ΑΠ ΄ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ με Αγάπη *

· *~ ΑΠ΄ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ …ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ..ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ! !!! :



· ** Έφηβοι και αλκοόλ - Οι κίνδυνοι Το αλκοόλ είναι ένα ισχυρό, ψυχοτρόπο ναρκωτικό.
· Το αλκοόλ κατα… πίνει τους νέους
· «Kάθε 30 δευτερόλεπτα, ένα παιδί πεθαίνει από ελονοσία»
Έφηβοι και αλκοόλ - Οι κίνδυνοι Το αλκοόλ είναι ένα ισχυρό, ψυχοτρόπο ναρκωτικό.

Posted: 04 Nov 2009 12:31 PM PST


Το αλκοόλ είναι ένα ναρκωτικό επιλογής για τους νέους ανθρώπους. Πιο συγκεκριμένα, οι νέοι κάνουν χρήση αλκοόλ περισσότερο από το τσιγάρο ή άλλα ψυχοτρόπα ναρκωτικά. Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά κάτω από την ηλικία των 14 δεν έχουν αρχίσει ακόμα να πίνουν η αρχή της εφηβείας είναι μια περίοδος κατά την οποία οι πιθανότητες να αρχίσει ένα παιδί τον πειραματισμό με το αλκοόλ αυξάνονται.

Ενώ μερικοί γονείς ή κηδεμόνες μπορεί να νοιώθουν ανακουφισμένοι αφού το παιδί τους "μόνο" πίνει, είναι σημαντικό να έχουν υπόψη τους ότι το αλκοόλ είναι ένα ισχυρό, ψυχοτρόπο ναρκωτικό. Δεν επηρεάζει μόνο τη σκέψη και το σώμα, αλλά και την κρίση, με τρόπο τέτοιο ώστε να μη μπορούν οι έφηβοι να χειριστούν το αλκοόλ με συνετό τρόπο.
Σαν αποτέλεσμα:
· Τα τροχαία ατυχήματα που συνδέονται με τη χρήση αλκοόλ, αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στους νέους ανθρώπους. Επίσης πνιγμοί και αυτοκτονίες εφήβων συνδέονται με τη χρήση αλκοόλ.
· Οι έφηβοι που κάνουν χρήση αλκοόλ είναι πιο πιθανό να αρχίσουν τη σεξουαλική τους δραστηριότητα σε μικρότερες ηλικίες, να έχουν πιο συχνά σεξοαλική επαφή και να μην χρησιμοποιούν προφύλαξη, σε σχέση με τους εφήβους που δεν πίνουν.
· Οι έφηβοι που πίνουν είναι πιο πιθανό να γίνουν θύματα κάποιου βίαιου εγκλήματος, όπως βιασμού, σωματικής κακοποίησης ή ληστείας.
· Οι έφηβοι που πίνουν είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν προβλήματα σε σχέση με την σχολική τους επίδοση και διαγωγή.
· Ένα άτομο που ξεκινά τη χρήση από την αρχή της εφηβείας του, έχει τέσσερις φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσει εξάρτηση από το αλκοόλ, σε σχέση με κάποιο που περιμένει να ενηλικιωθεί μέχρι να αρχίσει να πίνει.
Το μήνυμα είναι ηχηρό: η χρήση αλκοόλ είναι πολύ επικίνδυνη για τους εφήβους. Όσο πιο πολύ καθυστερούν οι έφηβοι τη χρήση αλκοόλ, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουν να αναπτύξουν προβλήματα που συνδέονται με τη χρήση αλκοόλ.
Για αυτούς τους λόγους είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσετε το παιδί σας.
πηγή

Το αλκοόλ κατα… πίνει τους νέους
Posted: 04 Nov 2009 10:21 AM PST


Γιατί πίνουν οι νέοι; Σύμφωνα με την έρευνα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής ( ΕΠΙΨΥ), τα παιδιά πίνουν για:
• να διασκεδάσουν• να γίνουν πιο κοινωνικά • να χαλαρώσουν.• από περιέργεια ή για να μιμηθούν τους μεγάλους.
Και δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρουν αλκοόλ σε πολύ προσιτές τιμές, ακόμα και στο ψιλικατζίδικο.
Μήπως το παιδί μου κινδυνεύει;Στις ομάδες υψηλού κινδύνου εξάρτησης από το αλκοόλ ανήκουν οι έφηβοι που:
• έχουν οικογενειακό ιστορικό αλκοολισμού• πάσχουν από κατάθλιψη, • νιώθουν ότι δεν ταιριάζουν στο κοινωνικό σύνολο Οι επιστήμονες που μιλούν για κληρονομικότητα βασίζονται στις ενδείξεις για γενετική προδιάθεση στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα παιδιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλκοολισμού στο σπίτι θα καταλήξουν αλκοολικά ή και το αντίθετο. Είναι οπωσδήποτε θέμα ευρύτερου περιβάλλοντος.
Πώς θα καταλάβετε αν το παιδί σας πίνει; Υπάρχουν ορισμένα «ύποπτα σημάδια» που μπορεί να δείχνουν ότι το παιδί σας κάνει χρήση αλκοόλ ή άλλων ναρκωτικών ουσιών. Αν παρατηρήσετε ότι:
- Η αναπνοή του μυρίζει συχνά αλκοόλ
- Γυρίζει αργά στο σπίτι από τις εξόδους του
- Κουράζεται εύκολα, αρρωσταίνει συχνά, έχει κόκκινα μάτια και απαθές βλέμμα ή παρατεινόμενο βήχα
- Παρουσιάζει ξαφνικές αλλαγές στη διάθεσή του, εμφανίζει κατάθλιψη, είναι ευερέθιστο, αδιαφορεί για όλα, έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και ανεύθυνη συμπεριφορά.
- Αλλάζει ξαφνικά με αντισυμβατικό τρόπο την εμφάνισή του και τις προτιμήσεις του και κάνει παρέα με νέους φίλους που δείχνουν να μην ενδιαφέρονται για το σχολείο και την οικογένεια.
- Μειώνεται η απόδοσή του στο σχολείο, κάνει κοπάνες και εκδηλώνει μια προβληματική συμπεριφορά και έλλειψη πειθαρχίας
- Απομακρύνεται από την οικογένεια και εμπλέκεται σε συνεχείς διαμάχες μέσα στο σπίτι, ενώ ταυτόχρονα δεν τηρεί κανέναν κανόναΤότε ίσως να πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό, χωρίς όμως πανικό αφού ενδέχεται κάποια από τα παραπάνω να αποτελούν απλά «συμπτώματα» της εφηβείας.
πηγή
Προσοχή: Όχι αλκοόλ στα παιδιά σας!
Νέα Υόρκη- Σε όσο μικρότερη ηλικία ένα παιδί πρωτογευτεί το αλκοόλ, τόσο αυτό μπορεί να επηρεάσει τα γονίδιά του, τα οποία συνδέονται με τον αλκοολισμό, ενώ η κατανάλωση αλκοόλ στην εφηβεία αυξάνει τον κίνδυνο για υιοθέτηση παραβατικών συμπεριφορών μετά την ενηλικίωσή του νέου, σύμφωνα με δύο νέες αμερικανικές επιστημονικές έρευνες. Όσο νωρίτερα ένα παιδί ή έφηβος πιει το πρώτο ποτηράκι του, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος για την μελλοντική εξάρτησή του από το αλκοόλ και τόσο πιο σημαντικός γίνεται ο ρόλος που μπορεί να παίξουν οι γενετικοί παράγοντες στον αλκοολισμό, σύμφωνα με την πρώτη έρευνα.
Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο εξειδικευμένο περιοδικό για τον αλκοολισμό «Alcoholism: Clinical and Experimental Research», έγινε από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σεν Λιούις, υπό την Αρπάνα Αγκραγουάλ. Οι επιστήμονες ανέλυσαν σχεδόν 6.500 ενήλικες διδύμους από την Αυστραλία και διαπίστωσαν ότι όταν οι άνθρωποι άρχιζαν να πίνουν σε πολύ νεαρή ηλικία, οι γενετικοί παράγοντες συνέβαλαν περισσότερο στην αύξηση του κινδύνου αλκοολισμού, μέχρι και σε ποσοστό 90% για τους πιο μικρούς σε ηλικία. Για όσους άρχισαν να πίνουν σε μεγαλύτερη ηλικία, τα γονίδια συνέβαλαν λιγότερο στην εξάρτηση από το αλκοόλ και αντίθετα αυξημένη ήταν η επίδραση των περιβαλλοντικών παραγόντων. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν 24 έως 36 ετών και ορισμένοι είχαν δοκιμάσει αλκοόλ για πρώτη φορά σε ηλικία πέντε ή έξι ετών. Σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι άρχισαν να πίνουν αλκοόλ σε ηλικία κάτω των 15 ετών, έχουν αυξημένο γενετικό κίνδυνο εξάρτησης από το αλκοόλ. Όσοι άρχισαν να πίνουν μετά τα 16 τους, κινδυνεύουν περισσότερο να γίνουν αλκοολικοί εξαιτίας των συνθηκών της ζωής τους και όχι εξαιτίας των γονιδίων τους. Οι ερευνητές συστήνουν στους νέους να καθυστερούν όσο μπορούν να ξεκινούν το ποτό, όμως επισημαίνουν ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που ξεκινούν να πίνουν από μικροί, χωρίς να έχουν πρόβλημα αλκοολισμού αργότερα, ενώ αντίθετα υπάρχουν άνθρωποι που αργούν να ξεκινήσουν το ποτό, αλλά αναπτύσσουν σοβαρή εξάρτηση από αυτό. Γι' αυτό το λόγο, οι επιστήμονες εργάζονται ήδη προκειμένου να καταλάβουν τους μηχανισμούς του αλκοολισμού. Πάντως, για καλό και για κακό, ενθαρρύνουν την όσο το δυνατό πιο καθυστερημένη έναρξη στην κατανάλωση του αλκοόλ.
πηγή
Το αλκοόλ κατα… πίνει τους νέους


Στον εφιάλτη του αλκοολισμού φαίνεται πως βυθίζονται καθημερινά ολοένα και περισσότεροι ανήλικοι στη Θεσσαλονίκη. Τα βαριά ποτά κάνουν θραύση στα νυχτερινά κέντρα και στα μπαρ, ενώ το χειρότερο είναι ότι ακόμη και παιδιά δημοτικού βρίσκουν πολύ εύκολα αλκοόλ, από το περίπτερο της γειτονιάς έως τα μεγάλα κέντρα διασκέδασης.Τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης σχετικά με καταστηματάρχες που προσφέρουν αλόγιστα αλκοόλ σε ανήλικους είναι σοκαριστικά: Καθ' όλη τη διάρκεια του 2006 και το α' τρίμηνο του 2007, αστυνομικοί του τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας και συνεργεία της διεύθυνσης αστυνομίας εντόπισαν συνολικά 1.063 περιπτώσεις κατανάλωσης αλκοόλ από παιδιά και εφήβους, καθώς και καταστήματα που, όχι μόνο προσέφεραν βαριά ποτά, αλλά δεν είχαν καν αναρτημένη τη σχετική απαγορευτική πινακίδα!
Κερνούν ποτά για βιτρίνα!
Κοινό μυστικό στον κόσμο της διασκέδασης είναι ότι οι νεαρές κοπέλες που κάθονται στα πρώτα τραπέζια προσελκύουν πελάτες στα καταστήματα. Και πώς καταφέρνεις να φέρεις κοπέλες στο μαγαζί; "Κερνώντας τις ποτά και σφηνάκια όλη τη νύχτα", απαντούν καταστηματάρχες, οι οποίοι, όπως φαίνεται, αδιαφορούν για την ηλικία των κοριτσιών. Μιλώντας στη "Μ" ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Ιδιοκτητών Κέντρων Διασκέδασης Ιγνάτιος Μάγκος, παραδέχεται ότι στα νυχτερινά καταστήματα γίνεται χρήση αλκοόλ από ανήλικους, ωστόσο επισημαίνει ότι πολλές φορές είναι σχεδόν αδύνατο να ελεγχθεί και κατ' επέκταση να περιοριστεί το φαινόμενο.
"Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα σχολεία που επισκέπτονται κατά τη διάρκεια εκδρομών τα νυχτερινά μαγαζιά. Στους μαθητές δεν προσφέρονται αλκοολούχα ποτά, εκτός από κάτι μπίρες με πολύ μικρή αναλογία σε αλκοόλ. Δεν μπορείς όμως να ελέγξεις τους μαθητές. Υπήρχαν περιπτώσεις που έστελναν ενηλίκους να παραγγείλουν γι' αυτούς ή είχαν μαζί τους ποτά, τα οποία είχαν αγοράσει νωρίτερα από το περίπτερο ή το σούπερ μάρκετ" λέει ο κ. Μάγκος. Και σημειώνει: "Πριν από τις επισκέψεις σχολείων, υπογράφονται από τους μαθητές υπεύθυνες δηλώσεις ή υπάρχουν σχετικές βεβαιώσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. Παρ' όλα αυτά, η αστυνομία δεν τις κάνει δεκτές και επιβάλλει βαριά πρόστιμα. Η αστυνομία καλώς κάνει ελέγχους, αλλά δεν γίνεται να φταίνε πάντα οι καταστηματάρχες".

περισσότερα...
Αυξάνεται η κατανάλωση αλκοόλ από τους εφήβους στην Ελλάδα!


«Kάθε 30 δευτερόλεπτα, ένα παιδί πεθαίνει από ελονοσία»

Posted: 04 Nov 2009 09:34 AM PST
Στοιχεία Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.)

Η ελονοσία είναι η πιο σοβαρή λοιμώδης νόσος που απειλεί τη δημόσια υγεία παγκοσμίως. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 3,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την υφήλιο κινδυνεύουν να προσβληθούν από την ελονοσία, η οποία είναι ενδημική σε 109 χώρες του κόσμου. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) εκτιμά ότι ετησίως παρουσιάζονται 300 με 500 εκατομμύρια κρούσματα. Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι πεθαίνουν από τη νόσο, εκ των οποίων τα 500.000 είναι παιδιά, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε 30 δευτερόλεπτα, ένα παιδί πεθαίνει από ελονοσία.
Η νόσος εξαπλώνεται σε νέες περιοχές του κόσμου και επανεμφανίζεται σε περιοχές όπου είχε εξαλειφθεί. Η εισαγόμενη ελονοσία αποτελεί πλέον ζήτημα δημόσιας υγείας και στην Ευρώπη.
Η Novartis αγωνίζεται για την εξάλειψη της Ελονοσίας
Malaria - Child Killer Ελονοσία, ο φονιάς των παιδιών

Ελονοσία: από τις καλές προθέσεις στην αποτελεσματική δράση
07.10.08
Ανακοίνωση - Σε μία καινούργια έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ο διεθνής ιατρικός οργανισμός Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) δήλωσε πως πολύ περισσότερες ζωές μπορούν να σωθούν εάν εφαρμοστούν σε μεγαλύτερη κλίμακα καινούργιες αποτελεσματικές στρατηγικές με σκοπό την αντιμετώπιση της ελονοσίας.
Η έκθεση με τίτλο "Full Prescription; better malaria treatment for more people, MSF’s experience" περιγράφει το έργο της οργάνωσης στη Σιέρα Λεόνε, στο Τσαντ και στο Μάλι και αποδεικνύει πως πολλοί θάνατοι μπορούν να αποφευχθούν μέσα από απλές, οικονομικές θεραπείες και διαγνωστικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα σήμερα.
«Αν και ακόμη είναι ανεπαρκής, η χρηματοδότηση που είναι διαθέσιμη για την ελονοσία είναι σχετικά μεγάλη», δηλώνει ο Μέινι Νικολάι (Meinie Nicolai), Γενικός Διευθυντής των ΓΧΣ στις Βρυξέλλες. «Έχουν αρχίσει να δημιουργούνται καινούργια και πιο αποτελεσματικά φάρμακα και γρήγορα τεστ τα οποία μπορούν να επιβεβαιώσουν τη διάγνωση σε δεκαπέντε λεπτά. Όμως, πολλές προσπάθειες αποτυγχάνουν την τελευταία στιγμή και πλήθος ασθενών, κυρίως παιδιών, δε λαμβάνουν ως τώρα τη θεραπεία που έχουν ανάγκη.» Σε πολλές περιοχές της υπο-Σαχάριας Αφρικής, οι άνθρωποι δεν επισκέπτονται τις ιατρικές υποδομές είτε γιατί είναι πολύ ακριβές είτε γιατί βρίσκονται πολύ μακριά. Στη Σιέρα Λεόνε, για παράδειγμα, μόνο το 12% των παιδιών που πιθανολογείται ότι πάσχουν από ελονοσία, έχει λάβει αποτελεσματική θεραπεία στις ιατρικές δομές. Η εμπειρία και η έρευνα των ΓΧΣ δείχνει πως το αντίτιμο που οι ασθενείς καλούνται να πληρώσουν, τους αποτρέπει να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια στις περισσότερες από τις χώρες όπου εργαζόμαστε.
περισσότερα: Γιατροί Χωρίς Σύνορα - Ελονοσία:

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now


· Πες ΟΧΙ στο αλκοόλ. Νιώσε Ελεύθερος
· Κάντε τη διαφορά: Μιλήστε με το παιδί σας για το αλκοόλ
· Η T.V κάνει τα νήπια επιθετικά

Πες ΟΧΙ στο αλκοόλ. Νιώσε Ελεύθερος
Posted: 05 Nov 2009 10:45 AM PST
Μην Πίνετε...
Μπορεί το αλκοόλ σε πρώτη φάση να δίνει την ψευδαίσθηση της ελευθερίας αλλά είναι πολύ πιθανόν το αίσθημα αυτό να το διαδεχθεί μια δυσάρεστη διάθεση. Ένας μεθυσμένος άνθρωπος ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στις σχέσεις του με τους φίλους, την οικογένεια του και πολύ συχνά με άγνωστους.
Γενικές συμβουλές:
· Μην πίνετε γιατί πρέπει να πιείτε
· Μην πίνετε γιατί όλη η παρέα πίνει
· Μην πίνετε για να φτιάξετε την διάθεση σας
· Μην πίνετε πάνω από δυο ποτά την βραδιά
· Μην πίνετε εάν είστε κάτω των δεκαέξι καλό είναι να μην καταναλώνετε αλκοολούχα ποτά διότι το ενζυμικό σύστημα του οργανισμού σας που μεταβολίζει το αλκοόλ δεν έχει ωριμάσει, με αποτέλεσμα ακόμη και οι μικρές ποσότητες να είναι τοξικές για τον οργανισμό σας.
· Ποτέ μην πίνετε με άδειο στομάχι - η τροφή βοηθάει να καθυστερεί η απορρόφηση του αλκοόλ στην κυκλοφορία του αίματος.
· Μην πίνετε υπερβολικά μια βραδιά με την δικαιολογία ότι δεν θα πιείτε καθόλου για τις επόμενες ημέρες. Η μεγάλη δόση αλκοόλ είναι τοξική.
· Τέλος περνάει καλύτερα όποιος είναι ξεμέθυστος διασκεδάζετε περισσότερο, είστε ο εαυτός σας και θυμάστε τι έγινε την επόμενη ημέρα.
· Αντί να καταναλώσεις αλκοόλ χόρεψε, διασκέδασε με την παρέα σου, αθλήσου.
Μερικές πρακτικές συμβουλές για ελεγχόμενη κατανάλωση:
· Επιλέξτε ποτά με καθόλου ή χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.
· Παρόλα αυτά είστε ελεύθερος να επιλέξετε εάν θέλετε να καταναλώσετε αλκοόλ ή όχι. Εναλλακτικά μπορείτε να παραγγείλετε ένα μη αλκοολούχο κοκτείλ, μπύρα χωρίς αλκοόλ ή ακόμα κάποιο αναψυκτικό. Εάν θέλετε να καταναλώσετε ποτό με αλκοόλ μπορείτε να επιλέξετε ένα ποτό με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.
· Περιορίστε τη χρήση του στο ελάχιστο.
· Βάλτε ένα όριο στο ποτό που θα καταναλώσετε πριν ξεκινήσετε να πίνετε. Το όριο αυτό θα μπορούσε να είναι ποσοτικό ή οικονομικό, για παράδειγμα: δεν θα πιω πάνω δύο ποτά την βραδιά ή δεν θα καταναλώσω παραπάνω από 15 ευρώ στην αποψινή έξοδο. Ποτέ μην βάζετε όριο την υγεία σας, π.χ. θα πιω μέχρι να αισθανθώ χαλαρός. Μην παρασύρεστε από τα ποτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ και πιείτε παραπάνω για να σας «πιάσει».
· Μην παρασύρεστε από την παρέα σας. Πιείτε μονάχα εάν το θέλετε εσείς οι ίδιοι.
· Μην οδηγείτε με την επήρεια του αλκοόλ. Ακόμα και μια κοντινή διαδρομή με το μηχανάκι ή το αυτοκίνητο υπό την επήρεια αλκοόλ είναι επικίνδυνη τόσο για εσάς όσο και για τους γύρω σας. Ακόμα ποτέ μην εμπιστεύεστε κάποιον οδηγό που έχει καταναλώσει αλκοόλ για να σας μεταφέρει κάπου.
πηγή

Κάντε τη διαφορά: Μιλήστε με το παιδί σας για το αλκοόλ
Posted: 05 Nov 2009 07:08 AM PST
Για πολλούς γονείς δεν είναι εύκολο να μιλήσουν για το θέμα του αλκοόλ. Ο έφηβός σας μπορεί να θέλει να αποφύγει τη συζήτηση και πιθανόν να νοιώσετε ανασφάλεια για τον τρόπο που θα πρέπει να συνεχίσετε. Πριν μιλήσετε με το παιδί σας σκεφτείτε τα θέματα που θα θέλατε να θίξετε. Λάβετε υπόψη σας τους τρόπους που μπορεί να αντιδράσει το παιδί σας και τους τρόπους που θα ανταποκριθείτε εσείς στις ερωτήσεις του και τα συναισθήματά του. Έπειτα επιλέξτε μία στιγμή όπου και οι δύο σας θα νοιώθετε χαλαροί και άνετοι.

Δε χρειάζεται να καλύψετε το θέμα με μια συζήτηση. Θα επηρεάσετε περισσότερο τις αποφάσεις του παιδιού σας για το ποτό αν κάνετε κάποιο αριθμό συζητήσεων για το αλκοόλ, κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Σκεφτείτε ότι αυτή η συζήτηση με το παιδί σας θα είναι η πρώτη, από σειρά συζητήσεων.
Και θυμηθείτε!!! Συζητείστε, ΜΗΝ κάνετε κήρυγμα!!! Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσε καλύτερα να μάθετε τί σκέφτεται το παιδί σας για το αλκοόλ.
· Οι απόψεις του παιδιού σας για το αλκοόλ: Ρωτήστε το παιδί σας τί γνωρίζει για το αλκοόλ και τί σκέφτεται για τους έφηβους που πίνουν. Ζητήστε του να σας πει τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι κάποιο παιδί θα έπινε. Ακούστε προσεκτικά χωρίς να διακόπτετε. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί σας θα νοιώσει ότι το ακούν και το σέβονται και επίσης αυτό βοηθά στο να ανοίξει "φυσικά" η συζήτηση για το αλκοόλ.
· Σημαντικά δεδομένα για το αλκοόλ: Πολλά παιδιά πιστεύουν ότι ξέρουν τα πάντα για το αλκοόλ, αλλά αυτές οι γνώσεις μπορεί πολλές φορές να είναι συγκεχυμένες με μύθους και παραπληροφόρηση. Μερικά δεδομένα που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι τα εξής:

Το αλκοόλ είναι ένα ισχυρή εξαρτησιογόνα ουσία που καταστέλλει τις λειτουργίες του σώματος και της σκέψης. Επηρεάζει τον συντονισμό των κινήσεων, την αντίδραση, την όραση και την κρίση.
Η μπύρα και το κρασί δεν είναι πιο "ασφαλή" από τα "βαριά" ποτά. Ένα κουτάκι μπύρα (330 ml), ένα ποτήρι κρασί (125 ml) και 40 ml ουίσκι, βότκα, τζιν, ρούμι, κ.λ.π. έχουν την ίδια ποσότητα αλκοόλ και προκαλούν τις ίδιες συνέπειες στο σώμα και τη σκέψη.
Για να μεταβολιστεί πλήρως ένα ποτό, χρειάζονται κατά μέσο όρο 2 με 3 ώρες. Τίποτα δε μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία αυτή, όπως η κατανάλωση καφέ ή το κρύο ντους.
Οι άνθρωποι που έχουν καταναλώσει αλκοόλ δε μπορούν συνήθως να εκτιμήσουν την κατάστασή τους. Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα που οδηγούν μετά από κατανάλωση αλκοόλ νομίζουν ότι μπορούν να ελέγξουν τον εαυτό τους στην οδήγηση - ενώ στην πραγματικότητα δε μπορούν.
Όλοι μπορούν να αναπτύξουν πρόβλημα κατάχρησης αλκοόλ, συμπεριελαμβανομένων και των εφήβων.
· Μερικοί καλοί λόγοι να μην πίνει κάποιος: Όταν μιλάτε με το παιδί σας για το αλκοόλ είναι καλό να αποφύγετε τακτικές εκφοβισμού. Οι περισσότεροι έφηβοι πιστεύουν ότι πολλοί άνθρωποι πίνουν χωρίς να αναπτύξουν κάποιο πρόβλημα, άρα είναι σημαντικό να συζητήσετε τις συνέπειες της χρήσης αλκοόλ, χωρίς να προβαίνετε σε υπερβολές. Μπορείτε να παραθέσετε μερικούς καλούς λόγους για τους οποίους οι έφηβοι δε θα πρέπει να πίνουν:
Επειδή εσείς θέλετε να αποφεύγει το παιδί σας το αλκοόλ. Εκφράστε καθαρά τις προσδοκίες σας σχετικά με την αποφυγή της χρήσης αλκοόλ. Οι αξίες σας και οι συμπεριφορές σας επηρεάζουν το παιδί σας, ακόμα και αν ο έφηβός σας δε το δείχνει.
Για να διατηρήσει τον αυτο-σεβασμό του. Οι ίδιοι οι έφηβοι λένε ότι είναι ευκολότερο να επηρεαστούν σε κάποια απόφασή τους όταν γίνεται αναφορά στον αυτο-σεβασμό τους. Πείτε τους ότι είναι αρκετά έξυπνοι ή ότι έχουν να κάνουν πιο σημαντικά πράγματα για τον εαυτό τους ώστε να χρειάζονται το αλκοόλ. Επίσης οι έφηβοι θα δώσουν σημασία σε παραδείγματα που δείχνουν πώς το αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις που προκαλούν αμηχανία και ντροπή - δηλαδή παραδείγματα καταστάσεων και γεγονότων που θα μπορούσαν να βλάψουν τον αυτο-σεβασμό τους ή άλλες σημαντικές σχέσεις.
Η χρήση αλκοόλ κάτω των 18 είναι παράνομη.
Η χρήση αλκοόλ μπορεί να γίνει επικίνδυνη: Μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου εφήβων είναι τα τροχαία δυστυχήματα μετά από χρήση αλκοόλ. Η χρήση αλκοόλ επίσης καθιστά τον έφηβο περισσότερο ευάλωτο σε σεξουαλική επίθεση ή σε σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς προφύλαξη. Σημειώστε ότι το αλκοόλ επηρεάζει πολύ την κρίση και αυτός που έχει καταναλώσει αλκοόλ μπορεί να μην κατανοεί ότι αυτές οι δραστηριότητες είναι επικίνδυνες.

Αν υπάρχει ιστορικό αλκοολισμού στην οικογένεια: Αν ένα ή περισσότερα μέλη της οικογένειάς σας έχουν πρόβλημα αλκοολισμού, το παιδί σας έχει περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξει πρόβλημα κατάχρησης αλκοόλ.
Η επίδραση του αλκοόλ είναι διαφορετική στους έφηβους από ότι στους ενήλικους: Το να πίνει κανείς ενώ ο εγκέφαλός του ακόμα αναπτύσσεται μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνια νοητικά προβλήματα και επίσης αυξάνει κατά πολύ τους κινδύνους για αλκοολική εξάρτηση στο μέλλον.
· Ο Μύθος του "Μαγικού Φίλτρου": Τα ΜΜΕ δίνουν μία πολύ λαμπερή εικόνα για το αλκοόλ μέσα από τις διαφημίσεις που κάνει τους έφηβους να πιστεύουν ότι όταν πίνει κάποιος είναι "κουλ", δημοφιλής, ελκυστικός ή χαρούμενος. Έρευνες αποδεικνύουν ότι οι έφηβοι που αναζητούν αυτά τα "θετικά αποτελέσματα" από το αλκοόλ είναι πιο πιθανό να αρχίσουν την κατανάλωση αλκοόλ σε μικρή ηλικία. Συζητείστε με το παιδί σας για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται το αλκοόλ στα ΜΜΕ. Για παράδειγμα, οι διαφημίσεις της τηλεόρασης δείχνουν συχνά νέους ανθρώπους να περνάνε πολύ καλά, περνώντας την ιδέα ότι το αλκοόλ ευθύνεται για την υπέροχη διάθεση. Παρακολουθώντας μια τέτοια διαφήμιση με το παιδί σας, σας δίνεται η ευκαιρία να μιλήσετε για τους τρόπους με τους οποίους το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πολλές φορές το αλκοόλ προκαλεί καταθλιπτικά συναισθήματα ή θυμό και όχι τόσο ξέγνοιαστα συναισθήματα.
· Τρόποι χειρισμού της πίεσης συνομηλίκων: Δεν είναι αρκετό να πείτε στο παιδί σας να αποφεύγει το αλκοόλ. Τί μπορεί να πει η κόρη σας όταν πάει σε ένα πάρτυ και ένας φίλος της, της προσφέρει μια μπύρα; Ή τί θα έκανε ο γιος σας αν βρεθεί στο σπίτι ενός φίλου και η παρέα μοιράζεται ένα μπουκάλι κρασί, ενώ οι γονείς δε βρίσκονται πουθενά; Ποια θα πρέπει να είναι η αντίδραση του παιδιού σας αν θέλει κάποιος μεγαλύτερος φίλος να το φέρει σπίτι με το μηχανάκι μετά από κατανάλωση αλκοόλ;
Θα ήταν καλό να συζητήσετε όλα αυτά τα θέματα με τα παιδιά σας, για το πώς θα μπορούσαν να χειριστούν ανάλογες καταστάσεις. Δώστε τους να καταλάβουν ότι θέλετε να υποστηρίξετε το παιδί σας. Για παράδειγμα πείτε τους: "Αν βρεθείς σε ένα σπίτι που τα παιδιά πίνουν, πάρε με αμέσως τηλέφωνο και θα έρθω να σε πάρω". Όσο πιο προετοιμασμένο είναι το παιδί σας, τόσο πιο ικανό θα είναι να χειριστεί μια κατάσταση πίεσης που αφορά τη χρήση αλκοόλ.
ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!...
ΜΑΜΑ, ΜΠΑΜΠΑ, εσύ έπινες όταν ήσουν παιδί;
Αυτή είναι μια ερώτηση που μερικοί γονείς μπορεί να φοβούνται - αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έρθει στην επιφάνεια, πάνω στη συζήτηση για το αλκοόλ. Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί γονείς που έπιναν πριν τη νόμιμη ηλικία. Άρα πώς μπορεί κάποιος να είναι ειλικρινής με το παιδί του χωρίς να γίνεται υποκριτής που συμβουλεύει "ΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ";
Αυτό είναι μάλλον στην κρίση σας. Αν πιστεύετε ότι το ιστορικό σας με τη χρήση αλκοόλ δεν πρέπει να είναι αντικείμενο συζήτησης, τότε πρέπει να πείτε στο παιδί σας ότι δε θέλετε να το μοιραστείτε. Μια άλλη προσέγγιση είναι να παραδεχθείτε ότι κάνατε χρήση αλκοόλ στην εφηβεία, αλλά ήταν ένα λάθος - Δώστε στον έφηβό σας ένα παράδειγμα από μια οδυνηρή κατάσταση στην οποία βρεθήκατε μετά από χρήση αλκοόλ. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να δείξει στο παιδί σας ότι η χρήση αλκοόλ μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες.
πηγή

Η T.V κάνει τα νήπια επιθετικά
Posted: 05 Nov 2009 05:20 AM PST
Γονεϊκό έλεγχο συνιστούν οι επιστήμονες
Όσο περισσότερη τηλεόραση παρακολουθούν τα παιδιά των τριών ετών, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουν να συμπεριφέρονται επιθετικά, σύμφωνα με μελέτη αμερικανών επιστημόνων.
Ακόμα και αν ένα νήπιο δεν παρακολουθεί τηλεόραση, αλλά αυτή παραμένει ανοικτή, μπορεί να έχει ανάλογα αποτελέσματα, τονίζουν οι ερευνητές.
"Οι γονείς πρέπει να είναι προσεκτικοί με τη χρήση της τηλεόρασης", επισημαίνει η Τζένιφερ Μανγκανέλο από το Πανεπιστήμιο του Ολμπανι. "Πρέπει να περιορίζουν το χρόνο που το παιδί τους παρακολουθεί τηλεόραση, να προσέχουν το περιεχόμενο των εκπομπών και να εξετάζουν γενικά το πως χρησιμοποιείται η τηλεόραση στο χώρο του σπιτιού.
Στην έρευνα συμμετείχαν 3,128 γυναίκες από είκοσι πόλεις των ΗΠΑ που τα παιδιά τους είχαν αυτήν την ηλικία την περίοδο 1998-2000.
Ανάμεσα στις γυναίκες αυτές υπήρχαν διαφορές στο μορφωτικό τους επίπεδο και το ένα τρίτο από αυτές δεν είχε απολυτήριο λυκείου.
Τα δύο τρίτα των μαμάδων δήλωσαν ότι τα παιδιά τους, όταν ήταν τριών χρόνων, παρακολουθούσαν τηλεόραση για περισσότερες από δύο ώρες την ημέρα και πως ο μέσος όρος ήταν περίπου τρεις ώρες. Επιπλέον η τηλεόραση έμενε ανοικτή στο σπίτι κατά μέσο όρο ακόμα πέντε ώρες.
Εκτιμώντας τους παράγοντες που συνδέονται με την επιθετική συμπεριφορά, όπως η διαμονή σε βίαιη γειτονιά ή η μητέρα να υποφέρει από κατάθλιψη, η τηλεόραση έχει άμεση σχέση με την επιθετική συμπεριφορά των νηπίων, που εκφράζεται με διάφορους τρόπους: χτυπώντας τους άλλους, παρουσιάζοντας ξαφνικούς θυμούς, δείχνοντας ανυπακοή ή ξεσπώντας σε φωνές.
Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά τα παιδιά μικρότερα των δύο ετών να μην βλέπουν καθόλου τηλεόραση και για τα μεγαλύτερα το πολύ δύο ώρες την ημέρα.
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι που η υπερβολική παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων μπορεί να αυξήσει την επιθετική συμπεριφορά ενός παιδιού, τονίζουν οι ερευνητές στη μελέτη τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine.
Τα παιδιά μπορεί να βλέπουν σκηνές βίας και ο χρόνος που αφιερώνουν στην TV να περιορίζει τις ώρες πιο δημιουργικών ασχολιών, όπως το παιχνίδι και το διάβασμα. Οι γονείς θα πρέπει να εξετάσουν συνολικά "το τηλεοπτικό περιβάλλον" του σπιτιού τους και το πόσες ώρες τελικά βλέπει το παιδί τους τηλεόρασης, καταλήγουν οι ερευνητές.
enet

· Για τα παιδιά...
· Χίλιοι δεκατρείς εκπαιδευτικοί δίδασκαν στο... υπουργείο! Τα κενά στα σχολεία σήμερα είναι πάνω από 1000
· Τα μωρά κλαίνε με... προφορά

Για τα παιδιά...
Posted: 06 Nov 2009 01:35 PM PST

Μουσική: Αλέξη Παπαδημητρίου,
Στίχοι: Φίλιππα Νικολάου
(Polygram 1985).

Τραγουδούν:
Γιάννης Πάριος, Ελπίδα, Χριστιάνα, Τάνια Τσανακλίδου, Βλάσσης Μπονάτσος, Βίκυ Μοσχολιού, Άννα Βίσση, Δούκισσα, Δημήτρης Μητροπάνος, Μαρινέλλα, Φίλιππας Νικολάου, Δάκης, Κώστας Χατζής, Χάρις Αλεξίου, Ελένη Δήμου, Λίτσα Διαμάντη, Μπέσυ Αργυράκη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Κώστας Τουρνάς, Αντώνης Καλογιάννης, Αλέκα Κανελλίδου, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Τόλης Βοσκόπουλος, Γιώργος Πολυχρονιάδης και Πασχάλης.
Στο πρώτο ρεφραίν σολάρει ο Χάρης Βαρθακούρης.
Τα παιδιά που έχουν στα μάτια την ατέλειωτη νυχτιά
και βαδίζουν ψηλαφώντας είναι άνθρωποι κι αυτά.
Και σε εκείνα που κυλάει μες στο αίμα τους αργά
της Μεσόγειος το Στίγμα, είναι άνθρωποι κι αυτά.
Δώσε και εσύ την ψυχή, την καρδιά σου
Νοιώσε πως είναι και εκείνα παιδιά σου.
Τα παιδιά που δεν μπορούνε να μιλήσουνε σωστά
κι όμως σου χαμογελούνε είναι άνθρωποι κι αυτά.
Μα και εκείνα που μιλάνε με τα χέρια μοναχά
και στα χείλη σε κοιτάνε είναι άνθρωποι κι αυτά.
Δώσε και εσύ την ψυχή, την καρδιά σου...
Τα παιδιά που 'χουν κορμάκια γερασμένα σκελετά
ντοκουμέντα του καιρού μας, είναι άνθρωποι κι αυτά.
Τα παιδιά που γεννηθήκαν σαν τα δέντρα δυνατά
μα τους σπάσαν τα κλωνάρια, είναι άνθρωποι κι αυτά.
Δώσε και εσύ την ψυχή, την καρδιά σου...
Τα παιδιά των ιδρυμάτων τα αγριεμένα σαν θεριά
σε κλουβιά παραπτωμάτων είναι άνθρωποι και αυτά.
Τα παιδιά που τα χωρίζει των γονιών η διαφορά
Ίδια μοίρα τα ορίζει, είναι άνθρωποι κι αυτά.
Δώσε και εσύ την ψυχή, την καρδιά σου...
Τα παιδιά τα ορφανεμένα σαν μοναχικά πουλιά
που δεν βρήκανε κανένα, είναι άνθρωποι κι αυτά.
Τα παιδιά είναι το γέλιο που ομορφαίνει την ζωή
όποια να 'ναι, όπως να 'ναι, είναι το αύριο που θα 'ρθει
Δώσε και εσύ την ψυχή, την καρδιά σου...
Τα παιδιά που απλώνουν χέρι, χέρι που έλεος ζητά
από ανάγκη ποιός να ξέρει είναι άνθρωποι κι αυτά.
Τις φιγούρες μας τις γκρίζες χρωματίζουν τα παιδιά
βάζουν κίτρινο, γαλάζιο και μια κόκκινη καρδιά.
Δώσε και εσύ την ψυχή, την καρδιά σου...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Χίλιοι δεκατρείς εκπαιδευτικοί δίδασκαν στο... υπουργείο! Τα κενά στα σχολεία σήμερα είναι πάνω από 1000
Posted: 06 Nov 2009 09:28 AM PST
Και να θέλεις να ησυχάσεις, δε γίνεται με αυτά που ακούς...

Ακούστε και σεις λοιπόν. Ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά ακριβώς χίλιους δεκατρείς εκπαιδευτικούς, με ειδικότητες ακόμα και θεολόγων ή μουσικών (!), απέσπασε φέτος η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στις κεντρικές του υπηρεσίες τη στιγμή που τα κενά στα σχολεία απαιτούσαν άμεση κάλυψη.
Το πλέον παράλογο της υπόθεσης με τα κενά στα σχολεία είναι ότι η χώρα μας, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ για το 2009, εμφανίζεται πρώτη μεταξύ των χωρών- μελών του Οργανισμού στην αναλογία εκπαιδευτικών- μαθητών με 117,4 εκπαιδευτικούς ανά 1.000 μαθητές όλων των βαθμίδων όταν ο μέσος όρος ΟΟΣΑ είναι 76,4. Και όμως, κάθε χρονιά τα κενά στα σχολεία της χώρας είναι πολλά και οι χαμένες διδακτικές ώρες δεκάδες.
Ακόμα και σήμερα, τρεις μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, η ΟΛΜΕ υπολογίζει ότι είναι πάνω από 1.000
περισσότερα...
Έχει ενδιαφέρον η κατανομή των αποσπασμένων εκπαιδευτικών ανά ειδικότητα που αποδεικνύει πως δεν υπάρχει απολύτως κανένα... κριτήριο παραγωγικής χρησιμότητας, καθώς πρυτανεύουν τα κριτήρια πελατειακής εξυπηρέτησης.
Έτσι από τους 1013 αποσπασμένους εκπαιδευτικούς στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου ανά ειδικότητα, είναι:15 Θεολόγοι109 Φιλόλογοι63 Μαθηματικοί49 Φυσικοί19 Χημικοί7 Βιολόγοι151 Γαλλικής Φιλολογίας167 Αγγλικής Φιλολογίας9 Γερμανικής Φιλολογίας39 Καλλιτεχνικών7 Κοινωνιολόγοι36 Φυσικής Αγωγής7 Μηχανικοί ΑΕΙ24 Μηχανικοί ΑΣΠΑΙΤΕ7 Μηχανικοί ΚΑΤΕΕ16 Νομικής και Πολιτικών επιστημών2 Γεωπόνοι7 Οικιακής οικονομίας18 Μουσικής1 Γραφικών Τεχνών2 Διοίκησης επιχειρήσεων1 Λογιστικής3 Νοσηλευτικής2 Γραφιστικής1 Διακοσμητικής90 Πληροφορικής ΑΕΙ18 Πληροφορικής ΤΕΙ37 Οικονομολόγοι40 Δάσκαλοι52 Νηπιαγωγοί.14 Άγνωστης Ειδικότητας(!!!!!!!!!)Καλά, το τελευταίο είναι όλα τα λεφτά!!
περισσότερα...


Τα μωρά κλαίνε με... προφορά

Posted: 06 Nov 2009 09:01 AM PST


Τα έμβρυα μιμούνται τη μαμά τους στο μόνο που μπορούν: το κλάμα

Μπορεί στα αυτιά μας, το κλάμα κάθε νεογέννητου να ακούγεται το ίδιο, ωστόσο δεν είναι έτσι: Τα μωρά μιμούνται τη γλώσσα της μαμάς τους ακόμα και πριν από τη γέννησή τους.
Τα μωρά αρχίζουν να μαθαίνουν τη γλώσσα της μαμάς τους, πολύ πριν ξεστομίσουν το πρώτο "μπα", "μα" ή "κα". Διεθνής ομάδα ερευνητών μελετώντας το κλάμα 60 νεογέννητων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα μωρά αρχίζουν να μαθαίνουν να μιλούν και να διαμορφώνουν το κλάμα τους ήδη από τη μήτρα της μαμάς τους.
Έτσι τα νεογέννητα στη Γαλλία τείνουν να κλαίνε σε πιο «ψηλές νότες», ενώ τα νεογέννητα στη Γερμανία προτιμούν τις μπάσες μελωδίες. Η διαφορά αυτή μεταξύ των δύο γλωσσών είναι χαρακτηριστική και στον τόνο της φωνής των ενηλίκων, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Η Καθλίν Γουέρμκε του Πανεπιστημίου Wuerzburg στη Γερμανία, επεσήμανε ότι η έρευνα αποδεικνύει ότι τα νεογέννητα "είναι ικανά να παράγουν διαφορετικές μελωδίες στο κλάμα τους" και ότι προτιμούν τις μελωδίες που ακούνε στην κοιλιά της μαμάς τους.
Η ομάδα της κατέγραψε το κλάμα 60 υγιών βρεφών, 30 από τη Γαλλία και 30 από τη Γερμανία σε ηλικία 3-5 ημερών.
Η έρευνά τους, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Current Biology, αποκάλυψε ότι υπάρχουν ξεκάθαρες διαφορές ανάμεσα στον ήχο του κλάματος των δύο ομάδων. Το κάθε βρέφος διαμορφώνει την προφορά του κατά μίμηση της γλώσσας της μητέρας του.
Προηγούμενες έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα έμβρυα μπορούν να αποστηθίσουν ήχους από τον έξω κόσμο από τους τελευταίους τρεις μήνες της εγκυμοσύνης και ότι εξοικειώνονται με μελωδίες της μουσικής και της γλώσσας. Έρευνες είχαν επίσης δείξει ότι τα μωρά μπορούν να συνδυάσουν φωνήεντα που ακούνε από τους ενήλικες αλλά από ηλικία 12 εβδομάδων.
Η ομάδα της Γουέρμκε, ωστόσο, απέδειξε ότι τα μωρά επηρεάζονται νωρίτερα από τη γλώσσα και επιβεβαίωσε ότι το κλάμα ενός μωρού είναι η πρώτη του προσπάθεια να επικοινωνήσει με τη μητέρα του.
"Τα νεογέννητα έχουν πολύ ισχυρό κίνητρο να μιμηθούν τη συμπεριφορά της μητέρας τους καθώς προσπαθούν να τις προσελκύσουν και να δεθούν μαζί της", έγραψαν οι ερευνητές στην έρευνα.
"Η φωνή της μητέρας τους, είναι το μόνο που μπορεί ένα μωρό να μιμηθεί από αυτήν, πράγμα που εξηγεί γιατί συμβαίνει σε τόσο μικρή ηλικία". enet

~*&* ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ …ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ …ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ :
[ΠΡΑΣΣΕΙΝ AN-ΑΛΟΓΑ] Νέο σχόλιο για το Γιαλαντζί Συνταγή για Γιαούρτι.‏
Από:
Mana (noreply-comment@blogger.com )
Εστάλη:
Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009 11:36:46 πμ
Προς:
SNstam@gmail.com
Ο χρήστης Mana άφησε ένα νέο σχόλιο στην ανάρτηση "Γιαλαντζί Συνταγή για Γιαούρτι": Πολύ μου άρεσε η λέξη τυροζούλια. απίθανη. σε ποια περιοχή τα λένε έτσι;Ανάρτηση σχολίου. Κατάργηση εγγραφής σε σχόλια σε αυτήν την ανάρτηση. Ανάρτηση από τον/τη Mana στο ΠΡΑΣΣΕΙΝ AN-ΑΛΟΓΑ τη 05 Νοέμβριος, 2009 11:36 .-

** UTAH NEWSPAPER CITY WEEKLY PRINTS ARTICLE ON SKOPJIAN REVISIONISM‏
Από:
Hellenic League of America (HLA) (hla@hellenicleagueofamericahla.org )

Ενδεχομένως να μην γνωρίζετε αυτόν τον αποστολέα.Σήμανση ως ασφαλούςΣήμανση ως ανεπιθύμητη αλληλογραφία
Εστάλη:
Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009 11:34:30 πμ
Προς:
snstam@gmail.com URL: http://hellenicleagueofamericahla.org/utah_newspaper_city_weekly_prints_article_on_skopjian_revisionism

UTAH NEWSPAPER CITY WEEKLY PRINTS ARTICLE ON SKOPJIAN REVISIONISM
For Immediate Release: November 5, 2009

Contact: Ioannis Fidanakis, New Jersey, Tel. 1-973-464-0211
Nikolaos Taneris, New York, Tel. 1-917-699-9935

The Hellenic League of America (HLA) is proud to announce that a major newspaper in Salt Lake City, Utah THE SALT LAKE CITY WEEKLY published an article on the Skopjian revisionist conference ,slated to begin on Nov. 5th in University of Utah, in this week’s online edition. The Salt Lake City Weekly is read by thousands of Americans in Utah. This shows how Hellenic American unity and activism really works; HLA will soon be releasing a special update about Skopje’s revisionist conference in Utah. Please read and distribute the article below, and remember to post supportive comments underneath the article.
My Greek DNA Beats Yours. Dear U of U: You don't have to be born in Greece to be a Greek. By John Saltas: “This week, the University of Utah is sponsoring the seventh Macedonian-North American Conference on Macedonian Studies—a scholarly attempt to commit national identity theft of the name Macedonia”
Read the entire article online here:
URL: http://www.cityweekly.net/utah/article-9573-my-greek-dna-beats-yours.html
####
__________________
Join our E-list on the web at www.hellenicleagueofamericahla.org

The Hellenic League of America (HLA) is a cooperative and collective effort by Hellenes, Phil Hellenes and Hellenic enthusiasts who come together for the Hellenic Cause.
To be added to HLA's Action Alert e-mail distribution list, or to introduce HLA to a friend or colleague, please forward the pertinent name and e-mail address, with the subject heading "Add e-mail to HLA distribution list", to hla@hellenicleagueofamericahla.org
You are encouraged to forward this action alert to five or more individuals who may have an interest in our e-distributions or in HLA’s mission.
You may post any HLA article, press release or action alert on the internet as long as you credit HLA and the author(s).
_____________________________
Change email address / Leave mailing list: http://ymlp34.com/u.php?YMLPID=gujhssegsgbuwyg
Powered by YourMailingListProvider .-
~* σταματισ stjewellery Gold Silver commented on ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ's photo album...‏
Από:
Facebook (notification+anqs4gwr@facebookmail.com )
Εστάλη:
Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009 2:39:14 πμ
Προς:
Stamatios N. Skoulikas (snstam@gmail.com )σταματισ stjewellery Gold Silver commented on ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ's photo album:
"nice"
To see the comment thread, follow the link below:
http://www.facebook.com/n/?album.php&aid=9710&id=1610174164&comments&mid=15c1bddG3dd6e022Gabbc30G14
Thanks,
The Facebook Team___
Find people from your Gmail address book on Facebook! Go to: http://www.facebook.com/find-friends/?ref=email
This message was intended for snstam@gmail.com. Want to control which emails you receive from Facebook? Go to:
http://www.facebook..com/editaccount.php?notifications=1
Facebook's offices are located at 1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304.
**Georgios Damianos Lafazanos wrote on your Wall...‏
Από:
Facebook (notification+anqs4gwr@facebookmail.com )
Εστάλη:
Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009 12:24:11 πμ
Προς:
Stamatios N. Skoulikas (snstam@gmail.com )Georgios posted something on your Wall and wrote:
"Efharisto poly Stamati, gia tis efhes sou, episis naste oloi kala kai kala panta
na pernate.. X!"
To see your Wall or to write on Georgios's Wall, follow the link below:
http://www.facebook.com/n/?profile.php&v=feed&id=1037492258&story_fbid=1184922176696&mid=15bfc36G3dd6e022Gaba7daG1
Thanks,
The Facebook Team___
Find people from your Gmail address book on Facebook! Go to: http://www.facebook.com/find-friends/?ref=email


Flora Lafazanos
Here are some of Flora's friends you might know:

Chris LafazanosAdd as Friend

Nikolas LafazanosAdd as Friend

Panagiotis LafazanosAdd as Friend

Anthony LafazanosAdd as Friend

Anastasia GanasAdd as Friend

Georgina ToddAdd as Friend
Thanks,The Facebook Team
To view Flora's profile:
Login
To view Flora's profile or write on her Wall, follow this link:
http://www.facebook.com/n/?profile.php&id=1152580412&mid=15c0de3G3dd6e022Gabb302G1b

**
Hi Stamatios,
Stacy confirmed you as a friend on Facebook.


Stacy Gianakakos

Here are some of Stacy's friends you might know:
Brian E. Lafazanos-RealtorAdd as Friend

Eipnvn Rellis TziforosAdd as Friend

Spiros FoteinopoulosAdd as Friend

Thano TziforosAdd as Friend

Stephanie ChigasAdd as Friend

Pamela GianakakosAdd as Friend


Thanks,The Facebook Team
To view Stacy's profile:
Login

** Georgios Damianos Lafazanos commented on your wall post...‏
Από:
Facebook (notification+anqs4gwr@facebookmail.com)
Εστάλη:
Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009 1:13:17 πμ
Προς:
Stamatios N. Skoulikas (snstam@gmail.com)Georgios Damianos Lafazanos commented on your wall post:

"Hairetismous apo tin mitera mou!"
To see the comment thread, follow the link below:
http://www.facebook.com/n/?profile.php&id=1037492258&v=feed&story_fbid=1184922176696&mid=15c07b7G3dd6e022Gabaee2G36
Thanks,
The Facebook Team
___
Find people from your Gmail address book on Facebook! Go to: http://www.facebook.com/find-friends/?ref=email .-
** Hi Stamatios,
Nikolaos confirmed you as a friend on Facebook.

Nikolaos Lafazanos

Here are some of Nikolaos's friends you might know:
Katerina LafazanosAdd as Friend

Patra ZeibekiAdd as Friend

Io LafazanouAdd as Friend

Lafazanou EffieAdd as Friend

Yasemin YalcinkayaAdd as Friend

Itzel VergaraAdd as Friend

Thanks,The Facebook Team
Hi Stamatios,
Dina confirmed you as a friend on Facebook.

Dina Gianakakos

Here are some of Dina's friends you might know:
Eipnvn Rellis TziforosAdd as Friend

Spiros FoteinopoulosAdd as Friend

Pamela GianakakosAdd as Friend

Thano TziforosAdd as Friend

Stephanie ChigasAdd as Friend

ΜΕΡΑΚΛΙΝΑ ΜΕΣΟΣΤΡΑΤΙ ΡΕΘΥΜΝΟAdd as Friend

Thanks,The Facebook Team
**
Hi Stamatios,
Kiki confirmed you as a friend on Facebook.


Kiki Andriopoulos
Here are some of Kiki's friends you might know:

Eipnvn Rellis TziforosAdd as Friend

Spiros FoteinopoulosAdd as Friend

Stephanie ChigasAdd as Friend

Katerina LafazanosAdd as Friend

Thano TziforosAdd as Friend

Penny Panos FronimosAdd as Friend
Thanks,The Facebook Team
To view Kiki's profile:
Login
**
Hi Stamatios,
Eipnvn Rellis Tziforos added you as a friend on Facebook. We need to confirm that you know Eipnvn in order for you to be friends on Facebook.

Eipnvn Rellis Tziforos
Thanks,The Facebook Team
To confirm Eipnvn as a friend:
Add Friend
To confirm this friend request, follow the link below:
http://www.facebook.com/n/?reqs.php&mid=15d0fadG3dd6e022Gac54e1G2

** ΑΥΤΟΙ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ, ΠΟΥ ΤΗ ΚΟΠΑΝΗΣΕ Ο "ΑΡΧΗΓΟΣ" ΑΒΡΑΓΚΙΟΖΗΣ.
ΤΙ ΕΡΓΟ ΠΑΙΧΘΗΚΕ ΤΟ 1947 ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΟΥΡΕΣ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ
ΤΑ ΤΡΥΠΙΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΑ ΑΠΑΥΤΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ !!!
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ!!!!!
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ("Pan-Macedonian Studies Center").
ΔΥΟ ΒΗΜΑΤΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΖΟΥΝ ΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ, ΚΑΤΩ ΑΠ΄ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ.
ΝΑ ΠΑΡΟΠΛΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΣΚΑΦΟΣ....
Η ΣΟΦΙΑ ΤΩΝ 300 , ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ G700. - ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ
ΘΛΙΒΕΡΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟ "ΝΕΟ ΙΝΚΑ"
ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ??? ΟΙ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 3 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...
ΗΛΙΑααα.... ΑΣΕ ΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΒΑΛΩ ΣΤΟΥΣ ...ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ!!! >> .....όταν οι συναγρίδες βγήκαν στου`` ΒΟΥΡΔΟΛΑΚΑ``!!!.
ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΟΥ ΧΕΡΙ......-- ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣhttp://avragioz.blogspot.com/
** Dina Gianakakos commented on your photo...‏
Από:
Facebook (notification+anqs4gwr@facebookmail.com )
Εστάλη:
Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009 10:22:25 μμ
Προς:
Stamatios N. Skoulikas (snstam@gmail.com)
Dina Gianakakos commented on your photo: "Kalimera kai se esena Stamati!!" To see the comment thread, follow the link below:http://www..facebook.com/n/?photo.php&pid=30481207&id=1037492258&mid=15d2fb3G3dd6e022Gac7758G9 Thanks,The Facebook Team ___Find people from your Gmail address book on Facebook! Go to: http://www.facebook.com/find-friends/?ref=email This message was intended for snstam@gmail.com . Want to control which emails you receive from Facebook? Go to:http://www.facebook.com/editaccount.php?notifications=1Facebook's offices are located at 1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304. * * [ΠΡΑΣΣΕΙΝ AN-ΑΛΟΓΑ] Νέο σχόλιο για το Γιαλαντζί Συνταγή για Γιαούρτι.‏
Από:
Δέσποινα (noreply-comment@blogger.com )
Εστάλη:
Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009 11:10:01 μμ
Προς:
SNstam@gmail.com
Ο χρήστης Δέσποινα άφησε ένα νέο σχόλιο στην ανάρτηση "Γιαλαντζί Συνταγή για Γιαούρτι": τα τυροζούλια τα λέμε στην Κρήτη,νότιο Ηράκλειο,Λυβικό μεριά!Δεν ξέρω αν τα λένε και αλλού! Ανάρτηση σχολίου. Κατάργηση εγγραφής σε σχόλια σε αυτήν την ανάρτηση. Ανάρτηση από τον/τη Δέσποινα στο ΠΡΑΣΣΕΙΝ AN-ΑΛΟΓΑ τη 05 Νοέμβριος, 2009 23:09 .-
** hi5 Ο χρήστης theofilos soulies είναι πλέον φίλος σας!Γεια σου Stamoskal,Εσείς και ο χρήστης theofilos είστε πλέον συνδεδεμένοι. Μπορείτε και οι δύο να αρχίσετε να ανακαλύπτετε νέα άτομα μέσω των φίλων σας.Επικοινωνήστε με το Νέο Φίλο Σας»Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας,Η ομάδα hi5 .-
**
Hi Stamatios,
Dimi confirmed you as a friend on Facebook.


Dimi Lafazanos

Here are some of Dimi's friends you might know:

Anthony LafazanosAdd as Friend

Emmanuel VitetzakisAdd as Friend

Anastasia GanasAdd as Friend

Spiro VeldekisAdd as Friend

Anna Kavouras PanousisAdd as Friend

Fotis Angela GlykerdasAdd as Friend
Thanks,The Facebook Team
To view Dimi's profile:
Login
To view Dimi's profile or

**
facebook
Hi Stamatios,
Trifylianews confirmed you as a friend on Facebook.


Trifylianews Blogspot

Here are some of Trifylianews's friends you might know:

Yola KatsargyriAdd as Friend

Eleonora JAdd as Friend

Anna GountrasAdd as Friend

Dimitrios TsalamandrisAdd as Friend

Stefanos BiliardisAdd as Friend

Eleni MamalisAdd as Friend
Thanks,The Facebook Team
To view Trifylianews's profile:
Login
To view Trifylianews's profile or write on his Wall, follow this link:
http://www.facebook.com/n/?profile.php&id=1538841060&mid=15e62e3G3dd6e022Gad4256G1b

** Spiros-B spiros sent love to you This email was sent by PhotoBuzz. Spiros-B spiros sent love to you Click here to reach Spiros-B spiros :) or Also Try StreetRep --- You can unsubscribe from this email at http://www.hi5.com/friend/apps/myapps.do?settings=2461&smid=13000 .-
** Βρώμικη Επίθεση με Ούρα, των Σιωνιστών Εβραίων Παραγωγών, Σεναριογράφων και Ηθοποιών, Εναντίον του Θείου Προσώπου του Χριστού!!!!!
Οι Εβραίοι "Σφυρίζουν" (Κοροϊδεύουν) όλα τα (αγαπημένα) μας πρόσωπα
Οι αθλιοι εβραίοι (Παραγωγοί, σεναριογράφοι, ηθοποιοί), της Αμερικάνικης τηλεοπτικής σειράς "Σάϊνφελντ", έγιναν βαθύπλουτοι απο τους Αμερικανούς τηλεθεατές, και τωρα υβρίζουν και ....κατουράνε (!!!!!!!), το Θείο πρόσωπο του Χριστού............................ ......................... ...................
Η ΝΤΟΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΪΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΒΡΕΘΗΚΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ
ΑΥΤΟΙ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ, ΠΟΥ ΤΗ ΚΟΠΑΝΗΣΕ Ο "ΑΡΧΗΓΟΣ" ΑΒΡΑΓΚΙΟΖΗΣ.
-- ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣhttp://avragioz.blogspot.com/
** Premieraclub invited you to join the Facebook group "premiera club". To see more details and confirm this group invitation, follow the link below:http://www.facebook.com/n/?group.php&gid=93489121883&mid=15e852aG3dd6e022Gad62c4G6Thanks,The Facebook Team_Find people from your Gmail address book on Facebook! Go to: http://www.facebook.com/find-friends/?ref=email .-
** Giorgos confirmed you as a friend on Facebook.


Giorgos Athens
Here are some of Giorgos's friends you might know:

Stauroula KsiarxouAdd as Friend

Chris LafazanosAdd as Friend

James LafazanosAdd as Friend

Kostas TrigazisAdd as Friend

Io LafazanouAdd as Friend

Baggelis IfantisAdd as Friend
Thanks,The Facebook Team
** Eipnvn Rellis Tziforos sent you a message on Facebook...‏
Από:
Facebook (notification+anqs4gwr@facebookmail.com )
Εστάλη:
Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009 3:03:37 μμ
Προς:
Stamatios N. Skoulikas (snstam@gmail.com) Eipnvn sent you a message.
Re: Μύνημα από Ελλάδα
"Apo Arfara eito i manoula mou Lafazanopoula,,,,,,,,,,,,,,,,,"
To reply to this message, follow the link below:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1263741551591&mid=15f6d53G3dd6e022Gadef4cG0
___
Find people from your Gmail address book on Facebook! Go to: http://www.facebook.com/find-friends/?ref=email .-**
Από:
History Of Macedonia Press (historyblog.macedonia@gmail.com )
Εστάλη:
Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009 12:29:27 μμ
Προς:
snstam@gmail.com ; snstam@gmail.com

Αλυτρωτισμός και το Σκοπιανό UMD
Αλυτρωτισμός απο Ηγετικά Στελέχη του Σκοπιανού UMD
Στο MGSA-L τις τελευταίες ημέρες έχουν βγει στην φόρα τα άπλυτα της Σκοπιανής οργάνωσης UMD. Συγκεκριμένα ήρθαν στο φως, αλυτρωτικές δηλώσεις απο ηγετικά στελέχη του που απροκάλυπτα μιλάνε για “occupied parts of Macedonia” και για “”there is only one Macedonia, a divided one“. Μέλος της λίστας έχει ξεσκεπάσει τελείως τους Σκοπιανούς και παρά τις προσπάθειες κάποιων να “ανακαλύψουν” δικαιολογίες μήπως και σώσουν το UMD, οι αποδείξεις είναι ατράνταχτες και μιλάνε απο μόνες τους για τις αληθινές αλυτρωτικές επιδιώξεις των Σκοπιανών. Η συνέχεια στο History-of-Macedonia.com Share on Facebook .-
** Anthony confirmed you as a friend on Facebook.


Anthony Lafazanos

Here are some of Anthony's friends you might know:
Spiro VeldekisAdd as Friend

Dimitris LafazanosAdd as Friend

Sam VertsetisAdd as Friend

John VertsetisAdd as Friend

Natalee MorrisAdd as Friend

Betty Lek RockyAdd as Friend
Thanks,The Facebook Team
To view Anthony's profile:
Login
To view Anthony's profile or write on his Wall, follow this link:
http://www.facebook.com/n/?profile.php&id=592299829&mid=15f3c58G3dd6e022Gadd1c2G1b

** ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ...ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ...ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ, Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!!!!

Αναρτήθηκε από ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ=====================================================

ΣΤΟ 125% Η ΣΦΥΓΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ, ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ !!!!!

Αναρτήθηκε από ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ=========================================================
ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ - ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΚΟΛΛΗΤΩΝ. >>> ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΕΦΟΔΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
========================================================
ΜΕ ΤΟΝ ...ΑΣΤΑΚΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (!!!) ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΙΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΠΕΙΡΑΙΑ!!!!! >>> Ο Πειραιάς «μετακόμισε» στον Αστακό
========================================================
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΦΑΓΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ >>> Γιατί αποσύρθηκε στις αποθήκες ο πίνακας του Ντελακρουά με θέμα την Σφαγή της Χίου; Ενοχλήθηκαν οι "φίλοι σας" οι Τούρκοι; Ντροπή σας.....
==========================================================

Ντόρα... Έχεις Πυτιρίδα.... Το Ξέρεις???... Με ...ObamaX, Λούστηκες???



Αναρτήθηκε από ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ -
- ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣhttp://avragioz.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ