ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και  Άλλα ΔΕΙΤΕ   και ΖΗΣΤΕ  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ  20/09/2012 :
Το  ποντικάκι  κοντά στην ενημέρωση :



Διαδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας μας !!


*** Στόματα ερμητικά κλειστά στην τοπική Ν.Δ.  :
Image
* ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
~
Στόματα ερμητικά κλειστά. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να περιγράψει κάποιος την τακτική που ακολουθούν τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας απέναντι σε όσα έλαβαν χώρα την περασμένη Κυριακή στα εγκαίνια των γραφείων της «Χρυσής Αυγής» στην Κυπαρισσία και την παρουσία σ’ αυτά αυτοδιοικητικών στελεχών του κόμματος, όπως των αντιδημάρχων Τριφυλίας Παναγιώτη Τσίγγανου, Γιάννη Φιλντίση και Γιάννη Μερκούρη, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, αλλά και στελεχών της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ.
Βεβαίως, για όλα αυτά έχουν ενημερωθεί τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, αλλά η εντύπωση είναι ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να κερδηθεί χρόνος ώστε το θέμα να ξεχαστεί.
Παράλληλα, υπάρχει πληροφόρηση ότι ίσως υπάρξει κοινή ανακοίνωση των τριών αντιδημάρχων τις επόμενες ημέρες, στην οποία και θα εξηγούν τους λόγους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, από τη Συγγρού θεωρείται αδικαιολόγητη η παρουσία τους εκεί, από τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση, δια μέσου του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια, έχει κηρύξει «ανοικτό πόλεμο» με το κόμμα της «Χρυσής Αυγής».
Ερωτηθείς σχετικά χθες ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, από το «Θ» απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, ενώ με τον πρόεδρο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Κυπαρισσίας, Γιώργο Φωτεινό, δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία μας. Όπως πληροφορηθήκαμε από το περιβάλλον του, βρισκόταν εκτός πόλεως. Την ίδια τακτική ακολουθεί και η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας του κόμματος.
Χθες το μεσημέρι για το ίδιο θέμα ρωτήθηκε από το «Θ» και ο δήμαρχος Καλαμάτας. Απαντώντας τι θα έκανε ο ίδιος σε περίπτωση που κάποιοι από τους αντιδημάρχους τους προέβαιναν στην ίδια κίνηση, είπε: «Προφανώς δεν μπορώ να απαντώ σε υποθετικές ερωτήσεις. Από εκεί και πέρα, εμείς, ως Δημοτική Αρχή, συνεννοούμαστε και αυτά που πράττουμε είναι κατόπιν συζήτησης. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι ως δήμαρχος έχω πάει σε συγκεντρώσεις σχεδόν όλων των κομματικών παρατάξεων».  
Των Αντώνη Πετρόγιαννη  ,  Ηλία Γιαννόπουλου
*** Ανοδικές τάσεις και σε Ιταλία-Ισπανία :
Image
* Από 2,35 αγοράζει η ΕΑΣ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
~
Με 2,35 ευρώ το κιλό αγοράζει το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο η ΕΑΣ Μεσσηνίας αυτό το διάστημα, ενώ, όπως σημειώνει στο «Θ» ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της, Νίκος Σαρδέλης, εάν η ποσότητα είναι μεγάλη, δίνει και πιο υψηλή τιμή. Πρόκειται για ελαιόλαδο το οποίο πηγαίνει στην Ένωση αποκλειστικά για τυποποίηση, καθώς η ζήτηση στην αγορά έχει αυξηθεί.
~
Πτώση 50% στη νέα
παραγωγή της Ισπανίας
Εν τω μεταξύ, η άνοδος στην τιμή παραγωγού, όχι μόνο σε Ελλάδα, αλλά και σε Ιταλία και Ισπανία, επισημαίνεται και σε χθεσινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα paseges.gr. Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Αυξημένες, με τάσεις περαιτέρω ενίσχυσης, παρουσιάζονται οι τιμές παραγωγού ελαιόλαδου το τελευταίο διάστημα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ισπανία και Ιταλία, βασικές ελαιοπαραγωγικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες, η αύξηση οφείλεται, κυρίως, τόσο στην αύξηση των τιμών των σπορέλαιων όσο και στην αναμενόμενη σημαντική μείωση της παραγωγής ελαιολάδου στην Ισπανία την επόμενη καλλιεργητική περίοδο (Οκτ. 2012 - Σεπ. 2013), εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών, κυρίως της ξηρασίας που παρουσιάσθηκε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η παραγωγή 2012 - 2013 στην Ισπανία θα παρουσιάσει μείωση κατά 50% σε σχέση με αυτή του 2011 - 2012, η οποία ξεπέρασε τους 1.600.000 τόνους, τα δε αποθέματα στις 30 Σεπ. 2012 αναμένεται να φτάσουν τους 600.000 τόνους.
Αντίστοιχα, στην Ιταλία η παραγωγή κατά την περίοδο 2011 - 2012 ανήλθε στους 480.000 τόνους και τα αποθέματα στις 30 Σεπ. 2012 αναμένεται να είναι γύρω στους 160.000 τόνους.
Στην Ελλάδα η παραγωγή την περίοδο 2011 - 2012 ήταν 320.000 τόνους και τα αποθέματα γύρω στους 90.000 τόνους.
Τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα, η παραγωγή, αλλά και τα αποθέματα την επόμενη περίοδο 2012-2013, δεν αναμένεται να παρουσιάσουν διαφοροποιήσεις ικανές να επηρεάσουν την αγορά και προβλέπεται να κυμανθούν στα ίδια περίπου επίπεδα με την προηγούμενη περίοδο 2011-2012, αναφέρει έγγραφο των υπηρεσιών της ΠΑΣΕΓΕΣ, και συγκεκριμένα του κ. Θ. Βλουτή».
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, που περιλαμβάνει το δημοσίευμα του paseges.gr, οι τιμές παραγωγού ελαιολάδου στις αρχές Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκαν ως εξής:
~* Ελλάδα
 Προϊόν Ημερ. Τιμή
Εξαιρ-Παρθένο 2 Σεπ. 2012 2,35 ευρώ/KgΠαρθένο 2 Σεπ. 2012 1,95 ευρώ/Kg
Λαμπάντε 2 Σεπ. 2012 1,75 ευρώ/Kg
~*
Ιταλία
 Προϊόν Ημερ. Τιμή
Εξαιρ-Παρθένο 2 Σεπ. 2012 2,80 ευρώ/KgΠαρθένο 2 Σεπ. 2012 2,15 ευρώ/KgΛαμπάντε 2 Σεπ. 2012 1,96 ευρώ/Kg~* Ισπανία
 Προϊόν Ημερ. Τιμή
Εξαιρ-Παρθένο 2 Σεπ. 2012 2,46 ευρώ/KgΕπεξεργασμένο 2 Σεπ. 2012 2,42 ευρώ/Kg
Λαμπάντε 2 Σεπ. 2012 2,27 ευρώ/Kg
 Επιμέλεια: Μαρία Νίκα εφημερίδα "Θάρος Καλαμάτας 2012


*** Λιμάνι Καλαμάτας  :

Image
* Τα… τετελεσμένα περιμένει ο δήμαρχος `«Θα ληφθούν αποφάσεις που θα προασπίζουν το συμφέρον της πόλης»
Υπομονή συνέστησε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας στους πολίτες και φορείς της πόλης για την τύχη του λιμανιού και του προλιμένα της Καλαμάτας. Όπως είπε σε δηλώσεις του, όταν το θέμα φτάσει στο Δήμο, θα συζητηθεί ενδελεχώς με όλες τις πλευρές και θα ληφθεί υπόψη στην όποια άποψη επικρατήσει το συμφέρον της πόλης, με γνώμονα την ήπια ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
 
Αναλυτικά ο δήμαρχος σημείωσε: «Στη συζήτηση που άνοιξε για το μέλλον του λιμανιού της Καλαμάτας, βλέπω κάποια πράγματα που με στενοχωρούν. Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι εδώ και μια 5ετία συντάσσεται το προγραμματικό του σχέδιο (master plan). Κι αυτό γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας και Υποδομών. Επισπεύδον είναι το Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας. Πρόκειται για αναγκαίο έργο, ώστε να γνωρίζουμε πώς θα αναπτυχθεί. Από το Δήμο Καλαμάτας ζητήθηκε η γνώμη του και έχουμε αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου επ’ αυτού.
Δε σας κρύβω ότι η γενική κατεύθυνση είναι να ζωντανέψει το λιμάνι, να μην είναι νεκρό, όπως είναι σήμερα, γιατί αυτό είναι αναγκαίο για την ανάπτυξη της πόλης και της παραλίας. Κι όλα αυτά, φυσικά, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής μας.
Από εκεί και πέρα, κανείς στο Δήμο Καλαμάτας δε γνωρίζει τι περιλαμβάνει αυτό το προγραμματικό σχέδιο. Όταν θα έρθει, περί το τέλος του μήνα, θα το ανοίξουμε, θα το διαβάσουμε, θα γίνει γνωστό στην κοινωνία της πόλης και επ’ αυτού θα τοποθετηθούμε όλοι. Θα συμφωνήσουμε ή θα διαφωνήσουμε, θα συζητήσουμε για τις χρήσεις και για τις δράσεις.
Το να λέγεται, όμως, ότι ο δήμαρχος κάνει το ένα ή το άλλο είναι κάτι παραπάνω από απαράδεκτο. Προσωπικά, με το γενικό γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Κ. Μουντζούρη, συζήτησα για την ολοκλήρωση της λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και τη χερσαία ζώνη.
Ας μην παριστάνουν, λοιπόν, κάποιοι τους προστάτες της πόλης ή της παραλίας. Εδώ είμαστε. Όταν θα έρθει το σχέδιο, θα υπάρξει δημόσιος διάλογος, θα ακουστούν όλες οι απόψεις και θα φροντίσουμε να πάρουμε εκείνες τις αποφάσεις που θα περιφρουρούν και θα προασπίζουν τα συμφέροντα της Καλαμάτας και της περιοχής. Χωρίς να ξέρουμε την πρόταση, προτρέχουμε και λέμε διάφορα. Κανείς δε θέλει να πάει κόντρα με τους πολίτες.
Ας λάβουμε, όμως, υπόψη μας ότι τα ζητήματα της ανάπτυξης πρέπει να έχουν προτεραιότητα για τον τόπο μας. Πρέπει να δώσουμε θέσεις εργασίας και δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης, πάντα με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον. Όσο και αν σεβόμαστε τους χώρους, δεν είμαστε, όμως, με τα νεκροταφεία.
Τέλος, θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι ο προλιμένας είναι λιμάνι και οι περιοχές αυτές είναι κρατικές, δεν είναι του Δήμου. Εμείς διεκδικούμε τη χερσαία ζώνη και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο».
Ξεκαθαρίζοντας το θέμα της παρέμβασης του πρώην υπουργού και δημάρχου Καλαμάτας, Στ. Μπένου, ο κ. Νίκας δήλωσε ότι πάντα σέβεται τις απόψεις του, αν και δε συμφωνεί μαζί του σε όλα τα θέματα.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη , εφημερίδα "Θάρρος" Καλαμάτας 2012 .-


***  Φαρμακοποιοί Μεσσηνίας  :
 Image
* Συνεχίζουν τις κινητοποιήσειςΝα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν κατά πλειοψηφία προχθές το βράδυ στη γενική τους συνέλευση οι φαρμακοποιοί της Μεσσηνίας, όπως και άλλοι συνάδελφοί τους σε διάφορους νομούς της χώρας. Στη συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας αποφασίστηκε να εξακολουθήσουν οι φαρμακοποιοί να μη χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και να ξανασυναντηθούν σε νέα γενική συνέλευση την επόμενη εβδομάδα, για να επανεξετάσουν τη στάση τους, ανάλογα με τα έως τότε δεδομένα.Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, έχει ζητήσει έγγραφες διαβεβαιώσεις από τον υπουργό για την εξόφληση των οφειλών, καθώς και για την ισχύ έως το τέλος του έτους των όρων της σύμβασης μεταξύ ΕΟΠΥΥ και φαρμακοποιών.
Μ.Ν.


*** Γαργαλιάνοι  :
Image
* Χασισοφυτεία 1.500 δέντρων βρήκε το ελικόπτερο
~
Τη μεγαλύτερη χασισοφυτεία των τελευταίων χρόνων στο νομό, έχουν ξεκινήσει και ξεριζώνουν από χθες αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, την οποία εντόπισε το ελικόπτερο της Αστυνομίας το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Το ελικόπτερο της Αστυνομίας σε περιπολία πάνω από τον ορεινό όγκο της Μεσσηνίας, εντόπισε στην περιοχή της Τριφυλίας, μεταξύ Γαργαλιάνων και Βάλτας, πίσω από τον σκουπιδότοπο στη θέση Άμμος, μια τεράστια έκταση με χασισόδεντρα σε πλήρη ανάπτυξη. Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και μεγάλη ομάδα αστυνομικών, την έθεσε υπό πλήρη παρακολούθηση.
Παρά την παρακολούθηση όμως, οι δράστες δεν εμφανίσθηκαν έχοντας ή φοβηθεί από την παρουσία του ελικοπτέρου και τον κίνδυνο να αποκαλυφθεί η παράνομη δραστηριότητά τους ή αντιληφθεί την παρουσία των αστυνομικών.
Μέχρι και χθες δεν εμφανίσθηκε κανείς στη φυτεία, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να «σπάσουν» τα σημάδια που συνήθως βάζουν οι καλλιεργητές για να ξέρουν αν κάποιος έχει παραβιάσει το χώρο και να ξεκινήσουν την εκρίζωση των δέντρων. Μία πρώτη εκτίμηση, ανεβάζει τον αριθμό των χασισόδεντρων πάνω από τα 1.500 δέντρα που μπορεί να αγγίζει και τα 2.000 δέντρα.
Παράλληλα, ειδικό συνεργείο αστυνομικών, συλλέγει στοιχεία από το χώρο της φυτείας, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών.
Η εκρίζωση των χασισόδεντρων, θα συνεχισθεί και σήμερα από τους αστυνομικούς.


***  Στάθης κατά Νίκα με φόντο την "Μπιρμπίτα" :
Image
*    «Ο χειρισμός θεμάτων αγοράς οικοπέδων, εκπόνησης αρχικών μελετών και υλοποίησης εργολαβίας για έργα βελτίωσης του δρόμου πρόσβασης προς την κατασκήνωση των τσιγγάνων στην Μπιρμπίτα και κατασκευής βασικών υποδομών, έγινε από τον τότε αντινομάρχη Παναγιώτη Νίκα (2001-2006). Η κατασκευή ξύλινων οικίσκων και η ολοκλήρωση του έργου έγινε από εμένα ως αντινομάρχη (2008)».
Αυτό τόνισε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις – αιχμές του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα., λέγοντας ότι σπαταλήθηκαν εκατοντάδες ευρώ σε αυτό το έργο, «δίνοντας» έτσι τους πρώην συνεργάτες του, Δημήτρη Δράκο, Στάθη Αναστασόπουλο και Δημήτρη Καφαντάρη.
*
Ο κ. Αναστασόπουλος ανέφερε, επίσης, ότι έχει ζητήσει όλα τα σχετικά έγγραφα, τα οποία και θα καταθέσει στον εισαγγελέα μόλις του ζητηθούν.
~ «Τα χειρίσθηκε ο Π. Νίκας»
Με αφορμή τα δημοσιεύματα για τους τσιγγάνους στην Μπιρμπίτα και τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας «για τα εκατομμύρια ευρώ που πετάχθηκαν στη θάλασσα και στο βάλτο για την κατασκήνωση των τσιγγάνων στη Μπιρμπίτα» και παρά, όπως τόνισε, τις διορθωτικές δηλώσεις που ακολούθησαν, επειδή και ο ίδιος ως αντινομάρχης από το 2007 έως το 2008 χειρίστηκε την ολοκλήρωση της κατασκευής της κατασκήνωσης, ο κ. Αναστασόπουλος αισθάνθηκε πως πρέπει να διευκρινισθούν ορισμένα ζητήματα.
«Το Νομαρχιακό Συμβούλιο με την απόφαση 76/10-9-2001 αποφάσισε την αγορά 122 στρεμμάτων έναντι 244.000.000 δρχ. στην Μπιρμπίτα και στη Μακαρία. Την περίοδο αυτή δεν ήμουν νομαρχιακός σύμβουλος. Η αγορά των οικοπέδων ήταν απόρροια κυβερνητικών αποφάσεων. Ακολούθησε η εκπόνηση μελετών για τα έργα υποδομής της κατασκήνωσης από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας και στη συνέχεια με αποφάσεις συλλογικών οργάνων δημοπρατήθηκαν και κατασκευάστηκαν τα έργα», είπε αρχικά, υπογραμμίζοντας ότι τα θέματα αγοράς οικοπέδων, εκπόνησης αρχικών μελετών και υλοποίησης εργολαβίας για έργα βελτίωσης του δρόμου πρόσβασης προς την Μπιρμπίτα και κατασκευής των βασικών υποδομών, χειρίσθηκε ο κ. Νίκας ως αντινομάρχης.
~ «Ανεπίτρεπτο»
«Τα έργα συνολικού κόστους 2,2 εκ. ευρώ ολοκληρώθηκαν το 2008 και στις 28/11/2008 υπεγράφη πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής των εγκαταστάσεων από υπεύθυνους εκπροσώπους της Νομαρχίας και του Δήμου Καλαμάτας. Έκτοτε ο τότε αντινομάρχης Στάθης Αναστασόπουλος ουδεμία αρμοδιότητα είχε για τη λειτουργία και διαχείριση της κατασκήνωσης.
Προ ολίγων ημερών ζήτησα από την Π.Ε. Μεσσηνίας όλα τα έγγραφα τα οποία αφορούν στη δική μου συμμετοχή στην υπόθεση Μπιρμπίτα, τα οποία προτίθεμαι να παραδώσω στον κ. εισαγγελέα, όταν και εφόσον αυτό μου ζητηθεί.
Είμαι βέβαιος ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στις διαδικασίες κατασκευής των έργων στη Μπιρμπίτα λειτουργήσαμε με όρους διαφάνειας και νομιμότητας και είναι ανεπίτρεπτο εκ των υστέρων να ρίχνονται σκιές σε μια πολιτική που χαράχτηκε από την κεντρική πολιτεία και εκτελέστηκε με αποφάσεις συλλογικών οργάνων Νομαρχιακών Συμβουλίων και Νομαρχιακών Επιτροπών.
Η δημιουργία της κατασκήνωσης δεν ήταν λεφτά πεταμένα στο βάλτο ή στη θάλασσα, αλλά ένα αγωνιώδες αίτημα της ευρύτερης περιοχής της ΒΙΠΕ Σπερχογείας, των γύρω τοπικών κοινοτήτων, αλλά και των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης για ελευθέρωση των παρανόμως κατειλημμένων χώρων, ιδιωτικών και δημοτικών, από αθίγγανους. Αίτημα που ενστερνίστηκε, αγκάλιασε το κράτος και υλοποίησε μέσω της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας», σχολίασε ο κ. Αναστασόπουλος.  Της Βίκυς Βετουλάκη 
     

*** Συγκέντρωση - διαμαρτυρία για τον προλιμένα :
Image
* ΧΘΕΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
~
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες κάτοικοι της παραλίας, με σκοπό να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα όποια σχέδια εξυφαίνονται από διάφορους πολιτικούς παράγοντες για παρεμβάσεις στον προλιμένα της πόλης.
Μάλιστα, όπως σημειώνεται στο κείμενο διαμαρτυρίας που εξέδωσαν: «Έχουμε πληροφορηθεί μέσω του Τύπου ότι το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, σε συνεργασία με το δήμαρχο Καλαμάτας, ετοιμάζουν παρεμβάσεις στο λιμάνι και τον ανατολικό προλιμένα της πόλης. Απ’ όσο γνωρίζουμε, το λιμάνι και ο αιγιαλός έγκεινται στη δικαιοδοσία του Λιμενικού Σώματος και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Θέλουμε, λοιπόν, να μας ενημερώσει ο κ. δήμαρχος με ποια ιδιότητα συμμετέχει στην απόφαση αυτή. Με την ιδιότητα του δημάρχου ή με κάποια άλλη;
Γιατί αν ισχύει το πρώτο, τότε τον καλούμε να το αντιμετωπίσει ως δήμαρχος αυτό το ζήτημα και να το θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τον καλούμε να ενημερώσει όλους τους φορείς και τους κατοίκους της Καλαμάτας, οι οποίοι αυτή τη στιγμή αγνοούν το θέμα παντελώς, λόγω της μυστικότητας και της επιφύλαξης που επικρατεί.
Όπως γίνεται με όλες τις μελέτες δημοσίων έργων, θα θέλαμε να έχουμε στη διάθεσή μας τα προτεινόμενα σχέδια και τις μακέτες αυτών, ώστε να μπορούμε να έχουμε γνώση περί τίνος πρόκειται αυτή η αποκαλούμενη ανάπλαση, που θα επιφέρει τόσα πολλά οφέλη στην πόλη της Καλαμάτας και τους κατοίκους της».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας έγινε και συλλογή υπογραφών από τους παριστάμενους πολίτες.
Από την πλευρά του Δημοτικού Συμβουλίου το «παρών» έδωσαν τόσο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, όσο και ο επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτης Μπεχράκης.
Να τονίσουμε ότι κατά τη διάρκεια δηλώσεών του ο κ. Μπρεδήμας σημείωσε ότι θα φέρει το θέμα για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ τόνισε για άλλη μια φορά την αντίθεσή του στα σχέδια για τον προλιμένα της Καλαμάτας.
Επισημαίνουμε ότι και ο Σταμ. Μπεχράκης με δηλώσεις του έχει επικρίνει την τακτική της Δημοτικής Αρχής να φέρνει το Δημοτικό Συμβούλιο προ τετελεσμένων γεγονότων, ενώ έχει τονίσει ότι το συγκεκριμένο θέμα έπρεπε να έχει συζητηθεί από το Σώμα, ώστε να γνωρίζει το υπουργείο τη θέση του Δήμου Καλαμάτας.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη


*** Εγκρίθηκαν από ΥΠΕΚΑ οι πολεοδομικές μελέτες  :        
Image
* Τέλος της ταλαιπωρίας σε Ασπρόχωμα και ΚηπούποληΜετά από «ποταμούς» υποσχέσεων για «σύντομη επίλυση του προβλήματος», φαίνεται ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων ιδιοκτητών, σε ό,τι αφορά τις πολεοδομικές μελέτες Ασπροχώματος, Κηπούπολης, αλλά και Βέργας. Όπως ανακοίνωσαν χθες η αρμόδια αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα και ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, υπάρχουν πραγματικά θετικές εξελίξεις, μετά τη συνάντηση που είχαν τις προηγούμενες ημέρες πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Καλαμάτας με το γενικό γραμματέα του ΥΠΕΚΑ, αρμόδιο για θέματα πολεοδομήσεων, Σωκράτη Αλεξιάδη.Όπως τόνισε συγκεκριμένα η κυρία Ντίντα, «για την πολεοδομική μελέτη του Ασπροχώματος ενημερωθήκαμε και επισήμως ότι απερρίφθησαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας όλες οι προσφυγές που είχαν κατατεθεί, οπότε έχουμε ΦΕΚ, με αποτέλεσμα ο Δήμος Καλαμάτας απρόσκοπτα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να εντάξει στην ημερήσια διάταξη τη δημοπράτηση της πράξης εφαρμογής, εφόσον έχει λήξει και η σύμβαση των μελετητών με το υπουργείο. Κατόπιν αυτών μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι σε πολύ κοντινό πλέον ορίζοντα θα έχει τελειώσει η ταλαιπωρία των ιδιοκτητών και θα μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους.
Θετικές εξελίξεις υπάρχουν και για την πολεοδομική μελέτη της Κηπούπολης. Ειδικότερα, εντάχθηκε στο Πράσινο Ταμείο η χρηματοδότηση της Πράξης Εφαρμογής με το ποσό των 60.000 ευρώ και ήδη σήμερα (σ.σ. χθες) ο μελετητής πήρε την εντολή να ξεκινήσει τη μελέτη.
Με το γενικό γραμματέα συζητήσαμε και θέματα που αφορούν στην αρτιότητα και το συντελεστή δόμησης στην περιοχή. Από τα λεγόμενά του, ήταν ιδιαίτερα θετικός με την άποψη του Δήμου Καλαμάτας και των ιδιοκτητών για αρτιότητα στα 600 μέτρα και συντελεστή δόμησης στο 0,6.
Επιπρόσθετα, από το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτείται και η μελέτη των ρεμάτων για την πολεοδομική μελέτη της Βέργας, με το ποσό των 15.000 ευρώ.
Τέλος, από το ίδιο ταμείο αντλήσαμε χρηματοδότηση ύψους 35.000 ευρώ για την πράξη εφαρμογής των πυκνοδομημένων στην Ανατολική Παραλία και την Αγία Άννα. Για τα δύο αυτά θέματα ο μελετητής ξεκινά τη μελέτη, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος σχολίασε ότι, αν και ο χρόνος ολοκλήρωσης των παραπάνω θεμάτων ήταν ανεπίτρεπτα μακρύς, εν τούτοις ως Δημοτική Αρχή αισθάνεται ικανοποιημένος, γιατί έφερε σε πέρας τα χρονίζοντα προβλήματα των πολεοδομικών μελετών.
Τελευταίο «αγκάθι» που παραμένει είναι η μελέτη της Μικρής Μαντίνειας.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη


*** Στην Καλαμάτα  :
Image
* Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ αρχές Οκτωβρίου
~
Ανοιχτή συνάντηση με θέμα τη διοργάνωση του 1ου Αντιρατσιστικού- Αντιφασιστικού Φεστιβάλ στην Καλαμάτα έγινε προχθές βράδυ στο χώρο λειτουργίας του Κέντρου Νέων.
Σε αυτή την πρώτη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από διάφορους κοινωνικούς φορείς, σωματεία και πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους.
Όπως έγινε γνωστό, η πρόσκληση για συμμετοχή πολιτών ή οργανώσεων στη διοργάνωση του Φεστιβάλ θα παραμείνει ανοικτή έως την ερχόμενη Παρασκευή.
Σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα πολυσυλλεκτικό κίνημα που θα απαντά στις φασιστικές και ρατσιστικές προκλήσεις των τελευταίων μηνών, όχι μόνο απέναντι στους μετανάστες και τους ξένους, αλλά και εναντίον κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από το χρώμα ή τη φυλή του.
«Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ για όσους νιώθουν πραγματικά Έλληνες», ειπώθηκε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ενώ, όπως τονίστηκε, απέναντι στην κρίση και στα προβλήματά της η καλύτερη απάντηση είναι η ενδυνάμωση της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Στόχος είναι η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ θα διαρκέσει δύο ημέρες, κατά τις οποίες θα διεξαχθεί πλήθος εκδηλώσεων.
Πάντως, όπως μας κατήγγειλαν πολίτες που συμμετείχαν στην προχθεσινή συνάντηση, η όλη διαδικασία έγινε υπό τη… διακριτική παρουσία μελών της «Χρυσής Αυγής».  Α.Π.


*** Δήμος Πύλου-Νέστορος  :
 Image
* Προέγκριση δημοπράτησης μελέτης δικτύων αποχέτευσης λυμάτων ΚορώνηςΈνα από τα σημαντικότερα βήματα για την πραγματοποίηση της πράξης «Έργα συλλογής, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Κορώνης (έργα αποχέτευσης και Βιολογικού Καθαρισμού)» έλαβε χώρα αυτές τις ημέρες.
Πρόκειται για την προέγκριση δημοπράτησης, που δόθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. στο Δήμο Πύλου - Νέστορος και αφορά στο 1ο Υποέργο «Μελέτη των Δικτύων Αποχέτευσης Λυμάτων και της Εγκατάστασης Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων Κορώνης» της ενταγμένης στο Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. πράξης «Έργα συλλογής επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Κορώνης (Έργα αποχέτευσης και Βιολογικού καθαρισμού)» με κωδικό MIS 346693.
Η μελέτη των δικτύων αποχέτευσης λυμάτων Κορώνης και της Ε.Ε.Δ.Λ. Κορώνης που αναμένεται να δημοπρατηθεί έχει προϋπολογισμό 522.186,97 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Η Δημοτική Αρχή αισθάνεται δικαιωμένη, γιατί έπειτα από επίμονες προσπάθειες, εκτελώντας όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, καθώς και τις ανάλογες πιέσεις προς όλες τις αρμόδιες αρχές, θα καταφέρει να δημοπρατήσει στο επόμενο διάστημα το 1ο Υποέργο μιας πράξης με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 9 εκατ. ευρώ.
Το έργο αποχέτευσης και Βιολογικού Καθαρισμού της Κορώνης αποτελεί αναμφισβήτητα ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, αλλά και επιβεβλημένο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.
Έτσι, ο δήμαρχος κ. Καφαντάρης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για αυτή την εξέλιξη, αφού το εν λόγω έργο αποτελεί «έργο σημαία» και ζωτικής σημασίας για την περιοχή, ενώ αποτέλεσε και προεκλογική δέσμευση.
Επίσης, ο Δήμος Πύλου - Νέστορος προχωρά στην υλοποίηση ενός ακόμα σημαντικού έργου πολιτισμού για την περιοχή, προκηρύσσοντας τη δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση και Ανάδειξη Μεσαιωνικού Υδραγωγείου Πύλου», προϋπολογισμού 150.000,22 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

*** Πριν 94 χρόνια



- ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ αναγράφομεν την είδησιν ότι ο συμπολίτης μας λοχαγός του Πεζικού Ηλίας Δικαιάκος τραυματίας των δύο ενδόξων πολέμων μας, διατελών εν διαθεσιμότητι ως παθών εν πολέμω προήχθη δια Β. Διατάγματος εις τον βαθμόν του ταγματάρχου. Η προαγωγή του Δικαιάκου αποτελεί τω όντι αναγνώρισιν των πολυτίμων αυτού υπηρεσιών τας οποίας ουδέποτε ώκνησε να προσφέρη προς την Πατρίδα. Όσοι είχον την τύχην να πολεμήσουν μετ’ αυτού εις την μάχην του Κιλκίς δύνανται κάλλιον ημών να γνωρίζωσι τον ένδοξον τούτον στρατιώτην.
- ΠΡΟΣ την ενταύθα Νομαρχίαν ηγγέλθη, ότι περί την 8ην πρωινήν ώραν χθες έπεσε κεραυνός εις τινά εν Πύλω ναόν, όστις εφόνευσε τον Γεώργιον Στελλλιόπουλον. Ομοίως εις την εν Μεσσήνη οικίαν του Αποστόλου Κατζαλιάδα ετραυματίσθη εκ πτώσεως κεραυνού η θυγάτηρ του Βασιλική εις τον αριστερόν οφθαλμόν ελαφρώς, επίσης δε υπέστη έγκαυμα εξ αυτού εις τον αριστερόν πόδα η Γεωργία Φούτρου.
- ΑΠΗΛΘΕΝ εις Αθήνας η Δ/νις Ντίνα Π. Ταμπάκη, προς πλουτισμόν του παρά τη Πλατεία Μαυρομιχάλη εργοστασίου της Γυναικείων Φορεμάτων.


*** Έρκος οδόντων



Ζήτημα δημοκρατίας
Του Δημήτρη Γιατράκου
Δεν μπορεί να είναι αφελείς οι τρεις αντιδήμαρχοι Τριφυλίας και τα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας της Τοπικής Οργάνωσης Κυπαρισσίας που παρέστησαν στα εγκαίνια των γραφείων της «Χρυσής Αυγής». Τα γραφεία του κόμματος του κ. Μιχαλολιάκου δεν είναι τα γραφεία μιας εταιρείας επιχειρηματικού χαρακτήρα, απ’ όπου πέρασαν για να ευχηθούν «καλές δουλειές». Πρόκειται για πολιτικά γραφεία κόμματος που αντιπολιτεύεται σφόδρα τη δική τους παράταξη, αποκαλώντας «Πινόκιο» τον πρόεδρό της και πρωθυπουργό της χώρας και ψαλιδίζοντας, μάλιστα, σημαντικά τα ποσοστά της. Μιλάμε για αντίπαλο με δυναμικά χαρακτηριστικά, όπως τουλάχιστον προκύπτει δημοσκοπικά, εξ ου και η αποθράσυνσή του. Αν πάλι υπάρχουν φιλίες από το παρελθόν μεταξύ των αντιδημάρχων και των μελών της «Χρυσής Αυγής», δε θα ποινικοποιήσουμε τη φιλία, αλλά άλλο είναι να πιεις ένα κρασί μαζί, αφού νοιώθεις πως σε δένουν πράγματα, και άλλο να εμφανίζεσαι φάτσα φόρα την ώρα που το κόμμα σου καθυβρίζεται. Εκεί κάποιον λάκκο έχει η φάβα. Γιατί όλα αυτά που προαναφέρθηκαν δεν μπορεί να μην τα σκέφτηκαν οι κύριοι αντιδήμαρχοι. Παρ’ όλα αυτά, δε στάθηκαν εμπόδιο στο να παρασταθούν στα εγκαίνια και να κάνουν αβάντα στη «Χρυσή Αυγή» με την παρουσία τους, σε μια περίοδο μάλιστα πολύ φορτισμένη, λόγω των επεισοδίων που έχουν δημιουργήσει ανά την Ελλάδα τα παιδιά με τα μαύρα ρούχα κατά έγχρωμων μικροπωλητών.
Οι όποιες, λοιπόν, αναστολές είχαν οι αντιδήμαρχοι εξανεμίστηκαν, επειδή έβαλαν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το παραταξιακό. Μ’ άλλα λόγια, επειδή η δεξαμενή απ’ την οποία αντλούν ψήφους περιλαμβάνει και εκατοντάδες της «Χρυσής Αυγής», προτίμησαν να εκτεθούν απ’ το να διακινδυνεύσουν την επανεκλογή τους στην επόμενη αυτοδιοικητική αναμέτρηση.
Το θέμα από εδώ και πέρα πρέπει να το ξεκαθαρίσει η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δεν πρέπει να κρύψει τα σκουπίδια κάτω απ’ το χαλί, αλλά να καλέσει σε απολογία τους εν λόγω κυρίους, γιατί τίθεται μέγα ζήτημα δημοκρατικής συμπεριφοράς…


*** BINTEO ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ  2012 :  ΧΙΟΣ - ΜΥΤΙΛΙΝΗ -ΑΪΒΑΛΙ - ΠΕΡΓΑΜΟΣ  Από  8/9 έως 12/9/2012 Διαδρομές ... :
~**** XIOS φεύγοντας 2012 P1010729.MP4 :
http://youtu.be/IVjpYf-4icc



~**** ΧΙΟΣ - ΜΥΤΙΛΙΝΗ 2012 P1010734.MP4 :
http://youtu.be/yKjFLPZUXq8



**** ΧΙΟΣ ΟΙΝΟΥΣΕΣ 2012 P1010735.MP4 :
http://youtu.be/2ZPiOySmF9M



~**** ΟΙΝΟΥΣΕΣ ΜΥΤΙΛΙΝΗ 2012 P1010736.MP4 :
http://youtu.be/n6gMSyKTWdY



~**** Μ. ΑΣΙΑ παράλια 2012 P1010737.MP4 :
http://youtu.be/gJkiVa58k_g



~*** ΧΙΟΣ ΟΙΝΟΥΣΕΣ Μ. ΑΣΙΑ P1010738.MP4 :
http://youtu.be/aPFlSf3sI50


Στην όμορφη  Αγιάο(Αγία - Σιών) είναι και η  ξακουσμένη σ΄όλη την Ελλάδα  για τις δροσιές, για τις φυσικές ομορφιές , όπως οι περιοχές του Πηλίου ,δροσόλουστη και φρουτοπαραγωγική φημισμένη Αγιάσος της Λέσβου , στο κέντρο του νησιού ανάμεσα σε καταπράσινα βουνά , και από την ψηλή βουνοπλαγιά που αντικρύζει  τηνεπιβλητική κορυφή του Λσβιακού Ολύμπου , με την ψηλότερη κορυφή του τα 1100 μέτρα που στην κορυφή του τον καθαγιάζει το εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία .-
~**** ΜΥΤΙΛΙΝΗ 2012 P1010739.MP4 :
http://youtu.be/HX1bYOcAnYk



~*** ΟΙΝΟΥΣΕΣ -Μυτιλίνη 2012 P1010740.MP4 :
  http://youtu.be/AnD6qH6JYhg

Τα κάστανα , καρύδια , μήλα , βύσσινα , κεράσια , λάδι , και πολλά φαρμακευτικά - αρωματικά βότανα , που  γίνονται υπέροχα ροφήματα , αλλά και φαρμακευτική σκευάσματα , στα πλούσια και έφορα με νερά Αγιάσο που κυλούν από τα βουνά και τα λαγκάδια , και τροφοδοτούν τις πηγές της Καρύνης , της Αγιάσου με τα πανύψηλα αιωνόβια πλατάνια .... Όμως την ιδιάίτερη χάρη σ΄όλη την περιοχή , δίνει η Παναγία η  Αγιώτισσα , της Αγιάσου , που έδωσε και το όνομα στην περιοχή .- 
  ~*** Χίος - Μυτιλίνη 2012 P1010741.MP4 :
http://youtu.be/e0j22WkcAB8



~*** ΜΥΤΙΛΙΝΗ 8/9/2012 P1010742.MP4 :
http://youtu.be/NNxQRvhtdWM



~*** κοντά στη Λέσβο 2012 P1010743. :
http://youtu.be/M34Rw2as3_k



~*** ΛΕΣΒΟΣ 8/9/2012 P1010744.MP4 :
http://youtu.be/y15gnLM_bRM



~*** ΛΕΣΒΟΣ - ΜΥΤΙΛΙΝΗ 2012 P1010745.MP4 :
http://youtu.be/xPMIMdLLEkk



~*** ΜΥΤΙΛΙΝΗ αγκυροβολή υο πλοίο P1010746.MP4 :
http://youtu.be/BQxJ_-reOc8


 ~*** λιμάνι Μυτιλίνης 8/9/2012 P1010747.MP4 :
http://youtu.be/qqFDN4G-4wg



~*** ΜΥΤΙΛΙΝΗ 8/9/2012 P1010748.MP4 :
 ΜΥΤΙΛΙΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΉ  9/9/2012 P1010748.MP4 : http://youtu.be/b6WU5wc_Jw4 ,

 

~*** πόλη Μυτιλίνης 8/9/2012 P1010750.MP4 :
http://youtu.be/Swh2V7N4FOY 



~*** P1010753.MP4 Φαγητό στη Μυτιλίνη 2012 :

http://youtu.be/eAw6gTzCwTY



* ~*** Μυτιλίνη ξενοδοχείο 2012 P1010761.MP4 :


http://youtu.be/DAwZSgo6Tbc



~*** πόλη Μυτιλίνη διαβαίνοντας 2012 P1010749.MP4 :

http://youtu.be/vCt34dJMZe8



~*** ΠΕΤΡΑ ΜΟΝΤΑΜΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ P1010762.MP4 :

http://youtu.be/9M-itA4RBhU



~*** Ο γύρος της Λέσβου 2012 P1010763.MP4 :

http://youtu.be/scREk95eFvM



*

 



 ~** ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012:
 ~**Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 .-
~**
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/08/28-2012.html , Φωτογραφίες από τα παλιά για μιά θύμιση Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 .- ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/28-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 .-   
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/29-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/29-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
 ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/30-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 .-
~*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/31-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 31 Αυγούστο 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/31-2012.html , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012.-

~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 :
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/1-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/09/02-2012.html , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 02 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/09/01-02-2012.html , ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 01 και 02 Σεπτέμβριος 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/13-2012.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/09/13-2012.html , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html , ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**
http://snsarfara.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση , ΖΗΣΕ την Ελλάδα , Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/09/menoyme-15-2012.html , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/16-2012.html   , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/09/17-2012.html , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012.-
 ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/19-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ : Το γάλα είναι το αίμα της ζωής μας , η Ελλάδα είναι η αναπνοή μας !!!
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html ,ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα ΔΕΙΤΕ και ΖΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ 20/09/2012.-



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅