Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Μαϊου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  05  Μαϊου  2014  :



***   Μεσσηνιακά  και  άλλα  :


*** Μέχρι τις 30 Ιουνίου δημοπράτηση του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος, μέσα στο 2014 και το Τσακώνα- Καλό Νερό

 Την δημοπράτηση του νέου οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Σύμφωνα με τον υπουργό, το έργο, το οποίο θα έχει δημοπρατηθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014 είναι προϋπολογισμού 340 εκατομμυρίων ευρώ και έχει μήκος 75 χιλιόμετρα. Όσον αφορά τον χρόνο παράδοσης του δρόμου στην κυκλοφορία, εκτιμάται ότι θα γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2016. Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοίδης, έως τα τέλη του 2014 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η δημοπράτηση του οδικού άξονα Καλό Νερό - Τσακώνα, μήκους 37 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 140 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης ανήγγειλε εκτεταμένες συντηρήσεις στο τμήμα του οδικού άξονα Πύργος - Καλό Νερό, αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν μπορεί να "μπει μπουλντόζα", λόγω των περιβαλλοντικών όρων που ισχύουν στην προστατευόμενη περιοχή της λίμνης του Καϊάφα». Να σημειωθεί, πως οι πόροι για την υλοποίηση και των δύο τμημάτων, Πάτρα - Πύργος και Καλό Νερό - Τσακώνα, θα προέλθουν από τα ευρωπαϊκά κονδύλια της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014 - 2020, ενώ, όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοίδης: «Και στην Ηλεία οι πολίτες θα δουν σύντομα να αναπτύσσονται μεγάλα εργοτάξια, που θα απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους, όπως ήδη γίνεται στην Ιόνια και στην Ολυμπία Οδό». Ακόμη, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης τόνισε ότι η αναβάθμιση των υποδομών της Δυτικής Ελλάδος, θα συμβάλλουν στην εξωστρέφεια της περιοχής. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η προσπάθειά μας επικεντρώνεται στη δημιουργία των κρίσιμων υποδομών της περιοχής και αυτή τη στιγμή στη Δυτική Ελλάδα γίνονται μεγάλες σε ύψος, αλλά και σημασία επενδύσεις. Ειδικότερα, ανέφερε ότι κατασκευάζονται σημαντικές υποδομές, και δημόσια έργα, όπως η Ιόνια οδός, από τα Ιωάννινα μέχρι το Αντίρριο και η Ολυμπία Οδός, από την Κόρινθο, μέχρι την Πάτρα. ΑΠΕ-ΜΠΕ - 

***  Ανοιχτά αλλά σαν κλειστά  χθες  Κυριακή μαγαζιά της Καλαμάτας (φωτογραφίες)
 
 
 
 
 
 

 Μπορεί ο Εμπορικός Σύλλογος της Καλαμάτας να έχει αποφασίσει τα καταστήματα να μην ανοίγουν πέρα από δύο Κυριακές, αλλά αυτό δε φαίνεται να επηρέασε κάποια από τα μέλη του, κυρίως καταστήματα του κέντρου, που και σήμερα άνοιξαν μαζί με τα καταστήματα- αλυσίδες που ήταν να ανοίξουν. Κίνηση το πρωί υπήρχε, αλλά ελάχιστοι κρατούσαν τσάντες, ενώ πολλοί ήταν οι Καλαματιανοί που προτίμησαν να κατέβουν στην παραλία. Τελικά όσα καταστήματα άνοιξαν, μέχρι το μεσημέρι σχεδόν όλα είχαν κλείσει, προφανώς επειδή δεν υπήρχε η αναμενόμενη κίνηση. -

*** Τα… ευτράπελα των εκλογών με υποψηφίους και συνδυασμούς         
           
Μετά την ανακήρυξη από τα Πρωτοδικεία μπορούμε πλέον να πούμε ότι οι συνδυασμοί που θα συμμετάσχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου οριστικοποιήθηκαν.
Περιστατικά, όμως, που συνέβησαν μεταξύ συνδυασμών, αλλά και υποψηφίων, όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν έγιναν γνωστά στο ευρύ κοινό, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις είναι από αστεία έως και κωμικοτραγικά!
Μερικά από αυτά θα σας περιγράψουμε (καθώς όλα είναι αδύνατον, τόσα που έγιναν), χωρίς φυσικά ονόματα, ενώ αφορούν τόσο περιφερειακούς όσο και δημοτικούς συνδυασμούς και υποψηφίους.
  «Περατζάδα» από τρεις συνδυασμούς
Από τρεις διαφορετικούς συνδυασμούς αναγκάστηκε να περάσει υποψήφιος μέχρι να κατασταλάξει! Ξεκίνησε πηγαίνοντας στον πρώτο συνδυασμό, επικεφαλής του οποίου είναι ήδη αιρετός.
Όμως, τα πράγματα ή οι υποσχέσεις που πήρε δεν ήταν αυτά που ήθελε και έτσι την αμέσως επόμενη ημέρα ανακοίνωσε τη συμμετοχή του σε άλλον συνδυασμό. Μάλιστα, τύπωσε και κάρτες υποψηφίου με το λογότυπο του δεύτερου συνδυασμού και άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία.
Εντούτοις, την προηγούμενη Κυριακή που κατατέθηκαν οι συνδυασμοί στο Πρωτοδικείο, το ξημέρωμα τον βρήκε στη λίστα τρίτου συνδυασμού! Τώρα, αν τύπωσε καινούργιες κάρτες, δεν ξέρουμε να σας πούμε…
 Όλη η οικογένεια…
Από τα συνηθέστερα αυτών των εκλογών, η συμμετοχή από μια οικογένεια περισσότερων του ενός ατόμου ως υποψηφίων.
Σε αυτή την κατηγορία, υπάρχουν δύο περιπτώσεις: Στην πρώτη, άτομα της ίδιας οικογένειας συμμετέχουν σε αντίπαλους συνδυασμούς και χωρίζουν το σόι στη μέση. Στη δεύτερη, γυναίκα, παιδιά, ξαδέλφια, κουνιάδοι, κ.λπ. συγγενείς – γνωστοί συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια για να «κλείσουν» και ο «εκλεκτός» τους να μπορεί να είναι υποψήφιος.
Μάλιστα, την περασμένη Κυριακή στα Πρωτοδικεία έφτασαν υποψήφιοι με φακέλους παραμάσχαλα, έχοντας τα δικαιολογητικά και τις υπογραφές συζύγων, αδελφών, υπαλλήλων τους κ.λπ., ώστε να «βουλώσουν» τρύπες και να καταθέσουν ένα «αξιοπρεπές» ψηφοδέλτιο.
Κατά κόρον αυτό έγινε με τη συμμετοχή γυναικών, στις οποίες –γενικώς- δεν πολυαρέσει η ιδέα της πολιτικής, αλλά η ποσόστωση του νόμου επιβάλλει τη συμμετοχή τους.
Στην κατηγορία αυτή, αλλά πιο διευρυμένα, ανήκει και η εξής περίπτωση: η πρώην συμμετέχει στον α΄ συνδυασμό, η νυν στο β΄ συνδυασμό και ο συνδετικός τους κρίκος (ο άντρας) σε … γ΄ συνδυασμό!
  Τους σήκωναν από τα κρεβάτια
Εκπληκτικά ήταν και τα σκηνικά που εκτυλίχθηκαν με επικεφαλής συνδυασμών. Κάποιοι, ακόμα και μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, οπότε ήταν η καταληκτική ώρα κατάθεσης των συνδυασμών στα Πρωτοδικεία, ξεσήκωναν γνωστούς από το κρεβάτι, για να πάνε στο σπίτι τους, να υπογράψουν τη δήλωση και να μπουν στο συνδυασμό.
Άλλοι πάλι, όταν είδαν ότι δεν τους λείπει ένας αλλά περισσότεροι υποψήφιοι για να μπορέσουν να κατεβάσουν συνδυασμό, άρχισαν τις διαπραγματεύσεις με συνυποψηφίους τους για να γίνουν συνενώσεις. Άλλοι τα χάλασαν στη «μοιρασιά» κι άλλοι τα βρήκαν.
Αυτά κι άλλα πολλά συνέβησαν μέχρι τη χθεσινή ανακήρυξη των υποψηφίων- και μη νομίζετε ότι δε θα γίνουν κι άλλα…   Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Τραυματίστηκε με το υπηρεσιακό του όπλο          
           
Ευτυχώς ελαφρά τραυματίστηκε νεαρός αστυνομικός στο σπίτι του στην Καλαμάτα, όταν το υπηρεσιακό του όπλο εκπυρσοκρότησε.
Ο αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο μηρό και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Κι επειδή έχουμε δει πολλές φορές τέτοια περιστατικά να καταλήγουν σε τραγωδίες, ευτυχώς είχε Άγιο.   Β.Β. 

***  O Καλαματιανός Yanni ξανακατακτά τον κόσμο! (βίντεο)         
   Βίντεο : http://youtu.be/7bNal4-amdE
Στις 23 Απριλίου και μετά από 19 χρόνια επέστρεψε ο ΥΑΝΝΙ (Γιάννης Χρυσομάλλης) στο Λονδίνο για μία και μοναδική συναυλία στο κατάμεστο Royal Albert Hall. Ένα εντυπωσιακό, πολυεθνικό κοινό  παρακολούθησε την παράσταση που διήρκησε δύο ώρες και είκοσι λεπτά χωρίς διάλλειμα.  Ηταν εκστατική βραδιά και το ακροατήριο σύσσωμο ξεσηκώθηκε, χειροκροτούσε και χόρευε ρυθμικά κάτω από τις συνθέσεις του Έλληνα καλλιτέχνη.

 
 Η ορχήστρα του είναι πολυεθνική και αυτή και αποτελείται από δεκαπέντε σολίστ και δύο σοπράνο. Ο ΥΑΝΝΙ με τα χαρακτηριστικά μακριά μαύρα μαλλιά του ήταν ντυμένος στα λευκά, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του στο κοινό που είχε πληρώσει από 90 έως 120  λίρες για το εισιτήριο. Μίλησε για μία ειρηνική υδρόγειο - 'όλη σαν μία χώρα χωρίς σύνορα' - και δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πατρίδα του την Ελλάδα όπου έγραψε τις πρώτες του συνθέσεις όταν ακόμα  ήταν παιδί, όπως το "Τhe End of August".  H παράσταση τελείωσε με την σύνθεση "Tο όνειρο ενός ανθρώπου" (One Man's Dream).
  Την συναυλία του ΥΑΝΝΙ στο Royal Albert Hall to 1995 είχαν παρακολουθήσει οι γονείς του Σωτήρης και Φιλίτσα Χρυσομάλλη και η τότε σύντροφος του Λίντα Εβανς.
  Πριν το Λονδίνο ο ΥΑΝΝΙ έδωσε τρείς συναυλίες στην Ινδία και μία στη Σρι Λάνκα όπου του επεφύλαξαν θερμότατη υποδοχή. Πέρασαν 17 χρόνια για να ξαναεπιστρέψει ο ΥΑΝΝΙ στην Ινδία μετά από τις ιστορικές παραστάσεις που είχε δώσει τον Μάρτιο του 1997 στο Ταζ Μαχάλ .Το βίντεο με τίτλο "TRIBUTE" πούλησε πάνω από 20 εκ. αντίτυπα.
  Στην Ινδία μία ομάδα από αξιόλογους Ινδούς συνθέτες υποδέχθηκαν τον ΥΑΝΝΙ με δεξίωση πάνω σε κόκκινο χαλί στην πόλη Chennai (New Indian Express), ενώ στην πόλη Bangalore στην υποδοχή  του προσέφεραν χειροποίητα δώρα. Στην Σρι Λάνκα,  στο ξενοδοχείο HILTON της πρωτεύουσας Colombo,   τα μέλη του Ιδρύματος Chana-Upali Arts Foundation υποδέχτηκαν τον  YANNI με τελετουργική παραδοσιακή τελετή και με τύμπανα. Ο ΥΑΝΝΙ είπε: "Είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι στη Σρι Λάνκα και ευχαριστώ που με κάνατε να αισθανθώ ευπρόσδεκτος".
Και αυτοί απάντησαν: "Σου αξίζουν όλες οι τιμές".
Μετά το Λονδίνο ο ΥΑΝΝΙ μετέβη στη Γερμανία όπου έδωσε παραστάσεις στο Ντύσσελντόρφ, Μόναχο και Βερολίνο και  τώρα συνεχίζει την μουσική του επιδρομή στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
Το τελευταίο άλμπουμ του ΥΑΝΝΙ ονομάζεται "INSPIRATO" και αναδεικνύει τις καλύτερες φωνές του κόσμου συμπεριλαμβανομένης του γνωστού Ισπανού τενόρου Πλασίντο Ντομίνγκο και του γυιού του, Placido Domingo JR.
Άλλα πρόσφατα άλμπουμ είναι: "Truth of Tuch", "Live at El Moro - Puerto Rico", YANNI LIVE (The Concert Event), "Mexicanisimo", "YANNI VOICES".

***  Ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες στο Φιλιατρινό φράγμα         
           
Άρχισαν ξανά οι εργασίες στο Φιλιατρινό φράγμα, όπως σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, οι οποίες είχαν σταματήσει εδώ και αρκετό καιρό.
Οι εργασίες ξεκίνησαν από τους βοηθητικούς δρόμους προσβασιμότητας, ενώ θα ακολουθήσουν οι εργασίες στους δρόμους προς το φράγμα.
Να σημειωθεί πως το έργο έχει κατασκευασθεί κατά 85%, παρά τις εμπλοκές με την έγκριση του ΑΠΕ από το υπουργείο. Η περιοχή κατασκευής των αρδευτικών δικτύων περιλαμβάνει το δημοτικό διαμέρισμα Εξοχικού και τμήματα των δημοτικών διαμερισμάτων Χαλαζονίου και Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας.  Κυριότεροι οικισμοί είναι τα Φιλιατρά, το Χαλαζόνι, το Εξοχικό και η Αγία Κυριακή, ενώ η ολική έκταση εντός περιμέτρου των αρδευτικών δικτύων είναι 31.560 στρ.
Το συνολικό μήκος των αγωγών του δικτύου θα είναι 165.775 μέτρα, ενώ προβλέπεται ανακατασκευή υφιστάμενων ανεπαρκών αγροτικών δρόμων και διάνοιξη νέων αγροτικών δρόμων όπου απαιτείται. Ειδικότερα, θα εξασφαλισθούν δρόμοι πλάτους οδοστρώματος 5 μέτρων για τους αγωγούς μεταφοράς και τους
χαλυβοσωλήνες των αρδευτικών δικτύων.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη μελέτη, ο διατιθέμενος όγκος από το Φιλιατρινό φράγμα και τον ταμιευτήρα θα ανέρχεται σε 9.000.000 m3 ετησίως, ενώ σύμφωνα με τη γεωργοτεχνική - γεωργοοικονομική μελέτη, η ετήσια ζήτηση αρδευτικού νερού στην περιοχή προσδιορίζεται σε 7.974.490 m3. 
 
*** Πεζοπορική εκδρομή Πρωτομαγιάς: γνωριμία με φυσικό και πολιτιστικό πλούτο του Ταϋγέτου                                             
  Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην πρόσκληση της 26ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας για την πεζοπορική εκδρομή στον Ταΰγετο, την Πέμπτη 1η Μαΐου, στο πλαίσιο της πανελλήνιας δράσης του ΥΠ.ΠΟ.Α. «Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές 2014». Οι συμμετέχοντες, ο αριθμός των οποίων ξεπέρασε τα εκατό άτομα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα εκπληκτικής ομορφιάς τοπίο στην περιοχή της Αλαγονίας, καθώς και ορισμένα σημαντικά μνημεία (βυζαντινούς ναούς, γεφύρια, νερόμυλους) που συνυπάρχουν αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, όπως και να ενημερωθούν για το αναστηλωτικό έργο που εκπονεί η Εφορεία σε κάποια από αυτά. Η 26η Εφορεία ευχαριστεί θερμά τον ΕΟΣ Καλαμάτας για την άψογη συνεργασία, καθώς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλαγονίας και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο αυτού, Αντώνη Καζάκο, για την ευγενική προσφορά του φαγητού στους συμμετέχοντες. Ευχαριστεί, επίσης, όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της και ευελπιστεί σε μελλοντική διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων.

 
 
***  Υποψήφιοι (υποψηφιότητες ) από  τον  τέως Δήμο  Αρφαρών  και  Άμφειας στις  Δημοτικές  Περιφερειακές  Εκλογές της 18 /05/2014  και  25/05/2014  για  το  ΔΗΜΟ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  :
 
   1.- Με  το  συνδυασμό "Πρωτοβουλία για τον Δήμο Καλαμάτας " του υποψήφιου Δημάρχου Νίκα Ευάγγελου  Παναγιώτη ΄: ,
 ~ Εκλογική Περιφέρεια Αρφαρών :
Μπελογιάννη - Θεοδωρακοπούλου Νικολάου Αναστασία
Μωραγιάννης Αθανασίου Κωνσταντίνου
~  Εκλογική Περιφέρεια Καλαμάτας :
Καράγιαννης Νικολάου Ανδρέας
Μπαρούνης Γεωργίου Νικόλαος
Μπούρας Δημητρίου  Αναστάσιος
~ Δημοτική Κοινότητα  Καλαμάτας :
Αναστασόπουλος  Γεωργίου  Δημήτριος {Τζίμης)
Θλιμμένου Δημητρίου Μαρία
~ Τοπική Αγίου Φλώρου :
Θεοδωρακόπουλος του Τρύφωνα Παναγιώτης
Κουρνέτας Νικολάου Θεόδωρος
~ Τοπική  Αγρίλου  :
Δημόπουλος Ηρακλ. Ευστάθιος
Κάργας Γεωργ. Ιωάννης
~ Τοπική  Αρφαρών  :
Καράμπελα  Ευσταθ.  Αντωνία 
Μωραγιάννης Δημητ. Σπυρίδων
Πολυχρόνη Γεωργ. Ευσταθία
Φέστας Σπυρ. Κωνσταντίνος
Τοπική  Βελανιδιάς  :
Κοτταρίδη Βασιλ.  Διαμαντούλα
Μπαρούνης  Παναγ.  Γεώργιος
~ Τοπική Βρωμόβρυσης  :
Θλιμμένος  Δημ.  Ευστάθιος
Καμαρινόπουλος Γεωργ. Βασίλειος 
~ Τοπικό Πηδήματος :
Κάργας  Ιωάν.  Γεώργιος
Σινάπης  Αντων.  Ιωάννης
~ Τοπική Πλατέως  :
Νίκας Βασ.  Νικόλαος 
Ταχταμπάς Ευθ.  Μιχαήλ
Τζαβάρας  Ευαγ.  Γεώργιος 
~ Τοπική Σταματινού  :
Λαγογιάννης Νικ.  Νικήτας
Μωραγιάννης  Δημ.  Ιωάννης 
~ Τοπική  Πολιανής  :
Γεωργακίλας Παν.  Αναστάσιος
Μουτσιούλας Νικ.  Ιωάννης

2.-  Υποψήφιοι  με  συνδυασμό "Ανοιχτος Δημοσ. - Ενεργοί Πολίτες "  υποψήφιου Δημάρχου Μάκαρη Ιωάν . Μανώλη-Λεονάρδο :
 ~ Εκλογική Περιφέρεια Αρφαρών :
Αργυράκης Κων.  Γεώργιος
Μπαρούνη Παν.  Αικατερίνη
Μπελόγιαννης Νικ.  Παναγιώτης
~ Εκλογική  Περιφέρεια  Καλαμάτας :
Γεωργακίλας Ευστ.  Κωνσταντίνος
Σακκάς Γεωργ. Ιωάννης 
Σγάντζος  Βασ. Μάρκος
Σμυρλής Σταυρ. Γεώργιος
~ Τοπική  Αγίου  Φλώρου  :
Μακρής Αρισ. Κωνσταντίνος
Τριάντος Κων. Νικόλαος
~ Τοπική  Αγρίλου :
Γεωργακίλας Κων.  Ευστάθιος
Κορομηλάς Ηλ.  Νικόλαος
~ Τοπική  Αρφαρών   :
Μπούρα  Παν.  Στέϊση
Νταραχάννης Θεόδ. Παναγιώτης
Πολυχρόννη Κων.  Ιφιγένεια - Εμμανουέλα
Σκούλικας Ιωαν. Φώτιος
~ Τοπική Βρωμόβρυσης  :
Αλειφέρης  Αριστ.  Κωνσταντίνος
Θεοδωρόπουλος  Κυριακ. Δημήτριος
~ Τοπική  Πλατέως  :
Λίβας  Αθαν.  Παναγιώτης
Σταθάς  Νικ.  Αναστάσιος
~ Τοπική Πολιανής  :
Γεωργακίλας Δημ.  Νικήτας
Δικαίου  Γεωργ. Χρήστος
Τοπική  Σταματινού  :
Ηλιόπουλος Παν.  Νικόλαος
Μπούρα  Αθαν.  Ελένη 

3 .-  Υποψήφιοι  με  συνδυασμό " Λαϊκή  Συσπείρωση Καλαμάτας " με  υποψήφιο Δήμαρχο  Οικονομάκος Θεόδ . Δημήτριος
~ Εκλογική Περιφέρεια  Αρφαρών :
Αντωναίος Δημ.  Λεωνίδας
~ Εκλογική Περιφέρεια  Καλαμάτας :
Νιάρχος Χρησ.  Αναστάσιος
Τοπική  Αγίου  Φλώρου  :
Μακρής  Ηλ.  Μάρκος 
~ Τοπική  Αγρίλου  :
Ζερβάκης Λαμπρ.  Πέτρος
~ Τοπική  Πηδήματος  :
Μπελόγιαννης  Ιωάννου  Βύρων

4.-  Με το  συνδυασμό "  Εκλογική  Δράση " με  υποψήφιο Δήμαρχο  Δημητρούλια  Παν.  Γεώργιο :
Εκλογική  Περιφέρεια  Αρφαρών :
Σταματοπούλου Δημ.  Ζωή
~ Εκλογική Περιφέρεια  Καλαμάτας :
Δημόπουλος Γεωργ. Πανάγος 

5 .-  Με  το  συνδυασμό  " Ανεξάρτητη  Συμμαχία  Πολιτών " με  υποψήφιο Δήμαρχο Αντωνόπουλος Δημ. Μιχαήλ  :
~ Εκλογική Περιφέρεια  Αρφαρών :
Μωρόγιωργας Θεόδ. Σωτήριος
~ Εκλογική Περιφέρεια  Καλαμάτας :
Καρμοίρη  Παν . Χρυσούλα

6.- Μ ε τον  συνδυασμό "Αλλαγή  για  τον Δήμο  Καλαμάτας " με υποψήφιο Δήμαρχο τον Μπρεδήμα  Παν.  Θεόδωρο :
Εκλογική Περιφέρεια  Αρφαρών  :
Θεοδωροπούλου Γεωργ. Ευγενία- Σοφία
~ Δημοτική  Κοινότητα  Καλαμάτας :
Μωραγιάννης Νικ. Κωνσταντίνος
~ Τοπικό Αγίου  Φλώρου  :
Καρατζούνης Λαζάρ.  Σωτήριος
~ Τοπικό Κοινότητας Αρφαρών  :
Μπούρας Αθαν.  Διονύσιος
~ Τοπική Κοινότητα  Πηδήματος :
Τσίμπουρης Λεωτυχ.  Ιωάννης

***   Θα αλλάξει το πελατειακό κράτος;          
   
Συνεχώς μιλάμε για την εξάλειψη του πελατειακού κράτους, αλλά δε νομίζω να τα καταφέρουμε. Αν, άλλωστε, αληθεύουν όσα είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θαν. Σκορδάς,
για τηλεφωνήματα που δέχθηκε στο υπουργείο από βουλευτές για μια καλύτερη θέση στις λαϊκές αγορές του τάδε παραγωγού, τότε μάλλον πάμε ολοταχώς προς τα… πίσω.  Χ.Χ. 

***  Κων. Σπυρόπουλος: «Έργα βιτρίνας και προβολής του δήμαρχου ήταν όσα έγιναν»           
 
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Μεσσήνης είναι η αιτία που κατέρχεται για μία ακόμη φορά στις εκλογές, διεκδικώντας την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του, ο υποψήφιος δήμαρχος Κων. Σπυρόπουλος.
Μιλώντας στο Θάρρος αναφέρει ότι δεν τον απασχολεί ποιοι είναι οι υπόλοιποι υποψήφιοι, αλλά τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ υπόσχεται επανάληψη των πεπραγμένων της θητείας του ως δημάρχου με διαφάνεια, σωστή οικονομική διαχείριση και ιεράρχηση των αναγκών, αλλά και χωρίς λάθη, σημειώνοντας πως «η βοήθεια σε όλους τους δημότες, σε όλες τους τις ανάγκες, θα είναι καθήκον τιμής για εμάς».   
Μίλησε, επίσης, για έργα βιτρίνας που έγιναν από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή και προβολής του σημερινού δημάρχου, δήλωσε πως δεν έμεινε ικανοποιημένος, αφού δεν υπήρξε συνέχεια των έργων που παρέδωσε, ενώ όταν του ζητήθηκε να ιεραρχήσει τις πέντε πρώτες προτεραιότητες στις οποίες θα δώσει βάρος, η πρώτη είναι η επέκταση και ολοκλήρωση του ΓΠΣ.
Τέλος, οραματίζεται να δει το Δήμο Μεσσήνης Δήμο πρότυπο στην επικράτεια.
  -Όταν αναλάβατε το Δήμο Μεσσήνης από το 2006 έως το 2010, δε διαθέτατε αυτοδιοικητική εμπειρία, την οποία αποκτήσατε στη συνέχεια, με την εκλογή σας το 2010 ως επικεφαλής του πρώτου από τους δύο συνδυασμούς της ελάσσονος μειοψηφίας. Κοιτάζοντας στο παρελθόν, με δεδομένη πλέον την εμπειρία αυτή, υπάρχουν ενέργειες από αυτές που κάνατε τις οποίες δε θα κάνατε σήμερα;
Προσπαθήσαμε και, τελικά, καταφέραμε να μην κάνουμε λάθη, κι αυτό γιατί επιδιώξαμε με απλό και διάφανο τρόπο να ικανοποιήσουμε τις κυριότερες από τις συσσωρευμένες ανάγκες του Δήμου Μεσσήνης.
Η οικονομική διαχείριση έγινε κατά γενική ομολογία με εξαιρετικό τρόπο.
Επίσης, με προτεραιότητες, στο σχεδιασμό και στα έργα, βάλαμε τις βάσεις για ανάπτυξη, ώστε να καταστεί ο Δήμος χρήσιμος για όλους τους δημότες του.
Τα ίδια θα γίνουν και στο μέλλον, χωρίς λάθη, ειδικότερα δε στις αδιανόητες δύσκολες συνθήκες διαβίωσης σήμερα, η βοήθεια στους δημότες, σε όλες τους τις ανάγκες, θα είναι καθήκον τιμής για εμάς.
  -Πέντε οι υποψήφιοι για το δημαρχιακό θώκο της Μεσσήνης σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Σας απασχολεί περισσότερο ποιοι είναι υποψήφιοι ή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και γιατί;
Ποιοι είναι συνυποψήφιοί μου σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση και ποια είναι τα πεπραγμένα τους πρέπει να απασχολεί, κυρίως, τους δημότες και ψηφοφόρους.
Εμένα με απασχολούν, κυρίως, τα προβλήματα του Δήμου, γιατί η κατάστασή του σήμερα, έπειτα από 4 χρόνια Δημοτικής Αρχής του κ. Αναστασόπουλου, είναι απογοητευτική.
Δεν προχώρησε η εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου παρά μόνο σε επίπεδο μελετών.
Έγινε άδικη κατανομή οικονομικών βαρών μεταξύ κέντρου και περιφέρειας.
Ένα μέρος από το πόσιμο νερό που καταναλώνεται στον πρώην καποδιστριακό Δήμο Μεσσήνης επιβαρύνει και τους υπόλοιπους δημότες του καλλικράτειου Δήμου Μεσσήνης.
Κατά κοινή ομολογία η πλειοψηφία των έργων της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής ήταν έργα βιτρίνας και προβολής του ιδίου του απερχόμενου δημάρχου με τις κουραστικές εμφανίσεις του στην τηλεόραση και στις εφημερίδες.
Γι’ αυτούς τους λόγους, βεβαίως, και με απασχολούν αποκλειστικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και αυτή είναι η αιτία της νέας υποψηφιότητας μου για τη δημαρχία.
  -Σας ικανοποιεί σήμερα η κατάσταση του Δήμου Μεσσήνης που παραδώσατε στον κ. Αναστασόπουλο;
Παραδώσαμε ένα Δήμο με άριστη οικονομική διαχείριση και με τα απαραίτητα αναπτυξιακά έργα.
Δώσαμε προτεραιότητα και πραγματοποιήσαμε την έγκριση του Γενικoύ Πολεοδομικού Σχεδίου του Καποδιστριακού Δήμου Μεσσήνης, το οποίο υπήρξε από παλαιά όνειρο και επιδίωξη του Δήμου.
Ενδεικτικά, επειδή δεν μπορούμε να αναφέρουμε όλα τα έργα μας από το 2006 έως το 2010, για την οικονομία της απάντησης θα αναφέρουμε ακόμα ως πολύ σημαντικά τα βασικά έργα υποδομής που έγιναν στο χώρο του κέντρου μηχανοκίνητου αθλητισμού στο αεροδρόμιο Τριόδου και την πραγματοποίηση αγώνα που απέφερε σημαντικά έσοδα για το Δήμο.
Επίσης, εγκρίθηκαν, χρηματοδοτήθηκαν και ξεκίνησαν τα έργα ύδρευσης του Δήμου από τον Άγιο Παύλο, έργο το οποίο αδικαιολόγητα χρονίζει.
Έγινε εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης.
Εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε η συλλογή, μεταφορά και επεξεργασία λυμάτων στα τοπικά διαμερίσματα Αβραμιού και Λευκοχώρας, έργο το οποίο αδικαιολόγητα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.
Περιμέναμε μία συνέχεια από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, που δεν ήλθε, δυστυχώς, για όλους εμάς τους δημότες.
  -Στην περίπτωση που εκλεγείτε δήμαρχος, ποιες θα είναι οι πέντε πρώτες προτεραιότητές σας για το Δήμο Μεσσήνης;
1. Επέκταση και ολοκλήρωση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Μεσσήνης και αντίστοιχη προώθηση Σχεδίων για τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους και την κοινότητα που απαρτίζουν το Δήμο.
Η ολοκλήρωση των σχεδίων αυτών αποτελεί τον κύριο μοχλό ανάπτυξης του Δήμου.
2. Επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου Τριόδου για τη διενέργεια αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πρόκειται για έργο τουριστικής προβολής και ανάπτυξης, όχι μόνο του Δήμου μας, αλλά και του νομού και της χώρας, και συγχρόνως πηγή σημαντικών εσόδων για το Δήμο, έσοδα που, αφενός, θα χρησιμοποιηθούν για την ελάφρυνση των δημοτικών βαρών (ύδρευση ,τέλη πεζοδρομίων κ.λπ.) και, αφετέρου, θα αποφέρουν κέρδη στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.
3. Έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, όπως κάναμε για Άγιο Παύλο και Αβραμιού –Λευκοχώρα αντίστοιχα, για όλες τις πόλεις και όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου μας.
4. Πλήρης προβολή, αξιοποίηση και εκμετάλλευση των αρχαιολογικών χώρων, κυρίως βέβαια της Αρχαίας Μεσσήνης.
5. Στήριξη των αγροτών με έργα άρδευσης, φράγματα, αγροτικής οδοποιίας, αγροτικών συνεταιρισμών, βοήθεια κάθε υγιούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας (τυποποίηση, εξαγωγικό εμπόριο) και στήριξη της τιμής των αγροτικών προϊόντων. Επίσης, δημιουργία χώρων έκθεσης και προώθησης των τοπικών προϊόντων σε κάθε έδρα πρώην Καποδιστριακών Δήμων.
  -Πώς θα θέλατε να δείτε να διαμορφωθεί ο Δήμος Μεσσήνης, αν οι ψηφοφόροι του σας εμπιστευτούν με την ψήφο τους; 
Θα ήθελα να διαμορφωθεί ο Δήμος μας σε πρότυπο Δήμο ανά την επικράτεια, Δήμο που θα συνδυάζει με ίσο βάρος την αγροτική οικονομία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την ποιότητα ζωής των πολιτών.          
Για αυτό, εκτός από τα έργα που αναφέρθηκαν ως έργα πρώτης προτεραιότητας, εξίσου σημαντικά είναι:
Η ασφάλεια των πολιτών.
Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.
Λύση του προβλήματος των απορριμμάτων.
Δημιουργική συνεργασία Δήμου-Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Αξιοποίηση των παραθαλάσσιων χώρων του Δήμου.
Ελάφρυνση στο ήμισυ των δημοτικών βαρών.
Ο Δήμος φιλοδοξεί να βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του πολίτη για κάθε του πρόβλημα, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς των Μνημονίων , που όλοι μας κινδυνεύουμε από οικονομική και ψυχολογική κατάρρευση και να προστατέψει τον δημότη από κάθε κυβερνητική αυθαιρεσία, που προκαλεί ανεργία, μετανάστευση, φτώχεια και πτώση του επιπέδου ζωής.
Παίρνουμε την τύχη στα χέρια μας.
Όσοι είναι πολέμιοι των συμφερόντων του λαού, θα μας βρουν απέναντί τους, αποφασισμένους και δυνατούς.  Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

***   Μήνυμα για νίκη από την 1η Κυριακή έστειλε ο Τατούλης από την Καλαμάτα (φωτογραφίες)         
      
  
 
Π. Τατούλης: «Θα δώσουμε την Πελοπόννησο λάφυρο;»
Της Βίκυς Βετουλάκη
φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
Νίκη από την πρώτη Κυριακή ζήτησε ο νυν περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος, Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας χθες βράδυ.
Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι η νίκη της «Νέας Πελοποννήσου» από την πρώτη Κυριακή είναι μια νίκη που στέλνει μήνυμα σε όλη τη χώρα «ότι μπορούμε, όταν θέλουμε, να πετύχουμε και ότι ο τόπος αφήνει πίσω τη μιζέρια και την παθογένεια του παρελθόντος».
Κατά τη διάρκεια των χθεσινών εγκαινίων, παρουσιάσθηκαν η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη και οι 21 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
«Να αφήσουμε τις κουβέντες του καφενείου»
Κατά την ομιλία του ο κ. Τατούλης επισήμανε ότι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος είναι η Ελλάδα των Περιφερειών: «Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε, επιτέλους, πολιτικά και να αφήσουμε στην άκρη την κουβέντα του καφενείου που θέλει να βρει χαραμάδα για να ξαναφέρει στη ζωή μας τη θλίψη και τη σκοτεινιά της μιζέριας και του λαϊκισμού. Η Πελοπόννησος δεν είναι λάφυρο του ενός και του άλλου, τη βραδιά των εκλογών η Πελοπόννησος θα έχει τα δικά της χρώματα, αυτά που εμείς της δώσαμε πριν από τέσσερα χρόνια, απελευθερωμένη από τα δεσμά του στείρου κομματισμού, από το βαθύ κράτος: Αυτά του άδολου, του ακομμάτιστου πατριωτισμού. Η Πελοπόννησος θα συνεχίσει στο δρόμο της Ευρώπης και αυτό εγγυάται η δική μας παρουσία. Η Πελοπόννησος έχει πια μπει οριστικά στο δρόμο των συνθέσεων και του κοινού οράματος, με μόνο στόχο το μέλλον του τόπου».
Κάλεσε τον κόσμο για ενεργή συστράτευση, πλατύτερη από κάθε άλλη φορά, και τόνισε ότι σε 15 ημέρες διεξάγεται μια μάχη: «Όχι ανάμεσα σε εμάς και σε κάποιους άλλους. Αλλά ανάμεσα στο μέλλον που ήδη έχουμε αρχίσει να δημιουργούμε και το παρελθόν που επιχειρεί να βρει χαραμάδα να εισχωρήσει. Μια μάχη ανάμεσα στην ειλικρίνεια, την ισότιμη σχέση, την εργατικότητα και το ρεαλιστικό όραμα και το γνωστό παλαιοκομματισμό που επιδιώκει να δημιουργήσει με παλιά φθαρμένα υλικά, κάτι δήθεν καινούριο. Μια μάχη ανάμεσα στο λαϊκισμό του τίποτα και τη δημιουργικότητα του συγκροτημένου σχεδίου. Αυτήν τη μάχη, ο τόπος, οι πολίτες, εσείς, εμείς, όλοι εμείς μαζί πρέπει να την κερδίσουμε. Να την κερδίσουμε μαχητικά. Και ηχηρά. Προκειμένου το μήνυμα που θα απλωθεί σε όλη τη χώρα από την Πελοπόννησο να διαμηνύσει ότι οι παλιές εποχές έχουν πια οριστικά τελειώσει. Η νίκη μας στις 18 Μαΐου θα είναι νίκη πρώτα για την Πελοπόννησο και μετά για τη χώρα, γιατί θα επισφραγίσει το νέο μοντέλο που εμείς φέραμε πριν από τέσσερα χρόνια. Αυτό το μοντέλο που άφησε πίσω του τα κομματικά χαρακώματα και απέδειξε ότι μπορεί να πετυχαίνει στόχους ακόμη και μέσα στη βαθύτερη κρίση. Γιατί εμείς μπορούμε στα δύσκολα. Είμαστε φτιαγμένοι για τα δύσκολα».
«Θα δώσουμε λάφυρο την Πελοπόννησο;»
Ο κ. Τατούλης ακολούθως υπογράμμισε ότι οι εκλογές που πλησιάζουν αποτελούν το κρισιμότερο σημείο καμπής για τη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας: «Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο: Συνεχίζουμε μπροστά ή επιστρέφουμε για πάντα πίσω; Συνεχίζουμε ευρωπαϊκά ή μπαίνουμε σε εξωευρωπαϊκές μοναχικές περιπέτειες; Προσφέρουμε την Πελοπόννησο λάφυρο σε κάποιους που θέλουν να κομίσουν δώρα σε νέους αρχηγούς ή άλλους πολιτικά αγνώμονες και ιδεολογικά ασύντακτους που θέλουν μεγαλώνοντας να γίνουν συνιστώσα ή κρατάμε την Πελοπόννησο χρωματισμένη με τα δικά της μοναδικά της χρώματα; Τα χρώματα του δικού μας τριπτύχου: του άδολου, του ακομμάτιστου πατριωτισμού όλων των Πελοποννησίων, δεξιών, αριστερών, κεντρώων.
Το 2010 σας είπα ότι πιστεύουμε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Σήμερα το λέμε πιο δυνατά. Μπορούμε, γιατί ήδη ξεκινήσαμε. Τα έργα υποδομής που γίνονται στην Πελοπόννησο, η τουριστική μας εκτόξευση, η άνοδος των εξαγωγών, η επίλυση δύσκολων προβλημάτων που διαχρονικά μας ντρόπιαζαν, ακολούθησαν για πρώτη φορά ένα συνεκτικό σχεδιασμό και έφεραν απτά αποτελέσματα. Ούτε ένα ευρώ δε χάθηκε. Ούτε ένα έργο δεν έμεινε σταματημένο. Ο τουρισμός συγκράτησε την ανεργία. Οι εξαγωγές θεαματικά αυξήθηκαν. Η Πελοπόννησος έχει μπει οριστικά πια στο χάρτη των σύγχρονων ευρωπαϊκών περιφερειών, με λόγο ισότιμο και υπερήφανο.
Ο άδολος, ακομμάτιστος πατριωτισμός, είναι ακόμα επίκαιρος τόσο στη Νέα Πελοπόννησο όσο και στη Νέα Ελλάδα των Περιφερειών. Γιατί σήμερα πλέον η περιφερειακή διακυβέρνηση σηματοδοτεί τη μετάβαση από την εποχή της αντιπαλότητας και των αντιφάσεων στον πολιτικό πολιτισμό της διαφάνειας, της εντιμότητας και των συνθέσεων».
Υποψήφιοι
 Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας
ΑΛΕΙΦΕΡΗ –ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΕΛΕΝΗ του Ιωάννη {Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης}
1. ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Χρήστου
2. ΒΛΑΣΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χρήστου
3. ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΗΛΙΑΣ του Ευστρατίου
4. ΓΚΟΥΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Σπυρίδωνος
5. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Γεωργίου
6. ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Παναγιώτη
7. ΚΟΚΚΕΒΗ ΕΥΓΕΝΙΑ του Ιωάννη
8. ΛΑΓΩΝΙΚΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΛΑΚΗΣ) του Σπυρίδωνος
9. ΜΑΝΤΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ του Παντελή
10. ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου
11. ΜΠΑΡΜΠΕΤΣΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Νικολάου
12. ΜΠΟΥΖΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ του Αργυρίου
13. ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΤΙΝΑ) του Δημητρίου
14. ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Κωνσταντίνου
15. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Παναγιώτη
16. ΡΕΚΚΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) του Αλεξάνδρου
17. ΣΑΛΑΝΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Νικολάου
18. ΣΠΑΝΟΥ ΑΘΗΝΑ του Ηλία
19. ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Χαραλάμπους
20. ΤΣΑΤΟΥΜΑΣ ΛΟΥΗΣ του Θεοδώρου
21. ΧΡΟΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Γεωργίου - ΙΑΤΡΟΣ  
 
 ***  Γ. Αργυράκης: «Η συντριπτική πλειοψηφία των Πασοκογενών είμαστε με τον Π. Τατούλη»          
   
Για όλους και για όλα μιλά σε συνέντευξή του στο «Θάρρος» ο νέος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Γιάννης Αργυράκης, επικρίνοντας παράλληλα και όσους «δεν τους ενοχλεί η συνεργασία ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. στην κυβέρνηση, αλλά η συνεργασία στο πρόσωπο του Π. Τατούλη».
Ο κ. Αργυράκης μιλά για το ΠΑΣΟΚ, τους πρώην συναδέλφους του περιφερειακούς συμβούλους που άλλαξαν πορεία σε αυτές τις εκλογές, αλλά και για τις κατηγορίες που δέχτηκε ότι έχει αναλάβει την εκτέλεση δημοσίων έργων.
  -Πώς κρίνετε την πρώτη εφαρμογή του «Καλλικράτη» την τριετία που ολοκληρώνεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου;
Το 2011 ξεκίνησε ένα εγχείρημα υπό την ηγεσία του α΄ αιρετού περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη. Μέσα σε πρωτόγνωρα δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες για τη χώρα μας και μειωμένα έσοδα, έπειτα από 3,5 χρόνια μπορούμε να πούμε ότι έγινε ένα σημαντικό έργο. Καταφέραμε να ολοκληρωθούν όλα τα ημιτελή έργα και να εξοφληθούν οι οφειλές των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, που ήταν αρκετά σημαντικές. Από τον Ιούλιο του 2011 που ανέλαβε η Αιρετή Περιφέρεια το ΕΣΠΑ, καταφέραμε σήμερα να είμαστε στην 3η θέση από την προτελευταία που βρισκόμασταν πρώτα, όσον αφορά στην απορροφητικότητα και τις συμβασιοποιήσεις έργων, ενώ συνεχείς και αποτελεσματικές ήταν οι παρεμβάσεις μας στη διαχείριση της καθημερινότητας και των όποιων πόρων άντλησε ο περιφερειάρχης από διάφορες πηγές χρηματοδότησης.
Πιστεύω ότι με την εμπειρία της πρώτης θητείας μας, και με το ιδιαίτερο πολιτικό βάρος που διαθέτει η προσωπικότητα του Πέτρου Τατούλη, η δεύτερη θητεία, που είναι 5ετής και την οποία ελπίζουμε και αισιοδοξούμε ότι θα μας δώσουν οι πολίτες με την ψήφο τους, θα είναι πιο παραγωγική και μεστή για την Περιφέρειά μας.
  -Ποιες είναι οι ανάγκες της Μεσσηνίας στις οποίες πρέπει να στοχεύσει η νέα Περιφερειακή Αρχή;  Όλοι συνομολογούμε ότι ο πρωτογενής και ο τριτογενής τομέας, δηλαδή η αγροτική παραγωγή και ο τουρισμός, είναι οι βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους πρέπει να στηρίζεται η ανάπτυξη στο νομό μας. Η γεωγραφική μας θέση, το κλίμα, ο φυσικός, αρχαιολογικός και πολιτιστικός μας πλούτος είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας.
Η βελτίωση των υποδομών για τους δύο παραπάνω στρατηγικούς τομείς ανάπτυξης είναι απαραίτητος όρος. Στο ενδονομαρχιακό οδικό δίκτυο (περιμετρικός δακτύλιος Μεσσηνίας μέχρι τη Μάνη, Καλό Νερό – Τσακώνα), στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, σε λιμάνια, αλιευτικά καταφύγια και μαρίνες, είναι αναγκαίες στοχευμένες παρεμβάσεις για τη βελτίωση και την αναβάθμισή τους.
Αρδευτικά και εγγειοβελτιωτικά έργα (Φιλιατρινό φράγμα, εκσυγχρονισμός Ζώνης Παμίσου κλειστού και ανοιχτού τύπου) συμπληρώνουν τις παρεμβάσεις που απαιτούνται στον τριτογενή τομέα.
  -Πώς αντιμετωπίζετε το γεγονός πως σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αντίπαλοί σας είναι πρώην συνάδελφοί σας περιφερειακοί σύμβουλοι, όπως ο κ. Αλευράς και ο κ. Τσαπόγας.
Το 2010 είναι γνωστό ότι ο κομματικός μου φορέας, που ήταν κυβέρνηση με 44% περίπου, αποφάσισε, ειδικά για την Πελοπόννησο, να στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη, μια απόφαση που μέχρι και σήμερα δεν έχει αλλάξει.
Το εγχείρημα αυτό υπερψηφίστηκε από τους πολίτες της Πελοποννήσου και την τριετία που μας πέρασε, μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για τη χώρα μας, καταφέραμε ένα σημαντικό έργο, το οποίο και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης κ. Αλευράς, όσο και άλλοι τρεις συνάδελφοι μας με διακριτό ρόλο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναγνώριζαν ως πολύ θετικό. Πρόσφατα και ξαφνικά, όμως, «ανακάλυψαν» ότι με το διακριτό τους ρόλο στήριζαν ένα αντιδημοκρατικό και αδιαφανές «σύστημα Τατούλη». Αφού επιχείρησαν ανεπιτυχώς με συνεχείς επισκέψεις και πιέσεις στη Χαριλάου Τρικούπη να πάρουν στήριξη, προχώρησαν σε αυτόνομη κάθοδο.
Είναι αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα και η διαφωνία και η διαφοροποίηση από μια παράταξη. Όταν, όμως, αυτό γίνεται στο τέλος της θητείας και λίγο πριν από τις εκλογές και αφού έχεις συμμετάσχει με θέση ευθύνης στη διάρκειά της, τότε δεν μπορείς να πείσεις για την ειλικρίνεια των καταγγελλομένων σου και των προθέσεών σου. Και είναι εκπληκτικό στις περιοδείες τους να λένε πως ό,τι καλό έχει γίνει στη Μεσσηνία, το έκαναν μόνοι τους, ενώ γι’ ό,τι, κατά τη γνώμη τους, δεν προχώρησε, ευθύνεται η ηγεσία της Περιφέρειας.
Όσον αφορά στον κ. Τσαπόγα, ακόμη και σήμερα προσπαθώ να εξηγήσω τη συμπόρευση του ιδίου και των φίλων του με τον κ.Αλευρά, τον οποίο θεωρούσαν - και θεωρούν, άραγε, ακόμα- ότι «μεθόδευσε» την ανάληψη της θέσης του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας το καλοκαίρι του 2011.
  -Ως ένα από τα ιστορικότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, θεωρείτε ότι έχετε υποχωρήσει έναντι των αρχών του κινήματος, συνεργαζόμενος με τον Π. Τατούλη, ιδιαίτερα τώρα, μετά τη στήριξή του από τη Ν.Δ.; Εξηγήστε και το γιατί.
Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010, μαζί με τον «Καλλικράτη», ψήφισε και την επαναφορά του 50%+1 ψήφο στον εκλογικό νόμο της Αυτοδιοίκησης. Αυτό από μόνο του επιβάλλει ευρύτερες συνεργασίες και στον α΄ και στο β΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης, οι οποίες, κατά την άποψή μου, είναι αναγκαίες, γιατί τις έχει ανάγκη η Αυτοδιοίκηση και τα κοινά τοπικά προβλήματα και όχι ο νόμος.
Δεν ξεχνώ, άλλωστε, ότι εγώ είχα εκλεγεί πρώτος Καποδιστριακός δήμαρχος Αρφαρών με τη στήριξη ευρύτερων δυνάμεων και πέραν του κομματικού μου φορέα.
Άρα, η αυτοδιοικητική φιλοσοφία που έχει διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ δεν αποτρέπει τέτοιες συνεργασίες, αντίθετα τις επιθυμεί όπου αυτό είναι δυνατό, όπως το ίδιο έκανε το 2010, στηρίζοντας στην Πελοπόννησο την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη.
Μην μπερδεύουμε τις γενικές ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κινήματος με ιδιαίτερες επιλογές που γίνονται επί μέρους σε διάφορους χώρους (π.χ. Αυτοδιοίκηση, συνδικαλισμός κ.λπ.).
Και μην «πουλάνε» κάποιοι τώρα αντιδεξιά κηρύγματα και κεντροαριστερές ρητορείες, τη στιγμή που στο μείζον, όπως είναι η κεντρική κυβέρνηση, συνεργάζονται και συνδιοικούν με τη Ν.Δ., ενώ στο έλασσον τούς ενοχλεί ο Τατούλης στην Πελοπόννησο, που από το 2010 έχει στηριχτεί από το ΠΑΣΟΚ, και συνεχίζουν να είναι και πάλι μαζί του η συντριπτική πλειοψηφία των Πασοκογενών περιφερειακών συμβούλων και αντιπεριφερειαρχών.
  -Κατηγορηθήκατε ότι πριν αναλάβετε τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, αναλάβατε την εκτέλεση δημοσίων έργων ως εργολάβος δημοσίων έργων. Πώς το σχολιάζετε;
Δε με εξέπληξαν καθόλου τα δημοσιεύματα μερίδας του τοπικού Τύπου σχετικά με την επαγγελματική μου δραστηριότητα. Το αντίθετο μάλιστα, θα έλεγα ότι το περίμενα, μιας και το πρόβλημά τους είναι γνωστό ότι είναι ο κ. Τατούλης και όσοι συνεργάζονται μαζί του σε θέση ευθύνης.
Από το 1987 είμαι ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός και ως περιφερειακός σύμβουλος, πριν εκλεγώ αντιπεριφερειάρχης, δεν ασχολούνταν κανείς με τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες, οι οποίες είναι γνωστές και νόμιμες.
Είναι γνωστό ακόμη ότι ως περιφερειακός σύμβουλος έχω ασυμβίβαστο να υπογράφω συμβάσεις άνω των 5.000 ευρώ και από την ημέρα εκλογής μου δεν έχω συμμετάσχει σε δημοπρασίες ούτε έχω αναλάβει ποτέ έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Δημοτικά έργα δεν έχω κανένα πρόβλημα να αναλαμβάνω και δραστηριοποιούμαι μόνο με αυτά, για να επιβιώσω εγώ και η οικογένεια μου με τα τρία παιδιά που έχω.
Ένα μόνο σχόλιο θέλω να κάνω. Όταν κάποιοι ανήθικα επικαλούνται την ηθική για να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους και να τους δημιουργήσουν πρόβλημα επικοινωνιακό, τότε αυτό, όχι μόνο είναι υποκρισία και φαρισαϊσμός, αλλά καταντά και επικίνδυνο για τη δημόσια ζωή και το επίπεδο αντιπαράθεσης.
  -Τι μήνυμα στέλνετε στους ψηφοφόρους της Μεσσηνίας για αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές;
Στις εκλογές του Μαΐου ο πολίτης της Μεσσηνίας μεταξύ των άλλων θα κληθεί να επιλέξει τη νέα Περιφερειακή Αρχή για την επόμενη πενταετία, μέσα στην οποία θα υλοποιηθεί το πολύ μεγάλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα 2014-2020 και όχι μόνο, το οποίο θα κατοχυρώσει την ευρωπαϊκή τροχιά ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας.
Με ψυχραιμία και νηφαλιότητα ο Μεσσήνιος πολίτης θα πρέπει να απομονώσει τις φωνές που ορθώνουν τείχη και οξύνουν τις ενδοπεριφερειακές αντιθέσεις και να αξιοποιήσουμε και να βοηθήσουμε όλοι μαζί η Μεσσηνία να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα που έχει και την καθιστούν πρωταγωνίστρια στο αναπτυξιακό και κοινωνικό γίγνεσθαι της Πελοποννήσου. Μια τέτοια προοπτική την εγγυάται ο ανεξάρτητος συνδυασμός της Νέας Πελοποννήσου και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.
Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, είμαι αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας μέχρι τέλος Αυγούστου που λήγει η θητεία της περιόδου αυτής. Ταυτόχρονα, είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον κ.Τατούλη και ζητώ από όλους τους Μεσσήνιους να με στηρίξουν εκ νέου με την ψήφο τους, με την υπόσχεση ότι θα αγωνιστούμε και πάλι μαζί για μια ισχυρή Μεσσηνία στη Νέα Πελοπόννησο.
Της Βίκυς Βετουλάκη
 
***  Στα τέλη του 2015 η ολοκλήρωση στερέωσης πρανών στο Κάστρο Κορώνης          
           
Στην Κορώνη βρέθηκε χθες το πρωί η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μαζί με ομάδα υπηρεσιακών στελεχών, με αφορμή την εγκατάσταση του εργολάβου του έργου «Στερέωση πρανών του Κάστρου Κορώνης», προϋπολογισμού 2,650 εκατ. ευρώ.
Οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν με αρχικό στόχο την παράκτια προστασία του Κάστρου, δημιουργώντας μια κουρτίνα από πασσάλους μέσα στη θάλασσα, σε απόσταση 8 -10 μέτρων από την ακτογραμμή. Με την ολοκλήρωση των έργων θα δημιουργηθεί πεζοδρόμος μήκους 250 μ. περιμετρικά του Κάστρου.
Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή διάβρωσης της θεμελίωσής του. Έχει δε υπολογισθεί ότι το έργο θα έχει υλοποιηθεί έως το τέλος του 2015.
Στη συνάντηση, εκτός του δημάρχου Πύλου – Νέστορος Δ. Καφαντάρη, παραβρέθηκαν ο βουλευτής Θ. Πετράκος, η αντιδήμαρχος Πελαγία Λευτάκη κ.ά.
 
***
 
***  Αθλητική  ενημέρωση :


***      ΕΠΣΜεσσηνίας... Α΄ Κατηγορία    (30η αγωνιστική ΣΑΒΒΑΤΟ 3/05/2014) :
1.ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου -ΕΘΝΙΚΟΣ  Μελιγαλά 1-1  .- ^
2.Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-ΔΩΡΙΕΑΣ  Δωρίου  0-2  .- ^
ΚΥΡΙΑΚΗ 4/05/2014   :      
3. Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ-Α.Ο. ΦΑΡΑΙ  2-1 .- ^
4. Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας  3-6  .- ^
5. Τέλος ΑΓΡΑΣ - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ      1-2   .- ^
6. Αστέρας ΑΡΦΑΡΑ-ΕΡΑΝΗ Φιλιατρά    1-1 .- ^
7. ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ      0-2  .- ^
8.  Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ-ΠΑΜΙΣΟΣ  Μεσσήνης    1-2  .- ^

*** Η TΕΛΙΚΗ  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Α΄ Τοπικού ΕΠΣΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2013-14   :
ΠΑΜΙΣΟΣ   Μεσσήνης  70 βαθμούς Πρωταθλητής
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ  68
ΕΡΑΝΗ  Φιλιατρών  55 
ΕΘΝΙΚΟΣ  Μελιγαλά 50 
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ  ΠΥΛΟΥ  44 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Καλαμάτας 40     
ΑΝΔΡΟΥΣΑ  38     
Α.Ο. ΔΩΡΙΟ 38
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΑ  36  βαθμοί
ΤΕΛΟΣ  ΑΓΡΑΣ Γαργαλιάνων  36     
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 35
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ  35
ΑΠΟΛΛΩΝ  Καλαμάτας 34   
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Υποβιβάζονται
 Α.Ο. ΦΑΡΑΙ  33
Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗ  28
ΟΜΟΝΟΙΑ  Καλαμάτας 20

 *** Για  την  Γ΄ εθνική  4ος  όμιλος 27η  αγωνιστική  Κυριακή 04/05/2014 :
Εθνικός Σαγέικων - Πανναυπλιακός   3-0   , (2-0).-^
Καλαμάτα - Δόξα  Ν. Μανωλάδας   4-1  , (1-0).- ^
Αμαλιάδα/Πανόπουλο - Παναρκαδικός  0-1  , (0-0) .-^
Παναργειακός - Α.Ε. Καραϊσκάκη   1-0 (0-0) .- ^
ΠΑΟ Βάρδα - Α.Ε. Μεσολογγίου   2-1  , (1-1) .-^
Ένωση Ερμιονίδας - Αχαϊκή    1-0 , (0-0) .- ^
Κόρινθος - Ατρόμητος Αχαΐας  0-1   , (0-1).-^
Άρης  Αιτωλικού - Μεσσηνιακός    0-0 .-^

***  Για  τα  πλέϊ-οφ της Ελληνικής Σούπερ Λίγκας :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ     1-1  , (1-0) .-^
{20 ΄ Μπλάντεν Πέτριτς  ,75΄ Σαλπιγγίδης   } ;
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθήνας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πράνιτς - Στοχ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Χουχούμης, Μέντες (81' Κλωναρίδης), Πράνιτς, Ζέκα, Καρέλης (62' Λαγός), Πέτριτς (55' Ατζαγκούν), Μπεργκ.
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Λίνο (85' Τζαβέλλας), Λάζαρ (59' Σαλπιγγίδης), Κάτσε, Νάτχο, Βούκιτς (68' Κουλούρης), Στοχ, Αθανασιάδης.
Video από  τον αγώνα  :
~ ΠΑΟ-ΠΑΟΚ  ημήχρ  1-0  το γκολ 4/5/2014 πλει οφ : http://youtu.be/zx3ERlqonEE ,

~  ΠΑΟ-ΠΑΟΚ  1-1  δηλώσεις  γκολ 4/5/2014 πλει οφ : http://youtu.be/BgEGCTnObOI  ,

~  ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 1-1  γκολ ισοφαρ  4/5/2014 πλει οφ : http://youtu.be/7RV3q2c0OpQ  ,
 
Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος Αθηνών     1-0 .- ^     { 66΄ Μπαράλες ) .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 93' Εντό (2η κόκκινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντε Μπλάσις - Λαζαρίδης
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντες, Λουί, Κοντοές, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Εντό, Μουνάφο (64' Βάλντο), Ουσέρο, Μπαράλες, Ντε Μπλάσις (88' Τσαμπουρής), Καράσκο (73' Κουρμπέλης).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος (41' Φυτανίδης), Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Δημούτσος (64' Πίτου Γκαρσία), Μπάλλας, Ούμπιντες, Μπρίτο (73' Παπαδόπουλος), Καραμάνος, Φάμπιο.
Video   από τον αγώνα :
~ ΑΣΤΕΡΑΣ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-0  4/5/2014 Πλει οφ γκολ : http://youtu.be/X_Izl349uhQ  ,
 
***  Α1 ΑΝΔΡΩΝ    26η Αγωνιστική (3/5/2014)
Σάββατο, 3 Μαϊου 2014
  
 Πανελευσινιακός-ΑΕ Ν. Κηφισιάς  63-71 .- ^
  Απόλλων Πατρών-Παναθηναϊκός  79-95 .- ^
  Τρίκαλα-ΚΑΟ Δράμας    103-108 .- ^
  ΠΑΟΚ-Ίκαρος Χαλκίδας 88-74 .- ^
   ΑΓΟ Ρεθύμνου-Ηλυσιακός   63-62 .- ^
   Κολοσσός Ρόδου-Άρης   72-69 .- ^
   Ολυμπιακός-Πανιώνιος   76-66 .- ^

~** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 26 αγώνες)1. Παναθηναϊκός 51
2. Ολυμπιακός 48
3. Πανιώνιος 44
4. ΠΑΟΚ 41
5. ΑΕ Νέας Κηφισιάς 40
6. ΚΑΟ Δράμας 39
7. Άρης 38
8. Απόλλων Πατρών 37
-----------------------------------
9. ΑΓΟ Ρεθύμνου 36
10. Κολοσσός Ρόδου 36
11. Τρίκαλα 35
12. Πανελευσινιακός 33
-----------------------------------
13. Ηλυσιακός 33
14. Ίκαρος Χαλκίδας 33
~** Τα ζευγάρια στην Α΄ φάση των πλέι-οφ:Παναθηναϊκός-Απόλλων Πατρών
Ολυμπιακός-Αρης
Πανιώνιος-ΚΑΟΔ
ΠΑΟΚ-ΑΕ Νέας Κηφισιάς
~ Οι αγώνες της Α΄ φάσης θα γίνουν στις 6, 8 και (αν χρειαστεί) 10 Μαΐου.-

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:

  http://www.youtube.com/stamos01 ,      3309   video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1780   video .- 
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1777  video.-   
Σύνολον                                                     6866 βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2489    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    562 –

~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-  122.  -

 ***  ΑΠΟ  ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2014 :                         
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/18052014.html , Δημοτικές Περιφερειακές  Εκλογές  18/05/2014 Συνδυασμοί  ,  Τρίτη  29  Απριλίου  2014
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/29-2014.html?showComment=1398765019668#c4008682741293950955 , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τρίτη 29 Απριλίου 2014.-                                                   
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/04/30-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 .-
~    www.aroma-elladas.gr  , 

***     ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-  
 ~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/02-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 02 Μαΐου 2014 , Άρωμα  ενημέρωσης για  όλους  μας ,-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 03 Μαΐου 2014 .-
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Σαββάτου 03 Μαϊου 2014 .-                                              
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/18052014.html , Ανακήρυξης Υποψηφίων Δήμων Ν. Μεσσηνίας  για  εκλογές  18/05/2014 , Σάββατο, 3 Μαΐου 2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/03-05-2014.html , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  , Κυριακή 04 Μαΐου  2014 .-
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/04-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 04 Μαΐου 2014.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Μαϊου 2014 .-
~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014.html , Συνδυασμοί και  υποψήφιοι για την Περιφέρεια  Πελοπονήσσου στις  εκλογές  18  και  25  Μαϊου  2014  , Δευτέρα  05 Μαΐου  2014 .
~

***  Video  από  την  παρουσίαση του  βιβλίου  "  Έχεις Ελπίδα , Έχεις Ζωή  "  των  γιατρών Γιάννη  Α. Λαφαζάνου  και  Γιώργου  Δημόπουλου :


www.minoas.gr ,

~ 1ο  ΚΑΛΑΜΑΤΑ Kalamαta  παρουσίαση    βιβλίου  3/5/2014  : http://youtu.be/3u7hcbmVl4Y ,  
~   2ο παρουσίαση  πονήματος 3/5/2014  Καλαμάτα : http://youtu.be/W_0hzKzCzxY  ,
~ 3ο Γιάννη  Α  Λαφαζάνος ομιλία παρουσίαση  βιβλίου  3/5/2014 : http://youtu.be/4n78qrk66K0  ,
~ 4ο  Από ομιλία   παρουσίασης  Καλαμάτα  3/5/2014 : http://youtu.be/mo5IBJpzHkk  ,
~ 5ο Από   παρουσίαση   βιβλίου του  Γιάννη  Α   Λαφαζάνος 3/5/2014 : http://youtu.be/HXANdqInSAE   ,
~ 6ο  Ομιλία  γιατρού αυτογνωσία Καλαμάτα  3/5/2014 : http://youtu.be/VORtK139vDY  ,
~ 7ο Ομιλητής  βιβλίου του Γιώργος   Δημόπουλος Καλαμάτα  3-5-2014 : http://youtu.be/lRYS_ChyDTM , ,
~ 8ο ΓΙΩΡΓΟΣ  ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ  παρουσίαση βιβλίου στην   Καλαμάτα  3/5/2014 : http://youtu.be/xyjJEEw2nBk ,
~ 9ο Από παρουσίαση βιβλίου  ,  από γιατρό Γιώργο  Δημόπουλο  3-5-2014 : http://youtu.be/sjeeGpkEQzA  ,

*** Με Λούη Τσάτουμα ο Πέτρος Τατούλης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου (όλα τα ονόματα)         
   
Με 83 υπογραφές κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Τρίπολης ο φάκελος υποψηφιοτήτων της «Νέας Πελοποννήσου» του Πέτρου Τατούλη.
Αναλυτικά:
  ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Παναγιώτη
Υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου – ΙΑΤΡΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
 Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας
ΧΕΙΒΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Παναγιώτη
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης - ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
 1. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ιωάννη - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
2. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Δημητρίου - ΕΜΠΟΡΟΣ
3. ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ του Θεοδώρου – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ
4. ΛΑΠΑΘΙΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΟΥΛΑ) του Δημητρίου – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
5. ΜΑΝΤΑ - ΤΣΟΥΡΝΟΥ ΑΝΝΑ του Γεωργίου -ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΕΥΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
6. ΝΙΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ιωάννη – ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
7. ΝΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Πέτρου– ΕΜΠΟΡΟΣ, τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
8. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Ευαγγέλου- ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
9. ΣΑΡΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου – ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
10. ΣΙΔΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Γεωργίου -ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
11. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ (ΦΑΝΗΣ) του Γεωργίου - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
12. ΤΖΑΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Κωνσταντίνου – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
 Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας
ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Θεοχάρη
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης - ΙΑΤΡΟΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
 1. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου - ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
2. ΚΑΤΣΙΑΔΡΑΜΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Νικολάου - ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
3. ΚΑΤΣΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
4. ΛΑΛΟΥΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γεωργίου - ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ
5. ΜΠΑΚΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου - ΓΕΩΠΟΝΟΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
6. ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Χρήστου – ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΕ
7. ΝΤΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Παντελή – τ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
8. ΠΑΝΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του Ιωάννη – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
9. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ - ΚΟΡΩΝΗ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ (ΚΛΕΙΩ) του Ευαγγέλου - ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
10. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου– ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
11. ΧΡΙΣΤΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΤΣΕΛΑ ΜΑΡΙΑ του Ιωάννη- ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
12. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Χρήστου - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας
 ΚΑΛΛΙΡΗΣ ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ του Ιωάννη
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης - ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
 1. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του Χαραλάμπους – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
2. ΒΑΛΤΕΤΣΙΩΤΗ – ΚΟΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ (ΕΥΗ)- ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
3. ΒΕΤΟΥΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ του Παύλου - ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
4. ΒΛΑΧΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΠΕΝΥ) του Θεοδοσίου - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
5. ΓΚΙΑΤΑΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ του Νικολάου– ΙΑΤΡΟΣ - ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
6. ΓΚΙΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Γεωργίου - ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ
7. ΚΑΡΑΒΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Βασιλείου – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
8. ΚΑΡΑΧΟΝΤΖΙΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Βασιλείου - ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
9. ΛΕΓΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Μάρκου - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
10. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Θεοδώρου - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
11. ΜΠΙΘΑΡΑ ΕΛΕΝΗ του Ιωάννη – ΒΟΗΘΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ
12. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Κωνσταντίνου– ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
13. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Τρύφωνα - ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ
14. ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (ΣΠΥΡΟΣ) του Νικολάου – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ
15. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Ευαγγέλου – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ
16. ΠΕΤΡΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Πέτρου– ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
17. ΠΙΣΙΜΙΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Αναστασίου- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
18. ΣΑΒΒΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του Αθανασίου – ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
19. ΣΚΛΙΑ ΜΑΡΙΑ – ΠΕΤΡΟΥΛΑ του Γεωργίου – ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
20. ΣΤΑΜΑΤΗ – ΜΕΛΕΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του Κωνσταντίνου - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας
ΤΖΑΝΕΤΕΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ (ΝΤΙΑ) του Αντωνίου
Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 1. ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αναστασίου – ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
2. ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ του Αριστείδη- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
3. ΚΑΡΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) του Θεοδώρου– ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Π.Σ.
4. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αντωνίου - ΑΓΡΟΤΗΣ
5. ΜΠΕΛΕΓΡΗ ΣΤΑΜΑΤΙΚΗ (ΜΑΤΟΥΛΑ) του Εμμανουήλ - ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ
6. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Χρήστου – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
7. ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ – ΣΕΪΤΑΝΑΚΗ ΑΝΝΑ του Ιωάννη - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
8. ΠΑΤΖΙΑ - ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ του Γεωργίου- ΙΑΤΡΟΣ
9. ΣΚΟΥΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Γεωργίου – ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
10. ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ του Ελευθερίου- ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
11. ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου– ΓΕΩΠΟΝΟΣ, τ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
12. ΦΛΩΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Ηλία – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
 Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας
 ΑΛΕΙΦΕΡΗ –ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΕΛΕΝΗ του Ιωάννη
Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
 1. ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Χρήστου – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
2. ΒΛΑΣΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χρήστου - ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
3. ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΗΛΙΑΣ του Ευστρατίου– ΙΑΤΡΟΣ Ω.Ρ.Λ.
4. ΓΚΟΥΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Σπυρίδωνος - ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
5. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Γεωργίου – ΑΓΡΟΤΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
6. ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Παναγιώτη – ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
7. ΚΟΚΚΕΒΗ ΕΥΓΕΝΙΑ του Ιωάννη – ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
8. ΛΑΓΩΝΙΚΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΛΑΚΗΣ) του Σπυρίδωνος – ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ, ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ,ΑΘΛΗΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ
9. ΜΑΝΤΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ του Παντελή – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
10. ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
11. ΜΠΑΡΜΠΕΤΣΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Νικολάου - ΑΓΡΟΤΗΣ
12. ΜΠΟΥΖΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ του Αργυρίου– ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΑΣ Ε.Α. - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
13. ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΤΙΝΑ) του Δημητρίου - ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
14. ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Κωνσταντίνου- ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
15. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Παναγιώτη – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ, ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ
16. ΡΕΚΚΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) του Αλεξάνδρου– ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΑΣ
17. ΣΑΛΑΝΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Νικολάου- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΕΛΟΣ ΕΣΗΕΑ
18. ΣΠΑΝΟΥ ΑΘΗΝΑ του Ηλία – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ) ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
19. ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Χαραλάμπους - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
20. ΤΣΑΤΟΥΜΑΣ ΛΟΥΗΣ του Θεοδώρου – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΙΒΟΥ
21. ΧΡΟΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Γεωργίου - ΙΑΤΡΟΣ
 Υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού του Συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» ορίστηκε η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, Κωνσταντίνα Νικολάκου. 

***   Το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Δέδε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου         
           
Υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Δέδες.
Ακολουθούν αναλυτικά οι υποψήφιοι
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ:
1.- ΠΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ (ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ).-
2.-ΜΠΕΡΤΖΕΛΕΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ).
3.-ΣΟΥΚΟΥΛΗ-ΒΙΛΙΑΛΗ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ).
4.- ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ).
5.- ΑΛΕΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ (ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ).
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1.- ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ:
1.1- ΓΚΑΡΚΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας).
1.2- ΓΚΟΦΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας)
1.3- ΔΗΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας).
1.4- ΚΑΟΥΝΗ ΑΜΑΛΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ (υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας).
1.5- ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ-ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΤΙΝΑ) του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ (υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας).
1.6- ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας).
1.7- ΝΤΕΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας).
1.8- ΝΤΡΟΥΛΙΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας).
1.9- ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας).
1.10- ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας).
1.11- ΣΕΡΦΑΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ του ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας).
1.12- ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗ-ΧΡΙΣΤΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ (υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας).
  2.- ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
2.1- ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας).
2.2- ΓΙΑΝΝΟ ΗΛΙΑ του ΘΟΔΩΡΑΚΗ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας).
2.3- ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΠΈΤΡΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας).
2.4- ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΦΩΤΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας).
2.5- ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας).
2.6- ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας).
2.7- ΚΙΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας).
2.8- ΚΟΥΤΣΟΥΓΕΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας).
2.9- ΛΟΥΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας).
2.10- ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας).
2.11- ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας).
2.12- ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ (ΔΙΑΜΑΝΤΩ) του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ (υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας).
  3.- ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
3.1-ΑΝΔΡΕΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας).
3.2- ΒΥΤΙΝΙΩΤΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ (ΧΑΡΗΣ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας).
3.3-ΓΕΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας)
3.4-ΓΕΩΡΓΑΚΗ-ΠΑΤΣΙΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ (ΤΙΝΑ) του ΑΝΔΡΕΑ (υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας)
3.5-ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας)
3.6-ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας)
3.7- ΓΟΥΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας).
3.8- ΔΕΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας)
3.9-ΚΑΛΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας).
3.10-ΚΑΠΠΑΗ-ΚΑΛΠΑΞΗ ΕΛΕΝΗ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ (υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας).
3.11-ΚΑΡΑΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας).
3.12-ΜΑΡΙΝΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας).
3.13-ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας).
3.14-ΜΠΙΤΖΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας).
3.15-ΠΑΠΑΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας).
3.16-ΠΑΠΠΑ-ΓΚΟΤΣΗ ΑΝΤΩΝΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ (υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας).
3.17-ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας).
3.18-ΠΟΥΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΝΑΝΣΥ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας).
3.19-ΡΟΤΖΙΩΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας).
3.20-ΣΟΦΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας).
  4.- ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
4.1- ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΗΛΙΑ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας).
4.2- ΒΛΑΧΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας).
4.3- ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας).
4.4- ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας).
4.5- ΚΟΥΜΟΥΤΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας).
4.6- ΚΟΥΡΕΜΠΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας).
4.7- ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΙΩΑΝΝΗ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας).
4.8- ΛΙΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας).
4.9- ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας).
4.10- ΠΟΛΥΜΕΝΑΚΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΗ (ΦΙΛΙΤΣΑ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας).
4.11- ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας).
4.12- ΨΙΝΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας).
  5.- ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
5.1- ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ του ΙΩΑΝΝΗ (υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας).
5.2- ΑΛΕΥΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας).
5.3- ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας).
5.4- ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας).
5.5- ΓΑΖΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΣΩΚΡΑΤΗ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας).
5.6- ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του ΑΓΓΕΛΗ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας).
5.7- ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΦΩΤΙΟΥ (υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας).
5.8- ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας).
5.9- ΚΑΤΣΑΡΓΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας).
5.10-ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΛΗ ΕΥΑΝΘΙΑ του ΦΩΤΙΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας).
5.11-ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας).
5.12-ΚΟΥΦΟΥ ΣΙΜΟΝΑ-ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας).
5.13-ΜΑΚΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας).
5.14-ΜΠΟΥΝΑ ΝΤΑΚΟΥΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας).
5.15-ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας).
5.16-ΣΥΡΝΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ του ΣΠΥΡΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας).
5.17-ΤΣΑΠΟΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας).
5.18-ΦΕΙΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΧΡΙΣΤΟΥ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας).
5.19-ΦΟΥΡΤΟΥΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας).
5.20-ΧΑΛΒΑΤΣΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας).
5.21-ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅