Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 13 Μαΐου 2012

Στο  αγιάζι της  Κυριακάτικης ενημέρωσης 13 Μαΐου  :
** Πρέπει  να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις , όσο  γίνεται , στις  σωστές τους δόσεις και βάσεις .
~* Οι  Έλληνες είπαν και λένε , Υπάρχει καλό  και πάρα πολύ καλό  . Και το πάρα πολύ καλό  , είναι και κακό . !
** Φωνάζω για να τα μπαλώνω  , φωνάζω  για να  απολαμβάνω  , αλλά και για να λαμβάνω (ψήφους , φαγητό κ.α. ).- Τέλος κλαίω  για να μη γελάω  και γελάω για να μην κλαίω για το κατάντημα της Ελλάδας μας που οι πολιτικοί ( πολιτικάντηδες ) το  οδεύουν ...με τις θέσεις , απόψεις και αποφάσεις τους ( ως αναποφάσιστοι όλοι οι πολιτικοί των κομμάτων ).-
~* Επίσης , θέλω να πω σε ορισμένους  νεόφερτους πολιτικούς που δεν έχουν ποτέ στη ζωή τους εργασθεί , ότι , όταν  πέφτεις στο ποτάμι πρέπει  να έχεις μάθει  να κολυμπάς και να κάνεις  και βουτιές ή και μακροβούτια ...!!!
** Σήμερα για την πατρίδα μας δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία το τι ξέρεις  , αλλά πιο ξέρεις και  πόσο το ξέρεις .-
~* Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ , πρέπει να γνωρίζεται , ότι το ΠΑΣΟΚ  δεν είναι  σαμπουάν για να ξεπλένεται τα δικά σας , αλλά είναι ένα πολύχρωμο πακέτο  λουλουδιών ....
~ Η νέα  εποχή  θα είναι - λένε - η εποχή της θρυμματισμένης επικοινωνίας , της αθλιότητας , της βίας , της κτηνωδίας , .....
~*** Προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κ. Παπούλια :
~* Θα βγει λευκός καπνός από το προεδρικό μέγαρο για το σχηματισμό κυβέρνησης ; ή θα πάμε σε  εκλογές για 17  Ιουνίου 2012 ;
~ Η Ιερότητα  της ανθρώπινης ζωής  , είναι  σπουδαιότερη από  την προστασία ενός κομματικού υφάσματος " σημαίας " μας λέει ο  Νίκολας Μπέρνς .-
~ Μια Ελλάδα με ισχυρή  διεθνή ερείσματα  , είναι  λιγότερο ευάλωτη από μιά Ελλάδα απομονωμένη και εσωστρεφή .-
~ Τον Ελληνικό λαό  τον  πρόδωσαν οι φίλοι του , τον πρόδωσαν οι εχθροί του , τον παραπλάνησαν οι ηγέτες του , κι ΄ αυτός τώρα  , απηυδισμένος έχει βαρεθεί και κοιτάει τη βολή του , πως θα βγάλλει πέρα από μόνος του  .-
* Αυτή την ώρα ως γνωστόν συσκέπτονται οι πολιτικοί αρχηγοί (μόνο των τριών πρώτων κομμάτων,(Ν.Δ. , ΣΥΡΙΖΑ , ΠΑΣΟΚ ) οι υπόλοιποι θα κληθούν κατά μόνας !!!) υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να βρουν τρόπο σχηματισμού Κυβέρνησης σύμφωνα με την εντολή που πήραν από τον Ελληνικό λαό! 
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο η κρίσιμη συνάντηση του Κάρολου Παπούλια με τους κ. Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλο σε μία ύστατη προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης ώστε η χώρα να μην πάει ξανά σε εκλογές τον Ιούνιο.
*Ο κ. Σαμαράς, που έφτασε τρίτος μετά τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Προεδρικό Μέγαρο, τόνισε λίγο πριν αρχίσει η σύσκεψη ότι «ο ελληνικός λαός με την ψήφο του έδωσε την εντολή για αλλαγή πολιτικής, να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να συγκροτήσουμε κυβέρνηση βιώσιμη».
*Στο τραπέζι της σύσκεψης οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος κάθισαν στην ίδια πλευρά ενώ ο κ. Τσίπρας επέλεξε την αντίθετη πλευρά του τραπεζιού.
*Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντήσει ξεχωριστά τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων: Κουβέλη, Παπαρήγα, Καμμένο και Μιχαλολιάκο.
*Σε περίπτωση νέας αποτυχίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης για τη διενέργεια να εκλογών και διαλύει τη Βουλή.


~** ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ για όλες τις μητέρες !!!!! 
~* Οι  γυναίκες μητέρες είναι  ηρωίδες !! Είναι  αρχόντισσες  !!Είναι  αξίες δημιουργικότητας και μετάδοσης ιδανικών ,θέσεων , απόψεων !!!   Είναι η πηγή του δροσερού κρυστάλλινου νερού για κάθε οικογένεια ! Είναι το τζάκι  ζεστασιάς για όλη την οικογένεια , ιδιαίτερα στην Ελλάδα μας ! Είναι η ισορροπία ακόμη  και για τις εκάστοτε πολιτικές εξελίξεις .... ! Είναι η σύνθεση και το μάζεμα της οικογένειας !  
~** Οι γυναίκες μπορούν να είναι επιθυμητές , λουλούδια , λατρευτές , δημιουργικές , διότι ότι για τον άνδρα είναι βουνό , για τις γυναίκες είναι πεδιάδα
~* Οι  γυναίκες μπορεί να είναι επίσης , γάτες , λέαινες , σκύλες , γαζέλες , περιστεράκια , καρακάξες , κατσικούλες , γαϊδούρες κ.λ.π. ... ανάλογα με την περίπτωση ..... τους !!
~ Μπορούν και περνούν από το ένα επίπεδο στο άλλο  , με ένα στιγμιαίο υπαινικτικό χαμόγελο .-
~ Εδώ πολλές φορές ο ρεαλισμός δεν χωράει , η απόδραση από την καθημερινή τους ρουτίνα , γίνεται  αυτοσκοπός .-
~ Η θέλξη πλαστικοποιείται και πολλάκις πακετάρεται  και η μοναξιά αποκτά το τέλειο  άλλοθι .- 
~ Δεν είναι μηχανή μόνο παραγωγής-διαιώνισης   ή  σκεύος ηδονής , εκμετάλλευσης και κακοποίησης για λίγους ευτυχώς !
~ Ο έρωτας δεν είναι παρά ένα  γεύμα αισθήσεων  , αναμνήσεων και οσμών , ίσως και παραισθήσεων ; Έτσι καταλαβαίνουμε  πως δεν είναι τόσο η πράξη της αγάπης που μας κάνει να ζούμε  , όσο  η επιθυμία να μπορούμε να αγαπάμε .- Γίνεσαι ποιητής  που εκφράζεσαι με τη δύναμη των εικόνων πίσω από τις λέξεις .- Είναι μια εικόνα πραγματική  , βγαλμένη πίσω από την εικόνα  και μέσα από έναν γυαλιστερό , αστραφτερό και καθαρό καθρέφτη .- 

 ~* ~**
Το ΚΕΕΛΠΝΟ στη μάχη κατά του AIDS
Image* To 2011 δηλώθηκαν 954 νέα περιστατικά, εκ των οποίων 820 (86,0%) ήταν άνδρες και 134 (14,0%) γυναίκες. Από τις περιπτώσεις που δηλώθηκαν για πρώτη φορά ως HIV+ το 2011, 62 (6,5%) άτομα είχαν ήδη εμφανίσει ή ανέπτυξαν κλινικά AIDS εντός του συγκεκριμένου έτους.
* Tο 35,6% των περιστατικών ήταν άνδρες που είχαν σεξουαλικές επαφές με άλλους άνδρες, το 25,3% ήταν Χρήστες Ενδοφλέβιων Ναρκωτικών (ΧΕΝ), ενώ στο 23,1% των δηλωθέντων περιπτώσεων δεν έχει προσδιοριστεί ο τρόπος μετάδοσης του ιού. Το 2011 υπήρξαν και 4 περιπτώσεις κάθετης μετάδοσης του HIV.
 * Επίσης, σε ένα περιστατικό αλλοδαπής εθνικότητας αναφέρεται ως πιθανός τρόπος μετάδοσης του HIV η μετάγγιση μολυσμένου αίματος σε χώρα του εξωτερικού. Η πλειονότητα των δηλωθέντων περιπτώσεων αφορά σε άτομα ηλικίας 25-44 ετών. Τα περισσότερα περιστατικά, τόσο στους άνδρες (23,3%) όσο και στις γυναίκες (26,1%), ήταν ηλικίας 30-34 ετών κατά τη δήλωση.
* H επιδημία του HIV στην Ελλάδα την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα παρουσιάζει σαφή αυξητική τάση. Το 2011, παρατηρήθηκε μία εξαιρετικά σημαντική μεταβολή, καθώς ο αριθμός των HIV περιστατικών που δηλώθηκαν έφτασε τα 954 άτομα. Συγκριτικά με το 2010, η αύξηση ξεπέρασε συνολικά το 57%.
!* Κατηγορία μετάδοσης
Συνολικά, η σεξουαλική επαφή μεταξύ ανδρών αποτελεί μέχρι σήμερα τον κυριότερο τρόπο μετάδοσης του HIV στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το 48,2% των περιπτώσεων HIV λοίμωξης που έχουν δηλωθεί στις ελληνικές αρχές δημόσιας υγείας, ήταν άνδρες που ανέφεραν ότι μολύνθηκαν μέσω της σεξουαλικής επαφής με άλλους άνδρες.
* Σε σύνολο 2.631 ατόμων που μολύνθηκαν μέσω της ετεροφυλοφιλικής σεξουαλικής επαφής, το 33,7% ήταν άτομα που έζησαν ή προέρχονταν από χώρες στις οποίες η ετεροφυλοφιλική μετάδοση είναι συχνή, το 17,9% είχαν σεξουαλική επαφή με HIV οροθετικά άτομα, των οποίων η πηγή μόλυνσης δεν προσδιορίστηκε, και το 35,5% ήταν περιστατικά για τα οποία υπήρχε ισχυρή ένδειξη ετεροφυλοφιλικής μετάδοσης, χωρίς, ωστόσο, να έχει αποσαφηνιστεί η υποκατηγορία της.
~~** Έλεγχοι
* Καθημερινά διενεργούνται υγειονομικοί έλεγχοι από μεικτά κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ σε εκδιδόμενα άτομα που δραστηριοποιούνται σε πλατείες και υπαίθριους χώρους στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας.
* Το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει ότι είναι απολύτως απαραίτητη η χρήση προφυλακτικού σε κάθε σεξουαλική επαφή των πολιτών που επισκέπτονται οίκους ανοχής. Η HIV λοίμωξη μπορεί να μεταδοθεί μέσω της χωρίς προφυλακτικό σεξουαλικής επαφής.
* Αναφορικά με γενικές πληροφορίες για την HIV λοίμωξη απευθυνθείτε επίσης:
• Τηλεφωνικό Κέντρο ΚΕΕΛΠΝΟ:             210-5212000       – www.keelpno.gr
• Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας (e-mail): info@keelpno.gr
• KΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης: 2310 – 243363/229139
• Τηλεφωνική γραμμή για το AIDS: 210-72.22.222
• Γραμμή για τη Δημόσια Υγεία ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Επιχειρήσεων):             210-5212054      
• ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ.
~**
Μικρές και μεγάλες αλλαγές στα τιμολόγια νερού
Image* Σημαντική αναμένεται να είναι η αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ), αφού, εκτός των άλλων, πρόκειται να συζητηθεί ο καθορισμός των τελών ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης σε όλο τον καλλικράτειο Δήμο. 
Σύμφωνα με την εισήγηση του θέματος, στην περιοχή του τέως Δήμου Καλαμάτας δεν προτείνονται ιδιαίτερες αλλαγές, ενώ για τις περιοχές Άριος, Θουρίας και Αρφαρών υπάρχει μια προσπάθεια «εξομοίωσης των τιμολογίων».
Συγκεκριμένα, η εισήγηση της υπηρεσίας έχει ως εξής: «Τα τέλη που προτείνονται για έγκριση από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ θα ισχύσουν σε όλη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας, όπως αυτός συστήθηκε με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτειος Δήμος Καλαμάτας).
Σε γενικές γραμμές, για τη Δημοτική Ενότητα Καλαμάτας προτείνεται να ισχύσουν τα υπάρχοντα τιμολόγια, εκτός κάποιων μικροαλλαγών, ενώ για τις Δημοτικές Ενότητες  Άριος, Αρφαρών και Θουρίας γίνεται προσπάθεια εξομοίωσης των τιμολογίων.
Η γενική εικόνα στις Δημοτικές Ενότητες Άριος, Αρφαρών και Θουρίας είναι ότι τα μέχρι σήμερα έσοδα από τους λογαριασμούς νερού υστερούσαν κατά πολύ των εξόδων.
Έτσι μετά τα παραπάνω προτείνεται:
Α. Στη Δημοτική Ενότητα Καλαμάτας.
Να ισχύσουν τα υπάρχοντα τιμολόγια με τις παρακάτω αλλαγές:
1. Να καταργηθεί η ελάχιστη κατανάλωση των 20 μ3 νερού ανά τρίμηνο στην Τοπική Κοινότητα Μ. Μαντίνειας.
2. Το ενοίκιο – πάγιο υδρομέτρου να αυξηθεί στις Τοπικές Κοινότητες Αρτεμισίας και Ελαιοχωρίου και να μειωθεί ανάλογα η τιμή της πρώτης κλίμακας κατανάλωσης νερού.
3. Το ενοίκιο – πάγιο υδρομέτρου στις Τοπικές Κοινότητες που δεν έχουν μετρητές νερού (Πηγών, Αλαγονίας, Νέδουσας, Καρβελίου και Λαδά) να εξομοιωθεί με αυτό των Τοπικών Κοινοτήτων Αρτεμισίας και Ελαιοχωρίου.
4. Η έκδοση των λογαριασμών στις Τοπικές Κοινότητες Πηγών, Αλαγονίας, Νέδουσας, Καρβελίου και Λαδά να γίνεται ανά τετράμηνο (αντί του εξαμήνου).
5. Στις υποδομές που ανήκουν ή συντηρούνται από το Δήμο Καλαμάτας και τα εποπτευόμενα από αυτόν Νομικά Πρόσωπα και Επιχειρήσεις τα τιμολόγια να είναι μειωμένα κατά 50% από τα ισχύοντα τιμολόγια για τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
Β. Στις Δημοτικές Ενότητες Άριος, Αρφαρών και Θουρίας, τα τιμολόγια να διαμορφωθούν σύμφωνα με τα παρακάτω:
1. Η έκδοση λογαριασμών κατανάλωσης νερού να γίνεται ανά τετράμηνο.
2. Η αξία κατανάλωσης νερού να υπολογίζεται σε τέσσερις διαφορετικές κλίμακες. Η πρώτη κλίμακα να περιλαμβάνει κατανάλωση από 0-40 μ3 νερού, η δεύτερη από 41-80 μ3, η τρίτη από 81-120 μ3 και η τέταρτη από 120 μ3 νερού και άνω.
3. Το ενοίκιο – πάγιο υδρομέτρου σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες να αυξηθεί και να μειωθεί ανάλογα η τιμή της πρώτης κλίμακας κατανάλωσης νερού, ούτως ώστε η συνολική χρέωση του δημότη για κατανάλωση 40 μ3 νερού ανά τετράμηνο να μην επιβαρυνθεί από την αύξηση του παγίου.
4. Η τιμή της πρώτης κλίμακας για την Τοπική Κοινότητα Πηδήματος της Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών να είναι μόνο 0,0455 ευρώ/μ3 νερού, επειδή ο Σύνδεσμος Ύδρευσης διέθετε στην Κοινότητα δωρεάν 20.000 μ3 νερού ανά έτος.
5. Η τιμή της δεύτερης κλίμακας κατανάλωσης νερού για όλες τις Τοπικές Κοινότητες να είναι η ίδια 0,2100 ευρώ/ μ3 νερού.
6. Η τιμή της τρίτης κλίμακας κατανάλωσης νερού για όλες τις Τοπικές Κοινότητες να είναι η ίδια, 0,3400 ευρώ/μ3 νερού, εκτός των Κοινοτήτων Πηδήματος και Άνω Βρωμόβρυσης, 0,2100 ευρώ/μ3.
7. Η τιμή της τέταρτης κλίμακας κατανάλωσης νερού για όλες τις Τοπικές Κοινότητες να είναι η ίδια, 0,5500 ευρώ/μ3 νερού, εκτός των Κοινοτήτων Πολιανής, 1,100 ευρώ μ3 (λόγω έλλειψης νερού), Πηδήματος και Άνω Βρωμόβρυσης, 0,2900 ευρώ/μ3.
8. Σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Θουρίας και για ετήσια κατανάλωση νερού μέχρι 360 μ3 να ισχύει το ίδιο τιμολόγιο.
9. Στις υποδομές που ανήκουν ή συντηρούνται από το Δήμο Καλαμάτας και τα εποπτευόμενα από αυτόν Νομικά Πρόσωπα και Επιχειρήσεις τα τιμολόγια να είναι μειωμένα κατά 50% από τα ισχύοντα τιμολόγια για τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

~**

~**
Η υπόθεση πάλι από την αρχή
ImageΗ ΕΑΣ ξανακαλεί τον Δημήτρη Ραπτέα σε απολογία
* Να κληθεί και πάλι ο Δημήτρης Ραπτέας σε απολογία αποφασίστηκε προχθές στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας. Υπενθυμίζουμε ότι το Δ.Σ. είχε αποφασίσει την οριστική απόλυση του κ. Ραπτέα από την ΕΑΣ Μεσσηνίας, κατηγορώντας τον ως υπεύθυνο για οικονομικό άνοιγμα στην οργάνωση, όταν ήταν στη θέση του γενικού διευθυντή, όμως στη συνέχεια το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ αρνήθηκε ομόφωνα να επικυρώσει την απόφαση. 
*
Σε επικοινωνία που είχαμε χθες με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, Βασίλη Κοζομπόλη, μας είπε για τον Δ. Ραπτέα και την απόφαση που έλαβε προχθές το Δ.Σ.: «Πήραμε απόφαση να κληθεί σε απολογία, γιατί η πρώτη διαδικασία έπασχε στο τυπικό της μέρος, όπως μας είπαν οι δικηγόροι, επειδή δεν αναφέρονταν συγκεκριμένα άρθρα του κανονισμού που ισχύει σήμερα. Για τυπικούς λόγους έπασχε το κατηγορητήριο, και πάμε πάλι τη διαδικασία από την αρχή. Η απόφαση που πήραμε είναι, εντός πέντε ημερών, να μας υποβάλει την απολογία του».
~*
Το πρακτικό της ΠΑΣΕΓΕΣ
Όσο για την ΠΑΣΕΓΕΣ, στο πρακτικό της συνεδρίασης του Πειθαρχικού της Συμβουλίου, που είχε συζητήσει το θέμα Ραπτέα στις 6 Μαρτίου 2012, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι τα μέλη του «ομόφωνα αποφασίζουν τη μη επικύρωση της ποινής της οριστικής απόλυσης, που επέβαλε το Πειθαρχικό Όργανο της ΕΑΣ Μεσσηνίας στον κ. Ραπτέα Δημήτρη, λόγω του αναιτιολόγητου της απόφασης του Δ.Σ. 100/30-8-2011 της ΕΑΣ Μεσσηνίας και λόγω της απουσίας νέων ουσιαστικών στοιχείων από τα συμπληρωματικά έγγραφα που ζητήθηκαν, με την από 177/6-12-11 απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, για την υπόθεση του κ. Ραπτέα Δημήτρη της ΕΑΣ Μεσσηνίας». 
Της Μαρίας Νίκα
 ~**
Πρόεδρος ΕΑΣ
Image«Η αντίδρασή τους πηγάζει από κίνητρα επίθεσης στο πρόσωπό μου»
Φωτιές άναψαν πάλι στο Δ.Σ. της ΕΑΣ Μεσσηνίας. Πέντε σύμβουλοι αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, επειδή στα θέματα που επρόκειτο να συζητηθούν δεν είχε συμπεριληφθεί αυτό για το πόρισμα ελέγχου που έγινε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ένωση. Το ίδιο βράδυ, οι πέντε σύμβουλοι έστειλαν ανακοίνωση στις εφημερίδες, με την οποία κατήγγειλαν τον πρόεδρο της ΕΑΣ ότι «δεν αποδέχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά να συζητηθεί το κρίσιμο θέμα των ατασθαλιών και της κακοδιαχείρισης της ΕΑΣ».
Η απάντηση Κοζομπόλη
Μετά την καταγγελία των πέντε συμβούλων, που δημοσιεύθηκε ολόκληρη χθες και στο φύλλο του «Θ», ο Βασίλης Κοζομπόλης μας έστειλε την παρακάτω απάντηση: 
«Κυρία διευθύντρια, 
η ένταση και το περιεχόμενο της επίθεσης που προσωπικά σαν πρόεδρος του Δ.Σ. της Ενώσεως δέχθηκα από τους συγκεκριμένους 5 συναδέλφους (Αντωνόπουλο Μ., Παγάνη Π., Καμαρινό Γ., Ματζούνη Κ., Γιαννακόπουλο Α.) από τη συνεδρίαση της 11ης Μαΐου 2012, οι οποίοι με συγκεκριμένη καταγγελία προς την εφημερίδα σας με κατηγορούν ότι δεν αποδέχθηκα συζήτηση για το θέμα του ελέγχου της επιθεώρησης του ΥΠΑΑΤ στην Ένωση, με υποχρεώνουν να επισημάνω τα παρακάτω σημεία:
1) Δεν είναι η πρώτη φορά που δέχομαι τέτοιες επιθέσεις, οι οποίες φαίνεται ότι έχουν αναδειχθεί σε πρωταρχικό μέσο άσκησης πολιτικής πίεσης σε μένα από τους συγκεκριμένους αυτούς συμβούλους (προσπάθεια ανατροπής της Διοίκησης στη Γ.Σ. του 2011, πρόταση μομφής στο πρόσωπό μου κ.τ.λ.).
2) Ο αγροτικός κόσμος της Μεσσηνίας δε μας εξέλεξε στο Δ.Σ. για να υπηρετήσουμε προσωπικές πολιτικές και συνδικαλιστικές επιδιώξεις.
Δηλώνω κατηγορηματικά, πάντως, ότι κύριο μέλημά μου είναι η υπεράσπιση και η εξυπηρέτηση του συμφέροντος των παραγωγών της Μεσσηνίας, χωρίς να ενδιαφέρομαι για τη διατήρηση της καρέκλας μου ή την ασχολία μου με άλλα πολιτικά καθήκοντα. 
3) Η αποχώρηση των 5 συμβούλων από τη συνεδρίαση δείχνει ξεκάθαρα την απόφαση που είχαν νωρίτερα πάρει, πριν μπουν στη συνεδρίαση, ώστε να δημιουργήσουν ένταση και κλίμα αντιπαράθεσης, αφού ακόμα και αν αυτά που τώρα λένε, ήταν αλήθεια, πράγμα το οποίο απορρίπτω, θα μπορούσαν να συζητήσουν τα υπόλοιπα κρίσιμα θέματα της ημερήσιας διάταξης του συμβουλίου.
4) Τα παραπάνω έχει σημασία να τονιστούν για να αποδειχθεί ότι η συγκεκριμένη αντίδρασή τους πηγάζει μόνο από κίνητρα επίθεσης στο πρόσωπό μου, αφού δεν αρνήθηκα το θέμα να συζητηθεί και μάλιστα πριν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στο πλαίσιο της ενημέρωσης που θα γινόταν στο Δ.Σ.   
Αυτό έγινε και μετά την αποχώρησή τους, με αναλυτική παρουσίαση των σημείων της έκθεσης από το νομικό σύμβουλο και με την επισήμανση τη δική μου ότι επί των πορισμάτων της έκθεσης θα απαντήσουμε και εγγράφως, όταν και αν κληθούμε από τα αρμόδια δικαστικά όργανα.
Καταλαβαίνει κανείς, λοιπόν, ότι η βάση της αντίδρασης των παραπάνω συμβούλων δεν έχει σχέση με την ουσία της εκθέσεως του υπουργείου, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν ακόμα ότι η έκθεση αυτή είχε δοθεί σε αντίγραφο προς τα μέλη του Δ.Σ.
Οι καταστάσεις αυτές μου δημιουργούν ερωτηματικά σχετικά με το αν υπάρχει σύνδεση μεταξύ της ανώνυμης καταγγελίας που προκάλεσε τον έλεγχο και των επιθέσεων που δέχομαι με αφορμή αυτόν!!».
Μ.Ν.
~**
Τριφυλία
ImageΗ ανεργία μαστίζει τους νέους και διαλύει την κοινωνία
* Σε μείζον κοινωνικό πρόβλημα αναδεικνύεται στη χώρα μας η ανεργία, τα ποσοστά της οποίας διαρκώς αυξάνονται, διαλύοντας την κοινωνική συνοχή, σκορπίζοντας άγχος και αβεβαιότητα και οδηγώντας τους πολίτες, και ιδίως τους νέους, στην απόγνωση και το περιθώριο της ζωής.
* Tο ποσοστό ανεργίας το Φεβρουάριο το 2012 εκτοξεύτηκε στο 21,7% έναντι 15,2% που ήταν το Φεβρουάριο του 2011 και 21,3% τον Ιανουάριο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 318.435 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011 (αύξηση 42,3%) και κατά 14.237 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (αύξηση 1,3%) και διαμορφώθηκαν σε 1.070.724 άτομα.
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 336.589 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011 (μείωση 8,0%) και κατά 19.729 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (μείωση 0,5%) και διαμορφώθηκαν σε 3.872.243 άτομα. Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 25.930 σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2011 (αύξηση 0,8%) και κατά 7.824 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (αύξηση 0,2%). Περίπου 900 πολίτες χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους, ενώ όλο και περισσότεροι καθίστανται οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή δεν εργάζονται αλλά και ούτε καν αναζητούν εργασία... Ηλικιακά, η ανεργία στους νέους 15- 24 ετών ανήλθε σε 53,8% (από 40,3% το Φεβρουάριο 2011). Άνω του μέσου όρου είναι η ανεργία και στις ηλικίες 25- 34 ετών (29,1% από 20,4%). Ακολουθούν οι ηλικίες 35- 44 ετών (17,6% από 12,9%), 45- 54 ετών (16,2% από 10,4%) και 55- 64 ετών (11,2% από 7,5%). Ακόμη και στις ηλικίες 65 - 74 ετών (ουσιαστικά μετά τη συνταξιοδότηση για την πλειονότητα του πληθυσμού) η ανεργία διπλασιάστηκε (4,3% από 2,2%). Η ανεργία παραμένει «γένους θηλυκού», καθώς στις γυναίκες ανήλθε σε 25,7% (από 18,8% το Φεβρουάριο 2011). Στους άνδρες το ποσοστό είναι 18,6% από 12,5% ένα χρόνο πριν.


* Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδος - Ιονίων Νήσων η ανεργία εκτινάχθηκε στο 19,8% από 13,6% το Φεβρουάριο του 2011 και στη Μεσσηνία ξεπερνά το 25%. Στην Τριφυλία, η ανεργία πλήττει, κυρίως, τους νέους και τις γυναίκες. Δύσκολα τα βγάζουν πέρα, η καθημερινότητα που βιώνουν είναι τραγική και το μέλλον, όσο αισιόδοξοι και αν θέλουν να είναι, με τις υπάρχουσες συνθήκες της πολιτικής - κυβερνητικής αβεβαιότητας και οικονομικής κρίσης, δυσοίωνο. Να προγραμματίσουν στη ζωή τους δεν μπορούν, να κάνουν σχέδια είναι ουτοπικό, ενώ τα όνειρά τους καταστρέφονται στη λαίλαπα της εποχής.
* Μιλήσαμε με νέους και νέες της Τριφυλίας οι οποίοι σημείωσαν στο «Θ» τη σκληρή πραγματικότητα της ανεργίας στην περιοχή:
Γιώτα Πανταζοπούλου: «Η ανεργία είναι μια σύγχρονη μάστιγα που εξαπλώνεται με πολύ μεγάλη ένταση και πλήττει, κυρίως, τους νέους και τις γυναίκες. Στην περιοχή μας δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει έναν άνεργο. Τα προβλήματα είναι πολλά, οικονομικά και κοινωνικά. Δουλειές δεν υπάρχουν, επιχειρήσεις κλείνουν και η ζωή και καθημερινότητα γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Ήδη η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και δε φαίνεται να γίνεται κάτι για να αλλάξει αυτό, δυστυχώς».
* Δήμητρα Βασιλοπούλου, μητέρα ενός κοριτσιού εξίμισι μηνών: «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Η ζωή γίνεται κάθε μέρα και πιο σκληρή. Και να θέλεις, όπως οι περισσότεροι, να βρεις μια δουλειά, δεν υπάρχει. Τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, για το Δημόσιο δεν το συζητάμε. Όταν κάποιος είναι μόνος, έστω και δύσκολα, μπορεί να επιβιώσει κάπως. Όταν έχεις οικογένεια, είναι τραγικά τα πράγματα. Όλα ακριβαίνουν και περιοριζόμαστε μόνο στα απαραίτητα για το μωρό μας».
* Χρήστος Τσακανίκας: «Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με την ανεργία και εδώ, είναι πολύ δύσκολα. Δεν υπάρχουν δουλειές, δεν κινείται και η οικοδομή, γιατί εγώ είμαι και παιδί της οικοδομής. Αν δεν κινείται η οικοδομή, δεν κινούνται πολλά επαγγέλματα. Άμεσα έχουν σχέση 17 επαγγέλματα, οπότε καταλαβαίνετε την κρίση που υπάρχει και πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Αν δούλευε η οικοδομή, θα κινιόταν όλη η αγορά, τώρα που δεν κινείται η οικοδομή, δεν κινείται και η αγορά ολόκληρη. Χρήματα δεν υπάρχουν, ακρίβεια υπάρχει, είναι πολύ δύσκολα για όλους. Λένε για κάτι προγράμματα από την Ευρώπη, αν θα ανοίξουν, κάτι μπορεί να γίνει, αλλά θα είμαστε στην Ευρώπη τότε για να ανοίξουν;».
* Χρήστος Πιτταράς: «Είναι πολύ έντονο το πρόβλημα της ανεργίας, ιδίως στις μέρες μας, λόγω και της οικονομικής κρίσης. Όλο αυτό έχει ξεκινήσει από τις παλιότερες γενιές, που δεν έκαναν σωστή διαχείριση και ορθολογικούς σχεδιασμούς, και από τους πολιτικούς που δε δημιούργησαν στη χώρα μας υποδομές για ανάπτυξη, για να ανοίξουν επαγγέλματα, να υπάρχουν δουλειές και να κινείται η αγορά. Σήμερα δυσκολεύει καθημερινά η ζωή μας. Σχέδια για το μέλλον δεν μπορεί να κάνει ένας νέος άνθρωπος, έτσι όπως είναι η οικονομική κατάσταση. Μόνο απαισιοδοξία επικρατεί. Μας έχουν οδηγήσει σε απόγνωση και τα άκρα».
* Νικήτας Γιαννόπουλος: «Φυσικά και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ανεργίας. Όμως, δε φταίει μόνο το κράτος. Φταίμε κι εμείς οι άνεργοι, καθώς η επιλογή των επαγγελμάτων έγινε από πάρα πολύ μικρή ηλικία, ίσως τότε δεν ξέραμε τι θα συναντήσουμε στο μέλλον. Κατά κάποιον τρόπο, του καθενός η τσέπη καθορίζεται από το τι προεργασία έχει κάνει από μικρός, ώστε να έχει δουλειά, ένα μεροκάματο, στο μέλλον. Βέβαια, να σκεφτούμε και τους μετανάστες, που στην αρχή είχαν έρθει με μεροκάματα εξευτελιστικά και σιγά σιγά "εδραιώθηκαν", γιατί έτσι συνέφερε τους εργοδότες - πολίτες. Οι νέοι μένουμε αναγκαστικά με τον πατέρα μας και τη μάνα μας, άσχημο είναι, αλλά τι να κάνουμε; Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, όπως είναι η κατάσταση. Μία διέξοδος είναι ίσως η μετανάστευση, αλλά προς τα πού; Σε χώρες που έχουν ήδη κρίση;»
* Ναντίν Βωβού: «Υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα, επειδή υπάρχει και η οικονομική κρίση και δεν υπάρχει χρήμα στον κόσμο. Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο, εργαζόμενοι χάνουν τις δουλειές τους, η ζωή έχει ακριβύνει πολύ και χρήμα δεν υπάρχει. Για την εργασία παίζει ρόλο και το μεροκάματο, γιατί κάποιος που έχει σπουδάσει δεν πάει για δουλειά στον άλλον με 20 ευρώ και χωρίς ένσημα. Είναι άσχημα τα πράγματα και δε βλέπω να φτιάχνουν. Γι' αυτό και πολλοί φεύγουν στο εξωτερικό, για να έχουν μιαν ανθρώπινη δουλειά και ζωή, γιατί η Ελλάδα φαίνεται πως μέλλον δεν έχει. Δεν μπορεί να μείνει εδώ ένας νέος, να δουλέψει και να φτιάξει τη ζωή του».Του Ηλία Γιαννόπουλου
~** 



Από την Αυτοδιοίκηση στο… Κοινοβούλιο
ImageΟ Θ. Πετράκος κέρδισε με τις περισσότερους ψήφους μια θέση στη Βουλή
*Τη δική τους ξεχωριστή παρουσία στα ψηφοδέλτια των κομμάτων στη Μεσσηνία είχαν και φέτος υποψήφιοι από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού. 
Συνολικά οκτώ (8) άτομα έθεσαν τον εαυτό τους στη διάθεση των κομμάτων τους και των πολιτών, αριθμός σχετικά μικρός, πάντως, αν σκεφθεί κανείς το πλήθος των υποψηφίων και τον αριθμό των πολιτικών σχηματισμών που συμμετείχαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Βέβαια, υπήρχαν και άλλοι υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές που είχαν προηγουμένως δοκιμάσει τις δυνάμεις τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά δεν είχαν καταφέρει να εκλεγούν.
Από το σύνολο των «αυτοδιοικητικών» υποψηφίων της περασμένης Κυριακής, οι περισσότεροι υπήρχαν στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ (3) και ακολούθησαν: (2) στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και από ένας (1) σε ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο και «Ανεξάρτητους Έλληνες». 
*
Το καλύτερο αποτέλεσμα σημειώθηκε από τον περιφερειακό σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκο, ο οποίος εξελέγη πρώτος σε σταυρούς απ’ όλους τους συνυποψηφίους του στη Μεσσηνία, συγκεντρώνοντας 5.468 και κερδίζοντας, παράλληλα, μια θέση στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
Αμέσως μετά τα καλύτερα αποτελέσματα σημειώθηκαν από τους δύο υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Άγγελος Κωτσιόπουλος, συγκέντρωσε 5.310 ψήφους, ενώ ο έτερος υποψήφιος, Ιωάννης Αδαμόπουλος, 4.835.
Το δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα στο ψηφοδέλτιο του κόμματός τους (ΚΚΕ) κέρδισαν η Σοφία Αποστολοπούλου (2.120 ψήφους) και ο Νίκος Διασάκος (2.003). Αμέσως μετά το καλύτερο αποτέλεσμα σημειώθηκε από τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, δημοτικό σύμβουλο Καλαμάτας, Κώστα Ανδρεάκο, που συγκέντρωσε 1.406 ψήφους. Ακολούθησε ο τέως δήμαρχος Μεσσήνης και υποψήφιος με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος συγκέντρωσε 1.171 ψήφους. Το «ψηφοδέλτιο» των αυτοδιοικητικών υποψηφίων έκλεισε ο Σαράντος Κουκούμης από το ΚΚΕ, με 685 ψήφους. 
33 ΓΥΝΑΙΚΕΣ 
ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

Τριάντα τρεις (33) ήταν οι γυναικείες υποψηφιότητες στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Από τα κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές περισσότερο «άρωμα γυναίκας» είχε το ψηφοδέλτιο των «Οικολόγων Πράσινων», καθώς οι πέντε (5) εκ των επτά (7) υποψηφίων ήταν γένους θηλυκού. Ακολούθησε το ψηφοδέλτιο του κόμματος «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας» με τέσσερις υποψήφιες. Να σημειώσουμε ότι το πρώτο κόμμα στο νομό και στη χώρα, αυτό της Νέας Δημοκρατίας, δεν είχε καμία γυναίκα υποψήφια.
Απ’ όσες γυναίκες έθεσαν υποψηφιότητα καλύτερο αποτέλεσμα σημείωσε η Νάντια Γιαννακοπούλου από το ΠΑΣΟΚ, που κέρδισε την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματός της και κατάφερε να επανεκλεγεί βουλευτής.
Γυναικείες πρωτιές υπήρξαν στο κόμμα της «Δημοκρατικής Αριστεράς» με την Αθανασία Αργυράκη, στο κόμμα Κοινωνία «Πολιτική Παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια» με τη Νικολέττα Μακρή, στο «Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας» με τη Μαρία Τριανταφυλλοπούλου, στη «Δημοκρατική Συμμαχία» με την Ισμήνη Κούβελου, στους «Οικολόγους Πράσινους» με τη Δήμητρα Λυμπεροπούλου και στο κόμμα «ΟΧΙ» (Δημοκρατική Αναγέννηση – Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο) με τη Σταυρούλα Δαμήλου – Κοτσιφάκη.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

~**
Συνέδριο λιμενικών
Image«Η υπηρεσία έχει να διαθέσει έστω και ένα ζευγάρι κορδόνια εδώ και 10 χρόνια»
* Ανασφάλιστοι και χωρίς υγειονομική περίθαλψη οδηγούνται προς το 13ο Τακτικό Πανελλήνιο Συνέδριό τους, που θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα 19 και 20 Μαΐου, οι λιμενικοί.Σύνθημα του συνεδρίου είναι «Με πίστη τη δύναμή μας».
* Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου, Σαράντος Καμβύσης, οι λιμενικοί πλέον πληρώνουν από την τσέπη τους στο 100% γιατρούς και φάρμακα. Αυτό, αλλά και ζητήματα όπως η λειτουργία του Αρχηγείου και η προμήθεια του Σώματος με υλικοτεχνική υποδομή, θα απασχολήσουν το συνέδριο.
* Είναι, δε, χαρακτηριστική η επισήμανση του κ. Καμβύση, ότι η υπηρεσία «έχει να διαθέσει σε λιμενικό έστω και κορδόνια, εδώ και 10 χρόνια»!
~* Περίθαλψη
* Σε ό,τι αφορά την ασφαλιστική τους κάλυψη και περίθαλψη, ο κ. Καμβύσης παρατήρησε ότι πλέον πληρώνουν το 100% της αξίας φαρμάκων και γιατρών, αφού λόγω οφειλών του ταμείου τους έχουν μείνει ακάλυπτοι: «Οι λιμενικοί πάνε στο συνέδριο αυτό ανασφάλιστοι, γιατί δεν έχουν υγειονομική περίθαλψη. Αν συμβεί κάτι, ή πάνε στο νοσοκομείο ή πληρώνουν από την τσέπη τους».
* Ένα άλλο θέμα που, όπως είπε ο κ. Καμβύσης, απασχολεί τους λιμενικούς είναι το Αρχηγείο του Σώματος. Διευκρίνισε ότι έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο χρόνο στο υπ. Προστασίας του Πολίτη και αυτό είναι πολύ σημαντικό, αλλά δεν έχει υποστηριχτεί με πιστώσεις, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται η λειτουργία του.
~* Υλικοτεχνική υποδομή 
* Φυσικά, όπως στην Αστυνομία, έτσι και στο Λιμενικό υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την υλικοτεχνική υποδομή και τον εξοπλισμό. Κατά τον κ. Καμβύση, μαζική προμήθεια αυτοκινήτων για το Λιμενικό έχει να γίνει εδώ και 9 χρόνια. Φυσικά, για πλωτά μέσα ούτε λόγος. Η στρόφιγγα έχει κλείσει τελείως. Όλο αυτό έχει περιορίσει σημαντικά την επιχειρησιακή λειτουργία του Σώματος.
* Pαράλληλα, υπάρχουν προβλήματα προμήθειας καυσίμων ή ελλιπής συντήρηση των αυτοκινήτων.
* Δεν υπάρχουν πιστώσεις ούτε για λειτουργικά έξοδα που αφορούν αναλώσιμα είδη (γραφική ύλη, κ.λπ.) και σε αρκετές περιπτώσεις αναγκάζονται οι ίδιοι οι λιμενικοί να βάζουν χρήματα από την τσέπη τους. «Από την τσέπη τους βάζουν οι λιμενικοί τα χρήματα και για την προμήθεια ρούχων εργασίας ή εξοπλισμού προστασίας και διαφόρων εξαρτημάτων που χρειάζονται κ.ά. Η υπηρεσία έχει να διαθέσει έστω και ένα ζευγάρι κορδόνια εδώ και 10 χρόνια», συμπλήρωσε.
* Τέλος, σημαντικό είναι και το πρόβλημα στέγασης των υπηρεσιών: «Αρκετά κτήρια που στεγάζουν τα λιμενικά καταστήματα δεν παρέχουν ούτε τα στοιχειώδη. Για παράδειγμα, στο Λιμεναρχείο Πύλου, που είναι μια τουριστικά αναπτυσσόμενη περιοχή, το κτήριο είναι πάρα πολύ μικρό και έχει μία τουαλέτα, την οποία χρησιμοποιούν άντρες, γυναίκες, επισκέπτες, κρατούμενοι και, φυσικά, δεν έχει πρόσβαση για ΑμεΑ». Της Βίκυς Βετουλάκη
~** Αθλητικά για σήμερα 13 / 05 / 2012
- Τελικός Φάϊναλ  Φόρ στο μπάσκετ στην Κωνσταντινούπολη  :
~ ΤΣΣΚΑ Μόσχας  - Ολυμπιακός Πειραιώς  61-62 .- ^  
- Μικρός Τελικός :
~ Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 69-74 .- ^

~** Για τα πλεϊ οφ  της Σουπερ Λίγκ : ~*  Παναθηναϊκός  - ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης  2-0 .- ^
~* Ατρόμητος Αθηνών - ΑΕΚ  Αθηνών  1-0 .- ^
*** ~*** AΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ 
*** Αποτελέσματα Β' εθνικής
Βύζας Μεγάρων-Φωκικός 0-0
Πανθρακικός-Εθνικός Αστέρας 3-0
Παναχαϊκή-Διαγόρας Ρόδου 3-0
Πανσερραϊκός-Ηρακλής Ψαχνών 1-0
Λάρισα-Καλλιθέα 0-1
Καλλονή-Αναγέννηση Γιαννιτσών 3-3
Βέροια-Αγροτικός Αστέρας 3-0
Πιερικός-Θρασύβουλος Φυλής 1-2
Πλατανιάς Α.Ο.-Αναγέννηση Επανομής 1-0

*** Γ εθνικη – Αποτελεσματα NOTIOS OMILOS
Ζάκυνθος-ΑΟ Γλυφάδας 2-1
Απόλλων Σμύρνης-Χανιά 2-0
ΠΑΟ Ρουφ-Ρούβας 1-2
Καλαμάτα-Πανηλειακός 0-0
Προοδευτική-Ηλυσιακός 1-0

*** Γ εθνικη – Αποτελεσματα BOREIOS OMILOS
Δόξα Κρανουλας-Μ. Αλέξανδρος Ηράκλειας 4-2
Νίκη Βόλου-Εθνικός Γαζώρου 1-0
Βατανιακός-Αετός Σκύδρας 1-0
Οικονόμος Τσαριτσάνης-Τηλυκράτης Λευκάδας 1-0
Οδυσσέας Αναγέννησης -Τύρναβος 1-1



~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/04/27-2012.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 .- 
~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/28-29-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σαββατο-κύριακο 28 και 29 Απριλίου 2012 .- 
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/30-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 .- 
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ 2012 : 
*** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/05/1-2012.html  , 1η του ΜΑΪ 2012 Τρίτη , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- 
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/05/2-2012.html  , * Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 2 Μαϊου 2012 ,.- 
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 3 Μαρτίου 2012 ,- 
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/05/4-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 4 Μαϊου 2012 .- 
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/05/5-2012.html  , Στο αγιάζι της Σαββατιάτικης ενημέρωσης 5 Μαϊου 2012 .- 
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/05/6-2012.html  , Κυριακή 6 Μαϊου 2012 Ώρα ψήφου , ώρα αποτελεσμάτων .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/05/7-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 7 Μαϊου 2012 .- 
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/05/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 8 Μαϊου 2012 .- 
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/05/8-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Τρίτη 8 Μαϊου 2012 .- 
~** http://snsarfara.blogspot.com/2012/05/9-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 9 Μαϊου 2012 
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/05/10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 10 Μαϊου 2012 .- 
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/05/11-2012.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Παρασκευή 11 Μαϊου 2012 .- 
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/05/12-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 12 Μαϊου 2012 .- 
~** 
Νοτιοδυτική Μεσσηνία
ImageΕνδιαφέρον υπάρχει, αλλά δε γίνονται πράξεις στην αγορά ακινήτων…
* Η περιοχή της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας, με το όμορφο φυσικό περιβάλλον, τον αρμονικό συνδυασμό βουνού – θάλασσας και την εύφορη γη, είναι ιδιαιτέρως ελκυστική για επενδύσεις.
* Οι επιπτώσεις της κρίσης, της πολιτικής αβεβαιότητας και της κυβερνητικής αστάθειας έχουν σοβαρό αντίκτυπο, ωστόσο, στην αγορά ακινήτων. Ακίνητα, οικίες και κτήματα προς πώληση υπάρχουν διαθέσιμα, ενδιαφέρον- έστω και μειωμένο - σε σχέση με άλλες χρονιές υπάρχει, όμως πράξεις αγοραπωλησιών δε γίνονται, αφού οι επενδυτές – αγοραστές τηρούν στάση αναμονής μπροστά στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα.
Το ενδιαφέρον Ελλήνων εστιάζεται σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ενώ οι ξένοι ενδιαφέρονται, κυρίως, για τουριστικές επενδύσεις ή αναπαλαιώσεις οικιών.
* Την περίοδο αυτή, πάντως, πολλές είναι οι ευκαιρίες για επενδύσεις, που όμως λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας και της οικονομικής κρίσης μένουν ανεκμετάλλευτες.
* Εμείς μιλήσαμε με κτηματομεσίτες στην περιοχή της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας και σας παρουσιάζουμε τι είπαν στο «Θ»:
Γιάννης Σπυρόπουλος, από την «Trifiliaki Real Estate» στην Κυπαρισσία: «Τo 2012 έχει δείξει έως τώρα μια πτωτική τάση στις αγοραπωλησίες ακινήτων, ακολουθώντας τα τρία προηγούμενα έτη. Ενώ η επένδυση στα ακίνητα θεωρούνταν, και ακόμα είναι, μια σίγουρη επιλογή, η αμφίβολη κατάσταση της οικονομίας έχει δημιουργήσει ανασφάλεια σε αγοραστές και πωλητές, με αποτέλεσμα οι μεν πρώτοι, ενώ έχουν ενδιαφέρον, να μην καταλήγουν σε αγορά, οι δε πωλητές να μη βλέπουν ρεαλιστικά τις αξίες που υπαγορεύει, δυστυχώς, η οικονομική ύφεση. Έτσι έχουμε ελάχιστες μεταβιβάσεις, οι οποίες αφορούν κυρίως οικόπεδα εκτός σχεδίου και ελαιοκτήματα σε σχετικά χαμηλές τιμές. Από την άλλη μεριά, οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πλήρως τα ακίνητά τους και τα προσφέρουν προς ενοικίαση, γεγονός που συνδυασμένο με την ενοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών (ΔΟΥ, ΙΚΑ κ.τ.λ.) δημιουργούν μια κινητικότητα στον τομέα των εκμισθώσεων στην περιοχή μας. Μια θετική πνοή δίνει το ενδιαφέρον Ρώσων και Αράβων επενδυτών για τη ζώνη Μεσσηνίας - Ηλείας. Εμείς, ως “Τριφυλιακή”, εδώ και χρόνια προωθούμε τα ακίνητα της περιοχής μας και προβάλλουμε τις ομορφιές της σε αυτό το αγοραστικό κοινό και ήδη περιμένουμε κάποιες κινήσεις στο άμεσο μέλλον, δηλαδή την τουριστική σεζόν.
* Μια θετική εξέλιξη στο χώρο των ακινήτων είναι ο τελευταίος νόμος που αφορά άμεσα στο μεσιτικό κλάδο, καθορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού μεταξύ πωλητών, αγοραστών και συμβαλλόμενων μεσιτών, πράγμα που πιστεύω πως θα συμβάλει θετικά στην εξυγίανση και τον εξορθολογισμό των αγοραπωλησιών των ακινήτων.
* Έχοντας ως εταιρεία τριάντα πέντε χρόνια εμπειρίας στο χώρο των ακινήτων, στέλνουμε μήνυμα προς ιδιοκτήτες αλλά και αγοραστές: να είστε ανοιχτοί στις συμβουλές “διαπιστευμένων” μεσιτών, για να έχετε καθαρή εικόνα του πώς θα κινηθείτε, και να παραμείνετε ήσυχοι από τυχόν προβλήματα νομικά ή πολεοδομικά κατά τη διάρκεια των συναλλαγών σας».
* Σωτήρης Σπανός με μεσιτικό γραφείο στην Κυπαρισσία: «Η αγοραπωλησία ακινήτων βρίσκεται σε κατάσταση σχεδόν αδράνειας. Οι λόγοι είναι γνωστοί σε όλους μας. Ο κυριότερος είναι η αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι με την οικονομία της χώρας μας και ακολουθούν οι φόροι, που είναι μια σημαντική επιβάρυνση, καθώς και το ότι οι τράπεζες δε χορηγούν δάνεια. Έχουν γίνει αγοραπωλησίες και κάτω από την αντικειμενική αξία. Καμιά φορά μπορεί να πληρωθεί ένα ακίνητο και πάνω από την πραγματική σημερινή αξία του, αλλά σε ελάχιστες και εξαιρετικές περιπτώσεις που ο αγοραστής το έχει ανάγκη (είναι αυτό που λέμε ότι “τον καλεί”). Γενικά, τώρα ισχύει το εξής: προσφέρει κάποιος ένα ακίνητο και δεν υπάρχει σταθερή η ενδεικτική τιμή. Εάν θέλει πραγματικά να πουληθεί, πρέπει η τιμή να είναι χαμηλή και να γίνονται διαπραγματεύσεις ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες του καθενός. Γενικά, είναι η εποχή των ευκαιριών για την αγορά γης». 
* Παναγιώτης Κόλλιας, με μεσιτικό γραφείο στα Φιλιατρά: «Στην ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών που δραστηριοποιούμαστε δεν κινείται τίποτα, έχουν “παγώσει” και οι πωλήσεις και οι αγορές. Ενδιαφέρον, ωστόσο, υπάρχει. Περισσότερη ζήτηση έχουν εδώ τα αγροτεμάχια από τις οικίες. Αλλά και σε αυτά περιορισμένα και περισσότερο ρωτούν, ως έρευνα αγοράς, χωρίς να είναι βέβαιη η πρόθεση για αγορά, επένδυση. Πράξεις, όμως, δε γίνονται.
* Μπορώ να πω, πάντως, όπως σας είπα, ότι μεγαλύτερη ζήτηση και ενδιαφέρον υπάρχει στην περιοχή για αγροτεμάχια. Οι τιμές αυτή την περίοδο, ειδικά, είναι χαμηλές και ελκυστικές για επενδύσεις και παρουσιάζονται πολλές ευκαιρίες για όσους θέλουν να προχωρήσουν σε αγορές. Αλλά και όσοι έχουν τη δυνατότητα την οικονομική, είναι σε στάση αναμονής με όσα συμβαίνουν στη χώρα. Μέχρι τώρα, όποιος θέλει να αγοράσει ένα αγροτεμάχιο, το ψάχνει και θα το αγοράσει, αλλά όχι παραλιακά. Πολλοί ζητάνε αγροτεμάχια για καλλιέργειες. Παραλιακά κτήματα ζητάνε μόνο ξένοι, αλλά πλέον έχει μειωθεί και αυτή η ζήτηση».
* Γεώργιος Λάππας, ιδρυτής του Mesitopolis, που λειτουργεί από το 1998 στη δυτική Μεσσηνία (Γαργαλιάνοι Τριφυλίας): «Όταν ξεκίνησε η λειτουργία του γραφείου, υπήρχε ένα παράδοξο. Η ζήτηση ήταν μεγαλύτερη από την προσφορά. Ήταν η εποχή που όλοι έψαχναν για μια σίγουρη επένδυση των χρημάτων τους. Ως λύση για αυτό το πρόβλημα ήρθε η αγορά ακινήτων. Σήμερα, υπάρχει προσφορά, αλλά μειωμένη ζήτηση. Η κρίση, βέβαια, έχει δύο όψεις. Από τη μία, για το χώρο της κτηματαγοράς μείωσε το επενδυτικό ενδιαφέρον (πόσες νεοαναγειρόμενες οικοδομές υπάρχουν στη γειτονιά σας;), αλλά, από την άλλη, ίσως λειτουργήσει ως εξυγίανση,  αποθαρρύνοντας και απομακρύνοντας περιστασιακούς τυχοδιώκτες. Η μείωση ζήτησης και η κρίση έχουν οδηγήσει πολλούς κατόχους ακινήτων -κυρίως από ανάγκη- να ρίξουν τις τιμές των ακινήτων από 30% έως και σε πολλές περιπτώσεις 40%. Όλοι βλέπουν την ευκαιρία και υπάρχει η διάθεση για επένδυση, αλλά επικρατεί μια στάση αναμονής. Η αδυναμία του τραπεζικού συστήματος για χρηματοδότηση αγοράς ακινήτων, η έλλειψη επενδυτικών προγραμμάτων και η έλλειψη ρευστότητας αποτρέπουν τους Έλληνες επενδυτές. Επιπρόσθετα, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από ξένους (Ρωσία, Γερμανία κ.λπ.), αλλά βλέποντας την πολιτική αστάθεια κρατούν επιφυλάξεις. Απαιτείται η ύπαρξη πολιτικού σχεδιασμού και υποδομών. Για παράδειγμα, υπάρχουν ακόμη πολλές περιοχές που δεν έχουν βιολογικούς καθαρισμούς. Ένα μεγάλο αγκάθι είναι, επίσης,  και τα εκτός σχεδίου δόμησης. Η μη ύπαρξη ενός γενικού πολεοδομικού σχεδιασμού (ΓΠΣ), σε συνδυασμό με τις κατά καιρού ανακοινώσεις του υπουργείου για περιορισμό-κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης, αποτρέπουν αρκετούς επενδυτές».
* Δήμητρα Γιαννακοπούλου, κτηματομεσίτρια από το “Dimi’s Real Estate Hellas” στην Πύλο: «Στην περιοχή μας υπάρχει ενδιαφέρον από Ολλανδούς και Άγγλους κυρίως, από ξένους γενικότερα, που ρωτούν για κατοικίες που μπορούν να αγοράσουν για αναπαλαίωση, γύρω στις 60 – 70 χιλιάδες ευρώ, μέχρι 80, παραπάνω δε δίνουν. Υπάρχουν άλλοι που θέλουν εκτάσεις μεγάλες, για παράδειγμα 300 στρ. για οικολογική καλλιέργεια ή φωτοβολταϊκά, άλλοι ψάχνουν για ξενοδοχειακές μονάδες, άλλοι για παραθαλάσσια μεγάλα ακίνητα. Μπαίνουμε σε μια διαδικασία να τους ενημερώσουμε, να έχουμε αλλεπάλληλη επικοινωνία, αλλά δε γίνονται πράξεις ακόμα, αν δεν καθαρίσει το κλίμα και το τοπίο το πολιτικό και οικονομικό στην Ελλάδα. Όλος ο κόσμος περιμένει να καθαρίσει το κλίμα της Ελλάδας για να μπορέσει να προχωρήσει και να συνεχίσει, γιατί είναι αβέβαιος ως προς το τι θα συμβεί. Υπάρχει ενδιαφέρον να ενημερωθούν, αλλά δε φτάνει στην πράξη. Υπάρχει το πολύ χαμηλό ενδιαφέρον και το πολύ υψηλό σε κόστος. Το μεσαίο έχει εξαφανιστεί. Και περισσότερο ψάχνουν για καλλιέργεια εκτάσεις ή παραθαλάσσια για ξενοδοχεία και τουριστικές επενδύσεις. Γίνεται μια έρευνα αγοράς αυτή τη στιγμή από ενδιαφερόμενους, περισσότερο ξένους, αλλά τηρούν στάση αναμονής, δεν προχωράνε σε πράξεις, δεν αποφασίζουν να επενδύσουν, όσο είναι το κλίμα έτσι στην Ελλάδα. Οι Έλληνες ψάχνουν για εκτάσεις για καλλιέργεια και φωτοβολταϊκά, ενώ οι ξένοι για τουριστικές επενδύσεις». Του Ηλία Γιαννόπουλου
~**
Νοτιοδυτική Μεσσηνία
ImageΕνδιαφέρον υπάρχει, αλλά δε γίνονται πράξεις στην αγορά ακινήτων…
* Η περιοχή της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας, με το όμορφο φυσικό περιβάλλον, τον αρμονικό συνδυασμό βουνού – θάλασσας και την εύφορη γη, είναι ιδιαιτέρως ελκυστική για επενδύσεις.
* Οι επιπτώσεις της κρίσης, της πολιτικής αβεβαιότητας και της κυβερνητικής αστάθειας έχουν σοβαρό αντίκτυπο, ωστόσο, στην αγορά ακινήτων. Ακίνητα, οικίες και κτήματα προς πώληση υπάρχουν διαθέσιμα, ενδιαφέρον- έστω και μειωμένο - σε σχέση με άλλες χρονιές υπάρχει, όμως πράξεις αγοραπωλησιών δε γίνονται, αφού οι επενδυτές – αγοραστές τηρούν στάση αναμονής μπροστά στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα.
Το ενδιαφέρον Ελλήνων εστιάζεται σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ενώ οι ξένοι ενδιαφέρονται, κυρίως, για τουριστικές επενδύσεις ή αναπαλαιώσεις οικιών.
* Την περίοδο αυτή, πάντως, πολλές είναι οι ευκαιρίες για επενδύσεις, που όμως λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας και της οικονομικής κρίσης μένουν ανεκμετάλλευτες.
* Εμείς μιλήσαμε με κτηματομεσίτες στην περιοχή της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας και σας παρουσιάζουμε τι είπαν στο «Θ»:
Γιάννης Σπυρόπουλος, από την «Trifiliaki Real Estate» στην Κυπαρισσία: «Τo 2012 έχει δείξει έως τώρα μια πτωτική τάση στις αγοραπωλησίες ακινήτων, ακολουθώντας τα τρία προηγούμενα έτη. Ενώ η επένδυση στα ακίνητα θεωρούνταν, και ακόμα είναι, μια σίγουρη επιλογή, η αμφίβολη κατάσταση της οικονομίας έχει δημιουργήσει ανασφάλεια σε αγοραστές και πωλητές, με αποτέλεσμα οι μεν πρώτοι, ενώ έχουν ενδιαφέρον, να μην καταλήγουν σε αγορά, οι δε πωλητές να μη βλέπουν ρεαλιστικά τις αξίες που υπαγορεύει, δυστυχώς, η οικονομική ύφεση. Έτσι έχουμε ελάχιστες μεταβιβάσεις, οι οποίες αφορούν κυρίως οικόπεδα εκτός σχεδίου και ελαιοκτήματα σε σχετικά χαμηλές τιμές. Από την άλλη μεριά, οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πλήρως τα ακίνητά τους και τα προσφέρουν προς ενοικίαση, γεγονός που συνδυασμένο με την ενοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών (ΔΟΥ, ΙΚΑ κ.τ.λ.) δημιουργούν μια κινητικότητα στον τομέα των εκμισθώσεων στην περιοχή μας. Μια θετική πνοή δίνει το ενδιαφέρον Ρώσων και Αράβων επενδυτών για τη ζώνη Μεσσηνίας - Ηλείας. Εμείς, ως “Τριφυλιακή”, εδώ και χρόνια προωθούμε τα ακίνητα της περιοχής μας και προβάλλουμε τις ομορφιές της σε αυτό το αγοραστικό κοινό και ήδη περιμένουμε κάποιες κινήσεις στο άμεσο μέλλον, δηλαδή την τουριστική σεζόν.
* Μια θετική εξέλιξη στο χώρο των ακινήτων είναι ο τελευταίος νόμος που αφορά άμεσα στο μεσιτικό κλάδο, καθορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού μεταξύ πωλητών, αγοραστών και συμβαλλόμενων μεσιτών, πράγμα που πιστεύω πως θα συμβάλει θετικά στην εξυγίανση και τον εξορθολογισμό των αγοραπωλησιών των ακινήτων.
* Έχοντας ως εταιρεία τριάντα πέντε χρόνια εμπειρίας στο χώρο των ακινήτων, στέλνουμε μήνυμα προς ιδιοκτήτες αλλά και αγοραστές: να είστε ανοιχτοί στις συμβουλές “διαπιστευμένων” μεσιτών, για να έχετε καθαρή εικόνα του πώς θα κινηθείτε, και να παραμείνετε ήσυχοι από τυχόν προβλήματα νομικά ή πολεοδομικά κατά τη διάρκεια των συναλλαγών σας».
* Σωτήρης Σπανός με μεσιτικό γραφείο στην Κυπαρισσία: «Η αγοραπωλησία ακινήτων βρίσκεται σε κατάσταση σχεδόν αδράνειας. Οι λόγοι είναι γνωστοί σε όλους μας. Ο κυριότερος είναι η αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι με την οικονομία της χώρας μας και ακολουθούν οι φόροι, που είναι μια σημαντική επιβάρυνση, καθώς και το ότι οι τράπεζες δε χορηγούν δάνεια. Έχουν γίνει αγοραπωλησίες και κάτω από την αντικειμενική αξία. Καμιά φορά μπορεί να πληρωθεί ένα ακίνητο και πάνω από την πραγματική σημερινή αξία του, αλλά σε ελάχιστες και εξαιρετικές περιπτώσεις που ο αγοραστής το έχει ανάγκη (είναι αυτό που λέμε ότι “τον καλεί”). Γενικά, τώρα ισχύει το εξής: προσφέρει κάποιος ένα ακίνητο και δεν υπάρχει σταθερή η ενδεικτική τιμή. Εάν θέλει πραγματικά να πουληθεί, πρέπει η τιμή να είναι χαμηλή και να γίνονται διαπραγματεύσεις ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες του καθενός. Γενικά, είναι η εποχή των ευκαιριών για την αγορά γης». 
* Παναγιώτης Κόλλιας, με μεσιτικό γραφείο στα Φιλιατρά: «Στην ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών που δραστηριοποιούμαστε δεν κινείται τίποτα, έχουν “παγώσει” και οι πωλήσεις και οι αγορές. Ενδιαφέρον, ωστόσο, υπάρχει. Περισσότερη ζήτηση έχουν εδώ τα αγροτεμάχια από τις οικίες. Αλλά και σε αυτά περιορισμένα και περισσότερο ρωτούν, ως έρευνα αγοράς, χωρίς να είναι βέβαιη η πρόθεση για αγορά, επένδυση. Πράξεις, όμως, δε γίνονται.
* Μπορώ να πω, πάντως, όπως σας είπα, ότι μεγαλύτερη ζήτηση και ενδιαφέρον υπάρχει στην περιοχή για αγροτεμάχια. Οι τιμές αυτή την περίοδο, ειδικά, είναι χαμηλές και ελκυστικές για επενδύσεις και παρουσιάζονται πολλές ευκαιρίες για όσους θέλουν να προχωρήσουν σε αγορές. Αλλά και όσοι έχουν τη δυνατότητα την οικονομική, είναι σε στάση αναμονής με όσα συμβαίνουν στη χώρα. Μέχρι τώρα, όποιος θέλει να αγοράσει ένα αγροτεμάχιο, το ψάχνει και θα το αγοράσει, αλλά όχι παραλιακά. Πολλοί ζητάνε αγροτεμάχια για καλλιέργειες. Παραλιακά κτήματα ζητάνε μόνο ξένοι, αλλά πλέον έχει μειωθεί και αυτή η ζήτηση».
* Γεώργιος Λάππας, ιδρυτής του Mesitopolis, που λειτουργεί από το 1998 στη δυτική Μεσσηνία (Γαργαλιάνοι Τριφυλίας): «Όταν ξεκίνησε η λειτουργία του γραφείου, υπήρχε ένα παράδοξο. Η ζήτηση ήταν μεγαλύτερη από την προσφορά. Ήταν η εποχή που όλοι έψαχναν για μια σίγουρη επένδυση των χρημάτων τους. Ως λύση για αυτό το πρόβλημα ήρθε η αγορά ακινήτων. Σήμερα, υπάρχει προσφορά, αλλά μειωμένη ζήτηση. Η κρίση, βέβαια, έχει δύο όψεις. Από τη μία, για το χώρο της κτηματαγοράς μείωσε το επενδυτικό ενδιαφέρον (πόσες νεοαναγειρόμενες οικοδομές υπάρχουν στη γειτονιά σας;), αλλά, από την άλλη, ίσως λειτουργήσει ως εξυγίανση,  αποθαρρύνοντας και απομακρύνοντας περιστασιακούς τυχοδιώκτες. Η μείωση ζήτησης και η κρίση έχουν οδηγήσει πολλούς κατόχους ακινήτων -κυρίως από ανάγκη- να ρίξουν τις τιμές των ακινήτων από 30% έως και σε πολλές περιπτώσεις 40%. Όλοι βλέπουν την ευκαιρία και υπάρχει η διάθεση για επένδυση, αλλά επικρατεί μια στάση αναμονής. Η αδυναμία του τραπεζικού συστήματος για χρηματοδότηση αγοράς ακινήτων, η έλλειψη επενδυτικών προγραμμάτων και η έλλειψη ρευστότητας αποτρέπουν τους Έλληνες επενδυτές. Επιπρόσθετα, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από ξένους (Ρωσία, Γερμανία κ.λπ.), αλλά βλέποντας την πολιτική αστάθεια κρατούν επιφυλάξεις. Απαιτείται η ύπαρξη πολιτικού σχεδιασμού και υποδομών. Για παράδειγμα, υπάρχουν ακόμη πολλές περιοχές που δεν έχουν βιολογικούς καθαρισμούς. Ένα μεγάλο αγκάθι είναι, επίσης,  και τα εκτός σχεδίου δόμησης. Η μη ύπαρξη ενός γενικού πολεοδομικού σχεδιασμού (ΓΠΣ), σε συνδυασμό με τις κατά καιρού ανακοινώσεις του υπουργείου για περιορισμό-κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης, αποτρέπουν αρκετούς επενδυτές».
* Δήμητρα Γιαννακοπούλου, κτηματομεσίτρια από το “Dimi’s Real Estate Hellas” στην Πύλο: «Στην περιοχή μας υπάρχει ενδιαφέρον από Ολλανδούς και Άγγλους κυρίως, από ξένους γενικότερα, που ρωτούν για κατοικίες που μπορούν να αγοράσουν για αναπαλαίωση, γύρω στις 60 – 70 χιλιάδες ευρώ, μέχρι 80, παραπάνω δε δίνουν. Υπάρχουν άλλοι που θέλουν εκτάσεις μεγάλες, για παράδειγμα 300 στρ. για οικολογική καλλιέργεια ή φωτοβολταϊκά, άλλοι ψάχνουν για ξενοδοχειακές μονάδες, άλλοι για παραθαλάσσια μεγάλα ακίνητα. Μπαίνουμε σε μια διαδικασία να τους ενημερώσουμε, να έχουμε αλλεπάλληλη επικοινωνία, αλλά δε γίνονται πράξεις ακόμα, αν δεν καθαρίσει το κλίμα και το τοπίο το πολιτικό και οικονομικό στην Ελλάδα. Όλος ο κόσμος περιμένει να καθαρίσει το κλίμα της Ελλάδας για να μπορέσει να προχωρήσει και να συνεχίσει, γιατί είναι αβέβαιος ως προς το τι θα συμβεί. Υπάρχει ενδιαφέρον να ενημερωθούν, αλλά δε φτάνει στην πράξη. Υπάρχει το πολύ χαμηλό ενδιαφέρον και το πολύ υψηλό σε κόστος. Το μεσαίο έχει εξαφανιστεί. Και περισσότερο ψάχνουν για καλλιέργεια εκτάσεις ή παραθαλάσσια για ξενοδοχεία και τουριστικές επενδύσεις. Γίνεται μια έρευνα αγοράς αυτή τη στιγμή από ενδιαφερόμενους, περισσότερο ξένους, αλλά τηρούν στάση αναμονής, δεν προχωράνε σε πράξεις, δεν αποφασίζουν να επενδύσουν, όσο είναι το κλίμα έτσι στην Ελλάδα. Οι Έλληνες ψάχνουν για εκτάσεις για καλλιέργεια και φωτοβολταϊκά, ενώ οι ξένοι για τουριστικές επενδύσεις». Του Ηλία Γιαννόπουλου

Σύλληψη (;) των δύο δραστών της συμπλοκής που διέφυγαν
ImageΔύο από τους τρεις δράστες που διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο, μετά τη συμπλοκή στην οδό Ευριπίδου, φέρεται να έχουν συλληφθεί.
* Αυτό, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, έγινε στην περιοχή της Ευρυτανίας, απ’ όπου και κατάγονται. Η είδηση έχει δημοσιευτεί σε «ιντερνετικές» εφημερίδες της Ευρυτανίας και στο «Agrinionews.gr», ωστόσο ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί από την Αστυνομία, όπως μας ενημέρωσε συνεργάτης του «Agrinionews.gr». Πάντως, κρίνουν έγκυρη την πληροφόρηση που έχουν.
* Από τις έρευνες της Αστυνομίας στην Καλαμάτα, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι οι τρεις δράστες που συνελήφθησαν τη Δευτέρα το απόγευμα στη συμπλοκή στην οδό Ευριπίδου δεν είναι οι ληστές της Εμπορικής Τράπεζας.
Υπενθυμίζεται ότι το  της Δευτέρας δύο ένοπλοι με κράνη μπήκαν στην τράπεζα σπάζοντας τη γυάλινη πόρτα με βαριοπούλα και πήραν 90.000 ευρώ.
* Τουλάχιστον οι δύο που έχουν ανακριθεί και απολογηθεί (διότι ο τρίτος εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, μετά το σοβαρό χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε για αφαίρεση βλημάτων από το σώμα του) φαίνεται πως ήταν περιφερειακά μέλη της οργάνωσης που είχαν συστήσει και όχι αυτοί που διέπραξαν τη ληστεία.
* Μάλιστα, φαίνεται, επίσης, να υπάρχουν ενδείξεις από την έρευνα ότι οι δύο ληστές της Εμπορικής Τράπεζας είναι ανάμεσα στους τρεις που κατάφεραν κατά τη συμπλοκή στην Καλαμάτα να κλέψουν αυτοκίνητο πολίτη και να διαφύγουν προς Πάτρα, όπου και το έκαψαν πριν το εγκαταλείψουν.
~* Σύλληψη
* Σύμφωνα με δημοσίευμα του «agrinionews.gr», οι δύο από τους δράστες που διέφυγαν είναι Eυρυτάνες και έχουν συλληφθεί. Χαρακτηριστικά, αναφέρει: «Η Αστυνομία συνέλαβε τους ληστές, ενώ η επιχείρηση της σύλληψης του ενός, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr,  έγινε στα όρια του ορεινού Βάλτου της Αιτωλοακαρνανίας με την Ευρυτανία. Η ληστεία είχε γίνει το πρωί, ωστόσο το απόγευμα τρεις αστυνομικοί που βρέθηκαν στο κέντρο της Καλαμάτας αναγνώρισαν τους ληστές να εισέρχονται σε διαμέρισμα πολυκατοικίας. Οι ληστές αντελήφθησαν τους αστυνομικούς και έτσι άρχισαν να πυροβολούν με  καλάσνικοφ. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, όπως και  τρεις ληστές. Τρεις επιπλέον ληστές αρχικά κατάφεραν να ξεφύγουν με ξένο αυτοκίνητο. Οι έρευνες της Αστυνομίας εντόπισαν τον έναν, Ευρυτάνα, στην Πάτρα και τον άλλο στην Ευρυτανία, κοντά στα όρια με τον Βάλτο».
* Όλα τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από την Αστυνομία δείχνουν ότι οι έξι δράστες ήταν σεσημασμένοι και μέλη ομάδας που διέπραττε ληστείες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
* Μάλιστα, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πρέπει να είναι αυτοί που τον Ιούλιο του 2011, ακριβώς με την ίδια μέθοδο, έσπασαν με βαριοπούλα την τζαμαρία στην τράπεζα «Alpha Bank» στην πλατεία 23ης Μαρτίου και όταν αυτή είχε ολοκληρώσει τις συναλλαγές με το κοινό και είχε κλειδώσει τις πόρτες. Ωστόσο, δεν κατάφεραν τότε να πάρουν κάτι, αφού οι υπάλληλοι είχαν προλάβει να βάλουν τα χρήματα στο χρηματοκιβώτιο.  Της Βίκυς Βετουλάκη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ