To αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Απριλίου 2013

To  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 04 Απριλίου  2013  : 














*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί Άλλα  :

***  Αυτοκίνητο έπεσε σε κολώνα στην πλατεία της Θουρίας  :
  Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε μετά τις 7 το απόγευμα στην Θουρία, στο σημείο της διασταύρωσης του κόμβου για τη Μικρομάνη. Ένα αυτοκίνητο που ερχόταν από τη Μικρομάνη βρέθηκε πιο έξω από τη διασταύρωση, με αποτέλεσμα άλλο διερχόμενο που είχε κατεύθυνση προς Καλαμάτα στην προσπάθειά του να αποφύγει το πρώτο να συγκρουστεί  με κολώνα της ΔΕΗ και να εκτραπεί της πορείας του.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο αυτοκίνητο που προσέκρουσε στην κολώνα επέβαιναν 4 άτομα, εκ των οποίων  τα  2 παιδιά. ΄Ολοι τους έχουν διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας, ενώ ακόμα δεν έχουμε πληροφορίες για το αν κάποιος έχει τραυματιστεί.
Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός του οχήματος που προσέκρουσε στην κολώνα. 

*** «Πίνουν βρώμικο νερό» οι κάτοικοι στη ευρύτερη περιοχή του Γυμνασίου Παραλίας :
Ο Δήμος Καλαμάτας δεν πληρώνει 18.000 ευρώ για να συνδεθεί το σχολικό συγκρότημα με τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Καλά τα έργα βιτρίνας και οι πετυχημένες καρναβαλικές εκδηλώσεις, αλλά η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας θα πρέπει να κάνει κάτι ουσιαστικό και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της πόλης. Άλλωστε, βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου Καλαμάτας από το 2007 και δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για ολιγωρίες.
Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες του «Θ», κάτοικοι γύρω από την ευρύτερη περιοχή του Γυμνασίου Παραλίας καταγγέλλουν ότι ο υδροφόρος ορίζοντας έχει μολυνθεί σε μεγάλο βαθμό από το σχολικό συγκρότημα, καθώς εδώ και δεκαετίες δεν έχει συνδεθεί με τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης της ΔΕΥΑΚ. Αποτέλεσμα, λοιπόν, αυτής της κατάστασης είναι η όποια επεξεργασία των λυμάτων να γίνεται… μέσω βόθρων, με ό,τι συνέπειες έχει αυτό για την περιοχή.
Το εξοργιστικότερο όλων είναι ότι το συγκεκριμένο σοβαρό πρόβλημα θα είχε λυθεί, εάν ο Δήμος Καλαμάτας έδινε 18.000 ευρώ για να συνδεθεί το Γυμνάσιο με τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης, πράγμα που δεν έχει κάνει. Από την πλευρά της ΔΕΥΑΚ το θέμα είναι γνωστό, αλλά δεν μπορεί να παρέμβει, εάν δεν πληρωθεί το κόστος του έργου.
Ο Δήμος, λοιπόν, κάνει ότι δεν καταλαβαίνει το πρόβλημα και αφήνει τους κατοίκους να πίνουν «βρώμικο νερό». Άραγε, με τέτοια λογική, γιατί απαιτεί (σ.σ. έστω και στα λόγια) από τους κατοίκους της Βέργας να πληρώσουν τέλη σύνδεσης για το ίδιο πρόβλημα; Ή, για να κάνουμε κάπως πιο επίκαιρο το ερώτημα, γιατί «κόπτεται» να κάνει έργο εκτός σχεδίου πόλης, νότια του ΒΙΟΠΑ, μέσω προγραμματικής σύμβασης με τη ΔΕΑΥΚ, και δεν πράττει το ίδιο για την περιοχή του Γυμνασίου Παραλίας; 

*** «Καλασνικοχώρα» η ευρύτερη περιοχή του Άριος :
Έκκληση των προέδρων των κοινοτήτων και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θ. Μπρεδήμα, για λήψη μέτρων πριν είναι αργά…
Του Αντώνη Πετρόγιαννη 
Παρά τις διαμαρτυρίες προς κάθε εμπλεκόμενη υπηρεσία στη Μεσσηνία, τα προβλήματα στον Άρι και στην ευρύτερη περιοχή, με μια ομάδα τσιγγάνων, δε σταματούν.
Προχθές βράδυ υπήρξε νέο επεισόδιο στο καφενείο του χωριού μεταξύ κατοίκων και περιοχής και αθιγγάνων, το οποίο ευτυχώς δεν είχε περαιτέρω δυσάρεστες εξελίξεις. Λίγο αργότερα, όμως, στις 4.30 περίπου τα ξημερώματα, κάποιοι άρχισαν και πάλι τους πυροβολισμούς στην περιοχή, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να τρομοκρατηθούν.
Το πρωί ο πρόεδρος του Άρι Αθ. Μπρούμας, με τη συμμετοχή προέδρων των κοινοτήτων από την ευρύτερη περιοχή, συνέταξαν κείμενο διαμαρτυρίας, το οποίο κι απέστειλαν σε κάθε εμπλεκόμενη αρχή, ακόμα και στο γραφείο του πρωθυπουργού.
Όπως δήλωσε στο «Θ» ο κ. Μπρούμας, «δεν υπάρχουν πλέον λόγια για να περιγράψουμε την κατάσταση που ζούμε καθημερινά. Όμως, η καθημερινότητά μας δεν μπορεί να συνεχιστεί υπό καθεστώς τρομοκρατίας. Ζητούμε για τελευταία φορά τη βοήθεια της επίσημης πολιτείας. Αν δεν υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα, θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Ετοιμαζόμαστε να κλείσουμε δρόμους και να πάρουμε ό,τι άλλο πρόσφορο μέτρο βρούμε.
Δε σας κρύβω ότι η κατάσταση είναι τόσο έκρυθμη, που οι πολίτες είναι πλέον έτοιμοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Πριν φτάσουμε, όμως, στη συγκεκριμένη απευκταία λύση, επιτέλους, ας δείξει το κράτος σε όλες τις εκφάνσεις του κάποιο ενδιαφέρον. Όμως, ως εδώ και μη παρέκει. Η ανοχή μας τελείωσε».
Παρέμβαση για το τελευταίο συμβάν έγινε και από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θόδωρο Μπρεδήμα. Σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει το γεγονός και την τρομοκρατία που ασκείται στους κατοίκους του Άριος αλλά και των γύρω περιοχών.
«Η κατάσταση στην περιοχή επιβάλλει τη λήψη άμεσων μέτρων πριν είναι αργά για όλους, αφού ορισμένοι διαμαρτυρόμενοι απειλούν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.
Κάνουμε έκκληση προς κάθε αρμόδιο, από το δήμαρχο Παν. Νίκα μέχρι τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας και τον αρμόδιο εισαγγελέα, να επέμβουν πριν είναι αργά», σημείωσε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του.    

*** Εγώ το τόλμησα… εσείς;   :
Ένα ταξίδι γεμάτο γνώση, ευχάριστες εμπειρίες, προκλήσεις…
 Της Εύης Νικητάκη
 Κυριακή 31/3/2013 τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας ξεκίνησαν για άλλη μια εξόρμηση με όπλο την αστείρευτη αγάπη για τη φύση, με προορισμό Σωτηριάνικα-Μπίλιοβο-Αλτομιρά-Φαράγγι Ριντόμου-Κοσκάρακα. Πρόκειται για μία από τις ομορφότερες διαδρομές της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας.
Μόλις ο δείκτης του ρολογιού έδειξε 8.00 π.μ. αναχωρήσαμε από τα γραφεία του συλλόγου μια ομάδα αποτελούμενη από 80 άτομα. Σε 14 χλμ. από την Καλαμάτα, στο δρόμο προς τη μεσσηνιακή Μάνη, φτάσαμε στο χωριό Σωτηριάνικα. Ακολουθήσαμε τα σήματα και, αφού περάσαμε από το γεφύρι του χωριού, βαδίσαμε στο δασικό δρόμο, ο οποίος μας οδήγησε στην αρχή του περίφημου Μπίλιοβου. Πρόκειται ίσως για το καλύτερα διατηρημένο καλντερίμι με τις 75 στροφές. Ανηφορίσαμε το καλντερίμι και, έπειτα από πεζοπορία 2 ωρών, στα 800 μέτρα, φτάσαμε στο σχεδόν έρημο, σήμερα, χωριό Αλτομιρά. Οι πηγές του φάνταζαν σαν όαση μπρος στα μάτια μας και στάθηκε αδύνατο να μην πιούμε από το «μαγικό» νερό τους. Στο σημείο αυτό ξαποστάσαμε για 30 λεπτά, γευματίσαμε και ανακτήσαμε τις δυνάμεις μας… Βρισκόμασταν μπροστά σε ένα αρκετά ελκυστικό δίλημμα, το οποίο, ωστόσο, λόγω των συνθηκών ελλόχευε αρκετούς κίνδυνους. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση προς το φαράγγι ή επιστρέφουμε από το ίδιο μονοπάτι;
Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του συλλόγου κλήθηκε να μας ενημερώσει σχετικά με το τι θα αντιμετωπίζαμε, στην περίπτωση που επιλέγαμε να συνεχίσουμε προς το φαράγγι της Κοσκάρακας. Παρότι εξέφρασε πολλές αντιρρήσεις για αρκετούς από εμάς λόγω έλλειψης πείρας και εξοπλισμού, μερικοί αποφασίσαμε να το τολμήσουμε. Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι περισσότερο συνετοί αποφάσισαν να επιστρέψουν, με αποτέλεσμα να χωριστούμε σε δύο πεζοπόρα τμήματα.
Το ένα επρόκειτο να πραγματοποιήσει μια απλή περιήγηση στα στενά του οικισμού Αλτομιρά, παίρνοντας κατόπιν το δρόμο της επιστροφής. Οι υπόλοιποι συνέχισαν προς το φαράγγι της Κοσκάρακας. Με τη βοήθεια και καθοδήγηση ενός χωρικού διασχίσαμε το χωριό και, αφού προσπεράσαμε μια στάνη, ξεκινήσαμε προς αναζήτηση του μονοπατιού. Στη διαδρομή αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες, καθώς το μονοπάτι ήταν κλειστό από τη βλάστηση. Οι άπειροι της ομάδας δεν είχαν κατανοήσει πλήρως τον όρο «κροκάλα», στον οποίο επανειλημμένως είχε αναφερθεί ο καθοδηγητής. Πέτρες που υποχωρούσαν, απόκρημνες πλαγιές, γλιστερό έδαφος, κλίσεις που γίνονταν ολοένα και πιο απότομες… Με άλλα λόγια, χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό η φύση αποτελούσε το μεγαλύτερο εχθρό μας, έναν εχθρό που σε προκαλούσε επιδεικτικά σε μονομαχία. Παρά ταύτα, με σύμμαχο τον καλό καιρό, τη δυνατή θέλησή μας και, κυρίως, την πολύτιμη βοήθεια των οδηγητών μας, διασχίσαμε τις πετρώδεις πλαγιές του βουνού, κατορθώνοντας έπειτα από πορεία μιάμισης ώρας να προσεγγίσουμε το φαράγγι, μέσα από μια διαδρομή πλημμυρισμένη από τη σαγηνευτική μυρωδιά του θυμαριού που συνυπήρχε με την άγρια ομορφιά του τοπίου (όμορφη, πλούσια κι άπαρτη και σεβαστή κι αγία, όπως λέει και ο ποιητής).
Τελικά… δεν ήταν και τόσο δύσκολο! Με παρέα τα ζεστά χρώματα του δύοντος ηλίου και ενώ η ομάδα είναι έτοιμη να συνεχίσει το τολμηρό εγχείρημα, πήραμε το δρόμο κατά μήκος του φαραγγιού. Μόνη συντροφιά μας… τα χαμογέλα, οι πολυάριθμες συζητήσεις και οι αμέτρητες- κατά τα άλλα ξεκαρδίστηκες- τούμπες!
Έπειτα από διαδρομή δύο ωρών αντικρίσαμε το πέτρινο γεφύρι της Κοσκάρακας, ανακουφισμένοι πλέον και αφήνοντας πίσω μας τα γλαφυρά σχόλια κάποιων, καθώς το ταξίδι μας έφτανε στο τέλος του. Το λιθόστρωτο εκείνο μονοπάτι επρόκειτο να μας οδηγήσει στο αρχικό σημείο αναφοράς μας… τα Σωτηριάνικα. Με την άφιξή μας σμίξαμε με την υπόλοιπη ομάδα των ορειβατών, απολαύσαμε ζεστό καφέ συνοδευμένο από τη ζεστή συντροφιά των χωρικών του οικισμού, και ήμασταν πλέον έτοιμοι να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.
Αυτό έμελλε να είναι το ταξίδι μας, ένα ταξίδι γεμάτο γνώση, ευχάριστες εμπειρίες, προκλήσεις… Τελικά υπάρχουν τόσο μαγικά μέρη κοντά μας;
  -Περισσότερες φωτογραφίες, καθώς και το βίντεο της εξόρμησης υπάρχουν στο site: www.eoskal.gr ,

*** Για Ελλάδα μίλησε ο Καλαματιανός μουσικοσυνθέτης Yanni κατά τη συναυλία του στη Βουδαπέστη  :
  Αρκετές αναφορές στην Ελλάδα, όχι μόνο ως χώρα καταγωγής, αλλά και ως τόπο που λατρεύει και επισκέπτεται συχνά, έχοντας στενή και αδιάρρηκτη σχέση μαζί της, έκανε ο ελληνικής καταγωγής διάσημος μουσικοσυνθέτης και πιανίστας Yanni, Γιάννης Χρυσομάλλης, ο οποίος, ως γνωστον, κατάγεται από την Καλαμάτα, κατά τη διάρκεια της μεγάλης συναυλίας του στη Βουδαπέστη, όπου εντυπωσίασε τους θαυμαστές του.
Ο δε Έλληνας πρεσβευτής στην Ουγγαρία, Δημήτρης Γιαννακάκης, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με το μουσικοσυνθέτη, μετά τη συναυλία, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για αυτές τις αναφορές, «σε μια στιγμή που η Ελλάδα έχει την ανάγκη βοήθειας όλων των απανταχού Ελλήνων», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ταυτόχρονα, ο Έλληνας πρεσβευτής επέδωσε στον Yanni ευχαριστήρια επιστολή του δημάρχου Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλου, με την οποία τον προσκαλεί για διοργάνωση συναυλίας στη γενέτειρά του. Ο Yanni ευχαρίστησε γι’ αυτή την τιμητική πρόσκληση, δηλώνοντας πως η σκέψη του είναι πάντα στην Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα του.
Από την πλευρά της, η ελληνικής καταγωγής πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουγγαρία, Ελένη Τσακοπούλου-Κουναλάκη, επέδωσε στον καλλιτέχνη τιμητική διάκριση εκ μέρους του State Department για την προσφορά του στην πολιτιστική διπλωματία.
Η κα Κουναλάκη επισήμανε την αναγνώριση της δεύτερής του πατρίδας στο πρόσωπό του, τονίζοντας ότι ο διεθνής καλλιτέχνης τιμά τόσο τη χώρα καταγωγής του όσο και τις ΗΠΑ, από όπου ξεκίνησε τη διεθνή καριέρα του.
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας του, στο «Σπορτ Αρένα» της Βουδαπέστης, ο Yanni παρουσίασε νέα και παλαιότερα έργα του, μεταξύ των οποίων και εκείνα που είναι εμπνευσμένα από την ελληνική μουσική παράδοση και το ελληνικό τοπίο, όπως «Τέλος του Αυγούστου», «Το ακρογιάλι», «Σαντορίνη» κ.ά.Video:  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uRx4P56PPrk ,
 
***  Το Σάββατο τα εγκαίνια της έκθεσης ολυμπιακών κειμηλίων στο Elite city resort  :
Έκθεση με θέμα «Κειμήλια σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων», από την προσωπική συλλογή του κ. Τάσου Παπαδόπουλου, παρουσιάζουν ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και το Elite City Resort ανήμερα της επετείου της τέλεσης των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.
Η έκθεση, μιας από τις μεγαλύτερες, σε εύρος, ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, θα βρίσκεται στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του Elite City Resort έως τις 31 Αυγούστου και αποτελεί «χρυσή» ευκαιρία για το κοινό της πόλης- και όχι μόνο- να γνωρίσει σε βάθος αυτή την υπέροχη διαδρομή του παγκόσμιου θεσμού.
Συγκεκριμένα, χωρίζεται σε 6 ενότητες:
Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει 16 ολυμπιακές δάδες, από το 1936 με την ολυμπιακή δάδα του Βερολίνου έως τη δάδα του Λονδίνου το 2012.
Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει 4.750 Ολυμπιακές θεματικές καρφίτσες (pins), εκ των οποίων οι 3.000 έχουν θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004. Κάποιες καρφίτσες συνθέτουν ολοκληρωμένες σειρές με μικρό τιράζ και έχουν μεγάλη συλλεκτική αξία.
Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει εισιτήρια θερινών και χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, με εισιτήρια από τους Ολυμπιακούς του 1900 στο Παρίσι, καθώς και επίσημα και ημερήσια προγράμματα αγώνων από το 1932 έως σήμερα.
Η τέταρτη ενότητα αποτελείται από σπάνιο φωτογραφικό υλικό με φωτογραφίες της μέσο -Ολυμπιάδας Αθηνών το 1906 έως τις μέρες μας. Στη φωτογραφική αυτή συλλογή αναδεικνύονται προσωπικότητες των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η πέμπτη ενότητα περιλαμβάνει συλλεκτικά προσωπικά αντικείμενα Ελλήνων Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών. Επίσης, υπάρχουν στολές λαμπαδηδρόμων από το 1996 μέχρι το 2012.
Η έκτη ενότητα περιλαμβάνει βιβλία Ολυμπιακών Αγώνων μεγάλης συλλεκτικής αξίας, από το 1932 έως σήμερα.
Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και με τη στήριξη του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, ιδρυτικού μέλους του ΣΕΓΑΣ.
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης θα υπάρχει αίθουσα προβολών μεγάλων στιγμών από τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Να σημειωθεί πως το Σάββατο 6 του μήνα, στις 11.00 το πρωί, στο ξενοδοχείο Elite, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τους δύο διοργανωτές για τις κοινές δράσεις που ετοιμάζουν το προσεχές διάστημα, ενώ θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια. Το «παρών» θα δώσουν και Έλληνες Ολυμπιονίκες.
 
***  Αναμόρφωση πρασίνου σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας   :
  Εκριζώσεις και νέες φυτεύσεις δένδρων στην Καλαμάτα
 Εκρίζωση δένδρων λεύκας στις οδούς Φιλελλήνων και Ακρίτα γίνεται αυτή την περίοδο από συνεργεία εργολάβου, σε εφαρμογή αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Οι εργασίες προχωρούν σταδιακά, προκειμένου να απομακρυνθούν τα δένδρα λεύκας και να αντικατασταθούν από άλλα, με νέες φυτεύσεις. Η εκρίζωση φέτος προγραμματίζεται να γίνει σε 3 τμήματα νησίδων της οδού Φιλελλήνων και σε 4 της οδού Ακρίτα. Οι λεύκες είναι γηρασμένες, διαθέτουν επιφανειακό ριζικό σύστημα και ελλοχεύει κίνδυνος ατυχήματος. Επίσης, συνδέονται με αλλεργίες.
Αυτή τη στιγμή διενεργούνται στην οδό Φιλελλήνων εκριζώσεις δένδρων λεύκας, απομάκρυνση ξένων υλικών και αφαίρεση χώματος μέχρι βάθους 30 εκατοστών, το οποίο αντικαθίσταται από εμπλουτισμένο κηπόχωμα.
Τα δένδρα που αφαιρούνται πρόκειται να αντικατασταθούν με δένδρα και θάμνους ενδημικά της περιοχής μας, ως εξής:
-στην οδό Φιλελλήνων θα γίνουν φυτεύσεις πλατάνου και κουτσουπιάς. Στη μέση της γραμμής φύτευσης και μεταξύ των δένδρων θα φυτευθούν πικροδάφνες, ενώ στις άκρες λεβάντα και δενδρολίβανο
-στην οδό Ακρίτα θα γίνουν φυτεύσεις πλατάνου και χαρουπιάς. Στη μέση της γραμμής φύτευσης και μεταξύ των δένδρων θα φυτευθούν πικροδάφνες, ενώ στις άκρες λεβάντα και δενδρολίβανο.
Θα εγκατασταθεί, επίσης, αυτόματο αρδευτικό σύστημα και θα τοποθετηθεί προστατευτική μπάρα περιμετρικά κάθε τμήματος νησίδας, σε ύψος 30 εκατοστών.  Α.Π.

***  Ο Δήμαρχος Μεσσήνης απαντά σε σχόλιο του «Θ»  :
 Υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης θα είναι και στις επόμενες εκλογές ο νυν δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε απάντησή του με αφορμή σχετικό μας σχόλιο.
Όπως αναφέρει, με επιστολή του προς το «Θ», «ο συντάκτης σας αντλεί το περιεχόμενο του εν λόγω σχολίου, όχι από δική του δημοσιογραφική έρευνα, αλλά από πληροφορίες “μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης”. Τώρα, το πώς εξηγείται, ο εν λόγω συντάκτης, τον τελευταίο καιρό, να αγνοεί και να καταστρατηγεί συστηματικά θεμελιώδεις κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας σε πλείστα όσα “ρεπορτάζ”, είναι απορίας άξιον.
Στερείται αντικειμενικότητας, κυρία διευθύντρια, η “ενημέρωση” που παρέχει στους αναγνώστες σας ο κύριος “Χ.Χ.”, ο οποίος τις δημοσιογραφικές του πηγές τις περιορίζει μόνο σε άτομα της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης. Μήπως έχει αλλάξει θέση στην εφημερίδα σας και πλέον ασκεί καθήκοντα γραφείου Τύπου της μειοψηφίας του Δήμου Μεσσήνης;
Δε δικαιολογείται διαφορετικά να με χαρακτηρίζει “Άτονο Δήμαρχο”, την ώρα που γνωρίζει πολύ καλά και ενημερώνεται απόλυτα και υπεύθυνα από το Δήμο, και για τις δραστηριότητές μου και για το πρόγραμμά μου, όσον αφορά στα έργα στη Μεσσήνη και τις Τοπικές Κοινότητες, τις επισκέψεις μου στην Τρίπολη και στην Αθήνα.
Αναρωτιέμαι, μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει “Άτονο Δήμαρχο” αυτόν που εργάζεται 15 ώρες την ημέρα, που επισκέπτεται τόσο συχνά τον περιφερειάρχη, το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, και τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να υποστηρίξει και να προωθήσει τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία; (Μήπως σας ενόχλησε κύριε “Χ.Χ.” η συνάντησή μου με τον κύριο πρωθυπουργό;).
Είναι δυνατόν να έχουν ενταχθεί και αυτή τη στιγμή να υλοποιούνται, 9 έργα ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 32 εκ. ευρώ από έναν “Άτονο Δήμαρχο”;
Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να σας ενημερώσω ότι είμαι πολύ δραστήριος, ενεργητικός και αποτελεσματικός παρά τους χαμηλούς τόνους που κρατώ, αποφεύγοντας τις έντονες αντιπαραθέσεις, εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, αν και πολλές φορές προκαλούμαι.
Κλείνοντας θα ήθελα να απαντήσω άπαξ δια παντός στους προβληματιζόμενους ψιθυριστές, ότι ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης και δεν ενδιαφέρεται να θέσει υποψηφιότητα ούτε για περιφερειάρχης ούτε για βουλευτής.
Αγαπώ, σέβομαι και εκτιμώ τους συνεργάτες μου, αλλά και όλους τους συνδημότες μου που μας εμπιστεύθηκαν και μας εξέλεξαν Δημοτική Αρχή στον καλλικράτειο Δήμο Μεσσήνης. Έχουμε υποχρέωση, λοιπόν, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε οι συνεργάτες μου και εγώ, υπηρετώντας με αυταπάρνηση τους συνδημότες μας για την προκοπή και την ανάπτυξη του Δήμου Μεσσήνης. Θεωρώ, τέλος, αδιανόητο στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας, να με παρουσιάζουν σαν ένα άτομο που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι η επιλογή της θέσης και του αξιώματος, και κυρίως να με εμφανίζουν σαν ένα άτομο που “πουλάει” τους συνεργάτες και συνδημότες του.
Ας μην ανησυχούν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της μειοψηφίας, δεδομένου ότι στην εικοσάδα (δημοτικοί σύμβουλοι πλειοψηφίας) έχω ήδη ξεκαθαρίσει εδώ και πολύ καιρό τη θέση μου ότι θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές».

Απάντηση
Χαίρομαι που ο κ. Αναστασόπουλος, γνωρίζει και από κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Όμως, κατά πάσα πιθανότητα, τους γνωρίζει κατά το ήμισυ. Δεν μπορεί να υπάρχει μόνο λόγος χωρίς αντίλογο και στα ρεπορτάζ, χωρίς εισαγωγικά, καταγράφονται όλες οι απόψεις.
Με τη λογική που επικαλείται, για να ασχολείται κάποιος δημοσιογραφικά με το Δήμο Μεσσήνης, θα έπρεπε να καλύπτει μόνο το έργο της Δημοτικής Αρχής. Ο Δήμος, όμως, δεν αποτελείται μόνο από τη Δημοτική Αρχή, αλλά από όλο τον κόσμο. Θα ήταν απόλυτα δικαιολογημένος αν είχε τέτοιες ενστάσεις επειδή δεν προβαλλόταν το έργο της Δημοτικής Αρχής ούτε στο ελάχιστο. Δεν είδα, ας πούμε, διαμαρτυρία για τα ρεπορτάζ του «Θ» περί παραβατικότητας, που, από όσο είχε πει, συνόδευσαν το σχετικό υπόμνημα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικ. Δένδια, αλλά ούτε και για τα όσα θέματα ανακοινώνει κατά τις εβδομαδιαίες συνεντεύξεις Τύπου.
Προφανώς, τον ενοχλούν τα δημοσιεύματα που δε συμφωνούν με τις απόψεις της Δημοτικής Αρχής.
Θα πρέπει, επίσης, να γνωρίζει ότι πηγές μου είναι και σύμβουλοι της μειοψηφίας, αλλιώς πώς θα «έβγαινε» το ρεπορτάζ για τα όσα συνέβησαν με τους νέους αντιδημάρχους; Προφανώς, και αυτό τον ενόχλησε.
Επιπρόσθετα, δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί θα πρέπει να με ενόχλησε η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, από τη στιγμή που προσωπικά δεν έχω κάποιο όφελος από αυτήν, αλλά απλώς κατέγραψα το γεγονός. Με ενόχλησε, όμως, το γεγονός ότι έπρεπε να μεσολαβήσει ο κ. Σαμαράς για να τον δεχθεί και να συζητήσει μαζί του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Με άλλα λόγια, το ότι ο υπουργός «γύρισε την πλάτη» στην αντιπροσωπεία από τη Μεσσήνη, προ διμήνου, δεν τον ενόχλησε;
Όσον αφορά στο άτονος, όπως και ο τίτλος του σχολίου που δημοσιεύθηκε στις 30 Μαρτίου, σαφώς και δεν έχει σχέση με την προσπάθεια που καταβάλλει για τη βελτίωση της κατάστασης στο Δήμο Μεσσήνης, την οποία, όχι μόνο δεν αμφισβητώ, αλλά και του την αναγνωρίζω. Αν διάβαζε προσεκτικότερα το σχόλιο κι αν δεν ήταν τόσο ενοχλημένος, θα έβλεπε πού στηριζόταν ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός. Το αν λόγω φυσιολογικής και δικαιολογημένης κόπωσης σταμάτησε να αντιδρά όσο έντονα το έπραττε στο παρελθόν, ήταν η αιτία του συγκεκριμένου σχολίου.
Τέλος, χαίρομαι που, έστω κι έτσι, βγήκε η είδηση ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος.  Χ.Χ.


***  Σαν σήμερα ...στις 4 Απριλίου
    Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
ΑΠΟΨΕ εις πάντας τους Ναούς θα ψαλή κατανυκτικώτατα η ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Κατά την ακολουθίαν ταύτην θ’ αναγνωσθώσιν και τα 12 Ευαγγέλια περιέχοντα την εξέλιξιν των Παθών του Κυρίου. Μετά την ανάγνωσιν του πέμπτου Ευαγγελίου θα γίνη έξοδος του Εσταυρωμένου.
  -ΕΙΣ το χωρίον Κουκουβιάνικα της Επιδαύρου Λυμηνάς, ο Κυριάκος Δ. Καχριμάνης εξερχόμενος την νύκτα εκ τινός εκεί καφφενείου έπεσεν εντός του έξωθι αυτού ασκεπούς φρέατος και επνίγη.
  -ΕΙΣ το χωρίον Λογκάνικο της Λακεδαίμονος οι Αδελφοί Βασίλειος και Παναγ. Μακρυγιάννης διατελούντες εν μέθει εκτύπησαν δια ροπάλου εις την κεφαλήν τον Παν. Χατζήν μεθ’ ου συνδιεσκέδαζον.
  -ΔΙΑ τας αγίας ημέρας του Πάσχα θα εύρητε ηγγυημένα εκ καθαρού κηρού εις το Παντοπωλείον του Παναγ. Αγγελακάκη.

Πηγή: Αρχείο "Θάρρους"
Γεγονότα
1912: Το Θιβέτ γίνεται για πρώτη φορά με τη βία επαρχία της Κίνας.
1913: Ο ανθυπολοχαγός Εμμανουήλ Αργυρόπουλος, πιλοτάροντας ένα Μπλεριό 11, χάνει τη ζωή του, λόγω πτώσης του αεροσκάφους του. Είναι ο πρώτος νεκρός της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.
1932: Ο αμερικανός χημικός Τσαρλς Γκλεν Κινγκ κατορθώνει να απομονώσει τη βιταμίνη C.
1997: Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ζητάει την απόσυρση του νόμου περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (Συνθήκη Σένγκεν).
2002: Δύο κούκλες ηλικίας τριών χιλιάδων χρόνων, o Φοίβος και η Αθηνά, επιλέγονται ως οι μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
2008: Σύμφωνα με στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, περισσότερα από 120 χιλιάδες Ελληνόπουλα γεννήθηκαν εκτός γάμου τα τελευταία χρόνια.
Γεννήσεις
1896: Τριστάν Τζαρά, ρουμανογάλλος συγγραφέας, εισηγητής του καλλιτεχνικού κινήματος του «Ντανταϊσμού». (Θαν. 25/12/1963)
1932: Αντρέι Ταρκόφσκι, ρώσος σκηνοθέτης του κινηματογράφου. (Σολάρις, Στάλκερ, Θυσία) (Θαν. 29/12/1986)
1952: Γκάρι Μουρ, άγγλος κιθαρίστας και τραγουδιστής, μέλος -μεταξύ άλλων- του συγκροτήματος Thin Lizzy. (Θαν. 6/2/2011)
Θάνατοι
1617: Τζον Νάπιερ, σκοτσέζος μαθηματικός, που ανακάλυψε τους λογαρίθμους. (Γεν. 1550)
1929: Καρλ Μπεντς, γερμανός μηχανικός, που σχεδίασε και κατασκεύασε το πρώτο πρακτικό αυτοκίνητο, εξοπλισμένο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. (Γεν. 25/11/1844)
1931: Αντρέ Μισελέν, γάλλος κατασκευαστής ελαστικών, ιδρυτής της φερώνυμης βιομηχανίας ελαστικών Michelin. (Γεν. 16/1/1853)  πηγή: www.sansimera.gr

***  Ενιαίος φόρος ακινήτων μέσω ΔΕΗ αντί του χαρατσιού για φέτος :
Η αντικατάσταση του χαρατσιού της ΔΕΗ με τον ενιαίο φόρο ακινήτων προοδευτικού χαρακτήρα είναι η κοινή θέση με την οποία προσέρχονται οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, όπως δήλωσαν οι κ.κ. Ευ.Βενιζέλος και Φ.Κουβέλης μετά την σύσκεψη την Τετάρτη στο Μαξίμου, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:30 μ.μ.
Ως «υπακοή» στην τρόικα εκλαμβάνεται η απόφασή τους την είσπραξη του ενιαίου φόρου ακινήτων για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα να εξακολουθήσει για το 2013 να κάνει η ΔΕΗ. Για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα η είσπραξη του φόρου θα γίνει από τις εφορίες.
Από το 2014 τον ενιαίο φόρο ακινήτων στον οποίο -όπως τόνισε ο Ευ.Βενιζέλος- θα υπάρξει κάποιο αφορολόγητο θα τον εισπράτει για όλα τα ακίνητα η εφορία.
Πρέπει να περάσουμε από το έκτακτο τέλος μέσω ΔΕΗ σε ένα προοδευτικό ενιαίο φόρο ακινήτων πιο δίκαιο και αυτή είναι η κοινή θέση με την οποία προσερχόμαστε στις συζητήσεις με την τρόικα είπαν οι αρχηγοί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στις δηλώσεις τους μετά τη σύσκεψη.
Όπως επισήμανε ο κ. Βενιζέλος, «ο μηχανισμός είσπραξης του φόρου για το 2013 θα παραμείνει η ΔΕΗ για τις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες, με όσα ισχύουν και σήμερα (περί μη υποχρεωτικής καταβολής του τέλους με το ρεύμα). Για τα άλλα ακίνητα θα είναι ο μηχανισμός των εφοριών. Το 2014 η είσπραξη για όλα τα ακίνητα θα μεταφερθεί στις ΔΟΥ».
Κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα και καταλήξαμε σε μια κοινή θέση που θα την παρουσιάσουμε στην τρόικα, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Πάντως η πρόταση των πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση γεννά πολλά ερωτήματα ως προς το πώς θα υλοποιηθεί, τα οποία δεν απάντησε ούτε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μαξίμου.
Ο κ. Στουρνάρας είπε μόνο ότι συζητήθηκαν τα χαρακτηριστικά του νέου φόρου και πως για φέτος και μόνο θα συνεχίσει να εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.
Σε ερώτηση για το ποσοστό της μείωσης απάντησε πως «θα κάνουμε την πρότασή μας στην τρόικα και θα σας πούμε».Newsroom ΔΟΛ
 
***  Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η άσκηση αντισεισμικής προστασίας «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2013» :
 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση αντισεισμικής προστασίας «Εγκέλαδος 2013», η οποία περιλάμβανε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Αρκαδίας και  ειδικότερα: Πυροσβεστικό Σώμα, ΕΛΑΣ, ΕΚΑΒ, Μορέας Α.Ε., Περιφέρεια Πελοποννήσου - Π.Ε. Αρκαδίας, ΔΕΗ ΑΗΣ Μεγαλόπολης Β, Δήμος Τρίπολης, Δήμος Μεγαλόπολης, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, Τομέας Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων Αχαΐας, Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Κρατικής Διοίκησης Πελοποννήσου-Ηπείρου-Ιονίων Νήσων, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης/παράρτημα Αρκαδίας και Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Τρίπολης.
Μετά την άσκηση πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Ευάγγελου Γιαννακούρα και του διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχου Κωνσταντίνου Γιόβα, στην οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την άσκηση και οι τρόποι που μπορούν αυτά να αντιμετωπιστούν σε περίπτωση εκδήλωσης πραγματικού συμβάντος. Στη συζήτηση διατυπώθηκαν από όλους τους φορείς εύστοχες παρατηρήσεις, οι οποίες ανέδειξαν τις όποιες ελλείψεις στον υπάρχοντα σχεδιασμό και κατέδειξαν τη σημασία πραγματοποίησης παρόμοιων ασκήσεων.
 
***  Κόβεται ο μισθός στους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους :
  Την πλήρη διακοπή της μισθοδοσίας όσων δημοσίων υπαλλήλων διώκονται για κακουργηματικές πράξεις, έως ότου τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις τους, προωθεί η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση.
Η νομοθετική ρύθμιση, που εκτιμάται ότι αφορά περίπου 2.000 υπαλλήλους, θα προωθηθεί άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και του υπουργείου Οικονομικών εν όψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, απαραίτητη προϋπόθεση για τη διακοπή της μισθοδοσίας είναι η απαγγελία των κατηγοριών από τον εισαγγελέα. Σε περίπτωση που οι κατηγορούμενοι αθωωθούν θα επιστρέφουν στην υπηρεσία τους και θα λαμβάνουν και τους μισθούς που έχουν χάσει.
Αυτό που ισχύει σήμερα είναι ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν το 50% του μισθού τους έως ότου υπάρξει τελεσίδικη απόφαση.
Επιπλέον, μέσω των επίορκων και της απομάκρυνσής τους η κυβέρνηση φαίνεται ότι βρίσκει λύση στο «γόρδιο δεσμό».
Την ύπαρξη του σχεδίου επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας την Τρίτη στη ΝΕΤ: «Ήδη προχωράμε και στις τιμωρίες. Δεν χρειάζεται να τελεσιδικήσει μια περίπτωση. Αν έχει παραπεμφθεί για σοβαρότατο αδίκημα, για κακούργημα, τίθεται αυτοδικαίως σε αργία. Και στην κατηγορία αυτή εντάσσονται σχεδόν 2.000 περιπτώσεις, ήδη βεβαιωμένες».
Newsroom ΔΟΛ
 
***  «Senna» απόψε στην Κινηματογραφική Λέσχη   :
Την ταινία «Senna» προβάλλει απόψε η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, στο πλαίσιο του αφιερώματός της για τον Απρίλιο «Η ζωή στα όρια».
Το συγκλονιστικό «Σέννα» του Άσιφ Καπαντία αφηγείται τη ζωή του Βραζιλιάνου Αϊρτον Σέννα, τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, μέχρι και τον τραγικό του θάνατο, το 1994, σε ηλικία 34 ετών. Η ιστορία ενός αθλητή που έγινε παγκόσμιος μύθος, υπερνικώντας με ταχύτητα τα όρια του ανθρώπινου φόβου στην αναζήτηση της τελειότητας.
Με αποκλειστικό αρχειακό υλικό από το ξεκίνημα της καριέρας του, εκτενή πλάνα από τους αγώνες μέχρι και ακυκλοφόρητες σκηνές από προσωπικές βιντεοκασέτες, το «Σέννα» θυμίζει περισσότερο αυθεντική ταινία δράσης, παρά συμβατικό ντοκιμαντέρ. Η μυρωδιά του καμένου λάστιχου και η αδρεναλίνη της ταχύτητας αποτυπώνονται μοναδικά σε ένα ντοκιμαντέρ που κέρδισε συνολικά 13 βραβεία, με κυριότερες διακρίσεις το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ του Sundance και του Los Angeles και τα 2 βρετανικά βραβεία BAFTA καλύτερου ντοκιμαντέρ και καλύτερου μοντάζ.
Παίζουν: Ayrton Senna, Alen Prost, Frank Williams.
Διάρκεια: 106 λεπτά.     Χώρος προβολής: Κεντρική Σκηνή ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.
Ώρα: 21:15.     Είσοδος: 4 ευρώ.    Είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών.
 
 
** ΑΘΛΗΤΙΚΑ  γιά σήμερα :
~** Τσακώθηκε και πάλι στην προπόνηση ο Παπασταθόπουλος! :
 Πολλά νεύρα ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και νέος τσαμπουκάς στην προπόνηση της Βέρντερ, με τον... τυχερό αυτή τη φορά να είναι ο Αλεξάνταρ Ιγκνόφσκι.
Μία μόλις εβδομάδα πέρασε από τότε που ο διεθνής Καλαματιανός αμυντικός έγινε πρώτο θέμα στα γερμανικά Μέσα, για την αψιμαχία που είχε με τον Μάρκο Αρναούτοβιτς στην προπόνηση της Βέρντερ Βρέμης. Οι δύο παίκτες είχαν έρθει στα χέρια έπειτα από ένα δυνατό μαρκάρισμα, πριν τους χωρίσουν οι ψυχραιμότεροι.
Την Τετάρτη ο Sokratis ήταν ξανά αρνητικός πρωταγωνιστής στην προπόνηση της ομάδας του Σάαφ, όπου ξανά ένα δυνατό μαρκάρισμα ήταν η αφορμή για να έρθει στα χέρια με συμπαίκτη του, αυτή τη φορά με τον Ιγκνόφσκι.
Ο 22χρονος Πολωνός πάντως θέλησε να υποβαθμίσει το περιστατικό, λέγοντας πως δεν συνέβη τίποτα σοβαρό, ενώ δεν χρειάστηκε καν να επέμβει κάποιο μέλος από το προπονητικό τιμ ή συμπαίκτης τους για να τους χωρίσει.  πηγή: gazzeta.gr

*** Πάλεψε στο Ρέθυμνο η Καλαμάτα αλλά τελικά ηττήθηκε με 3-1 από την Επισκοπή :  
 * H Καλαμάτα αν και ταξίδεψε με "χίλια" προβλήματα στο Ρέθυμνο και αν και βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ με 2-0 ...δεν το έβαλε κάτω και πάλεψε την αναμέτρηση. Μείωσε νωρίς στο Β ημίχρονο με τον Βασιλιεφ και μετά έχασε ευκαιρίες να φέρει το ματς στα ίσια και να κάνει τη μεγάλη ανατροπή ... Στο 84' το γκολ του Πουλάκη έβαλε οριστικό τέλος στα όνειρα των παικτών της Καλαμάτας που μένουν με την προσπάθεια καθώς για ακόμα έναν αγώνα γνώρισαν την ήττα απέναντι σε μια ομάδα που αυτή της τη νίκη φαίνεται να εξασφαλίζει την άνοδο στην Β' Εθνική .
 Επισκοπή: Καλογεράκης, Μαραθιανός, Φραντζεσκάκης, Δελήμπασης, Γκέκος, Κοζανίδης, Τριανταφύλλου, Αργυράκης, Ψωμάς, Ταχμαζίδης και Ανωγειανάκης.
Καλαμάτα:  Κυριακόπουλος, Τρίψας, Σκαρλάτος, Ψυχογιόπουλος, Καντούτσης, Ρήγας, Τσιμικλής, Σαραντόπουλος, Γεωργιόπουλος, Βασίλιεφ , Ηλιόπουλος.

*** Για  το  Τσάμπιον Λίγκ  των 16 στο Ευρωμπάσκετ στην τελευταία  αγωνιστική των προκριματικών γιά τους 16 :
Aθήνα
Όπως βλέπετε και στο γράφημα της Ευρωλίγκα μόνο η Μπαρτσελόνα έχει πάρει θέση και περιμένει στα πλέι οφ!
Όπως βλέπετε και στο γράφημα της Ευρωλίγκα μόνο η Μπαρτσελόνα έχει πάρει θέση και περιμένει στα πλέι οφ!  
Με εξαίρεση την Μπαρτσελόνα, που έχει εξασφαλίσει την 1η θέση του 6ου ομίλου και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα, όλες οι υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα, θα μάθουν οριστικά τη θέση τους το βράδυ, με την ολοκλήρωση δηλαδή των αγώνων τους, στο πλαίσιο της 14ης και τελευταίας αγωνιστικής στη φάση των «16». Φέτος, η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη, όπως φαίνεται και από τα παρακάτω σενάρια.Όσον αφορά τις ελληνικές ομάδες, ο Παναθηναϊκός έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στους «8», αλλά μπορεί να τερματίσει από 1ος έως και 4ος του 5ου ομίλου! Ο Ολυμπιακός μπορεί να τερματίσει από 2ος έως και... 5ος (δηλαδή να αποκλειστεί), με ιδανικό σενάριο για τον πρωταθλητή Ευρώπης, να είναι αυτό σύμφωνα με το οποίο η ομάδα του Πειραιά νικά την Κίμκι αύριο στο ΣΕΦ και η Μπαρτσελόνα επικρατεί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Ισπανία, αφού θα είναι 2ος και θα έχει πλεονέκτημα έδρας.
Αναλυτικά:
ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
14η Αγωνιστική (4-5/4/2013)
5ος Όμιλος
Πέμπτη, 4 Απριλίου
Ζαλγκίρις – Μπάμπεργκ (19:45)  90-81.- ^
Μάλαγα - Άλμπα Βερολίνου (21:45)   55-68 .- ^
Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21:45) 63-69 ,  (25-29) .-^
Τα δεκάλεπτα : 11-14 , (25-29) , 50-47 , 63-69.-
Η αρχική πεντάδα του ΠΑΟ: Ούκιτς, Διαμαντίδης, Ματσιούλις, Γκιστ, Σχορτσανίτης , Ξανθόπουλος , Μπράμος .
  ΤΣΣΚΑ: Τεόντοσιτς, Χριάπα, Κάουν, Έρτσεγκ, Ουίμς

Ρεάλ Μαδρίτης-Αναντολού Εφές (21:45)    86-66.-^  .-
 1. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 25 11-3 1026-918
2. Ρεάλ Μαδρίτης 24 10-4 999-955
3. Παναθηναϊκός 23 9-5 938-899
4. Αναντολού Εφές 23 9-5 962-945
5. Μάλαγα 21 7-8 933-947
6. Ζαλγκίρις 20 6-8 975-959
7. Άλμπα Βερολίνου 18 4-10 891-981
8. Μπάμπεργκ 14 0-14 945-1065
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ θα είναι:
1ος: Αν νικήσει με 22 και πάνω πόντους και η Ρεάλ νικήσει ή  νικήσει με τουλάχιστον 26 πόντους και η Εφές νικήσει
2ος: Αν νικήσει με 20 ή 21 πόντους και η Ρεάλ νικήσει ή  νικήσει με 4 έως 25 πόντους και η Εφές νικήσει
3ος: Αν νικήσει με λιγότερους από 19 πόντους και η Ρεάλ νικήσει ή  νικήσει με μέχρι και 3 πόντους και η Εφές νικήσει
4ος: Αν ηττηθεί
Η ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ θα είναι:
1η: Αν νικήσει ή αν  ηττηθεί με λιγότερους από 17 πόντους και η Ρεάλ Μαδρίτης νικήσει ή  ηττηθεί με λιγότερους από 26 πόντους και η Αναντολού Εφες νικήσει 
2η: Αν ηττηθεί με 17 ή 18 πόντους και η Ρεάλ νικήσει ή  ηττηθεί με 26 έως 47 πόντους και η Εφές νικήσει ή ηττηθεί με 48 πόντους και η Εφές νικήσει
3η: Αν ηττηθεί με 19 ή περισσότρεους πόντους και η Ρεάλ νικήσει ή ηττηθεί με 48 πόντους και η Εφές νικήσει ή  ηττηθεί με 49 και πάνω πόντους και η Εφές νικήσει
Η ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ θα είναι:
1η: Αν νικήσει και η ΤΣΣΚΑ ηττηθεί με 17 έως 21 πόντους ή  νικήσει και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ηττηθεί με 22 πόντους
2η: Αν νικήσει και η ΤΣΣΚΑ νικήσει
νικήσει και η ΤΣΣΚΑ ηττηθεί μέχρι και 16 πόντους ή  νικήσει και η ΤΣΣΚΑ ηττηεθί με 23 και πάνω πόντους 
3η: Αν ηττηθεί και η ΤΣΣΚΑ νικήσει 
4η: Αν ηττηθεί και ο Παναθηναϊκός νικήσει 
Η ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ θα είναι:
2η: Αν νικήσει και η ΤΣΣΚΑ νικήσει ή  νικήσει και η ΤΣΣΚΑ ηττηθεί με μέχρι 2 ή με 3 πόντους  νικήσει και η ΤΣΣΚΑ ηττηθεί μέχρι και 48 πόντους ή  νικήσει και η ΤΣΣΚΑ ηττηθεί με περισσότερους από 48 πόντους
3η: Αν ηττηθεί και η ΤΣΣΚΑ νικήσει ή  νικήσει και η ΤΣΣΚΑ ηττηθεί με 3 πόντους ή νικήσει και η ΤΣΣΚΑ ηττηθεί με 4 έως 47 πόντους ή νικήσει και η ΤΣΣΚΑ ηττηθεί με ακριβώς 48 πόντους
4η Αν ηττηθεί και ο Παναθηναϊκός νικήσει
6ος Όμιλος
Πέμπτη, 4 Απριλίου
Ολυμπιακός-Κίμκι (21:45)  79-70 , (28-22).-^
Τα  δεκάλεπτα : 22-20 ,
ΟΣΦΠ : Πάουελ, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Σπανούλη και Λο η πεντάδα του Ολυμπιακού
Κάχα Λαμποράλ-Σιένα (21:45)   76-64.- ^
Μπαρτσελόνα-Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:45)   74-71 , 36-32 .-
Παρασκευή, 5 Απριλίου
Μπείσκτας-Φενέρμπαχτσε  
Βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 27 13-1 1077-915
2. Μακάμπι Τελ Αβίβ 22 8-6 1034-938
3. Ολυμπιακός 23 9-5 989-963
4. Κίμκι 21 7-7 1063-972
5. Σιένα 21 7-7 972-981
6. Κάχα Λαμποράλ 22 8-6 1018-981
7. Φενέρμπαχτσε 15 2-10 1982-1166
8. Μπεσίκτας 13 1-12 813-1031
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα είναι:
2ος: Αν νικήσει και η Μπαρτσελόνα νικήσει τη Μακάμπι 
3ος: Αν νικήσει και η Μακάμπι νικήσει ή ηττηθεί με λιγότερους από 4 πόντους, σε συνδυασμό με νίκη της Μακάμπι και της Σιένα ή ηττηθεί με λιγότερους από 11 πόντους, σε συνδυασμό με νίκη των Μπαρτσελόνα και Κάχα Λαμποράλ ή  4ος: Αν ηττηθεί με ακριβώς 11 πόντους, σε συνδυασμό με νίκη των Μπαρτσελόνα και Κάχα Λαμποράλ ή ηττηθεί με μέχρι και 20 πόντους, σε συνδυασμό με νίκη των Μπαρτσελόνα και Σιένα
ηττηθεί με 2-12 πόντους, σε συνδυασμό με νίκες των Μακάμπι και Κάχα Λαμποράλ ή ηττηθεί με ακριβώς 4 πόντους, σε συνδυασμό με νίκη της Μακάμπι, αλλά νίκη της Σιένα με λιγότερους από 32 πόντους
5ος: Αν ηττηθεί με περισσότερους από 11 πόντους, σε συνδυασμό με νίκες των Μπαρτσελόνα και Κάχα Λαμποράλ ή ηττηθεί με περισσότερους από 19 πόντους, σε συνδυασμό με νίκες των Μπαρτσελόνα και Σιένα ή ηττηθεί με περισσότερους από 12 πόντους, σε συνδυασμό με νίκες των Μακάμπι και Κάχα Λαμποράλ ή  ηττηθεί με περισσότερους από 4 πόντους, σε συνδυασμό με νίκες των Μακάμπι και Σιένα ή ηττηθεί με ακριβώς 4 πόντους, σε συνδυασμό με νίκη της Μακάμπι και νίκη με περισσότερους από 30 πόντους της Σιένα
Η ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ θα είναι:
2η: Αν νικήσει
3η: Αν ηττηθεί και ο Ολυμπιακός νικήσει την Κίμκι ή  ηττηθεί, σε συνδυασμό με νίκες των Κίμκι και Σιένα
4η: Αν ηττηθεί, η Κίμκι νικήσει με τουλάχιστουν 12 πόντους και νικήσει και η Κάχα
5η: Αν ηττηθεί, σε συδυασμό με νίκη της Κάχα και νίκη με λιγότερους από 12 πόντους της Κίμκι
Η ΚΙΜΚΙ θα είναι:
2η: Αν νικήσει και η Μπαρτσελόνα νικήσει τη Μακάμπι
3η: Αν νικήσει με 1 πόντους, σε συνδυασμό με νίκες των Μακάμπι και Κάχα Λαμποράλ ή  νικήσει με τουλάχιστον 4 πόντους, σε συνδυασμό με νίκες των Μακάμπι και Σιένα
5η: Αν ηττηθεί ή  νικήσει με λιγότερους από 4 πόντους, σε συνδυασμό με νίκες των Μακάμπι και Σιένα
Η ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ θα είναι:
3η: Αν νικήσει και παράλληλα νικήσει και η Μπαρτσελόνα, αλλά και η Κίμκι με 11 και πάνω πόντους
4η: Αν νικήσει και ο Ολυμπιακός νικήσει ή  νικήσει, σε συνδυασμό με νίκη της Μπαρτσλεόνα και νίκη της Κίμκι με λιγότερους από 11 πόντους ή  νικήσει, σε συνδυασμό με νίκη της Μακάμπι και νίκη της Κίμκι με περισσότερους από 12 πόντους
5η: Αν ηττηθεί ή  νικήσει και παράλληλα νικήσει η Μακάμπι και η Κίμκι νικήσει με λιγότερους από 13 πόντους
Η ΣΙΕΝΑ θα είναι:
4η: Αν νικήσει και ο Ολυμπιακός νικήσει ή  νικήσει, σε συνδυασμό με νίκη της Μπαρτσελόνα και νίκη της Κίμκι με περισσότερους από 19 πόντους ή   νικήσει, σε συνδυασμό με νίκη της Μακάμπι και νίκη της Κίμκι με οποιαδήποτε διαφορά εκτός από ακριβώς 4 πόντους ή   νικήσει με περισσότερους από 30 πόντους, η Μακάμπι νικήσει και η Κίμκι νικήσει με ακριβώς 4 πόντους
5η: Αν ηττηθεί ή  νικήσει, σε συνδυασμό με νίκη της Μπαρτσελόνα και νίκη της Κίμκι με λιγότερους από 20 πόντους ή   νικήσει με λιγότερους από 31 πόντους, σε συνδυασμό με νίκη της Μακάμπι και νίκη της Κίμκι με ακριβώς 4 πόντους.
Τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας
1) Καλύτερο ρεκόρ στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.
2) Καλύτερη συνολική διαφορά πόντων στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.
3) Καλύτερη συνολική διαφορά πόντων σε όλους τους αγώνες του Top 16
4) Καλύτερη επίθεση συνολικά σε όλους τους αγώνες του Top 16
5) Καλύτερο άθροισμα του κλάσματος πόντων μεταξύ επίθεσης και άμυνας σε όλους τους αγώνες του Top 16   Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
*** Γιά  το Γιουρώπα Λίγκα
ΤΟΤΤΕΝΑΜ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ  2-2 .-^
ΤΣΕΛΣΙ -  ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ 3-1 .-^
ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ 3-1 .-
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΛΑΤΣΙΟ  2-0 .-^
 
 
 
~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/22-2013.html  , Υγεία γιά όλους μας , Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ  .-
~**   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Θέματα υγείας Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες 28 Μαρτίου 2013 .-
  ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/03/29-2013.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 29  Μαρτίου  2013 .-
~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/30-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  30  Μαρτίου  2013 .-
~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/31-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 .-

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2013  :
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Απριλίου 2013 .-
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημερωσης  Τρίτη  02  Απριλίου  2013.- 
 http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Θέματα υγείας 02 Απριλίου 2013 .-
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Απριλίου 2013 .-

http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/04-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - Θέματα υγειας Πέμπτη 04 Απριλίου 2013.-

http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/to-04-2013.html , To  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 04 Απριλίου  2013.-
 
 
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Απριλίου 2013.-

~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html?spref=fb , Γ΄ Χαιρετισμοί Παρασκευή 05 Απριλίου 2013 στην Ι.Μ. Παναγία Μαλεβή Αγίου Πέτρου Αρκαδίας .-

~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/04/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  06 Απριλίου  2013 .-

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅