Ένα ταξίδι στην καθημερινότητα

Ένα ταξίδι στην  καθημερινότητα  Τρίτη  28  Ιουνίου  2011 :
~
ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ...ΤΟ ΠΕΡΙΒΙΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΟΝΕΣ κ.α.  :

~ Ταξιδεύοντας μέσα στην Ελληνική φύση :
~**1324 , ΑΓΡΑΦΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 1 :
**  http://www.youtube.com/watch?v=KzQu9U2U-Ek  ,

Τραγούδια και διασκέδαση προς Φουρνά Αγράφων



~** 1325 , ΑΓΡΑΦΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 2 :
**  http://www.youtube.com/watch?v=xRXbb3pjWJk  ,
Τραγούδια με Χρήστο Δαβίλλα , Μαρίνο Μπούρα , Βασούλα Σκούρτη κ.α.



~** 1326 , ΑΓΡΑΦΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 3 :
**  http://www.youtube.com/watch?v=yFEM9VzPvWc  ,
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ Χρήστο Α. Δαβίλλα και Μαρίνο Μπούρα



~** 1327 , ΑΓΡΑΦΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 4 :
~*  http://www.youtube.com/watch?v=UhNb_V51FBw  ,
Τραγούδια και χαρά



~** Στο αγιάζι της ενημέρωσης :
** http://xrhstos-frik.blogspot.com/2011/06/300.html  : ΠΡΟΙΤΟΣ ΜΠΛΟΓΚ
** Συζήτηση στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο
~
Στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκίνησε τη Δευτέρα η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Είναι η μοναδική ευκαιρία για να ορθοποδήσει η χώρα, τόνισε ο πρωθυπουργός. Η ΝΔ δεν εγκρίνει το πρόγραμμα, υπογράμμισε ο Χ. Σταϊκούρας.

** Παραλύει η χώρα
~
Παραλύει σήμερα και αύριο ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, λόγω της 48ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Δεν θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ, ΟΣΕ, προαστιακός, οι συρμοί του ΗΣΑΠ και του τραμ. Αντίθετα, κανονικά θα λειτουργήσει το Μετρό.

** Δυναμικά στο Σύνταγμα οι Αγανακτισμένοι
~
Οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες συγκεντρώνονται από το πρωί σήμερα στην πλατεία Συντάγματος, με σκοπό να συνενωθούν με διαδηλωτές των απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ για την Τετάρτη προγραμματίζουν να περικυκλώσουν της Βουλής.

** «Μεσοπρόθεσμη» αγανάκτηση στο Σύνταγμα
~
Με το βλέμμα στις συγκεντρώσεις της Τρίτης και της Τετάρτης οι Αγανακτισμένοι βρέθηκαν τη Δευτέρα για 34η ημέρα στο Σύνταγμα. Προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις επόμενες κινητοποιήσεις, που θεωρούνται ως «μητέρα των μαχών».

** Ανακοίνωση της ΑΕΛ για τους διαλόγους
~
Η ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως η ομάδα είναι... "τυχερή" που ακούγεται στους ύποπτους διαλόγους, στους οποίους γίνεται λόγος για τρία παιχνίδια στα οποία οι βυσσινί αδικήθηκαν και έχασαν βαθμούς στις καθυστερήσεις.




~** Τοπικό Μεσσηνιακό αγιάζι ενημέρωσης
**Ξέμειναν από δουλειά 110 εργαζόμενοι του Δήμου Καλαμάτας  
* Στη μέγγενη της ανεργίας πιάστηκαν από χθες 110 περίπου εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης στο Δήμο Καλαμάτας, αφού το υπουργείο Εσωτερικών δε φαίνεται διατεθειμένο να υπογράψει την παράταση των εργασιών τους πέραν του Απριλίου 2011.
* Σε ενημερωτική συνάντηση που είχαν χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο οι εργαζόμενοι από τις Δημοτικές Κοινότητες Θουρίας και Καλαμάτας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αθ. Ηλιόπουλο, ο τελευταίος, αφού παρουσίασε ένα σύντομο ιστορικό της υπόθεσης, μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα, καθώς και για τις κινήσεις που αναμένεται να κάνει ο Δήμος μετά από αυτό.
* Όπως τόνισε, “για τη μερική απασχόληση το πρόγραμμα που είχε εκδοθεί και εφαρμοστεί προέβλεπε τη λειτουργία του μέχρι τις 30 Απριλίου 2011. Στις συμβάσεις που υπεγράφησαν για τη Δημοτική Κοινότητα Θουρίας προβλεπόταν ότι η σύμβαση λήγει ακριβώς στην παραπάνω ημερομηνία. Για την περίπτωση της Καλαμάτας υπήρχε η πρόβλεψη ότι το πρόγραμμα μπορεί να παραταθεί για έξι μήνες ακόμη.
* Μία ημέρα πριν από την κανονική λήξη του προγράμματος, εκδόθηκε μια Κοινή Υπουργική Απόφαση που έδινε το δικαίωμα παράτασης συμβάσεων των εργαζομένων μέχρι τη συμπλήρωση 18 μηνών απασχόλησης. Η μεγάλη αντίφαση παρουσιάζεται στο αποφασιστικό, που λέει ότι η παράταση του προγράμματος αποφασίζεται μέχρι τη λήξη των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί από τους Δήμους με τους μερικώς απασχολημένους.
* Πολλοί Δήμοι υπέγραψαν συμβάσεις και μετά τη λήξη του προγράμματος. Στη συνέχεια, όμως, υπήρξαν αρκετά προβλήματα. Ο Δήμος Καλαμάτας προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων πληρωμής, τα οποία γύρισαν πίσω από τον Επίτροπο, ο οποίος δεν τα θεωρεί αφού το πρόγραμμα έχει λήξει.
* Από την πλευρά μας, προχωρήσαμε σε ερώτημα προς το υπουργείο και σύμφωνα με απάντηση που έδωσαν σε άλλο Δήμο σε ανάλογο ερώτημα, υποστηρίζεται ότι οι συμβάσεις που είχαν ως ημερομηνία λήξης την 30ή Απριλίου 2011 έχουν λήξει πάση θυσία. Εδώ εντάσσονται οι εργαζόμενοι από Θουρία και Αρφαρά. Για συμβάσεις στις οποίες έχει προβλεφτεί παράταση, όπως είναι της Καλαμάτας, αυτές μπορούν να συνεχιστούν.
* Από εκεί και πέρα, η Δημοτική Αρχή, για την περίπτωση της Καλαμάτας, αλλά και για τους δύο απλήρωτους μήνες των εργαζομένων στη Θουρία, θα κάνει προσφυγή στο Ελεγκτικό Συνέδριο, μια διαδικασία όμως αρκετά χρονοβόρα. Όταν εκδοθεί η απόφαση και είναι θετική, οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν, σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματά τους στα αστικά δικαστήρια”.
* Βεβαίως, τα παραπάνω δεν ικανοποίησαν τους εργαζόμενους, οι οποίοι στην ουσία θα παραμείνουν μετέωροι και απλήρωτοι για αρκετούς μήνες μέχρι να εκδοθεί η απόφαση. Ένα επιπλέον στοιχείο του “αλαλούμ” που επικρατεί στο συγκεκριμένο θέμα είναι ότι την προηγούμενη Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του Δήμου Καλαμάτας, Βασίλης Χαντζής, διαβεβαίωνε τους εργαζόμενους για τελείως διαφορετικά πράγματα.

**  Απεργία
~
48ωρος κλοιός από εργαζομένους για Μεσοπρόθεσμο και λιτότητα
* Μπλακ άουτ στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα επίκειται σήμερα και αύριο λόγω της 48ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
* Σήμερα και αύριο το κέντρο της Καλαμάτας θα βρεθεί σε κλοιό διαδηλωτών, καθώς τα συνδικάτα και αγανακτισμένοι πολίτες έχουν ήδη προγραμματίσει σειρά συγκεντρώσεων.
* Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο σήμερα στις 10.30 το πρωί μπροστά από το κτήριο του Εργατικού Κέντρου.
* Παράλληλα, το ΠΑΜΕ διοργανώνει δύο συγκεντρώσεις σήμερα και αύριο στις 10.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου και πορεία στους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας θα κάνουν και οι «αγανακτισμένοι πολίτες».
* Στη 48ωρη απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και στους Δήμους, οι τραπεζικοί, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και το προσωπικό των Ταμείων. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν και οι γιατροί.
* Επίσης, όπως έγινε γνωστό, με λεωφορεία ανεβαίνουν στην Αθήνα οι εργαζόμενοι της Πελοποννήσου προκειμένου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. Αύριο Τετάρτη θα φτάσουν στην Αθήνα οι εργαζόμενοι της Αρκαδίας με λεωφορεία που ξεκινούν από τη Μεγαλόπολη και την κεντρική πλατεία στις 8.00 το πρωί και από την Τρίπολη στις 8.30 το πρωί, από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.
* Στην Αθήνα ανεβαίνουν με λεωφορεία και οι εργαζόμενοι της Αργολίδας και της Κορινθίας σήμερα το πρωί. Τα λεωφορεία της Κορίνθου θα ξεκινήσουν στις 8.30 το πρωί από τα Περιβολάκια και της Αργολίδας στις 7.30 το πρωί από την πλατεία της Αγοράς στο Άργος.

** Η ανεργία αυξάνει τον κίνδυνο του διαζυγίου
~
* Οι άνδρες που βγαίνουν στην ανεργία είναι πολύ πιο πιθανό να χωρίσουν και να πάρουν διαζύγιο από τις εργαζόμενες συζύγους τους, είτε με δική τους πρωτοβουλία είτε των γυναικών, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα, που διαπίστωσε ότι ακόμα και άνδρες οι οποίοι είναι σχετικά ευτυχισμένοι στο γάμο τους κινδυνεύουν με χωρισμό μετά την απώλεια της θέσης εργασίας τους.
* Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Λιάνα Σάγιερ του πολιτειακού πανεπιστημίου του Οχάιο, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο αμερικανικό περιοδικό Κοινωνιολογίας American Journal of Sociology, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail και το Live Science, αποδίδουν το πρόβλημα κυρίως στην ψυχολογική πίεση που υφίστανται οι άνδρες εξαιτίας της παραδοσιακής αντίληψης ότι αυτοί πρέπει να είναι κυρίως οι «κουβαλητές» στο οικογενειακό νοικοκυριό τους, παρ’ όλο που στη σύγχρονη εποχή εργάζονται πολλές γυναίκες.
* Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, αν η γυναίκα βγει στην ανεργία, δεν αυξάνει η πιθανότητα να πάρει διαζύγιο, καθώς ο σύντροφός της δεν εκδηλώνει αυξημένη τάση να εγκαταλείψει το γάμο, αλλά ούτε η ίδια. Μια εργαζόμενη γυναίκα είναι πιο πιθανό να ζητήσει διαζύγιο, σε σχέση με μια μη εργαζόμενη, αν ο άνδρας της μείνει χωρίς δουλειά, μόνο όμως αν δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη από το γάμο της.
* Για έναν άνδρα που μένει χωρίς δουλειά, όχι μόνο αυξάνει η πιθανότητα η γυναίκα του να πάρει την πρωτοβουλία να χωρίσουν και να καταλήξουν σε διαζύγιο, αλλά επίσης είναι πιθανό να προτιμήσει αυτός πρώτος να εγκαταλείψει το γάμο, ακόμα κι αν είναι ικανοποιημένος από αυτόν.
* Γενικά, η έρευνα διαπίστωσε ότι υπάρχει μια «ασύμμετρη» επίπτωση της ανεργίας στα δύο φύλα. Άσχετα με το αν η σύζυγος χάνει τη δουλειά της, ούτε ο άνδρας ούτε η γυναίκα του αισθάνονται αυξημένο κίνητρο να προχωρήσουν σε διάλυση του γάμου. Αντίθετα, αν ο άνδρας μείνει χωρίς απασχόληση, τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του μπορεί να επιλέξουν να χωρίσουν, καθώς ο καθένας από την πλευρά του θεωρεί πλέον ότι «ο γάμος δεν είναι πια αυτό που θα έπρεπε να είναι», κυρίως επειδή ο άνδρας σταμάτησε να εκπληρώνει τον παραδοσιακό ρόλο του «κουβαλητή».
* Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, «αυτές οι συνέπειες πιθανώς πηγάζουν από την μεγαλύτερη αλλαγή που έχει συμβεί στους ρόλους των γυναικών σε σχέση με των ανδρών. Η απασχόληση των γυναικών έχει αυξηθεί και είναι πια αποδεκτή, αλλά η μη απασχόληση (ανεργία) των ανδρών είναι ακόμα μη αποδεκτή σε πολλούς (και πολλές)».

** ΣΔΟΕ
~
Άνοιξε τους λογαριασμούς του Γ. Γρηγορόπουλου
~
* Σε δέκα τραπεζικούς λογαριασμούς κινήθηκε η έρευνα που έκανε το ΣΔΟΕ, ύστερα από ανώνυμη καταγγελία που έγινε τον Σεπτέμβριο κατά του πρώην διαιτητή Γιάννη Σπάθα.
* Σύμφωνα με το πόρισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, υπάρχουν πέντε ονόματα που εμπλέκονται σε παράνομο στοίχημα.
* Γίνεται, μάλιστα, ειδική αναφορά για δάνειο ύψους ενός εκατομμυρίου που πήρε ο Θωμάς Μητρόπουλος, χωρίς να το χρησιμοποιήσει τη στιγμή που «χρεοπιστώνεται με διάφορα ποσά», αλλά και για χρήματα που κατατίθενται σε προσωπικό λογαριασμό του Γιώργου Χριστοβασίλη τόσο από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, όσο και από συνδέσμους φιλάθλων της ομάδας.
* Τονίζεται, εξάλλου, ότι «παρατηρούνται κινήσεις χρηματικών ποσών μεταξύ προσώπων, που ως εκ της ιδιότητάς τους, θα πρέπει να τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας και αξιολόγησής τους», ενώ το πόρισμα ολοκληρώνεται με την επισήμανση ότι η έρευνα συνεχίζεται και σύντομα θα υπάρξει νέα πορισματική έκθεση.
* Μεταξύ των φυσικών προσώπων των οποίων οι κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών εμφανίζουν δοσοληψίες μεταξύ τους είναι και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Γιώργος Γρηγορόπουλος, που συναλλάσσεται με τον Γιάννη Κομπότη.

** Ιερές Μονές Στο Περιβόλι της Παναγίας  στο Άγιο Όρος που προγραμμάτισα το πρώτο 10ημερο του Αυγούστου να πισκεφτώ :
Από Ουρανούπολη .... Ταρσανάς  Γιοβάνιτσα και εν συνεχεία ..
η Από Ιερισσό ..Ι.Μ. Εσφιγμένου και εν συνεχεία ...
~ Ι.Μ. Χιλανδαρίου (Σέρβικο )
~ Ι. Μ. Εσφιγμένου (Ζηλωτές μοναχή) ( Διαμονή - Διανυχτέρευση )
~ Ι.Μ. Βατοπεδίου (Διαμονή)
~ Ι.Μ. Παντοκράτορος ( Διαμονή)
~ Ι.Μ. Σταυρονικήτα
~ Ι.Μ. Καρακάλλου
~ Σκήτη Αγίου Ανδρέα στις Καρυές
~ Το Άξιον Εστί στις Καρυές
~ Ι.Μ. Ιβήρων
~ ΔΑΦΝΗ
~ Ι.Μ. Δοχειαρίου (Διαμονή)
~ Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας ( Διαμονή)  και
~ Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονα (Ρώσικο) .-

** Προτείνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Κ. Μαργέλης
Αγωγές για ζημιές από διακοπές ρεύματος
~
*Να κινηθούν προς την κατεύθυνση κατάθεσης αγωγών προτείνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, σε όσους θίγονται τις ημέρες αυτές από τις διακοπές της ΔΕΗ.
* Κατά τον κ. Μαργέλη, ιδιώτες και επαγγελματίες μπορούν να κινηθούν νομικά κατά της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και της ΔΕΣΜΗΕ για ζημιές που έχουν πάθει είτε σε συσκευές είτε σε εμπορεύματα από τις διακοπές ρεύματος.
* *  Αγωγές
* Επίσης, σημείωσε ότι πρόσφατα η ΔΕΗ ανακοίνωσε πως θα αποζημιώνει τις ηλεκτρικές συσκευές που καίγονται εξαιτίας της υπέρτασης. Σύμφωνα με την ίδια τη ΔΕΗ, στο εξής θα δίνει αποζημιώσεις έως 400 ευρώ για ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές. Η διαδικασία θα εφαρμοστεί αναδρομικά για όσους έχουν υποβάλει αιτήσεις αποζημίωσης από την αρχή του χρόνου.
* Η διοίκηση της επιχείρησης έχει στείλει ήδη στις κατά τόπους υπηρεσίες οδηγίες για τις προϋποθέσεις και τον τρόπο εφαρμογής της διαδικασίας, σημειώνοντας ότι οι αποζημιώσεις θα είναι έως 300 ευρώ για μονοφασικές παροχές και έως 400 ευρώ για τριφασικές ανά συμβάν και καταναλωτή.
** Οι προϋποθέσεις για την καταβολή της αποζημίωσης είναι οι εξής:
• Ο καταναλωτής να ενημερώσει τη ΔΕΗ για τη βλάβη και να υποβάλει την αίτηση αποζημίωσης, αν είναι δυνατόν την ίδια ημέρα ή σε προθεσμία τεσσάρων ημερών από το συμβάν.
• Η βλάβη να μην οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας, αλλά σε τυχαία διακοπή του ουδετέρου αγωγού.
• Ο καταναλωτής να θέσει στη διάθεση της ΔΕΗ επί δύο ημέρες, εφόσον του ζητηθούν, τις συσκευές ή τον εξοπλισμό που έχει υποστεί βλάβη, προς έλεγχο πριν από την επισκευή του.
• Ο καταναλωτής να θέσει στη διάθεση της ΔΕΗ παραστατικά ηλεκτρολογικού συνεργείου, με τα οποία περιγράφεται το είδος κάθε βλάβης και κατά πόσο συσχετίζεται αυτή με ενδεχόμενη υπέρταση και τεκμηριώνεται το κόστος επισκευής των βλαβών ή αντικατάστασης των συσκευών ή του εξοπλισμού, με άλλα παρόμοιων προδιαγραφών, εφόσον κρίνεται οικονομικά ασύμφορη η επισκευή τους.
• Ο καταναλωτής να υπογράψει δήλωση με την οποία θα δηλώνει ότι η ζημιά οφείλεται σε τυχαία βλάβη ή αστοχία υλικού του δικτύου της ΔΕΗ και ότι το χρηματικό ποσό που εισπράττει από τη ΔΕΗ ως αποζημίωση είναι απολύτως εύλογο.
*** Με απλή αίτηση
* Σύμφωνα με τον κ. Μαργέλη, η αποζημίωση μπορεί να απαιτηθεί με μια απλή αίτηση στη ΔΕΗ. Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ αποζημιώνει πλήρως (δεν ισχύουν δηλαδή τα όρια των 300 – 400 ευρώ) τους καταναλωτές για βλάβες συσκευών που προκλήθηκαν από υπαιτιότητα υπαλλήλων της ή συνεργαζόμενων εργολάβων, μετά την προσκόμιση των απαραίτητων αποδεικτικών στοιχείων (π.χ. τιμολόγια επισκευών).
* Η ΔΕΗ θα αποφασίζει επί των αιτήσεων για αποζημιώσεις σε 15 ημέρες και η αποζημίωση, εφόσον το αίτημα του καταναλωτή κρίνεται θετικά, θα καταβάλλεται ένα μήνα μετά.

** Εργαζόμενοι ΟΤΑ
~
Συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις
* Στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ, αναφέρθηκε χθες ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Μεσσηνίας Σταύρος Χριστόπουλος.
* Χθες, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συμβολικά κατάληψη του Δημαρχείου Καλαμάτας από τις 12.00 μετά το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, ενώ από σήμερα συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
**   «Δε χρωστάμε»
*  Κατά τον κ. Χριστόπουλο, οι κινητοποιήσεις πρέπει να δημιουργήσουν πανστρατιές ανθρώπων εναντίον των νέων μέτρων που προωθούνται και παρατήρησε ότι οι εργαζόμενοι στους Δήμους ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις την Κυριακή, με κατάληψη του ΧΥΤΑ στη Φυλής στην Αθήνα και του ΧΥΤΑ στη Θεσσαλονίκη.
*  Όπως τόνισε ακόμη, με το Μεσοπρόθεσμο η καθαριότητα ξεπουλιέται στα χέρια ιδιωτών και κάλεσε όλο τον κόσμο να βγει στις πλατείες.
* Το σύνθημα «Δε χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε», όπως ο κ. Χριστόπουλος σημείωσε, εκφράζει όλους τους εργαζομένους, ενώ η κυβέρνηση προσπάθησε να ξεγελάσει τον κόσμο πως κάτι θα αλλάξει με την αλλαγή υπουργού Οικονομικών: «Όχι μόνο τίποτα δεν άλλαξε, αλλά αντίθετα τα μέτρα είναι πιο σκληρά. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα και είμαι σίγουρος ότι αν συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια δυναμική, θα καταφέρουμε πολλά πράγματα. Οι τριγμοί μπορούν να έρθουν από τον ίδιο το λαό. Είναι άσχημο να νιώθεις προδομένος από την ίδια σου την πατρίδα», σχολίασε.
** Συμμετοχή
* Στη συνέχεια, ο κ. Χριστόπουλος ανέφερε ότι και οι εργαζόμενοι των Δήμων δηλώνουν αγανακτισμένοι, για να υπογραμμίσει ότι αγανακτισμένοι είναι όλοι οι Έλληνες και όχι μόνο όσοι κατεβαίνουν στις πλατείες.
* Κάλεσε, επίσης, τον κόσμο να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ, ενώ σημείωσε πως τα «παπαγαλάκια» λένε συνεχώς ότι το Δημόσιο φταίει για το χρέος, με στόχο να διχάσουν τον κόσμο.
* «Τις επόμενες ημέρες δίνουμε τη “μητέρα των μαχών”: τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν. Όλο και περισσότερο γίνεται καθαρό το αίτημα: ή εκείνοι ή εμείς, ενώ με την ορμητική λαϊκή παρέμβαση στις εξελίξεις, το αίτημα αυτό φαντάζει σήμερα ώριμο και εφικτό. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο η απεργία, οι συγκεντρώσεις και ο αποκλεισμός της Βουλής να έχουν καθολική επιτυχία και συμμετοχή», σχολίασε ο κ. Χριστόπουλος.

** 
***ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ...  ΜΗΝΑΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 :
~







** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/1-2011.html  , Στο Διάβα μιάς μέρας 1 Ιουνίου 2011 .- (66).-




** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/06/262011.html  , Η Καθημερινή μας Ενημέρωση Σχολιάζοντας τα Ασχολίαστα 2/6/2011 .- (49).-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/06/3-2011.html  , Έργα κατασκευής Νέας Ε.Ο. Καλαμάτας -Τρίπολης Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 , Δείτε σχετικά βίντεο : .-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/3-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 .-
** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/06/4-5-2011.html  , Αυτό το Σαββατο-Κύριακο 4 και 5 Ιουνίου 2011 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/6-2011.html   , Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 Ενημέρωση και Σχόλια .
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/6-2011_06.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 .- (67).-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/06/7-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τρίτη 7 Ιουνιου 2011 .(49).-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/862011.html  , Γράφοντας και αντιγράφοντας ...σας παρουσιάζουμε ... 8/6/2011 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/blog-post.html  , Αθλητικές αναφορές...ειδήσεις ...ενημερώσης .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/06/8-9-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τετάρτη 8 και Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/10-2011.html  , Στο Αγιάζι της Ενημέρωσης Παρασκεύη 10 Ιουνίου 2011 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/06/11-12-2011.html  , Ενημέρωση Σαββατο-Κύριακο 11 και 12 Ιουνίου 2011 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/06/14-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τρίτη 14 Ιουνίου 2011 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/06/14-2011.html  , Εκδηλώσεις Νηπιαγωγείου Βαλύρας Μεσσηνίας 14 Ιουνίου 2011 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/06/blog-post.html  , Εκδηλώσεις στο Νηπιαγωγείο Βαλύρας Ν. Μεσσηνίας .-
~** http://hamomilaki.blogspot.com/2011/06/kindergarten-valira-messinia.html  . ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΜΑΣ .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/06/15-2011.html  , 15/6/2011 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/06/15-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 .-
  ** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/06/blog-post.html  , Ένα δυήμερο στην Ελληνική Φύση από Καλαμάτα στο Καρπενήσι του Ν. Ευρυτανίας
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/06/15-2011.html  , Ενημερώσεις Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/06/18-19-2011.html  , Ενημέρρωση Σαββατο -Κυριακή 18 και 19 Ιουνίου 2011 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/06/blog-post.html  , Ένα ταξίδι μέσα στην καθημερνότητα 20 Ιουνίου 2011 .-
~** ~ http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/06/blog-post.html  , Ελληνική Φύση - Εκδρομές 21 Ιουνίου 2011 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/06/blog-post.html  , Ένα ταξίδι μέσα στην καθημερινότητα , 21 Ιουνίου 2011 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/06/blog-post.html  , Περιοχές Αρφαρών του σήμερα 23 Ιουνίου 2011 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/06/25-26-2011.html  , Ένα ταξίδι καθημερινότητας Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου 2011 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/06/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης 27/6/2011 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/06/blog-post_28.html  ,,, Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011 ., Ένα ταξίδι στην καθημερινότητα .-

****  Εκδήλωση για οικονομική κρίση με Μανδραβέλη
~
* Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργάνωσε προχθές βράδυ το βιβλιοπωλείο “Παπασωτηρίου”, σε συνεργασία με της εκδόσεις “Ωκεανίδα”. Θέμα της η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο “Υπό το μηδέν. Τέσσερα σχόλια για την κρίση” των Τάκη Θεοδωρόπουλου, Πάσχου Μανδραβέλη, Πέτρου Μάρκαρη και Βασίλη Παπαβασιλείου. Από τους τέσσερις συγγραφείς το “παρών” στην εκδήλωση έδωσε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας “Καθημερινή”, Πάσχος Μανδραβέλης.
* Το θέμα της συζήτησης, σε συνάρτηση με το γενικότερο κλίμα που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στη χώρα με το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αποτέλεσαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε η εκδήλωση να αποτελέσει πόλο έλξης για δεκάδες συμπολίτες μας.
* Ο κ. Μανδραβέλης μετά την αρχική τοποθέτησή του στην εκδήλωση, το συντονισμό και την επιμέλεια της οποίας είχαν ο Σταύρος Καραμπάτος και ο Σωτήρης Θεοδωρόπουλος, συνομίλησε με το κοινό φωτίζοντας πολλές οπτικές γωνίες της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε και την προσωπική του αντίληψη για το πώς πρέπει να πορευθούμε.
* Αν ήθελε κάποιος να βάλει έναν τίτλο στην παρέμβαση του ομιλητή, θα έλεγε ότι κινήθηκε γύρω από τους μύθους και τα εμπόδια του Μνημονίου. Για το δημοσιογράφο, όσοι κινούνται μέχρι σήμερα αντίθετα με τη λογική επιβολής και υιοθέτησης των μέτρων της κυβέρνησης ξεχνούν ότι, πρώτον, λεφτά δεν υπάρχουν και ότι το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της χώρας είχε φτάσει το προηγούμενο διάστημα περίπου στο 16%.
* Δηλαδή, σημείωσε, “ακόμη κι αν υπήρχαν λεφτά κι έπεφταν στην οικονομία, αυτά ίσα που θα προλάβαιναν να κάνουν δύο με τρεις κύκλους. Σιγά σιγά θα διέρρεαν στο εξωτερικό για τις εισαγωγές των πολλών προϊόντων που δεν παράγουμε. Το 2009 η Ελλάδα είχε την υψηλότερη ιδιωτική κατανάλωση της Ε.Ε. ως ποσοστό του ΑΕΠ (με μόνη εξαίρεση την Κύπρο). Εδώ η κατανάλωση των νοικοκυριών ήταν 76,8% του ΑΕΠ, όταν στο Βέλγιο, για παράδειγμα, ήταν 50,3% ή στην Πορτογαλία 63,9%. Αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό, αν η οικονομία μας ήταν εξαγωγική δύναμη, αν δηλαδή η υψηλή κατανάλωση βασιζόταν σε λεφτά που αναπληρωνόταν από το εξωτερικό εκτός δανεισμού. Στην Ελλάδα, κατά μέσο όρο τη δεκαετία 2000-2010 η διαφορά εισαγωγών, εξαγωγών ήταν μείον 11% του ΑΕΠ. Την ίδια περίοδο στην Ευρωζώνη των “17” ήταν συν 1,5% του ΑΕΠ”.
* Στη συνέχεια υποστήριξε: “Έτσι, λοιπόν, όσοι επέκριναν την απόφαση της κυβέρνησης υπήρχε ομοθυμία για να αποτύχει το Μνημόνιο, και όλοι ομονόησαν ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του ότι “απέτυχε”. Η αλήθεια είναι ότι μετά το Φεβρουάριο του 2011 παρατηρήθηκε αυτό που ονομάστηκε “μεταρρυθμιστική κόπωση” της κυβέρνησης και τα αποτελέσματα απέκλιναν -όχι δραματικά, αλλά πάντως απέκλιναν- των στόχων. Το 2010, όμως, οι στόχοι επιτεύχθηκαν. Υπήρξε υστέρηση στον τομέα των εσόδων του Δημοσίου, που όμως αναπληρώθηκε από τη μείωση των δαπανών. Τα έσοδα αυξήθηκαν μεν σε απόλυτους αριθμούς, αλλά υπολείπονταν σε σχέση με τους στόχους. Προϋπολογίσθηκε αύξηση 13,7% και επιτεύχθηκε αύξηση 5,5%.
* Αυτό οφείλεται βασικά σε δύο παράγοντες. Πρώτον: υπάρχει η πεπατημένη της ελληνικής πολιτικής, που είναι η υπερεκτίμηση των στόχων στα έσοδα. Σε όλα τα προεκλογικά, αλλά και σε όλα τα σταθεροποιητικά προγράμματα, η Ελλάδα φουσκώνει τους στόχους για την καταπολέμηση της “φοροδιαφυγής” και της “εισφοροδιαφυγής”, προκειμένου να μη λάβει σκληρότερα μέτρα στον τομέα των δαπανών. Δεύτερον: αυτό που θέλουμε πάντα να ξεχνάμε είναι πως στην Ελλάδα η μεγάλη φοροδιαφυγή δε γίνεται από τις μεγάλες επιχειρήσεις, διότι: α) δεν έχουμε και πολλές και β) έχουν οργανωμένα λογιστήρια. Αυτές συνήθως φοροαποφεύγουν με τριγωνικές συναλλαγές ή κανονίζουν νομότυπα να πληρώνουν λιγότερους φόρους, εκβιάζοντας το πολιτικό σύστημα ότι θα πάνε... Βουλγαρία ή άλλους φορολογικούς παραδείσους. Η μεγάλη πλημμύρα της ελληνικής φοροδιαφυγής σχηματίζεται από τις σταγόνες εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων. Συνεπώς, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι εξαιρετικά σύνθετη διαδικασία και δεν αφορά μόνο στην ανασυγκρότηση των μηχανισμών. Και άριστα να δούλευαν αυτοί, δε θα μπορούσαν να βρίσκονται σε κάθε μαγαζάκι ή δίπλα σε κάθε υδραυλικό που δεν κόβει απόδειξη.
* Συνεπώς, το μέγα λάθος στο σχεδιασμό του Μνημονίου ήταν η υπερεκτίμηση των εσόδων. Αυτά δεν αυξήθηκαν κατά τις προσδοκίες, όχι λόγω της ύφεσης, όπως υποστηρίζεται, αλλά λόγω της διάλυσης των μηχανισμών, στην οποία προστέθηκε λευκή απεργία, λόγω περικοπών στους μισθούς. Να σημειώσουμε εδώ ότι παρά τη μείωση του 2010, οι δαπάνες παρέμειναν εξαιρετικά υψηλές. Έφτασαν το 49,6% του ΑΕΠ, όταν από το 1998 μέχρι το 2007 κυμαινόταν 44-46% (το 2000 και το 2004 ήταν εκλογικές χρονιές και σ’ αυτές οι δαπάνες πάντα και... μυστηριωδώς αυξάνονται). Ο έτερος μύθος λοιπόν περί Μνημονίου είναι ότι έχουμε ύφεση, επειδή το κράτος ξοδεύει λίγα. Λάθος: ξοδεύει περισσότερα απ’ όσα όταν είχαμε ανάπτυξη. Απλώς το σοκ της μείωσης επιτάχυνε την ύφεση που έτσι κι αλλιώς είχε αρχίσει να καλπάζει.
* Η μεγάλη μείωση των δαπανών το 2010 επιτεύχθηκε, κυρίως, από την οριζόντια περικοπή των μισθών και επιδομάτων (-11,6%), λιγότερο των συντάξεων (-3,7%), αλλά και των καταναλωτικών δαπανών του Δημοσίου (-18,8%). Φυσικά, η οριζόντια μείωση μισθών και συντάξεων δεν είναι ό,τι πιο δίκαιο. Αποτελεί κατά κάποιον τρόπο μέτρο πυρόσβεσης του δημόσιου κορβανά που φλεγόταν από τα ελλείμματα. Οι δομικές αλλαγές που προωθεί το Μνημόνιο σε δεύτερη φάση (π.χ. ενιαίο μισθολόγιο ή ηλεκτρονική συνταγογράφηση) μπορεί να θεωρηθεί μέτρο πυροπροστασίας, που δυστυχώς δεν ελήφθη νωρίτερα”.

** Γαργαλιάνοι

~
Κλείδωσαν κοσμηματοπώλη και πήραν χρυσαφικά αξίας 130.000 ευρώ
* Χρυσαφικά, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα ξάφρισαν το απόγευμα του Σαββάτου δύο θρασύτατοι ληστές από κοσμηματοπωλείο στους Γαργαλιάνους. Προηγουμένως, είχαν απειλήσει τον κοσμηματοπώλη με πιστόλι και τον είχαν κλειδώσει στην τουαλέτα. Η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 130.000 ευρώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.
* Για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε μέσα στο ίδιο του το κατάστημα, συντετριμμένος και με τρεμάμενη φωνή, ο κοσμηματοπώλης Κωνσταντίνος Μπάρκας μίλησε στο «Θ».
* Όπως μας είπε, γύρω στις 6.30 το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ έκλεινε το κατάστημά του και ετοιμαζόταν να φύγει, του χτύπησε ένας Βούλγαρος που διαμένει χρόνια στους Γαργαλιάνους, για να συζητήσουν για δουλειές που έκανε στα χωράφια. Με το που άνοιξε και ξεκίνησαν να συζητούν, σχεδόν ταυτόχρονα μπήκε στο κατάστημα ένας ψηλός άνδρας, γεροδεμένος, που φορούσε καπέλο τζόκεϊ. Αυτός του ζήτησε να κοιτάξει το ρολόι του, γιατί είχε κάποιο πρόβλημα. Ο κοσμηματοπώλης πήρε το ρολόι, το κοίταξε, το άνοιξε, αλλά δε διαπίστωσε κάποιο πρόβλημα και το έδωσε στον άγνωστο άνδρα, λέγοντάς του πως δεν είδε να έχει κάτι. Στο μεταξύ, ο άγνωστος άρχισε να συζητά με το Βούλγαρο, χωρίς όμως ο ίδιος να μπορεί να ακούσει τι λένε. Όταν του έδωσε το ρολόι, ο άγνωστος έφυγε και μετά από λίγο, αφού είχε αποχωρήσει και ο Βούλγαρος, επέστρεψε και πήγε κατευθείαν προς τα εκεί που ήταν ο κοσμηματοπώλης, στο πίσω μέρος του καταστήματος. Εκεί έβγαλε και του προέτεινε πιστόλι, λέγοντάς του να γυρίσει στον τοίχο, να μην κουνηθεί και να μη μιλήσει, ενώ ένας άλλος, συνεργός του αγνώστου, μπήκε με σακούλες / σακίδια, σαν αυτά του ταξιδίου, και άδειαζε μέσα κοσμήματα και χρυσαφικά από τις βιτρίνες και τις προθήκες. Όταν, πια, τα είχαν βάλει όλα μέσα σε τσάντες, του ζήτησαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Όπως τους εξήγησε, αυτό δεν μπορούσε να το κάνει, επειδή ανοίγει ηλεκτρονικά με εντολή που δίνει εταιρεία από την Καλαμάτα. Οι δύο δράστες έδειξαν να πείθονται πως δεν ανοίγει το χρηματοκιβώτιο και στη συνέχεια εκείνος που τον είχε ακινητοποιήσει με το πιστόλι, του είπε να μπει στην τουαλέτα, όπως και έγινε, και τον κλείδωσαν.
* Ο άτυχος κοσμηματοπώλης φώναζε επί αρκετή ώρα «βοήθεια» και χτυπούσε δυνατά για να τον ακούσει κάποιος, αλλά μάταια. Γύρω στις 9.30 το βράδυ άκουσε τις φωνές του μία γειτόνισσα, η οποία αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πάει καλά και πήγε στο κοσμηματοπωλείο. Αφού της είπε ο κοσμηματοπώλης πού είναι τα κλειδιά, του άνοιξε και βγήκε έξω, ενώ αμέσως ο ίδιος ειδοποίησε τους συγγενείς του και το Α.Τ. Γαργαλιάνων. Όπως, μάλιστα, μας είπε, γείτονες του είπαν πως λίγο πιο κάτω από το κατάστημα είδαν, πριν συμβεί το περιστατικό, σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου, ένα αυτοκίνητο όπου επέβαιναν δύο άνδρες και μία γυναίκα, άγνωστοι και οι τρεις. Έρευνες για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει τους Γαργαλιάνους διεξάγει το εκεί Α.Τ.
* Το περιστατικό αυτό, ωστόσο, έρχεται να προστεθεί στα συμβάντα των προηγούμενων ημερών και εβδομάδων και αυξάνει την ανασφάλεια που επικρατεί στους Γαργαλιάνους και την ευρύτερη περιοχή, με τους πολίτες να είναι προβληματισμένοι και φοβισμένοι, αφού δεν ξέρουν πώς να φυλαχτούν, καθώς τα κρούσματα εγκληματικότητας έχουν χτυπήσει «κόκκινο»…

** Γιάλοβα-Καλαμάτα
~
Διάσωση φλαμίνγκο και Καρέτα-Καρέτα
 * Επιχείρηση διάσωσης στήθηκε την περασμένη Πέμπτη στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας. Σκοπός ήταν να προσεγγιστεί και να μεταφερθεί με ασφάλεια στο Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ ένα νεαρό φλαμίνγκο (όπως αλλιώς λέγεται το φοινικόπτερο). Εργαζόμενοι και εθελοντές της Ορνιθολογικής οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή στο πλαίσιο του θερινού προγράμματος εθελοντικής εργασίας, παρατήρησαν ένα φλαμίνγκο που για ημέρες βρήκε καταφύγιο στη Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα. Ύστερα από επιβεβαίωση τραύματος στο δεξί φτερό, ξεκίνησε η οργάνωση σχεδίου διάσωσης, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή την επόμενη ημέρα. Η περιοχή όπου τρεφόταν το φλαμίνγκο ήταν δύσκολα προσβάσιμη και για το λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκε η βάρκα της Ορνιθολογικής, καθώς και μία του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κάτω Γιάλοβας, ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει.
* Τελικά, έπειτα από κάποιες ώρες το φλαμίνγκο έφτασε με ασφάλεια στις εγκαταστάσεις περίθαλψης του Συλλόγου ΑΝΙΜΑ στην Καλλιθέα Αττικής. Εκεί, διαπιστώθηκε ότι, δυστυχώς, το σπάσιμο στο φτερό είναι σοβαρό και πολύ πιθανόν το νεαρό πουλί να μην ξαναπετάξει.
* Τα φοινικόπτερα εμφανίζονται κάθε χρόνο στη Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα κατά τη διάρκεια του μεταναστευτικού τους ταξιδιού από τη Δυτική Μεσόγειο, όπου αναπαράγονται. Το εντυπωσιακό είδος καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1829 από τη “Γαλλική αποστολή του Μορέως”, κατά την έρευνά της στη Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα. Η δε Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία συνεχίζει το συστηματικό της έργο για την προστασία των πουλιών και των βιοτόπων τους, συμμετέχοντας σε αρκετές τέτοιες επιχειρήσεις διάσωσης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και υλοποιώντας παράλληλα δράσεις για τη διατήρηση και ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς.
* Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο ενημέρωσης του προγράμματος στην Πύλο, Διονύση Παπαδάτο, τηλ. 27230 22368-23046 & 6974366287  , 6974366287  , email : gialova@ornithologiki.gr .Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
*** Διάσωση χελώνας καρέτα-καρέτα
* Και μέσα στο θολό, ανώριμο και αδελφοκτόνο πολιτικό σκηνικό που βιώνουμε αυτές τις μέρες, θέλουμε να σας μεταφέρουμε για λίγο κάπου αλλού...
* Το Σάββατο 25 Ιουνίου, 5 φίλοι από την Καλαμάτα, 1 οδηγός λεωφορείου και ένας υπάλληλος στο Λιμενικό στείλαμε με το ΚΤΕΛ (!) μια πληγωμένη αλλά μικρή σε ηλικία καρέτα-καρέτα στο Κέντρο Διάσωσης για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ στην Αθήνα!
* Η χελώνα ήταν εδώ και 3 μέρες στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας, ξεβρασμένη και βαριά άρρωστη από μόλυνση στα μάτια. Κι ενώ για 3 μέρες κανείς “αρμόδιος” δεν μπορούσε να κάνει κάτι, κάποιοι άνθρωποι, χωρίς πολλά πολλά, και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το αποφασίσαμε, οργανωθήκαμε και τουλάχιστον προσπαθήσαμε να σώσουμε το ζωντανό!
* Επικοινωνήσαμε με μέλος του συλλόγου στην Αθήνα, καθώς ήταν αδύνατο να έχουμε κάποια επικοινωνία με αντίστοιχο παράρτημα της οργάνωσης στη Μεσσηνία, πήραμε οδηγίες πρώτων βοηθειών προς τη χελώνα, καθώς και οδηγίες για την αποστολή της, επικοινωνήσαμε με το Λιμενικό για να μεσολαβήσει για τη μεταφορά της χελώνας στην Αθήνα από το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, και καταφέραμε να στείλουμε το ζώο στην Αθήνα, με το λεωφορείο των 10.00 μ.μ.!
* Ο οδηγός του λεωφορείου, που έτυχε να έχει ξαναβοηθήσει σε αντίστοιχο περιστατικό μεταφοράς καρέτα-καρέτα στην Αθήνα (!), μας ενημέρωσε ότι υπάρχει πρόβλημα διάσωσης των άτυχων ζώων στην περιοχή μας: λόγω της παράνομης εξόντωσής τους από τους ψαράδες, λόγω της κατάποσης μεγάλων ποσοτήτων πλαστικού που επιπλέουν στις θάλασσές μας, μολυσμένου νερού...
* Από σύλλογο στην Αθήνα μάς ενημέρωσαν την επομένη ότι η συγκεκριμένη είχε καταπέσει λόγω της μόλυνσης στα μάτια της, μάλλον από μολυσμένα νερά...
* Το ηθικό δίδαγμα από τη συγκεκριμένη εμπειρία: Αποφασιστικότητα, οργάνωση και καλή καρδιά μπορούν να αλλάξουν πολλά!
* Όμως, όλη αυτή η εμπειρία τελείωσε για εμάς και με μια απορία. Τον τελευταίο καιρό είχαμε ακούσει και βιώσει κρούσματα επιπεφυκίτιδας στα μάτια από λουόμενους στην περιοχή μας. Επίσης, γνωρίζαμε για τη δημιουργία μικρής πετρελαιοκηλίδας στην περιοχή της Δυτικής Παραλίας Καλαμάτας. Επιπλέον, όλο το χρόνο παρατηρούσαμε με τρόμο σχεδόν τη διέλευση και ύπαρξη μεγάλων φορτηγών πλοίων, μάλιστα σε πολύ κοντινή γραμμή από την ακτογραμμή! Και ρωτάμε, μήπως πρέπει να γίνει μια εκ νέου ανάλυση του νερού των παραλιών μας;
* Έλεος πια! Καλοκαίρι είναι! Αφήστε μας να απολαύσουμε τη θάλασσα και τις παραλίες μας, για τις οποίες υπερηφανευόμαστε κιόλας (όσο ακόμα μπορούμε)!
~* Μην τα καταστρέφετε όλα! Μπορείτε;
* Η χελώνα είναι πλέον καλά, είναι 20 χρόνων, έχει βάρος περίπου 30 κιλά και είναι πιτσιρίκα! Ελπίζουμε να μπορέσει να αρμενίσει ξανά σε πιο καθαρές θάλασσες πια!
~ KALAMATAFREESPACE

**  Πριν 94 χρόνια
~
~** ΠΡΟΧΘΕΣ την πρωίαν επί της δημοσίας οδού της Βελίκας και εντός κτήματος ευρέθη νεκρός ο Γεώργιος Σπηλιώτης, κάτοικος Αβραμιού και ηλικίας 50 ετών περίπου. Ο θάνατος προήλθε συνεπεία καρδιακού νοσήματος εκ του οποίου προ πολλού έπασχεν. Διετάχθη ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Μεσσήνης, να ενεργήση τα δέοντα προς εξακρίβωσιν και πιστοποίησιν του θανάτου του.
 ** ΕΙΣ το χωρίον Ξηρού της περιφερείας Ανδριτσαίνης χθες ο δωδεκαετής Τρύφων Μπουγάς εφόνευσε τον οκταετήν αδελφόν του Γεώργιον πλήξαν αυτόν θανασίμως δια λίθου εις την κεφαλήν.
 ** ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕΘΑ ότι η Κυβέρνησις των Ηνωμένων Πολιτειών απηγόρευσε την εισαγωγήν σταφίδων και φραγκοσταφυλών εις Αμερικήν από 1ης Ιουλίου τρέχοντος έτους. Προς τούτο δε διετάχθησαν και πάντες οι εν Ελλάδι επιτετραμμένοι της Αμερικής των σταφιδοφόρων μερών, όπως μη εκδίωσιν αδείας φορτώσεως σταφίδος δι’ Αμερικήν.
 ** ΕΙΣ το απαγορευτικόν τούτο μέτρον προέβη η Κυβέρνησις των ΗΠΑ καθ’ ας έχομεν πληροφορίας, εκ του φόβου της μεταδόσεως της υφισταμένης εν Ευρώπη και Ασία νόσου φυτικής φληταινοσκωριάσεως καλουμένης, ευρέως διαδιδομένην εν Αμερική άλλοτε και υφισταμένης ήδη εν Ελλάδι και Μικρά Ασία.

**

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ