Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Απριλίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 05  Απριλίου  2013  :
 

 **  http://youtu.be/52W_3DmQuV8    ,  Μεγάλη βδομάδα  στο  Άγιο Όρος –Πάσχα !
 

 Η  ΑΛΗΘΕΙΑ  ΤΡΟΜΑΖΕΙ !!!!!!!!!!!!!!! :
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί   πολλά  Άλλα  :
*** Κραυγή απελπισίας από τους ιδιοκτήτες ακινήτων :
 Ξεκάθαρο και κατηγορηματικό μήνυμα προς τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, ότι τα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ που προσδοκά η τρόικα «δεν πρόκειται να βγουν» από τη φορολογία των ακινήτων, όσο και εάν αυτοί συζητούν πώς να αυξήσουν τον ΦΑΠ και να μειώσουν το ΕΕΤΗΔΕ (χαράτσι), έστειλαν οι διοικήσεις των Ιδιοκτητών Ακινήτων.
Κατηγόρησαν, δε, τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης για «καβγάδες σε ξένο πάπλωμα» και χειρισμό του θέματος της φορολογίας των ακινήτων με καθαρά και μόνο επικοινωνιακά κίνητρα και προειδοποίησαν για επικείμενο αδιαχώρητο στις φυλακές από ιδιοκτήτες ακινήτων που αδυνατούν να πληρώσουν τον ΦΑΠ.
«Οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν ένα μόνο πράγμα να πουν: Έλεος! Δε γίνεται και χαράτσι και ΦΑΠ και συνεχείς αυξήσεις και όλα αυτά με αντικειμενικές αξίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, δεν αντιστοιχούν σε τίποτε απολύτως πια, αφού η ίδια η κυβέρνηση, το κράτος, η τρόικα απαξίωσαν την ιδιωτική ακίνητη περιουσία, το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού λαού, της ελληνικής οικογένειας.
Είναι ένα έγκλημα χωρίς συγχώρεση, ένα έγκλημα που κάποτε πρέπει να τιμωρηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς, σε δηλώσεις του, σχολιάζοντας όσα αποφασίστηκαν στην τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.   Α.Π.

***  Κορυφώνεται το ενδιαφέρον στη δίκη για τη διπλή δολοφονία :
 ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΑΧΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
 Της Βίκυς Βετουλάκη
 Με ακρόαση των συνομιλιών που κατά την Αστυνομία έχουν ποινικό ενδιαφέρον και την κατάθεση ορισμένων μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίσθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας η μεγάλη δίκη για τη διπλή δολοφονία πατέρα και γιου Μεσάι.
Οι περισσότερες συνομιλίες που ακούστηκαν χθες είχαν καταγραφεί τις ημέρες που έγινε η δολοφονία πατέρα και γιου. Αίσθηση, επίσης, προκάλεσαν δύο συνομιλίες οι οποίες αποδίδονται στον κατηγορούμενο πρώην αστυνομικό με τον κατηγορούμενο που καταζητείται ως αρχηγός της οργάνωσης, αλλά και συνομιλία του δεύτερου με συνεργάτιδα δικηγόρου ο οποίος μετέχει στην εν λόγω δίκη, και απομαγνητοφωνήθηκε καθώς οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει το έργο αυτό έκριναν πως έχει ποινικό ενδιαφέρον.
Σήμερα η διαδικασία θα συνεχισθεί με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και οι απολογίες των κατηγορουμένων, με πρώτη εκείνη του 50χρονου, καθώς μαζί με το δίδυμο αδελφό του που δεν έχει συλληφθεί κατηγορούνται ως αρχηγοί της οργάνωσης.
Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ καθώς και τις επίμαχες συνομιλίες στο αναλυτικό ρεπορτάζ της Βίκυς Βετουλάκη στο σημερινό φύλλο του "Θάρρους"

***  Κίνδυνος να μετατραπεί η Μεσσήνη σε… εμπόλεμη ζώνη, εάν δε ληφθούν άμεσα μέτρα  :
  ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΚΑΨΑΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥ
 Εμπρησμός… μήνυμα στη Μεσσήνη
 Κίνδυνος να μετατραπεί η περιοχή σε… εμπόλεμη ζώνη, εάν δε ληφθούν άμεσα μέτρα 
 Τα επίχειρα της -επί μήνες- κρατικής αδράνειας στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας, αλλά και της ανεπαρκούς πολιτικής διαχείρισης του προσωπικού της Αστυνομίας, φαίνεται να πληρώνει η πόλη της Μεσσήνης και, μάλιστα, με επικίνδυνο τρόπο.
Αφού οι αρμόδιοι σφύριζαν αδιάφορα για μεγάλο χρονικό διάστημα στα διάφορα περιστατικά που σημειώνονταν, ήρθε η ώρα να εισπράξουν τους καρπούς της πολιτικής τους.
Χθες τα ξημερώματα (3:10), λοιπόν, ενημερώθηκαν οι αστυνομικές Αρχές και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι.Χ. φορτηγό όχημα στη Μεσσήνη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, άμεσα μετέβησαν στο σημείο, όπου από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι άγνωστοι, με τη χρήση εύφλεκτου υγρού και αυτοσχέδιου  μηχανισμού, προκάλεσαν πυρκαγιά στο όχημα ιδιοκτησίας 23χρονου τσιγγάνου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Από την πλευρά της, η Αστυνομία φαίνεται να μη συνδέει το γεγονός με κάποιου είδους «βεντέτα» μεταξύ κατοίκων της Μεσσήνης και τσιγγάνων, αφού ο αθίγγανος διέμενε εκτός καταυλισμού. Όμως, ο τρόπος που έλαβε χώρα το επεισόδιο μόνο ως τυχαίος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
Το βέβαιο είναι ότι αν το κράτος και ιδιαίτερα το αρμόδιο υπουργείο δε δράσουν άμεσα, η ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης, αλλά και περιοχές των πρώην Δήμων Άριος, Αρφαρών και Θουρίας, θα μετατραπούν σε «εμπόλεμη ζώνη» μεταξύ κατοίκων που διαμένουν εκεί και τσιγγάνων. Α.Π.

***  Μέρισμα – ρεκόρ ανά μετοχή από την «Καρέλιας»  :
  Η βιομηχανία αναμένει για το 2013 άνοδο των πωλήσεων στο εξωτερικό και αστάθεια στην εσωτερική αγορά
 Τη διανομή μερίσματος συνολικού ποσού 23,515 εκατομμυρίων ευρώ, που αντιστοιχεί σε 8,52 ευρώ ανά μετοχή και είναι αυξημένο κατά περίπου 12% σε σχέση με το 2011, θα προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Καπνοβιομηχανίας «Καρέλια Α.Ε.» στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων στις 21 Ιουνίου.
Το προτεινόμενο μέρισμα είναι από τα μεγαλύτερα ανά μετοχή απ’ όλες τις εισηγμένες για τη χρήση του 2012 και διαμορφώνει καθαρή μερισματική απόδοση της τάξης του 7,11% με βάση τη χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής την 31η Δεκεμβρίου 2012.  Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», το μέρισμα είναι απόλυτα συνυφασμένο με την πορεία της μεγαλύτερης επαρχιακής βιομηχανίας της χώρας την παρελθούσα χρήση.
Σύμφωνα με την έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, «η αύξηση της ζήτησης των προϊόντων στο εξωτερικό, σε σύγκριση με τη χρήση 2011, παρά την αβεβαιότητα που επικράτησε και επικρατεί στη διεθνή αγορά, και παρά τη σημαντική έλλειψη ρευστότητας, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του καθαρού, χωρίς Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ), κύκλου εργασιών του ομίλου κατά 15,16%, στα 179,351 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ενισχύθηκαν κατά 26,78%, στα 47,776 εκατομμύρια ευρώ».
Σε ό,τι αφορά την εσωτερική αγορά, η διοίκηση σημειώνει ότι η ύφεση, σε συνδυασμό με τα φορολογικά και μη μέτρα, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του καθαρού, χωρίς ΕΦΚ, κύκλου εργασιών κατά 17,88% σε σχέση με το 2011. Ο όμιλος αύξησε κατά 3,11% το απασχολούμενο προσωπικό του στα 479 άτομα.  Για την τρέχουσα χρήση η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι η ελληνική αγορά θα παραμείνει ασταθής, ελαφρά ανοδικά αναμένεται να κινηθούν οι πωλήσεις στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Δυτικής Ευρώπης γενικότερα, ενώ στη Βουλγαρία αναμένεται ένταση του ανταγωνισμού.  Α.Π. 

***  Κάντε κάτι για τις φόλες στα αδέσποτα ζώα :
  Με αγανάκτηση, λύπη και θυμό γινόμαστε το τελευταίο διάστημα μάρτυρες μιας προσπάθειας μαζικής εξόντωσης σκύλων στην περιοχή μας.
Οι εγκληματίες ρίχνουν φόλες σε όλη την πόλη των Γαργαλιάνων και, μάλιστα, έξω από αυλές σπιτιών (γιατί όχι και μέσα;) όπου ζουν δεσποζόμενα σκυλιά, ακόμη και δίπλα σε προαύλια σχολείων.
Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους τους αρμόδιους (Αστυνομία, Δήμο), ότι η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα, καθώς τα ισχυρά δηλητήρια που ρίχνουν οι ασυνείδητοι πέφτουν σε δημόσιους χώρους (πλατεία – πάρκο) όπου συχνάζουν και παιδιά. Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις δίπλα σε κάδους στις γειτονιές όπου πολλοί γονείς στέλνουν τα παιδιά τους να πετάξουν τα σκουπίδια και πολλοί άποροι άνθρωποι ψάχνουν μέσα σε αυτά, ακόμη και για φαγητό. Τα σκυλιά που έχουν θανατωθεί ως τώρα με τον μαρτυρικό απάνθρωπο αυτό τρόπο είναι δεκάδες. Η πόλη μας ρεζιλεύεται. Ζητάμε άμεσα να παρέμβουν οι αρμόδιοι για να σταματήσει αυτό το έγκλημα. Η μαζική εξόντωση των σκυλιών με όμοιους τρόπους σε τόσο τακτά χρονικά διαστήματα καταδεικνύει ότι το σχέδιο είναι πιθανόν οργανωμένο.
Η Αστυνομία οφείλει να αναζητήσει αυτή τη σπείρα που σπέρνει θάνατο στα σκυλιά πριν θρηνήσουμε και ανθρώπους.
Ζητάμε ακόμη την άμεση καταδίκη του φαινομένου αυτού από όλους τους φορείς της περιοχής μας. Θα πρέπει, επιτέλους, να λάβουν θέση απέναντι στο παράνομο και πιθανό οργανωμένο έγκλημα στην περιοχή μας.
Για καλό, όχι μόνο των σκυλιών, αλλά και των ανθρώπων, του πολιτισμού και της περιοχής μας, θα πρέπει να εντοπιστούν οι δράστες και να παραδοθούν στην δικαιοσύνη…
Το θέμα αυτό αφορά όλους μας! Όχι μόνο ανθρώπους που έχουν σκυλιά!
Με εκτίμηση,    Εθελοντές φιλόζωοι Γαργαλιάνων .
 
*** Πάνω από 2.000 θέσεις σπουδών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο :
  Από 13 Απριλίου έως 7 Μαΐου το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), θα δέχεται αιτήσεις, μέσω διαδικτύου, καθώς αποφάσισε να προκηρύξει 2.300 πρόσθετες θέσεις σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς κύκλους σπουδών.
Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 στα γραφεία του ΕΑΠ, στην Πάτρα.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι υποψήφιοι για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών, να έχουν αποδεδειγμένη δεκαετή επαγγελματική εμπειρία, ενώ οι υποψήφιοι για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών θα πρέπει να έχουν αποδεδειγμένη δεκαετή επαγγελματική εμπειρία μετά τη λήψη του πτυχίου.
Στα προπτυχιακά προγράμματα θα διατεθούν οι θέσεις, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (500 θέσεις), Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (300 θέσεις), Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (200 θέσεις).
Στα μεταπτυχιακά προγράμματα θα διατεθούν οι θέσεις, Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) (150 θέσεις), Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (250 θέσεις), Διοίκηση Μονάδων Υγείας (125 θέσεις), Τραπεζική (125 θέσεις), Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων (100 θέσεις), Διασφάλιση Ποιότητας (100 θέσεις), Διαχείριση Τεχνικών Έργων (100 θέσεις), Διαχείριση Αποβλήτων (100 θέσεις), Σπουδές στην Εκπαίδευση (250 θέσεις).
Σημειώνεται ότι, στο ΕΑΠ η προσφορά των σπουδών γίνεται με τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ενώ παρέχει πτυχία, μεταπτυχιακά διπλώματα ειδίκευσης (masters), διδακτορικά διπλώματα, πιστοποιητικά προπτυχιακής επιμόρφωσης, πιστοποιητικά μεταπτυχιακής επιμόρφωσης, πιστοποιητικά παρακολούθησης θεματικών ενοτήτων.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
*** Στην Καλαμάτα θα βρεθεί ο Δημήτρης Καζάκης   :
 Το ΕΠΑΜ σας προσκαλεί στην ομιλία – συζήτηση του Γ. Γ. του Ε.Π.Α.Μ., Οικονομολόγου – Αναλυτή, κ. Δ. Καζάκη, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου και ώρα 20.00, στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας, με θέμα: «Η σωτηρία της Ελλάδας».
Θα ενημερωθούμε και θα συζητήσουμε για να νικήσουμε τους φόβους που προσπαθούν να μας επιβάλλουν και την αδιαφορία που τους βολεύει να έχουμε.
Το οφείλουμε στους αυτόχειρες της κρίσης, στους ανθρώπους των συσσιτίων, στους συνανθρώπους μας που ψάχνουν στα σκουπίδια για την επιβίωσή τους, στη νέα γενιά.
Τίποτα δεν κερδίζεται με την απάθεια

***  Κορυφώνεται το ενδιαφέρον στη δίκη για τη διπλή δολοφονία   :
  ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΑΧΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Της Βίκυς Βετουλάκη
 Με ακρόαση των συνομιλιών που κατά την Αστυνομία έχουν ποινικό ενδιαφέρον και την κατάθεση ορισμένων μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίσθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας η μεγάλη δίκη για τη διπλή δολοφονία πατέρα και γιου Μεσάι.
Οι περισσότερες συνομιλίες που ακούστηκαν χθες είχαν καταγραφεί τις ημέρες που έγινε η δολοφονία πατέρα και γιου. Αίσθηση, επίσης, προκάλεσαν δύο συνομιλίες οι οποίες αποδίδονται στον κατηγορούμενο πρώην αστυνομικό με τον κατηγορούμενο που καταζητείται ως αρχηγός της οργάνωσης, αλλά και συνομιλία του δεύτερου με συνεργάτιδα δικηγόρου ο οποίος μετέχει στην εν λόγω δίκη, και απομαγνητοφωνήθηκε καθώς οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει το έργο αυτό έκριναν πως έχει ποινικό ενδιαφέρον.
Σήμερα η διαδικασία θα συνεχισθεί με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και οι απολογίες των κατηγορουμένων, με πρώτη εκείνη του 50χρονου, καθώς μαζί με το δίδυμο αδελφό του που δεν έχει συλληφθεί κατηγορούνται ως αρχηγοί της οργάνωσης.
Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ καθώς και τις επίμαχες συνομιλίες στο αναλυτικό ρεπορτάζ της Βίκυς Βετουλάκη στο σημερινό φύλλο του "Θάρρους

***  Προ των πυλών μετατάξεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία :
  Σε ανακατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, καθώς διαπιστώθηκε μέσω ηλεκτρονικής καταγραφής ότι σε άλλα σχολεία υπηρετούν υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί, ενώ την ίδια στιγμή σε κάποια άλλα διαπιστώνονται σημαντικά κενά.
Με έγγραφο που εστάλη από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας προς τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης ζητείται να καταθέσουν άμεσα τις απόψεις τους για τις περιπτώσεις σχολείων που εμφανίζουν υπεράριθμους εκπαιδευτικούς.
Όπως ανέφεραν ανώτερα στελέχη του υπουργείου Παιδείας στόχος είναι να τεθεί σε εφαρμογή η κινητικότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς μέσα από την καταγραφή στοιχείων για τον αριθμό καθηγητών και μαθητών θα προκύψει πού υπάρχουν υπαραριθμίες εκπαιδευτικού προσωπικού και πού παρατηρούνται ανάγκες για πρόσθετο προσωπικό.
Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο έχει ήδη μελετήσει σχέδιο που περιλαμβάνει μετατάξεις και μεταθέσεις και μόνο αν χρειαστεί αύξηση του ωραρίου 1 ή 2 ώρες.
Ωστόσο, η Διδασκαλική Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της κατήγγειλε την κίνηση αυτή, κάνοντας λόγο για επιχείρηση «συρρίκνωσης των θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία, που είναι βέβαιο ότι δημιουργείται στη βάση της υλοποίησης των αντιλαϊκών πολιτικών».
Newsroom ΔΟΛ

*** Σαν σήμερα ...στις 5 Απριλίου :
Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία ΑΠΟΨΕ την 7 μ.μ. θ’ αρχίση η ακολουθία του Επιταφίου. Η έξοδος και περιφορά των Επιταφίων θ’ αρχίση περί την 9.30 μ.μ. Κατά το εκδοθέν δε υπό του Νομάρχου πρόγραμμα πρώτα θα γίνη η έξοδος του Επιταφίου του Μητροπολιτικού Ναού, ακολούθως δε και άλλων Ναών. Η περιφορά των επιταφίων θα γίνη και εφέτος δια των συνήθων οδών. Την ακολουθίαν και περιφοράν του Επιταφίου του Μητροπολιτικού Ναού θα παρακολουθήση και ο Τοποτηρητής της Επισκοπής Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Καρελλάς.
  -ΑΦΙΧΘΗΣΑΝ προχθές εν τη πόλει μας προερχόμεναι εξ Αιγίου τρεις κυρίαι νοσοκόμοι του αφιχθέντος προ ημερών εις Αθήνας Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Αι κυρίαι αύται επισκέφθησαν χθες τους εις τα παραπήγματα εγκατεστημένους πρόσφυγας και εξήτασαν την εν γένει αυτών κατάστασιν, δι’ ον σκοπόν και περιοδεύουν, σήμερον δε αναχωρούν προς τον αυτόν σκοπόν εις Μυκήνας.
  -ΕΠΕΙΔΗ κατηγγέλθη, ότι μερικοί αρτοποιοί πωλούν τον άρτον εις τιμήν ανωτέραν της διατιμήσεως των 1,20, τον κοινόν και 2,30 τον λευκόν, η Νομαρχία συνέστησεν εις την Αστυνομίαν την επίβλεψιν των αρτοποιών.
πηγή: Αρχείο "Θάρρους"

Γεγονότα
2348 π.Χ: Η Κιβωτός του Νώε πιάνει κορυφή στο όρος Αραράτ, σύμφωνα με υπολογισμούς.
1614: Η ινδιάνα Ποκαχόντας, κόρη του αρχηγού Ποχατάν, παντρεύεται τον λευκό γαιοκτήμονα Τζον Ρολφ. Η ιστορία της απεικονίστηκε στη μεγάλη οθόνη από την εταιρία Disney στην ταινία κινουμένων σχεδίων Ποκαχόντας.
1900: Ο Άρθουρ Έβανς και η αρχαιολογική του ομάδα, κατά τη διάρκεια των ανασκαφών τους στην Κνωσσό, ανακαλύπτουν πήλινες στήλες με ιερογλυφική γραφή, την οποία αποκαλούν Γραμμική Γραφή Β'.
1962: Ο καθαιρεθείς αρχηγός του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης ζητά να επιστρέψει στην Ελλάδα για να δικαστεί. Η αίτησή του δεν γίνεται δεκτή.
1979: Εκδηλώνεται η 2η Πετρελαϊκή Κρίση, με αφορμή την Ιρανική Επανάσταση.
2007: Το ελληνικό κρουαζιερόπλοιο Sea Diamond, με 1.153 επιβάτες και 390 μέλη του πληρώματος, εξωκείλει ανοικτά της Σαντορίνης. Η επιχείρηση διάσωσης είναι επιτυχημένη, ωστόσο δύο άνθρωποι αγνοούνται: ο 45χρονος γάλλος Ζαν-Κριστόφ Αλέν και η 16χρονη κόρη του Μοντ.
Γεννήσεις
1827: Τζόζεφ Λίστερ, άγγλος χειρουργός, που έθεσε τις βάσεις για την αντισηπτική χειρουργική. (Θαν. 10/2/1912)
1908: Χέρμπερτ Φον Κάραγιαν, ελληνικής καταγωγής αυστριακός διευθυντής ορχήστρας. (Θαν. 16/7/1989)
1929: Ούγκο Κλάους, βέλγος συγγραφέας και ποιητής. Μείζων έργο του, το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα Η Θλίψη του Βελγίου. (Θαν. 19/3/2008)
Θάνατοι
1994: Κερτ Κομπέιν, αμερικανός μουσικός, δημιουργός του συγκροτήματος grunge Nirvana. (Γεν. 20/2/1967)  [Αποφθέγματα]
1997: Άλεν Γκίνσμπεργκ, αμερικανός ποιητής, από τις κορυφαίες προσωπικότητες που ανέδειξε το κίνημα των Μπίτνικς τη δεκαετία του 1950. (Ουρλιαχτό) (Γεν. 3/6/1926)
2010: Σάβα Πέροβιτς, σέρβος χειρουργός, πρωτοπόρος στην αλλαγή φύλου και τη μεγέθυνση του ανδρικού μορίου. (Γεν. 1938)  πηγη: www.sansimera.gr

***   ΕΝ ΟΨΗ ΝΕΟΥ ΙΟΥ ΓΡΥΠΗΣ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ  τύπου Η7Ν9 :
*  Νέος  Ιός  Γρύπης των πτηνών Η7Ν9 κτυπά  θανάσιμα  6  έξ  άτομα  στην μακρινή Κίνα .-

*** ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΚΡΑΤΑΙΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 Ο Σόιμπλε υπήρξε σαφής. «Oι καταθέτες πρέπει να πηγαίνουν τα χρήματά τους σε σίγουρες τράπεζες και όχι στο ρίσκο των υψηλών επιτοκίων». Μετά τη δήλωση αυτή 50.000 επιστολές στάλθηκαν στην Κύπρο από Γερμανικές τράπεζες, προτείνοντας στους καταθέτες άμεση μεταφορά των χρημάτων τους στο ασφαλή Γερμανικό οικονομικό παράδεισο!
~ Μου φάνηκε αρκετά παράδοξο οι ισχυροί τραπεζίτες της Γερμανίας να «ζητιανεύουν» καταθέσεις στον τραπεζικό «σκουπιδότοπο» του λεηλατημένου τραπεζικού συστήματος της Κύπρου και αναρωτήθηκα, αν έχουν τόσο ανάγκη, μήπως δεν είναι τόσο. ισχυροί; Έκανα μία έρευνα και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα της, γιατί τελικά οι Γερμανικές τράπεζες μπορεί να ειναι πολλά, όμως μόνο για υγιείς κι ασφαλείς δεν φημίζονται! Οι περισσότερες τράπεζες τους είναι ουσιαστικά. υπό κατάρρευση!
~ Η ναυαρχίδα του Γερμανικού συστήματος η Deutsche Bank, χρειάζεται άμεσα 10 δις για να ανακεφαλαιοποιήσει τη θυγατρική της στις ΗΠΑ. Έχει χορηγήσει τεράστια ποσά σε ναυτιλιακά δάνεια, τα οποία είναι «σε καθυστέρηση» και η μόνη λύση - που έχει βρει- είναι να μεταθέτει την εξόφληση του κεφαλαίου και να κεφαλαιοποιεί τους τόκους εως ότου «σκάσουν» (Roll over)!
Ενώ λοιπόν είναι σε δυσμενή φάση - περισσότερο και από τη Lehman Brothers - η έκθεσή της σε ναυτιλιακά δάνεια είναι περίπου όσο το κούρεμα της Κύπρου 6 δις ευρώ! Μάλιστα εβγαλε στο σφυρί θυγατρικές της αλλά κανείς δεν τις αγοράζει! Όσο για τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η Commerz Bank, καταρρέει σταθερά, όπως μου εξηγούσε χρηματιστής και φαίνεται από την πορεία της μετοχης της. Ολα ξεκίνησαν από τη ναυτιλία. Κάποιοι φωστήρες Γερμανοί οικονομολόγοι, σκέφτηκαν ότι επειδή η χώρα τους κατασκευάζει αυτοκίνητα (και έχει βαρειά βιομηχανία), μπορεί να ανταγωνιστεί τους Ελληνες και Κύπριους εφοπλιστές. Γιγάντωσαν λοιπόν ένα στόλο κοντέινερ και βγήκαν στη διεθνή αγορά μεταφοράς εμπορευμάτων. Αυτά τη δεκαετία του 90 βρήκαν πρόθυμους τραπεζίτες να τους χορηγήσουν τεράστια δάνεια με τα οποία τιτλοποίησαν και «μόλυναν» όλο το τραπεζικό τους σύστημα! Ο οίκος Moodys εκτιμά ότι η έκθεση των 10 μεγαλύτερων τραπεζών στη ναυτιλία ανέρχεται στα 98 δις, γεγονός το οποίο εδώ και μερικούς μήνες έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό τόσο στη Bundesbank, όσο και στην ομοσπονδιακή αρχή οικονομικής εποπτείας BaFin. Το ποσό αυτό είναι, σύμφωνα με τον Αμερικανικό οίκο αξιολόγησης αθροιστικά υπερδιπλάσιο σε σχέση με την έκθεση που υπάρχει στα ομόλογα της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, και της Ισπανίας. Ο Andreas Dombret μέλος του Δ. Σ. της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας προειδοποίησε τόν Φεβρουάριο ότι η κρίση στη ναυτιλία θα τινάξει το τραπεζικό σύστημα στον αέρα. Ηδη οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες στη ναυτιλία η HSH Nordbank και η Commerzbank, έχουν τεθεί κάτω από τη στενή εποπτεία τόσο της Budesbank όσο και του BaFin. H Commerzbank το 2012 απορρόφησε την άλλη μεγάλη Γερμανική τράπεζα τη Deutsche Shiffsbank και στη συνέχεια έκλεισε το ναυτιλιακό της κομμάτι, το οποίο αγωνίζεται μάταια να πουλήσει. Και ενώ λοιπόν η Μέργκελ με θράσος, εξαγγέλλει πώς οι επενδυτές μέτοχοι, ομολογιούχοι και καταθέτες πρέπει να χάνουν τα χρήματά τους όταν οι τράπεζες πτωχεύουν- η HSH Nordbank που παραμένει στη ναυτιλία, αναγκάστηκε να ζητήσει και να λάβει κρατική βοήθεια ύψους 1,3 δις ευρώ, από το κρατίδιο Schleswing Holstein το οποίο είναι μέτοχός της, για να μην πτωχεύσει από τις κεφαλαιακές ανάγκες που προκύπτουν από τα επισφαλή δάνεια. Το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι το KG Funds που
διογκώθηκε την δεκαετία του 90 με τη ναυτιλία. Οι αυστηροί Γερμανοί που διαφημίζουν παντού τη δίκαιη φορολογική
μεταχείρισή τους,πρόσφεραν σε αυτά τα Funds αφορολόγητες επενδύσεις. Τις μέρες της ναυτιλιακής άνθησης εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανοί με οικονομική επιφάνεια, γιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες, μηχανικοί, έσπευσαν να τοποθετήσουν εκεί χρήματα έχοντας το πλεονέκτημα της μη φορολόγησης και των υψηλών αποδόσεων. Τα Funds αυτά αγόρασαν και ναυπήγησαν εκατοντάδες πλοία σε υψηλές τιμές, λαμβάνοντας παράλληλα άφθονα δάνεια από τις Γερμανικές τράπεζες. Όμως το 2008 η φούσκα των αξιών των πλοίων έσπασε ξαφνικά και από το 2009 η ναυτιλία μπήκε στην περιπέτεια της κρίσης. Όλα αυτά τα πλοία σήμερα έχουν χάσει και το 70% της αξίας τους και έχουν αποδομήσει κάθε πρόβλεψη των δανειακών τους συμβάσεων.Είναι μία άνευ προηγουμένου καταστροφή την οποία τα KG Funds αδυνατούν να διαχειριστούν διότι δεν έχουν την τεχνογνωσία του εφοπλιστή. Τα πλοία τους βγήκαν στην αγορά για να πωληθούν, ώστε να συμμαζέψουν μέρος της ζημιάς τους. Οι Ελληνες εφοπλιστές έκαναν πάρτι αγοράζοντας για ένα κομμάτι ψωμί πολλά από τα πλοία που έβγαλαν στο σφυρί οι Γερμανικές τράπεζες. Έτσι εξηγείται λοιπόν η κίνηση «του πνιγμένου που κρέμεται από τα μαλλιά του», και το ζητιάνεμα προς τους πελάτες των Κυπριακών τραπεζών. Εξηγείται και το μίσος εναντίον της Ελλάδας και Κύπρου και η άρνηση αλληλεγγύης. Η ναυτιλία της Γερμανίας βούλιαξε από τον ανταγωνισμό των Ελλήνων και Κύπριων εφοπλιστών πού μετά την καταστροφή, αγοράζουν πάμφθηνα τα καράβια τους. Μπορεί εμείς να διδαχθήκαμε πικρά τι σημαίνει δημοσιονομική σπατάλη (και που μας οδήγησε), οι Κύπριοι τι σημαίνει έκθεση και πιστωτική
σύνδεση (σε χώρα με επισφαλή ομόλογα), αλλά πιο πριν οι Γερμανοί πήραν το δικό τους μάθημα. Έμαθαν με τον πιο σκληρό τρόπο ότι επειδή φτιάχνεις καλά αυτοκίνητα και ηλεκτρικές σκούπες, δεν μπορείς να ανταγωνισθείς τους Ελληνες και Κύπριους εφοπλιστές που κυριαρχούν στις παγκόσμιες θάλασσες 3000 χρόνια! Το σύντομο ανέκδοτο με δύο λέξεις που προκαλεί γέλιο στους ναυτιλιακούς κύκλους είναι «Γερμανός. καπετάνιος»!

***


*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  γιά  σήμερα :

*** Ο Μεσσηνιακός υποδέχεται τον Ατρόμητο Λάππα για Κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος  :
  Στις 11  Απρίλιου στις 4:30  στο γήπεδο του Μεσσηνιακού θα υποδεχτεί τον Ατρόμητο Λάππα ο Μεσσηνιακός για το Κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος.-=

***  Τα γκόλ από το παιχνίδι της Επισκοπής με την Καλαμάτα  :
Δείτε πώς η Καλαμάτα έχασε με 3-1 στο παιχνίδι από την Επισκοπή
Video: 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KHlM-ZDnF6w ,

*** Διεθνές Μίτινγκ Ρυθμικής Γυμναστικής   :      
          
Το Διεθνές Μίτινγκ Ρυθμικής Γυμναστικής θα διεξαχθεί στην Τέντα την άλλη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα το 3ήμερο 12-14 Απριλίου. Έχοντας ξεπεράσει πολλές αντιξοότητες η σπουδαία διοργάνωση του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας μπαίνει στον 21ο χρόνο της ζωής της και όπως κάθε φορά θα προσφέρει θέαμα υψηλού επιπέδου. Όλες οι «μεγάλες» δυνάμεις του αθλήματος θα έχουν εκπροσώπηση στην Καλαμάτα και συνολικά θα λάβουν μέρος 25 αθλήτριες από 13 χώρες στο ατομικό, ανάμεσα στις οποίες οι Ελληνίδες Φίλιου και Αλευρογιάννη. Στο ανσάμπλ ο νέος κώδικας της FIG βρίσκει τις ομάδες ανέτοιμες και γι’ αυτό οι συμμετοχές είναι μόλις πέντε (2 γυναικών και 3 νεανίδων), χωρίς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών.
Οι αφίξεις των αποστολών θα ξεκινήσουν από την προσεχή Δευτέρα κιόλας, με πρώτες αυτές της Ρωσίας και της Αυστραλίας.
Εξίσου σημαντικό με το διεθνές μίτινγκ θα είναι το φιλικό διασυλλογικό πρωτάθλημα Νεανίδων-Κορασίδων και Παγκορασίδων που θα διοργανώσει παράλληλα ο ΦΟΚ 13-14/4 με τη συμμετοχή 120 κοριτσιών από την Αθήνα και την περιφέρεια και το οποίο θα δώσει την ευκαιρία στις λιλιπούτειες αθλήτριες να πάρουν πολύτιμες αγωνιστικές εμπειρίες, στα μέλη των αγωνιστικών ομάδων του Ομίλου να προετοιμαστούν για τις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, αλλά ταυτόχρονα θα αποτελέσουν το έναυσμα να γνωρίσουν και να «μπουν» το άθλημα και άλλα παιδιά.
 
***   Σε 7' 'ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ' 31-3-13 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΦΟΥΝΤΑΣ  Βίντεο:


~** ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Τάζω την ποίησή μου στην Ελλάδα,
που τόσο λίγοι πίστεψαν,
τόσο πολλοί επρόδωσαν
και καπηλεύτηκαν σφοδρά
το ΄Ονομά Της.

Δεν ήταν μόνο ξένοι που Tη διέσυραν,
ήταν κι αυτά τα σπλάχνα Tης.
Τα ίδια τα παιδιά Tης.

Τη βλέπω πάντoτε γοργά να περπατά,
αφήνοντας πίσω δοκιμασίες.
΄Εχοντας πάνω της Αιώνια Φυλαχτά,
Αγώνες και Θυσίες!…

Πειραιάς Δεκέμβριος 2001
Γεώργιος Βελλιανίτης

***

***   AΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΗΝΟΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2013  :
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/01-2013.html ,
Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Μαρτίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/2-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σαββάτο 2 Φεβρουαρίου 2013  .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html  , , Θέατρο από ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Μαρτίου 2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/03/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/to-07-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνοπέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/08-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρεωσης Παρασκευή 08 Μαρτίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/03/to-09-2013.html  , To αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 09 Μαρτίου 2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html , Σαββατο κύριακο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09καί 10 Μαρτίου 2013 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/03/11-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 11 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/11-3-2013.html , ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 11-3-2013 .-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/12-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/13-2013.html , Η καθημερινή μας ενημέρωση Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013.-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/03/13-03-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ 13-03-2013 .-
~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/14-2013.html  , Η καθημερινή μας ενημέρωση Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/16-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15  Μαρτίου 2013 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/16-2013.html , Ένα Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 16 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/17-2013.html      , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/18-2013.html  ,  Άρωμα Ελλάδα στο αγιάζι της καθαροδευτέρας 18 Μαρτίου 2013.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/03/2013-18.html , ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2013 Δευτέρα 18 Μαρτίου.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/03/19-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/to-19-2013.html , TO ΜΕΓΑΛΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/03/20-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 .-
~**    http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/21-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/03/22-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/22-2013.html  , Υγεία γιά όλους μας , Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ  .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/22-23-2013.html  , Εορτασμός Αγίων Θεοδώρων στο Αρφαρά καί Α΄ χαιρετισμοί 22 καί 23 Μαρτίου 2013.-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/03/23-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 23  Μαρτίου  2013.-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/22-23-2013.html  , Εορτασμός Αγίων Θεοδώρων στο Αρφαρά καί Α΄ χαιρετισμοί 22 καί 23 Μαρτίου 2013.-
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/24-2013.html , Κυριακή Ορθοδοξίας Αρφαρά 24 Μαρτίου 2013 ενημέρωση  .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/25-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013  .-
~**   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/03/26-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 26 Μαρτίου 2013  .-
~**** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ  :
Τετάρτη 27 Μαρτίου  2013 .-

~**   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Θέματα υγείας Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες 28 Μαρτίου 2013 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/03/29-2013.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 29  Μαρτίου  2013 .-
~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/30-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  30  Μαρτίου  2013 .-
~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/31-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 .-

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2013  :
* http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Απριλίου 2013 .-
* http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημερωσης  Τρίτη  02  Απριλίου  2013.- 
 * http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Θέματα υγείας 02 Απριλίου 2013 .-
* http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Απριλίου 2013 .-
*  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/04-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - Θέματα υγειας Πέμπτη 04 Απριλίου 2013.-
* http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/to-04-2013.html , To  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 04 Απριλίου  2013.-
*
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Απριλίου 2013.-

~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html?spref=fb , Γ΄ Χαιρετισμοί Παρασκευή 05 Απριλίου 2013 στην Ι.Μ. Παναγία Μαλεβή Αγίου Πέτρου Αρκαδίας .-

~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/04/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  06 Απριλίου  2013 .-

 

 

*** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..

~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ  :
Τετάρτη 27 Μαρτίου  2013 .-  (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~* http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες 28 Μαρτίου 2013 .-

  *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~ http://www.youtube.com/stamos01 , =  2428   video.-
~ http://www.youtube.com/stamatios01 , = 819   video.-
~
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      817   video.-
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                             4064  Βίντεο ν Αναρτημένα .-

Άχ, βρέ στρατηγέ μου Γιάννη Μακρυγιάννη, πού είσαι από καμιά μεριά να μας έβλεπες πώς μας κατάντησαν κάτι ψωραλαίοι πολιτικοί πού λένε πώς αγωνίζονται τάχα για να μας σώσουν… http://patrablog.blogspot.com  
 
 
Η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xOH-QoXUQRE
 
 
 
   
  

ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΤΟΥΣ "ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ" ΤΗΣ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!! http://stellaioannidou.blogspot.gr/2013/04/blog-post_842.html

 
 Δηλώσεις σοκ του λαθρο-Καμίνη: "Πρέπει να κτιστούν μέχρι 14 τζαμιά ακόμα πλην του κεντρικού τεμένους" - Μέκκα η Αθήνα!!! http://elnewsgr.blogspot.gr/2013/04/14.html
  Σοκ!! Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων (!) και... Πολιτισμού εκπορνεύει τα παιδιά μας...!!  http://elnewsgr.blogspot.com/2013/03/blog-post_4422.html#ixzz2PQliL6Ym
 ΣΥΡΙΑ: Φεβά ισλαμιστή κληρικού δίνει την άδεια στους «επαναστάτες» να βιάζουν γυναίκες http://www.pentapostagma.gr/2013/04/syria-feba-islamisth-dinei-adeia-stous-islamistes-na-biazoun-gynaikes.html?utm_source=Apo+to+mail+mou&utm_campaign=f8be1dd3c3-mailchimp-gmail&utm_medium=email
 Μητροπολίτης Λουκάς: "Σκοτώνουν τους Ελληνορθόδοξους της Συρίας"!!  http://elnewsgr.blogspot.com/2013/03/blog-post_4105.html#ixzz2OwuZihcx
   

 
ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Το κείμενο υποδοχής μεταξύ άλλων λέει: «ρωτάει η δασκάλα, παιδιά με τι θέλετε να αρχίσουμε σήμερα. Σηκώνει ένας μαθητής το χέρι και λέει : με την τουαλέτα κυρία»!! 
Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΛΑΧΔιπλό θαυμαστικό! «Ο Νορντή όλο το μεσημέρι το κουβέντιαζε με την γιαγιά του. Δεν μπορούσε να χωνέψει γιατί οι Χριστιανοί κάνουν τέτοιες ζωγραφιές. Και τι άσχημοι γέροι με μακριές γενειάδες ήταν αυτοί στους τοίχους»; http://elnewsgr.blogspot.com/2013/03/blog-post_4422.html#ixzz2Owv9JAfb
  
Ενώ την ίδια ώρα που αποχριστιανίζονται και αφελληνίζονται τα Ελληνόπουλα, στην Ίμβρο Δόθηκε άδεια λειτουργίας Eλληνορθόδοξου δημοτικού σχολείου http://www.briefingnews.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=47227:imbros-dothike
  
Κάνουν την «πάπια» ο Αρχιεπίσκοπος και οι πλειοψηφία των «Αγίων»  Αρχιερέων που κατήντησαν και λειτουργούν ως τυπική θεσμική Αρχή. http://www.briefingnews.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=47209:ti-leei-o-unig
 
**

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅