Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Ιουνίου  2014 :

ΚΑΛΑΜΑΤΑ  2014
** Μεσσηνιακά  και  Άλλα  :


***  Φιλοσοφικό συμπόσιο προς τιμήν της Γεωργίας Ξανθάκη-Καραμάνου (το πρόγραμμα)           
   
Φιλοσοφικό συμπόσιο προς τιμήν της καθηγήτριας Γεωργίας Ξανθάκη-Καραμάνου, υπό τον τίτλο «Δημόσιος βίος: πρωτοβουλία και συλλογικότητα, ηθικές, πολιτικές και παιδαγωγικές προσεγγίσεις», διοργανώνουν από κοινού οι μεταπτυχιακοί φοιτητές των τριών μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Τμήματος Φιλολογίας την προσεχή Κυριακή, 15 Ιουνίου, στις 11.30 το πρωί, στο αμφιθέατρο της Σχολής «Ν. Πολίτης»
Αναλυτικά το πρόγραμμα του συμποσίου έχει ως εξής:
11.30: Έναρξη
11.40-11.50: Ομιλία του αρχ. Φίλιππου Χαμαργιά, μεταπτυχιακού φοιτητή του Δ.Δ.Π.Μ.Σ. «Ηθική Φιλοσοφία», με τίτλο «Ανέγερση Τεμένους στην Αθήνα. Ηθική ανάγκη ή ηθική υποχρέωση;»
11.50-12.00: Ομιλία της Παναγιώτας Μπουμπούλη, μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Δ.Δ.Π.Μ.Σ. «Ηθική Φιλοσοφία», με τίτλο «Ο πιστός Κ.Π. Καβάφης, η "αιγυπτιακή σφίγγα" του 19ου αιώνα»
12.00-12.10: Ομιλία της Ελένης Μαυροειδάκου, μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Δ.Δ.Π.Μ.Σ. «Ηθική Φιλοσοφία», με τίτλο «Ο καταγωγικός μύθος και οι απαρχές του Κοινωνικού Συμβολαίου»
12.10-12.20: Ομιλία του Παναγιώτη Τράκα, μεταπτυχιακού φοιτητή του Δ.Δ.Π.Μ.Σ. «Ηθική Φιλοσοφία», με τίτλο «Η αξία της ανάπτυξης των θετικών επιστημών στην Πελοπόννησο, την περίοδο του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, η σημασία τους στην Ελληνική Κοινωνία και η Σχολή της Δημητσάνας. Οι πυρήνες ανάπτυξής τους στην Πελοπόννησο και οι Σχολές σ’ αυτή»
12.20-12.30: Ομιλία του Σταύρου Καπράνου, πτυχιούχου του Δ.Δ.Π.Μ.Σ. «Ηθική Φιλοσοφία», με τίτλο: «Πνευματικός άνθρωπος: “ελιτισμός” ή κοινωνική αποστολή;»
12.30-12.40: Ομιλία της Καλομοίρας Σακελλαράκη, υποψήφιας διδάκτορος του Β’ Κύκλου του Δ.Δ.Π.Μ.Σ. «Ηθική Φιλοσοφία», με τίτλο «Δικαιοσύνη και Πολιτική στον Αριστοτέλη»
12.40-12.50: Ομιλία του Γεωργίου Φερετζάκη, μεταπτυχιακού φοιτητή του Δ.Δ.Π.Μ.Σ. «Ηθική Φιλοσοφία», με τίτλο «Το Κυβερνοέγκλημα και η ηθική των Hackers - Ο Κυβερνοπόλεμος στη Μέση Ανατολή»
12.50-13.00: Ομιλία της Μαρίνας Σταματοπούλου, μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Δ.Δ.Π.Μ.Σ. «Ηθική Φιλοσοφία», με τίτλο «Η διδασκαλία του Πυθαγόρα σε σύγκριση με τις σύγχρονες παιδαγωγικές και μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης»
13.00-13.10: Ομιλία του Παναγιώτη Σκοπετέα, πτυχιούχου του Δ.Δ.Π.Μ.Σ. «Ηθική Φιλοσοφία», με τίτλο «Τα πνευματικά αντισώματα που δημιουργεί η διδασκαλία της Ποίησης και της Φιλοσοφίας, ως ισχυρή εκπαιδευτική πρόταση σε περιόδους οικονομικής ύφεσης»
13.10-13.40-Διάλειμμα
13.40-13.50: Ομιλία της Ιωάννας Σπυροπούλου, φοιτήτριας του Π.Μ.Σ. Αρχαία Ελληνική Φιλολογία, με τίτλο «Επινίκια Ποίηση και Πόλις: Μια σχέση αμφίδρομη»
13.50-14.00: Ομιλία της Δήμητρας Κουρίκα, φοιτήτριας του Π.Μ.Σ. Αρχαία Ελληνική Φιλολογία, με τίτλο «Ο έρωτας στη Σαπφώ: Η αναγωγή του από Προσωπικό βίωμα σε Συλλογικό»
14.00-14.10: Ομιλία της Δήμητρας Κουρούπη, φοιτήτριας του Π.Μ.Σ. Αρχαία Ελληνική Φιλολογία, με τίτλο «Πολιτικός και πολίτης σε μια δημοκρατούμενη κοινωνία»
14.10-14.20: Ομιλία των Δωροθέας Βλάμη και Αναστάσιου Μανωλάκη, φοιτητών του Π.Μ.Σ Αρχαία Ελληνική Φιλολογία, με τίτλο «Δημόσιος και Ιδιωτικός Βίος στην Αρχαία Ελλάδα: ο ρόλος των πρέσβεων σύμφωνα με το λόγο Περί Παραπρεσβείας του Δημοσθένη»
14.20-14.30: Ομιλία του Νικόλαου Πανόπουλου, φοιτητή του ΔΙ.Π.Μ.Σ. Ε.Α.Ε., με τίτλο «Η εμπειρία των φιλολόγων από τη συμμετοχή τους στο Διακρατικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ)»
14.30-14.40: Ομιλία του Κωνσταντίνου Μαλέζη, φοιτητή του ΔΙ.Π.Μ.Σ. Ε.Α.Ε., με τίτλο «Αλλάζοντας τις εκπαιδευτικές αντιλήψεις για την Αναπηρία»  -Συμπεράσματα.

***  20ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού: Παγκόσμιο πολιτιστικό κέντρο η Καλαμάτα από 17 έως 24 Ιουλίου!         
   
ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ» ΤΟΥ 20ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ 
 Ξεπερνά τα 500.000 ευρώ ο προϋπολογισμός 
 Συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Τρίτη, όπου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα
   Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Με την ελπίδα αλλά και τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου, ότι παρά τη διακοπή της «σίγουρης» χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, το 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα διεξαχθεί κανονικά, την ερχόμενη Τρίτη ο κ. Νίκας και η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Χορού Καλαμάτας, Βίκυ Μαραγκοπούλου, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου για το παγκόσμιο πλέον καλλιτεχνικό γεγονός του καλοκαιριού, που θα διεξαχθεί μεταξύ 17 και 24 Ιουλίου.
Η συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα παρουσιασθεί το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, θα δοθεί στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο ισόγειο του κτηρίου στην οδό Μπουμπουλίνας 20, στην Αθήνα.
Πάντως, στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Φάρις» αποφασίστηκε ότι ο φετινός προϋπολογισμός των εκδηλώσεων θα ξεπεράσει τα 500.000 ευρώ. Το κόστος της φετινής διοργάνωσης θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και από το Δήμο Καλαμάτας. Ο τελικός προϋπολογισμός θα προσεγγίσει τα 550.000 ευρώ περίπου.
Η φετινή διοργάνωση, που θα έχει και επετειακό χαρακτήρα, μια και συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την ίδρυσή του, περιλαμβάνει δύο χορευτικές παραστάσεις στο Κάστρο, επτά χορευτικές παραστάσεις στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού, τρεις χορευτικές παραστάσεις στο στούντιο του Μεγάρου Χορού και παράλληλες εκδηλώσεις, σεμινάρια και εργαστήρια χορού στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, στο Πνευματικό Κέντρο και στο Γυμνάσιο Παραλίας.
Το θέμα της χρηματοδότησης του Φεστιβάλ συζήτησε τις προηγούμενες ημέρες στο υπουργείο Ανάπτυξης ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, με το γενικό γραμματέα Επενδύσεων ΕΣΠΑ, Γιώργο Γιαννούση, επειδή έχουν προκύψει σοβαρά ζητήματα με την Ε.Ε. εξαιτίας των υπερεντάξεων έργων. Το πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει οι υπερεντάξεις είναι σε τέτοιο επίπεδο, τονίζεται από το Δήμο, που έφθασε να αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η αδειοδότηση των Βρυξελλών για χρηματοδότηση ακόμα και ενταγμένου έργου, όπως είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Δήμο Καλαμάτας, ζήτησε την εξαίρεση από τις απαγορεύσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Δράμας, αλλά υπογραμμίζεται πως ανεξάρτητα από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν με την Ε.Ε., ο Δήμος θα προχωρήσει στην πραγματοποίησή του, ελπίζοντας είτε στην τακτοποίηση του θέματος από την Ε.Ε. είτε στη συμβολή του κρατικού προϋπολογισμού από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

***   Απονεμήθηκαν τα έπαθλα του ιστιοπλοϊκού τριημέρου «Γεωργίου Α. Καρέλια»         
     
 
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο «Ipanema Beach Bar» απονεμήθηκαν τα έπαθλα (κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα) στους νικητές του αγώνα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, που διοργάνωσε ο ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος» από 7-9 Ιουνίου στη μνήμη του δωρητή του Γεωργίου Ανδρέα Καρέλια, για 15η συνεχή χρονιά.
Το ιστιοπλοϊκό τριήμερο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και συμμετείχαν 41 σκάφη στις κατηγορίες Optimist και Laser 4,7 και 7 Ανοικτής Θαλάσσης.
Την πρώτη θέση στη γενική βαθμολογία στον αγώνα Ανοικτής Θαλάσσης κατέλαβε το σκάφος «Blue Line» (Αίολος Καλαμάτας) με κυβερνήτη τον Γιώργο Δρακόπουλο, τη δεύτερη το σκάφος «Δον Κιχώτης» (Αίολος Καλαμάτας) με κυβερνήτη τον Στέφανο Αγγελόπουλο και την τρίτη θέση το σκάφος «Έλληνας» (Αίολος Καλαμάτας) με κυβερνήτη τον Χάρη Φερλέ.
Στα επιμέρους σκάφη του αγώνα νικητές ήταν:
Καλαμάτα – Κορώνη
1.      «Ηλιόχαρη» (ΝΟ Καλαμάτας),  κυβερνήτης ο Παναγιώτης Χαρίτος
2.     «Blue Line» (Αίολος Καλαμάτας), κυβερνήτης ο Γιώργος Δρακόπουλος.
3.     «Έλληνας» (Αίολος Καλαμάτας), κυβερνήτης ο Χάρης Φερλές.
  Κορώνη – Φοινικούντα
1.      “Blue Line” (Αίολος Καλαμάτας), κυβερνήτης ο Γιώργος Δρακόπουλος.
2.     “GTI Γεωργούλης (ΙΟΝΕ), κυβερνήτης ο Γιάννης Γεωργούλης.
3.     «Δον Κιχώτης» (Αίολος Καλαμάτας), κυβερνήτης  ο Στέφανος Αγγελόπουλος.
  Φοινικούντα – Καλαμάτα
1.      «Δον Κιχώτης» (Αίολος Καλαμάτας), κυβερνήτης ο Στέφανος Αγγελόπουλος
2.     “Blue Line” (Αίολος Καλαμάτας), κυβερνήτης ο Γιώργος Δρακόπουλος.
3.     «Έλληνας» (Αίολος Καλαμάτας), κυβερνήτης ο Χάρης Φερλές.
Στην εκδήλωση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γεωργίου Ανδρέα Καρέλια.
Ο πρόεδρος του ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος» (και νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας με το συνδυασμό «Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» του κ. Παναγιώτη Νίκα), Χάρης Βγενής, αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στον αγώνα που διοργάνωσε ο Σύλλογος για 15η συνεχή χρονιά στη μνήμη του δωρητή του Γεωργίου Ανδρέα Καρέλια, ενώ ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες αλλά και την οικογένεια Καρέλια για τη στήριξή της στο ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος».
Ο ΝΑΣ Καλαμάτας απένειμε πλακέτα στην οικογένεια Καρέλια (την παρέλαβε ο κ. Ευστάθιος Καρέλιας από τον τέως πρόεδρο του Αίολου Τάκη Δρακόπουλο), ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οι Ανδρέας και Ευστάθιος Καρέλιας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Γιάννης Αργυράκης, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Κώστας Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος του ΝΟ Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» Δημήτρης Κακαλίκας, οι σύζυγοι των κ.κ. Ανδρέα και Ευσταθίου Καρέλια και πολλά μέλη και φίλοι του ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος».
Να σημειωθεί πως παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Νίκος Κουρρής.

***  Συνελήφθη η γυναίκα του Ιταλού που σκότωσε το σκύλο με μαχαίρι           
           
Στην Κυπαρισσία συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας και του Τμήματος Τροχαίας Κυπαρισσίας, μία  57χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ιταλίας, έπειτα από ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας.
Η 57χρονη είναι η σύζυγος του Ιταλού που τραυμάτισε με μαχαίρι ένα σκύλο, στην περιοχή των Γαργαλιάνων, και κατηγορείται για απλή συνέργεια στη ζωοκτονία.   

***  Εκ νέου σύλληψη Σύριων υπηκόων πριν πετάξουν για Αυστρία
 
 Άλλους δύο Σύριους υπηκόους, ηλικίας 30 και 39 ετών, συνέλαβαν το μεσημέρι της Πέμπτης στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας. Κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τη Βιέννη Αυστρίας, διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν πλαστά. Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο διαβατήρια Αρχών Γαλλίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και οι δύο αλλοδαποί κατηγορούνται για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. - 

***  Ας τελειώσουν οι χοροί και ας φτιαχτεί καμιά στάση…          
   
Διάβαζα πάλι ότι άνθρωποι του Δήμου Καλαμάτας υποδέχθηκαν τους τουρίστες στο αεροδρόμιο της πόλης. Αμέσως το μυαλό μου πήγε σε κάτι ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες, όπου μόνο χαλιά δεν έστρωναν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.
Όσοι έχετε ταξιδέψει στο εξωτερικό, σας έχουν υποδεχτεί με χορούς και κεράσματα; Και μη μου πείτε ότι εμείς το κάνουμε γιατί είμαστε τόσο φιλόξενοι…
Ας φτιαχτεί μια διάβαση και μια στάση απέναντι από το αεροδρόμιο, για να έρχονται οι άνθρωποι στην Καλαμάτα, και τους χορεύουμε αργότερα.   Π.Μπ. 
 
*** ΣΟΚ :Tρωμε ανθρώπινα έμβρυα χωρίς να το ξέρουμε και στην ΕΛΛΑΔΑ……….ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Όταν το πρωτοείδαμε, σοκαριστήκαμε. Η είδηση αυτή είναι πραγματικά αποκρουστική ή και αηδιαστική
Είναι, όμως, πραγματική. Μετά το γεγονός ότι ζύμες (όπως για πίτσες κλπ) περιέχουν ως συστατικό ανθρώπινες τρίχες (το αμινοξύ L-Κυστείνη) ως βελτιωτικό…έρχεται και ένα άλλο ξεχωριστό «συστατικό» που βρίσκεται μέσα σε αρκετά είδη τροφίμων από αυτά που καθημερινά καταναλώνουμε.
SOK
Μιλάμε για «ενισχυτικά γεύσης» που προέρχονται από μέρη ανθρώπινων εμβρύων.
Η… Senomyx είναι μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που χρησιμοποιεί εμβρυϊκά κύτταρα ως «τεχνητές γεύσεις».
Έτσι, κάθε φορά που τρώμε κάποια από τις πηγές τροφίμων που αναφέρονται παρακάτω (τρώγοντας την σάρκα και το αίμα ανθρώπινου όντος), συμμετέχουμε σε μια σατανιστική τελετουργία χωρίς να… το καταλαβαίνουμε.
Το θέμα είναι μάλλον αρκετά παλιό (τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2011) αλλά ίσως άγνωστο στην Ελλάδα. Οι εταιρίες που εμπλέκονται φαίνεται να είναι οι Pepsico, Kraft Foods και Nestle.
Ειδικά για την πρώτη ο Ομπάμα και η Επιτροπή ασφαλείας του, βρίσκει απόλυτα θεμιτή την χρήση υπολειμμάτων εκτρωμένων εμβρύων
Στην συνέχεια υπάρχει μια λίστα εταιριών και προϊόντων τους που υποστηρίζουν την Senomyx. Δεν κυκλοφορούν όλα στην Ελλάδα, μα σίγουρα κάποια τα έχουμε καταναλώσει.  PEPSICO

***

***  Αθλητική  ενημέρωση :








 


*** ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ  2014
~** Σήμερα η εθνική  ΕΛΛΑΔΑΣ αντιμετωπίζει  στον 1ης αγώνα , την εθνική  ομάδα ποδοσφαίρου   της   ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ στης 19.00 ώρα  Ελλάδας , απευθείας  μετάδωση από ΝΙΡΕΤ τηλεόραση ..







***  Έτοιμοι για την πρώτη «μάχη» οι Έλληνες οπαδοί στη Βραζιλία (φωτογραφίες)         
     
 

Η μέρα της πρώτης αναμέτρησης για την Εθνική μας ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας έφτασε. Στις 7 το απόγευμα όλα τα βλέμματα θα είναι στο Μπέλε Οριζόντε, εκεί που η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει την Κολομβία.
  Οι Έλληνες οπαδοί που έκαναν το μακρύ ταξίδι στη χώρα του «Καφέ» ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη σημερινή «μάχη» στις κερκίδες του «Μινέιρο» . Αν και λίγοι σε σχέση με την λαοθάλασσα των Κολομβιανών , δεν πτοούνται και ετοιμάζονται να «καταθέσουν την ψυχή» τους , δίνοντας έτσι ώθηση στους Έλληνες διεθνείς στον αγωνιστικό χώρο.
  Η χθεσινή ημέρα περιελάμβανε επίσκεψη στο επιβλητικό άγαλμα του Ιησού στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Σήμερα νωρίς τα ξημερώματα ώρα Βραζιλίας θα αναχωρήσουν οδικώς για το «Μπέλε Οριζόντε». Το βράδυ αναμένονται περίπου 1.000 Έλληνες οπαδοί να βρεθούν στο πλευρό της εθνικής μας ομάδας απέναντι σε περίπου 30.000 Κολομβιανούς οπαδούς. 
 


***  ***   ΣΤΟΝ  ΠΑΛΜΟ  ΤΟΥ  ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΤΗΣ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ  :

*** Από  την  τελετή  Έναρξης  του  Παγκοσμίου  Ποδοσφαίρου στο Σάο  Πάολο  της Βραζιλίας : Βίντεο :

** Τελετή  έναρξης Μουντιάλ  Βραζιλία  12/06/2012  1ο  μέρος τελετής έναρξης  : http://youtu.be/A8GCoLvHjQc ,

~** Τελετή  έναρξης  Μουντιάλ  Βραζιλίας  2ο μέρος 2014 : http://youtu.be/Gr7uf41GAn0 ,

~** Τελετή  έναρξης Μουντιάλ  2014 3ο μέρος 12/06/2014 : http://youtu.be/UFBxjLPXLfY ,




















1ος  αγώνας ***  ΠΡΟ- ΧΘΕΣ  Πέμπτη 12/06/2014  :  ΒΡΑΖΙΛΙΑ  -  ΚΡΟΑΤΙΑ    3-1 (1-1)  .- ^
Διαιτητής : Γιουϊτσι  Νισιμούρα .-

Τα  γκολ :   11΄ αυτογκόλ Μαρτσέλο , 29΄ Νεϊμάρ  , 71΄ πεν.  Νεϊμάρ  , 90+1΄ Όσκαρ . Ανύπαρκτο  το  πέναλτι στο 71΄ υπέρ Βραζιλίας ,(λάθος διαιτητή)
Κάρτες : Γκουστάβο  , Νεϊμάρ , Λόβρεν , Κορλούκα  .- 

Η ενδεκάδα της Βραζιλίας: Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Παουλίνιο ( Ερνάνες) , Γκουστάβο, Χουλκ ( Μπέρναντ), Όσκαρ, Νεϊμάρ (Ραμίρες), Φρεντ ,
Αναπληρωματικοί για τη Βραζιλία οι: Τζέφερσον, Βίκτορ, Φερναντίνιο, Ντάντε, Μάξγουελ, Ενρίκε, Ραμίρες, Ερνάνες, Μπέρναρντ, Τζο, Μαϊκόν ,

Η ενδεκάδα της Κροατίας: Πλετίκοσα, Βρσάλικο, Πέρισιτς, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Ράκιτιτς, Γέλαβιτς (Μπρόζοβιτς), Μόντριτς, Σρνα, Όλιτς, Κόβασιτς  ( Μπρόζοβιτς),
Στον πάγκο των Κροατών οι: Ζελένικα, Σούμπασιτς, Πράνιτς, Βουκόγιεβιτς, Σίλντενφελντ, Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς, Σαμίρ, Βίντα, Εντουάρντο, Μάντζουκιτς, Μπάντελι ,
Video   από  τον  αγώνα  :  ~ Βραζιλία-Κροατία 12/06/2014 Μουντιάλ πρεμιέρα  : http://youtu.be/m2u_FQBvWCw
~* ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 12/06/2014 πρεμιέρα συνθέσεις : http://youtu.be/IY_OfMOEsJc   ,
~* ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ  1ο γκόλ 11΄ αυτογκόλ Μαρτσέλο 0-1 12/6/2014 Μουντιάλ : http://youtu.be/THj1GSj0Fio ,
~** Βραζιλία-Κροατία  29΄Νεϊμάρ 1-1 μουντιάλ  12/6/2014 : http://youtu.be/_iCiFOT0xVQ ,
~* Βραζιλία-Κροατία 71 ΄πεν  Νεϊμάρ  2-1 μουντιάλ 12/6/2014 : http://youtu.be/Xuevkf6sfYw ,
~** Βραζιλία-Κροατία  3-1   3ο  γκολ  90+1΄  Όσκαρ μουντιάλ  12/6/2014 : http://youtu.be/jD8WonTvVRc ,


2ος αγώνας
***   ΧΘΕΣ  Παρασκευή  13/06/2014 :
Υπό συνεχή βροχή !! 19.00 ΩΡΑ
ΜΕΧΙΚΟ - ΚΑΜΕΡΟΥΝ 1-0 , (0-0) .-
~ Τα  ΓΚΟΛ : 61΄Περάλτα , ακυρώθηκαν δύο  κανονικά γκολ στο 11΄ και 29΄ του Τζιοβάνι Ντος Σάντος  του Μεξικού κακώς  ως  οφ σαϊντ από επόπτη .-
Κάρτες : Ντουνκό  , Μορένο .-
~ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρολντάν , Κλαβίγιο , Ντιάζ,
~ Οτσόα Ροντρίγκεζ, Μάρκεζ, Ερρέρα, Λαγιούν, Ντος Σάντος, Μορένο, Γκουαρδάδο (Φαμπιάν), Περάλτα (Ερνάντεζ) , Αγκιλάρ, Βάσκεζ είναι η ενδεκάδα του Μεξικό .-




~ Ιτάντζε, Ασού-Εκοτό, Ενκούλου, Ντζεγκουέ (Ντουνκέου), Σονγκ(Γουεμπό), Μουκαντζό, Τσούπο Μότινγκ, Τσεντζού, Εμπιά, Ενόχ και Ετό, οι ένδεκα του Καμερούν .-
 
 
  VIDEO  από  τον αγώνα  :
~ ΜΕΧΙΚΟ-ΚΑΜΕΡΟΥΝ  ημίχρονο  0-0 .- Παρασκευή ,  13/06/2014  Μουντιάλ Βραζιλίας 2014 :  http://youtu.be/Rk0mjKnaQzc ,~*   Μεξικό-Καμερούν 61΄ Περάλτα το 1-0 13/06/2014 Μουντιάλ 2014 : http://youtu.be/UqRXpICTxkQ ,
~*  Μεξικό-Καμερούν φάσεις 13/06/2014 Μουντιάλ Βραζιλίας 2014 : http://youtu.be/d-vYDpGwO7U ,
~**  Μεξικό-Καμερούν ημίχρονο 0-0  Μουντιάλ 2014 : http://youtu.be/L9KjjcfYEJA  ,
~** Μεξικό-Καμερούν ημιχρ  0-0 μουντιάλ 2014 : http://youtu.be/enbbEBoFVdY ,


3ος  αγώνας ~ : 22.0  ΏΡΑ 13/06/2014  :
: ΙΣΠΑΝΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ  1-5  , ( 1-1) .- ^
Διαιτητής :! Νίκολα Ριτσόλη (Ιταλός) , Φαβεράνι , Στεφανί ,
Τα γκολ : 27΄ πεν. Τσάβι Αλόνσο (ελεγχόμενο  για πέναλτι ) , 44΄Ρομπεν Φαν Πέρσι , 53΄  Ρομπέν  , 64΄Ντε Φράϊ , 72΄Φάν Πέρσι , 80΄Ρομπέν .-
Κάρτες : Ντε Γκούζμαν , Στέφαν Ντε Μπρέϊ , Κασίγιας , Ντε Φράϊ ,
Η ενδεκάδα της Ισπανίας: Κασίγιας, Αθπιλικουέτα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Ζόρντι Άλμπα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο (Πέντρο), Νταβίντ Σίλβα (Φάμπιγκρας) , Ινιέστα, Ντιέγκο Κόστα (Τόρρες)  ,
Η  ενδεκάδα της Ολλανδίας: Σίλεσεν, Γιάνμαατ, Φλαρ, Ντε Βρι (Βάλντμαν) , Μάρτινς, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Ντε Γκούζμαν (Γουϊγιαλντουν ), , Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (Λένς) ,
Video  από  αγώνα  :
~** ΙΣΠΑΝΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ φάσεις  0-0 μουντιάλ Βραζιλίας  13-6-2014 : http://youtu.be/RDwrXCJAGtM ,

 
~** Ισπανία-Ολλανδία  1ο γκολ 27΄ πεν Τσάβι  Αλόνσο 1-0 Μουντιάλ Βραζιλίας 13/6/2014 : http://youtu.be/7qIpMT0FAWg ,
~** Ισπανία-Ολλανδία 1-1  ημιχρ  γκολ 44΄Ρόμπεν Φαν Πέρσι Μουντιάλ  2014  13/6/2014 : http://youtu.be/kOPRRqvefX8 ,
~** Ισπανία-Ολλανδία  1-2  2ο γκολ  53΄Ρόμπεν Μουντιάλ 2014  13/6/2014 : http://youtu.be/bUlM-sHJbEY ,
~**  Ισπανία-Ολλανδία  1-3  64΄ΝτεΦράϊ  13/6/2014   Μουντιάλ 2014 : http://youtu.be/MGEB6aa3qg4 ,
~** Ισπανία- Ολλανδία 1-4  72΄Φάν Πέρσι Μουντιάλ  2014 13/6/2014 : http://youtu.be/HiVDublZMvg ,
~** Ισπανία- Ολλανδία 1-5  80΄Ρομπέν Μουντιάλ 2014  13/6/2014 : http://youtu.be/EzfZPtBjJdo ,
~*  Ισπανία-Ολλανδία 1-5  τα γκόλ  13/6/2014 Μουντιάλ Βραζιλίας : http://youtu.be/eeMj9jUmPDM ,
~**  ΙΣΠΑΝΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ 1-5  Μουντιάλ 2014 Βραζιλίας : http://youtu.be/_OVY5wP9OPw ,

** 4ος  αγώνας  :  01.00 ΩΡΑ ,14/06/2014 :  ΧΙΛΗ -ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ  3-1  , (2-1).-  ^

Τα  γκολ : 12΄ Σάντσεζ , 14΄ Βαλδίβια ,35΄ Τίμ Κέϊχιλ  , 88΄ Μπεουσεζούρ
Διαιτητές : Ντούε , Γιέο , Μπιρουμουσχάχου ,
Κάρτες : Κέϊχιλ , Μίλιγκαν ,
Χιλή: Μπράβο, Γιάρα, Μένα, Μεδέλ, Βάργκας, Ντιάζ, Ισλα, Βιντάλ, Αρανγκίθ, Βαλδίβια, Σάντσεζ
Αυστραλία: Ράιαν, Φράνιτς, Γουίλκινσον, Σπιράνοβιτς, Ντέιβιτσον, Λέκι, Μίλιγκαν, Μπρεσιάνο, Γέντινακ, Οαρ, Κέϊχιλ
Τα  βίντεο  από τον αγώνα  :
~** ΧΙΛΗ- ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ  Μουντιάλ 13/6/2014 1ο γκολ 12΄Σάντσες 1-0 : http://youtu.be/CSkkM-yp5a0 ,
~** ΧΙΛΗ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 2ο  γκολ 14΄ Βαλδίβια  2-0  Μουντιάλ  13/6/2014 : http://youtu.be/6IJrY3DQ_RI ,
~^^ ΧΙΛΗ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ  1-2 γκολ  35΄ Τιμ Κέϊχιλ Μουντιάλ  13/6/2014 : http://youtu.be/VmaoHR6jfmY ,
~** ΧΙΛΗ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 3-1  88΄ Μπεουνσεζούρ  Μουντιάλ 13/6/2014 : http://youtu.be/AHTNVphFrik ,
~** ΧΙΛΗ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ  3-1 γκολ οφ σάϊντ   Μουντιάλ 13/6/2014 :  http://youtu.be/TqRu6kB_gIQ ,


*** «14 Ιουνίου 1987»: Η μέρα που άλλαξε την ιστορία στον Ελληνικό αθλητισμό! (βίντεο & φωτογραφίες)         
     
  
  
14 Ιουνίου 1987 ...27 χρόνια μετά από την ημέρα που άλλαξε η ιστορία του Ελληνικού Μπάσκετ .
  Ύστερα από τον άθλο του Νίκου Γκάλη και της παρέας του εκείνο το βράδυ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τίποτα πια στο μέλλον για το μπάσκετ αλλά και για τον Ελληνικό Αθλητισμό , δεν θα είναι το ίδιο. Το «έπος» της Εθνικής Ελλάδος στο μπάσκετ έδωσε το έναυσμα για την αναγέννηση ολόκληρου του Ελληνικού αθλητισμού , για να ακολουθήσουν οι τεράστιες επιτυχίες στις επόμενες δεκαετίες.
  Στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας η Εθνική μας ομάδα θα πραγματοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα στην Ιστορία του παγκόσμιου Αθλητισμού και θα κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο μετά από έναν αξέχαστο τελικό απέναντι στους «ανίκητους» Σοβιετικούς. Από εκείνη την ημέρα και για 27 χρόνια το «Ελληνικό μπασκετ» ανήκει στην παγκόσμια «Ελίτ» του αθλήματος αποδεικνύοντας ότι μόνο πυροτέχνημα δεν ήταν η επιτυχία του 1987 αλλά ο «θεμέλιος λίθος» για όσα ακολούθησαν.
  Το βράδυ τις 14ης Ιουνίου χιλιάδες έλληνες οπαδοί ξεχύθηκαν στους δρόμους μέχρι το πρωί και γιόρτασαν την πρωτόγνωρη για εκείνη την εποχή επιτυχία. Επίκεντρο των πανηγυρισμών στη «σεισμόπληκτη» Καλαμάτα ήταν η παραλία όπου η «κόρνα» του Πλοίου «Μαριάννα» (βρισκόταν στην πόλη μας για να φιλοξενήσει σεισμόπληκτες οικογένειες) έδινε τον τόνο των πανηγυρισμών.
  Αν λείπει κάτι από την φετινή επέτειο είναι σίγουρα η «φωνή» του Φίλιππα Συρίγου.του άνθρωπου που περιέγραψε τον μεγάλο τελικό και έμεινε στην συνείδηση του κάθε έλληνα οπαδού συνυφασμένος με την επιτυχία του 1987!
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του θριάμβου, ο "Θρύλος" του Ελληνικού αθλητισμού Νίκος Γκάλης, έγραψε στην προσωπική του σελίδα για την συμπλήρωση των 27 χρόνων από το μεγάλο τελικό:
27 χρόνια πέρασαν από μια από τις μεγαλύτερες βραδιές του Ελληνικού μπάσκετ και του Ελληνικού αθλητισμού. Είμαι περήφανος και ευτυχής που υπήρξα μέλος εκείνης της ομάδας που χάρισε στην Ελλάδα ένα Ευρωπαϊκό τρόπαιο αλλά το κυριότερο ένωσε έναν ολόκληρο λαό. Δεν ξεχνώ εκείνες τις ανεπανάληπτες στιγμές που έζησα με την λήξη του τελικού στο ΣΕΦ αρχικά και μετά στο ξενοδοχείο που είχε περικυκλωθεί από χιλιάδες Έλληνες. Εκείνο το βράδυ καταφέραμε να βγάλουμε όλους τους Έλληνες στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την νίκη μας. Και τις επόμενες μέρες κάναμε χιλιάδες παιδιά να πάρουν μια μπάλα του μπάσκετ και να ξεχυθούν στα γήπεδα. Και αυτή πιστεύω ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία μας.
Στις 14 Ιουνίου του 1987 16.000 Έλληνες έχουν γεμίσει το ΣΕΦ προκειμένου να στηρίξουν την Ελλάδα στον τελικό του Ευρωμπάσκετ κόντρα στη Σοβιετική Ένωση. Παράλληλα σχεδόν όλη η χώρα είναι «καρφωμένη» στους τηλεοπτικούς της δέκτες περιμένοντας το θαύμα.
Βρισκόμαστε λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού. Οι Σοβιετικοί προηγούνται 89-87 και η «γαλανόλευκη» έχει τη μπάλα στην κατοχή της. Ο Νίκος Γκάλης διεισδύει και αφού «μαζεύει» την άμυνα των Σοβιετικών πάνω του πασάρει στον Λιβέρη Ανδρίτσο που κερδίζει το φάουλ 36’’ πριν το τέλος και πηγαίνει στις βολές. Εκείνος με μεγάλη ψυχραιμία ισοφαρίζει σε 89-89, στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση, αφού οι δύο ομάδες δεν αξιοποίησαν τις τελευταίες τους επιθέσεις.
Το σκορ είναι 101-101 και η μπάλα είναι στα χέρια των παικτών του Κώστα Πολίτη. Ο Μέμος Ιωάννου είναι εκείνος που θα σουτάρει, όμως δεν θα καταφέρει να ευστοχήσει. Στη συνέχεια ο Αργύρης Καμπούρης πετάγεται και κερδίζει το επιθετικό ριμπάουντ και ταυτόχρονα φάουλ, πηγαίνοντας στις βολές 4’’ πριν το τέλος.
Η τύχη της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια του «τίμιου γίγαντα» και εκείνος κάνει το χρέος του. Ευστοχεί και στις δύο βολές. Στα λίγα δευτερόλεπτα που απομένουν οι Σοβιετικοί σουτάρουν ένα τρίποντο, όμως ο Γιοβάισα δεν καταφέρνει να ευστοχήσει.
Το θαύμα είναι πλέον γεγονός, η Ελλάδα είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης το γλέντι είχε μόλις ξεκινήσει! Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία της χώρας μας σε ομαδικό άθλημα και ήταν η αιτία να αλλάξει το μπάσκετ στην Ελλάδα.
Πρώτος σκόρερ με απίστευτη επίδοση των 296 πόντων – και Πολυτιμότερος Παίκτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Νίκος Γκάλης. Στον τομέα των μπλοκ πρώτευσε ο Παναγιώτης Φασούλας με 43 κοψίματα ενώ σε εκείνον των τελικών πασών την πρώτη θέση κατέλαβε ο Παναγιώτης Γιαννάκης με 17 ασίστ.
14-6-1987: Ελλάδα – Σοβιετική Ένωση 103-101 (Τελικός)
Ελλάδα: (Κώστας Πολίτης): Γκάλης 40 (1), Γιαννάκης 10 (2), Καμπούρης 10, Χριστοδούλου 10 (2), Φασούλας 12, Ανδρίτσος 10, Ιωάννου 8 (1), Ρωμανίδης 3, Φιλίππου.
Σοβιετική Ένωση: (Αλεξάντερ Γκομέλσκι): Βάλτερς 23 (4), Μαρτσουλιόνις 16, Χομίτσιους 10, Τσατσένκο 14, Γιοβάισα 17 (4), Βολκόφ 4, Ταρακάνοφ 5, Γκομπόροφ 4, Τιχονένκο, Μπαμπένκο, Παγκράσκιν 8.
Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
03/06/87 Ελλάδα-Ρουμανία 109-77
04/06/87 Ελλάδα-Γιουγκοσλαβία 84-78
05/06/87 Ελλάδα-Ισπανία 89-106
06/06/87 Ελλάδα-Σ. Ένωση 66-69
07/06/87 Ελλάδα-Γαλλία 82-69
10/06/87 Ελλάδα-Ιταλία 90-78
12/06/87 Ελλάδα-Γιουγκοσλαβία 81-77
14/06/87 Ελλάδα-Σ. Ένωση 103-101 παρ., 89-89 (κ.α.)
Τελική κατάταξη
1. Ελλάδα
2. Σοβιετική Ένωση
3. Γιουγκοσλαβία
4. Ισπανία
5. Ιταλία
6. Δυτική Γερμανία
7. Πολωνία
8. Τσεχοσλοβακία
9. Γαλλία
10. Ολλανδία
11. Ισραήλ
12. Ρουμανία
 πηγή: tromaktiko.net   Tags: 
Video:   Greece is first time Champion of Europe 1987 ,  =  http://youtu.be/9tOJwTk79ew  ,
 
*** «Κάτι ψήνεται» με Κούγια στη “Μαύρη Θύελλα”

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ ΜΕ ΡΑΛΛΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ «ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ… ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ» Του Νίκου Μπαλόπουλου Η πιθανότητα εμπλοκής του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναχαϊκής και γνωστού ποινικολόγου, Αλέξη Κούγια, στα διοικητικά της Μαύρης Θύελλας, γίνεται πλέον πολύ έντονη – είχαμε γράψει πριν καιρό για το σενάριο αυτό που ξεκίνησε από ενέργειες γνωστών φιλάθλων της ομάδας όπως οι κ.κ. Μουτεβελής, Μπιστικέας, κ.ά - μετά την χθεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της Καλαμάτας Γιώργο Ράλλη. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στην Κόρινθο το μεσημέρι, συζητώντας το ενδεχόμενο ενασχόλησης του κ. Κούγια με την Καλαμάτα, κάτι που θα προκύψει βεβαίως σε περίπτωση αποχώρησής του από την Πάτρα. Στο τραπέζι των επαφών έπεσαν δύο σενάρια, τα οποία επισήμως δεν επιβεβαιώνονται, αλλά η λογική οδηγεί προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Το ένα εστιάζεται στην άμεση εμπλοκή του με τα διοικητικά της Θύελλας, και το δεύτερο με την εκδοχή μεταφοράς του Α.Φ.Μ. και την εξέλιξη της Καλαμάτας σε Ανώνυμη Εταιρία. Επαναλαμβάνουμε ότι τα δύο αυτά σενάρια δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, όμως ο Γιώργος Ράλλης μεταφέρει, μέσω των δηλώσεών του στο «Θάρρος», το κλίμα αισιοδοξίας… «Συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είμαστε κοντά. Θα γίνουν βεβαίως και άλλες συζητήσεις, μέσα στις επόμενες ώρες ή ημέρες και μόλις υπάρξει κατάληξη θα γίνει η ανάλογη ενημέρωση».Προηγήθηκε η συνέντευξη Κούγια στην Πάτρα αλλά και η επικοινωνία με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Το τοπίο άρχισε να διαμορφώνεται χθες νωρίς το πρωί, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Κούγιας στα Αχαϊκά Μέσα Ενημέρωσης, με επίκεντρο την Παναχαϊκή, αλλά και αναφορές στην Καλαμάτα τις οποίες δημοσιεύουμε… «Έχω δύο προτάσεις. Από το Ερασιτεχνικό Αιγάλεω και από την Καλαμάτα, όπου μιλώ και με τον Δήμαρχο», είπε αρχικά, ενώ στη συνέχεια επισήμανε… «Μέσα στον Ιούνιο θα γίνει η Γ.Σ. στην Παναχαϊκή και το ένα θέμα είναι αλλαγή ονόματος ΠΑΕ και πώς θα καταλήξουν οι συζητήσεις με Καλαμάτα, Αιγάλεω. Η πιθανότερη εκδοχή η Ανώνυμη Εταιρία να γίνει η Καλαμάτα. Υπάρχει αγάπη από παλαίμαχους, οπαδούς και τον Δήμο, με τον Δήμαρχο να λέει ότι είναι μαζί μου και ότι θα βοηθήσει να φτιάξουμε προπονητικό», ενώ κλείνοντας ανέφερε… «Δίνω προθεσμία δέκα ημερών και αν δεν υπάρξει συμφωνία εδώ, τότε θα μιλήσω με Αιγάλεω ή Καλαμάτα, χωρίς να είναι αυτό απειλή. Έχω και πρόταση από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για να μεταφέρω την ομάδα στη Σπάρτη». Όπως τόνισε ο κ. Κούγιας έχει έρθει σε επαφή με τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα και χθες το πρωί υπήρξε πράγματι τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών. Ο κ. Νίκας έχει φανερώσει διάθεση συμβολής στις εξελίξεις, μεταφέροντας τις επιθυμίες των φιλάθλων για μια καλύτερη ημέρα.Ελπίζουμε να μην είναι παιχνίδι στην πλάτη της Μαύρης Θύελλας Δεν ξέρουμε εάν θα καταλήξει σε γάμο το όλο σενάριο που εξελίσσεται, όμως οφείλουμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, ευελπιστώντας ότι ο κόσμος της Καλαμάτας θα κάνει το ίδιο. Ελπίζουμε μονάχα να μην εξελιχθεί σε παιχνίδι στην πλάτη της Μαύρης Θύελλας, ειδικότερα στην αγωνία του κόσμου που περιμένει ένα καλύτερο αύριο. Οι διαμάχες στην Πάτρα μεταξύ του κ. Κούγια και της Δημοτικής Αρχής ή όποιων άλλων περιλαμβάνει, ποσώς μας ενδιαφέρουν και αυτό πρέπει να το σκεφτούν οι υπεύθυνοι. - 

***  Ποδόσφαιρο: Της φαντασίας τα παιχνίδια…         
   
Ο Καμύ είχε πει: «Όλα όσα ξέρω για την ηθική και την αίσθηση καθήκοντος τα έχω μάθει από το ποδόσφαιρο». Ο Παζολίνι είχε γράψει: «Το ποδόσφαιρο είναι η τελευταία ιερή παράσταση των καιρών μας. Κατά βάθος πρόκειται για ιεροτελεστία... Είναι ένα σύστημα σημείων, μια γλώσσα...». Ο Μπομπ Μάρλεϊ είχε τραγουδήσει «το ποδόσφαιρο είναι ελευθερία. Ελευθερία κίνησης, ελευθερία σκέψης».
Ποδόσφαιρο! Το άθλημα όλων. Πλούσιων και φτωχών. Μορφωμένων και αγράμματων. Κοντών και ψηλών. Αυτό με τους απλούς κανόνες. Που για να το παίξεις χρειάζεσαι μια μπάλα, δυο πέτρες για δοκάρια και έναν ατσούμπαλο για τερματοφύλακα.
Ποδόσφαιρο! Το δημιούργημα της βικτωριανής μπουρζουαζίας που εξελίχθηκε στο «θέατρο των φτωχών». Το άθλημα με τα θεοποιημένα σύμβολα. Τα γήπεδα που έγιναν ναοί. Οι φανέλες που έγιναν αντικείμενο της σύγχρονης εικονολατρίας.
Και το χορτάρι, σανίδι για τον Γκαρίντσα, τον Κρόιφ, τον Ζιντάν. Πολεμικό χαράκωμα για τον Βαρέλα, τον Μαραντόνα. Ποδόσφαιρο! Η τελευταία μορφή διονυσιακής έκστασης. Ανυπόκριτου πάθους και ανιδιοτελούς αφοσίωσης. Με χορωδιακά δημιουργήματα, συχνά βωμολοχικά, πλην όμως έμμετρα και ομοιοκατάληκτα. Με κατά φαντασίωση προπονητές και κανονιέρηδες. Ταξίδια από τον παράδεισο στην κόλαση μέσα σε δευτερόλεπτα. Και ένα σφύριγμα ικανό να στείλει εκατομμύρια ανθρώπους στους δρόμους και αγνώστους στην αγκαλιά αγνώστων.
Ποδόσφαιρο! Ο παράδεισος των κλισέ και των ασυνείδητων ταυτίσεων. Που ακόμα και σήμερα, στην εποχή της απόλυτης αθλητικής παγκοσμιοποίησης, επιμένουμε να βλέπουμε παλαιομοδίτες Άγγλους, Βραζιλιάνους χορευτές, γερμανικές μηχανές. Αργεντίνους που παίζουν μπάλα επιθετικά, όπως χορεύουν τανγκό. Πονηρούς Ιταλούς, φιγουρατζήδες Λατίνους, ταλαντούχους πλην απείθαρχους Αφρικανούς.
Ποδόσφαιρο! Παιχνίδι μυαλού, φαντασίας, ενστίκτων. Έμπνευσης, εκπλήξεων, αυθορμητισμού. Μια παράσταση για όλους! Για κάθε ποδοσφαιρόφιλο. Για κάθε πιστό της νέας πολυθεϊστικής θρησκείας σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης. Για κάθε ξυπόλυτο παιδί του τρίτου κόσμου που ονειρεύεται να γίνει ο νέος Ντρογμπά, Εσιέν ή Τουρέ. Για καθέναν που θα χαρεί ή θα λυπηθεί παρέα με τον άγνωστο συμπατριώτη του, μέσα από μια καθαρτική διαδικασία συμφιλίωσης. Κυρίες και κύριοι, το 20ό παγκόσμιο κύπελλο, το Μουντιάλ της Βραζιλίας, άρχισε! Avanti maestri! 
Του Ευτύχη Βαρδουλάκη 
 
*** Σήμερα  Σάββατο  14  Ιουνίου  2014 :
 ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ τρίτη  ημέρα  ,
5ος  αγώνας  :
Ώρα  19.00   , 14 /06 2014  :
ΚΟΛΟΜΒΙΑ  - ΕΛΛΑΔΑ   3-0 .- ^
Ο Πορτογάλος τεχνικός δείχνει ότι έχει κατασταλάξει στους δέκα από τους έντεκα που θα ξεκινήσουν το παιχνίδι  ΕΛΛΑΔΑ : Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Κατσουράνης, Κονέ, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, ενώ το δίλημμα είναι στην κορυφή της επίθεσης. Τη θέση διεκδικούν επί ίσοις όροις Μήτρογλου και Γκέκας.-
ΚΟΛΟΜΒΙΑ : Από την άλλη πλευρά ο Πέκερμαν αναμένεται να παραταχθεί με τους: Οσπίνα, Ζούνιγκα, Γιέπες, Ζαπάτα, Αρμέρο, Ροντρίγκεζ, Σάντσεζ, Αγκιλάρ, Γκουαρδάδο, Γκουτιέρεζ, Μπάκα.  *  Οι Τεόφιλο Γκουτιέρες, Τζάκσον Μαρτίνες και Κάρλος Μπάκα θα προσπαθήσουν να αδράξουν την ευκαιρία της απουσίας του Φαλκάο, αν και ομολογουμένως δεν έχουν τη λάμψη του – κάτι άλλωστε που παραδέχεται και ο προπονητής της Κολομβίας: «Δεν μπορώ να το κρύψω. Θα ήθελα να έχω τον Φαλκάο εδώ», δήλωσε ο Αργεντίνος προπονητής σε δημοσιογράφους.
6ος αγώνας :    Ώρα  22.00 14/06/2014 :~ ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ - ΚΩΣΤΑ ΡΙΚΑ  1-3 .- ^
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Περέϊρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Κάσερες, Αρεβάλο Ρίος, Γκαργκάνο, Στουάνι, Ροντρίγκες, Φορλάν, Καβάνι.
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Γκαμπόα, Γκονζάλες, Ουμάνα, Ντουάρτε, Ντιαζ, Κουμπέρο, Μπόρχες, Ρουίς, Ουρένια, Κάμπελ.
  7ος αγώναςΏρα  01.00 15/06/2014  ~ ΑΓΓΛΙΑ  -ΙΤΑΛΙΑ  1-2 .- ^
Οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:
ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Τζόνσον, Κέϊχιλ, Γιαγκιέλκα, Μπέϊνς, Τζέραρντ, Χέντερσον, Στέρλινγκ, Λαλανα, Στάριτζ, Ρούνεϊ.
ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Αμπάτε, Κιελίνι, Μπονούτσι, Ντε Σίλιο, Ντε Ρόσι, Καντρέβα, Πίρλο, Μαρκίζιο, Μπαλοτέλι, Κασάνο.
8ος αγώνας :     Ώρα  04.00 15/06/2014 ~  ΑΚΤΗ  ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ -ΙΑΠΩΝΙΑ  2-1 .- ^

 
Φωτογραφία  Η εθνική  ομάδα  της  ΕΛΛΑΔΑΣ
 Εθνική ΕΛΛΑΔΑΣ
***   ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ  3-0  ,(1-0) .- ^
Τα  γκολ  : 5΄Πάμπλο Αρμέρο ,  58 ΄ Τέο Γκουτιέρες, 90+1΄ Ροντρίγκες ¨  .-
Φωτογραφία Το  γκόλ 5΄ του Αρμέρο
Διαιτητές :Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο 40χρονος Αμερικανός Μαρκ Γκάιγκερ, με βοηθούς τον συμπατριώτη του Μαρκ Σιν Χερντ και τον Καναδό Τζόι Φλέτσερ, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ιρανός Αλιρεζά Φαγκανί.
Κάρτες : Κάρλο Σάντσες , Παπασταθόπουλος , Σαλπιγκίδης ,
 Στο  Στάδιο στο Μπέλο Οριζόντε  , για τον 3ο όμιλο (γκρουπ) της διοργάνωσης. -
Οι αρχικές συνθέσεις...
Κολομβία (Πέκερμαν): Οσπίνα, Ζαπάτα, Γιέπες, Σάντσες, Αρμέρο ( Σαντιάγκο Αρίας )   , Αγκιλάρ (Μεχία), Γκουτιέρες(Μαρτίνεζ) , Ροντρίγκες, Κουαδράδο, Ιμπάρμπο, Ζουνίγκα. ,.
Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Κονέ,( Γ. Καραγκούνης ),  Μανιάτης, Κατσουράνης, Σαμαράς  , Σαλπιγγίδης  (Φετφατζίδης), Γκέκας (Μήτρογλου).








ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαρκ Γκάιγκερ (ΗΠΑ)ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σάντσες - Παπασταθόπουλος, ΣαλπιγγίδηςΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): 1.Νταβίντ Οσπίνα, 2.Κρίστιαν Ζαπάτα, 3.Μάριο Γέπες, 6.Κάρλος Σάντσες, 7.Πάμπλο Αρμέρο (74΄ 4.Σαντιάγκο Αρίας), 8.Άμπελ Αγκιλάρ (69΄ 15.Αλεξάντερ Μεχία), 9.Τεόφιλο Γκουτιέρες (76΄ 21.Τζάκσον Μαρτίνες), 10.Τζέιμς Ροντρίγκες, 11.Χουάν Κουαδράδο, 14.Βίκτορ Ιμπάρμπο, 18.Χουάν Ζούνιγκα.ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): 1.Ορέστης Καρνέζης, 2.Γιάννης Μανιάτης, 4.Κώστας Μανωλάς, 7.Γιώργος Σαμαράς, 8.Παναγιώτης Κονέ (78΄ 10. Γιώργος Καραγκούνης), 14.Δημήτρης Σαλπιγγίδης (57΄ 18.Γιάννης Φετφατζίδης), 15.Βασίλης Τοροσίδης, 17.Φάνης Γκέκας (64΄ 9.Κώστας Μήτρογλου), 19.Σωκράτης Παπασταθόπουλος, 20.Χοσέ Χολέβας, 21.Κώστας Κατσουράνης.
Video  από τον αγώνα  :
1 ~** Κολομβία-Ελλάδα  1ο γκολ  1-0  5΄ Πάμπλο Αρμέρο,  Μουντιάλ Βραζιλίας Σάββατο 14/06/2014 : http://youtu.be/dt7X6bu20LI ,
2 ~**  ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ  στο Μουντιάλ Βραζιλίας 2014 έναρξη αγώνα:   http://youtu.be/u3-4fd88u2Q ,
3 ~**    ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΕΛΛΑΣ  είσοδος  Μουντιάλ  2014 : http://youtu.be/Uqybvz2n5GM ,
4 ~** ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΕΛΛΑΣ  Μουντιάλ 2014 πριν  έναρξη 14/06/2014 : http://youtu.be/D4m0Qv8zCCY ,
5 ~** Κολομβία-Ελλάδα  2ο  γκολ 2-0 Μουντιάλ  14/6/2014 : http://youtu.be/HlSZAdDWBJk  ,

6 ~** Κολομβία-Ελλάδα  3ο γκολ 3-0 μουντιάλ  14/6/2014 : http://youtu.be/Yce2GfU93oY ,

 

7 ~* Κολομβία-Ελλάς  3-0  φάσεις γκολ μουντιάλ  14/6/2014 : http://youtu.be/Y_uVjMFFX8s , 

^~ Κολομβία-Ελλάδα  3-0  δηλώσεις  Μουντιάλ 14/6/2014 : http://youtu.be/mwHdVtacd2Q ,

^ ~ ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΕΛΛΑΣ 3-0 μουντιάλ  τεχνική ανάλυση 14/6/2014 :  http://youtu.be/FEHJj--P7Zs ,


*** ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ - ΚΟΣΤΑ  ΡΙΚΑ  1-3  , (1-0) .- ^
Τα  γκολ : 24 ΄πεν, Έντισον Καβάνι , 54΄Τζόϊ Κάμπελ  , 57΄ Ντουάρτε , 84΄ Ουρένια ,
Διαιτητές : Μπρίτσχ  , Μπόρτσχ  , Λούππ ,
Κάρτες : Λουγκάνο ,
Για την Ουρουγουάη ξεκινούν οι: Μουσλέρα, Περέιρα, Γοδίν, Λουγκάνο, Κάσερες, Γκαργκάνο (Γκοντζάλες ), Ρίος, Στουάνι, Ροντρίγκεζ, Φορλάν (Λοζέϊρο), Καβάνι  ,
Για την Κόστα Ρίκα βασικοί είναι οι: Κέιλορ, Γκαμπόα, Ουμάνια, Γκονζάλεζ, Ντουάρτε, Ντίαζ, Μπολάνιος(Μπαράντες), Τεχέδα (  Ντουμπέρο), Μπόργες, Μπράιαν Ρουίζ, Κάμπελ  ,
~  Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε ο Περέιρα με απευθείας κόκκινη κάρτα.
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Κόκκινες: 94' Περέιρα
Κίτρινες: Λουγκάνο, Γκαργκάνο, Κάσερες
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Όσκαρ Ταμπάρες): 1.Φερνάντο Μουσλέρα, 2.Ντιέγκο Λουγκάνο, 3.Ντιέγκο Γκοντίν, 5.Βάλτερ Γκαργκάνο (61΄ 20.Αλβαρο Γκονζάλες), 7.Κριστιάν Ροντρίγκες (76΄ 8.Αμπελ Ερνάντες), 10.Ντιέγκο Φορλάν (60΄ 14.Νίκολας Λοντέιρο), 11.Κριστιάν Στουάνι, 16.Μαξιμιλιάνο Περέιρα, 17.Αρεβάλο Ρίος, 21.Εντισον Καβάνι, 22.Μάρτιν Κάσερες.
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Πίντο Χόρχε Λουίς): 1.Κέιλορ Νάβας, 3.Τζιανκάρλο Γκονζάλες, 4.Μίκαελ Ουμάνα, 5.Σέσλο Μπόργκες, 6.Όσκαρ Ντουάρτε, 7.Κριστιάν Μπολάνιος (89΄ 11.Μάικλ Μπαράντες) , 9.Τζόελ Κάμπελ, 10.Μπράιαν Ρουίς (83΄ 21.Μάρκος Ουρένα), 15.Τζούνιορ Ντίας, 16.Κριστιάν Γκαμπόα, 17.Γιέλτσιν Τεχέντα (74΄ 22.Χοσέ Κουμπέρο).
Video  από αγώνα  :

~** Ουρουγουάη -Κόστα Ρίκα  1ο 24΄ γκολ πεν  Καρβάνι  μουντιάλ  14/6/2014 : http://youtu.be/4OY4ueo0wQc ,

 ~** Ουρουγουάη-Κόστα Ρίκα 1-3  84΄ 3ο γκολ Ουρένια  μουντιάλ  14/6/2014 : http://youtu.be/GNfbfOAvIRQ ,   ~** Ουρουγουάη-Κόστα Ρίκα  1-3 μουντιάλ  φάσεις  γκολ 14/6/2014: http://youtu.be/egQCZ1M_GOk ,
~**  Ουρουγουάη-Κόστα Ρίκα ισοφάριση 1-1 54΄ Κάμπελ  μουντιάλ  14/6/2014  : http://youtu.be/OQ7Pd8qou9E ,
~** Ουρουγουάη-Κόστα Ρίκα 2ο  γκολ  1-2 57΄Ντουάρτε μουντιάλ 16/6/2014 : http://youtu.be/on5YwLs2J7I ,

~** Ουρουγουάη-Κόστα Ρίκα 1-3 φάσεις σχολιασμοί μουντιάλ  14/6/2014 : http://youtu.be/lyF79Zhi1lw ,

***  ΑΓΓΛΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ  1-2 ,(1-1) .-

Τα  γκολ :35΄Μαρκίζιο , 37΄Στάριτζ , 50΄ Μπαλοτέλι

Διαιτητές :Κούϊπερ  , Βαν Ρόκελ , Ζεϊνστρα ,
Κάρτες :

Αγγλία (Ρόι Χότζον): Χαρτ - Τζόνσον, Κέιχιλ, Τζαγκιέλκα, Μπέινς - Τζέραρντ, Χέντερσον - Ρούνει, Στέρλινγκ, Γουέλμπεκ - Στάριτζ.

Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Σίριγκου - Ντάρμιαν, Μπαρτσάλι, Παλέτα, Κιελίνι - Ντε Ρόσι - Πίρλο, Βεράτι, Καντρέβα, Μαρκίζιο - Μπαλοτέλι.

 ΄Βίντεο  από αγώνα  :

~ Αγγλία-Ιταλία  1ο  γκόλ 0-1  Μουντιάλ  15/6/2014 : http://youtu.be/NAjFiMvW7Lg ,  

~ Αγγλία- Ιταλία 2ο  γκολ ισοφάρ  1-1  μουντιάλ  15/6/2014 : http://youtu.be/PWX3yOUvuE0  ,
~ Αγγλία-Ιταλία  2ο γκολ 1-2  50 Μπαλοτέλι  ΄μουντιάλ  15/6/2014 : http://youtu.be/zaP6PJUJr2E ,


 ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:

  http://www.youtube.com/stamos01 ,      3403    video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1810   video .-                      
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       1790  video.-                                                                                                                        
Σύνολον                                                      6978 βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2558  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
 https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  270   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    593 –
~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   187
 www.mykonoslivetv.com   = ΜΥΚΟΝΟΣ TV   ,

***  ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/28-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/28-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης των  ειδήσεων  Τετάρτη  28  Μαΐου  2014  .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/29-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   29  Μαΐου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/29-2014.html , Ενδιαφέροντα Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/05/30-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  30  Μαϊου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/31-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  31  Μαΐου  2014 .-
 
***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΟΥΝΙΟΥ    2014   :
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Άρωμα Κυριακάτικης ενημέρωσης 01 Ιούνιος 2014,.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Ανθολόγιο Γράφοντας Αντιγράφοντας , Κυριακή 01 Ιουνίου 2014.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/06/02-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Ιουνίου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/06/02062014.html , Επιλογές  Διαλέγοντας  και  Γράφοντας  02/06/2014 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/06/03-2014.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03 Ιουνίου  2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/06/04-2014.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Ιουνίου  2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/06/05-2014.html  , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη 05  Ιουνίου  2014  .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/06/05-2014.html  , Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Ιουνίου  2014.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/06/06-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Ιουνίου 2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/06/10-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/06/11-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/06/12-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/06/12-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης Πέμπτη  12  Ιουνίου  2014 .-  
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/06/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014.-
~

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅