ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ *

Από το χαμομηλάκι πάντα με Αγάπη :


• ~**

• Τί είδα στο Όρος

• Μια προειδοποίηση σχετικά με τα αντικαταθλιπτικά για εγγύους και θηλάζουσες μητέρες A Warning on Antidepressants for Pregnant/Nursing Women

• Σύλληψη 10 τεράτων για παιδική πορνογραφία

Τί είδα στο Όρος



Posted: 26 Jan 2010 12:46 PM PST

Την εβδομάδα των Θεοφανίων πήγα στο Άγιο Όρος. Είχαν Χριστούγεννα εκεί. Δεν είχα ξαναπάει. Ένας φίλος φρόντισε και τακτοποίησε, τα της διαμονής. Μείναμε 3 βραδιές.
Το φυσικό κάλος ήταν απερίγραπτο. Η πολιτισμική κληρονομιά ήταν μοναδική. Θησαυρός, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Πήγα εκεί, συγκρατημένος, επιφυλακτικός, έτοιμος να κρίνω τα πάντα με την λογική, να καταλάβω τι γίνεται εκεί.
Το καραβάκι που μας μετέφερε ήταν γεμάτο νέους ανθρώπους, νέοι 24-25 μέχρι 30 το πολύ, οι περισσότεροι. Στο διάστημα που έμεινα εκεί, ήρθαν κι άλλοι, πεζοί από άλλη μονή ή με το καραβάκι, οι περισσότεροι νέοι. Εκεί που μείναμε, γνωρίσαμε κι άλλους, ανθρώπους που έρχονταν από την Θεσσαλονίκη και έμεναν στο μοναστήρι για το διάστημα της αργίας. Επαγγελματίες, επιχειρηματίες, που έρχονταν να κάνουν ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα και επέστρεφαν για να πάνε στη δουλειά τους. Προτιμούσαν να κοιμηθούν σε ένα δωμάτιο για μια-δυο βραδιές μαζί με άλλους 4 μέχρι 8. Αναρωτήθηκα γιατί το έκαναν αυτό. Στην επιστροφή προθυμοποιήθηκε ένας απ’ αυτούς να μας πάρει με το αυτοκίνητό του από την Ουρανούπολη και να μας γυρίσει στην Θεσσαλονίκη. Τον ρώτησα, κάθε πότε επισκέπτεται το Όρος και μου απάντησε όποτε μπορεί και άμα δεν μπορεί όταν το έχει ανάγκη.



Την πρώτη μέρα, ήρθαν τρία παλληκάρια, στη μονή, πεζοί, δεν ήταν Έλληνες. Τους πλησίασα. Είχαν έρθει από την Ρωσία, από την Μόσχα, από το Αρμπάτ. Είχα διαβάσει 3-4 τόμους ενός Ανατόλι Ριμπακώφ, τα παιδιά από το Αρμπάτ και ήξερα. Το Αρμπάτ είναι η κεντρική πλατεία της Μόσχας. Από εκεί είχαν έρθει, ξεκίνησαν και ήρθαν. Την νύχτα, στην λειτουργία, είδα τον ένα νέο από τους τρεις, μπροστά-μπροστά. Εκεί μπροστά, όλη την νύχτα, όρθιος, να λάμπει το πρόσωπό του.
Οι μοναχοί, όλων των ηλικιών, στην πλειονότητα 35άρηδες, το 80% από αυτούς όλοι κάτοχοι πανεπιστημιακού τίτλου, απέκτησαν το πτυχίο και μετά επέλεξαν να μονάσουν. Όλοι ήταν απασχολημένοι, εκτός της συμμετοχής τους στην λειτουργία, είχαν και τις δουλειές τους ο καθένας. Δεν έπιαναν κουβέντα μαζί μας, αλλά όταν τους απευθύναμε τον λόγο ήταν ευγενικοί και χαμογελαστοί. Δεν ήταν «κάπως», ήταν «φυσιολογικοί», τους άκουσα να μιλάνε 2-3 μεταξύ τους για κάποια σύνδεση με USB. Ρώτησα για τον ηγούμενο τους. Όλοι καμάρωναν για τον Γεώργιο. Είχε προβλήματα υγείας, καρδιά και πρόβλημα στα γόνατα με λάμες. Ήταν ο πατέρας όλων. Έτσι τον αντιμετώπιζαν όλοι. Σπουδαίος άνθρωπος, αγόρασα δυο βιβλία του. Ήταν από διαλέξεις που είχε δώσει κατά καιρούς.



Ζορίστηκα να αγοράσω τα βιβλιαράκια, πάμφθηνα, τα έξοδα του τυπογραφείου, δεν ήθελαν να ανοίξουν την βιτρίνα, ήταν Χριστούγεννα. Πληρώνοντας, άφησα 2 ευρώ παραπάνω, και δεν ήθελαν να τα πάρουν. Σε δυο μοναστήρια πήγα, δεν υπήρχε εμπόριο, δεν υπήρχε εκμετάλλευση, ούτε πωλήσεις, ούτε τίποτε, ούτε λεφτά για τα κεριά δεν έριχνες. Έπαιρνες το κεράκι σου και το άναβες στον πρόναο. Μέσα, στην ολονυκτία, ένα κεράκι άναβε για να διαβάζει ο μοναχός.
Στην πύλη της μονής ήταν ένας μοναχός, ήταν στην υποδοχή, πιάσαμε την κουβέντα. Μειλίχιος, ευγενικός, γαλήνιος, με το χαμόγελο. Τον ρώτησα:
—Τι κάνετε εσείς εδώ; Ποιος είναι ο σκοπός σας;
Χαμογέλασε και απάντησε:
—Ευχόμαστε, ευχόμαστε για όλους.

Είχα ακούσει, ότι κάθονται σε καρέκλες με 3 πόδια, έτσι ώστε, αν τους πάρει ο ύπνος, από την κούραση, να πέφτουν από την καρέκλα, να ξυπνούν και να συνεχίζουν τις ευχές τους. Πήγαινα στις ολονύκτιες λειτουργίες, νύσταζα, με έπαιρνε ο ύπνος, με ξύπναγαν, έφευγα, πήγαινα στο δωμάτιο, την έπεφτα, ξύπναγα και ξαναπήγαινα στην λειτουργία. Ήταν ένας καλόγερος, μεγάλος σε ηλικία, πολύ μεγάλος. Καθόταν πίσω από μια κολόνα, του έδωσαν ένα κερί αναμμένο. Τον έβλεπα, δεν άντεχε, το χέρι του κουράζονταν να βαστάει το κερί, το κεφάλι του έκλινε, το σώμα του έσκυβε κι εκεί που έλεγες τώρα θα πέσει, όρθωνε το σώμα του και σήκωνε το χέρι του με το κεράκι, πιο πάνω από το κεφάλι του. Είπα σε έναν νεαρό μοναχό, «θα πέσει ο γέροντας». Μου απάντησε: «Μην ανησυχείτε, αυτή είναι η δουλειά του. Εύχεται».



Πήγαινα σε ένα μπαλκόνι να καπνίσω, πάνω από το κύμα, έβλεπες τη θάλασσα, ήμουν πάνω από τη θάλασσα. Το μπαλκόνι ήταν πολύ μακρύ. Μια φορά συνάντησα, ένα καλόγερο. Πήγαινε πάνω-κάτω, πάνω-κάτω με σπουδή και σκυφτό κεφάλι. Μια στιγμή στάθηκε μπρος μου και με ρώτησε: «Ποιο είναι το όνομά σου;». Του απάντησα. «Θα εύχομαι και για σένα» μου είπε. Του είπα να μη μπει στον κόπο. Μου απάντησε: «Δεν είναι κόπος, αυτή είναι η δουλειά μου» και συνέχισε να πηγαίνει, πάνω-κάτω, πάνω-κάτω.

Οι μοναχοί στο Όρος, μένουν ο καθένας μόνος του σε ένα κελί, λιτό κελί και όταν κλείνονται μέσα, η πόρτα είναι πάντα ξεκλείδωτη και κανείς δεν μπορεί να επισκεφθεί τον άλλον. Είναι απασχολημένοι. Διότι εύχονται. Εύχονται για όλα, για τα πάντα. Τεράστια η δύναμη της Ευχής έμαθα. Τελευταία η επιστήμη αρχίζει να αγγίζει την απόδειξη της δύναμης της Ευχής.
Τα δυο βιβλιαράκια που πήρα από το Όρος, είναι για την θέωση του ανθρώπου, ως ύψιστο προορισμό του, σ’ αυτή τη ζωή. Ο λόγος ήταν δομημένος και θεμελιωμένος. Ούτε μεταφυσική, ούτε υπερφυσική.
Αυτά είδα και έμαθα στο Όρος.



Μια προειδοποίηση σχετικά με τα αντικαταθλιπτικά για εγγύους και θηλάζουσες μητέρες A Warning on Antidepressants for Pregnant/Nursing Women
Posted: 26 Jan 2010 04:43 AM PST
Μια συγκλονιστική ιστορία που που μπορεί να σώσει πολλούς μελλοντικούς γονείς από ανείπωτο πόνο.

Διαβάστε περισσότερα από τον ελληνικό τύπο:

Επικίνδυνα τα αντικαταθλιπτικά στην εγκυμοσύνη
"Τα μωρά που γεννήθηκαν από μητέρες, οι οποίες λάμβαναν τα αντικαταθλιπτικά νέου τύπου, όπως αποκαλούνται, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης φαίνεται ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να έχουν μικρό βάρος και αναπνευστικά προβλήματα , σύμφωνα με μια νέα καναδική μελέτη." Περισσότερα ...

Τα αντικαταθλιπτικά στην εγκυμοσύνη βλάπτουν την καρδιά του παιδιού
Παιδιά που γεννήθηκαν από γυναίκες που έλαβαν αντικαταθλιπτικά στην αρχή της εγκυμοσύνης εμφανίζουν μικρό αλλά σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν προβλήματα στην καρδιά τους, ανακοίνωσαν ερευνητές. Περισσότερα ...

Αντικαταθλιπτικά στην εγκυμοσύνη προκαλούν καρδιακές ανωμαλίες
Η λήψη αντικαταθλιπτικών φαρμάκων – όπως το Prozac - κατά τους πρώτους τρεις μήνες τις κύησης αυξάνει τις πιθανότητες καρδιακών ανωμαλιών στο βρέφος, εκτιμά νέα δανέζικη έρευνα. Περισσότερα...
από cchrgr

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now



Σύλληψη 10 τεράτων για παιδική πορνογραφία

Posted: 26 Jan 2010 02:58 AM PST

Με την κωδική ονομασία Twins - “Δίδυμοι” η αστυνομία ξεσκέπασε και συνέλαβε άλλα δέκα άτομα για παιδική πορνογραφία. Η επιχείρηση κράτησε τρεις μήνες σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας καθηγητής γυμνασίου αλλά και ένας 26χρονος που είχε κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς!
Το υλικό που βρήκαν οι άντρες δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι σκληρό και αφορά βίντεο και φωτογραφίες με παιδιά μηνών έως και 12 χρονών.
Μάλιστα το συνολικό υλικό είναι χωριτικότητας 13 terra!!!
Ανάμεσα στους συλληφθέντες, είναι και ένα άτομο από την Ηγουμενίτσα. Αναμένονται σύντομα και άλλες ανακοινώσεις από την Αστυνομία.
Αναρτήθηκε από epirusgate



~** Το "Όλα στη φόρα (BEST TV - Kalamata, Greece)" τώρα λέγεται "ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ (BEST TV - Kalamata, Greec...‏Από: Facebook (notification+anqs4gwr@facebookmail.com )

Εστάλη: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010 12:11:08 πμ
Προς: Stamatios N. Skoulikas (snstam@gmail.com )

Ο Sotiris Georgountzos άλλαξε το όνομα της ομάδας Όλα στη φόρα (BEST TV - Kalamata, Greece) σε ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ (BEST TV - Kalamata, Greece).
Για να δείτε την ομάδα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?group.php&gid=43508001521&mid=1c965a3G3dd6e022Gf80b9eG40
Ευχαριστώ,
Η Ομάδα του Facebook

~**


** ΤΟ ΑΡΦΑΡΑ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ :

~* Ο Θεόδωρος Δημητρίου Λαφαζάνος {επίτιμος Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου} στα γραφόμενά του , « ΑΡΦΑΡΑ 2009 » « ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» “ 130 ΧΡΟΝΙΑ ( 1879-2009) ” , αναφέρει μετά την εισαγωγήτου «ΤΟ ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ » περιληπτικά για τα όσα έχουν γραφτεί για το χωριό μας τα εξής : Το Αρφαρά η τα Αρφαρά , που έχει ανεγερθεί και υπάρχει ο Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων { 1870 θεμελείωση και 1879 Εγκαίνια του Ιερού Ναού }, βρίσκεται στο Βορειοανατολικό σημείο της Επαχείας Καλαμάτας, είναι έδρα σήμερα ( 2000-2010) του Δήμου Αρφαρών ,με το νόμο ΚΑΠΟΔΗΣΤΡΙΑ ,

& ( μετα Δημοτικά .Διαμερίσματα . Πλατύ, Πήδημα, Σταματινού , Άγριλος , Βελανιδιά , Άγιος Φλώρος , Χριστοφιλαίϊκα , Άνω Αρφαρα ή Πάνω Αρφαρά , Βρωμόβρθση {Κρασοπούλα, Δρέμη & Σφαιντάμη } , και Άνω – Παλιά Βρωμόβρυση καθώς και ο συνοικισμός Αγίου Κωνσταντίνου Αρφαρών ) και παλαιότερα του τέως Δήμου Αμφείας .- Δημιουργήθηκε πρίν από 400 περίπου χρόνια στην ορεινή περιοχή των Σαμπάζικων του όρους Μακρυπλάγι του Τααϋγέτου , από μετανάστες Ηπειρώτες και Αρκάδες , κτηνοτρόφους .- ΠΡΩΤΟΣ οικιστής , πάντα κατά την παράδοση , είναι ο επ΄ονόματι κάτοικος Αρφαράς , του οποίου το ποιμνιοστάσιο «γρέκι» κατά μία ομολογία έδωσε το πρώτο όνομα στον οικισμό « Γρέκι του Αρφαρά ».- Οι πρόγονοί του βρίσκονται στα Δωδεκάνησα ( Σύμη , Ρόδο) , όπου μετανάστευσε με το επώνυμο Αρφαράς και διασώζουν την παράδοση ότι ο πρόγονός τους πήγε εκεί από ένα χωριό « Αρφαρά » της Μεσσηνίας .-



~* Η παράδοση για τον ηπειρώτη πρώτο οικιστή Αρφαρά διασώθηκε στην οικογένεια των Λαφαζαναίων από παππού σε εγγονό .- Ο κ. Θεόδωρος Λαφαζάνος καλώς ή κακώς υποστηρίζει αυτή την άποψη , διότι και στα σύνορα της Ηπείρου όπως μας λέει , υπάρχουν επώνυμα , Μαγκλάρας , Φέστας κ.λ.π. αλλά και το επώνυμο Μπούρας , που σημαίνει στην Αλβανική γλώσσα τον ανδρειωμένο άντρα , μόνο Ηπειρώτικη καταγωγή μπορεί να έχει .-

~* Ο Ιστορικός Σπύρος Λάμπρος υποστηρίζει ότι ο Αρφαράς ήταν βυζαντινός άρχοντας που έζησε ή έδρασε στην περιοχή και της έδωσε το όνομά του .-

~* Ο αείμνηστος συμπατριώτης μας φιλόλογος Παναγιώτης Κων. Γεωργούτζος , στο βιβλίο του « Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΦΑΡΑ ΤΗΣ ΑΜΦΕΙΑΣ » αμφισβητεί την ύπαρξη του Αρφαρά ως του πρώτου οικιστή και υποστηρίζει ότι ο Αρφαράς ήταν ένας από τους μισθοφόρους των Ενετών που τον έστειλαν στην Πελοπόννηση μαζί με άλλους στρατιώτες για την παρενόχληση των Ταούρκων και δόθηκε το όνομα του στην τοποθεσία αυτή , πρίν φθάσουν εκεί οι πρώτοι κάτοικοι από τις γύρω περιοχές .-

~* Ο Δαμιανός Γεωργίου Λαφαζάνος , στο βιβλίο του « Περί την καταγωγή μας των Αρφαραίων του Νομού Μεσσηνίας » υιοθετεί καλώς ή κακώς , έναν παλιό θρύλο – παράδοσης και υποστηρίζει ότι οι πρώτοι κάτοικοι προήλθαν από το φρούριο Γαρδίκι , από το οποίο έφυγαν εξαιτίας ενός λιμού , πρίν αυτό καταληφθεί από το Μωάμεθ το 1460 .- Ταο Γαρδίκι αυτό τοποθετείται από τους ιστορικούς στο βορειοδυτικό σημείο του όρους Μακρυπλάγι , ανάμεσα στην Τασακώνα και το Ταουρκολαίϊκα . Μερικοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι εκεί ήταν η αρχαία Άμφεια .-

~ * Ο Αλέξανδρος Ιωάννη Λαφαζάνος στο βιβλίο του « ΑΡΦΑΡΑ ΑΙΓΕΙΡΑΣ , από το μύθο στην Ιστορία » υποστηρίζει ότι το δικό μας Αρφαρά προέρχεται από το χωριό Αρφαρά του τέως Δήμου Αγείρας του νόμου Αχαϊας , το ποίο σήμερα ονομάζεται Αμπελόκηποι .- Ο ι κάτοικοι του χωριού αυτού , το οποίο συνδέθηκε πολιτιστικά με το δικό μας , υποστηρίζουν ότι κατάγονται από ηπειρώτες μετανάστες .-

~* Την ίδια άποψη υποστήριξε σε άρθρο του στο περιοδικό «ΣΤΑΜΑΤΙΝΟΥ» (φύλλο 26 σελ. 33) και ο Στρατηγός κ. Νικήτας Γεωργ. Ζαλαχώρης .-

~* Ο συνδυασμός των απόψεων αυτών , που έχουν κοινά στοιχεία , καθώς και μία λεπτομερής επιστημπνθκή έρευνα ίσως δώσουν στο μέλλον την πραγματική αλήθεια για το όνομα του χωριού μας , το χρόνο ιδρύσεως του και την προέλευση των πρώτων οικιστών .-

**Οι πιο γνωστές ιστορικά χρονολογίες που αφοροών το ΑΡΦΑΡΑ είναι οι εξής : * 1659 . Οι Α ρφαραίοι απάντησαν με επιστολή θετικά στον ενετό Μοροζίνη , που ζήτησε να συμπολεμήσουν τους Ταούρκους.- Ο Πασάς της Καλαμάτας το έμαθε και έστειλε επιστολή στους « Αρφαραίους » να εμποδίσουν τους ενετούς .- Ταα σχετικά έγγραφα βρέθηκαν στην Βενετία της Ιταλίας το 1970 .- **1686. Σε βιβλίο που εξέδωσε στη Βενετία ο περιηγητής ιερέας Δον Πιέρ Αντώνιο Πατσίφικο περιγράφει το χωριό μας ως « γκρέκι του Αρφαρά » γεγονός που σημαίνει ότι κρατούσε ακόμα η παράδοση ότι κάποιος Αρφαράς ονόματι κάτοικος , έστησε εκεί το γρίκι του ( ποιμνιοστάσιό του ) .- * 1691 . Στην Ιερπά Μονή του Μεγάλου Σπηλα’ιου βρέθηκε ένα Ευαγγέλιο , με τη σημείωση ότι το ε’ιχε βιβλιοδετήσει ο « Γεώργιος ιερεύς από ένα χωρίον Αρφαρα , όπερ ευρίσκεται εις τα χωρία του Σαμπάζη».- Τη σημείωση αυτή είχε καταγράψει ο καθηγητής Νικόλαος Βέης πρίν καεί το Ευαγγέλιο από πυρκαϊά .- * 1741 .Με τη χρονολογία αυτή βρέθηκε ένα πωλητήριο έγγραφο του « Δημήτρη Γιαννήλου από το Αρφαρά » .- * 1830 . α) Η απογραφή της Γαλλικής Επιστημονικής Επιτροπής , η οποία συνόδευε το στρατηγό Μαιζώνα βρέθηκε στο Αρφαρα 465 κατοίκους .- β) 72 Αρφαραίοι υπογράφουν επιστολή προς τον Έκτακτο Επίτροπο Πελοποννήσου , με την οποία αναλαμβάνουν τη φύλαξη της περιοχής από ληστές και κλέφτες .- Μέχρι τότε οι περισσότεροι κάτοικοι έμεναν στην αρχική θέση του χωριού ( Άνω ή Πάνω Αρφαρά ) και στην δεύτερη κατά σειρά θέση του στο Σγουρόβραχο , γύρω από την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου , όπου υπήρχε και το νεκροταφείο , και την « τραγόραχη» , λίγο Νοτιότερα .- Από το 1840 μ.Χ. δημιουργήθηκε σταδιακά το ΑΡΦΑΡΑ στη σημερινή θέση με το κέντρο τις συνοικίες Σκόμαρα , Καραγιωργέϊκα , Σερβία , και Λαφαζαναίϊκα .- Η ! πρόοδος του χωριού υπήρξε ταχία και σημαντική .- Το 1855 μέχρι το 1873 , έγινε έδρα του Δήμου Αμφείας προσωρινά και οριστικά το 1875 .- Το 1871 ανέδειξε βουλευτή τον μέχρι τότε Δήμαρχο Αμφείας ημήτριο Ιωάν. Κάρτσωνα και απέκτησε Ειρηνοδικείο , ενώ αργότερα απέκτησε Αγρονομείο , Συμβολαιογραφείο και Αστυνομικό Σταθμό .- Το 1860 απέκτησε Δημοτικό σχολείο αρρένων , το 1893 Σχολαρχείο , το 1902 Δημοτικό σχολείο θηλέων , το 1928 (μέχρι τα χρόνιατης κατοχής ) ημιγυμνάσιο , το 1954 πάλι ημιγυμνάσιο και το 1958 ( ημερομηνία θανάτου του πατέρα μου αρτοποιού , Νικολάου Ηλ. Σκούλικα ) , πλήρες εξατάξιο Γυμνάσιο , όπου αργότερα οι τείς πρώτες τάξεις αποτέλεσαν το γυμνάσιο και οι τρείς τελευταίες τάξεις Αρμένιο Λύκειο Αρφαρών , από τον μέγα Ελληνο-αμερικάνο Γεώργιο Κ. Αρμένη .- ~* Σημαντική ήταν και η αύξηση του πληθυσμού των Αρφαρών .- Από τους 132 κατοίκους το 1700 και τους 465 το 1830 , η απογραφή του 1911 αναφέρει 1585 κατοίκους , ενώ το πρώτο Δημοτολόγιο του 1916 , καταγράφει 2.142 μόνιμους κατοίκους .- Η τελευταία απογραφή του 2001 έδειξε να έχει 1247 μόνιμους Αρφαραίους κατοίκους .- Το 1879 εγκαινιάστηκε ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός των Αγίων Θεοδώρων , ο οποίος , κατάλληλα συντηρημένος , φαντάζει και σήμερα και είναι το κέντρο της λατρευτικής ζωής των κατοίκων .- Κοντά στους Αγίους Θεοδώρους ανεγέρθει πρόσφατα 2002-2006 , ο πανέμορφος ιδιωτικός προς το παρόν ( αλλά και σε κοινή χρήση ) ο ναός της Παναγίας της Γερόντισσας από τον βουλευτή ΝΔ , γιατρό χειρουργό . μικρότερο γιό του παπα γιάννη , Λευτέρης Ιωαν . Παπανικολάου .- Κ υκλικά και γύρω από το χωριό ΑΡΦΑΡΑ , υπάρχουν τα ελωκκλήσια του Αγίου Βασιλείου , Αγίου Νικολάου , Προφήτου Ηλία ( ήδη ιερά Μονή ) και Αγίου Νεκταρίου , Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου , Αγίου Κωνσταντίνου και Ε!λάνης , Αγίου Γεωργίου , Αγίου Δημητρίου , και πρόσφατα στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου , ανεγέρθηκε ιδιωτικός Ι. Ναός της Αναστάσεως του Σωτήρος από τον καθηγητή Φιλισοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Γεωργ. Νιάρχος το 2004-2008 γιός του ΠΑΠΑ-ΓΙΏΡΓΗ ΝΙΆΡΧΟΥ .-
~* Στο Άνω Αρφαρα όπου παραμένει σήμερα ως κύρια κατοικία λίγων Αρφαραίων και ως τόπος παραθερισμού με την κεντρική μητροπολιτική του εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και τα εξωκκλήσια του Αγίου Νικολάου ( παλαιό νεκροταφείο των Αρφαραίων ) , του Αγίου Αθανασίου και του Προφήτη Ηλία .-
**



~** http://snsarfara.blogspot.com/2010/01/blog-post_18.html ,
~* http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2010/01/blog-post_22.html ,
~** http://snsarfara.blogspot.com/2010/01/video.html ,
~* http://snsarfara.blogspot.com/2010/01/video_20.html ,
~* http://snsarfara.blogspot.com/2010/01/blog-post_21.html ,
~** http://snsarfara.blogspot.com/2010/01/25-25-posted-20-jan-2010-1134-am-pst.html ,
~* http://snsarfara.blogspot.com/2010/01/blog-post_22.html ,
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/01/blog-post_22.html ,
~* ** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/01/blog-post_17.html ,
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2010/01/blog-post_15.html ,
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2010/01/blog-post_22.html ,
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2010/01/2009-130-1879-2009.html ,
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2010/01/blog-post_16.html ,
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/01/14.html ,
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/01/blog-post_19.html ,
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2010/01/blog-post_16.html ,
~* http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2010/01/blog-post_19.html ,
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2010/01/blog-post_15.html ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2010/01/blog-post_15.html ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2010/01/blog-post_19.html ,
~* http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/01/blog-post_15.html ,
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/01/mas-grafoun-kai-emeis-ta-grafoume.html ,
~*~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2010/01/blog-post_07.html ,




~**

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ