Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 4 Μαϊου 2012

Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  4  Μαϊου  2012  :
*** Η   Ώρα της κάλπης  φτάνει !... Έφτασε !! Ψηφίζω με οριμότητα !  Χωρίς  θυμό και αγανάκτηση ! Χωρίς  απογοήτευση !  Χωρίς διάθεση Τιμορίας στην ατιμορησία του παρελθόντος !   Τίποτε δεν είναι δεδομένο ! Προσπαθώ να  ξεδιαλύνω  την αποφασιστηκότητα του χθές , με την αναποφασιστικότητα του αύριο ! Λέω  ΟΧΙ ...... στην  Αχαριστεία βουλευτών (βολευτών) ! Λέω  ΟΧΙ  .... στην  Απιστία και τη Υποκρισία Ανθρώπων ( ανθρωποειδών) - Βουλευτών (βολευτών ) του χθές , που  ευνοήθηκαν και έγιναν βουλευτές !!! Και   Ο Χριστός μας ,.... κι΄ αυτός  δεν  συγχωράει  την Απιστεία , την Υποκρισία  και την Αχαριστία !!!
** Η πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού , αλλά η επιλογή ανάμεσα στο δυσάρεστο και το καταστροφικό .-
 *** Στηρίζω ...και  ψηφίζω ...... !
Στους   πολιτικούς και ηγέτες που σκέφτονται τις επόμενες γενιές  και ΟΧΙ τους πολιτικάντιδες που  σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. - Όπως πολύ σωστά  μας λέει ο .... Général De Gaulle

*** O ΣΟΚΡΑΤΗΣ 436πχ. -438πχ έλεγε : " Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ , ΔΙΟΤΙ , ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ , ΔΙΟΤΙ ΕΜΑΘΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΙΑ ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ , ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ , ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ , ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΩΝΙΑ " .-

*** Έτσι κι΄ εγώ ,,,..... «Όταν αλλάζουν τα δεδομένα, αλλάζω κι εγώ την άποψή μου» Όπως έλεγε  κι ο  : John Maynard Keynes
*** Στη βουλή σαν αληθινοί χριστιανοί να στέλνουμε χριστιανούς πολιτικούς και όχι χριστιανικά κόμματα , τότε τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα για όλους μας .-
Το  ποντικάκι μας ενημερώνει και πάλι ! :
*** Μη ρωτάς τι είναι η πατρίδα σου για σένα , αλλά αναλογίσου τι κάνεις εσύ για την πατρίδα σου .-
  ~** ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ .
~** Όταν  η βία  ανθή , η Δημοκρατία  πενθή .-
~**  "Όποιος σιωπηλά ζει, σιωπηλά θα αδικηθεί"
~** Ότι φαίνεται για τον άντρα  βουνό   , είναι για τη γυναίκα πεδιάδα .-
~** Το ήθος της πολιτικής κρίνεται κατά πρώτον στις εκάστοτε εκλογές .-
~** Οι τρεις τύποι των ψηφοφόρων είναι :  οι άνετοι , οι αγχωμένοι , και οι κοψοχέριδες . -
~** Τα κόμματα είναι τρία , η λογική δεξιά , το λογικό κέντρο και η λογική αριστερά . και τα τρία είναι λογικά παράλογα και ξενόφερτα .
~** Οι πολιτικοί , είναι μπερδεμένοι με τα ψυχικά τους πάθη .-
***IIF: Βλέπει κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
* Κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα, αναφέρει το IIF σε note του.
 * Όπως επισημαίνει σε report με ημερομηνία 1η Μαΐου το IIF, οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις κάνουν λόγο για κάποια ανάκαμψη μετά από μια μεγάλη πτώση, της στήριξης των κομμάτων που υποστηρίζουν το πρόγραμμα της Τρόικας.
 * Ωστόσο υπογραμμίζει πως τα κόμματα που αντιτίθενται του προγράμματος μπορεί να συγκεντρώσουν το 60% των ψήφων. «Αυτό θα καταστήσει δύσκολη τη διεκδίκηση μιας ξεκάθαρης λαϊκής εντολής, που είναι απαραίτητη για να ενισχυθεί η εφαρμογή του προγράμματος», υποστηρίζει. Προσθέτει δε πως η εκλογική νομοθεσία που δίνει τις 50 από τις 300 έδρες στο πρώτο κόμμα, καθιστά πιθανό ένα συνασπισμό μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.
 * Στο report του IIF επισημαίνεται ότι –σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις- καθώς κανένα κόμμα δεν φαίνεται πιθανό να έχει αυτοδυναμία, είναι πιθανή άλλη μία κυβέρνηση συνασπισμού. «Είναι ωστόσο κάθε άλλο παρά σίγουρο, δεδομένων των προηγούμενων εντάσεων και διαφορών, ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα είναι βιώσιμοι εταίροι σε έναν συνασπισμό στα επόμενα χρόνια. Επιπλέον, μια νέα συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων θα φανεί σε πολλούς ως έλλειψη ξεκάθαρης λαϊκής εντολής που χρειάζεται για την εφαρμογή με επιτυχία των περαιτέρω προσαρμογών και μεταρρυθμίσεων».
 * Προσθέτει ακόμη πως η εκλογική νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ να σχηματίσουν μια κυβέρνηση πλειοψηφίας 8 εδρών, συγκεντρώνοντας μόλις το 37% των ψήφων.
 * Χαρακτηριστικό είναι δε πως το report του IIF τονίζει πως θα μπορούσε να προκύψει ένας πιο ισχυρός συνασπισμός, εάν η Δημοκρατική Συμμαχία κατορθώσει να μπει στη Βουλή. «Εάν η Δημοκρατική Συμμαχία κατορθώσει να μπει στη Βουλή και να συνεργαστεί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να αυξήσει την πλειοψηφία της κυβέρνησης συνασπισμού στις 15 έδρες. Αυτό ωστόσο θα απαιτήσει την συμφιλίωση μεταξύ της Μπακογιάννη και του Σαμαρά».
 * Προειδοποιεί επίσης πως οι προοπτικές για την εφαρμογή του προγράμματος μπορεί να κινδυνεύουν εάν η Δημοκρατική Συμμαχία αποτύχει να λάβει τη στήριξη του 3% που απαιτείται για να μπει στη Βουλή ή εάν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν λάβουν το 38% των ψήφων. «Η έλλειψη αυτοδυναμίας σε αυτές τις συνθήκες, θα απαιτούσε πιθανώς τη συνέχιση μιας προσωρινής κυβέρνησης τεχνοκρατιών, και μετά να ακολουθήσουν νέες εκλογές ύστερα από ένα αξιοπρεπές χρονικό διάστημα, ίσως αργότερα στο 2012».
Ψηφίζουμε σκεπτόμενοι το Αύριο κι΄ όχι το σήμερα και το χθές !
~** Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να ζήσουν μια ψυχική αναμόρφωση , ούτε να βρίσκονται σε αγώνα κατά της αμαρτίας , και να ζουν πνευματική ζωή , διότι περιορίζουν όλες τους τις φροντίδες , στο φυσικό πεδίο .- Μπορεί να πει κάποιος σε αυτούς , ότι αυτοί μόνον δέχονται μια βιολογική ανάπτυξη.  Είναι η σαρκική στάση των ανθρώπων.  Το πνευματικό περιβάλλον του αναγεννηθέντα χριστιανού , στον οποίο ζει και κινείται , είναι ο Θεός .- Και επειδή εις τον θεό , δεν υπάρχει κανένας θάνατος , ο άνθρωπος αυτός δεν γνωρίζει πνευματικό θάνατο .- Το πνευματικό όμως περιβάλλον το μη χριστιανού , στο οποίο ζει και κινείται , και ευρίσκεται , είναι μόνο η ορατή φύση της ύλης , τα φυτά , τα ζώα , και οι άλλοι άνθρωποι .- Επειδή αυτός ο σαρκικός άνθρωπος δεν θέλει να εξελιχθεί προς τα εμπρός , και τα άνω , περιορίζεται στην υλική πλευρά των φυσικών και βιολογικών φαινομένων.  Είναι σε μεγάλο βαθμό μαραμένος , χαλασμένος .- Τελικά η ψυχή του δεν φτάνει στη λύτρωση, αλλά καταλήγει στον πνευματικό θάνατο .- ( Βέρνερ Σάαφς ).-
*** UBS, Knight: H Eλλάδα δεν έχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης
~** Την αμφιβολία του αναφορικά με το εάν η Ελλάδα έχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του πακέτου διάσωσης, εξέφρασε ο επικεφαλής ευρωπαϊκής στρατηγικής της UBS, Julian Knight, στο CNBC.
 * «Οι εκλογές αποτελούν παράγοντα αστάθειας σε μια κατακερματισμένη χώρα. Τα άλλα κόμματα θέλουν να επαναδιαπραγματευθούν το σχέδιο διάσωσης ή να το απορρίψουν εντελώς ενώ άλλοι θέλουν να βγουν από το ευρώ. Σε περιόδους κρίσης αυτό συμβαίνει», πρόσθεσε,
 * Εν τω μεταξύ ανέφερε ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις θεωρούν πολύ δύσκολο να εφαρμόσουν τις περικοπές για τις οποίες έχουν δεσμευτεί.
 * «Είναι δύσκολο για την κυβέρνηση να εφαρμόσει μέτρα λιτότητας. Δεν βλέπω από πού μπορεί να κάνει περισσότερες περικοπές», υπογράμμισε.
Ψηφίζουμε για το σβύσιμο της φωτιάς κι΄'οχι  στην συντίρησή της και  το καψιμο  των πάντων ..

~** Άνθρωπος τέλειος είναι εκείνος ο οποίος αγαπά την αλήθεια και την δικαιοσύνη , ο οποίος σέβεται το θεό , δεν κάνει κακές πράξεις , και είναι ελεήμων .- (Μ. Βασίλειος ).-
 ~** Ο σωστός άνθρωπος πρέπει να είναι : ήρεμος , επιεικής , πράος ταπεινός , ήσυχος , σταθερός μη παρασυρόμενος ως άλογο , από της οργής ή υπό  άλλων παθών .-  ( Μέγας Βασίλειος).-

*** Μίχαλος: H Ελλάδα πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί το πακέτο διάσωσης
~* Η Ελλάδα χρειάζεται την σύμπνοια διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων και να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του πακέτου διάσωσης, για να επιστρέψει στις αγορές και για να οικοδομήσει ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ στο CNBC.
 * «Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που να αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 50% του εκλογικού σώματος. Πρέπει να επαναδιαπραγματευθούμε μέρη του πακέτου διάσωσης, ενώ πρέπει να αυξηθούν τα δημόσια έσοδο και η ανάπτυξη», τόνισε ο Κώστας Μίχαλος.
 * Επιπλέον πρόσθεσε ότι, παρά τις δεσμεύσεις για μια σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ελάχιστα έχουν γίνει προς το παρόν.
 * Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ, δεν έχουν απλοποιηθεί τα γραφειοκρατικά εμπόδια για τις επιχειρήσεις και απαιτούνται άμεσα μεταρρυθμίσεις. «Χρειαζόμαστε πολιτική βούληση για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών», σημείωσε.
 * Μάλιστα υπογράμμισε ότι, πλέον οι χώρες της Νότιας Ευρώπης είναι πιθανόν να έχουν πλέον έναν ισχυρό σύμμαχο, τον Francois Hollande, αν κερδίσει στις εκλογές.

** ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΕΙΝ' Η ΖΩΗ - ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ :
** http://youtu.be/jshWYC-fujY ,



*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα :

~** ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ
* Κτίσθηκε και κατοικήθηκε το πρώτο σπίτι στου Σελλά
 ~ Σελάς : Καρπούς άρχισε να αποδίδει η πρωτοβουλία πολιτών της Κοινότητας Τριπύλας να δωρίσουν οικόπεδα στην περιοχή Σελλά, σε όσους δεσμεύονταν ότι εντός 5 ετών θα έχτιζαν σπίτι.
 ~ Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Τριπύλας, Ιωάννης Βασιλόπουλος, από πέρυσι, οπότε ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία, μέχρι φέτος έχουν κατατεθεί 350 αιτήσεις, ενώ έχουν ήδη συνταχθεί 12 συμβολαιογραφικές πράξεις για παραχώρηση ακινήτων.
 ~ Ο «αρχικός καρπός» αυτής της προσπάθειας είναι η κατασκευή του πρώτου σπιτιού, το οποίο και κατοικήθηκε τους καλοκαιρινούς μήνες.

~** Εκλογές
~ Ποιο κόμμα βγάζουν πρώτο τα γραφεία στοιχημάτων  * Λίγες ώρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μαϊου το πιο αξιόπιστο γκάλοπ λένε κάποιοι είναι οι αποδόσεις που δίνουν οι μπουκμέικερς. Με τις δημοσκοπήσεις να έχουν απαγορευτεί, η φημολογία για τα αποτελέσματα των πιο αμφίρροπων εκλογών στην εποχή της μεταπολίτευσης οργιάζουν.
* Ο πιο προσιτός τρόπος για να δει κανείς την τάση των ψηφοφόρων είναι οι αγορές του ανταλλακτηρίου της Betfair. Αυτό το εργαλείο «σφυγμομέτρησης» έχει αποδεχθεί εξαιρετικά αξιόπιστο στις προηγούμενες εκλογικές μάχες.
 * Σύμφωνα, λοιπόν, με τις αγορές του ανταλλακτηρίου, η Νέα Δημοκρατία έχει συγκεντρώσει την πλειοψηφία του πονταρίσματος για να είναι το πρώτο κόμμα και αυτή τη στιγμή ανταλλάσσεται στο 1,04. Όσον αφορά στο ποσοστό που ενδέχεται να πάρει η παράταξη του Αντώνη Σαμαρά, το να πάρει πάνω από 24% ανταλλάσσεται στο 1,29, με πτωτική τάση τις τελευταίες ημέρες.
* Την ίδια ώρα το να πάρει το ΠΑΣΟΚ ποσοστό άνω του 17,5% έχει πιθανότητα 57%, καθώς ανταλλάσσεται στο 1,75. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως μόλις είχε ανοίξει το συγκεκριμένο στοίχημα η απόδοση ήταν στο 1,26. Αυτό σημαίνει πως οι αγορές δε θεωρούν καθόλου βέβαιο πως το ΠΑΣΟΚ θα ξεπεράσει το φράγμα του 17,5%.
* Όσον αφορά στο τρίτο κόμμα, μεγάλο φαβορί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με την απόδοση να έχει κατρακυλήσει στο 1,41, ενώ πριν από μερικές μέρες η απόδοση στο συγκεκριμένο στοίχημα ήταν στο 3,15.
* Σύμφωνα πάντα με την τάση των αγορών, το ΚΚΕ, αν και ξεκίνησε ως φαβορί για το στοίχημα του τρίτου κόμματος, πλέον ανταλλάσσεται μόλις στο 6,80, ενώ μεγάλη πτώση τις τελευταίες μέρες παρουσιάζει και το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, που από 4,50 πλέον παίζεται στο 8.80. Απόλυτο αουτσάιντερ για το συγκεκριμένο στοίχημα είναι η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, που πληρώνει σε απόδοση 20,00.
* Τέλος, σχετικά με τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στην Βουλή, φαβορί είναι τα 8 με την απόδοση να κυμαίνονται από το 1,60 έως το 1,80. Αντιστοίχως, μία Βουλή με περισσότερα από 8 κόμματα ανταλλάσσεται στο 2,36.

~** Eκλογές 2012
~ Τι προβλέπει το Σύνταγμα για τις διερευνητικές εντολές και το σχηματισμό κυβέρνησης  * Έντεκα κρίσιμες ημέρες «χωρίζουν» τις κάλπες της 6ης Μαΐου από τη σύγκληση της νέας Βουλής, που έχει ορισθεί για τη 17η Μαΐου, και μέσα σε αυτό το διάστημα θα κριθεί ο σχηματισμός της επόμενης κυβέρνησης.
* Στην περίπτωση που ένα κόμμα συγκεντρώσει ποσοστό ψήφων τέτοιο που να του εξασφαλίζει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 151 εδρών, οι εξελίξεις διευκολύνονται και τη Δευτέρα ο πρόεδρός του θα λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας θα ενημερωθεί, κατ’ έθιμο, για τη διάρθρωση της νέας Βουλής από τον πρόεδρο της απερχόμενης κοινοβουλευτικής σύνθεσης.
 * Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις που δείχνουν ότι δύσκολα κάποιο κόμμα θα μπορέσει να κατακτήσει την αυτοδυναμία; Το Σύνταγμα προβλέπει τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών στα τρία πρώτα κόμματα και με διαφορά τριών ημερών για κάθε διερευνητική εντολή.
* Σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 37), πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Αν κανένα κόμμα δε διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.
* Αν δε διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει και αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος. Κάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες.
* Αν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων σε σύσκεψη και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει το σχηματισμό κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας, αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατό ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές και διαλύει τη Βουλή.
* Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ανατίθεται εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ή διερευνητική εντολή σε αρχηγό κόμματος, αν το κόμμα δεν έχει αρχηγό ή εκπρόσωπο ή αν ο αρχηγός ή ο εκπρόσωπός του δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει εντολή σε αυτόν που προτείνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Η πρόταση για ανάθεση εντολής γίνεται σε τρεις ημέρες από την ημέρα που ο πρόεδρος της Βουλής ή ο αναπληρωτής του ανακοινώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή. Η ανακοίνωση αυτή γίνεται πριν από κάθε ανάθεση εντολής.
 * Στις διερευνητικές εντολές, αν κόμματα είναι ισοδύναμα σε βουλευτικές έδρες, προηγείται εκείνο που έλαβε τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές. Νεοσχηματισμένο κόμμα με κοινοβουλευτική ομάδα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, έπεται του παλαιότερου με ίσο αριθμό εδρών. Στις δύο αυτές περιπτώσεις δεν παρέχονται διερευνητικές εντολές σε περισσότερα από τέσσερα κόμματα.
* Ανεξάρτητα από τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, τη 17η Μαΐου θα πρέπει να συγκληθεί η Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, όπως ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, την προκήρυξη εκλογών και τη σύγκληση της νέας Βουλής που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και θυροκολλήθηκε στις 11 Απριλίου. Αμέσως μόλις κηρυχθεί η έναρξη των εργασιών της πρώτης συνεδρίασης της Βουλής, ο προσωρινός πρόεδρος ανακοινώνει στη Βουλή τον κατάλογο των βουλευτών που ανακηρύχθηκαν σύμφωνα με το νόμο και τους καλεί να δώσουν το νενομισμένο όρκο (άρθρο 3 του Κανονισμού της Βουλής).  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

~** Ολοκληρώθηκε η παράδοση των 492 εκλογικών σάκων
~ Ολοκληρώθηκε χθες νωρίς το μεσημέρι στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου, από το Τμήμα Εκλογών, η ετοιμασία των εκλογικών σάκων όλων των εκλογικών τμημάτων της Μεσσηνίας. ~ Το απόγευμα της Τετάρτης έφθασαν στο Διοικητήριο τα πακέτα με τα ψηφοδέλτια του ΟΑΚΚΕ που είχαν καθυστερήσει, και έτσι οι εκλογικοί σάκοι ετοιμάσθηκαν με τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων.
~ Μέχρι το μεσημέρι, πάντως, δημιουργήθηκε πρόβλημα με την παραλαβή των εκλογικών σάκων λόγω της αποχής των υπαλλήλων στο Δήμο Καλαμάτας, όμως τελικά λύθηκε.
 ~* Εκλογικοί σάκοι
~ Από νωρίς το πρωί το σύνολο των υπαλλήλων που ασχολούνται με την εκλογική διαδικασία στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας άρχισαν το διαχωρισμό εκλογικού υλικού που πρέπει να υπάρχει μέσα σε κάθε σάκο και ψηφοδελτίων.
~ Οι εκλογικοί σάκοι ετοιμάσθηκαν ανά Δήμο και από τις 10.00 το πρωί και μετά κατέφθαναν στο Διοικητήριο αυτοκίνητα των Δήμων και τους παραλάμβαναν.
~ Συνολικά ετοιμάσθηκαν 492 εκλογικοί σάκοι, όσα δηλαδή και τα εκλογικά τμήματα στη Μεσσηνία.
~ Λίγο μετά τις 12.30 όλοι οι Δήμοι, πλην της Καλαμάτας, είχαν παραλάβει τους σάκους.
 ~* Αποχή υπαλλήλων
~ Από το Δήμο Καλαμάτας, το Τμήμα Εκλογών της Περιφερειακής Ενότητας ενημερώθηκε ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι που εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία, ακολουθώντας την απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, απέχουν και στο πλαίσιο αυτό δε θα παραλάβουν τους σάκους, αν το υπουργείο Εσωτερικών δε δημοσιοποιήσει την κοινή υπουργική απόφαση για τα εκλογικά συνεργεία των υπαλλήλων των Δήμων και το εκλογικό επίδομα.
~ Τελικά αυτό έγινε αργά το μεσημέρι και η ΠΟΕ ΟΤΑ αποφάσισε να σπάσει την αποχή, με τη διευκρίνιση ότι για τις εκλογές θα εργαστούν μόνον οι υπάλληλοι που ορίζονται στην υπουργική απόφαση και θα λάβουν το εκλογικό επίδομα.
~ Λίγο μετά τις 4.00 υπάλληλοι του Δήμου Καλαμάτας παρέλαβαν τους εκλογικούς σάκους και η διαδικασία ολοκληρώθηκε ομαλά.
 Της Βίκυς Βετουλάκη Εφημερίδα  " Θάρρος" Καλαμάτας  2012 .-

~** Από τα 13 "μπαίνουν" τα Ελληνόπουλα στη χρήση ουσιών
 * Από νωρίς τα Ελληνόπουλα «μπαίνουν» στη χρήση ουσιών, σύμφωνα με έρευνα που εκπόνησε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.
* Όπως καταδεικνύει η έρευνα, τα Ελληνόπουλα «μπαίνουν» από τα 13 τους στον κόσμο των ναρκωτικών, του αλκοόλ και του τσιγάρου. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 683 σχολεία με τη συμμετοχή 37.040 μαθητών, ηλικίας 13 έως 19 ετών, και καταγράφει την ανησυχητική αύξηση στη χρήση χασίς.
 * Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μένη Μαλιώρη, εξηγεί στο ΑΜΠΕ ότι η πλειονότητα των παιδιών που δοκιμάζουν χασίς περνούν από τον πειραματισμό στη συστηματική χρήση.
* Το γεγονός αυτό, όπως επισημαίνει η κα Μαλιώρη, προβληματίζει την επιστημονική κοινότητα και σύμφωνα με την έρευνα, πιο στενά «φλερτάρουν» με τα ναρκωτικά οι έφηβοι στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, με 18,2% των αγοριών και 8,3% των κοριτσιών να έχουν δοκιμάσει χασίς τουλάχιστον μία φορά.
* Άλλες ουσίες που χρησιμοποιούν οι έφηβοι είναι οι εισπνεόμενες κόλες, που κυκλοφορούν νόμιμα στο εμπόριο, τα βερνίκια και τα διαλυτικά. Ακολουθούν τα ηρεμιστικά υπνωτικά χάπια, τα οποία λαμβάνονται χωρίς τη συνταγή γιατρού.
* Στην έρευνα αποτυπώνεται ξεκάθαρα και η αυξητική τάση στην κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, ειδικότερα στους Νομούς Έβρου, Καστοριάς και Πιερίας, οι οποίοι έχουν πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους.
* Τους ειδικούς του ΕΠΙΨΥ και του ΟΚΑΝΑ ξαφνιάζει το γεγονός της ανησυχητικής κατανάλωσης αλκοόλ, γιατί παρατηρείται σε μία εποχή που τα ποτά έχουν ακριβύνει από την αύξηση του ΦΠΑ, ενώ το χαρτζιλίκι των μαθητών έχει εξανεμισθεί από τις διαρκείς περικοπές στο εισόδημα των γονιών τους.
* Σύμφωνα με την έρευνα, έξι στους δέκα μαθητές πίνουν αλκοόλ, ενώ το 11% πίνει τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, ακόμη ένας στους τρεις μαθητές έχει μεθύσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του και το 13% έχει μεθύσει πάνω από δύο φορές, γεγονός που δείχνει πως αρκετά παιδιά περνούν από την κατανάλωση αλκοόλ στην κατάχρηση.
* Όπως εξηγεί η ομότιμη καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Άννα Κοκκέβη, που συντόνισε τη μελέτη, πρώτη στις προτιμήσεις των μαθητών έρχεται η μπίρα και ακολουθείται από τα σκληρά οινοπνευματώδη ουίσκι, βότκα και τζιν.
* Πιο διαδεδομένο μεταξύ των μαθητών από το ποτό και το χασίς είναι το τσιγάρο, με την έρευνα να αποκαλύπτει πως ένας στους πέντε μαθητές καπνίζει. Μετά την ολοκλήρωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το 50% των εφήβων καπνίζει συστηματικά, ενώ το ένα τρίτο αυτών των παιδιών καπνίζει πάνω από δέκα τσιγάρα την ημέρα.- Ν. Τσούτσιας , ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

~** Συνταξιούχοι μιλούν στο "Θ"
~ Σκέπτονται να μην ψηφίσουν μεθαύριο  * Με το ζόρι τα φέρνουν «βόλτα» οι συνταξιούχοι τον καιρό της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με όσα δήλωσαν μιλώντας στο «Θάρρος». Η κρίση, αλλά, κυρίως, οι περικοπές στις συντάξεις, στις περισσότερες των περιπτώσεων, τους έχουν φέρει σε δυσχερή θέση και προσπαθούν με πολύ κόπο να επιβιώσουν.
* Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δε, σκέπτονται να μην ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής, αφού σχεδόν όλοι εκτιμούν ότι δε θα υπάρξει διαφοροποίηση στη ζωή τους.
 ~ Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν στις εξής ερωτήσεις:
1. Μετά το μακέλεμα των συντάξεων, που έφερε τούμπα τη ζωή σας, με ποιον τρόπο προσπαθείτε να ισορροπήσετε και να ανταπεξέλθετε στην καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις σας;
2. Υπάρχει αλληλοϋποστήριξη, μεταξύ σας βοήθεια ή έχετε απομονωθεί και προσπαθεί ο καθένας μόνος του;
3. Σκέφτεστε το ενδεχόμενο αυτοοργάνωσης - δημιουργίας συλλόγου, που θα σας φέρει σε πιο άμεση επαφή, με στόχο τη δυναμικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν;
4. Σκέφτεστε το ενδεχόμενο ενεργοποίησης και ανάληψης κοινωνικών δράσεων με κατεύθυνση τον εθελοντισμό;
5. Στις εκλογές με ποιο κριτήριο θα ψηφίσετε; Περιμένετε να αλλάξει κάτι ή όχι; 
~** Ν.Τ.
1. Ούτως ή άλλως δεν έπαιρνα μεγάλη σύνταξη. Υπήρχαν δύο διαμερίσματα που νοίκιαζα και βοηθούσαν το λιγοστό μου εισόδημα, αλλά ξενοικιάστηκαν. Από εδώ και πέρα η κατάσταση θα είναι ακόμη πιο δύσκολη. Δεν το καταλαβαίνετε; Δεν το βλέπετε γύρω σας; Κοιτάζω να βολευτώ όπως όπως. Όλα είναι πολύ στριμωγμένα, κι αυτό γιατί δεν είναι μόνο η μικρή σύνταξη, αλλά και το ότι υπάρχει συμμετοχή στα φάρμακα και έξοδα για γιατρούς κ.λπ.
2. Πώς να βοηθήσει ο ένας τον άλλον; Για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Αυτό δε γίνεται.
3. Δε σκέφτομαι αυτό το ενδεχόμενο.
4. Δεν μπορώ να ασχοληθώ, αλλά μου αρέσει η ιδέα.
5. Θα ψηφίσω αυτό που ψηφίζω, χρόνια τώρα. Εμείς οι μεγάλοι δεν αλλάζουμε εύκολα. Όμως, περιμένουμε να αλλάξει κάτι. Αλίμονό μας αν μείνουμε όπως είμαστε. Θα πρέπει να ανοίξουν οι δουλειές, να κινηθεί η αγορά για να βελτιωθεί η κατάστασή μας.
 ~** Κωνσταντίνα Κριτσέπη
1. Έχουμε κόψει ό,τι μπορούμε και προσπαθούμε να επιβιώσουμε με τα απαραίτητα. Προσπαθώ να είμαι συνεπής στα έξοδά μου (νοίκι, λογαριασμοί και φαγητό), αν κι αυτά βγαίνουν τσίμα τσίμα.
2. Ο καθένας λειτουργεί μόνος του, καθώς δεν είναι κανένας σε καλύτερη κατάσταση από τον άλλον.
3. Δε σκέφτομαι πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.
4. Είμαι ήδη εθελόντρια στο Α΄ ΚΑΠΗ.
5. Θα ψηφίσω με κριτήριο το πουθενά. Όμως, στο βάθος, κάτι περιμένω να αλλάξει. Αλίμονο αν δεν περιμένουμε κάτι καλύτερο, αλλά είναι άγνωστο πότε θα έρθει.
 ~** Γ.Α.
1. Ζω με πολύ μεγάλη οικονομία και στερήσεις. Στερούμαι σχεδόν τα πάντα. Πληρώνω μόνο τους λογαριασμούς μου και τίποτε περισσότερο. Έχω τη βοήθεια του κοινωνικού παντοπωλείου, υπάρχει και η βοήθεια του δημοτικού συσσιτίου. Από τα χρήματα της σύνταξης με την πληρωμή των λογαριασμών μένουν πολύ λίγα για να ζήσει κάποιος κι ευτυχώς που υπάρχει το δημοτικό συσσίτιο.
2. Δεν μπορεί να βοηθήσει ο ένας τον άλλον. Τα λεφτά είναι ακριβά αφού δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα ο καθένας να προσπαθεί, όπως μπορεί, να επιβιώσει.
3. Το θεωρώ δύσκολο να γίνει. Πόσο ή τι μπορούμε να πιέσουμε έτσι όπως έφεραν την κατάσταση; Ούτε σε πρέσα να τους βάλουμε (τους πολιτικούς), δεν έρχεται το πράγμα στα ίσα του.
4. Δεν είμαι σε θέση να προσφέρω, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζω. Τη σημερινή εποχή όλα είναι ισοπεδωμένα, η Παιδεία, η Υγεία. Το να τάζεις είναι εύκολο, αλλά το να δίνεις δύσκολο. Αναρωτιέμαι πού θα βρουν οι πολιτικοί μας τόσα όσα έχουν τάξει.
5. Δεν περιμένω να αλλάξει κάτι. Όλες αυτές οι υποσχέσεις δεν είναι κάτι επί της ουσίας. Και ποιος μου λέει ότι οι υπόλοιποι θα είναι καλύτεροι από τους άλλους; Πάντως, την Κυριακή σκέφτομαι να μην πάω καν να ψηφίσω.
 ~* Ευγενία Εμμανουηλίδη
1. Δεν έχουν γίνει ακόμη περικοπές στη σύνταξή μου, αλλά, ούτως ή άλλως, έρχομαι τσίμα τσίμα, λόγω υποχρεώσεων και δανείων που έχω. Όταν η κατάσταση ξεπεράσει τα όρια , βοηθούν να παιδιά μου. Ευτυχώς δεν έχω να πληρώνω νοίκι, γλιτώνω δηλαδή και από άλλα έξοδα. Αν είχα και νοίκι να πληρώνω, θα είχα πολύ σοβαρό πρόβλημα.
2. Ο καθένας πορεύεται μόνος του, αφού δεν υπάρχει άλλος σε καλύτερη κατάσταση.
3. Δε θεωρώ πιθανό να γίνει.
4. Είμαι ήδη εθελόντρια στο Α΄ ΚΑΠΗ.
5. Δε νομίζω ότι θα αλλάξει τίποτε. Τα πράγματα θα μείνουν όπως είναι. Πάντως, θα το σκεφτώ να πάω να ψηφίσω.
~** Χρ. Ζέρβας
1. Σφίξαμε τη λουρίδα περισσότερο. Δεν πάει άλλο, κι αυτό γιατί η λουρίδα δεν έχει άλλες τρύπες. Όλος ο κόσμος είναι προβληματισμένος με αυτά που αντιμετωπίζει. Ο γαμπρός μου είναι άνεργος από τον Οκτώβριο κι έρχονται οι πολιτικοί και ζητούν ψήφο. Με τι καρδιά να τους δώσεις ψήφο; Εδώ τυχαίνει να ζητάνε κάτι τα εγγόνια μου και κάνω ότι δεν ακούω, επειδή δεν έχω χρήματα να τους αγοράσω έστω και κάτι. Υπολογίστε δε ότι από τις τελευταίες πλημμύρες, το Σεπτέμβριο, έπαθε ζημιά το σπίτι μου και ζω στο ενοίκιο. Ούτε ο Δήμος, αλλά ούτε και η Πολιτεία ενδιαφέρθηκαν να βοηθήσουν. Όχι τίποτε άλλο, πλήρωσα και το «χαράτσι». Πληρώνοντας το νοίκι, είναι σαν να έχουν γίνει περικοπές τρεις φορές στη σύνταξη. Πηγαίνω στο Α΄ ΚΑΠΗ, και για να περάσω την ώρα μου, αλλά κι επειδή εδώ ο καφές κοστίζει μισό ευρώ και στο καφενείο ενάμισι. Πλέον, κρέας τρώμε από μισή έως μία φορά την εβδομάδα, από τις τρεις που τρώγαμε στο παρελθόν.
2. Δεν μπορεί να βοηθήσει ο ένας τον άλλον. Είμαστε όλοι στην ίδια μοίρα.
3. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιος σύλλογος. Εμείς, πάντως, στο ΚΑΠΗ είμαστε μια οικογένεια και ασχέτως των περικοπών, προσπαθούμε να περνάμε καλά. Μέχρι πριν από καιρό είχαμε γιατρό (τώρα σταμάτησε), είχαμε εκδρομές και συνεστιάσεις, που σταμάτησαν λόγω περικοπών.
4. Είμαι ήδη εθελοντής στο Α΄ ΚΑΠΗ, αφού κανείς δεν εργάζεται με μισθό εδώ και το λειτουργούμε εθελοντικά για να μην κλείσει.
5. Σκέπτομαι να μην πάω να ψηφίσω. Δε βλέπω φως στον ορίζοντα και το κριτήριό μου είναι ποιος θα μας βγάλει από το βούρκο, όπου όλοι έλεγαν όχι και υπέγραφαν τα μνημόνια. Πλέον, υπάρχουν οι πέντε της Ευρώπης που εκμεταλλεύονται τα υπόλοιπα κράτη. Πάμε κι εμείς από πίσω, δανειζόμενοι χρήματα, ενώ έχουμε τις δυνατότητες να δανείζουμε.
 ~** Αθαν. Παναγούλιας
1. Με το ζόρι τα καταφέρνω. Έπαιρνα μια σύνταξη, μου την έκοψαν κι αυτή. Μένω σε νοίκι και μόνη διασκέδαση είναι το ΚΑΠΗ, όπου συχνάζω για να περάσει η ώρα, αλλά και επειδή είναι πολύ φθηνά σε σχέση με έξω. Με το ζόρι καταφέρνω και πληρώνω τους λογαριασμούς. Και; Πού να κάνω παράπονα;
2. Όλοι στην ίδια μοίρα είμαστε. Ποιος, λοιπόν, να βοηθήσει ποιον, αφού δε βγαίνουμε;
3. Εμείς, έχουμε σύλλογο, αλλά λόγω της προχωρημένης ηλικίας μου δεν μπορώ να πηγαίνω εκεί.
4. Θα ήθελα αν μπορούσα να βοηθήσω, αλλά η μεγάλη ηλικία μου δεν μου το επιτρέπει.
5. Σκέπτομαι να μην πάω να ψηφίσω στις εκλογές. Άλλωστε, ψηφίζω έξω από Καλαμάτα και σκέφτομαι τα έξοδα για να μετακινηθώ με τη γυναίκα μου. Τι θα μπορούσα να περιμένω; Τίποτε. Δεν αλλάζει η κατάσταση, όποιος κι αν νικήσει.
 ~** Αγγελική Παπαδέα
1. Η σύνταξη των πολυτέκνων και του ΟΓΑ δεν έχει ακόμη περικοπεί. Όμως, ακόμη κι έτσι, τα χρήματα από τις συντάξεις που παίρνω είναι μία η άλλη. Σε κάποιες περιπτώσεις με τα έξοδα να τρέχουν, δεν καλύπτουν τις ανάγκες, αφού έχω διαπιστώσει ότι αρκετές φορές δε φτάνουν τα χρήματα ούτε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς.
2. Ο καθένας λειτουργεί και προσπαθεί να επιβιώσει όπως μπορεί. Άλλωστε, τι να κάνει ο κρύος του παγωμένου;
3. Όχι, δεν έχουμε σκεφθεί για κάποιο τέτοιο σύλλογο, που θα δυνάμωνε τη φωνή μας. Όμως, θεωρώ ότι θα ήταν καλό να γίνει.
4. Θα μου άρεσε να το κάνω, αν είχα την ευκαιρία και τις δυνάμεις.
5. Θα βοηθήσω και αυτή τη φορά το κόμμα μου, που με έχει στηρίξει τόσα χρόνια και μου έδωσε και τις δύο συντάξεις. Νομίζω, όμως, ότι είναι μάλλον δύσκολο να αλλάξει κάτι. Το χρέος της χώρας μας είναι πολύ μεγάλο. Είναι δύσκολο να τα καταφέρουμε. Δεν είμαστε ενωμένοι, έχουμε εγωισμό. Αν ήμασταν όλοι ενωμένοι, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου


~** Περιφέρεια Πελοποννήσου
~ 22,5 εκ. ευρώ για ενίσχυση Μ.Μ. Επιχειρήσεων
 * Τη δημιουργία Περιφερειακού Ταμείου Επιχειρηματικότητας, με στόχο, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, να ενισχυθεί η περιφερειακή οικονομία με 22,5 εκατομμύρια ευρώ και να κρατηθούν «ζωντανές» οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προτείνει ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης με αφορμή την προδημοσίευση προγράμματος επιδότησης μικρών επιχειρήσεων.
* Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας, «η ανάπτυξη δε θα έλθει με προεκλογικά πυροτεχνήματα».
 ~ 22,5 εκ. ευρώ
* Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας σημειώνεται αρχικά ότι η επιδότηση ενός επενδυτικού σχεδίου μπορεί να είναι βοήθημα ενδεχόμενης επιβίωσης, ωστόσο η πραγματική ανάγκη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων είναι η εξεύρεση ενός μόνιμου συμμάχου απέναντι στις καθημερινές αντιξοότητες της κρίσης, η οποία θα διαρκέσει επί μακρόν. Αυτό, όπως σημειώνεται, επιθυμεί να εξασφαλίσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
* Χαρακτηριστικά για τα επιδοτούμενα προγράμματα και τη μεταστροφή που υπάρχει, γίνεται αναφορά στο νέο επενδυτικό νόμο. Στη διάρκεια του 2011 υποβλήθηκαν μόλις 10 επενδυτικά σχέδια, ενώ για το πρώτο εξάμηνο του 2012 κατατέθηκαν μόλις δύο.
* «Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια εξ αρχής διαχώρισε τη θέση της, όταν στις 28 Φεβρουαρίου 2012, στο ξενοδοχείο Caravel, το υπουργείο Ανάπτυξης παρουσίασε ένα προσχέδιο προγράμματος επιδότησης μικρών επιχειρήσεων και ζητήθηκε από τις Περιφέρειες να εκταμιευτούν πόροι από τα ΠΕΠ για την εφαρμογή του. Το πρόγραμμα αφορούσε στην επιδότηση επενδυτικών σχεδίων από 40 έως 50% (ιδία συμμετοχή από 50 έως 40%) σε ορισμένους κλάδους.
* Όπως αναφέρεται και στη σχετική προδημοσίευση που ακολούθησε, οι υπηρεσίες του υπουργείου εμπιστεύονται την Περιφέρεια Πελοποννήσου να διαχειριστεί η ίδια απευθείας τους πόρους, ύψους 22,5 εκ. ευρώ, βάσει της πρότασης που ήδη έχουμε καταθέσει», σημειώνει η Περιφέρεια.
 ~* Επικοινωνιακό πυροτέχνημα
* Ακολούθως εξηγούνται οι λόγοι που η Περιφέρεια διαφοροποιείται και είναι οι εξής:
* «-Η εθνική στρατηγική ενίσχυσης μικρών επιχειρήσεων δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να στηρίζεται σε προγράμματα προεκλογικού τύπου. Η βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων σήμερα αποτελεί πολύ σοβαρή υπόθεση και όφειλε η Πολιτεία να αξιοποιήσει τους πόρους του ΕΣΠΑ πολύ νωρίτερα, με στοχευμένες και αποτελεσματικές δράσεις και όχι με πρόχειρες προδημοσιεύσεις λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, που δε δεσμεύουν καν την επόμενη πολιτική ηγεσία.
-Τα παραδοσιακά προγράμματα επιδοτήσεων ουδέποτε βοήθησαν ουσιαστικά τις μικρές επιχειρήσεις στη χώρα, ακόμα και σε περιόδους υψηλής ανάπτυξης. Πολύ περισσότερο δε, σήμερα που διανύουμε περίοδο εντεινόμενης ύφεσης. Οι μικρές επιχειρήσεις σήμερα δεν αναζητούν επενδυτικά κεφάλαια και δε διαθέτουν το 40 ή το 50% της ιδίας συμμετοχής που προβλέπει το πρόγραμμα του υπουργείου. Αυτό που αναζητούν είναι άμεση ρευστότητα, φθηνά κεφάλαια και, κυρίως, κεφάλαια κίνησης.
-Οι πολιτικές ενίσχυσης μικρών επιχειρήσεων οφείλουν να στηρίζονται περισσότερο σε τοπικές και περιφερειακές ανάγκες και προτεραιότητες, παρά σε οριζόντιες εθνικές στρατηγικές. Ιδιαίτερα η τελευταία διετία έδειξε ότι τα προγράμματα που σχεδιάστηκαν σε κεντρικό επίπεδο απέτυχαν παταγωδώς. Ακόμα και εκείνα τα προγράμματα που αφορούσαν σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως εγγυήσεις και μικροδάνεια, κόλλησαν, όχι λόγω της κρίσης, αλλά λόγω κυρίως προβληματικού σχεδιασμού και αστοχιών. Θυμίζουμε ότι πάνω από 600 εκ. ευρώ βρίσκονται «σταθμευμένα» στα ταμεία ΕΤΕΑΝ και Jeremie, αδυνατώντας να φτάσουν στην πραγματική οικονομία. Σημειώνουμε εδώ ότι η Περιφέρεια έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και για την αξιοποίηση των πόρων αυτών.
-Κάναμε λόγο για προεκλογική αστοχία. Στην πραγματικότητα, εντούτοις, πρόκειται για επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Και τούτο γίνεται σαφές από την πρώτη κιόλας σελίδα, όπου ρητά αναφέρεται με έντονη υπογραμμισμένη γραφή ότι “η ημερομηνία προδημοσίευσης της παρούσας δεν αποτελεί ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών”, ενώ είναι γνωστό ότι η προδημοσίευση κατά την κοινή πρακτική εξυπηρετεί ακριβώς το στόχο της νωρίτερης από τη δημοσίευση ημερομηνίας έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών. Είναι, επίσης, σαφές ότι η προχειρότητα του σχεδιασμού έγκειται και στην απουσία του οποιουδήποτε χρονοδιαγράμματος. Αναφέρεται συγκεκριμένα: “Η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων/ επενδυτικών προτάσεων, καθώς και η ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών, θα καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση και θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο”. Τέλος, η συγκεκριμένη προδημοσίευση κάνει ιδιαίτερη μνεία στο ΕΤΕΑΝ, ωσάν το Ταμείο αυτό να έχει ήδη δοκιμαστεί και λειτουργήσει, ενώ παραμένει παντελώς ανενεργό, παρά τις πολύκροτες εξαγγελίες».
 ~ Προτεραιότητες
* Στη συνέχεια της ανακοίνωσης επισημαίνεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει πιστή στη θέση της για την ανάγκη μόχλευσης πόρων και δημιουργίας εργαλείων που θα είναι βιώσιμα και ανταποδοτικά. Γι’ αυτό κατέθεσε δική της πρόταση για την αξιοποίηση των 22,5 εκ ευρώ που της αντιστοιχούν.
* Ειδικότερα, οι προτεραιότητες για την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων που θέτει είναι:
α) Η δημιουργία δομών που να είναι βιώσιμες και ανταποδοτικές και να εξελιχθούν σε στήριγμα των μικρών επιχειρήσεων στο μέλλον, όταν οι ευρωπαϊκοί πόροι μπορεί να μην υπάρχουν πια ή να έχουν μειωθεί σημαντικά
β) Η χρήση σύγχρονων εργαλείων που να διευκολύνουν τη πρόσβαση των μικρών επιχειρήσεων σε πηγές χρηματοδότησης με ευνοϊκούς όρους, όπως είναι οι εγγυήσεις και τα μικροδάνεια.
γ) Οι νέες αυτές δομές να αποκτήσουν τεχνογνωσία και γνώση της αγοράς, ώστε να ανταποκρίνονται άμεσα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και να μπορούν να μοχλεύουν ιδιωτικά κεφάλαια, αλλά και να αξιοποιούν κάθε πηγή χρηματοδότησης, όπως τους πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
δ) Οι κλάδοι που θα στηριχθούν είναι ο τουρισμός, η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, το εμπόριο με έμφαση στις εξαγωγές.
 ~* Ταμείο Επιχειρηματικότητας
* Η πρόταση της Περιφέρειας που έχει κατατεθεί, είναι το πόσο των 22,5 εκ ευρώ να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία Περιφερειακού Ταμείου Επιχειρηματικότητας. Μάλιστα, έχει ήδη προτείνει εναλλακτικές μορφές δημιουργίας και λειτουργίας του ταμείου αυτού και συγκεκριμένα:
-Nα παρέχει εγγυήσεις για δάνεια ή να συν-επενδύει πόρους με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ώστε να δίνονται δάνεια με ευνοϊκούς όρους.
-Nα δημιουργηθεί από την αρχή ως νέα δομή της Περιφέρειας.
-Nα δημιουργηθεί στα πρότυπα του Ταμείου Διαχείρισης Jessica ως σύμπραξη δημόσιου ιδιωτικού τομέα.
* «Με την πρόταση της Περιφέρειας και μέσω της μόχλευσης επιπρόσθετων πόρων από τον ιδιωτικό τομέα, στόχος είναι ο διπλασιασμός του αρχικού κεφαλαίου των 22,5 εκ ευρώ. Στόχος, επίσης, είναι μέσα στο επόμενο εξάμηνο το νέο ταμείο να είναι λειτουργικό. Θυμίζουμε ότι σε εθνικό επίπεδο η δημιουργία του ΕΤΕΑΝ ανακοινώθηκε στις αρχές του 2010 και ενώ οι πόροι ύψους 460 εκ. ευρώ εκταμιεύτηκαν άμεσα, μέχρι σήμερα (μετά από 2 χρόνια) δεν έχει ενισχυθεί ούτε μια επιχείρηση. Στην περίπτωση του Περιφερειακού ταμείου Επιχειρηματικότητας, εκτιμούμε ότι εφόσον εκταμιευτεί το αρχικό κεφάλαιο, σε λίγους μήνες θα ενισχυθούν οι πρώτες επιχειρήσεις.
* Είναι γεγονός ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας περνάει δύσκολη περίοδο ωστόσο η δημιουργία του Περιφερειακού Ταμείου Επιχειρηματικότητας θα συμπέσει με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και θα αποτελέσει εργαλείο, ώστε και οι πόροι της ανακεφαλαιοποίησης να καταλήξουν στην πραγματική οικονομία. Η πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πιστεύουμε, θα αποτελέσει πυξίδα και για τις άλλες Περιφέρειες της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση της Περιφέρειας.

~** Kαυγάς για το δρόμο-καρμανιόλα στο Ελαιοχώρι
~ Φραστική επίθεση του προέδρου της Κοινότητας στο δήμαρχο
 * Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν προχθές βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, όταν δεκάδες κάτοικοι του Ελαιοχωρίου προσήλθαν στη συνεδρίαση για να ζητήσουν από το Δήμο να αποκαταστήσει τον τρομερά επικίνδυνο για την ασφάλειά τους δρόμο.
* Η Δημοτική Αρχή, όμως, δεν επέτρεψε να συζητηθεί το θέμα, προκαλώντας τις αποδοκιμασίες των κατοίκων, αλλά και τη λεκτική επίθεση του προέδρου του χωριού, Στυλιανού Μάλαμα, προς το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, τον οποίο αποκάλεσε «ψεύτη», «φασίστα» και «χουντοβασιλικό»!
 * Η ακατανόητη και επίμονη άρνηση της Δημοτικής Αρχής να συζητηθεί το θέμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση και των μειοψηφιών, όπως του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρου Μπρεδήμα, ο οποίος μίλησε για «κατάλυση της δημοκρατίας» ή του επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτη Μπεχράκη, που σχολίασε ότι «δεν είμαστε στη Χούντα, δεν είμαστε στο ’73. Αυτές είναι τακτικές από την εποχή που ήταν φοιτητής ο κ. δήμαρχος»!
* Ειδικότερα, από τη γενική συνέλευση των κατοίκων του Ελαιοχωρίου αποφασίστηκε να ζητηθεί η συμπαράσταση του Δήμου Καλαμάτας για την άρση της επικινδυνότητας και τη βελτίωση του δρόμου από την εθνική οδό Καλαμάτας-Σπάρτης μέχρι το Ελαιοχώρι και του δρόμου της Δήμιοβας.
* Σε ψήφισμά τους οι κάτοικοι τονίζουν ότι τα 47 παιδιά του χωριού περνούν καθημερινά από το συγκεκριμένο δρόμο, προκειμένου να πάνε στο σχολείο, με μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλειά τους, ενώ επισημαίνουν ότι έχει σκοτωθεί και νεαρή γυναίκα.
* Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος υποστήριξε ότι έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες από τη Δημοτική Αρχή, ώστε να ενταχθεί η βελτίωση του δρόμου σε κάποιο πρόγραμμα, όμως υπαινίχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί, δήθεν για να βλάψει πολιτικά την πλειοψηφία.
* Σημείωσε δε, ότι η προσπάθεια για την ένταξη του έργου σε πρόγραμμα θα συνεχιστεί και ότι ευελπιστεί προσεχώς να υπάρχει ευμενές πολιτικό περιβάλλον. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι εντός των επόμενων δύο μηνών θα γίνουν από τον ίδιο το Δήμο οι άμεσες παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες, με την εργολαβία για τις ασφαλτοστρώσεις στις δημοτικές κοινότητες.
* Παρ’ ότι ο δήμαρχος μίλησε για αρκετή ώρα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ανδρέας Γουρδέας, δεν επέτρεψε να τοποθετηθούν και οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών. Αντίθετα, έκλεισε το θέμα, τονίζοντας ότι η δέσμευση του δημάρχου για άμεσες παρεμβάσεις, εντός του προσεχούς διμήνου, αρκεί και δε χρειάζεται να γίνει άλλη συζήτηση.
* Αυτός ο αποκλεισμός προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των μειοψηφιών, ενώ ο πρόεδρος του Ελαιοχωρίου, αφού σημείωσε ότι οι κάτοικοι του χωριού ήρθαν με καλοπροαίρετη διάθεση και όχι για να κάνουν φασαρία, τόνισε ότι η δέσμευση του δημάρχου δεν τον πείθει και εκτόξευσε τους παραπάνω ακραίους χαρακτηρισμούς. Ακολούθως αποχώρησε με τους διαμαρτυρόμενους συγχωριανούς του.
 
~** Επιμελητήρια
~ Iκανοποίηση για παράταση σε δάνεια πυρόπληκτων επιχειρήσεων  * Ικανοποιημένα δηλώνουν τα Επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών της Πελοποννήσου, διότι απέδωσε καρπούς η προσπάθειά τους και υπογράφηκε η υπουργική απόφαση με την οποία παρέχεται αναστολή της πληρωμής των δανείων και των οφειλών των πυρόπληκτων επιχειρήσεων και επαγγελματιών.
 * Ειδικότερα, με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν στους Νομούς Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Ευβοίας και στην περιοχή της Αιγιαλείας στην Αχαΐα (που επλήγησαν από τις πυρκαγιές το 2007) και έχουν ρυθμίσει τις μέχρι 25 Αυγούστου του 2007 ληξιπρόθεσμες και μη οφειλές τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, μπορούν να ζητήσουν αναστολή καταβολής των οφειλόμενων δόσεων για το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι και 31 Δεκεμβρίου του 2012.
* Επίσης, παρέχεται η ευχέρεια στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις στους οποίους χορηγήθηκαν δάνεια για κεφάλαια κίνησης με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, να ζητήσουν την αναστολή καταβολής των οφειλόμενων δόσεων για το ίδιο χρονικό διάστημα.
* Κατά το χρονικό διάστημα της αναστολής, οι τόκοι, στο ποσοστό που δεν επιδοτούνται, θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τους δανειολήπτες, ενώ οι δόσεις των δανείων, των οποίων η καταβολή ανεστάλη, προσαυξάνουν ισόποσα και αποπληρώνονται μαζί με τις τελευταίες δύο εναπομείνασες δόσεις.
* Για την υπαγωγή στις διατάξεις της υπουργικής απόφασης, οι επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση μέχρι τις 29 Ιουνίου, με την προϋπόθεση οι ήδη ληφθείσες εξασφαλίσεις να παραμένουν σε ισχύ και η εκμετάλλευση ή η επιχείρηση να βρίσκεται σε λειτουργία.
* Επίσης, είναι απαραίτητη η πιστοποίηση από το οικείο Πρωτοδικείο για την υπαγωγή ή μη στις διατάξεις του Ν.3388/2007, για περιπτώσεις δανείων που έχουν καταγγελθεί. Οι δανειολήπτες της κατηγορίας αυτής, προκειμένου να ενταχθούν στις διατάξεις, θα πρέπει να καταβάλουν τα ποσά των τόκων με τα οποία βαρύνονται.
* Τα Επιμελητήρια σημειώνουν πως σύντομα αναμένεται συνάντηση με τους εκπροσώπους των τραπεζών, προκειμένου να υπάρξει αντίστοιχη ρύθμιση για όσα δάνεια δεν υπάρχει εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, τα οποία και δεν καλύπτονται με τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση.

~** Αερολέσχη και Δήμος Καλαμάτας
  ~ Πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς μέχρι την Κυριακή
 * Συναρπαστικό θέαμα παρακολούθησαν οι δημότες και οι επισκέπτες της Καλαμάτας την Πρωτομαγιά... το οποίο θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή 6 Μαΐου.
* Αρκετοί ήταν εκείνοι που ανηφόρισαν στην πίστα απογείωσης στην Άνω Βέργα για να δουν από κοντά τους πιλότους που απογειώνονταν με τη βοήθεια του ανέμου, αρκετοί τους απόλαυσαν και τη στιγμή της προσγείωσης στο τέρμα της Ναυαρίνου, οι πιο τυχεροί, όμως, ήταν εκείνοι που δοκίμασαν διπλές πτήσεις αλεξίπτωτου πλαγιάς και εντυπωσιάστηκαν από τη θέα της Καλαμάτας από ψηλά και την υπέροχη αίσθηση της πτήσης μεταξύ βουνού και θάλασσας, ύψους 940 μέτρων.
* Η εκδήλωση γίνεται με τη στήριξη της Αερολέσχης Καλαμάτας και του Δήμου Καλαμάτας.

~** Δικαστικοί αντιπρόσωποι
 ~ Άρχισαν να αναλαμβάνουν καθήκοντα
 * Άρχισαν από χθες το πρωί να παρουσιάζονται στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας και να αναλαμβάνουν καθήκοντα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που έχουν ορισθεί από τον Άρειο Πάγο στη Μεσσηνία, προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές της 6ης Μαΐου.
* Μέχρι το μεσημέρι είχαν παρουσιασθεί στο 2ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας περίπου 100 δικαστικοί αντιπρόσωποι και 11 αναπληρωματικοί.
* Με την παρουσία τους δήλωναν ότι αναλαμβάνουν καθήκοντα και από σήμερα θα αρχίσουν να πηγαίνουν στους Δήμους όπου ανήκει το εκλογικό τους τμήμα, προκειμένου να παραλάβουν τους εκλογικούς σάκους.
 * Τόσο το Τμήμα Εκλογών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας όσο και το Πρωτοδικείο Καλαμάτας θα είναι ανοικτά μέχρι αργά το βράδυ καθ’ όλο το Σαββατοκύριακο, αλλά και σήμερα.
* Στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας αναμένεται να παρουσιασθούν συνολικά 403 τακτικοί δικαστικοί αντιπρόσωποι, καθώς και σημαντικός αριθμός αναπληρωματικών. Βάσει της διαδικασίας, πρέπει να παρουσιασθούν και να αναλάβουν καθήκοντα το αργότερο έως αύριο νωρίς το απόγευμα. Β.Β.

~** Τελευταίες παραστάσεις του "Ξύπνα Βασίλη"
* ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, 5 ΚΑΙ 6 ΜΑΪΟΥ, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΘΕΑΤΡΟ!
 * Η θεατρική παράσταση «Ξύπνα Βασίλη» του συγγραφέα Δημήτρη Ψαθά, που παίζεται από τη νεοσύστατη ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Κέντρου Νέων «Αυτοσχέδια Σκηνή», συνεχίζεται για τέσσερις ακόμα παραστάσεις στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, έως και την Κυριακή 6 Μαΐου, στις 21.30.
* Η «Αυτοσχέδια Σκηνή» αποτελείται από τους νέους που συμμετείχαν στο θεατρικό εργαστήρι του Κέντρου Νέων Καλαμάτας και τη συνθέτουν μαθητές, φοιτητές, αλλά και εργαζόμενοι της πόλης και όχι μόνο.
 * Η ομάδα άρχισε να δημιουργείται προς το τέλος του 2010, όταν η ηθοποιός Μαρία Σκαφιδά πρωτοξεκίνησε το θεατρικό εργαστήρι, το οποίο γέννησε την ιδέα δημιουργίας μιας ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας, με σκοπό την παρουσίαση ενός έργου στο κοινό της Καλαμάτας.
* Το «Ξύπνα Βασίλη» είναι ένα επίκαιρο έργο του Δημήτρη Ψαθά, που στο ευρύτερο κοινό έγινε γνωστό από την ομώνυμη κινηματογραφική του μεταφορά με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κωνσταντίνου.
~ Σκηνοθεσία: Μαρία Σκαφιδά
~ Ηθοποιοί: Σταύρος Μπαζίγος, Θάνος Συρόπουλος, Ντένια Κοντογούρη, Αγγέλικα Γαρδελίνου, Σοφία Σταματοπούλου, Έμιλυ Μαγκουρίλου, Θοδωρής Καούρης, Ιορδάνης Στάνεβ, Χρήστος Βασιλόπουλος, Γεωργία Αλιφέρη, Θεοδώρα Παναγιωτακοπούλου, Μιχάλης Βασιλειάδης, Αργύρης Ζέρβας, Μαρία Δελημπαλταδάκη, Μαρίνα Κόκκαλη, Δημήτρης Γεωργόπουλος,
~ Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνα Κορμά, Παραγωγή βίντεο: Έμιλη Μαγκουρίλου, Κατασκευή σκηνικού: Θοδωρής Καούρης, Φωτογραφία: Σοφία Κωστέα, Δημόσιες Σχέσεις: Σταύρος Μπαζίγος, Ντένια Κοντογούρη, Κοστούμια: ΔΗΠΕΘΕ, Φώτα-ήχος: Χρήστος Συκάς, Graphic Design: dk design.
~ Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ το κανονικό, 7 ευρώ το μειωμένο (για φοιτητές, πολύτεκνους και συνταξιούχους) και 5 ευρώ για μαθητές και ανέργους.
~ Προπώληση γίνεται στο Βιβλιοπωλείο Κονταργύρης και το Κέντρο Νέων Καλαμάτας (17.00-22.00).

~** Πριν 94 χρόνια
- Ο Αστυνομικός Σταθμάρχης Δωρίου αναφέρει ότι ο Δημ. Παναγόπουλος ή Ταγκαλάκης παραμονεύων εν τη δημοσία οδώ του χωρίου Ψάρι, όπως φονεύση κάποιον αγνώστου ονοματεπωνύμου, μεθ’ ου είχε προηγουμένας αφορμάς, επετέθη κατά του εκείθεν διερχομένου Παν. Γ. Νασοπούλου καταγομένου εκ του χωρίου Ψάρι και εφόνευσεν αυτόν δια μαχαίρας. Ο δράστης της στυγεράς ταύτης δολοφονίας συνελήφθη εις το χωρίον Ψάρι.
 - ΜΕΡΙΚΟΙ εκ των ιδιοκτητών των πλησίων του Νέδοντος καταστημάτων υπέβαλλον αίτησιν προς τον Νομάρχην δια της οποίας ανεζήτουν να ληφθούν ανάλογα μέτρα κατά της ασχημοσύνης η οποία καθημερινώς ενεργείται εις τας όχθας του ποταμού Νέδοντος, διότι εν εναντία περιπτώσει καθιστάται αδύνατος η λειτουργία των.
 - Ο Νομάρχης απέστειλε χθες την αίτησιν ταύτην εις την ενταύθα Αστυνομικήν Διεύθυσιν με την εντολή, όπως εκδόση αύτη Αστυνομικήν Διάταξιν και υποβάλη ταύτην προς έγκρισιν εις αυτόν, δια της οποίας να διατάσσεται η ακριβής εφαρμογή υγειονομικών διατάξεων, ήτοι περί κατασκευής ουρητηρίων και αποχωρητηρίων και περί της εν γένει καθαριότητος των οδών, οικιών, αυλών , οικοπέδων κ.λπ.

  ~** ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ : "ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ"!

~* Τέλος μέ τά φοβικά σύνδρομα τοῦ Μνημονίου καί τῶν Δανειακῶν Συμβάσεων, πού εἶναι ὅλα ἄκυρα καί παράνομα, ἀντισυνταγματικά καί ἀπάνθρωπα! 200 χρόνια πρίν ὁ Ἐθναπόστολος τοῦ Γένους, ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός πού ἀνέστησε Πίστη καί Πατρίδα στίς ψυχές τῶν Σκλάβων, μᾶς ἀποκάλυψε μέ τή Χάρη τοῦ Θεοῦ, ὅτι ΔΕΝ θά πληρωθεῖ τό δυσβάσταχτο καί ἐν πολλοῖς κατασκευασμένο καί παράνομο Ἑλληνικό "χρέος", τό ὁποῖο δημιουργήθηκε ρίχνοντάς μας χρῆμα πολύ, μέσω ΕΟΚ/ΕΕ, πού ἀλλοίωσε τό λαό μας, τίς ἀξίες καί τίς παραδόσεις μας! Ἰδού οἱ συγκεκριμένες προφητεῖες του γιά τό Ἑλληνικό "Χρέος": α. "Θά σᾶς ρίξουν παρά πολύ• θά σᾶς ζητήσουν νά τόν πάρουν πίσω, ἀλλά ΔΕΝ θά μπορέσουν"! (σ.σ. παράς εἶναι τό χρῆμα)
β. "Θά σᾶς ἐπιβάλουν μεγάλο καί δυσβάστακτο φόρο, ἀλλά ΔΕΝ θά προφθάσουν"!
~ Καί ἀναφέρει ἐπίσης σχετικά:
γ. "Θά βάλουν φόρο στίς κότες καί στά παράθυρα"!
δ. "Θά ζητήσουν νά σᾶς πάρουν καί στρατιῶτες. ΔΕΝ θά προφθάσουν ὅμως"!
~ ΝΑΙ, χάρη στήν Πρόνοια τοῦ Θεοῦ, ΔΕΝ θά προφθάσουν!.. Μήν ἀνησυχεῖτε γιά αὐτό τό "χρέος" λοιπόν, ἀλλά κοιτάξτε μονάχα τό ἕνα καί ἀληθινό ΧΡΕΟΣ πού ἔχουμε στόν Χριστό, τήν Παναγιά καί τούς Ἁγίους μας πού δέν σταματοῦν νά πρεσβεύουν καί τήν Πατρίδα μας!
* Οἱ σκοτεινές δυνάμεις, πᾶνε νά καταπιοῦν τήν Ὀρθόδοξη Ἑλλάδα μας καί....
~ ἤδη πανηγυρίζουν τήν μεγάλη ἐπιτυχία τους... Μά ΔΕΝ θά προφθάσουν... Θά κοιμηθοῦμε χρεωμένοι καί θά ξυπνήσουμε λευτερωμένοι... Θά κοιμηθοῦμε μικρό κράτος καί θά ξυπνήσουμε καί πάλι Αὐτοκρατορία!
~* εθνοσυνέλευση
~ Σχόλιο Πελασγού : Ξεχάσαμε την Πίστη μας, αυτούς που φτιάξαν την πατρίδα μας και που την αναστήλωσαν, εμείς θυμόμαστε τα λεγόμενα του Πατροκοσμά!




~** ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 :

 ~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/27-2012.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/28-29-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σαββατο-κύριακο 28 και 29 Απριλίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/30-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 .-
~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ 2012 :
*** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/05/1-2012.html  , 1η του ΜΑΪ 2012 Τρίτη , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/05/2-2012.html  , * Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 2 Μαϊου 2012 ,.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 3 Μαρτίου 2012 ,-
  ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/05/4-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 4 Μαϊου 2012 .-
  ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/05/5-2012.html  , Στο αγιάζι της Σαββατιάτικης ενημέρωσης 5 Μαϊου 2012 .-
 ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/05/6-2012.html  , Κυριακή 6 Μαϊου 2012 Ώρα ψήφου , ώρα αποτελεσμάτων .-
 ~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/05/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 7 Μαϊου 2012 .. μετά τις εκλογές .-



????
 ~** " Όσο  καθαρό νερό  κι΄ αν ρίξουμε σ΄ένα βόθρο  , οι ακαθαρισίες θα παραμείνουν βρωμιά¨"   !!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ