Ειδήσεις-Αθλητικα - παράξενα-θέματα υγείας-αυτοί που μας γράφουν κ.α. *

Ειδήσεις-Αθλητικά - παράξενα-θέματα υγείας-αυτοί που μας γράφουν κ.α : :
:

Πυρ, γυνή και θάλασσα : http://www.eurozoi.gr/ ,

ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ- ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ !!!! Την άδικη απόλυσή του από τη Βουλή, όπου εργαζόταν ως μετακλητός υπάλληλος από τον περασμένο Δεκέμβριο, καταγγέλλει ο Ηρακλής Σπαθάρης. Όπως λέει όλα ξεκίνησαν, όταν η πρώην σύντροφός του έστειλε ανώνυμα e-mail τόσο στην Ιπποκράτους όσο και στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, στα οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορούσε τον πρώην σύντροφό της για ύβρεις σε βάρος της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, για διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με επιστροφή της δραχμής, τον χαρακτήριζε φασιστοειδές και ζητούσε την απομάκρυνσή του από τη Βουλή. -
***Ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κος Θάνος Παπαιωάννου είναι απολύτως έκθετος. Προσέλαβε ως μετακλητό το φασιστοειδές που λέγεται ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και αυτός βρίζει κάθε μέρα το πασοκ και τον πρωθυπουργό. Στο facebook έγραφε κάθε μέρα υβριστικά και ο Γ.Γ. τον ανάγκασε να σβήσει το προφίλ του. Ακόμα βρίζει τους πάντες δημοσίως Ακόμα τον κρατάτε?Μέγας φασίστας, γραμμένος στη Ρηγίλλης. Τι κάνετε?»
***Το φασιστοειδές με το όνομα Ηρακλής Σπαθάρης του Κωνσταντίνου, που ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κος Παπαιωάννου προσέλαβε ως μετακλητό ακόμα το κρατάτε εκεί?Έχει εκθέσει πλήρως τον κο Γ.Γ. καθώς στο facebook "ανεβαζε" διαρκώς υβριστικά μηνύματα κατά του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης..Είναι εγγεγραμμένος στη Ρηγίλλης και διέσπειρε φήμες οτι επιστρέφουμε στη δραχμή και οτι δήθεν το ξέρει αυτό εκ των έσω καθώς επαίρεται οτι είναι υπάλληλος της Βουλής. Ήδη έχουν γίνει διαμαρτυρίες σε βάρος του γεγονός που υποχρέωσε τον κο Γ.Γ. να τον διατάξει να αβήσει το προφίλ του από το facebook..Διερωτάμαι αν είναι δίκαιο και σωστό να παραμένει στο Κοινοβούλιο ένας άνθρωπος που δε σέβεται το κόμμα που του έδωσε εργασία και μάλιστα στη Βουλή..Σαν να μην υπάρχουν άλλα ικανά παιδιά που θα ευγνωμονούν δια παντός αν καταλάμβαναν αυτή τη θέση. Ο άνθρωπος αυτός ήταν επ. συνεργάτης βουλευτή της Ν.Δ...Τι να πούμε..»
****Το φασιστοειδές με το όνομα Ηρακλής Σπαθάρης του Κωνσταντίνου, που ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κος Παπαιωάννου προσέλαβε ως μετακλητό ακόμα το κρατάτε εκεί?Έχει εκθέσει πλήρως τον κο Γ.Γ. καθώς στο facebook "ανεβαζε" διαρκώς υβριστικά μηνύματα κατά του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης..Είναι εγγεγραμμένος στη Ρηγίλλης και διέσπειρε φήμες οτι επιστρέφουμε στη δραχμή και οτι δήθεν το ξέρει αυτό εκ των έσω καθώς επαίρεται οτι είναι υπάλληλος της Βουλής. Ήδη έχουν γίνει διαμαρτυρίες σε βάρος του γεγονός που υποχρέωσε τον κο Γ.Γ. να τον διατάξει να αβήσει το προφίλ του από το facebook..Διερωτάμαι αν είναι δίκαιο και σωστό να παραμένει στο Κοινοβούλιο ένας άνθρωπος που δε σέβεται το κόμμα που του έδωσε εργασία και μάλιστα στη Βουλή..Σαν να μην υπάρχουν άλλα ικανά παιδιά που θα ευγνωμονούν δια παντός αν καταλάμβαναν αυτή τη θέση. Ο άνθρωπος αυτός ήταν επ. συνεργάτης βουλευτή της Ν.Δ...Τι να πούμε..»
Δύο ημέρες αργότερα, στις 18 Ιουνίου, ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Θάνος Παπαϊωάννου, απέλυσε τον 36χρονο, μηχανικό στο επάγγελμα. Φαίνεται, όμως, πως η γυναίκα – πέτρα του σκανδάλου αισθάνθηκε τύψεις για την τροπή που πήραν τα πράγματα και αποφάσισε να επανορθώσει, στέλνοντας επώνυμα αυτή τη φορά, e-mail στον κ. Πετσάλνικο, μέσω του οποίου εξηγούσε τους λόγους που συκοφάντησε, όπως παραδέχεται, τον πρώην σύντροφό της. Παράλληλα, ζητούσε την αποκατάσταση της αδικίας και την επαναπρόσληψή του, αφού η απόλυσή του ήταν αποκλειστικά και μόνο δική της ευθύνη. -
****
Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε της Βουλής

Ονομάζομαι … και είμαι … στο επάγγελμα. Στις 16/6/2010, σας έστειλα το ακόλουθο μήνυμα το οποίο και επισυνάπτω παρακάτω.

"Το φασιστοειδές με το όνομα Ηρακλής Σπαθάρης του Κωνσταντίνου, που ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κος Παπαιωάννου προσέλαβε ως μετακλητό ακόμα το κρατάτε εκεί?Έχει εκθέσει πλήρως τον κο Γ.Γ. καθώς στο facebook "ανεβαζε" διαρκώς υβριστικά μηνύματα κατά του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης..Είναι εγγεγραμμένος στη Ρηγίλλης και διέσπειρε φήμες οτι επιστρέφουμε στη δραχμή και οτι δήθεν το ξέρει αυτό εκ των έσω καθώς επαίρεται οτι είναι υπάλληλος της Βουλής. Ήδη έχουν γίνει διαμαρτυρίες σε βάρος του γεγονός που υποχρέωσε τον κο Γ.Γ. να τον διατάξει να αβήσει το προφίλ του από το facebook..Διερωτάμαι αν είναι δίκαιο και σωστό να παραμένει στο Κοινοβούλιο ένας άνθρωπος που δε σέβεται το κόμμα που του έδωσε εργασία και μάλιστα στη Βουλή..Σαν να μην υπάρχουν άλλα ικανά παιδιά που θα ευγνωμονούν δια παντός αν καταλάμβαναν αυτή τη θέση. Ο άνθρωπος αυτός ήταν επ. συνεργάτης βουλευτή της Ν.Δ...Τι να πούμε.."

Με τον Κο Σπαθάρη ήμασταν αρραβωνιασμένοι και ετοιμαζόμασταν να παντρευτούμε τα Χριστούγεννα. Ο αρραβώνας όμως αυτός χάλασε με δική μου υπαιτιότητα και επειδή ήθελα να συκοφαντήσω και να διαβάλλω τον Ηρακλή επειδή εργαζόταν στη Βουλή, έστειλα εσκεμμένα το παραπάνω e-mail για να του κάνω κακό και να τον λιδωρίσω. Όπως καταλαβαίνετε σας προκάλεσα μεγάλη αναστάτωση και εσάς και του Κου Παπαιωάννου και αυτό διότι δεν ισχύει τίποτα από όσα αναφέρω παραπάνω.

Ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, απέλυσε τον Κο Σπαθάρη τελείως άδικα και με δική μου υπαιτιότητα καθώς εγώ προσωπικά τον συκοφάντησα στέλνοντας αυτό το κατάπτυστο και ανώνυμο e-mail. Ο άνθρωπος αυτός βρέθηκε ξαφνικά στο δρόμο και άνεργος με δική μου αποκλειστική ευθύνη ενώ πρόκειται για αξιόλογο επιστήμονα. Ο σκοπός του e-mail αυτού είναι να αποκαταστήσω την αλήθεια και να αποκαταστήσω και την αδικία και να σας παρακαλέσω να πάρετε τον Ηρακλή πίσω. Οι γονείς του Ηρακλή είναι από Καβάλα και αυτός μένει μόνος του εδώ. Η μητέρα του είναι καρκινοπαθούσα και όπως καταλαβαίνετε η ΑΔΙΚΗ απόλυση του Ηρακλή επιβάρυνε την κατάσταση της.

Κύριε Γενικέ Γραμματέα

Θερμή παράκληση να αποκαταστήσετε αυτή την αδικία και να πάρετε πίσω τον Ηρακλή Σπαθάρη ως μετακλητό υπάλληλο όπως τον είχατε προσλάβει. Οι τύψεις συνείδησης που αισθάνομαι και το γεγονός ότι και στη δική μου μητέρα διεγνώσθη πριν λίγες μέρες καρκίνος του μαστού, δε μου επιτρέπει να παρακαλέσω το Θεό για την υγεία της αν δεν αποκατασταθεί αυτή η αδικία που προκάλεσα με την άδικη απόλυση του Ηρακλή. Σας παρακαλώ θερμά Κύριε Παπαιωάννου, μη πείτε κάτι στον Ηρακλή. Πάρετε τον μόνο πίσω. Θερμά σας παρακαλώ. Χωρίσαμε και θόλωσα από οργή και θυμό και δεν ήξερα τι έκανα. Εγώ φταίω και παίρνω όλη την ευθύνη. Βλέπετε και ο Θεός είναι δίκαιος. Σας ευχαριστώ που με ακούσατε. Δώστε του και πάλι χαρά και ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ την αδικία.

Με εκτίμηση
»

Δυστυχώς, σήμερα, σχεδόν ένα μήνα μετά, ο Ηρακλής Σπαθάρης παραμένει άνεργος και, όπως λέει, ο γενικός γραμματέας αρνείται να τον επαναπροσλάβει, παρά το γεγονός ότι η αλήθεια αποκαταστάθηκε πλήρως.

«Πόλεμος» μετά τη δημοσίευση

Την αντίδραση της… γυνής προκάλεσε η δημοσίευση της καταγγελίας του Ηρακλή Σπαθάρη. Η γυναίκα παραδέχεται ότι εκείνη έστειλε τα δύο πρώτα, ανώνυμα e-mail στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρο της Βουλής, ωστόσο υποστηρίζει ότι το τρίτο μήνυμα εστάλη από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος νωρίτερα είχε υποκλέψει τον κωδικό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της. Για τον λόγο αυτό μάλιστα, όπως λέει η ίδια, έχει απευθυνθεί και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Προσθέτει, μάλιστα, ότι την ημέρα που φαίνεται να εστάλη το τρίτο και τελευταίο μήνυμα, δηλαδή στις 4 Ιουλίου, η ίδια βρισκόταν στο νοσοκομείο, στο πλευρό της άρρωστης μητέρας της.-


****

05/07/2010

Ανοικτή επιστολή προς την Υπουργό Υγείας. ΕΣΥ. Ποιος φταίει για την κατάντια του; Καιρός για αναστοχασμό

Ελευθέριος Ανευλαβής

«Φταίνε τα τραγούδια του
Φταίει κι ο λυράρης
Φταίει και τούτος ο λαός
Που ‘γινε μαραζιάρης»
Μαντινάδα Κρητική.

Την 1η Νοεμβρίου του 2010, το ΕΣΥ κλείνει 25 χρόνια ζωής. Το 1982 (Ν 1397), συνεστήθη το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), και την 1η Νοεμβρίου του 1985 το ΕΣΥ κατέστη πραγματικότητα, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η ελληνική πολιτεία ανταποκρινόμενη στις ανάγκες αλλά και τις επιταγές μιας σύγχρονης κοινωνίας δικαίου, δημιούργησε το νομικό πλαίσιο για την εφαρμογή ολοκληρωμένου συστήματος υγείας, βασιζομένου στις ακόλουθες αρχές (Εισαγωγική έκθεση):
• Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό που δεν υπόκειται στους νόμους του κέρδους
• Οι υπηρεσίες υγείας παρέχονται ισότιμα σε κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από την κοινωνικοοικονομική του θέση
• Η προστασία της υγείας αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του κράτους και η παροχή των υπηρεσιών γίνεται χωρίς την ύπαρξη οικονομικών φραγμών που μπορεί να στερούν τις υπηρεσίες από κάποια άτομα ή ομάδες
• Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στον σχεδιασμό και προγραμματισμό της υγειονομικής πολιτικής και φυσικά να ελέγχους την εφαρμογή των καθορισμένων πολιτικών υγείας.

Στην εικοσιπεντάχρονη ιστορία του το ΕΣΥ έτυχε της ευρείας αποδοχής των λαϊκών στρωμάτων, αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκαν πλήρως τα προβλεπόμενα στον ιδρυτικό του νόμο. Έκαστος Υπουργός Υγείας, αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιό του, θεωρούσε υποχρέωσή του να «αναδομήσει» τον προηγούμενο, με το πρόσχημα της βελτίωσης και του εκσυγχρονισμού του συστήματος, με τελικό αποτέλεσμα στρεβλώσεις και γιγάντωση των ατελειών.

Είναι φανερό ότι το σύστημα υγείας της χώρας μας νοσεί. Απλώς δεν πεθαίνει διότι «ευρίσκεται μονίμως σε…κώμα». Γι αυτό μαρτυρούν τα τηλεοπτικά παράθυρα, οι στήλες των εφημερίδων, οι ασθενείς και οι συγγενείς των, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό. Ακόμη και ο εκάστοτε Υπουργός Υγείας, διαπιστώνει την… «αθάνατη κωματώδη κατάσταση».

«Απουσία ουσιαστικής καταγραφής και ελέγχου του ανθρώπινου δυναμικού στο EΣY, κρούσματα απάτης. καθοδήγηση ασθενών προς ιδιωτικά θεραπευτήρια, κατάχρηση ιατρικών πράξεων, αχρησιμοποίητο ιατρικό υλικό που έχει λήξει, άγνωστος αριθμός υπηρετούντων στον τομέα της υγείας, μισθοδοτήσεις σε εργαζομένους «φαντάσματα», άγνωστος ο ακριβής αριθμός των κλινών των νοσοκομείων, κλινικές «φαντάσματα» για να μισθοδοτείται ο διευθυντής και να επιχορηγείται το νοσοκομείο, μη τήρηση των κανόνων υγιεινής στα νοσοκομεία.»

Αυτές ήταν οι διαπιστώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, μόλις ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία την διακυβέρνηση της χώρας την πρώτη τετραετία της. Και τί έκανε; ...

Αλλά, «ούπω καιρός», πλέον, για τον αναθεματισμό των προηγουμένων, όταν μάλιστα, εν πολλοίς, οι τωρινοί διατηρούν αλώβητες τις κακοφορμισμένες πολιτικές τους και διαπράττουν τα ίδια λάθη, διατηρώντας, όπου βολεύει, το ίδιο καθεστώς:

Οι λεγόμενοι managers! (διοικητές και αναπληρωτές διοικητές, νοσοκομείων και Υ.Πε) παραμένουν — με ελάχιστους εξ αυτών να διαθέτουν άλλα προσόντα διοίκησης νοσοκομείων, πέραν του να είναι «δικά μας παιδιά» (τότε γαλάζια, σήμερα πράσινα).

Ο «θεσμός!» των managers δημιουργήθηκε, από τον Υπουργό Αλέκο Παπαδόπουλο — και τον διατηρείτε, προφανώς, θεωρώντας τον χρήσιμο (!) — για να διοικήσουν τα νοσοκομεία, αποτελεσματικά, άνθρωποι, γνώστες του αντικειμένου (managers! γαρ), με ανάλογη εκπαίδευση και παιδεία και αδρή, γι αυτόν τον λόγο, αμοιβή.

Η μόνη σχέση των περισσοτέρων εξ αυτών με το management είναι η παχυλή τους αμοιβή και η κομματοφροσύνη τους. Έτσι, η προσδοκώμενη αποτελεσματικότητα στη διοίκηση των νοσοκομείων, παραμένει προσδοκία, κατ’ ανάγκην, λόγω αγνοίας του αντικειμένου, και εξαντλείται στα σοβατίσματα και τα μπαλώματα (όταν και αυτά γίνονται). Ποια επιχείρηση, όμως, θα ακριβοπλήρωνε τον manager της για να μη γνωρίζει, τι προσωπικό έχει; τι κρεβάτια έχει (προκειμένου για νοσοκομείο); ποιους μισθοδοτεί; τι μηχανήματα έχει; και εάν και πώς τα χρησιμοποιεί; εάν υπάρχουν ρεμούλες στις προμήθειες; κλπ, κλπ.όπως διαπιστώνει το Υπουργείο Υγείας;

Τα ράντζα παραμένουν, μετονομασμένα σε επικουρικές κλίνες. Και πώς να καταργηθούν όταν οι γενεσιουργές αιτίες τους: φακελάκι, έλλειψη προσωπικού, απουσία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κυρίως, διακομιδές από επαρχία, εξακολουθούν να υπάρχουν.

Το «φακελάκι», εις δόξαν των καταγγελιών, ανθεί - αποτελώντας, πλέον, θεσμό (!) ελληνικής κατασκευής και προελεύσεως - καλλιεργούμενο εντέχνως από αναίσχυντους, βουλιμικούς για χρήμα γιατρούς, αλλά και τους αρρώστους και τους συγγενείς τους και συνεπικουρούμενο από την επίσημη πολιτεία, η οποία, αν δεν το ενθαρρύνει, το υποθάλπει. Ως αντιστάθμισμα των ισχνών μισθών των γιατρών του ΕΣΥ;

Τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία στα νοσοκομεία (νομιμοποιημένο φακελάκι), νομοθετημένα επί Υπουργίας Αλέκου Παπαδόπουλου, επεκτείνονται τώρα στο «ολοήμερο νοσοκομείο», ως «κοινωνική», λέει, προσφορά και εξυπηρέτηση του πολίτη, που θέλει να αποφύγει τη λίστα αναμονής.

Ο πολίτης, όμως, που υπολογίζει, ιδίως στις μέρες μας, και το ένα ευρώ, αδυνατεί να πληρώσει τα 60 ή 70
ευρώ της επίσκεψης. Οι δε «άλλοι», μπορούν να δουν τον «φημισμένο» διευθυντή-φίρμα (ιητροί φήμη μεν πολλοί έργω δε πάγχυ βαιοί (εξαιρετικά σπάνιοι)» (Ιπποκράτης) και αλλού.

Παράλληλα, οι γιατροί του ΕΣΥ, που διατηρούν απογευματινό ιατρείο στο νοσοκομείο, εκμεταλλευόμενοι το δημόσιο κεφάλαιο του νοσοκομείουδωρεάν ιατρείο, γραμματειακή υποστήριξη, και δυνατότητα διενέργειας πολλαπλών εξετάσεων λειτουργούν ανταγωνιστικά και όχι επί ίσοις όροις με τον ελεύθερο επαγγελματία γιατρό.

Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ είναι η λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Η κατάσταση στα επείγοντα τμήματα των νοσοκομείων παραμένει η ίδια, όπως και πριν, ενώ διατηρείται, εν υπνώσει, ο νόμος του ΠΑΣΟΚ, που προβλέπει ανεξάρτητα και στελεχωμένα με ίδιο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ. Έτσι οι υπάρχοντες γιατροί των κλινικών με τις ελάχιστες νοσηλεύτριες, αγωνίζονται να υπηρετήσουν ασθενείς σε συνθήκες πραγματικής μάχης, όπου το ιατρικό και νοσηλευτικό λάθος «περιμένει να συμβεί».

Αναξιοκρατία και μετριοκρατία συνέχει το ιατρικό δυναμικό του ΕΣΥ σήμερα. Η μετριοκρατία κλονίζεται (να αναπαράγεται δια κλονισμού) και κλονίζεται η αξιοκρατία.

Με το βάφτισμα διευθυντών (το ελληνικής προελεύσεως και συνδικαλιστικής πατέντας πολυδιευθυντικό της Κυβέρνησης της Ν.Δ.) δια βοής σε γενικές συνελεύσεις, όπου κρίνοντες και κρινόμενοι ευλογούν εαυτούς και αλλήλους και τα γένια τους, εν πλήρη «δημοκρατικώ παροξυσμώ», επαιρόμενοι ότι «σπάσανε το απόστημα των διευθυντών». Και δημιούργησαν πολλαπλά αποστήματα διευθυντίσκων, κατ’ αρχαιότητα προαχθέντων και αναξιοκρατικώς, οι περισσότεροι.

Οι περισσότεροι από του διευθυντές , όχι τους διευθυντίσκους, έχουν αξιόλογο κλινικό, συγγραφικό και ερευνητικό έργο και Διδακτορικό και, αρκετοί, Υφηγεσία και πανεπιστημιακό τίτλο. Και με αυτά τα κριτήρια κρίθηκαν ως διευθυντές από τα συμβούλια κρίσεως. (και πολλοί υποψήφιοι απερρίφθησαν).

Πόσοι από τους πολυδιευθυντίσκους διαθέτουν παρόμοια προσόντα; Και υπήρξε, έστω και ένας από τους υποψήφιους του «πολυδιευθυντικού», που να απορρίφθηκε από τις συνελεύσεις οι οποίες, δια βοής, τους ανέδειξαν, λες και πρόκειται για ανάδειξη προέδρου σωματείου;

Τα πλασματικά κρεβάτια ορισμένων νοσοκομείων παραμένουν — νοσοκομείο Κωνσταντοπούλειο «Η Αγία Όλγα»: πραγματικά κρεβάτια 272. Προβλεπόμενα στον οργανισμό του, και τώρα και πριν, 400 ανύπαρκτα. Τι εξυπηρετεί αυτό; Μήπως προσδιορίζει τον αριθμό των μελλών του Συμβουλίου Διοίκησης και τον διορισμό Υποδιοικητή;

Έτσι, διασύρεται το σύστημα και αποπροσανατολίζεται ο πολίτης από τα προβλήματα που ταλανίζουν το σύστημα υγείας:
• Ανισότητες στην ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών.
• Πληθωρισμός γιατρών, αλλά και ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτικού
προσωπικού.
• Πλημμελής εκπαίδευση γιατρών.
• Ώρες εργασίας των γιατρών έως και 32 συνεχόμενες, σε συνθήκες χαοτικές, όπου το λάθος, που επωάζει αυτό το άναρχο σύστημα, περιμένει να συμβεί.
• Κακοπληρωμένοι, για τα χρόνια σπουδών τους και την 5χρονη ειδίκευσή τους, γιατροί.
• Φακελάκι που οργιάζει και νομιμοποιημένο.
• Κλινικές φαντάσματα και πλασματικά κρεβάτια.
• Προμήθειες αδιαφανείς.
• Απουσία αξιοκρατίας και αναπαραγωγή της μετριοκρατίας δια κλωνισμού (με «ω» παρακαλώ).

Να τα προβλήματα που σκεπάζει, όπως η γάτα τα περιττώματά της, η πολιτική των μεγάλων λόγων και των διαπιστώσεων, αντί της επίλυσης των προβλημάτων από την πολιτεία. Η πολιτική των αχαμνών έργων, που εξαντλούνται, συνήθως, σε εξαγγελίες εντυπωσιασμού.

Και όμως, το ΕΣΥ, παρά τις σοβαρές αρρυθμίες του και ελλείψεις, αποτελεί θεμελιακή προσφορά του στην ελληνική κοινωνία. Οι γιατροί, οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές, που το υπηρετούν ανιδιοτελώς (και είναι πολλές και πολλοί), δίνουν σκληρή μάχη για τον άρρωστο συνάνθρωπό τους σε αντίξοες συνθήκες.

Και αυτό το αναγνωρίζουν οι Έλληνες που εμπιστεύονται το ΕΣΥ, ανεχόμενοι διοικητικού και ξενοδοχειακού τύπου ανεπάρκειες.

Όλοι αυτοί αντιστέκονται στις προσπάθειες ορισμένων — μεταξύ των οποίων και κοιλιόδουλοι, άπληστοι γιατροί — που με το πρόσχημα του «εκσυγχρονισμού» του ΕΣΥ ή της «εξυγίανσής» του, δολίως, προσπαθούν να του δώσουν τη χαριστική βολή.

Όμως, ας γίνει κατανοητό. ΌΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΕΣΥ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΒΑΛΑΝΤΙΟΥ.

Η κοινωνία ολοκληρώνεται, γαληνεύει και ευημερεί, όταν οι πολίτες της γνωρίζουν ότι όχι μόνον οι ίδιοι αλλά, και όλοι οι συμπολίτες των έχουν πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή υγεία που παρέχει ένα ΕΣΥ. Και στο σημείο αυτό είμαι απόλυτος γιατί η αλήθεια είναι απόλυτη.

• Το ΕΣΥ είναι αυτό που παρέχει τις καλύτερες, σε ιατρικό επίπεδο, υπηρεσίες στη χώρα.
• Στις κλινικές του ΕΣΥ οι πτυχιούχοι της ιατρικής, γίνονται γιατροί (παίρνουν ειδικότητα)
• Στις κλινικές του ΕΣΥ ειδικεύθηκαν και οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα. Μεταπτυχιακή ιατρική εκπαίδευση (ειδικότητα) δεν παρέχεται σε ιδιωτικές κλινικές
• Στις κλινικές του ΕΣΥ μεταφέρουν τους βαριά αρρώστους τους οι ιδιωτικές κλινικές
• Στις κλινικές του ΕΣΥ διακομίζουν τους αρρώστους τους οι ιδιωτικές κλινικές όταν τα χρήματά τους εξαντληθούν και δεν επιτρέπουν πλέον την παραμονή τους στον κερδοσκοπικό, ως εκ του σκοπού του, ιδιωτικό ιατρικό τομέα.

Στόχοι ενός σύγχρονου ΕΣΥ

Για τη σχεδίαση ενός αποτελεσματικού συστήματος υγείας, με λογικό κόστος λειτουργίας και αξιοπρεπή χρηματοδότηση, αναγκαία και ικανή συνθήκη είναι η κατάθεση και ο σαφής ορισμός των στόχων του και των μεθόδων για την επίτευξη αυτών των στόχων, προσανατολισμένων, βέβαια, προς τον άνθρωπο-άρρωστο-πολίτη-χρήστη των υπηρεσιών υγείας.

Αυτό σημαίνει ταυτότητα σκοπών και στόχων μεταξύ του σχεδιαστή-παρόχου και πολίτη-χρήστη των υπηρεσιών υγείας και ύπαρξη κοινού ενδιαφέροντος, διότι κοινό είναι το συμφέρον, για την ορθή και αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος.

Εξ ορισμού σε ένα ΕΘΝΙΚΟ σύστημα υγείας, η υγεία θεωρείται και αντιμετωπίζεται ως πανανθρώπινο αγαθό και δικαίωμα. Μοναδικό κριτήριο για την παροχή φροντίδας υγείας είναι η ιδιότητα άνθρωπος.

Ως ΥΓΕΙΑ, σε ένα τέτοιο σύστημα θεωρείται όχι μόνο η απουσία νόσου ή αναπηρίας αλλά η κατάσταση σωματικής, ψυχικής, νοητικής και κοινωνικής αίσθησης του καλώς έχειν (ευζωία), με μέριμνα τόσο για την προαγωγή της υγείας και την πρόληψη των νόσων, όσο για την αποκατάστασή της.

Τέλος, στο επίπεδο της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, το σύστημα, προσφέρει στους πολίτες του και δέχεται από αυτούς (αυτό σημαίνει αλληλεγγύη) ηθική και υλική υποστήριξη. Ως εκ των ανωτέρω στόχοι ενός σύγχρονου ΕΣΥ είναι:

• Ισότητα στην πρόσβαση υπηρεσιών υγείας,
• Ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας (κατάργηση μεγάλων θαλάμων και ράντζων, νοσηλεία αρρώστων σε κλινικές που επιβάλλει η συγκεκριμένη πάθησή τους και όχι σε επικουρικές κλίνες οπουδήποτε).
• Εκπαιδευμένο, επαρκές και ενδιαφερόμενο προσωπικό.
• Μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας, που αποτελούν το πρώτο σημείο επαφής με τον πολίτη και τον άρρωστο, σε επίπεδο δήμου ή κοινότητας. Έτσι η υγεία (περίθαλψη, πρόληψη, προαγωγή) καθίσταται υπόθεση και ευθύνη όλων.
• Αποτελεσματική την διοικητική μηχανή, με ανάθεση ευθυνών σε συγκεκριμένους υπαλλήλους και έλεγχο της ορθής εκτέλεσης της κεντρικής πολιτικής.
• Σχεδιασμός και εκτέλεση προγραμμάτων διατήρησης και προαγωγής της υγείας και όχι αποκλειστικά να ενδιαφέρεται για την επιδιόρθωση ανθρώπων σε μηχανιστική βάση (νοσοκομεία).
• Εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών για τους ηλικιωμένους ώστε να διατηρούνται σε ενεργό κατάσταση, κατά τις δυνατότητες εκάστου, και να παρέχουν στην κοινωνία τη πείρα ζωής που απέκτησαν, αντί να περιθωριοποιούνται.
• Οικοδόμηση πολιτικής πρόληψης μεταδοτικών νοσημάτων, αλλά, και κυρίως, νοσημάτων που σχετίζονται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής (καρκίνος, παχυσαρκία, καρδιοαγγειακά επεισόδια). Εδώ χρειάζεται εντατική, συντονισμένη, σοβαρή (όχι «αμερικανιές» και ακρότητες τύπου Δημάρχου Ν Υόρκης) και συνεχής προσπάθεια αλλαγής προσωπικών συνηθειών, με πειθώ και όχι μόνον διοικητικά μέτρα.
• Ανάπτυξη στους πολίτες αισθήματος ευθύνης έναντι του εαυτού των και των άλλων, πράγμα που σημαίνει προσπάθεια και εκπαίδευση παιδιόθεν.
• Διασφάλιση των ατομικών δικαιωμάτων και του δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής, αλλά και την αναγνώριση και αποδοχή, από ένα έκαστο των πολιτών, της υποχρέωσης και της ευθύνης της κοινωνίας να προάγει και να προασπίζει την υγεία όλων των πολιτών της.

Χρηματοδόστηση και κόστος του ΕΣΥ

Αυτοί οι στόχοι και τα μέσα για την επίτευξη τους, πρέπει να εξετασθούν με σοβαρότητα, ιδίως σήμερα, που η εκτόξευση του κόστους της φροντίδας υγείας σε αστρονομικά ύψη και η έκρηξη της τεχνολογίας θέτουν σε κίνδυνο βασικές αρχές ενός ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΥ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ — συμβόλαιο εμπιστοσύνης γιατρού-αρρώστου — και όχι στη δυνατότητα πληρωμής.

Το δυσβάστακτο, πλέον, κόστος των υπηρεσιών υγείας οδήγησε στην εισβολή των κανόνων της ελεύθερης αγοράς στην ιατρική, με κύριο εκπρόσωπο το αμερικανικής κατασκευής και προελεύσεως μοντέλο της «διευθυνόμενης φροντίδας υγείας» (managed care). Το σύστημα αυτό αν και έχει μειώσει την ταχύτητα αύξησης του κόστους των υπηρεσιών υγείας (δεν έχει μειώσει το κόστος), έχει επίσης προκαλέσει στην ιατρική κοινότητα και στην κοινωνία την αίσθηση ότι κάτι εμφανώς εσφαλμένο συμβαίνει στην ιατρική

Η σύγχρονη ιατρική κοινότητα, τουλάχιστον το μέρος της που συνειδητοποιεί και προβλέπει τα ερχόμενα και δεν εθελοτυφλεί, αισθάνεται ότι, καθώς η ιατρική φροντίδα θα πωλείται και θα αγοράζετε στην ελεύθερη (ασύδοτη πλέον) αγορά, προφανώς και αναγκαστικά, σύμφωνα με τους κανόνες που την διέπουν, ο ηθικός, παιδευτικός και κοινωνικός ιστός, ο προστατευτικός ηθικός κώδικας, που πάντοτε προσδιόριζε την ιατρική, μέχρι σήμερα (αύριο;), κινδυνεύει, κυριολεκτικά, να κομματιαστεί σε κουρέλια.

Οι διαπιστώσεις αυτές καθιστούν το πρόβλημα ικανοποιητικής παροχής φροντίδας υγείας σε όλους τους πολίτες καθαρά ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Δεν επαρκούν πλέον τα προγράμματα, οι σχεδιαστές και οι σχεδιασμοί, χωρίς να δηλώνεται καθαρά και με σαφήνεια η πολιτική θέση και οι στόχοι της για το ζήτημα.

Οι δύο μείζονες κώδικες ηθικής — προστατευτικός (ιατρική) και εμπορικός (ελεύθερη αγορά. Και αυτή πρέπει να έχει ηθικό κώδικα) — είναι μεταξύ των ασύμβατοι.

Ως εκ τούτου, η ανάμειξη των αρχών τους και η ασαφοποίηση των ορίων τους μπορεί να οδηγήσει σε αυτό που καλείται «ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» ή σε εμφάνιση «ΤΕΡΑΤΩΔΩΝ ΥΒΡΙΔΙΩΝ»:

• Εμπορευματοποίηση της υγείας,
• Επιχειρηματικές αρχές οργάνωσης και βελτίωσης της ποιότητας,
• Επιθετικές επιχειρηματικές πρακτικές στην υγεία.

Ακόμη και η γλώσσα έχει γίνει τερατώδης: καταναλωτές υπηρεσιών υγείας, αντί άρρωστοι άνθρωποι, πάροχοι υπηρεσιών υγείας, αντί γιατροί. Το χειρότερο. Χρήματα που ξοδεύονται για την υγεία, σε αυτό το σύστημα, θεωρούνται ζημιά. Ο οικονομολόγος Reinhardt θεωρεί ότι οι καπνιστές συμβάλλουν στην μείωση του κόστους των υπηρεσιών υγείας «γιατί πεθαίνουν ενωρίτερα από τους άλλους».

Για τους οικονομολόγους, ένας άνθρωπος μειώνει το κόστος των υπηρεσιών υγείας όταν είναι νεκρός! Πράγματι οι οικονομολόγοι της υγείας γνωρίζουν την τιμή όλων των πραγμάτων αλλά την αξία ουδενός.

Είναι γεγονός ότι όλες οι αποδοτικά λειτουργούσες κοινωνίες έχουν ανάγκη και των αρχών του εμπορίου και των προστατευτικών αρχών της ιατρικής. Το ζήτημα είναι να βρεθεί ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΒΙΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΣ.

Ακόμη επιτακτικότερο καθίσταται αυτό, σήμερα, που ορισμένοι γιατροί έχουν εκτραπεί σε αυτό που η εφημερίδα Wall Street Journal χαρακτηρίζει ως «ιατρικό κατεστημένο μπουρζουάδων, το οποίο ευρίσκεται σε χειμερία νάρκη...».

Η υπέρβαση της πολικότητας. Συμβίωση αλλά όχι συγχώνευση.

Ο κύριος και μοναδικός ίσως τρόπος να ξεπεραστεί το δίλημμα είναι η συμβίωση των δύο συστημάτων, με διατήρηση αλώβητης της ταυτότητας και της ακεραιότητας ενός εκάστου.

Αυτό το διασφαλίζει η κεντρική Κυβέρνηση, η οποία προσδιορίζει τις ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ.

«Ιδού τι μπορείτε και πρέπει να κάνετε εσείς (αγορά) στον τομέα της υγείας. Και θα το επιβάλω. Το πώς θα συμμορφωθείτε είναι δική σας ευθύνη. Βρέστε τους δικούς σας τρόπους και τα μέσα».

Προσοχή. Η αναζήτηση αρμονίας μεταξύ των δύο ηθικών κωδίκων στην έννοια ενός ολοκληρώματος αποτελεί προφανές λάθος. Από την ενοποίησή τους αδύνατον να προκύψει αρμονία.

Το αντίθετο θα συμβεί. Η ποιότητα της σχέσης γιατρού-αρρώστου θα ευτελισθεί και θα υπονομευθεί η βασική υποχρέωση του γιατρού να λειτουργεί ως αποκλειστικός υποστηρικτής των συμφερόντων του αρρώστου του.

Εάν δεν γίνει αντιληπτή και αποδεκτή, η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ απέναντι στον άρρωστό του και η δέσμευσή του να θέτει στην πρώτη γραμμή το συμφέρον και τις ανάγκες του αρρώστου του και μόνον, δεν υπάρχει εγγύηση ότι η υγεία του αρρώστου και η ευζωία θα προστατεύονται μέσα στο σύστημα.

Θα μπορούσε ή αγορά να κάνει μία αβλαβή διέλευση από τα χωρικά ύδατα της ιατρικής; Και πώς και από ποιόν θα κριθεί αυτή η δυνατότητα?

Ιδού ένα καθαρά πολιτικό ερώτημα, το οποίο απαιτεί μια σαφή πολιτική απάντηση. Το βασικό ζήτημα που τίθεται είναι:

ΠΟΙΟΥ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ θα εξυπηρετήσουν οι δηλούμενοι στόχοι και η επίτευξη τους; Σε μια δημοκρατική, κοινωνικά ευαίσθητη πολιτεία η απάντηση είναι προφανής:
Πρωτίστως, των εχόντων ανάγκη κοινωνικοοικονομικά αδυνάτων.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΩΜΙΣΘΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ των αποφάσεων που οδηγούν στην εκπλήρωση αυτής της πολιτικής; Και εδώ η απάντηση είναι μονοσήμαντη.
Η πολιτεία. Δηλαδή όλοι μας, ανάλογα με τις δυνατότητα των κοινωνικών ομάδων.

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;
Με την παραγωγή πολιτικής υγείας, με διεργασίες διαπραγμάτευσης και μεταξύ των εμπλεκομένων και επίβλεψη εφαρμογής των συμφωνημένων.

Με αποτελεσματικό διοικητικό μηχανισμό, ο οποίος ελέγχει και αξιολογεί τα αποτελέσματα της εφαρμοζομένης πολιτικής, διαπιστώνει τυχόν αντιδράσεις και αντιπαλότητες και πληροφορεί την κεντρική διοίκηση, ώστε να υπάρχει δυνατότητα εντοπισμού αποκλίσεων από τον στόχο και έγκαιρων διορθωτικών παρεμβάσεων.

Εθνικό Σύστημα Ασφάλισης Υγείας (ΕΣΑΥ)

Στην πραγματικότητα η ιατρική, σήμερα, αποτελεί μια από τις πιο κερδοφόρες βιομηχανίες. Η ικανότητα των γιατρών να φροντίζουν τους αρρώστους τους ως άτομα και αυτόνομες ψυχο-σωματο-νοητικές προσωπικότητες, αν και δεν έχει χαθεί, έχει πέσει σε ανυποληψία και τείνει να αντικατασταθεί από την πανάκριβη τεχνολογικά προσανατολισμένη, απρόσωπη σύγχρονη ιατρική.

Η σύγχρονη ιατρική, παρά το αστρονομικό της κόστος, μέτρια πρόοδο έχει επιφέρει στην ριζική θεραπεία των νόσων, ενώ εξαντλείται ουσιαστικά στην «ΕΠΙΣΚΕΥΗ» των αρρώστων και την παράταση της επιβίωσης (καμιά φορά του θανάτου).

Οι κυβερνήσεις, πιθηκίζοντας και παγκοσμιόπληκτες, ετοιμάζουν το νέο οικονομικό μοντέλο για την υγεία, θεωρώντας το πανάκεια για την επίλυση των οικονομικών, κυρίως, προβλημάτων της.

Εν τούτοις, το από το χρόνο δοκιμασμένο αλλά, από τη σύγχρονη αβελτηρία, σύγχυση και οικονομικά συμφέροντα, καταρρακωμένο ιατρικό μοντέλο, το οποίο βασίζεται στο ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑΤΡΟΥ-ΑΡΡΩΣΤΟΥ, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον οδηγό για ένα ΕΣΥ ανθρώπινο και στα μέτρα του πραγματικού συμφέροντος του γιατρού, του αρρώστου και τελικά της κοινωνίας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν επιθυμούν να προσδιορίζει το οικονομικό μοντέλο την σχέση τους με τον γιατρό τους ή το νοσοκομείο τους.

Απαιτούν οι αποφάσεις που αφορούν άμεσα την υγεία τους να ανταποκρίνονται στις ανθρώπινες ανάγκες και όχι να υπηρετούν οικονομικές σκοπιμότητες. Οι άνθρωποι αξιολογούν τη υγεία ως μη αγοραίο αγαθό.

Η εφαρμογή ενός ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, είναι εφικτή (παράδειγμα ο Καναδάς).

Αυτό σημαίνει ότι η Κυβέρνηση θα παρέχει βασικό «πακέτο» αξιοπρεπούς και ολοκληρωμένης φροντίδας υγείας σε κάθε πολίτη. Ένα τέτοιο σύστημα:

• Αποτελεί τον απλούστερο και ευθύ δρόμο παροχής φροντίδας υγείας σε όλους του πολίτες
• Συμβάλλει στη μείωση του γραφειοκρατικού διοικητικού κόστους
• Απλουστεύει την χαοτική κατάσταση που επικρατεί σήμερα και
• Διαχωρίζει την φροντίδα υγείας από την δυνατότητα εργασίας (και ο άνεργος είναι ασφαλισμένος ως προς την υγεία του).
• Παράλληλα επιτρέπει στην Κυβέρνηση να περιορίσει και να ορθοτομήσει το κόστος των υπηρεσιών υγείας. Ασφαλώς και δεν χρειάζεται και από ένας μαγνητικός τομογράφος σε κάθε νοσοκομείο.

Η έννοια της δικαιοσύνης απαιτεί ότι τα άτομα που υφίστανται τις συνέπειες αποφάσεων, με ηθικά και αξιακά χαρακτηριστικά, να μπορούν να συμμετέχουν στην λήψη τους.

Οι «πάροχοι» (γιατροί) και οι «καταναλωτές» (άρρωστοι) υπηρεσιών υγείας θα πρέπει να γίνουν συνειδητοποιημένοι πολίτες. Συμμέτοχοι στις αποφάσεις που αφορούν την υγεία.

Η πυρηνική σχέση γιατρού-αρρώστου βασίζεται στην επαγγελματική επάρκεια και την ιατρική δεοντολογία. Οι αποφάσεις που αφορούν δεδομένους αρρώστους πρέπει να είναι απομονωμένες από την οικονομική διάσταση της αποφάσεως.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα λαμβάνονται αποφάσεις συναρτημένες με το κόστος ή την κατανομή των υπηρεσιών υγείας: ποιες υπηρεσίες θα πρέπει να παρέχονται σε όλους τους αρρώστους, ως βασικώς αναγκαίες. Και ποιες θα είναι στη διάθεση του συστήματος και θα παρέχονται ανάλογα με τις προτιμήσεις των αρρώστων.

Αυτό σημαίνει ότι παρόμοιες αποφάσεις στο σύστημα παροχής φροντίδας υγείας εμπλέκουν τις θεμελιώδες αρχές της ισότητας και της δικαιοσύνης και ως εκ τούτου είναι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ φορτισμένες ηθικά και αξιακά.

Ο γιατρός είναι υπόλογος έναντι των συναδέλφων του και των αρρώστων του. Οι γιατροί μέσω της άσκησης της ιατρικής επικαλούνται, επιβεβαιώνουν και επιβάλλουν επαγγελματικά πρότυπα επάρκειας, ακεραιότητας και δεοντολογικής συμπεριφοράς. Βάσει αυτών διεκδικούν την αυτονομία τους στην κλινική πράξη, βασισμένη αποκλειστικά και μόνον στο συμβόλαιο εμπιστοσύνης με τον άρρωστό και τον όρκο του Ιπποκράτη.

Εν τούτοις, στη σύγχρονη εποχή, όπου η πρακτική: «στραβώνω και πουλώ» ισχύει γενικώς έναντι της προειδοποίησης: «εσύ βλέπε και αγόραζε» είναι εύκολο, για οργανισμούς παροχής φροντίδας υγείας, να διαφημίζουν αυτήν την εμπιστοσύνη και πίστη στην ιατρική ακεραιότητα, ενώ, στην πραγματικότητα, υιοθετούν την αρχή της ελεύθερης αγοράς στην πρακτική τους.

Μια τέτοια εξαπάτηση, η οποία εμφανίζει τους γιατρούς ως συνειδητούς επαγγελματίες, ενδιαφερομένους πρωταρχικά για το καλώς έχειν των αρρώστων τους, ενώ τους υποχρεώνει, στην πραγματικότητα, να λειτουργούν ως παραγωγοί κέρδους, έχει, ήδη, καταστήσει αναξιόπιστη της ιατρική σήμερα και έχει προκαλέσει έλλειψη εμπιστοσύνης και επίδειξη κυνισμού που δύσκολα θα ανατραπούν. Αλλά πρέπει.
Η αλλαγή νοοτροπίας (όλων μας. Πολιτών πολιτικών και κυβερνώντων) όπως διακηρύσσει ο Πρωθυπουργός είναι αναγκαία. Αλλά αυτό, η αλλαγή νοοτροπίας, για να μην μείνει ωραίο σύνθημα, απαιτεί πολιτική συνείδηση και προσπάθεια για παιδεία του δήμου.

Απαιτεί, «Δημαγωγούς» (κατά το παιδαγωγούς), του Δήμου, του Λαού και όχι πολιτικατζήδες δημαγωγούς, που κολακεύουν αναισχύντως το Δήμο. Διότι «Το της όλης πόλεως ήθος ομοιούται τοις άρχουσι» (Ισοκράτης).

«Θέλει αρετήν κυρία Υπουργέ (την έχετε) και τόλμην κυρία Υπουργέ (μπορείτε να την δείξετε)... η υγεία».
Διαφορετικά, όλοι μας, πολίτες και πολιτεία, θα μοιρολογούμε:
«Α, όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω. …Ανεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμον έξω» (Κ. Καβάφης).





****


Ντόρα Μπακογιάννη: Προκαλεί η κυβέρνηση και τα κόμματα


Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010,

«Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες και κυρίως τα μεσαία στρώματα και οι συνταξιούχοι, καλούνται να κάνουν μεγάλες και επώδυνες θυσίες προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία, αποτελεί πρόκληση η απόφαση της κυβέρνησης, αλλά και η συναίνεση των πολιτικών κομμάτων, για αύξηση κατά 30 % της ετήσιας χρηματοδότησης τους», αναφέρει η ανεξάρτητη βουλευτής, Ντόρα Μπακογιάννη, σε δήλωσή της.

«Πρόκειται για κίνηση φαρισαϊσμού, συνεχίζει, δεδομένου ότι είχε προαναγγελθεί και διαφημιστεί ο περιορισμός της φετινής χρηματοδότησης. Αλλά και απόλυτου παραλογισμού αφού η απόφαση αυτή λαμβάνεται σε μια περίοδο κατά την οποία το πολιτικό σύστημα δοκιμάζεται από την οργή, την απαξία και την αμφισβήτηση της κοινωνίας. Δεν σκέφτεται κανείς από την κυβέρνηση και τα κόμματα που συμφωνούν τί μήνυμα θα εισπράξουν ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο εργαζόμενος, ο επιχειρηματίας; Το ελάχιστο που έχουν να κάνουν τα κόμματα, καταλήγει η κυρία Μπακογιάννη, είναι άμεσα να αρνηθούν την αύξηση της χρηματοδότησης τους και να την καταθέσουν στο λογαριασμό της Βουλής για τη μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας.»

****


Δεν ανοίγει ο «κουμπαράς» για τα κόμματα


Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010,

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε αύξηση της επιχορήγησης των κομμάτων επικαλούμενα την υπουργική απόφαση των υφυπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση, η χρηματοδότηση του 2010 ήταν εξαρχής μειωμένη κατά 10% ενώ υπήρξε και τετραετής συμψηφισμός της υπέρβασης της χρηματοδότησης που έλαβαν τα κόμματα για το 2009.

«Από τα προαναφερθέντα στοιχεία, προκύπτει ότι η χορήγηση του 2010, όχι μόνο δεν είναι μεγαλύτερη από το 2009, αλλά είναι μικρότερη περίπου κατά 29%» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.


****


«Παίρνει Γκαλάς ο Παναθηναϊκός»


Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010,

Στον Παναθηναϊκό μαζί με τον Τζιμπρίλ Σισέ και τον Σίντνεϊ Γκοβού θα αγωνίζεται από τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Ουιλιάμ Γκαλάς. Αυτό γράφει η «Parisien», η οποία αναφέρει ότι ο κεντρικός αμυντικός μπορεί να έχει πρόταση από το Αμβούργο, όμως ο Παναθηναϊκός του έχει καταθέσει την πιο καλή προσφορά.

«Ο Γουιλιάμ Γκαλάς είναι κοντά στο να μετακομίσει στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, οι εκπρόσωποι του παίκτη συνάντησαν τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, χθες Πέμπτη, και μία νέα συνομιλία έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα.

Ένα συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με αποδοχές 1,5 εκατομμυρίου ευρώ φέρονται να έχουν προταθεί στον άλλοτε παίκτη της Μαρσέιγ, ο οποίος, όμως, θα ήθελε κάτι παραπάνω. Όμως, μία συμφωνία είναι κοντά και ο Γκαλάς θα συναντήσει τους Σισέ και Γκοβού στην Ελλάδα», γράφει το άρθρο της «Parisien».


Στην «Τούμπα» το ΠΑΟΚ-Άγιαξ


Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010,

Τη φυσική του έδρα, το γήπεδο της Τούμπας θα χρησιμοποιήσει ο ΠΑΟΚ για τον επαναληπτικό αγώνα με τον Άγιαξ, που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Γ’ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τη συγκεκριμένη είδηση ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ηλίας Βιολίδης, με δηλώσεις του από τη Νιόν, όπου ταξίδεψε για την κλήρωση του «δικεφάλου του Βορρά».

«Τα έργα στην Τούμπα έχουν ολοκληρωθεί και εκεί θα υποδεχθούμε τον Αγιαξ. Όλα θα γίνουν κανονικά», τόνισε ο Βιολίδης και συνέχισε:

«Συμμετέχουμε σε μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις καλή ή κακή μια κλήρωση, καθώς πρόκειται για μια υψηλού επίπεδου διοργάνωση. Κληρωθήκαμε με μια ιστορική ομάδα και θέλω η ομάδα και ο κόσμος να χαρούν και τα δύο παιχνίδια που θα δώσουμε. Δεν ξέρω αν θα σπάσει ο ΠΑΟΚ την κακή παράδοση που υπάρχει. Φυσικά ελπίζω να γίνει κάτι τέτοιο».


****


Ανακοίνωσε Καϊμακόγλου, Βουγιούκα ο Παναθηναϊκός


Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010,

Παίκτες του Παναθηναϊκού είναι και επίσημα οι Κώστας Καϊμακόγλου και Ίαν Βουγιούκας. Οι «πράσινοι» μετά τις ανανεώσεις των συμβολαίων του Μάικ Μπατίστ και του Ντρου Νίκολας απέκτησαν τους δύο Έλληνες και σιγά-σιγά ολοκληρώνουν το παζλ της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει:

«Δύο ακόμη Έλληνες παίκτες που έχουν ήδη καταθέσει τα διαπιστευτήριά τους στο πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ, όντας πρωταγωνιστές στις ομάδες που αγωνίζονταν, προστέθηκαν στο δυναμικό του Παναθηναϊκού. Ο Κώστας Καϊμακόγλου και ο Ίαν Βουγιούκας είναι από σήμερα και για τα επόμενα δύο χρόνια και επίσημα παίκτες του «τριφυλλιού».

Ο Καϊμακόγλου (2.05, 1983) ξεκίνησε την καριέρα του από τους Κυρίαρχους, συνέχισε στον Κρόνο, μεταπήδησε στη Νήαρ Ηστ, για να συμφωνήσει το 2004 με το Μαρούσι όπου παρέμεινε μέχρι τη σεζόν 2009-10, έχοντας ήδη και την πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική Ομάδα Ανδρών (Ευρωμπάσκετ 2009) και ένα χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Νέων Ανδρών (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2002). Τα βήματα έγιναν σταδιακά στην καριέρα του, μέχρι να φτάσει στον Παναθηναϊκό, το «μεγάλο άλμα» όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος.

Ο Βουγιούκας (2.11, 1985) έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στον Άρη Γλυφάδας, συνέχισε στον Ηλυσιακό, για να φτάσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και στο κολλέγιο Σεντ Λιούις όπου έμεινε μέχρι το 2007. Αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, όπου ουσιαστικά όμως δεν αγωνίστηκε. Αντίθετα, αγωνίστηκε στον ΑΓΟ Ρεθύμνου και στον Πανελλήνιο, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, προκαλώντας το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, στον οποίο και ανήκει πλέον. Έχει κλήσεις στην Εθνική Ανδρών και δύο μετάλλια με τις «μικρές» Εθνικές (Αργυρό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών 2005, Χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων 2003)».

Ο Καϊμακόγλου στις πρώτες του δηλώσεις σαν παίκτης του «τριφυλλιού» δήλωσε: «Χρόνια περίμενα να κάνω το μεγάλο άλμα. Έφτασε και για μένα αυτή η στιγμή. Είμαι χαρούμενος, ενθουσιασμένος που μου δίνει αυτή την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός. Και δεν μένω μόνο στις ευχαριστίες. Είναι και οι απαιτήσεις πολύ μεγαλύτερες και νομίζω ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και συγκέντρωση για να δικαιώσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν.

Τα τελευταία δύο χρόνια είχα μεγαλύτερο ρόλο στο Μαρούσι και αυτό με έκανε να αισθανθώ πιο έτοιμος. Καταλαβαίνω ότι στον Παναθηναϊκό θα αντιμετωπίσω μια τελείως διαφορετική κατάσταση, θα είναι μια καινούρια αρχή για μένα. Το σκεπτικό μου είναι ένα: Να είμαι εκεί για την ομάδα, να κάνω ότι μου πουν οι προπονητές μου, να δώσω ότι μπορώ περισσότερο. Και εύχομαι η ομάδα να πετύχει όλους τους στόχους που και φέτος έχει θέσει. Ένας από τους λόγους που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό είναι οι τίτλοι. Η ομάδα έχει κατακτήσει ήδη πολλούς και στοχεύει σε ακόμη περισσότερους. Γιατί αυτό που μένει όταν τελειώσει η καριέρα ενός αθλητή είναι αυτό: Οι τίτλοι. Είναι μεγάλο κίνητρο για μένα. Μεγαλύτερη ευχή είναι να είμαστε όλοι υγιείς, για να μπορούμε να πανηγυρίσουμε στο τέλος της χρονιάς και πάλι τίτλους».

Με τη σειρά του ο Ίαν Βουγιούκας είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος από τη συμφωνία μου με τον Παναθηναϊκό. Και πραγματικά ανυπομονώ ήδη να αρχίσει η προετοιμασία, να βρεθώ με τους νέους συμπαίκτες μου, το τεχνικό επιτελείο.

Μετά και από μια χρονιά στη διάρκεια της οποίας κέρδισα σε χρόνο και εμπειρίες, νιώθω ότι είμαι σε θέση να βοηθήσω την ομάδα. Καταλαβαίνω ότι οι συνθήκες είναι διαφορετικές, ότι οι απαιτήσεις είναι ψηλότερες, αλλά ο στόχος μου είναι να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Όλοι ξέρουμε άλλωστε ότι ο Παναθηναϊκός πάντα κοιτάζει ψηλά, πάντα θέτει ψηλούς στόχους και κάθε χρονιά ξεκινά «βλέποντας» και τους τρεις τίτλους. Ευχή όλων είναι να υπάρχει υγεία, καθώς θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι όλοι θα προσπαθήσουμε μόνο για το καλύτερο δυνατό».-

**ΚΡΙΣΕΙΣ -ΚΑΤΑΚΡΙΣΕΙΣ -ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ :

****

Αλιτήριοι πολιτικατζήδες, πάρτε το χαμπάρι υπηρέτες του λαού είστε και όχι των δικών σας ιδιοτελών συμφερόντων

Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010,

Ελευθέριος Ανευλαβής

Ακολουθώντας τον Βουλγαράκη στην οδό «νόμιμο ίσον ηθικό», ορισμένοι, κατ’ όνομα σοσιαλιστές, και εκσυγχρονισμένοι, κατρακύλησαν, σε ανάλογες πρακτικές.

Ο Τσουκάτος, κουβαλάει βαλίτσες με ζημενσοχορηγίες, εν ονόματι της κομματοφροσύνης του, γιατί κοινήπρακτική είναι οι χορηγίες προς τα κόμματα.

Ο Μαντέλης, τσεπώνει χορηγία της Ζήμενς για τον προεκλογικό αγώνα, βρε αδελφέ, και μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε αγαπητοί συνάδελφοι προειδοποιεί, τους συναδέλφους του της επιτροπής. Πάγια πρακτική για τα κόμματα να δέχονται πέρα από τα εκατομμύρια που χορηγεί το κράτος (δηλαδή όλοι εμείς οι φορολογούμενοι και όχι φοροκλέφτες) μαύρες χορηγίες οι οποίες εν συνεχεία εξαργυρώνονται ποικιλοτρόπως.

Και ο αρχηγός τους, ο εκσυγχρονιστής και προς τον νεοφιλελευθερισμό διευρυνθείς (Μάνος, Ανδριανόπουλος), «οργίζεται» και φωνάζει. Και δεν ήξερε τίποτα, όταν και οι δύο τους ήταν τα κοντινότερά του εξαπτέρυγα;

Και οι γαλάζιοι του Χατζηγάκι, και άλλων του ιδίου φυράματος, διορίζουν, παραμονές εκλογών, τα σόγια τους, αδελφούς κόρες ανίψια .

Και ο Πάνκαλος (το «ν» προ του «κ» γίνεται γάμα, αλλά το διατηρώ το «ν», για τα δηλώσω το μεγαλείο, το «παν καλος» (διορθωτά, ο τόνος όχι το «κα») του ανδρός, διορίζει την κόρη του, γιατί, λέει, του δίνει το δικαίωμα ο νόμος (που αυτός και οι συν αυτώ εψήφισαν, ευλογούντες τα γένια των), ζηλώσας δόξαν λαμπράν βουλγαρακίου ύψους και ήθους, πως το νόμιμο είναι και ηθικό (όταν δεν έχεις τσίπα).

Πάγκαλος ο κομμουνιστοφάγος, αλλά όχι και τουρκοφάγος Νικηταράς, στα Ίμια.

Ναι σύντροφοι του ΚΚΕ, σεβόμαστε και τιμούμε του αγώνες των αγνών σας συντρόφων, που πολλοί έπεσαν θύματα των ραδιουργιών του κομματικού μηχανισμού σας. Αλλά, τη μάχη στο λιμάνι, οι συνδικαλιστές σας, την έδωσαν εναντίον των άλλων εργαζομένων και με τρόπο κοινωνικά προκλητικό. Η εργατιά δεν χωρίζεται σε κόκκινη και άλλων χρωμάτων εργατιά. Αποκλείστε το υπουργείο κύριοι του ΠΑΜΕ, όχι τις δουλειές των ανθρώπων. Συμμετάσχετε στις διαδηλώσεις όλων των εργαζομένων, όχι σε ξεχωριστές συγκεντρώσεις. Οι εργατιά δεν έχει χρώμα παρά μόνο το χρώμα της ανάγκης και της ανέχειας και της διεκδίκησης του δίκιου της. Αλλά νόμος το δίκιο του εργάτη; Το νομιζόμενο δίκιο του καθένα;

Οι γαλάζιοι ταπεινοσεμνοπρεπώς, αφού έριξαν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας, την κοπάνησαν και έκλεισαν πίσω τους και την πόρτα της Βουλής, παραχώνοντας τα σκατά τους, όπως η γάτα, και νόμισαν ότι τα παρέγραψαν. Μα αυτά βρώμισαν και μας έπνιξαν.

Και ήρθαν οι πράσινοι για να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγείου. Να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Και τα φίδια έζωσαν τον λαό, τον εργαζόμενο, τον έντιμο δημόσιο υπάλληλο, τον φουκαρά τον συνταξιούχο.

Το ΔΝ, οι τρόικες και οι μηχανισμοί, φιδίσιος βρόγχος στο λαιμό του λαού, τον καλούν να πληρώσει τα σπασμένα των νταβατζήδων της πολιτικής, των τραπεζών που τις χρηματοδότησαν με 28 δις και 10 ακόμη, της φούσκας του χρηματιστηρίου, των δομημένων, των φοροκλεπτών πολιτικών-πολιτικατζήδων, των ελληναράδων μικρού μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς αδιαντροπιάς και φοροκλοπής.

Και αντί, κύριοι της Κυβέρνησης, να αναζητήσετε τα λεφτά σε όσους έβαλαν χέρι στον δημόσιο κορβανά και να βάλει το κράτος χέρι στις βίλες τους και στις παρανόμως κτηθείσες περιουσίες τους.

Αντί, να κληθούν να ξεράσουν αυτά που έφαγαν οι βουλιμικοί κομπιναδόροι της πολιτικής και του δημόσιου τομέα.

Αντί, να ζητηθούν ευθύνες από αυτούς που ρήμαξαν τα ταμεία και τους Δημόσιους οργανισμούς κοινής Ωφελείας (Διοικητές και λοιποί παχυλά αμειβόμενοι και παρατρεχάμενοι).

Αντί, να ζητήσετε τη συνδρομή των πλουσίων αυτής της χώρας, βιλάτορες και θαλαμηγάρχηδες (νεολογισμός μάλλον ταιριαστός, μάλιστα αν διαβαστεί με «ιώτα» τονισμένο στην παραλήγουσα) και ποικίλοι κοτερούχοι και πισινούχοι και τζετάρχηδες (κατά το θαλαμηγάρχηδες), που με τη διαπλοκή τους, ή με την φοροκλοπή του δημοσίου χρήματος και του ιδρώτα των εργαζομένων, πλούτισαν.

Και αν δεν φιλοτιμηθούν, να τους επιβληθεί έκτακτη και επαναλαμβανόμενη, όσο είναι αναγκαίο, εισφορά από τα υπερκέρδη τους, για τη σωτηρία της Πατρίδας. (Ο λαός πληρώνει από το υστέρημά του).

Αντί αυτών, ακολουθείτε την επιβληθείσα νεοφιλελεύθερη συνταγή των τροικανών, κατά Γιώργο Τράγκα, και του ΔΝΤ, που αναγκάζει τον λαό, τον δημόσιο υπάλληλο, τον εργάτη τον συνταξιούχο να πληρώσει τη νύφη της καραμανλικής, καρναβαλικής ανικανότητας και της νεοδημοκρατικής φαυλότητας (πλήν εξαιρέσεων) , γιατί αυτόν, τον Λαό, τον έχετε στο χέρι. Ο Λαός δεν έχει λεφτά σε εξωχώριες και σε αμπαροκλειδωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, όπως οι μεγαλοκηφήνες του χρήματος και της κλεψιάς.

Όμως, «Όσοι δεν τιμωρούν τους κακούς θέλουν να αδικούν τους καλούς: Οι μη κολάζοντες τους κακούς βούλονται αδικείσθαι τους αγαθούς» (Πυθαγόρας)

Και «Την πόλη την Χαλούν οι άπληστες κεφαλές του Δήμου, που δεν μπορούν να βάλουν γκέμι στην απληστία τους (Ου γαρ επίστανται κατέχειν κόρον). Παρά νοιάζονται με αδικία στην αδικία ποιος θα πλουτίσει. Που δεν σέβονται τα ιερά ή τα δημόσια κτήματα. Κλέφτες τι να πρωταρπάξει ο ένας του άλλου: πλουτούσιν δ’ αδίκοις έργμασι πειθόμενοι. Ουθ’ ιερών κτεάνων ούτε τι δημοσίων φειδόμενοι κλέπτουσιν εφ υφαρπαγή αλλοθεν άλλος. (Σόλων)

Πλούτισαν δια της πολιτικής, οι άθλιοι πολιτικατζήδες του ρουσφετιού και της ρεμούλας και των εξωχωρίων. Και αλαζονικά συμπεριφέρονται στον λαό. Γιατί

«αυθάδεια η χόρταση γεννά , πολλά σαν πέσουν πλούτη σ’ ανθρώπους που δεν έχουνε τον νου τους μετρημένον: Τίκτει γαρ κόρος ύβριν , όταν πολύς όλβος έπηται ανθρώποισιν όσοις μη νόος άρτιος η» (Θεόγνις)

Και ο λαός πένης, εξαθλιωμένος, αλλά όχι νικημένος, μα θυμωμένος, αμύνεται, φωνάζει, κραυγάζει, σας μουντζώνει, πολιτκατζήδες της συμφοράς. Τον πνίγει το δίκιο.

Γιατί, ο λαός, «αν και είναι πιο φτωχός από σας ποτέ δεν σας αδίκησε για χρηματικό συμφέρον, ενώ εσείς οι πιο πλούσιοι απ’ όλους έχετε κάνει πολλές κακοήθειες για το κέρδος. Δήμος πενέστερος ημών ων ουδέν πώποτε ένεκα χρημάτων υμάς ηδίκησεν• υμείς δε πλουσιώτεροι πάντων όντες πολλά και αισχρά ένεκα κερδέων πεποιήκατε.» (Θρασύβουλος Αρχηγός των Δημοκρατικών που καταλύσανε την τυρρανία των «Τριάκοντα»).

Εσείς οι «αλιτήριοι (καταστροφείς) της πόλεως (Θεόγνις).

Και μια εξήγηση για ηλιθίους πολιτικατζήδες, οι οποίοι συνεχώς κραυγάζουν: «να μην ισοπεδώνουμε». Δεν ισοπεδώνουμε κενόκρανοι .

Δείχνουμε τη συνισταμένη των πολιτικών (φαντάζομαι να γνωρίζετε την μαθηματική έννοια). Υπάρχουν αρκετές συνιστώσες πολιτικών με θετικό πρόσημο,. μα οι περισσότερες είναι των πολιτικατζήδων και έχουν αρνητικό πρόσημο.

Έτσι, η συνισταμένη των πολιτικών, στις μέρες μας, είναι κάτω από το μηδέν (από εκεί και κάτω αρχίζουν οι αρνητικοί αριθμοί). Δείχνει την κατιούσα.

Και αυτήν την κατιούσα δείχνουμε και οφείλουμε να τη δείχνουμε οι πολίτες.

Οφείλουμε να δαχτυλοδείχνουμε τους κακούς , τους αδιάφορους, τους διεφθαρμένους πολιτικούς και όχι μόνον. Και επειδή έχει τρόπους αδιάντροπους το σύστημα να καλύπτει τις ντροπές του, δια των νόμων, που εσείς οι ίδιοι ψηφίζεται, όπως η ασυλία των βουλευτών, όπως ο νόμος περί (αν)ευθύνης των υπουργών, οι νόμοι για διορισμούς ημετέρων ένθεν και ένθεν και τόσα άλλα.

Γι’ αυτό θα πρέπει, έχουμε υποχρέωση, να δείχνουμε τα οπίσθια σας που είναι γυμνά και δεν το ‘χετε πάρει χαμπάρι ή και δεν σας νοιάζει. Ξεδιάντροποι.

Γιατί «εκείνη η πόλη ευτυχεί και προ πάντων σώζει τη Δημοκρατία , όπου και αυτοί που δεν αδικήθηκαν καταγγέλλουν και τιμωρούν τον αδικητή, όχι λιγότερο από τους αδικηθέντες: δοκεί μοι πόλις άριστα πράττειν και μάλιστα σώζειν την Δημοκρατίαν, εν η τω αδικήσαντα του αδικηθέντος ουδέν ήττον οι μη αδικηθέντες προσβάλλονται και κολάζουσι.». (Σόλων)

«Οι πολιτικοί πρέπει να φοβούνται τον ψόγο περισσότερο από τον νόμο : Ψόγον μάλλον οι πολιτευόμενοι δεδοίκασιν ή τον νόμον» (Πλούταρχος). Μα εσείς, ξεδιάντροποι πολιτικατζήδες, ούτε νόμο σέβεσθε, ούτε ψόγο ντρέπεστε.

Γιατί νοιάζεστε για τα κοινά μόνο με τα λόγια.

Όμως, Άρχοντες δεν είναι οι εκλεγέντες από τους τυχόντες, ούτε με απάτη, αλλά όσοι ξέρουν να άρχουν: Άρχοντες ου τους υπό τυχόντων αιρεθέντας , ουδέ τους εξαπατήσαντας αλλά τους επισταμένους άρχειν (Σωκράτης).

Άρχοντες είναι «οι θεράποντες των αδίκως δυστυχούντων και τιμωροί των αδίκως ευτυχούντων: Θεράποντες μεν των αδίκως δυστυχούντων, κολασταί δε των αδίκως ευτυχούντων». (Γοργίας)

www.anevlavis.gr

** " *Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας ! "

**** Παράξενα :


Η ντομάτα κάτω από τη μηλιά θα πέσει


Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010,

Μια μοναδική νέα ποικιλία μήλων βγήκε στα ράφια των καταστημάτων στη Μ. Βρετανία. Πρόκειται για την ποικιλία «Redlove». Τα μήλα αυτής της ποικιλίας δεν είναι κόκκινα και λαχταριστά μόνο απ’ έξω, αλλά και από μέσα!

Ξεχάστε το λευκό σαρκώδες εσωτερικό των παραδοσιακών μήλων. Μετά από 20 χρόνια επίπονης προσπάθειας από έναν γεωπόνο, το νέο μήλο που θυμίζει… ντομάτα είναι γεγονός.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ ήδη πολλοί παραγωγοί σχεδιάζουν να καλλιεργήσουν τη νέα αυτή ποικιλία και να τη διαθέσουν στο κοινό σε ευρεία κλίμακα.


****


Το έριξαν... στο μέτρημα δέντρων


Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010,

Οι Βρετανοί μετά το άθλημα της «παρατήρησης πουλιών», θα επιδοθούν στο μέτρημα… δέντρων.

Βρετανικό μουσείο καλεί τους πολίτες να αρχίσουν την καταγραφή δέντρων στα πάρκα, τους δρόμους και τους κήπους, στο πλαίσιο μία τριετούς έρευνας, με στόχο να εξακριβώσουν με ποιoν τρόπο οι κλιματικές αλλαγές επηρεάζουν το περιβάλλον.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου καλεί το κοινό να βοηθήσει, καταγράφοντας τα δέντρα, ώστε να διαπιστωθεί ποιa είδη ευδοκιμούν, πού και πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τον πληθυσμό τους.-


~*** ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ :

****

«Γλυκιά» υπέρταση


Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010,

Αν χρειάζεστε έναν καλό λόγο για να μειώσετε τα αναψυκτικά, τότε μάθετε ότι η φρουκτόζη που περιέχουν πιθανώς να συντελεί στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης του αίματος.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο «Journal of the American Society of Nephrology», ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Colorado στο Denver μελέτησαν τη σχέση υπέρτασης και φρουκτόζης, χρησιμοποιώντας εθνικά αντιπροσωπευτικά στοιχεία για περισσότερα από 4.500 άτομα. Η δημοσκόπηση περιλάμβανε ερωτήσεις για όλες τις πηγές φρουκτόζης, ενώ παλαιότερες μελέτες είχαν επικεντρωθεί μόνο στα αναψυκτικά.

Κατά μέσο όρο, τα άτομα δήλωσαν ότι κατανάλωναν 74 γραμμάρια φρουκτόζης την ημέρα (σχεδόν την ποσότητα τεσσάρων αναψυκτικών). Αν και κανείς εξ αυτών δεν είχε προβλήματα υπέρτασης, περίπου το ένα τρίτο τελικά είχε οριακή υπέρταση και το 8% υπέρταση (δηλ. τουλάχιστον 140/90 mm Hg συγκριτικά με τις φυσιολογικές τιμές 120/80 mm Hg).

Βέβαια, όσο περισσότερη φρουκτόζη περιείχε η διατροφή, τόσο αυξάνονταν οι πιθανότητες υπέρτασης. Φυσικά, η σχέση μπορεί να επηρεάζεται από πληθώρα παραγόντων, όπως η παχυσαρκία και η νοσηρότητα ή η πρόσληψη άλλων σακχάρων, αλατιού ή αλκοόλ.

Ακόμη και μετά τον συνυπολογισμό των παραπάνω παραμέτρων, το ενδεχόμενο υπέρτασης ενισχυόταν σε όσους η πρόσληψη της φρουκτόζης ξεπερνούσε τον μέσο όρο. Για τις πιο σοβαρές μορφές (σταδίου 2 υπέρταση), η πιθανότητα αυξανόταν κατά 77%.

Δεδομένων των προαναφερθέντων στοιχείων, θα πρέπει λοιπόν να σκεφτόμαστε καλύτερα τι καταναλώνουμε. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα φρούτα περιέχουν φρουκτόζη αλλά μαζί και αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες. Έτσι μπορείτε να πάρετε 4 με 10 γραμμάρια φρουκτόζης ανά μερίδα φρούτων, ενώ από ένα αναψυκτικό 39 γραμμάρια.


πηγή: www.in.gr

****


** Ευτυχισμένοι το Σαββατοκύριακο
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010,
Οι επιστήμονες απέδειξαν αυτό που όλοι λίγο - πολύ γνωρίζουμε ήδη από την παιδική μας ηλικία: οι άνθρωποι γίνονται πραγματικά πιο χαρούμενοι, αλλά και υγιείς, από το απόγευμα της Παρασκευής έως το απόγευμα της Κυριακής - με άλλα λόγια όταν δεν δουλεύουν, αλλά έχουν όλη τη μέρα «δική τους».Η έρευνα, η πρώτη του είδους της που ανέλυσε πώς αλλάζει, από μέρα σε μέρα μέσα στην εβδομάδα, η διάθεση των ενηλίκων, ανδρών και γυναικών ηλικίας 18 έως 62 ετών (που εργάζονται τουλάχιστον 30 ώρες την εβδομάδα), έγινε υπό τον καθηγητή Ρίτσαρντ Ράιαν του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης και δημοσιεύτηκε στο «Journal of Social and Clinical Psychology» (Περιοδικό Κοινωνικής και Κλινικής Ψυχολογίας).Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι κάθε επαγγέλματος, χειρωνακτικού ή «πνευματικού», από οικοδόμους μέχρι δικηγόρους, άσχετα με το πόσα χρήματα βγάζουν, πόσες ώρες δουλεύουν ή πόση μόρφωση έχουν, αισθάνονται καλύτερα το Σαββατοκύριακο. Επιπλέον, όχι μόνο έχουν καλύτερη ψυχική διάθεση και περισσότερη ενέργεια, αλλά νιώθουν λιγότερους πόνους και άλλα συμπτώματα, όπως δυσκολία χώνεψης, αναπνευστικές δυσκολίες, αίσθημα κόπωσης κ.α. Η διαπίστωση αυτή ισχύει για τους πάντες: παντρεμένους, εργένηδες, διαζευγμένους και χήρους!

**** Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

**** Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος :

Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010,

Φιλήμων Χατζηπαναγιώτου, ιατρός αντιγήρανσης και προαγωγής υγείας

Τρώγοντας με στρες: Ο μοιραίος συνδυασμός;Είναι το να τρως λάθος και με στρες ο μοιραίος συνδυασμός; Η ιατρική αντιγήρανσης είναι εδώ για να σας δώσει ακόμα περισσότερα κι από 30 επιπλέον χρόνια ζωής με υγεία και λειτουργικότητα! Οι σωστές εξετάσεις -ερμηνευμένες με αυστηρότερα κριτήρια που αφορούν τα ιδανικά και όχι τα συνηθισμένα «φυσιολογικά» όρια- θα βρουν τα κρυφά ή φανερά ζητήματα της υγείας σας. Οι βελτιώσεις στον τρόπο ζωής-σκέψης-διατροφής-άσκησης και τα φυσικά θρεπτικά θεραπευτικά θα σας δώσουν πίσω τα ζωτικά στοιχεία που έλειπαν μέχρι τώρα από την υγεία σας. Τα άλματα αυτά μαζί με τη φυσική εξισορρόπηση των ορμονών σας θα σας προχωρήσουν στην ιδανική υγεία! Πρώτα χρειαζόμαστε τα δύο θεμέλια της υγείας, δηλαδή το αντιστρές και την ορμονικά έξυπνη διατροφή και άσκηση. Ήδη επισημάνθηκε ότι το στρες επιβουλεύεται την υγεία μας. Γνωρίζατε όμως ότι είστε εφοδιασμένος με ψυχοενισχυτικές ορμόνες αντιστρές που μπορούν να σας ενδυναμώνουν όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα; Αν δεν τις διαθέτετε όταν τις χρειάζεστε, η κατάληξη της ζωής και της υγείας σας θα είναι -ως συνήθως- τραγική. Η ιατρική αντιγήρανσης φροντίζει με φυσικούς τρόπους να αποκαταστήσει μέσα σας την ισορροπία αυτών των ψυχοενισχυτικών ορμονών. Κάντε ορμονικά έξυπνο αντιστρές! Η καρδιά σας και όλο σας το σώμα θα σας ευγνωμονούν. Στα προηγούμενα άρθρα είδαμε τη σύνδεση μεταξύ της χοληστερίνης, του στρες και της καρδιοπάθειας. Δηλαδή είδαμε ότι όταν οι ερευνητές μάς παρουσιάζουν δεδομένα που δείχνουν μια επιδημιολογική σχέση μεταξύ χοληστερίνης και καρδιοπάθειας στους νεότερους άνδρες (διότι στους άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας και στις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας η χοληστερόλη δεν είναι παράγων κινδύνου), αυτό που ίσως κοιτάζουν στην πραγματικότητα είναι την καταστροφική δράση του εργασιακού στρες. Για τα τελευταία σαράντα και επιπλέον χρόνια, η ιατρική επιστήμη κατηγορεί τη χοληστερόλη για εγκλήματα που κατά πάσα πιθανότητα διαπράχθηκαν από τους χρόνιους ψυχικά στρεσογόνους παράγοντες! Στο προηγούμενο άρθρο αρχίσαμε να μιλάμε για την κρίσιμη μεταγευματική περίοδο. Για όσους αναρωτιούνται τι στο καλό είναι η «μεταγευματική περίοδος», σκεφτείτε την ως εκείνες τις ώρες μετά από ένα γεύμα κατά τις οποίες τα επίπεδα διαφόρων θρεπτικών στοιχείων και ορμονών είναι ανεβασμένα στο αίμα μας. Ανάμεσα σε αυτά τα αυξημένα στο αίμα μας θρεπτικά στοιχεία και ορμόνες είναι και το σάκχαρο και η ινσουλίνη που και τα δύο τους όταν ανέβουν αποτελούν μείζονες αιτίες καρδιαγγειακής νοσηρότητας και θνητότητας. Η μεταγευματική περίοδος μπορεί να αποτελεί μια κρίσιμη φάση για την ανάπτυξη των καρδιαγγειακών, ιδίως όταν τρώμε βιαστικά και με ψυχικό στρες.Συνεχίζουμε τώρα με περισσότερες πληροφορίες για τη σχέση του στρες ενόσω τρώμε με την υγεία της καρδιάς μας. Η κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων ή/και θερμίδων, και η απουσία σωματικής δραστηριότητας προωθούν τα επίπεδα σακχάρου που θα πρέπει να επανέλθουν στα φυσιολογικά όρια μέσω των δράσεων της ινσουλίνης. Ένας σημαντικός μηχανισμός με τον οποίο η ινσουλίνη βοηθάει να απομακρυνθεί η γλυκόζη από το αίμα είναι η διοχέτευσή της τελευταίας στους μυς, όπου αυτή αποθηκεύεται ως γλυκογόνο. Αν οι κορυφώσεις στο σάκχαρο (γλυκόζη) αίματος συμβαίνουν τακτικά, τότε τα μυικά κύτταρα τελικά απευαισθητοποιούνται έναντι των ενεργειών της ινσουλίνης. Αντί να καλοδέχονται τη γλυκόζη από το αίμα, οι υποδοχείς ινσουλίνης που βρίσκονται στην εξώτατη μεμβράνη των μυικών κυττάρων αρχίζουν όλο και περισσότερο να αγνοούν τα σήματα της ινσουλίνης. Στην πράξη τα μυικά κύτταρα προβάλλουν αντίσταση στην ινσουλίνη.Στην αρχή το σώμα αποπειράται να ξεπεράσει αυτό το έλλειμμα ανταπόκρισης με το να μαστιγώσει το πάγκρεας ώστε αυτό να εκκρίνει ακόμη περισσότερη ινσουλίνη. Το πάγκρεας, ωστόσο, τελικά εξαντλείται από το επαχθές έργο της συνεχούς παραγωγής και έκλυσης μεγάλων ποσοτήτων ινσουλίνης. Καθώς η έκκριση ινσουλίνης από το καταπονούμενο πάγκρεας αρχίζει να πέφτει, τα επίπεδα σακχάρου δεν σταματούν να κάνουν αυτό που εξαρχής έκαναν λόγω της ινσουλινοαντίστασης, δηλαδή να ανεβαίνουν. Αν το σενάριο αυτό προχωρήσει αρκετά, παθαίνουμε διαβήτη τύπου 2 (και ό,τι κακό μπορούμε ή δεν μπορούμε να φανταστούμε) και καταντάμε να χρειαζόμαστε αντιδιαβητικά φάρμακα ή ακόμα και ενέσεις ινσουλίνης για να τηρούνται τα επίπεδα σακχάρου υπό έλεγχο, πάντοτε όμως με χειρότερη υγεία.Μια περαιτέρω αιτία ινσουλινοαντίστασης είναι το ψυχικό στρες ή η οποιαδήποτε άλλη σωματική καταπόνηση. Σε ελεγχόμενα πειράματα, η έγχυση ορμονών του στρες παράγει στον υγιή άνθρωπο μια άμεση -πλην όμως προσωρινή- κατάσταση αντίστασης στην ινσουλίνη. Αν εμφανίζονται υπερβολικά επίπεδα κατεχολαμινών (αδρεναλίνης, νοραδρεναλίνης) και κορτιζόλης κατά τη διάρκεια της μεταγευματικής περιόδου ως αποτέλεσμα ψυχοκοινωνικών ανυπέρβλητων πιέσεων (στρες), τότε μπορεί να αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στα επίπεδα σακχάρου αίματος και στην έκκριση ινσουλίνης.Περισσότερα όμως για τη σχέση του στρες ενόσω τρώμε με την υγεία της καρδιάς μας, με πρακτικά παραδείγματα και συμβουλές αντιμετώπισης στα επόμενα. -

**** Χυμός κεράσι για να κοιμάσαι σαν πουλάκι!
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010,
Τη λύση ενάντια στις αϋπνίες, φαίνεται ότι μπορεί να δώσει ο χυμός κεράσι, σύμφωνα με ειδικούς του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη. Εθελοντές που έπιναν ένα ποτήρι χυμό από κεράσια, χωρίς επιπρόσθετη ζάχαρη το πρωί και το απόγευμα, απολάμβαναν περισσότερη ώρα στην αγκαλιά του Μορφέα σε σύγκριση με άλλα άτομα που έπιναν ίδια ποσότητα άλλων χυμών.Συγκεκριμένα, τα άτομα που κατανάλωναν χυμό κεράσι κοιμούνταν 17 λεπτά περισσότερο τη νύχτα σε σύγκριση με όσα κατανάλωναν άλλου είδους χυμούς. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Μedicinal Food», δρα Γουίλφρεντ Πίτζεον, πιθανότατα ο χυμός κεράσι πολεμά τις αϋπνίες, χάρη στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο φρούτο περιέχει μεγάλες ποσότητες μελατονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει το βιολογικό ρολόι του οργανισμού.-

**** Ελέγξτε τον προστάτη σας γιατί χανόμαστε
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010,

Μια εκτεταμένη έρευνα για την αξία του ελέγχου για τον καρκίνο του προστάτη μεταξύ των ηλικιών 50-65 ετών στους άνδρες δείχνει ότι μπορεί να μειώσει τα ποσοστά θνησιμότητας από τη νόσο.Η σουηδική μελέτη, που εκπονήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Goteborg και δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο The Lancet, έγινε σε δείγμα 20.000 ανδρών που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, μία που υποβλήθηκε σε έλεγχο και μία που όχι. Η μέθοδος ελέγχου έγινε κυρίως με μέτρηση του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA), το οποίο συντελεί στον εντοπισμό των πρώιμων συμπτωμάτων του καρκίνου του προστάτη.Κατά την 14ετή παρακολούθηση του δείγματος, τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο του προστάτη μειώθηκαν σχεδόν κατά το ήμισυ στην ομάδα διαγνωστικού ελέγχου, συγκριτικά με την ομάδα που δεν υποβλήθηκε σε έλεγχο, καθώς οι ασθενείς εντοπίστηκαν, διαγνώστηκαν και ακολούθησαν κατάλληλη αγωγή που ανέστειλε την επιθετικότητα της νόσου.Ο έλεγχος του προστάτη γενικά ενθαρρύνεται στα εύπορα κράτη ως μέσο βελτίωσης της δημόσιας υγείας. Αλλά αυξάνονται οι αμφιβολίες για τα οφέλη του ελέγχου έναντι των αρνητικών συνεπειών του, με τις ανησυχίες να επικεντρώνονται στην τάση υπερδιάγνωσης που παρατηρείται σε πολλές μορφές καρκίνου.Στη σουηδική έρευνα οι επιστήμονες εξηγούν ότι ο κίνδυνος υπερδιάγνωσης είναι μικρότερος, αλλά και πάλι έπρεπε να διαγνωστούν με καρκίνο 12 άτομα για να σωθεί η ζωή ενός. -

****Βλαστικά κύτταρα

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010,

Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο οι οποίοι ταλαιπωρούνται σήμερα από τα επώδυνα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας, ίσως στο μέλλον ωφεληθούν σημαντικά από μια πρωτοποριακή θεραπεία βλαστικών κυττάρων τα οποία θα ανήκουν στους ίδιους τους ασθενείς. Η θεραπεία αναμένεται να δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε ανθρώπους αργότερα μέσα στο έτος από ειδικούς του Πανεπιστημίου Κιλ στη Βρετανία.Στη δοκιμή, η οποία θα λάβει χώρα στο νοσοκομείο Robert Jones and Αgnes Ηunt του Σροπσάιρ, θα συμμετάσχουν 70 ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα στην περιοχή των γονάτων.-

****Εμβόλιο για τον καρκίνο

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010,

Ένα νέο θεραπευτικό εμβόλιο αντιμετωπίζει με επιτυχία τους περισσότερους τύπους καρκίνου, καθώς «σκοτώνει» τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τις μεταστάσεις.Το νέο φάρμακο δοκιμάζεται στον καρκίνο του μαστού του λεπτού εντέρου, του τραχήλου της μήτρας, των ωοθηκών, της ουροδόχου κύστης και του παγκρέατος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρώτων κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους, η ένεση με τη νέα ουσία οδηγεί σε συρρίκνωση των όγκων, ενώ παράλληλα σταματά τις μεταστάσεις.«Σε πέντε χρόνια αναμένεται να είναι διαθέσιμο το νέο φάρμακο, το οποίο αναμένεται να σώζει πολλές ζωές κάθε χρόνο», εξηγεί ο δημιουργός του εμβολίου, καθηγητής Ρέι Άλς.Η αρχή δημιουργίας του εμβολίου βασίζεται στην ορμόνη χοριακή γοναδοτροπίνη, η οποία σε υψηλές συγκεντρώσεις στον οργανισμό «δείχνει» εγκυμοσύνη στη γυναίκα, αλλά και καρκίνο των όρχεων στον άνδρα.Η έρευνα του καθηγητή Άιλς και των συνεργατών του έδειξε ότι μια μορφή της ορμόνης εντοπίζεται περίπου στους μισούς όγκους της ουροδόχου κύστης και του παγκρέατος, καθώς και σε κάποιους όγκους του μαστού, του λεπτού εντέρου, των ωοθηκών και του τραχήλου της μήτρας.Με γνώμονα αυτή την γνώση, οι ερευνητές σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία «Celldex Therapeutics», ανέπτυξαν το θεραπευτικό εμβόλιο το οποίο κατευθύνει το ανοσοποιητικό σύστημα, έτσι ώστε να καταστρέψει την hCG των όγκων.Αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, οδηγεί σε συρρίκνωση των όγκων, ενώ παράλληλα «βάζει φρένο» στις μεταστάσεις.Όπως χαρακτηριστικά είπε ο καθηγητής Άιλς, «εάν σε συνδυασμό με το εμβόλιο γίνει επέμβαση και διεξαχθούν χημειοθεραπείες, τότε μπορούμε να μιλάμε για θεραπεία». Πειράματα του εμβολίου σε ζώα έχουν ήδη δώσει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα, ενώ και πρώιμες δοκιμές σε ανθρώπους δείχνουν ότι η θεραπεία είναι ασφαλής. Μάλιστα, το εμβόλιο δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή σε 60 άνδρες και γυναίκες με καρκίνο της ουροδόχου κύστης, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς, απαιτούνται μεγαλύτερες δοκιμές προτού αποδειχθεί εάν το εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί ευρέως.-

**** Από την εφηβική χρήση κάνναβης στην κατάθλιψη

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010,

Τα παιδιά και οι έφηβοι που καπνίζουν ινδική κάνναβη μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης κατάθλιψης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο «American Journal of Epidemiology». Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί πως αρκετές μελέτες έχουν ήδη αναδείξει σχέση μεταξύ ινδικής κάνναβης και αυξημένου κινδύνου κατάθλιψης και αγχώδους διαταραχής, αλλά ορισμένες έχουν αποτύχει να επιβεβαιώσουν τον συσχετισμό. Επιπλέον, δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο η ινδική κάνναβη από μόνη της ή και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν τη σχέση αυτή.Ερευνητές από το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και Εξάρτησης στην Ολλανδία μελέτησαν στοιχεία για περισσότερα από 50.000 άτομα από 17 χώρες, που είχαν πάρει μέρος σε μελέτη για την ψυχική υγεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.Η έρευνα έδειξε ότι υπήρχε σχέση μεταξύ ινδικής κάνναβης πριν από την ηλικία των 17 ετών και των πιθανοτήτων εκδήλωσης κατάθλιψης μετέπειτα. Σ' όλες τις χώρες, η πρώιμη χρήση ινδικής κάνναβης σχετιζόταν με 50% αύξηση του κινδύνου εκδήλωσης κατάθλιψης μετά τα 17.Η σχέση ίσχυε και όταν οι ερευνητές συνυπολόγισαν άλλους παράγοντες, όπως την αυτό-αναφερόμενη πρόσφατη χρήση ινδικής κάνναβης, το κάπνισμα και το αλκοόλ, και το ιστορικό ψυχικών προβλημάτων, όπως φοβίες και άγχος. Η ισχύς της σχέσης αποδυναμώθηκε από τη στιγμή που οι επιστήμονες συνεκτίμησαν τα παιδικά προβλήματα διαγωγής, όπως μπλεξίματα σε καβγάδες και μικροκλοπές ή κοπάνα από το σχολείο.Η μελέτη πάντως έχει περιορισμούς. Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν σε μια μόνο φάση και δεν ετέθησαν υπό παρακολούθηση, άρα δεν καταγράφηκε τι συνέβη πρώτα, η χρήση ή η κατάθλιψη. Επίσης, οι συμμετέχοντες ελέγχθηκαν για ενδείξεις κατάθλιψης (αίσθημα θλίψης και άλλα συμπτώματα, όπως αλλαγή όρεξης και προβλήματα ύπνου, που διαρκούσαν τουλάχιστον δύο εβδομάδες) και τους ζητήθηκε να ανακαλέσουν πότε άρχισαν τα πρώτα αυτά σημάδια.Εν τω μεταξύ, όσοι δήλωσαν ότι ήταν 17 ετών και άνω όταν ξεκίνησε η κατάθλιψη θεωρήθηκαν «περιπτώσεις». Από το σύνολο των χωρών, 9.647 συμμετέχοντες πληρούσαν τα κριτήρια και συγκρίθηκαν με 41.000 άνδρες και γυναίκες που δεν είχαν στο παρελθόν ή το παρόν κατάθλιψη.Στην ομάδα της κατάθλιψης, το 9% δήλωσε ότι έκανε χρήση ινδικής κάνναβης πριν από τα 17, ενώ το ίδιο ίσχυε και για το 7% της ομάδας ελέγχου. Γενικά, άνδρες και γυναίκες που είπαν ότι είχαν κάνει χρήση πριν τα 17, είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να έχουν καταθλιπτικό επεισόδιο μετά τα 17 έτη.Ο τύπος σχεδιασμού της μελέτης δεν αποδεικνύει ότι η ίδια η ινδική κάνναβη συντελεί στον αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης. Μπορεί για παράδειγμα, τα νεαρά άτομα που είναι ευάλωτα στην εκδήλωσή της ή σε άλλα ψυχικά προβλήματα να είναι επίσης επιρρεπή στη χρήση ινδικής κάνναβης. Επίσης, μπορεί όπως και άλλες ουσίες, όπως το αλκοόλ, να επιφέρουν αλλαγές στον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο των παιδιών και των εφήβων και τελικά η ινδική κάνναβη να έχει τοξικές επιδράσεις. -

**** «Ναι» στο ασφαλές σεξ

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010,

Στην ύφεση της επιδημίας του AIDS στους νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών σχεδόν στις μισές από τις 25 χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, κυρίως στην υποσαχάρεια Αφρική, έχει οδηγήσει η αυξημένη χρήση του προφυλακτικού, σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ κατά του AIDS.Ειδικά, για τους νέους στην Αφρική αποτελεί πλέον συνειδητή επιλογή το ασφαλέστερο σεξ με λιγότερους ερωτικούς συντρόφους.Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ, οι χώρες της υποσαχάρειας Αφρικής «πέτυχαν ή ετοιμάζονται να πετύχουν τον διεθνή στόχο της μείωσης κατά 25% της συχνότητας εμφάνισης του ιού στους νέους».Σχεδόν πέντε εκατομμύρια νέοι, ηλικίας 15 έως 24 ετών, ζουν με το AIDS. Συνολικά 900.000 νέοι μολύνθηκαν το 2008, εκ των οποίων το 66% είναι γυναίκες, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ.

****Τα ω-3 λιπαρά οξέα κατά της κατάθλιψης;

Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010,

Τα ω-3 λιπαρά οξέα ενδεχομένως να προσφέρουν κάποια ανακούφιση στα άτομα που έχουν καταθλιπτικά συμπτώματα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Clinical Psychiatry». Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ στον Καναδά θέλησαν να διερευνήσουν κατά πόσο τα ω-3 λιπαρά οξέα που εμπεριέχονται στο ιχθυέλαιο βοηθούν στην κατάθλιψη.Εν τω μεταξύ, δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός, πως διάφορες μελέτες έχουν παρουσιάσει αντικρουόμενα αποτελέσματα. Εν μέρει η σύγχυση οφείλεται στο γεγονός ότι οι επιστήμονες σπάνια ελέγχουν τα συγκεκριμένα λιπαρά με κάποιον κοινά αποδεκτό τρόπο. Ορισμένες έρευνες έχουν μελετήσει τα ω-3 λιπαρά ως μονοθεραπεία. Άλλες, τα έχουν μελετήσει ως συνδυαστική θεραπεία με αντικαταθλιπτικά.Οι Καναδοί ερευνητές, πάντως, πιστεύουν ότι ορισμένες από τις πλέον ισχυρές αποδείξεις των πλεονεκτημάτων προέρχονται από τα συμπληρώματα διατροφής που είναι πλούσια σε EPA (εικοσιπεντανοϊκό οξύ), το οποίο μαζί με το DHA (δοκοσαεξανοικό οξύ) είναι δύο από τις κυριότερες μορφές ω-3 λιπαρών οξέων.Έτσι, λοιπόν έλεγξαν κάψουλα ιχθυελαίου, με υψηλή αναλογία ΕΡΑ, χορηγώντας 1.050 mg EPA την ημέρα και 150 mg DHA. Και οι 432 ασθενείς της μελέτης είχαν διαγνωστεί με τουλάχιστον μέτρια κατάθλιψη. Περίπου το 40% έπαιρνε ήδη αντικαταθλιπτικά. Με τυχαία επιλογή οι ασθενείς πήραν είτε κάψουλες ιχθυελαίου είτε εικονικό σκεύασμα που περιείχε φυτικά έλαια, καθημερινά για οκτώ εβδομάδες. Στην αρχή της μελέτης και σε αρκετές φάσεις κατά τη διάρκειά της, οι ασθενείς συμπλήρωναν ένα ερωτηματολόγιο για τη σοβαρότητα των καταθλιπτικών συμπτωμάτων.Όταν οι επιστήμονες ανέλυσαν τα στοιχεία και των δύο ομάδων, δεν προέκυψε ξεκάθαρη διαφορά μεταξύ ιχθυελαίου και φυτικών ελαίων. Αλλά μεταξύ των ατόμων χωρίς άγχος τα συμπτώματα είχαν βελτιωθεί σημαντικά με το ιχθυέλαιο. Οι ασθενείς με διαταραχές άγχους, όπως γενικευμένο άγχος, φοβίες, διαταραχή μετατραυματικού στρες και διαταραχή πανικού, δεν είχαν καλύτερα αποτελέσματα με το ιχθυέλαιο.

**** Μέτρηση της αντιοξειδωτικής ικανότητας των τροφών‏
Κυριακή, 11 Ιουλίου 2010,
Θοδωρής Γιάνναρος, μοριακός - πυρηνικός βιολόγος
Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που δρουν µε τέτοιο τρόπο ώστε να δεσµεύουν και να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, µετατρέποντάς τες σε µη τοξικές άρα και ακίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισµό. Τέτοιες ουσίες είναι οι βιταµίνες A,C και Ε, τα φλαβονοειδή, το σελήνιο, το Β-καροτένιο, ο ψευδάργυρος, τα διάφορα είδη λυκοπενίων που περιέχονται στην ώριµη ντοµάτα, καθώς και άλλες ουσίες που περιέχονται στο κόκκινο σταφύλι, στα σταυρανθή, στο σκόρδο, στο χαµοµήλι και σε άλλα τροφικά. Βέβαια τη γνώση αυτή να κρίνουν τις διάφορες ικανότητες και δυνατότητες να κρίνουν τις βιολογικές ιδιαιτερότητας των τροφών, τις έχουν εκείνοι που κατά τη διάρκεια των σπουδών τους σε ελληνικά ή ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα , και μόνον, έχουν διδαχθεί βιολογία και έχουν ειδικές γνώσεις στον τομέα που λέγεται "Βιολογία της Διατροφής" Στην Ελλάδα έχουμε την τύχη να βγαίνουν από το Χαοκόπειο Πανεπιστήμιο διατροφολόγοι με σημαντικές γνώσεις βιολογίας που πράγματι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω το τι μπορεί να μας δώσει η σωστή χρήση των αντιοξειδωτικών της καθημερινής τροφής μας.Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να ταξινομηθούν στις παρακάτω κατηγορίες:1. Ενδογενή αντιοξειδωτικά συστήµατα π.χ. GSH γλουταθειόνη, καταλάση ή δισµουτάση του ανιόντος υπεροξειδίου (S.O.D.), αφυδρογονάση της 6-φωσφορικής γλυκόζης (G-6-PD)2. ’λλες ενδογενείς αντιοξειδωτικές ουσίες π.χ. αλβουµίνη, ουρικό οξύ, χολερυθρίνη.3. Αντιοξειδωτικές βιταµίνες (π.χ. βιτ. Ε, C, καροτενοειδή)4. Άλλα αντιοξειδωτικά που προσλαµβάνονται µε την διατροφή π.χ. συνένζυµο Q10, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, κυστείνη, σελήνιο, ψευδάργυρος, φλαβονοειδήΟ ρόλος των αντιοξειδωτικώνΠροστατεύουν τις διπλές ημιδιαπερατές κυτταρικές µεµβράνες, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, αλλά και εκείνες των μετάλλων, που πολλοί αγνοούν την ύπαρξη τους.Δρουν καρδιοπροστατευτικά: Αυξάνουν την ανθεκτικότητα των αγγείων, περιορίζουν τους φλεγµονώδεις παράγοντες, αποτρέπουν την οξείδωση της LDL χοληστερίνης και συµβάλλουν στον έλεγχο των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης και της οµοκυστεϊνης.Ασκούν αντικαρκινική δράση : Μπλοκάρουν ή εµποδίζουν την προσκόλληση επικίνδυνων ενζύµων στους ιστούς, αδρανοποιούν καρκινογόνες ουσίες που προκαλούν µεταλλάξεις σε υγιή κύτταρα κι επιβραδύνουν τους µηχανισµούς καρκινογένεσης.Βελτιώνουν τις πνευµατικές ικανότητες και την ψυχική διάθεση, προστατεύοντας τους νευροδιαβιβαστές απο την οξείδωση και βελτιώνοντας την εγκεφαλική µικροκυκλοφορία.Διατηρούν το δέρµα ελαστικό και το προφυλάσσουν απο την πρόωρη γήρανση, περιορίζοντας τη διάσπαση του κολλαγόνου.Προστατεύουν οστά και αρθρώσεις, περιορίζοντας οιδήµατα, φλεγµονές και εκφυλιστικές αλλοιώσεις.Βελτιώνουν τη λειτουργική κατάσταση του αµφιβληστροειδούς χιτώνα των µατιών και ενισχύουν την όραση.Δρουν αντιαλλεργικά σε µεγάλο φάσµα αλλεργιών.Διαφυλάσσουν τα αποθέµατα άλλων απαραίτητων θρεπτικών ουσιών στον οργανισµό, αποτρέπουν την καταστροφή τους και, σε ορισµένες περιπτώσεις, ενισχύουν τη δράση τους.Υπάρχουν πολλά τρόφιµα που περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες τα κυριότερα εκ των οποίων φαίνονται παρακάτω .Πηγές αντιοξειδωτικώνΒιταµίνη Α Αυγό, βούτυρο, γάλα και γαλακτοκοµικά προϊόντα, συκώτι, ιχθυέλαιαΒιταµίνη C Φρούτα, κυρίως εσπεριδοειδή, (πορτοκάλια, µανταρίνια), φραγκοστάφυλα, φράουλες, ακτινίδια, κεράσια, µούρα, πεπόνι, ντοµάτα, λάχανο, πράσινη πιπεριά, πράσινα φυλλώδη λαχανικά (µαρούλι, σπανάκι), σταυρανθή (µπρόκολο, κουνουπίδι, λαχανάκια Βρυξελλών)Β-καροτένιο Φρούτα κυρίως εσπεριδοειδή, (πορτοκάλια, µανταρίνια), λαχανικά πράσινου, κίτρινου και πορτοκαλί χρώµατος, ντοµάτες, και επίσης (σε μικρότερες ποσότητες) βερίκοκα, γλυκοπατάτες, καρπούζι, κολοκύθα.Βιταµίνη Ε Φυτικά έλαια,(ηλιέλαιο,αραβοσιτέλαιο,βαµβακέλαιο), και κυρίως ελαιόλαδο, δηµητριακά ανεπεξέργαστα, σόγια, αµύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, λαχανικά σκούρα πράσινα, λαχανικά φυλλώδη, φύτρα σταριού, αυγά.Σελήνιο Κρέας, συκώτι, θαλασσινά, αβοκάντο, ελιές, ξηροί καρποί, δηµητριακά, σπόροι, φρούτα και λαχανικά που φυτρώνουν στο έδαφοςΦλαβονοειδή Αρακάς, βατόµουρα, εσπεριδοειδή, κόκκινο κρασί, κουµ κουάτ, κρεµµύδια, µέλι, µήλα, µπρόκολο, πικρή σοκολάτα, σόγια, σταφύλια, τσάι πράσινο και µαύρο, φασολάκια πράσινα και επίσης στους ανθούς λαχανικών και λουλουδιών και στα φύκιαΨευδάργυρος, δημητριακά, συκώτι, όσπρια, θαλασσινά, σπόροι σιταριού, µαγιά µπύρας, αυγάΑνθοκυανίνες Γογγύλια, κάρδαµο, κεράσια, κουνουπίδι, κραµβολάχανο, λάχανο κατσαρό, µούρα, µπρόκολο, µύρτιλλα, σπαράγγια, σταφύλια, φράουλεςΕλλαγικό οξύ Βατόµουρα, κεράσια, σταφύλια, φράουλεςΛυκοπένιο Ντοµάτες (φρέσκες, λιαστές και επεξεργασµένα προϊόντα ντομάτας) και επίσης (λιγότερο) γκρέιπφρουτ, καρπούζι και πιπεριέςΦαινόλες Ελαιόλαδο, ελιές, εσπεριδοειδή, κακάο, κρασί, λιναρόσπορος, µπρόκολο, σκόρδο, σοκολάτα πικρή, τσάι πράσινο.Συνένζυµο Q10 Σαρδέλα, σκουμπρί, σόγια10 τρόποι για να αυξήσετε τα αντιοξειδωτικά στη διατροφή σας1. Υιοθετήστε το Μεσογειακό πρότυπο διατροφής. Προσπαθήστε, δηλαδή, να τρώτε περισσότερες φυτικές τροφές και λιγότερες ζωικές, προτιμώντας τις ανεπεξέργαστες τροφές αντί για τις βιοµηχανοποιηµένες και τις βιολογικές αντί για τις συμβατικές.2. Μην είστε µονοµερείς στις επιλογές σας. Τρώτε καθημερινά αρκετά διαφορετικά φρούτα και λαχανικά.3. Σεβαστείτε την εποχικότητα. Αποφύγετε όσα φρέσκα φρούτα και λαχανικά «ψυγείου» ή θερμοκηπίου και γενικά ό,τι είναι «εκτός εποχής».4. Μη διαλέγετε τα πιο µεγάλα, τα πιο φανταχτερά και τα πιο γυαλιστερά φρούτα , αλλά αυτά που έχουν ένα περισσότερο φυσιολογικό µέγεθος και χαρακτηριστικό άρωµα.5. Μην αποθηκεύεται µεγάλες ποσότητες νωπών τροφών, ακόµα και αν τις βάζετε σε καταψύκτη. Κανένα φρούτο ή λαχανικό δεν πρέπει να αποθηκεύεται για χρονικό διάστηµα µεγαλύτερο των 3-4 ημερών.6. Πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά πολύ καλά µε ζεστό νερό, αλλά σκουπίστε τα αµέσως και µην τα αφήνετε να στραγγίξουν µόνα τους. Αν είστε σίγουροι για την προέλευσή τους, καθαρίστε τα µε βρεγµένο βουρτσάκι. Αν όχι, αποµακρύνετε τη φλούδα των φρούτων και τα εξωτερικά φύλλα των λαχανικών, για να µμειώσετε τα χημικά τους υπολείµµατα.7. Τρώτε τα φρούτα µόνα τους και όχι ως επιδόρπιο µμετά τα κυρίως γεύματα.8. Συνδυάστε λαχανικά διαφόρων χρωµάτων στις σαλάτες σας. Φροντίστε να τα χοντροκόβετε ελάχιστη ώρα πριν τα καταναλώσετε και να τα αρτύζετε στο πιάτο σας µε ωµό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και λεµόνι.9. Προτιµήστε το βράσιµο στον ατµό απο το βράσιµο σε νερό. Όταν βράζετε λαχανικά ή χόρτα, χρησιμοποιήστε µόνο το απολύτως αναγκαίο νερό και επιδιώξτε το βράσιµο να διαρκεί όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο. Σε κάθε περίπτωση αποφύγετε τη χρησιμοποίηση µμαγειρικής σόδας.10. Προσθέστε στα φαγητά και τις σαλάτες αρωματικά βότανα, ελαφρά µμπαχαρικά και φυσικά καρυκεύµατα.Αντιοξειδωτική δίαιταΟι επιστήμονες του USDA των ΗΠΑ κατέταξαν πρόσφατα τα τρόφιμα σε µια κλίμακα ανάλογα µε την αντιοξειδωτική τους ικανότητα, την κλίμακα ORAC (oxygen reagent absorbance capacity) δηλαδή την ικανότητα των τροφίμων να δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου. Οι ειδικοί προτείνουν µια “αντιοξειδωτική” δίαιτα σε περίπτωση που διαγνωσθεί υψηλό οξειδωτικό στρες. Η δίαιτα αυτή πρέπει να περιέχει 3000-5000 µμονάδες ORAC. Η αντιμετώπιση του οξειδωτικού στρες µε µια αντιοξειδωτική δίαιτα θεωρείται απαραίτητη και πρέπει να γίνεται παράλληλα µε την θεραπεία των νοσημάτων που συνυπάρχουν π.χ. παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, καρδιαγγειακά νοσήματα.Το Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) είναι μια μέθοδος για την μέτρηση των αντιοξειδωτικής δράσης που έχουν οι τροφές που τρώμε. Η διαφορετικά το ORAC μετράει την «αντιοξειδωτική δύναμη» ενός προϊόντος.Έχει αποδειχθεί ότι μια ανεπάρκεια σε αντιοξειδωτικά δημιουργεί κυτταρικές βλάβες και προκαλεί την ανάπτυξη των ελευθέρων ριζών, που με την πάροδο του χρόνου οδηγούν σε επιτάχυνση της γήρανσης και των χρόνιων παθήσεων όπως οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης, η αρθρίτιδα και το καρκίνο.Αλλά πως ξέρει ο μέσος άνθρωπος τι ποσότητα αντιοξειδωτικών παίρνει όταν τρώει για να μπορέσει να πολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες και την γήρανση; Το ORAC είναι η απάντηση.Το ORAC μας λέει ποια είναι η αξία των τροφίμων ή / και συμπληρωμάτων για να μας καθοδηγήσει για να διατηρήσουμε σε επαρκεί επίπεδα τα αντιοξειδωτικά στο οργανισμό έτσι ώστε να χρησιμοποιούμε τα οφέλη τους. Το ORAC εκφράζεται σε μονάδες ή αξίες και όσο υψηλότερη είναι η τιμή, τόσο μεγαλύτερη είναι η αντιοξειδωτική δύναμη.Σύμφωνα με τις έρευνες, θα πρέπει να καταναλώνουμε περίπου 3000-5000 μονάδες την ημέρα για να διατηρήσουμε τα επίπεδα που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να καταπολεμήσουμε τις ελεύθερες ρίζες. Στις δυτικές χώρες ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει περίπου 1000 μονάδες την ημέρα. Αυτό είναι 4000 μονάδες λιγότερο από ότι λέγεται ότι χρειαζόμαστε. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η έλλειψη αυξάνετε και μπορεί να συμβάλει στη γήρανση, χρόνιες παθήσεις και στην εκφύλιση των κυττάρων.Παρά τον τεράστιο όγκο των πληροφοριών που λαμβάνουμε καθημερινά, πολλοί άνθρωποι είναι ανημέρωτοι για τη σημασία των αντιοξειδωτικών και την δύναμη τους. Αλλά οι άνθρωποι που γνωρίζουν έχουν ήδη αναλάβει δράση και συμμετέχουν στην προσπάθειά για την καλή υγεία, απολαμβάνοντας τα οφέλη της υγιεινής διαβίωσης.Πολλοί γιατροί, προτείνουν την αντιοξειδωτική θεραπεία για πολλούς ασθενείς στο χώρο της αισθητικής χειρουργικής. Αυτό δείχνει πόσο σημαντικό ρόλο έχουν τα αντιοξειδωτικά στη διατήρηση της νεότητας και της ομορφιάς.Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βρεθούν στα φρούτα, στα λαχανικά ή / και σε συμπληρώματα διατροφής. Ένα από τα πιο αντιοξειδωτικά φρούτα είναι το Acai Berry, τα Blueberries, οι φράουλες, οι σταφίδες, το ροζ γκρέιπφρουτ, το πεπόνι και τα cranberries.Αρκετά από αυτά δεν μπορείτε να τα βρείτε σε φρέσκια μορφή άλλα μπορείτε να τα βρείτε ως συμπληρώματα διατροφής, που βοηθούν στην τόνωση του οργανισμού, στο να ανεβάσει τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών, και στο αδυνάτισμα.Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών που είναι πλούσιασε αντιοξειδωτικά, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.Η ORAC, μια ανάλυση σχετικά με τα επίπεδα αντιοξειδωτικών στα φρούτα και τα λαχανικά, έδειξε ότι, παραδείγματος χάρη, τα ξηρά δαμάσκηνα είναι το φρούτο με τα περισσότερες αντιοξειδωτικές δυνατότητες, διαθέτοντας 5770 ORAC μονάδες ανά 100γρ.Τα αποτελέσματα των ερευνών έχουν δείξει ακόμη ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών με υψηλά επίπεδα ORAC, όπως είναι τα Δαμάσκηνα, αλλά και τα μάνγκος, τα ακτινίδια κλπ, φαίνεται να βοηθάει όχι μόνο στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, αλλά μπορεί να αποτρέψει τη μακροχρόνια απώλεια μνήμης, καθώς, επίσης, και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

**** ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 :
*** http://www.sync.gr/stamos1 , 1778 φίλοι ,743 μέλη σέ έχουν φίλο , facebook : 330 Φίλοι Προβολή , Όλων
*** http://live.sync.gr/stamos1/friends/ ,

**** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2010/07/01-07-2010.html , Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2010 Ειδήσεις - Αθλητικά - Παράξενα - Υγεία για όλους και πολλά άλλα , 01-07-2010 .-

**** http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/07/02-07-2010.html , Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2010 Ειδήσεις - Αθλητικά - Παράξενα - Υγεία για όλους και πολλά άλλα , 02-07-2010 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2010/07/m-03-07-2010.html , Σάββατο , 03 Ιουλίου 2010 Mας γράφουν σήμερα - χθές και τα γράφουμε Σάββατο 03/07/2010

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2010/07/m-03-07-2010.html , Σάββατο, 03 Ιουλίου 2010 Mας γράφουν σήμερα - χθές και τα γράφουμε Σάββατο 03-07-2010

~*** http://snsarfara.blogspot.com/2010/07/arfara-messinias-04-07-2010.html , Κυριακή, 04 Ιουλίου 2010 ARFARA MESSINIAS * Μας φράγουν και σας τα γράφουμε 04-07-2010

~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/ , Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2010
Ειδήσεις - Αθλητικά - Παράξενα - Υγεία για όλους και πολλά άλλα Δευ.05-07-2010

~*** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2010/07/05-07-2010.html , Δευτέρα , 05 Ιουλίου 2010 , Νέα - Παράξενα , Υγεία , μας γράγουν και τα γράφουμε * 05/07/2010 ,

*** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2010/07/httparfara-messinias-stamos-2010.html , Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2010

**** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2010/07/05-07-2010.html?spref=bl *** Νέα - Παράξενα, Υγεία , μας γράγουν και τα γρά...

**** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2010/07/341989.html , Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2010 Η λειτουργία του Κ.Υ.Μελιγαλά από 3/4/1989 έως και σήμερα

**** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2010/07/07-07-2010.html , Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2010 Ειδήσεις - Αθλητικά - Παράξενα - Υγεία για όλους και πολλά άλλα , 07-07-2010 .-

**** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2010/07/enh-08-07-2010.html , Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2010 ENHΜΕΡΩΣΕΙΣ - ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ 08-07-2010

*** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2010/07/341989.html , Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΑΠΟ 03-04-1989 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ...2010 :ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ .... ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ

~*** http://snsarfara.blogspot.com/2010/07/blog-post.html , Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2010 Διαβάζοντας μαθαίνουμε

*** http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/07/11-12-07-2010.html , Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010 Ειδήσεις τα Νέα μας σήμερα χθες - Αθλητικά 11 και 12-07-2010 ,υγεία και άλλα .-

**** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2010/07/13-14-07-2010.html , Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010 Ειδήσεις - Αθλητικά - Παράξενα - Υγεία για όλους και πολλά άλλα Τρίτη , 13 και 14 - 07-2010

**** http://stamos-dynami.blogspot.com/2010/07/11-12-07-2010.html , Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010 Ειδήσεις τα Νέα μας σήμερα χθες - Αθλητικά 11 και 12-07-2010 ,υγεία και άλλα .-

**** http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/07/httparfara-messinias-stamos-2010-341989.html , Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010

*** http://arfara-messinias-stamos-2010:

**** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/07/14-15-07-2010.html , Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 Ειδήσεις - Αθλητικά - Παράξενα - Υγεία για όλους και πολλά άλλα , 14 και 15 -07-2010.-

~*** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/07/15-07-2010.html , Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 , Ειδήσεις - Αθλητικά - Παράξενα - Υγεία για όλους και πολλά άλλα 15 - 07-2010 .-

**** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2010/07/15-2010.html , Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010
Ο Οδοντίατρος σας ενημερώνει , 15 Ιουλίου 2010

****ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ :

Panos Ioannides, Pres. of Movement for Freedom and Justice in Cyprus Speaks at AHEPA Convention in Montreal, CANADA
ΕισερχόμεναX

Απάντηση

cana@cyprusactionnetwork.org

προς Εμένα
προβολή λεπτομερειών 12:08 π.μ. (Πριν από 19 ώρες)
http://cyprusactionnetwork.org/panos_ioannides_pres_of_movement_for_freedom__justice_in_speaks_at_ahepa_convention_in_montreal

Panos Ioannides, Pres. of Movement for Freedom and Justice in Cyprus Speaks at AHEPA Convention in Montreal, CANADA
For Immediate Release: July 15, 2010

The following is a video of Panos Ioannides President of the Movement for Freedom and Justice in Cyprus Speaking to the AHEPA Convention Cyprus and Hellenic Affairs Committee on July 15, 2010: http://vimeo.com/13371730

ALERT: Mr. Panos Ioannides will also be interviewed live on the USA Greek Voice TV and Radio , Angelos Angelatos Network, at exactly 5:15 PM Eastern Standard Time EST, the live broadcast can be heard on the internet link: http://www.wpso.com/

The full text of Mr. Panos Ioannides' presentation to AHEPA follows:PDF original please click here:
http://cyprusactionnetwork.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2PanosAHEPA.195135505.pdf

****

Λές και ζόυμε σε ταινία..

Καλημέρα ..

"Να κατανοήσουμε πως θα αλλάξει ο χάρτης της Ελλάδας η οποία θα μικρύνει" μας διεμήνυσε η κυρία Στάη από την ραδιοφωνική εκπομπή της.


Τα μεγάλα ψέματα κρύβονται σε μικρές λέξεις ή οι μεγάλες αλήθειες λέγονται ψιθυριστά. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η τοποθέτηση της γνωστής Έλλης Στάη, η οποία από την ραδιοφωνική της εκπομπή, στο ραδιόφωνο του Flash, το μεσημέρι της Τετάρτης 14.7.2010, «έβγαλε λαυράκια».

Συνέχεια εδώ.. Βόμβα της Έλλης Στάη για τον μελλοντικό χάρτη της Ελλάδας!

’ρθρα επιλογές

ΑΛΗΘΕΙΕΣ μέρος 1ο Εισαγωγή (ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ)

ΒΙΝΤΕΟ:ΑΓΡΙΟ ΞΕΣΚΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥ ΔΝΤ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ" ΒΕΛΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ!

Mαρτυρία σοκ απο τον πατέρα του παιδιού που μαχαιρώθηκε απο Αλβανό με σπασμένο μπουκάλι στην Κάρπαθο. (Δείτε το βίντεο)

"Ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο"

"PHIL SCHNEIDER υπόγειες μυστικές βάσεις"

Ο ΑΤΤΙΛΑΣ...παίζει γκόλφ! Βίντεο.

Θυμάστε που είχε γίνει Ντόρος με το συγκεκριμένο άγαλμα του Anubis..Kοιτάξτε που κατέληξε..τυχαίο ;..

"Η μυστική οργάνωση των υπουργών του Μπερλουσκόνι"

Απο που προέρχεται το φίλα μου τον κ***..

Συνελήφθη ξανά για φυτεία κάνναβης ο Κωνσταντίνος Βασσάλος

"Θέλουν να βγάλουν από το χάρτη το Καστελλόριζο και εμείς κοιμόμαστε"

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΖΟΓΟ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ..

"Ξινή του βγήκε η έξοδος του κυρίου υφυπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη"

Απίστευτο! Βρέθηκε πλοίο στο σημείο των δίδυμων πύργων

Αυτό είναι το έγγραφο - ντοκουμέντο της διαπλοκής κομμάτων και τραπεζών

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ και μοιράστε το παντού - Αφιερωμένο από όλη την κοινωνία

Ξεφτιλισμένη διαπλοκή! Και η "Καθημερινή" μετά το Βήμα κάνει σήμερα ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ για συγχωνεύσεις

Οι Αυτοκρατορίες του Κόσμου

"Δημοσίευμα-σοκ για τον Κ. Καραμανλή"

ΠΡΟΚΛΗΣΗ:ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Πασοκ ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΜΕ ΞΕΦΡΕΝΑ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ "ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ"!

Το ΠΑΣΟΚ πήρε προκαταβολικά την επιχορήγηση του μέχρι το 2016

Για αυτή του την ατάκα ο Αλογοσκούφης τρώει ακόμα αυγά

Μουσικό Διάλειμμα..Μαλαματένια λόγια .

Η φωτογραφία που προκαλεί

Δεν γίνεται να τους εμπιστευθείς - ΔΕΙΤΕ τι έλεγε ο Παπανδρέου

"Ουτε καφε δεν μπορουν να πιουν πια!"

Μην δέχεστε ότι σας πασάρουν !!!

Χορεύοντας για τα ΜΑΤ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΧΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΕΛΗ!

Η Πιπιλή κοροϊδεύει τον συνδικαλιστή - Το VIDEO της ημέρας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις...

"Μου είχαν πιει το αίμα!"

Ιδού ο εβραιομασόνος σύμβουλος του Γ.Παπανδρέου, μαζί του στον Πόρο

Υπομονή και καλό κουράγιο..


P Please consider the environment before printing this e-mail !

Το περιεχόμενο αυτού του μηνύματος και των τυχόν συνημμένων σε αυτό αρχείων είναι εμπιστευτικό και απόρρητο. Σε περίπτωση, που περιέλθει σε σας απόλάθος χωρίς να είστε ο σκοπούμενος παραλήπτης (ή πρόσωπο υπεύθυνο να το παραδώσει σε αυτόν), παρακαλούμε να το διαγράψετε άμεσα από το σύστημά σας και να ειδοποιήσετε τον αποστολέα. Η αντιγραφή, χρήση ή κοινοποίηση σε τρίτους του μηνύματος αυτού από μη κατονομαζόμενο παραλήπτη αντίκειται στο νόμο.

Confidentiality Warning - Disclaimer: This e-mail contains information intended only for the individual or entity to which it is addressed and may contain confidential material. If the reader of this e-mail is not the intended recipient or the employee or agent responsible for delivering it to the intended recipient, any dissemination, copying or other use of, or taking of any action in reliance upon this e-mail is strictly prohibited. The sender bears no responsibility for any loss, disruption or damage to your data or computer system that may occur while using data contained in, or transmitted with, this e-mail. If you received this e-mail in error, please immediately notify the sender by return e-mail and delete the material from any computer. Any views expressed are personal unless otherwise stated.

Για να προστεθείτε στη ηλ. Ταχυδρομική λίστα του http://hellasxg.blogspot.com, ή για να συστήσετε το http://hellasxg.blogspot.com σε έναν φίλο ή έναν συνάδελφο, παρακαλώ διαβιβάστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τον τίτλο προσθέστε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην λίστα διανομής του http://hellasxg.blogspot.com , στο Hellasxg@gmail.com

To http://hellasxg.blogspot.com είναι μη κερδοσκοπικό, που υποστηρίζει την διατήρηση και μετάδοση του Ελληνισμού και τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού τής Ελλάδος...


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις αναρτήσεων παρακαλώ να ενημερώσετε με e-mail, ώστε να αφαιρεθείτε από τη λίστα παραληπτών.Ευχαριστώ..


Hellas XG

Blogs. http://hellasxg.blogspot.com, http://hellasxgtopvideos.blogspot.com, http://hellasxg.t35.com,

E-mail. hellasxg@gmail.com Skype. Hellasxg Twiter. http://twitter.com/hellasxg

Youtube. http://www.youtube.com/user/hellasxg02

NetLog.Hellasxg


www.freedomjustice.com.cy
****Ο/Η Αλκαιος Ιωαννης έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Αλκαιος Ιωαννης
Αλκαιος ΙωαννηςJuly 16, 2010 at 6:00pm
Θέμα: Η Τράπεζα των Αξιών μας
Η αδυναμία μας, οφείλεται στην άγνοια την Δυνατοτήτων μας

Επενδύστε τις δυνατότητές σας, στην Τράπεζα Αξιών, για να τις αξιοποιήσετε.
http://www.facebook.com/l/4f776HAvPbTKy7NF3fRiPcnPJ3w;www.oriaki.gr/dynatotites

****

[eurofreedom] LULLABIES OF THE POROS JUNKET
ΕισερχόμεναX

Απάντηση

anglograeco

προς eurofreedom
προβολή λεπτομερειών 5:37 μ.μ. (Πριν από 2 ώρες)
Οι εικόνες δεν εμφανίζονται.
Προβολή εικόνων παρακάτω - Να γίνεται πάντοτε προβολή εικόνων από τον χρήστη anglograeco@yahoo.com

All tiptop socialists went to a junket to sing their lullabies in spreading the cancer of socialism. Premier George Papandreou, who covers up all Graecokleptocrats, expressed optimism and confidence on Greece's future, speaking at the closing session Thursday of the 13th annual Symi Junket held on the Greek island of Poros, but he did not utter a single word about the impunity of the 300 Graecokleptocrats! Abolishing kleptocracy in modern Greece will prove even more futile than the famous search by Diogenes for an honest man in Ancient Greece.

Basil Venitis, twitter.com/Venitis, points out Eurokleptocrats are often taking very expensive junkets, taking advantage of their positions and access to public funds to undertake pleasure trips thinly disguised as being of political importance. For example, a Eurokeptocrat might travel to Greece, claiming to attend a conference there, but leaving plenty of days to explore the Greek islands and Greek delights at leisure. Venitists target certain Eurokleptocrats for taking frequent junkets, reminding voters of their free ways with public funds when election day rolls around.

Venitis muses that kleptocrats, accompanied by their kith and kin, are going because they cannot miss a good party at taxpayers' expense. The worst thing that could happen in a junket is running out of caviar and hookers. Many junketeers use military jets that cost 10,000 euros per hour!

Papandreou claims that in nine months that have passed since he took office, he has achieved the impossible, he succeeded both in avoiding bankruptcy and proving that Greece is a worthy country once again. Nothing could make Greeks happier than to see the Greek Parliament, the Grand Brothel on Syntagma Square, burned down to ashes! This brothel is the center of corruption of Fourth Reich(EU), the cradle of kleptocracy, the source of all evil in Greece, a shitscum mill.

Josef Ackermann, CEO of Deutsche Bank, asserts that Greece cannot repay its debt. When this happen, Former Federal Reserve Chairman Paul Volcker thinks the euro will go belly up. Bank of England Governor Mervyn King, former U.S. Treasury Secretary John Snow, and former U.K. finance minister Norman Lamont agree the eurozone needs a common fiscal policy to survive.

Papandreou spoke of the global economic crisis and its Greek dimension, and of the situation his government inherited when it took office, stressing that if his government had allowed the crisis to progress, the country today would have been led to bankruptcy and a deep and long-lasting decline. It was the gibbest crisis in Greece in recent decades.

Greece will spend more than it saves from austerity measures on arms deals with Germany, France, and the US as a potential condition of receiving bailout funds. It is certainly not unprecedented for the global military industrial complex to benefit from deals made by their friends in the central banking community. After all, war is the health of the state. The last thing big government proponents want is for peace to break out in the world.

Papandreou notes the global and the Greek crisis have certain common symptoms, which are manifested with a crisis in the established mentalities, concepts and practices, aggravated corruption and impunity and tolerated social and economic injustice, resulting in the prevalence of the law of the powerful rather than the power of the law.

All this brought Greece to the brink of poverty, particularly during the past six years of a conservative governance which invested in the inherent weaknesses of the Greek economy and society in order to serve specific interests and petty party choices that are counter to the interests of the country.

In approving the Greek bailout plan, the international community is more intent on saving its own banks than rescuing Greece itself. The Greek government owes €162 billion to foreign banks and private industry worldwide. German banks hold €33 billion in Greek government bonds. Creditors must surely realize that the loans are no longer collectable. The verdict on Greece is already in, Geece is going belly up. After the end of the bailout program, the Greek deficit will still comprise at least 125 percent of GDP. And no one has a clue as to how the country will ever pay off its mountain of debt.

Papandreou confesses that he knew that he would face many problems and injustices when he assumed the governance of the country, and he promised, and promises again today, to change many things. The country was on the brink of bankruptcy and collapse, and its credibility was non-existent. But Papandreou did not hesitate to shoulder his responsibilities and he waged battles everywhere to put Greece back on its feet, and to prove that Greece is a worthy country and can assume its responsibilities and correct its mistakes.

Greece might negotiate a restructuring of its debt before missing a payment. This would require investors to take a significant discount on their debt holdings and could include extending maturities. Bondholders might see haircuts of anything from 20 to 40% of the net asset value of their debt positions. The current two-year Greek-German bond yield spread is consistent with a 33% chance of a 40% haircut of Graecobonds.

Papandreou claims that one of the government's important targets is the change of the country's model that will link the word value with the word Greece, that will not mean corruption but absolute transparency. Nobel prize winning economist Joseph Stiglitz also addressed the closing session, stressing that he is impressed by the way Greece is handling the crisis. He said that Greece is showing with the decisions taken by the government that it will turn the crisis into an opportunity.

Greek, European, and IMF officials publicly refuse to entertain the idea of Graecorestructuring, Basil Venitis asserts that €110 billion aid to Greece postpones default for a year. It tries to fix the symptoms, not the causes. The cause of Greek debt is Graecokleptocracy, pure and simple! Greece isn't just illiquid, but insolvent. And providing an insolvent country with money and forcing it to raise taxes isn't going to do it. On the contrary, output might fall, unemployment might rise and market share will be lost. Greece's problem is not spending, but robbing by Graecokleptocras. Greece has to drastically cut taxes, regulation, licensure, public sector, and abolish impunity of Graecokleptocras. Moreover EU has to abolish VAT now.

Venitis points out more than €300 billion of Greece's public debt is held by non-residents, mostly financial institutions from Germany, France, and Switzerland. They will have to forego a part of that. If Greece collapses in a disorderly way, then the domino effect hitting Spain, Portugal and other parts of the eurozone could be very rapid and dangerous, a real tsunami. Eventually, this could lead to a destruction of euro.

Basil Venitis, an Athenian orator, points out Northern Europeans are more and more confronted by the situation whereby their monetary destiny is decided by kleptocrats they have never elected and by Southern Europeans on whom they have no influence. They are disgusted with Graecokleptocrats, but they have to pay for the myriad robberies of 300 Graecokleptocrats. Basil Venitis asserts that bankruptcy would be God's gift to the cradle of democracy, because Greece needs a shock and awe to recover from Graecokleptocracy. And it looks like God will manifest his benevolence pretty soon! A bankruptcy will also bring the much needed revolution to get rid of the huge political corruption. Let it be.

Graecorescue is money gone with the wind, because Greece can never return the money back! 300 Graecokleptocrats simply rob and churn the money, forwarding kickbacks and loot to their offshore secret accounts. French Finance Minister Christine Lagarde described the aid package as a cocktail of indulgence and great strictness, and in case of default on repayment, France and Germany will immediately put the foot on the brake, in order to cut their losses short. because it will trigger a fresh investor panic. Shares in European banks, which have large holdings of Graecobonds, will be dumped. It is absurd that Northern Europeans who have been doing the right things are suddenly going to have to pay up Southern Europeans who have been doing the wrong things, spending huge amounts of money they didn't have, allowing politicians to rob the treasury, and lying about it as well.

Venitis notes that Greece needs the constructive destruction of bankruptcy! Let it be. Bailout of Greece is a destructive distraction. The default of Greece, a bottomless pit, cannot be avoided. The challenges facing Greece are similar to those that confronted Argentina, which defaulted on $95 billion of debt in 2001. There are a lot of similarities in terms of inflexibility of the currency, capital flight, huge taxes, and the risk of austerity measures leading to a sharp contraction in growth. Greece's financing needs are huge in the coming two years. It needs to prove to the market that it can drastically reduce expenses, taxes, sinecures, and Graecokleptocracy. The markets demand to see at least one Graecokleptocrat in jail! Let it be.

Basil Venitis muses that giving euros to Graecokleptocrats is giving gin to alcoholics! Fourth Reich becomes a ginmill! A bailout does nothing to fix the misguided policies and Graecokleptocracy that have generated Greece's existing debt and ongoing deficits. Bailout merely postpones the day of reckoning. Worse, bailout both rewards Graecokleptocrats' bad past behavior and encourages such behavior in future. Greece will be back for additional bailouts in short order, since a bailout will not fix its underlying problem of Graecokleptocracy. Rather than bail out Greece, Fourth Reich and IMF should allow it to default. This will hurt Greece's creditors, but those entities assumed the risk when they loaned to a country long known for its kleptocracy. Let it be.

Venitis asserts that Greece can easily pay its debt by selling its assets, such as land owned by the government, forests, islands, postoffice, colleges, state buildings, public TV stations, public radio stations, highways, ports, airports, state hospitals, mines, offshore drilling, and many other public services. Everything should be privatized. 90% of public jobs should be eliminated, because they are just sinecures, created in exchange for votes!

Greeks are fed up with all politicians. A range of government policies since the end of dictatorship in 1974 have made them feel powerless and betrayed by a centralized kleptocracy that claims to know what is good for them better than they do themselves. The welfare Graecokleptocracy has created not a feeling of security but a culture of dependency on crumbs and sinecures and a loss of responsibility. The all-powerful 300 Graecokleptocrats are willing to say anything to fool Greeks and do anything to get kickbacks.

Basil Venitis, twitter.com/Venitis, points out that for 35 years since dictatorship, Pasokleptocrats and Neodemokleptocrats who took turns in running Greece, the most corrupt country on Earth, borrowed as if there were no tomorrow, and they received 200 billion euros in kickbacks from Siemens, JPMorgan, Goldman Sachs, MAN, Daimler, Deutsche Bahn, Ferrostaal, Krauss-Maffei Wegmann, antitrust, military purchases, monasteries, and many more. Through mismanagement, robbery, kickbacks, and nepotism, they drove the cradle of democracy to the brink of bankruptcy with a public debt of 350 billion euros.

Michael Christoforakos, the former president of Siemens Hellas, set a videocamera in his Siemens office, producing DVDs starring 200 Graecokleptocrats, kept at two public notaries. Christoforakos has the tiptop Greek politicians on DVD kowtowing to him for more kickbacks in exchange for lucrative overpriced contracts! The DVDs prove that Premier Costas Simitis, 10 ministers, and 80 MPs of Pasok, Premier Costas Caramanlis, 8 ministers, and 75 MPs of Nea Democratia, and 20 journalists shared two billion euros of kickbacks. Christoforakos, who now lives in Munich, identified John Bartholomew of Nea Democratia and Costas Geitonas of Pasok as the coordinators of kickbacks. Siemens set aside 10% of the revenue it received from state contracts to pay off Nea Democratia and Pasok as part of a bribery system that ran from 1975 to 2007.

Basil Venitis, an Athenian orator, asserts the huge Greek debt is not due to spending, but robbing! It's not fair for poor Greeks to pay this debt, but for Graecokleptocrats to return the loot, mission impossible. That's why Greeks revolt against 300 Graecokleptocrats with bombs, molotovs, guns, strikes, and riots! Many revolutionary groups try to overthrow Graecokleptocrats and hang them in front of the Greek Parliament! Most Greeks pray now for a coup!

No Graecokleptocrat has ever gone to jail! Venitis asserts that impunity of the 300 Graecokleptocrats is the most freakish justice in the world! The most infamous house on Earth is the Greek Parliament, aka the Grand Brothel on Syntagma Square, which houses 300 wild prostitutes, minotaurs that suck the blood of Greeks! It's a long way from the 300 Spartans of Leonidas to the 300 Graecokleptocrats of the Grand Brothel! Allons enfants de la Grece!

Returning the loot is hard to do. 300 Untouchable Graecokleptocrats, the most corrupt politicians on Earth, those freaks that enjoy absolute impunity, assert they will never return the 200 billion euros they robbed from the Greek treasury, kickbacks, and churning the nest eggs of poor workers! The loot is safely deposited in secret offshore accounts, and it's very hard to trace it.

Greeks now demand the legal confiscation of all assets belonging to Graecokleptocrats, in order to ensure the repayment of the debt which Graecokleptocrats have admittedly caused, by inventing parliamentary immunity. All present and past MPs since 1975 should be examined for all unlawful and criminal actions taken against the assets of the Greek State, including those which have expired under the statute of limitations, in order for justice, truth, and transparency to be reinstated in Greece. Let it be.

The economic tragedy unfolding in Greece is the welfare state taken to its logical conclusion. When groups of people use the state to live at the expense of others, the feedback loop about the costs of those transfers is attenuated, often by design. The welfare state therefore makes commitments that it cannot honor. By the time creditors or taxpayers say Enough, the welfare state has created a clash between expectations and means that leads to unrest and hardship, a clash that never had to occur.

Venitis muses that Papandreou is a Don Quixote who is tilting at the windmills of speculators. Papaconstantinou is a Sancho Panza who helps Papandreou to attack imaginary kallikantzaroi. The quixotic adventures of Papandreou lead nowhere, because he is surrounded by Graecokleptocrats who play farces on him. The cruel practical jokes eventually will lead Don Quixote to a great melancholy.

Venitis notes that adding insult to injury, the 200 Graecokleptocrats who robbed 200 billion euros since dictatorship in 1974 established kangaroo courts in the Greek parliament to investigate themselves for various scandals! There are 300 Graecokleptocrats in the Greek parliament. This means two out of three judges are the culprits themselves! These are the people who got two billion euro kickbacks from Siemens the last ten years, churned 80 billion euros of pension funds of poor Greek workers, gave huge valuable land to monasteries in exchange for kickbacks, got many billion euro kickbacks from military purchaces, traded antitrust panenalties for kickbacks, and myriad more scandals. Moreover, Graecokleptocrats will get several million euros in overtime payments for investigating themselves! No wonder, Greece is broke.

Basil Venitis, an Athenian orator, notes that out of 200 culprits, the Siemens Kangaroo Court of the Greek Parliament has found only two culprits: Anastasios Mantelis and Theodore Tsoukatos of Pasok. Out of two billion euros in Siemens kickbacks, it has found only two million euros in kickbacks! If this is not tokenism, what is it? It's amazing that the two main culprits, Costas Caramanlis and Costas Simitis, were not even invited to testify! Nevertheless, all Greeks demand Caramanlis and Simitis to be hanged in front of the Greek Parliament now.

The Dirty Dozen most corrupt kleptocrats on Earth were Costas Caramanlis of Greece, Costas Simitis of Greece, Suharto of Indonesia, Ferdinand Marcos of Philippines, Mobutu Sese Seko of Zaire, Sani Abacha of Nigeria, Slobodan Milosevic of Serbia, Jean-Claude Duvalier of Haiti, Alberto Fujimori of Peru, Pavlo Lazarenko of Ukraine, Arnoldo Aleman of Nicaragua, and Joseph Estrada of Philippines.

A single speech of Ronald Reagan, the Great Communicator, drastically changed the world! Reagan's Time for Choosing speech in 1964 is the historic event that launched his magnificent political career. Smart words are more effective than smart bombs. For your conference, get a dynamic keynote speaker who can transform your people and your world. Take advantage of the best libertarian orator of our times, Basil Venitis. As many associations, colleges, industry groups, companies, pullpeddlers, rabblerousers, and many gluckskinds have discovered, speeches by Basil Venitis add immeasurably to the enduring value of a conference.

Basil Venitis doesn't restate what you can learn from regular sources, but he stretches your imagination to new horizons. Venitis is extensively involved in policy issues and the Global Tax Revolt. He is often a part of the process, working to shape and direct critical components of libertarian issues. Speeches by Basil Venitis enable audiences to truly learn, and provide fascinating, provocative venitist insights and analysis by slicing right through the political jargon and getting to the heart of the matter. It's no wonder that Basil Venitis is the most frequently cited on the Internet and is so often called upon to present venitism and to clarify issues for the public. The many advantages of using Basil Venitis include:

* Value. A single speech of Basil Venitis will be cherished by your conferees forever, guiding them at the crossroads of their lives and your organization, increasing their efficiency, and improving the good will of your organization.

* Access. When scheduling Basil Venitis for your organization, you work directly with Venitis at venitis@gmail.com to craft a keynote speech that fits your precise needs. Venitis works with organizations to ensure that his speeches provide maximum value, and he shares their dedication to making their conference a huge success.

* Publicity. The announcement of Basil Venitis, leader of Global Tax Revolt and venitism, speaking at your conference will appear on most blogs and Internet groups all over the world.

* Insight. Given Venitis's great experience in speaking across the globe, and with his unparalleled knowledge of politics, economics, finance, sciences, philosophy, and spirituality, he can help you determine the keynote for your conference.

* Transformation. Your people will be transformed in shock and awe to a new level of knowledge, attitude, and organizational climate.

* Revampia. Your organization will be revamped with new soul, vision, and values.

* Affordability. The cost of having Venitis speak at your conference is 5,000 euros plus travel expenses from Athens.

__._,_.___
RECENT ACTIVITY:
.
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Oρίστηκε το εκτελεστικό γραφείο της ΟΝΝΕΔ

Με απόφαση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου ορίστηκε το εκτελεστικό γραφείο της ΟΝΝΕΔ με την ακόλουθη σύνθεση:

Αντιπρόεδρος Κώστας Κατσαφάδος
...

Δείτε περισσότερα
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Εκταφή του Μπολιβάρ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ


...

Δείτε περισσότερα
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Υπερψηφίστηκαν οι αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ YΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Υπερψηφίστηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής οι αλλαγές στον Κανονισμό του Σώματος, τις οποίες εισηγήθηκε ο πρόεδρός του, Φίλιππος Πετσάλνικος, με στόχο την «αποκατάσταση της αξιοπιστίας του Κοινοβουλίου».
...

Δείτε περισσότερα
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ιδού τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ

Ανακοινώνονται αύριο ( Παρασκευή) το απόγευμα τα ονόματα υποψηφίων Δημάρχων που πήραν το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για μερικούς ( 6+1) από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής και η έγκριση των υποψηφίων έγινε μετά από εισήγηση του Ραγκούση , από τον ίδιο τον Πρόεδρο τ...

Δείτε περισσότερα
Vasilis Kokoulos
Vasilis Kokoulos
voithia kleftes
12 ώρες πριν · Αναφορά
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ψάχνουν κι άλλο θησαυρό στην Ηλεία

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΥΣΙΟΥ


...

Δείτε περισσότερα
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΩΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ!
Πολωνικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε απομαγνητοφωνημένο κομμάτι από το μαύρου κουτί του αεροπλάνου που μετέφερε τον Λεχ Κατσίνσκι στη Ρωσία. Σε αυτό, ο πιλότος εμφανίζεται να έχει δεχθεί πιέσεις ως προς...
τον τόπο της προσγείωσης. Συγκεκριμένα, π πιλότος που βρισκόταν στ...

Δείτε περισσότερα
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΕΞΑΓΟΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ Ο Μ. ΣΑΛΛΑΣ

Σκάει βόμβα με μια πολύ μεγάλη είδηση για την Ελληνική Οικονομία. Από πληροφορίες που μετέδωσε πριν από λίγο ο Ν. Χατζηνικολάου, σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει σε 1.30 ώρα από τώρα, ο Μ. Σάλλας θα κ...

Δείτε περισσότερα
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Βραδιά με γεύση αγάπης στο Τιγκάκι στις 18 Ιουλίο

Σας προσκαλούμε σε μια βραδιά αφιερωμένη στον ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ μας!!! Ελάτε να πιούμε και να διασκεδάσουμε υπό τους ήχους τις μουσικής στην ΠΛΑΤΕΙΑ στο ΤΙΓΚΑΚΙ αλλά και να απολαύσουμε την τέχνη του LATTE ART. Την βραδιά θα...
πλαισιώσουν τα καταστήματα ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ και MODA MA...

Δείτε περισσότερα
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ‎"Απορίες φιλάθλων"

"Όλη την εβδομάδα που μας πέρασε τα λαγωνικά του MS αλλά και όλοι οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με τα του Παναθηναϊκού προσπαθούσαν να μάθουν ποιός θα είναι ο νέος πρόεδρος της ομάδας. Ο Τζίγγερ και οι συνεργάτες του το κρατούσαν σαν επτασφράγιστο μυστικό. Το μόνο που έλεγαν είναι ότι πρόκειται γι...

Δείτε περισσότερα
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «Μπατίρηδες» με... λιμουζίνα
6.000 κάτοχοι πολυτελών Ι.Χ. δήλωναν εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώΣτην απόχη του ΣΔΟΕ πιάστηκαν οι κάτοχοι 6.000 πολυτελών αυτοκινήτων που είχαν το θράσος- με την ανοχή του συστήματοςνα δηλώνουν στην Εφορία εισοδήματα φτώχειας λαμβάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και το επίδομα κοιν...

Δείτε περισσότερα
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΥΞ ΛΑΞ: Η ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ!
Σ’ ένα χρόνο από σήμερα (13/7/2010) στις 13 Ιουλίου 2011, οι Πυξ Λαξ θα κάνουν την πρώτη τους μεγάλη συναυλία στο ολυμπιακό στάδιο.
Οι Πυξ Λαξ επανενώνονται για πέντε μόνο συναυλίες σε μία μοναδική...
για τα ελληνικά χρονικά μουσική παραγωγή που φιλοδοξεί να αποτελέσει το μουσικό γεγονός του καλοκα...

Δείτε περισσότερα
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Πρόβλημα με τα σκουπίδια στην Καλαμάτα

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει η Καλαμάτα, με τα σκουπίδια να σχηματίζουν "λόφους" σε πολλά σημεία της πόλης, αφού έχει να πραγματοποιηθεί αποκομιδή περίπου μια εβδομάδα, καθώς με δικαστική απόφαση έχει κλείσει η χωματερή στη Μαραθόλακκα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο την... περασμένη Παρασ...

Δείτε περισσότερα
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Επισκευάζεται σεισμολογικός σταθμός στην Αρχαία Μεσσήνη

ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 1970


...

Δείτε περισσότερα
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ H Nέα φανέλα του Παναθηναικού...

ΓιάνναⒼ⑬ Kalamata
ΓιάνναⒼ⑬ Kalamata
polla likeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee edwww
Τετάρτη στις 10:16 μ.μ. · Αναφορά
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Σεισμική δόνηση έξω από την Καλαμάτα


Σεισμική δόνηση μικρής σχετικά ισχύως 4,7 της κλίμακας Ρίχτερ νότια της Καλαμάτας και με εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα έγινε κατά τις 6.20 σήμερα το πρωϊ.

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Βούλγαροι συνελήφθησαν μ' ένα φορτίο μαχαίρια...

ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


...

Δείτε περισσότερα
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Σύλληψη 58χρονου για ναρκωτικά

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ


...

Δείτε περισσότερα
Giannis Kanellos
Giannis Kanellos
mono enas xaxaxxa
13 Ιουλίου στις 5:11 μ.μ. · Αναφορά
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΡΑΠΤΟ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ π.Χ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ!
Ένα πολύ μικρό κομμάτι πήλινης πινακίδας, που περιέχει το αρχαιότερο γραπτό δείγμα που έχει βρεθεί ποτέ στην Ιερουσαλήμ και που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα π.Χ., ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην πόλη, όπως ανακοίνωσαν ερευνητές του Εβραϊκού Πανεπιστημίου. Το εύ...

Δείτε περισσότερα
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ‎"ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΩΝ ΜΙΣΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΟΤΕ"
Τα λείψανα των μισών Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων εκτιμάται πως δεν θα βρεθούν ποτέ, αφού ο τουρκικός στρατός, ο οποίος συνέλαβε αιχμαλώτους, παρέλαβε τραυματίες και έθαψε νεκρούς Ελληνοκύπριους, δεν δείχνει προθυμία να δώσει απαντήσεις για την τύχη τους. Σύμφωνα με τ...

Δείτε περισσότερα
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ο Φιντέλ βγαίνει τώρα και στην τηλεόραση

Μετά την πρώτη του δημόσια εμφάνιση ύστερα από τέσσερα χρόνια, ο Φιντέλ Κάστρο προγραμματίζει και τηλεοπτική εκπομπή, όπου σκοπεύει να αναπτύξει την άποψή του ότι ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος ενός πυρηνικού πολέμου…


...

Δείτε περισσότερα
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Κέρατο… κατακαλόκαιρα!
Πιο ευάλωτοι οι σύντροφοι το καλοκαίρι
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ),
το «παιχνίδι» της απιστίας έχει πάψει προ πολλού να αποτελεί ανδρικό προνόμιο. Άντρες και γυναίκες απιστούν σε μεγάλο ποσοστό, με τις γυναίκες που απατούν τους συντρόφους τ...

Δείτε περισσότερα
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «Κουμπί πανικού» στο Facebook
Σύντομα οι νεαροί χρήστες του Facebook θα έχουν τη δυνατότητα να καταγγέλλουν οποιαδήποτε ύποπτη διαδικτυακή συμπεριφορά με το «πάτημα» ενός κουμπιού «πανικού».

Με τον τρόπο αυτό θα ενημερώνονται άμεσα το Κέντρο Παιδικής Εκμετάλλευσης και Διαδικτυακής Προστασίας (Ceop) αλλά και το Facebook.

...

Δείτε περισσότερα
Pater Filippos
Pater Filippos
Αυτα κανει η κατάχρηση!!!!!
12 Ιουλίου στις 10:27 π.μ. · Αναφορά
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ «Έφυγε» ο Μίμης Γκιουλέκας
Aπεβίωσε απόγευμα του Σαββάτου, σε ηλικία 65 ετών, ο «άρχοντας» του Λαϊκού τραγουδιού, Μίμης Γκιουλέκας.

Η κηδεία του έγινε χθες, Κυριακή 11 Ιουλίου, στη γενέτειρά του τον Παλαμά, του νομού Καρδίτσας.

...

Δείτε περισσότερα
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ‎"Το νεκροταφείο των αυτοκρατοριών"

"ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΕΣ
κορυφές, γκρεμοί, μικρές κοιλάδες και οροπέδια, σπηλιές, κλεισούρες και βάραθρα. Ενας τόπος φτιαγμένος θαρρείς για ανταρτοπόλεμο. Από τα βάθη της προϊστορίας, πολύ προτού φτάσουν οι λοξές μακεδονικές φάλαγγες του «Ισκαντέρ» Μεγαλέξανδρου, εκεί αφήνανε τα κόκαλά τους οι ...

Δείτε περισσότερα
Haralambos Berketis
Haralambos Berketis
ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΑΠΕΙΡΟΥ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΕΔΑΦΟΣ...ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ Α ΚΛΑΣΗΣ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ....
12 Ιουλίου στις 2:17 μ.μ. · Αναφορά
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Πόσα ασθενοφόρα έχει η Κω;

Θέλουμε να μας πείτε πόσα ασθενοφόρα έχει το νησί της Κω.

1). Πολλά, τόσα που δεν χωράνε οι πεζοί
...

Δείτε περισσότερα
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Απλήρωτους τους εργαζόμενους έχει ο Τσίπρας!

Τα δύο κόμματα της Αριστεράς έχουν μπλέξει άσχημα. Από την μια τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ που ελέγχει ο Αλέξης Τσίπρας απεργούν επειδή τους έχει απλήρωτους και από την άλλη η Παπαρήγα κάνει μειώσεις μισθών στον "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" με την δικαιολογία ότι είναι κομμουνιστές και άρα εθελοντές(...

Δείτε περισσότερα
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Πολιτικό φόρουμ ανακοινώνει η Ντόρα Μπακογιάννη


Tη σύσταση πολιτικού φόρουμ με την ονομασία «Φόρουμ για την Ελλάδα» αναμένεται να ανακοινώσει στις 12.00 μέσω της ιστοσελίδας της η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη...

...

Δείτε περισσότερα
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Καλά, αυτόν βάλτε στοίχημα ότι τον ξέρετε...

Το Μάιο του 1886, μέσα στο εργαστήριό του, «γεννήθηκε» η μεγαλύτερη ...εξάρτηση των τελευταίων αιώνων και υπεύθυνος είναι αυτός ο άνθρωπος της φωτογραφίας.
Ήταν φαρμακοποιός και ...

...

Δείτε περισσότερα
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Μνημόσυνα για τους πεσόντες στο πραξικόπημα του 1974
Τελέστηκαν σήμερα στην Κύπρο τα μνημόσυνα των πεσόντων κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974.

Ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, βρέθηκε σε χωριό της ακριτικής Τηλλυρίας, όπου ανέφερε στην ομιλία του ότι ο οδυνηρός συμβιβασμός της διζωνική...

Δείτε περισσότερα
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ "ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ"...
Στους στενούς φίλους της δηλώνει εξοργισμένη. Στους άλλους είναι προσεκτική αλλά δεν κρύβει την διαφωνία της. Είναι προφανές ότι τη Ντόρα την εξυπηρετούσε η φημολογία που είχε αναπτυχθεί ότι δήθεν βρισκόταν πίσω από τον Μαρινάκη. Την εξυπηρετούσε επίσης να ακούγεται ότι η εξαγορά της...

Δείτε περισσότερα





****


Η καλοκαιρινή μας διατροφή πρέπει να είναι διαφορετική...

Θοδωρής Γιάνναρος, μοριακός - πυρηνικός βιολόγος

Αν και μας καθυστέρησε λιγάκι, έρχεται επιτέλους το καλοκαιράκι και, εκτός από αναζωογόνηση, μας προσφέρει ευκαιρίες για καλυτέρευση της υγείας μας. Μπορούμε φέτος το καλοκαίρι να θέσουμε τις βάσεις για καλύτερη διατροφή και περισσότερη κίνηση με άμεσο αποτέλεσμα στο βάρος αλλά και στη γενικότερη υγεία μας. Το καλοκαίρι είναι πια στην πόρτα μας και η θερμοκρασία έχει ανέβει επικίνδυνα. Το θέμα είναι το κατά πόσον αυτές οι περιβαλλοντικές αλλαγές του καλοκαιριού θα επηρεάσουν τις διατροφικές μας ανάγκες και τις συνήθειές μας και πόσο τελικά γνωρίζουμε αν θα αντεπεξέλθουμε σωστά από τη διατροφική -πλευρά. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα βασικά σημεία στα οποία κάνουμε τα κυριότερα διατροφικά λάθη τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται το καλοκαίρι αντιμετωπίζονται από τον ανθρώπινο οργανισμό μέσω της αποβολής του νερού. Εάν οι καύσεις που γίνονται στο εσωτερικό του οργανισμού παράγουν επιπλέον θερμότητα, η απαιτούμενη προσαρμογή γίνεται ακόμη πιο δύσκολα. Γι’ αυτό και δεν μπορούμε να καταναλώσουμε μεγάλη ποσότητα τροφής κατά τις μεσημεριανές ώρες, άσχετα με το αίσθημα της όρεξης. Η ζέστη δεν μειώνει την όρεξη, απλώς προσαρμοζόμαστε στις κλιματικές συνθήκες της εποχής. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας που πρέπει να τρώμε και φυσικά το βράδυ είναι μία εξίσου καλή ώρα με το μεσημέρι, για να γευματίσουμε. Απλώς πρέπει να φροντίσουμε να καταναλώσουμε φαγητό το λιγότερο τρεις ώρες πριν κοιμηθούμε, ενώ το καλοκαίρι προτιμούμε να τρώμε βράδυ, επειδή δεν έχει τόση ζέστη, όση το μεσημέρι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην τρώμε τίποτε όλη την ημέρα και το βράδυ να τρώμε τρία γεύματα μαζί. Σε αυτήν την περίπτωση το φορτίο στο πεπτικό σύστημα είναι βαρύ και δεν διευκολύνεται η πέψη μας, προκαλώντας έτσι χειρότερη δυσφορία απ΄ όση το μεσημεριανό γεύμα.

Ο παράγοντας που επηρεάζεται κατά κύριο λόγο τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού είναι η ανάγκη μας για σωστή ενυδάτωση. Ούτως ή άλλως καθημερινά αποβάλλεται νερό από τον οργανισμό μας μέσω της λειτουργίας των νεφρών και του εντέρου, της εφίδρωσης και της αναπνοής. Το καλοκαίρι, όμως, η απώλεια νερού είναι μεγαλύτερη λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και της αυξημένης εφίδρωσης που προκαλείται. Έτσι, αυξάνονται και οι ανάγκες μας σε υγρά. Το βασικότερο, λοιπόν, λάθος που κάνουμε είναι ότι θεωρούμε τη δίψα μας ως επαρκή ένδειξη αφυδάτωσης. Οι μελέτες δείχνουν, όμως, ότι, όταν πλέον αισθανθούμε δίψα, ο οργανισμός μας είναι ήδη ήπια αφυδατωμένος, κατά περίπου 2%! Και αυτή η ήπια αφυδάτωση επηρεάζει τις πνευματικές μας λειτουργίες και παράλληλα μπορεί να επιφέρει ήπιους πονοκεφάλους, ξηροστομία και δυσφορία. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, να επιλέγετε ποικιλία υγρών και τροφίμων που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, πριν ακόμα διψάσετε, δηλαδή καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Κάθε εποχή του χρόνου οι επιστήμονες συνιστούν την καθημερινή κατανάλωση τουλάχιστον 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών. Η μπίρα, όπως και τα περισσότερα οινοπνευματώδη ποτά, δεν αποτελεί καλό ενυδατικό μέσο. Την περίοδο του καλοκαιριού, ο οργανισμός μας, για να διατηρήσει σταθερή τη θερμοκρασία του, αποβάλλει νερό, μέσω του ιδρώτα, γεγονός που πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς με τη διατροφή μας. Περίπου το 80% των ημερήσιων αναγκών του ανθρώπου σε νερό προέρχεται από τη λήψη νερού και άλλων υγρών και το υπόλοιπο 20% από τα τρόφιμα. Συνήθως, το νερό αποτελεί την πρώτη επιλογή, αλλά μια σειρά άλλων υγρών μπορεί να συνεισφέρει στην πρόσληψη νερού, όπως οι χυμοί, το γάλα, η σόδα, το τσάι, ο καφές, τα αναψυκτικά, καθώς και τα φρούτα και τα λαχανικά. Σε αντίθεση, τα οινοπνευματώδη ποτά οδηγούν σε αφυδάτωση, ενώ νομίζουμε ότι μας ξεδιψούν.

Την εποχή του καλοκαιριού είναι ιδανικό να αυξήσουμε την κατανάλωσή τους, καθώς τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια εκτός των άλλων (βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά) και σε κάλιο, έναν ηλεκτρολύτη που χάνεται σε μεγαλύτερα ποσοστά μέσω του ιδρώτα και είναι σημαντικός για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Οι συστάσεις για «5 την ημέρα» είναι μάλλον ευκολότερο να καλυφτούν το καλοκαίρι, καθώς τα φρούτα του καλοκαιριού είναι ιδιαίτερα αγαπητά, ένας 100% φυσικός χυμός μπορεί να καλύψει τη μία μερίδα και μία δροσιστική σαλάτα μπορεί να αποτελέσει ένα ελαφρύ υγιεινό γεύμα.

Βασικό διατροφικό λάθος του καλοκαιριού είναι η κατανάλωση μεγάλων γευμάτων, τηγανητών φαγητών, λιπαρών τροφίμων και φαγητών με σάλτσες ή μαγειρεμένα με πολλά μπαχαρικά, που επιβαρύνουν τον οργανισμό ακόμα περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες και ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος. Το μυστικό είναι μόνο ένα: τρώτε πολλές φορές και από λίγο. Τα μικρά γεύματα προστατεύουν τον οργανισμό από τη δυσφορία που προκαλούν τα βαριά φαγητά, αλλά και από ανεπιθύμητες παρενέργειες σε ορισμένες ομάδες του πληθυσμού, όπως στους καρδιοπαθείς.

Τα κοκτέιλ έχουν συνήθως μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ από ένα απλό ποτό, όσο δυνατό και εάν είναι αυτό. Επιπλέον, περιέχουν και χυμούς ή γάλα που αυξάνουν τη θερμιδική τους απόδοση. Άρα, εάν προτιμούμε το κοκτέιλ, για να μειώσουμε το θερμιδικό φορτίο του ποτού μας, αυτό είναι λάθος. Αν από την άλλη το θεωρούμε πιο δροσιστικό, αυτό εξαρτάται από την ποσότητα του αλκοόλ που έχει, εφόσον η μεγάλη ποσότητα αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση.

Τέλος, θα ήταν μεγάλη παράλειψη, αν δεν αναφερθούμε και στη σχέση της διαδικασίας της πέψης και της κολύμβησης. Η διαδικασία της πέψης απαιτεί να μεταφερθεί μεγάλη ποσότητα αίματος στο πεπτικό σύστημα και άρα να λείψει από τα άλλα όργανα του σώματος. Γι’ αυτό, όταν καταναλώσουμε μεγάλη ποσότητα φαγητού, νιώθουμε υπνηλία. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι, εάν φάμε ένα ελαφρύ γεύμα ή ένα σάντουιτς, δεν μπορούμε να δροσιστούμε στη θάλασσα. Απλώς δεν πρέπει να κολυμπήσουμε, εφόσον η ελλιπής αιμάτωση των μυών μας μπορεί να προκαλέσει κράμπες και μούδιασμα ή σε περίπτωση που υπερκαταναλώσουμε φαγητό, δεν μπορούμε να πάρουμε τις κατάλληλες αναπνοές, ούτε η καρδιά μας μπορεί να αντλήσει αρκετό αίμα, ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες τόσο της πέψης όσο και της κολύμβησης …

Καλό Καλοκαίρι!


****

Σχόλια

Ο χρήστης Stramatios Skoulikaw είπε…
~** ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΥΕ ! ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ !
ΔΙΟΤΙ ΤΑ " ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ " έλεγε ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ stamos01 2010 Arfara Messinias

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ