Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 23 Φεβρουαρίου  2014   :



***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  άλλα  :

*** ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ στο  ΑΡΦΑΡΑ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ μέσα  από  Βίντεο  :
,~**  1 Απόκριες  τσίκνισμα Σταματινού  Αρφαρών 22-2-2014 : http://youtu.be/_DtQEB3Jm8M      ,

~** 2 Απόκριες  τσίκνισμα  Σταματινού  Αρφαρών    22-2-2014 : http://youtu.be/dVwfvYK44wY ,

~** 3  ΑΠΟΚΡΙΕΣ  ΣΤΑΜΑΤΙΝΟΥ ΑΡΦΑΡΩΝ  22 - 2 – 2014 : http://youtu.be/eh8tYL501ps  ,

~* 4 Απόκριες Σταματινού Αρφαρών   22/2/2014 : http://youtu.be/Vd7hJY9Gd-A ,

~** PANATHINAIKOS   23-02-2014  Εν  όψη : http://youtu.be/Mos1hIZO7gg  , 

~ Ποδηλατοδρομίες 10 000 στο  Αρφαρά  23-2-2014 : http://youtu.be/M6u826ZGlko ,

~ ARFARA Ποδηλατοδρομίες  23/2/2014 : http://youtu.be/bzvWOz_axMY ,

~ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΕΙΕ  ΣΤΟ ΑΡΦΑΡΑ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  23-2-2014 : http://youtu.be/LnlKSQ3u3lg ,

~ Αρφαρά Καλαμάτας Ποδηλατοδρομίες 23-2 -014: http://youtu.be/dPHvzsoc6H4 ,

*** Βούλιαξε η πλατεία της Καλαμάτας από αυτοφωτιζόμενους καρναβαλιστές (φωτογραφίες και βίντεο)


 Πραγματικά το αδιαχώρητο έγινε πριν λίγη ώρα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας όπου καρναβαλιστές που ξεκίνησαν από διάφορα σημεία της πόλης κατέληξαν στην κεντρική πλατεία. Κύριο σύνθημα ήταν το «Αυτοφωτιστείτε», έπρεπε δηλαδή το κάθε γκρουπ να σκεφτεί έναν τρόπο για να κάνει τη νύχτα μέρα. Όταν όλα τα γκρουπ έφθασαν στην κεντρική πλατεία ξεκίνησε ένα μεγάλο παρτυ που σιγά σιγά μεταφέρεται στον πεζόδρομο της Ιατροπούλου αλλά και στο Ιστορικό Κέντρο. -  




***  Κλειδώνει η συνεργασία του Μάκαρη με το Δίκτυο         
          
Απόφαση που δε «σχεδιάστηκε» σε κανένα κομματικό γραφείο
Η προσπάθεια ορισμένων δημοσιευμάτων εκπορευόμενων από διάφορες αθηναϊκές ιστοσελίδες να δημιουργήσουν «αγκάθια» στη - μάλλον οριστική- απόφαση της δημοτικής παράταξης «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» να στηρίξει για τις επερχόμενες εκλογές στο Δήμο Καλαμάτας την υποψηφιότητα του προέδρου των ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας, Μ. Μάκαρη, πέφτουν στο κενό.
Με ανακοινώσεις τους που έδωσαν στη δημοσιότητα τόσο ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της παράταξης Σταμάτης Μπεχράκης όσο και ο Μανώλης Μάκαρης καταδεικνύουν μια εντελώς αντίθετη πραγματικότητα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μπεχράκης σημειώνει: «Με αφορμή διάφορα “ρεπορτάζ” που είδαν το φως της δημοσιότητας για δήθεν ψηφοφορία που έγινε στη νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για έγκριση ή όχι συγκεκριμένης πρότασης για το Δήμο Καλαμάτας, δηλώνουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Με την ευκαιρία αυτή, γνωστοποιούμε ότι την ερχόμενη Πέμπτη, στα γραφεία του Δικτύου Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας, θα συνέλθει η συντονιστική επιτροπή της δημοτικής μας κίνησης με θέμα τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και την έγκριση της πρότασης της γραμματείας του Δικτύου για το γιατρό Μανόλη Μάκαρη, ως επικεφαλής ευρύτερου ψηφοδελτίου νίκης για τις εκλογές στο Δήμο Καλαμάτας».
Από την πλευρά του, ο κ. Μάκαρης τονίζει: «Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω την τοπική κοινωνία για τη θετική υποδοχή που επεφύλαξε στην προταθείσα από το “Δίκτυο Ενεργών Πολιτών” ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου για το Δήμο Καλαμάτας. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα, αλλά ταυτόχρονα είναι γεγονός ενθαρρυντικό για το μέλλον του τόπου μας.
Οι πολιτικά συνειδητοποιημένοι συμπολίτες μας πλέον απορρίπτουν τις προτάσεις που σχεδιάζονται στα κομματικά γραφεία και επιλέγουν ανεξάρτητες υποψηφιότητες ανθρώπων καταξιωμένων από την ίδια την κοινωνία.
Οι κομματικές παρατάξεις καλούνται να υπερβούν τις πάγιες τακτικές και να στηρίξουν την ετυμηγορία της κοινωνίας τόσο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και για την κεντρική πολιτική σκηνή».   Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο ανήλικος Έλληνας και ο 24χρονος Γεωργιανός για τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη (φωτογραφίες)         
     
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως ο ανήλικος Έλληνας και ο 24χρονος Γεωργιανός που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 54χρονου αρχιμανδρίτη Φωτίου Ζαχαρόπουλου τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στη Χώρα Τριφυλίας, μετά τις χθεσινές απολογίες τους.
Οι δύο κατηγορούνται για: ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα κατά συναυτουργία, ληστεία τελεσθείσα κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία από κοινού, ενώ ο ανήλικος Έλληνας κατηγορείται, επίσης, για παράνομη οπλοκατοχή.
Οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων ήταν πολύωρες και εκ διαμέτρου αντίθετες. Ο μεν ανήλικος Έλληνας επανέλαβε πως οι δυο τους πήγαν μαζί στο σπίτι του αρχιμανδρίτη, αλλά το έγκλημα διέπραξε ο  Γεωργιανός, ενώ από την πλευρά του ο 24χρονος αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στην τραγική υπόθεση που έχει συγκλονίσει την περιοχή και το πανελλήνιο.
  Ο ανήλικος Έλληνας
Στις 12 το μεσημέρι μετήχθη στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας ο ανήλικος Έλληνας. Η υπεράσπισή του πρότεινε μάρτυρες οι οποίοι και εξετάστηκαν, ενώ λίγα λεπτά μετά τη 1.30 το μεσημέρι πέρασε και ο ίδιος την πόρτα του ανακριτή. Η απολογία του διήρκεσε περίπου τρεις ώρες. Στη διάρκειά της ο ανήλικος επέμεινε στην αλήθεια, όπως φέρεται να είπε, και επανέλαβε όσα ισχυρίστηκε στην Αστυνομία, εμμένοντας ακριβώς σε αυτά, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, δηλαδή ότι, όπως ήδη έχουμε γράψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ του «Θ», με τον Γεωργιανό έκαναν παρέα τον τελευταίο χρόνο και εκείνο το βράδυ έψαχναν να βρουν χρήματα. Ο Γεωργιανός τού είπε ότι ξέρει πού θα βρουν και να τον ακολουθήσει. Πήγαν στο σπίτι του αρχιμανδρίτη, όπου ο ανήλικος υποστηρίζει ότι δεν είχε ξαναπάει. Εκεί, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο Γεωργιανός τού ζήτησε να περιμένει στο χολ και αυτοί μπήκαν στο δωμάτιο. Δέκα λεπτά μετά, λέει, άκουσε φωνές για τα χρήματα που έδινε ο αρχιμανδρίτης στο Γεωργιανό και είδε τον 54χρονο να βγαίνει γυμνός και τον Γεωργιανό να τον ακολουθεί και να τον χτυπά με σιδερογροθιά. Ο αρχιμανδρίτης έπεσε στο πάτωμα και ο Γεωργιανός - σύμφωνα πάντα με όσα ανέφερε και στην Αστυνομία ο ανήλικος - τον έπνιξε με το πουκάμισο.
Ο ίδιος περιέγραψε ότι είχε σαστίσει από τα όσα διαδραματίζονταν μπροστά του και δεν αντέδρασε, αλλά ακολούθησε τις οδηγίες του φίλου του. Τράβηξαν το άψυχο σώμα του 54χρονου πάνω σε ένα χαλί και τον σκέπασαν. Αμέσως μετά έψαξαν το σπίτι και τα ξημερώματα έφυγαν.
  Ο 24χρονος Γεωργιανός αρνείται κάθε ανάμειξη
Αρνείται κάθε ανάμειξη στη δολοφονία ο 24χρονος Γεωργιανός, η απολογία του οποίου ξεκίνησε το απόγευμα και ολοκληρώθηκε μετά τις 9.00 το βράδυ. Όπως προαναφέραμε, αρνήθηκε κάθε ανάμειξη και ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να ομολογήσει πως ήταν στο σπίτι του ιερωμένου, ενώ δεν ήταν, εξαιτίας πιέσεων που δέχθηκε από την Αστυνομία, καθώς και από βίαιη συμπεριφορά απέναντί του κατά την προσαγωγή και κράτησή του. Μάλιστα, είπε πως δεν έχει πάει ποτέ στο σπίτι του δολοφονηθέντος αρχιμανδρίτη.    Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Στάθμευση οχημάτων στη χερσαία ζώνη λιμένος

Την παραχώρηση τμήματος της χερσαίας ζώνης λιμένος Καλαμάτας, στην περιοχή του γερανού (όπως τα προηγούμενα χρόνια), για να ικανοποιηθεί μέρος της αυξημένης ζήτησης πάρκινγκ κατά τη θερινή περίοδο, ζητεί ο δήμαρχος με επιστολή του προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου. Ο Π. Νίκας τονίζει ότι «ιδιαίτερα φέτος το πρόβλημα έλλειψης χώρων στάθμευσης είναι πιο έντονο, αφού έχει αυξηθεί η κίνηση επισκεπτών στην πόλη λόγω της ολοκλήρωσης του αυτοκινητόδρομου Αθήνα – Τρίπολη – Καλαμάτα». Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τμήμα μεταξύ των προεκτάσεων των οδών Τσαμαδού και Φαρών. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι: α) πρόκειται για προσωρινή παραχώρηση, για τις ανάγκες της θερινής περιόδου, β) υπάρχουν δύο πύλες (στις προεκτάσεις των οδών Τσαμαδού και Φαρών), για τις οποίες υπάρχει δυνατότητα η μία να χρησιμοποιείται για είσοδο και η άλλη για έξοδο από το χώρο στάθμευσης, γ) επειδή κάθε Σάββατο πραγματοποιείται άφιξη και αναχώρηση πλοίου από το λιμένα Καλαμάτας, για τη σύνδεση με τα Κύθηρα και την Κρήτη, ο χώρος δε θα χρησιμοποιείται για στάθμευση το απόγευμα του Σαββάτου και θα παραμένει κλειστός, ώστε να μη δημιουργηθεί δυσλειτουργία στο λιμένα. - 

***  Αιφνίδιος θάνατος 40χρονου

 Νεκρός βρέθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι ένας 40χρονος μέσα στο σπίτι του, στην οδό Ρήγα Φεραίου. Ο άτυχος άντρας, ο οποίος έμενε μόνος του, είχε πεθάνει πριν από 3-4 ημέρες, αλλά, δυστυχώς, κανείς δεν το είχε καταλάβει, μέχρι που ειδοποίησαν κάποιοι γείτονες. Η Αστυνομία απέκλεισε την εγκληματική πράξη και τα πρώτα στοιχεία έδειξαν ότι ο θάνατος επήλθε από παθολογικά αίτια. - 

***  Χαμένη η Μεσσηνία με τη νέα ΚΑΠ

 Ψαλίδι στο ύψος των επιδοτήσεων που λαμβάνουν οι Μεσσήνιοι παραγωγοί, το οποίο μπορεί να φτάσει και το 20%, ανάλογα με το σενάριο περιφερειοποίησης που θα εφαρμόσει η χώρα, φέρνει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Χάριν των εκλογών του Μαΐου, όμως, η κυβέρνηση δεν ανοίγει τη διαβούλευση, μπας και… ξυπνήσουν οι αγρότες και αρχίσουν νέες αντιδράσεις. Στο μεταξύ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα η ημερίδα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις συνέπειές της για τη Μεσσηνία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η Μεσσηνία έχει την υψηλότερη μοναδιαία αξία δικαιωμάτων μεταξύ των νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και χάριν της σύγκλισης που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ θα υποστεί και τη μεγαλύτερη μείωση της μέσης αξίας δικαιωμάτων. Ειδικότερα, σε ρεπορτάζ του Kalamatajournal, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας, Γιάννης Κυριακόπουλος, σημείωσε ότι οπωσδήποτε θα υποστούν μειώσεις οι επιδοτήσεις των περισσότερων παραγωγών του νομού, από την άλλη όμως θα ωφεληθούν παραγωγοί προϊόντων όπως η πατάτα, οι θερμοκηπιακές και οι δενδρώδεις καλλιέργειες κ.λπ., τα οποία αποκτούν δικαιώματα με τη νέα ΚΑΠ. Το ύψος της μείωσης του συνολικού ποσού που μπαίνει στο νομό από τις επιδοτήσεις θα καθοριστεί, πάντως, από το σενάριο της περιφερειοποίησης που θα εφαρμόσει η χώρα. Η περιφερειοποίηση πρέπει να έχει αποφασιστεί μέχρι την 1η Αυγούστου και όλες οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν πάρει τις σχετικές αποφάσεις. Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχουν καν ανοίξει τη διαβούλευση για το συγκεκριμένο ζήτημα, προφανώς για να μη δυσαρεστηθούν, εν όψει εκλογών, οι παραγωγοί, όταν συνειδητοποιήσουν τη νέα πραγματικότητα. Πάντως, τέσσερα φαίνεται να είναι τα επικρατέστερα σενάρια περιφερειοποίησης, εκ των οποίων τα δύο βασίζονται σε διοικητικό μοντέλο και τα άλλα δύο σε αγρονομικό. Η ημερίδα ξεκίνησε με εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, που από την πλευρά του υπολόγισε ότι η Μεσσηνία στο χειρότερο σενάριο θα χάσει το 16% και στο καλύτερο το 5,6% των επιδοτήσεων. Εκτός από τον Γιάννη Κυριακόπουλο, εισήγηση για τη νέα ΚΑΠ και τις ρυθμίσεις της έκανε ο Αντώνης Παρασκευόπουλος, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας. Α.Π. - 

***  Ο Κώστας Μαργέλης επανεξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας

Ο Κώστας Μαργέλης επανεξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας ,για 3η συνεχόμενη φορά, στις σημερινές εκλογές που διεξήχθησαν με απόλυτη ομαλότητα, και με μεγάλη συμμετοχή ! Από τα 332 μέλη του Συλλόγου που είχαν δικαίωμα ψήφου, στις κάλπες προσήλθαν τα 292! Ο Κώστας Μαργέλης έλαβε 262 ψήφους, 8 ψηφοδέλτια ήταν άκυρα και 22 λευκά . Να υπενθυμίσουμε ότι ήταν ο μοναδικός υποψήφιος. Αυτή την ώρα συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων για τα μέλη που θα εκλεχθούν στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου. - 

***  «Παλιές Αναμνήσεις»… με Σαμπαζιώτη

  Ο Κώστας Καραμανλής είναι γνωστός καλοφαγάς. Αυτό, όμως, που έζησε την περασμένη Τετάρτη ήταν μοναδικό! Ο... άρχοντας του μακεδονικού κάμπου, Δάνης Τζαμτζής, προσέφερε στον πρώην πρωθυπουργό ένα λουκούλειο γεύμα σε ταβέρνα στη Ραφήνα, παρουσία 12 βουλευτών του κλίματος Καραμανλή, οι οποίοι κλήθηκαν να πλαισιώσουν τον υψηλό καλεσμένο. Το τραπέζι ήταν αφιερωμένο στο κυνήγι και περιλάμβανε αγριογούρουνο και λαγό. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ίδιο τον κ. Τζαμτζή, δε συζητήθηκαν πολιτικά θέματα κατά τη διάρκεια του γεύματος, απλά πέρασαν ένα ευχάριστο τρίωρο. Διευκρίνισε, δε, ότι το τραπέζι ήταν να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του Καραμανλή αποφασίστηκε να γίνει τώρα, «μη μας πιάσει και η Σαρακοστή». Η σύναξη πραγματοποιήθηκε υπό τον απόλυτα περιεκτικό τίτλο «Παλιές Αναμνήσεις»... Ο πρώην πρωθυπουργός, όπως πάντα άλλωστε, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός και το μόνο που είπε ήταν πως γνωρίζει απόλυτα πως η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι μονόδρομος και πως πρέπει όλοι να στηρίξουν την προσπάθεια του Αντ. Σαμαρά... Κατά τα λοιπά, ο Κ. Καραμανλής απέφυγε ευσχήμως τα... επικίνδυνα θέματα (όπως είναι οι εκλογές, οι «γαλάζιες» υποψηφιότητες σε Δήμους και Περιφέρειες και τα «αντάρτικα») και όταν οι ερωτήσεις γίνονταν πιεστικές, άλλαζε κουβέντα. Προτιμούσε τις ιστορίες από τα παλιά, όταν ο ίδιος ήταν νέος βουλευτής Θεσσαλονίκης ή, λίγο αργότερα, όταν ανέλαβε την ηγεσία της Ν.Δ. Η αναδρομή, ωστόσο, σταμάτησε στο 2004, όταν η Ν.Δ. έγινε κυβέρνηση. Στο τραπέζι ήταν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μεσσηνίας και υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης, Δ. Σαμπαζιώτης. Α.Π. - 

***  Συγκέντρωση ειδών για Κεφαλλονιά         
          
Τρόφιμα από εθελοντές, προκειμένου να αποσταλούν στους πληγέντες από τους σεισμούς της Κεφαλλονιάς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Οιχαλίας, συγκεντρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Μελιγαλά (Πνευματικό Κέντρο), το Δώριο (Δημοτικό Κατάστημα) και το Διαβολίτσι (Δημοτικό Κατάστημα).
Ειδικότερα, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, όπως ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, ελαιόλαδο, κονσέρβες κ.λπ. και απορρυπαντικά - χαρτικά (σύνολο 49 δέματα), όπως και 32 εξάδες εμφιαλωμένο νερό, τα οποία εστάλησαν
στην εταιρεία μεταφορών Σπουργίτης Κωνσταντίνος (έδρα Καλαμάτα), με σκοπό να μεταφερθούν αφιλοκερδώς στο Δήμο Κεφαλλονιάς.
Σχετικά ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης και η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Γεωργακοπούλου δήλωσαν ότι οι πολίτες του Δήμου βοήθησαν από το υστέρημά τους γνωρίζοντας από τέτοιες καταστάσεις (σεισμοί στο Δήμο Οιχαλίας, σε μικρότερο βαθμό, την περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2011, αλλά και ο μεγάλος σεισμός της Καλαμάτας) και έδειξαν την ευαίσθητη και κοινωνική πλευρά τους, γι’ αυτό και τους ευχαριστούν. 
 
***  Γιάννης Σερβετάς και Βασίλης Δέλιος χάρισαν μια βραδιά άφθονου γέλιου στην Καλαμάτα          
          
Μια βραδιά άφθονου γέλιου και χαράς στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας χάρισαν ο Γιάννης Σερβετάς και ο Βασίλης Δέλιος, καλεσμένοι της Επιτροπής Εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας και του βιβλιοπωλείου «Βιβλιόπολις» της Δήμητρας Δημοπούλου.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς ο Γιάννης Σερβετάς μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους προσωπικές στιγμές και εμπειρίες, ενώ μέσα από το αστείρευτο χιούμορ του σχολίασε τη ζωή και την καθημερινότητά μας. Προβλημάτισε δε και έδειξε πως στη ζωή ένα «τίποτα» είναι τα πάντα και δε χρειάζεται κανείς κάτι παραπάνω από ένα χαμόγελο και ένα αστείο, αφού αυτός είναι και ο τρόπος για να ζούμε όμορφα.
Άλλωστε, το όγδοο ημερολόγιο- ανεκδοτολόγιό του, με θέμα το τσίρκο, είναι ακριβώς αυτή η αποτύπωση, όχι μόνο ανεκδότων, αλλά και σημαντικών στιγμών ανθρώπων, τις οποίες μοιράζονται μαζί μας.
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν το ξενοδοχείο Elite και η εταιρεία Astra Airlines. 
 
***  Ο Αιμιλιανός Σεκλός επανεξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας (φωτογραφίες)         
  
Ο Αιμιλιανός Σεκλός επανεξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας στις σημερινές εκλογές που διεξήχθησαν με απόλυτη ομαλότητα, σε κλίμα ενότητας και με τεράστια συμμετοχή! Από τα 30 μέλη του Συλλόγου που είχαν δικαίωμα ψήφου, στις κάλπες προσήλθαν 26! Ο κ. Σεκλός, πρόεδρος του Συλλόγου για τρεις συνεχόμενες θητείες μέχρι σήμερα, τυγχάνει επαξίως της αναγνώρισης των συναδέλφων του και έχει κερδίσει την ομόθυμη εμπιστοσύνη τους, γι' αυτό άλλωστε οι δικηγόροι του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας συναποφάσισαν και του πρότειναν την εκ νέου υποψηφιότητά του στις σημερινές εκλογές, σε πνεύμα ομοψυχίας και ενότητας, πρόταση που ο ίδιος αποδέχθηκε με συγκίνηση και σεβασμό προς όλους! Ο κ. Σεκλός, επανεξελέγη πρόεδρος για τέταρτη συνεχή φορά, λαμβάνοντας 22 ψήφους σε σύνολο 26 εγκύρων ψηφοδελτίων! Οι δικηγόροι του Πρωτοδικείου της Κυπαρισσίας, με τη στήριξη, την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους στον κ. Σεκλό έδειξαν πως αναγνωρίζουν έμπρακτα και επιβραβεύουν τις τρεις προηγούμενες θητείες του, στο αξίωμα του προέδρου του πρώτου και μεγαλύτερου Επιστημονικού Συλλόγου της περιοχής, κατά τις οποίες συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας να είναι ένας Σύλλογος με κύρος, δημοκρατικός, συμμετοχικός και ν' αποτελεί υπόδειγμα ήθους και αξιοπρέπειας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αξιοπιστίας! Η ομοψυχία και η ενότητα των δικηγόρων του Πρωτοδικείου της Κυπαρισσίας φαίνεται, επίσης, από το γεγονός ότι για τις 4 θέσεις των Μελών του διοικητικού συμβουλίου, ήταν ισάριθμοι υποψήφιοι. Πρώτος σε σταυρούς προτίμησης για το διοικητικό συμβούλιο ανεδείχθη ο Θανάσης Πετρόπουλος με 24 σταυρούς και ακολουθούν ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος με 22, η Δήμητρα Χριστοδούλου με 21 και η Σοφία Σταθοπούλου με 16.
Σε δηλώσεις του στο «Θ» ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Αιμιλιανός Σεκλός, φανερά συγκινημένος για την εμπιστοσύνη που του δείχνουν εμπράκτως οι συνάδελφοί του σημείωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου που με τίμησαν και πάλι με τη ψήφο τους και με εξέλεξαν πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας για τέταρτη συνεχή φορά. Τους υπόσχομαι ότι θα κάνω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να επιβεβαιώσω αυτή την προτίμησή τους στο πρόσωπό μου και να δώσω τη δυνατότητα να λυθούν, όσο γίνεται, τα προβλήματα και των Μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας και των Δικαστηρίων της Πρωτοδικειακής Περιφερείας του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας. Με όλες μου τις δυνάμεις, θα προσπαθήσω να επανδρωθούν οι θέσεις που υπάρχουν κενές στο Ειρηνοδικείο των Γαργαλιάνων (Πλαταμώδους), επίσης μας λείπει και 1 Ειρηνοδίκης, και γενικώς να στελεχωθούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, της Εισαγγελίας και των 2 Ειρηνοδικείων που υπάρχουν στην Περιφέρεια του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, του Ειρηνοδικείου Κυπαρισσίας και του Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους».  ου Ηλία Γιαννόπουλου  

*** Φωτογραφική έκθεση για το Πολεμικό Ναυτικό στην Καλαμάτα

H   φωτογραφική έκθεση με θέμα «Το Πολεμικό Ναυτικό κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων 1912-1913» φιλοξενείται αυτό το διάστημα και για ένα μήνα στο Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας Καλαμάτας. Ώρες Λειτουργίας Μουσείου: Τρίτη - Σάββατο 9.00 – 14.00, Τετάρτη 18.00 – 20.00, Κυριακή 11.00 – 14.00, Δευτέρα κλειστά. Είσοδος ελεύθερη. - 

***

*** Αθλητική  κυριακάτικη  ενημέρωση :

*** Σούπερ  Λίγκα  :
~  Το πρόγραμμα (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA), έχει ως εξής:
Σάββατο :
Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 3-1 .- ^
Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος 1-2 .- ^ (Μια ελληνική  διαιτησία επίσης ντροπής σε βάρος  Απόλλωνα)
ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-4 .-^
Παναθηναϊκός - Εργοτέλης  1-1 .- ^ (Απαράδεκτη  διαιτησία εις  βάρος ΠΑΟ)
Ατρόμητος - Ξάνθη  2-0 .- ^
Πλατανιάς - Αρης  2-1 .- ^ (ματς ντροπής  διαιτησίας   σε βάρος ιστορικού ΑΡΗ Θεσσαλονίκης)
ΠΑΣ Γιάννινα - Βέροια  0-1 .- ^
ΠΑΟΚ - Πανθρακικός  3-0 .- ^

Καλλονή - Παναιτωλικός 24/2 (19:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 26αγ.)

1. Ολυμπιακός 74 -
2. ΠΑΟΚ 54
3. Ατρόμητος 52
4. Παναθηναϊκός 47
5. Αστέρας Τρίπολης 45 -
6. Παναιτωλικός 34 * 25 αγώνες
. Πανθρακικός 34
8. ΟΦΗ 33 -
9. ΠΑΣ Γιάννινα 32
10. Εργοτέλης 31
. Λεβαδειακός 30 -
. Πανιώνιος 30 -
13. Ξάνθη 29
. Καλλονή 29 * 25 αγων
15. Απόλλων Σμύρνης 25 -
16. Πλατανιάς Χανίων 25
17. Βέροια 23
18. Άρης 18

******  Για  την Σούπερ  Λίγκα  στο  Ελληνικό  ποδόσφαιρο  :
 Το πρόγραμμα (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA), έχει ως εξής:ΣΑΒΒΑΤΟ 22/2
Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης 3-1 (2-1).-^
Τα  γκολ : 7΄ Κονέ , 38΄ πεν. Μάτζιος , 45΄ Ντε  Μπλάσις , 82΄Μιλοσάβλιεβ .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύζας (Δράμας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 37΄ Κυριακόπουλος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κώτσιος - Εντό, Τσαμπουρής, Σέτι, Κοντοές
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Κονέ, Πετράτσι, Βαρέλα (60΄ Μάρτινς), Μάντζιος (46΄ Καπό), Ορτέγκα, Μιλοσάβλιεβ (90΄ Μάγκας).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Κυριακόπουλος, Ζησόπουλος, Σέτι (74΄ Βάλντο), Τσαμπούρης, Εντό, Μουνάφο, Ουσέρο (25΄ Κουρμπέλης), Ντε Μπλάσις, Καράσκο (40΄ Κοντοές), Μπαράλες.
Τα  βίντεο  από  αγώνα  :
Λεβαδειακός - Τρίπολη  3 - 1  το  3ο  γκολ  22/2/2014 : http://youtu.be/RwKNfAyeLBw ,                        
  ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ -  ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης  3 - 1  φάσεις  γκολ  δηλώσεις  22/2/2014  : http://youtu.be/svUSblmDviU  ,

Απόλλων Σμύρνης - Πανιώνιος  1-2 , (1-2) .-^
Τα  γκολ :     16΄Αμπρόζε  ,  31΄ , 38΄ πεν. Λάσνικ
Διαιτητής : Αμπάρκιολης , Σίπκας , Καραβασίλης ,.-
Κάρτες : Κανακούδης , Αυλωνίτης ,
Η  11άδα του Απόλλωνα: Τζόρβας, Αργυρόπουλος(Φαρινόλα), Δεληζήσης, Άλβαρες, Κανακούδης, Παντελιάδης, Τσοκάνης, Μίνγκας, Αμπρόουζ, Πετρόπουλος, Ντάλμπεργκ
Στον πάγκο για τους γηπεδούχους: Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Σόντερμπεργκ, Κόρμπος, Τσιλιγκίρης, Φαρινόλα, Γκουέλα
Η 11άδα του Πανιώνιου: Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κούρος, Ντούνης, Λαμπρόπουλος, Γιάννου, Κολοβός, Παντίδος, Μητρόπουλος, Λάζνικ,
Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους: Παπαδόπουλος, Πάνος, Κωτσάλας, Μπούζας, Παναγιωτούδης, Ζαχαράκης, Σταυροθανασόπουλος
Τα  βίντεο από τον  αγώνα :
 ~ Απόλλων - Πανιώνιος το  1ο  γκολ  22/2/2014  : http://youtu.be/pX-PLMF30qc  ,
~ ΑΠΟΛΛΩΝ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  ημίχρ  1 - 2  22/2/2014  : http://youtu.be/CSlRiRq1A3o ,
~  Απόλλων - Πανιώνιος  2ο  γκολ Πανιωνίου  22/2/2014 : http://youtu.be/ZhCra0PAows .
~  Απόλλων - Πανιώνιος  γκολ  ισοφάρισης  22/2/2014 : http://youtu.be/apx-PRU2XW4 .,
~ Απόλλων -  Πανιώνιος 1 - 2  φάσεις;  γκόλ  δηλώσεις  22/2/2014  : http://youtu.be/U_cFry-RsEU
~*** Απόλλων - Πανιώνιος  1-2  ανακοίνωση ΠΑΕ  23/2/2014 : http://youtu.be/HAOVexe0Sjw ,
~*** Απόλλων - Πανιώνιος  1 - 2  δήλωση προέδρου 23/2/2014 : http://youtu.be/0gzSS07UnOk  ,
~ Απόλλων A. -  ΠΓΣ Πανιώνιος  1 - 2 επίμαχες φάσεις  23/2/2014 : http://youtu.be/vGa9vRFNVuY , 
 
ΟΦΗ - Ολυμπιακός    0-4 , (0-0) .-  ^
Περίπατος στο «Γεντί Κουλέ» με χατ τρικ του Σέποβιτς
Τα  γκολ : 39΄ Μασάντο . 42΄ ,52΄ , 88΄ Σέποβιτς  .-
Διαιτητές :Ιωανίδης , Δημητριάδης , Τουμπακάρης .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωαννίδης (Αργολίδας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζόρο, Μακρής, Μπανούσης - Ιμπαγάσα, Μπονγκ
ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (75' Μπανούσης), Παπάζογλου, Ντουντού (57' Κάλαϊτζιτς), Ζε Εντουάρντο, Σίσιτς (46' Περογαμβράκης), Μακρής, Στάθης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς (58' Μπονγκ), Παπαδόπουλος, Μασάντο, Σάμαρης, Ιμπαγάσα, Κάμπελ, Φουστέρ (62' Πελέ), Σαβιόλα (33' Σέποβιτς).
 ~ Αναπληρωματικοί για τους Κρητικούς είναι οι: Αγριμάκης, Βερόν, Μπανούσης, Ροβίθης, Κάλαιτζιτς, Περογαμβράκης, Μπαρέιρο
~ Στον πάγκο των "ερυθρολεύκων" κάθονται οι: Μέγερι, Πελέ, Παπάζογλου, Πέρες, Βέργος, Σέποβιτς, Μπονγκ  .-
Βίντεο  από αγώνα :
~*** ΟΦΗ - ΟΣΦΠ  0 - 4   γκόλ επίμαχες  23/2/2014 : http://youtu.be/BGInXg2uyQ4  ,
***Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 19ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών, έχουν ως εξής:Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου
ΚΑΟ Δράμας-Ίκαρος Χαλκίδας  96-79 .-^
Διαιτητές: Χριστοδούλου, Ταβουλαρέας, Καλδίρης.
Τα δεκάλεπτα: 18-22, 38-39, 71-57, 96-79.
ΚΑΟ ΔΡΑΜΑΣ (Νέναντ Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης 5 (1), Τζόουνς 20 (4), Στίγκερς 7 (1), Μπράουν 17 (3), Βον 10, Μάρκοβιτς 7 (1), Σπυριδωνίδης 2, Μπάβτσιτς 12 (2), Ζάρας 14 (2), Μπένας 2, Κολοβής.
ΙΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Θανάσης Γιαπλές): Στρναντ 10 (2), Ρόμπερσον 7 (1), Γούντολ 5 (1), Άσκα 14, Μανωλόπουλος, Σάτον 10, Γκαγκαλούδης 20 (3), Ρίτσαρντς 13 (1).
 Τρίκαλα-Κολοσσός Ρόδου    77-70.-^
Τα δεκάλεπτα: 17-24, 40-42, 52-55, 77-70.-
ΡΙΚΑΛΑ (Φλεβαράκης): Εβανς 16, Περούνισιτς 5, Γιούιν 12, Γιαννακίδης 12, Πέτροβιτς 7, Πορίνι, Σαρ 3, Δεληγιάννης, Ματαλόν 13, Πάνος 5, Νικολόπουλος 4  ,.-
ΣΣΟΣ (Πρίφτης): Παπαντωνίου 5, Τσαρ 12 (4), Γεωργαλής 6 (2), Κόμματος 5 (1), Σμιθ 7, Στεφανίδης 2, Σίμπσον 8, Τσάμης 7 (1), Οσμπι 18 .-
  Πανελευσινιακός-ΠΑΟΚ  56-79 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 13-23, 32-37, 45-60, 56-79.
Διαιτητές: Σχινάς, Γκούμας, Παντελίδης.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Γιώργος Σκαραφίγκας): Νίκου 4, Παπαμακάριος 2, Αράπης 5 (1), Δημάκος 3, Τζόουνς 12 (1), Φαγέ 8 (1), Φίσερ 5 (1), Μελισσαράτος, Τέρνερ 15, Μάντζαρης, Αβραμίδης 2.
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Πέιν 10 (2), Κούπερ 6, Χαραλαμπίδης 19 (3), Τσόχλας 2, Βουτσίτσεβιτς, Τσαϊρέλης 11 (1), Δέδας 9 (1), Μαργαρίτης 5 (1), Καλλές 2, Μπόγρης 8, Κασελάκης 7 (1), Λιάπης.
  ΑΕ Ν. Κηφισιάς-Ηλυσιακός   81-66 .-^
Τα δεκάλεπτα: 15-15, 38-29, 59-45, 81-66.
ΑΕ ΝΕΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 8, Λιακόπουλος 17, Κρόκερ 16, Ψαθάς, Γκάρετ 7, Πετροδημόπουλος 4, Γουντς 5, Τσαλδάρης 14 (3), Αντεμπόγιε 2, Κακιούζης 1, Μπάρλος 7.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Λιόγας): Φακοπουλίδης, Αντωνάκης, Χατζής 8, Ντίβεντορφ 12 (1), Δορκοφίκης 3, Στέφενς 7, Ιωάννου 13, Τζουγκαράκης, Μποντζ 9, Πέτροβιτς, Πίγκραμ 14 (2).

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου
   Πανιώνιος-Παναθηναϊκός  64-69 .-^
Τα δεκάλεπτα: 10-10, 23-26, 38-43, 64-69.
Διαιτητές: Αναστόπουλος, Πουρσανίδης, Μαγκλογιάννης
 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 27 (2τρ., 7ασ.), Ντούβνιακ, Κάρτερ 10 (2), Μίλμπουρν 5 (1), Αθανασούλας, Μπατής 8 (2), Σκορδίλης 2 (8ρ.), Λάνγκφορντ 6, Μισέλ, Σίμτσακ 2, Κυρίτσης 4.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Μπράμος 5, Φώτσης 7 (1), Ούκιτς 2, Λάσμε 14, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 6 (9ρ.), Παππάς 8 (1), Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 12 (1), Ράιτ 9.-
 Ολυμπιακός-ΑΓΟ Ρεθύμνου  105-64 .-^
Τα δεκάλεπτα: 30-19, 50-34, 72-50, 105-64.
Διαιτητές: Μπήτης, Πουρσανίδης Κ., Αναστόπουλος Αντ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Μουν 15 (3), Ντάνστον 18, Σπανούλης 10 (2), Παπαπέτρου 12 (2), Σλούκας 5 (1), Κόλινς 4, Σίμονς 13, Λοτζέσκι 10 (2), Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 14, Μάντζαρης, Κατσίβελης 2.
ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Γιώργος Καλαφατάκης): Χερτ 21 (2), Καλλινικίδης, Κουμπούρας 7, Αγγελόπουλος 3 (1), Ράιτ 3 (1), Αντωνόπουλος, Κανονίδης, Λάτοβιτς 20 (2), Εζιούκου 4, Ντρτσα, Γκάμπριελ 6.

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου
  Άρης-Απόλλων Πατρών


~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  -ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ   1-1 , (1-0) .- ^
Τα  γκολ  : 19΄ Πράνιτς  , 48΄Μπαντιμπαγκά ,
Διαιτητές  :Δελφάκης , Αναστόπουλος , Πετρόπουλος ,
Κάρτες : Ρισβάνης , Ιμπραήμ , Πράνιτς ,Πίτσος , Ζέκα , Σίντελφεργκ , Καρντόσο ,
 ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρισβάνης, Πράνιτς, Ζέκα, Σίλντενφελντ - Ιμπραϊμ, Πίτσος, Καρντόσο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός (57΄ Αμπεϊντ), Μπεργκ, Ζέκα, Ατζαγκούν, Καρέλης (66΄ Πέτριτς), Νάνο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης (81΄ Κλωναρίδης), Πράνιτς.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Πίτσος, Αντελέγιε, Τζανακάκης, Ιμπραϊμ, Καρντόσο, Μεχία, Μπαντιμπανγκά (89΄ Ρέντζας), Κούμπικ (77΄ Μπουχαλάκης), Χαντί, Μονακέλο (+90΄ Γιοβάνοβιτς).
 Βίντεο  από αγώνα : (επίμαχες φάσεις , δηλώσεις  , ανακοινώσεις) http://youtu.be/TJAkBlbSzLY  ,


ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  γκόλ Πράνιτς 23/2/2014 : http://youtu.be/7Ir_PdNQWJQ  ,
Παναθηναϊκός - Εργοτέλης 1 -1  23/2/2014 δηλώσεις  γκόλ : http://youtu.be/mrA3DBaefvQ ,
ΠΑΟ - Εργοτέλης 1-1  γκολ  ισοφάρισης 23/2/2014 : http://youtu.be/uBYdKZEqUys ,
*** ΠΑΟ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-1 επίμαχες φάσεις  δηλώσεις  ανακοινώσεις γκολ  23/2/2014 : http://youtu.be/_1wmJ_eECR4  ,
*** ΠΑΟ - Εργοτέλης 1-1  Επίμαχες  φάσεις  γκόλ  23/2/2014 : http://youtu.be/FTTa2HyJmkM ,

~ Ατρόμητος - Ξάνθη  2-0 ,(0-0) .- ^
Τα γκολ : 34΄Λαζαρίδης , 90΄Νάστου .-
Διαιτητές : Καλογερόπουλος , Γεωργαράκος , Σταθόπουλος ,
 ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φυτανίδης - Ντε Γκουζμάν
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσέναμο, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Νάστος, Πίτου Γκαρσία, Δημούτσος, Καραμάνος (90+2΄ Φάμπιο), Ούμπιντες, Ναπολεόνι (84΄ Μπάλας), Παπαδόπουλος (66΄ Μπρίτο).
ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Γούτας, Μπέρτος, Ντε Γκουζμάν, Βασιλακάκης (65΄ Σουάρες), Κάλβο, Μάνταλος, Τριάδης (55΄ Μαρίν), Ράνος (70΄ Σολάρι).
 
 Βίντεο  από αγώνα :

~** ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ -   ΞΑΝΘΗ 2 - 0  1ο  γκόλ  23/2/2014 : http://youtu.be/IL4tAE5h_fM ,
~** Ατρόμητος - Ξάνθη  2 - 0  2ο  γκολ  23/2/2014: http://youtu.be/TlEToj9I2fc ,
~ Πλατανιάς - Αρης  2-1 , (0-0) .- ^
Τα γκολ : 46΄ Τόρες , 77΄Φαϊσκα( γκόλ επόπτη Γουργιώτη)  , 68΄Μανιάς .-
Διαιτητές : Μάνταλος , Γουργιώτης , Απτ σογλου .-
Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας) ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΩΜΕΝΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ !!
Κόκκινες: Μπουγαΐδης (83΄), Μπακασέτας (83΄)
Κίτρινες: Αγκάνθο, Βανγκέλι, Διούδης, Τάτος, Παπαδόπουλος
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Άγγελος Αναστασιάδης): Περιστερίδης, Φαΐσκα, Ινκούμ, Δημήτρης (73΄ Θέρα), Γιαχία, Αγκιλέρα, Τετέ, Γουνδουλάκης (60΄ Φερνάντες), Βλαχοδήμος, Μπέλιτς, Τόρες.
ΑΡΗΣ (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Γιαννίτσης, Τσουμάνης (67΄ Παπαδόπουλος), Βανγκέλι, Μπουγαΐδης, Οικονομόπουλος, Τσιάρας (46΄ Αγκάνθο), Μανιάς, Τάτος, Κύργιας, Μπακασέτας.
~ Περιστερίδης, Φαΐσκα, Ινκούμ, Δημήτρης, Γιαχία, Αγκιλέρα, Τετέ, Γουνδουλάκης, Βλαχοδήμος, Μπέλιτς, Τόρες, είναι οι 11 που ξεκινάνε το παιχνίδι για τον Πλατανιά
~ Διούδης, Γιαννίτσης, Τσουμάνης, Βαγγέλη, Μπουγαϊδης, Οικονομόπουλος, Τσιάρας, Μανιάς, Τάτος, Κύργιας, Μπακασέτας οι εκλεκτοί του Σούλη Παπαδόπουλου για την ενδεκάδα του Άρη
Τα  βίντεο  από Αγώνα : (επίμαχες φάσεις  και ντροπή για  διαιτησία ΅!!)
  ~ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΡΗΣ  2-1  γκολ ισοφάριση Άρη 23/2/2014 : http://youtu.be/cInZbaTqCCI ,
~ Πλατανιάς - Άρης  2-1  1ο  γκολ  23/2/2014 : http://youtu.be/SzjanFZw7A4 ,
~ Τα 1α γκολ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  και ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  23-2-2014 : http://youtu.be/9Qsjd1DfwL4  ,
~ Πλατανιάς - Άρης  2 -1  Το γκολ ντροπής Ελλ  διαιτησίας  23/2/2014 :
http://youtu.be/wKRiY5u-TKA ,
~ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΡΗΣ 2 - 1  δηλώσεις  γκολ ΝΤΡΟΠΗ  διαιτησίας  23/2/2014 : http://youtu.be/j3RvIOnUens ,
~*** Πλατανιάς -  Άρης  2 - 1 ματς ντροπής επίμαχες φάσεις  23/2/2014 : http://youtu.be/BuH7Tcb5qh0  ,


~ ΠΑΣ Γιάννινα - Βέροια   0-1 , (0-0) .- ^
Τα γκολ : 91΄ Μπέν  .-
Διαιτητές : Δασκαλόπουλος , Ελευθερίου , Σταυρόπουλος ,
Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
Κίτρινες κάρτες: Μιχαήλ, Μπέριος - Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Μπαργκάν
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Κοροβέσης, Γιάκος (54΄ Βίλα), Στρούνα, Ακόστα (79΄ Σονγκό).
ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Σισόκο, Όστοϊτς, Βεργώνης (69΄ Τραπ), Παυλίδης (62΄ Ζεζίνιο), Καλτσάς, Μπαργκάν, Γκονσάλβες (78΄ Μπεν).
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς, Μιχαήλ,  
Βίντεο από αγώνα :
~* ΠΑΣ Γιάννενα - ΒΕΡΟΙΑ  0 - 1  το γκόλ  23-2-2014 : http://youtu.be/5obM4UsNVD8  ,

ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ   3-0 (0-0) .- ^
Τα  γκολ :  62΄Κάτσε , 85΄, 86΄Βούκιτς .-
Διαιτητές :Κουκουλάκης , Φραγκιαδάκης , Βλάσσης .-
  Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Κίτρινες: Σκόνδρας - Καθάριος, Μπεν Σαμπάτ
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Τζαβέλλας, Λίνο (66΄ Ινσαουράλδε), Νάτχο, Κάτσε, Λαζάρ (46΄ Βούκιτς), Λούκας, Στοχ (61΄ Σαλπιγγίδης), Χούσεν.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ακης Μάντζιος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Τζάνης (89΄ Τριανταφύλλου), Χρήστου, Καθάριος (71΄ Χασομέρης), Ρομέου, Μπεν Σαμπάτ (81΄ Μολίνα), Μακρυδημήτρης, Σαρακατσάνος, Ιγκόρ.
Βίντεο  από αγώνα
~ ΠΑΟΚ  -  Πανθρακικός 3 - 0  το 1o γκολ  23/2/2014 : http://youtu.be/Wv4QkLcxw3Y   ,
~ ΠΑΟΚ -  ΞΑΝΘΗ 3 - 0  δηλώσεις γκολ  23/2/2014: http://youtu.be/MqO2JE67_fs  ,
~*** 26η  αγωνιστική Σούπερ Λίγκα  Ελλάδας 23/2/2014 : http://youtu.be/DUSXBOXxPBY ,
~*** ΠΑΟΚ - Πανθρακικός  3 - 0 επίμαχες φάσεις 23/2/2014 : http://youtu.be/r27pMkkUSZY ,


***
*** Α΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας :
Αναλυτικά το πρόγραμμα διεξαγωγής των αγώνων και οι διαιτητές έχει ως εξής:
Α΄ Μεσσηνίας (21η αγωνιστική) Σάββατο 22/02/2014 :
Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ   0-3 .- ^
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ - ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ   0-1 .- ^
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  1-1 .- ^
ΚΥΡΙΑΚΗ 23/02/2014 :
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ  1-0 .-^
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ  1-2 .-^
Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  2-1 .-^
Α.Ο.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ  2-3 .-^
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ  0-3 .-^

*** Β΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας :
Β΄ Κατηγορία - 1ος Όμιλος (20η αγωνιστική)
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ   2-1 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ - ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ   0-1 .- ^
ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ   0-3  .-^
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  3-0 .-^
Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ 1-2 .-^
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  3-1 .- ^
Β΄ Κατηγορία - 2ος Όμιλος (20η αγωνιστική)
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ - Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ   2-0 .- ^
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ    2-1 .-
 ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ    2-1.-^
Κυριακή:
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ  4-0 .-^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ 2-1 .-^
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ  4-2 .-^
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ  1-1 .-^

*** Γ΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας :
Αναλυτικά το πρόγραμμα του διήμερου 22-23/02  έχει ως εξής:
Γ΄ Κατηγορία - 1ος Όμιλος 
(16η αγωνιστική) Σάββατο
Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - ΠΑΟ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟΥ  2-4 .- ^
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ - Α.Ο. ΔΙΟΔΙΩΝ   4-2 .- ^
Κυριακή :
Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ  0-0 .-^
Γ΄ Κατηγορία - 2ος Όμιλος
(14η αγωνιστική) Σάββατο :
Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ - ΑΣ ΑΜΦΙΘΕΑΣ   5-2 .- ^
ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ   1-1 .-^
Α.Ο. ΧΑΤΖΗ - ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ   0-4 .- ^
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΒΡΑΜΙΟΥ - ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ   1-1 .- ^
Γ΄ Κατηγορία-3ος Όμιλος 
(16η αγωνιστική) Σάββατο
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   0-3.-^
Κυριακή :
ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ   1-1 .- ^
ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ - ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   2-4 .- ^
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ  0-2 .- ^

*** ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ  ΕΠΣΜεσσηνίας :
Α.Ο.ΠΑΤΙΣΤΑΣ -ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  0-10 .- ^
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ -Α.Ο.ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ   2-3 .- ^
Α,Σ.ΔΑΝΑΟΣ -Α.Ο.ΦΑΡΑΙ  3-1 .- ^
Α.Ε.ΑΙΘΑΙΑΣ -ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  1-1 .- ^
Π.Σ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ  ΜΕΣΣΗΝΗΣ  0-2 .- ^
Α.Ε.ΜΑΝΗΣ -ΘΥΕΛΛΑ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  0-3  α.α. .-^
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ -ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 4-4 .- ^
Α.Ο.ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ -Α.Ο.ΜΕΘΩΝΗΣ   1-3 .- ^ 
Α.Ο.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ -ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ  1-0 .- ^
  
 
***  Καλαμάτα: Συνέντευξη Τύπου Γκόφα εφ όλης της ύλης και μήνυμα αισιοδοξίας        
         
«Έκρινα μετά από 4,5 μήνες που είμαι στην ομάδα της Καλαμάτας, μετά από αυτό το αποτέλεσμα που ήταν πολύ κακό για μας και βλέποντας την προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα, ότι έπρεπε να έχω μια επικοινωνία με τα τοπικά ΜΜΕ και μέσω αυτών με όλο τον κόσμο». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε ο προπονητής της Καλαμάτας, Μίλτος Γκόφας, τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ομάδας, στο Στάδιο της Παραλίας, με αφορμή την τελευταία εντός έδρας ήττα της Μαύρης Θύελλας στο ματς με την Ερμιονίδα που την απομάκρυνε από το στόχο της ανόδου. Στο πλευρό του ήταν ο αντιπρόεδρος, Θοδωρής Παπαθεοδωρίδης και στο χώρο της συνέντευξης οι Βασίλης Μουζάκης και Χρήστος Λουκάς.
Ο κ. Γκόφας έδωσε κάποιες εξηγήσεις για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα, τονίζοντας όμως ότι και η διαιτησία του κ. Σελίμου και του βοηθού του Παλαμίδα έπαιξε το ρόλο της, παραθέτοντας μάλιστα βίντεο με 17 φάσεις, κρίσιμες οι περισσότερες, σε βάρος της Καλαμάτας, σχολίασε με έμφαση τα «δυνατά» σημεία της ομάδας και την παρουσία του κόσμου, αλλά και κάποιους που κάνουν κακό στην προσπάθεια.
Κυρίως όμως έδωσε αισιόδοξο μήνυμα για τη συνέχεια, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Μαύρη Θύελλα πρέπει να συνεχίσει και μπορεί να τα καταφέρει.
Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Εμείς πιστεύουμε ότι θα ανέβουμε. Η ομάδα πρέπει μέχρι το τελευταίο παιχνίδι να τα διεκδικήσει όλα. Όχι πρώτη ή τίποτα. Πρέπει να βγει 1η , δεν πρέπει να τα παρατήσει.
Δίνω πολλές πιθανότητες και ίσως την Κυριακή (σ.σ. την άλλη, καθώς αύριο η Γ’ Εθνική έχει ρεπό) να είναι πολλές περισσότερες. Να μας έρθουν τα πράγματα καλά, να κερδίσουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι (σ.σ. στην Άρτα με την ΑΕ Καραϊσκάκης) και πιστεύω ότι οι άλλοι έχουν πολύ δύσκολο πρόγραμμα και με μια ήττα θ’ αλλάξουν πολλά.
Η πίστη όλης της ομάδας και της διοίκησης είναι ότι δεν έχει χαθεί τίποτα. Πιστεύω ότι θα κάνουμε νίκη στον αγώνα με την ΑΕ Καραϊσκάκης και ο κόσμος θα γεμίσει στον αγώνα με τον Μεσσηνιακό το γήπεδο. Και ίσως την άλλη Κυριακή να είναι πάλι όλα διαφορετικά.
Τα παιδιά δουλεύουν. Αργήσαμε να συνέλθουμε και ίσως ακόμη να μην έχουμε συνέλθει εντελώς. Όμως θα είμαστε 100% γι’ αυτό το παιχνίδι. Αυτοί που θα είναι έτοιμοι και δυνατοί θα πάμε να κάνουμε το καθήκον μας».
  -Για το άτυχο ματς με την Ερμιονίδα
Κυρίαρχο κομμάτι της χθεσινής συνέντευξης ήταν ο άτυχος αγώνας της περασμένης Κυριακής με την Ερμιονίδα που έληξε με νίκη 2-3 της ομάδας της Αργολίδας, η οποία απολαμβάνει την κορυφή στον 4ο Όμιλο, 6 βαθμούς πιο ψηλά από την Καλαμάτα. Ο κ. Γκόφας ανέφερε σχετικά, σε διάφορα σημεία, της χθεσινής συζήτησης:
«Είμαστε υπερήφανοι που μαζέψαμε όλο αυτόν τον κόσμο στο γήπεδο-κάτι που ήταν αποτέλεσμα μηνών. Είμαι –δεν είμαστε- υπόλογος που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε.
Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Μια ομάδα με 2-0 δεν χάνει. Στα 14 παιχνίδια με μένα στον πάγκο έχει δεχθεί συνολικά 4 γκολ και τρώει σε 65’ 3 γκολ, κάτι δεν έχει πάει καλά.
Αν με ρωτήσετε εμένα, θα πω διαφορετικά πράγματα κάθε φορά. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Σίγουρα δεν ήμασταν –με πρώτο εμένα- αυτοί που έπρεπε.
Έγιναν όμως φοβερά πράγματα για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Στο 90’ ήμασταν ισοπαλία, δηλαδή 3 βαθμούς διαφορά από την κορυφή, στο 91’ με τη φάση του Πούτση θα ήμασταν ισόβαθμοι και στο 92’ έξι βαθμούς πίσω…
Η Καλαμάτα ήταν τραγική μετά το πρώτο γκολ και μέχρι το ημίχρονο. Ήταν καλύτερη μέχρι που δέχθηκε το 1ο γκολ και όλο το δεύτερο ημίχρονο και με δέκα παίκτες, χωρίς να είμαστε καλοί.
Δεν υπάρχει λογική εξήγηση. Ήταν ένα σενάριο για να μας τα γυρίσει όλα ανάποδα. Ίσως μετά το 2-0 θεωρήσαμε ότι τελείωσε το παιχνίδι.
Κατόπιν εορτής μπορεί ο καθένας να πει τι μπορεί να γίνει, αλλά εγώ πρέπει να αποφασίσω πριν.
Για το παιχνίδι της Κυριακής είπα μια δήλωση ότι «αν το ξανάπαιζα πάλι τα ίδια θα ‘κανα». Νομίζω ότι η 11άδα που ξεκίνησε ήταν ιδανική. Μας βγήκε μια αποβολή. Όταν αποβάλλεται ένας παίκτες και μένεις με δέκα με τον πρωτοπόρο, τότε σκέφτεσαι πρώτα να μη χάσεις και μετά αν μπορείς να κερδίσεις. Όταν κάναμε την αλλαγή για να κρατήσουμε το “x” κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν. Τώρα όλη η Καλαμάτα ίσως να λέει «να ‘χαμε το “x”…
Θα μιλήσω για τον Καραχάλιο, ο οποίος είναι ένας πολύ καλός παίκτης, γιατί βγήκε. Όταν μένεις με έναν παίκτη λιγότερο πρέπει να παίξεις 4-4-1 με έναν επιθετικό και να δέσεις τις άλλες γραμμές. Επιθετικός ένας είναι στην ομάδα, ο Ηλιόπουλος. Τα δύο αμυντικά χαφ δεν βγαίνουν, ο Πούτση έχει μπει ημίχρονο είναι ξεκούραστος πάει σε μια θέση και μένει μια αλλαγή μεταξύ Καλαντζή-Καραχάλιου. Ό,τι άλλο λένε είναι εκ του πονηρού».
  -Αναφορά σε …τσιμπούρια
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Γκόφας ανέφερε:
«Εγώ πιστεύω ότι η Καλαμάτα θα βγει πρώτη, αλλά βλέπω πράγματα που με ενοχλούν. Βλέπω ότι προσπαθούν τώρα κάποιοι που έρχονται δήθεν να μας συμπαρασταθούν, που ξέρουμε όλοι καλά στην Καλαμάτα ότι θέλουν να είναι στα δρώμενα. Εγώ τους χαρακτηρίζω ότι είναι χρόνια …τσιμπούρια στην ομάδα και προσπαθούν να αυτοπροβάλλονται, να αυτοθαυμάζονται, να αυτοπροτείνονται και να προσπαθούν να παίξουν κάποιο ρόλο στην ομάδα.
Εγώ μίλησα πριν από το παιχνίδι με τον Καραϊσκάκη γιατί ξέρω ότι είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και μετά μπορεί να μιλήσουν κάποιοι άλλοι… Δεν ήθελα να μιλήσω μετά όταν θα έχουμε πετύχει το στόχο μας –γιατί αυτό πιστεύω ότι θα κάνουμε, θα κερδίσουμε και θα φτάσουμε στους μείον 3 βαθμούς.
Ακούω και κάποιον άλλο, παλιό ποδοσφαιριστή, που λέει όλο 1-0 και 1-0 κερδίζουμε. Πρωταθλήματα έχουν παρθεί χιλιάδες με 1-0, μακάρι να το πάρουμε κι εμείς με αυτό το σκορ. Δηλαδή αν ο Καλαντζής έβαζε το ανεπανάληπτο τετ-α-τετ και γινόταν το 2-0, τι θα άλλαζε από την εικόνα του αγώνα;
Ο κόσμος όλος μας βοηθάει δυνατά, ενώ μια κάστα πολύ λίγων ανθρώπων κοιτάει να μας πυροβολήσει. Ήρθα εδώ να κάνω φίλους, δε με νοιάζει όμως να κάνω και εχθρούς όταν βλέπω κάποιους που δεν με ενδιαφέρουν σαν άνθρωποι, δε με ενδιαφέρει το σκεπτικό τους.
Δεν είναι δυνατόν ένας προπονητής να μη δέχεται κριτική. Την αντέχω, δεν έχω πρόβλημα, αλλά ξέρω να ξεχωρίζω τα πισώπλατα μαχαιρώματα».
  -Για το κλίμα στην ομάδα και το ρόλο Κακαλέτρη:
Τα παραπάνω θεωρεί ο έμπειρος τεχνικός «μεμονωμένα περιστατικά», έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για τις συνθήκες δουλειάς (στις οποίες περιλαμβάνονται όπως είπε και οι έγκαιρες πληρωμές) και το εσωτερικό κλίμα:
«Ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα. Παίρνω δύναμη από όλη την κατάσταση γιατί σκέφτομαι χωρίς να με επηρεάζει και να με πιέζει κανείς και μου βγαίνουν σωστά πράγματα. Τύχη; Μπορεί και να μη μου βγουν κάποια στιγμή. Η διοίκηση δε με έχει ενοχλήσει ποτέ σε κανένα κομμάτι και προσπαθεί όσο μπορεί να λύνει όλα τα προβλήματα. Έχουμε πολύ καλό υλικό, δουλεμένο καλά από το Νίκο Κακαλέτρη –άσχετα αν δεν του βγήκαν τ’ αποτελέσματα.
Βρήκα μια ομάδα που βγήκε 12η πέρυσι, με τρεις ήττες και μηδέν ψυχολογία. Αυτό δε σημαίνει ότι ο Νίκος δεν έκανε καλά τη δουλειά του, ήταν άτυχος σε κάποια παιχνίδια και ήρθε φυσιολογικά αυτό που έγινε.
Δεν θέλω να πω κάτι που να είναι μομφή για κανέναν –ειδικά για το Νίκο, ο οποίος με βοήθησε όταν ήρθα και συνεχίζω να συζητώ μαζί του.
Πιστεύω ότι η ομάδα έχει πολύ καλό υλικό, καλά παιδιά. Όπως σε κάθε οικογένεια δεν είναι όλα τα παιδιά ίδια, κάποια θέλουν περισσότερη προσοχή, αυτά είναι δικά μας κομμάτια, τα κρατάμε μέσα, αλλά πράγματι είμαστε μια γροθιά κι αυτό έχει βγει στο γήπεδο».
  -Για τον πρόεδρο, Γιώργο Ράλλη, και την εν θερμώ δήλωσή του, ότι κάποιους παίκτες δεν θέλει να τους βλέπει στα μάτια του…
«Ο κ. Ράλλης δεν είναι ένας πρόεδρος επαγγελματίας, αλλά ένας φίλαθλος της ομάδας κι έβγαλε μια πικρία μετά το παιχνίδι με την Ερμιονίδα» τόνισε ο κ. Γκόφας και συνέχισε:
«Όλοι ξέραμε που ήρθαμε εδώ πέρα: σε μια μεγάλη ομάδα που ταλαιπωρείται τα τελευταία χρόνια. Κάποιοι έχουν αναλάβει την ευθύνη να την οδηγήσουν εκεί που πρέπει. Εγώ έχω δουλέψει σε πολλές ομάδες, με καλύτερες και χειρότερες συνθήκες, εδώ η διοίκηση κάνει το παν. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, ξέρουμε που ήρθαμε, ξέρουμε τι βρήκαμε, ξέρουμε που πατάμε».
  -Όσο για το γιατί έφυγαν κάποιοι παίκτες κατά τη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο:
«Ήμασταν 32 παίκτες και έπρεπε να φύγουν κάποιοι σε θέσεις που είχαμε 2-3 παίκτες. Έκρινα ότι έπρεπε να φύγουν αυτά τα παιδιά. Δε σημαίνει ότι δεν είναι καλοί παίκτες. Μπορεί να πάνε σε μια άλλη ομάδα και να πάνε πολύ καλά. Τους εύχομαι. Αλλά εμείς δεν μπορούσαμε να δουλεύουμε με 32 άτομα.
Έφυγαν κάποιοι παίκτες που τους βρήκα πιο πίσω ή τους πίστευα πιο πίσω. Ή έφυγαν και κάποιοι που έπαιζαν πέρυσι βασικοί και η ομάδα βγήκε 12η και φέτος παίξανε τα τρία παιχνίδια και τα χάσαμε, μπήκαν δύο φορές αλλαγή και για λίγο να χάσουμε το αποτέλεσμα όταν το είχαμε…
 -Για τον Οντβόνγκ:
«Δεν τον έδιωξε κανένας από την Καλαμάτα. Ένα μήνα γράφανε τα σάιτ ότι δεν θα γυρίσει. Η ομάδα πάνω απ’ όλα έχει την ομάδα και πάνω από όλα την πειθαρχία και είναι μεγάλη επιτυχία για την Καλαμάτα.
Δε μιλάω για τον Αλιού, ο οποίος ήταν απαράδεκτος και απείθαρχος στην συμπεριφορά του και επιπλέον υπερτιμημένος. Δεν ήταν καλύτερος από κανέναν από τους αμυντικούς που έχουμε».
  -Για τα Bulldogs:
«Είναι ίσως ο μοναδικός Σύνδεσμος που έχω δει σε μεγάλες ομάδες που δεν μας ενοχλεί πουθενά. Έρχονται μόνο να βοηθήσουν. Γενικά στις ομάδες οι οργανωμένοι πηγαίνουν και θέλουν να έχουν λόγο.
Την Τσικνοπέμπτη ήμασταν μαζί με αυτά τα παιδιά, αλλά και όπου αλλού πήγαμε και πηγαίνουμε, όλος ο κόσμος μας λέει ότι “μπορούμε”!
Το λένε γνήσια και αυτό μας δίνει δύναμη.
Σε αντίθεση με κάποιους που περιφέρονται μετά το παιχνίδι της ήττας και λένε διάφορα. Δεν μπορούν όμως να εμποδίσουν την Καλαμάτα, είτε με τον Γκόφα είτε χωρίς. Έχουν περάσει στο παρελθόν και θα κριθούν από τους υγιείς φιλάθλους.
Τώρα αν μπορούν να επιβιώνουν στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο, είναι πρόβλημα του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, όχι δικό μου.
  -Οι ευθύνες της διαιτησίας:
«Εδώ είναι η μόνη μας διαφορά με τον πρόεδρο» ξεκίνησε το «κεφάλαιο» διαιτησία ο τεχνικός της Καλαμάτας:
«Διαφωνώ στον τρόπο αντιμετώπισης των διαιτητών.
Χάσαμε φταίγαμε δεν ήμασταν καλοί, δε ρίχνω ευθύνες αλλού, όμως δεν μπορεί ο κ. Σελίμος, ο οποίος είναι γνωστός και ο βοηθός του ο κ. Παλαμίδας, να περνάει απαρατήρητος.
Να προβληθεί το βίντεο (σ.σ. με τις 17 αποφάσεις σε βάρος της Καλαμάτας) ώστε να βγει προς τα έξω αυτά που έκανε αυτός ο λάινσμαν, αυτός ο διαιτητής.
Να ξέρει ο επόμενος ότι δεν θα περάσει εύκολα από την Καλαμάτα, κάνοντας τα ίδια…
Πρέπει να βρει τη δύναμη η Καλαμάτα  και έχει τους ανθρώπους ν’ ασχοληθεί με αυτό το θέμα».
-Αναφορά σε Σταθόπουλο:
«Να πάρει θέση και ο κ. Σταθόπουλος. Είναι δύναμη για την Καλαμάτα και την περιοχή. Δεν θέλουμε εύνοια. Δεν μπορεί όμως ο Σελίμος και ο Παλαμίδας να συνεχίσουν να σφυρίζουν».
-Στην ερώτηση για το αν η Καλαμάτα θα προχωρήσει το θέμα της διαιτησίας με διαμαρτυρία στην ΕΠΟ ο Θοδωρής Παπαθεοδωρίδης ανέφερε:
«Η διοίκηση δεν ασχολείται με τη διαιτησία σε κανένα παιχνίδι. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο κόουτς έχει τις απόψεις του και ενδεχομένως έχει και δίκιο, αλλά προσωπικά νομίζω ότι πιο πολύ η ομάδα αδίκησε τον εαυτό της. Υπήρχαν βέβαια αποφάσεις που μας αδίκησαν».
 
***

**** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias  , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -     442   φίλοι.-

~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
~ http://www.youtube.com/stamos01 ,       = 3134   video.-
~   http://www.youtube.com/stamatios01 , =1587 video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =     1579   video.-
                                              ** Σύνολον    6300   βίντεο αναρτημένα .-

~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home ,   2484   φίλοι   . https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
 ~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  , 600     φίλοι .- https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas?ref=tn_tnmn ,
***
 ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/31-2014.html    Ενημέρωση Παρασκευή  31  Ιανουαρίου  2014  : Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/31-2014.html , Σήμερα  είναι Παρασκευή ανθολογίου   31  Ιανουαρίου  2014 .-
~   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/01/31-2014.html  , ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Παρασκευή  31  Ιανουαρίου  2014 .-

~***ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 :
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/02/01-02-2014.html  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 01-02-2014 Φεβρουάριος .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/02/2014.html , Παρουσιάσεις  Αθλητικών  ερασιτεχνικών  βίντεο  Ιανουαρίου  Φεβρουαρίου  2014 .-
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/02022014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 02/02/2014 Φεβρουαρίου  ,-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/02/03-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/02/04-2014.html , Ενημέρωση σήμερα Τρίτη 04 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/02/05-2014.html ,  Ενημέρωση Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2014 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/06-2014.html , Ενημέρωση Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2014 , .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/02/07-2014.html , Ενημέρωση  της  Παρασκευής  07  Φεβρουαρίου  2014  .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/02/09-2014.html , Το αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2014 .-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/02/09022014-10-02-2014.html  , Διαδρομές  στην όμορφη  Ελλάδα μας  Κυριακή 09/02/2014 , Δευτέρα 10-02-2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/02/10-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  11  Φεβρουαρίου  2014  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην όμορφη Ελλάδα μας Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , Ενημέρωση Τρίτη  11 Ιανουαρίου  2014 .-
~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/02/12-2014.html  ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Ιανουαρίου  2014  .-
~   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/02/13-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  13  Φεβρουαρίου  2014  .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/02/14-2014.html   , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014 .-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/02/14-2014.html ,  Ανθολόγιο Επιλογές  Καταγραφές  Παρασκευή  13 Φεβρουαρίου  2014 .-
~
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/02/17-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  17 Φεβρουαρίου  2014 , .-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/02/18-2014.html  , Ενημέρωση  της Τρίτης 18  Φεβρουαρίου  2014 .-
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/19-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 .-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/02/20-2014.html  , Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη) 20  Φεβρουαρίου  2014 .-
~   http://arfara-messinias-stamos.blo/2014/02/21-2014.gspot.grhtml ,  Άρωμα ενημέρωσης Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 .-
~http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/02/21-2014.html ,  Άρωμα ενημέρωσης Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 .-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/02/21-2014.html  , Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 .-
~ 
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/02/22-2014.html  , Υγεία  πάνω απ ΄ όλα  ,  Σάββατο  22  Φεβρουαρίου  2014  .-
  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/22-2014.html , Άρωμα της ενημέρωσης Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/02/21-2014.html  , Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 .-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/02/22-2014.html  , Υγεία  πάνω από  όλα  ,  Σάββατο  22  Φεβρουαρίου  2014  .-
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/02/23-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 .-
*

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅