Το κανάλι της ενημέρωσης Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο  26 Οκτωβρίου  2013  :
 


Εορτή  Αγίου  Δημητρίου !!! 
ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  ΚΑΙ  ΚΑΛΑ στους  εορτάζοντες  !!!



*** Μεσσηνιακά  ΚΑΊ  άΛΛΑ :

*** Τριήμερο και καλοκαιρία γεμίζουν και πάλι τη Μεσσηνία         
            Ιδιαίτερα αυξημένη από χθες το απόγευμα, είναι η κίνηση στη Μεσσηνία, με τους επισκέπτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας να εκμεταλλεύονται το τριήμερο και φυσικά τον καλό καιρό που θυμίζει καλοκαιράκι στην περιοχή μας.
Η αυξημένη κίνηση έχει καταγραφεί και από τον Μορέα στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας, ενώ η Τροχαία Καλαμάτας, βρίσκεται επί ποδός και για το τριήμερο καθώς ανακλήθηκαν άδειες και ρεπό για όλους τους υπηρετούντες.
  Περιπολίες
Όπως σημείωσε ο διοικητής της Τροχαίας Ηλίας Αξιωτόπουλος, η κίνηση θα είναι αυξημένη όλο το τριήμερο και γι’ αυτό από την υπηρεσία του λαμβάνονται μέτρα για την πρόληψη έστω κι ενός τροχαίου ατυχήματος.
Τόνισε, δε πως σε όλο το δίκτυο της Μεσσηνίας, εθνικό και επαρχιακό θα περιπολούν συνεχώς αυτοκίνητα, θα διενεργούνται τροχονομικοί έλεγχοι, με έμφαση σε εκείνους για μέθη.
Υπογράμμισε, επίσης, πως πρέπει όλοι οι οδηγοί να κατανοήσουν πως ποτό και τιμόνι δε συμβαδίζουν και πάντα κάποιος από την παρέα πρέπει να μένει καθαρός από αλκοόλ και να αναλαμβάνει την οδήγηση.
Παρά το μειωμένο προσωπικό, που έχουν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες, η Τροχαία Καλαμάτας, θα βρίσκεται στο σύνολό της στους δρόμους:
«Με το υπάρχουν προσωπικό θα προσπαθήσουμε να μην χορηγηθούν το τριήμερο αυτό ρεπό και άδειες για να είμαστε όλοι στο δρόμο για τη διευκόλυνση όπου απαιτείται των οδηγών και για την πρόληψη ατυχημάτων», παρατήρησε ο κ. Αξιωτόπουλος.
  Αυξημένα μέτρα
Σύμφωνα με το Μορέα, η αυξημένη κίνηση στο ρεύμα καθόδου προς Μεσσηνία ξεκίνησε χθες περίπου στις 4.00 το απόγευμα και αναμενόταν να κορυφωθεί στις 9 το βράδυ.
Η εταιρία έχει υπολογίσει την επιστροφή των εκδρομέων τη Δευτέρα από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 8.00 το βράδυ.
Σε όλο τον αυτοκινητόδρομο θα υπάρχουν αυτοκίνητα της εταιρίας, προκειμένου, σε συνεργασία με την Τροχαία Καλαμάτας και την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Τρίπολης να υπάρξει, σε περίπτωση που χρειασθεί, άμεση παρέμβαση για  εκτροπή ή διακοπή της κυκλοφορίας.
Ιδιαίτερα μέτρα θα ληφθούν στο τμήμα της παράκαμψης του αυτοκινητοδρόμου, στο σημείο κατασκευής της μεγάλης γέφυρας, όπου θα υπάρχει επίβλεψη από ανθρώπους της  εταιρίας ΤΕΡΝΑ και θα αναπτυχθεί εντονότερη σήμανση.  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Μαζικό όχι με μικρές εντάσεις στη συνέλευση οι έμποροι για τις Κυριακές (φωτογραφίες και βίντεο)
     
 
    Συνάντηση- ψηφοφορία του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας έγινε το βράδυ της Πέμπτης, προκειμένου να αποφασίσουν τα μέλη του αν θέλουν ή όχι να ανοίγουν τα καταστήματά τους πέραν των δύο Κυριακών που ήδη ανοίγουν.
Από την αρχή η συνάντηση «μύριζε μπαρούτι», αφού κάποιοι καταστηματάρχες ήταν υπέρ του να ανοίγουν τα καταστήματα τουλάχιστον τις 7 Κυριακές που αναφέρει ο νέος νόμος. Ένας νόμος που είναι σε διαβούλευση και για τον οποίο ο αντιπεριφερειάρχης περίμενε την επίσημη θέση του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας μετά την προχθεσινή διαδικασία- ψηφοφορία.
  Τοποθετήσεις
Στην αρχή το λόγο πήρε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λ. Ψηλάκη, η οποία αναφέρθηκε στο νέο νόμο που επιτρέπει στα καταστήματα να κάνουν εκπτώσεις 4 φορές το χρόνο, «αλλά που μειώνει κι άλλο τα κέρδη των καταστηματαρχών, και είναι στην κρίση του καθενός αν θα το κάνει ή όχι», ενώ ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν πρέπει να κάνει πλασματικές εκπτώσεις.
Στη συνέχεια μίλησε για το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, υποστηρίζοντας πως το πρόβλημα δεν είναι ότι ο κόσμος δεν έχει χρόνο να ψωνίσει, αλλά ότι δεν έχει χρήματα. Το άνοιγμα και άλλων Κυριακών, κατά την ίδια, «θα επηρεάσει τις θρησκευτικές μας συνήθειες, αλλά και θα χαλάσει τις οικογενειακές και εργασιακές μας σχέσεις, αφού θα μιλάμε για δουλεία και όχι για δουλειά».
Επιπρόσθετα, επισήμανε ότι από τους καταστηματάρχες της Καλαμάτας εξαρτάται αν θα δουλέψουν τα καταστήματα των πολυεθνικών, «αφού, αν είναι κλειστά τα υπόλοιπα καταστήματα, ελάχιστος κόσμος θα κυκλοφορεί στην αγορά, κάτι που μπορεί κανείς να δει κάνοντας μία βόλτα ένα απόγευμα Δευτέρας ή Τετάρτης».
Και κάπου εκεί άρχισαν οι εντάσεις και οι φωνές, αφού δύο-τρεις καταστηματάρχες τάχθηκαν υπέρ του ανοίγματος τις Κυριακές, έστω ως δοκιμή, ενώ οι άλλοι δήλωσαν αντίθετοι.
Μετά τις λογομαχίες το λόγο πήρε πάλι η κα Ψηλάκη, η οποία έφερε ως παράδειγμα συνεχόμενου ωραρίου τα Sprider, κάτι που θεωρεί ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο για το λουκέτο που μπήκε στην εταιρεία.
Έπειτα ακούστηκαν και άλλα επιχειρήματα καταστηματαρχών που είχαν ανοίξει μια Κυριακή παρά το τότε όχι του Εμπορικού Συλλόγου, ενώ έγινε αναφορά και στη "Λευκή Νύχτα".
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Θ. Μπαζίγος από την πλευρά την ομοσπονδιών και επισήμανε ότι πρέπει να είναι όλα τα καταστήματα κλειστά και κατηγόρησε τους καταστηματάρχες ότι φωνάζουν, αλλά όταν τους καλούν σε κινητοποιήσεις, αδιαφορούν, όπως έγινε πρόσφατα στη διαμαρτυρία στο ΤΕΒΕ, που πήγαν μόνο 7 άτομα. Απαντώντας δε στο επιχείρημα ότι στο εξωτερικό τα καταστήματα ανοίγουν, δήλωσε ότι εκείνη τη μέρα τα προϊόντα πωλούνται ακριβότερα. Με τη σειρά του ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γ. Λαγανάκος, επανέλαβε ότι το πρόβλημα είναι η έλλειψη χρημάτων και όχι η έλλειψη χρόνου.
Τοποθετηθείς κατόπιν ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Π. Στέφανος, είπε: «Μακάρι τα καταστήματα να είχαν δουλειά και να άνοιγαν 24 ώρες, αλλά με αυτό το άνοιγμα δε βγαίνουν και όσοι το κάνουν θα κλείσουν. Το θέμα δεν είναι πότε θα ανοίγουν, αλλά πώς θα εμποδιστούν οι πολυεθνικές και πώς θα τονωθούν τα τοπικά καταστήματα».
Τελευταίος μίλησε ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων που είχε έρθει από την Αθήνα, ο κ. Θ. Βασιλόπουλος, ο οποίος δήλωσε αντίθετος στο άνοιγμα και αναφέρθηκε σε ένα Νόμο του 1992 που επέτρεπε στα καταστήματα να ανοίγουν 24 ώρες τη μέρα, «ένας νόμος που τελικά αποσύρθηκε, αφού κανείς δεν άνοιξε».  Τη δε πρόταση «ας δοκιμάσουμε και βλέπουμε» την παρομοίασε με μια χειροβομβίδα που κρατά κάποιος και αποφασίζει να βγάλει την περόνη για να δει αν θα σκάσει.
Ολοκληρώνοντας ανέφερε ότι θέλουν να αφανίσουν τις μικρές επιχειρήσεις και να στραφούν όλοι στις πολυεθνικές.
Για δε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, που είναι το επίσημο πρώτο άνοιγμα, είπε ότι πρέπει να γίνει απεργία και αν κάποιος ανοίξει, να βρεθούν όλοι έξω από το κατάστημα και να εμποδίσουν τη λειτουργία του.
Με την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων έγινε ψηφοφορία, όπου και υπερψηφίστηκε η πρόταση να μην αλλάξει τίποτα και τα καταστήματα να ανοίγουν 2 Κυριακές το χρόνο.
  "Ναι" από πολυκαταστήματα και μεγάλες επιχειρήσεις
Από τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, μόλις το 54% των εμπορικών συλλόγων δηλώνει ότι τα μέλη του θα λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους. Μεγάλος είναι και ο αριθμός εκείνων των μικρομεσαίων εμπόρων που λένε ότι δεν θα κάνουν χρήση των επιπλέον Κυριακών που δίνει ο νόμος εκτός από την καθιερωμένη τις παραμονές των Χριστουγέννων. Στον αντίποδα βρίσκονται τα πολυκαταστήματα και οι μεγάλες επιχειρήσεις, που όπως λένε θα αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που προσφέρει ο νόμος.
«Οι  νέες συνθήκες που διαμορφώνονται πλέον στην αγορά θα δώσουν μια νέα ώθηση και ελπίδα στην δοκιμαζόμενη χώρα μας προς όφελος του καταναλωτή, της πολιτείας και των επιχειρήσεων», λέει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Λιανεμπορικών Επιχειρήσεων Ελλάδος Αντώνης Μακρής, ο οποίος μάλιστα εκτιμά ότι οι καταναλωτές θα μπορέσουν να βρουν το 10ήμερο των εκπτώσεων του Νοεμβρίου χαμηλές τιμές σε μεγάλη ποικιλία προϊόντων.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας    Video: 


***  Το Μουσικό Σχολείο ύμνησε την 28η Οκτωβρίου, αλλά οι υπάλληλοι πάλι «κοπάνα» έκαναν         
  
           Μετρημένοι στα δάχτυλα, ήταν χθες στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, οι δημόσιοι υπάλληλοι που παρακολούθησαν την εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Η γιορτή πραγματοποιείται από την περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας και αφορά το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων. Αλλά για άλλη μια χρονιά, ήταν απλώς ευκαιρία για να αδειάσουν τα γραφεία υπηρεσιών. Ευτυχώς που την αίθουσα γέμισαν εκπαιδευτικοί μαθητές και γονείς από το Μουσικό Σχολείο. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος.
  Τραγούδια και ποιήματα
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία της κας Τσορώνη Ιωάννας – Μαρίας, Διευθύντριας 21ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας και συνεχίσθηκε με ποιήματα και τραγούδια από μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.
Τα παιδιά του Μουσικού σχολείου, παρουσίασαν το εξής πρόγραμμα:
- «Θυσιαστήριο»: Τραγούδι από τη Βασιλική Κυριακοπούλου.
- Τραγούδι- βίντεο: «Γερανοί» (ρώσικο λαϊκό τραγούδι μετάφραση Γ. Ρίτσος).
- Χρονικό, διάβασαν οι μαθήτριες Δήμητρα Αργυροπούλου και Χριστιάνα Καρακούση
- Γ. Θεοτοκά «Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου», διάβασαν οι μαθήτριες Ρένια Γιακουμή και Εύα Μακροπούλου.
- Προβολή Βίντεο: «Οι άγνωστες πτυχές του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου»
- Βίντεο- τραγούδι: «Γυναίκες ηπειρώτισσες»
- Ποίημα Γ. Ρίτσου: «Ερημωμένα χωριά». Διάβασαν οι μαθητές Γεωργία Φουρτούνη και Παναγιώτης Μαυροειδής
- Τραγούδι Λ. Κηλαηδόνη: «Ο μικρός ήρωας»
- Ποίημα Μ. Σαχτούρη: «Ο στρατιώτης ποιητής». Διάβασε ο μαθητής Ρωμανός Βασιλάκης
- Οδ. Ελύτη: «Κείνοι που επράξαν το κακό» από το «Άσμα ηρωικό και πένθιμο για το χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας». Διάβασαν οι μαθητές Γιώργος Καραμπάτσος και Βασίλης Καμπύλης.
- Ποίημα Τάσου Λειβαδίτη: «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος». Διάβασαν οι μαθήτριες Βασιλική Κυριακοπούλου και Μαρία Κουφαλάκου.
- Τραγούδι από τη χορωδία: «Ελευθερία» (Ανδρέα Κάλβου)
- Τραγούδι από τη χορωδία: «Η σημαία» (Ιάκωβος Καμπανέλης- Μάνος Χατζιδάκις)
Υπεύθυνοι καθηγητές για το πρόγραμμα του Μουσικού ήταν οι: Χαρά Νικολακοπούλου, Νίκος Πρίγκας, Έφη Ιωάννου και Κάππος Αλέξανδρος.  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Απόδοση ευσήμων
Επειδή οφείλουμε να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, ο πίνακας που δημοσιεύσαμε χθες με παραδείγματα περιοχών της Μεσσηνίας και οι αλλαγές που επέρχονται στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, είναι αποτέλεσμα δουλειάς του έμπειρου φοροτεχνικού και δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Μπούχαλη. Ο οποίος, θα πρέπει να προσθέσουμε, ότι ποτέ δεν μας έχει αρνηθεί τη βοήθειά του... Α.Π. - 

***  Σε αυτή την περίπτωση σίγουρα δεν φταίει ο Δήμος         
           
Υπόγειος κάδος στη Σταδίου, γεμάτος σκουπίδια σακούλες απέξω, κάπου εκεί αποφασίζω να σηκώσω το καπάκι για να δω αν είναι γεμάτος και τα έριξαν απέξω.Βλέπω, λοιπόν,  τον κάδο άδειο. Τόσο κόπο σας κάνει να ανοίξετε τον κάδο και να τα ρίξετε μέσα;  Π.Μπ.

***  Βρέθηκε ο μικρός Μπεν - Μια ανάσα η ΕΛ.ΑΣ από τον εντοπισμό του (;)         
    Είκοσι δύο χρόνια μετά την εξαφάνισή του από την Κω φαίνεται πως η ιστορία του θα έχει αίσιο τέλος καθώς ο Μπεν Νίνταμ είναι ζωντανός.
Αυτή τη συγκλονιστική πληροφορία...
που εξετάζει η ΕΛΑΣ, αποκαλύπτει ο Τύπος της Κυριακής και αυτή την ώρα ίσως να γράφεται το αίσιο τέλος σε μια από τις πιο πολύκροτες ιστορίες που διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα.
Αυτό που άλλαξε όλα τα δεδομένα στην υπόθεση του Μπεν, ο οποίος είναι σήμερα 24 ετών,
Ένα ντοκουμέντο που έφτασε στην αστυνομία τις τελευταίες 48 ώρες τάραξε την ΕΛΑΣ καθώς διαπιστώθηκε η εκπληκτική ομοιότητα του νεαρού ξανθού αγοριού που απεικονίζεται με το σκίτσο του Μπεν σε σημερινή ηλικία που έχει φτιάξει η Σκότλαντ Γιαρντ.
Την ώρα που στη διάθεση της εφημερίδας, πάντως, είναι το ακριβές σημείο και η περιοχή όπου βρίσκονται ο 24χρονος και η "οικογένειά" του, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη γιγαντιαία ελληνική και διεθνής αστυνομική επιχείρηση.   tromaktiko

***  Ομάδα Βουλγάρων διαρρηκτών εξαρθρώνεται από την Αστυνομία - Χτυπούσαν καταστήματα και αυτοκίνητα στην Πυλία
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και συγκεκριμένα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξάρθρωση ομάδας Βουλγάρων που έχουν διαρρήξει καταστήματα και αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας. Σύμφωνα με τα πρώρα στοιχεία, η δράση της ομάδας είναι πλούσια και οι Βούλγαροι έκλεβαν, οτιδήποτε μπορούσε να τους φανείς χρήσιμο. Ήδη έχουν βεβαιωθεί κλοπές και διαρρήξεις στην περιοχή της Πυλίας και ειδικότερα σε Πύλο, Κορώνη και Πεταλίδι. Τις επόμενες ημέρες, αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση αυτή με ανακοινώσεις από την Αστυνομία.Β.Β. -

*** Η επέτειος του «ΟΧΙ» στην εποχή του «ναι»         
      
 
Τι ακούσαμε και τι δεν ειπώθηκε στις σχολικές και μη αίθουσες της Καλαμάτας
Υπάρχουν μια σειρά από έρευνες των τελευταίων χρόνων, οι οποίες καταδεικνύουν ότι ένας μη ικανοποιητικός αριθμός μαθητών γνωρίζουν τα ιστορικά γεγονότα σχετικά με την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του ελληνοϊταλικού πολέμου το 1940 .
Βεβαίως, για το συγκεκριμένο φαινόμενο, φταίνε μια σειρά από παράγοντες. Από τον τρόπο που διδάσκεται το μάθημα της ιστορίας στα σχολεία μέχρι τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μένουν πιστοί στον στείρο τρόπο διδασκαλίας που προτείνει το υπουργείο, βλέπουν την εκδήλωση αδιάφορα και προτιμούν να τελειώνουν μια ώρα γρηγορότερα, για να απολαύσουν τον καφέ τους ή το ποτό τους, μετά της απαραίτητης... ποικιλίας. Ίσως αυτό να συμβαίνει και γιατί η κυρίαρχη πολιτική προωθεί την άγνοια του παρελθόντος καθώς γνωρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο υπονομεύει κάθε δυνατότητα δράσης στο παρόν. Άλλωστε σήμερα δεν πρέπει να μιλάμε και πολύ για εθνική υπερηφάνεια και ανεξαρτησία, τη στιγμή που υπάρχει η αλήθεια των μνημονίων, η οποία, λέει, απερίφραστα, ότι το παρόν και το μέλλον της χώρας μας ανήκει σε άλλους.
Το "Θ" παρακολούθησε χθες τέσσερις τέτοιες εκδηλώσεις που είχαν οργανωθεί σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Καλαμάτας. Από αυτά που διαπιστώσαμε, μόνο στο ένα η γιορτή ήταν "ψεκάστε- σκουπίστε- τελειώσαμε". Στα υπόλοιπα, οι εκπαιδευτικοί, μέσω ποιημάτων, τραγουδιών και θεατρικών σκετς, κατάφεραν να αποκτήσουν την προσοχή των παιδιών και ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους για τον ηρωισμό των Ελλήνων στρατιωτών στο αλβανικό μέτωπο. Μάλιστα, δεν κρύφτηκαν πίσω από... εγκυκλίους και μίλησαν στα παιδιά για τον αγώνα των συμπατριωτών μας εναντίον του φασισμού και του ναζισμού.
24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
«Τρεις ναζί στην κόλαση μαζί»

Την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου γιόρτασαν χθες οι μαθητές και μαθήτριες του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Στη γιορτή ξεχώρισε το θεατρικό έργο που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά της Γ΄ Τάξης «Τρεις ναζί στην κόλαση μαζί», με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών Δήμητρας Παυλή και Χριστίνας Χρυσικού, το οποίο και  σκόρπισε άφθονο γέλιο.
Νωρίτερα, οι μαθητές της Δ΄ Τάξης, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Χριστίνας Τριανταφυλλοπούλου και Αφροδίτης Ψιλογιαννοπούλου, αφηγήθηκαν στους παρευρισκόμενους μαθητές και γονείς το χρονικό του ’40. Η γιορτή διανθίστηκε ακόμη με τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου.
Γυμνάσιο Παραλίας
Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε την εκδήλωση στο Γυμνάσιο Παραλίας, η οποία ήταν αφιερωμένη στη συμβολή των γυναικών στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η πολύπλευρη συμμετοχή τους στην Εθνική Αντίσταση.
 Από τους μαθητές της Γ' τάξης έγινε αναφορά στην Ηρώ Κωνσταντοπούλου, στη Λέλα Καραγιάννη, στην Ηλέκτρα Αποστόλου. Συμμετείχαν οι μαθήτριες: Πηνελόπη Παπαγιαννοπούλου, Μαρία Παρθένιου, Ευτυχία Δάλλα, Αγγελική Κολόζη, Κωνσταντίνα Βαβαρούτσου και Ιωάννα Καψαμπέλη. Εκεί έγινε φανερή η προσφορά τους στον αγώνα για την ανεξαρτησία της χώρας και στους βασανισμούς που υπέστησαν από εκπροσώπους του φασισμού και του ναζισμού.
 Επίσης, έγινε αναφορά στη Σοφία Βέμπο από τη μαθήτρια Νικολίνα Κυριοπούλου και στην Πηνελόπη Δέλτα από την Γεωργία Μουτζούρη. Το ποίημα του Γιάννη Ρλίτσου "Ειρήνη" απήγγειλαν οι μαθήτριες Πηνελόπη Παπαγιαννοπούλου και Μαρία Παρθένιου.
Τέλος, υπήρξε αναφορά - αφιέρωμα στο εθνικό μας σύμβολο από την Ευτυχία Δάλλα και την Κωνσταντίνα Βαβαρούτσου, ενώ, το χρονικό τη 28ης Οκτωβρίου διάβασαν οι Αγγελική Κολόζη και η Ιωάννα Καψαμπέλη. Η όλη ατμόσφαιρα έδειχνε ότι τα παιδιά συμμετείχαν πραγματικά στην εκδήλωση.
  4ο Λύκειο Καλαμάτας
Εκεί τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα. Μεγαλύτερα παιδιά, μεγαλύτερες και οι απαιτήσεις για την ιστορική αλήθεια. Προσπάθεια να αποκαλυφθεί το αληθινό της πρόσωπο, πέρα από τα στερεότυπα μιας σχολικής εκδήλωσης, κι ενός 'μνημόσυνου' υπέρ κάποιων γενναίων. Έστω και ακροθιγώς αποκαλύφθηκε το αληθινό πρόσωπο της ιστορίας. Μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, στο Πνευματικό Κέντρο, τα παιδιά αλλά και οι καθηγητές που είχαν την επίβλεψη, έδειξαν το... δράκο, απεκατέστησαν την αλήθεια. Μίλησαν και για το σημερινό μήνυμα της επετείου.
  Τι δεν ειπώθηκε
Βέβαια, εκτός από το "εθνικό αφήγημα του '40", η ιστορία δεν σταμάτησε εκεί. Υπήρξε και η Εθνική Αντίσταση με πρωτεργάτες το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ. Από τον αγώνα για την ανεξαρτησία απουσίασαν οι περισσότεροι πολιτικοί, οι οποίοι βρίσκονταν στη σιγουριά της Αιγύπτου, ενώ δεν έλειψαν και αυτοί που στελέχωσαν τις τρεις «ελληνικές» κατοχικές κυβερνήσεις χτυπώντας, μαζί με τους κατακτητές, τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, φορώντας ακόμη και την αποκρουστική κουκούλα του προδότη.
Δεν μίλησαν για τον τότε πρωθυπουργό Ι. Μεταξά, ο οποίος με τις ευλογίες του βασιλέα Γεωργίου του Β' διατηρούσε ένα διδακτορικό καθεστώς, αυτό της "4ης Αυγούστου" που ήταν συγγενές με τον ιταλικό φασισμό. Πάντως το "Οχι" το είπε. Αυτό είναι ένα ιστορικό δεδομένο που έχει καταγραφεί ως θετικό του στοιχείο, άσχετα αν δεν είχε άλλη πολιτική επιλογή, αφού στην περίπτωση αυτή θα είχαμε το διαμελισμό και την υποτέλεια της χώρας.
Όμως όπως είπε πριν 20  χρόνια ο ακαδημαϊκός Αριστόβουλος Ι. Μάνεσης σε λόγο του στην Ακαδημία Αθηνών, "εξαίροντας και τιμώντας το 'Οχι' της 28ης Οκτωβρίου 1940, αυτής της Μεγάλης Ημέρας του σύγχρονου Ελληνισμού, δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε ένα γενικότερο μήνυμα που εκπέμπει. Πρόκειται για η διαλεκτική σημασία της άρνησης υποταγής, ως κοινωνικής πολιτικής και ηθικής συμπεριφοράς  στον καθ΄ ημέραν βίο.
Πράγματι, στην καθημερινή ζωή λειτουργεί και παίζει σημαντικό ρόλο μία δυναμική των μικρών 'όχι'. Έστω κι αν δεν περιβάλλονται με φωτοστέφανο δόξας, είναι πάντως μικρές αρνήσεις που λειτουργούν και αυτές θετικά, αλλά με ηπιότερες μορφές: ως αμφιβολία (η οποία είναι η αξιοπρέπεια του στοχασμού), ως κριτική, ως διαφωνία, ως αντίρρηση, ως διαμαρτυρία, ως αμφισβήτηση.
Τα μικρά, τα καθημερινά 'οχι' διαβρώνουν τις εξουσιαστικές σχέσεις και τις κατεστημένες συμβατικότητες και αναταράσσουν τις τελματωμένες νοοτροπίες των στενών οριζόντω. Έτσι συμβάλλουν και αυτά στην υπέρβαση του παρόντος, δηλαδή στην ιστορική εξέλιξη, με προοπτική τη βαθμιαία απελευθέρωση και καταξίωση της ανθρώπινης προσωπικότητας. Η Άρνηση, είτε ατομική είτε συλλογική, έναντι οποιουδήποτε - μικρού ή μεγάλου αυταρχισμού και ολοκληρωτισμού συμβάλλει στην Ελευθερία του Ανθρώπου και επιβεβαιώνει την αξία του, αλλά και την ευθύνη του, ως υποκειμένου της Ιστορίας".  Του Αντώνη Πετρόγιαννη
  * Ο τίτλος του ρεπορτάζ είναι δάνειο από άρθρο του Χρ. Κάτσικα

***  Καμία γέννηση παιδιού με υπεύθυνη δήλωση στο Δήμο Καλαμάτας          
           Όσα παιδιά γεννιούνται σε σπίτια, δηλώνονται στο Ληξιαρχείο του Δήμου Καλαμάτας μόνο με δικαστική απόφαση και ποτέ με υπεύθυνες δηλώσεις. Τούτο αποδεικνύεται από τα στοιχεία, καθώς από την 1/1/2008 μέχρι την 31/12/2012 δηλώθηκαν στο Ληξιαρχείο Καλαμάτας περίπου 7.000 γεννήσεις, εκ των οποίων μόλις 12 με δικαστικές αποφάσεις και καμία με υπεύθυνη δήλωση και μάρτυρες. Όλες οι υπόλοιπες δηλώθηκαν με έγγραφο ιατρού.
Επισημαίνεται πως από τις 8 Μαΐου στο Δήμο Καλαμάτας έχει τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα «Αριάδνη», στο οποίο καταχωρίζονται γεννήσεις, γάμοι, θάνατοι και σύμφωνα συμβίωσης.
 Πρόκειται για πανελλαδικό σύστημα online μέσω διαδικτύου και η εφαρμογή αυτή συνδέεται με τα Υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομικών. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα βάσει νόμου για εκπρόθεσμη δήλωση γέννησης, καθώς εάν η γέννηση ενός παιδιού δηλωθεί μετά τις 10 ημέρες που είναι το χρονικό περιθώριο, το πρόστιμο είναι 100 ευρώ έναντι 4,5 που ήταν πριν και εάν η δήλωση γίνει μετά τις 90 ημέρες, το πρόστιμο ανέρχεται σε 300 ευρώ έναντι 13,5 στο παρελθόν.

***  Yποτροφίες από το κληροδότημα Λυκούργου Σκιά, τα ονόματα των δικαιούχων         
        Πέντε υποτροφίες, τα ποσά των οποίων προέρχονται εκ των εσόδων του κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά, επέδωσε σήμερα ο Δήμαρχος σε εκπροσώπους των δικαιούχων φοιτητών.
 Πρόκειται για υποτροφίες που αντιστοιχούν στο ακαδημαϊκό έτος 2012 – 2013 και δίδονται σε φοιτητές από τα έσοδα των τριών ακινήτων του κληροδοτήματος, ενώ έχουν ήδη δοθεί σε άλλους τρεις.
Οι δικαιούχοι για τους οποίους επιδόθηκαν χθες οι αντίστοιχες επιταγές είναι: Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος, Ολυμπία Μιχαλοπούλου, Σωτήριος Νικολακέας, Ευάγγελος Ηλιόπουλος και Παναγιώτα Σταματίου.
Συνολικά, οι υπότροφοι του ακαδημαϊκού έτους 2012 – 2013 είναι 8, που θα εξακολουθήσουν να ενισχύονται για το ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014, ενώ θα δοθούν για τη συγκεκριμένη περίοδο άλλες 8 υποτροφίες σε επιτυχόντες που αποφοίτησαν από το Λύκειο το 2013.
Ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή συνέχεια στις σπουδές των παιδιών, τονίζοντας την αρωγή του Δήμου που βαίνει αυξανόμενη μέσω της αξιοποίησης της περιουσίας των κληροδοτημάτων.
 
***  Κλείνουν τον εθνικό δρόμο αύριο στην Οιχαλία         
          
Συνεδρίασε χθες η  Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Οιχαλίας για να συντονίσει τις κινητοποιήσεις της σχετικά με την αντίδρασή της για τη χωροθέτηση του Εργοστασίου Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Τ.Κ. Καλλιρρόης και άμεσα προτάθηκε να κλείσει τον εθνικό δρόμο στη Καλλιρρόη αύριο στις 12 το μεσημέρι.
 
***  Παράταση στην υποβολή τίτλων ιδιοκτησίας για το Ασπρόχωμα          
           Ανάλογο αίτημα είχε υποβάλλει ο Θόδωρος Μπρεδήμας
Για τη σύνταξη της πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης Ασπροχώματος, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού ιδιοκτητών που πρέπει να προσκομίσουν αντίγραφα τίτλων ιδιοκτησίας, ο Δήμος Καλαμάτας παρατείνει την περίοδο υποβολής τους κατά 15 ημέρες. Η σχετική προθεσμία έληγε, ως γνωστό, χθες.
Ως γνωστό, τις προηγούμενες ημέρες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, Θόδωρος Μπρεδήμας με αφορμή τις διαδικασίες ενημέρωσης των κατοίκων που βρίσκονται σε εξέλιξη για την πολεοδομική μελέτη του Ασπροχώματος, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Μεταφέρουμε τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής Ασπροχώματος οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι εντός δεκαπενθημέρου, διαδικασία που ήδη ξεκίνησε, να προσέλθουν στην Πολεοδομία του δήμου Καλαμάτας  προκειμένου να ενημερωθούν επί των στοιχείων της μελέτης.
Όπως διαπιστώθηκε ο καθορισμένος χρόνος των δεκαπέντε ημερών δεν είναι σε καμία περίπτωση επαρκής για την ικανοποιητική και επαρκή ενημέρωσή τους. από τη στιγμή, όπου ο αριθμός των καθημερινών επισκεπτών είναι μεγάλος, και οι υπάλληλοι παρά τις ουσιαστικές προσπάθειές τους δεν προλαβαίνουν να παράσχουν τις ανάλογες υπηρεσίες.
Εν όψει όλων αυτών επισκέφθηκα το δήμαρχο Παν. Νίκα και ζήτησα την παράταση της προθεσμίας, προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, δοθέντος ότι και οι ίδιοι επείγονται προκειμένου να προχωρήσουν σε αξιοποίηση των ιδιοκτησιών τους".
Α.Π.
 
*** Oμαδική έκθεση ζωγράφων Τελευταία

        Πραγματοποιήθηκαν προχθές στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας τα εγκαίνια ομαδικής έκθεσης πέντε (5) ερασιτεχνών ζωγράφων. Πρόκειται για τους Περδικέα Κυριακή, Ξεροβάσιλας Παναγιώτης, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Μαυροειδής Κωνστατίνος και Μπαρτσέας Σωτήρης. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και η είσοδος είναι ελεύθερη καθημερινά από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι και από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ. Α.Π. -
 
*** Μεγάλη συμμετοχή στη βραδιά αλληλεγγύης (φωτογραφίες)         
     
Μια βραδιά ανθρωπιάς και εθελοντισμού συνδιοργάνωσαν το ουζερί - καφενείο «Πλάτανος» και ο Σύλλογος Φίλων του Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης την Πέμπτη.
Τα  έσοδα που συγκεντρώθηκαν  θα διατεθούν για τις ανάγκες των ασθενών του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας.
 
***
 
*** Αθλητική  ενημέρωση  :
Live Ξάνθη-Ατρόμητος 0-2, Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός (17:15)
***  ΓΙΑ  ΤΗΝ ΣΟΥΕΡ ΛΙΓΚΑ  στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  9η  αγωνιστική :
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
15:00 Ξάνθη-Ατρόμητος   0-2  .- ^ 26/10
17:15 Αστέρας τρίπολης-Λεβαδειακός   2-0 .- ^ 26/10
19:30 Εργοτέλης-Παναθηναϊκός   0-2 .- ^ 26/10
15:00 Αρης-Πλατανιάς 27/10
17:15 Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα 27/10
17:15 Πανιώνιος-Απόλλων Σμύρνης 27/10
17:15 Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 27/10
19:30 Ολυμπιακός-ΟΦΗ 27/10
19:30 Παναιτωλικός-Καλλονή 28/10

***   ΞΑΝΘΗ  - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  Αθηνών    0-2   , (0-2) .-
Τα  γκόλ :  12΄ Ναπολεόνι , 44΄Δ. Παπαδόπουλος ,
Διαιτητής : Ζαχαριάδης  ,
Κάρτες : Ιγκλέσιας ,  Γιαννούλης , Μπρίτο , Σολτάνι , Φλίσκος , Μάνταλος ,
Οι 11άδες:
Ξάνθη: Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Βάλλας(Χοσέμι), Ντιέ,(Βασιλακάκης) , Γούτας, Μάρτινς, Σολάρι, Σολτάνι, Κάλβο(Μαρίν), Σουάρες(Μάνταλος ) , Φλίσκας.
Ατρόμητος: Σηφάκης, Φυτανίδης, Μπρίτο(Πίτου Γκαρσία), Ναπολεόνι(Καραγκούνης), Νάστος, Παπαδόπουλος, Ιγκλέσιας, Γιαννούλης, Δημούτσος, Ούμπιδες(Γεωργίου), Λαζαρίδης .

Βίντεο απο  αγώνα  :
~ ΞΑΝΘΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  0- 2  στο  α΄ ημίχρονο  26 /10 /  2013 : http://youtu.be/8u5k6jIkOUQ ,


~ ΞΑΝΘΗ- Ατρόμητος Α   0- 2  δηλώσεις  γκόλ  26 -10- 2013: http://youtu.be/IAh3Rx7WbJM ,
 

*** ΑΣΤΕΡΑΣ  Τρίπολης  - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ    2-0  , (1-0) .-
Τα  γκόλ :  37΄  Πάμπλο Ντεμπλάσης , 72 ΄ Ουρτάδο  ,
Διαιτητές  :Παπαπέτρου  ,
Κάρτες  :Ζιράν  Εντό ,
Συνθέσεις  ομάδων :
Η ενδεκάδα του Αστέρα: (Τσιώλης) Ερνάντες, Ναβάρο, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Ζαραδούκας(Κοντοές), Ουσέρο, Έντο, Μπακασέτας(Κουρμπέλης), Γκρατσίνι,(Ουρτάδο) Ντε Μπλάσις, Μπαράλες.
Η ενδεκάδα του Λεβαδειακού: (Νίκος Καραγεωργίου) Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Λυκογιάννης, Λαμπρόπουλος, Μάγκας, Κονέ, Ιωαννίδης(Mούστο), Ροτζέριο, Κάντζι(Αρμίτσε), Σκέμπης, Γιάντσης .
Video από  αγώνα    :
~* Asteras Tripolis - Levadiakos 1- 0    γκόλ Ντεμπάσης 26- 10- 2013: http://youtu.be/G55ohmQNOwk

   
~* Tripolis - Levadiakos  2 - 0  γκόλ Ουρτάδο  26 /10 /2013: http://youtu.be/tkl4-Y54bnQ ,  
 

~* Αστέρας  Τρίπολης -  Λεβαδειακός 2- 0  26 -10 -2013  δηλώσεις  γκόλ : http://youtu.be/EHDqnpp_CO0 ,
 
~* ΤΡΙΠΟΛΗ  - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  2- 0  2ο  γκόλ  Αστέρα  26- 10- 2013  και φάσεις : http://youtu.be/_cmWjM0_UvE ,  


***  ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    0-2 , (0-0) .-
Τα  γκόλ : 83΄Φιγκερόα 90+3 ΄ Κουτρουμπής ,
Διαιτητής :
Κάρτες :
Συμθέσεις  ομάδων :
Η ενδεκάδα του Εργοτέλη: Αθανασίου, Ρέντζας, Σαρρής, Μεχία, Πίτσος, Καρδόσο, Πελέ, Ρομάνο, Χάντι(Μπουχαλάκης), Μπαντιμπανγκά, Διαμαντάκος   .  
Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Καπίνο, Σπυρόπουλος, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Μέντες, Ατζαγκούν(Aμπεϊντ) , Φιγκερόα(Κουτρουμπής), Μπεργκ(Κλοναρίδης)   .
Τα  Βίντεο  από αγώνα  :
~ Εργοτέλης - Παναθηναϊκός 0 - 2  2ο γκόλ Κουτρουμπή  26/ 10 /2013: http://youtu.be/ryJesJ8qMQ4


~ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0 - 2  26 /10 /2013 1ο γκόλ:    http://youtu.be/H7ql6CjZFlo 


~ Εργοτέλης -  ΠΑΟ  0- 2  26 - 10 - 2013 τα  γκόλ : http://youtu.be/fL3UZYt85uc 
 

 
 
 **  Τοπικό πρωτάθλημα, το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου          

             Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
O τοπικός Εθνικός «κοντράρεται» με τον πρωτοπόρο Πάμισο Μεσσήνης
Σούπερ ντέρμπι στο Μελιγαλά…
Το σούπερ ντέρμπι του φορμαρισμένου Εθνικού Μελιγαλά με τον εκ των πρωτοπόρων (και επίσης φορμαρισμένο) Πάμισο Μεσσήνης, δεσπόζει στο σημερινό πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας.
Ακόμη, ο έτερος πρωτοπόρος ΑΟ Κυπαρισσίας υποδέχεται το γειτονικό Δωριέα Δωρίου, η Ομόνοια φιλοξενεί τον ΑΟ Μεθώνης, ενώ ο ΑΟ Σπερχογείας αντιμετωπίζει τον ΑΣ Ανδρούσας.
  ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ  2-0 .-^
Χωρίς τους Βαγγέλη Γυφτέα, Ηλία Γεωργίκο (τιμωρημένοι), Τάσο Σκόκο (τραυματίας) υποδέχεται τον ΑΟ Μεθώνης η Ομόνοια. Ο τεχνικός της Καλαματιανής ομάδας Σωτήρης Μπουραντώνης, ο συνεργάτης του Βασίλης Παναγιωτόπουλος και οι ποδοσφαιριστές τους, θέλουν την παρθενική νίκη ανεβαίνοντας βαθμολογικά.
Ένα θετικό αποτέλεσμα θα προσπαθήσει ν’ αποσπάσει το συγκρότημα της Μεθώνης για ν’ απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις. Ο προπονητής Παναγιώτης Βλαχογιάννης και ο συνεργάτης του Νίκος Νικολόπουλος, δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.
  ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ – ΑΝΔΡΟΥΣΑ
«Σεφτέ» στις νίκες θέλει στο σημερινό εντός έδρας ματς με τον νεοφώτιστο ΑΣ Ανδρούσας ο ΑΟ Σπερχογείας για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις. Ο προπονητής Τάσος Χατζηαγγελής δεν μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία των Ευθύμη Δωδέκατου (τραυματίας) και Παναγιώτη Χαρίτου (πρόβλημα στον τετρακέφαλο).
Χωρίς τους Ηλία Μαραγκούλια, Παναγιώτη Φαράντο (τραυματίες), θ’ αγωνιστεί η ομάδα της Ανδρούσας. Αμφίβολη δε είναι η συμμετοχή των Γιώργου Κάλλα, Γιώργου Γάλλου (ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς).
Ο τεχνικός Βασίλης Μαλαφέκας, ο άμεσος συνεργάτης του Απόστολος Παναγόπουλος και οι ποδοσφαιριστές τους, θέλουν  να συνεχίσουν τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα.
  ΕΘΝΙΚΟΣ Μ. – ΠΑΜΙΣΟΣ Μ.  2-2 .-^
Με στόχο την πρώτη εντός έδρας νίκη φιλοξενεί τον Πάμισο Μεσσήνης ο Εθνικός Μελιγαλά,  διατηρώντας την επαφή του με την κορυφή. Ο προπονητής Αντώνης Μαυρέας θα στερηθεί και πάλι τις υπηρεσίες του Ντίνου Βασιλόπουλου (τραυματίας). Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα είναι στην αποστολή. Λαβωμένος θ’ αγωνιστεί και στο σημερινό ντέρμπι ο Πάμισος Μεσσήνης. Ο τεχνικός Γιώργος Αργυρόπουλος και ο συνεργάτης του Αλέκος Δημητρόπουλος, δε θα έχουν στη διάθεσή τους τους Φίλιππο Σαλαπάτα, Γιάννη Τρίψα (τραυματίες). Αμφίβολη δε είναι η συμμετοχή των Σωτήρη Δημητρακόπουλου (κτύπησε στον  προηγούμενο αγώνα με τον Τσικλητήρα Πύλου), Περικλή Χαρμπίλα και Γουλιέλμο Αντωνίου (ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς).
Οι πράσινοι της Μεσσήνης θέλουν να συνεχίσουν τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα, παραμένοντας στο γκρουπ των πρωτοπόρων.
 ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ – ΔΩΡΙΟ   4-1 .-^
Να συνεχίσει τις αξιόλογες εμφανίσεις και τις επιτυχίες θα προσπαθήσει κόντρα στον Δωριέα Δωρίου ο ΑΟ Κυπαρισσίας παραμένοντας έτσι στο «ρετιρέ». Ο προπονητής Τάκης Παναγόπουλος έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του ετοιμοπόλεμους. Χωρίς τον Αντώνη Λούγκα (ανέτοιμος μετά τον τραυματισμό του) θα παραταχθεί η ομάδα του Δωρίου. Ο τεχνικός Γιάννης Αντωνόπουλος θα έχει πάντως στη διάθεσή του τον Σταύρο Γιαννόπουλο (εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί).
Ο Δωριέας Δωρίου στοχεύει σ’ ένα θετικό αποτέλεσμα, βελτιώνοντας τη θέση του στην κατάταξη.
  Οι διαιτητές των αγώνων της 4ης αγωνιστικής
Οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τα ματς της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο είναι οι εξής…
 Σήμερα -   3.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ομόνοια – Μεθώνη: Αλεξέας, Τσίρμπας, Παλλαδινός
Γήπεδο Σπερχογείας «Πέτρος Γεωργανάς»
Σπερχογεία – Ανδρούσα: Τουρλομούσης, Λάμιας, Ζαρακοβίτης
Γήπεδο Μελιγαλά
Εθνικός Μελιγαλά – Πάμισος Μεσσήνης: Τσεκούρας, Σερεμέτης, Αθανασοπούλου
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Κυπαρισσία – Δώριο: Μπλάνας, Τσουκάλης, Γιαννέας
 Κυριακή 27 Οκτωβρίου – 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – Τέλος Άγρας: Ψηλοπαναγιώτης, Τσίρμπας, Γιαννέας
Γήπεδο Μεθώνης (στο γήπεδο Πύλου γίνονται έργα)
Τσικλητήρας Πύλου – Διαβολίτσι: Αλεξέας, Παλλαδινός, Κασκάνης
Γήπεδο Φιλιατρών
Εράνη Φιλιατρών – Ολυμπιακός Καλαμάτας: Τσεκούρας, Βρυώνης, Γιαννέτσος
7.00 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Απόλλων Καλαμάτας – ΑΟ Φαραί: Γιαννόπουλος, Κατσάς, Σακκάς
Β΄  ΤΟΠΙΚΗ
Έξι ματς για την 3η αγωνιστική
Με έξι ματς ανοίγει σήμερα η αυλαία της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας. Στον 1ο όμιλο, ο πρωτοπόρος ΑΣ Μάνεσι περιμένει το Νέο Άρι, ενώ ο Κεραυνός Καλαμάτας κοντράρεται με τον ΑΟ Ασπροχώματος.
Στον 2ο  όμιλο, ο Απόλλων Πεταλιδίου φιλοξενεί τον ΑΟ Βέργας, o ΠΑΟ Καλλιθέας υποδέχεται τον Πανιώνιο, ο Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας «συγκρούεται» με τον εκ των πρωτοπόρων Παπαφλέσσα Βλαχόπουλου, ενώ ο Χανδριναϊκός αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό Ανάληψης.
  Οι διαιτητές των ματς της 3ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι διαιτητές που θα «σφυρίξουν» τις συναντήσεις της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο, είναι οι εξής:
  Σήμερα -   3.30 μ.μ.
  Γήπεδο Μάνεσι
Μάνεσι – Νέος Άρις: Κότσαρης, Σωτηρόπουλος, Τσοπανάκης
Γήπεδο Πεταλιδίου
Απόλλων Πεταλιδίου – Βέργα:  3-0 .- ^ Καραπιπέρης, Καλογερόπουλος, Ταβουλαρέας
Γήπεδο Καλλιθέας
ΠΑΟ Καλλιθέας – Πανιώνιος Καλ.:  3-0 .-^  Γκούμας, Λαζαράκης, Σταυρόπουλος
Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας
Μιλτιάδης – ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα: 0-0 .-^ Καρβούνης, Αντωνόπουλος, Π. Ηλιόπουλος
Γήπεδο Σουληναρίου
Χανδριναϊκός – Ολυμπιακός Ανάληψης: 3-1 .-^  Ψηλοπαναγιώτης, Β. Γιαννέτσος, Τσουλάκος
7.00 μ.μ.
Δημοτικό Γηπεδο «Π. Μπαχράμης»
Κεραυνός Καλαμάτας – ΑΟ Ασπροχώματος: Μπλάνας, Τσαούση, Π. Ταβουλαρέας
 Κυριακή 27 Οκτωβρίου – 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Ηρακλής  Κυπαρισσίας – Αστέρας Μικρομάνης: Καστανάς, Καλογερόπουλος, Παναγιωτόπουλος
Γήπεδο Σπερχογείας «Πέτρος Γεωργανάς»
Πανθουριακός – Αστέρας Βαλύρας: Καραπιπέρης, Σωτηρόπουλος, Μακρής
Γήπεδο Κάμπου
ΑΕ Αβίας – Ηρακλής Καλαμάτας: Καρβούνης, Ρέκκας, Τσουλάκος
Γήπεδο Χώρας
Παπαφλέσσας Χώρας – ΑΟ Πατίστα: Τουρλομούσης, Στέφανος, Τσέλο
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Ακρίτας Κορώνης: Γκούμας, Ταβουλαρέας, Αγγελακάκης
Γήπεδο Λογγάς
ΑΕ Λογγάς – Αίαντας Καλαμάτας: Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη, Τσαούση
6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Δόξα Καλαμάτας – Παπαφλέσσας Άμφειας: Πλακογιάννης, Τσοπανάκης, Ρέκκας
  • Ρεπό ΑΣΠ Άρις Καλαμάτας
Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Πρεμιέρα με 6 συναντήσεις
Πρεμιέρα σήμερα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, όπου διεξάγονται έξι συναντήσεις. Στον 1ο όμιλο, ο Ατρόμητος Πλατέος υποδέχεται τον ΠΑΟ Καλού Νερού. Στον 2ο όμιλο ο ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας αντιμετωπίζει τον ΑΣ Αμφιθέας, ο Νέστορας Πύλου «συγκρούεται» με την ΑΕ Αιθαίας, ενώ ο Αχιλλέας Αβραμιού «κοντράρεται» με τον ΑΟ Χατζή. Στον 3ο όμιλο, η Θύελλα Παραλίας αντιμετωπίζει τα Πράσινα Πουλιά, ενώ ο Ίκαρος Καλαμάτας περιμένει τον Δαναό.
Το ματς Διαγόρα Κοπανακίου – Θύελλας Κόκλας ματαιώνεται, καθώς η νεοσύστατη ομάδα της Κόκλας παραιτήθηκε από το πρωτάθλημα.
 Οι διαιτητές των ματς της πρεμιέρας
Οι διαιτητές που θα «σφυρίξουν» τα ματς της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο, είναι οι εξής:
Σήμερα -   3.30 μ.μ.
Γήπεδο Πλατέος
Ατρόμητος Πλατέος – ΠΑΟ Καλού Νερού: 5-2 .- ^  Kαστανάς, Γιαννέτσος, Παναγιωτόπουλος
Γήπεδο Ασπροχώματος
Νέδουσα Αλαγονίας – ΑΣ Αμφιθέας: 1-1 .- ^Μακρής, Τσέλο, Δεδούσης
Γήπεδο Μεθώνης
Νέστορας Πύλου – ΑΕ Αιθαίας: 0-1 .-^ Βρυώνης, Μπασιλάρης, Μανιατέας
Γήπεδο Αγίου Νικολάου Μεσσήνης
Αχιλλέας Αβραμιού – ΑΟ Χατζή: Κασκάνης, Κοντογιάννης, Ζέρβα
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Θύελλα Παραλίας – Πράσινα Πουλιά: 0-2 .-^Σακκάς, Παυλοπούλου, Αναγνωστόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης
Ίκαρος Καλαμάτας – Δαναός: 0-2 .-^  Κατσάς, Σκορπιδέας, Αναγνωστόπουλος
 Κυριακή 27 Οκτωβρίου – 11.00 π.μ.
Γήπεδο Δωρίου
Θύελλα Μερόπης – ΑΟ Διοδίων:  Κ. Αντωνόπουλος, Γιαννέτσος Ηλιόπουλος
Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
ΠΑΟΚ – ΑΕ Γαργαλιάνων: Κατσάς, Μπότη, Τζιαμουράνης
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Αναγέννηση Παραλίας – ΑΕΚ Καλαμάτας: Ψηλοπαναγιώτης, Γαλακούτης, Μπασιλάρης
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Θησέας Καλαμάτας – Ατρόμητος Καλαμάτας: Ταβουλαρέας, Παυλοπούλου, Αναγνωστόπουλος
3.00 μ.μ.
Γήπεδο Στενωσιάς
Στενωσιά – Θύελλα Χαρακοπιού: Σακκάς, Σταυρόπουλος, Ζέρβα
 
 ***Νικηφόρο ξεκίνημα η Καλαμάτα ’80 με Ερμή και ελπιδοφόρα εμφάνιση (φωτογραφίες)
             
 
 
 
 
                            
       Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα της Καλαμάτας ’80 στο νέο πρωτάθλημα της Α2 βόλεϊ των ανδρών. Η τοπική μας ομάδα, κέρδισε με 3-0 σετ τον Ερμή Ηγουμενίτσας το απόγευμα στο Κλειστό της Παραλίας μπροστά σε ένα πολυπληθές και εκδηλωτικό φίλαθλο κοινό που απόλαυσε υψηλό βόλεϊ και φυσικά την καλαματιανή επιτυχία. Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ αύριο στο Θάρρος. - 

***  Αύριο το Καλαματιανό ντέρμπι, δηλώσεις και ρεπορτάζ και από τα δύο στρατόπεδα         
           ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Γκόφας: Όπως όλα του πρωταθλήματος

Με πρωινή προπόνηση (11.30) στο Στάδιο της Παραλίας θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία της Καλαμάτας για τον αγώνα της Κυριακής με τον Μεσσηνιακό που θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. και έχει ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία για τη Μαύρη Θύελλα που …τρέχει να καλύψει το χαμένο έδαφος προς την κορυφή του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής. Με νοκ άουτ τους Μπελεβέτη, Κωνσταντόπουλο, Ι. Καλογερόπουλο Οδεμισιώτη, αλλά με το Ρήγα να επιστρέφει ο προπονητής Μίλτος Γκόφας θα ανακοινώσει σήμερα την αποστολή.
  Δηλώσεις για το ματς της Κυριακής
Λίγο μετά το τέλος της προπόνησης ο γενικός αρχηγός Νικήτας Παπανικολόπουλος, ο προπονητής Μίλτος Γκόφας και ο έμπειρος επιθετικός Χρήστος Καλατζής μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας για το παιχνίδι με το Μεσσηνιακό.
  Ο Νικήτας Παπανικολόπουλος δήλωσε: «Με το ξεκίνημα της προετοιμασίας στην αρχή της εβδομάδας αφήσαμε πίσω μας το νικηφόρο παιχνίδι με την Α.Ε. Καραϊσκάκης. Κοιτάζουμε μπροστά στο παιχνίδι της Κυριακής και για να έχει σημασία η νίκη επί του Καραϊσκάκη θα πρέπει να έχει και συνέχεια μέσα στο σπίτι μας. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα αγωνιστικά και τεχνικά με τον προπονητή, αλλά και εγώ από την πλευρά μου στάθηκα στο ψυχολογικό κομμάτι. Τα παιδιά είναι αγωνιστικά και ψυχολογικά έτοιμα για τον αγώνα της Κυριακής. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη συνεργασία με τη διοίκηση, τους συνεργάτες μου στα αποδυτήρια, αλλά και την προσπάθεια που έχουν καταβάλει μέχρι τώρα οι παίκτες.
Για άλλη μια φορά καλώ τον κόσμο της ομάδας, που έχει δείξει ότι πάντα είναι δίπλα μας και μας στηρίζει, να πράξει το ίδιο και την Κυριακή».
Ο Μίλτος Γκόφας ανέφερε: «Για μας το παιχνίδι δεν έχει διαφορά, είναι όπως όλα του πρωταθλήματος. Δουλέψαμε στον ίδιο ρυθμό και στην ίδια ένταση στη διάρκεια της εβδομάδας. Στόχος μας είναι να κάνουμε καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε. Σεβασμό στον αντίπαλο μας».
Ο Χρήστος Καλατζής σημείωσε: «Δεν αλλάζει κάτι στο μυαλό μας σε σχέση με τον συγκεκριμένο αγώνα. Τυχαίνει να παίζουμε με μια ομάδα που βρίσκεται στην ίδια πόλη. Εγώ έχω, όπως και πολλά παιδιά από την ομάδα, φίλους στο Μεσσηνιακό, αλλά στο μυαλό μας μένει μόνο ότι είμαστε αρκετά πίσω στη βαθμολογία και θέλουμε να συνεχίσουμε τις επιτυχίες».
  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
Τσάκωνας: Ποιο ντέρμπι, στη Γ’ Εθνική…

«ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΓΙΑ 90 ΛΕΠΤΑ, ΟΛΟΨΥΧΗ ΕΥΧΗ Ν’ ΑΝΕΒΕΙ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ»!
Με …αγανάκτηση απαντά ο προπονητής του Μεσσηνιακού Δημήτρης Τσάκωνας, σε όσους επιμένουν να υπερτονίζουν το χαρακτήρα του ντέρμπι στην αυριανή αναμέτρηση με την Καλαμάτα. Και δεν έχει άδικο φυσικά, «φωτίζοντας» τη συγκεκριμένη σκοπιά, που θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους…
«Ο φίλαθλος κόσμος του νομού έχει απαιτήσεις. Έχουμε ζήσει πολύ μεγάλες στιγμές στην Α’ Εθνική. Ήταν ένα όνειρο. Έρχονταν ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και όλη η Ελλάδα μιλούσε για την Καλαμάτα. Δεν μπορούμε να είμαστε λοιπόν ευχαριστημένοι και να κάνουμε τόση φασαρία για έναν αγώνα Γ’ Τοπικής, που δεν ενδιαφέρει κανέναν έξω από την περιφέρεια...» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τσάκωνας, πηγαίνοντας μάλιστα ακόμη παραπέρα: «Θα ήμουν ευχαριστημένος αν ο Μεσσηνιακός τερμάτιζε 7ος, ενώ για την Καλαμάτα η ολόψυχη ευχή μου είναι να πάρει το πρωτάθλημα»!
Τις δύο ομάδες χωρίζουν όμως την Κυριακή 90 λεπτά και στο «πράσινο στρατόπεδο» ολοκληρώνεται σήμερα η προετοιμασία, με μεγάλο απόντα τον Βασίλη Μπεγέτη.
Μιλώντας για τους πώς αντιμετωπίζουν το ματς ο κ. Τσάκωνας τόνισε: «Βλέπουμε την Καλαμάτα με μεγάλο σεβασμό, όπως όλες τις ομάδες άλλωστε. Δεν μας φοβίζει κάτι, καθώς δεν τελειώνει τίποτα είτε χάσουμε είτε κερδίσουμε. Η Καλαμάτα είναι πολύ καλή ομάδα, έχει καλούς παίκτες. Θα παίξουμε με μεγάλη σοβαρότητα και θα προσπαθήσουμε για τη νίκη. Εύχομαι να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού, Γιώργος Νταβουτιάν εύχεται να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος, που προβλέπεται ότι θα είναι πολυάριθμος.
Η γενική είσοδος είναι 10 ευρώ, 5 ευρώ θα πληρώσουν οι γυναίκες και δωρεάν τα παιδιά έως 12 ετών. Τα εκδοτήρια στη νότια είσοδο του γηπέδου του ΜΓΣ θα είναι ανοικτά από σήμερα 10 π.μ.-1 μ.μ. και 5-8 μ.μ. και αύριο από τις 10 το πρωί.

Αποτελέσματα Α1 - Μπάσκετ

Επιλέξτε αγωνιστική
1 2 3


Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα
1η Αγωνιστική
12/10/2013 ΚΑΟ Δράμας Αρης 58 - 66
12/10/2013 Τρίκαλα Νέα Κηφισιά 64 - 69
12/10/2013 ΠΑΟΚ Κολοσσός 88 - 81
13/10/2013 ΑΓΟΡ Ικαρος Χαλκίδας 82 - 77
13/10/2013 Πανελευσινιακός Πανιώνιος 72 - 74
13/10/2013 Απόλλων Πατρών Ηλυσιακός 80 - 65
14/10/2013 Ολυμπιακός Παναθηναϊκός 55 - 45
2η Αγωνιστική
19/10/2013 Πανιώνιος Τρίκαλα 69 - 62
19/10/2013 Κολοσσός ΑΓΟΡ 66 - 76
19/10/2013 Αρης ΠΑΟΚ 75 - 79
20/10/2013 Ικαρος Χαλκίδας Απόλλων Πατρών 72 - 64
20/10/2013 Ηλυσιακός Ολυμπιακός 57 - 78
20/10/2013 Νέα Κηφισιά ΚΑΟ Δράμας 84 - 95
21/10/2013 Παναθηναϊκός Πανελευσινιακός 74 - 35
3η Αγωνιστική
26/10/2013 ΚΑΟ Δράμας Πανιώνιος 76 - 63
26/10/2013 ΑΓΟΡ ΠΑΟΚ64 - 81
26/10/2013 Πανελευσινιακός Ηλυσιακός 73 - 58
26/10/2013 Αρης Νέα Κηφισιά67 - 65
26/10/2013 Ολυμπιακός Ικαρος Χαλκίδας -
27/10/2013 Απόλλων Πατρών Κολοσσός -
28/10/2013 Τρίκαλα Παναθηναϊκός -
 
 ***        ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013   :
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/10/01-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Δευ  και  Τρίτη 01  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/02-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  02  Οκτωβρίου  2013 .-
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/03-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2013.-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή  04-  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ Παρασκευή  04  Οκτωβρίου  2013 , Διαλέγω , ... Επιλέγω   .... , Γράφω ...!!! Συμαντικά  ....ασήμαντα , ...Όμορφα  και  Ωραία ...
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ Γράφοντας Παρασκευή  04- Οκτωβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/05-06-10.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατο -Κύριακο  Σαββατο  05 Οκτωβρίου  και Κυριακή 06  -10-2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/10/05-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  05  Οκτωβρίου  2013 .-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/10/06-2013.html , Το  κανάλι  της  Ενημέρωσης Κυριακή  06  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/10/07-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  07  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ ~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/08-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  08 Οκτωβρίου  2013.-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  09  Οκτωβρίου  2013.-
~   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  γιά  όλους  μας  Τετάρτη  09  Οκτωβρίου  2013 .-
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html  , ΟΜΟΡΦΑ  και  Ωραία  γιά  όλους  μας επιλέγοντας και  Διαλέγοντας Τετάρτη  09 Οκτωβρίου  2013 .-
 ~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/10/14-2013.html , ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Βίντεο-Φωτογραφίες  Δευτέρα  14  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  14  Οκτωβρίου  2013 .- ~
 ~   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/10/15-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τρίτη  15  Οκτωβρίου  2013.-
~ https://www.facebook.com/ethelosm?hc_location=stream ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ  ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ .
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/16-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  16  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/10/17-2013.html , Το  καναλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  17 Οκτωβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/18-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  18  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/10/19-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο  19 Οκτωβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/10/19-20-21-2013.html , Αθλητικό Τριήμερο 19 , 20 και 21 Οκτωβρίου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/21-2013.html  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Δευτέρα  21  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/10/22-2013.html  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  22 Οκτωβρίου  2013 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/23-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  23  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/10/23-2013.html  , Ανθολογόντας   Γραφοντας  Τετάρτη  23  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/10/24-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  24  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/10/25-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  25  Οκτωβρίου  2013.-

*** ~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/10/26-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο  26 Οκτωβρίου  2013  . –
***

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅