Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 09 Οκτωβρίου 2015

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 09  Οκτωβρίου  2015  :
~




***  Ουσιαστική ανταπόκριση του κόσμου της Καλαμάτας στην Παγκόσμια Ημέρα Ζώων          
     
Σημαντική ανταπόκριση είχαν οι εκδηλώσεις που έγιναν την περασμένη Κυριακή στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά και στο κομμάτι της ενίσχυσης του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας, όπου οι ανάγκες είναι τεράστιες, ενώ χάρηκε την εορταστική και «ζεστή» ατμόσφαιρα, με δραστηριότητες για παιδιά, μουσική, μπαζαάρ και χειροποίητα γλυκά.
Επιπλέον, έγιναν τρεις υιοθεσίες κουταβιών κι αυτό έδωσε ελπίδα και ανακούφιση ότι, έστω κι αυτά, τα σκυλάκια θα έχουν μια ευκαιρία για καλύτερη τύχη, αν κι εδώ ισχύει η παροιμία με «τη σταγόνα στον ωκεανό» των αδέσποτων. Μάλιστα, στο ΦΟΚ προβλέπουν ότι οι τελευταίες ανακοινώσεις για πρόστιμα από το Δήμο και ελέγχους για σήμανση (τσιπάρισμα) των δεσποζόμενων σκύλων θα οδηγήσουν σε νέο κύμα εγκαταλείψεων, τη στιγμή που πρόσφατο ρεπορτάζ του BBC κάνει λόγο για 1 εκατομμύριο εγκαταλελειμμένα ζώα τα τελευταία χρόνια και 3 εκατομμύρια συνολικά!
Χ.Ε.  Μια κατσίκα, ένα πρόβατο και πάπιες στην πλατεία της Καλαμάτας (φωτογραφίες)  

***   Αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για τον αποκλεισμό από το Αντιφασιστικό Φεστιβάλ της Καλαμάτας         
      
Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: 
Σε πρόσφατη συνέλευση 20-25 μελών της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας, με μια αιφνιδιαστική και αντιδημοκρατική μεθόδευση, επιχειρήθηκε να αποκλειστεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το επικείμενο αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό φεστιβάλ, παρά τη διαφωνία κάποιων εκ των παρευρισκομένων που δεν ανήκουν σ'αυτόν.  Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για πανελλαδικό σχεδιασμό, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, μετά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα.
Το αντιφασιστικό κίνημα δεν είναι η ιδιοκτησία ή εργαλείο κάποιων μικρών συλλογικοτήτων της αριστεράς. Η επιχειρούμενη τακτική της περιχαράκωσης απομονώνει από το κίνημα τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και του στερεί τη μαζικότητα.
Το ζητούμενο σήμερα δεν είναι να υψώνονται νέα τείχη, αντί να γκρεμίζονται τα ήδη υπάρχοντα, αλλά να εξασφαλίζεται η πιο πλατειά ενότητα και ευρύτητα του αντιφασιστικού κινήματος, ενάντια στη νεοφασιστική απειλή και στο εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω την ύστατη στιγμή, θα αναθεωρηθεί αυτό το αντιδημοκρατικό και ρατσιστικό ατόπημα αποκλεισμού του ΣΥΡΙΖΑ που τα τελευταία χρόνια άσκησε κυρίαρχη πολιτική επιρροή και κινητοποίησε μεγάλες μάζες της κοινωνίας ενάντια στο νεοναζισμό.
Καλούμε  τους δημοκρατικούς πολίτες της Καλαμάτας να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε τέτοιες παράλογες μεθοδεύσεις. Είναι τουλάχιστον ακατανόητο να γίνονται προσπάθειες αποκλεισμού από αντιφασιστικές εκδηλώσεις αντιφασιστών αγωνιστών και αντιρατσιστικών -  αντιφασιστικών κομμάτων!

***  Αυτοκίνητο "αναποδογύρισε" στη Νέα Είσοδο (φωτογραφίες)         
      
 
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα συνέβη λίγα λεπτά πριν τις 8 το πρωί στη Νέα Είσοδο της Καλαμάτας, στο ύψος του Ασπροχώματος. Γυναίκα που οδηγούσε στο ρεύμα εξόδου από την Καλαμάτα, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της,  από άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να χτυπήσει σε δέντρο της νησίδας και να  "ντελαπάρει". Η οδηγός διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Να σημειωθεί ότι πριν από περίπου μια εβδομάδα στο ίδιο ακριβώς σημείο σημειώθηκε ακόμα ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

***  Στην Καλαμάτα το κρουαζιερόπλοιο "Thomson Majesty" με 1.456 επιβάτες 

Χθες στις 7.00 το πρωί, στο λιμάνι της Καλαμάτας, κατέπλευσε το κρουαζιερόπλοιο "Thomson Majesty", νηολογίου Βαλέτα. Στο πλοίο επέβαιναν 1.456 επιβάτες και πλήρωμα 584 ατόμων, με επικεφαλής Έλληνα πλοίαρχο. Οι επιβάτες ήταν κατά κύριο λόγο Βρετανοί και συγκριμένα 1.402 προέρχονταν από τη χώρα αυτή. Το σκάφος προερχόταν από το λιμάνι των Χανίων και επόμενος σταθμός του είναι εκείνο της Κέρκυρας, για τον οποίον αναχώρησε αργά το μεσημέρι. Τους επισκέπτες που αποβιβάσθηκαν από το κρουαζιερόπλοιο υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας και τους προσέφερε χάρτες και κάρτες με αξιοθέατα της περιοχής που έχει ετοιμάσει ο Δήμος, ενώ τους έδωσε τουριστικές πληροφορίες. Ορισμένοι από τους επισκέπτες επιβιβάστηκαν σε τουριστικά λεωφορεία, ένα με προορισμό την Αρχαία Μεσσήνη και ένα τη Μάνη. Οι περισσότεροι από αυτούς περιηγήθηκαν την Καλαμάτα, είτε με τα πόδια, είτε με αστικό λεωφορείο, είτε με ταξί. Αναφερόμενος, χθες, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παν. Νίκας, στην αύξηση της κίνησης που παρατηρείται στο λιμάνι της Καλαμάτας, τόνισε ότι το γεγονός δεν ήταν τυχαίο. Πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε η άρση του καμποτάζ, αλλά και οι προσπάθειες του Δήμου Καλαμάτας να προσελκύσουν περισσότερα κρουαζιερόπλοια το λιμάνι. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι το επόμενο διάστημα θα έχει συναντήσεις με Έλληνες πλοιοκτήτες, ώστε ο αριθμός των επισκέψεων να αυξηθεί ουσιαστικά. Α.Π. - 
Βίντεο  :   ~*  Παραλία Καλαμάτας κρουαζιερόπλοιο Thomson 08/10/2015 : https://youtu.be/Gm0i9dLu99o .-

***  6 χρόνια κάθειρξης σε Ρουμάνο επαίτη για μαχαίρωμα στην Πλατεία “Ταξιαρχών” 

Κάθειρξη 6 ετών και φυλάκιση 9 μηνών επέβαλε χθες το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας σε Ρουμάνο επαίτη για το μαχαίρωμα ομοεθνούς του σε καυγά για τη θέση που θα καθόταν ο καθένας στην πλατεία των Αγίων Ταξιαρχών. Το περιστατικό συνέβη στις 20 Ιανουαρίου του 2013, έξω από την εκκλησία, στις 9.15 το πρωί. Οι δύο Ρουμάνοι τσακώθηκαν για τη θέση που θα καθίσουν, ώστε να ζητούν χρήματα από τους πιστούς που θα έβγαιναν από την κυριακάτικη λειτουργία. Ο κατηγορούμενος κάποια στιγμή, κι ενώ ο ομοεθνής του προσπαθούσε να απομακρυνθεί, τον τραυμάτισε με μικρό σουγιά, καταφέροντάς του 4 μαχαιριές στην κοιλιακή χώρα και τα πλευρά. Αστυνομικός της Ασφάλειας κατέθεσε πως, όταν έσπευσαν στο σημείο, ασθενοφόρο είχε παραλάβει το θύμα, ενώ ο δράστης είχε φύγει από την περιοχή. Έπειτα από λίγο, όμως, επέστρεψε και τον συνέλαβαν. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είπε ότι ο ομοεθνής του συνεχώς τού έπαιρνε τα χρήματα που μάζευε, ενώ εκείνη την ημέρα του έβρισε τη μητέρα. Μάλιστα, είπε ότι τον χτυπούσε κιόλας για να του παίρνει τα χρήματα. Αρνήθηκε ότι είχε σουγιά, αλλά ότι τον χτύπησε με μια λίμα για τα νύχια που είχε μαζί του. Τελικά, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Β.Β. - 

***  Ο Μανώλης Ισχάκης εξηγεί στο «Θάρρος» πώς «θα πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας»         
      
Το πρώτο Βιωματικό Σεμινάριο NLP θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα αύριο Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Φαραί, από τον εισηγητή και NLP Life Coach, Μανώλη Ισχάκη, με θεματικό τίτλο «Πώς να πάρεις τον έλεγχο της ζωής στα χέρια σου».
Ο Μανώλης Ισχάκης έχει πιστοποιηθεί από το American board of NLΡ και την INLPTA ως Master Practitioner of NLP, Time Line Therapy και Υπνοθεραπείας, ενώ από την Think ως Advanced Practitioner Of Theta healing, manifesting & abundance, intuitive anatomy, global relationship, DNA 3. Επίσης, είναι practitioner κβαντικής θεραπείας.
Το «Θάρρος» επικοινώνησε μαζί του και ο ίδιος μας μίλησε για το σεμινάριο της Καλαμάτας, το οποίο έχει ως σκοπό να δημιουργήσει μια πόλη με ευτυχισμένους ανθρώπους...
του Κώστα Γαζούλη
-Με απλά λόγια τι είναι η μέθοδος NLP life coatching;
NLP life coatching είναι ο τρόπος μέσα από τον οποίο μπορούμε να επαναπρογραμματίσουμε το μυαλό μας για να μπορούμε να φέρνουμε πάντα τα αποτελέσματα που θέλουμε και αξίζουμε.
-Ποιο ήταν το δικό σου έναυσμα που σε έκανε να ασχοληθείς με αυτή τη μέθοδο… και στη συνέχεια να γίνεις ένας Life Coatch;
Όλα ξεκίνησαν από πολύ μικρή ηλικία, όταν αναζητούσα τρόπους για εμένα να αφήσω πίσω μου το θυμό και τη θλίψη. Ήμουν ένας πάρα πολύ θυμωμένος άνθρωπος και κάποια στιγμή το μόνο που κατάφερα στη ζωή μου ήταν να μείνω χωρίς φίλους, χωρίς χρήματα και χωρίς ελπίδα για το μέλλον... Τότε άρχισα να ψάχνομαι, ακολούθησα διάφορες μεθόδους και κάποια στιγμή, ίσως αυτό που λένε και οι Κινέζοι «Όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, παρουσιάζεται και ο δάσκαλος», συνάντησα μπροστά μου το NLP.
Μέσα από το NLP σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τακτοποιήθηκαν τα πράγματα μέσα στο μυαλό μου. Δε βρήκα μόνο τη δύναμη να κάνω πράγματα και να προχωρήσω στη ζωή μου, αλλά πήρα τη γνώση και τη στρατηγική για να πετυχαίνω τους στόχους που θέλω. Έτσι, μέσα από αυτή τη διαδικασία είδα τη δυναμική που κρύβουμε μέσα μας οι άνθρωποι και εμπνεύστηκα για να μοιραστώ αυτή τη γνώση και με άλλους ανθρώπους.
-Πόσο εύκολο είναι, στα χρόνια της κρίσης, που ο κόσμος αντιμετωπίζει εκατοντάδες προβλήματα, οι άνθρωποι να βρουν την ψυχική τους ηρεμία;
Υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο ποια είναι η κατάσταση και πώς αντιλαμβάνομαι εγώ αυτή την κατάσταση. Το σίγουρο είναι ότι, αν την αντιληφθώ με έναν τρόπο αποδυναμωτικό, δε θα βοηθήσω τον εαυτό μου ούτε το μέλλον μου. Θέλω να πω ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το πού θα εστιάσουμε σε μια συγκεκριμένη κατάσταση, έτσι ώστε να μπορούμε να μάθουμε και να προχωρήσουμε την επόμενη ημέρα, την επόμενη ώρα, το επόμενο λεπτό, πιο δυνατοί και πιο σοφοί.
-Το μότο της εκδήλωσης της Καλαμάτας είναι «Παίρνω τη ζωή μου στα χέρια μου». Είναι τόσο απλό όσο ακούγεται;
Ναι... είναι μιαν απόφαση. Ως παράδειγμα μπορώ να πω το εξής: «Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που όταν συμβαίνει κάτι πολύ δυνατό, όπως π.χ. να φτάσουν στο νοσοκομείο και στην εντατική..., βγαίνοντας από εκεί βλέπουν τη ζωή με άλλο μάτι... Τι θέλω να πω με αυτό το παράδειγμα; Όταν συμβεί ένα γεγονός συγκεκριμένο, διαφορετικό για τον κάθε άνθρωπο αλλά συγκεκριμένο, πολλές φορές λέμε «Οκ, ως εδώ, τώρα εγώ θα είμαι αλλιώς». Άρα, ως μηχανισμός μέσα μας υπάρχει ότι εγώ μπορώ εδώ και τώρα να αλλάξω. Το ζήτημα, λοιπόν, μέσα από τη γνώση που θα πάρουμε σε αυτό το σεμινάριο, είναι να μη χρειαστεί να φθάσουμε στον πάτο ή σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τη ζωή μας για να αλλάξουμε, αλλά να πάρουμε τη γνώση και να το κάνουμε τώρα συνειδητά.
-Σε ποιους απευθύνεται κατά κύριο λόγο το σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στην Καλαμάτα;
Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν κάτι διαφορετικό στη ζωή τους. Να το κάνω λίγο συγκεκριμένο... Πολλές φορές οι άνθρωποι έχουμε συμπεριφορές που δε θέλουμε, π.χ. «Θυμώνουμε, καπνίζουμε, τρώμε παραπάνω, φοβόμαστε’. Αν, λοιπόν, κάποιος θέλει να αλλάξει μη επιθυμητές συμπεριφορές, αν επιθυμεί να απελευθερωθεί από κάποια συναισθηματικά μοτίβο τα οποία δε θέλει και δεν εξυπηρετεί, τότε αυτό το σεμινάριο είναι ειδικά γι' αυτόν τον άνθρωπο.
*Μέρος των εσόδων του σεμιναρίου θα διατεθεί για την ενίσχυση του παιδότοπου της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, μια μικρή συνεισφορά για να είναι η περίθαλψή τους όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη και ευχάριστη. Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 211 800 9496, 6985034434. 

***  Τροχαίο με υλικές ζημιές στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες)         
      
 
Μερικά λεπτά πριν τις 2, στην οδό Φραντζή δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν. Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν ζημίες στο πίσω αυτοκίνητο ενώ στο πρώτο δεν υπάρχει ζημιά αφού προεξείχαν φύλα ξυλείας που δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη σήμανση. 

***  Από τα πιο σπουδαία έργα που έγιναν ποτέ

Ένα από τα πιο σπουδαία πράγματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Καλαμάτα ήταν, κατά γενική ομολογία, η τοποθέτηση της ειδικής ράμπας seatrack, για πρόσβαση στη θάλασσα των ΑμεΑ. Ένα έργο που έγινε, όχι για ψηφοθηρικούς λόγους, αλλά για λόγους ουσίας... Ένα έργο που βοήθησε δεκάδες συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας, φέτος το καλοκαίρι να ευχαριστηθούν τη θάλασσα με το παραπάνω, όπως δεν είχαν τη δυνατότητα μέχρι σήμερα…, και τέλος ένα έργο που τιμά πραγματικά τον πολιτισμό της καθημερινότητας της πόλης, τη διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο και που, αν προσεχθεί, θα προσελκύσει τουρισμό και από άλλες περιοχές της χώρας. Κ. Γαζ. - 

***  Μικρή πόλη στο… μάτι, αλλά καλλιτεχνικά μεγάλη η Καλαμάτα 

Αντιδράσεις από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, η οποία αναφέρεται στο μεγάλο κόστος των εκδηλώσεων Του Αντώνη Πετρόγιαννη Κάτι παραπάνω από μισογεμάτο βλέπει το… ποτήρι της διεξαγωγής του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών, το οποίο ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη στην Καλαμάτα, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, αλλά και οι υπόλοιποι συντελεστές του Δήμου. Σε χθεσινές του δηλώσεις αναφέρθηκε σε ένα καλλιτεχνικό γεγονός που θα προβάλει σε παγκόσμιο επίπεδο την πόλη, ενώ τόνισε ότι τα οφέλη είναι μεγάλα, όχι μόνο σε καλλιτεχνικό, αλλά και σε οικονομικό επίπεδο, μιλώντας για περίπου 8.000 διανυκτερεύσεις (1.500 χορωδοί, συνοδοί και άλλοι επισκέπτες) σε μια περίοδο χωρίς τουριστική κίνηση, καθώς και για υποστήριξη σειράς άλλων επαγγελμάτων. Πρόσθεσε, δε, ότι πρόκειται για εκδήλωση που αγκαλιάζει μεγάλα πληθυσμιακά στρώματα της κοινωνίας μας. Επίσης, έδωσε τα συγχαρητήριά του στους συντελεστές και όσους έχουν βοηθήσει για την πραγματοποίηση αυτής της διοργάνωσης και ειδικότερα αναφέρθηκε στον Θανάση Ψαρούλη, ο οποίος έφερε σε επαφή την Interkultur με το Δήμο, στον Στάθη Γυφτάκη, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου, που μόχθησε για τη διοργάνωση, στον Κώστα Κοντοθανάση, ειδικό σύμβουλο του δημάρχου, που επίσης μόχθησε για τα οργανωτικά ζητήματα, καθώς και στον Θανάση Ηλιόπουλο, πρόεδρο της «Φάρις». Από την πλευρά του, ο Θανάσης Ηλιόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για μια διοργάνωση που αποτελεί μεγάλη πρόκληση για το Δήμο και τη «Φάρις», δεδομένου ότι είναι η πιο μεγάλη που έχει γίνει ποτέ στην Καλαμάτα, καθώς οι συμμετέχοντες χορωδοί ανέρχονται σε 1.500, από 14 διαφορετικές χώρες. Ο Στάθης Γυφτάκης, τέλος, σχολίασε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός, τονίζοντας ότι οι χορωδίες που θα έρθουν είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Πρόσθεσε δε ότι το Φεστιβάλ θα δώσει ώθηση και στις καλαματιανές χορωδίες για να ανεβάσουν το επίπεδό τους, τονίζοντας ότι η Καλαμάτα έχει ιστορία στη χορωδιακή μουσική. Από την άλλη, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, βλέπει το ποτήρι μισοάδειο, εκφράζοντας σοβαρές επιφυλάξεις τόσο για τον κύριο διοργανωτή του φεστιβάλ, τη γερμανική πολιτιστική εταιρεία Interkultur, όσο και για τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής. Προχθές, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Φάρις», υπαινίχθηκε ότι η Interkultur πριν προτείνει στην Καλαμάτα τη συνδιοργάνωση του Φεστιβάλ υπέβαλε ανάλογη πρόταση σε άλλες πόλεις της χώρας, από τις οποίες όμως «έφαγε πόρτα», όπως σχολίασε χαρακτηριστικά, αφήνοντας εντυπώσεις για το κατά πόσο συμφέρει την Καλαμάτα η συνεργασία με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Σημείωσε, επίσης, ότι η Δημοτική Αρχή έσπευσε να υπογράψει το συμβόλαιο, πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, με την Interkultur, χωρίς να μελετήσει τις συνέπειες, με αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός της διοργάνωσης να πλησιάσει τα 180.000 ευρώ, ενώ τότε ο δήμαρχος είχε διαβεβαιώσει ότι το κόστος θα πλησίαζε τα 50.000 ευρώ. Σημείωσε, δε, ότι το συγκεκριμένο Φεστιβάλ αποτελεί πολυτέλεια, λόγω του κόστους του, σε αυτή την οικονομική συγκυρία, κάτι που συμμερίστηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Φάρις», Χρήστος Κορομηλάς. - 

***    Τα διατηρητέα… που θαυμάζουν οι τουρίστες         
     
Είναι γεγονός ότι στην Καλαμάτα υπάρχουν διατηρητέα κτήρια-διαμάντια, πολλά εκ των οποίων δίνουν ταυτότητα στην πόλη.
Χθες, βέβαια, στην οδό Αναγνωσταρά, είδαμε τουρίστες να έχουν σταματήσει και να παρατηρούν όλο απορία τα διατηρητέα-φαντάσματα που βρίσκονται στη σειρά λίγο πριν από το ύψος της οδού Κολοκοτρώνη.
Είναι θέμα χρόνου πότε αυτά θα γίνουν ένα με το οδόστρωμα, αλλά, από ό,τι φαίνεται, η όλη εικόνα δεν προβληματίζει και πολύ τις Αρχές, που ξέρουν ότι, αν θέλουν, μπορούν να υποχρεώσουν τους ιδιοκτήτες να τα επισκευάσουν ή να αναλάβει το κράτος την αναπαλαίωση και μετά να διεκδικήσει την πληρωμή του.
Και δυστυχώς, δεν είναι μόνο αυτά επί της Αναγνωσταρά. Μέχρι και στην Αριστομένους υπάρχουν, άσχετα αν τα φώτα των καταστημάτων ή κάποιοι μουσαμάδες ξεγελούν τους περαστικούς και δεν τους δίνουν σημασία.  Π.Μπ.
  Α-διατηρητέα της Καλαμάτας: από κοσμήματα της πόλης… δημόσιος κίνδυνος (φωτογραφίες)

***  Οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία στο προσκήνιο         
Οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία συμμετείχαν στις τελευταίες εκλογές μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ μέσα από το κοινό ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Όπως και με την Ελιά στις ευρωεκλογές, ο σκοπός όσων πήραμε μέρος σε αυτή την κοινή προσπάθεια δεν ήταν να αποτελέσουμε ένα πολιτικό άλλοθι για το ΠΑΣΟΚ ούτε να του παράσχουμε ένα εκλογικό σωσίβιο. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι ένα βραχύβιο σχήμα μιας χρήσης, αλλά προσδοκά να προσφέρει το πλαίσιο μέσα από το οποίο θα μετεξελιχθούν τα μέρη που την απαρτίζουν σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.
Σε αυτήν την προσπάθεια οι Κινήσεις Πολιτών φιλοδοξούν να παίξουν ρόλο καταλύτη. Να εκφράσουν μία κρίσιμη μάζα συμπολιτών μας που αναγνωρίζουν ως πολιτικό και ιδεολογικό τους στίγμα τη Σοσιαλδημοκρατία και να συμβάλουν με προγραμματικό τρόπο, με θετικές προτάσεις και σε καθημερινή επαφή με την κοινωνία, στη διατύπωση θέσεων που θα κινούνται σε τρεις άξονες: (α) οι μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες να γίνουν στη νομοθεσία, τις δομές του Κράτους, στην οργάνωση της οικονομίας, για να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης, (β) η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και η εξέλιξη της ίδιας της Ευρώπης και (γ) η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενότητα του χώρου της κεντροαριστεράς.
Στις πρόσφατες εκλογές ο Τσίπρας δεν κέρδισε στα σημεία, η νίκη του είναι καθαρή και προσωπική. Διέψευσε όσους λέγαμε ότι θα αποτελέσει αριστερή παρένθεση: ήρθε για να μείνει για καιρό και θα κάνει όσες κωλοτούμπες χρειαστούν για να το επιτύχει. Δε θα είναι έκπληξη αν κάνει μία ακόμα στροφή και προσπαθήσει να παρουσιαστεί ως ο εκφραστής της Κεντροαριστεράς και να απλωθεί στα πιο ευάερα και ευήλια δικά μας χωράφια.
Όμως, ο λόγος και, κυρίως, η καθημερινή πρακτική της κυβέρνησης δεν έχουν τίποτα το μεταρρυθμιστικό και η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας παραμένει μετέωρη.
Ωστόσο, η αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνεται ούτε με αφορισμούς ούτε με εξορκισμούς. Ο μόνος τρόπος να του ανακόψουμε τη φόρα είναι να αναλάβουμε έγκαιρα, δηλαδή άμεσα, πρωτοβουλίες σύγκλισης, με στόχο την όσμωση και τελικά τη συνένωση με τους όμορους πολιτικούς οργανισμούς, καθώς και πρόσκλησης σε προσωπικότητες που ανήκουν στο χώρο, αλλά παραμένουν αδρανείς. Η ίδρυση ενός φορέα που να εκφράζει τις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας είναι μία αναγκαιότητα. Και το ρόλο αυτό του καταλύτη και του μοχλού πίεσης μπορούν πιο πειστικά να τον παίξουν οι Κινήσεις Πολιτών παρά το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι. Αυτή η προοπτική είναι εφικτή, γιατί η συγκυρία είναι ευνοϊκή.
Για αυτό επείγει τώρα να αντιμετωπίσουμε τα οργανωτικά θέματα, με όση σύνεση χρειάζεται, προκειμένου να αποκτήσουμε μία συνεκτική δομή. Ήδη η Δημοκρατική Συμπαράταξη προχωρά στη σύσταση οργάνων σε κεντρικό και σε περιφερειακό επίπεδο με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των Κινήσεων Πολιτών.
Απο τη μεριά της, αλλά στο ίδιο πνεύμα, η 30μελής συντονιστική επιτροπή των Κινήσεων Πολιτών πρόκειται σύντομα να ανακοινώσει τη δημιουργία τριών ομάδων εργασίας που θα ασχοληθούν με τα οργανωτικά, τα επικοινωνιακά και με θέματα προγράμματος.
Παράλληλα, αυτό που προέχει είναι να φτιάξουμε ομάδες εργασίας οι οποίες θα επεξεργαστούν θέσεις που θα απηχούν τις αρχές της Σοσιαλδημοκρατίας και θα εκσυγχρονίζουν τον τρέχοντα πολιτικό λόγο, ο οποίος συχνά παραμένει προσηλωμένος στην παλιομοδίτικη, λαϊκίστικη και πελατειακή ρητορική. Φράσεις όπως «είμαστε αντίθετοι σε κάθε άρθρο του μνημονίου» πέρασαν ασχολίαστες και θεωρήθηκαν θεμιτή προεκλογική ρητορική, ενώ δε θα έπρεπε.
Επίσης, έχουν υποστηριχτεί θέσεις οι οποίες έρχονται απο το παρελθόν, όπως π.χ. τα περί το ΦΠΑ στα νησιά ή τη φορολόγηση των αγροτών. Δεν αποτελούν παραδείγματα λόγου σύγχρονου ευρωπαϊκού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.
Σύντομα, εντός του φθινοπώρου, θα οργανωθεί μία ανοιχτή εκδήλωση με συμμετοχή προσωπικοτήτων του χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας, για να ακουστούν θέσεις και προτάσεις που διαφοροποιούνται απο τις γνωστές συνταγές.
Οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία βρίσκονται σήμερα σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής. Πώς απο «λέσχη ιδεών» θα γίνουν πολιτικός οργανισμός που προσδοκά να πείσει ευρύτερα στρώματα και κυρίως τους νέους. Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι χωρίς αναφορά και αγκίστρωση στην κοινωνία θα αποτελέσουν ένα ακόμα θνησιγενές εγχείρημα. Το να βγεις στο πολιτικό προσκήνιο είναι ένα στοίχημα που έχει τα ρίσκα του, αλλά οι Κινήσεις Πολιτών ελπίζουν ότι θα το κερδίσουν.    Του Τάκη Αναστόπουλου
Υποψήφιου βουλευτή στη Μεσσηνία με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία

***  Στα μισά του δρόμου για την παλιά μου γειτονιά…         
   Από τις εννιά το πρωί αρχίζουν να βουίζουν κινητά και σταθερά τηλέφωνα. Εταιρείες ζητούν τα δανεικά τους, άσχετα αν τα έχουν ήδη πάρει με τα υπέρογκα επιτόκια. Δεν απαντώ σε κανένα. Τα ίδια και προχθές. Κάπου δεν άντεξα και αποφάσισα να τα κλείσω και να πάω μια φθινοπωρινή βόλτα στην πόλη μου.
Προορισμός η παλιά μου γειτονιά. Η Υπαπαντή. Ήθελα να ανέβω και πάλι τα σκαλιά, να δω το σπίτι που γεννήθηκα, να φτάσω μέχρι το παλιό 1ο Γυμνάσιο και μετά μια βόλτα στο εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου. Να καθαρίσω ήθελα.
Στο δρόμο θυμήθηκα την κουβέντα του γιατρού: Κάποια παλιά μπαούλα πρέπει να κλείνουν οριστικά. Τον άκουσα και χώθηκα σε ένα καφέ στον πεζόδρομο της Αριστομένους. Μ’ αρέσουν τα μαγαζιά σε πολυσύχναστους και θορυβώδεις περιοχές. Παρήγγειλα εσπρέσο και αφέθηκα να χαζεύω το κόσμο πίσω από τα τζάμια.
Δίπλα μου μιλούσαν δυνατά, αλλά δεν πρόσεχα ιδιαίτερα. Κι έτσι έφταναν στ’ αυτιά μου σπασμένες λέξεις. Η πιτσιρικαρία παραδίπλα ούτε που έδινε σημασία. Μάλλον κάτι έβλεπαν στα κινητά τους και γελούσαν ασταμάτητα…
Τότε πρόσεξα ότι σε καμία παρέα δεν υπήρχε πολιτική εφημερίδα. Μονάχα δυο – τρεις αθλητικές, που άλλαζαν χέρια στο βάθος του καφέ και τροφοδοτούσαν ζωηρές αντιδικίες για τους γαύρους, την Πανάθα, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Κάνα δύο γυναικοπαρέες φαίνονταν ενοχλημένες από τον ποδοσφαιρικό θόρυβο των διπλανών, αλλά είχαν κι αυτές τα δικά τους.
Παίρνοντας το βλέμμα μου από το μαγαζί ήρθα και πάλι στα δικά μου. Θέλησα, να πάρω μιαν ανάσα απ’ το τρεχαλητό της ζωής μου. Και να με σκεφτώ. Το ομολογώ, ότι δεν έχω καθόλου καλή γνώμη για τον εαυτό μου, αντίθετα με ό,τι φαντάζομαι, οι περισσότεροι έχετε για το δικό σας εαυτό.
Καθόλου καλή γνώμη, για όσες λέξεις εγκατέλειψα ξεχασμένες μέσα μου.
Καθόλου καλή γνώμη, για τις στιγμές που υπήρξα θεατής της ίδιας μου της ζωής, κολλώντας το πρόσωπό μου σε παγωμένα τζάμια, κοιτάζοντας με βουβή λαχτάρα τα ζεστά, χαρούμενα πρόσωπα αυτών που ζούσαν μέσα. Μα την αλήθεια, πόσες φορές δε θέλησα με μοχθηρία, μπορείς να πεις, να σπάσω αυτά τα παγωμένα τζάμια. Να τα κάνω, θρύψαλα, χίλια κομμάτια, γιατί με έκλεινα απέξω. Μετά κατάλαβα πως εγώ ήμουν που κλεινόμουν εκτός.
Καθόλου καλή γνώμη, για όσους ανθρώπους, στιγμές, γεγονότα, συναισθήματα, στάθηκα απρόθυμος και σιωπηλός, μην τυχόν και φανεί πόσο σημαντικοί μου ήταν. Κι όμως, μου ήταν.
Κι ύστερα, το ίδιο καθόλου καλή γνώμη, για όταν έτυχε να με ρωτήσουν, «τι θες από μένα», και έφτιαξα, από μέσα μου, λίστες ολόκληρες, εκ των πραγμάτων ανεκπλήρωτες, για να μην ξεστομίσω το απλό: «Να είσαι θέλω, ρε συ. Να είσαι! Απλά να είσαι». Ξέρεις, τα πιο σπουδαία πράγματα αρκεί ένα «Είμαι» για να φτιάξουν, σαν εκείνη την πρόσκληση των πιτσιρικάδων: «Είσαι, ρε συ; Είμαι!»…
Γράφει ο ποιητής: «Φυσάει μέταλλο αρπακτικό. Πήρε τα μάτια του από τη γη, κοίταξε γύρω του και είδε τον ουρανό να αιμορραγεί, σκοτάδι στα δόντια της πόλης. Αυτήν τη σιωπή μού ζητάς να μιλήσω, καρδιά μου; Πού ήσουν πριν σε φωνάξω, πού ήσουν πριν ριχτώ από την ακτή σου στον γκρεμό μου;
Σηκώθηκε, έβαλε τα λινά παπούτσια κι είπε στην πέτρα: Εδώ, καρδιά μου, θα τριγυρίζω, ώσπου να μάθεις να πετάς. Θυμάσαι, ανάθεμά σε;».
Δεν άντεξα. Έστρεψα ξανά το βλέμμα μου στις φωτεινές ανταύγειες του ήλιου…
του Αντώνη Πετρόγιαννη  

*** ΕΚΤΑΚΤΟ! Ανάφλεξη αερομαχίας αμερικάνικων και ρωσικών αεροσκαφών
aero
- Τα μαχητικά τους αεροσκάφη και τις δυνάμεις αυτών, μέτρησαν σήμερα ΗΠΑ και Ρωσία, στη Συρία μιας που συγκρούστηκαν στον εναέριο χώρο της.
Για να βομβαρδίσουν στόχους του Ισλαμικού κράτους, δύο μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο του Ιντσιρλίκ.
Καθώς πετούσαν προς την πρωτεύουσα Ρακά, ρωσικό μαχητικό τους παρεμπόδισε και βγήκαν εκτός πορείας ενώ γύρισαν άπρακτα στο σημείο εκκίνησης τους.
Εντολές έχουν λάβει τα αμερικάνικα αεροσκάφη να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα ιπτάμενα μέσα της Ρωσίας στη Συρία και τον εναέριο χώρο.
Εγκατέλειψαν λοιπόν, τα αμερικάνικα αεροσκάφη την αποστολή τους ώστε να τηρήσουν τις οδηγίες και το ρωσικό αεροσκάφος συνέχισε να πετάει πάνω από την περιοχή.
ΗΠΑ και Ρωσία συνομιλούν ώστε να καθοριστούν συντονιστικοί κανόνες της χρήσης του εναέριου χώρου της Συρίας.

***  Παγκόσμιος σεισμός: Αλλαγή δεδομένων για ΗΠΑ Γαλλία Ρωσία..
maxh
- Σε δυναμικές επιθέσεις ενάντια στους Ισλαμιστές προχώρησαν τα ρωσικά ελικόπτερα, λεγόμενα και "ιπτάμενα άρματα", σε συνεργασία με τον συριακό στρατό. Συγκεκριμένα επιτέθηκαν στα υψίπεδα του Al-Ghaab, ανακτώντας και την πόλη. Για πρώτη φορά οι Ρώσοι συνεργάστηκαν με τον στρατό της Συρίας , ενάντια των ισλαμιστών ανταρτών της Jaysh Al-Fateh. Επίσης δύο γαλλικά μαχητικά Ραφάλ κατέστρεψαν κέντρο εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη Συρία. Ρωσική και Γαλλική αεροπορία βομβάρδισαν σήμερα την ίδια περιοχή νοτιοδυτικά της "πρωτεύουσας του ISIL".

*** Χαμός στη Βουλή έξαλλοι οι βουλευτές...
vouli
-   Μειώσεις μισθών έρχονται για τους βουλευτές, υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς, διοικητικούς οργανισμούς και αιρετούς στην αυτοδιοίκηση.
Από τον νόμο που πρόκειται να φέρει στην Βουλή τον Νοέμβριο, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προβλέπετε ότι οι περικοπές θα φτάσουν έως τα 1.000 ευρώ σε μηνιαία βάση. Οι μειώσεις αυτές αφορούν και τις αποζημιώσεις που λαμβάνουν τα πολιτικά πρόσωπα.
Τα 1.000 ευρώ λιγότερα αφορούν τους υψηλόμισθους που λαμβάνουν "καθαρά" 2.800 ευρώ τον μήνα, ενώ για τους υπόλοιπους η μείωση θα κυμανθεί στα 700 ευρώ.Παράλληλα η κυβέρνηση αναγγέλλει την αλλαγή στον τρόπο φορολόγησης των βουλευτών με την επιβολή φόρου στο σύνολο των μηνιαίων αποδοχών που θα επιφέρει μείωση στους μισθούς των βουλευτών από 800-1000 ευρώ το μήνα.
Κάθε βουλευτής λαμβάνει μηνιαίως το ποσό των 2.086 ευρώ, σχεδόν την μισή βουλευτική αποζημίωση, αφού το σύνολό της υπολογίζεται σε 4.200 ευρώ, χωρίς να φορολογείται καθώς υπόκεινται σε ειδικό καθεστώς φορολόγησης. Το συνολικό αφορολόγητο ποσό αντιστοιχεί σε 29.204 ευρώ ετησίως.
Σε περίπτωση που φορολογηθεί τελικά και το συγκεκριμένο ποσό τότε οι βουλευτές θα ενταχθούν στα κλιμάκια φορολόγησης πάνω από 42.000 ευρώ ετησίως όπου φορολογούνται με συντελεστή 42% γεγονός που θα επιφέρει σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές τους.
Ένας ενδεχόμενος συνδυασμός της επιβολής μείωσης των αποδοχών, με την φορολόγηση του συνόλου της βουλευτικής αποζημίωσης θα μπορούσε επιφέρει σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές των βουλευτών που θα ξεπερνούσαν ακόμα και το 30% των συνολικών αποδοχών.
Η κυβέρνηση αναφέρει πως ο νόμος αυτός έγκειται στο να στείλει ένα καθαρό μήνυμα στον λαό για την κοινωνική δικαιοσύνη.

***   Έκτακτο: Μπλέκουν την Ελλάδα σε πόλεμο με Ρωσία...
nato stratos
- Το ΝΑΤΟ προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο μετά την ανάληψη της πρωτοβουλίας στη Συρία από τις Ρωσικές δυνάμεις, αλλά και να φρενάρει την περαιτέρω άφιξη Ρώσων στρατιωτών, πήρε ορισμένες κρίσιμες αποφάσεις. Η πρώτη ήταν ο διπλασιασμός της καλούμενης Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης από 20.000 σε 40.000 άνδρες. «Αυτό στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους πολίτες του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ θα σας υπερασπιστεί. Το ΝΑΤΟ είναι στο έδαφος. Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος κάλεσε τη Μόσχα να σταματήσει να υποστηρίζει το καθεστώς Ασαντ στη Συρία. Πολύ πιθανό στη Δύναμη Ταχείας Αντιδράσεως να τοποθετηθούν και Έλληνες στρατιώτες.
Εν τω μεταξύ δια στόματος του Βρετανού υπουργού Άμυνας, Μάικλ Φάλον, ανακοινώθηκε η ενίσχυση των ανατολικών συνόρων του ΝΑΤΟ, με την ανάπτυξη στρατευμάτων σε χώρες της Βαλτικής. «Αυτό θα γίνει στο πλαίσιο ενίσχυσης της παρουσίας μας στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και ως απάντηση στην όποια περαιτέρω πρόκληση και επιθετικότητα» διευκρίνισε ο Φάλον, προσερχόμενος στη σύνοδο.

*** Ο Νικολόπουλος ζητά δημοψήφισμα για το μάθημα των θρησκευτικών
nikolopoulos
-  Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος ζητά δημοψήφισμα με θέμα το αν πρέπει να είναι υποχρεωτικό το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία.
Αναλυτικά η επιστολή του στο Υπουργείο Παιδείας:
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Το μάθημα των Θρησκευτικών είναι σήμερα πολύ χρήσιμο και αναγκαίο για τη διαμόρφωση του ήθους και του χαρακτήρα των νέων μας. Παιδεία δεν είναι μόνον η ξερή μετάδοση γνώσεων και πληροφοριών. Είναι πρωτίστως η διάπλαση χαρακτήρων, η διαμόρφωση ανθρώπων ολοκληρωμένων. Σωστή παιδεία δεν είναι μόνον η καθοδήγηση στην εξεύρεση επαγγέλματος, αλλά και η υποβοήθηση των νέων μας να γίνουν κοινωνικά χρήσιμοι, με αίσθημα φιλανθρωπίας, αλληλεγγύης, πατριωτισμού και με δημοκρατικότητα, όχι ασύδοτη, αλλά υπεύθυνη!
Η Ορθόδοξη Χριστιανική αγωγή σε όλες τις βαθμίδες του σχολείου είναι, ίσως, η καλύτερη μέθοδος για να δώσουμε στα παιδιά μας ελπίδα και αισιοδοξία μέσα στην πολύμορφη κρίση που ζούμε. Είναι η δοκιμασμένη συνταγή για να τα απομακρύνουμε από απάνθρωπους ολοκληρωτισμούς, που ευδοκίμησαν στον Μεσοπόλεμο, από ρατσιστικές ή ψευδοεπαναστατικές ιδέες των όποιων άκρων: Για να μάθουν να σέβονται τους γονείς, τους δασκάλους, τους αδυνάτους, τους πάσχοντες, τους έχοντες μεγαλύτερη ανάγκη φροντίδας. Για να σέβονται την παράδοση του λαού μας, αλλά και για να κατανοούν το δικαίωμα κάθε ανθρώπου και κάθε λαού να έχει τη δική του θρησκεία και παράδοση.
Η Ορθόδοξη Χριστιανική κληρονομιά μας είναι στοιχείο άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ιστορία μας, την εθνική μας αξιοπρέπεια, με τους ήρωες και τους μάρτυρες του λαού μας. Η Βίβλος, οι Πατέρες, η ιστορία της Εκκλησίας μας, η κοινωνική, παιδευτική και εθνική προσφορά του Κλήρου μας, η ιδιοπροσωπία της ορθόδοξης χριστιανικής τέχνης, η συμβολή της Εκκλησίας στη διατήρηση της διαχρονικής μας γλώσσας, η επίδραση του Ορθοδόξου Ελληνισμού στην οικοδόμηση του πολιτισμού των βαλκανικών και ανατολικών ευρωπαϊκών λαών, αυτά και πολλά άλλα, δίνουν στους νέους μας μια σφαιρική εικόνα για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Γένους μας. Τότε, θα κατανοήσουν καλύτερα οι νέοι μας, γιατί ο Άγγλος Γκίλφορδ, ιδρυτής της Ιονίου Ακαδημίας στην Κέρκυρα, τον 19ο αιώνα, θεώρησε απαραίτητο να βαπτισθεί ορθόδοξος, για να αισθανθεί περισσότερο Έλληνας. Τότε, θα αντιληφθούν καλύτερα οι νέοι μας, γιατί εκατομμύρια Ρώσων, Ουκρανών και άλλων σλαβικών εθνοτήτων γράφουν με το κυριλλικό-βυζαντινό αλφάβητο.
Η υποχρεωτικότητα του μαθήματος έχει κριθεί τελεσίδικα με Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων, του Δεκεμβρίου 2012. Έτσι, καταργήθηκε η γνωμοδότηση του Συνηγόρου του Πολίτη, Γ. Καμίνη, του 2007 και επανήλθε η τάξη. Πρέπει πάραυτα, όμως, αυτή η Απόφαση να εφαρμοστεί σε όλα τα σχολεία και να απαλλάσσονται του μαθήματος μόνον οι ετερόδοξοι (π.χ. ρωμαιοκαθολικοί) και οι αλλόθρησκοι (πχ μουσουλμάνοι) με υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους. Επίσης, για τους απαλλασσόμενους, πρέπει να ορισθεί συγκεκριμένο εναλλακτικό και βαθμολογούμενο μάθημα, όπως γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έτσι θα παύσει να είναι η απαλλαγή κίνητρο για παιχνίδι ή για γρηγορότερη φυγή προς το φροντιστήριο.
Επειδή το περιεχόμενο του μαθήματος των θρησκευτικών, βάσει των πορισμάτων της ως άνω διημερίδας και της δικαστικής Αποφάσεως, πρέπει να παραμείνει ορθόδοξο χριστιανικό και να μην αποκτήσει θρησκειολογικό-πολυπολιτισμικό χαρακτήρα.
Επειδή στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης το μάθημα βασίζεται στην επικρατούσα θρησκεία, ενώ τα πολυπολιτισμικά πειράματα απέτυχαν πανευρωπαϊκά, όπως ομολογείται από πολιτικούς και διανοητές.
Επειδή προέχει η ανάγκη να μη μεταφέρουμε αποτυχημένα πρότυπα στο ελληνικό σχολείο.
Επειδή η Ελληνορθόδοξη Παιδεία υπήρξε το στήριγμα του έθνους μας σε κάθε δύσκολη περίοδο.
Επειδή η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία μας έχει αναδειχθεί ως ο πιο αποτελεσματικός και ενεργός φιλανθρωπικός οργανισμός στην ελληνική κοινωνία από καταβολής Ελληνικού Κράτους, με αποδεδειγμένη πρόνοια και συμπαράσταση σε όλο το εύρος των δοκιμαζόμενων πολιτών, που οποτεδήποτε έζησαν στη χώρα μας,
Επειδή η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία μας, χάρη στα δόγματά της έχει επιδοθεί σε έργα αλληλεγγύης ακόμα και υπέρ ετεροδόξων πολιτών, σε ιστορικές περιόδους κατά τις οποίες το Ελληνικό κράτος δεν είχε τη συγκρότηση μιας δημοκρατικής & κυρίαρχης Πολιτείας με θεσμικό υπόβαθρο το σεβασμό στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Επειδή η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία λειτουργεί και δραστηριοποιείται ως πρεσβευτής του Ελληνικού ιδεώδους σε όλη την υφήλιο.
Επειδή η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ο συνεκτικός κρίκος των απανταχού αποδήμων ελλήνων με το εθνικό κέντρο.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
1. Υπάρχει προγραμματισμός για έξωση του μαθήματος των θρησκευτικών από το εγκύκλιο πρόγραμμα των Σχολείων της πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης;
2. Έχει υποδεχθεί το Υπουργείο Παιδείας αιτήματα από οποιεσδήποτε κοινωνικές ή θρησκευτικές ομάδες για την ως άνω περιγραφόμενη έξωση του μαθήματος από τα ως άνω Σχολεία και αν ναι, ποιες είναι αυτές οι ομάδες;
3. Σκοπεύει η κυβέρνηση να ζητήσει τη γνώμη των Ελλήνων πολιτών με δημοψήφισμα, προκειμένου για το ενδεχόμενο απόσυρσης του μαθήματος των θρησκευτικών από τα Ελληνικά Σχολεία, καθώς, η διδασκαλία εντός των Ελληνικών Σχολείων στα παιδιά των ελληνικών οικογενειών γύρω από θέματα της χριστιανικής Ορθόδοξης Πίστης & τα δόγματά της είναι αναφαίρετο Συνταγματικό δικαίωμα των Ελλήνων γονέων, που είναι ενεργά μέλη της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας μας;
Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

*** Παρέμβαση Παπαμιμίκου για τις εκλογές
papamimikos
- Παρέμβαση μέσω του facebook και έκκληση να διατηρηθεί η ψυχραιμία εν όψει της εκλογής προέδρου για την ηγεσία της ΝΔ, κάνει ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Στην ανάρτησή του από τον προσωπικό του λογαριασμό αναφέρει: «Η 22η Νοεμβρίου θα είναι μια γιορτή για τη Νέα Δημοκρατία. Είμαι πεπεισμένος πως όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ μαζί με τους εκπροσώπους των υποψηφίων, θα συμφωνήσουμε άμεσα και στις υπόλοιπες διαδικασίες. Η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας είναι δεδομένη. Με ηρεμία και ψυχραιμία θα πορευτούμε στην αναγέννηση της».

*** Φίλης: Υπάρχουν οικονομικά προβλήματα στα Πανεπιστήμια και θα προσπαθήσουμε να τα λύσουμε
filh
-   Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, βρέθηκε σήμερα στη  Σύνοδο των Πρυτάνεων. Εκεί μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα των Πανεπιστημίων λέγοντας πως  «το υπουργείο θα ζητήσει από την ΔΕΗ την υπαγωγή όλων των ΑΕΙ και ΤΕΙ στο μειωμένο τιμολόγιο, καθώς και την απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ». Ανέφερε επίσης πως «εν όψει εκλογών σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα μετά τις ακυρωτικές αποφάσεις του ΣτΕ , τα Συμβούλια των Ιδρυμάτων αυτοακυρώθηκαν, αποκόπηκαν από την πανεπιστημιακή κοινότητα και η μόνη αρμοδιότητα που ασκούν είναι εκείνη της επιλογής, δηλαδή του αποκλεισμού, υποψηφίων πρυτάνεων και κοσμητόρων. Με ΠΝΠ καταργούμε αυτήν την αρμοδιότητα, που αντιβαίνει στα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας».

*** Έρχεται το μεγάλο κακό στον πλανήτη...
tritos
-  Σιιτικά στρατεύματα από Λίβανο και Ιράν συγκεντρώνονται στη Συρία και σε συμμαχία με τη Ρωσία ετοιμάζονται να εξαπολύσουν ολοκληρωτική επίθεση ενάντια στους σουνίτες τζιχαντιστές του Στρατού της Κατάκτησης, στη βορειοδυτική Συρία, που υποστηρίζονται από Τουρκία και Σαουδική Αραβία με την ανοχή της Δύσης.
Στον χάρτη έχουν σημειωθεί οι περιοχές της Συρίας που κατέχονται από την Αλ Κάιντα και έχει βομβαρδίσει η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας.
Μετά τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που ξεκίνησαν την Τετάρτη, οι οποίες σφυροκοπούν αλύπητα τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα (Μέτωπο Αλ Νούσρα) και τους «μετριοπαθείς» συμμάχους τους από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), στη βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ και στην κεντρική Συρία, το Reuters μεταδίδει ότι στη χώρα έχουν φτάσει και εκατοντάδες Ιρανοί (Πέρσες) στρατιώτες.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εκατοντάδες Ιρανοί στρατιώτες έφθασαν στη Συρία πριν από δέκα ημέρες, πλήρως εξοπλισμένοι, προκειμένου να λάβουν μέρος σε χερσαίες επιχειρήσεις σε περιοχές υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών στη βόρεια Συρία.

*** Ένα βήμα πριν την κατάρρευση! Έρχεται στάση πληρωμών
syntakseis
-  Χιλιάδες συνταξιούχοι θα μείνουν χωρίς χρήματα για έως και δύο χρόνια ενώ υπάρχει κίνδυνος και για μεγαλύτερη μείωση του εφάπαξ, στον αέρα βρίσκεται η έκδοση 273.000 συντάξεων.
Το λογιστικό πρόβλημα εντοπίζεται στις συντάξεις και στην περίθαλψη διότι το ασφαλιστικό με τα κρυφά χρέη απειλεί την οικονομία και ο ΕΟΠΥΥ παράλληλα περιμένει δις ευρώ από τα άδεια ταμεία.
Για το έλλειμμα λαμβάνονται μέτρα με νέες περικοπές στις κύριες καθώς και στις επικουρικές συντάξεις όπως και η αύξηση του ορίου ηλικίας.

***  Βούλιαξαν τα ασφαλιστικά ταμεία τέλος οι συντάξεις
oga
- Το έλλειμμα για το 2015 είναι 930 εκατ. ευρώ ενώ το προβλεπόμενο έλλειμμα 980 εκατ. ευρώ, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για το που πάνε τα χρήματα.
Τα 880 εκατ. ευρώ αγγίζει η δαπάνη καταβολής συντάξεων ενώ στο ΙΚΑ εκκρεμούν κύριες συντάξεις των 79.644 ευρώ.
Ο ΟΑΕΕ από την άλλη παρουσιάζει έλλειμμα προϋπολογιζόμενο 550 εκατ. ευρώ ενώ το προβλεπόμενο αγγίζει τα 539 εκατ. ευρώ.
Στον ΟΓΑ φαίνονται δύσκολα τα πράγματα, μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ ανέρχονται σε 678.640 και η ετήσια συνταξιοδοτική δαπάνη έφτανε τα 3.650 εκατ. Ευρώ.
Οι οφειλές του δημοσίου ξεπερνούν τα 4,4 δις το πρώτο τρίμηνο του 2015 ενώ άλλο ένα 3 δις ευρώ προστίθεται από το χρέος του δημοσίου συστήματος υγείας

*** Πάνω από 8 δις ευρώ οφείλουν τα ασφαλιστικά ταμεία
tameianew
-  Στα 8 δις ευρώ ανέρχεται ούτε λίγο ούτε πολύ η «μαύρη τρύπα» των ασφαλιστικών ταμείων! Το εφιαλτικό αυτό νούμερο προκύπτει ως εξής:
• Περίπου 350.000 ασφαλισμένοι αναμένουν μέχρι σήμερα έως και 4 χρόνια την έκδοση της σύνταξής τους απο τα Ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης με το ύψος των απαιτήσεών τους να ανέρχεται περίπου στα 4 δις.
• Σε 2.5 δις περίπου υπολογίζεται ότι ανέρχεται το ποσό το οποίο απαιτείται για την αποκατάσταση των συντάξεων και την χορήγηση αναδρομικών βάση της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές του 2012.
• Στο 1.8 δις ανέρχονται οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ.
• Εάν στα παραπάνω προστεθούν περισσότερα από 46.000 εφάπαξ τα οποία ακόμη δεν έχουν δοθεί στους δικαιούχους τους ο λογαριασμός ανεβαίνει ακόμη πιο ψηλά και υπερβαίνει κατά πολύ τα 8 δις.
Την τραγική κατάσταση του ασφαλιστικού συζητά σήμερα με στελέχη του ΔΝΤ ο αρμόδιος υπουργός Γ. Κατρούγκαλος στη Λίμα του Περού. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί το πόρισμα της «Επιτροπής Σοφών» για το νέο ασφαλιστικό. Το αρμόδιο υπουργείο έχει δεσμευτεί ότι θα δώσει το πόρισμα στη δημοσιότητα και θα προχωρήσει σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.

***  Βόμβα από ΗΠΑ: Η Ρωσία θέλει να διαλύσει την Τουρκία...
tourkia synthikh
-  Ο πρώην Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα, James Jeffrey, μιλώντας για τον εγκλωβισμό του τουρκικού F-16 από ρωσικό Su-30SM, τόνισε πως η Τουρκία ζει έναν εφιάλτη τον τελευταίο καιρό, ο οποίος γίνεται συνεχώς χειρότερος. Ο Αμερικανός πρέσβης σε έκθεση του για το θέμα τονίζει ότι "οι Ρώσοι θέλουν τον διαμελισμό σας, η περιοχή αυτή είναι συμβολική αφού κατοικείται από Αλαουίτες και Χριστιανούς"!
Αναλυτικά η έκθεση:
"Αν και η σύγχρονη στρατιωτική τεχνολογία όπως ραντάρ, gps και συστήματα πλοήγησης καθιστούν τις ακούσιες υπερπτήσεις πάνω από γειτονικές επικράτειες σπάνιες εντούτοις τέτοια ατυχήματα συμβαίνουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αλλά υπάρχει κάτι ποιοτικό που κάνει την ρωσική υπερπτήση του τουρκικού εδάφους στις 3 Οκτωβρίου ανησυχητική.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση τύπου της Τουρκίας στις 5 Οκτωβρίου, τα ρωσικά μαχητικά πέταξαν πάνω από την περιοχή Yayladagi/Hatay.
Αυτή η περιοχή είναι δίπλα στα σύνορα με τη Συρία και είναι πολύ σημαντική για μια σειρά από λόγους. Η περιοχή Hatay κατοικείται από Άραβες Αλαουίτες από την ίδια φυλή με τον Μπασάρ Αλ Ασάντ και τους υποστηρικτές του. Επιπλέον, έχει μια μεγάλη ιστορία αφού είναι γνωστή ως Αλεξανδρέττα μέχρι τις αρχές του εικοστού αιώνα με πληθυσμό Αλαουιτών, Χριστιανών και Κούρδων κτλ. Την περιοχή διοικούσε η Γαλλία μαζί με τη Συρία και το Λίβανο.
Η περιοχή αυτή λοιπόν απολάμβανε ένα ειδικό καθεστώς από τη γαλλική διοίκηση και το Συριακό κράτος με την τουρκική κοινότητα να έχει πολιτισμικά και γλωσσικά δικαιώματα.
Την περιοχή αργότερα διεκδίκησε ο πρώτος τούρκος πρόεδρος Κεμάλ Ατατούρκ και τελικά έγινε "δημοκρατία" το 1938 κάτω από κοινή Γαλλική και τουρκική κηδεμονία.. Αργότερα, η Αγγλο-γαλλική-Τουρκική συνθήκη του 1939 εγκαθίδρυσε μια αμοιβαία συμφωνία ασφαλείας μεταξύ των τριών χωρών και η εκχώρηση της περιοχής στην Τουρκία έγινε για την προσχώρηση της Τουρκίας στην συμφωνία.
Αν και η Τουρκία δεν βοήθησε την Γαλλία και Βρετανία στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, αυτό οφείλεται σε μία ρήτρα που την εξαιρεί από οποιαδήποτε αφορμή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σύγκρουση με την ΕΣΣΔ, διατήρησε την περιοχή Hatay.
Η Συρία ποτέ επίσημα δεν αναγνώρισε την απώλεια της περιοχής Hatay και της υπολογίσιμης κοινότητας Αλαουιτών ενώ ενδεικτικό είναι ότι οι χάρτες της Συρίας δεν δείχνουν την περιοχή αυτή ως τμήμα της Τουρκίας!
Ποτέ δεν αναγνώρισε την τουρκική κυριαρχία στην περιοχή ενώ πριν χρόνια η περιοχή αυτή ήταν αφορμή ψυχρού πολέμου μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού με την τελευταία να υποστηρίζει το PKK και δίνει καταφύγιο στον ηγέτη του μέχρι που η Άγκυρα απείλησε στα τέλη του 1990 με εισβολή"!
Συνεπώς, η υπερπτήση και ο εγκλωβισμός των τουρκικών F-16 από Su-30SM δεν ήταν τυχαίος, ήταν μια πρώτη ισχυρή προειδοποίηση προς την Άγκυρα ότι αν δεν ταυτιστεί με την ρωσική πολιτική στην ευρύτερη περιοχή θα πληρώσει ένα πολύ ακριβό τίμημα, αυτό του διαμελισμού..."

***

***Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Κέρδισε την πρόκριση στους «4» του κυπέλλου και Βορίλα, Τσιμικλή η Καλαμάτα          
     
   
  
    
 
Σε ένα αρκετά μέτριο παιχνίδι, που είχε ωστόσο 4 γκολ, δύο δοκάρια και κάποιες ακόμη καλές επιθετικές στιγμές η Καλαμάτα ξεπέρασε στη Σπερχογεία το εμπόδιο της ομώνυμης ομάδας και πήρε την πρόκριση για τους «4» του κυπέλλου Μεσσηνίας. Παρά το τελικό 1-3, είχε κάποια αγχωτικά διαστήματα για τη Μαύρη Θύελλα, καθώς μάλιστα οι γηπεδούχοι που αγωνίζονται στην Α’ Τοπική, προηγήθηκαν στο 33’ με τον Κουλόπουλο και βρέθηκαν απειλητικά σε κάποιες περιπτώσεις απέναντι στον Γκαρμίρη.
Ωστόσο, η ομάδα της Καλαμάτας που παρατάχθηκε με μια «μεικτή» σύνθεση παικτών, οι οποίοι έχουν ρόλο βασικού μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και άλλων που δεν έχουν πολύ ή καθόλου χρόνο συμμετοχής, σήκωσε για μια ακόμη φορά το βάρος των προσδοκιών. Αρχικά ισοφάρισε στο 42’ με τον Βορίλα, πήρε προβάδισμα στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον Μπινιχάκη, ενώ ο έμπειρος Κερμενίδης που ήταν η δεύτερη αλλαγή του Κώστα Κλάδη, «κλείδωσε» τη νίκη στο 84’ για τους «μελανόλευκους».
Εκτός από την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Μεσσηνίας η ομάδα της Καλαμάτας «κέρδισε» χθες και δύο παίκτες, αφού τόσο ο Βορίλας που είχε αποκτηθεί το τελευταίο διάστημα, όσο και ο Τσιμικλής ο οποίος ανακοινώθηκε τη Δευτέρα είχαν πολύ θετική παρουσία. Ο πρώτος άνοιξε μάλιστα το δρόμο της νίκης με το γκολ που σημείωσε, ενώ ο δεύτερος ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, με τις περισσότερες δημιουργικές ενέργειες να περνούν από τα πόδια του.
Διαιτητές: Ψηλοπαναγιώτης (Τσίρμπας-Ρέκκας).
ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ: Τσούλος, Κουμούτσος (86’ Μαλλικούρτης), Δωδέκατος, Κουρέας, Ντούζια, Γεωργαντάς (88’ Ντέρτζια), Κουλόπουλος, Χριστόπουλος (70’ Καραχάλιος), Παπανικολόπουλος, Σώκαλης, Δημητρίου.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκαρμίρης, Μπινιχάκης, Καραλής, Λένγκα, Δούμουρας, Τσιμικλής, Αγγελόπουλος (77’ Νικολόπουλος), Κουντάνης, Παναγιωτόπουλος (46’ Αθανασόπουλος), Βορίλας (64’ Κερμενίδης), Γιακουμής.
  Το φιλμ του αγώνα
2’ κεφαλιά του Δούμουρα στο δοκάρι
19’ δυνατό σουτ του Βορίλα από αριστερά έξω από την περιοχή, η μπάλα στη συμβολή των δοκών της εστίας του Τσούλου και στην επαναφορά νέου σουτ Τσιμικλή, έδιωξε σε κόρνερ πέφτοντας στη γωνία του ο τερματοφύλακας της Σπερχογείας
33’ από πάσα του Δημητρίου ο Κουλόπουλος επιχείρησε μια κάθετη διείσδυση, η μπάλα κόντραρε στον Γκαρμίρη, ο επιθετικός του ΑΟΣ ευνοήθηκε και με κεφάλι έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία της Καλαμάτας
36’ διαγώνιο συρτό σουτ του Παναγιωτόπουλου, άουτ
42’ ο Βορίλας με διαγώνιο σουτ από αριστερά, ισοφάρισε για την Καλαμάτα σε 1-1
46’ από πάσα του Αγγελόπουλου, ο επερχόμενος Μπινιχάκης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι……
70’ εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Κερμενίδη στον Αγγελόπουλο, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Τσούλου, όμως το πλασέ του πέρασε σύριζα άουτ
72’ τις έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Σπερχογείας ξεσήκωσε ένα μαρκάρισμα του Δούμουρα πάνω στον Κουλόπουλο μέσα στην περιοχή, θεωρώντας ότι ήταν αντικανονική ανατροπή, αλλά ο διαιτητής κ. Ψηλοπαναγιώτης έδειξε «παίζετε»
84’ ο Κερμενίδης με δυνατό σουτ από αριστερά μέσα στην περιοχή «κεραυνοβόλησε» για τρίτη φορά την εστία της Σπερχογείας, σφραγίζοντας την πρόκριση της Καλαμάτας
87’ ένα «φαρμακερό» φάουλ του Κουρέα από πολύ πλάγια δεξιά, πέρασε ανεκμετάλλευτο μόλις άουτ από την απέναντι πλευρά
 Γ’ ΕΘΝΙΚΗ
Ο Μαρκαντωνάτος «σφυρίζει» Λουτράκι-Καλαμάτα

Με το κύπελλο να περνάει στην άκρη, αφού οι εντός έδρας αγώνες των ημιτελικών με τον Τσικλητήρα θα γίνουν 11/11 και 9/12, η Καλαμάτα δεν έχει καθόλου περιθώρια χαλάρωσης, αφού την Κυριακή υπάρχει ο δύσκολος αγώνας στο Λουτράκι, για την 3η «στροφή» της Γ’ Εθνικής.  Η προετοιμασία της τοπικής μας ομάδας θα συνεχιστεί με προπόνηση στο Στάδιο της Παραλίας σήμερα το απόγευμα και υπάρχει αγωνία για την κατάσταση των Κερμενίδη, Τσιμικλή, Παναγιωτόπουλου, οι οποίοι αντιμετώπισαν χθες κάποια προβλήματα τραυματισμών.
Τέλος, χθες έγιναν γνωστοί από την ΕΠΟ οι διαιτητές των προσεχών αγώνων του 3ου Ομίλου. Το ματς της Καλαμάτας στο Λουτράκι θα «σφυρίξει» ο Μαρκαντωνάτος, με βοηθούς τους Λάττα-Ασημακόπουλο, από την Ηλεία, και παρατηρητή τον Δημοβασίλη (Αθηνών).

***  \

 ~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2015  :                 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  01  Οκτωβρίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-01-2015.html .-                                                                                                 
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  02  Οκτωβρίου 2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-02-2015.html .-                 
~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  02  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/02-2015.html .-                    
~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  03  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-03-2015.html .-                                                                                               
~  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 03 , 04  και  05  Οκτωβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/03-04-05-2015.html .-                                                                                                                   
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  03  Οκτωβρίου  2015:   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/10/03-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  04  Οκτωβρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-04-2015.html .-                                                                                                                   
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 05  Οκτωβρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-05-2015.html .-                                                                                                            
 ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  06  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-06-2015.html .-                                                                                                       
 ~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 06  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/10/06-2015.html       .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης   Τετάρτη  07 Οκτωβρίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-07-2015.html .-
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  08  Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-08-2015.html .-                                                                                                                    
 ~  Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  09  Οκτωβρίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-09-2015.html .-
~ ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 09  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/10/09-2015.html .-                                                ~                                                                                                
 ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4385  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2603 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2606 video. -                 
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9580   βίντεο   .-

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4564 / 540 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 529 / 882 -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.321   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   521 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  470. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 84 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                      

~
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
*** 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅