Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

Δικαιούται ο Φίλιππος Ιθαγένεια;

Δικαιούται ο Φίλιππος Ιθαγένεια; 28- ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010 :** Δικαιούται ο Φίλιππος Ιθαγένεια; :
Η επίσημη Αλβανία, ισχυρίζεται με μεγάλη σοβαρότητα πως ο Μέγας Αλέξανδρος είναι κατά το ήμισυ Αλβανός (κατά το άλλο μισό είναι βέρος... σκοπιανός). Τα αλβανικά σχολικά βιβλία γράφουν για την αλβανική καταγωγή (Ιλλυρική) των αρχαίων Ηπειρωτών. Άρα, αφού η μητέρα του Μεγάλου Αλέξανδρου, Ολυμπιάδα, κατάγονταν από την Ηπειρωτική φυλή των Μολλοσών, είναι και ο ίδιος, μισός Αλβανός! Ο γελοίος αυτός ισχυρισμός κυριαρχεί στην Αλβανία και στους πληθυσμούς που επιρρεάζονται από τον αλβανικό εθνικισμό.
Δυστυχώς, η παράνοια εναντίον κάθε τι του ελληνικού έχει ήδη εισχωρήσει και στον ελλαδικό χώρο. Μετά τους πανεπιστημιακούς και δημοσιογράφους, φαίνεται πως ο "ιος" μόλυνε και τους πολιτικούς και μάλιστα μια μερίδα η οποία έως σήμερα κρατούσε ίχνη σοβαρότητας.Η διαδικασία για την "ελληνοποίηση" των εκατοντάδων χιλιάδων αλλογενών και αλλόθρησκων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, συμπεριλαμβάνει και την αποεθνοποίηση της ελληνικής ιστορίας. Από στόμα ηπειρώτη βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος ειπώθηκε πως, ο Φίλιππος Β΄ έχει μητέρα "Ιλλυρίδα". Δεν γνωρίζουμε από που άντλησε τις πληροφορίες του ο αξιότιμος κύριος βουλευτής. Ανατρέχοντας στο διαδίκτυο, διαπιστώσαμε πως την ίδια άποψη αναπαράγει και η γνωστή πρακτόρικη ιστοσελίδα http://www.bulgarmak.org/philip.htm :"Ο Φίλιππος Β΄ (382-336 πΧ) ήταν γυιός του βασιλιά της Μακεδονίας Αμύντα Γ΄ και της πριγκίπισσας Ευριδίκας του Ιλλυρικού βασιλείου των Λυγκηστών που είχε έδρα την πόλη Ηράκλεια στα σημερινά Bitola της Μακεδονίας."Παρατηρούμε ότι:- το όνομα της μητέρα του Φιλίππου, Ευριδίκης αλβανοποιήθηκε και έγινε "Ευριδίκα" (στα αλβανικά η κατάληξη σε -ι σημαίνει το οριστικό άρθρο του αρσενικού).- Το δυτικό ελληνικό φύλο των Λυγκηστών (στη σημερινή περιοχή της Φλώρινας). θεωρείται «ιλλυρικό».Θέλουμε να πιστεύουμε πως η πηγή του κυρίου βουλευτή, είναι μια έκδοση της Ελευθεροτυπίας (Ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ελευθεροτυπίας και Τράπεζα Πίστεως, τ. Β΄, σελ. 791, του Johann Gustav Droysen σε μετάφραση Ρένου – Ήρκου - Στάντου Αποστολίδη) και όχι η προαναφερθείσα ιστοσελίδα ή παρεμφερείς. Πολλοί άλλοι επιστήμονες έχουν διαφορετική άποψη άποψη για τους Λυγκηστές τοποθετώντας τους στα Δυτικά Ελληνικά φύλα: N. Hammond: The Macedonian State, Καραμήτρου – Μεντεσίδη: Ποια ήταν και είναι η Άνω Μακεδονία, Ευαγγελίδης Δημήτριος: Λεξικό των αρχαίων ελληνικών και περιελλαδικών φυλών, Ραγκαβής Αλέξανδρος: Λεξικόν της Ελληνικής Αρχαιολογίας, Κατερίνα Τρανταλίδου: Αρχαιολογική τοπογραφία του νομού Φλώρινας, L. Heuzey – H. Daumet: Mission archaeologique de Macedoine, An Inventory of Archaic and Classical Poleis κλπ.Κύριοι ταγοί του έθνους, ας μην παραδίδουμε «τα άγια τοις κύσι». Ο Φίλιππος είναι ΕΛΛΗΝΑΣ και δεν θα αιτούνταν ποτέ από ένα «μιξοελληνικό» κράτος την «ελληνική ιθαγένεια». Για την αποκατάσταση της ιστορίας και μόνον θα πρέπει να επισημάνουμε για τον μεγάλο αυτό Μακεδόνα:1. Είναι Έλληνας εκ καταγωγής και από τους δύο γονείς.2. Είναι Έλληνας εκ πεποιθήσεως και προσπάθησε να ενώσει πολιτικά όλους τους Έλληνες3. Είναι Έλληνας και του το αναγνώριζαν οι συμπατριώτες του επιτρέποντάς του να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες (τρεις φορές ολυμπιονίκης).*** Αύξηση εξαγωγών προς Αλβανία:
Η Αλβανία είναι μία από τις ελάχιστες χώρες προς τις οποίες οι ελληνικές εξαγωγές συνέχισαν να αυξάνουν και το 2009, παρά τη μεγάλη κάμψη του εξαγωγικού εμπορίου της χώρας ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.Σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας των Τιράνων, το πρώτο εξάμηνο του 2009 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τη γειτονική χώρα έφτασε τα 238,16 εκατομμύρια ευρώ έναντι 223,62 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2008. Δηλαδή, σημειώθηκε αύξηση 6,5%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι ο δεύτερος σημαντικότερος προμηθευτής της Αλβανίας, με πρώτη την Ιταλία, με μερίδιο 15,51% επί του συνόλου των εισαγωγών της γειτονικής χώρας. Το α’ εξάμηνο του 2008 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 14,3%.Η Αλβανία εισάγει από την Ελλάδα κυρίως ορυκτά, καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα (88,28 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2009), τρόφιμα και ποτά (43,02 εκατ. ευρώ), κατασκευαστικά υλικά και μέταλλα (41,95 εκατ. ευρώ), χημικά προϊόντα και πλαστικά (21,79 εκατ. ευρώ), κλωστοϋφαντουργικά και υποδήματα (14,19 εκατ. ευρώ) κ.λπ.ΕισαγωγέςΑντίστροφη πορεία ακολούθησαν οι εισαγωγές αλβανικών προϊόντων στην Ελλάδα το α’ εξάμηνο του 2009. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου ΟΕΥ Τιράνων, η αξία τους έφτασε τα 30,21 εκατ., από 41,77 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2008, σημειώνοντας πτώση 27,7%. Όμως, παρά τη σημαντική πτώση, η Ελλάδα παραμένει ο δεύτερος καλύτερος πελάτης της Αλβανίας (με πρώτη την Ιταλία), με μερίδιο 9,16% επί του συνόλου των αλβανικών εξαγωγών (9,55% το 2008). Το εμπορικό ισοζύγιο παραμένει θετικό για την Ελλάδα, στα 204,95 εκατομμύρια ευρώ από 181,85 εκατομμύρια την αντίστοιχη περίοδο του 2008, σημειώνοντας αύξηση κατά 12,7%. .-*** Μαθήματα χορού από την Ένωση Χειμαρριωτών :
Η Νεολαία Χιμάρας και η Ένωση Χειμαρριωτών στην προσπάθεια διατήρησης και προώθησης της πολιτιστικής μας παράδοσης διοργανώνουν μαθήματα δημοτικού χορού. Το πρόγραμμα των μαθημάτων περιλαμβάνει όλους τους ηπειρώτικους χορούς.Τα μαθήματα θα γίνονται με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα (ηχοσυστήματα και προβολές βίντεο). Όσοι συμμετέχουν στα μαθήματα θα μπορούν να εκπροσωπούν την Χιμάρα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και τον κόσμο.
ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στους αριθμούς 6939590006 και 6936660129 και στο e-mail : info@himaraunion.com (χωρίς τα κενά).Τα μαθήματα γίνονται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της Ένωσης Χειμαρριωτών, Κολοκοτρώνη 44 Αθήνα. – www.himaraunion.com*** Δ .Ε. Ε. Ε. Μ. «ΟΜΟΝΟΙΑ»ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΛΥΚΟΥΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΥΚΟΥΠΡΟΣΚΛΗΣΗΗ Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές του Αλύκου οργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης, των αγωνιστών για δημοκρατία και εθνική δικαίωση.
ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΛΥΚΟΥΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΥΚΟΥΠΡΟΣΚΛΗΣΗΗ Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές του Αλύκου οργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης, των αγωνιστών για δημοκρατία και εθνική δικαίωση. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα το Σάββατο, 12/12/2009, στις 10.00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία του Αλύκου (Πλ. Κύπρου), Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αλύκο 12 Δεκέμβρη 1990. ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ : Δευτέρα 10-12-1990Εννέα νέοι άνθρωποι από το χωριό Αλύκο, αποφάσισαν να δραπετεύσουν για την Ελλάδα. Στα σύνορα γίνονται αντιληπτοί από τους Αλβανούς φρουρούς που είχαν την εντολή να πυροβολούν εν ψυχρό. Από το «γάζωμα» των Αλβανών στρατιωτών πέφτουν νεκροί οι.: Θύμιος Μάσιος, Βαγγέλης Μήτρος, Θανάσης Κώτσης και Αηδόνης Ράφτης.Τρίτη 11-12-1990Το πρωί φτάνει η θλιβερή είδηση στο χωριό. Ο θρήνος και η αγανάκτηση είναι απερίγραπτη. Αυθόρμητα όλος ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο κέντρο του χωριού. Περίπου 200 άτομα ξεκινούν για τα σύνορα όπου απείχαν 6 ώρες πεζοπορία. Στο δρόμο κατέλαβαν κρατικά αυτοκίνητα ακόμα και τρακτέρ. Οι αρχές που δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση το πλήθος να φτάσει στα σύνορα, μετέφεραν τα πτώματα στη γέφυρα του Μπουγάζι. Τετάρτη 12-12-1990Την Τετάρτη το πρωί - για όσους έχουν την επίγνωση εκείνων των συνθηκών - συνέβη κάτι το ασύλληπτο, 3.000 κάτοικοι του Αλύκου και των γύρο χωριών με λάβαρα τα φέρετρα των νεκρών παιδιών, αλλά και ελληνικές σημαίες φτιαγμένες πρόχειρα με υφάσματα των εθνικών χρωμάτων, απευθύνεται με πορεία προς τους Αγίους Σαράντα. Είναι πρωτοφανές. Για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια δικτατορίας στην Αλβανία, γίνεται μαζική διαδήλωση κατά του καθεστώτος. Ακούγονται συνθήματα όπως «Κάτω η δικτατορία», «Ραμίζ Αλία είσαι δολοφόνος», κ.α. Στρατός και αστυνομία με βαρύ οπλισμό, ακόμα και τανκ, αλλά και πολίτες πιστή του καθεστώτος, είχαν δημιουργήσει φράγμα στα στενά της Γκιάστας για να εμποδίσουν την προέλαση στους Αγίους Σαράντα. Ακολούθησε μάχη πετροπόλεμου για περίπου 45 λεπτά. Οι δυνάμεις του καθεστώτος βλέποντας ότι χάνουν έδαφος άρχισαν να πυροβολούν. Τραυματίστηκαν αρκετοί, και το πλήθος δεν υποχωρούσε. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Δ. Μάνου, επικράτησε η άποψη των ψυχραιμότερων για υποχώρηση. Η Αλυκιώτες αποχαιρέτησαν τα παιδιά τους με πόνο αλλά και περηφάνια!Έδωσαν λόγο για νέους αγώνες, νεκροί και ζωντανοί!


*** Ο Panagiotis Georgiadis έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΡΟΥΧΑ ΣΤΟΝ 902 tv. --------------------Θέμα: 15η ΕΚΠΟΜΠΗ 29/01/2010 Παρασκευή βράδυ στις 21:30, με τον Πάρη Μ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΒΛΑΧΟ) ΚΑΙ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ Δύο πρόσωπα που ο καθένας γράφει τη δική του ιστορία στο λαϊκό – παραδοσιακό τραγούδι, φιλοξενεί και αυτή τη φορά η εκπομπή. Πρώτος καλεσμένος, ο Γιάννης Παπαβασιλείου (Βλάχος), δεξιοτέχνης στο τρίχορδο μπουζούκι με συνεπή πορεία στα μαγαζιά και στις συναυλίες που εμφανίζεται, αλλά και από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος μπουζουκιών Δρόμος (πλέον έχει αποχωρήσει). Στην εκπομπή παίζει οργανικά, ταξίμια, αλλά και τραγούδια ρεμπέτικα και λαϊκά, μαζί με τους φίλους του μουσικούς που τον συνοδεύουν. Δεύτερος καλεσμένος, ο Μανώλης Καρπάθιος, ένας από τους ελάχιστους σημερινούς δεξιοτέχνες στο κανονάκι. Μαζί με την πολυπληθή ορχήστρα που τον συνοδεύει, μας χαρίζει παραδοσιακά τραγούδια και μουσικές αλλά και μοναδικά σόλο. Επίσης μιλά για τις ιδιαιτερότητες του οργάνου και τις προσπάθειες του για την ανάδειξή του. Οι δύο δεξιοτέχνες συζητούν με τον Πάρη Μήτσου για την πορεία, τις συνεργασίες και τη δισκογραφία τους και, κυρίως, καταθέτουν τις απόψεις τους για τη σημερινή κατάσταση του λαϊκού πολιτισμού στη χώρα μας.-------------------- Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1204190434080&mid=1cb92abG56358b7cG1721c6aG0 .-


**
**

20 εκατομμύρια ελαιόδεντρα

20 εκατομμύρια ελαιόδεντρα 28-01-2010 :

*** Μαθήματα χορού από την Ένωση Χειμαρριωτών :

Η Νεολαία Χιμάρας και η Ένωση Χειμαρριωτών στην προσπάθεια διατήρησης και προώθησης της πολιτιστικής μας παράδοσης διοργανώνουν μαθήματα δημοτικού χορού. Το πρόγραμμα των μαθημάτων περιλαμβάνει όλους τους ηπειρώτικους χορούς.Τα μαθήματα θα γίνονται με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα (ηχοσυστήματα και προβολές βίντεο). Όσοι συμμετέχουν στα μαθήματα θα μπορούν να εκπροσωπούν την Χιμάρα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και τον κόσμο.
ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥΟι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στους αριθμούς 6939590006 και 6936660129 και στο e-mail : info@himaraunion.com (χωρίς τα κενά).Τα μαθήματα γίνονται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της Ένωσης Χειμαρριωτών, Κολοκοτρώνη 44 Αθήνα. – http://www.himaraunion.com/

*** Δ .Ε. Ε. Ε. Μ. «ΟΜΟΝΟΙΑ»ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΛΥΚΟΥΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΥΚΟΥΠΡΟΣΚΛΗΣΗΗ Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές του Αλύκου οργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης, των αγωνιστών για δημοκρατία και εθνική δικαίωση.
ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΛΥΚΟΥΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΥΚΟΥΠΡΟΣΚΛΗΣΗΗ Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές του Αλύκου οργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης, των αγωνιστών για δημοκρατία και εθνική δικαίωση. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα το Σάββατο, 12/12/2009, στις 10.00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία του Αλύκου (Πλ. Κύπρου), Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αλύκο 12 Δεκέμβρη 1990. ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ : Δευτέρα 10-12-1990Εννέα νέοι άνθρωποι από το χωριό Αλύκο, αποφάσισαν να δραπετεύσουν για την Ελλάδα. Στα σύνορα γίνονται αντιληπτοί από τους Αλβανούς φρουρούς που είχαν την εντολή να πυροβολούν εν ψυχρό. Από το «γάζωμα» των Αλβανών στρατιωτών πέφτουν νεκροί οι.: Θύμιος Μάσιος, Βαγγέλης Μήτρος, Θανάσης Κώτσης και Αηδόνης Ράφτης.Τρίτη 11-12-1990Το πρωί φτάνει η θλιβερή είδηση στο χωριό. Ο θρήνος και η αγανάκτηση είναι απερίγραπτη. Αυθόρμητα όλος ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο κέντρο του χωριού. Περίπου 200 άτομα ξεκινούν για τα σύνορα όπου απείχαν 6 ώρες πεζοπορία. Στο δρόμο κατέλαβαν κρατικά αυτοκίνητα ακόμα και τρακτέρ. Οι αρχές που δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση το πλήθος να φτάσει στα σύνορα, μετέφεραν τα πτώματα στη γέφυρα του Μπουγάζι. Τετάρτη 12-12-1990Την Τετάρτη το πρωί - για όσους έχουν την επίγνωση εκείνων των συνθηκών - συνέβη κάτι το ασύλληπτο, 3.000 κάτοικοι του Αλύκου και των γύρο χωριών με λάβαρα τα φέρετρα των νεκρών παιδιών, αλλά και ελληνικές σημαίες φτιαγμένες πρόχειρα με υφάσματα των εθνικών χρωμάτων, απευθύνεται με πορεία προς τους Αγίους Σαράντα. Είναι πρωτοφανές. Για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια δικτατορίας στην Αλβανία, γίνεται μαζική διαδήλωση κατά του καθεστώτος. Ακούγονται συνθήματα όπως «Κάτω η δικτατορία», «Ραμίζ Αλία είσαι δολοφόνος», κ.α. Στρατός και αστυνομία με βαρύ οπλισμό, ακόμα και τανκ, αλλά και πολίτες πιστή του καθεστώτος, είχαν δημιουργήσει φράγμα στα στενά της Γκιάστας για να εμποδίσουν την προέλαση στους Αγίους Σαράντα. Ακολούθησε μάχη πετροπόλεμου για περίπου 45 λεπτά. Οι δυνάμεις του καθεστώτος βλέποντας ότι χάνουν έδαφος άρχισαν να πυροβολούν. Τραυματίστηκαν αρκετοί, και το πλήθος δεν υποχωρούσε. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Δ. Μάνου, επικράτησε η άποψη των ψυχραιμότερων για υποχώρηση. Η Αλυκιώτες αποχαιρέτησαν τα παιδιά τους με πόνο αλλά και περηφάνια!Έδωσαν λόγο για νέους αγώνες, νεκροί και ζωντανοί!

***
--------------------Θέμα: 15η ΕΚΠΟΜΠΗ 29/01/2010 Παρασκευή βράδυ στις 21:30, με τον Πάρη Μ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΒΛΑΧΟ) ΚΑΙ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ Δύο πρόσωπα που ο καθένας γράφει τη δική του ιστορία στο λαϊκό – παραδοσιακό τραγούδι, φιλοξενεί και αυτή τη φορά η εκπομπή. Πρώτος καλεσμένος, ο Γιάννης Παπαβασιλείου (Βλάχος), δεξιοτέχνης στο τρίχορδο μπουζούκι με συνεπή πορεία στα μαγαζιά και στις συναυλίες που εμφανίζεται, αλλά και από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος μπουζουκιών Δρόμος (πλέον έχει αποχωρήσει). Στην εκπομπή παίζει οργανικά, ταξίμια, αλλά και τραγούδια ρεμπέτικα και λαϊκά, μαζί με τους φίλους του μουσικούς που τον συνοδεύουν. Δεύτερος καλεσμένος, ο Μανώλης Καρπάθιος, ένας από τους ελάχιστους σημερινούς δεξιοτέχνες στο κανονάκι. Μαζί με την πολυπληθή ορχήστρα που τον συνοδεύει, μας χαρίζει παραδοσιακά τραγούδια και μουσικές αλλά και μοναδικά σόλο. Επίσης μιλά για τις ιδιαιτερότητες του οργάνου και τις προσπάθειες του για την ανάδειξή του. Οι δύο δεξιοτέχνες συζητούν με τον Πάρη Μήτσου για την πορεία, τις συνεργασίες και τη δισκογραφία τους και, κυρίως, καταθέτουν τις απόψεις τους για τη σημερινή κατάσταση του λαϊκού πολιτισμού στη χώρα μας.-------------------- Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1204190434080&mid=1cb92abG56358b7cG1721c6aG0~** Ο 'Skorpideas Fotis έστειλε μήνυμα στα μέλη του Skorpideas Fotis Fun club.

Θέμα: Ena promo polu kapsoura elpizw na sas aresei....

"http://www.facebook.com/video/video.php?v=1335135385556&subj=1446231022"

Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1083798511491&mid=1cb8f5cG3dd6e022Gf988aaG0 .-


~** [euroliberty] NAPOLEON SARKO BARES HIS SOUL‏
Από:
euroliberty (euroliberty@yahoo.com)
Εστάλη:
Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 12:58:14 μμ
Προς:
euroliberty@yahoogroups.com

Nikola Sarkozy is known for wanting to revitalize the French economy. He has pledged to revive the work ethic, promote new initiatives, and fight Turcoterrorists. In foreign affairs, he has promised a strengthening of the entente cordiale with the United Kingdom and closer cooperation with the United States. His nickname, Sarko, is used by both supporters and opponents. Napoleon Sarko asserts that we need a new Bretton Woods. We cannot have, on the one hand, a multipolar world and, on the other, a single benchmark currency across the globe. We cannot, on the one hand, preach free trade and, on the other, tolerate monetary dumping.Sarko notes that France, which will chair the G8 and the G20 in 2011,will place the reform of the international monetary system on the agenda. Until then, we must manage, prudently, the adoption of measures to support activity and the withdrawal of the surplus liquidities injected during the crisis. We must take care to prevent too abrupt a tightening that would result in a global collapse.So, what remains to be done is to bring into being a new growth model, invent a new linkage between public action and private initiative, invest massively in the technologies of the future that will drive the digital revolution and the ecological revolution. We must now invent the State, the company and the city of the 21st century.Sarko muses that a few years ago, people were predicting the end of nations, the advent of nomadism. But in the crisis, even the most globalized companies and the most global banks rediscovered that they had a nationality.A few years ago, people were announcing the decline of organizations, the end of companies. We wanted to apply to companies the principles of portfolio management. We are rediscovering the fact that they are, first and foremost, human communities and living organisations.Sarko points out that a few years ago, people were predicting that the city would spread, break up, and with it social cohesion, human relations and community relations. We are rediscovering the need for community, for urban cohesion.Basically, it looked as if citizenship would dissolve in the global market. But it has found new springs in the ordeal of the crisis. In the world of tomorrow, we must again reckon with citizens. Citizen is not a separate category, it is each one of us. The company head, the shareholder, the employee, the trade unionist, the non-profit activist, the policy maker, they are all citizens who haveresponsibilities towards others, towards their country, towards future generations, towards the planet.Sarko asserts that in the world of tomorrow, we must again reckon with citizens, with the demands of morality, the demands of responsibility, the demands of dignity for citizens. We must see this not as yet another problem, but as part of the solution; not as an additional difficulty, but as something healthy and virtuous, that may, perhaps, allow us to feel happier with what we are, happier with what we accomplish.Sarko does not want terrorist Turkey in EU. Basil Venitis, twitter.com/Venitis, points out motherfucker Turcoterrorists wreak havoc in Fourth Reich(EU), especially Cyprus and many islands of Aegean Sea, the Greek archipelago. Moreover, Turkey has declared casus belli against Fourth Reich. Nevertheless, terrorist Turkey has the nerve to apply for Fourth Reich membership! If this is not a joke, what is it? Venitis asserts that Fourth Reich should embargo terrorist Turkey. If NATO wants to save its inegrity, it should expel terrorist Turkey right now, and throw the terrorist Turkish troops out of North Cyprus now. Allah il Allah!Sarko is determined to stop the Islamization of Europe. Venitis notes Turcoterrorists plan to Islamize Fourth Reich(EU) within two centuries! Illegal immigration and birth rate statistics show this is possible. Muslim families have five children in average, compared to a European average of two and a Greek average of one. There are six million Muslims in France, five million in Germany, four million in UK, one million in Belgium, one million in Holland, one million in Italy, half million in Spain, half million in Austria, and half million in Greece.Venitis asserts that the clash of cultures has erupted. Islam is not a religion, but a satanic terrorist cacoculture. Sure, it has a grudge-collecting god, and an afterlife with 72 virgins for each martyr. But in its essence, Islam is a political ideology and sadomasochism. It is a system that lays down detailed rules for society and the life of every person. Islam wants to dictate every aspect of life. Islam means submission. Islam is not compatible with freedom and democracy, because what it strives for is the incivility of terrorist sharia.Sarko wants to abolish the veil in France. Venitis asserts that veil and headscarf are not welcome in Fourth Reich(EU), because they are symbols of women's subservience, repression, incivility, and an increasingly divided Fourth Reich. Veil and headscarf make women invisible, invalidate their participatory rights, flag them as evil temptresses, oppress them with barbarity, are brands of misogynist Islam, and are a security threat.Sarko demands EU to understand and lock horns with an ideology, masquerading as a religion, and rein in Muslims who seek to turn Europe into Eurabia, a theocratic state run by Mullahs and those who wield the sword of Islam. Europe is under threat because European tolerance and European generosity towards those of other countries and cultures are being used by intolerant people, in order to promote intolerance. This is a weakness which can be exploited by them for only so long.Islam demands Sarko to surrender, but Napoleon Sarko will follow the molon-lave of Winston Churchill:We shall fight on the seas and shores.We shall fight with growing confidence and growing strength in the air.We shall defend our land whatever the cost maybe.We shall fight on the beaches.We shall fight on the landing grounds.We shall fight in the fields and the streets.We shall fight in the hills. But…WE WILL NEVER SURRENDER!__._,_.___
Reply to sender Reply to group
Messages in this topic (1)

**** Ο George σας προσκαλεί στην εκδήλωση "3G karaoke nights @ ΤΖΟΤΖΟ cafe bar" την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου στις 10:00 π.μ.
Εκδήλωση: 3G karaoke nights @ ΤΖΟΤΖΟ cafe bar
Τύπος: Ξέφρενη νύχτα
'Ωρα Έναρξης: Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου στις 10:00 π.μ.
Ώρα Λήξης: Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου στις 5:00 μ.μ.
Τοποθεσία: G.PAPANDREOU 87 GOUDI
Για περισσότερες πληροφορίες και απαντητική επιστολή (RSVP), ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?event.php&eid=438384635526&mid=1cb1591G56358b7cG171d6f2G7
Ευχαριστώ,
Η Ομάδα του Facebook


** Η Δήμητρα έγινε θαυμαστής της σελίδας Μπορούμε να μαζευτούμε όλοι οι ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ σε μία σελίδα?★★ ΑΠΟΕΛ ΕΛΛΗΝΩN ★★ στο Facebook και σας προτείνει να γίνετε και εσείς.
Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να επιβεβαιώσετε αυτή την πρόσκληση, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?pages%2FNicosia-Cyprus%2FMporoume-na-mazeutoume-oloi-oi-APOELISTES-se-mia-selida-APOEL-ELLENON-%2F116185561789&mid=1cafe2eG56358b7cG171c7a0G4c

Ευχαριστώ,
Η Ομάδα του Facebook
·


· ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ :
·
·
*** Singin` in the Rain - Τραγουδώντας στη Βροχή Καληνύχτα σας :)

· Τα αξιώματα και η ουσία...

· Το κάπνισμα της εγκύου βλάπτει την πίεση του μωρού


Singin` in the Rain - Τραγουδώντας στη Βροχή Καληνύχτα σας :)
Posted: 27 Jan 2010 12:00 PM PST

Μιας και βρέχει εδώ και ώρες,
ας πούμε καληνύχτα με ένα από τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών
!!
Don Lockwood:Doo-dloo-doo-doo-dooDoo-dloo-doo-doo-doo-doo Doo-dloo-doo-doo-doo-doo Doo-dloo-doo-doo-doo-doo...I'm singing in the rainJust singing in the rainWhat a glorious feelin'I'm happy againI'm laughing at cloudsSo dark up aboveThe sun's in my heartAnd I'm ready for loveLet the stormy clouds chaseEveryone from the placeCome on with the rainI've a smile on my faceI walk down the laneWith a happy refrainJust singin',Singin' in the rainDancin' in the rainDee-ah dee-ah dee-ahDee-ah dee-ah dee-ahI'm happy again!I'm singin' and dancin' in the rain!I'm dancin' and singin' in the rain...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Τα αξιώματα και η ουσία...
Posted: 27 Jan 2010 10:36 AM PSTΓια δεύτερη συνεχή θητεία ορκίστηκε ο δήμαρχος της Κομαγιαγκουέλα, της Ονδούρας, Ρικάρντο Αλβάρεζ. Μόνο ο γιος του δεν κατάλαβε τη σοβαρότητα της τελετής και το σπουδαίον του αξιώματος, και... έγειρε και κοιμήθηκε :))πηγή...

*** Το κάπνισμα της εγκύου βλάπτει την πίεση του μωρού
Posted: 26 Jan 2010 11:04 PM PST


Τα έμβρυα που εκτίθενται στον καπνό των μητέρων τους, υφίστανται βλάβες στο σύστημα ελέγχου της αρτηριακής τους πίεσης, οι οποίες μπορεί να εξηγούν γιατί διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν αιφνιδίως τους πρώτους μήνες μετά τη γέννησή τους.
Το κάπνισμα της μητέρας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για το σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου των βρεφών, το οποίο εκδηλώνεται κατά το πρώτο οκτάμηνο της ζωής, δίχως ποτέ να ανεβρεθεί η ακριβής αιτία θανάτου του μωρού.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Καρολίνσκα, της Σουηδίας, μελέτησαν 36 νεογέννητα μωρά, τα 17 εκ των οποίων είχαν μητέρες οι οποίες κάπνιζαν στη διάρκεια της κυήσεως.
Όπως διαπίστωσαν, τα μωρά αυτά είχαν αφύσικες διακυμάνσεις στην αρτηριακή τους πίεση, ακόμα και όταν κοιμόντουσαν ήσυχα στα κρεβατάκια τους.
Οι διακυμάνσεις αυτές είχαν ως συνέπεια να ασκούνται μεγάλες πιέσεις στην καρδούλα τους, η οποία κτυπούσε πιο γρήγορα και πιο δυνατά.
Επιπλέον, τα μωρά χρειάζονταν έναν χρόνο για να αποκτήσουν φυσιολογικές διακυμάνσεις της πίεσης και της καρδιακής λειτουργίας (η πίεση και οι παλμοί μας δεν είναι σταθεροί στη διάρκεια της ημέρας, αλλά αυξομειώνονται). Στην πραγματικότητα, καθώς μεγάλωναν τα μωρά, και έως τα πρώτα τους γενέθλια, οι διαταραχές στην πίεση και στην καρδιολογική λειτουργία τους χειροτέρευαν σταδιακά, ενώ μετά εξομαλύνονταν.
Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν βλάβες στο κυκλοφορικό σύστημα των βρεφών, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελούν παράγοντα στο σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου των βρεφών, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Hypertension».
Όπως εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής δρ Γκάρυ Κοέν, από το Τμήμα Υγείας Γυναικών και Παίδων του Καρολίνσκα, είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια ότι το σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου των βρεφών έχει κάποια καρδιολογική συνιστώσα, καθώς είναι απίθανο να οφείλεται μόνο σε διαταραχή της αναπνοής τους.
«Αυτό που ανακαλύψαμε είναι ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της ακριβούς αιτίας του», τονίζει.
Οι ερευνητές του Καρολίνσκα προγραμματίζουν να παρακολουθήσουν για δεκαετίες τα μωρά, για να διαπιστώσουν εάν οι βλάβες που πρωτοπαρατήρησαν μέσα στην 1η εβδομάδα της ζωής τους και έως τον 1ο χρόνο, μπορεί αργότερα να τους δημιουργήσουν προβλήματα.
tanea

**

Το Συμβούλιο της Ευρώπης για τις γλώσσες των εθνικών μειονοτήτων

Το Συμβούλιο της Ευρώπης για τις γλώσσες των εθνικών μειονοτήτων , .... *** 27 & 28 IANOYARIOY 2010 :


~ http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/01/dhmos-arfaron-messinia-hellas.html , Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010

Dhmos Arfaron Messinia Hellas
http://www.clockwidgets.net/digital/flower-card/** ΤΟ ΑΡΦΑΡΑ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ :

~* Ο Θεόδωρος Δημητρίου Λαφαζάνος {επίτιμος Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου} στα γραφόμενά του , « ΑΡΦΑΡΑ 2009 » « ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» “ 130 ΧΡΟΝΙΑ ( 1879-2009) ” , αναφέρει μετά την εισαγωγήτου «ΤΟ ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ » περιληπτικά για τα όσα έχουν γραφτεί για το χωριό μας τα εξής : Το Αρφαρά η τα Αρφαρά , που έχει ανεγερθεί και υπάρχει ο Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων { 1870 θεμελείωση και 1879 Εγκαίνια του Ιερού Ναού }, βρίσκεται στο Βορειοανατολικό σημείο της Επαχείας Καλαμάτας, είναι έδρα σήμερα ( 2000-2010) του Δήμου Αρφαρών ,με το νόμο ΚΑΠΟΔΗΣΤΡΙΑ , & ( μετα Δημοτικά .Διαμερίσματα . Πλατύ, Πήδημα, Σταματινού , Άγριλος , Βελανιδιά , Άγιος Φλώρος , Χριστοφιλαίϊκα , Άνω Αρφαρα ή Πάνω Αρφαρά , Βρωμόβρθση {Κρασοπούλα, Δρέμη & Σφαιντάμη } , και Άνω – Παλιά Βρωμόβρυση καθώς και ο συνοικισμός Αγίου Κωνσταντίνου Αρφαρών ) και παλαιότερα του τέως Δήμου Αμφείας .- Δημιουργήθηκε πρίν από 400 περίπου χρόνια στην ορεινή περιοχή των Σαμπάζικων του όρους Μακρυπλάγι του Τααϋγέτου , από μετανάστες Ηπειρώτες και Αρκάδες , κτηνοτρόφους .- ΠΡΩΤΟΣ οικιστής , πάντα κατά την παράδοση , είναι ο επ΄ονόματι κάτοικος Αρφαράς , του οποίου το ποιμνιοστάσιο «γρέκι» κατά μία ομολογία έδωσε το πρώτο όνομα στον οικισμό « Γρέκι του Αρφαρά ».- Οι πρόγονοί του βρίσκονται στα Δωδεκάνησα ( Σύμη , Ρόδο) , όπου μετανάστευσε με το επώνυμο Αρφαράς και διασώζουν την παράδοση ότι ο πρόγονός τους πήγε εκεί από ένα χωριό « Αρφαρά » της Μεσσηνίας .-~* Η παράδοση για τον ηπειρώτη πρώτο οικιστή Αρφαρά διασώθηκε στην οικογένεια των Λαφαζαναίων από παππού σε εγγονό .- Ο κ. Θεόδωρος Λαφαζάνος καλώς ή κακώς υποστηρίζει αυτή την άποψη , διότι και στα σύνορα της Ηπείρου όπως μας λέει , υπάρχουν επώνυμα , Μαγκλάρας , Φέστας κ.λ.π. αλλά και το επώνυμο Μπούρας , που σημαίνει στην Αλβανική γλώσσα τον ανδρειωμένο άντρα , μόνο Ηπειρώτικη καταγωγή μπορεί να έχει .-

~* Ο Ιστορικός Σπύρος Λάμπρος υποστηρίζει ότι ο Αρφαράς ήταν βυζαντινός άρχοντας που έζησε ή έδρασε στην περιοχή και της έδωσε το όνομά του .-~* Ο αείμνηστος συμπατριώτης μας φιλόλογος Παναγιώτης Κων. Γεωργούτζος , στο βιβλίο του « Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΦΑΡΑ ΤΗΣ ΑΜΦΕΙΑΣ » αμφισβητεί την ύπαρξη του Αρφαρά ως του πρώτου οικιστή και υποστηρίζει ότι ο Αρφαράς ήταν ένας από τους μισθοφόρους των Ενετών που τον έστειλαν στην Πελοπόννηση μαζί με άλλους στρατιώτες για την παρενόχληση των Ταούρκων και δόθηκε το όνομα του στην τοποθεσία αυτή , πρίν φθάσουν εκεί οι πρώτοι κάτοικοι από τις γύρω περιοχές .-

~* Ο Δαμιανός Γεωργίου Λαφαζάνος , στο βιβλίο του « Περί την καταγωγή μας των Αρφαραίων του Νομού Μεσσηνίας » υιοθετεί καλώς ή κακώς , έναν παλιό θρύλο – παράδοσης και υποστηρίζει ότι οι πρώτοι κάτοικοι προήλθαν από το φρούριο Γαρδίκι , από το οποίο έφυγαν εξαιτίας ενός λιμού , πρίν αυτό καταληφθεί από το Μωάμεθ το 1460 .- Ταο Γαρδίκι αυτό τοποθετείται από τους ιστορικούς στο βορειοδυτικό σημείο του όρους Μακρυπλάγι , ανάμεσα στην Τασακώνα και το Ταουρκολαίϊκα . Μερικοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι εκεί ήταν η αρχαία Άμφεια .-~ * Ο Αλέξανδρος Ιωάννη Λαφαζάνος στο βιβλίο του « ΑΡΦΑΡΑ ΑΙΓΕΙΡΑΣ , από το μύθο στην Ιστορία » υποστηρίζει ότι το δικό μας Αρφαρά προέρχεται από το χωριό Αρφαρά του τέως Δήμου Αγείρας του νόμου Αχαϊας , το ποίο σήμερα ονομάζεται Αμπελόκηποι .- Ο ι κάτοικοι του χωριού αυτού , το οποίο συνδέθηκε πολιτιστικά με το δικό μας , υποστηρίζουν ότι κατάγονται από ηπειρώτες μετανάστες .-

~* Την ίδια άποψη υποστήριξε σε άρθρο του στο περιοδικό «ΣΤΑΜΑΤΙΝΟΥ» (φύλλο 26 σελ. 33) και ο Στρατηγός κ. Νικήτας Γεωργ. Ζαλαχώρης .-

~* Ο συνδυασμός των απόψεων αυτών , που έχουν κοινά στοιχεία , καθώς και μία λεπτομερής επιστημπνθκή έρευνα ίσως δώσουν στο μέλλον την πραγματική αλήθεια για το όνομα του χωριού μας , το χρόνο ιδρύσεως του και την προέλευση των πρώτων οικιστών .-**Οι πιο γνωστές ιστορικά χρονολογίες που αφοροών το ΑΡΦΑΡΑ είναι οι εξής : * 1659 . Οι Α ρφαραίοι απάντησαν με επιστολή θετικά στον ενετό Μοροζίνη , που ζήτησε να συμπολεμήσουν τους Ταούρκους.- Ο Πασάς της Καλαμάτας το έμαθε και έστειλε επιστολή στους « Αρφαραίους » να εμποδίσουν τους ενετούς .- Ταα σχετικά έγγραφα βρέθηκαν στην Βενετία της Ιταλίας το 1970 .- **1686. Σε βιβλίο που εξέδωσε στη Βενετία ο περιηγητής ιερέας Δον Πιέρ Αντώνιο Πατσίφικο περιγράφει το χωριό μας ως « γκρέκι του Αρφαρά » γεγονός που σημαίνει ότι κρατούσε ακόμα η παράδοση ότι κάποιος Αρφαράς ονόματι κάτοικος , έστησε εκεί το γρίκι του ( ποιμνιοστάσιό του ) .-

* 1691 . Στην Ιερπά Μονή του Μεγάλου Σπηλα’ιου βρέθηκε ένα Ευαγγέλιο , με τη σημείωση ότι το ε’ιχε βιβλιοδετήσει ο « Γεώργιος ιερεύς από ένα χωρίον Αρφαρα , όπερ ευρίσκεται εις τα χωρία του Σαμπάζη».- Τη σημείωση αυτή είχε καταγράψει ο καθηγητής Νικόλαος Βέης πρίν καεί το Ευαγγέλιο από πυρκαϊά .- * 1741 .Με τη χρονολογία αυτή βρέθηκε ένα πωλητήριο έγγραφο του « Δημήτρη Γιαννήλου από το Αρφαρά » .- * 1830 . α) Η απογραφή της Γαλλικής Επιστημονικής Επιτροπής , η οποία συνόδευε το στρατηγό Μαιζώνα βρέθηκε στο Αρφαρα 465 κατοίκους .- β) 72 Αρφαραίοι υπογράφουν επιστολή προς τον Έκτακτο Επίτροπο Πελοποννήσου , με την οποία αναλαμβάνουν τη φύλαξη της περιοχής από ληστές και κλέφτες .- Μέχρι τότε οι περισσότεροι κάτοικοι έμεναν στην αρχική θέση του χωριού ( Άνω ή Πάνω Αρφαρά ) και στην δεύτερη κατά σειρά θέση του στο Σγουρόβραχο , γύρω από την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου , όπου υπήρχε και το νεκροταφείο , και την « τραγόραχη» , λίγο Νοτιότερα .- Από το 1840 μ.Χ. δημιουργήθηκε σταδιακά το ΑΡΦΑΡΑ στη σημερινή θέση με το κέντρο τις συνοικίες Σκόμαρα , Καραγιωργέϊκα , Σερβία , και Λαφαζαναίϊκα .- Η ! πρόοδος του χωριού υπήρξε ταχία και σημαντική .- Το 1855 μέχρι το 1873 , έγινε έδρα του Δήμου Αμφείας προσωρινά και οριστικά το 1875 .- Το 1871 ανέδειξε βουλευτή τον μέχρι τότε Δήμαρχο Αμφείας ημήτριο Ιωάν. Κάρτσωνα και απέκτησε Ειρηνοδικείο , ενώ αργότερα απέκτησε Αγρονομείο , Συμβολαιογραφείο και Αστυνομικό Σταθμό .- Το 1860 απέκτησε Δημοτικό σχολείο αρρένων , το 1893 Σχολαρχείο , το 1902 Δημοτικό σχολείο θηλέων , το 1928 (μέχρι τα χρόνιατης κατοχής ) ημιγυμνάσιο , το 1954 πάλι ημιγυμνάσιο και το 1958 ( ημερομηνία θανάτου του πατέρα μου αρτοποιού , Νικολάου Ηλ. Σκούλικα ) , πλήρες εξατάξιο Γυμνάσιο , όπου αργότερα οι τείς πρώτες τάξεις αποτέλεσαν το γυμνάσιο και οι τρείς τελευταίες τάξεις Αρμένιο Λύκειο Αρφαρών , από τον μέγα Ελληνο-αμερικάνο Γεώργιο Κ. Αρμένη .- ~* Σημαντική ήταν και η αύξηση του πληθυσμού των Αρφαρών .- Από τους 132 κατοίκους το 1700 και τους 465 το 1830 , η απογραφή του 1911 αναφέρει 1585 κατοίκους , ενώ το πρώτο Δημοτολόγιο του 1916 , καταγράφει 2.142 μόνιμους κατοίκους .- Η τελευταία απογραφή του 2001 έδειξε να έχει 1247 μόνιμους Αρφαραίους κατοίκους .- Το 1879 εγκαινιάστηκε ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός των Αγίων Θεοδώρων , ο οποίος , κατάλληλα συντηρημένος , φαντάζει και σήμερα και είναι το κέντρο της λατρευτικής ζωής των κατοίκων .- Κοντά στους Αγίους Θεοδώρους ανεγέρθει πρόσφατα 2002-2006 , ο πανέμορφος ιδιωτικός προς το παρόν ( αλλά και σε κοινή χρήση ) ο ναός της Παναγίας της Γερόντισσας από τον βουλευτή ΝΔ , γιατρό χειρουργό . μικρότερο γιό του παπα γιάννη , Λευτέρης Ιωαν . Παπανικολάου .- Κ υκλικά και γύρω από το χωριό ΑΡΦΑΡΑ , υπάρχουν τα ελωκκλήσια του Αγίου Βασιλείου , Αγίου Νικολάου , Προφήτου Ηλία ( ήδη ιερά Μονή ) και Αγίου Νεκταρίου , Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου , Αγίου Κωνσταντίνου και Ε!λάνης , Αγίου Γεωργίου , Αγίου Δημητρίου , και πρόσφατα στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου , ανεγέρθηκε ιδιωτικός Ι. Ναός της Αναστάσεως του Σωτήρος από τον καθηγητή Φιλισοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Γεωργ. Νιάρχος το 2004-2008 γιός του ΠΑΠΑ-ΓΙΏΡΓΗ ΝΙΆΡΧΟΥ .-

~* Στο Άνω Αρφαρα όπου παραμένει σήμερα ως κύρια κατοικία λίγων Αρφαραίων και ως τόπος παραθερισμού με την κεντρική μητροπολιτική του εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και τα εξωκκλήσια του Αγίου Νικολάου ( παλαιό νεκροταφείο των Αρφαραίων ) , του Αγίου Αθανασίου και του Προφήτη Ηλία .-
**
~** http://snsarfara.blogspot.com/2010/01/blog-post_18.html ,
~* http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2010/01/blog-post_22.html ,
~** http://snsarfara.blogspot.com/2010/01/video.html ,
~* http://snsarfara.blogspot.com/2010/01/video_20.html ,
~* http://snsarfara.blogspot.com/2010/01/blog-post_21.html ,
~** http://snsarfara.blogspot.com/2010/01/25-25-posted-20-jan-2010-1134-am-pst.html ,
~* http://snsarfara.blogspot.com/2010/01/blog-post_22.html ,
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/01/blog-post_22.html ,
~* ** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/01/blog-post_17.html ,
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/01/blog-post_15.html ,
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2010/01/blog-post_22.html ,
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2010/01/2009-130-1879-2009.html ,
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2010/01/blog-post_16.html ,
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/01/14.html ,
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/01/blog-post_19.html ,
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/01/blog-post_16.html ,
~* http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2010/01/blog-post_19.html ,
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2010/01/blog-post_15.html ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2010/01/blog-post_15.html ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2010/01/blog-post_19.html ,
~* http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/01/blog-post_15.html ,
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/01/mas-grafoun-kai-emeis-ta-grafoume.html ,
~*~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/01/blog-post_07.html ,
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2010/01/blog-post_7921.html ,

*** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2010/01/blog-post_27.html ,

~** http://snsarfara.blogspot.com/2010/01/ta-nea.html ,

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/01/ta-nea-mas.html ,

*** http://snsarfara.blogspot.com/2010/01/blog-post_22.html ,

~** http://snsarfara.blogspot.com/2010/01/25-25-posted-20-jan-2010-1134-am-pst.html ,

** http://snsarfara.blogspot.com/2010/01/blog-post_21.html ,

~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/01/blog-post_25.html ,

~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/01/mas-grafoun-kai-emeis-ta-grafoume.html ,

*** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2010/01/blog-post_26.html ,

** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html ,

** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/01/blog-post_332.html ,

*** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/01/blog-post_25.html ,

** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/01/arfara-messinias.html ,

** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/01/blog-post_22.html ,

** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/01/blog-post_26.html ,

** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/01/14.html ,

** http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/01/blog-post_25.html ,

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2010/01/blog-post_27.html ,

** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2010/01/blog-post_26.html ,

** Πρέπει το όνειρο , που ονομάζουμε ζωή , να είναι γλυκύτερο .Να είναι πρόγευση της αληθινής ζωής στην καθ΄ αυτό πατρίδα μας , στην οποία το ζων πνεύμα δεν θα φέρει την άλυσι του σώματος , την σκευοθήκη του χώρου , την μάστιγα των γήινων πόνων και όπου δεν θα το πιέζουν οι πειρασμοί των πολύ μικρών μας αναγκών και επιθυμιών . Ας φέρουμε με θάρρος και χωρίς γογγυσμό το φορτίο μέχρι τέλους χωρίς να λησμονούμε καθόλου εκείνον τον υψηλότερο σκοπό . Θα είμαστε γεμάτοι χαρά , όταν θα σημάνουν οι τελευταίες ΄ώρες της ζωής μας , για να αποθέσουμε το φορτίο και να βλέπουμε να φεύγει από επάνω μας κάθε τι το φθαρτό .-(Κάρολος Γκάους).-

***Υπάρχουν πραγματικά μεγάλες αλήθειες, αλήθειες τόσο δυνατές που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου. Αν έχεις τον κατάλληλο χάρτη, σύντομα θα δείς ότι αυτές οι αλήθειες θα σε απελευθερώσουν απο μια επίπεδη ζωή και στο τέλος θα αγκαλιάσεις και θα ζήσεις τη ζωή που εσύ θέλεις! Ο Paulo Coehlo στον Αλχημιστή έγραψε '' Αυτός είναι ο χάρτης, γεμάτος σοφία και νοημοσύνη, για να ακολουθήση η καρδιά σου τον δρόμο για τα ονειρά σου'' και φυσικά το πραγματικά μαγικό μυστικό είναι...ΕΣΥ! Αυτό το blog λοιπόν ενδιαφέρεται για εσένα, για την προσωπική σου εξέλιξη και ανάπτυξη. Για να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τον σκοπό σου και το πάθος σου! γιατί το πάθος σου είναι η κινητήρια δύναμη που δίνει ώθηση στο σώμα σου ,στο μυαλό και την καρδιά σου , με στόχο τα όνειρά σου!!Χωρίς όνειρα το μόνο που έχουμε είναι η σκληρή πραγματικότητα.το πιστεύω μου είναι ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ! EVERYTHING IS POSSIBLE.-

** Η Dina έγινε θαυμαστής της σελίδας largest group is greece!!!we need 10.000.000 members to break a world rec!! στο Facebook και σας προτείνει να γίνετε και εσείς. Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να επιβεβαιώσετε αυτή την πρόσκληση, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?pages%2Flargest-group-is-greecewe-need-10000000-members-to-break-a-world-rec%2F272861978256&mid=1ca8757G3dd6e022Gf8e346G4c Ευχαριστώ,Η Ομάδα του Facebook .-

**


**


**