Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08/12/2014

Το  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  08/12/2014  :

Περιηγητική Λέσχη  Μεσσήνης στο μουσείο Στοάς Αττάλου Μοναστηράκι -Θησείο Αθηνών ...Ακρόπολη ..
~**  ΜΟΥΣΕΙΟ Στοά Αττάλου Θησείο Ακρόπολη Αθήνα 7/12/2014 : http://youtu.be/eAz9iI4gkCQ ,.-
Διασκέδαση αίθουσα Levare Music Theater   στην Ιερό Οδό με Γιάννη Κότσιρα και  Μανώλη Λιδάκη Κυριακή 07/12/2014 ..
~** Γιάννης Κότσιρας  Μανώλης Λιδάκης  7/12/2014 : http://youtu.be/TfaeF2F9ShU ,
Διασκέδαση της Περιηγητικής Λέσχης Μεσσήνης   07/12/2014 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ με Κότσιρα -Λιδάκη ,
~** ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΛΙΔΑΚΗΣ Levare Music Theater Αθήνα 7/12/2014: http://youtu.be/fHnR2N9hACw .,.
Ναός ΗΦΑΙΣΤΟΥ στο Θησείο (Αρχαιολογικός χώρος ).  
~**ΑΘΗΝΑ  Θησείο αρχαιολ. χώρος  Ακρόπολης  7/12/2014 : http://youtu.be/gq8QmZCwT9E,.

***  Με κάνναβη πήγαιναν να δουν το ντέρμπι στην Τρίπολη          
           
Συνελήφθησαν, χθες  το απόγευμα, σε τρεις περιπτώσεις, στην Τρίπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, τρεις ημεδαποί ηλικίας 22, 26 και 28 ετών αντίστοιχα, γιατί κατά την είσοδο τους στο γήπεδο της ομάδας του Αστέρα Τρίπολης, κατείχαν συνολικά ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -6- γραμμαρίων, καθώς και ένα  τρίφτη κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν. 

*** 35χρονος προσπάθησε να “τρυπώσει” σε διαμέρισμα στην Καλαμάτα
 
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, γιατί όπως προέκυψε ο ανωτέρω, χθες και πρώτες πρωινές ώρες, προσπάθησε να εισέλθει σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς έγινε αντιληπτός. - 

***  Πλήρης η επιτυχία του 1ου Σχολείου Τουρισμού         
             
Διοργανωτές και καταρτιζόμενοι μιλούν στο «Θ»  
Πετυχημένη, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα των «πρωταγωνιστών» στο «Θ», διοργανωτών και καταρτιζομένων, ήταν η διοργάνωση του 1ου Σχολείου Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη στο ξενοδοχείο Elite City Resort στην Καλαμάτα.
Αψευδής μάρτυρας της επιτυχίας ήταν η συνεχής παρουσία όλων των καταρτιζομένων στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του ξενοδοχείου τις 20 συνολικά ώρες του διήμερου, καθώς και ο ανέλπιστα τεράστιος αριθμός των ατόμων που παρακολούθησε τις εργασίες, κάτι που αποδεικνύει το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο ευαίσθητο κλάδο της οικονομίας.
  Ανδ. Ζαγάκος
«Η ιδέα ξεκίνησε, όταν διαπιστώσαμε από κοινού με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας την ανάγκη εκπαίδευσης που υπάρχει στην καθημερινότητά μας», σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος του Δήμου Καλαμάτας, Ανδρέας Ζαγάκος.
«Νομίζαμε ότι θα απευθυνόμασταν σε 150-200 άτομα για την εισαγωγική εκπαίδευση, στα αντικείμενα που θα επέλεγαν, θεωρώντας ότι τα τμήματα των ΙΕΚ που υπάρχουν στην Καλαμάτα (Δημόσιο, ΟΑΕΔ και «Ορίζων») θα αποτελούσαν την πρώτη μαγιά μαθητών που πιθανόν να συμμετείχαν. Έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις και από τις πρώτες ημέρες τα αιτήματα συμμετοχής είχαν κατά πολύ ξεπεράσει τις εκτιμήσεις μας και έτσι σταματήσαμε τη διόγκωση της ενημέρωσης. Ήδη από την 1η εβδομάδα οι συμμετοχές είχαν ξεπεράσει τις 350 και τελικά φθάσαμε στα 550 άτομα. Είναι χαρακτηριστικό ότι εξαντλήθηκαν και τα πιστοποιητικά βεβαίωσης που είχαμε ετοιμάσει, και θα τυπώσουμε κι άλλα», είπε χαρακτηριστικά.
Η διοργάνωση βασίστηκε σε μια ομάδα 6-7 ατόμων, που είχαν τη βοήθεια, κατά περίσταση, φίλων και γνωστών κι έτσι στήθηκε το 1ο Σχολείο Τουρισμού σε λιγότερο από ένα μήνα. «Αυτό, μας έδωσε την ευκαιρία να καταλάβουμε ότι μπορούμε με διάθεση και όρεξη να κάνουμε πολύ σοβαρά πράγματα, χωρίς ιδιαίτερα χρήματα, αφού για ένα διήμερο σεμινάριο 550 και πλέον ατόμων με 12 θεματικές ενότητες, 11 εισηγητές, οπτικοακουστική κάλυψη, φαγητό, καφέ και αναψυκτικά, το κόστος δεν ξεπέρασε τα 1.000 ευρώ.
Προφανώς, το βάρος έπεσε στους χορηγούς της εκδήλωσης που μας εμπιστεύτηκαν, επειδή ήξεραν πως η πρότασή μας θα ήταν προς όφελος όλων, δεν υπήρχε περίπτωση να εξαπατηθούν και τα χρήματα που μας διέθεταν με μορφή προσφορών, σε είδη και υπηρεσίες, δε θα κατέληγαν αλλού. Είναι, επίσης, εντυπωσιακό ότι όλοι όσοι απευθυνθήκαμε, συμφώνησαν από την αρχή, αλλά μετά την έναρξη, την πρώτη ημέρα, βλέποντας και το μεγάλο αριθμό συμμετοχών, όχι μόνο ήθελαν να φέρουν και άλλα είδη, ήταν και οι ίδιοι παρόντες, με αποτέλεσμα να υπάρξει η δέσμευση όλων με συμμετοχή και με μεγαλύτερες ποσότητες και για το 2ο Σχολείο», σημείωσε ο κ. Ζαγάκος.
Η διοργάνωση ήρθε να καλύψει το έλλειμμα εκπαίδευσης, συνέχισε, και είναι αναπόφευκτη η δεύτερη διοργάνωση, που προγραμματίζεται περί τα τέλη Φεβρουαρίου, με εξίσου σοβαρή εκπαίδευση, ίσως και πιο εξειδικευμένη, με επιπλέον αντικείμενα και μεγαλύτερο βάρος στην εστίαση, την τέχνη μπαρ και καφέ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Ζαγάκου, ο οποίος, ευκαιρίας δοθείσης, πρότεινε στους συναδέλφους του κατά την επιλογή του προσωπικού να λαμβάνουν υπόψη τους και άτομα που έχουν παρακολουθήσει τέτοιου είδους σεμινάρια, δίνοντάς τους δικαίωμα στην εργασία.
Το κόστος συμμετοχής ήταν 5 ευρώ, αλλά υπήρξαν και περιπτώσεις ατόμων που δεν είχαν καν τη δυνατότητα να τα διαθέσουν, ως άνεργοι. Τα έξοδά τους καλύφθηκαν από τους δύο οργανωτές και οι συγκεκριμένοι παρακολούθησαν δωρεάν το σεμινάριο, όπως θα γίνει και στη δεύτερη διοργάνωση, αφού σκοπός των οργανωτών δεν ήταν να βγάλουν χρήματα, αλλά να καλύψουν ανάγκες που δεν καλύπτονταν από χορηγίες.
Ο κ. Ζαγάκος χαρακτήρισε στη συνέχεια ως το σημαντικότερο κομμάτι της διοργάνωσης τους εκπαιδευτές, οι οποίοι ήταν όλοι υψηλού επιπέδου, ενώ, όπως είπε, είναι σημαντικό να διδάσκει κάποιος που βρίσκεται σε εργασία και δεν είναι θεωρητικός. Χαρακτήρισε ως βαρύ πυροβολικό τους εκπαιδευτές από την Costa Navarino για τις γνώσεις και τις πληροφορίες που έδωσαν με τέτοιον τρόπο, ώστε να γίνονται κατανοητοί από όλους και να μπορούν να υλοποιηθούν παντού. Πρέπει οι απολαβές του πελάτη να είναι ίδιες, είτε βρίσκεται στην Costa Navarino είτε στο πιο μικρό καφενείο και ο πελάτης να αισθάνεται σπουδαίος και ξεχωριστός, να νιώθει VIP με συμπεριφορά και σωστές υπηρεσίες, όπως επισήμανε και η διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της Costa Navarino, Ελένη Γκίκα, προκειμένου να υπάρχει επανάληψη της επίσκεψης, που είναι το ζητούμενο.
Επισημάναμε τη συνεργασία δύο συλλόγων με «αντικρουόμενα» συμφέροντα (εργοδότες – εργαζόμενοι), αλλά ο κ. Ζαγάκος σημείωσε πως το τουριστικό προϊόν είναι ένα παιχνίδι συνεργασίας, με τον εργαζόμενο να πρέπει να έχει το «πάνω χέρι». Όμως, συνέχισε, σύμφωνα με την κα Γκίκα, ο συνεργάτης (εργαζόμενος) σε μια τουριστική επιχείρηση, πρέπει να είναι ικανοποιημένος για να ικανοποιήσει τον επισκέπτη και να ικανοποιηθεί στη συνέχεια και η επιχείρηση.
  Κ. Ανδριανόπουλος
Ως ιδέα που η υλοποίηση της ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, χαρακτήρισε τη διοργάνωση ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας, Κ. Ανδριανόπουλος.
Αφού αναφέρθηκε κι αυτός στους αριθμούς της διοργάνωσης, ευχαρίστησε τη Μαρία, τον Τάκη, την Αθηνά, την Αρμινέ, τον Χάρη, τον Άρη και όσους βοήθησαν εθελοντικά κι ήταν πάντοτε «πίσω από την κουρτίνα».
Σύνεδροι ήταν ξενοδοχοϋπάλληλοι και ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες επισιτιστικών καταστημάτων, από την Καλαμάτα, τη Μεσσηνία, την Αρκαδία, την Λακωνία, την Αργολίδα, την Αχαΐα, την Κορινθία, και από εμβληματικά ξενοδοχεία (Costa Navarino, «KInsterna» στη Μονεμβασιά, «Κυρίμαι» στη Μάνη, «Ποσειδώνιον» στις Σπέτσες κ.λπ.), σπουδαστές τουριστικών σχολών από την Καλαμάτα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη (ΙΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΙΕΚ ΟΑΕΔ, το ΙΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ Καλαμάτας, ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ Καλαμάτας, το Τμήμα Ζαχαροπλαστικής του ΟΑΕΔ, και το ΙΕΚ ΞΥΝΗ από την ΑΘήνα με 85 άτομα που διέμειναν 2 νύχτες στην πόλη και άλλοι).
  Οι απόψεις δύο καταρτιζόμενων
Για πετυχημένη διοργάνωση έκαναν λόγο και δύο από τους επιμορφούμενους: η Ιωάννα, σπουδάστρια στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ και η Πιπίτσα Κυριακουλάκου, η οποία έχει αναλάβει τη λειτουργία του ξενώνα «Γόρτυς» στο Ελληνικό Αρκαδίας.
Αμφότερες, αν και ξεκίνησαν από διαφορετικούς προορισμούς (η πρώτη μόλις άρχισε να σπουδάζει Τουριστικά Επαγγέλματα και η δεύτερη είχε άλλο πεδίο ενασχόλησης), κατέληξαν στα ίδια συμπεράσματα. Δήλωσαν ενθουσιασμένες από τα όσα έμαθαν και άκουσαν και με τον τρόπο που γινόταν η «παράδοση», έμειναν ιδιαιτέρως ικανοποιημένες από το επίπεδο των εκπαιδευτών και το γεγονός ότι όλοι οι συμμετέχοντες παρέμεναν στις θέσεις τους σε όλη τη διάρκεια του διημέρου.
Επίσης, εξέφρασαν την άποψη πως ήταν πολύ χρήσιμο το συγκεκριμένο σχολείο, ενώ κάλυψε τις ανάγκες που υπήρχαν σε όλους είτε είχαν ασχοληθεί με το αντικείμενο είτε όχι. Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό το σχόλιο της κας Κυριακουλάκου, πως «η δουλειά μας είναι ανθρωποκεντρική και έχει σημασία να προσπαθήσεις να ευχαριστήσεις τον άνθρωπο και τις ανάγκες του», αλλά και τα σχόλια της Ιωάννας, πως έμαθε σε δύο ημέρες όσα θα μάθαινε υπό άλλες συνθήκες σε ένα χρόνο και το ότι «όποιος ασχολείται με τον κλάδο, έπρεπε να βρίσκεται εκεί».
Τελευταίος κοινός τόπος; Θα παρακολουθήσουν και το 2ο Σχολείο Τουρισμού…    
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

***  Τραγικός θάνατος 15χρονου παραμονή της εορτής του σε τροχαίο (φωτογραφίες)
 
 
Τραγικό θάνατο βρήκε τη νύχτα της Παρασκευής ένας 15χρονος από τη Βουλγαρία, ο οποίος διέμενε με τους δικούς του εδώ και χρόνια στα Φιλιατρά, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην εθνική οδό Κυπαρισσίας – Φιλιατρών. Ο άτυχος νεαρός επέβαινε σε όχημα που οδηγούσε 20χρονος ομοεθνής του, στο οποίο επέβαινε ακόμη ένας 21 ομοεθνής του. Γύρω στις 11.00, στο 10 χλμ. στο ύψος της διασταύρωσης προς Εξοχικό, σε μία επικίνδυνη στροφή και ένα σημείο – «σκοτώστρα», στο οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι άνθρωποι και νέα παιδιά, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας το Ι.Χ. αυτοκίνητο, μάρκας Mercedes, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε στύλο της ΔΕΗ, τον οποίο και έκοψε. Στη συνέχεια προσέκρουσε σε μανδρότοιχο και σταμάτησε σε παρακείμενο ελαιόδεντρο και σφηνώθηκε μεταξύ του δέντρου και του μανδρότοιχου. Ο 15χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, καθόταν στα πίσω καθίσματα, από τις αλλεπάλληλες προσκρούσεις τραυματίστηκε θανάσιμα. Ο 20χρονος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας με τραύματα στη σπονδυλική στήλη, ενώ ο 21χρονος διακομίσθηκε στο ΕΚΑΒ, καθώς έφερε πολλαπλά κατάγματα. Η τοπική κοινωνία των Φιλιατρών και η πολυπληθής κοινότητα των Βουλγάρων που διαμένουν στην πόλη είναι συγκλονισμένοι από την τραγική είδηση του θανάτου του 15χρονου, για τον οποίο, στη γειτονιά του Αγίου Αθανασίου όπου διέμενε, οι κάτοικοι και γείτονες έλεγαν χθες πως ήταν ήσυχο και φιλότιμο παιδί, που μεγάλωσε και πήγε σχολείο στα Φιλιατρά. Συντετριμμένοι είναι οι δικοί του άνθρωποι, η οικογένεια και οι συγγενείς του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τραγική ειρωνεία είναι πως τον άτυχο νεαρό τον έλεγαν Νίκο και χθες θα γιόρταζε, αλλά δυστυχώς η τύχη τού έπαιξε μοιραίο παιχνίδι. Η.Γ. -

***   Με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης η πορεία για Γρηγορόπουλο- Ρωμανό στην Καλαμάτα (φωτογραφίες )         
     
 
   
  
 
   
  
 
  
 
 
  
 
 
 
  
  
Λίγα λεπτά μετά τις 7 το απόγευμα ξεκίνησε από την πλατεία 23ης Μαρτίου πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και στήριξης του Νίκου Ρωμανού.
Στην πορεία συμμετείχαν μέλη της Αντιφασιστικής Κίνησης, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ,  της Ανοιχτής Συνέλευσης Καλαμάτας, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και απλοί πολίτες.
Όταν η πορεία έφθασε στο ύψος των γραφείων της Χρυσής Αυγής ακούστηκαν οι πρώτες αποδοκιμασίες και η πορεία συνεχίστηκε.
Κάποια στιγμή στη συνέχεια μέλη του πίσω μέρους της πορείας εκσφενδόνισαν αντικείμενα σε διμοιρία, όμως η ομάδα περιφρούρησης κατάφερε να ηρεμήσει τα πράγματα.
Αφού συνέχισε η πορεία στην οδό Φραντζή και μετά στην Σιδ. Σταθμού ξεκίνησε πάλι να ανεβαίνει προς τον πεζόδρομο της Αριστομένους. Εκεί νεαροί άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τότε εμφανίστηκε ξανά η διμοιρία που προσπάθησε να σταματήσει τους νέους.
Όσο περνούσε η ώρα το κλίμα δυναμιτιζόταν όλο και πιο πολύ ενώ μέλη της πορείας προσπαθούσαν να αποκόψουν τους ταραξίες.
Τελικά η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων  και σειροβομβίδων κρότου λάμψης, ο κόσμος διαλύθηκε ενώ επικράτησε ο απόλυτος πανικός σε διπλανά καφέ με τον κόσμο να τρέχει μη μπορώντας να σταθεί στη περιοχή.
Η πορεία συνεχίστηκε στην Αριστομένους όπου λίγο πριν φθάσει στο τέλος της (πλατεία 23ης) σημειώθηκε επεισόδιο με οδηγό αυτοκινήτου όπου υπήρξε συμπλοκή, ενώ αυτός έβαλε ξαφνικά όπισθεν με κίνδυνο να τραυματιστούν διαδηλωτές, αυτή η κίνηση εξόργισε τους συγκεντρωμένους και αρκετοί έτρεξαν προς το μέρος του αυτοκινήτου που έφευγε με ταχύτητα ενώ πέτρες έσπασαν το παρμπρίζ και ο οδηγός του εξαφανίστηκε.  Video: 

***   Πελοπόννησος Πρώτα: Περιφέρεια με αξίες και προσδοκίες για τους πολίτες         
           
Στην προσπάθειά της η μείζων μειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο «Πελοπόννησος Πρώτα» να κρατήσει σε εγρήγορση την επαφή της με την κοινωνία διοργάνωσε προχθές το βράδυ, σε αίθουσα του ξενοδοχείου "Rex", ενημερωτική εκδήλωση για τα πεπραγμένα της τους πρώτους μήνες από την ανάληψη των νέων της καθηκόντων.
Τον απολογισμό δράσης της παράταξης ανέλαβαν να παρουσιάσουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μεσσηνίας, Γιώτα Κοζομπόλη και Νίκος  Πατσαρίνος.
Οι σύμβουλοι, στην αρχή, αναφέρθηκαν στο δύσκολο οικονομικό πλαίσιο υπό το οποίο πρέπει να δράσει η Περιφέρεια - ελέω Μνημονίου-, γεγονός το οποίο, αντί να προκαλεί μια μοιρολατρική αποδοχή των δεδομένων, θα πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για ένα νέο τρόπο λειτουργίας - κατ' αρχήν - του Περιφερειακού Συμβουλίου. Κι αυτός δεν είναι τίποτε περισσότερο από την ουσιαστική αναβάθμιση του Σώματος, τη συλλογική επεξεργασία των προτάσεων και το συνεχή διάλογο με την κοινωνία και τους φορείς της.
Όπως σημείωσαν με έμφαση, οι εποχές που υλοποιούνταν έργα και δρόμοι που οδηγούσαν στο... πουθενά και εξυπηρετούσαν καθαρά τις πελατειακές σχέσεις του συστήματος Τατούλη, θα πρέπει να εκλείψουν.
Μέριμνα και μπούσουλας της Περιφέρειας θα πρέπει να είναι πλέον η σκέψη ότι κάθε ευρώ που ξοδεύεται πρέπει και να έχει ανταποδοτικό όφελος στους πολίτες της Περιφέρειας.
Επιπρόσθετα, θα πρέπει να υπάρξει μια δημοκρατική ιεράρχηση προτεραιοτήτων, η οποία με αυστηρά όρια και κριτήρια θα προκρίνει την υλοποίηση του τάδε ή δείνα έργου.
Βέβαια, για να γίνουν πράξη τα παραπάνω θα πρέπει να καταλάβει ο περιφερειάρχης ότι οι μέχρι σήμερα πρακτικές και πολιτικές του δεν έχουν οδηγήσει στην ανάπτυξη της περιοχής. Τουναντίον, οικοδόμησε ένα «φαύλο σύστημα», το οποίο έχει ως μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των «ημετέρων» της παράταξής του.
Στη συνέχεια, προχωρώντας στις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις της περιφερειακής παράταξης, οι σύμβουλοι ξεκίνησαν με το μείζον θέμα του συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, επισημαίνοντας ότι οι πρακτικές που έχουν επιλεγεί έφεραν τη διοίκησή της απέναντι με την κοινωνία.
Οι, δε, απόψεις που έχει καταθέσει, έγκαιρα, η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα», έχουν υιοθετηθεί ακόμα και από δημάρχους που ανήκουν σε διαφορετικό ιδεολογικά στρατόπεδο.
Περαιτέρω, ο ρόλος της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη περίοδο θα πρέπει να στοχεύει στην υιοθέτηση μέτρων ανακούφισης των κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί περισσότερο από τις πολιτικές των Μνημονίων. Γι' αυτό και θα πρέπει να υπάρξει άμεσα μια στροφή υπέρ της ανάδειξης της κοινωνικής της πολιτικής. Κι  αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Είτε πιέζοντας την κεντρική εξουσία στη βελτίωση του συστήματος Υγείας είτε προχωρώντας σε προγραμματικές συμβάσεις που θα ανακουφίσουν τους πολίτες. Μαζί με την υγεία προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί και στην αντιμετώπιση θεμάτων που άπτονται της παιδείας.
Ο Ν. Πατσαρίνος μίλησε για την ανάγκη ολοκλήρωσης των αυτοκινητοδρόμων με παράλληλη διαπραγμάτευση με τους αναδόχους για μείωση των διοδίων, αλλά και για την ανάγκη βελτίωσης, ειδικότερα, του εσωτερικού οδικού δικτύου της Μεσσηνίας. Στη βάση αυτή, αναφέρθηκε και στα έργα που πρέπει να γίνουν για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, του λιμένα της πόλης, αλλά και της Κυπαρισσίας, όπου η αδιαφορία το καταστρέφει ολοσχερώς.
Τα παραπάνω μαζί με το σιδηρόδρομο, την περιβαλλοντική αναβάθμιση των πόλεων του νομού με την κατασκευή βιολογικών καθαρισμών, αλλά και την έμφαση που θα πρέπει οι Δήμοι και η Περιφέρεια να δώσουν στον πρωτογενή τομέα, είναι τα θέματα για τα οποία «Η Πελοπόννησος Πρώτα» θα δώσει όλη τη δυναμική της κατά το επόμενο διάστημα. Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***   Συνεχίζουν τον αγώνα τους για να μη στηθεί το εργοστάσιο σκουπιδιών οι κάτοικοι της Καλλιρρόης             
           
Αποφασισμένη να αγωνιστεί μέχρι την τελική της δικαίωση, που θα είναι η ανάκληση της απόφασης εγκατάστασης μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στη θέση «Όνι» της Καλλιρρόης, είναι η τοπική κοινωνία.
Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε για μία ακόμη φορά κατά τη συνάντηση που είχαν στις αρχές του μήνα, στην Καλλιρρόη, εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων της Καλλιρρόης και των όμορων χωριών, της Συντονιστικής Επιτροπής των Συλλόγων χωριών του Δήμου Οιχαλίας και της Ομοσπονδίας Συλλόγων-Συνδέσμων Τριφυλίας, καθώς και
της σουηδικής κοινότητας «Ελαιώνα» της Καλλιρρόης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, καθώς και τον προγραμματισμό των επομένων ενεργειών.
Από όλους τους συμμετέχοντες τονίστηκε η αναγκαιότητα συσπείρωσης και κοινής δράσης πάνω στο συγκεκριμένο πρόβλημα και όλοι συμφώνησαν ότι η τοπική κοινωνία είναι ενωμένη.
Επισημάνθηκε η θετική τροπή μετά την ανακάλυψη των δυο σπηλαίων, «Ξαστέρι» και «Μούλικο», που βρίσκονται πολύ κοντά στην προτεινόμενη για την κατασκευή του σκουπιδοεργοστασίου περιοχή, ενώ τονίστηκε η αναγκαιότητα συνέχισης της εξερεύνησης των δυο σπηλαίων.
Επιπρόσθετα, εκφράσθηκε από τους παρευρισκομένους η αισιοδοξία ότι τα αποτελέσματα της εξερεύνησης θα είναι εξ ίσου εντυπωσιακά με τα αρχικά ευρήματα και ότι η αξιοποίησή τους μπορεί να δώσει τουριστική ανάπτυξη σε ολόκληρη τη θιγόμενη περιοχή.
Έγινε προγραμματισμός των επόμενων ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την επίτευξη του επιδιωκόμενου και κοινού για όλους σκοπού (αποτροπή εγκατάστασης σκουπιδότοπου- καρκινοχωματερής στη θέση «Όνι»της Καλλιρρόης) και συμφωνήθηκε η κατά τακτά χρονικά διαστήματα συνεύρεση των συγκεκριμένων εκπροσώπων με τον ίδιο σκοπό (ενημέρωση-ανταλλαγή απόψεων και προγραμματισμός επόμενων ενεργειών).   

***    50.000 προσλήψεις σε δήμους και στο Δημόσιο          
            
Αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σήμανε με την απόφαση που περιλαμβάνει όλες τις διαδικασίες και τα κριτήρια για πεντάμηνη πρόσληψη 50.000 ανέργων σε δήμου, περιφέρειές και δημόσιες υπηρεσίες.  Ωφελούμενοι μπορούν να είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (ν.δ. 3832/1958).
Θα πρέπει επίσης να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
·         Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
·         Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
·         Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ (για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα).
·         Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
Μετά την έκδοση της σχετικής δημόσιας πρόσκλησης του ΟΑΕΔ οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά στον Οργανισμό αίτηση συμμετοχής. Η ηλεκτρονική αίτηση θα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (oaed.gr) και μετά τη συμπλήρωση της θα αποστέλλεται μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (ait.oaed.gr) εντός της προθεσμίας που θα αναφέρει η πρόσκληση.
Βάσει των αιτήσεων, ο ΟΑΕΔ θα καταρτίσει στη συνέχεια Πίνακα Κατάταξης Ανέργων και από αυτόν θα επιλέγονται οι ωφελούμενοι με βάση τη συνολική βαθμολογία του και τις προτιμήσεις τους.
Τα κριτήρια κατάταξής των ωφελούμενων είναι το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας με ανώτατο όριο του 36 μήνες, το χρονικό διάστημα συνεχόμενής εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων που εμπίπτουν στην κατηγορία όπου όλα τα μέλη της οικογένειας είναι άνεργα με ανώτατο όριο του 36 μήνες, το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, η ηλικία και ο αριθμός ανήλικων τέκνων.
Όσοι προσληφθούν θα λαμβάνουν 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 490 ευρώ μηνιαίως εάν πρόκειται για ανέργους άνω των 25 ετών και 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 427 ευρώ μηνιαίως εάν πρόκειται για ανέργους κάτω των 25 ετών.
Επίσης, προβλέπεται πόσο για ασφαλιστικές εισφορές του εργαζόμενοι και του εργοδότη και το οποίο για ανέργους άνω των 25 ετών δεν θα υπερβαίνει τα 258 ευρώ και  για ανέργους κάτω των 25 ετών τα 225 ευρώ.
Εκτός από τα ποσά αυτά ο ΟΑΕΔ δεν υποχρεούται να καταβάλλει στους ωφελούμενους οποιαδήποτε άλλη παροχή ή ενίσχυση (άδειά, επίδομα αδείας, ειδικές άδειες κ.α.). Σημειώνεται ότι, ειδικά για θέσεις στον τομέα αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας, το χρονικό διάστημα απασχόλησης μπορεί να φτάσει έως και έξι μήνες και 15 ημέρες. Στην περίπτωση αυτή η σύμβαση αναστέλλεται κατά τη διάρκεια των διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα.  Πηγή: Τα Νέα 

***  Μέχρι την Τετάρτη οι αιτήσεις για φοίτηση στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

  Στις 15 Δεκεμβρίου θα γίνει η κλήρωση για την επιλογή των περίπου 10.000 νέων φοιτητών που θα σπουδάσουν στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Οι υποψήφιοι μπορούν μέχρι να καταθέτουν τις αιτήσεις τους μέχρι την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου. Η κλήρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στα γραφεία του ΕΑΠ στην Πάτρα και μπορούν να την παρακολουθήσουν και οι ενδιαφερόμενοι. Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, προσφέρει, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, έξι Προπτυχιακά και 26 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών. Για τα έξι Προπτυχιακά Προγράμματα θα επιλεγούν 4.790 φοιτητές και για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα 5.210 φοιτητές. Newsroom ΔΟΛ - 

***   Βολή από το 9ο Σύνταγμα Πεζικού         
           
Βολή θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη από τις 9.00 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι οι στρατιώτες της δύναμης του 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά», στο πεδίο βολής του Συντάγματος.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για όσο διάστημα διαρκεί η βολή, απαγορεύεται, για λόγους ασφαλείας, η διέλευση αεροσκαφών σε ύψος μικρότερο των 4 χιλιομέτρων, οχημάτων, ανθρώπων και ποιμνίων στην ευρύτερη περιοχή του πεδίου βολής.   

***


*** Αθλητικό αγιάζι  :
Ήττα του ΠΑΟΚ, μοιρασιά στην Τρίπολη, νίκες για Νίκη, Λεβαδειακό και Παναιτωλικό
Από αγώνα ΞΑΝΘΗΣ-ΠΑΟΚ  4-2 .-
*** Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ:Σάββατο
Βέροια - Πλατανιάς 2-0
(9' Μπαλάφας, 60' Κάμπορα)

Κέρκυρα - Ατρόμητος 1-1
(61' Κοντός - 92' Λαζαρίδης)

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-2
(50΄ πεν. Φορτούνης, 75΄ Κασάμι - 23΄ Μιχαήλ, 88΄ Γιάκος)

Κυριακή
Ξάνθη - ΠΑΟΚ 4-2
(6', 89' Καπετάνος, 47' Λουσέρο, 77' Κλέιτον - 38' Αθανασιάδης, 82', Μακ)

Νίκη Βόλου-Καλλονή 2-0
(46΄, 77΄ Σκουρτάι)

Παναιτωλικός-Πανιώνιος 2-1
(62΄ Κάπελ, 78΄ Μαλεζάς - 82΄ Γιάννου)

ΟΦΗ-Λεβαδειακός 0-2
(54΄, 92΄πεν. Μάντζιος)

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-1
(36΄ Σανκαρέ - 30΄ Λαγός)

Δευτέρα  08/12/2014 :
Πανθρακικός - Εργοτέλης    0-0 .- ^

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 12 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ 28
2. Ολυμπιακός 24
3. Παναθηναϊκός 23
4. Βέροια 21
. Αστέρας Τρίπολης 21
6. Καλλονή 19
. Ατρόμητος 19
8. Ξάνθη 18
9. ΠΑΣ Γιάννινα 17
. Παναιτωλικός 17
11. Κέρκυρα 15
12. Λεβαδειακός 14
13. ΟΦΗ 13
14. Πλατανιάς Χανίων 12
15. Πανιώνιος 11
16. Πανθρακικός  10 .
17. Νίκη Βόλου 7
18. Εργοτέλης    7

***  Μεγάλο διπλό για την Καλαμάτα με γκολ του Δημητριάδη μέσα στη Μαγούλα (φωτογραφίες)         
     
 
Ούτε το γήπεδο… χωράφι, ούτε το γεγονός πως για σχεδόν μια ώρα αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, δεν εμπόδισαν την Καλαμάτα να πάρει ένα ακόμη εκτός έδρας τρίποντο. Η «Μαύρη Θύελλα» πέτυχε την 4η σερί νίκη της επικρατώντας με 1-0 στην Μαγούλα του τοπικού Αστέρα για την 9η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής και επέστρεψε και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Το έκτο τρίποντο της σεζόν ήρθε με σκόρερ -για δεύτερο ματς στην σειρά- τον Πέτρο Δημητριάδη, ενώ η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα από το 37’ λόγω αποβολής του Δημήτρη Μαρτίνου!
Η Καλαμάτα πίεσε από το ξεκίνημα του αγώνα προσπαθώντας να διασπάσει την πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη των γηπεδούχων οι οποίοι δεν έδειξαν την παραμικρή διάθεση να βγούν στην επίθεση. Περιορίστηκαν σε καθαρά παθητικό ρόλο, έχοντας, -όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις-, … σύμμαχο και τον κακό αγωνιστικό χώρο.
Ο επιθετικός μονόλογος της Καλαμάτας διακόπηκε απότομα στο 37’ όταν ο Δημήτρης Μαρτίνος ο οποίος μέχρι τότε ήταν πηγή κινδύνων για την Μαγούλα από την αριστερή πλευρά, δέχτηκε τη 2η κίτρινη (κόκκινη) κάρτα του διαιτητή Γκάμαρη σε μαρκάρισμα στο κέντρο του γηπέδου επί του Επιτροπάκη που έφευγε στην κόντρα.
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και στο 49’ δικαιώθηκαν. Ο Τσάτσος εκτέλεσε φάουλ και ο Δημητριάδης που είχε πάρει θέση στην καρδιά της άμυνας της Μαγούλας έπιασε γυριστή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα πρώτα στο κάθετο δοκάρι και μετά τα δίχτυα, του ανήμπορου να αντιδράσει Ζώντου, δίνοντας το προβάδισμα στην Καλαμάτα μέσα σε αποθέωση.
Στο υπόλοιπο διάστημα οι παίκτες της «Μαύρης Θύελλας» θωράκισαν τα μετόπισθεν και από το 79’ που αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία λόγω της αποβολής του αρχηγού του Αστέρα, Μουρούτσου, επίσης με 2ηκίτρινη κάρτα, το έργο τους έγινε ακόμη πιο εύκολο.
Ο διαιτητής Γκάμαρης πέρα από τις δυο κόκκινες κάρτες «κιτρίνισε» ακόμη τους Χριστοφιλέα, Κλήμη.

***   Σοβαρά επεισόδια με τραυματία στη Μαγούλα, στο νοσοκομείο φίλαθλος της Καλαμάτας (φωτογραφίες)          
     
Στο νοσοκομείο οδηγήθηκε ένας φίλος της Καλαμάτας, μετά τις συμπλοκές που έγιναν στο παιχνίδι του Αστέρα Μαγούλας με την «Μαύρη Θύελλα». Συγκεκριμένα,ενώ το ματς ήταν 0-1 και η Καλαμάτα αγωνιζόταν με 10 παίκτες, η απόφαση του διαιτητή της αναμέτρησης να δώσει μη δεύτερη κίτρινη στον Μουρούτσι μετά από σκληρό μαρκάρισμα στον Καλαντζή προκάλεσε την οργή των φίλων της Καλαμάτας.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση στην εξέδρα ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων με έναν εξ αυτών της Καλαμάτας να τραυματίζεται στο κεφάλι.
Τότε μεταφέρθηκε στον αγωνιστικό χώρο όπου γιατρός του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες, ενώ σύμφωνα με το gazzetta μεταφέρθηκε στο Αττικό νοσοκομείο για εξετάσεις, χωρίς ευτυχώς να έχει κάτι σοβαρό.
 
***  Τοπικό ποδόσφαιρο: Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου 
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ -  ***  Γ΄ εθνική   3ος όμιλος: αποτελέσματα 9ης αγωνιστικής και βαθμολογία
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αστέρας Μαγούλας – Μαύρη Θύελλα 0-1 (51' Δημητριάδης)
Πολύ ξύλο είχαμε λοιπό χθες στο γήπεδο της Μαγούλας στον αγώνα
 του τοπικού Αστέρα με τη  Μαύρη Θύελλα καθώς στο νοσοκομείο οδηγήθηκε
ένας φίλος της Καλαμάτας (από τους περίπου 50 με 60 που ήταν στο γήπεδο),
 μετά τις συμπλοκές που έγιναν.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ: Ζώντος, Κλήμης, Τσαγκάρης, Βασιλείου, Τσούπρος,
Δημόπουλος, Μπεχλής, Μουρούτσος, Στίλα, Επιτροπάκης, Ανδριανόπουλος,
η ενδεκάδα του Αστέρα Μαγούλας.
MAYΡΗ ΘΥΕΛΛΑ: Πάππος, Νιφορόπουολος, Μαρτίνος, Χριστοφιλέας, Σκαρλάτος,
Ζάρκος, Σκάρος, Λουμπαρδέας, Τσάτσος, Δημητριάδης και Καλαντζής.

Αχαϊκή – Παναργειακός 0-1
 (46' Πούτσι)
Βύζας Μεγάρων – ΑΟ Λουτράκι 0-0
Δόξα Νέας Μανωλάδας – ΠΑΟ Βάρδας 1-2
 (75' Βάτσης - 52' αυτογκόλ, 85' Ζάκοφ πέναλτι)
Ζακυνθιακός – Μανδραϊκός 5-1
(4' Νίκου, 31' και 45' Μπαρμπαρούσης, 72' Καραμαλίκης, 89' Πέττας  - 52' Μπεγκλετζής)
Ερμής Κιβερίου – Αιολικός 1-4
 (ΦΩΤΟ, 10' Ζίου - 4' Σελής αυτογκόλ, 23' Μίχος, 67' Γάλας, 68' Ζαγοριανός)
ΑΟ Κύμης – Παναρκαδικός 0-3 (άνευ αγώνα)
>>Για να δείτε τη βαθμολογία πατήστε ΕΔΩ
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10η Αγωνιστική, 14/12/2014 15:00)    
Πανελευσινιακός – Αιολικός
Παναργειακός – Αστέρας Μαγούλας
Μαύρη Θύελλα – Δόξα Νέας Μανωλάδας
Μανδραϊκός – Ερμής Κιβερίου
ΑΟ Κύμης – Αχαϊκή
Παναρκαδικός – Βύζας Μεγάρων
ΑΟ Λουτράκι – Ζακυνθιακός

***  Α΄ Τοπικό  ερασιτεχνικό στο ποδόσφαιρο ΕΠΣΜεσσηνίας :
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ  06/12/2014 :
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ     1-2

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ    1-0

Το γκολ του Γιώργου Γιαννακόπουλου  στο 85’.-
Άριστη και πάλι ήταν η διαιτησία του ανερχόμενου Κώστα Ψηλοπαναγιώτη, όπως και των βοηθών του, Γιάννη Γιαννέτσου και Ηλία Σκόρδου.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ (Στάθης Βανικιώτης): Μαθιός, Μπαράι (86’ Τσιλίκος), Γ. Μπούρας, Χαραλαμπόπουλος, Καρύδης, Ζέππος, Σταθόπουλος, Φέστας, Κάρτσωνας (92’ Φερράι), Γιαννακόπουλος, Καπόγλης (90’ Βανικιώτης).
ΑΝΔΡΟΥΣΑ (Κώστας Καρλαύτης): Λίβας, Γκούνης, Καρλαύτης, Σακκάς. Μπαλόπουλος, Μαραγκούλιας, Βοσνάκης, Θεοδοσόπουλος (73’ Εμμανουήλ), Καλογερόπουλος, Φαράντος, Καλλάς. 
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ    6-0
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ    1-3
 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ    0-0
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ    0-2
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.    1-0
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ     1-1
>> Για να δείτε τη βαθμολογία πατήστε ΕΔΩ 
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ     Σάββατο    13/12/14  
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. - ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ         Σάββατο    13/12/14   
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ         Σάββατο    13/12/14   
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ    Κυριακή    14/12/14    
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ         Κυριακή    14/12/14    
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ       Κυριακή    14/12/14    
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ      Κυριακή    14/12/14    
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ    Κυριακή    14/12/14    

***  Α1 Μεσσηνίας: αποτελέσματα Κυριακής και βαθμολογία (12η αγων.)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 06/12/2014 :
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ   1-1
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ   1-3
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ    1-3 .-^
  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ     1-4
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ    2-1
Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ    3-0
Ρεπό: ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.
>> Για να δείτε τη βαθμολογία πατήστε ΕΔΩ 
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ - ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.     Σάββατο    13/12/14    
Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ     Σάββατο    13/12/14    
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ      Σάββατο    13/12/14    
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ - Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ    Κυριακή    14/12/14   
Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ      Κυριακή    14/12/14    
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ     Κυριακή    14/12/14    
Ρεπό: ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ
 
** Β’ Μεσσηνίας: αποτελέσματα Κυριακής και βαθμολογίες (11η αγων.)
***  Β΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας  :
ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ     2-1
ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ    1-3
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ - ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ    0-1
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ     0-0 .- ^
Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ - ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ      Κυριακή    07/12/14    ;
ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ      Δευτέρα    08/12/14    ;
>>Για να δείτε τη βαθμολογία πατήστε ΕΔΩ
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ - ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ     Σάββατο    13/12/14    
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ     Σάββατο    13/12/14    
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ      Σάββατο    13/12/14   
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ - ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   Σάββατο    13/12/14    
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ         Σάββατο    13/12/14  
ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ - ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ      Κυριακή    14/12/14    

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ - ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ    1-1
 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ     0-0
Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ    2-4
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ    1-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ    4-3
ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ    2-1
>> Για να δείτε τη βαθμολογία πατήστε ΕΔΩ
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ    Σάββατο  13/12/14   
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ      Κυριακή    14/12/14  
Π.Α.Ο.Κ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ     Κυριακή    14/12/14   
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ    Κυριακή    14/12/14    
Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ        Κυριακή    14/12/14   
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ    ΠΛΑΤΣΑΣ    Κυριακή    14/12/14   
** Γ’ Μεσσηνίας: αποτελέσματα και βαθμολογίες σε όλους τους ομίλους
***  Γ΄ Τοπικό  στο ποδόσφαιρο ΕΠΣΜεσσηνίας
ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΒΡΑΜΙΟΥ     0-1
Α.Ο. ΧΑΤΖΗ - Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ    0-3 α.α.
Ρεπό: Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
>>Για να δείτε τη βαθμολογία πατήστε ΕΔΩ
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ - Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ       Σάββατο    13/12/14   
Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΒΡΑΜΙΟΥ     Σάββατο    13/12/14    

 ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ   1-2
Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ - Α.Ο. ΔΙΟΔΙΩΝ    0-3
ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΙΚΑΡΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ    2-2   
>> Για να δείτε τη βαθμολογία πατήστε ΕΔΩ
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Α.Ο. ΔΙΟΔΙΩΝ - ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΙΚΑΡΟΣ        Σάββατο    13/12/14   
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ      Σάββατο    13/12/14    
Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ     Κυριακή    14/12/14   

 ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ - ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ     1-2 .-^ 
ΑΟ ΦΥΤΕΙΑΣ - ΑΣ ΦΥΤΕΙΑΣ       5-3 .- ^  
ΑΟ ΕΡΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ  Τετάρτη    10/12/14 
Ρεπό: ΑΠΣ ΑΡΙΣ
>> Για να δείτε τη βαθμολογία πατήστε ΕΔΩ 
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΣ ΦΥΤΕΙΑΣ - ΑΠΣ ΑΡΙΣ   Κυριακή    14/12/14 
ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ - ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ    Δευτέρα    15/12/14  
ΑΟ ΦΥΤΕΙΑΣ - ΑΟ ΕΡΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Τετάρτη    17/12/14   
Ρεπό: ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:        
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        3904    video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,    2249     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 241   video.- 
Σύνολον                                                    8394    βίντεο   .-


~* https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2638   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas 
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   291 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,


 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    720.–  
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   284 .-
*** http://www.twitter.com/stamos01/ 400/329/16  , 258/11 .-
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-

 
 *** ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
~Άρωμα   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Παρασκευή  28  Νοεμβρίου  2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/28-2014.html  ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 29  Νοεμβρίου  2014 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/29-2014.html  ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/30-2014.html ,.-
~ Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 29 και 30 Νοεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/29-30-2014.html ,.-


 ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ   2014   : 
~ Άρωμα  ενημέρωσης   Δευτέρα  01  Δεκεμβρίου  2014   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html  ,.-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα 01  Δεκέμβριος  2014 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html ,
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  02  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/12/02-2014.html ,.-
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  02  Δεκεμβρίου  2014 :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/12/02-2014.html ,.-
~ Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  03  Δεκεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/12/03-2014.html ,.-
~ Άρωμα στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/12/04-2014.html ,.-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη 04/12/2014    : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/6-1-0-17-0-0-0-4-38-43-68-61-1-0-14-2-1_4.html ,
~ Άρωμα  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Δεκεμβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/05-2014.html ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή  05/12/2014 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/05122014.html ,.-
~ Άρωμα  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  06/12/2014   ; http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/12/06122014.html ,.-
~ Αθλητικό  Σάββατο-Κύριακο 06 και 07 Δεκεμβρίου    2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/12/06-07-2014.html ,.-
~   Το  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  08/12/2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/12/08122014.html ,.-
 


~**Ι. Κότσιρας  Μ. Λιδάκης Αθήνα Ιερά οδός  7/12/2014 : http://youtu.be/dyR-8YUvNe8 ,.
~**  Κότσιρας - Λιδάκης 7/12/2014 Ιερά Οδός Αθήνα : http://youtu.be/wFUG7zgQJjA  
~** Λιδάκης Κότσιρας Αθήνα διασκέδαση 7-12-2014 : http://youtu.be/M_if0lNMbIw ,.
~** Γιάννης Κότσιρας διασκέδαση στην Αθήνα  7-12-2014 : http://youtu.be/kpiYVz6OmmA ,
~**Αρχαιολογικός χώρος Θησείου  Ακρόπολης Αθήνα 7/12/2014 : http://youtu.be/gq7r7TenyYw .-                                        
~** Αρχαιολογικός χώρος Θησείου Ναός Ηφαίστου Στοά Αττάλου 712/2014: http://youtu.be/_tWC2eGK1pQ , .-
~** ΣΤΟΑ  ΑΤΤΑΛΟΥ Αρχαιολογικός  χώρος  Θησείο Μοναστηράκι  7/12/2014 : http://youtu.be/pp-rT5iA2dk ,.-
~** Γιάννης Κότσιρας Μανώλης Λιδάκης Αθήνα  07/12/2014 : http://youtu.be/bQNMgHNxzD8   .-
~**Λιδάκης  Κότσιρας 07/12/2014 τραγούδια : http://youtu.be/zZvnEXn8ZZY .-
~** Κότσιρας  Λιδάκης αίθουσα Levare Music Theater 7/12/2014 : http://youtu.be/zSjRXBiZSfg .-
~* Αρχαιολογικός Θησείου 7-12-2014 : http://youtu.be/EMIbJf9jlo4 .-
~** ΘΗΣΕΙΟ Μουσείο Στοά Αττάλου 7-12-2014 : http://youtu.be/-CI_ZCVddtI .-
~** ΚΟΤΣΙΡΑΣ -ΛΙΔΑΚΗΣ τραγούδι διασκέδαση :  http://youtu.be/LczCDqTLdbA .  




 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅