έστελναν ειδικές δυνάμεις στο Ιράκ προς βοήθεια για την εξάλειψη της Daesh.

***  Καμία ενημέρωση σήμερα 2-12-2015…
esiea
-  Απεργία όλη τ6η διάρκεια της μέρας μέχρι τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης κάνουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ενάντια στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης σταματώντας κάθε ενημέρωση από τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα. Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ είχε ως εξής:
«Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, μετά και τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα του αγγελιοσήμου διατρανώνουν προς κάθε κατεύθυνση την απόφασή τους για την θωράκιση και οχύρωση του αγωνιστικού μετώπου των εργαζομένων στα ΜΜΕ της χώρας ενάντια στην συντονισμένη εκ μέρους των δανειστών, των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας ισοπεδωτική επιχείρηση αποδόμησης κάθε εναπομείναντος εργασιακού και κοινωνικο-ασφαλιστικού δικαιώματος».

***  Πρόστιμο φωτιά! Επιτέλους μπαίνει φραγμός στην «ασυδοσία» των πολυεθνικών!
mpuress
-  Με πρόστιμο 31,5 εκατομμυρίων ευρώ τιμωρήθηκε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η κατηγορία με βάση την οποία επιβλήθηκε το εν λόγω πρόστιμο είναι η «κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά μπίρας». Σύμφωνα με την Επιτροπή μετά από έρευνα που κράτησε 15 ολόκληρα χρόνια, αποδείχτηκε ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία απέκλειε και περιόριζε τις δυνατότητες ανάπτυξης των ανταγωνιστών της με διάφορα τεχνάσματα όπως ήταν η επιβολή αποκλειστικότητας στις χονδρικές και λιανικές πωλήσεις. Παρείχε επίσης σημαντικά οικονομικά προνόμια σε χονδρεμπόρους με στόχο τον περιορισμό της διακίνησης των ανταγωνιστών της.
Αν και όλα αυτά τα αρνείται με ανακοίνωση της η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ισχυριζόμενη πως το πρόστιμο είναι άδικο και πως θα προσφύγει δικαστικά για να αποκαταστήσει τη φήμη της στην αγορά, είναι δεδομένο πια πως όσα υποστηρίζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι αληθή.
Ανέκαθεν η Αθηναϊκή Ζυθοποιία προσπαθούσε να «αφανίσει» τις μικρές ζυθοποιίες στη χώρα μας. Τις μικρές ζυθοποιίες που τόσα χρόνια «παλεύουν» για να επιβιώσουν σε ένα τόσο ασφυκτικό περιβάλλον, έχοντας απέναντι τους αθέμιτο ανταγωνισμό. Τις μικρές ζυθοποιίες που εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία προσφέρουν δεκάδες θέσεις εργασίας σε Έλληνες από τη Θράκη έως την Κρήτη, σε ολόκληρη την ηπειρωτική και νησιωτική χώρα. Τις μικρές ζυθοποιίες που ενώ έχουν πάρει πολλά βραβεία σε διαγωνισμούς του εξωτερικού για την ποιότητα τους, δε μπορούν να πωληθούν στην ίδια τους τη χώρα κατέχοντας μόνο το 0,35% της αγοράς.
Ας όψεται το μονοπώλιο της πολυεθνικής Αθηναϊκής Ζυθοποιίας (Heineken,Carlsberg,FIX,Μύθος,κτλ) η οποία από τη μία πλευρά ζητά όλη την πίτα της αγοράς για εκείνη και από την άλλη διαμαρτύρεται για το πρόστιμο που της επέβαλλαν.

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Επιστρέφει ο Σαμαράς…
samarassss
-  Η διεξαγωγή των εκλογών της Ν.Δ από τη Vodafone, προκαλεί ερωτήματα και θυμίζει εποχές που της "μόδας" ήταν πολύ οι… υποκλοπές.
Ο Αντώνης Σαμαράς σήμερα, βλέποντας την εν λόγω κίνηση, πιστεύει ότι οι Καραμανλής-Πάκης-Βουλγαράκης θα προσπαθήσουν με ότι μέσο διαθέτουν να βοηθήσουν στην προώθηση του Μειμαράκη και αποφάσισε να επιστρέψει ενεργά στην πολιτική.
Τι θα γίνει στην πραγματικότητα;
Σύντομα θα μάθουμε!

***Αθλητική  ενημέρωση  : 

*** Ποδοσφαιρικοί αγώνες για το Κύπελλο Ελλάδας σήμερα-αύριο  :
~ 2ος  όμιλος , Εργοτέλης-Παναιτωλικός (03/12, 15:00)
~ 3ος  όμιλος  ,   Χανιά-ΠΑΟΚ (03/12, 17:15)
~4ος όμιλος    Λεβαδειακός-Κέρκυρα    2-0  .- ^   
~  Παναχαϊκή-Παναθηναϊκός (03/12, 19:30)
5ος όμιλος (02/12)  Πλατανιάς-Απόλλων Σμύρνης  3-1  .-  ^
~  Παναιγιάλειος-Ολυμπιακός    0-4 .-^  
Τα  γκόλ : 23΄ Καμπιάσο , 42΄ Τσόρι , 86 ΄ Κολοβός , 89΄ Ερνάνι  .-
Διαιτητής της αναμέτρησης ο Κατσικογιάννης (Ηπείρου). Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Μπέτσογλου (Κορινθίας) 4ος: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)
Η ενδεκάδα του Παναιγιάλειου: Πίτκας, Σανδραβέλης, Ομάρ, Κρισμάρεβιτς, Πέρεζ, Σπίνουλας, Πέριτς, Γκοτσούλιας, Ιωάννου, Κολόκας, Σκαρτσίλας.
Η ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός: Καπίνο - Σαλίνο, Ντα Κόστα, Αυλωνίτης, Τσιμίκας - Ζντιέλαρ, Καμπιάσο - Φουστέρ, Ερνάνι, Τσόρι Ντομίνγκες - Φινμπόγκασον.
Στον πάγκο για τον Ολυμπιακό: Κασάμι, Γιαννιώτας, Ντουρμάζ, Κατσιμήτρος (Τ), Κολοβός, Σεμπά, Βούρος

~ 6ος  όμιλος ,  Βέροια-Καλλιθέα (03/12, 15:00)
~ 7ος όμιλος (02/12   Λάρισα-Skoda Ξάνθη     1-0  .- ^  
ΑΕΚ-Πανελευσινιακός   6-0 .- ^            
~ 8ος όμιλος    Κισσαμικός-Αστέρας Τρίπολης  1-3 .- ^  
~  Καλλονή-Πανσερραϊκός (03/12, 15:00)

~***  Eurocup Άρης - Ούνικς Καζάν   ΕΡΤ3 και EUROSPORT 2
~**  Eurocup Μπεσίκτας - ΠΑΟΚ     NOVASPORTS 2

 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :  
Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-01-2015.html .-   
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Νοεμβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-02-2015.html .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Νοεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/02-2015.html .-
~                                                                                                                                                                                                                                           
 ~*** ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2015   :
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  31/10  και 1, 2 Νοεμβρίου 2015  :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/3110-1-2-2015.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA   NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  01  Νοεμβρίου  2015 :
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-01-2015.html .- 
 ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Νοεμβρίου  2015  :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr /  .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Τρίτη  03  Νοεμβρίου  2015  : 
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-03-2015.html .-  
------------------   ~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  20  Νοεμβρίου  2015  :         http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-20-2015.html .- 
  Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS    στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Νοεμβρίου  2015 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-21-2015.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  22  Νοεμβρίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-22-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  23  Νοεμβρίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-23-2015.html .-

~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  24  Νοεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-24-2015.html .- 
 ~  Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  24  Νοεμβρίου  2015   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/11/24-2015.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  25  Νοεμβρίου  2015  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-25-2015.html .- 
  ~  ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  25  Νοεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/25-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας     ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  26  Νοεμβρίου  2015    : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-26-2015.html . -
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  26  Νοεμβρίου  2015   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/26-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης 26  Νοεμβρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/11/26-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  27  Νοεμβρίου   2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-27-2015.html .-                                                                                                                        
~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  28  και  29  Νοεμβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/11/28-29-2015.html .-
~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   :
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015:
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .-
  ~ Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS   Σάββατο  28  Νοεμβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-28-2015.html .-

~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  29  Νοεμβρίου  2015 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-29-2015.html .-                                                                                                                      ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  30  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-30-2015.html .-                                                                                                
  *** *** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS
,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2
,
7.
stamos-dynami
,
8.
Arfara-Messinias
,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios
,
  
~  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4642-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,

https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 565 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.455  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   527 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  483. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,        
~  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ