Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 25 Μαϊου 2015

ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα , 25  Μαϊου  2015  :
  
~ ΑΡΦΑΡΑ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   2015
 
~ ΑΓΙΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  στο ΑΝΩ ΑΡΦΑΡΑ  2015

~ ΑΝΩ ΑΡΦΑΡΑ  ΠΟΛΙΑΝΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  2015








~   ***  25 Μαΐου
Μνήμη της τρίτης ευρέσεως της τίμιας κεφαλής του προφήτου και βαπτιστού Ιωάννου Προδρόμου. Μαρτύρων Κελεστίνου (1) και Παγχαρίου. Οσίου Ολβιανού.
(1) Ο άγιος Κελεστίνος άνηκε στην ηρωική φάλαγγα της σταυρικής πορείας του Ιησού προς τον Γολγοθά. Βάδισε και ο ίδιος με θαυμαστή καρτερία το δρόμο του μαρτυρίου. Διακαής του πόθος, ήταν η επικράτηση της αληθινής θρησκείας. Ο πόθος του αυτός τον ώθησε να κηρύττει με παρρησία το Ευαγγέλιο της σωτηρίας και να αγρεύει ψυχές. Οι διαρκείς αγώνες του ενάντια στο ψεύδος στις αιρέσεις και τα μιαρά είδωλα εξόργισαν τούς ιερείς των ειδώλων. Ομολόγησε με σθένος την πίστη του στον αρχηγό της ζωής και του θανάτου και υπέμεινε τα διάφορα βασανιστήρια με θαυμαστή καρτερία, ευχαριστώντας και δοξολογώντας το Θεό πού αξίωσε και εκείνον με το μαρτύριο. Εξοργισμένοι οι σκληροί βασανιστές, καθώς δεν μπόρεσαν να ξεριζώσουν από την ψυχή του το Χριστό, τον θανάτωσαν με πυρακτωμένο σίδερο.
~ 25/05 Απολυτίκιο Γ' Ευρέσεως της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου - 25 ΜΑΙΟΥ: https://youtu.be/OwNKz2wDD44?list=PL175C10CE6A189986 .-

~
***   Με Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά Κατεύθυνσης η συνέχεια στις Πανελλήνιες (θέματα και απαντήσεις)         
       
Συνέχεια σήμερα στις Πανελλαδικές εξετάσεις με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου να εξετάζονται σε μαθήματα κατεύθυνσης.
Πιο συγκεκριμένα θα εξεταστούν σε Αρχαία Ελληνικά οι μαθητές της Θεωρητικής Κατεύθυνσης και σε Μαθηματικά οι μαθητές της Θετικής & Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.Αρχαία Ελληνικά ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Μαθηματικά ΘΕΜΑΤΑ   ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 
 ~
~**   Επανάσταση στο διεθνές δίκαιο.
Όταν ένα κράτος αδυνατεί να πληρώσει τα δανεικά του φτιάχνει μια επιτροπή "αληθείας" για το δημόσιο χρέος την σύνθεση της οποίας ορίζει η Πρόεδρος της Βουλής. Μετά ζητεί την αναστολή πληρωμών μέχρι να τελειώσει τις εργασίες της η Επιτροπή. Και τέλος,υποθέτω ότι απαιτεί τα συμπεράσματα της Επιτροπής να γίνουν αποδεκτά από τους πάντες. Υπάρχει κανένας άνθρωπος στον κόσμο που βρίσκει ψεγάδι στην όλη σύλληψη;
~
*** Οι χρυσές βίδες του πεζόδρομου της Αριστομένους

 Από χρυσό πρέπει να είναι οι βίδες στις κολώνες φωτισμού του πεζόδρομου της Αριστομένους. Μόνο έτσι μπορούν να δικαιολογηθούν οι πατέντες που έχουν σκεφθεί οι του Δήμου για να δένουν τα καπάκια. Έτσι, σε μια κολώνα είδαμε να έχουν δέσει το καπάκι με μονωτική ταινία, ενώ σε μια παραπάνω με ένα σπάγκο. Πόσο, άραγε, να έχουν 4 βίδες για την περίφημη βιτρίνα της πόλης; Π.Μπ. -
~
***  Βράχος έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε σε παραλία των Χανίων

- Το βραδινό μπάνιο με τον αγαπημένο της, έμελλε να της στοιχίσει τη ζωή 
- Σε κατάσταση σοκ ο σύντροφος της άτυχης γυναίκας που καλούσε σε βοήθεια στην παραλία που βλέπετε...
Από πτώση βράχου, έχασε τη ζωή της το βράδυ της Κυριαικής 36χρονη
τουρίστρια από την Τσεχία, η οποία βρισκόταν για διακοπές στην Κρήτη. Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην παραλία «Γλυκά νερά» της περιοχής Σφακίων.
Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν εκεί με το σύντροφο της όταν αποκολλήθηκε τμήμα του βράχου που υψώνεται κάθετα από την παραλία, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω της.
Στο σημείο μετέβη το ιατρικό φουσκωτό σκάφος του δήμου Σφακίων προκειμένου να παραλάβει τη γυναίκα για να τη μεταφέρει στην Χώρα Σφακίων και από εκεί στο Νοσοκομείο Χανίων για την διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Στην παραλία, όπου συνέβη το περιστατικό, διαμένουν πολλές φορές κατασκηνωτές ενώ ο μόνος τρόπος πρόσβασης σε αυτή είναι είτε από ένα ορειβατικό μονοπάτι, είτε δια θαλάσσης.
http://www.newsit.gr/
~
*** Νοικοκυρά στο Μικρόβαλτο εξολόθρευσε τεράστιο φίδι (1,85μ.) που κατέτρωγε τα αυγά στο κοτέτσι της!
Το τελευταίο διάστημα η νοικοκυρά Β.Π. δεν εύρισκε φρέσκα αυγά στη φωλιά του κοτετσιού που διατηρούσε στην άκρη του χωριού, στο Μικρόβαλτο Σερβίων-Βελβεντού.
Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου 23/5 που πήγε για την συνηθισμένη παραλαβή, την περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Η φωλιά ήταν πλήρως κατειλημμένη από ένα τεράστιο φίδι! Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία της -αφού άργησε λιγάκι μέχρι να καταλάβει περί τίνος πρόκειται-, κατάφερε με δυο χτυπήματα στο κεφάλι, με το ξύλο που είχε πάντα μαζί της όταν πήγαινε στο κοτέτσι, να το ζαλίσει και στη συνέχεια να το αποτελειώσει!

Στο …ξετύλιγμα του, από το σύζυγό της Β.Π. και τους γείτονες που προσέτρεξαν, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ένα τεράστιο φίδι μήκους κοντά στα δυο μέτρα (1,80-1,85 για την ακρίβεια) και διαμέτρου στο τελευταίο τμήμα πριν την ουρά περί τα 5-6 εκατοστά (που να δικαιολογεί ότι κατάπινε τα αυγά!), μέγεθος φιδιού πρωτόγνωρο για την περιοχή, που εκτέθηκε σε κοινή (;!) θέα κάπου στην πλατεία του χωριού!  www.mikrovalto.gr  .-
~
***
Αν βλέπαμε τα δύο ζώα το ένα δίπλα στο άλλο και θα έπρεπε να ποντάρουμε σε κάποιον νικητή, λίγοι ως ελάχιστοι θα επέλεγαν την αράχνη. Κι όμως στο βίντεο που θα δείτε μία δεντρογαλιά γίνεται το γεύμα αυτής...
της τεράστιας αράχνης. Αξιοσημείωτη είναι και η αντίδραση αυτού του άντρα που είχε την ψυχραιμία να καταγράψει αυτό το συμβάν στην κάμερα του.
Video , ?
~
***   Ανοικτό ρολόι της ΔΕΗ

Άλλο ένα καπάκι από ρολόι της ΔΕΗ χάσκει ξεχαρβαλωμένο πάνω σε κολώνα. Προβλήματα με τα ρολόγια υπάρχουν σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας. Η συγκεκριμένη φωτό είναι από τη διασταύρωση των δρόμων Αβίας και Παλαιολόγου. Το καπάκι με το ζόρι κρατιέται στη θέση του και εύκολα κάποιος μπορεί να βάλει τα χέρια του μέσα. Β.Β - 
~
*** Παράταση του ΕΣΠΑ για ένα χρόνο ζητούν οι Περιφέρειες 

Την παράταση του ΕΣΠΑ, που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2015, για έναν ακόμη χρόνο, προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρωθούν όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη και να μη χαθούν πολύτιμοι πόροι για τη χώρα, ιδιαίτερα στην κρίσιμη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, ζήτησαν οι περιφερειάρχες από την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου. Στη συνάντηση συζητήθηκε και ο προγραμματισμός για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, για την οποία οι περιφερειάρχες επισήμαναν ότι η κατανομή των πόρων έγινε με τα στοιχεία της ανάπτυξης των ετών 2007, 2008 και 2009 και -όπως επισήμαναν- αυτό αδικεί τη χώρα. Επίσης, τόνισαν ότι το σύστημα διαχείρισης και οι όλες διαδικασίες απαιτούν περαιτέρω απλούστευση. Όπως είπαν, στη λογική της ορθής και σύμφωνης με τους κανονισμούς δημοσιονομικής διαχείρισης δε θα πρέπει να επιβάλλονται πρόσθετες επιβαρύνσεις που λειτουργούν δυσβάσταχτα για τις υπηρεσίες και αποτρεπτικά πολλές φορές για τις επιχειρήσεις. «Πρέπει να αλλάξει το μοντέλο από τον υπουργό, γιατί έτσι δεν οδηγεί πουθενά, όπως, επίσης, το ίδιο πρέπει να συμβεί και για τη γραφειοκρατία» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Κώστας Αγοραστός, υπογραμμίζοντας ότι «ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι ενισχύσεις πρέπει να είναι άμεσες». Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η συμμετοχή της ΕΝΠΕ στις τεχνικές επιτροπές που θα συγκροτηθούν από το υπουργείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο την απλούστευση των διαδικασιών υλοποίησης των έργων κατά τη νέα προγραμματική περίοδο και την εξέταση του συνόλου των προβλημάτων που δυσχεραίνουν την ταχεία απορρόφηση των πόρων. Η Επίτροπος, από την πλευρά της, ζήτησε να ενταθεί η συνεργασία των υπηρεσιών της Επιτροπής με τις Περιφέρειες ώστε να επιλύνονται έγκαιρα όλα τα προβλήματα. -
~
***  Βραβείο κριτικής επιτροπής στις Κάννες για τον «Αστακό» του Λάνθιμου, με άρωμα Μεσσηνίας           
     
Η ώρα των βραβείων και του Χρυσού Φοίνικα στο 68ο Φεστιβάλ των Καννών, η ώρα της αλήθειας για τον «Αστακό» του Γιώργου Λάνθιμου, της πρώτης (και) ελληνικής παραγωγής μετά το «Μια Αιωνιότητα και μια Μερα» του Θεόδωρου Αγγελόπουλου (1998) στο διαγωνιστικό τμήμα του μεγαλύτερου κινηματογραφικού φεστιβάλ του κόσμου έφθασε το βράδυ της Κυριακής όπως αναφέρει tanea.gr.
Ο «Αστακός» του Γ. Λάνθιμου έλαβε τελικά το βραβείο Κριτικής Επιτροπής, η μεγαλύτερη διάκριση για ελληνική ταινία μετά το έπος του Θοδ. Αγγελόπουλου.
Η κριτική επιτροπή, την προεδρία της οποίας είχαν εφέτος οι αδελφοί Τζόελ και Ηθαν Κοέν, απένειμε το βραβείο σκηνοθεσίας στον κινέζο σκηνοθέτη Χου Σιάο Χσιέν για το «The Assassin».
Το βραβείο σεναρίου απονεμήθηκε στον Μεξικανό Μικέλ Φράνκο για το «Chronic», ενώ το βραβείο γυναικείας ερμηνείας μοιράστηκαν οι Ρούνεϊ Μάρα για το «Carol» και η Εμανουέλ Μπερκό για το «Mon Roi». Καλύτερος ηθοποιός ανακηρύχθηκε ο Βενσάν Λιντόν για τον ρόλο του στο «La Loi Du Marche».
Η σχέση της ταινίας με τη Μεσσηνία 
Στην παραγωγή του Αστακού συμμετέχουν η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Βρετανία, η Γαλλία και η Ολλανδία, ανάμεσα στους παραγωγούς μάλιστα συγκαταλέγεται και ο 38χρονος Χρήστος Κωνσταντακόπουλος.
Είναι ένας από τους τρεις γιους του εφοπλιστή Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος πέθανε αφού προηγουμένως κατάφερε να εκπληρώσει το όνειρο της ζωής του που ήταν η δημιουργία του Costa Navarino στη γενέτειρά του, τη Μεσσηνία.
Σημειωτέον ότι από το 2008, όταν και ιδρύθηκε η εταιρεία του Faliro House, σε εποχές δηλαδή βαθιάς κρίσης, ο κινηματογραφόφιλος Κωνσταντακόπουλος έχει στηρίξει πολλές ελληνικές ταινίες όπως οι «Αλπεις» του Λάνθιμου, το «Attenberg» της Τσαγγάρη και το «Το μικρό ψάρι» του Οικονομίδη αλλά και ξένες όπως το πολυσυζητημένο «Πριν τα μεσάνυχτα» με τον Ιθαν Χοκ και την Ζιλί Ντελπί που γυρίστηκε στη Μεσσηνία. Χρηματοδότησε ακόμη και το «Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί» του Τζιμ Τζάρμους ενώ το όνομά του φιγουράρει στο έγκυρο κινηματογραφικό πόρταλ IMDb στην υπό παραγωγή νέα ταινία του Τέρενς Μάλικ, με τους Νάταλι Πόρτμαν, Κρίστιαν Μπέιλ και Ράιαν Γκόσλινγκ.   
~
***  Τα αποτελέσματα των εκλογών για τους αντιπροσώπους από τη Μεσσηνία στο 10ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ         
     
Διεξήχθησαν σήμερα Κυριακή 24 Μαΐου οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 10ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικό στοιχείο όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής  ήταν η μεγάλη συμμετοχή, σε μια δύσκολη εποχή για το ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας έτσι ότι παραμένει σταθερό το ενδιαφέρον των πολιτών για την ανασύνταξη του προοδευτικού σοσιαλιστικού χώρου, τη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ και τη σύνθεση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.
~*  Συγκεκριμένα ψήφισαν για την ανάδειξη συνέδρων στη Μεσσηνία 572 μέλη και φίλοι του Κινήματος.
~ Εκλέγονται από την Δημοτική Οργάνωση Καλαμάτας: Κουσελάς Δήμητρης, Τσαπόγας Κωνσταντίνος, Σούμπλης Μιχάλης, Θεοδωρακόπουλος Κωνσταντίνος, Πάζιος Γιάννης, Γεωργακόπουλος Νικόλαος, Αθανασοπούλου Σοφία, Σταθοπούλου Κωνσταντίνα – Ζωή, Παναγιωτοπούλου Σια.
~ Από την Δημοτική Οργάνωση Μεσσήνης: Κατσούλης Κωνσταντίνος, Χονδρός Νικόλαος, Αντωνάκος Φώτης, Θεοδωρακόπουλος Παναγιώτης, Κουτσοσταθοπούλου Ευγενία, Βαμβακά Ευγενία.
~ Από την Δημοτική Οργάνωση Τριφυλίας: Ηλιόπουλος Παναγιώτης, Γριβοκωστόπουλος Χαράλαμπος, Καρατζάς Αντώνης, Τσαμούλη – Γρηγοροπούλου Βασιλική, Λαλέας Πέτρος.
~ Από την Δημοτική Οργάνωση Πύλου – Νέστορος: Φιλιππόπουλος Λεωνίδας, Λαζόγιαννης Γεώργιος, Μάραντος Δημήτριος, Χριστόπουλος Παύλος, Ευθυμιοπούλου Ευθυμία.
-  Σημειώνουμε λόγω της θεσμικής τους θέσης συμμετέχουν αυτοδίκαια: Χριστόπουλος Γιάννης, Αλευράς Διονύσης, Κατσούλης Γεώργιος, Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα, Κατσαργύρης Γιάννης, Βεργόπουλος Δημήτρης, Τσαλδάρης Θανάσης, Δρακόπουλος Ανδρέας.   
~
***  5,5 εκατομμύρια μοιράζει σήμερα(χθές Κυριακή) το Τζόκερ (οι τυχεροί αριθμοί και η διαλογή)         
      
Κυριακή 24 Μαΐου 2015, η ημέρα που χιλιάδες Έλληνες ελπίζουν ότι θα αλλάξει η ζωή τους κερδίζοντας το Τζόκερ, που σήμερα μοιράζει 5.5 εκατομμύρια ευρώ,  το μεγαλύτερο τζακ ποτ για το 2015.
Οι μηχανές για τα δελτία του Τζόκερ έκλεισαν στις 21:30.
~* Tα τυχερά νούμερα
44, 27, 20, 2, 36 και Τζόκερ το 7
Και τελικά υπάρχει νέο τζακ ποτ και θα κληρωθούν 7 εκατομμύρια ευρώ στην επόμενη κλήρωση. 
~
*** Σοκ στην Πάτρα: 45χρονος έπνιξε τη γυναίκα του στη μπανιέρα και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Στην Ασφάλεια Πατρών κρατείται και ανακρίνεται ένας 45χρονος, ο οποίος κατηγορείται πως έπνιξε την 48χρονη γυναίκα του μέσα στο σπίτι τους, σε συνοικία της Πάτρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 45χρονος επιτέθηκε αργά χθες το βράδυ στην γυναίκα του και αφού την έδεσε στην συνέχεια την οδήγησε με την βία στην τουαλέτα του σπιτιού, όπου προηγουμένως είχε γεμίσει με νερό την μπανιέρα. Κατόπιν, ο 45χρονος έβαλε το κεφάλι της 48χρονης μέσα στο νερό, μέχρι η γυναίκα να εκπνεύσει. Αμέσως μετά ο 45χρονος πήρε το άψυχο σώμα της γυναίκας και το έβαλε στο κρεβάτι, ενώ στην συνέχεια επιχείρησε να κόψει με ξυράφι της φλέβες του. Περίοικοι, που είχαν αντιληφθεί πως κάτι συνέβαινε στο σπίτι του ζευγαριού, ειδοποίησαν την Αστυνομία. Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο διαμέρισμα, βρήκαν αιμόφυρτο τον 45χρονο, δίπλα στην νεκρή σύζυγό του. Αμέσως μετά ο 45χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο «'Αγιος Ανδρέας», όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Πατρών. Όσον αφορά στα αίτια του φόνου, σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης φέρεται να ζήλευε παθολογικά την γυναίκα του, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 45χρονος φέρεται να είχε πει σε άτομα του περιβάλλοντός του, ότι θα επιχειρούσε να κάνει κακό στην σύντροφό του. imerisia.gr - 
~
***  Το πεζοδρόμιο – ποδηλατόδρομος της Ναυαρίνου 
 Προβληματίστηκα αρκετά μέχρι να αρχίσω να γράφω αυτό το κείμενο. Είμαι άνθρωπος που προσπαθώ να σέβομαι τα δικαιώματα του άλλου και να μην τα καταπατώ. Έτσι, μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και φέτος, μεγαλύτερη από πέρσι, η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. Καλαμάτας να απαγορεύσει την κυκλοφορία ποδηλάτων στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου από τις 8.00 έως τις 11.00 το βράδυ έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Αναζήτησα τα σχετικά άρθρα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Εκεί, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι τα ποδήλατα θα πρέπει να κινούνται υποχρεωτικά στους ποδηλατόδρομους, όπου υφίστανται, ενώ απαγορεύεται η κίνησή τους στα πεζοδρόμια και στους πεζόδρομους, και οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να κατεβαίνουν από αυτά και να τα πηγαίνουν «με τα χέρια». Όπου δεν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι, η κίνηση των ποδηλάτων πρέπει να γίνεται στο δεξί άκρο του οδοστρώματος. Έτσι, μου φαίνεται παράξενο αυτό που αποφασίστηκε, καθώς θα έχουμε ένα πεζοδρόμιο που επί 21 ώρες την ημέρα θα χρησιμοποιείται και ως ποδηλατόδρομος. Ο ποδηλατόδρομος της Καλαμάτας τελειώνει στο ύψος της Ανάστασης και, βάσει του ΚΟΚ, θα πρέπει από εκεί και μετά οι ποδηλάτες να κατεβαίνουν στο δρόμο. Αυτό, όμως, δε γίνεται. Πιτσιρικάδες, κυρίως, είναι αυτοί που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το πεζοδρόμιο ως ποδηλατόδρομο, κινούμενοι με μεγάλη ταχύτητα και με ιδιαίτερα αυξημένο το ενδεχόμενο παράσυρσης κάποιου μικρού παιδιού ή και ενήλικα. Θα πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε, χωρίς να θίγουμε τα δικαιώματα των άλλων. Το πεζοδρόμιο είναι για τους πεζούς και ο ποδηλατόδρομος για τους ποδηλάτες. Τελεία και παύλα. Πεζοί και ποδηλάτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των παραπάνω, προκειμένου να μη δημιουργούν προβλήματα. Εξυπακούεται, πως και οι πεζοί δε θα πρέπει να περπατούν στον ποδηλατόδρομο, έστω και αν αυτός που υπάρχει είναι τόσο άσχημα σχεδιασμένος και κακότεχνος. Κατά την άποψή μου, απαιτούνται πολλά να γίνουν. Πρώτο και κύριο, να μπει το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία, ώστε όλοι να γίνουν κύριοι της αποκαλούμενης κυκλοφοριακής συνείδησης, που, δυστυχώς, απουσιάζει από πολλούς (πεζούς, ποδηλάτες, δικυκλιστές, οδηγούς αυτοκινήτων). Δεύτερον, να κατασκευαστεί ποδηλατόδρομος στη συνέχεια της οδού Ναυαρίνου (το πού και το πώς, μπορεί να είναι πονοκέφαλος για τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί). Αν δεν είναι εύκολο, ας κληθεί και κάποιος συγκοινωνιολόγος (π.χ. ο κ. Βλαστός) για να καταθέσει τις προτάσεις του. Το σίγουρο είναι πως η εικόνα στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου με τους πεζούς και τους ποδηλάτες να κινούνται άναρχα, πρέπει να σταματήσει…Του Χάρη Χαραλαμπόπουλουharhar@tharrosnews.gr
~
*** Γιατί δεν έδωσε ο Δήμος Τριφυλίας άδεια για περίπτερο στον «ΑΡΧΕΛΩΝ»;

Πρώτη φορά φέτος, ο Δήμος Τριφυλίας, δεν έδωσε άδεια περιπτέρου στον περιβαλλοντικό Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ, στην κεντρική παραλία, στο Καλό Νερό. Ποιος ο λόγος; Δε θέλει και πολύ μυαλό να το καταλάβει κανείς. Αντέδρασαν οι μαγαζάτορες της παραλίας, που είναι και ψηφοφόροι... Οι μαγαζάτορες είναι τόσο εκτός πραγματικότητας που νομίζουν πως ο ΑΡΧΕΛΩΝ απαγορεύει να χτιστεί το Δάσος. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ευθύνεται που αποφασίστηκε να βγουν οι κατασκευές πάνω στην αμμουδιά! Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ευθύνεται που δεν έχουν πελάτες. Ενώ αν δεν υπήρχε ο σύλλογος αυτός, δε θα ασχολιόταν κανείς για τις χελώνες, θα έχτιζαν στην αμμουδιά μεγάλα ξενοδοχεία, θα είχαν πολύ τουρισμό. Όλα αυτά είναι ψέματα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι που προστατεύει τις χελώνες, ο ΑΡΧΕΛΩΝ είναι ένας απλός σύλλογος. Αν μαζευτούν 20 άνθρωποι μπορούν να κάνουν κι αυτοί εύκολα ένα σύλλογο, ακόμα κι αν είναι ενάντια στις χελώνες. Ας κάνουν έναν... Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έριξε πρόστιμο στο Δήμο Τριφυλίας που δεν εφαρμόζει τους νόμους, και το πληρώνουμε όλοι εμείς οι δημότες το πρόστιμο αυτό, ενώ θα έπρεπε να το πληρώσει ο προηγούμενος και ο σημερινός δήμαρχος, που δεν προστατεύουν την αμμουδιά, που δε βάζουν ταμπέλες: απαγορεύονται τα οχήματα στην αμμουδιά, που δεν ενημερώνουν τον κόσμο για το περιβαλλοντικό εθνικό πάρκο της Ελαίας. Το υπουργείο Περιβάλλοντος, επίσης, προστατεύει την περιοχή, αλλά και το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας, το ανώτατο Δικαστήριο! Ας μην τα βάζουν με τον «ΑΡΧΕΛΩΝ», αν μπορούν ας αντιδράσουν στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αλλά πώς να αντιδράσουν; Αφού η Ευρώπη λέει το σωστό κι εμείς θέλουμε το λάθος. Ευτυχώς που υπάρχουν οι χελώνες και περιορίζουν τη λάθος εξέλιξη του ανθρώπου που τρέχει τρελά σαν λαγός. Ο γνωστός μύθος του Αισώπου βρήκε και πάλι την εφαρμογή του. Δήμαρχε, δώσε άδεια για περίπτερο στον «ΑΡΧΕΛΩΝ», αλλιώς θα σου δώσει σύντομα εντολή και ο περιφερειάρχης. Θα εφαρμόσει το νόμο. Αντώνης Αντωνόπουλος Κυπαρισσία - 
~
**   Επιμένει το Υπουργείο στη μείωση μιας θέσης αντιεισαγγελέως στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας          
      
ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ «ΞΕΧΕΙΛΙΖΟΥΝ» ΑΠΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΑ «ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ»
«Στρουθοκαμηλίζει»
το υπουργείο Δικαιοσύνης 
Κάθετα αρνητικό είναι το υπουργείο Δικαιοσύνης στην επανεξέταση της απόφασης για μείωση των οργανικών θέσεων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας έχει καταθέσει αίτηση ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος «Κατανομή οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων της χώρας», με το οποίο μειώνονται οργανικές θέσεις δικαστικών λειτουργών στη Μεσσηνία.
Η δυσμενής αυτή εξέλιξη επιφέρει επιπλέον φόρτο εργασίας στο ήδη βαρύ πρόγραμμα, με «βαριές» ποινικές δικογραφίες, στις δικαστικές και εισαγγελικές υπηρεσίες.
Μείον μια θέση
Με το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα, που ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή, χάθηκε μία οργανική θέση αντιεισαγγελέως από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας. Η Εισαγγελία Καλαμάτας είχε τη δυνατότητα να έχει τέσσερις αντιεισαγγελείς, αλλά με το Προεδρικό Διάταγμα πλέον έχει τρεις.
Και μπορεί αυτή τη στιγμή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας να υπηρετούν ένας εισαγγελέας και τρεις αντιεισαγγελείς, όμως τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε και εισαγγελικός πάρεδρος. Κι αυτό, όταν τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι υποθέσεις και, μάλιστα, οι κακουργηματικές.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε έγγραφό του αναφέρεται στην αίτηση ακυρώσεως που κατέθεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας μαζί με τους αντίστοιχους της Κορίνθου και του Βόλου και υπογραμμίζει ότι για το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα συγκεντρώνει τη σύγκλιση απόψεων και την απόλυτη συμφωνία μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης, ως αποφασίζοντας οργάνου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ως γνωμοδοτικού οργάνου, σε ότι αφορά τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Γυθείου, Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.
Το υπουργείο τα βλέπει όλα καλά
Στο, δε, έγγραφο του υπουργείου, το οποίο συνυπογράφει και πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αναφέρεται ότι «από το τότε που ξεκίνησε να ισχύει το Προεδρικό Διάταγμα με τις μειώσεις, δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα από την εφαρμογή του, τόσο στις δικαστικές υπηρεσίες όσο και στους συναλλασσόμενους με αυτές δικηγόρους και πολίτες».
Καταλήγοντας αναφέρει: «Η υπηρεσία μας, συνεκτιμώντας σε κάθε περίπτωση τα συμφέροντα της ολότητας, σε συνδυασμό με τα τοπικά συμφέροντα των διαδίκων, κατέληξε στη συγκεκριμένη κατανομή των οργανικών θέσεων των δικαστικών λειτουργών, ως την πλέον ενδεδειγμένη λύση, η οποία θα συντελέσει τα μέγιστα στην ταχύτερη εκδίκαση των υποθέσεων και έκδοση των αποφάσεων, στη μείωση της υπάρχουσας εκκρεμότητας και στη διασφάλιση της ορθής και ταχείας απονομής της δικαιοσύνης».  της Βίκυς Βετουλάκη  
 ~
*** 23 συλλήψεις στη Μεσσηνία σε πολυήμερη αστυνομική επιχείρηση 

Χειροπέδες σε 23 άτομα πέρασαν στη Μεσσηνία αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων από τις 19 έως και τις 22 Μαΐου, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκειά τους έγιναν έλεγχοι σε 914 άτομα, εκ των οποίων 667 ήταν ημεδαποί και 247 αλλοδαποί, καθώς και σε 763 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 188 άτομα, από τα οποία 113 ήταν ημεδαποί και 75 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 84 άτομα. Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 23 άτομα και ειδικότερα: -8 τσιγγάνοι για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας -Ένας 38χρονος στον Αγρίλη Φιλιατρών για κατοχή 6,2 γραμμαρίων χασίς. Ο 38χρονος όταν αντιλήφθηκε τον επικείμενο έλεγχο από τους αστυνομικούς, πέταξε τα ναρκωτικά στη θάλασσα -5 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας -2 ημεδαποί για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού -2 ημεδαποί για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού -Ένας ημεδαπός για καταδικαστικό έγγραφο. -2 αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν συνολικά 464 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 8 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, 3 παραβάσεις για στέρηση αδείας μουσικών οργάνων και 3 παραβάσεις για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς. - 
~
** Το Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας δίπλα στους ανασφάλιστους         
     
Είσαι ανασφάλιστος; Χρειάζεσαι εσύ ή η οικογένειά σου ιατρό ή φάρμακα που αδυνατείς να πληρώσεις; Τώρα το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας μπορεί να βοηθήσει εντελώς δωρεάν.
Για ραντεβού ή πληροφορίες: Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00- 13.00, τηλέφωνο 27210-89840 και dikalkalamata@gmail.com
 ~
***    Ριζικές αλλαγές στη φορολόγηση των αυτοκινήτων ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών        
   
Καταργείται το κριτήριο του κυβισμού των οχημάτων ως βάση της φορολόγησής τους - Μπαίνει «τέλος περιβάλλοντος» - Η απόσυρση αντικαθιστάται από νέο σύστημα φορολόγησης το οποίο θα επιδοτεί τα οχήματα χαμηλής τιμής αγοράς
 Ριζική αναπροσαρμογή του συστήματος φορολόγησης και ταξινόμησης των Ι.Χ. αυτοκινήτων προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών.
Όπως ανακοινώθηκε το πρωί της Δευτέρας, το Υπουργείο Οικονομικών «στην προσπάθειά του για τη δημιουργία και παγίωση μιας δικαιότερης και αποτελεσματικότερης φορολόγησης των αυτοκινήτων και ενός γενικότερου εξορθολογισμού του τομέα της αυτοκίνησης, σχεδιάζει»:
1. Κατάργηση του κριτήριου του κυβισμού των οχημάτων ως βάση της φορολόγησής τους. Αντί γι’ αυτό προτείνεται υπολογισμός της φορολογίας στη βάση της λιανικής τιμής (προ φόρων), με προοδευτική αναπροσαρμογή των συντελεστών του τέλους ταξινόμησης.
2. Καταβολή ΦΠΑ, έλεγχο στοιχείων και υπαγωγή στις διατάξεις της σχετικής φορολογίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τα οποία προέρχονται από χώρες του εξωτερικού.
3. Θέσπιση αντικινήτρων στην κυκλοφορία παλαιών και ρυπογόνων οχημάτων (π.χ. για οχήματα άνω της 20ετίας) με ένα «τέλος περιβάλλοντος».
4. Αντικατάσταση του συστήματος απόσυρσης από ένα δικαιότερο σύστημα φορολόγησης το οποίο θα επιδοτεί τα οχήματα χαμηλής τιμής αγοράς.
5. Ανάλογη προσαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης σχετικά με τα αυτοκίνητα.
6. Αλλαγή του τρόπου ελέγχου ανασφάλιστων και ανέλεγκτων από ΚΤΕΟ οχημάτων (π.χ. με ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων τους).
Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει συναντήσεις με τους φορείς του χώρου της αυτοκίνησης προκειμένου και αυτοί να συνεισφέρουν με τις δικές τους προτάσεις στη διαμόρφωση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.
Πηγή: protothema.gr
~
***  Αθλητική  ενημέρωση  :
~
*** Τα  αποτελέσματα για την άνοδο στην Γ΄ εθνική στο ποδόσφαιρο  του    13ου ομίλου είναι Κυριακή  24/05/2015  :
 
 
 
ΑΟ Κυπαρισσίας – ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου 1-0 .- ^
Πανθυρεατικός – ΑΕ Σπάρτης  0-2 .- ^
 ~* Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 5 αγώνες)
1. ΑΟ Κυπαρισσίας    9-2       12
-. ΑΕ Σπάρτης 9-3       12
3. Πανθυρεατικός        3-8       4
4. ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου       3-8       1
* Εκκρεμεί η απόφαση για την ένσταση του ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου για το ματς με τον Πανθυρεατικό.
~
***  ΤΕΛΙΚΟΣ  ΚΥΠΕΛΛΟΥ  ΕΛΛΑΔΑΣ  στο ποδόσφαιρο   Σάββατο  23/05/2015 :
Ανακοίνωση της ΕΠΟ για τον τελικό Κυπέλλου
~*  Ολυμπιακού - Ξάνθης   3-1  (1-0) .-  
Όλοι θέλουν αυτό το Κύπελλο, αλλά... ένας θα το κατακτήσει Όλοι θέλουν αυτό το Κύπελλο, αλλά... ένας θα το κατακτήσει
ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στο ποδόσφαιρο  ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς (2014-15) , κατακτώντας  για 27 η  φορά  το  τρόπαιο και  για  17 φορά το ντάμπλ πρωτάθλημα -κύπελλο .-
Ικανοποιημένος για το Κύπελλο ο Περέιρα, για το α' μέρος ο Λουτσέσκου
Video με τα γκολ  από τον τελικό και δηλώσεις : Απονομή  , γύρος  θριάμβου , πανηγυρισμοί ....
~** ΟΣΦΠ-ΞΑΝΘΗ  Α΄ ημίχρ 1-0 γκολ τελικός Κυπέλλου 23/05/2015 : http://youtu.be/9mvt7sr5eOo , ~ ΟΣΦΠ-ΞΑΝΘΗ  3-1  τελικός   κυπέλλου  2ο  γκολ  ΟΣΦΠ  23/05/2015 :         http://youtu.be/AuLyqpl2-l0 , ~ΟΣΦΠ-ΞΑΝΘΗ  3 -1  τελικός κυπέλου  3ο γκολ ΟΣΦΠ  23/05/2015 : http://youtu.be/LZlvSnlEl2s , ~ΟΣΦΠ-ΞΑΝΘΗ Τελικός Κυπέλλου  3-1  γκολ Ξάνθης  23/05/2015 : http://youtu.be/u6Ktyv_U3YM , ~ ΟΣΦΠ  ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ  2015 πανηγυρισμοί 23/5/ απονομές: http://youtu.be/dfdjFcC0SoE ,
Ο Ολυμπιακός Κυπελλούχος για 27η φορά στην Ιστορία του

~Ο Κυπελλούχος  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  2015  δηλώσεις ποδοσφαιριστή: http://youtu.be/SFpEWZi3nTo , ~Τελικός Κυπέλλου 23/05/2015 ΟΣΦΠ ΞΑΝΘΗ  3-1  ΑΠΟΝΟΜΉ: http://youtu.be/hbPV7DLrlEg  ,        ~ Από  απονομή κυπέλλου  2015  και  μεταλλίων σε ΟΣΦΠ  πανηγυρισμοί : http://youtu.be/fVB7HgpX4jE  ,

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Κόκκινη: 90΄+ Μποτία (δεύτερη κίτρινη)
Κίτρινες: Ρομπέρτο, Μποτία, Χάρα - Κλέιτον, Καπετάνος
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σιόβας (84΄ Κασάμι), Μποτία, Μαζουακού, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Ντοσεβί, Φουστέρ (65΄ Φορτούνης), Ντομίνγκες (78΄ Μήτρογλου), Χάρα.
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος (78΄ Μπαξεβανίδης), Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Ομπόντο (79΄ Βάλτερ), Βασιλακάκης, Παπαστεριανός (66΄ Καπετάνος), Κλέιτον, Γούτας, Καρυπίδης.


MVP : Ο Αλεχάντρο Τσόρι Ντομίνγκες .-

~
~  ***  Συνοπτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας έχει ως εξής:
Ο Παναθηναϊκός έδειξε τις διεθέσεις του
-  Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-4
-  Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1
 *

Σε Λεωφόρο και Τούμπα συνεχίζονται τα πλέι οφ
~
~*  Η επόμενη (2η) αγωνιστική (Κυριακή 24/5/2015)
Ο ΠΑΟΚ... πέταξε την ευκαιρία Χ-αρίζοντας βαθμό στον Αστέρα
  ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης  0-0 (0-0) .- ^
Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Κόκκινη κάρτα: Φερνάντες (83΄, 2η κίτρινη)
Κίτρινες: Κίτσιου - Γκοϊάν, Λούι, Φερνάντες, Μπαράλες
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Κίτσιου, Ρατς, Τζαβέλλας, Ρικάρντο Κόστα, Τζιόλης, Κάτσε, Νομπόα (79΄ Σαββίδης), Μακ (72΄ Πόζογλου), Περέιρα, Παπαδόπουλος (60΄ Κουλούρης).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Λούι, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Μάσα (87΄ Ζησόπουλος), Μπαντιμπανγκά (84΄ Τσοκάνης), Ρόλε (75΄ Νίκο Φερνάντες), Μπαράλες.
Βίντεο από τον αγώνα  :
~ ΠΑΟΚ-ΑΣΤΕΡΑΣ  Τρ. Α΄ Ημίχρ. 0-0  24-05-2015: http://youtu.be/vqxn3OFjYmk ,
~ΠΑΟΚ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ  0-0  24/05/2015 ΠΛΈΪ ΟΦ : http://youtu.be/lH-8hjUNI6k ,
~
«Πράσινη» κορυφή με +4, X-αμένοι ΠΑΟΚ και Αστέρας
 Παναθηναϊκός-Ατρόμητος  2-0  (0-0) .- ^
Τα   γκολ  : 61 ΄ και  67 ΄   Μπέργκ
Διαιτητής: Αλ. Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες: Ατζαγκούν, Μπούρμπος - Κούρος, Δημούτσος, Μαρσελίνιο
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Κουτρουμπής (78΄ Λαγός), Κλωναρίδης (46΄ Μπεργκ), Ζέκα, Ατζαγκούν, Καρέλης (65΄ Μαυρίας), Ταυλαρίδης, Νάνο, Σίλντενφελντ, Νίνης, Μπούρμπος.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Κατσουράνης (77΄ Μπάλλας), Κούρος, Αγκουαζί, Φυτανίδης, Ναποελόνι, Μαρσελίνιο (51΄ Καραμάνος), Κιβρακίδης, Δημούτσος (57΄ Ούμπιντες), Λαζαρίδης, Κοντοές.
Βιντεο από τον αγώνα  :
~ΠΑΟ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Α΄ Ημίχρ    0-0  πλεϊ οφ  24/05/2015: http://youtu.be/pCxh6X8kPRw ,
~  ΠΑΟ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Α   2-0  πλεϊ οφ  δηλώσεις γκολ  24/05/2015: http://youtu.be/iLx6dMM5XvE ,
~ΠΑΟ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  2-0  1ο γκολ  Μπέργκ 24/05/2015: http://youtu.be/Ma7j0yRfv0g ,
~ ΠΑΟ-Ατρόμητος 2-0  2ο γκολ Μπέργκ  πλέϊ οφ  24/05/2015: http://youtu.be/_oLGD9Tazy8 ,
Ο Μπεργκ τα έκανε όλα... εύκολα για το +4 του ΠΑΟ στα πλέι οφ
~*  Η  βαθμολογία των πλέι οφ
1. Παναθηναϊκός 8
2. ΠΑΟΚ 4
3. Αστέρας Τρίπολης 2
4. Ατρόμητος 1
 ~  *Η επόμενη (3η) αγωνιστική (Τετάρτη 27/5/2015)
17:15 Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης
19:30 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
~
***  Κυριάρχησε η προαγωνιστική ομάδα του ΝΟΚ στα 90χρονα του Ολυμπιακού         
     
ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΑΚΗ ΛΑΓΟΠΑΤΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΥΣ»
 -  Με ένα αγωνιστικό 3ήμερο, στο κολυμβητήριο του Πειραιά, γιόρτασε τα 90 χρόνια της ιστορίας του Ολυμπιακού το κολυμβητικό τμήμα του συλλόγου.
Ξεχωριστή παρουσία σε αυτή τη γιορτή είχε ο Καλαματιανός πρωταθλητής και νυν προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, Τάκης Λαγοπάτης. Ήταν ανάμεσα στους παλιούς αθλητές των «ερυθρολεύκων» που κλήθηκαν για τις απονομές των αγωνισμάτων, καταχειροκροτήθηκε κατά την παρουσίασή του στο κόσμο, και έμπλεος συγκίνησης δέχθηκε το αναμνηστικό μετάλλιο που του πρόσφερε ο ΟΣΦΠ για την πολυετή προσφορά του στον Ολυμπιακό.
«Είναι ωραίο να βλέπεις παλιούς συναθλητές και να αναπολείς τα παλιά» σχολίασε με μεγάλη μετριοφροσύνη ο κ. Λαγοπάτης, που ανήκει στην ελίτ των κορυφαίων κολυμβητών και εν γένει αθλητών που έχει αναδείξει η Μεσσηνία.
Μεταξύ άλλων έχει κερδίσει 7 πρωταθλήματα Ελλάδος με τον Ολυμπιακό, το παλμαρέ του περιλαμβάνει 17 μετάλλια στην Όπεν Κατηγορία και αμέτρητες διεθνείς συμμετοχές, σε Μεσογειακούς και βαλκανικούς αγώνες, ενώ ήταν «παρών» και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2000.
Κι αν όλα αυτά είναι η προσφορά του Τάκη Λαγοπάτη από το παρελθόν, τα τελευταία χρόνια με μεγάλο μεράκι, διάθεση και ικανότητες συνεισφέρει ως προπονητής στην εξέλιξη των νέων κολυμβητών της Καλαμάτας, παλιότερα τον Άργη και στη συνέχεια στο Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας.
Η παρουσία των «δελφινιών» της προαγωνιστικής ομάδας (κολύμπησαν το πρωί, ενώ το απόγευμα τη «σκυτάλη» επρόκειτο να πάρει η εξίσου εντυπωσιακή αγωνιστική ομάδα του ΝΟΚ, που καθοδηγεί ο Στάθης Μπακολιάς) αποτέλεσε χθες μια ακόμη πηγή δικαιολογημένης υπερηφάνειας για τον Τάκη Λαγοπάτη. Οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες του Ομίλου, έδωσαν ένα δείγμα του επιπέδου τους, εξασφαλίζοντας πολλές κορυφαίες θέσεις με γρήγορες κούρσες και πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, ενώ αναλυτικά τα αποτελέσματά τους έχουν ως εξής:
50 ελ.
11 ετών
8η Ευαγγελία Καντζιλιέρη 39.03
10 ετών
1η Αναστασία Χάππα 33.74
3η Παναγιώτα Κουτσιούκου 36.87
7η Δήμητρα Φιλαρέτη Τσαΐρη 37.99
12 ετών
4ος Παναγιώτης Χάππας 31.90
11 ετών
1ος Μάριος Παναγιώτης Χρυσομάλλης 31.31
14ος Δημήτρης Κουτσιούκος 36.40
30ός Γιώργος Εμμανουήλ Προφητάκης 42.57
10 ετών
7ος Βασίλης Μακρέας 36.98
14ος Κανέλλος Σκουρτσίδης 39.34
16. Ντίνος Αδαμόπουλος 40.53
50 μ. πεταλούδα
10 ετών
1η Αγάπη Ελπίδα Λαπιώτη 38.53
100 ύπτιο 10 ετών
1η Αναστασία Χάππα 1.25.73
1ος Βασίλης Μακρέας 1.30.01
100 πρόσθιο
10 ετών
4η Δήμητρα Φιλαρέτη Τσαΐρη 1.46.64
-ακυρώθηκαν οι Κανέλλος Σκουρτσίδης (αντικανονική εκκίνηση) και Ντίνος Αδαμόπουλος (λάθος στροφή).
100 πρόσθιο
12 ετών
1ος Παναγιώτης Χάππας 1.28.50
13ος Γιώργος Εμμανουήλ Προφητάκης   1.51.14
200 ελ.
11 ετών
1ος Μάριος Παναγιώτης Χρυσομάλλης  2.28.10
12ος Δημήτρης Κουτσιούκος 2.58.80
12 ετών
15ος Θεοδόσης Μαρλαντής 2.48.46
10 ετών
1η Αγάπη Ελπίδα Λαπιώτη 2.47.59
5η Παναγιώτα Κουτσιούκου 3.00.35
11 ετών
8η Ευαγγελία Καντζιλιέρη 3.03.89
-Ο ΝΟΚ κατέλαβε επίσης την 4η θέση στα 4x50   
~
*** Πρώτη ήττα του Δ.Σ. Καλαμάτας, 2-1 από τον Δ.Σ. Ηλείας στον Πύργο!

Την παρθενική της ήττα (προερχόταν από΄8 νίκες και ισοπαλία), γνώρισε στο 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων, η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, καθώς έχασε με 2-1 από την ομάδα του Δ.Σ. Ηλείας σε ματς που διεξήχθη στην Παλαιόχωρα Πύργου. Η ομάδα του Δ.Σ. Καλαμάτας (έχει εξασφαλίσει εδώ και αρκετές αγωνιστικές την πρώτη θέση στον Όμιλό της και την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί στη Δράμα) αγωνίστηκε ξανά μ’ αρκετές απουσίες (δεν έπαιξαν οι Βασίλης Φωτεινάκης, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Γιάννης Πλάγος, Νίκος Σουρίλας για διάφορους λόγους), κάτι που όπως είναι φυσικό την επηρέασε. Βέβαια το ματς διεξήχθη σ’ έναν άσχημο αγωνιστικό χώρο, κάτι που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Το γκολ της ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας σημείωσε ο Χάρης Μάραντος. Ο τεχνικός της ομάδας του Δ.Σ. Καλαμάτας Παναγιώτης Πολίμος (έδωσε ξανά ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής), παρέταξε το ακόλουθο σχήμα: Μιχαλάκης, Αθανασόπουλος, Καρμοιράντζος, Πετρόπουλος, Γεωργακάκος, Γιαννακόπουλος, Αλεξόπουλος, Νικολακέας, Μάραντος, Τσιγάρος, Καράμπελας. -
~
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4198 video. - 4198.-   
 Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2501 video.  2501.-           
https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2505   video.-  2505.-                 
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- -
βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9204  βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4360  .-   
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 449 / -   
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.121   
 Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   432 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas 
~
***  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,
~
***ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πρωτομαγιά  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-2015.html .- 
----------------------.    .......................~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  20  Μαϊου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-20-2015.html .-                 
~  ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  21  Μαϊου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-21-2015.html .-                   
~Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο  16  και  17  Μαϊου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/16-17-2015.html .-                         
~ARFARA  NEWS  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  22 Μαϊου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-22-2015.html .-                               
~  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  ,  Παρασκευή  22  Μαϊου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/22.html .-                    
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης Αρφαρά  Νέα Παρασκευή  22  Μαΐου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/22-2015.html .-                         
~ ARFARA  NEWS ,  ΄Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Σάββατο  23  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-23-2015.html .-    
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  23  Μαϊου  2015 :
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/23-2015.html .-                           
~ Σάββατο, 23 Μαΐου 2015    ,ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαΐου 2015    : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html .-
~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  24  Μαϊου  2015 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-24-2015.html .-
~~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα , 25  Μαϊου  2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-25-2015.html .- 
~                                                                       

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅